Új privát üzeneted érkezett!

Gota!

Sajnálom a balesetet,mihamarabbi jobbulást.Anyósod tuti nem normális!!!!! :evil:

Kép
mók
 
 


Mók!

Én annó elolvastam a Suttogót.
Hű, de király, napirend, etetés, altatás, szabadidő, mindenkinek tök jó!
Próbáltam a gyereket gyömöszölni a nem a számára készült kaptafára, de nem jött be.
Soha nem fogom megtudni, hogy a gyerekkel volt-e baj, vagy a kaptafával.
1 évig nem aludtunk, zombi voltam, és erősen ambivalens a gyerekkel és az anyasággal kapcsolatban, ami nem tett jót senkinek sem.
Aztán a lányommal minden más volt.
Őt már meg sem próbáltam Suttogósan nevelni.
Mégis beállt magától.

Amit másként csináltam nála, (és ugyanígy csinálnék, ha lenne harmadik):
Kendő!!!!
Fruzsinál az elejétől rugalmas kendőztünk, hiszen a fiamat muszáj volt játszótérre vinni és babakocsival nem tudtam volna követni, ahogy a motorján száguldozott.
Beszerzés itt: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_kendo.htm
vagy itt használtan: http://mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=20
Megkötésről: http://www.youtube.com/watch?v=44snbbsz ... re=related
Annyira egyszerű, hogy nem lehet elrontani!
És a világ legjobb találmánya, mert a gyerek hallja a szívdobogásod, melegben van, ettől sokkal nyugodtabb, te pedig oda mész, ahova akarsz, és van két szabad kezed.
Szoptatni is lehet benne: http://www.youtube.com/watch?v=imcEsz63 ... re=related
Nem tudom, hogy ettől-e vagy mástól, de a lányom hihetetlenül nyugodt, mosolygós baba volt.
Persze volt nála is olyan, hogy fájt a pocija, de amikor kendőben volt, nagyon hamar megnyugodott.
Volt olyan is, hogy a páromra kötöttem fel és ő mászkált vele.
Télen nem kellett a hóban a babakocsival küzdeni, nem kellett a mózest lecipelni a negyedikről, csak felöltöztettem a nagyot, a pici maradt abban amiben volt, rám sem kellett plusz réteg, hiszen egymást melegítettük, magamra kötöttem, volt egy közös kabátunk és kész.
Nem kellett azon agyalni, hogy a hivatal, a bolt akadálymentesített-e, a buszra fel tudom-e tenni a babakocsit, és közben a fiam vajon merre szökik.
Rengeteget mentem velük mindenfelé.
Amikor nagyobb lett, onnantól átkerült a hátamra Ergoban.
Több, mint 1 éves koráig a hátamon jött mindenhova, mert nekem sokkal egyszerűbb volt így.
És megtanult járni, és nem lett matricagyerek, és szó sem volt arról, hogy nem akar majd egyedül közlekedni, sőt!
Viszont azzal, hogy velem egy magasságból szemlélte a világot, kontaktust tudott teremteni azokkal, akikkel én beszélgettem, rá is figyeltek azok, akikkel beszélgettem, egy hihetetlenül nyitott gyerek lett.
Szóval arról sincs szó, hogy anyu szoknyájához bújó gyerek lesz a hordozott babákból.
Nem vagyok egy ősanya típus, nem szoptattam igény szerint a maga igazi értelmében, nem pelenkáztam textilpelussal. De a hordozás igazi szerelem lett!

