Új privát üzeneted érkezett!

A chaten mondják csajok, hogy még nem tudja, hogy hova megy, mert megfúrták... Jó ugye?
juty
 
 


Szia Móni23!

A Zachert nem tudom, de a kórház magyar viszonylatban szerintem nagyon jó, tiszta, rendes a szülőszobákban már amelyiket én láttam van pl. rendes függöny is(micsoda luxus)a kórtermeket még nem láttam (de pl: a Schöpf-Méreinél biztos jobbak én voltam ott 2 napot szerintem az kritikán aluli)és vannak alapítványi szobák (fizetősek). Maga a kórház kívülről elég öregecske, talán ilyesztő is egy kicsit de a szülészet szerintem teljesen oké.
Dióhéjban ennyit:
Ildi

Van aki november végén fog szülni a Péterfyben? Én 29-re vagyok kiírva hátha találkozom valakivel.

Kép
vildi
 
 


Szia Ildikó,

végülis hogy döntöttél ? Mármint orvosügyileg.

Szia

Timi
kismaszat
 
 

 
 

Szia Timi!

Írtam Neked priviben.

Ildi

Kép
vildi
 
 


Juty!

Én szeptemberben szültem, választott szülésznőm Farkas Adrienne volt. Profi,azaz jól végzi a munkáját, kedves, korrekt. Egyébként őt nekem az orvosom ajánlotta. Viszont az is igaz, hogy eddig még az összes Péterfyben dolgozó szülésznőről csak jókat hallottam, olvastam itt.
Mármost a te esetedben az is kérdés, hogy inkább az orvosodhoz, vagy inkább a kórházhoz ragaszkodsz...
vacak
 
 


Sziasztok!

Tud valaki segíteni, hogy a "terhes állományba vételről szóló orvosi igazolás"-t ki állítja ki mert el szeretnék menni szülési szabira a szülés előtt 28 nappal de mindenki csak pingpongozik velem. A körzeti nőgyógyász azt mondta, hogy aki a terhesgondozást végzi. De ha magánuton járok orvoshoz akkor esetleg a körzeti háziorvos?? Volt már valakinek ilyen? Kérlek írjatok.

Köszi Ildi

Kép
vildi
 
 


Juty,
Serfőző doktor a Budai Honvédba megy, vagyis ment. Állítása szerint szakmai és emberi okok miatt döntött így, de nem titkolta, hogy Krasznaival sem jött ki. Boros Judit is elment már.

Vildi,
nekem is volt egy köröm ezzel a dologgal! Miután a nőgyógyász megírta a papírt a házidokinak, hogy írjon ki, a házidoki el akart küldeni a terhesgondozóba, valami TB törvény miatt, hogy ott írjanak ki, mert szerinte nem a házidoki írja ki a kismamákat. Nagy nehezen sikerült rávennem, hogy írjon ki, mert én még a terhesgondozóban sosem voltam (magándokihoz járok, meg a védőnőhöz), messze is van, meg egyébként is, minden kismama ismerősömet a házidoki írta ki...
Egyelőre kiírt, de azt mondta, utána néz, két hét múlva megmondja, mire jutott.

Macsek
macsek23
 
 


Sziasztok!
Vajon mi folyik a kedvenc kórházunkban? Gyanús, hogy több doki elhúzott onnan mostanában, nem? Pedig eddig úgy tűnt, minden szép és jó...

Szülésznők: nekem nem volt fogadott szülésznőm, de aki épp ügyeletes volt nagyon korrekten és kedvesen végezte a dolgát velünk, pár nap múlva pedig meglátogatott a kórteremben. Akikkel találkoztam, mind szimpatikusak és kedvesek voltak.

Császár: én sem vállalnám önként, sőt még tartottam is tőle egy kicsit. Igaz, hogy normál szülésnél is lehetnek komplikációk, de az (elvileg!!!) mégiscsak egy természetes folyamat, a császár pedig művi beavatkozás.

terhes állomány: engem a saját dokim írt ki.
dadó
 
 


Sziasztok!

A háziorvos adja a szülés előtt az igazolást. Vinni kell a kiskönyvet és az alapján kiadja.

A Boros Juditot, úgy láttam, senki sem kedvelte igazán a P-ben, a betegein kivül. Valahogy egy orvossal és szülésznővel sem jött ki.

Egyébként jó a gárda a P-ben. Én tavaly szültem ott. A szülésznőm a Keserű Ági volt, akit ezuton is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Vacak! Nem véletlenül a Tarnóczy doktor úrnál szültél?

ÜDv.

Ivett
staff
 
 


Sziasztok!

Engem is a háziorvosom szó nélkül kiírt, semmilyen papírt nem kért, még a kiskönyvet sem (szemrevételezéssel megállapította az igény jogosságát:-)).

