Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a bíztatást, és hogy ilyen megértőek vagytok :) És bocs, h ennyit nyígtam mostanában :oops:
Claire tök igazad van. Sose fogom elfelejteni, volt ált iskben egy hülye oszttársam, aki mindig a pénzükkel vágott fel. Egyszer voltam náluk játszani,( mert nekik volt nintendojuk :) ) és az anyja közölte velem, hogy mi milyen szegények vagyunk, milyen kis lepukkant szar házban lakunk. Hazajöttünk és megkérdeztem anyut, hogy mi gazdagok vagy szegények vagyunk? Mire azt mondta, hogy mi nagyon gazdagok vagyunk, itt vagyunk egymásnak és nagyon szeretjük egymást, ez az igazi gazdagság. NA, én is ebben a szellemben szeretném felnevelni a gyerekeket.

Zsebi: igen, ez a kisKelemen volt. Megkérdeztem, hogy rendel-e a Jánosban, de azt mondta ott csak műt. Rendelni fent rendel a Rózsakertben heti 2szer.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Elhiszem Vanda, vannak ilyen pillanatok, amikor helyre kerül az ember értékrendje. Talán ez a szörnyű pillanatok pozitív hozadéka.
Nekünk van egy régen húzódó perünk a Shell ellen. Tudom, h igazunk van, de egy magánember nagyon kicsi egy multival szemben. A tárgyalás akkor volt, amikor Joni kórházban volt. Életemben először voltam bíróságon, muszáj volt megjelennem, mindezzel együtt sejtitek mennyire érdekelt....

Mindenki nyíg néha, én főként amikor elfáradok, sem erőm, sem türelmem semmihez, úgy érzem a fejemre dől minden, de aztán helyre kerülnek a dolgok, szerencsére többnyire nem kell durva pofon...
Ha meg már volt, tényleg elég néha rágondolni, hogy is volt!

Abbey! Az nem nyígás, hogy szembesülsz és rágódsz a problémán, az sem, h megosztod velünk. Szerintem Te most keresed a megoldást, és reményeim szerint meg is fogod találni. Csak ne add fel!! Hajrá!

Claire
claire
 
 


Lányok! Én is az optimista táborba tartozom, de szerintem mint mindenki, én is tudom borúsan látni a dolgokat. Akkor kicsit magamba fordulok, elgondolkozom, ebből valahogy feltöltődök és erőt ad.
Pl. 2009. májusában házasodtunk össze a férjemmel. Anyáékhoz költöztünk, és amikor jöttek az összezörrenések a szülőkkel, akkor sokszor elkeseredtem. Azt hittem, hogy nekünk soha nem lesz annyi pénzünk, hogy tudjunk venni egy házat... Aztán decemberben, karácsony előtt aláírtuk az adásvételi szerződést. :) Még mindig nem költöztünk oda, mert hitelt nem akartunk felvenni, a férjem munkahelye nem túl biztos, így havonta amennyi pénzünk volt, úgy haladtunk. Hónapról, hónapra. Annyiból szerencsém van, hogy nagyon sok szakember van a családban. (burkoló, festő, asztalos)
Szóval az a baj velünk szerintem, legalábbis velem, hogy nincs türelmem kivárni a dolgokat, gondolom a kicsik majd megedzenek ebben a témában is. Arra mindenesetre jók az ilyen esetek, hogy megtanítanak küzdeni a célokért és az ember jobban tudja értékelni azt amit elért.

Kérdeznék egy baba témásat. :) Nektek pocakosan hányadik héten mértek a babáknál először súlyt?

További kellemes hétvégét!

Kép

Kép
mezi_84
 
 

 
 

Mezi!
Nekem talán a 28. hét környékén.
vovanda
 
 


Mezi: asszem nekem is a 28-29. héten.

Tegnap elfelejtettem írni, hogy Szilviknek boldog névnapot!!!!!

