Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Kata: tejmentes volt, növényi tejszínnel készültek. :) Még fel sem fogtam, hogy 1 évesek, mondjuk azt sem, hogy itt vannak nekünk. Minden este úgy fekszem le, hogy ajándék volt ez a nap-bármennyire is kiakasztanak néha. :oops: :D

Nyulasz: juj! Szerintem azért a mérlegek is csalnak meg fogyhatott pár dekát Noncsi. Remélem azért ezt hamar visszaszedi, ha már ilyen kis top-modell alkat.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi :) igen, jó hogy vannak. Bármennyire is nehéz néha.

Srácok már kb 2,5 hónapja hogy betegek. Mentem ma dokinkhoz, ráhalgatott, és Gergő búg meg hurutos a torka még mindig vírusos. Bár volt már hogy dokink annak látta, de a fül-orr-gégész nem. Mindegy. Kaptunk beutalót Törökbálintra pullmonológiára. Sajnos csak december 6-ra kaptunk időpontot, ami még 3 hét :( Remélem addig tudom őket kezelgetni, és nem fulladnak be, nem kapnak megint tüdőgyulladást. Nos Nyusz, most igazán csak az Úrba tudom vetni a bizodalmamat!

Remélem amúgy Noéminél a mérleg mért falsul. Hasa amúgy nem ment? Ivott rendesen?

Kata
labkat
 
 


Kicsit elmaradtam, havazós hétvége volt.

Timi bocs, hogy megcsúszva, az Isten éltesse ezt a két gyönyörűséget!!! Fantasztikusak a képek is! Gyönyörű tortákat csináltattál!

Nyuszi, Noémi önkéntes rabnak vonulása tüneméynes! Annyira édesek, ahogy ücsörögnek a kanapén okosan. Nem is értem, miért aggódsz, hogy leesnek :wink:

Na, most vissza is olvasok, nem csak a képeket mazsolázom ki :oops: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

 
 

Nyuszi!
Valamennyit biztosan fogyott, de elég sok minden befolyásolja a mért súlyt. Úgy mint: üres pocakkal mértétek -e, vagy nem, kakált -e előtte/mennyit és egyebek. ne méricskéld 2-3 havinál sűrűbben, 1 éves kor után már lassan híznak, ha betegség miatt fogynak, az normális, vissza fogja szedni.
vovanda
 
 


Kata, ez hihetetlen! Szegény kicsi fickók, mit szenvednek már :( Annyira sajnálom! Hát ezt nézve tényleg piszkosul messze van dec.6. SZép kis ajándék a Mikutól :evil:

Nyuszi, nálunk volt láz a 15 hós oltás után Mírának, de nem ilyen magas, és csak fél napig. Nálatok már egész tartósnak bizonyul. A csudába! Kilók :shock: Ez azért semmiképp nem jó szerintem. A Mexalent akartam még kérdezni, vényre kapható csak?

Timi, olvatam a kamillás szirup tippedet, lehet hogy nálunk sem ártana néha. Emmával rengeteget szenvedünk.
Bank ügyben vannak fejlemények? Nagyon szorítok!!!!!!!

Babusok, hogy van Tami? Széklet volt? Magától oldódott meg, vagy segíteni kellett?

Tigris, a videót ezen a roncs laptopon nem tudom megnézni, de majd este bepótolom!

Reunion! Hihetetlen, mi meg nem határozza egy gyerek éjszakai nyugalmát :shock: De örülök, hogy sikerült rájönni, és tudtatok mind aludni!
Én Mírával kínlódtam meg csütörtök éjszaka. Az én 8 hónapja istenien éjszakázó lányom ordítva ébredt, és másfél órán keresztül abba sem hagyta. Sehogy nem lehetett megvigasztalni. A szívem majd meg szakadt. Persze végül Emma is megébredt, így már ketten dögönyözték a hasamat. Végül kis kezelés után mindenki ment vissza a saját ágyába, és ment a horpasztás reggelig. Egy dologra bírtam gondolni, mert nekem is hasfájásnak tűnt, hogy szokásuktól eltérően uzsira a nagyitól gyümit kaptak. Ennyi elég, hogy elszúrja 4 ember éjszakáját és így a nappalát is.

