Új privát üzeneted érkezett!

Abbey
fúú de sajnálom! :( fog nem lehet? és veszettül ordít, vagy nézelődik és nincs kedve aludni? ha te összebújsz vele, akkor sem alszik?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey!
Lehet, hogy a te lányod olyan lesz, mint az enyém. Réka ugyanis piciként kizárólag akkor aludt el, ha ott hagytam, nem voltam a közelében. Ha ölben volt, vagy simiztem, úgy vette, hogy játék van, nem akart aludni. Ennek viszont sajnos az lett a következménye, hogy párszor kénytelen voltam sírni hagyni (utáltam is magam rendesen). Egyszerűen nem volt már más opció. Szóval lehet, hogy megér egy próbát, hogy ott hagyod. Réka egyébként pár percnél többet sosem sírt olyankor, szóval fáradt volt ő, csak izgis volt a társaság.
vovanda
 
 


Fogra én is gyanakszom, mert mindent a szájába vesz, rágcsál és patakokban folyik a nyála. Kedden látta a drnő azt mondta ez hónapokkal is megelőzi a fogzást.
Amúgy álmos lenne, meg tulképp a szeme is csukva van, csak megállás nélkül nyüszög. Még csak azt se lehet mondani, hogy hangosan ordít. Próbáltam hagyni, de akkor egy idő után elkezd sírni, és nem akarom, hogy Esztit is felkeltse. Nem merem odavenni magam mellé, mert félek, hogy ráfekszem vagy leesik mellőlem.
Normális, hogy ennyit eszik amúgy???? Vagy megint vm tej átállás van ilyenkor, és ezért igényli a több kaját?

Csak, hogy hab is legyen a tortán elromlott a mellszívom. Anyu elutazott tegnap 2 hétre, nála van a blokk, uh vissza vinni sem tudom. Medela kézim van, és alig szív vmt? Vknek vm ötlete?

Na megyek, mert végre elaludt Lilla, most felébredt eszti. Asszem idegösszeomlást fogok kapni lassan.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

 
 

Sziasztok!
Eltűnt a hsz-om!
Fogzás, nyugtalanság: homeoból bejön a chamomilla 9, vagy 15. Esetleg a viburcol kúp.
Nem tud a tesód átjnni, h aludj egyet, mert ez tényleg gáz!
Claire
claire
 
 


Abbey: próbálj meg segítséget kérni valakitől, pl. a tesódtól, ha ráér. Jó lenne, hogy tudnál kicsit aludni. Mindjárt több türelmed is lenne utána a lányokhoz.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey! MIzújs? Tudtál kicsit pihenni? Claire
claire
 
 


sziasztok!

Az éjjel határozottan jobb volt. Este megtömtük Lillust, így legalább enni nem kért. 2ig aludt, utána is "csak" 3szor kellett hozzá kelni, Esztihez egyszer. Uh messze a legjobb éjjel volt. Du sajna nem tudtam pihenni, mert délelőtt beállított az apósom (senki nem szólt, h jön, uh ebéd is csak úgy volt, h senki nem lakott jól) és kint voltak a kertben a férjemmel, fát vágtak,így a picik rám maradtak. Holnap meg már megy dolgozni. De sebaj, bízom benne, h éjjel megint jók lesznek. :)
Nehéz 2 hét lesz anyu nélkül, de neki is kell pihenni...

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia Abbey!
remélem pihentél egy kicsit. Milyen időbeosztásban dolgozik most a párod?
azért ne bánd, h a kertben rendezkedtek, gondolom az is be volt tervezve, legalább ment előre vmi, nem? És nem az apósnál volt a párod!

Nemtom mi van, változik az időjárás, vagy mi, mert a fejem fájni akar, és a csaszis sebhelyem is fáj.

A páromnak holnap szülinapja van, kéne kertesnem vmi jó kajatippet.

claire
claire
 
 


Nekünk ma kellett volna Jonival kontrollra menni a Klinikára, mire mindent ehhez hozzzászerveztem, addigra felhívott az orvosa, hogy tüdőgyuszit kapott :( és át kellett tennünk 23.ára a kontrollt.
Na, ahogy elnézem az időt, nem hiányzik a városban furikázás.
claire
claire
 
 


sziasztok
végre talán meggyógyultak a picik. nehéz menet volt :(
Ti milyen probiotikumot szoktatok adni? mehet nekik a normaflor vajon?
Vanda nászúton van? :lol:
Claire
haladtok a tornával?
Abbey
végre talán javul nálatok is a helyzet?
Silver
Nálatok mizu?
Kismamik jól vagytok?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Nem tudom mi van a levegőben, de sztem is vm idő lehet. Nekem is fájt a fejem tegnap is meg előtte is. A picik is borzasztó nyűgösek. Napi 3-4szer kapok sírógörcsöt. Persze mindenki hülyének néz. A férjem egyenesen közölte velem, hogy szólhattam volna neki mielőtt elvett, hogy elmebeteg vagyok. (jelzem nem viccesen mondta) Uh tök jó, hogy ilyen megértőek velem. Jeleztem neki, h elmehetnénk 7végén moziba, hogy kikapcsolódjunk, elvégre utoljára májusban voltam, mire közölte, hogy nem hagyja a gyereket idegenekre. mondom neki, h a tesóm mióta idegen... uh ahelyett, hogy segítene, hazajön és játsza a sértődöttet és baszogat, hogy mért nincs kaja, meg stb. Minap gondoltam rá, h összecsomizok és elrepülök az első meleg helyre ahova gép megy.

Legalább itt jó híreket olvasok, tök jó, h megygógyultatok Szivvi. Én még sose szedtem normaflort, még antibio után sem. Nem tom lehet-e adni nekik.

