Új privát üzeneted érkezett!

Szülés indulás: nálam az ikreknél mindkétszer elfolyt a magzatvíz. az egyeseknél nem. De amúgy uúgy indulhat, mint egy egyes szülés. (1000 féle képpen :) )

Vanda!
Büszke is lehetsz! bár nekem is szokott anyám segíteni, ha tud, de ha kell egyedül is megoldom. Most ha megyünk át a klinikára, inkább azért jön, h tologassa kint Noémit, ne kelljen őt is egy orvosi váróban aszalni, ha nem muszáj.
Amúgy múltkor én is vigyorogtam, mert megdicsértek, h még ilyen kicsik az ikrek, és milyen ügyes vagyok :lol: :lol: Egy boltos volt, nem akartam elmagyarázni, h nem ügyes vagyok, hanem rutinos :lol: :lol: . Ilyen babaarcú versenyzőnek nézett???
Na, engem még akkor szoktak "megcsodálni" , amikor 4el megyek fogorvoshoz vagy dokihoz. Na, ezt jövő pénteken 6al fogom előadni, igaz, most kocsival megyek át a fogdokihoz, nem BKV-val, pedig az az igazi mutatvány :lol: :lol: (Meg amortizáció az idegrendszeremnek)
Amikor az előző ikreim voltak babakocsisak, mentünk úgy a Margitszigetre, h leállítottam a hídfőnél a kocsit, a két apró babakocsiba be, a nagyobbak motor, illetve bicó..... Hát én se vagyok normális, de már így maradok!

Abbey!
Figyi! Lehet, h após tintás volt, de legalább békítő szándékkal hívott. Én a következőt csinálnám, ha nagyon erős lennék:
megtartanám a keresztelőt, mindenkit szépen elhívnék, tartanék utána egy kis sütizést, beszélgetést, lehetőleg mosolyogva, mindenkinek örülve. Szívesen látnék mindenkit, kedvesen. Aki kicsit tud engedni, az eljön, és jó pofát vág hozzá, neadjisten még jól is érzi magát, aki nem, az nem. vioszont nem ők diktálják a családi programjaimat,, ha részt vesznek, örülök. Vagy ez így hülyeség, lányok???

Joni jól van , mosolyog, szedi a gyógyszert, pénteken viszem kontrollra, de a kiutat még mindig nem látom (Mit eszik a gyerek? Hát anyatejet, meg antibiotikumot :wink: :wink: jól hangzik, mi?)

Na, két gyerek ölemben alszik, megpróbálomk lerakni, és behúzni a magam ágyába. Bár lehet, h ott találom Ádám fiamat :)

Claire

Abbey
claire
 
 


Abbey!
Ismételni tudom Claire-t: tartsd meg bátran a keresztelőt, aki jön, az jön, aki nem, az meg majd lógathatja az orrát, hogy kimaradt. Ez a te családod, a ti életetek. Párom családjában is volt már súlyos sértődés, mert nem akarták megérteni, hogy 3 kicsi gyerekkel nem tudunk mindenkihez maximálisan alkalmazkodni, én meg tettem rá. Azóta elfogadták, hogy ez van.

Zsebi!
Nekem egy fertőzés miatt indult be hamarabb (33 hét + 5 nap). Igazából csak biztos ami tuti alapon mentünk a kórházba, szolidan keményedett egész nap a pocak, meg lájtos görvseim voltak, amikor elindultunk, akkor éreztem először, hogy itt szülés lesz.

Claire!
Én is csinálok néha bátor ámde botor dolgokat, mindenki ájuldozik, én meg röhögök magamon, hogy nem vagyok normális. :D
vovanda
 
 


Claire: teljesen egyetértek veled keresztelő témában. Én is ezt csinálnám.

LÁnyok nem vagytok semmik, ami a babákkal és gyerekekkel való közlekedést jelenti. De ha menni akartok. Én se fogok tudni otthon ülni, amig apuka haza nem ér és nem tudunk valahova menni. Így muszáj lesz hamar kikupálódnom. Szerencsém lesz, mert ha minden jól megy, az ikrek márciusiak lesznek és utána már jön a jó idő... :D

Képzeljétek! Tegnap a buszon leült mellém egy idős néni, és ahogy szokás (legalábbis falun) nekiállt beszélni hozzám. Amikor szálltam le, megkérdezte, hogy iskolából jövök -e? Vicces volt a nagy pocakommal magyarázni neki, hogy nem, már dolgozom. És 27 éves vagyok. :lol:

Kép

Kép
mezi_84
 
 

 
 

Mezi!
Rendszeresen járok így, a nyáron a saját gyerekeim tesójának néztek. :D Szerintem ennek csak örülhetsz, jól fog még jönni, ha pár évet letagadhatunk...
vovanda
 
 


Mezi! :lol: :lol: Én most úgy jártam, h terhesen állva kornydoztam a villamoson, egy kismama leszállt, és akkor kifejtették, h az más, h az leül, mert az kismama de ezek a mai fiatalok (ez voltam én a magam 40 évével :lol: :lol: ), mit néznek úgy, -és milyen szörnyűek.(Közben azt néztem, kibírom-e hányás nélkül, guvadtak a szemeim). Meg az egyiknek olyan fura feje volt). Ja, és az egyik elmesélte, h az ő lányának milyen nehéz, mert 2 gyereke van, 40 éves, és dolgozni jár, és bezzeg senki nem adta át neki a helyet, amikor a gyerekeket várta! És ezt ott dumálták, nem tudtam sírjak, vagy röhögjek, csak álltam ott, 40 évesen, hasamban 2 gyerekkel, otthon 4 el, és én voltam a hülye fiatal, csak mert farmer dzsekit hordtam. :lol: mezzi, megnyugtatlak, lesz még ilyen. Általában jót röhögök rajta, vagy mondok vmit, de akkor arra sem volt erőm.

Még1 sztori: amikor az előző ikreket vártam, egy rendelőben egy nő azt hitte elé akarok tolakodni, pedig csak azért mentem az ajtóhoz, h megnézzek, vagy ha nincs kiírva megkérdezzek vmit. Kifejtette, h majd ha engem is 3 gyerek vár otthon, stb..... Nam akkor nem bírtam ki, mondtam neki, h az biztos, mert engem csak 2 vár, a másik 2 a hasamban van , erre belé fagyott a szó :lol: vicces volt,!

Közlekedés: kényszer és elhatározás kérdése is, azt hiszem. Persze jól jön a segítség, ha adódik :D Belejössz Te is!

Claire
claire
 
 


abbey, nekem is Claire javaslata tetszik a legjobban. POntosan - miert a babak es Ti szenvedjetek/hozzatok aldozatot azok miatt, akik haboruskodni akarnak? Akkor azok ne jojjenek el; ok kimaradnak. Szerintem itt kezdodik a sajat csalad vonalainak meghuzasa: ha Ti akartok keresztelot, akkor ne a szulok hatarozzak meg, hogy lesz-e.

Claire, szabad kerdezni, milyen autoba fertek be mindnyajan? Nekunk most egy 7 szemelyes van, de ha meglesznek az ikrek, bovitenunk kell... Persze a ferjemnek ez volt a legelso gondolata, ahogy megtudta, hogy ikrek... Csak en nem hagytam, hogy addig "igyunk a medve borere" amig nincsenek itt meg. De ha meglesznek, nem uszom meg, es autot kell venni ;-)

Szulesindulas: koszi a tapasztalatokat. Lehet, hogy nem kellett volna kerdeznem...? Most parpercenkent kemenyedem mar vagy egy oraja, ilyen meg nem volt; de meg nem olyan fajdalmasak; meg valami hasmenesszerum is volt... Nem tudom, ilyenkor most hivjam a dokit vagy ne? Raadasul pont most ment el valahova 3 napra, nagyon nem szeretnek vadidegennel szulni, aki esetleg nem hajlando velem angulul beszelni (sajnos nemetul nem tudok annyira, hogy szules ugyben barmit ertsek vagy kifejezzek...).