Hogy mit is akartam ebből az egészből kihozni?
A fiammal utáltam, amikor azt mondták, hogy hallgassak az ösztöneimre, mert úgy éreztem, hogy nekem azok nincsenek.
Utáltam, amikor valaki azt tanácsolta, hogy az amúgy 4-5 óránként szopó gyereket verjem fel 3 óránként, mert azért üvölt, mert túl sokat szopik egyszerre (pedig lehet, hogy igaza volt, sosem fog kiderülni). Utáltam a páromat, mert újabbnál újabb ötletekkel állt elő, hogy hogyan oldjuk meg a gyerek problémáját, és ettől én igazán szar anyának éreztem magam, aki még a saját gyerekét sem tudja lecsendesíteni.
Utáltam mindent és mindenkit.
Pedig valószínűleg a francba ki kellett volna hajítanom a Suttogót és magamra kötnöm a kölyköt az elejétől, mert akkor melegben lett volna a pocija, függőlegesen lett volna, fel tudott volna jönni belőle az a rengeteg böfi, amit én képtelen voltam kiböfiztetni belőle, és talán sokkal nyugodtabbak lettünk volna mindketten.
Mert az a lényeg, ha te nyugodt vagy, akkor a gyerek is az lesz, ha te feszült vagy, akkor ő is szorong és ettől mindenkinek még rosszabb.

Arra a kérdésre, hogy milyen sűrűn KELL szoptatni, senki nem fog tudni neked válaszolni.
Ezt csak a gyerek tudná megmondani, de ő még nem beszél.
Egyvalamit el tudok neked mesélni:
Nemrég hordozó nap volt. Elmentem meghallgatni az előadásokat.
Az egyiket egy olyan hölgy tartotta, akinek igen picike babája volt.
Az előadás alatt is vele volt a babája, időnként felébred, akkor szopizott egy kicsit, aztán bealudt cicin, majd felébredt, megint szopizott, megint szunyált. Senki nem nézte, hogy hány óránként, percenként. De egy hangja nem volt!
Ha rajtad van a baba, akkor nem kell "szórakoztatni". Ha felébred és keres, akkor megszoptatod, ha böfiznie kell, akkor böfizik, ha nézelődni akar, akkor nézelődik.
Nálam Fruzsi akkor üvöltött, ha kaka volt a pelusban, mert azt nem szerette, meg közvetlenül otthonról elindulás után, ha olyanja volt. De egyébként csend volt.
És mivel ő nyugodt volt, én is az voltam, és akkor szopizott, amikor kedve tartotta, és simán beállt magától 3 órára, de az sem volt gond, ha nem kapott azonnal, mert éppen vmi miatt nem lehetett.

Amikor a kendőm eladósorba került, elvittem a helyi hordozós klubba. Jött egy csaj, egy 7 hetes babával, aki a babakocsiban folyamatosan üvöltött. Megmutattam neki, hogy milyen egyszerű felkötni a kendőt, és megkérdeztem, hogy beletehetem-e a kisfiát, hiszen a lányom addigra már kinőtte a kendőt régen. Beletettem a babát és mintha elvágták volna az üvöltést!
Utána átkötöttük rá a babát és meg is lett a kendőm új tulajdonosa. :)

Szóval ha úgy érzed, hogy nem tudsz eligazodni a tanácsok erdejében, akkor vegyél egy rugalmas kendőt.
Lehet, hogy Lilla továbbra is 1,5 óránként fog szopizni, de te nem fogod már bezárva érezni magatokat. Ő kevesebbet fog sírni és te emiatt nyugodtabb leszel, ő ezt érezi fogja és talán még kevesebbet fog sírni és talán ritkábban is fog szopizni.
És talán te is megtalálod azt a boldog szimbiózist a kisbabáddal, amit nem tudok elmesélni, de érdemes megtapasztalni.

Bocs, ha hosszú voltam!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hali.

Gota sajanlom a gipszet :roll: :cry: anyos...ez van,hamar kino a haja Rebekanak es szep dus lesz,de tudom ez most nem vigasztal,sajnalom.

Kép
monyo83
 
 

 
 

Mok,Lilla egyszeruen tunder baba,nagyon szep:)

Kép
monyo83
 
 


Gota!
Sajnálom :(

Rambóka!
Köszi,hogy beugrottál!Jó volt olvasni a soraidat,és igen,ez kimaradt,hogy kendő!!!Nekem annó Monee javasolta(és küldte el kölcsön az övét,puszi érte).Lara nyugis baba volt,meg nem az elejétől kezdtük a kendőzést,így nem mondanám,hogy túlzásba vittük,de arra mindenképp jó volt,hogy az előnyeit megtapasztaljam,és biztos legyek benne,hogy kistesó kendős baba lesz! :wink: Tényleg nagyon jó találmány és ha én is belegondolok,hogy Lara majd az állandó kintlétet igényli(mint mindig,tökmindegy,milyen idő van :lol: )majd,jól fog jönni egy kendő!

