Új privát üzeneted érkezett!

Szegény Abbey! Szegény embert még az ág is húzza, azaz a szennyvíz is elönti :( nem poénkodom, ln is tuti kiakadtam volna. Különben is utálom, ha vmi tönkre megy, hátmég így...
Pont azt akartam amúgy javasolni, amit csináltál, előmosásá és 95 fok, annak, ami bírja! És a domestosos felmosás is OK. Kár, hogy már nincs igazán napsütés, még az használt volna a ruháknak. És most, bár én sem vagyok vasalós, átvasalnám a cuccokat, amilyen magas hőfokon csak lehet, mert az is jól fertőtlenít!

Mezi! jobban vagy? sok folyadék! gyógyteák. Náthánál jó a menta, mézzel ha szereted, ha atorkod is fáj:zsálya minél forróbban. Vagy kakukkfű!! Szóba jön még a hagyma és fokhagyma fogyasztás, csak terhesen nem tudom hogy bírod, én most pl semmi hagymásat nem bírtam. de a fokhagyma kapszulásan is jó!
és C vitamin! Gyógyszerből lásd: amiket vanda írt.
Ha szóba állsz a homeopátiával: oscillococcinum, rá van írva az adagolás a tünetek erőssége szerint, és minden patikában kapható, nekem ez az influra nagyon bejön.
Orr kimosás sós vízzel. Kence amit Abbey írt, vagy babyluuf (felnőtt és kinder változat is jó) kenőcs a mellkasra.

Babakocsi: nekem is gond volt régebben az egymás mellettivel, mert nagyon széles volt, nem fért be pl a rendelőbe. Most a régi testvérkocsinkat használom, ami egymás előtti, az ilyen szélesség szempontjából jó.

Torna: most nem jeleskedem :oops: , de majd pótolom. futni már járok, amikor összejön. Gyermekágyi tornával kezdtem, emg egyszerű has ki-be húzós gyakorlatokkal. És eleinte hordtam egy ilyen gumirozott haskötő félét időnként, mert annyira zavart, a belső szerveimnak vissza kelltt találni. túl nagfy helyük volt.

claire
claire
 
 


Abbey!

Sajnalom, ami tortent, tenyleg most nagyon Rad jar a rud ;-(

En egy "Ipresan" nevu szert hasznalok, amit a mosasba bele lehet tenni, es a bacik/virusok/gombak 99%-at elpusztitja. Nem mindig teszek, de ha pl. osszemosok babaruhat es felnott fehernemut valamiert; vagy ha hasznalt cuccot vettem, vagy ha gyanus, hogy valakinek a csaladban gombaja van. Ja, meg amikor dezsoink voltak (gyerekekben fejtetuk), de nem mindent lehetett eleg melegben mosni. Ezt itt mindenhol lehet kapni, otthon talan a DM-ben; de ma lattam eppen, hogy a Persilnek is kijott egy hasonlo termeke, meg van meg egy marka, aminek a nevet elfelejtettem. Tehat ezek direkt ruhafertotlenitok, amik ugyanakkor nem bantjak a ruhakat, es mar 15C-os mosasnal is hasznalnak.

Claire, kosz a torna-tanacsot! De honnan tudtad, hogy aterhessegi-gyerekagyi tornaban pontosan milyen gyaksikat kell es szabad csinalni (mert nekem mindig szetvalt a ket koteg hasizmom, tehat nagyon szakszeruen szabadott csak nekiallni, nehogy csak meg jobban szetmenjenek)?

Amugy mennyi a "szeles" babakocsi? Abbey, a rendelo ajtaja milyen szeles (illetve szuk), hogy nem fersz be rajta? Ma sok orat babkocsit neztunk,de eleg elkeserito: az SCS-ben (Kozep-EUropa legnagyobb bevasarlokozpontja) ossze-vissza 3 ikerbabakocsit lattunk, abbol csak 2 volt olyan, hogy fektetni lehetett benne a babat; es mindketto ronda fekete volt, az arukrol nem is beszelve: 800 euro korul....... Otthon milyen boltban talaltatok az ikerbabakocsikat? (kezdettol fogva hasznalhatot szeretnek, ha lehet, mozeskosarasat vagy hasonlot; sportbabakocsit fogok kapni)

A Medela fejogepeket is megneztem, amiket irtatok: de azon nem lattam ezt a jo kis szilikonos rugalmas betetet, ami az Avent Isisen van, amitol nem faj a kezdetben kikeszult mellbimbonak a pumpalas. Enelkul nem fajdalmas a fejes?

Koszi a tanacsokat elore is!!

Abbey, es hogy alakul a hetvegetek? Tudtok egyutt lenni kicsit a ferjeddel?
zsebibabak
 
 


Köszi lányok, de még szarul vagyok. :( Kitartóan szedem a c vitamint, a terhesvitaminom mellé. Sokat teázok, általában mézesen. Igaz a torkom már nem fáj, de az orrdugulás kikészít. Sokat inhalálok (kamilla), vettem sinupret drazsét, ezt szedhetik kismamák is. Hétvége lévén nem akartam se a dokimat, se a védőnőmet felhívni telefonon, de a védőnőmnek írtam e-mailt, hogy mondjon már valamit, mert sokszor azt hiszem, hogy megfulladok. Javasolt egy homeos orrsprayt, most ment el a férjem venni. :)
Hagymák: sajnos a terhesség alatt nem bírja a gyomrom. Előtte nem volt ilyen gondom. Mos úgy oldom meg, hogy szagolgatom, neten olvastam, állítólag úgy is jó. Raktam fel a radiátorra vizet és a mini párologtatómba, hogy kicsit párásabb legyen a szobában a levegő. Talán lassan kikeveredek ebből a takonyból. (Bocsánat a kifejezésért.) Holnapra van genetikai uh időpontom. Remélem kicsit jobban leszek és el tudok menni. Na ennyit rólam.

Babakocsi téma. Leírom, hogy nálam melyik négy márka van még "versenyben": Anmar Sharon Lux, Hoco, Bergon, Tako duo.
De tele vagyok dilemmával. A Hoco-t a Brendon honlapján meg tudod nézni, a baj az vele, hogy fekete. Majd holnap bemegyek és megkérdezem, hogy esetleg más színben lehet -e... A Bergonnal az a bajom, hogy ez a legszélesebb és a legnehezebb a négy közül. A többi kocsit google-ben meg tudod nézni. Egyenlőre csak egymás mellettiben gondolkodom, aztán majd később lehet, hogy egymás mögöttire váltunk.

Abbey! Nem valami szerencsés periódusban vagy. De gondolj arra, hogy ezek a dolgok megerősítenek. Én is frászt kaptam volna, ha 10 perces munkáért ennyi pénzt elkérnek. Tök ügyesen megoldottan a mosás dolgot, a vasalás szerintem is jó ötlet.

Lányok! Úgy rémlik, hogy ebben a topicban még nem kérdeztem. Szerintetek kókuszmatracot, vagy sima matracot vegyünk a csöppöknek? Kinek mi van?

Tegnap megvettük a festéket és a laminált parkettát a házba. Úgy néz ki, hogy karácsonyig elkészül az emelet. Utána a férjem csinálhatja is a bútorokat. Lehet, hogy az ikreket már az új házba visszük haza. :) De jó lenne...

