Új privát üzeneted érkezett!

orsi, köszi, a répára gondoltam én is, meg ugye krumplit is akkor eszünk, ha hasmenésünk van... :? de akkor most hagyjunk ki minden répás / krumplis kaját?
úgy utálom, hogy semmilyen sárga- őszibarack cucc nincsen... se üveges se zacskós se adalékként se sehogy... egészben sincs, hogy majd megcsinálom, vagyis van, de óriási és baromi kemény, vízízű én sem enném meg... :( meg meg is rohadt a múltkor... :(
no mindegy, most keresek magyar kajákat és próbálok szólni a magyar boltnak, hogy hozzanak ezt-azt, rendesek, segítenek... :)
húúú tök jó, hogy ennyi játékot örökölt Elisa... :) :)
én mondom, erre a könyvre gyúrok nagyon. :lol:
drukkolunk a jó éjszakához. :)

monde, 4 éve terhes vagy / szoptatsz ez vicces. :) :) én sem merek szedni semmit. :(

csöpplány, kocsizni pedig jóóóóó... :D én alig várom az estéket, hogy autózzunk.. :oops: vannak fix helyeink... csak oda meg vissza... közben beszélgetünk, Peti bealszik... ma mondjuk itthon aludt este fél órát mert meccs volt és nem akartunk kimenni, de 7 napból 5-ön megyünk kb mostanság (régebben, nyáron ilyenkor sétáltunk, de sötétben most ez kilőve)

hibernia
 
 
 


Mennyit írtatok! Még nem tudtam mindent visszaolvasni. Ott tartok, hogy a születettben ki öli halomra a csajokat... Köszi, Hibernia, itt még senki nem halt meg, de most már tudjuk, hogy ez lesz a folytatás. :lol:
Jó az új vonalzó és avatar!

Sajnálom Elisa betegségét, remélem, hamar kinövi! Mit mondanak, hány éves koráig fog tartani? Nekünk az ekcémára először 2 éves kort mondtak, aztán 5-6-ot, aztán már hallottam ismerősöktől, hogy 18-20 évesen nőtték ki. :?

Mayday, örülök a lakásnak, tök jó lesz! Csak azt sajnálom, hogy tesód annyit dolgozott a szobafestéssel. :( Unokaöcséim odavoltak Bubu szobájáért. :) Samu egy héttel fiatalabb csak Bubunál, és a mozgása fényévekkel le van maradva tőle, szóval szerintem ne izgulj! :) Samu eddig szinte csak repülőzött. Most kezd rájönni, hogyan kell átfordulni hasról hátra. Néha már sikerült is egyedül, de nem mindennapos a produkció. Hátról hasra gyakorolhatsz vele úgy, hogy picit eltolod a térdét a hasa fölött keresztbe, mintha át akarnád fordítani. Erre ő abba az irányba fogja fordítani a fejét (ez reflex), végül onnantól már egyedül átfordul.

Nadi, már megint megnevettettél Gréti hajszálaival! :lol: :lol: Örülök, hogy javult a helyzet! Mire elkezded a hozzátáplálást, és nem lesz olyan fontos a tejmennyiség, dőlni fog. :D

Zsu, sajnálom, hogy feszültség van! :( Húzós lehet ez az új munka, ráadásul gondolom belül még ez a nagyszülőkkel egy házban lakás is állandó feszültségforrás. Remélem, nagyot tudtok pihenni most hétvégén! :) A lakást most nem adod még ki?
Azon én is nagyon kiakadtam, hogy senki nem mondta, hogy a gyerekágyas időszak itthon százszor durvább, mint maga a szülés. :) Mindenki úgy állítja be, hogy milyen csodás, egész nap babázik, nézi a hóesést az ablakból a babával az ölében,... hát én meg kb zombi voltam a fáradtságtól, amíg nem szokott hozzá a szervezetem a kialvatlansághoz. Ráadásul minden szabad percemet kitöltötte a fejés, sterilizálás,... Házimunkára az első hónapokban egyáltalán nem volt időm. És hát tényleg, amit írtál, az igaz. Samu jó természetű, bár inkább az apukájától örökölte ezt. Én olyan lázadó típus vagyok. :oops:

Pénteken először mentem egyedül babakocsival Pestre!!! Vonat, bkv meg minden. :) Irtó büszke voltam magamra. :) Képzeljétek, a Kelenföldiben senki nem segített a lépcsőn lemenni a kocsival! :? Tegnap meg cirkuszban voltunk a keresztfiammal. Szegény Samu kicsit félt néha. Szétkarmolta a nyakam. De közben meg tökre kíváncsi is volt. Belém kapaszkodott, nézte a porondot, aztán bebújt a nyakamba,... Ez ment felváltva. A szünet után pedig a legnagyobb hangzavarban képes volt elaludni. :) Néha még mi is összerezzentünk a hirtelen hanghatásoktól, ő meg aludt édesen. :)

Majd folytatom, ha sikerült mindent visszaolvasnom. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


no de vasárnap van... :D
mi van lyányok?

barba, bocsi, nem akartam spoilerezni, azt írtad múltkor a stripper-es rész már volt, hát azelőtt ölték meg a kávézós lányt, nem? :) :) az nálam már halomra ölés. :lol:
tök ügyi vagy a Pestre menéssel! :)a szomorú, hogy otthon is ilyen hülyék, nem segít senki. :cry:

ja, ma vettünk egy tök jó sapit a H&M-ben, füles is, meleg is, fiús is szóval éljen. :D meg szereztem végre nem kapucnis felsőt, mert a kapucni + sapi nem nyerő páros, de csak kapucnis cuccai vannak... vagyis voltak. most már van egy sima is... :)

ja meg apa nem tudott ellenállni egy színezőnek. :lol: :lol:

no megyek vasalni. :? :? holnap hétfő. :cry:

hibernia
 
 
 

 
 

Hajnalit! :)

Újra indul egy hét, mi oltással kezdjük majd :( , remélem simán fog menni a művelet. :wink:

A szombatom eléggé rosszra sikeredett. Eleinte a szokásos program, hangulat: itthon takarítottunk, főztem és aztán Kriszt sétálni vittem. De neki nem tetszett ez a napsütéses, kicsit szeles idő és egyre hangosabban nyüszögött. Aztán pont, ebben az eleve kínos helyzetben találkoztam 2 szomszéd nénivel, akik csúnya, szúrós tekintettel néztek rám és kérdezték: miért sír a gyerek? :? De én siettem tovább árnyékos részre a játszóra, ott még elvolt egy kisideig, aztán ott is elunta magát. Adtam vizet cumisüvegből, hátha szomjas, erre az a híres avant üvegből kifolyt a víz és az összes réteg ruhája vizes lett. :evil: Na, ekkor már üvőltött Krisz. Haza is indultunk, de csak a karomban nem sírt. :( Megint úgy néztek rám az emberek, mintha gyerekkínzó lennék.

Aztán este még a tesómék is felhívtak, hogy milyen jól sikeredett a buli: mennyit ettek,ittak,dumáltak. Persze a beteg gyerekről egy szó sem esett. :? Igazi anyuka!
Persze igazatok van, hogy beteg gyerekhez ne menjen Krisz, de azt elfelejtettem írni, hogy sógornőm gyerekei állandóan betegek...
No comment. :roll:

Aztán párom bejelentette, hogy több napja betegnek érzi magát, nincsen jól. :( Persze ápoltam, ahogy tudtam. Na, ekkor már teljesen magam alá kerültem és megint összevesztünk hülyeségen és megint a gyerek előtt. :? De átbeszéltük a dolgot és a született feleségekből vettünk át egy ötletet: mikor Lynett és férje egy naplóba vezetik fel a házasági problémáikat. Javasoltam én is páromnak, hogy ne a gyerek előtt harapjuk le egymás fejét. Ha baj van, akkor írjunk és majd nyugodt pillanatunkban, higgadtan beszéljük meg ezeket. :wink:
Ti hogy oldjátok meg ezt a problémát? :?:

Szerencsére vasárnap újra meglátogatott a barinőm, így kellemes hangulatban telt ez a nap! :wink:

KépKép
charlott
 
 


Sziasztok!

Olvastam, de már lehet, hogy mindenre írni nem lesz időm.