Claire, ez mindig így van, átszervezel mindent, aztán utolsó pillanatban lemondják. Murphy...
Kajaötlet: hmmm ,nincs kedvence? Süss kacsát pl, a piacon szép, nem is olyan drága, és csak be kell vágni a sütőbe. Krumplipüré hozzá, meglocsolva a kacsa zsírral, nyammmiiii. A maradék zsírt én felforralom, leszűröm és elrakom üvegbe, azzal főzök.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey: milyen jó kaja ötletet adtál. Ne haragudj, hogy ezt írom, igazán nincs jogom hozzá, de annyira kikivánkozik belőlem. A férjed nem túl megértő ember. Kicsit átérezhetné a te helyzetedet is. Nem tudsz vele erről beszélni?

Szivvi: örülök, hogy már jól vannak a picik. Normaflore ügyben én sem vagyok jártas.

Tényleg, most jut eszembe. Ti terhesség alatt beadattátok magatoknak az influenza elleni oltást? Én korábban se oltattam magam, és most nem tudom, mit tegyek.

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Szivvi!
Ja, volt egy 2 és fél órás nászcsavargás kettesben, a szitter vigyázott a kölkökre. :D

Abbey!
(nem kérek elnézést, max. azért, ha keményen fogalmazok)
Nyugodtan ültesd ide a párodat, tartom a hátam. Nagyon finoman fogalmazva érzéketlen tuskóként viselkedik. Egy sokat síró baba is komoly idegi megterhelés, nem hogy kettő. Nem poén: titkosszolgálati vallatási módszer, hogy a delikvenssel órákig gyereksírást hallgattatnak.
És igen, a kialvatlanság, a rád szakadó hatalmas felelősség kiválthat sírógörcsöt. Én néha olyan feszült vagyok, hogy törni-zúzni tudnék. Szerencsémre a párom érti a problémát. Én a helyedben otthagynám egy fél napra a két gyerekkel, hogy lássa el őket, ugyanúgy, mint te. Utána tehet megjegyzést. (bocsi, nagyon felszaladt bennem a pumpa).
vovanda
 
 


Fúúú Abbey ne haragudj..De én biztos mondanám neki:
1, lehet kaját csinálni/hozni neked is
2, oks akkor te vigyázol a picikre, míg én elmegyek a tesómmal moziba

:twisted: :evil: :twisted: :evil:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Vanda
nászcsavargás ez jó :lol:
Mezi
én nem oltattam be magam, pedig akkor voltam kórházban, amikor tombolt a járvány.

Claire
egyik kedvencünk:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2006 ... kkoli.html

Én csirkemellet szoktam sütni és arra teszem a cuccot!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Hát igen, lehetne néha megértőbb is. Nehezen megy neki ez az új meló, gondolom emiatt ő is feszült, és hazajön nem az én rinyálásom akarja hallgatni. Nekem meg most kicsit sok mindenből, főleg a két síró gyerekből. (amúgy tuti jön a foga, tökre meg van duzzadva az ínye és fehérlik) Persze ez mind ront a helyzeten, mert a mi feszkónk miatt nyílván a picik is sírósabbak.
Amúgy az lesz, szombaton fogom magam és elmegyek megnézem ezt a Julia Robertses filmet a tesómmal, ő meg maradhat gyerekezni.

Mezi: én beadattam az oltást. Eddig is minden évben beadattam, ezután is be fogom. Nekem a doki is javasolta, mondván, hogy a terhesség immungyenge állapot.

Szivvi: guszti ez a recept, én is megcsinálom vmkor. Bár most asszem én is a kacsa mellett döntök, megkívántam ahogy leírtam :D

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


szivvi,
aranyos vagy, hogy kérdezed, köszönöm szerencsére jól vagyunk mindannyian.
Örülök, hogy ti végre meggyógyultatok, remélem nem hoz haza a nagylány egy ideig semmit.
Normaflore-t nyugodtan adjál nekik, nekem a gyorvos mondta, mikor hazajöttünk a kórházból és hasmenésük volt, hogy pár napig fél-fél ampullát adjak nekik. Jót is tett...

abbey,
nagyon sajnálom, hogy a párod így reagál a dolgaidra, meg kaját reklamál. Én nem is tudom mikor főztem utoljára, max. a palacsinta sütést vállaltam tegnap.
Szerintem tök jól helytállsz már a megszületésük óta, főleg, hogy első babázás és ikrek.
Inkább elismerést érdemelnél és biztatást, segítséget.
Nyugodtan sírjál, megkönnyebbülést hoz, ne tartsd vissza.
Ez egy ilyen időszak és még ha nehezítik is természetes, hogy kiborulsz.
A mozi nagyon jó ötlet volt tőled, igenis erőszakold ki, hogy elmenjetek, kell a kikapcsolódás.

Mi jól vagyunk, még kevés az idő amikor fent vannak és nézelődnek, mert ebben irtóra elfáradnak :-) és megy a szunya.
Tegnap voltunk 6 hetes vizsgálaton a gyorvosnál, minden rendben volt, elhűltek, hogy mennyit híztak és csak anyatejből...szóval szuper.
Néha bevallom kissé kicsúszik a lábam alól a talaj...:-) és elhavazódom, mindig annyi dolgom van, hogy amikor leülök, már megint kelnek.

Nincs valakinek olcsón! kiságya, olyan 60x120 kellene,

Kép

Kép
silverlion
 
 


Lányok mikor dobták a picurjaitok az első mosolyt???
Már elfelejtettem, hogy Boti mennyi idős volt, mikor elkezdte!!!

Olyan szuper kis polar takarókat vettem az IKEA-ban a múlt héten,
395 Ft volt egy db, nem is értettem, nagyon jó meleg.