Persze remelhetoleg mar alszotok, de drukkoljatok, lanyok, hogy csak gyakorlatozas legyen a pocim reszerol...


Abbey, amugy nem ijedtel meg a verzestol? az miert volt, az nem gond? ilyent meg nem nagyon hallottam....
zsebibabak
 
 


Zsebi! Drukkolunk! Vérzés nem gond, amikor elmegy a nyákdugó, azt is kísérHETI vérzés. A hasmenés gyanús, ajaj. Nekem a 2. szülésem indult úgy. előbb minden cucc ki, aztán a görcsök nem szűntek, mondom ez nem (csak) a gyomrom, belem....

Férjed bent lesz? Én biztos aggódnék idegen nyelvi környezetben, még ha tudom is a nyelvet.

Keresztelő: jaj, én vagyok a nagy felbujtó. Még annyit, h ugye kereszténység meg megbocsátás..... sztem nagyon jól érzi Abbey, h ez egy alkalmas pont volna a családi sérelmek simítására, ha nem is teljes elsimítására. Meg ha látnak titeket együtt, mint család, hátha elhiszik, h ez működik, ti így tartoztok össze, és könnyebb elfogadni.

Jó lenne tudni fagyos-e az út. Le kéne reggel rohannom fodrászhoz, és visszaérnem velük Noni oltására :roll: , Fodrászhoz akkor akartam menni, amikor Joni beteg lett, (szept 24), azóta halasztódik...képzelhetitek, mint egy banya :( .
Na, megyek, csinálok reggelit, h el tudja indulni, ha lehet.

Claire
claire
 
 


Csajok, jók voltak a sztorik!!! Most én is jót nevettem az enyémen, de claire, a te helyedben párszor biztos kinyílt volna a szám. :)

Abbey: végül hogy döntöttetek? Meg lesz tartva a keresztelő?

Claire: jó, hogy mondtad a fodrász dolgot. Be kell jelentkeznem. :)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Claire!
A közlekedés mindig "érdekes" helyzeteket szül. Bevallom, engem is a vénasszonyok irritálnak a legjobban. Az ajtót előszeretettel rám csapják, de ha meglátják, hogy ikrek, akkor álljak meg, legyek kedves és válaszolgassak. Na neee.
Viszont van egy pasi, ő mindig nagyon aranyos. A boltban, ahova naponta járunk, van egy tejautomata (biztos ismeritek, házi tejet lehet belőle csapolni). Ez a fickó szokta tölteni, és mindig a nyakát töri, hogy jaj, várjak már, hadd fogja meg az ajtót. :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyébként meg nem vagy felbujtó. Ha te nem írod, írom én. :D

Zsebi!
Nyugi, észre fogod venni, ha jönnek a bébik. Ezt valahogy megérzi az ember...
vovanda
 
 


Zsebi: nekem is volt ilyen,hogy pontosan 5 percenként keményedett a pocim, de mivel ezen kívül semmit nem éreztem, én nem hívtam senkit. végül jól is döntöttem, az idő volt a ludas. Amilyen hülye idő van, lehet most is az. De azért várom a fejleményeket!
Én megijedtem, de mikor közöltem, és mindenki leszarta, h vérzek, gondoltam nem lehet olyan komoly... Meg akkor már jószerivel toltak be a műtőbe, uh lehet mindegy is volt. Most persze lehet, h emiatt lett hirtelen olyan sürgős, h műtsenek, de senki nem mondott semmit.

Keresztelő: egyelőre a lemodnás mellett vagyok. Most őszintén, minek tartsak keresztelőt, ha senki nem jön el? A kereszstülők is csak azért mert ők nélkülözhetetlenek. Ez egy ünnepélyes és szent dolog, ha ezt ilyen körülmények közt bonyolítom le, akkor pont ezt a mivoltát veszti el. A tatár nem hajt, én szeretném, hogy ez tényleg egy örömteli, családi esemény legyen.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Ha NEKED ez így szomorú, és tényleg senki nem jön el, akkor mondd le. Végül is az a jó, ha szép, és neked emlékezetes, a Kicsik erre még nem-igen fognak emlékezni.
Férjed mit mond?

Zsebi!
Mi újság?
Kérdezted az autót, és asszem nem válaszoltam rá.
Nekünk 9 személyes van, Citroën Jumpy, dekb uez a Peugeot Expert, meg van ilyen Fiatban, ilyesmi az Opel Vivaro. Hasonló , kicsit nagyobb a Ford Transit, meg van ilyen a volkswagennek is.
A 7 személyesnél kicsit "fapadosabb", bár már van direkt nagy családoknak -társaságoknak fejlesztett, ami szuper komfortos, pl a VW Multivan, csak az marha drága. amikor ezt mi vettük, árban kb uott voltunk vele, mint a 7 személyesekkel. De nem előrelátásból lett 9 (bár a párom szerint gyanús, h rögtön ilyen nagyot vetettem, haha), hanem így befértek anyámék is, nekik nincs autójuk.
azt pl, hogy nem szőnyegpadlós, hanem gumi borítású, kimondottan szeretem, mert fel lehet mosni a sok sáros-havas csizma nyomot. Lassan a csomitartót fogjuk kinőni, ha "teleüljük" (gyerekeim szakkifejezése), akkor már túl sok cucc nem fér be.

V anda! Na, az ilyeneket anyám is le szokta "vénasszonyozni", aztán röhög, h egyébként fiatalabb volt nála az illető :lol:
Fura tapasztalat, h pl a fiatal srácok, idétlen kamaszok sokszor segítőkészebbek, mint pl a fiatal csajok :shock: , nem?
claire
 
 


Mi ma délelőtt nagyot alakítottunk: voltam fodrásznál, előtte beadtam 2 zsák ruhát a Máltaiba, utána beoltattam Nonit (kicsit késtünk :oops: , de megvolt), aztán bevásároltunk a DMben!
egész hatékony! :D
Délután sütnöm kell a keresztelőre, meg vasalni, meg....

Claire
claire
 
 


Calire!
3 hónapja készülök fodrászhoz... :lol:
Nekem a kamaszokkal úgy általában pozitív tapasztalataim vannak, érdekes módon az 50 feletti nőkkel gyűlik meg a legtöbbször a bajom. A múltkor összeugrottam egy vén szatyorral, mert már sokadszorra kötötte a bolt előtt pont a rámpához a kutyáját, és még neki állt feljebb, hogy szólni merészeltem. Szó szerint felrobbantam, és kiabáltam vele. :oops:
vovanda
 
 


Na, a kutyások, az egy külön kategória.....(!tisztelet és köszönet a kivételnek!) Claire
claire
 
 


Lanyok, k! osz az aggodastvegen nem lett semmi... Bevettem egy rakas magneziumot es ittam egy csomot, attol kicsit ritkultak, egesz ejjel meg voltak, de mivel fogalmam sem volt, hogy jussak be a korhazba jo havas ejszakan (en mar nem vezetek; a korhaz kb. 40 perc vezetes), meg ferjem pesten, inkabb varakozo allaspontra helyezkedtem.... Aztan az lett, mint Abbey mondja; reggelre vegulis nagyjabol elultek.

Ma voltunk UH-n, 2.5 kg-k a babak (sajnos a dokino inkabb az en szakmamrol akart vegig beszelgetni, igy en csak annyit tudtam meg, hogy minden rendben); es a mehszajam zart es hosszu, igy szerinte tutti kihuzzak a maradek 2 hetet. Ezt jo tudni, mert ma este megint kezdodtek a jo fajdalmas fajasok; de akkor mar kevesbe aggodom.

