Új privát üzeneted érkezett!

Abbey
sztem fog..nálunk is ma nyűgi volt, nem volt még annyira vészes, de egyfolytában az ujjaikat, öklüket tömködték a szájukba.
Ilyenkor nem tudnak még hisztizni, bizti fáj valamilyük :(

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Megjött a hó! Törpék alszanak, kitudja meddig, megyek én is!
Lehet ide hangfájlt csatolni mint melléklet? C
claire
 
 


Jukka, mi az az NST? Hanyadik hetben is vagy? En a 35... En is szeretnek Karacsonyra hazaerni; 17-re van kituzve a csaszi...

Kosz, Claire, a karacsonyi babakkal kapcsolatos lelkesitest!! Engem elkeseritett, hogy az elokeszuleteket nem tudom en csinalni (lanyokkal sutes-fozes, az olyan csodalatos!); sot, felek, Karacsonyt is vegig fogom szenvedni friss csaszisebbel es bedurrant mellekkel/veres mellbimbokkal (ezeket meg nem usztam meg, es gondolom, ha ket baba gyotri a mellbimboimat az elejen, meg kevesebb ideje lesz a regenraciora...). Ugyhogy jol jottek azok a szavak, amik a Karacsonyi szules szepsegeit felismertetik velunk!

Lanyok, es mi az a Devenyi, amirol irtok? Lanyok, es ne bantsatok annyit Abbey ferjet... Egyreszt Abbey nyilvan szereti ot es nem lehet jo sok rosszat olvasia rola; masreszt a pasik szerintem altalaban kicsit ilyenebbek: ok nem ugy allnak a szoptatashoz, mint mi. Az elso babat en is azert valasztottam el egy eves koraban, mert a ferjem ugy erezte, utana mar "nem valo" szoptatni; aztan zserencsere o is megszokta/megertette, es a 4.-et mar 2.5 evig szoptattam, es igy mindenkinek csak jobb volt. Viszont szuper volt azert, hogy amikor a 3. honap korul mindig tenyleg majdnem elment a tejem, de latta, hogy mennyire akarom a szoptatast, akkor nagyon tamogatott, pedig biztos sok tigrisapuka kovetelte volna a tapszert a kicsit sovanyodo babajuk lattan... aztan meg is lett a gyumolcse mindig, visszajott a tejcsi, es nem volt tobb gond.

Claire, nagyon csodalatos a lanyod mosolya; ezt hogy kaptad el? Nekem amugy kesobb lettek kpaszok a babak, mert az elso hajuk ugy fel eves korukra hullott ki ;-), es csak sokara nott vissza.

Szep, nyugis 7veget mindenkinek, tobb alvassal es keves baba-nyuglodessel!
zsebibabak
 
 

 
 

Lányok! Tényleg leesett az első hó!!! Alig ér be a kabátom, ha jól aláöltözök, akkor szerintem megfulladok. Kell valami mást néznem, mert még 3,5 hónap visszavan kb. és addig valamit fel kell vennem.
Jukka, Zsebi? Ti ezt a nagykabátos dolgot hogy oldjátok meg?

Szerencsére teljesen meggyógyultam. Szombaton (1 hete) volt a mélypont, úgy éreztem, ezt a napot túlélem, akkor már mindent.

Claire, nem látok nálad vonalzót: mennyi idősek a kicsik? Csak azért kérdezem, mert írtad a keresztelő ruhákat. Mikor lesz a keresztelő?
Nálunk kb. márciusban érkeznek a "csipetek" és én nyáron (a szülinapomon vagy a névnapomon) szeretném, ha lenne a keresztelőjük. Micsoda egom van?! :) Nálunk a családban divat, hogy minden névnapot, születésnapot és a karácsonyt megtartunk. Jövünk megyünk egymáshoz. Ez amúgy úgy néz ki, hogy január végén elkezdjük és április végéig minden hétvégén megyünk, vagy hozzánk jönnek. A nyár kicsit lazább, aztán októbertől karácsonyig megint kezdjük. Szeretem ezeket a családi összeruccanásokat, de mikor minden héten ez megy, az fárasztó. Úgyhogy jövőre be szeretném vezetni, hogy csak a születésnapokat tartsuk meg és a karácsonyt. Sokkal jobban fogunk tudni örülni így egy- egy alkalomnak. Bár én az év első felét úgyis kihagyom...

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
Lehet front, meg szimpla esti nyűgösség. Nekem a nagy volt ilyen bőgőmasina, minden kólönösebb ok nélkül...

Hó sehol, csak eső. És baromi hideg szél. :cry:
vovanda
 
 


NST: tulajdonképpen nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat,
amelyben a magzatmozgást, illetve spontán méhösszehúzódást követő szívműködés-változásokból lehet következtetni a magzat méhen belüli állapotára, a 36. héttől végzik. Ma vagyok 34 hetes.

Dévény-torna:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... tegs%E9gek

Nagykabát: még sehogy se oldottam meg, eddig nem kellett. Alap esetben én nagyon fázós vagyok, tavaly ilyenkor már kesztyű, nagykabát, 50 pulcsi volt rajtam, most meg 1 db pulcsi és pancsóban vagyok :D jó lenne ,ha ez így maradna, mert sokkal kényelmesebb, mint állandóan fázni :D Ha , meg annyira hideg lesz ebben az utolsó időszakban,akkor a férjem egyik kabátját fogom hordani, ezért már nem veszek újat :D

Én jan. első hetére vagyok kiírva, de december közepével nagyon kiegyeznék :D
jukka10
 
 


Sziasztok!!!

Köszi Zsebi, aranyos vagy :) télleg szeretem a férjem, de abszolut igaz az is, amit írtok. Ő ilyen, néha nehéz elfogadni, de igazából meg van rá az oka, de azt hosszú lenne részletezni.

Valóban megjött a hó. Gyerkőcök alig aludtak éjjel, 2szer szoptattam, ilyen nem volt 2 hós koruk óta, de nem volt kedvem a bömböléshez.
Ha nálatok is fog van Szivvi, akkor itt is az. Valóban tömik a kezüket a szájukba, nyáladzanak, és elképesztő nyűgösek. Gondolkodom a borostyán nyakláncot, állítólag csodát művel. Egyelőre chamomillezek aztán meglátjuk.

Érdekes, nekem mindig azt mondták, h CTG-t csinálnak, nem NST-t... de sztem amúgy tök mindegy minek hívják :) Nekem 2szer csináltak. örökkévalóság volt. Ott feküdtem 2 órát, mire nagyjából értékelhető lett.

Reggel leestem a lépcsőn. :? még jó, h gyerek nem volt nálam, jól beütöttem magam. Du megyek végre moziba, megnézem a Harryt :D annyira érdekel.

Szép napot!!!!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Jó mozit! Pároddal mész, vagy ő gyerkezik? enyém is kérdezte mikor nézzük meg, de valszeg csk majd DVD-n. engem is érdekel, mert mindet olvastam, anno éjszakai szopik alatt, haha.
Nem állt szándékomban bántani a férjedet, remélem ez így is jött át. Nehéz pasikból van körülöttem elég (és hát én sem vagyok könnyű eset), én inkább békítő-simító javaslatokból igyekeztem olyanokat beírni, amik nekem nagyjából bejöttek!