Claire: vettünk chamomille-t a patikában, te hogy adtad nekik? Megpróbáltam egy kanál tejben feloldani, de nem sikerült teljesen. Türelmetlen voltam vagy kevés volt a tej? Lillus nagyon nyüglődik tőle :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Én mindig egy kiskanál vízbe beletettem, odatámasztottam a pelenkázóra egy kis tányérkára, és amikor kellett, akkor beadtam, (ált két etetés között),akkorra feloldódott, rögtön akkor odakészítettem a következőt. Ez nekem Boiron gyártmány volt, az nagyobb golyó. az osztrák fajta kisebb, azt volt hogy óvatosan betettem a nyelvük alá, és figyeltem míg elcuppogják, de azért ott fennáll a veszély, h leszippantja, így jobb azt is feloldani, talán az könnyebben oldódik.

Mezi!
Nekem tulképpen súlyt sosem mértek! Mármint a babákét :lol:

Claire
claire
 
 


Mai mérés: Joni 6,08, Nonó 4,78 kg. :D Claire
claire
 
 


Mezi!
Súlybecsléshez még egy pár gondolat: nagyon hozzávetőleges. Egy babánál is +/- 500 gramm a hibaszázalék, két babát pedig még nehezebb mérni. Fogod látni pár hét múlva, mekkora káosz van az UH monitoron. Szóval nem kell készpénznek venni, csak egy becslés. jelentősége igazából a 28. héttől van, ez az a határ, amikor ha megszületnek, már jók az esélyeik. És persze ha nagyon egyszerűsítek, minél nagyobbak, annál jobb.
vovanda
 
 


sztem az megbízhatóbb, h megfelelnek-e a koruknak, kisebbek vagy nagyobbak. Nálunk "A" mindig nagyobb volt, mint a korához kellett volna, "B" volt a megfelelő, de így "A"hoz képest kisebb votl, 2 hét különbség is adódott köztük. És ez így is maradt, 60 dkg különbséggel születtek, most 130 dkg ez a különbség!

Claire
claire
 
 


Lányok, köszönöm a súlybecsléses infókat! :)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Claire, nem semmi, jó súlyban van Joni!!!! Lillám most van 6kg körül. :)
Nekem sose feleltek meg a koruknak. Mindig kisebbek voltak. Hiába születtek időre, így sem voltak nagyok. Jó, mondjuk én sem vagyok vm nagy, így is azt hittem szétrobban a pocim a végén.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Tök jó méretei voltak a lányoknak! Nálunk tulképpen Nonó lóg ki a sorból, minden gyerekem dundi volt, amíg szopott, meg a születési súlyuk is 3240-3980 közti volt, csak NOncsi volt 3 alatt. De ez semmit nem jelent a felnőtt kori méreteire. Na meg azt szokták mondani, h kb 6 hós korára megduplázzák a súlyukat. Ha így halad, az bőven meglesz neki is. Olyan édes kis nőci!
(Dávid fiam kb 3hetesen volt ekkora :lol: ). Komoly!

Ja, a Te méreted sem feltétlen függ össze a magzatéval, tulképpen mázlid van, ha nem vagy nagy termetű és a gyerek sem az, van olyan ismerős, aki egész pici, de a férje hatalmas, és már csecsemőnek is az volt. szegény végig drukkolt, h az ő gyereke ebben ne az apjára üssön....nem jött be, közel 5 kg-os gyereket szült :shock:

Mozi volt? Milyen a film?
hétvégén tudtatok egy kicsit pihenni? Együtt lenni?

claire
claire
 
 


Mezi, nekem a 16. heti genetikai UHUn (vagy 18.. heti?) mar mertek babasulyt.

Claire, tovabbra is csak egyet tudok Veled nagyon erteni.

Hogy van JOni? ROla nem is irtal most... (kepzeld, Bencemnek is fulgyulladasa van, este rettenetesen sirt, berohantunk egy itteni korhazba, adtak mindenfelet - kiveve antibigyot, aminek orulok - de meg nem csokkent tole szegenynek a fajdalma.... Most legalabb szegenykem alszik; de neha fel-felsir... Pont holnap szerettunk volna evek ota eloszor csuszdaparkba menni :( .(itt suliszunet ).