Ja, és most láttam, hogy az ugrálózebra a Müllerben akciós idén Karácsonykor is. Érdemes megvenni, míg van készlet.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


haho Csajok!
Itt a tavasz :lol: :lol: ja annyira jo, lent voltunk játszon még a mellényt meg sapit is levettük :) remélem eltart még pár napig, hallott vki vmit? lehet megnézem a neten miket irnak
Kata: jaj nagyon drukkolok ne legyen rosszabb fiuknál, hátha mondanak majd vmi okosat a pullmonologián...ez borzaszto h 3 hetet kell várni és sajnos ez nem is sok hihetetlen egyes helyeken meg honapokat kell várni :(
Törpi: koppkopp kaki, most 2 hétig kapja a paraffinolajat remélem rendezödik a dolog, de ugy sajnáltam szegénykémet h sirt, most is többször mondja h kakiltam persze nem meg még azért benne van h fáj a kaki :( kajára figyelek
Nyulasz: hogy van Noncsi?
Timi: Ti?
hétvégén képzeljétek sz 20 v 45 percet aludtak és éjjel nem keltek :shock: :shock: azért jo lenne ha aludnának kicsit napközben is :oops: :lol: de tuti fel voltak pörögve kint voltunk sokat :)

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Móni: na de jo h rájöttetek mi a "bibi" :wink:
Törpi: hu ennyire megviselte pocit a gyümi :(
Kata: lányok jol vannak? járnak oviba?
Tigriske: tényleg csinik a csíkosban :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Sziasztok!

Mai nap rohangálás volt, visszaolvasni még nem volt időm. :oops:

Törpi: köszi! Bankban ma voltunk, leadtunk minden papírt-kérelmet és most várjuk, hogy rábólintsanak! Kellenek a drukkok!

Délután fejlődésneutológián voltunk, Fő.o. vélemény: "Nagyon jól sikerült gyerekek!" :D :D :D Hanga lába rendben van, ha 2 hónap múlva is befordítja, akkor kell ortopédushoz menni, de szerinte jó lesz a lába, csak minél többet legyenek mezítláb, cipőt csak ha nagyon muszáj, akkor húzzunk rájuk, mondjuk nyakig érő hóban. Hanga torkát is megnézte, nem vészes, mellkasa sem zörög, de ha 2 nap múlva belázasodna, akkor azért vigyem el a gyerekorvoshoz, egyenlőre semmi sem kell neki, esetleg a köhögés miatt Stodalt adhatok.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, nagyon jó hírek! Hát csak csatlakozni tudok a dokihoz; nagyon jól sikerült babák :D
Bank miatt szorítok nagyon!!!!!

Zsófi, köszi, de szerencsére már ritkák az ilyen nyúzósabb éjjeli műsorok, így azt a keveset elég jól viselem. Sajna viszont ma éjjel nem sok jóra számíthatok, mert Emma megint nem kakilt, de egész este délen lőttek :( Örülök, hogy jobban vagy!

Babusok, szegény kis Tami :( De azért jó, hogy már rendben van. Szobatisztaságra hajaztok már? Sajna nálunk még mindig csak akkor szólnak, amikor már képtelenség lenne elkapni őket. Na meg néha át is vernek, mert pukinál is riadóznak :oops: Igazság szerint nem erőltetném a dolgot, nem hiszem, hogy jót teszek vele. Majd ha érettebbek lesznek rá, akkor ugyis szólnak. Ti azért idősebbek vagytok fél évvel, alakultok?

Kérdésem lenne; Míra pár napja nem itta a vizet, így a két és fél decis pohárba 2 deci vizet és fél deci 100% gyümilevet öntöttem. Nos, azóta napi 3szor töltöm újra, és állandóan csurig a pelus pisivel. Ez most rossz így? Én sosem adtam nekik üdítőt, mindig vizeztünk, szokatlan, hogy ennyit igyon, és pláne, hogy nem tisztán vizet :? Bocs, ha hülyét kérdezek :oops: :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára törpilla812 2010.11.15 22:38-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: enyémek is 2x annyit isznak, ha narancslét teszek a vizükbe. Valljuk be, jobban csúszik, ha van némi íze a víznek! :wink: Én 1 narit szoktam kifacsarni és azt kapják higítva. (heti 2x) Ha tiszta vizet kapnak Hanga megkóstolja aztán néz rám a nagy kék szemeivel kérdőn és mutogat a csőrösre, hogy ez meg mi?!
Szegény Emma!

Hát ha én tudom, hogy a Stodal csodákra képes, tuti magamnak is vettem volna! Hanga nem köhög, pedig az elmúlt éjjeleket végigköhögte. Én is meghúztam az üveget-borzalmasan édes, de azóta ha köhögök is sokkal jobb a helyzet!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok,este még volt egy kis láz,már nem olyan magas,még kapott kúpot éjszakára.

Labkat,ha esetleg aggódsz,vagy rosszabodna a helyzet,akkor kérj egy beutalót sürgősséggel a dokidtól,enyém adott egy dátum nélkülit,meg egyszer már voltunk is,amikor sípolni kezdett,és akkor bármikor mehetsz Törökbálintra.Mi is most 2 hónapig betegek voltunk :roll: Jobbulást!

Törpi,nemááá,gyümitől?Milyen gyümi volt?Enyémek is szoktak délután kapni :roll:
Szerintem sem érdemes a szobatisztaságot hamar forszírozni,sok lesz a kudarcélmény nekik,de megérnek rá,és akkor hamar menni fog.
Ivás :shock:

Mexalen vény nélkül kapható,és nem is drága olyan 500 ft örül van,ha jól emlékszem :roll: paracetamolos.