Charlott, sajnálom a veszekedést, de ez a naplós dolog lehet, hogy jó ötlet lesz. Majd írd meg a tapasztalatokat. Mi is nehezen tudjuk megoldani ezt a veszekedés dolgot :shock: Persze tudom, nem kéne összeveszni, de hát néha mégis sikerül. Mi telefonon szoktuk lerendezni. Tudom, ez gáz, de legalább akkor Gréti nem hallja, vagyis ha mégis, akkor is csak az egyik felet. Általában ilyenkor bemegyek a hálóba és onnan felhívom a férjem és úgy küldöm el a fenébe.... Nálunk anyuék sosem veszekedtek kiskorunkban. Egy hangos szó sem volt. Erre aztán mindig olyan rohadt büszkék is voltak....aztán mikor meg felnőttünk, közölték, hogy elválnak, mert hogy csak miattunk maradtak eddig együtt....na ez se jó.Szerintem néha kell egy kis vita, és talán az se baj, ha a gyerek részese ennek. Csak hogy ne éljen álomvilágban, hogy minden milyen tökéletes. Persze azért ordibálni megpróbálunk nem a gyerek előtt. De nyugodtan szóljatok ám le, ha nagyon rosszul gondolom! :lol:
Charlott, még akartam neked írni, hogy szerintem ne törődj a többi emberrel, hogy mit szólnak, hogy sír Krisz. Mindenki gondoljon, amit akar! Mi tudjuk, hogy nem vagy "gyerekkínzó", a többiek meg le vannak tojva! :D Aazért ma már jobb a kedved? Oltásra ma mentek? Mi volt? Krisz súja, méretei? Minden érdekel ám! :D

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Nálunk a hétvége egész jó volt. Szombaton egy kolléganőmnél voltam, 2 hónapos a kislánya: Maja. Most láttam először, nagyon cuki. De képzeljétek akkora, mint Gréti most!!! :shock: :shock: :shock: Már mondják neki a dokik, meg a védőnő, hogy fogja diétára a gyereket....na köszi, hogyan.... Aztán délután Mammutban voltunk Grétivel plázázni, kapott egy csörgős labdát (nagyon király) és egy téli kabátot az 5. hófordulójára :lol: Ja és köszi a hófordulós köszöntést :D Na meg örülök, hogy jót röhögtetek Gréti hajszálmustrálásomon. Amúgy nem viccnek szántam :lol: tényleg ez van velünk.
Vasárnap meg anyuéknál voltunk és délután ikeában! Annyit írtatok itt mindig, hogy egy ideje már el akartam menni én is. Vettünk tök jó műanyag mikrózhatós etető tálakat, letörölhető előkét, plüsslasztit. Iszonyat tömeg volt és túl jó játékok sem voltak most. vagy csak nekem nem volt már idegzetem nézelődni. Előre félek az ezutáni vásárlásoktól, mert egyre nagyobb lesz az embertömeg a karácsony miatt :x
Na persze férjem egész hétvégén dolgozott.....no comment. (szombaton csak úgy bement ingyen dolgozni...nem normális. TEgnap meg behívták és azóta haza sem jött....) Lehet mindjárt kezdem a telefonon veszekedést :?

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Hibernia, Peti már szinezget :D Az indiai táncosnős kézmozdulatokon nagyon jót röhögtem. Végül is sikerült felvenned? Gmailen nem láttam. Amúgy Grétinél is van hasonló: a csuklóját tekergeti és közben kifeszíti az ujjait :lol: nagyon vicces :lol:
Te még vasalod a babaruhákat? Én már szelektálom és csak a bodykat és a gyűrődős felsőket vasalom. Meg persze a pelenkákat, törölközőket.
Most látom az új avatarfotód. Ez a ti ajtótok? Itthoni lakást sikerült végül eladni?

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Barba, gratula az egyedül utazáshoz!!! Bunkók nagyon az emberek, hogy nem segítenek. Végül mi volt? Egyedül cipelted a babakocsit a lépcsőn? A cirkusz tök jó lehetett! Én nem mertem volna elmenni, de ezek szerint Samunak bejött. Főleg jó, hogy még aludni is simán tudott a hangzavarban :D Hiába, egy angyali gyermek ez a Samu baba!
Na megyek teregetni.
Többiek hová lettetek???
A rég eltűntekről nem is beszélve!!!

Lenne egy sos kérdésem!
Akinek már megvolt a keresztelő segítsen légyszi. Ugye nem kell ott nekünk semmit csinálni? :shock: Mármint a pap elmondja a dolgokat, lelocsolja Gréti fejét és ennyi, ugye? Római katolikus templomban lesz és mise nélkül. Mi nem vagyunk vallásosak és most kicsit beparáztam, hogy kell nekünk is valamit mondani, vagy valamit csinálni.
Előre is köszi!

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


HAlihóóó!

Bocsi, férjem itthonról nyomta az ipart így nem nagyon jutottam géphez, max pár percekre.... olvasni olvastam de írni nem kezdtem el.

No megkóstoltuk az almapürét, szombaton 2 kanállal igazából a mennyiség csak 1 volt de többször kicsi :D MA egy kicsit többet adtam, először olyan képet vág, hogy fentrengek a röhögéstől, de utána ízlelgeti néz nagyokat de nem írtózik vagy ilyesmi.... és fogja a kanalat ő teszi a szájába! Persze csak játékból és én is fogom/irányítom, de ha ő nem foghatja akkor ne is próbálkozzak :D

Amúgy a 9 óra körüli kajci előtt adom..a napokban mintha valami rendszer lenne, és de. még egész jól bírjuk a 2 óránkénti kaját, így először azt fogom kiváltani.... meglátjuk majd meddig bírja akkor a köv kajciig.... de ez még messze egyelőre kóstolgatunk :D

Nadi, keresztelőn csak válaszolni kell -érdemes igennel :D - hogy katolikusként neveled és még valami amúgy nem kell, bár mi reformátusok vagyunk szerintem ebben nem különböznek :D

Ma nagyi nap van... még mindig nem beszéltünk vele kerülgetjük mint a forró kását...elég gáz de most van szegény férjemnek nagyobb baja is... olyan hulla szerencsétlen...kezdek aggódni, mert autóval jár nehogy baja legyen..és egyelőre pihenni se nagyon tud, de taposom, hogy pár napra jöjjön el mert csak tönkre megy így....

Tegnap voltunk családi heppeningen..anyósomat a saját fiai és férje is már körberöhögi és kiakad tőle..és nem veszi észre magát..fullosan nem tudja hogy most mi van, miért lett ő a célpont..na de mindegy ez a mi meccsünk majd lesz valahogy :D


Charlott, szerintem se gáz ha a gyerek azért lát vitát ez az élet része, amikor már tudatánál van és belecsöppen miután sikerül az uraddal megbeszélni szerintem érdemes a gyereknek is megmagyarázni, hogy apa anya szeretik egymást, csak mikor nem értenek egyet kicsit vitáznak, és az a lényeg, hogy a végén MINDIG!!! békülnek :D Persze ezek mellett amondó vagyok, hogy a nagy csatákat zárt ajtó mögött kell vívni, és a gyerek előtt nem hazudtoljuk meg egymást, ha valaki megengedett valamit ha nem is tetszik nem mondunk ellenkezőt, hogy a gyereknek mindkettőnk szava szent és sérthetetlen legyen...

Beteg gyerek, jó hogy nektek szóltak, az hogy vendégség volt... ki tudja mennyire viselik meg a gyerekeket, na meg ha nagyobbak próbáld őket ágyban tartani :lol:


Majd jövök nyügi van ránézek anyósra.....

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Ránézek anyósra... :lol: :lol:

Igen, végül egyedül vittem le a babakocsit a lépcsőn, közben párszor elrebegtem Samunak, hogy milyen nehéz lettél kisfiam! :D Az a fura, hogy itt Bicskén még segítenek az emberek, és ugyanazok a vidékiek Pestre érve rád sem néznek. :D Amúgy tudjátok, eredetileg én is pesti vagyok, semmi bajom velük, csak furcsállom ezt a hozzáállást. :?
Az azért túlzás, hogy bejött Samunak a cirkusz, de kíváncsian nézte, amikor épp nem a nyakamba kapaszkodva bújt a mellkasomhoz. :) Néha eléggé be volt rezelve. Ha már úgy állnánk a hozzátápival, nem vittem volna magunkkal, de szerencsére végig tudtuk ülni, nem kellett kiszaladni előadás alatt Samuval.