Abbey, szuper vagy tovabbra is; azert ird meg, hogyan alakulnak a dolgok koztetek (na nem a reszletekre vagyunk kivancsiak :? ). Orulok, hogy ilyen tamogato a Kiskelemen (plane, ha maganrendelesen! Onnan minden doki 10 - 15 p alatt ki akarja dobni az embert). En neztem a Rozsadomb centert, de ott csak valami orult ezoterikus vagy milyen orvoslasok folynak a net szerint, szo sem volt Kiskelemenrol! Ugyhogy majd leci add meg!
zsebibabak
 
 


Ááá, moziba csak nem jutottunk el, helyette voltunk a C&A-ban babarucikat venni. Igazából piszit kellene vennünk, de persze azt az egyet nem kaptunk... volt 40-46-50-56-74... pont a 62-68 fogyott el. annyira murphy. Ma meg voltunk ikeaban. Kinéztem a neten egy tök jó ezüst színű dvd állványt 5000ft-ért. Nagyon megtetszett és nagyon kéne, h végre ne dobozba legyenek a cd-l,dvd-k. Sehol nem találtam, megkérdezem a csajt: jaaa, ezüst nincs belőle, biztos véletlen fent maradt a neten :evil: nagyon pipa voltam.
Nem adom fel a mozit sem, mindenképp szeretném megnézni azt a filmet. A címe: eat,pray,love.

Egyelőre nincs előrelépés. Én felvettem a kapcsolatot a pszihodokival, még nem jelzett vissza.
KisKelemen elérhetősége: www.medical-center.hu-n találod.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
ha van Skála a közeletekben, érdemes benézni. Tök jó gyerekpizsiket szoktam ott venni, nagyon olcsón.
vovanda
 
 


Abbey! Mi is pont ma az IKEAban uztunk el sok orat (a csalad elmenyfurdobe ment, de Bence fulfajasa miatt nekunk mas programot kellett talalni). Ha nagyon szeretned azt a DVD allvanyt es az SCS (Becstol delre) IKEAban van, en szivesen megveszem Neked, a ferjem pedig minden hetvegen megy haza (es akkor allitolag kozel lakunk). Azt nem igerem, hogy egy heten belul; de 2-3 heten belul biztos megyunk (talan hamarabb), mert babakocsit nem talaltam a neten, es mashol nincs otletem, mint hogy az SCS-ben nezzunk korul (ha valaki tudja, Becsben/kornyeken meg hol erdemes babakocsit nezni, az kiabaljon! talan butan hangzik a kerdes; de pl. az SCS-ben a vasarlok harmada magyar, igy nem olyan ritka szerintem, hogy jonnek ide)

Lanyok, Nektek szoptatos melltartoban milyen marka/modell valt be? Vegignyargaltam par melltarto-boltot itt (Triumph, Inimissimi, HM, stb), es ketsegbeesve lattam, hogy mostanaban vagy csak drotozott keretu (HM) vagy nem pamut szoptatos melltartokat lehet kapni... Pedig en legjobban pamutot szeretnek, drot nelkul, ha lehet. Sok baba alatt ezt a Dorinat vagy mit hordtam, de annyira antibebisnek erzem magam benne, hogy most arra gondoltam, belefeccolok egy szebbe/jobba.

Ti mit szerettek es hol vettetek?

Hasonloan: mellszivo: az elso babam ota a 4-ig az Avent Isis-et hasznaltam, es imadtam; de az is igaz, hogy fejni sosem tudtam annyit (messze!!), mint szoptatni (valahogy nem indul be rendesen a tejleado reflex; kiveve talan az elso par hetet). Most van valami ujabb/jobb konstrukcio? Ti milyent hasznaltok?
zsebibabak
 
 


Hu, Abbey, elkeseredtem, mert igen huzosnak tunnek a Kiskelemen (helyesebben az RCM) vizitdijai ;-(( Hat akkor sajnos folytatnom kell otthonra a nogyogyasz-keresest... ;-(((
zsebibabak
 
 


Jajjj, Zsebi, ne is mond. Nagyon durván húzósak az áraik. Eddig nem zavart, mivel évente 1szer 15e-t kibírtam egy teljes kivizsgálásért, de így, hogy uh-k meg kenetek meg stb, nekem is elég durva. :( Kérdeztem is tőle, hogy nem mehetnék-e a Jánosba, de mondta, h sajna ott nem rendel, csak műt :(

Köszi, aranyos vagy. Ismerem az SCS-t, nekem a keresztmamám bécsben lakott, rengeteget jártunk ki hozzá, és mindig elmentünk oda. A Toyrosaurus akkor nagyon csábító volt nekünk :D Apu is rengeteg jár ki, sok ügyfele bécsi, ő is végigjárta az összes bababoltot ikres babakocsiért, de azt mondta, h nem éri meg kint venni. Én ezt a Bergon kocsit ajánlom, nekünk bevált (márha nem kell emelgetned, lépcsőznöd).
DVD-állvány: azt mondta a csaj, h idén már nem gyártják, uh ezért nem lehet abban a színben kapni. Van vagy 6 másik, de egyik randább, mint a másik.