Timi,tökéletes gyerekek :D :D :D Bankhoz drukk!

Babus,olyan kevés alvás nappal :shock: Enyémek meg 3-3.5 órákat alszanak nappal.Ma egy játszózás délelött?

Zsófi,kontroll mérés tegnap este,8.4 :shock: iagz tegnap nem kakilt,ilyen hónapok óta nem volt.Elötte 7.8.Úgyhogy már nem aggódom. :D Te jobban?

Vanda,ja,nem szoktuk már méricskélni őket,de most,hogy rosszabbul evett,kiváncsi voltam...kár volt,csak idegesítettem magam.
Vendég
 


Nyulasz: elvileg gyorsban találkozom-unk egy barátnőmmel, de irányban van, szóval attól függ Vele mikor és akkor Rádcsörgök :wink:
tegnap aludtak ám egy nagyot :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Játszótérre énisénis! Hű, de irigykedem! Na, de majd tavasszal! Nekem a postára kéne leszambáznom két nagy csomag habtapival meg a két gyerekkel-még nem tudom hogyan oldom meg-autózni nincs kedvem, de így jó móka lesz!

Nyulasz: Noémi súlya :shock: Nem semmi, hogy ennyit ingadozhat a mérleg! Tényleg nem is érdemes méregetni. Holnap lemegyünk mi is az 1 éves státuszra a védőnőhöz. Kíváncsi vagyok mi a hivatalos mérés eredménye.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Babus,okés :D Persze beborult,no meglátjuk :roll:
Alvás :D

Timi,hű,én nem bírok velük postára menni,nincs akadálymentesítve :twisted: Majd meséld el,hogy oldottad meg :lol: Jó mókázást :lol:
Vendég
 


Befedjük a teraszt,7 óta dolgoznak az ácsok,kalapálnak,fűrészelnek,ezeknek semmi sem számít,még mindig húzzák a lóbőrt :shock:
Vendég
 


Egy kérdés...van egy nagy komód a szobájukban,natúrfa lakkozva,szerintetek mivel érdemes átalakítani kicsit,hogy babás legyen?Öntapadó tapéta,vagy festeni lehet valamivel?Valaki csinált már ilyet?
Vendég
 


Nyuszi, fél 9 és alszanak? :shock: Napközben meg 3 órát? Neked mormotáid vannak? :wink: Nálunk fél7-kor már csiripelés volt, de nem mentem át, így negyed8-ig még visszaszundiztak. És ez nálunk már boldogságra ad okot. Apát meg mezitláb küldöm le a földszintre, nehogy zajt csapjon, nemhogy munkások kalapálása :shock: :shock: :shock: Nem semmik a gyerekeid! Kicsit irigy :oops:
Kreatívkodnál? Hát ebben nem én leszek a segítség asszem. A mi gyerekszobánkban max egy díszcsík van, ami arra emlékeztet, hogy itt gyerekek laknak. Na meg a két kiságy.
Nem úgy volt, hogy ezen a héten költöztök? Mégis élesben hallgatjátok végig a barkácsolást?

Timi, örülök, hogy nemcsak Hangának jött be a Stodal :lol: Jó mókázást a postára! Súlyokról beszámolj ám!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi,ja,de enyémek este 9-kor mentek csak aludni...persze nem panaszkodom.Úgy néz ki maradunk itthon,ma lesz kész amott a takarítás,de tegnap sem zavarta őket itt a nagy munka,pedig zeng az egész ház :shock: Még 2 nap és kész vannak,így nincs értelme már elmenni.

Ja,én is tegnap tettem fel néhány hungarocell figurát,de úgy feldobta a szobát,hogy megjött a kedvem :D Meg a lámpa körül vannak foszforeszkáló csillagok,ennyi.
Vendég
 


Megjártuk a postát! Egész ügyes voltam! :lol: :oops: A két habtapi csomagot beleraktam egy hatalmas zacsiba, felakasztottam a babakocsi kormányára a két fülét, így pont akkora volt, mint a babakocsi, lépni alig tudtam tőle, mert szinte a földig ért, de csak leértünk!

Nyulasz: nálunk sincs akadálymentesítve a posta, kint kell hagynom őket, de pont az ajtóban, meg találkoztunk út közben egy rokonnal és eljött velünk, kint maradt a csajokkal, amíg bent voltam.

Én sem vagyok nagy kreatív, de most pl. rendeletem a fakopáncstól fogasokat és betűket. A fogasok aranyos lepkések, és már nagyon kellett, a betűkből meg az ajtóra raktuk ki a neveiket. Komódra én matricát tennék, vagy a fogantyúkat cserélném le valami babásra-ezt tervezem a miénkkel is.