Tegnap amikor a dokinál voltunk, kérdeztem tőle, hogy mennyire véd és mennyire szükséges beadatni a rotát és ő mennyire ajánlja stb...azt mondta, hogy teljes védelmet jelent a rota ellen, nem kapja meg a gyerek és ő mivel van nagyobb baba is, ajánlja, ha megengedhetjük.
Nagyon drága, nem tudom, de olyan hülyén hangzik, hogy nem adatom be mert drága...


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey!
Plafonig szoktam ugrani az ilyen "te csak otthon vagy a gyerekkel" hozzáállástól. Abba valahogy nem szeret senki belegondolni, hogy ez nem 8-16ig tartó meló, hanem 0-24ig.

Silver!
Pedig indok az ár is. Mert rohadt drága, főleg két gyereknek.
vovanda
 
 


Sziasztok!
végre megélénkültünk, bár nem csupa jó hír. Megpróbálok reagálni, de ilyen szita aggyal... lehet, csak több részletbe megy.
Szivvi! Jó, hogy megygyóygultatok! Mi gyúrjuk a tornát, olyan napi 4 meg szokott lenni, kedvétől függ, hogy hogy viseli, de szerintem a tónusa, tartása javul.

Probio: antibigyohoz és utána mindig kéne adni, a gyógyszertől elváló időpontban. Lehet normaflore-t adni, Joni a kórházban is azt kapott, meg Nonó is, de nem a legjobb. Most orvosi javaslatra áttértünk a Bonolac prokid-re (1 mérőnyi por pár kanál teába. Ebből kiderült, h pici pohárból tök ügyin isznak :D ). De jó a Progastro Kid is.

Receptek: köszi, kell az ihlet. Ma anyósom pont most jött fel, h sütött egy kis libacombot, előesti vacsorának nem rossz, ha már Márton napon született a pasi!

Rota: én még nem kérdeztem, akartam , csak ugye nagyobb kihívások voltak most, örültünk, h már megkaphatta az első kötelezőjét. A mi kerületünkben ingyen kapja, aki rendszeres nevelésir ejogosult. arra hál1isten nem vbagyunk, de lehet, h bepróbálkozom náluk, h egyszeri támogatásként nem kaphatnánk-e meg, azért 6 gyereknél 78ezer ft csak a két kicsi egy oltására, elég durva. Bár én sem azt szoktam nézni eü esetben, de azért ez megfontolandó.

Abbey! biztos az új munkahgely is teszi. egy jobb pillanatában mond el azt, h Neked ez milyen érzés, és miért fáj. Ez hatásosabb, mint ha "számonkéred" a hülyeségeit.
Az én páromnak szintén nem volt egyszer állása, amikor vmelyik született, talán a második? És itthon volt, aztán kapott munkát, mondta, h most megy és kipiheni magát :lol: Elég jól felmérte, h mit lehet otthon melózni.
A kaja reklamálása sztem arról szól, ami tipikus férfi reakció gyerekszületésnél, hogy fél, hogy rá kevesebb figyelem jut, és számára ebben nyilvánulna meg a vele való törődés. Érdemes vele beszélni erről. hiszen felnőtt ember, nyilván ha egyedül lenne, akkor is megoldaná valahogy, tehát sztem ez csak "ürügy".
Arról is érdemes vele beszélni, h milyen jó lenne egy kicsit kimozdulni, kettesben lenni, neked ez milyen sok energiát adna az egyedül töltött időre, és hogy el tudsz menni a tesóddal is, de hát azért van párja az embernek, és te vele mennél legszívesebben.
Na, befejezem a bölcs tanácsokat, nem is az volt, csak az én véleményem.

Milyen új J Robertses film van???

Szilvi! Ügyi vagy a gyerkőkkel, igen, mire az ember kettőt letesz, és éppen levegőt vesz, addigra újra kelnek...
IKEA: sztem nekünk is olyan van, nagyon jó.

én is úgy kimennék az ikeába, múltkor már megbíztam a páromat, de ő persze nem láthat az én szememmel, úhogy megvette, amit kinéztem a katalógusból, de én még mennyi mindentz leltem volna... :lol: Igaz, így tuti költség hatékonyabbak voltunk :lol:
Szóval mivel az az orvosi gyanú, h felnőttől kapta Joni a betegséget, més most az immunrendszere tuti padlón van, most egy jó ideig igyekeznünk kell a tömeghelyeket kerülni.

Vanda! pazar nászút! De hát ekkora gyerkők mellett ez sem semmi! :) Sebaj, lesz még időtök közös progikra, addig is legyetek boldogok!

claire
claire
 
 


tudtam, h kimarad vmi: oltás: én még pont terhesség előtt adattam be magamnak. amúgy az én házidokim is oltás párti volt ebben!
claire
 
 


vovanda,
hát igen számít az ár nagyon is, mert ugye nem csak az oltásra kell költeni, hanem ezer más dologra is. :-(
Van még szűk két hetem, hogy eldöntsem a dolgot.
Ez is érdekes, hogy én úgy hallottam, meg itt is beszéltük, hogy ettől még elkaphatja, a dokink meg azt állítja bizton, hogy nem kaphatja el.
Szóval most akkor mi van??? Nem tudom.

Claire,
azért le a kalappal előtted, ahogy viselted és viseled ezt az egész betegséget és az utókezelést. Én sokkal gyengébb vagyok, fogytam volna 10 kilót és össze törtem volna az tuti. Bár hinni hinnék benne, hogy meggyógyul...na ne is beszéljünk már róla...nagyon ügyi vagy!!!