Azert szeretnem idoben tudni, hogy ez mar "az-e", mert nekem is jo sok ido, mire beszervezem magam a korhazba (messze van, meg ki kell talalni, hogyan); a dokinak gondolom, meg tobb; a ferjemnek min. 3 ora, amig ideer (ha Pestrol riasztom); de ugyanakkor vszleg nem nagyon szabad hagyni eldurvulni a fajasokat, mert abba repedhet a mehem (legalabbis ha jol ertem, emiatt lesz csaszi?).

Abbey, sajnalom, hogy nem lesz keresztelo; de Te tudhatod ezt csak igazan, mi csak reszleteket ismerunk.

Claire, most ezt nem ertem - Nalatok is lesz most keresztelo??

A fodrasz dolgot teljesen megertem, en 8 honapig rohangaltam jo kis lenott hajjal (a terhesseg elejen nem is akartam melirozni; aztan meg az egesz koltozes stb jol lefoglalt...). meg egy kozmetikus nem lenne rossz szules/karacsony elott; de ez mar tutti nem fog beleferni... ;-((

Remelem, Nalatok is ilyen gyonyoru a hoeses!
zsebibabak
 
 


Zsebi!
Nem tudsz valakit beszervezni pótembernek? Nekem volt tartalékosom, 50 km-re lakunk a kórháztól, meg volt beszélve egy munkatársunkkal, hogy őt riasztom, ha a párom valami miatt nem tud jönni.

Hó nincs, csak az eső szakad már két napja...

Abbey!
Neked kitartást, nem is tudom, mit mondjak. Itt vannak a gyönyörű gyerkőcök, rögtön ikrek, akikkel fel lehet vágni, a a xsalád meg fúj... :?
vovanda
 
 


Zsebi! és a gyerekekkel mi lezs, ha be kell menned és a férjed nincs ott???? :shock: aggódom miattatok!
és valóban jó lenne vki, egy készséges szomszéd, vagy riasztható barát. Férjed mikor megy vissza? Ha az ember tudja, akkor működik a tudatalatti, az be tud segíteni abba, h kihúzza!
amúgy hol tartasz most? Mit jelent a még 2 hét? az a rendes kiírt időpont? 40.hét?

Igen, nálunk szombaton lesz a keresztelő, remélem az időjárás is lehetővé teszi. Mi úgy választottuk az időpontot, h a kerszülőknek, a papnak, a nagyszülőknek meg nekünk jó, a szélesebb családot, és barátokat meg úgy hívtuk, h szívesen látjuk, de nem sértődünk, ha nem jönnek, olyan időpont úgysincs, ami mindenkinek megfelelő. Kerseztelő, aztán ott egy hittanteremben egy kis sütizés, beszélgetés :) . (Délelőtt lesz, gyerekek tuti nem ebédelnek aznap, a sütizés után :wink:

Abbey ! Férjed hogy áll a keresztelőhöz??? Vagy ezt már kérdeztem? :oops:

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Na, keresztelőt lemondtam. Apósom felhívta a férjem, hogy jobb lenne, ha nem lenne, szerencsére belement. Egyelőre ott tartunk, hogy megszerveztem egy szombati össznépi konfliktus kezelést. Jön apósom, anyuék, és remélem a sogornőm is, bár most após kitalálta, h ő ne jöjjön. Én meg örülnék neki, ő a legbeszámíthatóbb a családban.

Zsebi: örülök, hogy minden ok. ha zárt és hosszú a méhszáj, sztem sem kell aggódni, állítólag az nem rövidül és nyílik ki 1 nap alatt. Nekem 4 héttel szülés előtt kezdett rövidülni.
Egyet értek Clairrel, nem jó ez így, h nincs ott senki. Anyukád nem tud kimenni hozzátok? Azért Bp-Bécs nem 2 perc... jó lenne, ha lenne vk veletek.

Claire: jól szerveztétek. Én azzal vagyok bajban, hogy nálunk kötött a keresztelő időpontja, azaz a 10 órás Istentisztelet keretein belül zajlik. Namost akkor ha utána meghívom a népet, az pont ebédidő. De se most, se 1 hónap múlva nem hiszem, h lesz kapacitásom 25 emberre főzni, és leültetni, és ellátni. Pogit meg sütit meg nem illik ebédre kínálni, főleg, ha én leülök kajálni :D (nekem muszáj).

Lányok, én a héten eljutottam fodrászhoz :D :D :D Legalább ezt megszerveztem :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Bocs, Claire, Abbey, Vanda, ha nem voltam eleg vilagos: nem vagyok egyedul, mar 2 honapja nem hagy egyedul a csalad. Ha ferj Pesten (ez heti 4 - 7 nap...), akkor vagy Edesanyam van itt, vagy potnagyi. De ok a gyerkocokkel kell maradjanak, ha be kell mennem, igy nem vezethetnek be... Bar gondolom, ha nagy a gaz, biztos lehet itt is mentot hivni; csak akkor nem jo otlet, ha az ember meg igy van vele, hogy "na most ez mar AZ, vagy csak elojatek???".

Claire, jan 4-re vagyok kiirva, de dec. 17-re van programozva a csaszi (nem igazan kerdeztem, miert; a pesti es itteni orvos is egybol igy nyitott, en is felek kicsit a mehrepedestol, igy ezt valahogy termeszetesnek tartottam). Ugyhogy holnaphoz ket hetem van max. a terhessegbol...

Azert az igazat megvallva orultem volna, ha legalabb beindul a szules, es ugy esik a csaszi, hogy legalabb valamit ateljunk a babusokkal az igazi szulesbol; dehat ez akkor vszleg nem adatik meg :-(. Bencenel is ez volt; raadasul orultunk volna, ha a lanyom szulinapjan szuletik o is, es nem pentek 13.-an, amikorra ki volt irva a csaszi (az nem volt korabban), es mindennel probalkoztunk, hogy induljon, de esze agaban sem volt :-(. Nem baj, vegul az a lenyeg, hogy mindenki egeszsegesen ussza meg a dolgot.

Claire, sikeres keresztelot!! Csak annyit nem ertek, az idojarasnak mi koze van a sikerhez? Gondolom, nem kerti party lesz...

Abbey, szerintem 11-kor nyugodtan lehet pogacsazos-sutizos fogadast tartani, nem kell ebedet adni szerintem!
zsebibabak
 
 


Abbey! Nálunk is f11kor van a keresztelő, csak az, nem misével egyben. bár ez utóbbi nagyon szép is tud lenni pl Húsvét éjjelén, de piciknek, sok kisgyerekes párral...Szóval egy "sima" keresztelési szertartás, sógorom gitározik, éneklünk, stb.
Akinek menni kell, vagy ebédelni kell, az megy, aki ráér sütizni, vagy az elég neki, az marad utána. Mellesleg amíg élt az idős cukorbeteg nagynénim, ő is mindig megoldotta az ilyesmit. igyekeztünk tekintettel lenni rá, de azért nem ezen múlt a progik kezdete. Szóval sztem nem muszáj 25 emberre főznöd, max ha konyhatündér vagy, akkor szendvicsek. Falatos fasirtot, meg kiflikarikára készült falatos szendvicset mi is csinálunk.

Zsebi! Időjárás annyiban játszik be, h mi fent lakunk a hegyen, Őbudáig valahogy le kell csúszkálni. A keresztszülők Remeteszőlősről jönnek, szintén egy totál lejtős utcából, stb.
A szüleim a szomszéd utcából tuti át tudnak jönni :D . A party nem a kertben lesz, hanem egy hittan teremben. (az előző ikrek keresztelője Pünkösdkor volt, akkor hátul a templom kertben volt a sütizés, ott jól szét lehet engedni a gyerkőket, és a felnőttek is tudnak két szót váltani! Van hinta, meg foci és kosár pálya, vittünk néhány kismotort... (ünneplő ruhák bánták :( , de amúgy kellemes volt :) )

Zsebi! Ja, akkor jó, tényleg nem derült ki, h ki van veled. Legfeljebb bevezetsz a kórházba , mondod, h megjöttem szülni, haha, rossz poén :lol: Bár nekem most annyira nem voltak fájásaim, h simán meg lehetett volna csinálni! akkor tényleg csak egy olyan ismerős kell, aki szükség esetén bevisz.

