Új privát üzeneted érkezett!

Haliho!

Megjottem a baratnom ultrahangrol, meg a szulesznos talirol. Olyan fura volt a baratnom babajat latni, mert ugy ereztem, mintha az en elso uh-m vagy 2 hete lett volna, pedig mar lassan itt az ido, hogy kibujjon a Babo :) Szerencsere a babaval minden rendben. Na a szuleszno... :lol: Velunk is minden rendben, vernyomast nezett, most normalis volt, nem olyan alacsony, mint multkor. A Baba feje is lefele van fordulva, mondta hogy mar nem hiszi, hogy megfordulna, legalabbis remeljuk. Kerdeztem a zselerol, es kellemesen csalodtam. Igaz az se tudta mirol van szo, eleteben nem hallott ilyenrol :lol: , de mondta hogy amig hasznalati utasitas van hozza, addig semmi akadalya, hogy hasznaljuk szulesnel. Es valahogy kihozta a szo, hogy majd iszok malnelevel teat, mert en ugy tudom hogy az jo, es mondta hogy na igen, a malnelevel, az jo. De veletlenul sem mondta volna magatol, hogy ilyen meg olyan lehetoseg van a szules megkonnyebbitesere. Majd kiszopom a kisujjambol... A lenyeg, hogy be is ugrottam egy herbariaba, es vettem egy zacskoval. Viszont a no azt mondta nekem az uzletben, hogy maris elkezdhetem inni (elvileg a 28. hettol ajanlatos). En nem tudom...nem merem egyelore inni. Kozuletek van mar valaki, aki issza?

csicsi: na akkor az a lenyeg, hogy hazaert epsegben. Ami a szulest segito szexet illeti, Alex mar aggodik, hogy mi van ha ezzel most megpiszkaljuk a babat es beindul a folyamat, Ugy be van szarva, hogy inkabb visszavette a tempot. A tulbuzgo hormonjaim pedig ennek nem nagyon orulnek :lol: Pedig az a tevekenyseg es furcsan mutat es kenyelmetlen, de na...ami kell az kell :D De bizony lesznek az utolso hetekre napokra tennivalok :wink: Ma vettem furdeteshez cuccokat, annak ellenere hogy a szuleszno azt mondta, hogy meg popsikremet se szoktak ajanlani... en ezt annyira nem ertem. A skor babaknak papirbol van a boruk, es nem birjak a kremet???!!!

kat: orulok, hogy jol erezted magad a fotozason :wink: Minden esetre vigyazz az uton, ha mesz a gyerekorvoshoz!

Itt most is szakad a ho, annak ellenere hogy beazott a csizmam...megint...jot setaltam :)

Kép

Kép
snowball

Kat

Tök jó,hogy jól érezted magad egy ilyen nekem is feldobná az önbizalmam.Ja azért vigyázz az utakon,reggel kimentem a közértbe a Pepivel és segre is ült párszór,bár ő korcsolyázott és utánna jót nevetett magán.Én már amúgy is úgy járok mint egy pingvin,most meg egy pingvin mint aki......
Szülés után fogsz még játszani?

Snowball

Ja ja,haza ért egyben,bár 10 után már nem ezt kívántam :)
A lényeg hogy a barátnőddel is meg veled is minden rendben volt,ilyenek ezek ha nem kérdezel nem mondanak semmit én a dokimból még a mai napig nem tudtam kiszedni,hogy akkor vállalja e a szülést vagy sem mindig leráz hogy idejében megbeszéljük :? Mondta tegnap a védőnőm is hogy mondhatna már valamit mert ezek simán elmennek januárban síelni.Hétfőn megyek hozzá,meglátjuk.
Én nem merem elkezdeni inni 36.elött bár biztos nem mondta volna a szülésznőd ha nem lehet.Én nem ittam még fogalmam sincs kire milyen hatása van.
Nyugi én is megvettem minden kencét és nekem is azt mondta hogy ők mindent felírnak,de szerintem azt csak max.a legelején kell használni amúgy én sem értem annyira nem lehet érzékeny a bőre hogy a baba fürdetőt ne bírja.
Szex dettó,no komment.majd a 38.héttől azt kell mondani,hogy most nagyon bele kell húzni mert már az a jó neki ha kijön.Akkor majd apukák is belehúznak :D

Megjött a vér eredményem az ellenanyag negatív a vérképbe meg kettő volt egy picivel alacsonyabb mint a határ érték,szerintem egész jó.Vasaltam vagy 20 textil pelust,takarót stb.azért nem semmi.
Ti milyen pelust /eldobható/ terveztek használni?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Csicsi: a védőnő szerint én 1 hónap alatt híztam kb. 3,5 kg-ot (mondjuk érzem, hogy nagyobb a Baba, és szerintem a hasamon is látszik. Ettől függetlenül a férjem már be akar menni, hogy ne ijesztgessenek már (már olyanokat is mondtak, hogy látszik, hogy májfoltos az arcom - persze rémülten álltam a tükör elé, de sehol egy folt...). Amúgy ma megrendeltem a rénszarvasos függönyt!!! :D Kíváncsi vagyok, hogy fog majd kinézni az amúgy sárga-narancssárga lakásban...
Mi mosható pelust fogunk használni, a legelején pedig kifejezetten újszülötteknek való eldobhatót (köldökcsonk védelemmel ellátott..), ugyanis abból van még "raktáron" (Tesóm kisfiáról maradt). Az eldobhatóból pedig a Pop-in márkájút választottuk, aztán majd meglátjuk.

Snowball: a férjem tavaly szokott le a dohányzásról, pedig elég jól nyomta: napi kb. 1 dobozzal... Nem kellett neki sem tapasz, semmilyen vacakság, leszokott magától. Mondjuk tisztult is rendesen a tüdeje kb. 2-3 hónapig... utána jött össze a Babó... Akkoriban gyakoroltam a fülakupunktúrás addiktológus vizsgámra, legalább volt kin gyakorolni.... :lol:

Kat: ez a rizskoch nagyon jól néz ki! Ki is próbálom, az almás pite is nagyon finom volt!! :) Szaxofonozol??? Az igen!!! Van ám ott tüdő!! Ez a fotózás nagyon jó ötlet, rólam eddig még csak 2 kép készült, azok is akkor, amikor ide feltettem belőle egyet...

Lányok, ma olyan vacakul voltam!! Reggel felkeltem, és éreztem, hogy vissza kell feküdnöm, mert valami nem stimmel. Vissza is feküdtem kb. 11 órakor, és kb. 14 órakor keltem fel. Lent, a méhem alja szabályosan fájt!! Nem feszült, nem görcsölt, hanem fájt! Nem tudom, mi lehetett ez, talán az időjárás.. Babóca szerencsére mocorog, de csak úgy lájtosan, biztos őt is megviseli ez a vacak idő.. Nem tudtam ma még szinte semmit sem csinálni, semmit, amit elterveztem... Rohan az egész lakás.. Sőt, ez már a második nap, amikor ki sem tudok menni a házból, ui. egyfolytában zuhog az eső!! Mondta a párom (akit elküldtem termálfürdőbe, mert nagyon fáj a háta-dereka, szerintem szolidaritásból.. :D ), hogy a szántóföldeken egybefüggő víz van, le sem tud folyni sehová, tele vannak a csatornák. Remélem, most már eláll az eső, mert szeretnék már kicsit sétálni, de így nem nagyon merek, mert tegnap is egyik pillanatról a másikra lett csúszós az egész út.. :(

KépKép
sajti

csicsi: nem a vedono mondta hogy mar ihatom, hanem a no, aki a herbariaban dolgozik. De a vedono is azt mondta hogy a 36. hettol ihato. Minden esetre beszereztem, mert utba esett a herbaria mikor jottem haza, es ott mondta ez az eszleny, hogy mar ihatom a teat... Addig meg van 3 het :lol: Na akkor megnyugotam hogy nem csak az en ferjem ilyen fatoku, hogy nem mer hozzam nyulni rendesen :lol: Fura a dokid, azert csak nem lenne jo ha sielni menne mikor beindul nalad a szules. Biztos azert nem mert eddig semmi biztosat mondani, mert nem tudta hogy mi lesz a program januarban. Babafurdetorol nekem is ez a velemenyem, nem fogom tele nyomni a kis kadat furdetovel, de azert majd hasznalom. Mindent vettem, ami a furdeteshez, pelenkazashoz kell. Aztan cipelhettem haza szakado hoesesben :lol: En Pampers pelenkat fogok hasznalni.

Kép

Kép
snowball

csicsi: azt meg elfelejtettem irni, hogy fogalmam sincs, hogy hogy mukodik a pocak kionto forma, csak lattam a dobozan hogy ez arra valo. De szerintem nem fogom megcsinalni mert utana meg csak a port fogna valahol a lakasban. Meg hulyen nezne ki egy gipsz pocak, valljuk be :lol:

sajti: na, orulok, hogy megrendelted a szarvasos fuggonyt!!! En tegnap egy mikulas viragot kaptam, mostmar tenyleg megvan a hangulat. Ma egesz nap szakadt a ho, szegeny autosokat sajnalom. Egyreszrol nincsenek a hohiz hozza szokva, masreszrol pedig a parkolas lett meg nehezebb. Sehol nincs elturva a ho, csak sozzak az utakat... Jardakon sincs ellapatolva semmi, mindenki ott tocsog ahol le van sozva az ut. Tesco parkolo is ugy nez ki mint Szerbia :lol: Jo, hogy van az akkupunkturas vizsgad, szivesen kiprobalnam magamon is. Jobban szeretem a termeszetes gyogyulast, nem szivesen szedek be soha semmi gyogyszert. A ferjemnek nagyon nehezen megy a leszokas, mindenfele modszert probalt, de nem igazan hasznalt. Inkabb a kitartasan lehetne meg javitani, de azt nem lehet boltban kapni.

Kép

Kép
snowball

Tegnap voltam uhn,minden rendben van,bpdje 86.6,kb 2kg lehet a picurom.
és sajnos faros,nagy az esélye a császárnak.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy most nem reagálok, csak frászban vagyok. A már szülő csajokhoz fordulnék inkább, de akinek már volt ilyen, ossza meg velem a tapasztalatát. A kérdésem, hogy milyenek a jóslófájások? Nem voltam du. itthon, jöttem hazafelé, s egyszer csak feszülni kezdett a pocim, majd görcs, ellazulás, s ez ismétlődött egy darabig. Akkor kezdtem megrémülni, mikor a hátam is elkezdett fájni. Szentül azt hittem, hogy szülni fogok. Úgy megijedtem. Azóta nyugi van, de remélem jól gondolom, s ezek azok a bizonyos jósló fájások. Közben Csanád dübörgött ezerrel a pociban. Eléggé megijedtem. Tessék megnyugtatni! :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Tyuntyi

Akkor megnyugtatlak ez ilyenkor már normális,nekem is szokott lenni olyan mintha valami összehúzná a méhed aztán kiengedné.Na szülés ugyan ilyen lesz csak tovább tartanak meg erősebbek lesznek.De azért ha mész dokihoz majd említsd meg neki,biztos megnéz majd,hogy nem e nyílt ki a méhszáj.De akár mi is lenne már nem lehet gond,de azért pihizz sokat!Azt mondják,hogy amíg gondolkozól hogy ez mi addig biztos nem az,úgyhogy nyugi!