Azért is keresek másik kiságyat, mert szét akarom lassan rakni őket és légzésfigyut is akarok rakni alájuk, mert érzem, hogy nem vagyok nyugodt teljesen így, a Boti alatt is volt, még úgysem voltam 100 %-ig nyugodt :lol:

Attól is agylobot kapok, hogy sokan szörnyülködnek, hogy hason alszanak és ez veszélyes és stb...ezek a kéretlen tanácsok és vélemények nagyon tudnak engem tudat alatt bosszantani.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szia!
Szerintem Te sem lennél "gyenge" hasonló helyzetben. Vannak helyzetek, amikor nem törhetsz össze, azt hiszem. És "könnyű" volt, mert annyira mellettünk állt mindenki, ez egy fantasztikus tapasztalat. Én (sajna) ettől nem fogyok, viszont a krónikus vastagbélgyulladásom a megbetegedés másnapján már be akart indulni, mert ugye senki sem ússza meg a stresszt. Progastroval kúrálom, talán időben elkezdtem, így megúszhatom a gyógyszit.

Nekem tulképpen van egy 60x120as kiságyam, fehér.Megbeszélem, de szerintem nem fogom felállítani, mert nincs is nagyon rá hely. A gond csak az, (azért nem kínáltam még sehol eladásra,)hogy a matracát viszont használni fogom még. Esetleg úgy is érdekelne?
Ez a hogyan fektessük, ez egy röhej, ha végig követem a család gyerekeit, hogy mikor mit ajánlottak, akkor legjobb, ha folyamatosan forgatod, mint grillcsirkét a sütőben :lol: mert volt már minden. :D és igen, van olyan gyerek, aki csak így vagy úgy hajlandó aludni, függetlenül attól, hogy mi az aktuális javaslat!

Én sosem vagyok 100%ig nyugodt, mindig nézegetem őket, ezért nem bánom, amikor elalszom mellettük, velük, vhogy ha érzem őket, az megnyugtat. És lám, az estünk bizonyítja, hogy tényleg résen kell lenni. Ha bejött neketek a légzésfigyu, és az megnyugtat, akkor tedd alájuk, a Te nyugalmad fontos, és rájuk is hat!


Claire
claire
 
 


Silver!
Most nagyon rosszat fogok feltételezni a dokidról: paktál az oltóanyag gyártójával. merthogy nekem a saját dokink is meg a sógorom is azt mondta, hogy nem véd valamennyi vírustörzs ellen az oltás. Szóval simán elkaphatja.
Amit C-ről írtál: az tuti, hogy nagyon ott voltak családilag, de egyet higgy el nekem. A PICen rájön a z ember, hogy sokkal több van benne, mint gondolná. :D

Abbey!
Neked akarta még a fogzáshoz: ha nagyon nyűgös tőle, nyugodtan adj neki éjszakára Panadolt vagy Nurofent. Ugyanis fáj. Én most együtt fogzok a gyerekkel, nő a bölcsességfogam. :D
vovanda
 
 


Na végre van egy kis élet :) ha hiszitek ha nem, én itt élem ki minden nemű emberekkel való érintkezésemet. Már jobb a kedvem. :)

Amúgy ma tök jól indult az este, de aztán megint vhol elbotlott. Igazából a kaja meg a szennyes meg a rendetlenség kérdése valóban csak ürügy. Sajnos a házasélet (milyen hülyén hangzik, de most mir írjak???) nem megy mostanában. Pénteken megyek vissza a nődokihoz, meglátjuk hogyan tovább. Szerinte szülés utáni depi, de a hormongondok sincsenek kizárva. Nem tudom mi lesz, de nem kívánom senkinek, nagyon szar. :? a férjem meg nagyonn nehezen viseli, és sztem biztos ez is hozzájárul, h nem igen megértő. Lehet viccesen fog hangzani, de vele szex után lehet a legjobban beszélni, olyankor nagyon cuki és megértő.

Rota: nekem is azt mondta a doki amit Vanda írt. Sztem is tuti lepaktált a gyógyszergyárral a doki.

Megnyugtat, hogy ez az altatási dilemma nem csak nálam jött elő :) én maradtam a hason altatásnál, lévén Eszti máshogy nem hajlandó aludni. Lilla meg annyira kapálózik és vergődik, hogy őt meg muszáj úgy altatnom. Így is össze van karmolva a feje szegény párának, mindig azt maszírozza.

Eszti produkál fura dolgokat: a bcg oltása kokárdásan hegesedik. És ez viccesen hangzik, de szőrösödik. Találkoztatok már ilyennel?

Vanda: nekem már 2-t kiszedtek, tudom milyen. De nekik is ilyen szar? Megértem akkor, h nyüglődik tőle.

Kezdődik minnyá a szüli feli :)
Jó éjt.
Abbey

ui.: köszi mindenkinek a jó tanácsokat!!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Vanda! Igen, én is azt láttam, h ott az intenzíven (gondolom minz a pic-en) kijön az emberekből vmi +.

Abbey! drukkolok, hogy rendbejöjj és jöjjetek. ez nyilván súlyosan esik a latba, amit írtál magatokról.

Viburcol kúp, chamomilla homeo fogzásra: Írtam már?

Azt, hogy néha összejöjjünk, komolyan írtam, már ha neked is van kedved!!!
Nincs a közeletekben vmi baba-mama klub , vagy efféle?? Jót tenne néha emberek közé mennél.

Claire
claire
 
 


Abbey: nem semmi, mi megy most akkor nálatok. Egy kicsit át tudom érezni a dolgot, igaz a szülés utáni szexről nem tudok még :) beszélni. De szerintem az is természetes, hogy most elsősorban anya vagy és amúgy is nehéz megtalálni az anyaság és a feleség szerepe között az egyensúlyt.
Nekem a terhességem alatt valahogy abszolút nem hiányzik a szex. Olvastam, hogy inkább ez az első és a harmadik harmadra vonatkozik. Én már jócskán a második harmadot taposom, de nem sok változás van. Lehet azért se igénylem, mert a férjem sokat dolgozik, és ha itthon van, fontosabb számomra a lelki "kielégülés", a beszélgetés.
Azért remélem nem marad ez így...