Abbey! Nem vagy semmi, nagy dolog egy ilyen "békítő partit " összehozni, és a probléma (ráadásul ilyen nyílt)felvállalása sztem már fél megoldás. Előtte beszélsz külön is a felekkel? És vki felveti a problémát, moderálni fogja ott a beszélgetést, vagy csak a lehetőséget teremted meg a beszélgetéshez? Bátor vagy, drukkolok!

Eljutottunk fodrászhoz: az élet apró örömei :D . Különben nem sírok, mert amúgy sem vagyok egy nagy fodrász látogató, az egy olyan (majdnem) mindig halasztható dolog nálam. Meg egy-egy ilyen ünnep előtt akkor kéne megcsinálni, pl aznap reggel, most sem fog a frizóm tartani holnapig. de ekkora felhajtást csak az esküvőmhöz csináltam! (Meg majd a gyerekeiméhez fogok :lol: :lol: ) Máskor csak nagyon véletlen, ha összejött úgy.

Jaj, már nem érdemes visszaaludni, de különben egész jól aludtak éjszaka, reméelm Nonó nem csak az oltás miatt :roll:

Ma fülészeti kontrollra kéne mennünk, de még nem látok ki, h le tudunk-e menni a hótól!
Szép napot mindenkinek: Claire
claire
 
 


Abbey! Kitartást a családi összejövetelhez. Nagyon bátor vagy! Ügyesen csinálod. Drukkolok Nektek én is !!!!

Zsebi: kitartás! Tényleg jó lenne egy ismerős, szomszéd, aki a férjed távollétében be tud vinni a kórházba.

Claire: kívánom, hogy a gyerkőcök keresztelője nagyon jól sikerüljön.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
Szorítok nektek nagyon!!!
Keresztelő: és ha rendelsz valahonnan hidegtálat? Salátát, hideg sültet? Az akár egy könnyű ebédnek is felfogható!

Claire!
Jó mulatást holnapra!
vovanda
 
 


Sziasztok!

A résztvevő felek közül mindenki ismeri a problémát, uh nagyon felvetni nem kell. Ha sikerül kultúrált keretek között megoldani, akkor nem hiszem, hogy kell aki "vezesse" a beszélgetést, ha ez ismét nem sikerül, akkor meg igyekszem én kézben tartani. Nem tudom, hogy tudja-e a férjem, még nem mertem rákérdezni, de állítólag az apja mondta neki, uh inkább ejtema témát. Kettesben jól megvagyunk, nem hiányzik nekem a vita. A fogzás miatt amúgy is nehezek a napjaim, ha 7re hazaér, az este hátralevő részét nem vitatkozással akarom tölteni.

Fogzás: vett anyu viburcolt, panadol baby-t, és svédcseppet. Namost, ezekből egyelőre csak a svédcseppes ecsetelést mertem kipróbálni, ami amúgy láthatólag használt is, azóta vígan cumizik és játszik Lillus. Panadolt végszükségre tartogatom. Claire: te hogy adod nekik a kúpot?

Claire: nálunk is elég nagy a hó. De sztem holnapig elkotorják, állítólag nem fog már esni. Nekem is ki kéne mennem lapátolni, de nem tom itt hagyni a csöpiket. Majd este...

Vanda: én is a hidegtálra gondoltam. Van is nem messze egy néni, aki nagyon finit csinál. Szerencsére, így, hogy elhalasztottunk lesz majd időm mindent megszervezni.

Zsebi: valóban, ez nem derült ki, hogy van vk mindig melletted. Akkor valóban "csak" egy kis szervezés bejutni a kórházba. Szülés után költöztök is haza?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Kis sem látszom a melóból. Vagy gyerekek esznek vagy mosogatok vagy mosok vagy a nagyot egrecíroztatom vagy a férjemet ápolom, mert nagyon komoly beteg, hisz megfázott! :lol:
Próbálom megint a cicizést, de nem tudom hogyan lehet rávenni ezeket a kölköket, hogy annyit egyenek, hogy kihúzzák azért pár órát. Persze cumisból simán megesznek annyit, de ciciből nem. Most ciciznek, mert a tejnek nagyon jó és már Szonja is kezd ügyesen cicizni, de amikor már látom hogy csak cumiznak akkor kapnak még rá üvegből és így boldogság van.
Azért örülnék, ha kiszívnák a magukét...

Ami viszont nem tudom minek köszönhető, hogy olyanok mint a mormoták...legalábbis Szonja nagyon. Keltenem kell enni, mert átalussza a telet? Lehet medvevér csordogál? :-)

Gyakorlott ikresek, milyen kedvezményeket lehet igényelni? Nincsen valami amire már rátaláltatok? Mondjuk tápszer vagy ilyesmi...nem tudom???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey,
igazán sajnálom, ami nálatok zajlik. Annyira gáz, hogy a felnőttek nem látják, hogy nem róluk szól minden és nem csak körülöttük forog a világ. Nem is értem hogy lehet elrontani egy ilyen szép eseményt!
Le vagyok döbbenve!

zsebi,
nekem érdekesen indult a szülésem. Befektettek 34. betöltött héten. Majd két nap múlva hazajöttem saját felelősségre, mert kivoltam nagyon a kórházban, honvágyam volt és nagyon hiányzott a kisfiam és nem akartam beláthatatlan ideig bent feküdni...de a szülésznőm megvizsgált azért mielőtt hazajöttem és szűk két ujjnyi volt, mondta, hogy tartsuk a telefonos kapcsolatot, de szerinte megindul a szülés otthon a nyugalomban...na boszorkány volt, mert este eltávozott a nyákdugóm és a vasárnapot és a hétfő délelőttöt átaludtam, itt már éreztem, hogy valami lesz. Felhívtam a szülésznőmet hétfőn dél körül, hogy minden oké semmi fájás, de belassultak a babák...na mondta hogy ugorjak be egy ctg-re és egy vizsgálatra...na nem jöttem haza :-).
A méhszáj csendben nyílt bő két ujjnyi volt. Fájás semmi, de a gép mutatta az összehúzódásokat, szóval vissza akarták tartani, kaptam infúziót és tüdőérlelőt is gyorsan...de nem volt visszaút. :-)
Az ikrek megszülettek természetes úton másfél óra alatt. Mindenkinek ilyet kívánok, akár ikres akár egyes terhes!!!

Most lesz kis nyugink itthon, csak a bébik vannak, Botit elvitték a nagyszülők!!! Minden játékot amit vinni akart összepakolt, szó nélkül felöltözött, semmi hiszti és ment is ki beülni a kocsiba.
Olyan cuki volt, de azért összeszorult a szívem, mikor integetett és puszit dobált.
Egy anya már csak ilyen nem? Ha itt van sok, de ha elmegy hiányzik.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!!

na, a holnapi napot ismét felborították. Após kitalálta, hogy ezt igazából nem is beszéltük fixre, uh ő inkább mást csinál. Rohadt pipa lettem... Ha vasárnap se jön el, nagyon bedurran az agyam.

Eszti 10 után aludt el, nem tudom mi volt vele, bömbizett nagyon :(

Asszem nálunk lassan el kell kezdeni a tápit. Este nem bírom már őket úgy megetetni, hogy átaludják az éjjelt. Eszti másfél óra múlva éhes, Lilla éjjel kétszer kel enni. Ennyi tejem viszont már nincs. :( Uh kedden megyünk a drnőhöz, megvitatjuk mi legyen. Addig is: aki olvasztott fel tejet, hogyan kell? Kiveszem, mikro, vagy lassan olvasszam fel?