Keresztelő nálunk is református volt, de szerintem is csak válaszolgatni kell. Bár a katolikus misén több betanult szöveg van, ha jól tudom, mint nálunk. Apostoli hitvallás nem tudom, van-e ott, nálunk az benne van a keresztelői szertartásban, de szerintem Samu keresztszülei sem tudták fejből, és csak álltak. Az ilyeneket az egész gyülekezet mondja.

Ááá, angyali gyerekem :D állat nyűgös ma. Nem akarja, hogy itt üljek.

Ja, Hibernia, én már el is felejtettem azt az öldöklős részt! :D És ki a gyilkos???

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Charkott,
fekvo kocsiban sétalsz még Krisszel? vagy kilat belole? miota mi atvaltottunk a sportkocsira, de teljesen fekvo pozicioban, azota szeret sétalni, sot el is alszik benne egy mukk nélkul.
Hat igen, az kellemetlen, amikor az ember a siro gyereket tolja. de ez hozza tartozik... mindenesetre ne foglalkozz idegenek nézésével. vagy mondhatod, nagy sajnalkozva, hogy jon a foga és nagyon faj neki, akkor az oreg nénik is rogton megértobben néznek majd...

Nalunk a hétvégén nemalvasi rekord dolt megint. tegnap fél 3tol este fél9ig nem aludt. és most azért félek, mert egy nagyon rossz éjjel utan, aludt fél 10ig, aztan fél12tol fél1ig és most passz. éjjel fajt a foga baromira, talan a 3bol egy mar kibujik ma. felul.

Ja nem tudom otthon, de itt megjott a tél. 1 fok van.

Lanyok, amikor nekem segitségre van szukségem, pl babakocsival, én szemrebbenés nélkul kiszurok magamnak vkit én megkérem, h legyen szives segitsen. igy még nem utasitott el senki. lépcsozni elég durva kocsival és egy 6-7 kg-s gyerekkel.
s.orsi
 
 


a veszekedésekrol nekem is van egy csomo elméletem. de sajnos gyakorlatban a felét sem alkalmazom.
a gyerekek tudjak, h mi szeretjuk egymast és nekik ez elég. mindenkinek lehet rossz napja, szerintem az elfolytott duh még veszélyesebb. azzal egyetértek, h nem kéne a gyerekek elott. de néha muszaj, mert felrobbanok. Nalunk mindig piti dolgokon van a vita, de sosem veszunk ossze igazan.
s.orsi
 
 


Hello,

túl vagyunk az oltáson és az orvosi vizsgálatokon. 7 kg és 65 cm Krisz! :lol: Szépen viselkedett, nézelődött, ismerkedett, és ahogy az szokott lenni lepisilt most is. :oops:
Hozzátápiról is beszéltünk, doki nem sürgeti a dolgot, maradjunk az almánál, néha egy kis babánt is adhatok. Jövőre lehet főzeléket adni! :shock: Azt hittem, most szépen sorban a gyümölcsök, utána zöldségek jönnek... :roll:

Nadnia: boldog hó fordulót! :lol:
és nagyon köszi a megértést és a jótanácsokat. :wink:
És nagyok nevettem a telefonos konfliktus megoldáson! :D Bajban milyen kreatív az ember!

Zsu: köszi neked is a megértést! :wink: és tényleg fontos lenne, hogy a vita végén kibéküljünk, Krisz előtt legyen happy end. De annyira fel tudjuk magunkat húzni, hogy jó pár óráig rá sem bírunk egymásra nézni. :? És mikor lecsillapodtunk, röhögünk az egészen. :roll:
Férjre vigyázni!! Hajlamosak túl hajtani magukat és betegség lehet a vége. Ha a feleségek nem veszik észre és állítják meg urukat, akkor baj lehet. Egyik barinőm férjét a szívinfartus elvitte 39 évesen a nyaralás kellős közepén! :(
Anyós hogy van? :D

Barbazso: érdekes ez a vidék és főváros összehasonlítás. de igaz, sajni. :? Mennyi programon voltatok a hétvégén!!! Samu milyen nyugisan viselte ezt! :) Úgy vettem észre, hogy ezek a kölökök ki vannak éhezve az új élményekre.

Orsi: az autósülést már kivettük a babakocsiból és így lehet teljesen fekve lenni benne Krisznek és kicsit magasabbra is lehet tenni a hát támlát. Na, Krisz ezt szereti inkább: majdnem ülni és a világot nézni. :lol: De sokkal többet nyüszög így, mert hideg van, meleg van, süt a szemembe a nap, fúj a szél... :roll: Ilyenkor tehetetlennek érzem magam. Inkább elviszem a játszóra és karomon ülve élvezkedik. :wink:

KépKép
charlott
 
 


Jövőre?! :shock: Addigra több, mint 7 hónaposak lesznek! Mondjuk az én védőnőm is azt mondta, hogy 6 hónapig csak max kóstoltassak. Az még 2 hét. Ma evett 2 kanál jó híg krumplipürét. :) Krisz 23-án született?
Zsu, főzted az almát, vagy reszelted?

Nekem ez a lépcső most kihívás volt, meg kellett csinálnom. :) Ha nem bírtam volna, félúton segítséget kérek. De amúgy nem vészes. Direkt emiatt könnyű babakocsit választottam. Jó, így sem olyan könnyű, mert Samuval és csomagokkal együtt megközelíthette a 20 kilót, de ez még belefér. :) Ikrekkel nem lennék ilyen nagy legény... :)

Mi is csak kisebb dolgokon szoktunk összekapni. Általában az időhiány és a fáradtság miatti feszültség hoz ki belőlünk hülyeségeket. Az a múltkori fogyókúra körüli vita már elég nagynak számított nálunk.

Nálatok is esik az eső?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Jaj de izgi ez a hozzatapi! :)
Barba mivel higitottad a krumplit? anyatejjel? vagy vizzel?

Charlott,
gratula Krisz méreteihez!!! Milyen oltas volt 5 hosan???
zoldséget csak jovore? és miért kell addig varnotok?
Engem is felhivtt a védono ma, megkérdezni mi ujsag? mondta o is, h még ne valtsak ki étkezést, ha nem muszaj, csak kostoltassak, ha jobban van Elisa és tul vagyunk a fogakon...

Tegnap egyébként felavattuk a kanalat mi is. Vizzel... szépen lefetyelte. szoval elméletileg itt az ido. azt mondjak akkor kell par napot varni, ha a kanalat kifelé tolja a nyelvével...
s.orsi
 
 


Forralt vízzel higítottam. Most eszembe sem jutott az anyatej. :oops: Igazából nagyon keveset csináltam. Egy mini biokrumplit megfőztem, és annak kb a felét turmixoltam össze forralt vízzel, és ugye az sem fogyott el teljesen. Ma kóstolta először. Eddig tökre nem foglalkoztam azzal, hogy mi bio és mi nem, most meg úgy érzem magam, mintha valami középkori kereskedős stratégiai játékban élnék, ahol a biozöldség a kincs. :lol: :lol: A saját termésű répát már lefagyasztottam, kaptunk 3 szem almát, az remélem, nem romlik meg, és vettem pár krumplit meg céklát a mammutban. A cékla akciós volt. 199.-/kg. Az a pár szem, ami Samunak kell, nem került sokba. :) Ja, és tök rendes Panka anyukája, ad nekünk saját termesztésű sütőtököt, és együtt fogjuk "befőzni" a gyerekeknek. Olvastam a neten valami dunsztolásos módszert, amivel el lehet tenni tavaszra.