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
Nem biztos, hogy depi, eléggé az első gyerek utáni önmagamra ismerek benned. Komolyan mondom, akár mutasd meg a párodnak, amit írtunk. Piszokul fontos, hogy a gyerkőcök apja mennyire áll a hátad mögött. És itt nem elsősorban fizikai, hanem lelki segítségre gondolok. Nekem a két pasi között zongorázni lehet a különbségen.
De tényleg menj dokihoz, keress egy jó pszichológust, én is jártam, jó volt nagyon, sokat segített.

Mezi!
Terhesen nekem sem volt kedvem szexelni. Na meg hamar útban volt a pocak is.
vovanda
 
 


Vanda: van jó pszihológusom, de 10e-t kér egy alkalomért, és ezt nem igen bírom most finanszírozni. De már én is gondolkodtam rajta. Amúgy ő kineziológus is, és régebben sokat segített nagyon. Volt egy idő amikor azt hittem meg akarnak ölni, és nem mertem aludni éjjel. 3 alkalom alatt kikezelte. Azóta csak néha jön rám. Főleg olyankor amikor egyéb lelki bajaim is vannak. Hülye pánikbetegségem van, és mindig másban jön ki. Egyszer az állatkertben kaptam pánikrohamot, a pálmaházban rámrepült egy madár. Én semmire nem emlékszem, de akik ájultan kivittek kicsit megijedtek :)

Mezi: ja, első trimeszterben nekem sem volt kedvem a szexhez, másodikban nem volt gond, a harmadikban meg már nem nagyon mertünk.
Régen nem volt ezzel gond, csak szülés után lett. Remélem téged elkerül. bár 1-2 ismerősömtől kérdeztem, egyiküknek sem volt hasonló panasza...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Na jó, asszem ezek után ti is elmebetegnek néztek.... :oops:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kedves Abbey! Csodalkozom, hogy nem MINDENKI van ugy a dologgal, amit irsz, mint Te... En azt hittem, ez egy teljesen termeszetes (es sajnalatos :-( allapot... Hiszen egyreszt az ember egesz nap kieli valamennyire a testi erintkezes es szeretgetes igenyet a babakkal; masreszt hulla faradt; harmadreszt tenyleg erzelmileg a vegeken van (es ahogy ertem, ikrekkel meg jobban); negyedszer ha vegre van valaki a kozeleben, jo lenne kibeszelni a pisi-kaki-fogzas-bomboles ugyeket; csak sajnos a ferfiembernek meg egeszen masra van szuksege, kulonosen egy esetleg stresszes munkanap utan.... Es az ilyen hianya az tenyleg abban mutatkozik meg, hogy semmi sem jo, es mindenbe belekotnek.

Szerintem egyaltalan nincs pszichologusra szukseged, en azt gondolom, sajnos teljesen termeszetes es (ezek szerint nem mindenkinel, de vszleg sokmindenkinel) atlagos allapot... Raadasul ne felejtkezzunk el a "baby blues" c. korkeprol; az irodalom szerint az edesanyak nagy resze atmegy rajta valamennyire - szerintem ez is okozza kicsit, hogy termeszetesen mindent picit sotettebben latsz. a szules utani 3-5 honap tipikus ilyen idoszak ;-(.

Szerintem Claire tanacsai nagyon bolcsek. Valahol jo lenne a gyokeret gyogyitani a dolognak mint haborogni, es hogy az okat megertetted, az a megoldas fele mar nagy lepes. Csakhat ha az embernek iszonyatosan nincs kedve, akkor hiaba "aldozza fel magat", nem...? :cry:

Viszont abban egesz biztos vagyok, hogy jot tenne, ha talalkozgatnal mas kismamikkal - sok biztos hasonlo cipoben jar. Nagykovacsiban van egy baba-mama csoport, regebben rem helyesek voltak a lanyok, akik tartottak, most mar egy ideje nem kovetem. De a vedono is talan tud javasolni ilyent a kornyeken. (Ha megtudtad, velem is oszd meg, leci!!)

Amugy mi jol vagyunk; kicsit kevesbe vagyok elkeseredve, mert az itteni dokim kijelentette, hogy egyaltalan nem kell diataznom 7.5-os terheleses cukorral es nem is volt hajlando uj vizsgalatra sem elkuldeni (OK, azert valamennyire diatazom, de igy legalabb neha "bebunozok" egy kis edessegre, ha pl. unneples van, vagy nagyon nem birom, de szerencsere a HgA1C ertekem nagyon jo lett, igy kicsit jobban elhiszem, hogy nincs nagy baj); csak nem teljesen felelotlen ember, ha ausztria egyik legrangosabb egyetemen a szuleszeti klinika vezetoje (vagy csak sznob vagyok?). Bar itt tenyleg nagyon konnyen vesznek mindent: 32. hetben vagyok, mondom, soha a nadragom sem kellett a vizsgalatoknal levennem, de kijelentette, hgoy olyan hosszu a mehszajam, hogy ebbol nem lesz tuttira koraszules, igy nyugodtan utazgassak (pl. Pestre), a dolgozas letiltasa fel sem merult... Az otthoni dokim mar felidoben kiirt (volna...) es negy hete is leszidott, hogy mar agyban parnak kozt szeretne latni...

Szoval kulonbozoek nagyon a hozzallasok - ezutan mar nem csodalkozom, hogy a Rota hatasara is minden orvos mast mond ;-(.