Kép
Kép
zazzy
 
 


A kendő jó ötlet lehet, de én nem mertem használni, nehogy leessen a gyerek. De 3 hónapos kortól mei tait használunk és nagyon szeretem. És azok után, hogy ezt meg tudom kötni, már szívesen kendőznék a tesóval. De én szigorúan csak közlekedéshez használok hordozót. Nem szívesen kötöttem volna magamra, mert elég hamar megy bölcsibe Barbus és akkor nagyon hiányolna. Nem volt gond nálunk hordozás nélkül sem. Volt persze sírás az elején, meg hasfájás is. Túl vagyunk rajta.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kendő rulez! :twisted:

Ehhez nem tdok nem-hozzászólni :D

Én is nagyon szerettem Tibikét kendőben hordozni! Nálunk még bejön paraméternek az is, h írtó szar állapotban vannak a járdák, kocsiban a gyerek agyrázkódást kap.
Plusz balkán: kocsik parkolnak a járdán, nem lehet elférni mellettük, az ember a végén a száguldó autók között cikázik, mert nem fér a járdán, stbstb.

Buszok, trolik olyanok, mint a kőkorszakban (nem mindenik, de volt, h 5 trolit vártam, mire jött egy olyan, amire fel lehetett menni babakocsival).

És a kendő mindenre megoldás.


A gyerek nem lesz "matrica-gyermek", ahogy Rami mondja. Amikor le akar szállni, akkor le kell tenni és ennyi.

Aztán annyi okos van, becsszó. Úton útfélen megállítanak:
nem félsz, h kiesik belőle? fájni fog a hátad. nem tesz jót a gyermeknek! miért nem teszed "rendes" kenguruba? stbstb


Szóval kendő rulez!
Én már a 3 hetes Jutkát elvittem a játszótérre azért, h Tibikét ne kelljen egész nap bennt tartanom :D
És csudajó volt, most már járunk játszóterezni.

Pl. hintáztatom Tibikét, énekelgetjük a hinta-palintás énekeket, Tibiek azt hiszi, h neki énkelek, közben attól félek, nehogy Jutka felkeljen :D

Szóval buli van.

No, pusszok, s ha a kendőről kell áradozni, csak szóljatok :D

Kir

Kép
k.ir
 
 


Rambóka!
Suttogó nekem is meg van, de nem tartom jónak. Mert ugye annyi féle baba van....Kendőn még gondolkodom, nekem kicsit kényelmesebb a babakocsi, mert ennyi szopi után örülök hogy nem kell cipelnem, és kiegyenesedhetek. Igazándiból hiába veszem fel,és még sétálgatok is vele, ez nem elégíti ki, és szopizni akar.
Most azon gondolkodtam hogy a neten találtam egy helyet ahol pszichológus foglalkozik baba, mama konzultációval, és hogy oda el kéne mennünk.
Mert a szopi az egy dolog, de evési szünetekben, ha nem alszik, akkor szinte csak sír, és nem tudom megvígasztalni. :cry:
Tegnap újra igény szerint szoptattam, aminek a vége 16-20h-ig egyfolytában cicin voltam, aztán este nem tudtam letenni aludni, mert 10 percenként kelt, és követelte a szopit.
Ma újra erőszakoskodtam a két óránkénti kajálással. Ugyan sok sírással de végigvittük a napot. Hát már tényleg hülyének érzem néha magam, és a gyereket se tudnám jobban összezavarni ezzel a mindennap máshogy eszünk dologgal... :evil: :evil: :evil:

Kép
mók
 
 