Ma enyémek korán keltek, már 6.45-kor ment a bababa-tetete-dedede-TE-ez azért nagybetű, hogy hangsúlyt adjak, mert az aztán volt. Szerintem 2 házzal arrébb is felébredtek rá. :D
Most raktam le őket szundizni, remélem lesz nagy alvás!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Csak bekukk, átlóztam.
Reggeli szívroham:
Danikám Balu szobájában az íróasztal fiókját csavarostól-mindenestől leszakította, rá Rékára. Valszeg kihúzta és rácsimpaszkodott. Én pont öltözni akartam, csak a csattanást hallottam, rohantam be, Réka tiszta vér volt. Vérzett az orra, a feje, megállt a szívem kicsit. És a mázli: semmi komoly baja nem történt, kicsit felrepedt a bőre, lesz egy nagy kék dudor a fején. Agyrázkódás jeleit nem látta doki néni, pár napig fokozottan kell figyelni. Jó reggel volt...

Nyuszi!
Vannak ezek a falra meg mindenhova ragasztható figurák, olyasmi anyagból, mint a habtapi. Micimackós, meg minden csoda. Azt később le tudod nyom nélkül szedni. Nálunk a fal van teleragasztva.
vovanda
 
 


Vanda :shock: :shock: Hát szerencse akkor, hogy nagyobb baj nem történt. És ha jól értem, már doki is látta ma délelőtt, így Te is nyugodtabb lehetsz. Igen, emlékszem, Dani mindig nagy akrobata volt. Egyre idősebb, egyre ügyesebb. Nem kevéssé főhet a fejed egész nap. Talán jó lesz az a bölcsi :? Kicsi Rékának gyógypuszik a homlokára!
Nálunk Míra csak magában tett kárt, amikor behajolt az alsó fiókba, a felette lévőt meg számunkra is rejtéjes módon a nyakára húzta. Volt ám sírás rívás.

Nyuszi, nekem is 9-kor alszanak el :oops: Kreatívkodással én már megvárom a bölcsit, mert addig ugyis minden éber percüket a nappaliban töltik a földszinten. Felmenni csak aludni hagyom őket. De akkor majd lopom az ötleteket Tőled. Jó, hogy ilyen alkalmazkodóak a gyerkőcök. Nagyon szerencsés vagy velük!

Timi, akkor jól sikerült a szamba! Ügyes vagy!

Az én lányaim meg reménytelen esetek. Hiába a kiéheztetés (gyümilé tízóraira) és a hatalmas séta ebéd előtt, nem jött meg az étvágyuk. Bezzeg a munkások mindjárt itt lesznek kerítést betonozni. Tuti felébresztik őket. Az enyémek sajnos nem hagyják figyelmen kívül a hangoskodást, ha alszanak. :? Azt hiszem hamar kidőlök este, nem egyszerű ez a nap :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda: jesszum de jo h nem történt emmi nagybaj :shock: :shock: :wink: gyogypuszik :wink:
Törpi: bilizést kérdezted, hát már megvettük de még azt mondják szék :lol: , a wc jobban érdekli öket ugye látják h megyünk :oops: :lol: hát én nem bánnám ha megvárnák a joidöt :oops: tavasz-nyár, talán könyebben és gyorsabban is menne...de már érdeklödnek tudják h pisi-kaki meg az állatokat is pelusozzuk söt néha egymásnak is segitenek, néha le is veszik, ennek akkor örülök ha kakis :oops: :lol: gyanus ha elbujnak a szobájukba és nagy a csend, résen kell lenni :lol:
mi is csendben alszunk :?
Timi: ügyi vagy postával :wink: klassz vonalzo :wink: nekünk is vannak nevek az ajton olyan habtapis anyagbol, bénaanya rendelte persze nem sk :oops: :lol:
Nyulasz: matrica vagy fogantyucsere jo lehet
nekünk haptapis figurák vannak felragasztva meg egy ikeás tárolo log ja meg micimacis függöny
ha még ilyen jo idö lesz összehozzuk játszot :wink:
nem is meséltem a multheti mázsálás eredményét ha már igy a sulyokrol irtatok :lol: Tami 12,2 és 88 cm Lalu 12,3 és 90 cm (én nem látom ám ezt a 2t :oops: ) ja bodyban meg pelusban az nem tom mennyi lehet

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Zsófi: na de jo h jol vagy már :wink:
fele mellément :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Vanda: hűűűű! Szegények! Nagyon durva lehetett, jó, hogy nem lett tényleg nagyobb baj!

Zsófi: kaptak végül még néhány dolgot. Clemmy kockákat, zenélő könyvet, rendes könyvet, tanuló asztalt (auchanos, full gagyi, de imádják). Lufikat is hozott anyós, érdekes, hogy féltek tőle, aztán Alexa még aznap megbarátkozott, Hanga még mindíg tart tőle., de legalább nem nyúl a virághoz, amire felakasztottam. :D Ja, és tegnap kaptak még két tortát-keresztanyám jött át és sütött nekik. :D Most visszahízom, amit leadtam.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi!
Igen, elmentünk doki nénihez, pár napig figyelni kell, nincs -e agyrázkódása.