Holnap megyek a pszihodokihoz. Kicsit izgulok, nagyon-nagyon bízom benne, h segít. Az ár elég húzós, de még mindig fele annyi, mint amit fent az RMC-ben mondtak... Mindegy, a házasságom többet is megér végülis.

Melltartó: én Anita márkájút használok. Pamut és nincs benne merevítő. Elég kényelmes, én szeretem nagyon. Meg van egy bolt a nagylajos királyné útján, vm minimano vagy mi, és ott van egy kismama bolt, ahol saját termékeket árulnak. Nekik is jó a melltartójuk, csak kevésbé tartós.

Mellszívó: én medela kézit használok, de épp most romlott el :( Mindjárt hívom is őket, már kaptam telszámot. Amúgy jó, csak nem mindennapi használatra van, értem úgy, h ha nem szopnak, csak ezzel szívni nem jó. Rohadt fárasztó nyomkodni hosszasan.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Zsebi!
Dorinára esküszöm melltartóban, amikor az ikreket szültem, már volt belőle színes, kicsit pofásabb, mint a sima fehér pamut.
Mellszívó Avent volt nekem is, szerettem.

És a mai reggelem:
Danikám Balu szobájában az íróasztal fiókját csavarostól-mindenestől leszakította, rá Rékára. Valszeg kihúzta és rácsimpaszkodott. Én pont öltözni akartam, csak a csattanást hallottam, rohantam be, Réka tiszta vér volt. Vérzett az orra, a feje, megállt a szívem kicsit. És a mázli: semmi komoly baja nem történt, kicsit felrepedt a bőre, lesz egy nagy kék dudor a fején. Agyrázkódás jeleit nem látta doki néni, pár napig fokozottan kell figyelni. Jó reggel volt...
vovanda
 
 


Jaj, Vanda! Szörnyű, nem tud elég keze-szeme lenni egy anyának!
Gyógyulást Rékának, gondolom ők is jól megijedtek!

Nődoki: akkor örüljek a 9nek a dokimnál?

Babakocsi: én használtat vettem neten. Anno egy újat is ikrest a Mester utcában, az is vmi minimano vagy mi bolt.

Mellszívó:pumpás noname van nekem, csak Joni betegségekor használtam, hatásos volt, csak ínhüvely gyulladást kaptam közben. :lol: Egyébként én sem tudok olyan hatékonyan fejni, mint szoptatni.

Abbey! Remélem elindít vmi pozitívat a pszichodoki!

Mi meg holnap megyünk fülecske kontrollra Jonival.

Claire
claire
 
 


Huuu Vanda, szegény Réka, jobbulást neki. Jó tudni mire készüljön az ember... Basszus, az ember azt hiszi kiszűr minden balesetveszélyes dolgot, de ahogy látom lehetetlen. Mi anno a tesómmal zorrósat játszottunk, és a tesóm felakasztott a konyhaszekrényre :D Anyu akkor vette észre amikor kirántotta a széket alólam. kaptunk két hatalmas pofont, és egész du a sarokban álltunk. Meg volt olyan is, h a játékbabakocsiba beültetett tesóm, és elökött a rézsün, én meg fejjel neki a meggyfának. Uh mi is elég találékonyak voltunk.

Zsebi: megnéztem most én is az rmc honlapját. 16-18e-t írnak a vizitdíjra, de ez marhaság. Én egy éves kivizsgálásért, amiben van kenet, rákszűrés és vizsgálat, szoktam 12-15e-t fizetni
Múltkor a másfél órás beszélgetésért és a laboros tenyésztésért fizettem 13300ft-t. Így se olcsó, de évente egyszer elmegy.

