Új privát üzeneted érkezett!

Szerencsére. ráadásul apci úgy kapta most a tápszer recepteket, hogy 90% támogatás van rajta. nem mindegy. 2.500 Ft az alapár, a múltkor fizettem 1.400et, most meg 252Ft.

Kép
gota79
 
 


na az meg jobb.nalunk nem lehet tamogatassal tapszert venni.

ti szeretnetek kistesot?mikor?

tobbiek?

Kép
monyo83
 
 


Monyó,

szeretnénk mindenféleképpen. a nődoki és az endos doki próbált "rábeszélni", hogy hajrá, és most, de nem. a legfőbb indok persze a pénz. szerintem így is épp hogy ki fogunk jönni. apcinak mindig azt mondom, illetve ha valaki kérdezi, hogy ha valaki a környezetemben nyerne a lottón, és megdobna egy 10-sel (millió), akkor bevállalnám most. ennyi kellene kb, hogy a lakáshitelt kifizessük, vegyünk egy nagyobb autót (most Twingo van), és maradjon egy kis biztosíték. mivel ennek nem sok esélyét látom, így marad a várakozás. jelenleg úgy gondoljuk, hogy itthon leszek Rebeka 2éves koráig, utánna még dolgozok 2évet, és azután. ha összejönne így, akkor legalább itthon lennék, amikor Rebi kezdi az iskolát. amúgy bár szerintem elég nehéz terhességem volt, hiszen 6hónapig hánytam, de azért imádtam terhesnek lenni. szerintem ha ideálisak lennének a körülmények, biztos szülnék 2évente 1babót. dehát most ez van.

apci mondta, hogy ha nem is lenne 2. ő már akkor is boldog. viszont korábban írta valaki a másik fórumon, hogy éppen azért vágyhat valaki jobban a 2.ra, mert már tudja milyen érzés. akkor kétkedve olvastam, de most már talán igazat adok neki...

ti miért nem szeretnétek másodikat?

Kép
gota79
 
 

 
 

Gota: Ha a gyerek más tápszert nem kaphat, akkor 90%-os a támogatás! Viszont, ha a gyerek kaphat mást, akkor a doki 50%-os tám.-al írja ki asszem 1 éves korig. Utána már nincs rá tám. csak ha muszáj ezt kapnia a csemetének :(
Szóval mindig emlékeztessétek a dokit, amikor kiírja, hogy nektek 90%-os jár. Én jártam úgy egy oltással, hogy 90%-os támogatással lehetett volna felírni (asszem a Meningitec talán), mert 2 éves korig ennyit ad rá az OEP, de a h.lye doki, rosszul írta meg a receptet és ki kellett fizetnem a teljes majd 7ezret érte, pedig direkt rohantam le a gysztárba, hogy Bence 2 éves kora előtt ki tudjam váltani... Aztán persze mire adott másik receptet, hogy a gyógyszertárban cseréltessem ki, ők már lezárták a hetet, beküldték az OEPhez és emiatt nem tudtak segíteni... (Ha valaki így jár, akkor ha lehetőség van még azon a héten vissza kell menni! Akkor még tudnak segíteni a gysztárban!) Nagyon mérges voltam. Utólag azt mondta a doki, hogy azért nem úgy írta, mert azt hitte, hogy a gyszertárban erre figyelnek :evil:

Monyó: Nálunk a tesó project egyenlőre jegelve van. Leghamarabb jövő év elején (már nincs messze :) ), de ez még rengeteg mindentől függ :( Hamarabb tuti nem próbálkozunk, mert félek, hogy Bence bukja emiatt az ovit. Na ezt nem szeretném, mert imád társaságban lenni...
Most a munkahelyemen nagy gázok vannak, így erősen gondolkodom rajta, hogy jobban járok ha tényleg hamarosan elmegyek szülni... Akkor legalább időben megkapom a pénzem. Megpróbáljuk kihúzni jan-febr környékéig és reménykedünk, hogy úgy alakulnak a dolgaink, hogy nyugodt szívvel belevághatunk ismét ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Gota nem biztos hogy nem lesz kisteso.tegnap beszeltunk errol apaval,azota ezen filozok. :roll:

akarkivel bezselek aki egyke,mindenki azt mondja nem jo az ugy,mondjuk el sem tudom kepzelni hogy ne legyen tesom.

viszont nalunk is gazak az anyagiak,foggalmam sincs mibol tartanank el megyegyet.
megkerdeztem apat mi lenne ha most terhes lenek es meglepoen orulne neki,ez szoget utot a fejembe,eddig ellene volt a masodiknak o is.
tanacstalansag a kobon.anyi 100% hogy ha lesz teso az 30eves korom alatt meg kell szulnom,ha addig nem jon ossze akkor nem lesz masodik.most 27vagyok,szoval eleg necces.