Zsófi!
Ez a fele mellément, marha jó. Itt röhögök. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vovanda
 
 


Vanda,ajaj,megint pár ősz hajszál :shock: Puszi a kobakra!

Zsófi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi,ügyes vagy a postával :D Lufi :lol: :lol: :lol: Enyémek imádják,volt az unokatesóéknál egy csomó októberben,aztán volt kettő a nappaliban is,ami héliumos,hosszú madzaggal,azzal Noémi jó sokáig elvolt. :D

Babus,ja reméljük lesz még jó idő,bár így is összetehetjük a két kezünket.
Mi nem is fogunk bilizni,ha mondom anya megy pisilni,már mutogatnak is a wc felé.
Tök jó,hogy ilyen egyforma méretűek...nekem mindig megkérdezik,hogy ikrek-e :evil:

Törpi,hiába a jó alvás,ha a kajával meg kitépem az összes hajam.Bár látom nálatok se egyszerű :evil:

Megpróbáltam reggelire táp elött fél10-kor!!! kenyeret adni,Noémi egy falatot se volt hajlandó :( Bazsi legalább kettőt harapott.Hiába mondogattam nekik,hogy bizony ez a reggeli,és rágni kell :lol: Végül csináltam tápot.Nem tudom mi tévő legyek...és a kaja is csak turmixolva megy :evil:

Köszi az ötleteket,fogantyút nem tudok rajta cserélni,mert az előzőt is leszedtem,külömben rámolnak.A habszivacsos figurák se sokáig lennének rajta,így az is kilőve :? Valami öntapadós fólia lenne esetleg a megoldás :roll:
Vendég
 


Nyulasz: ilyen rámolásra gondoltál? :lol:
Kép Tegnap elfelejtettem visszarakni a zárat.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz: együtt esztek a gyerekekkel? Nálunk úgy kezdődött, hogy nyaralás alatt ők kaja után voltak amikor mi ettünk, de ugye ott voltak mellettünk és irtó nagy kunyerálást rendeztek. Nálunk a vacsora a közös étkezés 6-kor, imádják, hogy azt eszik, amit mi.

Ma nincs könnyű napja Alexának. Szerintem jönnek a fogai, folyton pulcsicsere van, mert elázik seperc alatt és kizárólag a nyakamba csimpaszkodva bír létezni. Még jó, hogy az alvás most megy neki nélkülem is, mert pl a pelenkázóra sem rakhatom le-szerinte, végigüvölti úgy, hogy apja jött haza és 2 házzal arrébb már hallotta, hogy kicsi lánya visít. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Ilyen nálunk is van... :D

Nyuszi!
Enyémek is azt eszik 1 éves koruk óta, amit mi. Ha nem főzöl fűszeresen, érdemes megpróbálni a közös kajálást, akár úgy is, ha lopkodhatnak a ti tányérotokból.
vovanda
 
 


Nyulasz: ne stresszelj kaja miatt (mondom ezt én uezt csináltam :lol: :wink: ) hidd el enni fognak majd ha ugy érzik, ne eröltesd egyszer rákapnak :wink: és ha pépes több marad meg bennük ami meg jo :wink:
na és mi van ha csak 1 vagy 2 honap vagy több mulva fognak enni nem turmixoltat? semmi :wink:
már rájöttem h tömni nem lehet enyémeket ha vmi nem kell ugysem kell ha cigánykereket járok akkor sem és majd esznek pl. késöbb vagy nem de éhen nem halnak :wink: és igen ha éppen rosszul esznek már kétségbe is esek h jaj mi lesz de persze nem lesz semmi :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Sziasztok!

Na annyira azért nincsenek rosszul a srácok szerintem. Elég jól reagálnak a kezelésekre. Hurutosak, és köhögnek, de leginkább reggel, ha összegyűlik a váladék a torkukban. Napközben nem is annyira zörögnek. A lányokat meg ha nem viszem, remélem nem is lesznek betegek!

Sikerült ma két jó üzletet kötnöm :) Vettem egy FP járássegítő minimotort oroszlánosat 5800-ért plusz postaktg. De még az elem is jó benne, doboza, blokkja megvan, és lakásban használták. Anyuéktól kapja ezt Gergő névnapjára :)
No meg váltottam kötelezőt, és nyertem rajta 15000-et :)

Nyulasz: azért köszi az ötletet, de remélem nem lesz rá szükség. Ha nagyon betegek lennénk, úgyis megyünk kórházba, ahol a főorvos asszony pullmonológus, TB-on volt régen, és egy kedves doktornő is az!
Amúgy srácok is simán szuszkáztak, miközben apámék vágták a fát motoros fűrésszel. Úgy tudom ezzel edzeni lehet az idegrendszerüket :)

Vanda: sajnálom a reggeli esetet :(

Timi: remélem Alexának gyorsan kibújnak azok a fránya fogak!