További szép hétvégét!

Kép

Kép
mezi_84
 
 

 
 

Zsebi!
Ha eddig is szétnyílt a hasizmod, akkor most számíthatsz arra, hogy valamennyire úgy is marad. Nekem kb. ujjnyi rés maradt az ikrek után, nem vészes, nem fáj, nem akadályoz semmiben, úgyhogy emiatt nem szabdaltatom szét magam.

Babakocsi: Peg Perego Aria Twin 76 és fél centi széles, az esernyőre csukható Esprit vagy Hauck 75 centi (nekem ilyen van), ezek a szabvány ajtókon beférnek, bár nem dönthetők teljesen vízszintesig, szóval aki parázik ettől, annak inkább pár hónapos kortól ajánlott.

Matrac: a kókusz szerintem egy vacak, Réka feje nyoma 1 hónap után benne maradt (neki kókusz volt, Daninak szivacs). Szóval szerintem nem éri meg az árát.
vovanda
 
 


Vanda! Köszi a matracos megerősítést. Én is ilyet és még hasonlókat hallottam. Tehát marad a szivacs. :)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok
Mezi
nátha :(
Babakocsi: nagyon meg kell gondolni, hogy autóval is akarjátok vinni, mert akkor élből kizárható pl a bergon. Nagy kerék, kis kerék dilemma. Nekem anno még a herqules twin raptor tetszett nagyon. de asszem azt itt nem lehet kapni, max használtban. Mélykocsis ami nekem tecc az inglesina, meg a cam, ez mindkettő "soros". Nekem nagyon fontos volt még, hogy rá lehessen tenni a hordozót.
Abbey
szegénykém :( mindig van valami "szarság", bocs nem hagyhattam ki :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Ez a vasalás jó ötlet, jó forró, gőzös vasalóval átmegyek mindenen, az valóban fertőtlenít.

Nálunk kókusz matracuk van a piciknek. Sztem teljesen jó. Nem vettem észre, hogy bárhol is kialudták volna. Novetex márkájú, és 9900Ft/db volt a 140x70-es. Én főként higiéniai szempontból választottam, semmi atka, meg élősködő nem tud megtelepedni benne. És jó kemény, szeretnek a picik rajta aludni.

Én nem gondolkodtam babakocsi váltáson, elég drága volt ez az egy is, nemhogy még 1 év múlva lecseréljem. Nekem mindig az egymás mellettiek jöttek be. Az Esprit és a Hauck valóban elég jó, én egy dolog miatt nem azt vettem: kicsit hidegnek találtam télen.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
tORNA: GY ÁGYI TORNÁT MÉG AZ ELSŐ TERHESSÉGEMKOR A sPORT kÓRHÁZBAN TANÍTOTTA A GYÓGYTORNÁSZ CSAJ. Bocs a caps lockért.

Nekem nem nyílt szét, azzal azéer kell vigyázni, mert ahogy erősödik a hasizom, a két szétvélz köteg még távolodhat egymástól. Kérj gyógytornász tanácsot.
Én most a callanetics tudásomat szeretném feleleveníteni, csak meg kéne a könyvet találnom, és, amimég nehezebb, rendszeresen rávenni magam....

Babakocsi: nekem az egymásmellettit sem lehetett vízszintesre dönteni, de a kicsit emelt pl refluxos gyereknek még jó is.
Én jókat láttam használtan a neten, te hol nézted?

Matrac: én a természetes anyagra szavazok, mostmár a szivacs is drága. én gondolkodtam, h lecserélem a mienket, mert nagyon ősi, de aztán inkább áttisztítottam, átnapoztattam. Ez ún tengerifűvel van töltve.

Mezi: a hagymával én is pont így voltam, szerencsére már elmúlt, de tényleg jó szagolgatni is, sőt a homeos "allium" is jó, főként a folyós taknyosságra.
A terhesvitamin ilyenkor nem bizti, hogy jó, mert tele van vassal, és ha baci okozta a náthát, akkor őket is táplálod vele!

Abbey! vasalás :( nekem csak a kicsik mosása áll itt ecélból, de már ezt is halogatom napok óta.
Ha nagyon aggódsz bizonyos dolgokért, esetleg bérelhetsz egy olyan átgőzölős tisztítógépet. Nemtom mi lett még olyan. :cry: :roll:

Család koncerten van ma, a kisebbek Halász Juditon, nagyobbak komolyon a müpában, utána a nagynak karateverseny, így csak a két kicsivel vagyok itthon.

Claire
claire
 
 


Abbey!
Nekünk első perctől Hauck van. Piciként beöltöztettük őket, meg vettünk két nagyobb méretű takarót, abba becsomagoltuk a törpöket, így nem volt gond (téli babák). A következő évre eg varrattam hozzá lábzsákot (lekoppintottuk egy szimpla esernyőkocsi lábzsákját, ügyes varrónő megcsinálta). Így sosem fáztak.

Claire!
Nekem ennyi volt a rés, ennyi is maradt. Sajnos ezen már csak a szike segíthet, de egyrészt semmi látványos gond nincs vele, másrészt nincs kidobni való fél millióm. Majd ha nyerek a lottón. :D
vovanda
 
 


Úgy néz ki, hogy gyógyulgatok. A mai napom már kifejezetten elviselhető volt. De nem akarom elkiabálni, még előttem az éjszaka, amit az utóbbi 4 napban sikerült átvirrasztanom.
Köszi mindenkinek a tanácsokat és az infokat.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok.

Lenne 1-2 kérdésem...:-)
Tegnap óta van egy kis "szarozás" az anyatejjel, néha elég finnyázva eszik meg, komolyan egy ítéletnapig tart mire egyet megetetek. Ha jól emlékszem, akkor Abbey, nálad volt ilyen ugye?
Mi lett elmúlt?

A másik, hogy nem tudom meddig számít, hogy hány óránként kell enniük? Csak azért kérdezem, mert az én kölkeim van, hogy 5 óránként esznek, nem mindig persze. Én nem tulajdonítok ennek nagy jelentőséget, mert híznak rendesen, Levi már pár gramm híján 5 kiló és Szonjus is átlépte a 4 kilót már. Szerintem ez nagyon jó.

Nem igazán volt időm jönni mostanság, minden percem betáblázzák vagy ők vagy a házimunka.

Ráadásul voltunk UH-n meg csípőszűrésen is a héten. Az UH-n rám hozták a frászt, mert petefészek cisztát találtak Szonjusnál, ami persze normális az anyai hormonok gyakran okoznak ilyet, csak nekünk 31 mm-es volt és azt már kicsit nagynak találta a szonográfus, szóval bekültek az I. Gyerekre a sebészetre, na nem volt semmi, ott is csináltak UH-t - ez két nap múlva volt - és már 6 mm-rel kisebb is volt. Egyébként a sebész is azt mondta, hogy 5 cm alatt nem foglalkoznak vele, fölötte kiveszik.
Azért kontrollra megyünk 2 hónap múlva.
Ortopédián nem volt semmi, majd menni kell oda is kontrollra.