Nálunk tűrhető volt az éjszaka, maradok a chamomilla és viburcol összeállításnál. egyébként az a gyanúm, h fog is van a történetben, mert féloldalasan piros a pofija Nonónak. erre adják a homeopaták a chamomillát. (járhat vele még piros popsi, hasmenés is!)

LÉpcső! :cry: Homeos arnicat rá, meg árnika krémet is, vagy fekete nadálytő , esetleg körömvirág krémet vagy aloe zöld krémet rá. És vigyázz magadra, ez nyilván a fáradtság miatt v an.

Zsebi! A huncut vigyor , zöld gallérral, az Joni! A lányom is kicsit mosolyog, de sajna azt, amennyire ő mosolygós nem tudom igazán lefotózni, mert iszonyú élénk, mindenre reagál, így a fotó időkésése elég ahhoz, h csodálkozó pofira váltson a mosolyból, mire elsül a gép.

Ismerem az aggodalmat a karácsonyi készületek miatt! Próbálj előkészíteni amit lehet, és rugalmasan állni a többihez, összejön ami tud. Remélem összeszeded majd annyira magad, h élvezd, és komolyan írtam, sztem ha ott lesznek az aprók, még a gyerekek is meg fognak vmi mélyebbet érezni abból, h mi az a karácsony, és h mi az igazi ajándék. ezt máshogy nem is tudnánk ilyen jól elmagyarázni, megérzik, hidd el.
No, meg kibontakozhat a család, bemutathatja tehetségét takarításban, előkészületekben, ez is nagyon kellemes meglepi is lehet, ha veszik a lapot, meg ha a mi hozzáálásunk jó. Nekem nehéz, de ilyenkor igyekszem nem azt nézni, h nem tökéletes, és én nem így szoktam, hanem az ő erőfeszítésüket díjazni. (Nehéz ez egy maximalistának, de nevelődök szépen!)

Abbey férjére reakciók, lásd fent.

Mezi! Ők aug 5-én születtek, keresztelőjük dec 4-én lesz, 4 hósak leszenek.
Nálunk már nem lehet minden szüli-névnapot megünnepelni szélesebb családban, így is állandó az ünnepfolyam :D Ha csak annyit mondok, h anyósoméknak 16 unokája van.....

Nagykabát: én terhesen még kevésbé voltam fázós, mint egyébként, így nagy pulcsi vagy nyitott dzseki is totál kielégített. De a férj kabátja megoldás sem rossz, ha nem nagyon más a magassága! :D

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Abbey,
Boti valahogy nem akar meggyógyulni. Igazán már semmi komoly baja nincsen, nem lázas már, de még látni rajta, hogy nem 100-as.
Most nem tudom már, hogy mitől van, fogtól vagy betegségtől. Senki nem kapott el semmit, szóval nem tudom.
A foga miatt kiharapta a száját, akkor bazi afta lett rajta, hogy napokig nem evett miatta és non-stop ordított.
Kemény nagyon, volt olyan éjjel, hogy azt hittem nem élem túl annyira kimerült voltam. Röviden ennyi.
Basszus annyira sajnálom, hogy ennyit sírdogálnak a csajszik. Az a baj, hogy az ember csak találgat mi lehet.

Lányok tapasztalatok kellenének megint, mert ideges vagyok kicsit, mert nem kakilnak a babák. Sajnos nem tudom pontosan mikor volt az utolsó kakil, mert nem figyeltem, hisz anyatejjel ha pár napig nincs az sem baj, de most már sokallom a napok számát.
Ma reggel mér adtam nekik kamilla teát, várom a hatást. Mondjuk nem sok reménnyel, mert amikor Botinak volt székrekedése anno semmit nem használt.
Nektek volt ilyen? Durrogtatnak csomót és nagyon büdiket, nem tudom ez is mennyire jó, hogy ilyen büdi, mit tegyek?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


A keresztelő témával én bajban vagyok, mert Boti is azért nem lett eddig megkeresztelve, mert nincs potenciális keresztszülő páros sajnos. Nem tudom, hogy mi legyen, szeretném, hogy mind a hármat egyszerre megkereszteljék, ha találnék végre megfelelő embereket a tisztségre. Agyalok egyfolytában.

Abbey,
azt elfelejtettem írni az előbb, hogy ne vedd magadra a férjeddel kapcsolatos véleményeket, mert ezek csak meglátások más emberek részéről, a frankót úgyis csak te tudod, te érzed, itt mindenki csak arra tud reagálni, amiket te leírsz.
Nem kell, hogy bármi elbizonytalanítson, amúgy meg fiatalok vagytok még nagyon (mondjuk pl. hozzám képest :-) ) és azért is lehet, hogy nem forrt ki még ez a dolog annyira és azért elég nagy "teher, felelősség" nektek a csajok.
Kitartás és összetartásra van szükség, hogy ti egy biztos egység legyetek, mint család!!!

Vége a mai bölcsesség áradatnak :-)!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Köszi a kabátos tippeket. Bár a terhességem alatt állandóan melegem van. A munkahelyemen már csak úgy tudok dolgozni, hogy rétegesen öltözködöm és fél óra után vetkőzök... Ja és általában nyitott kabátban járok, különben melegem van. Apa kabátja nem lesz jó, mert magasabb. De azt hiszem anyukámnak van valami olyanja, ami rám is jó lesz...

Abbey, remélem nem törted nagyon össze magad. Jó mozizást!!!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Nem vettem magamra egyáltalán, tényleg igazatok volt amit leírtatok, és sok hasznosat is olvastam.

Szilvi: nem jó, h Boti nincs még mindig jól :( Próbáld ki a borostyánláncot, állítólag jó.
Kaki: Eszti továbbra is kihagy akár 4 napot is, akkor jön a kamilla meg a fülpiszka a popsiban utána torna. Sztem ez is a tejváltozással függhet össze. Állítólag többet hasznosítanak belőle. Én tejem most tejszín sűrűségű, még a szaga is hajaz rá. Én egész nap adom ilyenkor neki a kamillát. Nálunk se volt 2 napja kaki, már nyűglődik is, pukizgat nagyokat, nyom, de csak nem jön.

Keresztelő: mi dec. 5-én akarjuk lebonyolítani, ha lesz még hely. Régi lelkészünk nem vállalja, nem engedik neki. Uh bajban vagyunk, h ki legyen. Keresztszülő kérdésben nálunk is sok volt a vita. Végül: 2 ikertesó lesz a 2 keresztanya, én jó barátom az egyik, férjem jó barátja a másik keresztapa. Nem a legjobb, de ez van.

Moziba nem megyek, nincs már hely. Elég csalódott vagyok miatta. Amúgy meg 2,5 óra a film, uh egy etetés így is kimarad, férjem majd üvegből intézi. Még nem tom holnap tudok-e menni. Remélem.

Claire: fekete nadálytőm van is itthon, meg aloas krémem is, kenegetm azzal, kezd már kékülni. Ja, amúgy biztos a fáradság volt. Hallottam fent, h bömbiznek, és pizsibe, köntösbe ugrottam, h jöjjek etetni, és megcsúsztam (persze a legfelső lépcsőn...).