Dr.Csicsi :)

Sajti

Rénszarvas függöny,ÉLJEN! :D Biztos szuperül fog mutatni nálatok,nekem ezek olyan szív melengető dolgok.Lehet még a végén a férjednek is bejön.De hogy te milyen kedves vagy,hogy így elzavarod gyógyfürdőzni jobb ha megbecsül!
Hát ha nem látod,biztos nincs is ott semmilyen májfolt,de nem értem miért kell egy kismamát ilyenekkel riogatni,én kerek perec megmondtam hogy nem érdekel mennyit hízok,felőlem mérhet bármit.
Nekem is fájt ma ott lent,én arra gondoltam lehet beilleszkedett a feje,mert olyan furán nyomott valami.De lehet még korai.Azért pihizz te is,nemsokára úgyis mindenki ki lesz purcanva a kialvatlanságtól.

Snowball

Akkor szerintem is várd ki te is a 36 hetet.én is majd akkor kezdek el trükközni.Én úgy emlékszem a Petránál sem nagyon használtuk a fürdető kenőcsöt mert nem bírtuk megfogni a kádba úgy csúszott a kezünkbe így inkább fürdetőt raktunk a vizébe.Nagyon úgyse tudod pancsoltatni a köldöke miatt mert amíg nem esik le nem is érheti víz,meg egy darabig utánna sem.
Zsolti az ultrahangokon akadt ki mindig,hogy úristen ott lent a feje,de nem érti meg hogy még egy csomó minden közöttük van.Na mindegy nemsokára úgyis be kell tobniuk magukat :)

Bettike

Akkor lehet te is elöbbre kerülsz,gondolom ha így marad programozott császár január első hete?

Fura hogy nem volt ma Nyufó...Csak nem?

Én ma elhatároztam,hogy kimosok,vasalás és elrakok neki mindent és akkor össze teszem a bőröndömet is :)
Vettem a vaterán egy 80db-os krém 62-es ruhacsomagot ma érkezett meg nagyon szépek,még soha nem vettem ott ruhát,nagyon féltem milyenenek lesznek.Mostmár nem szabad több ruhát vennem mert januárig moshatok.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!
Elnézést, hogy betolakodok a topikotokba. A 2010. májusi babás fórumról vagyok!:)
Azért írok, mert a kislányom szekrényét kipakoltam, és találtam egy csomó olyan ruhát amit nem is hordott, vagy éppen nagyon kevésszer volt rajta! Ezeket most szeretném eladni! Ezért gondoltam arra, hogy írok Nektek, hátha valakinek megtetszik valami!

http://picasaweb.google.com/10721864840 ... directlink

Kukkantsatok be. A ruhák mind folt-, szakadás, és dohányfüst mentesek! Nagyon jó állapotban vannak, szinte újak! Akinek tetszik valami írjon, biztos meg tudunk egyezni! Ezen kívül van még három darab kismama farmerom. Akit érdekel priviben keressen és képeket is tudok küldeni a nadrágokról! Az egyik egy vastag farmer, a másik pedig egy szintén vastag H&M-es naci, a harmadik is H&M-es, de az vékonyabb!

További boldog babavárást, és még egyszer elnézést kérek! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Snowball: Igen, néha hasznos a fülakupunktúrás vizsga, az előző munkahelyemen pl. amikor ideges voltam, gond nélkül beszúrtam a tűt a füleimbe... Persze jobban szeretek másokat szurkálni, csak az emberek félnek a tűtől (pedig ez egy nagyon-nagyon vékony tű..), pedig ez az a módszer, ami gyors, és nagyon hatásos.. Imádom, amikor az emberkék úgy néznek ki, mint Mikrobi, és piros a fülük, mert akkor hat a kezelés! ;) Nincs ellapátolva a hó? Nálunk már tegnap szólt a szomszéd, hogy ássuk ki jobban az árkot, mivel nem folyik le a víz! 1. mivel az utca 2 végén nincs gyűjtőárok, nem is fog. 2. ő csak egy műanyag csövet tett az ereszére, aminek következtében a mi árkunkba folyik az ő vize is, így hamarabb telik meg. 3. Most nem csak előttünk áll a víz, hanem mindenhol a környéken. 4. Igen, pont ilyen időben kezdünk neki árkot ásni... Képzelheted, mi lesz a havas időszakban, itt nincs mese, már reggel 6-kor el kell hányni a havat! A vidéki élet szépségei...

Tyuntyi: Tesóm (2 gyerkőcös) azt mondta, hogy ez normális, sőt, még az én tegnapi fájásaim is normálisak... Mondta, hogy az is lehet, hogy már tágulok, tehát most már minden nődokis vizsgálatra vigyem a kórházas pakkomat is, hátha... Persze, az nagyon remek, ha pont útközben kap el a dolog, nekem legalább itthon volt...

Csicsi: igen, igyekszem ügyelni a körülöttem lévők egészségére (ha hagyják..) Sokszor tudok is nekik segíteni, de pl. a férjemen kívül SENKI nem engedi, hogy megszúrjam a fülét, pedig abban jó vagyok... Persze mindenki masszíroztatni szeretne, amit most már annyira nem szeretek csinálni, majd szülés, pihenés után.
Olyan jó, hogy Ti már írjátok, hogy vettetek babafürdetős dolgokat, ui. nálam még semmi nincs, így jegyzetelek... ;)

Nyufó: tényleg, hol van már??

KépKép
sajti

Sziasztok!

tyuntyi: en is elso babas vagyok, es nekem is szoktak lenni fajdalmak, amik ezelott nem voltak, es a szuleszno mondta is tegnap hogy hat szilveszter utan mostmar barmikor johet, figyeljem a dolgokat. De felfogtam ugy, hogy a testemnek vagy igy vagy ugy, de fel kell keszulnie a szulesre, szoval attol lehetnek ezek a fajasok, ami ugye neha ijeszto. Azert meg robald meg bent tartani Csanit ;)

Dr. Csicsi: ( :lol: ez jo), na igen, Alex is azert aggodik, hogy mivan ha beinditja a szulest. Mondtam neki hogy ezzel a nagy ovatossaggal ugyancsak nem fogja :lol: Meg azert szerintem az is zavarja, hogy azert mekkora pocak van ott kozottunk, vagy eppen akarhol ahol megfog. O ilyenkor az anyukat latja bennem, gyerekestol mindenestol, es nem a feleseget, akit meg kell szeretgetnie olykor. Na mindegy, majd elmulik ez is hamarosan :wink: Tegnap gondoltam rad, mert este elmentunk setalni, ugyanis itt van a kozelben egy olyasmi bolt, mint otthon a Praktiker, es holapatot akartunk venni (na persze hogy nem volt), na es ugy setaltam mint egy pingvin, mar nem tudom ugy zarni a labaimat, mint eddig. Nem hiaba faj a labam kozott.

sajti: egyik baratnom fogyasra probalta ki az akkupunkturat, el is mentem vele mikor teleszurkaltak a fulet. En is kiprobalnam, mert alapvetoen nem felek a tutol, hanem inkabb ha tu, akkor vervetel, es ha vervetel, akkor elszurt venak... Kb ennyi :lol: Nekem a talpamat masszarizta egy szakerto, mikor gyerek voltam, mivel visszatero horghurutom volt, es azzal lettem meggyogyitva. Szoval eleg kicsi gyerek korom ota belem lett nevelve a termeszetes gyogyitas. Csak hat itt nagyon el lettem ettol szigetelve, meg csak tegnap jartam eloszor herba boltban, ott is azt mondta a no, hogy maris ihatom a malnalevel teat...persze, meg most leszek 33 hetes terhes.... Itt nincs ellapatolva a ho, es tegnap akatrtunk venni egy lapatot, hogy legalabb szabad parkolohelyet assunk magunknak, de nem volt sehol a varosban. (Egy uzeltbe mentunk be, a tobbit pedig felhivtuk) Tehat mi szivesen elnenk azt a videki eletet, mert ez a varosi sem sokkal jobb. Habar itt a kornyezo kisvarosokban mar elerte a ho az 50 centit... Most ott tartunk, hogy se szanko, se holapat, se teligumi az uzletekbe. Ja meg ugye a rozsaszin kaparo :D

Remelem Nyufo jol van es csak elhavazodott :)

Kép

Kép
snowball

Snowball: No, szép helyzet van Nálatok! Egyáltalán nem szokott ott havazni, hogy ennyire nincsenek felkészülve a boltok? Hihetetlen!
Igen, lehet fogyasztásra is használni az addiktológiát, ha jól tudom, pont ezért akarták kivenni nálunk a megszerezhető természetgyógyász szakmákból..... Ugyanis alapvetően a drogról, alkoholról, dohányzásról és egyéb szenvedélybetegségekről való leszoktatáshoz kellene használni, de sokan fogyasztanak vele... Alapvetően én is leszoktatáshoz szeretném majd valamikor használni, de itt, vidéken szerintem nem lenne rá "vevő", ugyanis az emberek inkább kocsmába viszik a pénzt... :? ...és azt sem nagyon reklámozzák a médiában, hogy ez egy olyan módszer, aminek nem nagyon van mellékhatása (max. félelem a tűtől, stb.) Szerencsére a férjem is érdeklődik a természetes gyógymódok (és az ezotéria!) iránt, már ő is tanulgatja a módszereket, és nagyon jól tud talpat masszírozni! :wink: Majd valamikor lehet, hogy átnyergelünk erre a szakmára..

KépKép
sajti

Halilalihó

Sajti

Csinálod ezt a fogyókúrás fülakupunktúrát is?Tényleg lehet vele fogyni?
Látod hiába vettünk mindent,elvileg nem is lehet használni csak amit majd a gyerek orvos ír fel receptre.

Snowball

De jó,hogy ti ennyit mentek,velem nem jön senki sehova :( Holnap is Zsolti meg Petra mennek jégkorizni dehát oda nem mehetek :?
Nekünk sincs hólapátunk meg semmi,mondjuk kaparónk az van minden szinben mert autos boltja van a Zsoltinak,ha akarod küldünk nektek :)
Nálunk a 3.szomszéd ma is elhányta elöttünk a havat,nem tudom miért csinálja de csak így tovább :) Olyan szépen esik a hó már alig várom hogy áruljanak kari fát.Karácsonyfa van nálatok is ugye?