Minden maskent alakult volna ha hamarabb osszejon,legalabb 4-5ev korkulombseget szerettem volna,na ez eluszott,igy a terveim is ugrottak.

asszem lesz meg egy ket tarsalgasunk apaval ezzel kapcsolatban.

Kép
monyo83
 
 


Bettica,jovo ev eleje itt van a kuszobon :lol:

te nem filoztal azon hogy mivan ha rogton osszejon?mert ugye az ember szamolgat de mondjuk senki nem tudja hanyadik honapban sikerul.tobb peldan latszik hogy az elozmenyek nem mindig befolyasoljak menyit kell varni ketteskere.

Kép
monyo83
 
 


Ó Monyó, az aktív védekezés most sem igen van meg (hőmérőzök azt annyi, ráadásul mostanában még jobban kitolódott a pém, így nem sok esély van rá, hogy véletlenül összehozzuk), szóval néha azért izgalmas egy egy mensire várni :lol: Nyilván ha most összejönne, akkor sem vetetnénk el, sőt annyira örülnénk neki, mintha direkt lett volna :D Ezen a pár hónapon végülis nem múlna semmi :) Viszont azért azt is figyelembe kell venni, hogy nem feltétlenül fog összejönni elsőre. Egy tuti: nem fogunk annyira görcsösen próbálkozni, mint anno. Így én inkább későbbre várom, mint hogy pont elsőre összejöjjön :)

Kép

Kép
bettica
 
 


monyó: Én 35 éves koromig szeretném megszülni a tesót, de jövő szeptemberben megyek vissza dolgozni. A 4-5 év nálunk is jó lenne, de most leszek 31, szóval hamar sikerülnie kell. Ha megint 3 év lesz, mire sikerül, akkor már 6-7 év lenne köztük. Azt már kicsit sokallom.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Monyó,

miért kell 30 alatt megszülni? saját elhatározás, vagy valami más miatt?

Vicky,

akkor hasonlóan gondolkozunk. monjuk én csak 2012 április, május körül tervezem a visszamenést. nekem szerintem már nem lesz meg 35. alatt :cry: . és így akkor újra szúrás lesz...

Kép
gota79
 
 


SZiasztok!

Elnézést hogy eltűntem, de közben megszületett Lilla baba, és tényleg kemény dolog belejönni az anyaságba, bármennyire is készül rá az ember.
A lényeg hogy bár régen voltam, mégis pofátlanul segítséget kérnék.
Lilla baba fél óránként szopizna,de tudom ez nem egészséges. Általában megacélozom magam és kihúzom 2 óránkéntra,de olyan sírások közepette hogy megszakad a szívem. Hogy lehetne ezen változtatni? Egyértelmű hogy nem éhes ennyiszer, csak nyugtatja rajta magát,vagy nasizik.
Ha van valakinek tapasztalat, vagy ötlete, azt szívesen venném.

Köszönettel.Mók

Kép
mók
 
 


hali.

Mok,cumizik Lilla?

Kép
monyo83
 
 


mók: Valahogy meg kéne próbálni elterelni a figyelmét. Nálunk a "hasfájásos hisztire" tökéletes volt. Azért csak hiszti, mert amikor a meleg nem ment a hasára, akkor is használt. Egy próbát megér. Nekünk a hinta is jó volt, zenélt meg minden.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kétszer ment el.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Monyó!
Sajna nem fogadja el a cumit, és a cumisüveget sem. Pedig már azt se bánnánk.... :(

Vicky!
Van rezgős pihiszéke, ideig-óráig jó. Nagyjából 10-20 perc,de ez a maximum.Gondolom többet nem is várhatok el egy ennyi idős gyerektől.


Sajna ezeken már túl vagyunk, és próbálom elvonni a figyelmét, énekelek, meg mondókázok, meg cipelem,meg ringatom, de csak sír tovább...

Kép
mók
 
 


mók: Sajnálom, nincs jobb ötletem a cuminál nekem sem. Barbus tápszeres baba volt és cumizott. Talán leszokik róla, ha nem úgy kapja meg ahogy ő szeretné.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Mok tutira nem ehes?

Estleg probalj neki valami kendofelet adni.Olyan mint egy zsepi,azt tudna morzsolgatni,ezt azoknal szoktak kiprobalni akik nem fogadjak el a cumit.noi is cumizik,ha nyugos a cumi megnyugtatja.nektek is kellene valamit talani.