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! akkor jó, hogy jól értelmezted amiket írtunk4
Aloés krémből pakolást is csinálhatsz, jól bekened, és atkötöd egy textil zsepivel vagy ronggyal éjszakára. Szépen lehúzza a duzzanatot, és a kékség is hamarabb múlik!
Keresztelő: miért nem engedik a lelkészeteknek? ??? :shock:
Hú, ez aztán a keresztszülő gyűjtemény :) .Nálunk egy régi barátnőm (sporttársam ) lesz a keresztmama, férjét is régen ismerjük, szerencsére keresztelésnél nem kötnek bele, hogy a srác református. És a keresztanya bátyja, akivel szintén együtt sportoltunk gyerekkorunk óta, ő fogja keresztelni őket! Vicces, nem? (Már csak azért is, mert ahova templomba járunk, ott nemrég cserélték a gárda nagy részét, nem nagyon ismerünk még senkit.) Meg különben is, ez a fiú pap lett, tartjuk is a kapcsolatot, és még sose kértük semmilyen papi szolgálatra.

Mezi! Benned is működnek a kis kályhák? :lol: Én is pont így voltam vele!

Szilvi: nálunk inkább a hasmenés megy, így ebben nincs tapasztalatom, bocs.
BOtit nem kéne vmi vitaminnal megtámogatni?

claire
claire
 
 


Abbey!
Lépcső monnyon le!
Férjed: a tutit ti tudjátok. Mi ugye csak annyit tudunk, amennyit elmondasz, ez alapján következtetünk.

Silver!
Van olyan álláspont, hogy akár 1 hetes kakimentesség is normális anyatejes babáknál, legalábbis ha a babát nem zavarja (nem sír, nyöszörög).

Keresztelő: nem lesz. :-)
vovanda
 
 


Claire,
Cebiont szed most már, de lehet, hogy így télre kap majd marslakócskák szirupot is. 1600 ft-ért elég horror.

Abbey,
én lázmérővel rendeztem most Szonja kakiját, Levi meg lehet, hogy ettől megijedt és inkább bekakilt, de keményen... :lol:

Nem tudom, de én megőrülök a pilóta kekszért amióta megszültem. Eszem is a férjem már a nevétől is kivan.
Nektek is van ilyen, ami most jobban kell? Az a baj, hogy a gyümiket meg nem kívánom igazán, úgy kell legyűrnöm egy-egy darabot...én nem értem ezt.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Keresztelő: van egy csajos banda a munkahelyemen, akikkel összejárunk és van, hogy a pasijainkat is visszük. Így ebből a kis csapatból szeretném az egyik kicsinek meghívni a kolléganőmet keresztanyának férjestől. A másik kicsinek pedig az egyik barátnőm lesz pasistól. Még nem tudnak róla, milyen "cselt" szövögetek ellenük. Családból nem akartunk választani, így esett rájuk a választás. Ti mikor szóltatok a keresztszülőknek?

Vicces amit Szilvi a kakidologról írtál! Vizuális típus vagyok és elképzeltem... :)
Tanácsot adni nem tudok, de magamba szippantok minden infot, aztán ha szükség lesz rá, valahonnan biztos előjön. :)

Nektek a terhesség hányadik heténél nőtt óriásit a hasatok? Most vagyok 21 hetes, de ahogy elnézem magam a tükörben... 18. héten csinált rólam (pocakomról) a férjem utoljára képet, de szerintem ebben a három hétben óriásit nőtt, és még hol a vége.... A végén tényleg falat kell bontani, hogy beférjek. :D
(158 cm magas vagyok és 58 kg-val kezdtem a terhességem, 5 kg-t híztam eddig.)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Az előbb elfelejtettem a képeket!

Kép 18. hét

Kép 21. hét

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Silver!
Bazi sok meló, minimális pihenéssel, megugrott a szervezeted szénhidrát-igénye. Pilótából én is képes vagyok egy slukkra lenyomni egy dobozzal. :D
Enyémeknek Cebion multit nyomok, ez valamivel olcsóbb, mint a marslakó.

Mezi!
163 centi vagyok, 57 kilóról indultam. 110 centis pocakkal és 76 kilóval mentem szülni. 65tel jöttem haza a kórházból, most 52-53 vagyok. Szóval eljön még az is, hogy "úristen, ez nem igaz, hogy még tud nőni a hasam". :lol:
vovanda
 
 


Sziasztok!

Ülni már alig tudok, uh igaza van Vandának, a lépcső monnyon le!!! :)

Keresztelő: lelkészünk most ment nyugdíjba,és az újjal abban egyeztek meg, h úgy maradhat, ha nem vállal már keresztelőt, esküvőt és temetést, mert így is mindenki őt keresi még. Végülis az elmúlt 50 évben ő volt a lelkész, és miatta jártak még vidékről is fel. Uh nem vagyok boldog miatta. Az utóda nem tetszik, a segédlelkészek meg... mindegy, ez van.
Keresztszülők nem ideálisak, de a korunknál fogva az ismerősi körben nincsen házas, sőt még komoly kapcsolatban élő sem, uh ezért alakult így. Addig meg nem akarunk várni, míg lesz, ki tudja, akár 2-3-4 év is lehet.

Szilvi: lázmérő, fülpiszka, egyre megy. De nem jó sztem ez nekik.
Én a tejszínhabbal vagyok így. Csinálok egy zacsi tejszínt, másnapra hűlt helye. Meg úgy általában az édességgel, pedig eskü sose voltam édes szájú. Még szerencse, h egyelőre bűntetlenül ehetek, így is csak fogyok. :)

Claire: Mi az a viburcol? Nálunk kezd elharapózni a történet, uh jó lenne már vm. Hogy adod nekik a chamomillet? Mikor, mennyit?

Mezi: visszanéztem a képeket, nekem a 18.héten még alig látszott, a 21-en már úgy nagyjából dudorodott. volt néhány paraszt, akinek amikor említettem, h babát várok, rám nézett és olyan bunkón megkérdezte: és a hasad hol van??? Na, ezek után meg se mertem mondani, h 2en laknak benne. Igazán a 33.hét táján ugrott meg, akkor csíkosodtam be, 1-2 hét alatt akkora lett a pocim... Utolsó idős képet meg már raktam fel.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Viburcol: patikában kapható homeos kúp, láz nélküli nyugtalan állapotokra, esetleg fertőzésekre. Elvileg 6 hós kortól, így én ketté vágom, felet nap közben, felet este.

Chamo: 2-3x naponta, kaják között, pici vízben feloldva, de ha nem teljesen oldódik fel, akkor benyomom a nyelve alá, elcuppogják.

Kaja: én terhesen nem voltam édesszájú, de amúgy igen. Hát mostanra visszatért. Ráadásul én télen vagyok csokis,. forró csokis.
Sajna a szülés utáni mínuszokat már visszaszedtem, bár a 176 cm-hez elvileg nem sok ez a 60-62 kg, de az 58 jobban tetszett. :(
A sali és gyümi most is megy.

Pocak: nem volt túl nagy, bár most volt a legnagyobb, a kettőt most sem nézték ki belőle!
Sajna kéne még dolgozni, h igazi legyen , amennyire tőlem telik! :oops:

Mezi: ha nehéz a pocakod, lehet, h egy kismamaöv használ (?)