Samu extra rosszkedvű ma. :( Mennem kell hozzá.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


hali

fb-sek tudják, hogy megvagyunk :lol: de elég béna nap ez a mai, reggel csórikám köhögve kelt + szörcsög és egész nap vagy ötvenet tüsszentett... voltunk dokinál, azt mondta, egyelőre semmi komoly, várjunk, ne adjunk semmit, max. lázcsillapítót, ha 38 lesz a láza, most 37.1,2 körül van. nem tudom, milyen lesz az éjszaka, remélem nem kel 1000x, vízszintben eléggé hallatszik, hogy be van dugulva, lehet este még kiszívjuk neki...
apa még nincsen, 9 körül jön, majd együtt próbálkozunk...
ja és az előbb altatás közben nagy svunggal mentem ki az ajtón és a szekrénybe bevertem a fejét, szegény vagy 5 percig sírt... :oops: ez nem az ő napja. :)
illetve amin páran már röhögtek, a nagy hátrálásban ráakadt a dohányzóasztalra, még hozzá a lábára és azt nyalogatja mostanság nagy élvezettel... :D :D a frászt hozta rám, most már csak röhögök... :lol: :lol:

reagálok este, ha apjuk átveszi a stafétát... :roll:

hibernia
 
 
 


no próbálok most is visszafelé...

barba: mi lelte Samut? csak nem bujkál benne is vmi?

orsi: vizet lefetyelt Elisa?? áááá, mázlista... nekünk most itatni kéne az urat, de egy ml-t nem hajlandó. most kevertem neki almalét (65 mg vízhez 30 mg almalé), ezt persze nyakalja...

no ébredt, jövök este...

hibernia
 
 
 


Peti is? és Te jobban vagy Hibernia?
Egyébként lattam a télies képet Petirol. De aranyos! Mi is eloszedtunk ma mar mindent, olyan hideg van. és még jo, hogy feloltoztettem, mert elaludt séta kozben igy kint volt sokaig...
Az asztal laba akkor fényes lesz nalatok. :) :)

Nekunk a tegnap éjjel ritka sz@r volt, megyek is mindjart aludni... 3 és 5 kozott negyedoranként ébredt fel, legeloszor megetettem, aztan volt, h kézben aludt el, volt, hogy beszélgetett a sotétben és volt, hogy sirt, orditott. de tobbszor elaludt sajat maga is, csak felébredt, tuti a foga miatt.

Elisa ma elkezdte tologatni a fenekét felfelé. Na nem nagyon, de a pelenkazoasztalon furdés utan vagy 2x szuperul megcsinalta. Meg mostanaban napi 3x kb atfordul a hasarol a hatara, de én meg nem lattam.. Alex szerint fordul és nem véletlenul esik at.
s.orsi
 
 


Hali!

Gyorsban

Hibernia sajnálom PEpkét.... nem lehet túl hideg volt a dohányzóasztal lába?? :lol: :lol: :lol:
Na de a lényeg most mi a helyzet? Milyen volt az este? Az orrát mindenképp szívjátok meg sós vizzel mossátok ki, az feloldja a taknyot bár gabi rühelte az orrspriccet -nem csodálom- de csodákat művelt!!

Barba, az almát pároltam, pároló vízzel felöntöttem és turmixoltam botmixerrel...aztán lehűtöttem kézmelegre...remélem jól csinálom :oops:
Samu már evett krumplit? Azta...mi egyelőre almázunk aztán meglássuk....
És mit szólt amúgy a krumplihoz?

Elizánál mi a helyzet? Sajnálom a szar éjszakát..ezek a fogak...nekünk egyelőre semmi híre bár nálunk is néha beköszön egy-egy szar éjszaka
Azonban a forduláshoz gratula...fejlődnek ezek a csöppök :D

Charlott tényleg, milyen oltást kaptatok ennyi idősen??

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Hibernia..amúgy már vártam mikor frissited az avatarod meg a vonalzód :D Nagyon jó lett és milyen jól harmonizálnak nálad a színek :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


4x keltunk ma éjel is. szabdsagra szeretnék menni!!!!!!!!!!!!!!
s.orsi
 
 


Sziasztok!
Kitartás Orsi, csak nem tart örökké :wink:
Múlt héten én is így éreztem de most már jobb a helyzet, bár még nem a régi :roll:
És most megint kicsit röfög, most nem tudom hogy megint taknyos vagy még mindig csak volt egy jobb időszak :?
Reggel már átmostam az orrát sósvízzel ahogy a nagyoknak csináltam, Kristófnak eddig nem akartam, de jól fogadta, és nagyon jól kihozza a taknyot!Én úgy csinálom hogy az egyik orrlyukába nyomom a sósvizet a másikat meg porszívózom! Nekünk nagyon bevállt megelőzi az arcüreggyulladást!


Várjuk a mosogatógépszerelőt, persze már pont nem garanciális :twisted:
Teljesen elszoktam a mosogatástól, a férjem 1 évig győzködött hogy vgyünk, de nagyon nem akartam, most meg... :oops:

Mi is megyünk oltásra ha végre nem lesz taknyos, nekünk a neis-vac-os agyhártyagyulladás elleninek a 2. oltása jönne!

Én a két nagynál szinte sosem kértem segítséget ha buszra kellett szállni, de sokszor segítettek kérés nélkül is, de most ha a nagybabakocsival megyünk, márpedig 90% ban azt használom kénytelen vagyok mindenképp megkérni valakit ha föl akarok szállni a buszra :roll: olyan nehéz!
Legjobb persze ha alacsonypadlós jön!

kriszta0612
 
 


:oops: éjjel (néha csak égek, miket gépelek félre)

Kriszta,
neked hany kezed van, hogy egyszerre tudod a sos vizet és a porszivot hasznalni???
nekem nem sikerul atmosni az orrat. ahhoz zarva kéne lenni a szajanak, h én befujjak az egyik orrlyukba és o a masikon reflexszeruen kifujja. akkor porszivo sem kellne, de NEM TUDOM igy kimosni...
s.orsi
 
 


orsi,
hát van két kezem meg két lábam, szóval szörnyen rosszul hangzik de én úgy csinálom hogy leülök fejjel felém a lábam közé fektetem a szőnyegre a kezeit a lábam alá teszem és egyik kezemmel nyomom másikba a porszívó :oops:
A nagyokkal meg már meg lehetett beszélni hogy a sós víz kimossa a bacikat, így ők kifejezetten örültek neki, de Kristóf is már csak ímmel-ámmal sír, rájött hogy utánna sokkal jobb! :lol:

Egyébként ezt egy fül-orr-gégész ajánlotta mikor Botond fiamnak arcüreggyulladása volt, elmesélte hogy szinte minden légúti betegség a pangó takonytól van!

Anyósomék sajnálkoztak mindig ha porszívozni kellett a gyerekek orrát, hogy szegény gyereket miért kell kínozni :shock:
Ettől mindig idegrohamot kaptam aztán egyszer elmagyaráztam nekik hogy szerintem még mindig jobb mintha fölszúrnák a fülét vagy minden más bajt elkapnának, annyira idióták!

kriszta0612
 
 


hihi, erre nem gondoltam. fiziologias oldatot spriccelsz bele?
s.orsi
 
 


Azt igen! Régen vettük ezeket a tengervizes orrsprayket horror áron, ezt meg kiadják a patikában negyedannyiért és semmivel sincs más hatása...
Ja és a nurofenes adagolóval spriccelek az orrukba :oops: :oops: még nem is tudom hol olvastam ezt a megoldást, de nekünk bevált 8)
Elment a mosogatógépszerelő, tök durva nem is tudtam,hogy a garancia után még a főbb alkatrészekre jár egy év szavatosság, így ingyen volt egy motorcserénk ami amúgy 30ezer :shock:
Azt mondja a fickó hogy ezt nem szokták sehol reklámozni csak benne van a fogy.védelmi törvényben! Én is kifizettem volna simán mondván hogy már nem garis :roll:

Szóval éberség! :lol:

kriszta0612
 
 


reggelt! :)

csak gyorsban, kriszta minden elismerésem, mi ketten sem tudjuk igazán kiszívni az orrát. :)

ha az egyik orrlyukába vizet fújt, a másikat szívod, nem fulladozik? hogyhogy?

nálunk még szörcs van, nem dugult be az orra, de hallottam én is, hogy érdemes kiszívni, de miután "csak egy-két kósza fika" (by my husband) jött ki tegnap este, nem tudom, ez így ér-e vmit, sterimar nélkül... van itthon az is, de nem használtuk... :roll:

szóval ha szörcs van, azt mondjátok, fújjunk az orrlyukaiba, majd szívjuk ki?

hibernia
 
 
 


hello,

Orsi és Zsu: bocsesz, de elfeljtettem tegnap leírni, hogy a Meningococcus második, ismétlő oltásán voltunk Krisszel. :oops: :)

Ma is zenebölcsiztünk, végre nem fűtöttek be nekünk, így kellemesen zajlott a foglalkozás. :wink:
Utána sétáltunk és Krisz tök csendben bírta, nem nyüszögött, csak nézelődött. A szembejövő emberek meg vigyorogtak rá! :D

Kriszta: szerintem nem is olyan bruti a szívó módszered! E művelet közben nagyon félek, nehogy fizikális fájdalmat okozzak Krisznek, mert én eddig a karomban tartottam és erősen fogtam. Kisebb-nagyobb sikerrel. :(

Orsi: gratula Elisa mutatványaihoz! Ügyes és szívós csajszi! :wink: Téliesen hideg van nálatok?? Akkor hamarosan MO-on is itt lesz a tél. :( Most nagyon kellemes 10-15 fok van és napsütés. :)

Hibernia: jobbulást Petyának! hogy van ma?
Szegényt még az ág is húzza....szegény buksi! :( Ez így szokott lenni, mikor nagyon vigyázna az ember, erre még rátesz egy lapáttál. :)

KépKép
charlott
 
 


no itt újra, épp főzök, mert éhen halok és elaludt...