Szülésznő ügyben Horváth Ritát ajánlanám, aki habár fiatal (és a dokim szerint ez negatívum a felfogadásoknál, mert valamilyen rejtélyes oknál fogva a kismamák jobban bíznak az idősebbekben), azért "régi motoros" és nagyon rendes is.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok,

én is a Ritával szültem, merthogy éppen ö volt ügyeletes, de végtelenül kedves, segítQkész volt.

Timi
kismaszat
 
 


Móni!

Van egy lány, aki Zachernél szülte az első babát, de a másodikkal már másik orvost keres. Ha adsz privi címet, megírom a lány e-mail címét, vagy azt hogy nekem mit írt.

Engem is a házi doki írt ki végül, de az "indokoló papírt" a nőgyogyimtól vittem.

Timi
timi30
 
 


Vildi, Timi
Köszönöm a válaszokat. Igyekeztem visszaolvasni a topicban és a kórházról csak jókat írnak.

Timi,
A profilomban megadtam az e-mail címem, megköszönném, ha megírnád mit írt róla az a lány, szeretnék végre egy normális dokit találni, aki segít a problémámon és végre beköltözhet a pocakomba a babucink.

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok!

Móni! Zacher főorvoshoz annyit tudok hozzáadni,hogy én januárban feküdtem az osztályon, 9 hetes terhesen, vérzéssel, fenyegető vetéléssel (szerencsére ebből született a kislányom most szeptember elején), és Zacher doki vizsgált is, és többször vizitelt. Annak ellenére, hogy nem beszélgettem vele egy pár szónál többet, mindig mosolygós volt, és rám jó benyomást tett. Viszont egy barátom felesége nála szülte az ikreit még áprilisban, és ő is csupa jót mondott róla. ha kell, tudok email címet adni, hogy értekezzetek.

Ivett! Nem, nem a Tarnóczy dr-nál szültem, hanem Abkarovics dr-nál Kép, bár a szobatársnőm Tarnóczynál szült, és többször bejött meglátogatni, így volt alkalmam látni, mennyire figyelmes, kedves volt a páciensével. Biztosan nagyon jó orvos. Szobatársnőm mondta, hogy a szüléséhez megszakította soproni szabadságát, és onnan rohant fel hozzá.

Én is nagyokat csodálkozom, mi megy a Péterfyben mostanában, hogy mennek el a dokik. Boros, Serfőző, ki lesz a köv.? valami nagybani fúrás megy, tisztogatás, netán új vezetés? Valakinek van pontosabb infója? Azoknak lehet most rossz, akik terhesek, szülés előtt állnak, mi legyen, a kórházat, vagy az orvost válasszák?
vacak
 
 


Sziasztok!

Vacak! Alátámasztom Tanóczy dr-ral kapcsolatos meglátásaidat. Én tavaly juliusban szültem, de dirrekt úgy tervezte a szabadságát, hogy még véletlenül se legyen akkor szabin. Pedig az előirthoz képest 10 nappal előbb érkezett a fiam, a nyári kánikula kellős közepén, és vasárnap. A Doktor úr is, és a szülésznőm is (Keserű Ági volt a fogadott), végig nagyon rendesek voltak, és öröm volt velük szülni.
A mai napig, ha megyek a Dortor úrhoz, az első kérdése, hogy "hogy vannak?".

Nem tudom, mi zajlik a kórházban. Anno volt egy "Bentlakónk" itt a levelezésben, aki benn fentes. Ő sokat mesélt, adott tanácsot, de már rég nem láttam, hogy irt volna. Talán ő többet tudna.
Bentlakó! Ha betérsz még ide, akkor jelezd! várjuk az infókat!

Üdv. Mindenkinek

Ivett
staff
 
 


Én egy fél mondatot láttam az ehavi Kismamában, azt hiszem, a Szülőszobáról szóló cikkben, hogy a Péterfy-s adás után Boros doktornőnek úgymond "megparancsolták", hogy csak ágyon vezethet szülést. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy már az ultrahangot sem veszik videóra, akkor úgy tűnik, hogy a kórház visszafele halad és nem előre. Gondolom, hogy a "szabadabb szellemű" orvosok pedig nem nagyon szeretik, ha beleszólnak a dolgaikba és inkább lépnek. De ez csak teória.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Úgy megkérdezném a dokimat, hogy vajon mi folyik az osztályon, kíváncsi lennék, de nem akarom kínos helyzetbe hozni.
Boros dr-nővel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy eddig csak jókat olvastam róla, és olyan érdekes, mert amikor láttam őt a szülészeten jönni-menni, nagyon komornak, mogorvának tűnt mindig. Olyan ridegnek láttam. Most ezért a páciensei biztos megköveznének, de mindegy, ez végülis csak az én benyomásom. A másik ezzel kapcsolatban, hogy milyen furcsa dolog, hogy sokkal több a férfi nőgyógyász, mint a női. Vajon miért? Nekem egyszer volt egy női nőgyógyászom, de 2 látogatás után elmenekültem tőle, nagyon nem jött be, semmi empátia nem volt benne. Ma valahogy úgy vagyok ezzel a kérdéssel, ahogy a fodrászokkal: csak a férfiakban bízom meg.
vacak
 