Claire
claire
 
 


Mezi!
Jó, hogy Claire emlegeti: itt rakosgatok egy pocaktartó övet, nem sokat volt használva, eladnám. Érdekel?

Egyébként jó reggelt.
Hó sehol, csak eső és hideg. :S
vovanda
 
 


Sziasztok!

újabb fantasztikus éjszaka volt. Holnap beszerzek 2 borostyánláncot, minden bizalmam és reményem beléjük vetem. Gyakorlatilag megállás nélkül sírdogálnak. Nem üvöltenek, csak úgy kellően idegőrlően nyöszörögnek. Sajnálom őket, de önző mód magamat is már.
Ja, meg a kúpot is beszerzem, hátha segít. A chamomillet meg mindjárt felolvasztom.

férjem persze nincs itthon. após megjelent, hogy amit nyáron eltört kerti csapot, azt most (!) novemberben szereljék meg, mert hát ezt valahogy elfelejtette közölni eddig. Vagyis mindenhogy, férjem vette észre tegnap. uh tegnap du kiásta, ma meg megpróbálják megcsinálni. Tartok tőle,nem szokott ezekből jó kisülni, hiába "szakember".

De legalább moziba mindenkképp megyek végre. Tesómék megvették a jegyeket 4re.

Feltettem nekik Madonnát, elhallgattak :D
Szép napot!!!! (bár itt is elég ocsmány idő van)
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.
Valóban elég randa és barátságtalan az idő. :-(

Kezdek megőrülni, de komolyan. A fiam kezelhetetlen, néha már tanácstalanok vagyunk. Sokat kell kell büntetni, mert egyszerűen lecarja a fejünket, bármit kérek vagy kérdezek az "nem" választ kap, mindenért közelharcot kell vívni vele.
Férjem már megunta, szóval a rendszer az lett, hogy többszöri figyelmeztetés és kérés után sajnos megy büntibe a szobájába. A probléma csak az, hogy ilyenkor előveszi a másik fegyverét a sikítva ordítást és néha úgy érzem, hogy egész nap ordít. Lehet a szomszédok is. Nem tudok vele mit csinálni, de néha olyan gáznak érzem, hogy mindenki hallja és mit gondolnak rólunk mit csinálunk ezzel a gyerekkel, talán nyúzzuk?!
Nem tudom, hogy használ-e a bünti vagy meddig tart ez?!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Claire: még nem érzem nehéznek a pocakomat, csak nagynak. :)

Vanda: még nem gondoltam rá, hogy vegyek pocaktartó övet, de gondolkodom rajta.

Ma lehoztuk a padlásról az örökölt babaruhákat, csak hogy tudjam méretileg hogy állunk. Hát a kezdeti időszakra nem sok minden van, ami meg van annak a nagy része besárgult. Azzal lehet valamit kezdeni?! Vagy ne is próbálkozzak?

Abbey! Jó mozizást!!!! Rád fér, hogy kicsit kimozdulj!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!
Szilvi! Dackorszak kistesókkal megspékelve :( nagyon gáz. Tulképpen mindkettőtöket sajnállak. Egyébként szerintem kell büntetni, vhogy a tudomására kell hozni a határokat, meg hogy ez nektek elviselhetetlen. Meddig tart? Nem akarlak búsítani.... Minden korban máshogy jön elő, meg persze ahogy nőnek, értelmesebben lehet velük beszélni, de akkor meg máshogy nehéz. Nálunk is volt asztaltól lezavarás, szobába küldés, kertbe kizavarás, stb :oops: Sőt, ciki, de van is. Mondjuk nálunk sajna a legnagyobb elég renitens, így a rossz példa is elég erős, de nem csak ezen múlok, hanem a kölyök egyéniségén.
Egyik barátnőm szerint 2 évesen elkezdenek visszadumálni, és mire abbahagyják, addigra elköltöznek :( :lol: :lol:
Nem vicceskedem, mert tudom, h kiborító, és a megfelelő frekvenciájú ordítással tényleg telkjesen szétzilálják az ember idegeit. nem tudok semmi okosat, én is mindig tehetetlennek érzem magam ilyenkor. Kitartást!

Szomszédokkal ne törődj, nyilván nem direkt akarod őket idegesíteni, és igyekszel a legjobban csinálni, ez van!

Abbey! fújd ki magad a moziban!

Nekem meg lesz ma egy újabb köröm a gyklinikán. Joni nyüglődött éjjjel, reggelre felment a láza (=38,5), egy fél kúp levitte, de dr nénije azt mondta, szeretné, ha fül-orr-gégész nézné meg, nehogy megint induljon vmi! Nagyon kivagyok, félek megint fülfelszúrás lesz, és nem látom a végét!!! Kedden álltunk le az antibigyóval, hát ezt sem lehet csinálni a végtelenségig :roll:
Drukkoljatok, h megússzuk!!!

































Jaj
claire
 
 


Silver!
Nekem egyértelműen féltékenynek tűnik. Vájkálok kicsit, aztán próbálok valami okosságot írni. Mennyit tudsz vele külön foglalkozni? Ha meg lehet oldani, akkor próbáld meg minden nap egy órára átpasszolni a kicsiket az apjuknak, és csak a naggyal lenni, nem törődni azzal, hogy a másik szobában esetleg bömbölés van (nagyon szar hallgatni). Nekem az elején az esti mese-altatás volt ilyen fix program a naggyal. Pár nap után már tudta, hogy akkor csak az övé vagyok, sokat segített. A párommal meg ott voltak nekik a reggelek (oviba menet), meg este együtt fürödtek. Így jól tolerálta, hogy máskor meg kell osztanom a figyelmet, most meg már ő gardírozza a kicsiket, ma is ő vezényelte a rendrakást. Szóval muszáj kialakítani egy kis külön programot. Nem tesz azonnal csodát, de idővel javít a helyzeten. Vagy ha nagyszülők elvállalják Botit pár órára néha, az is jó, ott is kizárólagos figyelmet kap.
vovanda
 
 


Igen, ez jó, amit Vanda ír! sztem a nagyszülők csak tompítják a dolgot, Te nem vagy kihagyható! Na, bölcsködés helyett elhúztunk a klinikára :( .
C
claire
 
 


Ma teljesen összeomlottan. Moziba nem voltam, bár a bejáratig már eljutottam, mikor is a férjem felhív, h anyuék nem engedik el, háttérben meg apa ordít, h ne higgyek neki elmebeteg. El tudjátok képzelni mi volt erre hazajönni... mire hazaértem, rendőrséggel fenyegette a férjem aput, aki persze kiabált vele, hogy nem normális. Közben a gyerekek sírtak. Végülis megbeszélni semmit nem sikerült, a családom szétesett, és csak az nem érdekel senkit, hogy velem mi van (de persze ezt mindenki az én érdekemben csinálta).

Eszti egész este ordít, nem evett egész nap, felhívtam az ügyeletet, azt mondták tornáztassam meg. Holnap meg vigyem orvoshoz vagy ma jános sebészetére. Végülis a meggymagpárna meg a torna segített kicsit, alszik, csak néha sír fel. Lillának jön a foga, egész nap sír.