Kép
monyo83
 
 


ja,es meg valami.hasfajas kizarva?

Kép
monyo83
 
 


Köszi azért lányok!

Az a helyzet hogy volt 2-3 hajfájós napunk, azt felismerem, és kapott rá espumisant.
A kendőnek még utánanézek, hátha.
Sose gondoltam de boldog lennék ha cumizna a gyerek.

:shock: :oops:

Kép
mók
 
 


Sima kis pelenkadarab is jo,a lenyeg hogy birja fogni,magahozhuzni(majd kesobb).

akkor lehet hasfajos,nalunk akkor volt ilyen,allandoan nyafizott,vinni kellet de sokszor az sem volt jo neki,nehez idoszak volt.

Kép
monyo83
 
 


Mók: Mi lenne, ha nem egyszerre próbálnátok meg átállni a 2 óránkénti evésre, hanem apránként. Először csak 10-20 perccel próbáljátok meg kitolni a 2 szopi közti időt. Aztán naponta, 2 naponta lehet emelni... Ha már ezt is próbáltátok, akkor passz. Gondolom, most anya mellett szeretne lenni egész nap... Nem éri be az egymás mellett fekvéssel? Mindenképpen cici kell neki?
Javult azóta a helyzet?

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
Tegnap drasztikus voltam ez ügyben. Sok volt a sírás de túléltük.MOst ajánlottak még egy más fajta cumit, azt is még megpróbálom. Ma elfogadta a teát, azzal is kiesett egy cicihiszti, tudom nem jó anyatej helyett de legalább a pocakjának jobb egy kicsit. Most azóta /2 órája/ alszik.
Fokozatosságra nem tudom hogy van-e még időnk, vagy már annyira elrontottuk hogy drasztikusan kell helyretenni az ügyet??!!!

Kép
mók
 
 


mók: Tudod mi vált még be nálunk? Az én összetejezett, összeizzadt pizsama felsőm! Minnél anyásabb szaga van, annál jobb. Ezen altattam Barbust és megnyugodott tőle. Kicsit bizarr, de mindent a nyugodt alvásért.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Ez a póló dolog nálunk is bevált anno, Apa szkeptikus volt az ügyben, de alaposan meglepődött az eredményt látva :lol:

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!
Mók!
19napja még együtt léteztetek csak(2:1)....az,hogy fél óránként szopni akar...az azért is lehet,mert tudja,csak így vagy nagyon közel hozzá!így tud a legszorosabban hozzád bújni!
Nekem Bebe mai napig igény szerint szopik...vannak napok,amikor ritkábban,van,amikor nyűgös-frontos és fél óránként kéredzkedik rám.....ez meg ugye köztudott,hogy a mellet nagyon tudja stimulálni...egy fejőgép sem tud olyan ingert adni,az tuti!
Adj még Neki egy kis időt,meg kell szoknotok egymást...na meg így tuti nem megy el a tejed!Olyan baba nagyon kevés van,aki nem pocakfájós...sajna Nálunk is fél év volt,mire okés volt a helyzet!
Kitartás!Remélem nem kioktatásnak veszed....csak leírtam,hogy ne érezd magad egyedül...mi is átvészeltük ezt az időt,vagy túléltük?!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandi, teljesen egyet értek veled az igény szerinti szoptatással, de...
Totál megértem Mók-ot is, mert azért egy fél óránként szopizó gyerek, hát finoman fogalmazva is elég fárasztó lehet. Gondolom, őt sem zavarná, ha 1-2 napról lenne szó. Szerintem azért hosszú időn át ez igenis megerőltető! Gondolj bele: nem tud elmenni sétálni, nem tud fújni egyet, mert 30 perc és kezdődik a szopi előröl... Tejserkentő ez tény, de szerintem nincs az az ember, aki ezt hosszú távon tudná csinálni. Én emiatt nagyon megértem és átérzem a helyzetét.
Valami köztes megoldásra van szüksége, én ezért javasoltam neki az együtt pihit és azt hogy picit próbálják meg kitolni a szopik közti időt. Mindig csak egy kevéssel. Még nincs "elkapatva", mindenen lehet változtatni!