Bocsi a gyerek volt cicin, nem én! :D

Kép
mók
 
 


mók: Az tényleg nem jó, hogy napról napra változik az etetés, valamelyiket választanod kéne. A kendőt nem használtuk, de a mei taiban nekem még a 7 kilód baba súlya alatt sem fáj a hátam. Én egyébként nem etettem 2 óránál hamarabb. Majd jobb lesz. Most jó, hogy nem akaszkodik rám, nem ölben alszik el. Ehhez viszont az elején elég kitartónak kellett lenni. Nem tudhatom nálatok mi a jó, de nekünk a "megnyugtatom, ott hagyom, ha sír öt perc múlva vissza megyek" módszer bevált. A hátránya hogy Barbus nem az a bújós fajta. Elég önálló, nem kér a segítségemből. Mindent maga akar megoldani. Én néha bánom, de többször nem. Biztos vannak akik nem értenek ezzel a módszerrel egyet, de Barbus esténként egyedül alszik el és nap közben is csak egy párszor bemegyek, megigazítom, cumi vissza (nálunk a cumi is bevált, de ő nem cicizett, nem volt mibe bezavarni) és már alszik is. Lehet hogy csak szerencsém van vele.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Mók: És mi lenne, ha nem 2 órát, hanem kicsit kevesebbet próbálnátok meg? Már csak azért is, mert az is gondolom nagy segítség, és a picinek sem szólna a napja a folytonos evésről illetve cicizésről.
Egyébként ilyenkor mérhető mennyiséget azért eszik? Vagy csak cumizik a cicin? Mert ugye nem mindegy. Ha keveset eszik, akkor értelem szerűen gyakrabban fogja tenni, de ha vannak időpontok, amikor megtölti a pociját, akkor érdemes azt kifigyelni és a többi szopit csökkenteni vhogy. (Ha sír és otthon van Apa, akkor ilyenkor ő is megpróbálhatja megnyugtatni, rajta nem fogja érezni a kicsi a tej szagot, kevésbé fog a cicire asszociálni)
Az viszont tény, hogy el kell határoznod magad, hogy mit szeretnél, mert így Lilla sem tudja, hogy mire számíthat... Bármit is tégy, az legyen következetes!!!
Ja és sztem arra mindenképpen figyelj, hogy ha már szeretnéd kihúzni neki az etetési időközöket, akkor azért ne álljon meg a hízása!

Kép

Kép
bettica
 
 


Csajok!


Aranyosak vagytok!

Vicky!
Sajna nálunk tényleg altatni kell, hozzáteszem senki nem mondta hogy magától kell elaludnia, mire ez számomra kiderült már rég rászoktunk az altatásra. Cumit továbbra se kér! Csak cicin vagy kézben alszik el. :?
Csupa rossz szokásunk van..... :oops:

Bettica!
Egyenlőre hízik, bár tényleg hozzá van szokva hogy keveset eszik, és sokszor. Tegnap mértem is és, hát 40 grammot fogyasztott, persze hogy éhes, de neki is szoknia kell. Este viszont két ciciből etettem, és bár nem mértem úgy éreztem sokat evett. És éjszaka csak egyszer keltünk enni. :shock: :D
Most tényleg azt is próbálom figyelni hogy csak cicizni akar, vagy tényleg éhes, és próbálok valami elfogadhatót kialakítani mindkettőnk számára. Hát most szenvedünk,de ha igaz hétfőre már be kell állnia a dolognak. Nagyon reménykedek.
Most egyébként a pocakja is többet fáj sajnos.