Ennyi innen. Ja és bocs, h már megint rontom a közhangulatot... :(
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hú Abbey, mi van????? A szüleid honnan nem engedték el a férjed?? Rossz a viszony a férjed és a szüleid között?
Szegény picikék :( Szegény te :cry:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sztem ha Lilla evett adhatsz neki nurofent, vagy panadolt! Tudom, én is elutasító voltam ezzel kapcsiban, de néha muszáj....ne fájjon neki legalább míg alszik!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Eddig úgy tudtam jóban vannak a szüleim és a férjem. Ez ma változott. Apa sztem soha többet nem áll szóba vele. Végülis ahogy ma beszélt vele, nem csodálom, bár vica-verza...
Anyáéknál voltak a picik, aludtak, és nem akartam felketeni őket, hogy hazahozzam. Majd állítólag egyszer csak megjelent a férjem, közölte, hogy ő most hazaviszi a gyerekeket, felkapta az alvó Esztit, és elkezdte öltöztetni, mire anyuék mondták, h gondolkozzál már mit csinálsz. Mire a férjem közölte, h az ő gyerekei, és hívja a rendősrséget, ha nem viheti el őket. Tiszta téboly volt. Én ilyen még életemben nem láttam, komolyan. Legvadabb álmom sem fordul meg a fejemben, h a férjem rátöri az ajtót apámékra, és jószerivel a erőszakkal elviszi a gyerekeket, aki végre alszanak. Ja és mindezt úgy, h előtte már 2 órája kértem, hogy jöjjön át enni, és elvinni a piciket.
Majd mindezek után anyámat hazugnak nevezi, apámnak meg közli, hogy szálljon már le a magas lóról.
Velem azóta nem beszél. Közölte, hogy soha nem csalódott ekkorát még senkiben, és nem tudja, hogy szeret-e még.
De hogy ez hogy pattant ki, ne kérdezzétek, én is már csak erre értem oda.

Ja, asszem veszek panadolt holnap, nem bírom ezt az ordítozást, vessenek meg, de ehhez nincs idegrendszerem.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hú Abbey! Min kell keresztül menned. Ezzel a pasival jó lesz elbeszélgetni, mert valami nagy baja van. Amiket leírtál abból arra lehet következtetni, hogy besokallt és eldurrant az agya, de miért?
Kitartás a lányokhoz és a férjedhez is!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Szegény Abbey! Próbálj erős lenni, nagyon nehéz most kettős présben. valahogy ki kéne békíteni őket, a családi viszály senkinek sem jó. A kicsik nyüglődéséhez nyilván ez is hozzájárul. no, meg a havazás, attól nemcsak a gyerekek buggyannak meg! a szüleid annyival idősebbek és tapasztaltabbak, biztos megbocsátanak a férjednek, mint egy "gyereknek". És persze vhogy jó lenne a férjedet rádöbbenteni, h a nagyszülők a gyereki javát akarják, még ha nem is mindig a szülők szája íze szerint tesznek, ami néha bosszantó. és ha ez sem hat, fogadja el őket a Te kedvedért. Nyilván neki is szörnyű nap volt. Remélem csak emiatt volt olyan csalódott, és vágott a fejedhez ilyen nagyon fájó dolgokat. Talán majd belátja vhogy, és tudtodra adja. Nem tudom, szokott-e szóban bocsánatot kérni, de vhogy csak a tudtodra adja.
jó lenne vhogy ápolni a lelkedet. Tesód nem tud segíteni a családi hullámok elsimításában? és a te lelked ápolásában?

(az előző ikreim 4 hósak voltak, amikor nekünk is volt egy nagyon nagy hullámvölgyünk. és emlékszem az én gyerekeim is meg voltak zizzenve, pedig Balatonon nyaraltunk közben. Nagyon nehéz volt. és az én családommal nyaraltunk, így nekem is tartanom kellett az oszlopokat, nem akartam az egész családra kiterjeszteni, na, nem részletezem, de nagyon együtt érzek. )

És nem a hangulatot rontod. Reméljük ez is egy kis segítség!

A mi mai kálváriánk:

Átmentünk gy.orvosunk tanácsára a klinikára, ebéd után 4 felé értünk oda, f8 után jöttünk el, de nem ám a nagy tömeg miatt! Ügyelet volt, ők nem siettek sehova.....
Jonatánt át kellett vinni a fülészeti klinikára, és sajna újabb fül felszúrás jött, most "csak" a bal fülét, újabb antibigyó felírás :cry: teljesen ki vagyok, főként azért, mert nem látom a megoldást. a füllész szerint ha benyel vmi bacit, az neki rögtön odamegy, na de, bacit naponta nyel be mindenki!!!??? ezt csak nem lehet folyamatosan csinálni, felszúrás-antibió-néhány nyugis nap-láz-felszúrás-másik antibio.....
Közben szakadt a hó, így végül nem tudtunk hazajönni a mocsival, mert fent lakunk a hegyen. Néhány utcával lejjebb kellett hagyni, gyerekeket az ülésükben letakartam, és 1-1 gyereküléssel a kézben, hóesésben hazamásztunk :) Még jó, hogy nem egyedül voltam....

Claire
claire
 
 


hajjajjjj, szegeny lanyok, jo sok galiba van mindenfele!!

Abbey, az elozo problemaval mi a helyzet? Az javult valamit? Olyan jol elkezdted kezelni... Ugyanis en boven el tudom kepzelni, hogy ennek a botranynak a hattereben is olyen eredetu frusztracio van...

Claire - amugy nem Terad gondoltam, mikor irtam, ne bantsuk Abbey parjat; nagyon tetszettek mindig a diplomatikus es taktikus tanacsaid!

Sajnalom Jonit. De ne aggodj; azert ezeket kinovik, csak most nem latszik a feny az alagut vegen.... Mi Bencevel ekcemaval voltunk igy; a doki folyamatosan szteroidokat meg meg durvabb dolgokat adott (volna...); a babus boren tenyernyi nyilt sebek folyamatosan... Aztan egyszer csak, szinte egyik naprol a masikra... KINOTTE! Azota semmi gond.

Most Bence is antibigyot szed, nem is keveset; neki is a fulen kezdodott; de eloszor itt nem antibigyot irtak, hanem "Parkemed"=et, ami szinten gyulladascsokkento, de nem antibio.

Szilvi - mar nem aktualis, csak lehet meg az: nekem a kizarolagos szoptatasi idoszak vegen siman es rendszeresen volt, hogy 7-8 napig nem kakiltak. Emlekszem, epp 2001 szept 11-en voltunk Washingtonban a feleves lanyommal, es mikor mar 8. napja nem kakilt, teljes 2segbeesesemben rohantam volna dokihoz, de elszegyelltem magam, hogy a fel varos a pentagonban pusztult soktucat emberrel van elfoglalva, meg a terrorveszellyel, minden, en meg a babam kakijan aggodom... Aztan megjott; es utana is minden babam ezt rendszeresen adta elo. A gyerekorvosom szerint egyszeruen akkorra mar olyan tokeletesen megtanulja a szervezetuk felhasznalni a tejcsit, hogy nem igen van mit kikakilniuk, tehat igazabol szinte "jo jel". A lazmeros/fulpalcas megoldasrol engem is lebeszeltek, hogy hosszu tavon art, ha rovid tavon azt hiszi is az ember, hogy segit (de mar nem emlekszem, miert...).