Kata
labkat
 
 


Kata: de ügyi vagy :wink:
párásítót használtok? az nem segítene éjjelre?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


jó reggelt!

Timi,igen,ilyesmire gondoltam :lol: Vissza bezzeg nem pakolnak :lol:
Alexának hajrá fogacskák!
Szép az új vonalzód :wink:

Labkat,üzletasszony :D
Ne legyenek nagyon betegek!!!Sőt,egyáltalán ne!Hátha nálatok is hamar kinővik,nekünk azt mondta a tüdőgyógyász,hogy akár 1-1.5 éves korukra is kinőheti Bazsi ezt a sípolásos dolgot.És ki is nőtte,mert a mostani megfázásnál már nem kellett ventolin.

Vanda,Réka jól van?

Kaja:

Igen,együtt is eszünk,ha nekik adok,akkor én is mindig eszem,kunyizni is jönnek,mikor csak mi kajálunk,de ha megkínálom,vagy elfogadnak egy-két falatot,vagy annyit sem.Abból is adok,amit mi eszünk,a paprikáskrumpli még csak-csak csúszott tegnap 80-100 gramm között vacsira,de a tojásos nokedli például csak 3-4 kanállal,krumplipüré csak Noéminek,husival,a rakott zöldség,főzelékek csak turmixolva,összetörve nem.

Viszont tegnap kaptak aloe verás activiát,benne hagytam a darabokat,és amikor került belőle a kanálra,akkor szóltam Bazsinak,hogy ezt most meg kell rágni,és egy darabot sem köpött ki.

Próbáltuk a kenyeret,kalácsot úgy,hogy én rakom a szájukba,úgy is,hogy kis katonákat teszek eléjük,úgy is,hogy csíkokra vágom,és ők haraphatják a saját kezükből(bölcsiben így kapták régen a gyerekek,mikor anyósom ott dolgozott),úgy is,hogy az enyémből haraphat,egyet én,egyet ők,de sehogy se megy.

Ja,megpróbálok nem aggódni,meg kicsit lazábban kezelni.

Most új napirend van kajaügyben,reggel táp 9 után(elötte kenyeret próbálok),11 körül joghurt(elötte kenyeret próbálok) ,vagy ha játszón vagyunk banán vagy tejszelet,12.30 körül főzelék+tejpép,16.30-kor valami gyümi,túróval,vagy hasonló(persze a kenyeret próbáljuk elsősorban),19 körül főzelék,21-kor tápi,és alvás.

Próbáltam elhagyni a reggeli tápot,de nem sikerült,pedig vettem milupa tejitalt,és csináltam a kenyér mellé,és az asztalon volt,önkiszolgálásra,ittak is belőle,de kenyeret csak Bazsi evett 3 harapásnyit,végül csak kellett tápot csinálnom.

Jajj,most jutott eszembe,hogy annak idején is állandóan panaszkodtam a kajára,mikor a tápszert kezdtük,és nem akartak cumisüvegből enni,érdekes,ennyi idő távlatából nem is tudom,miért láttam olyan vészesnek a dolgot :lol: Remélem pár hónap múlva megszépülnek ezek is :lol:
Vendég
 


Babus,párásítót törökbálinton én is kérdeztem,a főorvos úr azt mondta,felesleges :roll:

Viszont ami jónak tűnt,illóolajat csöpögtettünk ilyen mécsestartó tetejébe párologtatni,asszem citromfű és eukaliptuszosat,és alvás elött a szobájukba tettük egy fél órára,esetleg meg lehet próbálni.
Vendég
 


Kata: ügyes vagy!

Nyulasz: hát ez az! Visszapakolni még én sem tudok, ha ott vannak, mert ahogy berakok valamit, már rángatják is kifelé. Kajálás: tényleg sokat aggódtál a cumisüveg miatt, most ugyanez a helyzet a darabos kajával. Majd ezt is megszokják. Erőltetni nem szabad, kínálgasd őket, majdcsak rákapnak! Kamaszként tuti nem kell már turmixolni nekik! :wink:

Vanda: hogy van Réka? És te?