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
Nekem 2 gyerekem van, nem egyedüli már hála Bebe...és még élek....túl lehet élni hidd el!Nati is 11hónapig szopott igény szerint!
-és Én Bebével lassan 15hónapja csinálom!Tudod ez is olyan mint egy szakma...munka....Én 15gyerekkel is elvagyok...míg más képes 12órát ülni egy íróasztal mellett!Én ezt bírom...más meg azt!Nincs két egyforma gyerek...se felnőtt!Na meg kész recept se jó!Kinek ez jön be-kinek az!Én leírtam a véleményemet...de Te is a Tiedet!Én a Te véleményedet nem támadtam ugye?!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandi: Félreértesz!! Nem támadtalak. Ha úgy hangzott, akkor elnézést! Tényleg nem akartalak megbántani. Csak ahogy Te is irod, mások vagyunk. Hidd el, tök jó hogy Te ezt igy birod és minden elismerésem a tied, amiért még mindig szopizik Bebe. Ennél nincs is jobb számára! Mindössze a másik szemszögből is próbáltam megvilágitani a dolgot ;) Tényleg csak ez volt a szándékom! Hidd el, mindennél többre tartom a fiam és bármire képes vagyok érte, de ha átgondolom, akkor én hosszú hetekig tuti nem birtam volna a fél óránkénti szopit. Sőt! Elmondhatom, hogy gyenge voltam, mert nekem nem ment. Elfogyott, lehet hogy ha fél óránként mellre teszem 8és nem adom fel 3 hét után), akkor még sokáig szopizott volna Bence, de én kimerültem. Emlékszem Mona is milyen kitartó volt, hogy a szopit vissza tudja adni Nórinak! Őt is csodáltam érte.
én csak szimplán átérzem mók esetét és próbáltam rávilágitani az ő szemszögére...
Távol álljon tőlem bántani, kritizálni bárkit is!!!

Kép

Kép
bettica
 
 


[quote="bettica"]T írta:betticaejserkentő ez tény, de szerintem nincs az az ember, aki ezt hosszú távon tudná csinálni.


Gondolom, ez a mondatom ütötte ki a biztositékot nálad. Ha helyesbitem arra, hogy "szerintem elég kevés az olyan ember, aki ezt hosszú távon tudná csinálni." akkor az már kevésbé bántó számodra?

Kérlek, ne haragudj...

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
Dehogy haragszom....csak azt írtam,hogy nem vagyunk kicsit se egyformák!Hol ez hol az jön be!Miért ne lehetne az Én ötletem-tapasztalatom is egy támpont Mók számára!
Én egy baromi ragaszkodó típusú gyerek voltam kicsinek,sokat sírtam még nagy koromban is ha "rám jött,hogy anyukám mellett kell lennem" és Én a bölcsiben is így vagyok a kicsikkel...meg szakad a szívem,ha sírnak az anyukájuk után!Igaz Én nem szoptam csak 3hetet....de Natin is látom,hogy nem volt hiába semmi fáradozás...fogpiszkálós szem kitámasztós éjszaka...stb. mert imád engem-minket...van aki hülyének néz,mert kihasználásnak veszi...de Én nem....imádom Őket....ezért is az a szakmám ami!Bebe fiú létére,olyan szeretet tud adni már most....amit Én hülye azt hittem,csak egy kislány képes rá...mint egy "kiscica"!(dorombol-nyüszög és csüng a nyakamban,miközben lehelgeti a nyakamat)!Kell ennél több?!Nekem nem!!!!
DE NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!!!oksi?!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Hogyne lehetne a Te tapasztalatod a megoldás. Lehet az lesz ;)

No, részemről lezárva a téma. Azért arra majd kiváncsi lennék, hogy sikerült-e megnyugtató, mindenki számára megfelelő megoldást találni.

Kép

Kép
bettica
 
 


Kandikám, Natinak sok boldogságot, a nagy napon eszembe volt de most képtelen vagyok bármire.Havazódom...írok esküszöm, de nem ígérek semmit.

Máshoz nem tudok hozzászólni, nem olvastam vissza :oops:

ui.ilyenkor már javában kh-ban kínlódtam :evil: 3 éve már :shock:
Vendég
 


kandi: Natinak boldog szülinapot! A szoptatással kapcsolatban: én sem voltam elég kitartó. Barbus pár szívás után mindig kiköpte a cicit és sírt. Szóval inkább lefejtem neki a tejet és űvegből kapta. Csak sajna a fejés 10 hétre volt elég. Mondjuk Barbus jó kedvű, egészséges gyerek, tápszeren is felnőnek a gyerkőcök. Azt hiszem nálam az is rossz volt, hogy stresszeltem magam a szoptatáson és ezért apadt el a tejem hamar. Mondjuk ha hamarabb beszéljük ezt a dolgot, akkor tőled kaphattunk volna. De már mindegy.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Utálom hogy mindig kétszer küldi el a telefonom a hozzászólásaimat. :twisted:
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Köszönöm Nati köszöntését!Dupla Neki az ünnep,mint mindig,mert hülye anyja-apja így nevezte el ráadásul! :-)
Hunci!
Oksika,majd írsz ha tudsz!Tudom,hogy attól még eszedbe vagyok!Jajjj tényleg..tartogattad még H-t egy pár napig!Az okos orvosok társaságában! :wink:
Bettica!
Én is ennyit szerettem volna csak elmondani!:wink:
Vicky!
Háááát igen,a kutya itta meg most a múlt héten az utolsó 9decit!-még Hunci poharai is nálam voltak-vannak,mert csak Avent-be fagyasztottam és Tőle kaptam az első 20 adagra valót!Persze,hogy jó a tápszer...Én is azon nőttem meg,ilyen szép nagyra!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kedves Kismamak!