Nyufó és Tyuntyi jelentkezzenek hogy még 2in1-ben!
látom mindenki fájdogál már,max. átírjuk a topikot decemberi 2 babavárókra :) Azért ha a fájások hasmenéssel vagy hányással társulnak akkor figyeljétek a fájásokat,mert ha megindul a szülés az első jele álltalában hogy kitisztul a szervezet.
Dr.Csicsi :)

Éjjel nem aludtam semmit,5-kor lejöttem inni erre kiderült hogy kipurcant a hűtőnk,persze tele kajával amit én okos reggel mind kidobáltam utánna rájöttem,hogy simán kirakhattam volna a teraszra a hóba,de mostmár csak nem szedem ki a kukából :) Azért látszik még a vörös alatt,hogy szőke voltam.
Na mindegy,szerencse hogy Zsolti talált valakit aki ma 5 óra után kijön és megnézi.Remélem megcsinálja mert így nem tunk mit enni.

Tegnap Perwol mosószerrel mostam még nem vettem soha mert a babys Dreftet használom de gondoltam ez milyen jó puha lesz a babaruháknak és nem.Nem is olyan jó,többett nem veszek.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Itt vagyok, még egyben, csak kolbászoltam a környéken. Köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat és tapasztalatokat. Már megnyugodtam, s lelkiekben felkészültem,hogy most már tényleg lassan itt a vége.
:P :D

Szarakodik a net, a fene vigye. :evil:

tyuntyi

Jaj egy kérdés eszembe jutott.Megy valaki közülünk T-gyás-ra?Azt mikor kell elintézni,hol,és mitől más mint a gyed?

KépKép

KépKép
csicsi84

Visszajöttem. Szóval, egyébként sem szülhetek még, mert még a szülés előtt el kell mennem fodrászhoz és kozmetikushoz is. Viccet félretéve, azért szeretném, ha a kisfiú még nőne egy kicsit, s a 36. hét előtt semmiképp nem bújna ki. De megbeszéltem vele, hogy maradni fog,s a doki bácsi fogja kiszedni majd őt.

Dr. Csicsi:
Köszi a gyors választ, a neved előtti dr. pedig nagyon tetszik. Láttam éppen írtál, miközben írok én is. Én megyek Tgyásra, s el is magyarázta a munkaügyes csaj, hogy mit, merre, hogyan. Előkotrom a papírt,s leírom. Vörös alatt szőke? Ezt néha érzem én is magamon!
Reméljük megcsinálják a hűtőt! Kérdezted, hogy megyek-e még UH-ra. Fogalmam sincs mi jön ezután. Jövő szerdán megyek a dokihoz vérvételre, akkor majd elmondja, hogyan tovább. CTG-re mikor kell elkezdeni járni? Annyira nem vagyok otthon ezekben a dolgokban..
80 db-os ruhacsomag? Szűz anyám! A vaterán vettem én is plüss tipegőket, s nagyon szépek. Akkor az nekem is az első vásárlásom volt. nem bántam meg.

Kat:
Irigykedek a fotózás miatt. Szerettem volna ilyet én is, de vhogy elmaradt. Igaz még nem lenne késő, de már beletörődtem, hogy ilyenem nem lesz. Gyerekorvoshoz eljutottál?

Snowball:
Engem Csanád szintén erősen rugdos, csak a jobb oldalamon. A dokit megkérdeztem legutóbb, hogy mondja már meg hogyan fekszik ez a gyerek, mert nem tudtam, hogy hol mivel kalimpál. Kiderült, hogy a kis seggét szokta kinyomni egész a bordámig, ami azért igen erősen szokott fájni. De ez van, kibírjuk úgyis. Pocakkiöntő gipszforma? Ez vmi vicc?
Én nem ihatok semmiféle gyógynövényes teát, allergiás vagyok mindenre. De talán Bettike volt az, aki írt már róla. Örülök, hogy Mollyval minden oké!!!

Bettike:
Ne bánkódj a farfekvés miatt! A lényeg, hogy a kicsi fiatok jól van, s szerintem teljesen mindegy hogyan jön a világra, csak egészséges legyen.

Sajti:
Látom, te is szarul voltál tegnap. Remélem azért ma már jobban vagy. Szerintem az idő is szórakozik velünk. Reggel én is felkelek, majd fél kilenc felé újra elálmosodom, de igyekszem nem visszafeküdni. Fülakupunktúra? Az jó lehet, én nagyon hiszek az ilyen jellegű dolgokban. A kórházi pakkom lassan elkészül, a tegnapi görcsölés után meg pláne befejezem az összecuccolást.

Nyufó:
Merre vagy? Reméljük csak nincs net a hó miatt!

tyuntyi

Csicsi:
A tgyás a szülés után 180 napig jár, utána lehet gyedre menni. Az OEP honlapján le lehet tölteni hozzá a nyomtatványt. Nekem a munkahelyem fogja intézni, oda kell visszavinnem a nyomtatványt, meg a születési anyakönyvi kivonat másolatát. De legelsőre a taj kártyát kell elintézni, utána mehet az összes többi. Ahhoz, hogy vki tgyást kapjon, vmi feltételnek kell megfelelnie, de ezt pedig a magyarorszag.hu-n meg tudod nézni. Remélem tudtam vmit segíteni. Ja, és ez a legnagyobb összeg az összes támogatás közül.

tyuntyi

Tyuntyi

Köszi szépen,már hetek óta mondom a Zsoltinak,hogy kérdezzen rá a könyvelőtől de cseszik rá.De megnézem akkor ott amit írtál.
Még bizti bent maradnak de akkor szerdán biztos megnéz a dokit,hogy hány mi odabent a helyzet.Én hétfőn megyek,már multkor is azt hittem hogy tágultam a jóslók miatt erre teljesen zárt 3000-es volt a méhszáj.
Hehe és a legjobb hogy,akkor rálicitáltam egy 100db-os 56-os csomagra is,mert azt hittem ezt tuti nem nyerem meg aztán lebeszéltünk egy fix. árat a csajjal mert már tizen akárhányan licitáltak rá.Úgyhogy most azon szurkoljatok hogy valaki túl licitáljon mert nem tudom mi csinálok velük :)
36.héttől kell nst-ctg-re járni asszem a 38.-ig hetente 1x utánna hetente 2x és a 40.hét után kétnaponta.De itt mindenki megszül szépen időben.

KépKép

KépKép
csicsi84

sztem is mindegy h születik,csak egészséges legyen...de azért félek tőle mert elég nagy műtét.

KépKép
bettike83

Nyufó szerintem csak karácsonyfát orgol, mjad rak fel képet:)

A gyerkorvoshoz nem jutottam el, mert megérkezett az unokahugom váratlanul, 22 hetes, és eldumáltuk az időt, ás kiderült, hogy csak tanácsadás van, előjegyzéssel.
Gondoltam nem baj, majd ma 10-12között. Na ekkor esett itt a legjobban, minden fehér volt. Most már elolvadt, de nincs már rendelés.
Remélem azért egyszer feljutok még.
Szaxofonozni biztos fogok még, játszottam egy nosztalgia zenekarban, és jártam tanárhoz is. Iagz most kitaláltam, hogy megtanulnék trombitálni

KépKép
KépKép
kat78

Te jo isten, majdnem ataludtam az egesz delutant. Az interneten neztem a szokasos dolgaimat: tegnapi Baratok kozt es Showder klub, aminek csak a Dizajn centereig jutottam el, utana elszunyokaltam. Nem sokaig tart mar ez a szunyokalas sem, utana johet a bagolykodas. De inkabb azt valasztom :) Elkepzelheto hogy nyufo tenyleg karacsonyfat horgol, ezen olyan jot nevettem :lol:

sajti: allitolag 60 eve nem lattak itt ekkora havat. Tavaly egy kisebb varosban laktunk, es szinten rekodrdok doltek meg, de az idei eddig viszi a palmat. Abban a varosban ahol laktunk, a jelen pillanatban 50 centi van..legalabbis tegnap ennyit mertek a sracok, akik ott laknak. Egyebkent szerencsere a termeszetes gyogymodok otthon is terjednek, itt pedig jo lenne bevezetni. Vagy lehet eppen letezik, csak egyelore nem tudok rola. Hala a jo istennek olyan sokat nem voltam beteg hogy ilyenek utan kellett volna keresgelnem.

csicsi: igen, itt is van igazi karacsonyfa, hala a jo egnek nincs horribilis ara, szoval azt fogunk venni. Egy 180 centis normand fenyo kerul kb 10ezer ftba. Szerintem ennyi otthon is van. Aaa jo nekunk a rozsaszin kaparo, viszont teligumit postara donhatnatok :lol: Csak viccelek, mar rendeltunk 2 napja gumikat, majd idernek valamikor. Tegnap mikor mentunk abba a boltba, mar elore mondtam Alexnek hogy figyeld meg hogy nem lesz ezeknek a szerencsetleneknek lapatjuk. Hat ugy is volt :D

tyuntyi: Orulok, hogy minden rendben. Az en pici lanyom is szolidal velem, es o is szundizik szinte egesz nap. Most nyujtozott egyet, de vissza is aludt. A gipszforma valoszinu vicc lehet, mert ugyan jo dolog, hogy ha reneznel es tudod, hogy de jo, igy is neztel ki, viszont annyira nagy lom. De amit meg lattam, az egy kepkeret, es gipszel lehet kionteni, abba pedig a baba talpat meg kis kezet lehet megorokiteni. Az mar inkabb aranyosabb :)

kat: ez a gyerekorvos dolog nagyon nem akar osszejonni, ha jol latom. De valoszinu nem fog eltunni a rendelobol, nem kell sietned :) Nekem olyan picike a tudom, hogy egyszer egy allergia vizsgalaton a muszer, amibe fujni kellett, egyszeruen nem reagalt arra ahogy fujtam. A vegen mar lila voltam mikor mar hatodjara fujattak velem ujra. Akkor te nem is igazan szenvedsz a legszomjtol most, igaz?

