Na sziasztok!
Végre én is befutottam.
Manama: nem tudtam menni tornára, mert képzeld tegnap bejelentette a fővállalkozó, hogy a mai napon jön megnézni a lakást, de hogy mikor, azt nem tudta megmondani. Így itthon kellett várakoznom. Látogatásának oka pedig, hogy olyan durván vizesedik a falunk a hálóban, hogy csak na. Csöpög a fejünkre a víz. Szupi. Na mindegy.
De a csütörtökön megyek. És ha még áll, hogy esetleg felcsípsz vhol, megköszönném
. Mondjuk az Édesanyák útján. A legelején, ha minden igaz, van egy patika. Ott jó nekem, ha neked is.
Amúgy a vásárlással nekem is szerencsém van, mint Evitának. Nagy a család, dől a ruhácska. Bár annyira nagyon sok nincs, mert a kisfiúk állítólag teljesen leamortizálják a ruháikat, ezért nem nagyon tudták megtartani őket... De azért vmennyi van.
Tapasztalt anyucik. Mit gondoltok, hány db 56os és hány db 62es ruhát érdemes beszerezni? Mondjuk az alapöltözetből (body, rugdalózó). És ha már itt járunk. A minap pakolgattam a már meglévő darabokat és felmerült bennem, hogy még azt sem tudom milyen sorrendben kell feladni ezekra az apróságokra a dolgokat. Az világos, hogy a pelus a legelső
Jó vagyok, mi? Jól kikövetkeztettem. De azután? Mondjuk ha hosszú ujjú a body. Harisnya? Vagy csak kis zokni? Vagy semmi ilyesmi nem kell, ha a ruginak van zokni része is? Hát lehet, hogy kinevettek, de igen... Van még mit tanulnom
Őssejt téma
. Nekem nagyon ajánlja az orvosom. Felmerült bennem, hogy vajon ő kap e részesedést, ha szerez kuncsaftot, vagy tényleg őszinte meggyőződése, hogy ez hasznos dolog
Mi nagyon komolyan elgondolkodtunk a dolgon. 20 évig tárolnák külföldön, ha szükség lenne az őssejtekre, akkor a szállítást ők állják (tehát benne van az árban). 20 év után megkérdezik immáron a gyereket, hogy akarja e tovább tárolni, akkor nyilván újra fizetni kell. Ami biztos, hogy a rákos megbetegedéseket nem lehet gyógyítani vele. Valahogy úgy magyarázta az orvosom, hogy ami alapból "hibás" a babán, azt nem lehet javítani. Amit viszont lehet már Mo-n is. Kb 80 féle problémára megoldás már most is. Bőrnövesztés, szívizomújranövesztés (nem tom mi ennek a szép magyar megfelelője). Az biztos, hogy jelenleg még nem áll olyan szinten az orvostudomány, hogy mindenre tökéletesen tudja használni. Ami viszont tuti, ha ne adja az Isten, de történik vmi a gyerekkel és azt mondják, hogy csak Japánban tudják meggyógyítani (ha nincs őssejtje), akkor is kétségbeesetten kezdenék gyűjteni, a föld alól is pénzt keríteni, hogy el tudjam vinni Japánba. Sokan azért sem vetetnek le (még ha meg is tehetik), mert azt mondják, hogy minek, hiszen a csontvelőből (
) úgyis lehet termelni, tenyészteni. Csakhogy ez sem igaz, mert ha vki odajut, h ilyen termelésre szorul, addigra már a szervezete nem képes erre, olyan nagyon mert beteg.
A másik, ami bennünk felmerül, h oké, most ha meg is tehetjük és teszem fel, le is vetetjük a köldökzsinórvért, de mi lesz a többi gyereknél? Mert azt sajna nem láthatjuk előre, hogy mi lesz a következőnél, hogyan áll az ember anyagilag. Azt pedig, hogy az egyiknek van, a másiknak nincs... Bár tudom, testvérek között nagy esély van a megfelelésnek, de hát akkor is...
Van min gondolkodni, az tuti.