Tovabbra is szeretettel ajanlom figyelmetekbe uj webaruhazunkat, melyben sok kulonleges es praktikus termeket talaltok.
Tobbek kozott baba-agynemut, labzsakot, babakocsi-parnat, es a Magyarorszagon eloszor kaphato az USA-ban kifejlesztett uj, biztonsagos kisagy-racsvedot.

www.babymarket.webs.com

Termekeink nevreszoloan is megvasarolhatoak, kerlek, lepj kapcsolatba velunk, amennyiben egyedi elkepzelesed van.

Tovabbi kellemes babazast/babavarast!

littlebabymarket
Budapest
 
 


Noit en igeny szerint szoptattam vegig,volt hogy orankent vagy 1,5orankent kb egy honapos koraig,aztan ahogy o alakitotta.
Nekem ez gondot nem jelentett,mert kb mas dolgom nem volt csak a baba koruli teendok,ferjem segitett takaritani,de ha kupi volt az sem volt gaz,mert akkor nem ez volt a legfontosabb.

fel orankenti szopi azert szivas egy kicsit,de lehet hogy magatol is atallna a pici.

apuka hasan szokott aludni,az is egy megoldas lenne mert erzi a kozelseget es akkor neked lenne idod letusolni hajatmosni stb.

Kép
monyo83
 
 


Kandi, Bettica, Monyó!

Nem akartam vitát kiváltani, inkább csak kezdő anyukaként nem tudom mikor cselekszem helyesen, ahány emberrel beszéltem eddig problémánkról, annyi mondott más időpontot az etetésre. Nálunk azért némi napirend kialakult mármint 20h fürdés, éjszak 2x szopizik, és még reggel 7 körül, onnantól van a "lavina", tehát bizonyos értelemben még ügyes is a korához képest.
Én is szeretném igény szerint szoptatni, ugyanakkor viszont szeretnék biztosítékot is, arra nézve ha mondjuk 10 kilós lesz, nem itt fogunk még tartani. Tehát ha 1-2 hónapról van szó nem probléma, mert én is jót akarok a gyerekemnek, de attól félek ha el kell mennünk valahova /pl.:orvos/, akkor hisztibe fog torkollni,mert nem kap cicit, amikor ő akarja. És mondjuk én is pihennék néha-néha. Bár természetesen az ő igényei most a legfontosabbak.
Ami még zavar hogy a többi októberi babásnál, állítólag másfél órát is elnézelődnek a gyergőcök, nálunk meg csak evés, alvás, sírás van. Bár azt is tudom nem kell mással foglalkozni. De ugye kezdő anyuka.... :oops:

Kép
mók
 
 


Beall valamifele napirend,ne aggodj.10kg osan mar hozzataplalasz is ugyhogy emiatt ne aggodj.
pici meg,idovel valtozni fog a helyzet.
Az orvost en ugy oldottam meg hogy akkor cumisuvegbol kapta a tejet.

nalunk a mai napig nincs kifejezett napirend,van delelott egy alvas del korul meg delutan,evesek is ugy zajlanak hogy plusz minusz 1ora elteres van.lefekveskor ugyanigy,ezen egyfelekeppen tudtam volna valtoztatni,nagy orditas siras aran,azt nem akartam.

egy elonye van az egsznek,ha kozbejon valalmi program nem esunk ketsegbe ha csuszik a kaja a deleles.

3hetesen 1,5orat nezelodik????az enyem semenyit nem nezelodott enyi idosen,orultem ha hallgat,mondjuk o nagyon hasfajos volt.

Kép
monyo83
 
 


Monyó!
Köszi,erre vagyok kíváncsi. Mármint akkor van remény hogy nem maradunk így.
Tejet mennyivel előtte fejted, és hogy melegítetted? Vagy szoba hőmérsékleten adtad?