Nagyon kedves volt a medelas nő, megjavítottuk telefonon keresztül a mellszívóm, uh tök jól müxik. :))) Nem is lehet ilyen kis kézi fejőkkel olyan hatékonynak lenni. A védőnő mondta anno, h a gyerek mindig többet tud kiszívni, mint a mellszívó. Max ezek az kh-i nagy teljesítményűek bírnak jobban szívni.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jaaa, mei-tairól jut eszembe. Claire, végül kell nektek mei-tai? Nekem van egy eladó, kangoo mei-taiom, zsír új, mire megvettem a 2-t akkor kaptam. Vagy még pocakos kismamik?
Amúgy télleg jó, azzal voltunk ikeazni is, simán aludtak benne a picik.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szegeny Vovanda; ezek remesen ijesztoek; es egy Anyanak mindig remes erzes, akarhogy is nem mi tehetunk rola, az embernek akkor is lelkiismeret-furdallasa van... Dejo, hogy nincs semmi komoly (azert mindannyian, gondolom, vegigjartuk ezeket a lurkokkal; a kisebb lanyommal nekunk berletunk volt a Janos sebeszeti ugyeletere...).

Kosz a melltartos es szivos tanacsokat! Abbey, a szines Dorinat hol lehet kapni? Akkor meg Anitanak itt is jobban utananezek, hatha sikeresebb leszek :-(

Mit az a mei-tai...?

OK, a kiskelemen ugyet meg forgatom magamban...

Claire, sok sikert a fules kontrollhoz! Most epp mi is 3 fele gyogszert szedunk Bence fulere; szerencsere egyik sem antibigyo, egyelore segiteni latszik, aztan meglatjuk.
zsebibabak
 
 


Zsebi: nem rábeszélni akarlak kisKelemenre, csak mondtam :)

Mei-tai: kötözős kenguru, a sima kenguru és a hordozókendő keveréke. Én is Vandától hallottam róla. De meggyőzött :)

Dorinát Vanda írta :) Én nem tudom hol lehet kapni.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Zsebi!
Én a Cora-ban vettem.
Mei-tai: csak dicsérni tudom, az egyikben mostanság a barátnőm kisfia lakik. :D
vovanda
 
 


Sziasztok! el is felejtettem ezt a mei-tait. De vajon miért??? :lol: Mekkora korig jó ez?

Melltartó: én még terhesen a Bajcsy Zs úton találtam egy kis fehérnemű boltot, és nagyon nagy választék volt, én sem szeretem a merevítőset, és én is pamutban utazom. Egyébként van egy tök jó topom, fehér pamut, szoros, most azt szeretem legjobban, főként éjjelre. A bécsi úton is van egy kismamabolt, ott is láttam jókat, de én vettem már kínai boltban is, azt hittem nem lesz tartós, de jónak bizonyult. Úgy vettem, hogy olcsó, és legalább kipróbálom, h fazonra, méretre mi az igazi használat közben.
anitából nem tudtak megfelelőt adni, még kismama melltartót kerestem ott, elég mókás volt, mert szerintem nem vagyok nagyon extra méret, az meg elvileg speci bolt erre.

Claire
claire
 
 


Claire!
Az enyém hivatalosan 15 kilóig volt jó, ha tudod a hátadra kötni, 1-2 éves babát is bele rakhatsz.
vovanda
 
 


Sziasztok Csajok!

Voltunk tegnap oltáson, egész jól viselték. Oli 6200, Emi 5800 gr.
folyt köv

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Aztán volt ott egy másik ikres csajszi, el voltak hűlve az anyukájával, hogy én egyedül közlekedek a gyerekekkel. Meg hogy milyen nyugodt babák, már múltkor is látott és akkor is milyen nyugodtan viselkedtem a 3 gyerekkel. Mondom muszáj, nincs segítség :)

Vanda
Réka :) szegénykém
Abbey
csajszik jól vannak? homeost mindig vízben kell feloldani! én meghagytam egy panadolos gyógyszeadagolót, azzal adom be az ilyesmiket. Bár homeost még nekik nem adtam, most hozattam anyóssal Osanitot fogzásra bizti, ami bizti.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!
Szépen kerekednek a kicsik! Nagylányod hogy bírja őket?
És rajtam is mindig elájulnak, én a közeli boltban a kisméretű bevásárlókocsival engedem a kölköket "rallizni". :DDDD
Meg hát ahova kell, oda megyünk. Még tömegközlekedünk is, 1 éve alacsony padlósra cserélték azösszes buszt a városban, így lehet. Akinek van segítsége, el sem tudja képzelni milyen az, ha nincs.
vovanda
 
 


Hát igen, most hogy anyu ennyit utazik, én is ki vagyok rendesen. Ilyenkor érzem, hogy milyen sokat is számít, hogy itt van ha kell.