 


Boros doktornővel kapcsolatban nekem is az volt a tapasztalatom, ami Neked Vacak. Tavaly, amikor szültem, ő még ott volt, de soha nem láttam mosolyogni, semmi kedvességet nem éreztem Nála. Persze nem is az a fontos, hogy én azt lássam, hanem, hogy a páciensei.
A szólőszoba adás után, én is hallottam egy-két dolgot még róla. Sajnos nem pozitivakat. Hiába hive a természetes szülésnek, a baba érdekeit is nézni kell, és nem biztos, hogy jó, ha a kicsi a padlóra érkezik. És fenn állt a veszélye... Szegény szülésznő pedig még segiteni sem tud ilyen helyzetben.

Egyébként nem értem, hogy miért pont a nói nőgyógyászok nem empatikusak? ÉN sem vagyok hive sem a nőgyógyásznak, sem a fogdrásznak, hogy nó legyen.
staff
 
 


Sziasztok!

Boros doktornő most biztosan elmesélné XIV. Lajos történetét, aki miatt szülnek állítólag a nők fekve, noha ez korábban sosem így történt. Az én dokim sem híve ugyan a fejenállva szülésnek, de ő azt mondta, hogy partner lesz mindenben, ha a baba állapota is engedi. Igazság szerint én el sem tudom képzelni, hogy állva tudnék szülni, bár ha anno kicsit megemelték volna a szülőágyat, hálás lettem volna érte. Nekem inkább az furcsa, hogy "kívülről fogjuk meg a lábunkat és húzzuk magunk felé" a kitoláskor. Na azt én nem tudtam. Az egyik lábam az orvos, a másikat a férjem fogta. Amúgy szerintem a padlóra azért nem érkezik a gyerek állva szüléskor sem. Maximum az anyuka csuklik össze...
Boros doktornőt tényleg nem szerették sem az orvosok, sem a szülésznők. Bár szerintem ő szülésznővel nem sokat dolgozott. Én úgy hallottam, hogy a fő probléma az volt, hogy a szükségessé váló császármetszést a végletekig elhúzta. És vélhetően a Péterfy "profiljába" sem illett bele, mivel ő nem is volt szakképzett EDÁ-s és ezért vélhetően nem is nagyon pártolta az EDA-t a szülésekkor. Márpedig a többi orvos szinte kivétel nélkül szakképzett EDÁ-s és alkalmazza is.

Az én fodrászom lány, és nekem ő teljesen bejött. De a nőgyógyász az nálam is inkább férfi legyen.

Timi
timi30
 
 


A női nőgyógyászoktól való eredendő idegenkedésemet erősítette meg egy interjú egy női nőgyógyásszal valamelyik újságban (már nem emlékszem pontosan, hogy ki volt és hol jelent meg), aki kifejtette, hogy ő bizony rászól (?!) a pácienseire, ha azok "hisztiznek", mert ő tapasztalatból tudja hogy melyik vizsgálat mennyire fáj, nem lehet "megvezetni", mint a férfi kollégákat. Nos, szerintem minden ember fájdalomérzete más, és csak azért, mert azonos neműek vagyunk, nekem ne mondja meg senki, hogy az adott vizsgálat mennyire kellemetlen.

Ezzel ellentétben az orvosom az egyik rákszűrésnél kifejtette, hogy most szíve szerint azt mondaná, lazítsak, de tudja, hogy neki is hiába mondaná az urulógus:-)

Boros doktornő nekem sem tűnt túl barátságosnak. A szobatársnőm vele szült volna, de valamilyen oknál fogva nem jelent meg a szülésen, így maradt az ügyeletes orvos. (A lány azt hitte, hogy már nem dolgozik a kórházban - nekünk is ezt mondta az egyik szülésznő - de aztán később jött vizitelni... azt hiszem, ezt nevezik buktának:-)). Viszont a vizit után bejött a lányhoz elbeszélgetni (kicsit volt csak kínos).

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Azért van kevés női nőgyógyász, mert a legtöbb nőnek kellemetlen tapasztalatai vannak a vizsgálatokról, és persze nem szeretnék, hogy ők is ilyen kellemetlenséget okozzanak másoknak.
Illetve azt is megfigyeltem /nem csak én, mások is/, hogy a női nőgyógyászok kevésbé szeretik a gátmetszést, sőt, ha tehetik nem ők csinálják. Gondolom ez amolyan női együttérzés, ami szuper!
Viszont azon kevés nőgyógyász többsége, akik a női nemhez tartoznak, hajlamosak azt hinni, minden nő egyformán érez. Ha Neki sima szülése volt, akkor a Tiéd sem lehet fájdalmasabb... Kép
A férfi nőgyógyász előnye, hogy nem tudja Te mit érezhetsz, hiszen soha nem volt méhe, mensese, stb., így jogosan és erőteljesen rászólhatsz.