Kép

Kép
snowball

Ja! Meg valami:
Ma megneztem, hogy mi kell meg a korhazi cucchoz, es kiderult hogy mar csak a betet meg a tejgyujto, amit vennem kell. Na meg egy helyre rakni ezeket, hogy ha akcio van, akkor csak be tudjam dobni a borondbe egy hajitassal. Inkabb ugy csinalom hogy osszerakok mindent egy helyre, es a borondot is a kornyekre rakom, mert belerakni nem szeretnem, tudom hogy budos lenne a ruha mire odakeveredek hogy na szules... Sajnos sokat van ruham borondben, ugye mikor megyek haza...es mar egy utazastol is bebudosodik minden a borondtol. Na szoval mostmar lassan az is elkeszul. hurra :lol:

Kép

Kép
snowball

Snowball: látod erre a légszomjra erre nem gondoltam. Néha kicsit fújtatok, de nem vészes, de a többiek körülöttem mindig megkérdezik, hogy hegyetmászom e, de engem nem zavar, nem érzékelem. látod lehet, hogy emiatt, eddig nem jutott eszembe

KépKép
KépKép
kat78

csicsi latom bekeszitettel meg egy vonalzot annak az esetere hogy ha december 26-an szulsz :lol: nem semmi

Kép

Kép
snowball

kat: hat pedig ugy nez ki hogy akkor ezek szerint neked kimarad a legszomj, es pont a szaxi miatt. Orulj neki, nem kellemes, hogy ha ugy fordul a baba hogy nyomja a dolgokat odabent es kapkodni kell a levegot... Egy idoben ugy zavart hogy nem kapok rendesen levegot hogy fujtam az orromba orrsprayt, mert gondoltam hogy attol talan konnyebb lesz a legzes. Valamit segitett, de inkabb megszoktam.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok lányok.örülök hogy mindenki jól van igy-ugy.nekem is fájdogál a pocakom.igy a pakolást visszafogtam.azért dobtam össze egy minicsomagot ha menni kéne valamiért.de ezzel a hasmenéssel beparáztattál Csicsi.Dél óta szaladgálok ugyanis de nem hiszem hogy ez már a szülés volna,nekem az első babám meginditott szüléssel jött világra igy nem tudom hogy zajlik pontosan. a burkot is ott repesztették meg teljesen mert a baba fent rugta ki kicsit vagy ilyesmit magyarázott a dokim anno.de még olyan korai a
titike84

Sziasztok!

A mai vizsgálat most már pontot tett a dolog végére, császár lesz, rajta van a méhszájon a placenta, most már hivatalos a dolog, jövő csütörtökön megyünk a részleteket megbeszélni meg az időpontot. Két hét múlva kezdem a 38-at és azon a héten szokták csinálni, remélem el tudom tolni 22-ig, akkor leszek 38+4, de anyósomék 21-én este érkeznek, és tudnának vigyázni Regire, Gergő meg tudna velem lenni sokat, szóval mindenképpen megpróbálom kisírni hogy ne legyen előbb.
Van pár új karidíszem:
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Alakul a fára való :D

Snowball már nekem is fáj sokszor amit rendez bent a kiscsaj, szerintem normális! Szerencsére nekünk van téli gumink, tavaly vettük, tavaly mentünk is haza karácsonykor kocsival, azért az elég merész vállalkozás volt. Most is pár hete apa átcseréltette szerencsére a télire, különben nem is tudom mi lett volna amekkora hó esett. De különben tavaly amikor rendeltük mi is csak neten találtunk és külföldről hozták be. Furi... Nektek mennyi idő amíg megjön a téli gumi? Azért nyárival nem egyszerű közlekedni ebben a hóban. Na akkor itt is van málnalevél tea? Én úgy tudom hogy a 36. héttől lehet inni, én még nem innám a helyedben... Nekünk bevált hogy nem használtunk fürdetőt az elején, a bőrét is csak olivaolajjal kentük, egyedül a sudocremet használtuk a pelus alá és annyi, sosem volt száraz a bőre vagy problémás, szerintem igazuk van, csak neked-nekem volt elsőre furcsa. Ha a bolti fürdetőt használod, pl. a Johnson, tuti hogy ki fog száradni a babád bőre és szívni fogsz vele. Mi alapján rakod össze a kórházi cuccot? Kaptál valami listát? Már nem emlékszem anno miket vittem a kórházba, úgyhogy csak hasraütéses alapon raktam össze, ami eszembe jutott.

Csicsi az biztos hogy nagy a kísértés hogy a párod dohányzik, de nagyon fura hogy amíg te szívtad ő nem, most meg igen, ilyet se nagyon hallottam még. Itt nem szokott azért akkora hó esni, de mondjuk tavaly is volt nagy. Előtte egyszer esett egy nagyobb mennyiség, de aztán az el is olvadt és csak időnként esett, de nem maradt meg. Az elején én vigyáznék a bolti fürdetőkkel mert nagyon szárítanak. Mi Pampers-et használtunk Regivel, nagyon bejött, sose folyt ki, úgyhogy most megint az lesz. Szuper hogy jó lett az ellenanyag eredményed! Aranyos vagy hogy hiányoltál, jól esett, köszi :D ! Éjjel én se aludtam sokat, fél 1-től fent voltam, aztán 4 előtt már felkeltem, hogroltam inkább a forgolódás helyett. Ez már így lesz nálam a következő két hétben az tuti. Korcsolya, áááá, brühhh, évek óta nem voltam, pedig nagyon szeretem. Van itt karácsonyfa, de legtöbb helyen mű fa mert itt már december elején feldíszítik a fát, karácsony után nem sokkal meg le is szedik. Sajnálom a hűtőt, tényleg kirakhattad volna, de hirtelen van hogy nem jut az embernek az eszébe. Meg ez nem a szőke hanem a terhes agy szerintem :lol: Mit mondott a szerelő meg tudja csinálni?

Kat milyen koncertre mentetek? Nagyon guszta a rizskoch. Hát én se vagyok fotogén, nagyon ritka az olyan fotó ami tetszik magamról, szökőévben. Remélem jól sikerül a fotózás és elkapja a fotós jól a dolgokat. Most olvasom a koncertet, klassz lehetett. Jó régóta játszol rajta, biztos most hiányzik. Csak magad játszol vagy csoportban? A fotókat láttad már, tudod is hogy jól sikerültek? Raksz majd ide is fel belőlük? Nagyon jót nevettem a karácsonyfát horgol szövegen de végül is igazad van :lol: Akkor te meg az unokahugoddal tudsz majd együtt babázni!

Sajti jól tetted hogy megrendelted a rénszarvasos függönyt, ki tudja, lehet még apának is megtetszik! Majd fotózd le, kíváncsi vagyok! Én egy hónap alatt többet hízok, mégsincs semmi bajom, ne hagyd hogy paráztassanak! Jobban vagy már? Itt vagyok, neked is köszi a hiányolást, tegnap nem is tudom miért nem jöttem, úgy sikerült, ma meg orvos, heti nagybevásárlás, főzés, stb., mindenkinek megírni a fejleményeket császárral, aztán most értem ide.

Tyuntyi eléggé jóslónak tűnik, azóta volt? Én megúsztam Regivel is és most is, úgyhogy nincs saját tapasztalat, de többiek leírása alapján valami ilyesmi lehet. Most olvasom hogy jobban vagy, örülök neki!

KépKép

KépKép
nyufó8

Kat

Trombita?Gondolom azért ezt nem addig tervezed amíg Bálint pici,bár nem vagyok híve a járkáljunk lábújhegyen a gyerek miatt,mert késöbb meg a wc-t se tudod lehúzni mert arra is felkell.
Gyerek orvos azért rendel nem csak egyszer egy héten,bizti eljutsz még.A karácsonyfa horgolás,jó volt :)

Nyufó

Örülök,hogy minden rendben,leszámítva a méhlepényt.Azért akkor próbálj meg pihenni,ne emelj nehogy bevérezz vagy valami gond legyen.Dr.Csicsi :) De ezt a két hetet már fél lábbal is kibirod,és karácsonyt már együtt is tölthetitek azért kicsit irigykedem.Szokás szerint szépek a díszek.Attól félek ha eddig nem változott az alvásom ezután már nem is fog,dehát ez van persze reggel fél 11 körül ébredtem akkor azért valamennyit bepótolok,csak kezdek rászokni arra hogy éjszaka ha Zsolti felébred valamiért elkezdek dumálni mert örülök hogy nem vagyok fent egyedül,ő meg szegény tudna aludni.Most ment el a szerelő egy kapcsolót cserélt ki benne reggel meg hoz valami izzót mert a lámpa még mindig nem világít.De szuper hogy ilyen gyorsan meg lett oldva

Snowball

Csak azért csináltam mert marhára untam magam éppen meg így látom hány hetes vagyok "amúgy".Jó hogy így eltudsz szundizni délután,én már nem merek mert akkor végkép nem alszok semmit este.Most elhatároztam,hogy holnap elmegyek a volt munkahelyemre amíg elmennek korcsolyázni mert asszem kezdek begolyózni itthon.Nekem is megvannak a cuccaim csak nincs bepakolva,de ha bármi van annyi időm csak lesz,bár szerintem mire majd Zsolti hazaér majd egy adagot még ki is mosok és levasalom :)

Titike

Asszem leadom a praxisom mert ilyezgetni nem akarok,biztos nem azért van,ez együtt jár a méhösszehúzódással azt tudni fogod.Visszaszívok mindent.Lassíts ha fájdogál a pocid nehogy baj legyen van neked egy rendes férjed te cipeled a bébit,ő meg cipelje a dobozokat.

Tyuntyi

Megnéztem a t-gyást hát én semmi különbséget nem olvastam mint a gyed de majd megkérem szerintem a könyvelőt hogy rágja már a számba mert nem világos a különbség,70%-ot ír így-is úgy-is.

Lányok!Szilveszter?Terveztek még valamit?

KépKép

KépKép
csicsi84

nyufo: orulok, hogy jol vagy, tenyleg aggodtunk erted. Na akkor 2 het es ennyimennyi nap, es megerkezik a leanyzo. Irigykedem picit...de ami kesik, nem mulik, mostmar az ido csak szalad. Na, a korhazi cucc. En kaptam egy konyvet, lehet te is, (Ready, Steady, Baby), es abban benne van, hogy mit kell vinni. Kiirom neked ide. Olyan felesleges dolgokat, hogy noveny spriccolo, azt nem irom :lol: (mivel ez is oda van irva...)
-elol gombos haloing
-papucs
-hajkefe,hajgumi
-tisztalkodasi csomag
-kontos
-fogkefe+fogkrem
-fenykepezo
Szules utan:
-jogging
-fehernemu
-torolkozo
-betet
-melltarto betet es tejgyujto
-pelus a Babanak
-bodyk es rugik
-vatta es popsi krem (a vattat megint nem ertem miert...)