éjszaka: nálunk brutkó volt a mi mércéink szerint, nem is az orra, nem tudom, mi volt... 10kor lefeküdt, oké, aztán 3kor ébredt, ami még kb jó is, csak mi éjfélkor feküdtünk... :? 3-4ig ringattuk, folyton felébredt, elvolt. 4kor elaludt, majd 5.20kor újra ébredt, mondanom sem kell, mi olyan fél 5kor aludtunk vissza... aztán 5.45re elringattuk újra és 7.45kor szólt a férjem ébresztője... kicsit kómás vagyok. :? :?

köszi, talán jobb a helyzet, ma még nem tüsszentett. :D

viszont megjött... :( olyan fura, lassan 1,5 éve semmi sem volt, azt sem tudom, mit kell csinálni ilyenkor. :lol: :lol:

küldtem két videót, az egyik vicces táncos, a másik egy másik videó 2. fele, az első részt nem töltöttem fel, mert ugyanez van rajta, még 5 percben. és kb 5 perc után kezdtem el felvenni!!! :D szóval gyakorol az öreg rendesen.

no reagálok is:
charlott máris megjártátok a zenélést? húúú, tudsz élni! milyen hosszú egy ilyen? mit csináltok?
grat a méretekhez! ;) lepisilt? téged? :lol: (bocsi) elég későre javasolja a dokid a főzelékeket... :roll: hááát ez olyan rossz, mindenki mást mond, de utálom. :evil:
az aventes üveg nálunk is folyik, néha. :evil: elég idegesítő. nem csavarom félre, mégis folyik. :( a néniknek én azt mondtam volna, hogy aha, azért sír, mert éheztetem és verem. :evil: néha eldurran az agyam a hülyéken. :evil: amúgy orsi javaslata kicsit konstruktívabb... :) :) ez a jön a foga tisztességesebb válasz. :) de átérzem a szitut, néha nálunk is megy a kocsiban üvöltés, mondjuk én nem veszem észre a rosszalló tekinteteket... :)

kriszta tök vicces, 1 hete még én is úgy voltam, hogy áh, minek mosogatógép, aztán azóta megszoktam a jót, már eszembe sem jut kézzel mosogatni. :) tök jó, hogy megúsztátok ingyen a javítást! mi az a fiziológiás oldat? így kéred a gyógyszertárban? nekünk sterimar van. nem tudom, a sima sós víz nem elég-e? .D vagy tengervíz... :roll: :lol:

orsi, nálunk is mindig nyitva van a szája, lehet ezért nem sikerült nekünk sem a porszívózás?
sajnálom a szar éjszakát. :( hülye téli idő! :evil:
köszi a képdicséretet. kis majmom. :D
tök jó, hogy Elisa elkezdett forogni! :)

zsu, köszi a dicséretet... ez olyan halloween-es narancs... :lol: te hogy csinálod a szívást? belespricc és kiszívod?
az almapürét én is így csinálom. szóval ha rosszul csináljuk, akkor már ketten csináljuk rosszul. :)
hogy telt az anyós nap?
férjedet próbáld lelassítani... :? messze még a karácsonyi szünet... :?
hát igen, néha én is jót röhögök a pofákon amit vág új kaja közben... :roll:

barba, de irigyellek ezért a sok jó zöldségért, gyümölcsért! :) amúgy mi is általában hülye dolgokon vitatkozunk... pl hogy ő mond vmit, én idegesebb vagyok, félreértem, akkor ő megsértődik és én is. :D mondjuk ami jó, hogy általában mindketten 10 perc után belátjuk, melyikünk volt a bolond... és nem restelljük mondani, hogy jóóó, hát nem úgy értettük. :) sosem tudunk haragban lenni órákig, napokig. talán a leghosszabb sértődés 1 órás. mi mindketten elég sértődékenyek vagyunk, hiába mondom, hogy az csak a nőket illeti meg... :roll:
ma kiderül nálatok is, ki a gyilkos! ;) húúú, alig várom a reakciódat... bár inkább a jövő szerdait várom, mert az a rész csak Vele foglalkozik, az izgibb. :oops: (igazán OFF én szerelmes vagyok ebbe a gyilkosba... :oops: gimis korom óta tetszenek az ilyenek, no nem a gyilkolós részük, hanem nem tudom... persze hálistennek sosem voltam közelebbi kapcsolatban "ilyenekkel", csak vonzottak, de túl fosi voltam mindig bevállalni...)

ja viták: én sem vagyok híve a sose vitázzunk a gyerek előtt-nek... :( ők mindent tőlünk tanulnak, a konfliktusok megoldását is. sokkal jobb, ha látnak egy megoldott konfliktust, mint két számára ismeretlen okból feszült embert... persze nehéz ügy. mindenesetre az se jó, ha repülnek a poharak a gyerek előtt, de az sem, ha zárt ajtók mögött vitázunk... a "megbeszéljük higgadtan ha ott a baba" meg baromság, néha az ember nem tud higgadt maradni, max ha Bree-nek hívják. :lol: no de nem vagyunk robotok... :roll:

nadi, hát engem idegesít a nagyon gyűrött ruha Petin. :oops: szóval csak ezért vasalom... :) ja és köszi, sikerült eladnunk a lakást, most hogy megint drágul a frank, úgy tűnik, oltári mákunk volt, épp időben fizettük vissza kölcsönt a banknak, hurrá. :)
jó ez a "fogja diétára a babát". :evil: basszus, hogy?
ikeás plüsslaszti nálunk is nyerő. ;) azt szereti, ha rádobom, miközben hopp-olok neki. azon nagyokat röhög. :roll:
jajj a tömegtől már én is hányok. :( :( úgy utálok vásárolni mostanság. :( ja és képzeljétek, itt hétköznap + szombaton 6kor zár minden! :evil: vasárnap meg 5kor. így bezárnak a plázák lazán, nem mint otthon, hogy 8-9-kor még vígan nézelődhetsz. :evil: el lehet képzelni, mi van hétvégéken... SOSEM találunk parkolót pl csak fényévekre. nem tudom, mikor kéne vásárolni, de ez így tényleg kezd az idegeimre menni... :? :?

ja és újra ömlik az eső... :evil: áááááááááááááááá szépen fel is ébredt, veri az ablakot, mint állat. :(

hibernia
 
 
 


úristen, bocsánat, szófosásom volt... :oops:

hibernia
 
 
 


Fog ide, fog oda, vmit nagyon elszurtunk az alvokajaval. Megprobaljuk a napirendet kicsit szigoritani, hatha jo lesz. Tegnap délutan kezdtem az egyedul elalvassal megint. tegnap 45 percig tartott, ma csak 25. akkor holnap 5 lesz ugye???

OFF,
ma este SZF. itt egyzerre 2 részt adnak!!! azta részt mar lattam a gyilkosrol. durva!

Mosogatogép
akkor vettunk, amikor eloszor osszekoltoztunk és kiderult, h mindkettonk utal mosogatni. szerintem a mosogép utan a legfontosabb haztartasi gép!

én is utalok vasarolni. ezért rengeteg mindent veszek interneten, hazhozszallitassal.

Orrtisztitas
a sterimar szerintem csip! a fiziologias oldatot olyan muanyag fiolaban lehetkapni, mint a normaflorat. ha lejott a vége, azzal egybol lehet az orrukba spriccolni. nekem igy tanitottak. oldalra forditod a baba fejét, kozben fogod a szajat, h zarva legyen. a felso orrlyukba eroteljesen bespriccelsz és igy reflexszeruen a masikat kifujja. aki szoptat és néha félrenyel a baba és az orran jon vissza a tej, az tudja. na ez is olyan. de én nem tudom a szajat csukva tartani, igy nem mukodik. az orrszivashoz meg kéne még egy ember. és nem is nagyon van mit szivni, nem folyik, csak szopas kozben hallom, h nem teljesen tiszta az orra.
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Á megint ilyen trágya idő van. Nálunk esik.