Nem tudom, hogy ez a köhögés mikor akar elmúlni, de esténként még igencsak fuldoklom, Hanga is már csak éjjel köhög egy kicsit. Ma megyünk védőnőhöz mérésre! nagyon kíváncsi vagyok! Szerintem Hanga fogyott egy picit, mert múltkor egy kézzel már alig bírtam el, most meg simán, meg az arcán is látom. Nem mintha nem lenne miből leadni! :lol:

Főo. mondta ugye, hogy ne adjak rájuk cipőt-szandit bentre semmiképp. Namármost, akkor mit adjak rájuk, hogy ne fázzanak meg, mert a zoknit még mindíg leveszik. Tudtok valahol olyan harisnyanadrágot, aminek a talpa csúszásgátlós és vastag? Tegnap térdzoknit húztam a harisnyára-levették.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Ja, vonalzódícséreteket köszi, ez csak átmeneti, mert majd olyat szeretnék, mint Törpinek meg Nyulasznak van!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Köszi, lányok, úgy tűnik, minden rendben. Semmi jele agyrázkódásnak, keltem éjjel is párszor, hogy ránézzek, de jól van. Pár nap, és én is kiheverem a sokkot.

Nyuszi!
Enyémek lehúznak reggel 2 deci tejet, és még utána reggeliznek. De nem sokat. Esetleg ha kipróbálnád, hogy akkor sem adsz tápot reggel, ha nem esznek pár falatnl többet?
Ja, és a szilárd kaját ne úgy mérd, mint a pépest, a 100 gramm körüli az elején nem rossz, most még hamarabb laktatja őket. majd belejönnek.
vovanda
 
 


jaj Csajok este majdnem az ügyeleten kötöttünk ki :( Lalu egyszercsak elkezdett keservesen orditani h fáj a nuni vagy 20 percet orditott leizzadt és csimpaszkodott belém persze tök egyedül Apa dolgozott anyosom gyorsan beült taxiba átjött de mire ideért kutyabaja nem volt
nem tudom mi lehetett a baj igazábol nem tudom eldönteni, hogy pisi vagy kakibaj volt e esetleg, ez a 2 még eléggé egybemosodik nekik :?
elsö körben pisit megnézetem és sztem kérek beutalot vmi gasztrora vagy nemtom hova ahol ezzel foglalkoznak, nem állapot h akármit adok akkor is fáj a kaki :(
ha van vkinek ötlete lécci mondjátok

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


praktikákat kiprobáltam, kaki van, de Taminak fáj :( Lalu meg nem tudom h utánozza-e :? és csomoszor mondják h kakiltam de semmi sztem megvan az inger de nem mernek kakilni mert fáj, inkább Tami de ezt a nuni dolgot nem tudom hova rakni Lalunak :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi: puhatalpu vagy olyan börtalpuzokni??? nekem nem tudják levenni a puhatalput mert van benne gumi

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: szegény Lalu! Remélem nincs semmi baj! Néztem puhatalpút élőben a Brendonban (az a liliput féle), hát szerintem az sokkal könnyebben leszedik. Vagy nem? :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Babus!
Nem látd Lalu nuniját pirosnak, gyulladtnak? Hőemelkedése nincs? A fájdalom egyébként utalhat húgyúti fertőzésre, sima vizeletvizsgálat nem mutatja, csak a tenyésztés.
vovanda
 
 


Kész vagyok. Rémes volt az éjszakánk. Elfeküdtem a nyakamat, és így alig birom mozgani a fejemet jobbra. Eléggé fáj. Náthás is vagyok, bár ez a legkisebb baj. Srácok jól vannak, bár Bálint nem aludt délelőtt, és Gergő panadolos szipkával felsírtette a szájpadlását, jól megijesztett, mert eldőlt vele, azt hittem torkon szúrta magát :( De most jól elraktam a szipkákat! Bár ma csak három gyerekem van, de olyan f°s vagyok, hogy alig élek! Jól jönne egy segítő kéz, aki megcsinál mindet, amíg pihenek... Na mindegy. Még jó hogy tegnapról van kaja!

Babusok: a párásítás sztornó a gombák és a poratkák miatt. Elég nedves így is a lakás. :(
Ilyen puncis megmozdulása Verának volt. Elmentünk kórházba, és vettek vizeletet, ami tökéletes lett. Esetleg túl savas a pisije (azt hiszem a sok hústól), ami egyoldalú étkezéstől lehet, vagy túl erős, ha nem iszik elég folyadékot (ettől is lehet szorulás). Húgyúti fertőzés nem múlna el, szóval érdekes. Vitamint adsz nekik? Esetleg az is bekavarhat. Szerintem házi dokihoz vidd el és ott kérj vizelet és széklet vizsgálatra beutalót sima laborba. Aztán ráér jobban szétnézni.

Nyuszi: Bazsi folyamatosan sípolt? VAgy hogy volt ez pontosan nálatok??? Bízok én is ebben az 1-1,5 éves korban hogy kinövik, mert ez annyira nehéz! Főleg két kicsivel egyszerre, meg ugye még a lányok. Én annyira el vagyok keseredve! Az illóolaj ötletet köszi. Eukaliptusz illatát állítólag nem szeretik a poratkák, és a citromfű nyugtató hatású. Ezt pontosan amúgy hogy csináltátok???