Kép
mók
 
 


Mók: Nem szitasz vitát ;) Minden gyerek és anyuka is más! Sajnos most még csak türelmes tudsz lenni. Etesd úgy ahogy Te érzed! Véleményeket meg lehet hallgatni, aztán azt fogadd meg, amelyik a szivedhez közelebb áll. Szerintem kár azon aggódni, hogy mi lesz, ha pl. dokihoz kell menni. El lesz foglalva a sok új élménnyel vagy éppen jót fog szunyálni a babakocsiban ;) Egy kis forralt viz legyen nálad cumisüvegben, ha esetleg kellene neki, akkor kináld meg (vagy lefejt tej, ahogy Monyó csinálja). Biztos vagyok benne, hogy magától is szépen ki fogja tolni a két etetés közti időt. Kérdés, hogy ez mennyi idő lesz. Anno én a védőnőnek fogadtam szót, aki azt mondta hogy ne etessem 2 óránál sűrűbben, mert attól hasfájós... Ma már bánom, mert akkor is fájt (?) neki, teljesen felesleges volt ezzel szenvednünk :( Én igyekeztem Bencét időre etetni, persze azért nem keltettem fel, de én mondjuk elég holdkóros voltam hónapokig, kellett vmi időpont, amihez tudom magam tartani. Még azt is feljegyeztem, hogy mikor melyik ciciből evett, mert azt sem tudtam fejben tartani! Volt hogy Apát kérdeztem, hogy mikor evett a gyerek utoljára :oops:
Napi rend majd lesz, ami mire megszoknád, már át is áll egy másikra ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Most jut eszembe! A rendelőben is meg tudod ám őt szoptatni! Ilyenkor nyugodtan szólj a védőnőnek, szerintem simán tud nektek egy helységet biztositani a célra 15 percre... (és még örülni is fog ;) ) Nálunk minimum 2 szabad helység mindig volt, ha tanácsadásra mentünk, igy ebből sosem volt probléma.

Vásárlás: ha babakocsival mentünk, akkor Bence végigaludta. 2x sétáltunk naponta pont emiatt, mert akkor legalább aludt, itthon csak szenvedés volt...
Aztán a nagyobb vásárlásokat mindig a Corában intéztem (ha kedvem volt akkor a kicsit is...), ott van baba-mama szoba. Ha megéhezett a gyerek, csak elkértem a kulcsot és megetettem. Ebből a szempontból jó volt ez az áruház. nézz körbe, hogy a környéketeken van-e ilyen áruház...

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
Pont ezt a 2 órát próbálom tartani.....Ma egész jól ment, bár minden két óra vége /1-1/2óra/ sírás volt. Ugyanezt mondta a védőnő, mondjuk 3 óránkénti etetéssel...
Auschanba elmentünk,de annyira sírt hogy ki kellett vele mennem sétálni a levegőre, amíg apa vásárolt. Kint se hagyta abba,de legalább nem zavartunk senkit, én viszont magamat szidtam hogy minek akartam annyira kimozdulni???!!!
Egyáltalán a séta is nagyon nehéz, mert indulásnál hatalmas bömbölde van, aztán ha fáradt alszik egy nagyot, ha nem akkor időnként séta közben is koncertezik.
De azért erőltetem, mert addig nem kell szoptatni.És azért többnyire bealszik, illetve másfél órát is ezért vagyunk lent.
De ezek elenyésző dolgok a szopi ügyhöz képest... :evil: :evil: :evil:
Köszönöm a segítséget!!! :D

Kép
mók
 
 


Hoztam egy képet Lilla babáról hogy arc is legyen... Kép

Kép
mók
 
 


És még egyet, mert mindent bevetünk..... Kép

Kép
mók
 
 


Mók: Éééédes kiscsaj :D
Azért sir, mert neki még ezek a helyzetek szokatlanok. Eddig a pocakodban volt, finom meleg volt, nem voltak hirtelen erős hangok, stb. Meg kell szoknia. Próbáltátok már a kendőt? Nagyon hasznos lehet ilyenkor... Kis rutinnal szoptatni is tudsz benne, de a legsirósabb gyerek is hamar megnyugszik, mert anya mellkasán pihenhet. A napi sétát is szoknia kell, szép lassan elfogadja majd, hogy minden nap kimozdultok. Ne gubózz be a lakásba emiatt! Bencém is anno végig üvöltötte az első pár sétát, aztán meg már nem volt hajlandó másképp aludni, csak séta közben (mi naponta 2x jártunk le :) A dokink egyszer meg is jegyezte mosolyogva, hogy "látom, anyuka sokat sétál a gyerekkel"... Mindig láttak minket a rendelőnél, mert tettünk egy nagy kört Békáson :lol: )