Na amire emlékszem: vita a gyerek előtt: Hiberniával értek egyet, nem kell elbújni üvöltözni. Annál rosszabat el sem tudnék képzelni, hogy egy műanyag világban nevelem fel a gyereket. Mi igyekszünk nem egymást pocskondiázni, hanem a tettekről beszélni ha veszekszünk, illetve ami nagyon fontos, hogy a konfliktusnak meglegyen a megfelelő feloldása, azaz ha apa és anya jót anyázik, akkor utána legyen békülés is a gyerek előtt, hogy meg tudjon nyugodni, hogy apa és anya mindezek ellenére szereti egymást.

Orrszívás, és fekve "szivatom" a gyerekeket, a porszívócsövet a jobb hónljammal tartom, jobb kézben fogom a szívócsövet, bal kézzel a baba fejét tartom. Még a porszívó beindítása előtt fújok be mindkét orrlukba, kb 2 percig hagyom hatni, aztán porszívó be, és kiszívom. A szája nem tudom, hogy nyitva van-e, szerintem totál lényegtelen. Ha nyitva van, mert üvölt, legalább azon vesz levegőt.

Jaaaj és asszem nekem is megjött. Azért asszem, mert baromi light-os volt egyelőre, de 5 napig tartott, hát nekem is fura. A fiam 7 hós volt mikor megjött, most Borival csak 5 hónapot várt. Ja és a tejem nagy részét el is vitte, ez volt a fiamnál is, utáltam, aztán persze szépen visszajön, de ez menetrendszerű...

Szar éjszakásokat sajnálom, ma éjjel Bori is kétszer felsírt, de visszaaludt azonnal, szerintem a foga, olyan tipikusan élesen sírt fel. Kijöhetnének már, látni a vonalukat az íny alatt már tökéletesen. Tegnap B is nagyon zizi volt nap közben, sokat volt kendőben ma is, szenvedett, ha leraktam játszani.
A fiam meg felkelt éjjel kétszer inni, szegénykém most épp antibiotikumot szed, mert a korábbi vírusos torokgyulladás átment az orrmanduláira, viszont ettől a gyógyszertől szegény annyira megizzad éjjel, hogy szerintem azért szomjazik meg annyiszor. De már csak holnap szedjük, és vége.

Én meg Mikulás ünnepséget szervezek a baráti körben, tiszta izgi, nincs elég bajom, mi? :)
monde
 
 


lehet rosszul fejeztem ki magam. a zart szaj csak akkor lényeg, ha nem szivjuk az orrat, hanem azt akarjuk, h o fujja ki.

Most, h igy irogatjatok, h megjott. akkor lehet, h nekem is megvolt az utobbi napokban (???) nem is tudom.. :oops:
s.orsi
 
 


Nekem még nem jött meg, és a gondolatától is rosszul vagyok, de tiszta ragya a fejem. :? És szerintem a tejcsi is kevesebb. Ezt nem mint összefüggést írom, csak eszembe jutott. :D

Orrszívás... Samu a pelenkázón, lábam között porszívócső, jobb kézben orrszívó, bal kézben sterimar, alkarral igyekszem lefogni a kapálódzó karokat, egyszerre fúj, másik orrból szív. Ezt az egyszerre dolgot én nővéremtől tanultam. Nagyon brutál, de tényleg kitisztítja, átmossa a járatokat. Aztán a tortúra után egy-egy csepp baba Nasivin mindkét lukba. Ezt már egy hét nátha után hallottam (Nasivint), és amikor elkezdtem, másnap meggyógyult Samu, azóta egyszer sem kellett orrot szívni.

Feszültség... Én azon akadok ki, amikor Barnus Samu sírása miatt feszült, és akkor ugye beindul az ördögi kör, mert Samu érzi, hogy apa feszült, és még jobban sír, amire apa még idegesebb lesz,... Áááá! A végén néha átveszem inkább. :) Emiatt kb egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor masszírozott apa. Gondolom, azért alapból van benne a napi 3 óra utazás, a munka és a fáradtság miatt egy kis feszültség, és Samu ezt nem viseli el masszázsnál, így mindig nyüszög neki. Ja, és Barnus irtózik attól, ha kencés a keze, szóval az is egy feszültségforrás nála. Megértem én ezt, de úgy fel tud húzni vele. :D :D :D

Ma munka után eljött anyu, és Samu úgy örült neki! Tök jó, mert kicsit lelkifurim volt miatta, hogy kivonatozik hozzánk, amikor alig tud lábra állni, úgy fáj a lába 2 hónapja. De Samu öröme kárpótolta. :) Persze ilyen az én formám, hogy ideértek Eszterrel (Down-kóros nevelt tesóm), megszoptattam Samut, erre elaludt, és 2 óra múlva kelt fel. Ilyet miért nem csinál máskor is, amikor minden vágyam egy délutáni alvás??!!??

Nem holnap lesz SZF itthon? Ma Grace Klinika van. Kedd van egyáltalán? :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Lábaim (kettő van) között porszívócső... :D

A Nestlé babatáplálási kiskönyv szerint legkésőbb a 26. héten el kell kezdeni a kaják bevezetését, mert különben növeljük az allergia kialakulásának kockázatát.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


no mi ez a tömeges "megjövetel"? :)
ma a 3. kajánál 50 mg tej volt 2 ciciben. asszem ez a vég. :( mondjuk nem érdekel túlzottan, csak egy szopit azért szeretnék megtartani... a reggelit. a többi úgyis mindig visítozós. :?

barba, franciaországban van kedden szf, nálatok szerdán. :D nálunk minden nap, reggel 6kor, már csak a végső rész van hátra. :(
anyukádat sajnálom. :? nálunk is volt ilyen csomószor míg otthon voltunk. :lol:
a 26 hetet én is hallottam, meg hogy a gluténnal sem szabad túl sokat várni... Peti holnap 26 hetes pont... :)

fú mindenki ilyen ügyi az orrszívással? :oops:

monde leírását értem legjobban. :D
mikiparti? izgi! mi a terv?
jobbulást a nagyfiúnak!

orsi, én félreértettem, azt hittem kötelező a szájbefogás szívás mellett... :roll: hát én is azt hittem már 2x hogy megjött, de az nem ilyen volt... ez most tutter. :?

tök szar kedvem van, mert aug óta kérem a férjem, hogy vegyen ki egy nap szabit. még itt is írtam, amerika után... aztán beteg lett, aztán lakást kerestünk, aztán költöztünk, 7végén mondtam, hogy most már nem érdekel, ezen a héten mindenképp vegyen ki egyetlen napot, erre most írt, hogy megint sok a meló (mikor nem) és inkább 2 fél napot vesz ki (azaz kétszer 2kor jön, nem 6kor) húúúú, de marha jó. :evil: nem hiszem el, hogy aug óta egy rohadt nap ne jön össze. :evil: hát én ilyeneken tudom magam felhúzni. :x :x
szóval nadi, el is felejtettem írni, hogy megértelek... :( hétvégi munka... no még csak az kéne ide, kiverném a balhét igazán. (és akkor zsu, orsi, többieket nem is említem)
no bekapcsolta a mobilját. :roll: wtf???

hibernia
 
 
 


Orsi:most pár napja próbáltam úgy alakítani,hogy maximum 6kor keltem,bármennyit is aludt.Mert mostanság,nem 3 hanem 4 órát bír egyhuzamban fent lenni.Így már elalszik 10 előtt :) Gratula a forgáshoz,meg a popótologatáshoz! :) Részvét a szar éjszakához,reméljük ritka eset +++..ohh,most olvasom hogy a mai se volt jobb :( Lehet tényleg csak a foga.