Szilvi: Pihenj, amennyit lehet, amíg kisfiad nagyizik. Férjednek főzz le nagy adag teát, utána hagyd, had szenvedjen egyedül :D ebből is látszik miért a nők szülik a gyerekeket :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey, nehogy berakd az anyatejet a mikroba!!!! Semmikepp sem szabad, lebomlanak benne fontos tapanyagok. Langyos vizbe teve tudod fellangyositani.

Amugy ha megnott a kajaigenyuk, par napig surubben szoptatva meg tudod novelni a tejtermelesedet, es megint lesz eleg. De ez lehet, hogy tenyleg par ejszakai plusz felkelest igenyel egy par napig vagy hetig; es ha nagyon kivagy, akkor lehet, hogy nem kell eroltetni. Nekem ez a vegen mindig bejott; de nekem annyira nem volt kedvem tapszerezgetni, hogy inkabb felkeltegettem magunkat ejjel. Ok csak azert kelnek most gyakrabban, hogy megnoveljek a tejgyartasodat, nem azert, mert vege... (ilyen sok korban van)

Kivanok sok sikert a "bekiteshez", szuper vagy, en biztos nem mernek igy szembenezni a problemakkal. Remelem, vegul eljonnek!

Claire, Nektek pedig szep keresztelot! Melyik Obudai templom hittantermeben lesz a muri? Csak mert a legjobb baratnom skuvoi utan (szegenynek sajnos 2 volt mar, es nem valas miatt ;-(() is obudai hittantermeztunk... Azert klassz lehet a hegyen lakni.

Itt most kb. 20 cm ho van, de sajnos most maradt abba a havazas, es allitolag mar nem lesz :-(

Szilvi, kosz a szulestortenet! Szuper, hogy ilyen konnyu es szep volt! Csak azt nem ertem, hogy vegulis haza is 2 uujnyival mentel, es vissza is annyival, akkor azert olyan sokat nem a fajdalommentes fajasok csinaltak, nem? Nekem bezzeg mar nem fajdalommentsesek; neha igencsak fajnak, de most nem gyakoriak vagy rendszeresek, tehat nem "azok", csak ciki, amikor a meloban vagy kozhelyen ram jonnek (pl. ma tornabemutato a lanyomnak, stb).

Na, remelem, 7vegen vegre megoldjuk a babakocsi dolgot, meg sikerul szoptatos melltartot is szervalnom (csak ehhez mind a ferjem kell ravenni, hogy vezessen, mert en nem vezetek, o pedig GYULOLi a vasarlas gondolatat is, ugyhogy nem lesz konnyu...), es akkor azert a fo dolgok meglesznek... (ha a mellszivom mukodik meg, de ezt csak elesben tudom majd kiprobalni szerintem../..

Nektek szep hetveget!
zsebibabak
 
 


Abbey! Őszinte (3 gyerekes) fickó barátom mondta, hogyha rájuk lenne bízva a terhesség meg szülés, már kihalt volna az emberiség :lol: :lol: .

Képzelem milyen feszült vagy a családi incidens miatt, jó lenne túlesni rajta, ez sem használ a tejcsinek. Ahogy elnézem, sztem jó lenne, ha kézben tartanád az eseményeket, ha összejön a családi megbesz, h a hangsúlyok oda kerüljenek, ahova te szeretnéd!

Szopi: enyimek sem esznek annyit, h átaludják az éjszakát, szopiznak éjjel is. Meg ugye könnyen emésztik. Én nem akarok tápit adni nekik.

Szilvi4 Én is így vagyok a nagyobbakkal! Iszonyúan hiányoznak, még simán napközben is, és ha itthon vannak néha az idegeimre mennek, meg lefárasztanak :D nem jó nekünk semmi :lol: :lol:

Ikres kedvezmények: előző ikreimnél még dupla gyes járt rájuk és iskola kezdésig, nem tom ez most hogy áll. Meg kissúlyú korababákra állítólag emelt csp jár, de nem tudom mi a határ.
Én más speci ikrest nem tudok, persze gondolom az anyaságit úgy kaptad! Többiek?
Claire
claire
 
 


abbey,
igyekszem pihenni persze, de azért ilyenkor amikor felszabadul időm, csomó dolgot akarok csinálni és az nem a pihenés, de tudom, hogy kell.
Férjem szerencsére, miután mindenben szépen lassan megfogadta a tanácsaimat (használjon orrcseppet, mert attól könnyebbnek fogja érezni a fejét és ilyenek...) egész jól lett, már nem is lehet érezni rajta, hogy beteg...legalább lesz kicsi időnk egymásra is.
Ne csüggedj, ilyen sokáig csak anyatejjel táplálni a babákat nagyon szép dolog, semmi bajuk nem lesz a pótlástól, ha meg vissza tudod még erősíteni a tejet az plusz jó. Azért szerintem a sok stressz hat ám a tejre. :-(
Én úgy olvasztottam anno tejet, hogy kiraktam és felolvadt amire kellett szobahőmérsékleten. Ne csodálkozz, hogy nagyon szar íze és szaga tud lenni a felolvasztott tejnek, legalábbis én nem értettem, hogy tudja Boti olyan jóízűen inni. :-)

zsebi,
igazándiból ez úgy volt, hogy csütörtökön vonultam be a kórházba, akkor megvizsgált a dokim, mondta egy ujjnyi. Szombaton meg mondta a szülésznőm, hogy megnéz mielőtt hazamegyek. Akkor az ő vizsgálatánál volt szűk két ujjnyi. Hétfőn meg amikor bementem és megvizsgált egy doki akkor bő két ujjnyi...
Na most kinek mekkora a keze és az ujja ugye...:-)
Fájdalommentesen bő 3 ujjnyiig tágultam a burokrepesztésig, utána kezdődtek fájások és már 4 volt, a többit már nem volt idő nézegetni, jöttek a babák!
Nem azt akarod mondani, hogy dolgozol? Csak mert írod, hogy rád jönnek a fájások. Mindenesetre pihenj azért sokat, nekem csak az használt, amikor fájdogált a pocim.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey
hihetetlen erős vagy! én duzzognék mindenkire és hagynám az egészet a francba 8) Drukkolok!
Én a sima hűtőbe tettem előző este a tejet és amikor kellett betettem a cüveg melegítőbe. Nekem sose volt büdi :?:
Mi is kezdjük a kajcsit, hétvégén almázunk, jövő héten meg krumplizunk.
Oli is éjfélig ordított, szegényeim megint taknyosak :( adtam panadolt, attól kifeküdt, aludt 1/2 6-ig. Nem értem, Emi meg moccanatlanul alszik estétől reggelig...
Szép hétvégét!
Claiore
várjuk a képeket :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey!
Simán vedd ki a fagyasztóból a tejet, szobahőn felolvad, melegíteni langyos vízben tudod.

Ikres cuccok: a gyes maradt, tanköteles korig, és dupla, viszont január 1től bem lehet gyes mellett teljes munkaidőben dolgozni, csak maximum heti 30 órában.
Anyasági nagyobb összegben jár, kis súlyú korákra emelt csp, de én sem tudom a határt, nekünk nem járt, talán 1500 gramm, de nem tenném rá a nyakam. Ahol az ikrekkel lesz 3 gyerek:oviban-bölcsiben-suliban 50%os térítési díjat kell fizetni a kajára, az adott intézménytől kell nyomtatványt kérni.
vovanda
 
 


Lányok, most kicsit elbizonytalanítottatok... én eddig mindig a mikroban melegítettem tejet :? akkor ezt ezek szerint nem kellett volna???? Nekem eddig ezt senki nem mondta.
A mélyhűtöttet most kivettem, átettem a sima hűtöbe, de lehet akkor kirakom szobahőre.
Cumisüvegmelegítőm meg nincs :(

Szilvi! Mesélj, majd hogyan reagáltak a babók a hamira. Én még mindig küzdök. Ha el tudnám kezdeni a hozzátápit, akkor a tápszer sem kéne. Jó, mondjuk így se biztos, egyelőre fejegetek bőszen, babók, éjjel 2-3szor kelnek, szopiznak, uh még bizakodom. De jó lenne már aludni... Ma pl arra sem emlékszem, h melyik mikor szopott. Reggel képtelen voltam felidézni, hogy mikor és melyik evett utoljára :)
Szilvi, ti mennyit alszotok napközben? Enyimek most nagyon nem akarnak :(

Jó hír, fél óra múlva indulunk moziba a férjemmel :D Nagyon örülök. Már a jegyeket is megvettem, h nehogy ne legyen mire odaérünk.