A 2 órát meg, mint irtam én megbántam... Nálunk az utolsó fél óra volt a nagy nyigás... Belegondolva jobban Bence minden etetésnél totál kiüritette a cicit, igy nem is értem, hogy a hasfájást hogy lehetett erre fogni :(

Kép

Kép
bettica
 
 


Ezer éve nem jártam erre(meg másfele se :( )

Mók!
Olyan pici még a lányod,miért baj,hogy ragaszkodna?Én Kandival értek egyet(ismét :wink: :lol: ).
Én a legelejétől ösztönből csinálom,és igyekszem bízni magamban.Nekem is mondták,hogy nem jó a gyereknek ez a sűrű szopi,de én nem voltam hajlandó máshogy csinálni.Ha egyszer cicire tehettem,miért kellett volna hagynom sírni?Mi 2 hetet kórházban voltunk,3 óránkénti szoptatással,meg se tudtam volna tenni,miután hazajöttünk,hogy ne adjak neki,amikor csak kér.És hamar rájött ám,hogy itthon bármikor kaphat :wink: :lol:
Szerintem kialakítaná Lilla baba is a maga kis rendszerét,nem hiszem,hogy ez a fél óra sokáig tartana.Szerintem,ha hagynád,később megelégedne ritkábban is.Nálunk másfél óra volt kb.de volt,hogy csak egy (a legelején),mi sem nagyon tudtunk sétálni menni,az udvaron voltunk,vagy nem mentünk messzire,mert ha kellett neki,akkor aztán iszonyú üvöltés volt,egészen addig,míg nem kapta meg.Cumival azt sem tudta,mit csináljon,nem kellett neki,a cumisüveget sem ismerte,mindig kéznél volt a cici ha kellett.Tudom,hogy vannak,akik nem értenek ezzel egyet,de nekünk így volt jó.És Lara máig megmaradt ám ilyen evőnek.Most is inkább eszik többször picit,mint egyszerre sokat.A szopizással 5-10 perc alatt végzett első perctől.
5 hónaposan kezdtünk szépen lassan gyümit enni,addig még vizet se fogadott el,utána mindent elfogadott,jó evő lett.És bár cicifüggő volt,hihetetlen módon pillanatok alatt alkalmazkodott hozzá,hogy egyik napról a másikra nem adtam neki,mikor terhes lettem.
Szóval én azt hiszem,legközelebb sem csinálnám másképp,az más kérdés,hogy keményebb dió lesz egy örökmozgó kétéves meg egy igény szerint szopizni akaró babó,no majd kiderül :roll: :wink:

Ha van még kérdésed Mók,szívesen válaszolok,a leírásodat mintha a saját lányomról olvastam volna,ha valamiben tudok,szívesen segítek!
Szerintem a legfontosabb,hogy a babádra és az ösztöneidre hallgass!!!

Kép
Kép
zazzy
 
 


Bettica!
Nagyon köszönöm a segítségedet. Sétát elmenetelt azért erőltetném mert az én kis komfortérzetem is megkívánná hogy néha-néha kimozduljunk. És neki is szoknia kell a levegőt....Próbálkozok egyfolytában!!!!
Ma Érden voltunk anyukáméknál, és aludt egyben 4 órát, és utána se sírt, anyu maszírozgatta, és közben csendben nézelődött!!!! :shock: :shock: :shock:
Semmi sírás..... :roll:

Zazzy!
Hát köszönöm a felajánlott segítséget, tuti élek vele!!!!!
Általában ha nem alszik nem tudom mivel köthetnék le egy ennyi idős csöppséget??? :oops:
Oké ha alszik, vagy a pihi székében is el van 10-15 percet,és utána???? Nálatok Lara mit csinált a szopi nélküli másfél órákban????

Kép
mók
 
 