Kb ennyi. Remelem segitettem. Nem tudom mikor erkeznek meg a gumik, Alex intezte a rendelest. De remelem hamarosan ideer. A ho viszont ezt nem nagyon segiti elo. A varos pedig abszolut kifogyott a teli kellekekbol. Mire elolvad a ho, szerintem ujra felraktaroznak mindenbol, csak akkor mar kicsit keso lesz. A Johnssonnak a natural termekeit vettem, emlekszem hogy noverem is meg volt elegedve veluk (mert ugyebar naluk se szokas kezdo csomagot felirni a babanak-mamanak). Majd meglatjuk... Igen, a legelso herbariaban talaltam malnalevelet, amibe bementem. A no aki ott dolgozott ramnezett es egybol tudta mit akarok. Jofej volt, csak osszezavart azzal hogy mondta hogy mar lehet innom a teat. De koszonom, inkabb nem. Annyira nem surgos, hogy kibujjon. Meg igyis ugyis fajni fog valamennyire a szules. Majd 36. hettol tea, plusz majd viszem azt a Dianatal zselet, ami segiti a tagulast. Szerencsere hasznalhatom.

Kép

Kép
snowball

ja, es az uj szomszedrol be sem szamoltam. Mentem a boltba nem olyan reg, es a sarkon beforultam, ahol osszefutottam egy rokaval :lol: Szegeny nem tudom mit keres itt a dzsungel kozepen :( Elfutott tolem, nem igazan tudom hogy melyikonk ijedt meg jobban.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

No, én is átaludtam a délutánt, amíg főtt a marha erőlevesem... :)

Babypocak kreatív gipszkiöntő szettet itt találtok, ha érdekel:

http://www.opitec.hu/index.php?tm=473254

...és itt van a rénszarvasos függöny is, csak erős idegzetűeknek!!! (Apukáknak semmiképpen ne mutassátok meg, elég, hogy a férjem kitért a hitéből... :lol:

http://www.opitec.hu/index.php?tm=597206

Dr. Csicsi :D : nem, nem csinálom a fogyókúrás akupunktúrát, most egyenlőre semmilyen természetgyógyász szakmába vágó dologgal nem foglalkozom, ui. amióta babát várok, valahogy máshogy működik az agyam, mintha le lennék tompulva. Sok dolgot elfelejtek, szórakozott vagyok, stb. Ezért úgy döntöttem, ezeket most hanyagolom, és majd a Babóca születése után foglalkozom a dolgokkal újra. Próbáltam, de most még azokat a könyveket sem értem, amikből régen tanultam... Érdekes.. Amúgy fogyókúrával később sem fogok foglalkozni, jobban érdekel a leszoktatás, és az ifjúság segítés... Valószínűleg lehet vele fogyni, én még nem próbáltam, eddig más módszereim voltak... :wink:

Tyuntyi: az én Babóm is a fenekét szokta kinyomni, pont akkor, amikor simogatom... :lol: Olyan cuki, hogy ennyire igényli a simogatást! Ma már jobban vagyok, tudtam válogatni a kicsi ruhákat is, a párom behozta a polcot, amin majd lesznek, úgyhogy most már mosás-vasalás, még akkor is, ha nincsenek itt a szekrények... Mert még nincsenek itt! Mára-holnapra ígérték (amúgy október végére-november elejére...), de csak szerdán jön! Reméljük, akkor már tényleg jön, mert lassan már hamarabb lesz baba, mint szekrény...

Bettike: szerintem ne aggódj, akármelyikünknek lehet még császár. A lényeg az, hogy Te is és a Babó is egészséges legyen, és a doki úgyis a biztonságosabb utat fogja választani! Jövő héten kedden én is megtudom, hogy mekkora a Babóca, mert a hasam igencsak nagy, tehát ha nagy a téraránytalanság, akkor nálam sem lesz engedélyezve a természetes szülés..

Snowball: annyira szeretném már a gyerkőcöt szánkón húzni, de ez úgyis csak jövő télen lesz! itt változatlanul eső esik, a híradóban meg látom, hogy az ország többi részén mekkora hó van.. Itt pedig belvíz... Természetes gyógymódok: nem is foglalkoztam velük egészen addig, amíg beteg lettem (még a 20-as éveim elején), túlterheltség miatt (2 állásom volt, egymástól kb. 120 km távolságra...), a dokik kísérleteztek velem egy hónapig, aztán meguntam, és úgy döntöttem, rendbehozom magam... Sikerült, onnantól csak max. táppénzes papírért jártam a dokihoz, amúgy magamat gyógyítgattam... Innen jött minden..

Kat: Légszomjam nekem is van egy ideje, és utálom, mert mindig kiszárad a torkom (az orromon már nem nagyon tudok levegőt venni..). Ezek szerint tényleg nagyon erős tüdőd van! :D

Nyufó: Huh, de jó, hogy nincs semmi gáz! :) Azért az jó, hogy csak vásárolgattál, stb. A Babó még várhat pár hetet! Nos, most is azt mondom, inkább legyen császár, minthogy probléma legyen Veled, vagy a Babával... Amúgy én sem értem, mitől hízok (csak a növekvő Baba lehet), mert a hasamon kívül nem látszik sehol máshol, naponta kb. 2-3x eszem kis adagokat (nagyokat nem tudok..), amúgy pedig gyümölcs, és néha egy kis csoki (de hát ennyi kell..) Tehát nem aggódom, majd megmondja a doki jövő héten kedden, hogy szerinte normális vagyok-e.... 8)

Snowball: nem most kellene rókázni, hanem az első harmadban!! :lol: Mindenesetre ne nagyon barátkozz vele, ui. az olyan rókák, akik bemennek a lakott területre, már általában veszettek....

KépKép
sajti

sajti: en vettem a batorsagot, es megmutattam apanak hogy milyen a fuggony. Nem csalodtam benne, tetszett neki :D De mar igy is van eleg karacsonyi bigyo a lakasban, mar csak fenyofank lesz. Isten ments hogy rokaval baratkozzam, en is megijedtem tole, hiaba nem volt nagy. Eleg eros allatbarat vagyok, de azert nem elvetemulten ;) En vilag eletemben beteges voltam, mostanra erosodott meg a szervezetem, miutan kijottem. Elotte pedig bejartam az egesz klinika teruletet. Foleg erettsegi korul jott ki minden marhasag rajtam. Ide is egy marek homeos bogyoval jottem :lol: Szerencsere ritkan kellett hozzajuk nyulnom. Szankozni en is szeretnek, akar most is, mert a parom felajanlotta tegnap hogy o szivesen huzna engem akar most is. Mivel nem igazan szereti hogy csak toporogni tudok mar, es ez setanak sem minosul. De jovore lesz minden: szanko, hogolyo, uj hoember, es adventi naptarbol sem csak 2 fog allni az ablakban :)

csicsi: isten orizz, hogy szilveszterre barmi mereszet is tervezzek. Maximum kimegyunk a varosba ejfelkor, de ezt is megkockaztatom. Majd meglatom hogy addig hogy leszek, mert 1-2 het alatt is olyan sok minden valtozik. Nekem a szundival nincs problemam, akkor alszom es annyiszor amennyiszer csak nem szegyellek :D Ejszaka viszont 4-5 korul mindig felkelek, es olyankor kukorekolok egy darabig. Azert nagymosast ne tervezz a szules napjara :lol:

Kép

Kép
snowball

Mindenki visszabújt a barlangjába?
Nekem se ez volt a legjobb napom, a családom kicsit kikészített,a mitől a párom berágott, mert mindenki tudta, hogy nekem van igazam, de ez mellékes, és a párom csak azon agyalt, hogy nem kell bepörögnöm majdnem 35hetesen.

Na, ti is bújjatok elő:)

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok.

Hát én jelentem most értem haza,végre elmentem ma délelött leadni az okmányirodába a jogsimhoz a papírt utánna elmentem mégis csak korizni a Petráékkal,persze nem koriztam csak néztem őket mert annyira nyúztak hogy én is legyek ott,de baromi hideg volt.Utánna elmentünk kajálni és végezetül elmentünk a Pepinek csizmát venni meg nekem a korházba papucsot.Overált akartam neki venni,de nem találtam semmi szépet.Most hulla vagyok és súrolom a fejfájás határát.Ja és totál úgy érzem,mintha Bibi megfordult volna bennem....jó lesz ha hétfőn kiderül,hogy tényleg.
Hát nem vagyok túl jól egyre nyűgösebb minden,éjszaka begörcsölt bennem valami de már azt sem tudom milyen testrészem lehet ott és fáj megint a jobb anno bordámnál is.Asszem lesz mit panaszkodnom most a dokinak pedig nem szoktam.

Mi elött még elfelejtem,Ti miben fogjátok haza vinni a babókat?Én nem tudom mennyire vastagon kell öltöztetni már.???

Kat

Sajnálom,hogy ilyen napod volt,de az legalább jó,hogy a férjed így melletted áll.Családi dolgokkal kb. én is így állok csak én egyfolytában.Azért próbálj megnyugodni az a legjobb mind a hármótoknak.

Sajti

Én is arra gondoltam,hogy amikor megszületik a baba és már lesz rá időm és energiám tanulok valamit,valami idegen nyelvre gondoltam.Ide ugye közel vannak a Németek ha hosszú távon maradnánk itt akkor szerintem az lenne a kézenfekvőbb.
Szülés után a fogyókúrás módszereidet még mindenképp megbeszéljük :)
Meddig tervezed az otthon maradást a picivel?
Jó a függöny nagyon,pont kéne nekem is a konyhába és árban is nagyon jó :)

Snowball

Jaj de irigylem az alvást,tegnap is lefeküdtünk a megasztár után és amikor felkeltem éjjel kimentem megnézni mennyi az idő és a legnagyobb megdöbbenésemre csak 1 óra volt.Tehát aludtam összesen ugyan annyit.
Én sem after partyra gondoltam de én még két hete csinálni akartam itthon valami összejövetelt de tényleg annyit változik akár egy nap alatt is minden hogy már nem merek szervezkedni sem.
Rókával tényleg vigyázni,barátnőm egy kismacskát akart csak megsimizni 12 hetes terhesen és az is megkapta,aztán volt nagy pánik,vérvétel stb....De nem lett aztán szerencsére gondja.

KépKép

KépKép
csicsi84

Haliho!