Megkaptam a borostyánláncot, felaggattam rájuk, meglátjuk mi lesz. Aki használt már: kb mennyi idő mire úgy észrevehetően hat? Jó ez elég hülye kérdés egy homeos cuccnál, de mégis :D

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Én bevallom, előfordult, hogy beraktam a tejet a mikróba, ha nagyon kellett sietni.
vovanda
 
 


Mért, lesz vm bajuk a piciknek a mikros tejtől? Szarul érzem magam emiatt :?

Sikerült eljutni moziba. :) A filmben mondjuk nagyot csalódtam. Ahhoz képest, h azt mondták ez a legjobb HP film, nagy kaka volt sztem. :( Viszont a férjem derekasan végigülte a filmet annak ellenére, h nem olvasta, nem látta a többit. :) Cuki nagyon.

Claire: milyen volt a keresztelő?

Abbey.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Zsebi! Elfelejtettem válaszolni, templom: Szalézi Kápolnában volt a keresztelő, mostmár tizenegy-két éve odajárunk. (Bécsi út, Margit Kórházzal szemben).

Kereszetlő: megvolt, jól siekrült, végül minden fontos szereplő odaért. Persze a "Szeleburdi család" indulása megint nem volt semmi. Úgy befagyott a kocsink ajtaja, , meg az ablak is tiszta jég volt. Ja, és leeresztett a bal hátső kerekünk. Ja, és még meg kellett állni, mert előző nap a hó miatt nem tudtunk elmenni vásárolni, és nem voltak üdítők, vizek. :roll: Tehát a kép a következő: nagyobb gyerekeim kapu előtt ünneplőben, hókupacok közt, kezükben tálcák, mellettük autós úlésben a kicsik (Noni bőg), mi meg próbáljuk kirobbantani a jégból a kocsit. Nem is tudom ilyenkor sírjak vagy röhögjek. (a gumit nem sikerült megcsináltatni, de legalább felfújattuk, hétfőn vihetem gumishoz :( )
végül azért összejöttek a dolgok, a két picúr lefele menet elaludt, csak a szertartás elején illetve alatt ébredt fel, anyósom szépen elrendezte a kajcsikat, többen hoztal sütiket, szerencsére a terem rendes volt, (ez nem is hittan terem, hanem ún klubhelység,) addigra össze is gyűlt aki jött, kerszülök is befutottak a két csemetéjükkel időben, akit papnak hívtunk mindent eligazított, két nagyfiam, meg két unokatesó ministrált , sógorom gitározott, énekeltünk, igaz, volt amit kihagytunk a megbeszélt dalokból, de baki nélkül nem megy, apósom meg egyik unokatesóm fotózott. A két pici tökre figyelt az ölünkben, nem is sírtak. A többi gyerek is egész jól bírta a dolgot.
Nem voltunk sokan, de eljött néhány régi kedves ismerős is, meg a családból aki tudott. Utána sütizés, beszélgetés, persze nekem szoptatás :lol: . A nagyok bekajáltak, aztán kimentek focizni, értitek, amúgy ünneplősen :lol:
Szóval családias volt, de úgy láttam kellemesen érezték magukat akik eljöttek. (Persze van, akit sajnálok, hogy nem jött, de ez van. Remélem mindenkihez eljutott a meghívás akihez kellett, és utólag sem lesz sértődés, mi igyekeztünk.)

Abbey! Tényleg rendes a párod, sztem aki nem olvasta, annak tök zavaros az összes HP film, bár ezt még nem láttam. Jó, hogy legalább ti egy kicsit leeresztettetek a nagy meating előtt. drukkolok, h ezt az egységet végre érékelje a család, és segíteni próbálja, ne hátráltatni.

Mikrós tej: nem tudom, mert anyatejet nem mikróztam, de shztem csak azért nem tesz jót, mert tönkre megy benne néhány értékes anyag. Azért bajuk nem lesz!!! sokkal többet kibírnak ennél!

Mi a keresztelő után anyámhoz mentünk, onnan du elszaladtunk vásárolni, mikulás....este meg kell csinálnom az adventi meglepetésekből álló füzért, mert zat szokta hozni a mikulás. tegnap gyoraan beszereztünk hozzá 1-2 apróságot. Máskor jártambam -keltemben megveszem őket, de most nem járok kelek mindenféle boltok táján. így most kevésbé lesz ötletes, inkább apró finomságok lesznek benne.

claire
claire
 
 


Abbey, mi lett a bekitesbol?

Claire, varjuk a keresztelo beszamolokat!

Kepzeljetek, tegnap hajnalban meg nem voltak rendesen letakaritva az utak, es uton Becsbe ferjem kicsuszott az autopalyarol. Hala a jo Istennek, neki sem lett semmi baja, aztan azoknak sem, akik utana beszorultak (3 orat allt a kocsi befordulva a belso savban, mert nem jottek a rendorok...nem semmi; szegeny minusz tizben ott acsorgott az M1es belso savjaban; a mellenyt es a haromszoget sem tudta kivenni a roncsolodott kocsibol; elobb-utobb mar a veszvillogo is lemerult a hidegben, de a rendorok csak nem jottek....); de a kocsink totalkaros. Es persze a lelkunknek sem a legjobb; de szerencsere o azert klasszul felepitette magt. A lanyom szulinapi tortajat is megmentette; csak a gyertyak szorultak be a csomagtartoba, ami kinyithatatlan. Vegre visszaszallittatta az automento; onnan ki a vonathoz, es vonattal ki...
zsebibabak
 
 


A fenébe! elszállt!

Zsebi! ez szörnyű! És azért látta orvos? tényleg nincs baja? mondjuk ez a lényeg, az anyagiak csak ezután következnek. És mivel mentek be a kórházba, ha menni kell? tudom, h kinézett egy kocsi csere, de ti sem így gondoltátok, asszem!
Nagyon klassz, h így összeszedte magát a párod, és ez a torta sztori :shock: :shock: hogy egy PASI a totálkáros kocsijánál a lánya tortájára gondol, fantasztikus!!! Légyszíves mondd meg neki, egész meghatódtam, de komolyan :) . (Ha ezt filmen látom, azt mondtam volna, h giccs,haha :lol: )
volt rá vmi biztosításotok, vagy most ennek annyi....?
A rendőrök remekül szolgáltak és védtek! "szuper"!

claire
claire
 
 


Megpróbálok néhány keresztelős fotót feltenni, ami már megvan, nem a legjobb helyről készültek, de egyelőre ez van!
Kép Kép
claire
 
 


Na, még1 Kép
claire
 
 


Zsebi!
Még szerencse, hogy a párodnak nem lett baja!! Torta: irtó édes, komolyan.

Claire!
Majd tegyél még képeket, azt látom, hogy a hangulat jó volt.

Ezek meg itt az enyémek:

Diadal (Dani megszerezte a távirányítót):

[törölt kép]

Csokizabálók:

[törölt kép]


[törölt kép]

[törölt kép]

Hóemberek kakasó csigával:

[törölt kép]

Mikulással:



[törölt kép]
vovanda
 
 


Abbey??? Minden oké?
vovanda
 
 


Sziasztok!