Boros doktornőről én is hallottam néhány negatív véleményt, de csak az utóbbi időkben.
katóca
 
 


Sziasztok!

Már jó ideje olvasom a hozzászólásaitokat, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Nem rég költöztem Bp-re és 1 éven belül szeretnék babát is. A bibi csak annyi, hogy nem nagyon ismerek orvost. Sok jót írtatok Zacher dokiról. Azt szeretném kérni, hogy valaki aki hozzájár küldje el nekem az elérhetóségét és azt is hogy mennyiért rendel. Még annyit, hogy csipőficamos vagyok ezért szeretnék egy megbízható orvost aki odafigyelne rám. Zacher doktor ebben partner lenne szerintetek? e-mail címem: szalafai@axelero.hu
Elóre is köszönöm segítségeteket.

Heni
heni78
 
 


Sziasztok!

Úgy látom a babákon kivül is találtunk, egy jó, kivesézésre alkalmas témát. Egyetértek mindegyikötökkel. Na ezt jól leirtam......
Nekem a Tarnóczy volt az orvosom, és végig fogta a kezem a szülés közben (A párom a utolsó 15 percben nem birta tovább, és kiment, mielőtt ki kellett volna vinniKép ), igy maradt a Doktor úr. Tényleg nagyon emberien viselkedett. Simogatta az arcomat, és biztatott a kitolásnál. Iszonyatosan megnyugtató volt, és nem éreztem magam kiszolgáltatottnak sem, abban a "kiszolgáltott" helyzetben. Szóval én még nem hallottam, hogy egy női orvos igy viselkedett volna, pedig joggal várhatnánk el.

Én kisfiam most 16 hónapos, irtó "jó fej", de jövőre tervezzük a kishugit. Remélem sikerül, mivel már vén róka vagyok. Ő is elég későn érkezett, de annál nagyobb a boldogság vele.

Üdv. Mindenkinek

Ivett
staff
 
 


Sziasztok!

Egy barátnőm ajánlotta a Péterfyből Hegedűs doktort. Ő császárral szült nála és nagyon elégedett volt mindennel. Van valami tapasztalatotok róla?

Előre is köszönöm, Ildi
nyul29
 
 


Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatlak titeket, de most jött el az idő, hogy hozzá is szóljak. Kép

Magamról: 32. hétben vagyok (célidő: 2005.01.14), 1. baba (fiúcska), 31. éves, és a Péterfyben fogok szülni. Kép

Dokim: dr. Hegedűs Tibor, úgyhogy akkor Nyul29 Ildinek rögtön egypár info:
Én korábban nem ismertem Hegedűs doktort, mivel csak SZTK-ba jártam kontrollra, meg bogyóért. Egy barátnőm szült nála, hozzánk nagyon közel van a kórház, a kórházról rosszat nem hallottam eddig, a magánrendelése is nagyon közel van, ezen kívül szimpatikus nekem. Ezért választottam őt.
Így a 8. hónap elején járva már találkoztam vele egy párszor. Annyit tudni kell róla, hogy egyértelműen a konzervatív iskolát képviseli. Konkrétan ugyan nem tudom, hogy mit gondol az alternatív szülési módszerekről, de én annyit szűrtem le a látogatásokból, hogy teljesen hagyományos módon, rutinosan vezetheti le a szüléseket. Aztán persze majd meglátjuk. Egyébként leginkább egy kedves öregúrnak mondanám, bár egyáltalán nem olyan öreg. Kimérten, halkan beszél, nem viszi túlzásba a barátkozást, de mindig előzékeny, segítőkész és kedves. A leghülyébb kérdéseimre is válaszol, tanácsot ad, ha hirtelen valami nyafim támadt (fájt a pocak, a cici vagy valami), azonnal fogadott, akár a kórházban is. Nagy pozitívum még, hogy a magánrendelésén az asszisztense Keserű Ági szülésznő, akiről már itt néhányan írtak, és akiről a pozitív benyomást csak megerősíteni tudom. Nagyon segítőkész, magánrendelési időn kívül is bármikor hívhattam a kórházban, kedves, stb.
Egy barátnőm szintén nála fog szülni, 1 hónapon belül, akkor majd még többet tudok róla, illetve ha te később szülsz majd, mint én, akkor majd elmesélem a saját élményeimet is.

Lenne egy kérdésem is: többen írtátok, hogy felkértétek Keserű Ágit a szülésetekkor. Valamelyikőtök megírná nekem e-mailben esetleg, hogy mennyit adtatok neki? Tudom, ez nem túl udvarias kérés, de igazából nem tudom, és ez egy kicsit zavar.(e-mail: goldeneye@mailbox.hu)

sziasztok, goldeneye
goldeneye
 
 


Sziasztok!