Amugy en is a szoptatas alatt voltam "kivanos"; es most a terhesseg alatt szinte alig (mas volt az elso 4-5 honap). De nem is csoda, ha 2 db nagyon novo babat szoptatsz; persze, hogy kivanja a szervezeted a wattot... nekem a vanilias karika volt; majdnem ugyanaz, mint a pilota... ';-))) Ugyhogy szerintem ne aggojd rajta!!

Vanda, kosz, hogy irtad a 110 cm-t. Megmertem, nekem most 115 korul van a hasmeretem (csak 100 cm-es a meroszalag, de nagy a luk... ;-(). Mi lesz meg ezutan...? Pedig csak olyan 14 kg korul van rajtam egyelore... De hatalmas a hasam...

Jukka, akkor pont ugyanakkorra vagyunk kiirva (jan. 1 hete); de azt nem ertem, hogy nekem a kismama szuleteskalkulatora azt irja, hogy 36 hetes terhes vagyok.... Te hogy szamolod a 34-et?

Zitus: talan a nagykabat gondod is megoldodott mar. Ez nekem is gond volt, plane, mert nekem max. dc 17ig kell kihuznom, arra plane nem fogok uj kabatot venni. Szerencsere anyutol kaptam egy akkorat, amin meg epp ossze tudom gombolni a kabatot (bizony a hoban most jol jott, hiaba vannak belso kalyhak...; gyonyorut setaltunk). Kerdezgesd ismeroseid, akik talan nagyobb darabok (anyu nem, csak volt neki egy bo), sokmindenki meg orul is, hogy lelkiismeretfurdallas nelkul csinalhat helyet egy uj kabatnak a megunt vagy elfekvo regi helyett ;-))

Kereszetelo: ahogy irtam, nalunk is pont a keresztszulo hianya a nagy problema. Mar a 4.-nek is olyant talaltunk, aki nem valami nagyon veszi komolyan a dolgot (pedig a fiatalkori legjobb baratnom, de most neki is vagy 2 gyerkoce); egy 5. es 6.-nak plane hogy legyen!!! Sajnos barataink kevesen maradtak ilyen sokgyerekes/dolgozos eletforma mellett... ;-(

Abbey, jol ertem, reformatus vagy? Mert Nagykovacsiban egy nagyon szuper papot tudnek ajanlani; de o katolikus. Amugy most kaptam baba-mama-klubrol is megint infot ott; akartam is priviben megirni, de nem jutok oda; szerintem az nagyon segitene Neked; nagyon helyesek es osszetartoak ott a lanyok! Kitartast Neked amugy, es amilyen erovel eddig is hozzaalltal, biztos, h. most is ugy fogod megoldani!

Itt gyonyoru ho van; remelem, Nektek is; csak amiatt aggodom, hogy hajnalban fog a ferjem Pestre hazavezetni, remelem, rendesen vannak takaritva az utak...
zsebibabak
 
 


Abbey!
Nem rontod a hangulatot, gyere bátran, ha többet nem is tehetünk, de meghallgatunk, borzasztó nehéz most neked. Nem bírok okos lenni, elég idegösszeroppanás-szagú, amit írtál... Szerintem doki kéne a férjednek, de gyorsan, mert ez így nem lesz jó.

Claire!
Barátnőmék találtak Pesten nagyon jó, alapos fül-orr-gégészt. Ha gondolod, elkérem az elérhetőségét. (barátnőm nagylányának is fül gondja volt+most vették ki másodjára az orrmanduláját, nem sorolom, min mentek át).
vovanda
 
 


Sziasztok!
Köszi Vanda, egyelőre nincs gond a fül-orr-gégész dokikkal, még azt a pasit, aki a nagyobb fiamat műtötte orrmandival (szintén 2x
:( , 3és 6 évesen), szóval őt még be sem vetettük. Az immunrendszerét kéne felturbózni valahogy, mert most az a felállás, h minden ide húzódik neki, azonnal. Ráadásul most az oltása is csúszik megint :( .

Abbey! Milyen a napod? sikerült aludni a sztorira egyet? Simultak az idegeitek?

Claire
claire
 
 


Sziasztok!!!

Az elmúlt napoknál jobban aludtam, a picik is. Reggel reméltem, h nem történt meg a dolog, de mikor telefonált a férjem apja, egyből tudtam, h sajnos igen. Annyi hozzáfűznivalója volt, hogy jól van fiam. Azt hittem eldurran az agyam. De anyámék amúgy dettó. Ők meg azt hiszik csak azért mert a lányuk vagyok joguk van beleszólni az életembe. Mert ők se sokkal különbek amúgy a férjemnél, uh rájuk pontosan ugyanannyira haragszom.
délelőtt mentem masszőrhöz meg keresztelőt intézni, uh kicsit végiggondoltam egyedül a dolgokat. Valahol a kettő közt lehet az igazság. Sztem az történhetett, h a férjem ment a gyerekekért, anyáék meg közölték, h beszélni akarnak vele, amihez a férjemnek semmi kedve nem volt, és el akarta vinni a piciket, de ők meg mindenképp akartak beszélni. És erre persze mindketten felkapták a vizet, és innen indulhatott a veszekedés.Tehát sztem egyik kutya másik eb. Ami viszont tény, h nem beszélhetett volna így velük a férjem, se ők vele.
Vasárnap lesz a keresztelő, ott kénytelenek megjelenni, addig pihentetem a dolgot, hátha végiggondolják mindketten.
Zsebi: a háttérrel kapcs nem változott sokminden. Ezt a vonalat továbbra is követem, a héten beszélek megint a pszihológussal, és örülnék neki, ha a férjem is elkísérne. Ha a sokból egyy megoldódik hátha elindít egy kört. Meg hát hátsó szándékom, h a férjem is menjen el néhányszor, rá férne. Anyukája halála, esküvő, gyerekek, munkanélküliség. sok ez neki, elhiszem.

Claire: sajnálom Jonit nagyon, borzasztó lehet neki. Nem is tudom mit lehetne tenni. Lehet banális dolog, de nagy adag c-vitamin? A feleseleget úgyis kipisili.

Zebi: nagykovácsiban a ref. pap is jó, Varga Robert, nagyon kedveltem. Kicsit monoton a hangja, de jól beszél. De végül mi maradtunk pasaréten.

na bömbi van megint...

Köszi a támogatást Nektek!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire nagyon sajnálom amin megint keresztül mentek.

Abbey :cry: , remélem minél előbb rendeződnek a dolgok.
És nyugodtan írd ki, ami bánt.

Zsebi nem tudom Te hogy számolod, de nekem pontos, megnéztem azért néhány kalkulátort és mindegyik uazt adja ki. Ma vagyok 34+3, de ha utána számolsz akkor ez így helyes, ha január első hetére vagy kiírva.
jukka10
 
 


Sziasztok!
Abbey! Lehet, h megnézem, a cebion csepp (C-vit) mehet-e már, ártani nem fog, az aloe sem.