Hibernia:fagyasztott barack,szilva meg ilyenek nincsenek?Azt mondták az is jó,mert csak a gyümit tartalmazza,semmilyen adalékanyag nincs benne,nem úgy mint a befőttekben.Esetleg ha van :) Én is szeretek autózni,de se nem olcsó,se nem jó altatási technika :? Én nagyon félek hogy hozzászokik.Elég nekem az ölben altatás,mert megint visszaszokott,de lehet csak én vagyok gyenge :D De úgy szeretem közben nézni,és mostani mániája hogy közben birizgálja a hajamat és simogatja az arcomt :oops: Hát lehet neki ellenállni? :) Kapunk képet a sapis Petyáról ? :P Szinező?? :lol: Nem korai mé? :) :lol: Jobbulást Petyának :( Hát ez tényleg nem Petya napja,remélem azért semmi komoly nincsen :) Egy-két kósza fika :lol: :lol: :lol: Részvét a szar éjszakáért :( Mit kell csinálni ilyenkor :lol: :lol:

Charlott:mi volt az oltással??Ne foglalkozz a sok nénivel,meg a csúnya nézéssel.Én már ügyet se veszek róla.Jobbulást párodnak!!Mi ritkán veszekszünk párommal,így nem tudok ötletet adni.Mi általában elröhögjük,bármilyen komolyan is kezdődik,és sose üvöltözünk.Szép méretei vannak Krisznek! :) Jövőre adhatod a főzeléket?Mondjuk végülis két hónap.De akkor is.A főzelék csak annyi hogy a zöldség-gyümihez krumplit adsz.Ami ráadásul nagyon ártalmatlan.Na de ő tudja.Balu is szeret a babakocsiban ülni :) Vagyis minél jobban ülve :D

Barba:na igen,gyerekágy,nem egyszerű :D De belejöttünk :D Merész vagy a pesttre utazással,én már hatszor meggondolom hogy mivel menjek.Én nem mertem volna cirkuszba vinni Balut,de ezek szerint Samunak meg se kottyant :D Lábaid között porszívócső...lemaradtam valamiről? :lol:

Nadi:egyetértek,nem csak a habos-babos dolgokat kell látnia a gyereknek.Persze nem azt mondom hogy tányért kell dobálni,mert ilyet is lásson.De nem lesz baja szerintem ha ilyet is lát néha.Huu,én az uh-nál láttam egy kislányt,hatalmas volt,tsiszta golyófej (bocsi a kifejezésért) .Megkérdeztem huu,hány hónapos?Mire a nő hogy még nincs 6 :shock: Aztán mondta hogy több mint 10 kiló és 72 cm a drágasága :shock: De nem az a baj hogy ekkora,hanem hogy egyáltalán nem arányos!Szóval ő tényleg duci volt.Balu legalább 3szor el tudott volna bújni mögötte.De ez olyan fura egyébként.Hogy van egy másik baba aki szintén 10 kiló már és nem látszik rajta.Kicsivel nagyobb csak mint Balu.Érdekes hogy babánként változó,hogy hogyan látszik meg a súly.Párod végül hazaért?

Zsu:a kis önellátó Gabesz :D Mikor akarjátok megejteni nagyinak a kényes témát?

Kajcsi:Balu abszolút nem eszi a darabosabb kajcsit.Abszolút.Öklendezik,fintorog,kiköpi.Ha csak egy kis darabka is.Most próbálok csipegetni doglokat neki,azt elnyamnyogja,más ötletem nincs hogyan tudnám szoktatni a darabos kajára.Bevezetésnél én a 17-26 közötöttöt hallottam.Gluténnél 4-7 hó között a mostani ajánlás(eddig 8 hótól volt...)

Kriszta:hát tényleg szörnyen hangzik ez a lefogásos orrtisztítás,de az ő egészségükért bármit :) Tök jó,hogy Kristóf ilyen jól viseli :)

Monde:jobbulást a fiadnak!!!

Mi jól vagyunk,voltunk dédiéknél :) szóval,reggel 6kor keltem,összekészültünk,szendvics,Balu cucca stb.Fél 7kor keltettem volna manót de már javába nézegetett.Enni nem nagon akart,azt megejtettük út közben.Szépen játszott,majd bealudt,2 órát csicsizett.Pont akkor kelt mikor leértünk.2 és fél óra alatt ott voltunk.Mamám nagyon örült,majd teszek képet :) Fincsi ebéddel várt,húsleves,burgonya püré,rántott hús.Ott voltunk fél 2ig,aztán irány Hajdúböszörmény párom nagymamája.89 éves de olyan fitt a mam hogy az csuda :D És olyan hihetetlenl aranyos,örülök hogy ilyen dédijei vannak Balunak :) Ott nem voltunk sokat,3/4 4kor indultunk haza,és 6ra értünk haza.Hajdúböszörményig aludt Balu 1 órát,aztán hazafelé jövet volt egy 5 perces hisztis sírás.Ha kivettem semmi baja nem volt,de visszatettem sírt.Sajnos nem tudtam emgvigasztalni,de autópályán,130nál nekem ne üljön az ölembe.Szóval 5 percig sírt,aztán bealudt.Mondtam apunak hogy hiába állunk meg,legalább 30 percet kéne lazulnunk,hogy talán csendbe maradjon.Így ha szívtelen ha nem,hagytuk sírni.Egyébként későn értünk volna haza,na meg még apunak is 2 óra haza az út tőlünk.Lényeg hogy elaludt és egészen hazáig fel sem kelt,az 45 perc volt már csak.Szóval nagyvonalakbna ennyi. :)
7kor pancsizott,előtte puccoskodott 30 percet.Most altatódik.
Legújabb cselekvése,hogy négykézlábből oldalra csücsül,majd megpróbál felülni.Azt hittem elájulok,mikor láttam,és ezt egész nap csinálja,szóval tudatos :) Lehet nemsokára ülni fog? :) Viszont alátámasztani nem sikerül magát így sokszor arcra esik,apa meg frászt kap :) De Balu nem sír,szóval remélem csak nem üti meg magát annyira :)
Éjszakák általában jól telnek mostanság,bár néha kel cumi miatt,de volt hogy reggel fél 8ig meg se mukkant :D
Na azt hiszem ennyi.pusszanat. :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csopplany,
Balu mar probal felulni? huuuu de ugyes!!!! a darabos kajat szerintem nem baj, h nem fogadja el, még csak 6 honapos.

Na most akkor leirom, ma minta nap volt. délelott fél ora alvas, délutan 2,5 ora. minden szopinal rendesen szopott, sokat és jol elvolt egész nap. TEHAT, akkor most jonne a minta éjszaka.

Most lett vége a SZF-nek. ollyan izgi!!!

Hibernia,
ez tényleg durva, h nem tud a férjed kivenni egy napot sem!

Barbazso,
én még ezt a 26. hetet nem hallottam soha. gyorsan meg is szamoltam :) most a 24 hétben jarunk és miért pont 26 hét, az 6 honap, mi baj, ha vki késobb kezdi?
porszivocso a labad kozott :) :) :) :) :)

Hormonok
Nekem elmult a hajhullasom, viszont éjjel ugy 2 korul tiszta viz a mellkasom, ugy izzadok. és a hajam meg az arcom nagyon zsirosodik, de szerencsére nem pattog ki. pedig a multkor mar csak 17,5 fok volt a szobaban, be kellett kapcsolnom a futést egy picit, féltem, h Elisa fazni fog.
s.orsi
 
 


csöpplány, te aztán behoztad a lemaradást... :D :D anyáááám... :D

az a baj, hogy a barack itt egyszerűen "nincs benne a kultúrában"... :? mintha senki se szeretné... mondjuk érthető, mert barackfák sincsenek... :( ugyanez a szilvával meg kb minden mással... gyakorlatilag minden gyümi import, max az alma itteni... :evil: szóval valszeg az időjárás miatt nincs semmi sem. :( se fagyasztva, se sehogy. :( bezzeg 4+-os banán-maracuját láttam... maracuja bakker... :(

tök jó, hogy jól telt a nap a dédiéknél. :) várjuk a képeket!!
Balu lassan ül?? ügyi fiú!!

húúú, sír alttás közben, lépek...

hibernia
 
 
 


Orsi:igen,én is meglepődtem,de már majdnem sikerül neki.Majd holnap megpróbálom felvenni a próbálkozását :)

Hibernia:hihetetlen hogy ennyire nincs semmilyen gyümi nálatok :?
Képek gmailen :P
Apropó gmail,megnéztem a vidiket,nagyon édes Peti :D Hogy fujtat :D Na meg az a csukló és kézkörzés besz@rás :D Nagyon komoly :D