ZAzzy!
Köszi az üzit, megnézem majd a linket. :wink:

Kép
mók
 
 


Bettica!
Nem az átállás miatt fáj többet a pocakja, hanem általánosságban.
Lehet valami olyat eszek... :oops:

Kép
mók
 
 


Mók!
Lara majdnem egyéves koráig kézben/ringatva aludt el.Aztán egyik napról a másikra nem igényelte,majd kiugrott a kezünkből.Azóta egyedül alszik el.Senki nem tanította,az ő igénye volt.
Nálunk amúgy ha sírás volt(nem sűrűn,de volt)a porszívó jött be :shock: :lol: Seperc alatt elaludt rá.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Szeretném megköszönni a pcos alapítvány fantasztikus szervezését a tegnapi talival kapcsolatban!Sok régi ismerőssel taliztam:Kavics, Kincs, Lona, Norka, Mamint. Örültem nektek és Norka neked külön köszi a szervezést. Egy elóadást leszámítva minden előadó szuper volt és az egyik előadóban kellemeset csalódtam, nem gondoltam volna a cím alapján, hogy Kriston Andrea ilyen dolgokról fog beszélni, azt hittem egy sztároljuk magunkat a tornám miatt, de nem. Szuper előadást tartott. És meglepően nyílt előadást. Köszönöm nektek.
Vendég
 


Sziasztok!

Jó régen voltam errefelé, de gondoltam, hogy beugrok és elújságolom a legújabb boldogságom. Hisz ha ti nem vagytok annak idején akkor nem is tudom ki tartotta volna bennem a lelket. Köszönöm Nektek! Megszületett második kisfiunk Dávid, kicsit előbb mint ahogy kellett volna, de minden rendben van vele és velem is. 2490g és 52 centivel bújt elő. Tegnap jöttünk ki a kórházból, és most próbálok küzdeni a két gyerekes anyukák mindennapjaival. Mondanom sem kell, hogy nem egyszerű feladat összehangolni, de remélem hamar beleszokunk az új helyzetbe. Kép
Íme Ő a kis Dávid :)

tyche
 
 
 


tyche: Gratulálunk, gyönyörű babuci. Ő mennyivel jött hamarabb és miért? Majdnem ugyanazok a paraméterei, mint Barbusnak. Ő a 37. héten jött 2480 gr.-mal és 49 cm-rel. Tejcsi van? Te hogy érzed magad? Császár volt vagy sima? Apa otthon marad veletek azért? Ha van időd írj.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Most néztem meg a babamozit és nagyon jó lett. Jó sok baba lett benne. Büszke vagyok hogy a lányom is szerepelhetett végre egy ilyenben. Remélem egyszer a tesó is bekerül majd.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


hali.

tyche,gratulalok:)szep fiucska.

en is neztem a babamozit,nagyon jo es tenyleg sok baba van benne,igaz hianyolok valakit nem tudom o miert nem jelentkezett.

Gota,hogy vagy?javul a labad?

vicky,neked nem hihetetlen hogy nemsokara egy evesek lesznek a gyerkocok?nekem felfoghatatlan,nemreg szulettek.

Kép
monyo83
 
 


monyo: Dehogy nem, hihetetlen. Főleg akkor jut eszembe, mikor látok pár hetes babákat. Hogy Barbus is milyen picike volt. Most meg már szétkapja a lakást.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Tyche!
Hatalmas gratula!Gyönyörű kisfiatok van!Ha lesz egy kis időd,tényleg írj részleteket!
Gyors összeszokást kívánok nektek,és minél több nyugis napot(képzelem,hogy nem lehet egyszerű)!

Kép
Kép
zazzy
 
 


Tyche,

gratulálok! Dávid gyönyörűséges baba!

Monyó,

köszi kérdésed, alakul. már elég jól tudok járni. még 6hétig kell hordani a légpárnás bokavédőt. elvileg már csak nappal, de mivel éjszaka babóhoz még kelni kell, hordom éjszaka is. a lépcsőzés egyedül már megy.
hétfőn megyek sebészhez, úgy döntöttünk, nem várunk tovább az epeműtéttel.