Hát, semmit nem léptünk előre a probléma megoldásához... itt volt apósom, sógornőm persze nem jött el. Borzasztó pipa is vagyok miatta. De jól be is olvastam apósomnak, hogy ha direkt kérek vmt, akkor mért kell az ellenkezőjét csinálni.
Na de inkább kezdem az elején. Az elején kezdődött minden előlről, mintha nem telt volna egy 1 hét azóta. Férjem leragadt a gyerekek elvitelének kérdésénél. Nem bírja felfogni, hogy nem azt mondták anyuék, h nem viheti el a gyerekeket, hanem, h várja meg míg Eszti felébred, és egyen addig vmt, és beszélgessenek.
Annyit léptünk előre, hogy a férjem kibökte, hogy az a baja, hogy nem ő tart el minket. És közölte, h addig nem lesz jókedvű amíg ez nem következik be. Azt nem érti, h ezzel itthon is rossz hangulatot teremt, és hogy az, hogy búskomor az nem megoldás. Közölte, h ezen nem lehet változtatni és pont. És a gyerkek túl korán jöttek... jókor szól... Na mindent nem írok le, mert akkor még holnap is írnék, de a lényeg, h nem léptünk előre semmit. az apja ült, és meg se szólalt. A végén közölte, hogy a megoldás (szó szerint idézem): Ha a Pisti összeszedi magát. Na erre bedurrant az agyam, és mondtam, h ez minden de nem megoldás, és egyébként is, a próbléma gyökerét kéne megoldani, ehhez jó lenne ha végre kinyitná a szemét és meglátná, h gond van. És hogy ezért kértem, h jöjjön el a sógornőm (elismerte, hogy miatta nem jött), mert ő látja a problémát. És hogy teljesen megértem, amikor azt mondja, hogy kizárják a családból, mert valóban azt csinálják. És én hónapok óta azon vagyok, hogy összehozzam a családot, mindenféle programot szervezek, ők meg rombolják le. Mondtam, ha nincs igényükl rá szóljanak, és többet nem csinálom. Én megyek anyámékhoz, férjem megy apósomhoz és kész. Mondtam, h én soha senkinek nem mondtam, h ne jöjjön, többször hívtam, h jöjjön át, nem jött, ezen én segíteni nem tudok. Na erre megszólalt: NEKEM AZ ILLEM AZT TANÍTJA, H ÚJSZÜLÖTTEKHEZ NEM MEGYÜNK 4 HÉTIG. :D Mondom: oké, de a gyerekek 5 hónaposak... kész....
Na, itt kb abba is hagytuk, nem volt tovább értelme. Nem tudom, hogy lesz-e az egésznak foganatja, majd kiderül. Talán alszik rá mindenki.
De ami pozitív, hogy apu túllépett a büszkeségén, és nem haragszik a férjemre.
Na, dióhéjban ennyi. remélem lehetett vmt érteni. Ha nem, lehet kérdezni :D

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jaaa: amúgy jól érzem most magam. A férjemmel nincs bajunk egymással. A probléma megvan, igyekszem orvosolni, meglátjuk sikerül-e. Büszke vagyok magamra, h végre kimondtam ami a bajom volt. És mindezt olyan udvariasan tettem, hogy senkinek egy szava nem lehet. Majd ezek után megbeszéltük, hogy karácsonykor összejövünk :D
Uh végülis, talán nem negatívan zárult a dolog. Előre nem mentünk, de hátra sem :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kedves Abbey!
TOvabbra is tartom, h. nagyon klasszul csinalod a dolgokat. Nalunk altalaban a problemak a szonyeg ala kerulnek sopresre, es ez mindent csak elfekelyesit. Biztos, h.kimondva es szembenezve vele - az segit.

Azzal viszont (igy kivulallokent...) nem ertek egyet, hogy nem leptetek elore! Kiderult a ferjed masok komoly baja - hogy nem o tart el Titeket (akkor ki?). Ezt mi meg hazassagunk elott megbeszeltuk, hogy hiaba igen emancipalt es Amerikaban trenirozott a ferjem, azt bizony lehet, hogy o sem tudna jol viselni, ha nem o lenne a fo kenyerkereso. Es hogy egy kozeli rokona hogyan kovetett el gyakorlatilag passziv ongyilkossagot, mert a feleseg vette at a csaladfo szerepet mikor o munkanelkuli volt (de o sokkal idosebb volt, a nehez keleti orszagreszben elnek, stb). Szerencsere nalunk csak par honapig volt, hogy ugy alakultak a dolgok, hogy en tobbet kerestem; de tenyleg megviselte a hazassagunkat; de nalunk ez akkor nem lett kimondva... Szeritnem az mar nagy dolog, hogy tudja, hogy ez (is?) a baja; hogy maga elott beismeri! Igy biztos, hogy ezt is kezelni fogjatok tudni.

Claire, nagyon tetszett a keresztelo tortenetetek es a kepek! Meg a ferjemnek is mutattam; o azt kerdezte, hogy Ti is 5-ot terveztetek-e es ugy lett 6 belole (ebbol is azert latszik, hogy icipicit a lelke melyen meg nem nyugodott bele; bar mar o is nagyon varja a lanyokat)? A babas kepen azok Te es a parod vagytok rajta, v. a keresztszulok?

Koszonom a tamogato szavakat a baleset kapcsan. Most, hogy atbeszeltuk, meg ijesztobb az egesz (picit megcsuszott egy jegbordan; kicsuszott kicsit a leallosavba - de ez tukorjeg volt, ott a kocsi elvesztette az iranyithatosagot; es csuszkalt/porgott a belso korlat es a leallosav kozt, mire par forgas utan a belso savban a korlatnak utkozve allt meg). Tenyleg az Orangyalunk volt velunk, hogy egyik savban sem jott mogotte kamion; de akar egy okoska sem....

Sajnos nincs casconk; es 3 honapon belul a 2. autobalesetunk (a masikert en vagyok a felelos).

Tenyleg aranyos volt a ferjem, hogy vegigcipelte vissza az M1-esen a tortakat, aztan haza, aztan a Keletiig, aztan ki Becsbe... Ma ui. a kisebb lanyomnak tartottunk szulinapi bulit, igy is eleg huzos volt (raadasul nemetul), mar alig birok moccanni... Viszont mikulaszacskokat es virgacsokat nem hozott, es nem is mondta, itt pedig vasarnap minden csont zarva van; igy a lurkokat sajnos bena piros bevasarlozacskokban varjak reggel a finomsagok; de a legnagyobb baj, hogy nincs virgacsuk; pedig HATALMASAT erdemelnenek! ;-)

A legujabb, hogy mar ha az olembe veszem a laptopot, nem erem el a billentyuzetet a hasamtol... Es a legterhesebb terhesruhaim is kicsik, egyszeruen minden ruha lecsuszik a hasamrol... Pedig a maradek par napban meg bele kene huzni melo ugyben...

Szep hetet Nektek
zsebibabak
 
 


Abbey: nagyon ügyesen csinálod, hogy nem dugod homokba a fejed és a problémák gyökerét keresed.
Most hirtelen elgondolkoztam azon, amit Te és Zsebi írtatok. Nálunk is én keresem a több pénzt, de a férjemen nem vettem észre, hogy ez zavarná... Vagy csak jól titkolja?! Most, hogy táppénzen leszek, egyensúlyban lesz a fizetésünk kb. Na azért majd, ilyen nagy beszélgetős hangulatunkban rákérdezek. Biztos, ami biztos.