Az erdekes csak az, hogy a "b" baba 3 het alatt minimum 4-szer fordult meg, pedig mar gondolom, nem sok helye van... (minden UH-on masik iranyban fekudt). Es erdekes, hgoy egyaltalan nem erzem, ezt mikor akrobatikazza ki, pont ot erzem alig mozogni...

Claire, elhiszem, hogy tuttira kijonnek az emberbol elotte nem gondolt tartalekok, ha nagy gond van, de egyetertek a tobbiekkel, hogy akkor is nagyon klasszul csinaltad es csinalod!!! Nem tudom, nekem lenne-e energiam napi 4 tornara; 6 gyerkoc mellett... Igy is sokminden kimarad szegenyek eletebol, mert mar nem marad ra energiam... :-(
zsebibabak
 
 


Abbey!
Miért is lennél elmebeteg? Én nyár elején omlottam totál össze, utólag csak azon csodálkoztam, hogy nem hamarabb. Pedig a párom maximálisan mellettem áll, épp csak rajta kívül senki. Pontosabban a tesóm telefonos lelki segélynek ott van, de neki mégsem mondhatom 4 gyerek mellett, hogy ugyan vigyen már el két napra még kettőt. Szóval valahol, valamikor mindenkin kijön a feszkó. És igen, elfáradsz estére. Nekem volt olyan, hogy enni nem volt erőm, csak beszédültem az ágyba.

Zsebi!
Nyugi a forgás miatt, fog még. Nekem a lánykám forgott szó szerint az utolsó pillanatig.
vovanda
 
 


Sziasztok!
Talán érdekel Benneteket:

WINGBO bébihinta kölcsönzés

6 HETES KORTÓL 6 éves korig használható hasalós hinta.
Korai fejlesztésre kiváló – koraszülöttek illetve beteg gyermekek fejlesztéséhez kitűnő eszköz, egészséges babák esetén pedig gyorsítja a mozgásfejlődést.

Segítségével az idegrendszeri pályák kapcsolódása könnyebben létrejön, ami segíti a mozgás és gondolkodás fejlődését.
A baba pár használat után rájön, hogy ő maga tudja lökni a hintát és ezt örömmel meg is teszi.

Magyarországon kevésbé ismert termék, külföldön már régóta ajánlják fejlesztésre. Újonnan kb. 30 ezer forint, viszont kölcsönzéssel (4000 Ft/hó) kipróbálhatod, hogy a Te babádnak beválik -e.

Egyéb mozgásfejlesztő termékek: www.mozgasfejlodes.hu

Érd: 70/520-2399, info@mozgasfejlodes.hu[/b]
kata2006
 
 


Sziasztok!
Aranyosak vagytok, h ilyen jókat írtok rólam, tényleg jól esik. :) Örülök, h legalább "messziről" ilyen jónak tűnök :lol: .

Abbey! sztem is marha nehéz lehet elsőre ikrekkel boldogulni, közben a párodnak nem volt munkája, most költöztetek, sok ez, hidd el. És a terhelés mindekinek máshogy üt ki. A baj csak az, h mi itt adhatjuk a bölcs tanácsokat, de neked, illetve nektek kell megoldást találni. Meg aztán mi kívülről "könnyen" beszélünk, amikor benne van az ember, máshogy látja a dolgokat. (Persze ez előny is, sztem a pszichológus is sokszor ezért jelent segítséget)
Én mindenesetre drukkolok, és próbáld megnyitni a pasit, kideríteni, h mi az IGAZI probléma, mert elsőre sosem arról beszél. akinek gondja van. És jobb, ha az egész a "te számládra megy", mármintha abból indulsz ki vele, h neked gondod van, segítsen megoldani, ez számára egy jobb helyzetet eredményez, talán kevésbé zár be!
Próbálj pihenni, töltekezni vmiből, és hajrá!!!

Vanda! Azt hiszem az sem a gyengeségről szólt, amikor kiborultál. Amikor az ember elég felelősen próbálja a dolgait csinálni, és a fejére dől, és nem tud kihez fordulni, ráadásul a végtelenségig a párodra se pakolhatsz rá mindent, nem csoda elpattan a húr.

Zsebi! az szerintem is jó, ha odafigyelnek, és ez nem abból áll, hogy benyomnak a kórházba! szerencsére itthon is akad ilyen doki, én sem feküdtem bent egyikkel sem, de valóban sok helyen az a gyakorlat!

Claire
claire
 
 


Tegnapi alakításunk: Joni reggel olyan nyűgös volt, mutatom a férjemnek, azt mondja ne lássak rémeket. tényleg nem volt lázas sem, stb, de nekem nem tetszett. Beszéltem a dokinéninkkel, mondta, azért ő megnézné- Ő is látta, hogy panaszkodik szegény vmin. torkát, fülét látta gyanúsnak, meg akkorra láza is lett. Átküldött a Klinikára, úgyis előző nap lett volna kontroll, ami az ottani doki betegsége miatt csúszott hátrébb. szóval: klinika, nagyon rendes doki bácsi: vizelet és vérvizsgálat, fülészet....fülfelszúrás mindkét oldalon :cry: ., antibiotikum újra... Még jó, hogy nem marasztottak ott. sajna lehet, hogy ő lesz a füles gyerekünk? meg szegénynek le van pattanva az immunrendszere, jó lenne vhogy kijönni ebből, mert ha mindent benyel, amit a nagyok hazahoznak, az gáz lesz!