Szivvi: szépen nőttök ti is :) Én már nagyon kivi vagyok, hogy mennyit nőttek 6 hét alatt. De csak dec. 7-én megyünk.
Én nem bírok egyedül menni velük a dokihoz, nem fér be a babakocsi, 2-t meg fizikailag nem bírok olyan messze elcipelni a babahordóban.

Végül nem adtam még neki a homeosból, egyelőre parkoló pályán van. Nem tudom mi lehet a rendszerint délelőtt 10-12 közé eső nyüglődés tárgya. De borzasztóan lefáraszt az a 2 óra. Most, hogy jó idő volt kint a kertben, babakocsiban vészeltük át a dolgot. Nem tudom mi lesz ha jön az eső. :?

voltam ma a pszihodokinál. Hipnotizált :shock: Nagyon fura volt, mindenre emlékszem, abszolut tudtam magamról, de olyan dolgok jöttek fel, durva volt. Pl láttam magam anyu pocakjában magzatként. Aztán meg meglátjuk, hogy mi változik. Néhány nap kell míg feldolgozom az egészet, utána kiderül, h mi változik. Majd 2 hét múlva kell mennem legközelebb. A baj inkább az, hogy már most mondta, h jó lenne, ha a férjemmel együtt is elmennék egyszer, de ő konzekvensen elzárkózik tőle :( egyelőre nem erőltetem, fokozatosan próbálom rábeszélni. Nem hisz az ilyen "agyturkász" dolgokban.

NA, ennyit rólam :)

Jó éjt!!!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Ez a hipnotizálás érdekesen hangzik! sztem mond meg a férjednek, h nyugodtan lehet szkeptikus, de ti eékezdtetek vmit, és ahhoz szükség van arra, h eljöjjön!

Mi ma jonival fülészrti kjontrollon voltunk, szépen javul a füle!

c
claire
 
 


Én gyerekeim másod napja gyürödnek, esem szét az álmosságtól. Lehet, h érezték h jön az esős akar?
claire
 
 


az eős idő akart lenni!

már megint föntvannak...
claire
 
 


Abbey: ez a hipnotizálás érdekesen hangzik. Kár, hogy a férjed nem tudja értékelni, hogy értetek, a házasságotokért "küzdesz".

Vanda: szegény Réka. Gondolom, jól megijedhettél. Akárhogy is rutinos anyuka valaki, ilyen helyzetekben gondolom frászt kap.
Most tudatosodott bennem, hogy a te kislányodat is Rékának hívják. A miénk is az lesz, ha lesz kislányunk. (Hétfőn lehet kiderül. :) Jelenleg egy kisfiú és egy szégyenlőske az arány)

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Szegén Claire, átérzem a nemalvás dolgot, 2 hétig ez ment itt is. Most úgy néz ki visszaállt a rend, 1-2szeri kelés, és 5órás evés. Mondjuk ma éjjel én szenvedtem. Annyira fájt a lábam, h nem bírtam aludni tőle :( Le kellett jönnöm gyógyszerért.
Csak ezek a de-ök... Most is a kezemben van Lillus, nem tom mi baja. Lehet, h ilyenkor bántja a foga?

Mindjárt karácsony :shock: durva.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire!
Örülök, hogy Joninak biztatóak az eredményei!!!

Abbey!
Pasidnak üzenem: ne higgyen benne, próbálja ki. Nincs veszíteni valója.
vovanda
 
 


Abbey
Én pl most átrendeztem nekik a járókát, 20 perce csöndben nézegetik az új dolgokat, egy pissz se hallik :lol: Van egy hintájuk is, abban is elvannak 10-15 perceket.