Ami a családi dolgokat illeti, az az én tapasztalatom, h amíg az ember haragszik, addig nehéz akár békíteni is, legalább is nálam így van. sztem valóban előbb magadban kell rendezni, és nagy bölcsességre vall, h látod, kettőn áll a vásár. Mert könnyű ezt kívülről látni, de nehéz benne lenni. Én akkor tudok már mással kezdeni vmit, pl békíteni, ha már én megbocsátottam. Na megyek, elég a bölcsességemből, megpróbálom felhozni a kocsit, amíg nem fagy!
claire
 
 


Abbey,
nagyon sajnálom, hogy a nehézségek mellett amik a babák nevelésével adódnak még ezzel is foglalkoznod kell, hogy balhé van körülötted. Nem tudok semmi okosat mondani, de valóban ha itt ki tudod írni kicsit magadból a dolgokat, akkor az is segít, mi meg szívesen olvassuk és segítünk ha tudunk, ezt szerintem mindegyikünk nevében írhatom.
Kitartás, mást nem tudok.

Claire,
igen, valóban ördögi körnek tűnik ez a betegségből be és ki. Nagyon sajnálom változatlanul Jonit, de hát tudom, hogy nektek a legrosszabb.
Én is Cebiont adok a Botinak, de nem is tudom, hogy ilyen pici babáknak már lehet-e adni, bár ez csak c-vitamin.

Claire, Vovanda,
köszi a hisztivel kapcsolatos biztatást, remélem változik a helyzet. Nagyon próbálok odafigyelni a Botira, rendszeresen szervezek csak vele ketten programot, vásárolni megyünk meg játszunk kint a kertben meg ilyenek, persze lefekvés és mesélés meg ilyenek.
Sajnos néha végem van és akkor kissé türelmetlenebb vagyok mindenkivel, de szerencsére ez csak egy-két nap aztán újratöltődöm. :-)
Ma egész hisztimentes nap volt itthon, nem tudom mi történt, mert ma aztán teljesen egyedül voltam velük és így vajmi kevés időm volt Botira. Szóval nem értem. Imádja a Kisvakond c. mesét azt is nézem vele, összebújva az ágyunkba, azt nagyon imádja, szóval mindent megteszek amit tudok. A többit szerintem csak az idő oldja meg.

Olyan ügyesek a törpéim, alszanak éjjel már egész szépen. Nagyon örülök, eddig ilyenek nálunk a gyerekek, Boti is nagyon korán aludt már éjjel. Szupi, persze én azért ébredek, hogy fejni kell. Azért nekem az is jó, hogy 4 órát egyhuzamban alszom, nem pedig 2x2 órát.
Már átléptük a 2 hónapot is, annyira rohan az idő, szinte most szültem őket.
Szonja megajándékozott tegnap az első tudatos mosolyával, olyan jó érzés volt. Levi még adja a komolyat. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey, szerintem nagyon klasszul csinalod; es amit leirsz, hogy mi lehet a hatterben, szerintem biztos igazad van. Konnyu mas felett palcat torni; de amit irsz, ha valaki azon keresztul megy, plusz meg hazaselet=gondok, szerintem minden pasi kicsit megzokkenne vagy furava valna ennyitol.

Raadasul nehogy azt hidd, hogy egyedul kuzdesz azert ilyen problemakkal; szerintem sokan vagyunk, csak nem mindenki meri egy nyilvanos forumon leirni oket. Szoval nem vagy egyedul; csak klassz vagy, hogy nem hagyod oket vagy csak nyavogsz, hanem okosan mindig taktikusan lepsz a megodlas fele.

Remelem, szep lesz a keresztelotok!

Jukka, megadnad a kalkulatorok cimeit, amiket hasznalsz? En a kismama.hu-n levot hasznaltam, ott mondom, a 36. het jon ki. Arra lusta vagyok, h. en szamolgassam vegig (meg sosem tudom, az utolso het beleszamit-e, stb).

Lanyok, ismeri valaki a mountain buggy nevu babakocsinak a mozeses valtozatat? a netrol igen szimpi, ujonnan sajna hihetetlenul borsos, de ma megneztunk egy hasznaltat. na ez sem olcso, es raadasul piros, amit utalok, es valosagban kicsit prosztobb, mint a netrol; de mivel alig "erintettem" meg ikerbabakocsit, fogalmam sincs az osszehasonlitasokrol...

Koszi!
zsebibabak
 
 


Zsebi , egy kicsit elírtam a várható időpontot, nem január első hét, hanem a második héten várhatóak a babók jan 7., de nekem valahogy első hétnek számít :D A kismama.hu alapján 35 hetes vagyok, de csak szombaton leszek annyi.
A google-ba beírtam, hogy terhességi-, vagy szülési kalkulátor, ott néztem meg néhány oldalt.

Abbey még szerettem volna írni, hogy fiatalságod ellenére, nagyon jól kezeled a dolgokat! Biztos ezen is túljuttok. Valamint osztom Zsebi véleményét, hogy máshol is vannak problémák..........
jukka10
 
 


Sziasztok!

Éjjel egész jó volt. Lillust továbbra is szoptatni kell, de mindegy, utána legalább nyugi van. Eszti továbbra is 6-7ig alszik.
Fogzás Lillusnál továbbra is nyügivel jár. Asszem ma megrendelem a neten ezt a borostyánláncot.

A helyzet itthon sajnos nem javul. :( Anya tegnap bejött a férjemhez amíg fodrásznál voltam (tudta, h nem leszek itthon), közölte vele, ha nem akarja tönkretenni az életem, akkor kérjen bocsánatot apámtól. Apám meg közölte, h nem jön a keresztelőre, max a templomba elnéz. Direkt választottam ezt az időpontot, hátha egy közös családi dolog enyhülést hoz... :( Közben apám mindenféle szeretetes, családos idézetekkel bombáz, majd mellé írja, hogy ez hiányzik a házasságomból. Nem esik túl jól. Ráadásul nem is igaz. De hiába mondom, nekem már senki nem hisz. Ők azt hiszik mindent jobban tudnak, és mindenben nekik van igaza. Igazából bánom, hogy anyához fordultam a problémáimmal, nagyon kihasználta, és nagyon bánt. Ha nem avatkoztak volna bele az életemben, minden rendben lenne,és igyekezném továbbra is megoldani a problémákat, amik mellesleg jó irányba haladnának. Tegnap nagyon jó napot töltöttünk a férjemmel, este itt voltak a barátai, tök jól éreztük magunkat. Jót tett nekünk.
Próbáltam anyuval beszélni, de nem lehet. Meg van győződve, hogy nekik volt igaza, mindent nagyszerűen csináltak, és ettől olyan elégedett. Az, hogy velem nagyon csúnyán kibabrátlak, az nem zavarja őket. Fáj.