Nekünk is kókusz matracunk van, de azt észrevettem, hogy nem mindegy milyen minőségű matracot vesz az ember.
Nekünk is novotex volt a Botié, most viszont van Auchan-os kókuszunk, ami árban olcsóbb, viszont Szonjus feje már ott van, mint vovanda is írta. Szóval ebben az ócsó az car sajnos, de ettől függetlenül most ilyet kell vennem még1et.

Babakocsival én meg vagyok elégedve - Bergonos, használtan vettük, de nagyon szuper - egy bibi van, hogy még nem itt laktunk mikor vettük és a kertbe csak összecsukva tudom kitenni, nem fér ki az ajtón, mikor a babákat levegőztetem...ez nehézség kicsit, de megoldom. Érdekes, hogy a bejárati ajtó az nagyobb szerencsére ott nincs gond. A kis közértünkbe, meg amúgy sem tudunk bemenni, mert lépcsős...:-)

az első kérdésekben meg várom a véleményeiteket.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szilvi: Igen, nálunk többször is volt ez a jelenség, kínszenvedés volt néhány napig, de aztán megszokták. Azt mondták zsírosodik a tej, és változik az íze, ez zavarja őket. Asszem eddig 3-szor volt ilyen rohamunk. Szörnyű volt, átérzem.

Sztem nem gond, amíg nem fogynak. Esznek amikor jól esik. Nálunk 5szöri evés van, de abból 3szor esznek rendesen, 2szer meg csak inkább csemegéznek, nem jelentős mennyiséget. Sztem ha rájuk hagynám, meglenne az 5 óra. De igyekszem bevezetni a normál evésmenetet. 3 főétkezés, tízórai és uzsi.

Nálunk most újult erővel előtört a hasfájás. Ez normális???? Teljesen ki vagyunk. Folyton sírnak, homorítanak, lábukat húzzák. nem tudom mitől lehet. Semmi olyat nem ettem, ami indokolná. Nagyon le vagyunk fáradva a férjemmel. A grippe water használni szokott, de sztem nem normális, hogy ennyire fáj nekik.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jajjj Claire: mi nem lett olyan... :?
Pulcsik, nadrágok, polok, zoknik. Hát 2 heti szennyes. Egy dolgot tanultam: a szennyest soha többet nem rakom a földre, marad a szennyestartóba, onnan meg a gépbe. :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Mezi - az orrdugulas remes; meg megfazas nelkul is... Nekem a terhesseg alatt szinte ejjelenkent folyamatosan enyhen be van dugulva, vagyis foleg csak a szamon kapok levegot (ez allitolag normalis a megduzzadt nyalkahartyak miatt) - erre ha rajon meg egy betegseg ;-( Remelem, jo lett az ejszakad, es tenyleg kilabalsz! (en meg remelem, nem kapom el Bencetol a nyavalyat: ma csomot volt 39 fokos laza...)

Babakocsi: Fekete - valahogy most ez a divat; en nem ertem, miert. Egyreszt itt szinte csak feketet lehet kapni ujonnan; aztan kinomban vegigneztem az angol ebay-en futo hasznalt ajanlatokat - szinte nincs is nem fekete ;-(( OK, praktikus, mert nem lesz mocskos, dehat... Raadasul szerintem nyaron tutti nagyon melegnek kell lennie egy feketenek, nem?

Claire - en tok bena vagyok ebben a net ugyben. Hasznaltan egyelore foleg az osztrak ebayt neztem (kb. =vatera vagy teszvesz; hisz altalaban el kell menni erte es most otthon nehezebb). Nagyon ertekelnek tippeket - jo lesz otthoni is, annyira semmi nyomom sincs, merre induljak tovabb, es mar csak 3 het... Legfeljebb a ferjem elmegy erte, ha otthon talalunk valamit.

Kosz mindenkinek, hogy leirtatok a babakocsi tapasztalataitokat es tippjeiteket! Abbey, ha jol lattam, csak azt nem irtad le, vegul milyen markanal kotottel ki Te?

Claire - amugy ilyenkor, mikor mindenki szinte masfele van, Te meg otthon; ki viszi oket? Mindenesetre nagyon klasszul szervezed a dolgokat, hogy 6 gyerek (benne par honapos ikerbabusok) mellett sem maradnak ki ilyen szuper dolgokbol, es nem kell a nagyoknak vegigunatkozniuk a kicsit programjat vagy forditva (nekunk ezek gondok mindig...).

Vanda - en ugy tudtam, 1 ujjnyi hasizomres az normalis, nem? Hogy annyi egy terhesseg elott is van, nem?

Szilvi: ha szepen hiznak, meg mas bajuk nincs (a petefeszekcisztat sajnalom - de ugy hangzik, szepen elmulasnak indult!), szerintem nyugodtan etesd oket ugy, ahogy szeretnek (es Neked is jo). Az egyetlen, ami miatt fontosabb lehet a gyakrabb etetes: ha szeretnel sokaig szoptatni, es a sok orankenti etetes miatt tobb, mint 4 ora kimarad a mell "stimulalasaban". Tehat ha kozben vagy fejsz, vagy az o 5 orankenkti szopcsizasuk az Neked max. 3-4 ora szoptatas-kihagyast jelent, akkor semmi gond. Akkor sincs gond, ha amugy jo kis tejcsarda-tipus vagy ;-)). Sajnos en nem vagyok az, es igen kuzdelmes volt mindig, hogy 6 honapig vegul minden babam csak szopcsizott; aztan meg masfel evig hozzaszoptattam; de megerte. En arra jottem ra, hogy a magamfajta kevesbe tejcsarda tipusoknak figyelni kell arra, hogy gyakran szoptassunk, es ez a fo trukk (hiszen kereslet-kinalat alapjan tortenik a mennyiseg beallitasa; valamint a szoptataskor/fejeskor beindul olyan kormonok termelese, amik serkentik a termelest). Sok kismama ott "rontja" el, hogy marhara megorul, mikor a baba koran atalussza az ejszakat - igen, az jo a mamanak, de sajnos a tejtermelest igen visszafogja, ha hosszu ideig kimarad a szoptatas :-(. Ilyenkor elkezd csokkenni a termeles, es par nap/het mulva keves a tejcsi ;-(. Persze ikreknel lehet, hogy jobb a helyzet, azt nem tudom.

Tehat osszessegeben szerintem magaban a szoptatas/fejes ritmusaban, ha lehet, ne hagyj 5 orat ki; de a babak szerintem nyugodtan egyenek, amikor kernek, ha igy ok (es Te is) koszonik, jol vannak!
zsebibabak
 
 


zsebi,
nem hagyok ki 5 órát, mert amúgy is fejem nekik a tejet, mivel Szonja egyszerűen nem hajlandó cicizni, nagyon szívás. Na szóval a rend nálunk, hogy cumiból van a zaba, de én ettől független fejek rendszeresen. Levente meg néha cicizik is...vegyes a dolog :-).
Nagyon gyarapodnak, ezzel nincs gond szerencsére, azért nem is gondoltam, hogy aggódok.
Tudom, jó lenne átaludni az éjszakát, de nekem nem is menne, mert bedurran a cicim és begyullad, pedig sajnos abszolút nem vagyok tejcsárda, sőt...imádkozom, hogy minél tovább legyen!!!

abbey,
akkor nálunk is ez a tejösszetétel változás lehet a gond, mert most kezd visszaállni az evés. Csak hát ez egy kínszenvedés így, főleg a kettőnél.
Nálunk most stand by - on van a hasfájás, egyszerűen egyik napról a másikra megszűnt. Én nem is adtam már aztán a hasfájásra semmit, mert semmit nem használt.
A napi 5 evés megvan nálunk is simán, mert nem mindig húzzák 5 órát, csak 1-2x naponta.

claire,
jaj most olvasom, hogy megint volt fülszúrás, a francba már szegény Joni, gyógyuljon már meg végre és akkor zárd be őt egy üvegbúrába, hogy ne kapjon el semmit.