En sem voltam ma a legjobb formamban. Igaz csak azert, mert megint a nagy almossag tort ram, meg a szemem fajt. Delutan pedig elmentunk vasarolni, vettem egy pledet meg 2 csomag pamperst Mollynak. Olyan gyonyoru kisbabat lattunk az aruhazban!! Par hetes lehetett, kislany volt, es az apukajaval volt, ok is pelenkat vettek. Jol esett belegondolni, hogy tuti a pasi elhozta otthonrol a babat vasarolni, hogy az asszony otthon tudjon pihenni. Legalabbis ez igy nezett ki a fantaziamban :lol:

kat: sajnalom a napodat, de lesz ez meg jobb is. Sokszor nem banom, hogy nincs korulottem mindenki.

csicsi: aaa, nem hiszem hogy megfordult volna a Babo. Legalabbis meglepodnek, ha igy lenne. En ugy gondoltam, hogy hosszu ujju bodyban meg pluss rugiban hozom haza Mollyt meg persze overal, sapka. Meg kis pled :) Remelem eleg lesz. Rokat igerem nem fogom megsimogatni, attol beszaribb vagyok en :D Csak furcsalltam hogy szegeny joszag mit keres egy forgalmas uton, es a kozelben nem sok erdorol tudok. Orulok, hogy kimozdultal, ennyi kell :wink:

Jo lenne most, ha tudnam nezni az xfaktort, de sajnos az interneten mindig akadozik es inkabb hagyom az egeszet. Remelem Nicolas bent marad meg :wink: Nem tudom ki irta nemreg hogy ot szeretne ha huzna a szankojat, es kozben a purple rain-t enekelne. Azon mai napig olyan jot mosolygok :lol: En se bannam.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok! :)

Örülök, hogy tetszett a függöny! :D Nagyon szeretem a rénszarvasokat, pár dolog még tetszett arról az oldalról, de végül is ez az egy rénszarvasos cucc került a kosaramba (meg még egy pár karácsonyos dolog, hadd bosszankodjon Apa miatta... :lol:

Snowball: milyen érdekes, hogy ott kint erősödött meg a szervezeted, azt hinné az ember, hogy az itteni időjárás jobban kedvez az egészségnek... Akkor lehet, hogy nem érezted magadénak ezt az országot, ezt a helyzetet? Igen, most már inkább csak pihenjünk, nem most kell megdönteni a síugrás világrekordját! :wink:

Kat: mi történt? Bátran írd ki magadból! Más hülyeségén pedig szerintem ne húzd fel magad, nem ér annyit.. Pont most olvastam arról, hogy mit érez / lát / hall / csinál a babóca az anyaméhben, és eléggé megdöbbentő, mennyire szimbiózisban van Anyucival...

Csicsi: jobban vagy már? Tudod, ilyen idős várandósan már egyre nyűgösebbek leszünk, egyre több helyen fog fájni... Éjszaka én is vacakul voltam, fájt lent, egyre nehezebb kimenni wc-re, ráadásul vigyáznom is kell, nehogy megint baj legyen a bokámmal.. Úgyhogy ma kutyafuttában (ez már önmagában is viccesen hangzott... :lol: ) elmentünk egy nagyobb városba bevásárolni, párom az élelmiszerboltot vállalta, én pedig bementem egy kínaiba, ahol csodák csodájára találtam szoptatós melltartót 690 Ft-ért darabját! :D El sem hiszem, ez is meg van! Most már csak át kell néznem a pakkot, plusz összerakni a Babócáét, meg az én hazajövős cuccomat, és rendben is lesz. Még nem tudom, mit kell ráadni ilyen időben, de body, vastag rugdalózó, bundazsák és sapi biztosan lesz rajta, de még majd megkérdezem Tesómtól pontosan. A német nyelv jó (jó nehéz... :) én is azt beszélem. Nagyon tudnak örülni, hogy ha kicsit is beszéled a nyelvüket, és segítenek is! :) Én a családi vállalkozásban dolgozom, tehát lényegében mindegy, mikor megyek vissza... Kb. 1 éve jöttem el az előző munkahelyemről, ami egészségileg, nos, nem volt a legjobb egy nő számára... (stresssszzzzzz)

KépKép
sajti

Jo reggelt mamik!

Na, ejszaka sikerult nekem is betojnom... Kezdodott azzal, hogy 10 utan lefekudtunk, mert mindketten (harman) almosak voltunk. El is aludtam eleg hamar, de mikor felkeltem, ugy jartam mint Csicsi, meg csak 1 ora volt :shock: Arra keltem fel, hogy borzaszto sok a gyomorsavam, igy kimentem a konyhaba egy ksi tejcsiert. Nem tudom hol ronthattam el tegnap este, mert mindig figyelek, hogy kozvetlenul lefekves elott NE egyek... Na meg ha ez nem lett volna eleg, kesobb arra keltem fel, hogy menzesz szeru gorcsom volt :shock: Figyeltem hogy rendszeres-e, de szerencsere nem volt az. Utana pedig apatol nem tudtam visszaaludni mert horkolt, en pedig sajnaltam szegenyt bokdosni, inkabb kimentem a nappaliba, es ott aludtam vagy masfel orat, egeszen 7.30ig. Azota kukorelolok. Mar erzem a veget...
Viszont egy jo hir: itt tud lenni velem anyu szulesnel :) Eddig ugy volt hogy majd februar vegen tud eljutni hozzank, de jon januar 20-an, en meg 23-ra vagyok kiirva. Ha ugyes, akkor elcsipi a Babat :) De februar elejeig itt lesz, szoval lesz ideje babazni. Utana pedig melegvaltasban jon anyos, utana pedig tesom...szoval marciusig lesz folyamatos segitsegem.

sajti: jol tetted hogy szereztel meg par karacsonyi cuccot a renszarvasokkal egyutt :P Igazsag szerint en is meglepodtem hogy pont itt erosodtem meg. Szerintem csak egy kis onallosag kellett hozza, plusz az, hogy elkezdtem folyamatosan dolgozni, raadasul fizikai munkat (raktarban). Magyarul nem volt idom beteg lenni :lol: Az orszagot nem ereztem magamenak, az igaz, mert ha ugy lenne, akkor sosem jovok el. De kilatastalannak lattam, szoval szegyen-nem szegyen, leleptem. Azota pedig kiabrandultam a sajat hazambol. Ezzel nem azt hangoztatom, hogy bezzeg itt milyen jo, milyen konnyu, mert nem. Itt is megvannak ugyanugy a problemak, de megsem kilatastalan soha semmi. Plusz az emberek modora az, ami itt megnyero. Otthon minid gcsak bosszankodtam legutobb, hogy mondjuk ki, bunkok. Tisztelet a kivetelnek. Meg ami erdekes, hogy otthon azokat, akik eljottem onnan, ugy allitjak be hogy haza arulok, es hogy mifele jovo nemzedeke az, aki elhagyja a sajat hazajat. Itt viszont megfigyeltem, hogy masok, akik szinten kulfoldrol erkeztek (legyen a lett a pelda, mert az kozel all hozzam), az orszaguk buszken tekint rajuk, es minden egyes allami unnepnel megemlekezik az orszag azokrol, akik elhagytak a hazajukat a jobb megelhetes miatt. Furcsa, nemde...?! :?

Na jo, eleg a szonoklatbol :D Ennyi kellett... De tortenjen barmi is, sosem tagadom meg hogy magyar vagyok, sot, a gyerekem is felig magyar lesz :) Azon gondolkodtam, hogy amennyit en fent vagyok ejszaka, lehet elcsipem ma este a Mikulast, mikor csokit rak a csizmibe :lol:

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Az a baj, hogy tudlak titeket olvasni az Iphone-om, de ott valamiért nem lehet írni nektek, így sokszor csak követem az eseményeket, és mire hazaérek, már fáradt vagyok írni.
Tesómékkal rugtam össze a port, mert nagyon más életritmusban élnek mint mi, ez nem lenne baj, csak, amikor a család összejön, akkor is csak hozzájuk kell igazodni, és ne zavarja őket, hogy az én családom, és a szüleim is benne vannak a képbe. Apuék nem mernek nekik szólni, mert akkor megsértődnek, és eltűnnek és ott van az első szülött unokájuk, akiért élnek-halnak, így ha én megjegyzem, akkor én vagyok az érzékeny vagy hisztis. Sajna ilyenek a tesómék, de én már megszoktam, de nem szeretem, ha az én életembe ez beleszól, és nem tudok ellene mit tenni. De már lassan túl teszem magam rajta.
Eddig vallottam, hogy tök jó ha különböző neműek a tesók, de az uótbbi időben sokszor van a bátyjámmal problémám, így ha Bálintnak csa öccse lesz, már nem zavar

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok lányok!

A hétvégén nem jöttem, mert itt voltak a szüleim. Tök jó volt. Én már nem vállalkoztam a hazamenetelre, így ők jöttek.

Csicsi:
Mi van a vaterán a cucokkal? Vki túllicitált? Kösz az infót a CTG-ről, akkor jövő héttől már nekem is mennem kell. A vonalzódat nem értem. Az egyiken 34 hét van a másikon 37. Most akkor mikor szülsz? Vagy én maradtam le valamiről? Ami a szilvesztert illeti, én már a babával szeretnék itthon lenni, no meg a férjemmel. Szülés után jön fel anyum egy hétre, így ha minden igaz, ő is itt lesz.

Titike:
Mi újság veletek? Remélem még egyben, s a költözés is halad!

Nyufó:
Látom megvolt a végleges vizsgálat. Legalább a bizonytalanságnak vége. Reméljük, hogy tudsz úgy megbeszélni időpontot a dokival, hogy az nektek is jó legyen. Látom, te jó egy héttel előrébb tartasz nálunk. Mikorra voltál hivatalosan kiírva? Jóslóm azóta nem volt, de éjjel időnként görcsölget a hasam. Szarul alszom már én is, sokszor felébredek, sokat járok wc-re, egyre sűrűbben kell mennem éjszaka is. Ami megkeseríti az életem az a bordatáji fájdalom. Még mindig meg van, s valszeg marad is. Oka lehet, hogy a bordákhoz rögzülő rekeszizmot, illetve a hasizmot megnyújtja a növekvő méh. Kegyetlenül fáj, húzódik, de nem akarok fájdalomcsillapítón élni. Így tűrök, meg nyújtógyakorlatokat csinálok, állítólag az használ.

Sajti:
Ami a hízást illeti, egy hét alatt rám is feljött vagy 2 kiló. De pikk-pakk. Nem látom magamon én sem, de a mérleg mást mutat. Már túlhaladtam azt a számot, amivel szülni szerettem volna menni. Pedig én sem zabálom halálra magam. A fene érti ezt. A hasam is megnőtt egy hét alatt. Eddig azt vettem észre, hogy alig változik vmit, de a szüleim itt jártak és ők is azt mondták, hogy óriási lett a hasam az elmúlt három hét alatt. Én a legnagyobb növekedést az elmúlt egy hétben tapasztaltam.

Kat:
Az ember a családtagjait ugye nem válogathatja meg.. Ne bosszantsd fel magad, ha lehet, bár mondani a legkönnyebb ezt.

Snowball:
Remélem jól vagy és egyben is vagy. Olvastam, hogy neked is voltak mensiszerű görcseid. Ezek szerint lassan mindenki megtapasztalja milyenek a jóslófájások. Az tök jó, hogy anyukád tud hamarabb jönni, legalább lesz segítséged a kezdeti időkben. Egész márciusig lesz vendégetek? Ez igen. Akkor nem fogsz unatkozni.