Claire
claire
 
 


Claire,
jaj már annyira sajnálom ezt az ártatlan kis gyermeket, komolyan nem értem, hogy miért teszi ilyen korán ennyire próbára őt az élet.
Igen, mondjuk, ha állandóan bombázzák ugye az immunrendszerét antibiotikumokkal, akkor ez amolyan ördögi kör.
Remélem hamar elmúlik neki ez a francos betegség. Fülfelszúrás???Ez még felnőtten is gázul hangzik, nem hogy ennek a csöppségnek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Claire!
Utólag visszanézve azon csodálkozom, hogy nem hamarabb jött ki... Korák voltak, 3 hét kórház, aggódás, meg utána is rendesen jött az "áldás". :-)

Joninak jobbulást!!! Remélem, hamar kikeveredtek ebből.

Silver!
Hogy vagytok?
vovanda
 
 


Sziasztok!

Köszi, h nem néztek ezek után se elmebajosnak :) Ez jól esik. Néha én is annak gondolom magam.

Claire, jobbulást pici Joninak, nagyon sajnálom szegényt!!!! Puszit neki!

Mi ma voltunk a fejlődés neurológián. Másfél óra várakozás után bemegyünk, írom a párbeszédet:
Doki: Maguk minek jöttek, mi a probléma?
Én: Jónapot, semmi gond, beutalt a gyerekorvos.
Doki: Minek (a hangsúly szerint itt még majdnem kicsusszant neki egy nem túl kedves szó)
Ezek után sem volt kedvesebb, megnézte őket, mondta jó nincs gond, akkor menjünk haza. Se köszönés, semmi. elszúrtunk egy fél napot a semmire...

Zsebi: sztem sem kell túlizgulni, bár azt se vedd készpénznek,h a legjobb klinka legjobb orvosa, stb. Én nem hiszek már az ilyesmiben.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Vovanda!
Ezt sosem lehet tudni, h hol mikor üt ki. Nekem pl ez a vastagbélgyula nyár kellős közepén aktivizálta magát, nyaralás közben, és másodszor is. Azt mondta egy homeopata nő, akinél jártam, hogy pont azért, amíg éles a helyzet, addig "nem ér rá " a szervezetem betegnek lenni. Egyébként az infarktus is sokszor így jelentkezik. Valami ilyen lehetett nálad is. Én mindig csodálom a korababás anyukák erejét, főként amikor ikrek, nem adjék egyszerre haza, fejni kell, bejárni, közben ott a máwsik, stb.

Abbey! A fejlneu elég érdekes hely. Ki vizsgált?
Azért jó fejek, hogy ha ők gondolják, h oda kéne menned, akkor kb kijelentik, h ha nem mész, akkor a te lelkeden szárad ha mozgásssérült lesz a gyerek, de ha nem ők találták ki, hanem egy másik orvos, akkor legszívesebben elhajtanának :evil:

szilvi! Én is szoktam gondolkozni, hogy már miket átélhetett ez a kicsi fiú. és persze tudatosan nem fog emlékezni rá, de a tudatalattinkba annyi minden nyomothagy, nem hiszem, hogy egy ekkora trauma nem. milyen lehet 7 hetesen halálközeli állapotot megtapasztalni pl....????
Remélem ezután makk egészséges kölyök lesz, ő is úgy gondolja majd, hogy betegségből egy életre elég.

egyébként a fülszurcsi brutál abban a pillanatban, de utána látványosan megkönnyebbült a gyerek, nagyon feszíthette már.

rota: a mi gy orvosunk javasolja, de azt mondta, ha beadnánk Nominak, már azzal is előrébb lennénk, kevesebb fertőző közeg, és hogy 2-3 éves korig ad védelmet asszem.

Köszönjük a gyógy puszikat: Claire-ék
claire
 
 


Voltam du a nődokinál. Ilyet sem tapasztaltam még, másfél óra hosszan beszélgetett velem és kérdezett mindenfélét, és próbált tanácsokat adni. Aztán végül arra jutottunk, hogy feltétlen keressek/ünk a férjemmel fel egy szakembert, mert szerinte ez csak romolni fog, és akár a házasságunk is rámehet.
Egyelőre a férjem elzárkózik a dologtól, uh elmegyek egyedül, és meglátjuk mi lesz.

Claire, bele sem bírok gondolni, h milyen lehetett neki ez a trauma. Én nem bírtam volna a helyedben az biztos, nem vagy semmi!!!!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire - szegeny kicsi Joni. Nagyon klassz vagy, hogy nem utanajartal, es nem hagytad magad lebeszelni! De szerencsere ez azert gyogyulo ugy, szerintem hamar el fogjatok felejteni; az a pici erzi a Te kitartasod es szereteted, es ettol sokkal konnyebben kimaszik!

Abbey, szerintem Te is nagyon klassz vagy, hogy nem hagyod annyiban, es gyorsan elkezdtel utanajarni! A kisKelemen volt, aki ilyen rendesen vegigdumcsizta Veled? Akkor lehet, hogy tenyleg atpartolok hozza, ha visszakoltoztunk, ha ilyen komolyan vesz egy nem is felteltenul "orvosi" esetet, felismerve, hogy fontos!

Szoval lanyok, nagyon buszke vagyok Ratok, hogy igy kezben tartjatok a csaladjaitok sorsat - hiaba; mi nok ;-))) (sajnos nem mind vagyunk ilyen talpraesettek, mint Ti!)

kitartas mindkettotoknek!
zsebibabak
 
 


Szilvi druszám
Boldog névnapot!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Claire!
Nekem sok korababáshoz képest nagyon jó volt. Merthogy Nyíregyházán a PICen is van két alapítványi szoba. Fizetős, viszont ahogy kijöttek az inkuból, velem lehettek 24 órában. Meg nagyon jó a látogatási rend addig is, amíg inkuban vannak. Merthogy anya annyit lehet ott, amennyit akar/bír. Szóval így azért tűrhető volt. Párom is jöhetett, amennyit lehetett, velünk volt.