Mók!
4 óra,az már igen!Na nálunk ilyen nem volt! :lol:
Másfél óra nem standard volt ám,volt kettő is,de több nemigen :) De valahogy engem tényleg nem érdekelt,mit mondanak,pedig még a védőnő is azt mondta,hogy 2 óránál hamarabb azért ne tegyem cicire.Na bumm.Nem tudott a másfél órákról.És? :lol: Azt látta,hogy van egy tüneményes lányom,aki állandóan elégedett,vigyorog,mint a vadalma,gyönyörűen gyarapszik,és kész.Ha neki így volt jó...
Hogy közben mit csináltunk?Hű de "rég" volt,komolyan erőltetnem kell az agyam :lol: Mindig körülöttünk volt,ez tuti,ha nem aludt,akkor pihenőszék(játékhidas,szerette nagyon),járóka,amiben mindenféle volt.A pihenőszék azért volt jobb,mert azt feltettem pl. a konyhában az asztalra(csak amikor egész pici volt!)és sokkal inkább érzékelte,hogy ott teszek-veszek körülötte.
De az is tény és való,hogy sokat volt ölben :oops: Tartottam is riogatásoktól,hogy majd nem tudok tőle semmit csinálni,rajtam fog csüngni,ha kell ha nem,hát nem így lett.Nagyon jól elvan,jön-megy a lakásban,együtt főzünk,beül a szekrény elé,kipakolja az edényeket,kap fakanalat és ő is főz,a múltkor zöldséget pucoltunk ketten,kapott full életlen kenőkést,azzal pucolta a krumplit :lol: Szóval elvagyunk,nincs az,hogy vegyél föl,játsszál velem(persze igényli a foglalkozást,de hagyja,hogy megcsináljam a dolgom)ezt akarok,azt akarok.És nem lett függő sem,pedig ezzel is riogattak,hogy ha ennyire csak velem van,majd nem marad el nélkülem,stb.Egy egész délelőttöt is simán elvan nélkülem,többet még nem próbáltunk.
De azért,hogy nehogy azt higgyétek,hogy nálunk minden fenékig tejfel,azért azt hozzátenném,hogy egy ideje iszonyú hisztis lett,egyik napról a másikra,de nem tombol vagy ilyesmi,hanem sír,iszonyat keservesen,ha valami nem úgy van,ahogy ő akarja.És persze tök lehetetlen dolgokat kér,amiken mi röhögünk,de neki komoly fájdalmat okoz,hogy miért nem lehet :?

Kép
Kép
zazzy
 
 


Mók!

gyönyörű szép Lilla baba! nem lehet hogy azért sír, mert anyuka ideges és feszült? írtad, hogy anyukádnál milyen nyugodt volt. meg kell próbálni nyugodtnak lenni, mert megérzi nagyon, ha feszült vagy. Nekem ez így van még a mai napig is. ha apukája feszülten jön haza a munkából, egy percre sem marad meg nála, csak sír és sír.

most egy kicsit félek, hogy el fog idegenedni tőlem. a másik topikban írtam, hogy szerdán leestem a lépcsőn, és fekvőgipszet kaptam. olyan rosszul esik, hogy nem tudom ringatni, jönni, menni vele. és már látom is rajta, hogy nem nagyon marad meg nálam, ugye csak ülve tudom fogni, állva nem. ő meg nem nagyon szeret ölbe ülni. remélem átmegy rajta.

itt is leírom, mennyire UTÁLOM anyósom. meg volt beszélve, hogy 2cmesre géppel lenyírja a haját (fodrász amúgy), hogy összenőjön az új hajakkal. erre levágta 1cmesre. úgyhogy az én gyönyörű hajasbabám kopasz lett. tegnap nem tudtam kiosztani, mert ugye babó sírt, utánna fürdettük, etettem, és mire kész lettem anyós már lelépett. de nem fogja zsebre tenni, amit majd kapni fog. mindig mindenki a szép haját dícsérte, most meg... a tesómnak küldtem telón képet, meg sem ismerte. készen vagyok!

Kép
gota79
 
 


zazzy: Hogy vagy egyébként? Hogy bírod így a terhességet kicsi gyerekkel?

gota: Anyóst oszd ki, a kicsi haja meg majd megnő. De gondolom most azért bánod, én is bánnám. A gipsz szörnyen hangzik, nem is tudom mit csinálnánk. Mikor veszik le vagy kapsz járót?

mók: Én nem tudtam szoptatni, de nekem ez az igény szerinti azért nem ment volna, mert honnan tudom hogy egyáltalán éhes? Ilyenkor minden sírására azt hinném. Az unokatesóm barátnője fél óránként szoptatott mikor itt voltak és fél óráig. Szerintem ez azért túlzás. Mi 2,5-3 óránként etettük, közben aludt, sétáltunk, zenélős forgót nézegetett, hintázott. Később a játszószőnyeget nézegette, meg elkezdett forogni. Nálunk a sírásra még a hajszárító vált be, bár nem hiszem hogy mindig a hasa fájt amikor a hajszárító megnyugtatta. De a meleget szerette és a zúgást. Esetleg valami Halász Judit? A zenét már kicsinek is nagyon szerette. Most hallottam egy riportot, hogy nagyon jó még a piciknek a minél hangosabban ketyegő óra. Talán a szívdobogásra emlékezteti.

Mi jól vagyunk, sokat sétálunk mert szép idő van. Kihasználjuk a tavaszt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?