Köszi, hogy ide kiírhatom a dolgokat, tesóm is sajna egy követ fúj velük, uh kicsit magamra maradtam. :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Nem könnyű esetek, az biztos!
Ha már az idézeteknél tartunk, azt is elő lehetne hozni, amit a Biblia a házasságról ír, ..."nem apjához, anyjához ragaszkodik, hanem házastársához" :oops: nem jut eszembe az idézet, csak a mondanivaló. Mindenkinek az itt azérdeke, h ti jól legyetek, még akkoris, ha ezt most ők nem látják, vagy más úton látják megvalósulni.
Én anyámnak tuti megmondanám, h milyen rosszul esett, és h úgy érzem visszaélt a bizalmammal. Nem szemrehányásként, csak "én üzenetként", h nemekm fáj. És állj ki nyugodtan a férjed mellett, megmondhatod, h tudod, h nem szent, és csinál hülyeségeket, de próbálják meg elfogadni, h ő a férjed, és vele tervezed felnevelni a gyerekiteket. Aztán vaghy tudnak ebben támogatni, vagy nem.
Hátha döbbennek....
Én bízom benne, h helyre tudod rakni a dolgokat, és drukkolok! sajnos többre nem futja :(

Szilvi!
Persze, h alakulni fog, jól csinálod. És ne legyen lelkifurdid, más ugyanígy kínlódik ezekkel, és te is meberből vagy, persze, h elveszted a türelmedet!

Zsebi! én is csak "látásból" ismerem az említett kocsit!

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Mi egyelőre befejeztük a gyerek projekteket. Legalább is 5 éven belül nem tervezünk újat, így megszabadulnék a ruháktól.
Minden 250 forint, szerintem baráti ár! :)

Ami alatt nincs név, az meg van. Nézzétek meg, hátha. Ha valami érdekel kérlek priviben jelezz, vagy a kép alatti hozzászólásban, köszönöm!:)

http://picasaweb.google.com/bogicsi/Lan ... directlink

Kép [/img]

KépKépKép
bogyra
 
 


Silver!
Nálam is szakad néha a cérna, de ez természetes. Nagyon nehéz és fárasztó 3 gyerek, ráadásul ebből kettő egyidős. Akinek nincsenek ikrei, el sem tudja képzelni, milyen két egyidős bébit nevelgetni... Jól csinálod, Boti is rendeződik majd. Enyémek már tök jól eljátszanak hármasban, szóval kitartás, megéri!

Abbey!
Le a kalappal előtted, hogy így bírod a gyűrődést. Én a helyedben tuti nagyon kiosztottam volna anyámat, nem állhatom, ha valaki felhasználja a tőlem/rólam kapott infókat. Egyébként csak Claire-t tudom ismételni: nyugodtan mondd meg, hogy ezt nem vártad...

És ma olyan jót röhögtem! Fül-orr-gégészeten voltunk (Balunak kell ismételni a hallásvizsgálatot, nem figyelt oda, amikor csinálták) és a váróban belebotlottunk egy másik ikres családba. 8 hónaposak a kicsik, anyuka+apuka+nagymama hármas vitte a lurkókat dokihoz. Mi a párommal (gonoszak vagyunk, tudom), vigyorogtunk, mint két tejbetök, én szükség esetén elvezénylem a hármat majdnem bárhova, de a párom is megoldja, amit meg lehet. És néztek nagy szemekkel ránk, hogy nekünk nincs segítségünk... Amikor meg közöltem, hogy vészhelyzetekre van egy szál bébiszitter, akkor a padlóról kellett felszedni az állukat. Valami hihetetlenül dagadt a májam (öntelt hólyag vagyok, tudom). :oops: :oops: :oops:
vovanda
 
 


Vanda, elhiszem, hogy dagadt a májad, nagyon ügyes vagy, büszke is lehetsz magadra.
Mondjuk az a nagymama már tényleg túlzás. Mi ketten szoktuk vinni a férjemmel őket, ragaszkodik hozzá, hogy ott legyen. Nekem meg jól jön a segítség :) Nem bírom el a két gyereket babahordozóban, az egyet is nehezen. :oops:

Este felhívott apósom, hogy akkor ő most békíteni akar. (kicsit tintás volt már) Közölte, hogy a Pisti feszült, mert szar a munkája... hát a számba kellett harapjak, hogy ne bukjon ki vm nagyon csúnya. Annyit mondtam, hogy ez akkor se mentség arra, ahogy beszélt apuval. Hát hogy igen, ő is azért nem vitte sokra, mert mindig kimondott mindent. :arrow: egyértelmű nevelési probléma. 27 évesen én már mit neveljek??? Uh továbbra is ott vagyok ahol a part szakad. Anya jön holnap, vele megpróbálok beszélni.
Ráadásul a vasárnap keresztelő miatt is gondban vagyok. Nem tudom, hogy legyen-e utána vendégeskedés vagy bocsássak mindenkit útra a templomból. :?

Claire: Joni hogy van?

Szilvi: kitartás!!!!! Ügyesen csinálod nagyon. Nekem ez a kettő is sok néha. Pl ma du nem akartak aludni, Eszti c sak bömbölt és bömbölt. Vandának teljesen igaza van, akinek nem voltak/vannak ikrei, elképzelése sincs, hogy ez mennyire nehéz.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


szegeny Abbey; hat ez tenyleg slamasztika. De szerintem jol csinalod; pl. marha ugyes vagy, hogy mar volt egy jo napotok egyutt a ferjeddel, en biztos meg szuros suni lettem volna egy ilyen eset utan. pedig ez a legfontosabb, ahogy a tobbiek is irtak. Ugyanigy, biztos egy jo kis vendegeskedes csak jot tesz a csaladi bekanak ;-), nem...? Hosszu tavon azert az a jo, ha nincs feszko. Sajnos sokszor ezt csak ugy lehet elerni, ha az ember viszonylag tavol tartja oket a szukebb csaladtol (tehat meghuzza a hatart, mi az a vonal, ahol mar mi vagyunk a csalad, es ahova csak a mi keresunkkel/engedelyunkkel lehet "bejonni" (vagy beleszolni).

Ikres babasok, leirnatok, Nektek mikor es hogy indult a szules az ikrekkel? most mar azert barmikor johet nekem, de nem tudom, fogom-e tudni, meg valahogy olyan biztos vagyok, hogy (sajna) nem fog a programozas elott beindulni... ;-( Korulottem egy csomoan vannak, akik mar 33 - 34. heten megszultek - de nem tudom, nekik hogy indult be, (es miert?)?

koszi!!
zsebibabak
 
 


Zsebi: én elkezdtem vérezni szülés előtt 1 órával. Amúgy meg egyszerűen megéreztem. Tudtam, hogy én másnap megszülök. Effektív szülési fájdalmaim még akkor nem voltak. És hosszú hetek óta először aludtam jól előtte este,azt mondják ez amolyan előjel. Ja, és ami fontos, hogy baromira ne érdekeljen, hogy ki hányadik héten szült, a babák jönnak amikor ők akarnak, jobban tudják mikor van itt az ideje. :)

Újabb fejlemények: a család közölte, h mondjuk le a keresztelőt... férjem már csak azért se akarja. Én csak jót akartam, de ez se úgy sült el... :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey: igaza van a lányoknak, tényleg nagyon jól csinálod. Nem értem miért kellene lemondani a keresztelőt? Ma szerda van és hétvégén lesz... Úgy érzem, ha mindenki egy kicsit erőt venne magán, simán meg lehetne tartani, leginkább a Te kedvedért.
Nagyon ügyesen csinálod!!! Kitartás!

A szülés beindulás témája engem is érdekel, bár remélem, hogy még sokat kell várnom addig! :) Mondjuk 15 héttel kiegyeznék... De a bébik majd úgyis jelzik, mikor volt már nekik elég a pocakos albérlet.

Kép

Kép
mezi_84
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?