Goldeneye! Irhatok magánban, ha gondolod. Mostcsak annyit, hogy a szülésznők általában a felét kapják annak, amit Te az orvosnak adsz.
Csak példaként, ha 10.e Ft az orvosnak, akkor 5.e a szülésznőnek. Dirrekt ilyen összeget irtam, hogy senki ne értse félre.
Egyébként én is a Keserü Áginál szültem. Ágival mai napig tartom a kapcsolatot. Szerintem nagyon jó választás ő, és bár nekem nem a Hegedüs dr. az orvosom, de ahogy hallottam róla (Ágitól is ), nagyon jó orvos.
Szóval csak drukkolni tudok már Nektek!

Üdv.

Ivett
staff
 
 


Kedves Staff!
Köszönöm az infot, ennyi elég is, örülök, hogy te is pozitívan vélekedsz Keserű Ágiról, és hogy a dokimról csak jót hallottál. Kép Köszönöm a drukkolást Kép

üdv, goldeneye
goldeneye
 
 


Szia Goldeneye!

Nagyon szépen köszi az infokat!!! Én még csak tervezem a második babát (vagy máris úton van Kép?? és ezért keresek egy jó dokit előre. A vélemények alapján nagyon szimpi volt Abkarovics doktor úr, de nem ismerek senkit személyesen, aki hozzá járt. Örülök, hogy Te is elégedett vagy Hegedűs doktorral, én is drukkolok Nektek és várom majd az élménybeszámolót.

Üdv, ildi
nyul29
 
 


Hát teljes letargia.
Nagyon sajnálom, hogy a Serfőző elment a Péterfyből. Tervezzük a következő babát, és nem is tudtam volna elképzelni, hogy máshol szülessen, valahogy úgy volt természetes, hogy majd ő is a Péterfyben.
Sajnos az orvosoknál nagyon fontos a hierarchia.
vinnio
 
 


Mit értesz az alatt, hogy fontos a hierarchia?
nyul29
 
 


Most már tényleg jó lenne tudni, mi folyik a Péterfy szülészetén, mert úgy látom, sokan vagyunk, akik attól tartunk, hogy a jó orvosaink elmennek egy viszonylag jó szülészetről! Kép
valakinek nincsenek konrétabb belső infói?
Esetleg valaki, aki ott dolgozik,olvassa a fórumot és anonim módon tájékoztatna bennünket?
vacak
 
 


Sziasztok!
ÉRDEKES: van itt a babaneten egy topic, ami Boros doktornőről szól. Elég durva dolgokat írnak (és nem sok konkrétumot), de érdemes elolvasni! (kérdés, mennyi az igaz belőle...)

A női nőgyógyász-témához: én mindig női nőgyógyászt szerettem volna (nem tudom megindokolni miért), és nem is csalódtam benne.

Kezdek én is nagyon kíváncsi lenni, hogy mi történik a Péterfyben, de attól félek, soha nem fog kiderülni a páciensek számára, ne is reménykedjünk!

Sziasztok!
Dadó
dadó
 
 


Arra gondoltam a hierarchiával kapcsolatban, hogy egyszer mikor a kisfiam csak pár hetes volt begyulladt a mellem, és a Serfőző mondta, hogy menyjek be a kórházba a csecsemősök segíteni fognak..., igaz ezt nem részletezem.
No mindegy, ők ugyan nem segítettek de a Tarnóczy doktor pont ügyeletes volt és írt fel nekem gyógyszert, aminek nagyon örültem, mert elég pocsékul voltam. (A Serfőzőhöz épp ekkor nem tudtam volna menni gyógyszert íratni, már nem emlékszem hol volt) De a gyógyszer felírása után felhívtam, hogy elmondjam neki mit intéztem, és hogy a Tarnóczy írt fel gyógyszert és nagyon lecseszett, hogy ezt előbb vele kellett volna megbeszélni. Ő szerintem arra gondolt, hogy ez esetleg rossz fényt fog rávetni. Mintha nem gondoskodott volna a betegéről. Pedig ez nem így volt, és szerintem ennek egy kórházban nem kellene próblémának lennie. Én ebből arra következtettem, hogy a Tarnóczy felette van pozicióban, és ez egy kellemetlen szituáció.
Az tényleg nagyon jó lenne ha az a Benfentes írna nekünk valamit.
vinnio
 
 


Szia Timi!

Tudod esetleg konkrétan melyik doki az aki szakképzett EDÁ-s?


Sziasztok!
Régebben már olvasgattalak titeket, aztán másik orvost, korházat ajánlottak, de miután kiderült, hogy ott nem pártolják az EDÁ-t, visszatértem ide.
Mert bár nem biztos, hogy feltétlenül EDÁ-val akarok szülni, azért a tudat jól fog jönni, hogy ha kell, akkor van.

Tudtok esetleg valamit Abkarovics doktorról?

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!
Örülnék ha tudnátok Nekem segíteni, egy-két kérdésem lenne a Péterfy Kórházzal kapcsolatban.
Először is azt szeretném kérdezni hogy van-e PIC a Kórházba, és hogy cukor betegek szülhetnek-e ott, ugyanis Én cukor beteg vagyok!
Még arra lennék kíváncsi hogy milyenek a szülőszobák, és a kórtermek hány ágyasak.
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!!!
Aryvirág
arivirág
 
 


Sziasztok!