Kép
gota79
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a gratukat :)

vicky79: Ő is a 37. héten született, hogy miért előbb azt nem tudni, biztos kíváncsi volt már milyen ide kint. És szerintem mivel egy héttel korábbra volt kiírva mint a tesó, ezért gondolta ne legyen annyira zsúfoltak az ünnepek és pont egy hónappal született előbb. Pontosan november 23.-án tesó szülije pedig december 23. :) Elvileg apás szülés lett volna, csak sajnos apa nem ért be olyan hirtelen jött az egész, beöntés után fél órára már kint is volt a kisdrága. Még szerencse, hogy beértem a szülőszobába, mert amint lefeküdtem az ágyra már jött is a kis fejecske :) Ja igen sima szülés volt, olyannyira, hogy gátmetszés sem volt. A szülésznőm nagyon ügyesen közreműködött ebben. Tejcsi van szerencsére, bár olyan érzés mintha a legutóbb több lett volna..nem baj a lényeg, hogy még nem kellett tápihoz nyúlni, de azért készenlétben van. Apa sajnos még nem tud velünk lenni, még jövőhéten is dolgoznia kell, de aztán egészen január 9-ig itthon lesz.
Mennem kell etetés :)

Mindenkinek szép napot kívánunk!

tyche
 
 
 


Ügyesek voltatok, tényleg jó gyors baba volt. Élvezzétek ki majd az apával töltött ünnepeket.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Rég voltam erre....


Szomorú hírt mondok: nem lesz babám. 3 hónapja félidőben elvetéltem.

Babák gyönyörűek.
mókica
 
 


mókica: Nagyon sajnálom. Tudjátok mi lehetett a baj? Szörnyű lehet egy ilyet megélni. Kitartást neked a mindennapokhoz. Állítólag majd könnyebb lesz ha telik az idő. Hát én nem tudom hogy dolgoznám fel. :(
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kétszer ment el megint.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hali.

mokica itt is :cry: ez felfoghatatlan.

gota,hat nem irigyellek,eloszor alabad most meg epemutet...

tyche,hu akkor tenyleg gyors szulesed volt,megegyszer gratula.

Kép
monyo83
 
 


boldog Mikulást a kicsiknek nagyoknak!

Thyche, gratulálok!

Mókica, egy nagy ölelés!Hisz tudod... :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Móki! Ez már egy előrelépés, hogy le tudtad itt is írni. Bízom benne, hogy ez azt jelenti, hogy a nehezén túl vagytok! Ölellek és mennek a drukkok, hogy ne kelljen sokat várni az újabb csodára!

Tyche: Jó gyors szülés :D Gratulálok! A lényeg, hogy minden rendben! Majd gyere és mesélj magatokról, ha van időd ;)

Gota: :( Nagyon összejött akkor most nálatok is minden :( Sajnálom! Kitartás! Reméljük, hogy ha túl leszel a műtéten, akkor már nem lesz semmi probléma!

Mók: Hogy van Lilla? Sikerült vmi köztes, mindenkinek jó megoldást találnotok?

Boldog Mikut minden kicsinek!
Bence tegnap először kapott csokimikulást :) Be is falta egy ültő helyében a felét (csak azért a felét, mert a többit velünk etette meg), de így is majd' 50grammot megevett belőle. Nem is vacsizott :lol: köztudott, hogy nem adok neki nagyon édességet, így ez egy igen rendkívüli alkalom volt :) Élvezte is nagyon :D Kapott még egy csomó csokit, azt hiszem Apa kénytelen lesz feláldozni magát, mert nincs szándékomban minden nap ezt eljátszani ;) Hú én csak 2 szeletet ettem abból a csokiból és mégis rosszul voltam tőle, meg Apa is. Pedig ő aztán "tonna" számra tudja enni a csokit és nem is vmi gagyi tejbevonós csoki volt. Azt mondta, öregszik, ha már ennyire nem tudja falni a csokit :twisted:

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
Sajna velem is szar dolog történt. Kétoldali tüdőgyulladással kórházba kerültem, Ma szabadultam. Lilla tápszeres lett! :cry:
Még mindig gyógyszert szedek, így kizárt a szopi!
Hála az égnek a tápot jól bírja, nincs pocak fájás, és állítólag jobban is alszik tőle,ráadásul a három óránkénti etetéssel sincs már nagy gond. Ez azért a jó a rosszban. Hát így jártam......
Nagyon nyílik az értelme, és nőtt is, hízott is amióta nem láttam. :D :cry:
Most próbálom pótolni a kiesett időt!!!