Timi: liliputinak (igaz bazi drágán) de vannak puha talpú cipői, onnan lehet érdemes lenne nézni valamit a lányoknak!
Brendonos bőrtalpú zoknit simán lehúzzák, és nem is tart annyira a gumi, simán le is mászik a lábukról, ahogy vonaglanak a földön, én nem ajánlom!

Kata
labkat
 
 


Képzeljétek, jött a mamám Gergőt köszönteni, így tudtam kicsit lazulni a szaunában - bár nem mertem sokat a szoptatás miatt, de azért jól esett :) Imádkoztam érte, és jött a segítség. Mily drága az Úr :)

Kata
labkat
 
 


Kata: csak kérni kell és jön a segítség! Szauna miatt irigy vagyok ám! Én lazulásképpen majd este futok, ha alszanak a lányok. Két hét kihagyás után rossz lesz újrakezdeni, de muszáj!

Megvolt a mérés! Hát kisebbek, mint gondoltam. Az itthoni mérleggel azért nem lehet jól mérni.
Hanga: 8840g és 73 cm, Alexa 8300g és 72 cm. Csak lestem, mert kb. 2 hete mi 9 és 9,5 kg-ot mértünk itthon, igaz ruhástól, pelusban. :shock: Mondjuk mostanában nem esznek valami nagy mennyiségeket és Hangán láttam is, hogy kicsit fogyott. Dokibácsihoz jövő héten megyünk, ott is lemérik őket, kíváncsi leszek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda: nem semmi, se höemelkedés, nem is piros :( kapunk vmi beutalot pisire de nem tudom h sima vagy tenyésztés, kértem 2t inkább nézzük meg feleslegesen mind2t, holnap kiváncsi vagyok sikerül-e, sztem elsöre még nem sikerült 2 pisi :(
Kata: inni isznak nem tudom mennyi az elég kb. 8 deci-1 liter plusz tápik , vitamint nem kapnak csak a vigantolt ugye
na de jo kicsit pihiztél :wink:
Timi: hu de ügyi vagy mennyit és milyen gyakran szoktál futni? teljesen jo a sulyuk :wink:
nekünk mezei a puhatalpu és tényleg nem veszik le, na ha legközelebb talizunk elhozom h megnézd, majd kiprobáljuk a legleszedösebben :lol: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: nemrég kezdtem futni-újra, mert kint sajna nem bírják a térdeim, de nálunk már járt a jézuska és hozott futópadot, cserébe most pár évig csak a lányokhoz jön! :wink: Két héttel ezelőtt ott tartottam, hogy napi 30 percet, változó intenzitással futottam, mikor mennyit, ahogy kedvem volt és jól esett. De még mindíg köhögök, nem tudom hogy fogom bírni. :?
Pisivételhez drukk! Na meg ne legyen semmi gond!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: futópad kíméli a térdet? Mert én térdem is baromira fáj, de jó lenne valami...

Kata
labkat
 
 


Timi: ja tényleg most már emlékszem :oops: , futopad :lol: :lol: ha köhögsz akkor csak ovatosan nehogy rosszabb legyen töle :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babusok, szegény Csajszi! Remélem semmi komoly. De azért jó lenne, ha valami kiderülne, mert akkor legalább tudnád az okát.
Én Míránál tartok kicsit mostanéban; egyszer mondtam neki, mikor sírt pelusozás közben, hogy "fáj?", mert annyira piros volt neki.És azóta mindig mondja pelusozáskor keserves fejjel. Remélem nem valóságos fájdalomról van szó. De ugyanez van zokni felhúzáskor is, így már cipőt se adok rá, hátha az a kicsi neki.

Timi, nálunk mindent levesz Míra. Most sikerült egy olyan talpas zoknit ráadnom, amit nem húz le magáról, de régebben ez sem maradt rajta, úgyhohgy szerintem ez életkori sajátosság. Szóval, ami bevált, hogy a harisnya alá húzom a vastag zoknit nekik, majd a tappancsos harisnyát. Nyugodt éjszakát kívánok Neked!

Vanda, és mit kellett figyelned? Nem tom emlékszel-e, mi fél éve kórházban voltunk 3 napot agyrázkódás gyanúval. Ott állandó vérnyomásmérés volt. De persze azóta is esünk, kelünk, parázok is, nehogy megint gond legyen. Ezért is kérdezem, hogy mit figyelsz pontosan.

Nyuszi, tudod, érettségiig tuti megoldódik :wink: Wc tök jó, bili kimaradás miatt. De nyitva a fürdő és bemehetnek? Mert én aggódok, hogy a klotyó vizében fognak pancsolni (ahogy nyaraláskor is tették). Pedig jó módszernek tartom, ha tudatosodik bennük, hogy mi is történik ott. Na meg a kefe is ad némi aggodalomra okot, mert az is nagy kedvenc.

Bocsi, most ennyi, mennem kell apáért.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?