Vki kérdezte, hogy miben hozzuk haza a babát? Én viszek neki bodyt, harisnyát, kisgatyát, hosszú újjú felsőt, kardigánt, sapkát, s vastag kezes-lábast vagy overállt, mit tudom én, hogy ezt hivatalosan minek hívják. Meg persze egy plüss rugit is, aztán meglátjuk, hogy miben jövünk haza. Viszek vastag takarót is, s a bébihordozót. Ennyi cucc közül csak hazajövünk vmiben!!

Ma megyek a védőnőhőz kora délután, most délelőtt pedig jön a barátnőm, így a mai nap is el fog telni gyorsan.

tyuntyi

Sziasztok!

Remelem mindenkinel jart a Mikulas. Hozzank mar egesz koran, tegnap delutan ideert, es olyat kaptam, amire nagyon reg vagytam :) De a legjobban Molly jart, mert tegnap este elmentunk egy nagy bevasarlasra, es megvettunk neki mindent, ami hianyzott. Mostmar tenyleg csak 2 dolog kell: babakocsi es pihenoszek. Pihenoszeket akartam tegnap venni, de ami tetszett, az persze nem volt raktaron. De szerencsere a legfontosabb dolgok megvannak. Vettem mellszivo, avent-es kezi. Majd meglatjuk mit produkalunk vele. Alex annyira izgatott lett tole, mondta hogy probaljam ki. Mondtam neki hogy ne vicceljen, igy is faj a cicko, meg cska most kezdett el noni igazan. Persze csak izgatta a fantaziajat es magan probalta ki :lol: :lol: :lol: Vettem neki virgacsot (na persze csak egy arany szinu dekoracios bozot, de virgacskent funcional), es naluk nem divat a december 6-i Mikulasozas. Es szegeny meg este is azt kerdezte, hogy o miert kapott olyan virgacsot, hogy o tenyleg rossznak szamit e :D
Plusz reggelre megjott a kovetkezo nagy ho adag, szep nagy pelyhekben hullik.

kat: sajnos szerintem nincs olyan csalad, ahol ne lennenek nezetelteresek. Igaz nalunk a szuk csaladban ritkan akadnak gondok, mivel piszok messze vagyunk egymastol, viszont a csalad bovebb koreben igencsak akad balhe, es neha engem is eler a szele, ami bant, mert en minek kapjak, ha ott se vagyok... Nem baj, batyadnak is biztos vitt a Mikulas virgacsot :lol:

tyuntyi: en is altalaban ejszaka kelek fel a gorcsokre, meg hogy itt-ott elnyomtam magam. Egyebkent nem bannam, ha majd ejszaka indulna be a szules, mert olyankor 1. itthon van apa, 2. nincs forgalom az utakon. En is haladok a kituzott szulesi sulyom fele, addig pedig csak plusz 2 kilo maradt..szerintem igencsak tul fogom szarnyalni. De nem banom. Eddig hivatalosan 10 kilot szedtem fel. Na igen, vendegnek ugyan nem hivnam oket, de marciusig lesz itt mindig valaki, talan par nap lesz olyan, hogy egyedul leszunk. Nekem igy jo, mert egyreszt nagyon ritkan latom a csaladomat, masreszt pedig tudom, hogy nagy segitsegemre lesznek. Most egyebkent is rossz, hogy nem leszek veluk karacsonykor, es ez a harmadik zsinorban, hogy ugymond egyedul vagyok. Nagyon nehezen viselem a karacsonyt ilyen szempontbol... :cry:

Kép

Kép
snowball

SNOWBALL: ki ne próbáld a mellszívót, a szüésfeékészítőn mondták, hogy a szoptatás a legjobb méhösszehúzó, mert ahogy ingerlik a babák a mellett el kezd összemenni a méh. Így ha ezt korábban teszed beindíthatja a szülést, a mlhösszehúzódásokat, Így nekünk azt mondták, hogy az a hülye tévhit is marhaság, hogy dörzsölt törölközővel, mert ehhez szoktatod a mellbíbódat a strapának.
Nekem külön mondták, hogy csaszi után is azonnal szoptatni fogok, mert akkor beindul a méh összemenetele, és nem kell injekciót kapnom

KépKép
KépKép
kat78

kat: jaj dehogy probalnam ki, eleve mar nagyon erzekenyek a melleim, mar attol is ha tusolok. Meg meg egyelore egy kicsit bizarr is, majd hozza kell szoknom :wink: Szoval ugy ahogy van, a dobozaban pihen amig el nem jon az ideje. De koszi az aggodast, aranyos vagy.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Még új vagyok itt. Január 12-re várjuk első lányunkat, szóval a 35. héten vagyok. Ha minden jól megy, a Szent Istvánban fogok szülni.

Nektek mennyit keményedik a hasatok? Én már a 16. hét óta szenvedek az izomgörcsökkel - főleg a lábamban - azóta szedem a magnéziumot (250mg/nap) de a múlt héten muszáj volt megdupláznom az adagot, mert megint mindenem görcsöl :( lábam, hasam, ujjaim, talpam. Mint egy rossz bádogember. Most 10 nap dupla (500mg) után már csak napi 3-4 pocikeményedés van (vádli ugyanannyiszor). Valami ötlet ellene?

Ja, és hogy csináltatok olyan cuki visszaszámlálót, hogy hány nap van még hátra?
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!
Bocsánat a betolakodásért, de biztos emlékeztek Bezére!
Tegnap megérkezett Marcell baba császárral!

Kép
meli0805

Rekuja: jó hogy jöttél. A magnéziummal vigyázz, kérdezd meg a dokidat, mert lassan nem lehet szedni, mert kell a méhnek a felkészülő összehúzódások. Nekem szerencsém van eddig egyszer görcsölt be a vádlim, és csak mostanába kemnyedik picit a hasam, de én is szedek magnéziumot, de csütörtökön megyek dokihoz és ott biztos mondja, hogy ne szedjem többet
A vonalzóba it Bettike segített mindenkinek, sajnos néha néz csak de be, de a többiek lehet, hogy emlékeznek rá hoigy kell, ha van egy kis időm visszakeresek az oldalak között, mert ott pontosan leírta.
Az oldalról azt kell tudnod, hogy kezdetek óta megy, azaz április körül, és egy idő után a régi motorosok átmentek egy zárt fórumra, és jöttek újak, többek között én is, és mi most irogatunk egymának.

Elkezdtek potyogni a babák, kezdünk menni a vége felé, döbbbentetes:
Sok boldogságot BEZE és MARCELL

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Először is sok boldogságot és egészséget a kis Marcellnak,Bezének pedig gyors felépülést és sok tejcsit!!!

Megjártam a doki bácsit,éééés 1 újjnyira kinyílt a külső méhszáj.Tudom ez még nem jelent semmit de azért mégis valamit :)
Annyira feldobódtam,hogy mindent elfelejtettem megkérdezni és mikor haza értünk jutott eszembe,hogy nem vett streppto kenetet :? És csak dec.27.-én megyek hozzá legközelebb azt mondta ha addig lesz bármi akkor elvállalja a szülést majd a kórházból hívja a szülésznőm.Megadta az nst időpontokat össz-vissz 4 alkalom.Nem csinált viszont ultrahangot,de mondtam hogy mozog rendesen a Bibi és lehet azért nem .

Rekuja
Üdv köztünk még épp időben :)
Sajnálom a sok keményedést nekem görcsölni max. a hasam szokott de vádli ilyesmi nem.Én nem szedtem soha magnéziumot még külön,de már nem is lehet.Hogy fogják hívni a pici lányt?
Ha rákattintasz az én vonalzómra akkor ott tudsz csinálni magadnak,megadja egymás után az instrukciókat.

Snowball
Ne titkolózz,mit kaptál? :)
Jó,hogy van mellszívód nekem még nincs meg és még mindig lövésem sincs milyet vegyek.
Én meg pont a nappali szülésre gyúrok,Pepit éjszaka elég macera lenne lepasszolni,bár megvan kihez megy és tartalék emberem is van,de akkor is félek,hogy nem veszik fel a telcsit vagy ilyesmi.
Sajnálom a multkori éjszakádat,tökéletesen átérzem.Próbálj pihenni azért.De az jó,hogy anyukád melletted lesz nemsokára.

Tyuntyi
Tegnap felnéztem a vaterára akkor még nem.Én felraktam a maximális licitet 8000ft-ra amit ugye ők nem látnak és 200 ft.- a licit lépcső és még csak 4100ft.-körül van.Csütörtökön zárul le :) Látod itt csak 4 nst van összesen amíg túl nem hordod,szerintem ez már inkább kórház függő és az én első időpontom dec 30. akkor meg már jóval több vagyok mint 36 hetes akárhogy nézem,pedig akkor szokták kezdeni.Azért van a másik vonalzó mert menstruáció szerint dec.26 a kiírt időpont de az ultrahang szerint kissebb és január 13. körüli időpontokat mutogat.Majd meglátjuk melyik hazudik :)
Majd írj mi volt a védőnőnél,te is mész dokihoz a héten ugye?
Most hogy olvastam a borda feszüléseidet,basszus lehet hogy nekem is az fáj?

Sajti
Köszönöm jobban vagyok,bár este Pesten aludtunk a földön mert amikor kihúztam a kanapét leesett a sínről és Zsolti nem tudta megcsinálni :) Szóval 3-an aludtunk egymás mellett a földön,Bibi úgy rugodt,hogy a Petrát mikor átöleltem szólt hogy érzi a hátán hogy rugdos a Bibi :) Gondolom neki is marha kényelmes lehetett.Már nem is akarok többett Pesten aludni.
Mit csináltál ami ilyen stresszes volt?Lehet írtad csak nem emlékszem :oops: Én is 12.hetesen jöttem el pont ezért na meg 20 órába dolgoztam és éjszaka alig bírtam fent maradni,most bezzeg meg aludni nem birok.

Kat
Remélem megnyugodtál,hogy hogy nem tudsz írni Te még dolgozól?
Nekem két bátyám van,nem csoda hogy lányos anyuka vagyok,nekem szinte csak gondom volt-van velük,persze a különböző életstílusunk miatt.Ott se család semmi csak a lébecolása,én meg pont fordítva és nekem mindig tervbe van valami,hogy még jobb legyen minden és így nem igen értjük meg egymást.Úgy vannak vele,hogy persze nekem szerencsém van a Zsoltival én fogjam be,de nem érdekel nem fogom :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Ahogy látom már valaki leadta a drótot, akartam én is újságolni hogy a zárt fórumon megvan a második baba, izgi. Baba-mama jól van.