Nyúl, Goldeneye: Én is Hegedűs dokihoz járok, és meg vagyok vele elégedve. Ami a konzervatív iskolát illeti, én is ezt hallottam róla, viszont én amikor mondtam neki az igényeimet, ő azt mondta, hogy a szülésnél ha a baba állapota meegengedi, ő mindenben partner lesz.

Pipocska: Abkarovics, Hegedűs, Krasznai, Tarnóczy tutira EDA képzettek. Szerintem a többi doki is, de azt másnek kell megerősítenie, mert nincs konkrét infom.

Arivirág: Én úgy hallottam, hogy a Schöpf-Mérei Kórház után a Péterfy az egyik legjobban felszerelt kórház koraszülött vagy "problémás" babák esetén. Nálunk újra várható a besárgulás a picivel is, ezért én is figyelembe vettem ezt a szempontot. Gondolom ha cukorbeteg vagy, picit korábban fog érkezni a kismanó.

Bentlakó úgy tűnik már nem örvendeztet meg minket a jelenlétével, viszont nem hiszem, hogy ebben a témában őt lenne érdemes megkérdezni a jelenlegi helyzetről. A Keserű Ágitól majd megkérdezem, ha megyek 2 hét múlva vizsgálatra, engem is érdekel.
timi30
 
 


Sziasztok!

Csak megerősiteni tudom Timit az EDA-val kapcsolatban. Egyébként ugy tudom, hogy szinte minden doki EDA képzett a P-ben a szülészeten.

Arivirág!
A kórházban minden helyzetre fel vannak készülve a szülészeten.
Ha jól emlékszem 4 szülőszoba van, és a mütő a császárra. Ebből 3 nagyon barátságos, kis szobák, szines függönnyel, képekkel a falon, kislámpa a szülőágy mellett. Olyan mint egy egyágyas hálószoba. Nagyon helyesek. Ha jól emlékszem van bordó, kék és talán sárga szoba.
A 4. énzöldszobának hivom. Itt szültem én is. Ez nem olyan barátságos mint a többi, de jóval nagyobb (kicsit olyan műtő benyomása van már), egyébként a mütő mellett van pont.
Talán a mérete miatt nem érzi az ember olyan bensőségesnek a többihez képest, de szerintem, amikor már odakerülsz, teljesen mindegy milyen a szoba, ugysem azzal foglalkozol.

A szobák változóak. Vannak alapitványi szobák, amikért fizetni kell. Én 4.e. Ft-ot fizettem egy napra az egyágyas szobáért. Viszont itt van a szobához saját zuhany és WC is, ami akkor irtó nagy segitség, mert nem kell a folyosó végére kimászni. Ja és TV, hűtő.
Ebből a tipusból van 2 ágyas.
A többi ugy tudok 4 ágyas, és talán van még 5 ágyas is, de ez nem biztos. Ezek téritésmentesek, TB alapra mennek.
Az ellátás szerintem, határozottan jó. Elég volt, amit adtak reggelire, ebédre és vacsira is.
Csak folyadékra volt többre szükségem, de az egyébként is több kell ilyenkor.

Ennyi jutott eszembe.

Üdv.

Ivett
staff
 
 


Szia Ari virág!

Cukorbetegség esetén talán már nézted a terhesség és cukorbetegség topicot, bár nem láttalak azt hiszem, ez a várandósságon belül van. Érdemes körül nézni. Ott mindenki esküszik Baranyi dr-nőre a Szabolcs u-ban. Én Péterfys vagyok, és voltak gondjaim a cukorral az utsó 2 hónapban, és ott a diabetológián Thaisz dr-nő foglalkozott velem. Állítólag nagyon jó szakember, én ezt nem vitatom, de én nem voltam vele megelégedve, de mindegy. Ezek emberi dolgok. De az biztos, hogy ért a dologhoz, azaz cukorbetegek terhességéhez.

Szülész nem tudom, hogy a Péterfyben van-e aki vállal kifejezettenm cukorbetegket, de a másik topicban Csákány dr. ilyen.

Amikor én szültem 2barátságos szülőszoba volt, a 3. nem volt színes. csak kicsi. A 4. én is itt szültem nagy. Nekem azért volt ez szimpi, mert itt úgy éreztem kapok levegőt. A többiben nem éreztem így.

Orbán is EDA képzett. Úgy tudom mindig van benn EDA-s az osztályon.

PIC-osztály van, de "csak" PIC II (ha jól emlékszem). Azaz itt nem tudnak minden babát fogadni, a nagyon súlyosokat nem. Viszont anyuka bennmaradhat vele a szülészeten, amíg a babának benn kell lenni. Ezenkívül nagyon profi a gárda, és nagyon kedvesek.