Kép
mók
 
 


mók: Nem semmi, jobbulást neked. Nem gond hogy Lilla tápszeres lett, fel fog nőni így is.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Jaj Mók :( Sajnálom :( Tudom, hogy milyen trauma ez az anyukának is...
A lényeg, hogy jobban vagy, nem is kell ennél több! Lilla pedig - ahogy vicky is mondta - fel fog nőni tápszerrel is ;)

Pihenj sokat és élvezd, hogy együtt lehetsz a picivel ismét ;)
Puszi!

Kép

Kép
bettica
 
 


Mók,

sajnálom ami történt. sokáig voltál kórházban? én már előre parázok mi lesz, hogy fogom kibírni, pedig csak 2nap. amúgy megvan az időpont, január 20.
a lábammal is voltam vissza, még 3hét bokarögzítő. szerintem lesz abból több is, a lépcsőn lefelé elég gáz, még így is. anyukám adott szorítós térdzoknit, ő a trombózisa miatt kapta, azt mondta ez is nagyon tartja. ilyenkor (is) rossz, hogy a 3. on lakunk, és nincs lift. mondta is a doki szerdán, hogy jól elintéztem magam. és már 4hete történt. hosszú folyamat lesz...

Kép
gota79
 
 


annyi még rólunk, hogy kb 2hete a kisasszony segítség nélkül felült. azóta állandóan. tündéri. most már ha a szunyából felkel, nem hason fekve sír és vár, hanem ülve.

Kép
gota79
 
 


Gota!
Sajnálom a lábadat, tényleg durva. Rebeka nagyon ügyes, és édi lehet ha így vár.Két nap..,mondanám hogy semmi,de a baba nélkül minden nap kínlódás sajnos.
Én egy hétig voltam kórházban, a baba miatt engedtek ki ilyen rövid idő után.... De hétfő mennem kell kontrollra.
Remélem minden rendbe lesz.

Bettica, Vicky!
Nem bánom a tápszert,de azért egy kis lelkiismeret furdalásom van. Biztos a hormonok is beleszólnak.... :(

Kép
mók
 
 


Mók, minden rendben volt a kontrollon?

Gota, nagyon ügyi leányzód van :)
Lábad hogy van?

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
Aranyos vagy hogy érdeklődsz. Sajna ez még hosszú project lesz...
Még vannak fájdalmaim,fájdalomcsillapítót szedek,és még menni kell ellenőrzésre,ráadásul a bal oldalon van még gyulladás,meg valami árnyék....
December 30.röntgen,31.-e tüdőgondozó!

Kép
mók
 
 


Lilla jól fejlődik,5820 gramm! :shock:
És csak holnap lesz két hónapos.
És íme.... Kép

Kép
mók
 
 


Bettica,

köszi, alakul. itthon már nem hordom a rögzítőt, csak ha lépcsőzök. addig csak egy gumiharisnyát hordok, az is tartja rendesen. de azt még hordom éjszaka is.
lánykám nevében köszönöm a dícséretet, bár azóta már fel is állt. teljesen odavan tőle, mindenbe kapaszkodik, és állna fel. egyenlőre még csak a kiságyba sikerül, a rácsba tud igazán megkapaszkodni. ha feltöltöttem a képeket, rakok majd.

Mók,

az látszik szépséges Lilla babán, hogy nem éhezik...

Kép
gota79
 
 


Mók: Szép nagy Lilla :D Ez a mosolygós arc :lol: Ennivalóan édes!!!!
Jaj, akkor nagy lehetett a baj, ha még most is van árnyék a tüdődben :( Mielőbbi jobbulást már! Drukkolok, hogy az új évet egészségesen kezdhessétek!

Gota: Rebeka is szépen fejlődik akkor ;) Fotót várjuk :)
Lépcsőznöd is kell? Emeleten laktok? Fáj is még vagy csak terhelésre? Neked is gyors felépülést!