Mostanában valami katasztrófálisan rosszul alszom, pl. szombatról vasárnapra aludtam 11.30-ig másfél órát, feléredtem, onnantól csak forgolódtam, fél 1-kor felkeltem, hajnali 4-ig horgoltam, csak azért mentem vissza, mert csak kéne aludni, nehezen aludtam el, 7-kor meg már lestem ki a fejemből, ááááá. Ez így is marad még amíg egyben vagyok a babóval.
Viszont az éjszakai horgolások eredménye:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Csicsi a karácsonyt valószínű hogy bent töltjük a kórházban, viszont majd akkor tartjuk a karácsony estét amikor kijövünk a kórházból, úgyhogy nem maradunk le :lol: Szerintem fog változni az alvásod, de ha nem, ez az alvás előnyös is majd az éjszakai kelésnél, Mert emlékszem hogy az nagyon nehéz volt nekem hogy szülés után meg tudtam volna aludni újra és akkor meg kelni kellett, néha úgy éreztem belehalok. A nap közbeni szundival ugyanígy vagyok, én is pont ezért nem merem, mert akkor tuti egész éjszaka fent huhogok, de mondjuk egyébként se tudnék. Én a babót body, kezeslábas, vastag overall, sapi, ennyi, amiben hozom. Kocsival 5 perc a kórház annyi idő alatt nem melegszik be az autó, így nem lesz melege. A külső méhszáj még nem jelent semmit, azt többen írták a zártban hogy végigvitték úgy a terhességet attól függetlenül.

Snowball köszi a listát! Még az első szülésnél kaptam én is ilyen könyveket de most nem. A lista alapján beraktam mindent, kivéve a popsikrémet. A vatta lehet a popsi tisztába tevéséhez kell én is azt használok mind a mai napig, a törőkendőt csak ha nagy a cucc, vagy ha elmegyünk. Szegény róka hogy a csudába keveredett oda? Tényleg rejtélyes. Én is azért nem nézem az otthoni x-factort mert akad a neten nagyon, olyan idegesítő, nincs hozzá türelmem, inkább nézem az ittenit. Sajnálom a húzós éjszakát, az viszont szuper hogy anyukád tud jönni!!!! De jó, meg akkor ott lesz 2 hetet kb??? Tud segíteni is, remélem akkor megvárja őt a babó! Ez tök vicces hogy apa kipróbálta a mellszívót, van humora, jó fej lehet! Te mit kaptál Mikulásra amire rég vágytál? Az lemaradt :lol: Itt nem esik a hó és már a nagy rész el is olvadt.

Sajti nem is drága a függöny, felraktad már? Jó hogy meg tudtál szabadulni a stresszes melóhelyedtől, gondolom azért is sikerült a terehesség, ha ott maradsz most biztos nem vagy babás. A családi vállalkoozásban melózás az tök jó!

Kat ne hagyd tényleg hogy felidegeljen a család, az most már nagyon nem tesz jót! Sajnálom hogy a tesóddal van a baj és hogy téged és a szüleidet is érinti. Szegény szüleid is megértem hogy az unokájuk miatt inkább nyelnek, de azért ez nagyon nehéz az biztos.

Tyuntyi január 1 a hivatalos kiírt dátumom. Ez a bordatáji fájdalom elég rosszul hangzik. Ha helyezet vált a babó akkor se szűnik? Drukkolok hogy elmúljon azért és ne kelljen végigvinni így a terhességet!

Rekuja üdv itt! A haskeményedésben nem tudok segíteni, mert nekem nincs.
Vonalzót itt tudsz csinálni ha tudsz angolul: http://lilypie.com/ vagy ha nem, akkor www.nagyonbaba.hu-n. Utána a profilodban az aláíráshoz kell bemásolni és akkor mindig megjelenik.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Holnap megvesszuk a karacsony fat, mert a parom azert aggodik, hogy nem lesz mar addigra, mire en szerettem volna, hogy vegyuk. Nekem ugy az igazi, hogy ha szenteste allitjuk fel, de mar holnap feldiszitjuk... Szoval most vettunk karacsonyfa diszeket (arany szinu gombok+boa), meg fenyek. Plusz egy karacsonyfa talp. No meg a kocsira vettunk renszarvas diszt :D Pont azon filoztam, hogy ez mar kezd kicsit tul sok lenni, az uton mindenki rajtunk mosolygott, nem csoda. Atkuldok egy kepet. Nem igazan jo, mert sotet van mar, es hideg van odakint, igy hat Alexnek nem volt turelme beallitani a kamerat hogy jo minosegu kepet csinaljon. Kép

rekuja: udv a forumon, graulalok a kislanyotokhoz! Nos en sem igazan tudok segiteni kemenyedesben, mert nekem maximum a pocak kemenyedik, az is ritkan szerencsere, es turni is jol turom.

csicsi: tudod mi jutott eszembe? Hogy nekem fogalmam sincsm hogy mi tortenik odabent, hisz legutobb nogyogyasz vagy masfel eve latott, akkor is rakszures miatt. Itt abszolut be sem kukkantottak, igy hat nem tudom mizu a mehszajjal. De azert orulok hogy orulsz :D Remelem osszejon a nappali szules neked. Gondolom macerasabb ugy, hogy ott van Pepi. Nem hiszem hogy lenne barmilyen gikszer :wink: Biztos vagyok benne hogy felallitassz egy hadsereget mire eljon az ido, es kapkodni fognak Pepiert :D Nos a Mikulas nekem egy ezust karkotot hozott, amit mar reg kiszemeltem magamnak. Merev, es kovekkel van kirakva. Nagyon szeretem :)

nyufo: mostmar nem sokaig kell kihuznod a baglyoskodassal, vagy legalabbis ha ejszaka felkelsz, garantaltan nem lesz problemad majd a vissza alvassal. Legalabb addig ragyursz egy kicsit. De szepeket horgoltal megint. Reginek mer egy egesz keszlete van, ahogy elnezem. Ma megneztem az xfaktort, de azt is ugy hogy kozben kitakaritottam, mert akadozott nagyon es nem volt turelmem ott ulni. Viszont volt mar olyan hogy meg tudtam nezni akadas nelkul. Az ittenit nem szeretm, mert nem mindig kovettem, meg nem is vagyok toluk elajulva... Az biztos, hogy a parom egy fonyeremeny, ha a humor oldalat tekintjuk. Nem unatkozom, az teny. A renszarvas dolog a kocsira sem az en otletem volt :D

Kép

Kép
snowball

Köszi a válaszokat és a segítséget, elvileg már van vonalzóm is, remélem csatolódik :)

Délután voltam a védőnőnél, ő is megnyugtatott h nyugodtan szedjem még kb 1,5 hétig a magnéziumot, aztán a 36-tól álljak le vele, mert ha beindul a szülés nagyon lassú lesz, ha túl sok bennem a magnézium (köszi a tippet Kat). Csak nem akarok karácsonyi babát, várja csak ki a januárt! Mindenki szerint előbb fog jönni, mert már múlt hétfőn (34 hét) 2400 gramm felett volt. Én is 1 hónappal korábban születtem 3550 grammal annak idején, bár akkor vihar volt, meg engem lehet, h rosszul számoltak ki.

Csicsi
A pici lány Zsófia Szaffi lesz. A Zsófia azért kell, hogy felnőtt korára választhasson magának egy "komoly" nevet is.

Nyufo
Aranyosak a horgolásaid! Nagyim horgolt egy csomó hófehér angyalkát, nálunk azzal szokott tele lenni a fa (galériás lakás, a nappali belmagassága vagy 4 méter, jó nagy fa sok dísszel). Én hímezgetéssel ütöm el az időmet, mivel az alvás nekem is már hetek óta probléma. Na jó, hónapok óta :) októberben lecseréltük az ágymatracot egy nagyon keményre, az sokat segített - akkor. Most meg néha az ülőgarnitúrán alszok félig háton-félig oldalt, a lábaimat a háttámlának döntve. De nekem is a séta a kisszobában segít a legtöbbet, attól másfél óra alatt elfáradok :)

Csics+Kat
tesókról: nekem nővérem van és mindig báttyot szerettem volna :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

He-he,most jött haza Zsolti és mondta,hogy majdnem vett nekem egy fülbevalót mikulásra de mégsem.Milyen kedves :) Biztos rossz voltam az idén :)

Snowball
Nekem nagyon bejön a kocsin a szarvak és az az orr :D Én simán felraknám a kocsinkra de nekem apa tuti nem hagyná.De jó,hogy karácsonyfát vesztek én most ahoz számolom visszafelé a napokat,most megfogadtam mi is idén elöbb megveszünk mindent mert tavaly is egy elég satnya fa jutott már csak nekünk persze horror áron.Majd dobj képet a fáról mindenképp.
Biztos szép karkötőt kaptál akkor ma lesz nagy hálálkodás :D
Minden rendben van veletek az a lényeg,ha valami gond lenne akkor gondolom biztos megnéznének.

Rekuja
Szép méretek,ismerősömnek is nagy babát mértek 30 hetesen aztán elküldték megint cukorra mert hogy az nem jó biztos,de kiderült hogy nincs semmi csak akkor éppen ilyen tempóban fejlődött a baba aztán lelassított és most pont megfelel a méreteknek úgyhogy emiatt ne aggódj.Nagyon szép neve lesz a kislánynak,hogy álltok a kelengyéjével?
Testvérek:Mindig az kell ami nincs :)
Azért egy hónappal késöbb,szép nagy baba lettél volna szerintem ott nem csak az időjárás játszott közre.

Nyufó
Én is arra gondoltam,hogy legalább hozzá vagyok szokva az éjszakázáshoz dehát akkor meg tuti állandóan kómás leszek.Valamikor csak ki kell aludni ezt a kilenc hónapot :D
Te már bizony tényleg nem sokáig forgolódsz én már a helyedbe a rövid idő miatt se bírnék aludni.Hány sapija van Reginek? :)
Tudom nem jelent semmit a méhszáj,azért is írtam,de nekem mégis azt jelenti,hogy azért csak közeledik a vége,pláne mikor látom,hogy sorba születnek meg babák 36.-37-hétre.Olvastam,hogy nagyon sokan szülnek mostanában elöbb.Zsolti mesélte reggel,hogy látta a hírekben hogy tegnap Budán megszült egy nő séta közben az utcán úgy hogy elfolyt a magzatvize becsöngetett a kapuba ami elött állt,kijött a tulaj kihívta a mentőt és 6 percel késöbb mire kiértek már megszülte az utcán a babát.Nem is hittem el,de csak nem talál ki ilyet :) De nagyon dúrva 10 perc alatt megszülni.

KépKép

KépKép
csicsi84

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?