Arivirág!
Én aztán illetékes vagyok cukorbeteg témában, mindkét terhességem alatt gesztációs diabéteszem volt. Az elsőt a Szabolcs utcai Klinikán szültem, köztudottan ők a diabéteszes szülések centruma. A legsúlyosabb esetek vannak ott, tudom, többször is bent feküdtem.
A másodikat már "itt", a Péterfyben csináltam végig, mivel orvost váltottam. Tulajdonképpen nem is a szülészorvos talán a legfontosabb, hanem hogy legyen megfelelő diabetológiai szakellátás a kórházban. És az van. Én is odajártam végig.
Azt nem tudom, hogy a Péterfyben van-e a cukorbeteg kismamákra szakképzett szülészorvos, az enyém nem volt az, de mivel a diabetológiára szépen eljártam, az ellenőrző vizsgálatokról megvoltak a papírjaim, nem volt különösebb gondom a diéta betartásával, nem volt téma a cukor a szülészorvosommal (Abkarovics dr).
Nekem most nem volt olyan súlyos a cukrom, mint az első terhesség alatt, könnyebb diétával tudtam tartani (össz súlyfelvétel a 9 hónap alatt: 8kg,ami egyből le is ment a szüléssel!, így csak 2 hetente kellett bemennem ellenőriztetni a vércukrot a diabetológián. Minden hétfőn de. van speciális terhesrendelés. Én úgy vettem észre, hoyg a Péterfyben kicsit emberibben, kevésbé "parázva" kezelik a cukrot, mint a Szabolcsban. Ott rögtön egy rosszabb eredmény után befektettek 1 napos kivizsgálásra,és azt mondták, ha így megy, majd szúrhatom magam inzulinnal, itt nem. Sőt, meg is rökönyödtek, hogy miért kellett nekem ott befeküdnöm. Ott rögtön 150gr-os diétára fogtak, itt 180gr-t ehettem. Most nem tudom, hogy itt túl lazák-e, vagy amott túl szigorúak. Valaki említette a Szabolcsban Baranyi dr-nő nevét, igen, ő ott a fő-fő-Atyaúristen cukros témában, az ő ajtaja előtt izgultam magam halálra, hogy most akkor inzulin lesz-e vagy sem. De itt a Pérterfyben is van szaktekintély.
Nem tudom, mennyire súlyos a cukrod, inzulinos vagy-e, stb. szívesen beszélgetek még erről a kérdéről veled, ha gondolod, emailezhetünk is, hogy ne untassuk itt a többieket.
Mindenesetre a kérdésedre, hogy szülhetnek-e a Péterfyben cukrosok, vagy sem, IGEN a válasz.
A többeik azt hiszem, már válaszoltak neked az egyéb kérdéseidre.