Na megyek,mert brutális volt az altatás,kész harc.6tól fent volt 3/4 11ig,akkor bírtuk lebírkózni.Remélem most alzik reggelig.
Nagy harcban elfáradtam,visszavonulót fújok,jó éjt! :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


orsi, 2,5 óra? nem semmi! majd utánakeresek, de sztem Peti 1 hósan sem aludt annyit egyfolytában nappal. :lol: szurkolunk a minta éjjelhez!!
a szabit illetően hamar lenyugodtam. nagy cég, nagy hajtás. :? elsétáltam venni egy citromos piskótatekercset és feldobódtam. :lol:

hát igen, a gyümik nagyon hiányoznak otthonról. :roll: jó kis kontinentális éghajlat sok jó cuccot termel... :) :) ez a sok eső meg szél semminek sem kedvez... :? múltkor vettem görögdinnyét (feldarabolva, magozva persze, franciaországból) erre tök sárgadinnye íze volt, pedig azt utálom. :D persze más kajákban meg jobbak pl az otthoni tej az ittenihez képest hulladék.

köszi a videós dicséretet csöpplány, a fújtatásban az tetszik, hogy olyan halál komoly arccal nyomja, mintha fizetést kapna érte. :lol: megzabálom. :D

húúú rossz éjszaka elé nézünk megint, 3/4 10-eddig altattuk... most talán alszik, de össze-vissza forgatja a fejét... :? :? és hallom, hogy morog a hasa. nem hiszem már el, szerintem az érettségijén is fájni fog a hasa. :cry:

no tényleg jó éjt asszem igyekszem gyorsan elaludni...

hibernia
 
 
 


megnéztem a képeket, hihetetlen kis vigyori Balu, nagyon jók!! :) a dédik is tök aranyosak, minden kép a kedvencem. :)

hibernia
 
 
 


Hajnalit!

Fúj a szél, csak úgy sűvít! :roll: Aludni így nem tudok, hát akkor én itt vagyok! :D

Help me! - több hete nem tudom megnyitni a gmailt, de látom, hogy nektek sikerül. Hol lehet a bibi? :(

Hibernia: a piros manók jelentkeztek?! hmmm, akkor most már várható, hogy szép sorban mindenkinél előjön?! :roll: Én még nem érzek semmit sem és megvagyok nélküle. De ha megjönne, nekem azt jelentené, hogy a szervezetem készenáll a tesó fogadásához. :wink:
Végül is milyen éjszakátok volt?

A zenebölcsis fogi csak félórás és mondókázunk és dalolászunk. Kb 8 mama-baba körbe ül és figyeljük a "tanító nénit". Krisz is egyre jobban élvezi és részese szeretne lenni a csapatnak. Pl.: tegnap minden gyerek egyszer körbe sétálhatott egy plüssel, amíg az anyukák lelkesen mondókáztak, tapsoltak nekik. Gondoltam ebből mi kimaradunk, mert Krisz nem tud járni. És óriási hiba lett volna, ha ezt megléptem volna. Ugyanis tanítónéni kérte, hogy az utolsó járó baba menjen oda Kriszhez és adja oda neki a plüst. És Krisz annyira örült ennek, vigyorgott és boldog volt, hogy ő sem maradt ki ebből a jtáékból. :lol:

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok az orvosi vizsgálatok alatti gyerek meztelenkedéssel? De nálunk az egész konzultáció alatt is ruha nélkül van a gyerek. És persze, hogy mindig bepisil, hiszen fázik. Hol a dokit, hol engem talál el. :roll:

KépKép
charlott
 
 


Orsi: hormonok a szülés óta nem hagynak engem sem. :( Éjjel mindig izzadok, a hajam is hullott rendesen, de szerencsére már visszaállt a régi helyzet.

Csöpplány: az oltás helye bepirosodott, de egyébként semmi változás nem mutatkozott Krisznél, szerencsére. :wink:
Hát, irigyelek, hogy a pároddal nem szoktatott összekapni, akkor nálatok már kialakultak a szerepek, hogy ki a domináns és ki a csendes! :)
Hozzátápira azt gondoltam, hogy most akkor jöhetnek a zöldésgek….de én azért adok Krisznek a jövő hónapban burgit.
Arcsimogatás már nálunk is van! Kicsit tanítgatni kellett, hogy ne karmoljon és ne akarja kicsavargatni a szemgolyót. De mára már tudja, mitől lágyul el a mama! :oops: :D

Barbazso: megható jelenet lehet mikor anyukád kezeibe veszi Samut, ilyen hosszú út után. Ha el tudott aludni, az csak jót jelenthet, mert akkor nyugis anyud mellett a fiad. :)
Nem úgy mint néha a feszült apukáknál a gyermek. A párom is olyan hamar be tud parázni Krisz sírásától, hogy láthatóan remegnek a lábai. Mondjuk ez inkább az elejére volt jellemző rá, de most is ha baj van inkább anyának adja Kriszt. :roll:

Monde: ahogy olvasom, akkor nálad is ott vannak a mikik! :roll:
Mikulás ünnepséget szervezel?!! Tök jó buli lehet! Hogyan készülsz rá? :?:
Igen, veszekedést és a kibékülést látnia, hallania kellene a gyereknek, mert csak tanul belőle. De amikor meglátom a rémült tekintetét Krisznek, hogy anya-apa miért veszekszik?! Na, akkor nagyon elszégyellem magam.
:oops: :)

KépKép
charlott
 
 


Jó reggelt!

Balu már fent,épp a szőnyegen játszik.Mi egy rossz telefonra ébredtünk fél 6kor.A dél-pesti kórházból hívtak hogy após meghalt.9 környékén megyünk be,megbeszéljük a továbbiakat,elhozzuk a cuccait.
Megyek, iszom egy kávét,meg összekapom magam.Kicsit lesokkolt a hír.

Majd jövök,addig is pussz

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpplány: nagyon sajnálom, részvétem! :( :cry:

KépKép
charlott
 
 


csöpplány részvétem. :( :(

charlott jó lehet ez a zenebölcsi. :) irigykedem. de aranyos lehetett krisz! :)

nálunk többször sírt fel éjjel, de nem ébredt fel... :? szegény vagy a foga vagy a hasa vagy a torka. gőzöm sincs...

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Csöpplány, őszinte részvétem. Párod hogy viseli?

Gabival nem tudom mi van ma már aludt 1,5 órát és most megint alszik :roll:
És mindezek tetejébe reggel nem 6kor hanem 7kor kelt..biztos ez a vacak idő..élni nincs kedvem ebben a borongós lehangoló időben :(

Tökre törtlődött a fejemből amit visszaolvastam-szokás szerint..lehet bevezetem Csöpplány módszerét

Orrszívás: nem is tudtam, hogy egyszerre kell spriccelni és szívni...én bespriccelem hagyom kicsit és kiszívom.....
Hibernia a fiziológiás oldat is sós víz lényegében, csak a sterimár nagyon erősen spriccel..az talán humánusabb megoldás
A nasivint lehet adni babáknak? Vagy van babanavisin??

Charlott, édes lehetett Krisz a zenebölcsiben :)

Tegnap Gabi 2 mp-re 4kézlábra állt... pontosabban próbált..ma reggel is próbálta de az édes pofa a fejével tartotta magát..az még úgy látszik nehéz neki :lol:

Amúgy elromlott a GPS-ünk és hátrafelé megy.... ahogy padlót ér elkezdi nyalogatni a parkettát, vagy szopizni.... nem tudom mi ez a nagy vonzalom a szárazföld iránt..még nem is voltunk vizen :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Csöpplány, sajnálom! Azt hittem, a kórházban könnyebb lesz, mert adagolják neki a gyógyszert, amit otthon nem volt hajlandó szedni. :(
Tegnap nagyon sűrű napotok volt, Balu milyen jól bírja! Én kicsit tartok az erdélyi karácsonytól. Hosszú út, sok idegen,...

Este SZF, de most tökre el kezdtem izgulni, mert tegnap olyat láttam az előzetesben, mintha megölnék a ruszki kiscsajt is. Hibernia, nagyon őrzöd a titkot! :D

Képzeljétek, mostanáig egyre szőkült Samu haja, tegnap meg azt vettem észre, hogy barnul. Létezik?! :shock:

Krisz a kis szemgolyó-csavaró... :lol: :lol:

Pénteken átjönnek Pankáék, és befőzünk a gyerekeknek egy csomó bébiételt, fagyasztunk, dunsztolunk,... Hasznosítjuk a biozöldségeket, mielőtt megromlanának. :) Remélem, Samu és Panka jól ellesznek közben! :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?