Zsebi: nagyon sajnálom, ami a férjeddel történt. Remélem hamar túl lesztek rajt.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Jók a képek Vanda! A csokis csaj nagyon cuki :)
Claire szép családod van!
Zsebi baleset :shock:

Abbey
napjaink nagyjából így tellnek:
kelünk 1/2 9-kor, átöltözés, én megreggelizek, aztán a picik is 1/2 10-kor, aztán rihegnek-röhögnek, játszás, aztán egyszercsak bealszanak. Kb alszanak 3/4 órát, utána megint duma, játék. Ált délben van egy kis nyafi, főleg Oli részéről, aztán még alszanak fél órát kaja előtt. 2-kor esznek, utána van egy nagyobb alvás, kb 2 óra. 3/4 5-kor megjön a család, játék, duma, esetleg masza, aztán törpék fürdenek 6-kor, majd vacsi, leteszem őket és ált maguktól elalszanak. Esetleg Oli nyafizik, akkor kap cicit, azon tuti bealszik :) Emi mozdulatlanul alszik 4-5-ig, Oli kel, akkor cici szájba és alszunk tovább :) 4-5 között reggeli, utána még visszaalszunk.
Tegnap Oli kapott almát, kicsi sírás volt utána, remélem nem az almától, utána nem volt semmi baj, kopp-kopp, Emi átaludta a ceremóniát :roll:

Nyaklánc, max 1-2 nap sztem, mieink karira kapják :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!
Keresztelői képen mi vagyunk!
Zsebi! férjedet nyugtasd meg, mi sem jegyeztük le az esküvőkor vmi házassági szerződésben, h 6 gyerek :lol: . azt tudtuk, h nem 1, hanem több. A 2 fiú után szerettünk volna egy kislányt, aztán kaptunk mellé egy kisfiút is! Nem bántuk meg :D Én amúgy is inkább 4et szerettem volna! aztán amikor az ikrek ovisok lettek, én még babáztam volna egyet, párom úgy gondolta elég a zajszint itthon így is. Aztán mégis úgy alakult, és később kiderült, h az az egy az kettő! Ilyen véletlen nincs, a párom szerint vmiért így kellett lennie. Sztem nem bánta meg, én meg pláne, különben is a páros számokat szeretem :D .
Hasméret :lol: bocs, de magam előtt látom. Talánm nem kéne nagyon belehúznod már a melóba, csak pihisen!!!

Abbey!
Sztem ezek azért eredmények. Nyilván még nem a vége, de sok dolog jó felé mutat, már amennyire kívülről bele szabad beszélni. Nagyon jó, h a párod kimondta, legalább az elsődleges gondját (nem vagyok pszichológus, de jó lenne tudni, h ez miért okoz önbecsülési gondot neki, de láthatóan ott a gond. És ezzel jól szemben áll, h Te láthatóan elég jól veszed a"feladatodat", a jól boldogulsz a gyerekekkel, ez csak növeli a kisebbségi érzését.)
Szegény én így kívülről azt látom, h próbál megfelelni a helyzetének, meg a képnek, ami benne él, és nyilván nem sikerül úgy, ahogy szeretné, és ez bántja az önérzetét. az jó, h Ti jól elvagytok. Én nem ismerem őt, és nem tudom, a dicséretnek milyen formáját viseli jól, de azthiszem most sok-sok dicséretre, felépítő dolgora van szüksége. Értékelni az erőfezsítéseit. És ha ezt tőled kapja meg, akkor együtt OK-k lesztek, és onnan helyre tudjátok pofozni a családi viszonyokat, már amennyire a többiek hagyják.
(jó, h én modom itt az okosokat, ha vki nehezen dícsér, stb, na, hát az én vagyok :oops: de 1-1 jobb pillanatokban rájövök, h egy kis köszönettel, odafigyeléssel, stb milyen sokra lehet menni.)

aztán jó, h apósod "bevallotta" , h miatta nincs ott a sógornőd, mert így lehetett rá reagálni, és talán meg tudtad világítani a Te szándékaidat, h Te hogy képzeled a családot, és talűn felfogták a jószándékodat!

Aztán további jó, h apád lenyelte a dolgot, és megbocsátott, ezt szerintem egy nagyon fontos pont. Végülis egy lányos apától ő "rabolta el" a lányát, szóval ő is érzékenyebb. Nagyon fontos, h ők jóban legyenek, és egyben melletted álljanak!!!

Ja, és látszik, h mindenki lehiggadt egy kicsit, a Karácsony csak összébb hozza a családot, neked biztos sikerül vhogy jól összehozni a dolgot.
Úgyhogy én GRATULÁLOK, ügyes vagy és bátor, ne add fel!
Tesód? Anyukád?


Na, ez csak az én kívülálló véleményem (könnyű a partvonalról dumálni), nyugodtan szólj, ha túlzottan beledumáltam az életedbe,m h fogjam be!


Mezi! Köszi, majd teszek fel egyértelműbb képet! Nem volt egyszerű, mert a keresztszülőknek van egy kétéves, meg egy 5-6 hónapos gyereke, így 4 gyerekkel a kezeinben csináltuk végig a szertartást, annyian nyüzsögtünk, h nehéz volt fényképezni.

Na, elaludtak az ölemben, kiteszem őket az erkélyre, és megyek a dolgomra, úgyis olyan hosszú voltam, h az már uncsi, bocs: Claire
claire
 
 


Abbey!
Le a kalappal, nagyon ügyi vagy! Férjed: hú, ez kemény dió, nálunk az exemmel voltak ilyen gondjaink (én kerestem többet, őt zavarta, de tagadta, hogy zavarja), sokat tu az ilyen rontani...
Mi bevallom, külön kasszán vagyunk és kötöttünk házassági szerződést is (külön kasszát úgy kell érteni, hogy a közös kiadásokat nagyjából felezzük, nem fillérre, de kb., ami marad, azzal mindenki csinál, amit akar). Mondjuk tehetjük, kb. ugyanannyit keresünk, most tolódott el egy picit, de nem vészes.

Claire!
Mindig 2 gyereket akartam, lett 3 és fél. :D
vovanda
 
 


Sziasztok!

Claire, egyáltalán nem veszem zokon, hogy ennyi minden hozzáfűzni valód van. Örülök, hogy ilyen sok szemszögből láthatom a dolgokat.
azért írtam, hogy nem léptünk előre, mert ezt eddig is tudtam, hogy ez a baja. De erről csak ő tehet:
- 3 éve képtelen megírni a diplomamunkáját, hiába ígérte nekem már mióta
- munkakaeresésben sem járt élen
- ha kapott vm munkát, 2 hét után közölte, h ez szar, majd ezt a főnökével is közölte, aki erre megköszönte a munkáját.
Gyakorlatilag mióta együtt élünk én tartom el, neki 0 a bevétele. Ez az első hónap, hogy rendes fizut kap. Persze, hogy feszéjezi, de akkor talán meg kellett volna próbálni tenni vmt. De nem. Csak siránkozik. Az apja dettó, nem azt mondja, h fiam csinálj vmt, vagy ha dolgoztatja, akkor sem ad neki fizetést. Utálom, annyira utálom. Hazudik, és folyton duruzsol a férjem fülébe.
A karácsony sem lesz sztem jó. Tesóm közölte, hogy ő nem hajlandó apósommal karácsonyozni, megértem. Uh ez még alakulóban. Igazából szomorú vagyok emiatt nagyon. Mindig is összetartó családot akartam. De egyszerűen nem tudok jó pofát vágni, és szeretni egy ilyen embert. Nagyon sajnálom, de sajnos ez van. Csak a férjem sem akarom megbántani, mert őt meg nagyon szeretem, uh le kell nyelni ezt a békát. Azt meg csak remélni tudom, hogy a férjem nem lesz ilyen, még elég fiatal remélem, h tudunk egymáshoz idomulni.

Szilvi: Eszti nem hajlandó aludni. Nagyon fárasztó. Napi 1-1,5 órát alszik összesen. :( holnap megyünk dokihoz.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Vanda: mi is kötöttünk házassági szerződést, amire persze az apja kibukott, hogy minek. És egyelőre mi is külön kasszán maradunk. Már magam sem tartom jó ötletnek a közös kasszát. Közölte, h ő dedós módjára nem számol el,hogy mire költötte. Ez meg így nem működik.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?