Az a szuper, hogy most még Boti is bekeményített, fáj nagyon a foga, egyfolytában panaszkodik, éjjel lázas is volt tőle eléggé, de semmi más gond nincs.
Az orvosok azt szavalják, hogy nem lehet lázas, csak hőemelkedéses ha jön a foga egy gyereknek, de szerintem ez nem így van. Az utolsó nagy őrlők jönnek neki és törik át az egyik és semmi más panasz nincs még csak orrfolyás sem. Szóval???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Silver!
Lehet lázas a fogától. Vagy bújkál benne valami vírus, ami egyébként ki sem jönne, csak a fogzás meggyengítette pluszba az immunrendszert, és ettől a láz.
vovanda
 
 


Zsebi!
Vatera, meg ilyeneket én sem használtam még, de ha beütöd, h ikerbabakocsi, akkor express és egyéb használt cuccot hirdetők is bejönnek, ahol emailen vagy telcsin lehet az eladóval egyezkedni. Én ott nyáron még láttam jókat, csak aztán mem vettem, és egyelőre nem is hiányzik, elvagyok a régi iker illetve testvérkocsinkkal.

Ami a szervezést illeti, persze össze kell hozni, de azért nekem a családom nagyon rendes, meg van ahova nem is csak a gyerekek kedvéért mennek, hanem ők is szeretik. Hétvégén Dávidot elvitték a keresztszülei Planetáriumba, és utána náluk aludt, ilyen most volt először. Szerencsére jól sikerült. ott is van 3 gyerek, egyikkel egyidős is. Vasárnap a Müpánál visszaadták apjának! Ott apjuk volt a 2 naggyal koncerten, aztán szintén 3an a nagynak a karateversenyén. Hazafelé felvették a középsőimet anyxámnál. Oda szombat este vittem le őket (10perc kocsival), buli az maminál alvás, és ott a művházban volt délelőtt a Halász Judit. Szóval tök egyszzerű az egész :lol: Közben itthon nagy fegyvertényt hajtottam végre, sikerült úgy össze-pakolnom, selejteznem, stb, h le lehet ülni az EGÉSZ ülőgarnitúrára :oops: :lol: :lol: Ezzel nem állítom, h kész a ruha próba-selejtezés-csere, mert a nagyoké még nincs meg :( .

Abbey! :cry:

Igen fogzás -láz összefügghet, olyan tyúk-tojás jelleggel.

Szopi: igen, én is úgy tudom, h az éjszakai szopi fontos a tejtermelés fenntartásában. Úgy tűnik ezt minden gyerekem jól megtanulta a "bébi képzőben" :lol: ellentétben a hosszú alvás előnyeivel :(
Úgy tűnik enyéim is túl vannak egy növ ugráson, a kórházban, meg utána alig híztak, de én nem pótoltam, csak hagytam őket olyan gyakran, ahogy akartak, na, már múlt héten is jókat híztak, főként Joni, de mostmár Nonó is :D
Mai mérés: Joni 6,44kg, Nonó 5,02kg.
Holnap, holnapután kontrollok, remélem utána üvegbúra nélkül is masszív lesz. Majd konzultálok dokinénivel, h mivel turbózzuk fel az immunrendszerét. ű(aloe? bronho?) Vmi kelleni fog.
Megyek vasalni :( majd jövök. Claire
claire
 
 


Végre tudtam aludni éjjel! Igaz, kétszer felébredtem, de pisi volt a dologban elsősorban szerintem. Így holnap megyek dolgozni és lehúzom még azt a "kemény" 1 hetet, ami még rám vár. :D Utána pedig a szülésig pihi.

Ma voltunk uh-on, szépen, egyformán (majdnem milliméter pontossággal) fejlődnek. Már 4 hete tudjuk, hogy az egyik fiú, és ma megtudtuk, hogy lesz egy kislányunk is. Nagy a boldogság!!!!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


vovanda,
nem tudom ezt a vírus dolgot, mert ugye sehova nem megyünk az ég világon, mivel itthon strázsálok a gyerkőkkel. Tehát nagy szocializálódás nincs, hogy elkaphatott volna valamit. Szerintem a foga. Nem akarom orvoshoz vinni mert ott aztán tuti elkap valamit ilyenkor.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Claire,
nem értem azt, hogy ha abszolút igény szerint szoptatod mind a kettőt, akkor mikor pihensz? Hogy tudod ezt bírni, én azért örülök, hogy tudom kb. mikor fognak kelni és enni?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok! Legyőztem a vasalást, hurrá, meg közben ki-be pakoltam a mosógépet, Noni közben felébredt, autós ülésben követett engem, amíg tűrte. Avasalás végén meg a kezemben volt...ideális. Ja, multifunkci vagyok, közben énekeltem is neki :lol:


Mezi! Szuper hírek!! Mostmár láblóga van, ha lehúztad a hetet, tényleg próbálj pihenni, és kihasználni olyasmire az időt, amit szeretsz, de valszeg utána egy ideig szüneteltetned kell! Emlékeim szerint életem legnagyobb szabadsága az volt, amikor az első fiamat vártam, és már nem tanítottam szeptembertől!!! Szuper volt! Bütyköltem itthon, az üvegfestésre akkor kaptam rá, jártam úszni, meg kismama tornára, tök jó volt :D
A vegyes pároshoz is gratula, sokan fognak irigyelni, de nem ezért jó, hanem tényleg klassz!!! Az is, h egyformán fejlődnek, az előző ikrek nekem is nagyon egy méretűek voltak :)

Szilvi!
Szerencsére azért nem tök össze-vissza esznek, csak ha nyüglődnek vmitől. Meg mostmár elég hamar megszopják a magukét. Meg én sokszor egyszerre szoptatom őket, ha az egyik rákezdi, a másik is többnyire felneszel, nehogy lemaradjon :D !
És persze volt pár fárasztó nap, meg főként éjszaka. Azt utálom nagyon, amikor még csak éppen visszaalszom, és vmelyik fölkelt. Ráadásul néha az eggyel nagyobb ikrek is időnként fölkelnek , odajönnek, nyögnek vmin, szerencsére már ritkán, Ádám szokott rendszeresebben átjönni az ágyunkba hajnalban. Néha akkor is, ha nem vagyok épp ott :D

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Zsebi: én végül a bergon kocsi mellett döntöttem. Lent van a garázsban, nem kell cipelnem, lépcsőznöm, és most a melegben egy kardigánt és egy takarót kaptak csak. Szélvédett, meleg, és tök jól néz ki :P

Érdekes, én már asszem 2 hónapja nem szoptatok éjjel, mégsem csökkent a tejem. A mellem is beállt rá, csak néha érzem, h reggel nagyon tele van.