Kép

Kép
bettica
 
 


Boldog karácsonyt!
mókica
 
 


Bettica,

igen, a 3.on lakunk, és nincs lift. fájni már csak nyomásra fáj, viszont még be van dagadva. a lépcsőn meg igyekszem óvatosan.

enyém gyerek teljesen be van kattanva. még most is fent van. de mint akit felhúztak. már 10 is elmúlt jóval, mikor rájött az énekelhetnék, és teli hangon. játszik, kiabál, kúszik, mászik. egyszerűen nem tudom elaltatni, nem álmos. pedig nem alszik többet napközben, mint korábban. amúgy már hetek óta így van. minden este 11 után alszik el. épp mos sikerült leraknom. ma is kelt 7.15kor, evett és még aludt 8.30ig. utánna 10.30kor már megint aludt, egészen 12.20ig. délután pedig 3.30tól 5ig. korábban is így aludt, viszont akkor már jóval korábban sikerült leraknom. passzolom. csak ez így eléggé fárasztó. én még most megyek zuhanyozni, hajat mosni. valakinek volt hasonló?

Kép
gota79
 
 


Mókica! Köszi, Neked is legyen nagyon boldog a karácsony!

Gota, talán a reggeli visszaalvásra már nem igen lenne szüksége... Nem tudom... Esetleg ha azt nem hagyod neki, akkor kicsit előrébb csúsznak az alvásai és emiatt este hamarabb kidőlne... De ez is lutri :( Nálunk akkor szokott ilyen lenni, ha Bencét hagyjuk este hogy még felpörgesse magát. Volt, hogy este 9kor kezdett el ugrálni az ágyon, meg bohóckodni. Na olyankor örültünk, ha 10re sikerült őkelmét "lelőni". Mostanában az jött be, hogy fél 9 után már nem engedjük felpörgetni magát, megkapja a kakaóját, betakargatjuk, van meseolvasás, mesenézés, de nincs labdázás, játék, ugrálás. Kb fél óra alatt szokott annyira elpilledni, hogy a fektetés már nem jár visÍtással :twisted:

Mindenkinek mi is nagyon boldog karácsonyt kÍvánunk!

Kép

Kép

Kép
bettica
 
 


gota: Nekem is így alszik kb. Barbus, de szerencsére ő fél 8 körül el is alszik. Mondjuk ő mostanában iktatta be ezt a délutáni alvást.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Bettica,

nem bírja ki a délelőtti alvást. felkelés után már 1,5órával elkezd nyűglődni, dől jobbra balra. ha felveszem, már rakja is a fejét a vállamra, és alszik.
az esti "pörgést" nem nagyon tudjuk sajna kihagyni, apci fél9 előtt nem ér haza sosem. mondjuk ha itthon van, akkor is ez van. most is alszik, de megpróbálom, hogy 1óránál tovább nem hagyom aludni.

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Kép
gota79
 
 


Sziasztok Lányok!

[color=darkred]Szeretnék én is boldog karácsonyt kívánni mindenkinek!!!![/color]

Kép
mók
 
 


Bocsi,nem lett szép,de az üzenet a lényeg.... :oops:

Kép
mók
 
 


Kép
Kellemes Ünnepeket kívánok!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Úgy néz ki megvan a megoldás az elalvás problémára: délután nem hagyom, max. 1órát aludni, nem pedig addig, ameddig akar. így már legkésőbb 10kor aludt a múlt héten is.
a reggeli evés nem mindig 7után van, van amikor 5kor kel. csak akkor rakom vissza aludni, ha evés közben elalszik. ma is érdekes volt, evett 5.15kor, kelt 7.30kor, evett 10.10kor, és el is aludt, és 13kor :shock: :shock: :shock: :shock: kelt fel úgy, hogy csattogtam. délután is aludt 1órát, de akkor szintén kelteni kellett, magától még nem kelt volna fel.

Kép
gota79
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?