Vanda
Lilkóm elvan velük, megjön az oviból, odaáll a járóka mellé és mondja nekik: Sziasztok itt van Lili nővérkétek :) Énekelget nekik, felhúzza a zenálő bigyókat, aranyos.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


A járóka projekt nálunk is tervben van. De össze kéne rakni a másikat is, hogy végre nagyobb helyük legyen, így már többször egymás nyakára másznak. Amúgy nagyon cukik, kezdenek foglalkozni egymással. :)

A hinta is egy jó ötlet, én is gondolkodtam, h be kéne szerezni egyet. Nektek milyen van?
Nálatok mi van a járókába, mivel játszanak a picik?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
alapban egy játszószőnyeg van, ívvel és azon lógnak a bigyók. Most azt kivettem, beraktam csörgőket, plüssöket, ilyesmiket.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Nekünk nincs olyan játsszőnyegünk, én csörgőket kötöttem fel nekik a járókára. plüssökkel ők is játszanak, de kicsit zavar, h folyton mindent a szájukba vesznek, a plüssöket is. Nem lesz bajuk, h ezt a szöszt rágcsálják?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szőröset ne adj nekik, inkább pamutféle mosható, nem bolyhos-szőrös textileket.
milyen hintájuk van? ülnek benne? Nem árt az a gerncüknek? Mert amúgy a hintázás tök jó!
Claire
claire
 
 


Szivvi!
Az jó, hogy a lánykád ilyen ügyes. Csak biztatni tudlak, az enyémek már rendesen hármasban játszanak, kezdenek szépen összenőni.

Abbey!
Nem muszáj a játszószőnyeg, pont jó, ha fellógatod nekik a lomokat.
vovanda
 
 


Abbey, marha klassz vagy, hogy ilyen komolyan dolgozol a hazassagod javitasan. Ha mindenki igy allna hozza, biztos semmi valas nem lenne... Kivancsi lennek erre a hipnotizaciora! Volt ido, hogy ugy ereztem, nagyon szuksegem lenne ra... De az en pszichomokusom nem csinaallt ilyent.

Szerintem azt is nagyon jol csinalod, hogy nem egybol erolteted a ferjednel, hogy menjen Veled. Ez tenyleg nehez sok ferfinal; ok alapvetoen racionalisabbak es foldhozragadtabbak, (talan buszkebbek is?), minthogy ilyenekben higgyenek. Talan szepen lassan majd kitalalod, hogy lehetne ugyesen ravenni...

Jaroka: nekunk sosem volt, es nem is ereztem szukseget. Valahogy nem akartam elzarni a cseperedoket egy racs moge. Eleinte egy tiszta pokrocra tettem ki oket (igy a tesok is konnyebben jatszottak veluk), mikor pedig mar lemasztak rendszeresen a pokirol, hagytam oket szabadon garazdalkodni. Akkor kevesebb jatek is kell - minden erdekli oket, ami korulottuk van, es talan hamarabb is kezdenek el kuszni/maszni, mert szeretnek elerni a pokin kivuli vilagot...?

A jatekokkal pedig azt a trukkot erdemes bevetni, hogy egy-egy hetig logatsz nekik fel vagy raksz be a jarokaba (vagy a pokijukra) egy adagot; azt aztan elteszed, es egy masik adagot teszel ki. Amugy eleg hamar megunjak a jatekokat; de par het alatt elfelejtik oket, ismet ujdonsagkent jatszanak veluk.

Lanyok, aki tud angolul, annak talaltam egy jo kis konyvet (Double Duty). Megrendelve kcsit draga, de egy jo resze rajta van a neten ingyen is (http://books.google.at/books?id=K-FVhB5 ... &q&f=false bar ez igy szornyu, talan eleg beirni a keresobe, h. double duty: the parents guide, es kijon, mint google konyv). Mindenfele specko ikres tanacs/bolcsesseg: mikbol kell kettot beszerezni es mikbol nem erdemes; mi a par alapveto kellek az ikrek kiskoranak tulelesehez, ami mas, mint egykekkel; oltoztessuk-e oket egyformaba; hogy eljuk tul a nyugos korszakokat/orakat; hogyan keruljuk el koztuk a rivalizalast, stb.

Abbey, ugy remlett, hogy az utca, amit regebben megadtal, az nagyon kozel volt a Molnar rendelojehez. Vagy nem vagytok babakocsis tavolsagban tole?