Remélem segítettem, ha van még kérdésed, akár magánban is szívsen

Panni
uran
 
 


Arivirág!

Én aztán illetékes vagyok cukorbeteg témában, mindkét terhességem alatt gesztációs diabéteszem volt. Az elsőt a Szabolcs utcai Klinikán szültem, köztudottan ők a diabéteszes szülések centruma. A legsúlyosabb esetek vannak ott, tudom, többször is bent feküdtem.
A másodikat már "itt", a Péterfyben csináltam végig, mivel orvost váltottam. Tulajdonképpen nem is a szülészorvos talán a legfontosabb, hanem hogy legyen megfelelő diabetológiai szakellátás a kórházban. És az van. Én is odajártam végig.
Azt nem tudom, hogy a Péterfyben van-e a cukorbeteg kismamákra szakképzett szülészorvos, az enyém nem volt az, de mivel a diabetológiára szépen eljártam, az ellenőrző vizsgálatokról megvoltak a papírjaim, nem volt különösebb gondom a diéta betartásával, nem volt téma a cukor a szülészorvosommal (Abkarovics dr).
Nekem most nem volt olyan súlyos a cukrom, mint az első terhesség alatt, könnyebb diétával tudtam tartani (össz súlyfelvétel a 9 hónap alatt: 8kg,ami egyből le is ment a szüléssel!, így csak 2 hetente kellett bemennem ellenőriztetni a vércukrot a diabetológián. Minden hétfőn de. van speciális terhesrendelés. Én úgy vettem észre, hoyg a Péterfyben kicsit emberibben, kevésbé "parázva" kezelik a cukrot, mint a Szabolcsban. Ott rögtön egy rosszabb eredmény után befektettek 1 napos kivizsgálásra,és azt mondták, ha így megy, majd szúrhatom magam inzulinnal, itt nem. Sőt, meg is rökönyödtek, hogy miért kellett nekem ott befeküdnöm. Ott rögtön 150gr-os diétára fogtak, itt 180gr-t ehettem. Most nem tudom, hogy itt túl lazák-e, vagy amott túl szigorúak. Valaki említette a Szabolcsban Baranyi dr-nő nevét, igen, ő ott a fő-fő-Atyaúristen cukros témában, az ő ajtaja előtt izgultam magam halálra, hogy most akkor inzulin lesz-e vagy sem. De itt a Pérterfyben is van szaktekintély.
Nem tudom, mennyire súlyos a cukrod, inzulinos vagy-e, stb. szívesen beszélgetek még erről a kérdéről veled, ha gondolod, emailezhetünk is, hogy ne untassuk itt a többieket.
Mindenesetre a kérdésedre, hogy szülhetnek-e a Péterfyben cukrosok, vagy sem, IGEN a válasz. Kép
A többeik azt hiszem, már válaszoltak neked az egyéb kérdéseidre.
vacak
 
 


Szia Timi30!

Nagyon köszi a megerősítést, azt hiszem én is Hegedűs dokit fogom választani. Te a magánrendelésére jársz vagy a kórházba?
Ha a magánrendelésre, leírnád nekem privátban a tudnivalókat?

Emilcímem:jooildiko@yahoo.com

Előre is köszi, Ildi
nyul29
 
 


A PIC-kel kapcsolatban annyi még, hogy igen, Panninak igaza van, a legsúlyosabb eseteketa Péterfyből pont a Szabolcs utcai Klinikára viszik, ott van a legjobban felszerelt PIC az országban. Annak idején ott résztvettem a fekészítő tanfolyamon, és PIC vezetője is tartott előadást. Ha ne adj Isten valami gyors beavatkozásra lenne szükség egy koraszülöttön, akkor szerencsére a Péterfytől nincs messze a Szabolcs utca. Azt mondták akkor ott, hogy az országból a legkisebb koraszülötteket odaviszik hozzájuk, volt már náluk 800gr-os baba is. Na bocsánat, nem akarom itt a szörnyűségeket sorolni, csak azért jó tudni, hogy adott esetben közel a segítség...
vacak
 
 


Pipocska!

Ha Abkarovics doktorról szeretnél többet tudni, én nála szültem, kérdezz bátran, ha gondolod magánban is. Emailcímemet a profilomban megtalálod.
vacak
 
 


Sziasztok!

Szia Vacak!
Jól gondoltad. Kép
Minden érdekelne a doktorúrral kapcsolatban.
Milyen emberileg? Meghallgatja-e a kéréseidet?
Pártolja-e a gátvédelmet?
Az is érdekel, hogy a saját dokid adja be az EDÁ-t, vagy kell lenni ott valaki másnak?
Bocs, hogy ilyen értetlen vagyok, de úgy hallottam, hogy a választott orvosod nem adhatja be. /Lehet, hogy ez hülyeség/
Miért váltottál dokit? Megérte váltani?
Ezenkívül szeretném még a számát, hogy be tudjak jelentkezni.
12 hetes terhesség után még fogad?
Mert én m ár elmúltam. Íme a bizonyítékKép
Kép
Ja, és persze az email címem: franczem@freemail.hu
Vagyok olyan kuka, hogy a tiedet nem találtam megKép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Szia Timi30!
Köszönöm az infot! Megkérdezhetem, hogy te mikorra várod a babát? És hogy esetleg melyek voltak azok a témák, amiket Hegedűs dr. úrnak felvetettél? Engem egyelőre a gátvédelem érdekelne, EDA-ról már beszéltünk, más eddig nem jutott eszembe...