Claire: még mindig együtt alszol a csöpikkel? Férjed még mindig a nappaliban? Azért érdekel, mert folyton azzal izélgetnek, h ha nem költözünk át a saját hálónkba a picik túlságosan megszokják a jelenlétünket. Mondjuk nem látom az összefüggést, mert amikor ők elalszanak mi lent vagyunk a nappaliba.

Szilvi: nálunk is fogzanak a picik, szörnyen nyűgösek. Lillusnak adtam ebéd után a chamomille 5 ch-ból, nem nyüglődött annyit du-n.

Kaptak ma őszibarackot. Elég jól viselték. Esztinek ízlett is, Lillus meg az első adagot visszaküldte a polomra, a második már lent maradt (ez mondjuk 2 kanál volt). Uh holnap is próbálkozom, aztán ha ez bejön, megpróbálom a barack-almát, utána csak az almát. A héten végülis 5 hósak már.

Mezi: szupi hírek :) Jól is teszed, h otthon maradsz. Én 32. hétig melóztam, de megbántam így utólag. Nem tudtam kipihenni magam, és semmire nem maradt időm, amit még meg akartam volna csinálni. Uh pihenj, és foglalkozz magaddal amíg lehet :)

NA megyek, rám is vár a sok vasalnivaló :s utálok vasalni...
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Persze nem mindenkinek csökken, te jól vagy beállva!

Alvás: nem, már beköltöztünk a saját ágyunkba mi, így csak Ádám fiam jön át hozzánk hajnalban :D . Akicsik amikor elalszanak, bekerülnek a kiságyba, aztán amikor ébrednek, kimegyek a nappaliba a szopispárnáink közé a szivacsra, aztán vagy visszakerülnek, vagy nem, ez attól s függ, h én elalszom-e. ha meg angyon nyüglődnek, akkor kint maradok a szivacson, őket meg beteszem a cipelőjükbe (mózes szerű, textil), és oda rakom magam mellé. az erkélyen is abban szoktak aludni, szeretik, kis kuckó. Ők jobban elviselik, ha külön alszanak, mint az előzők, ők nem szerettek, csak összebújva :)
Hát ez nálunk az éjszakai jövős-menős műsor. Néha alig alszom a saját ágyamban, máskor jobb.
C
claire
 
 


Sziasztok Lányok!

Elég régen jártam erre, de sajnos nagyon nincs időm. :( Most már egyre kevesebbet alszanak a picik, amikor meg alszanak, akkor meg a házimunka veszi el minden időmet. :(
Segítségeteket szeretném kérni. Kengurut vagy mei-tai-t érdemes venni? Ha lehet, akkor privit írjatok, mert nincs időm visszaolvasni. :(

Előre is köszönöm a segítséget!!
lotion
 
 


Sziasztok!
Lotion! velük még egyiket sem használtam :(
!

Mi ma kontrollon voltunk a Klinikán. Kezelőorvosánál kontroll, fülészet kontroll, koponya UH, mindenki elégedett volt vele, antibigyót leállították, ha igaz, decemberben hallás kontroll. Ráadásul öfutottunk a fejlődés neurológussal, akihez holnap kellett volna menni a másik kórházba, és megnézte J-t, így a holnapot megússzuk :D :D Ráadásul ő is jónak találta a gyerkőt, azt mondta tornázzon még, de szépen halad (jut eszembe tegnap egyedül hátáróla hasára fordult!), még nem mondja biztosra, de esélyes, h szövődmények nélkül meggyógyul :D .
Reménykedünk, bár pont ma mondta egy ismerős, h neki 10 évesen volt agyh gyulladása, és rá 1-2 évre lett epilepsziája :D

Most mindenesetre szépen kerekedő és szépen fejlődő kkölyköt lát benne mindenki, figyelme, stb korának teljesen megfelelő :D

Claire
claire
 
 


Claire! Örülök, hogy minden rendben volt és nagy szerencsétek volt, hogy holnap nem kell felkerekedni kontrollra.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Claire, ti kinél votlatok fejl neurológián? Gondolom nem annál a seggfejnél akinél mi.
Wow, megfordult, nem semmi. Enyimek még mindig nem forognak. MAjd fognak :)
Én újabb hullámvölgybe értem, ma már jobb. Tegnap este borzalom volt. Lilla fél11 után aludt el. Eszti másfél órát üvöltött. Ez a nyamvadt barack... én nem tudom, mindenkinél ilyen nehéz ez a gyümi bevezetés? Vagy csak mi szenvedünk? Amúgy meg sem akarják enni. Ha lesz időm, felrakom egy képet, muszáj lefotoznóm azt a fintort :D
Uh én újból parkoló pályára tettem.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
krumplival kezdj és majd ahhoz keverj almát, talán úgy nem bántja őket. Én Lilinek első körben ilyeneket adtam: krumpli, alma, répa, sütőtök. ebben a sorrendben. 1 hetes különbségekkel.

Lotion
egyiket sem használom/tam

Én is gondolkodom a neurológuson, Oli szépen tartja a fejét, Emi kevésbé, átfordulni még egyik sem tud.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!
Na, azért JOni sem forog, de úgy tűnik felturbózta a torna őt :D

Nomi ha ébren van , folyamatosan "szalad" a lábaival.

Abbey! Én még mindig azt mondom, majd 6 hós kor után keudem a hozuzátápit, bár tegnap nekem is mondta a drnő a kórházban, h Joni nagy súlyú 4 hósan elkezdhetném neki a gyümileveket. Bólogattam, elkezdhetném, de ha minden jól megy nem fogom :) .
Esetleg ha nagyon hozzá aklarsz már kezdeni a más tápihoz, talán adj nekik sinlacot.

Fejlneun mi Felkei drnőnél voltunk, de minket ő szemelt ki a Klinikán és rendelt be, így nyilván nem volt elutasító.
Neurológus nem feltétel, de én egy gyógytornásznak, vagy dévényesnek biztos megmutatnám, csaqk úgy is!

Igen, jó volt, hogy ma nem kellett sehova menni, annál is inkább, mert nagyon nyüglődtek éjszaka, alig aludtam. Ma napküzben jókat szunyáltak, egész sokmindent meg tudtam csinálni . Csak most nehogy megint éjjel jöjjön rájuk, jaj!
abbey, az is lehet, h ezt a betörő hideget érezték a kölykeink!?

claire
claire
 
 


Teljesen ki vagyok. Eszti 60 perce megállás nélkül üvölt. Már hang is alig jön a torkán, inkább hörög. Semmi sem használ, se a ringatás, se a sétálás, semmi. Pedig ma nem adtam neki semmit. Nem tudunk vele mit kezdeni. Mondjatok vmt. Nem bírom nézni, ahogy remegve üvölt.
Mi van vele?????