Ettol meg en is rettegek, hogy hogy fogok veluk kozlekedni. Kulonosen a nagyobbakat hozni-vinni - amikor napi 100-szor kell ki-be-szallni a kocsibol, persze rohanva, akkor nincs ido hatalmas babakocsikat ki-be-varazsolni, 2 babat pakolgatni; nyilvan viszont otthagyni sem jo oket a kocsiban. A logisztikatol meg rettegek, bar egyelore persze az egesz terhesseg vegetol/szulestol jobban... csak legyen minden rendben veluk is es velem is. Mar max. 29 nap, amig egyben vagyunk...

Ti csinaltatok valami (gyogy)tornat a csaszar utan (akinek az volt)? Volt valami, ami jobban bejott? Vagy felejtsem el, mert ikrekkel ugysincs az embernek lehetosege?
zsebibabak
 
 


Sziasztok! Volt valamelyikőtök náthás a babavárás alatt? Két napja szenvedek, alig alszok valamit (kb. napi 3 óra).
Úgy tudom, hogy orrcseppet, orrspray-t terhesség alatt nem lehet használni, a napi többszöri inhalálás pedig nagyon keveset segített eddig. Van valami ötletetek?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!
Lánynévben a Dóra volt a másik befutónk. :-)

Logisztika: hidd el, kialakul. Az elején lehet a kicsiket két hordozóban vinni, így nem kell a babakocsival vacakolni (szép izmaid lesznek tőle), mire meg a hordozót kinövik, szerzel némi rutinnt, és ki tudod alakítani, hogyan lehet közlekedni.
Én is féltem egyébként, főleg amikor már a kicsik is jártak, és egyedül kellett autóznom a hárommal, hogy hogyan fogunk ki-be szállni, de meg lett a megoldás.
vovanda
 
 


Nátha: orrcsepp, orrspray nyugodtan mehet, láz, fejfájás, torokfájás esetén Panadol, Algopyrin. Meg szinte majdnem minden gyógyszer szedhető terhesen is, csak a beszari gyógyszergyárak mindenre ráírják, hogy terhesen ne, fedezik magukat.

Torna: én nem gyógytornáztam, csaszi után 4 héttel egyszerűen elkezdtem normálisan tornázni.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Mezi, én influenzás voltam 4 hónaposan, sokat teáztam, és kínai olajat kentem az orrom alá, az kitisztította az orrom, és tűrhet volt.

Nálunk: levittem reggel az összes szennyest (2 hete nem mostam), gondolván ma kimosok. Beraktam egy adagot, majd elmentem be a melóhelyre papírokért, mire hazaértem bokáig ért a szaros csatornavíz a pincében, elöntve mindent, beleértve a földön lévő ruhákat is. Az hagyján, h nem tudok pisilni, se kezet mosni, se semmit, mit csináljak a ruhákkal???? Sztetek ki lehet mosni, vagy kuka????

Zsebi: köszi, aranyos vagy :) De, abban az utcában lakunk, ahol a drnő van. Nem a levitellel van gond, hanem ott nem tudok bemenni a rendelőbe.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Köszi az orrdugulásos infokat. A kínai olajra még nem is gondoltam. Lehet kipróbálom. Aztán ha az se javít, akkor jöhet az orrspray.

Pont ma mértem le az "új" lakásunk bejárati ajtaját. A Bergon kocsi nem fog könnyen beférni, így eggyel kevesebb lehetőség, ami közül választhatok. Szerintem kicsit oldalra fordítva be tudnék sasszézni vele. Szóval nem egyszerű.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Hogy vagy Mezi?

Tegnap végül ki kellett hívni a duguláselhárítókat, akik jól lehúztak minket. Itt voltak max.10 percet, majd közölték, h akkor ez 26e Ft lesz. Majdnem rosszul lettem.
Ma meg eltakarítottuk a romokat, egész nap a pincét mostam fel, 5ször sima vízzel, utána 3szor domestosos vízzel. Sztem elég tiszta lett. A ruhákat kimostam, dupla mosószerrel, meg vanishel, elég jó illatuk lett, remélem tiszta is.
A picik türcsieit meg előmosással, sima mosással 95°C-on. Sztem nem maradt baci benne.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?