Sziasztok, goldeneye
goldeneye
 
 


Azt hiszem rosszul emlékeztem. Valóban csak három szülőszoba van. A bordó, kék és a nagy.
Elnézést, nem is tudom mire gondoltam , talán az UH-s szoba volt még a fejemben, de tényleg csak 3 van.

Ivett
staff
 
 


Nyúl: ment az e-mail
Goldeneye: Én március 20. tájékára vagyok kiírva. Amit felvetettem a Hegedűs főorvos úrnak, az tulajdonképpen a rendszeres és pontos tájékoztatás iránti igényem valamint a gátvédelem. Az előbbivel kapcsolatban nem lehet problémám, tényleg pontosan és türelemmel tájékoztat mindenről amiről kérdezem és arról amit adott esetben ő fontosnak tart. A gátvédelem nálam azért is nagyon fontos kérdés, mert a kislányom születésekor a gátvédelem hiánya miatt nagyon sokat szenvedtem, így evidens volt, hogy központi téma lesz nekem a következő terhességnél. (másik kórházban másik orvosnál született a kislányom) Abszolút pártolja a gátvédelmet, viszont hozzátette, hogy abban az esetben ha akárcsak az utolsó pillanatban is a baba szívhangja körül probléma adódik, már nem a gátvédelem válik az elsődlegessé, hanem a gyorsaság és azok az értékes másodpercek amin a baba épsége és egészsége múlik. Ez persze így van rendjén. Én különben pont a gátvédelem miatt választotam most a Keserű Ágit szülésznőnek.

EDA képzett doki éjjel-nappal van az osztályon, így attól nem kell félni, hogy a hajnalban szülni induló kismama nem élhet a lehetőséggel.

Timi
timi30
 
 


Sziasztok!

Mivel első babás vagyok lenne egy naiv kérdésem! Mikor kell a manit adaadni az orvosnak és a szülésznőnek? Az orvos választott a szülésznő nem. Rögtön szülés után? Nem hinném hogy pont ezen fog járni az agyam akkor. Vagy amikor hazaengednek? Ti hogyan csináltátok?

Egyébként lehet hogy nem fogjuk kivárni a kiírt időpontot (Nov 29) már most azt mondta a doki hogy jó nagy a baba (37. hét BPD=98)Kicsit parázok mert nem vagyok egy nagy darab (152 cm), hogy hogy fog természetes úton menni. De ha nem megy mindegy csak a babónak ne legyen baja.

Előre is köszi az infókat.
Ildi

Kép
vildi
 
 


Staff!
Jól emlékeztél!!! 4 szülőszoba van, még meg is vannak számozva, én pont abban szültem, amire te nem emlékszel. A nagy "zöld" mellett van egy kisebb, nincs benne semmi különös, de nekem nagyon szép emlékeim vannak onnan! Kép

Vildi!
Én hazamenetel előtt kaptam el a dokit az osztályon, tudtam, hogy minden de. úgyis bent van, akkor intéztem el a dolgot. Szülésznőt is a bentlétem alatt még, róla is tudtam, mikor lesz a műszakja, és bekopogtam a szülőszobába.
A másik kérdésedről: én sem vagyok nagy darab (162cm), és egyik gyerekem sem született picinek, mindkettőnek 34-es volt fejkörmérete, és jóval 3 kiló felett voltak, de az hogy természetes úton világra tudnak-e jönni nem annyira a magasságodon, mint inkább a csípőd milyenségén, és a méhed formáján múlik. Az én dédnagyanyám kb. akkora volt, mint te, és a 4,5 kilós nagyanyámat szószerint kipottyantotta a legtermészetesebb módon. Nagyanyám, anyám és én is nagyon könnyen szültünk.
Szerintem inkább azt próbáld megtudni, hogy a családodban a nőknek mennyire volt könnyű szülésük, ez lehet irányadó rád nézve.
vacak
 
 


Timi30! Köszönöm az infot, egész megnyugtattál Kép Akkor majd megbeszélem én is a dr. úrral és K.Á-val az igényeimet. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy szükség esetén tojnak majd a gátamra, gondolom akkor már én is Kép De jó tudni, hogy normális menet esetén nem zárkóznak el előle...
goldeneye
 
 


Még1. Timi30! És te készülsz valahogy előre a gátvédelemre? Masszázs, krémek, olajok, torna, ilyesmi?

üdv, goldeneye
goldeneye
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?