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


szegeny abbey! REmelem, aztan hamar elaludtatok, es abbamaradt a remegve uvoltes. azert amikor ennyire sokaig es remegve, akkor megkockaztatnam felhivni a dokeszt (Neked megadta a mobiljat? igaz, sokszor ki van kapcsolva, de vegulis van az az opcio...).

amugy egyetertek Claire-rel: ne eroltesd ezt a hozzataplalast legalabb 6 honapos korig... a multkor is megjartad; nekik meg semmi szukseguk meg ra... mondom, nekem 2 gyerkocom sem volt hajlando kb. 8 honapos korukig mast enni, csak tejcsit, es koszonik, jol vannak...(sot! Bence akkor volt utoljara kerek; amiota mast is eszik, 3 eve, azota eleg sovanka ;-( de hat nem valami nagy evo, csak szopcsizni szeretett)

Szivvi, Abbey - nem tulzas 4-5 honaposan meg neurologuson gondolkodni csak azert, mert nem fordultak meg at? szerintem ez meg nagyon boven benne van az atlagban! a fiam 3 honapos koraval tudom, hogy csodajara jartak; az unokatesoja az 7 honaposan meg nem forgott (marha nagy gyerkoc volt); es mostanra meg csak azt sem mondhatnam, hogy az en fiam barmivel mozgekonyabb vagy ugyesebb, mint az unokateso...

Abbey, nagyon szerencses vagy, hogy a vegigaludt ejjelektol nem csokkent a tejed (nem csak ejszaka, hanem altalaban); szerencsesek, akiknek konnyen jon a dolog! ;-) szegeny, legalabb ezzel nem kell kuzdened!

claire - ANNYIRA orulok, hogy Joninak nincs semmi szovodmenye; hidd el, nem is lesz, ne hallgass a remtortenetekre (annak az illetonek egyaltalan nem biztos, h. az agyhartyagyulladastol lett epilepsziaja; attol fuggetlenul is kijohetett!)

en meg parabol megcsinaltattam meg egyszer a terheleses cukrot; a 2 oras ertek 141 lett; de itt az ujjbol veszik, amit, ha jol olvastam, magasabb ertekek a normalisak (pl. az ehomit megneztek mindkettovel, a venas 62 lett, az ujjas 85.... a korzetim csak rohogott). erre hatarerteknek 120 van megadva, ahhoz kepest ez nagyon magas; de en semmilyen szakirodalomban nem talaltam a 120-ra utalo adatokat; a legszigorubb is csak 140 (OK, azt atleptem 1-gyel, de 34. hetben vagyok es nem a 24-ben, amikor ezt altalaban csinaljak), es altalaban 155os hatart irnak... ugyhogy most megint ott vagyok, ahol "a part szakad", most akkor gyotorjem magam (es a babokat) a dietaval, vagy anelkul gyotrom oket...? a korzetihez elrohantam itt, o nem mondott semmit kiveve, hogy vigyazzak az edessegekkel; vegulis o mar a 3. orvos, aki ennyivel elintezte, lehet, hogy egyszeruen ebbe kellene belenyugodnom...

ahogy latjatok, aludni tovabbra sem tudok; ma is 9kor elaludtam az utso elalvo gyerkoccel, erre fel egykor ugy ebredtem, mintha reggel lenne; frissen; aztan mire reggel lesz, akkor meg hulla vagyok...

zsebi
zsebibabak
 
 


Ja, meg az egyuttalvasrol kerdeztetek... Igen, hat az igaz, hogy ha sokaig van, akkor hozzaszoknak; de a sokaig az inkabb 1 eves kor vagy kesobb... szerintem csecsemokorban meg siman atszoknak masra, nem is emlekeznek, hogy volt mashogy is.

claire, en nagyon csodallak Teged; hogy birod tenyleg, hogy nemcsak, nhgoy mar milyen sok evig huztad az ejszakai szoptatasokat es keleseket; de kimesz veluk egy masik szobaba....? en ugy "eltem tul" az eddigiekkel az ejszakai szoptatas-dolgot, hogy egyutt aludtunk, es igy sokszor nem is emlekeztem kesobb, hogy most szoptattam-e, vagy nem, csak abbol derult ki, hogy a masik oldalamon talaltam a babat... (mert ahogy elkezd nyoszorogni, haloing kigombol, cici be, es alszunk is tovabb... a kov. szopcsinal csak mellcsere, annyi...). igy eleg jol tul lehetett elni ezt az ejszakazas dolgot; csak nem tudom, ikrekkel ez hogy mukodik ;-((

erdekes, itt pl. kifejezetten ilyen kisagyakat is lehet kapni ("babybay, vagyis babadokkolo?), amit hozzatolsz a sajat agyadhoz, a Te oldaladon nincs racsa, es akkor nem kell ejjel felkelni szoptatni, de megis sajat agyban van a kicsi.

az igaz, hogy azert 1 eves kor korul ha nem paterolod ki oket, raszokHATnak: mikor a lanyom kikoltoztettuk a kisagyba, akkor egyszeruen csak az ejjel kozepen megjelent egy ejszaka (azota sincs fogalmunk, hogy a turoba maszott ki a kisagybol), es persze a tobbiek is eltanuljak; igy van parszor, hogy szegeny ferjem jonne aludni, de mar nincs neki hely az agyunkban a sok gyerkoctol... ;-) de tulsagosan nem kell aggodni; eszre sem vesszuk, es mar nem a mi agyunk lesz nekik a vonzo, hanem aze a kislanye vagy kisfiue... ;-( (olyan hamar felnonek, nem, Claire?)
zsebibabak
 
 


Halihó.
Na végre tudtam olvasni kicsit amit írtatok, szerencsére, hogy most nem pörög annyira itt az élet, mert azt nem tudnám visszaolvasni. :-(

Teljes téboly az életem, Botit el kellett vinni dokihoz végül is, mert nagyon magas láza volt és nem találtam azt már normálisnak a fogzáshoz. Azt mondta, hogy nagyon randa piros a torka és kaptunk Suprax-ot, aminek nem örültem annyira, mert utálom az antibiókat. Persze mondta a doki, hogy kicsit szeparáljam a picurkákat, na oké és hogyan is? A levegőt amúgy sem tudom szeparálni nem? Lekopogom semmit bajuk eddig. Éjszakáim rémesek, Boti sokat felsikít, ráadásul a foga miatt van egy akkor bazi aftája, hogy az csak na és emiatt nem eszik szinte semmit...elegem van.
Úgy volt Anyuék elviszik Botit hétvégére, de így nem viszik, hogy beteg, szóval ennyit a pici pihiről.
A törpék is felváltva dilisek, tegnap Szonja szabotálta az alvást, meg mindent...ordítás volt, ma ahogy eddig hallom Levi van soron.
Nem értem mi a franc van, elalszik, majd fél óra múlva felkel ordítani kicsit. :-) hihetetlen a pasi.

abbey,
szerintem is korai még a hozzátápi, szerintem ezt jelzik a picurkák is. Én megvárnám a 6 hónapot mindenképp már csak azért is, hogy ne szívassam magam. :-) Van éppen elég bajod nem, ne csinálj még!
Nekem is őrültek a gyerkők, bár persze nem annyira mint neked, de csak mert kisebbek még és többet alszanak. :-)

claire,
nagyon örülök, hogy minden rendben van Jonival. Gondolom azért ez megkönnyebbülés neked, hogy azt hallod, hogy az orvosok elégedettek vele!!!