Abbey!
A gyerek születés irtó kemény próbatétel egy kapcsolatban. Nagyon helyes, hogy nem hagyod magad!

Szivvi!
Te miért nem alszol?
És boldogat!
vovanda
 
 


Szilvik nagyon boldog névnapot!!!! :D

Abbey, le a kalappal, hogy nem adod fel és változtatni akarsz. Kár, hogy a párod ilyen negatív.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!

Abbey sajnálom ami veletek van.......
Ne képzelj magadról semmi rosszat, mert az ember hajlamos arra, hogy el is higgye amit mondanak róla. Ne foglalkozz vele. Ez a legegyszerűbb, rád hárítson mindent, ezzel elterelve a figyelmet saját hibáiról...... Na ezt lehetne még ragozni, de nincs szándékomban. Hidd el minden rendbe jön, csak ne hagyd magad!


Claire mielőbbi gyógyulást! És tényleg klasszul csinálod!!!!!! :)

Hétfőn voltunk uhun és minden rendben 1346g és 1376g-ok voltak :)
Még a vérképem is javult. Majd jövőhéten szombaton kell menni legközelebb, akkor leszek pont 33 hetes.
Igazából nincs semmi panaszom, de már elég nehezen viselem. Olyan nehéz minden..... Ezért már nagyon várom a babák érkezését. Egy sima evésbe is elfáradok. :D
jukka10
 
 


Sziasztok!
Igen Abbey, járj utána, rá is hatni fog, ha látja, hogy neked fontos. (anno olvastam egy könyvet, épp mélyponton voltunk, az volt a címe "Ne válj el, változtass!" kicsit amerikai volt, meg perszze nem lehetett minden szavával azonosulni, de a szemlélete pont ez volt, asmit te írsz, hogy én elkezdek változni, változtatni, nem a másikat nyösztetem, stb!)
Az ÓMKban, bár tudom, h elköltöztetek onnan, de ott eseetleg a tesódra tudod hagyni a kicsiket, szóval unokasógornőm jár oda egy ilyen drámacsoport félébe, szintén 2 gyerek mellől, és azt mondja nagyon jó. Mondta is, hogy szívesen látnak még 1-2 embert, és ki lehet próbálni ingyenesen, hogy tetszik-e. Én sosem jártam ilyenbe, gyerek drámafoglalkozást láttam, és az nagyon jó volt. Ilyesmire sem lenne hajlandó a párod? Ez kevésbé direkt, mintha el kell mennie egy szakemberhez, és kimondani, elismerni, hogy problémám van. Ami már önmagában bátorság, és egy részeredmény, sőt, talán a legnehezebb lépés.
Pont ezért a bátorságért gratula neked!

Vovanda! Bírom nagyon, hogy Te is mindig meglátod a rosszban a jót, vagy hogy lehetne rosszabb is. Szerintem ez fontos a "túléléshez", hogy ne zuhanjon teljesen magába az ember!

Jukka! Kitartás! Már nem sokat kell cipelned őket! Mármint hasban
, majd cipelheted kézben, ülésben, babakocsiban, stb :lol: :o Vigyázz magatokra!

Zsebi! Te is vigyázz egész házad népére! Látod lehet, h igaza van a pszichomókusoknak, h a nők azért bírják jobban a gyűrődést, és azért kevésbé karrieristák vagy depisek ha nem jön az össze, mert aki gyereket szül és nevel, annak már tutira van dolga a világban, nem kell filózni, h mi a francnak is születtem én meg... :)
Megyek, kirakom őket aludni az erkélyre, és gyorsan kiporszívózok.
A két nagy suliban (pótnap, faültetés), aztán a legnagyobb zeneórán, a két középső buliban, apjuk hozza-viszi őket, meg vásárol. A lakás meg.... szanaszét :( pedig jól el lennék itt a csendben :)

Claire
claire
 
 


Csak szaporítom itt a szót, aztán ammi fontos...


Szilvik! boldog névnapot!
claire
 
 


Claire!
Hideg ráz a nagy magyar pesszimizmustól. Próbálok nem beleesni. :lol:
vovanda
 
 


Jól teszed, ezzel én is így vagyok! Olyannal, h "rosszabbul élünk..." csak nálunk lehet nyomulni, és nem akarok politizálni, tehát nem az az érdekes, hiogy ezzel ki kampányol, hanem hogy ezzel hatni lehet! A nagyanyám mindig azt mondta, "aki sír, attól el kell venni". Én akkor ezt nagyon kegyetlennek éreztem, pedig nem volt ő egy szociálisan érzéketlen lény, tényleg , de azóta megértettem, sőt!
Mi itt lakunk a hegyen az "újgazdagok" között, és tényleg az sok közöttük, és némelyik annyit tud nyögni, hogy engem is a hideg lel tőle. És még sajnélom is, nem azért, mert olyan helyzetben van, amilyenben van, hanem mert olyan sötéten látja a világot, és mindegy mi történik, mindegy mije van, mindig boldogtalan, elégedetlen.

Hallottam ma egy beszélgetést a Müller Péterrel, és ilyen szempontból olyan jókat mondott! :D szerencsére vannak optimista emberek, meg akik probléma megoldó üzemmódban vannak, nem nyavalygóban, úgyhogy nem kötelező a sírókhoz csatlakozni! Mert problémák persze vannak, voltak, vannak, lesznek (mint Lenin, haha):D

Claire
claire
 
 


Claire!
Azért nyígok néha én is. De főleg mióta PICen voltunk, nagyon másképp nézem a dolgokat, jobban látom, mi a fontos. Meg kb. egy éve derült ki az egyik legjobb barátnőmről, hogy nyirokrákja van. Szerencséje volt, hamar kiszúták, most már tünetmentes, de valahogy ez is elgondolkodtatott.
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?