szivvi, abbey,
szerintem is most még nem kell erőltetni a neurót, mert annyira eltérően fejlődnek a gyerkők, persze van egy általános séma, hogy mit mikor kell, de ez nem szentírás. A Dévényes nagyon jó mozgásterápia, de még az sem kell szerintem.
Nálunk pl. Botinál mindig kérdezte a védőnő, hogy pörög-forog-e. Mindig csak a hátáról fordult a hasára, de vissza nem szeretett és nem is csinálta, de ennyi, semmi baja. Ezenkívül nem ült, vagyis előbb ácsorgott és utána csücsülgetett...szóval...de szerencsére én nem voltam felvilágosult ebből annyira, szóval nem paráztam rá és mentem ezrekért a Dévényes tornára. :-)

abbey,
én széttettem a babákat már két hete lesz lassan. A fő irány az volt, hogy légzésfigyut tegyek alájuk. Egymás mellett van a két kiságy, látják egymást, de különösebben leszarják, hogy nem együtt vannak. :-) Olyan édi, Szonjus kapott rózsaszín kiságyat az IKEA-ból, nagyon cuki benne.
Ettől fogva mi is leköltöztünk tőlük a saját külön hálónkba, olyan jó. Nem kell settenkedni, meg csendben lenni...
Nem tudok neked csak kitartást kívánni, magamnak is azt szoktam... :D

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Claire!
Joni szuper ügyes!!!! Örülök, hogy eddig minden jól néz ki!

Lurkók szerintem ettől a brutál hidegfronttól zizzentek meg. nekem is 3 napig fájt a fejem, kölkeim is megkergültek, meg még a pasim is havibajos hisztérika volt napokig.

Silver!
Botinak jobbulást!
Szeparálás: reménytelen, felejtsd el. Ha a kicsik el akarják kapni, el fogják.
vovanda
 
 


Igen, a párom is ezt szokta mondani, h "OK, de végül is meddig akar velünk aludni, 18 évesen már biztos nem! :wink: " :lol: Nálunk a 6 éves ikrekből a kisfiú szokott átjönni. 5 éves korukig egyben aludtak a nővérével egy dupla ágyon, aztán egy szobában, akkor néha átjött. Nyáron felköltözött a nagyobb fiúkhoz a galériára, mert a kisszobába tettük a kiságyat. Na, a galérián hol a bátyjához bújik át, hol lemászik, és jön hozánk :) .

Igen, 1 gyerekkel más egy kicsit, a 2. fiam szintén a mi ágyunkban kötött ki, szopizott, én meg már aludtam is közben. Mikor az ikrekkel most hazajöttünk, akkor a férjem költözött ki a nappaliba, és mi bitoroltuk a nagyágyat. Ha jól rémlik a kórházasdi óta alszanak a kiságyban (1ben). Azért na aggódj nagyon, a nappalink közepén van egy szivacs, ha nagyon sűrű, vagy nyüglődnek, oda teszem mellé a cipelőket, aztán ott alszunk, hol az ölemben szopis párnán, hol a hónom alatt, hol a mózesekben. Csak ha nyugisak, akkor visszamászom az ágyamba, ha esélyes, h kelhetek újra, akkor nem. Egyébként éjjel nem rossz, ha külön ébrednek, mert akkor uolyan fekvős-alvós szopi, mint 1-el.
A gond nem is a szopival van, inkább azzal, ha nem alszanak vissza rendesen, hanem nyüglődnek.

Abbey! Noémi dettó :arrow: ordítás. Ő is vígasztalhatatlan volt, néha abbahagyta, kicsit be is aludt, de újra kezdte. egész nap nyugis volt, ez meg már a második ilyen este-éjszaka. Aztán eladludt éjfél felé.és onnan nyugi volt, talán 1x szopizott, és reggel mosolyogva ébredt. Kicsit szörcsög az orra, de nem ítélem betegnek, nem fogom ezért levinni a dokihoz, pedig már beígértem. Drnéni azt mondta, úgy csináljam, ahogy én nyugodtabb vagyok, ő szívesen megnézi.

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

félre értettetek, én nem akarok neurora menni velük, mert nem forognak. Csak írtam, hogy az enyimek még nem forognak. Nem izgat túlzottan, majd fognak, ha akarnak. :) Mert amúgy meg szépen fejlődnek, játszanak, nyúlnak dolgokért, stb.

A hozzátápit meg továbbra sem én erőltetem, hanem a férjem. Most tépjem ki a kezéből a kanalat meg a barackot? Hát amúgy lehet az lesz...(jó másnap én is adtam nekik, bár sztem nem nyelte le egyik sem, hogy fogyjon én ettem meg :D ) képtelen vagyok neki megmagyarázni, h a tejem nem apad el egyik napról a másikra. Szerinte így 5 hónap után már minden nap ajándék, h van tejem. És amúgy is mit csinálunk, ha elfogy és a picik meg éhesek, akkor mit adunk nekik...

Ma elmegy este a férjem, kicsit félek is, uh riasztottam anyut, hogy jöjjön, ha megint üvöltés van. végülis Eszti negyed11kor aludt el, Lilla meg még megébredt 11 után is, meg éjjel is többször. Ha ma is műsorozik Eszti, holnap leugrom a dokihoz vele. Ez nem normális. KAptak grippe w-t, de semmi, nem tudom, h a hasa fájhat-e ennyire.

Együttalvás: nem egy ágyban alszom velük, hanem csak egy szobában. Sose aludtunk egy ágyban velünk. Ők alszanak mindketten a saját ágyukban, ami szintén egymás mellett van, mi meg a szoba másik felén a saját ágyunkban. még csak nem is látnak minket az ágyból. De így azért jóval kényelmesebb nekem, mert nem kell átbumliznom az egész emeleten, hogy átmenjek, ha sír vmik, utána vissza, rosszabb éjjelen ingázni. Felkelek, cumi be, popi paskol, és megyek vissza az ágyiba. JAnuárt tűztem ki célul, hogy saját szobába menjünk.

Claire: már én is csak a hidegre tudok tippelni. Ahogy olvasom minden apróság nyüglődik. Csak jöjjön már akkor :)
Szupi, h Joni gyógyul, burkot rá :)

Szilvi: Gyógyulást Botinak, szegény, nagyon sajnálom. Amúgy a torkától is lehet az afta, nem? Ecseteld svéd cseppel, az elég jó rá.
Kitartást Neked is. Azért jó érezni, h nincs egyedül az ember, más is megérti mi az amikor egész nap sír egy/két gyerek... neked meg csak egy kezed vagyis kettő van, de csak az egyiket bírod felvenni. Jól jönne még 2 kéz :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Én sem azt mondtam, h el kéne járni dévényesre, csak azt, h jó ha látja szakember egyszer, mert észre vehet olyasmit, ami később akadályozza a fejlődését, és hamar tud segíteni rajta, jó irányba terelni a dolgot. űpl egy kis izomletapadást, stb. Mikor én anno Esztert vittem megnézte Ádit is, mondta, h mionden OK, úgy csinál mindent mint a nagykönyvben , és ennyi volt. Nekem jó volt ez a megerősítés.
Én is az orvost fontolgatom, de sahogy hallom, h mindenkinél ez van, egyre tutibb, h nem betegség. Adtam neki egy kis chamomillát, talán kicsit lendített a dolgon. Lehet, h ma napközben is adni fogom, meg talán begyűjtök viburcol kúpot! (?)

Íme egy kép a huncutokról. Kép Jonó: Nomi súgok neked valamit!
claire
 
 


Jajjj de cukik Claire. Nálad most vannak a kis kopasz korszakban :)
Nem rossz, lehet adok én is chamomillet. Kössz!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


A neurológushoz főleg a magam megnyugtatása miatt visszük a gyerekeket, Lilit is vittem, neki rá volt csavarodva a kzs a lábára, de szerencsére minden okés volt. Ő már 3 és fél 4 hónaposan szépen tartotta a fejét és Oli is, ezért picit féltem Emit..Annyira úúúútál hason lenni, hogy 1 perc és üvölt...Forgolódni próbálnak, sztem Olinak max 1 hét és sikerülni fog. Most napközben kiveszem őket a járókából, mert egymásra hengerednek.

Szilvi
szegénykéim :( Nem tudom mit gondolsz az ilyenekről, de Lilinek vettem borostyán láncot, egész jól megúsztuk a fogzást. Jó volt 1-2 rosszabb nap, de abban ütközött ki, hogy piros lett a popója.

Claire
de édes kiskopaszok :)

Abbey
férjed nem semmi pali....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Ja, nálunk minden gyerek kopaszan kezdi :lol: csak a kopaszság mértékében van különbség. azért később remélem majd nekik is nő, és remélem inkább az apjukra hajaznak :lol: majd!

Abbey! Próbáld a párodat megnyugtatni, h ha eddig ment, akkor akár kamasz korukig elszoptathatod őket, így ez nem szempont a hozzátápinál, sőt! Ráadásul más kaját még annyit ehet életében, ő is etetheti még őket eleget, még meg is fogja unni!
claire
 
 


Sziasztok!

Szivvi: ja, valóban nem semmi pali a férjem :D Igazából az a baj vele, h szörnyen konok. Ha vmt a fejébe vesz, akkor szentül hiszi, hogy az úgy is van. Se észérvek, se semmi nem győzheti meg annak ellenkezőjéről. Amúgy meg borzasztó kedves, szerethető, gondoskodó és jámbor fiú. Claire talizott vele egyszer, látta, h nem egy vadorzó :D

Claire: nálunk is megvolt a kiskopasz korszak :) Most szépen elkezdtek hajasodni. Továbbra is Eszti barna, Lilla szőke. A hajtípusuk is más. Lillusnak sűrű, erős haja van, Esztinek vékonyabb, ritkásabb picit, de hosszabb.

Napközben egész nyugi volt, meglátjuk mi lesz este...

Törpök:
Kép [/img]

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Összes kopasz irtó cuki! Nekem ez teljesen kimaradt, hajas babáim voltak.

Abbey!
Ordítás lehet a feszültségtől is. irtóra megérzik. Szóval NYUGI!!!
vovanda
 
 


Abbey
díjnyertes fotó!!!
Aptyának meg mondd meg, hogy gyakorló anyaként még az életbe nem hallottam olyat, hogy a,) a tej hipp-hopp egy nap alatt nullára elapad, b,) még egy gyerek sem halt éhen anyatejhiány miatt :D

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi, ti is édesel vagytok :) Annyira hasonlítanak egymásra, vagy csak szerintem? Látom Nektek is C&A-s rucijuk van, annyira édes és puha. Ti hányas méretet hordtok? Mi most nőttük ki a 62-t.

Képzeljétek frissen sült rakott krumpli mellett meggyőztem a férjemet, hogy pihentessük ezt a hozzátápi dolgot. Egyelőre úgy tűnik belement :)

Csöppök alszanak (kop-kop-kop), de tegnap is így indult, fél9kor keltek bömbölni. Remélem ez ma elmarad. De vész esetére itt van anyu. :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Nagyon tündériek a babák!

Már én is olyan kíváncsi vagyok , hogy hogyan nézhetnek ki :D , de már nincs sok hátra!

Abbey sajnálom a rossz szériádat, remélem most már rendeződnek a dolgok!

Claire örülök, hogy minden rendben a babákkal!

Mezi remélem meggyógyultál!

Zsebi mi is használt babakocsit vettünk Jane-t, egymás mögötti, remélem beválik. Arra, a nem egész egy évre sajnáltam volna 250-270 ezer FT-ot kiadni erre a célra. Van bőven helye máshol annak a pénznek :D

A Dévényest én nagyon jó dolognak tartom, biztos meg fogom mutatni egy szakembernek őket.

Olyan lassan megy az idő, de mégis gyorsan :D Na ezt jól leírtam, de gondolom értitek. Jövőhéten már NST-re kell mennem...., utána remélem már nincs sok hátra. Karácsonyra szeretnék otthon lenni!
jukka10
 
 


Kedves Kismamik!

A hideg idojaras bekoszontevel biztosan sokan szandekoztok babakocsi labzsakot, takarot vasarolni. Szeretettel ajanlom figyelmetekbe webaruhazamat, ahol kulonlegesen egyedi, praktikus, es extra minosegu valasztekkal allunk rendelkezesetekre.

www.babymarket.webs.com

Kerlek, nezzetek be, es amennyiben kerdesetek van, batran forduljatok hozzam akar priviben itt, akar az oldalon megadott e-mail cimen.

Tovabbi kellemes babazast, babavarast!

Niki

littlebabymarket
Budapest
 
 


Abbey
ezek 68-as rucik, Oli kitölti teljesen, Eminek talán még van 2 centi a lábnál :) Nem tudom a felsőjét viszont olyan kicsinek találom..
Milyen volt az éjjeletek?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi, akkor én se csodálkozom, hogy a gyereket nem bírom belepréselni a 62-be. Szegényeknek csak olyan van :? Jövő hétig kibírják, dec 2-5-re szóló 25%os kuponom van, akkor bevásárolok nekik.
Elég kaka éjjel volt :( Lilluska másfél óránként ébredt, 3kor megetettem, aztán 4kor Esztit, aztán ő nyüglődött, fél7kor újra Lilla, 9kor Eszti. Uh fasza volt.
Ma este is megvolt a műsor, kibőgte magát, de már alszik (kop-kop-kop). Fogalmam sincs mi baja van. Lehet, h egyszerűen hisztizik???? Vagy a hidegfront viseli ennyire meg?

Claire, nálatok mi a helyzet?

Szilvi, Boti hogy van?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Abbey! Én most a viburcollal próbálkozom, meg a chamomillával. talán vbmivel jobb.
Örülök, h kőfejű párodat rávetted a szünetre.
Anyámék beszerezték a keresztelőre a rugdalódzókat. Talán ha aláöltöztetem őket, akkor nem fagynak be, azért nem akartam vmi habos-babos rucit. Remélem jó lesz.

Jukka! Hú, de izgi! Remélem bejön, és szép karácsonyotok lesz. Nekem a legnagyobb jan 2án született, de karácsonyra volt kiírva, a második 26ra volt kiírva, és dec 28án született. Van vmi sajátos a karácsonyi szülésben. Vhogy sokkal közelebb hozza az emberhez a Karácsonyt, az egész történetet....

Claire
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?