Új privát üzeneted érkezett!

Vanda GRATULA Nektek!!!!!!! Nagyon-nagyon sok boldogságot továbbra is!!!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok! Köszi a drukkokat, meg a hiányolást!
Megjártuk a kórházat, és közben itthon az internetet is helyreállították, ezért csak most tudok írni.
Fejlődésneurológián voltunk 5 napig, szerencsére helyileg nekünk közel, itt a Margit Kórházban. De azért be kellett feküdni.... egyébként is elég vaskalapos hely, hülyébbnél hülyébb szabályokkal, merevek a végtelenségig. Még szerencse, h csak ennyit kellett ott tölteni. Szakmailag viszont jók. alaposan megnézték, kivizsgálták Jonit, sőt, ha már ott volt, akkor noémit is ugyanúgy. így aztán a kisasszonynak papírja van róla, hogy az idegrendszere tökéletes :-)))
Jonatánnál szerencsére nem találtak görcsre, epilepsziára utaló jeleket. A koponya UH-n kimutatható, h átesett ezen a súlyos betegségen, kicsit tágabbak az agykamrái, de szerencsére nem nagyon, így nem okoz semmit. A figyelme a pszihológus szerint elég jó, nem is adtak neki ezt fejlesztő gyakorlatot. amivel foglalkozni kell, az az izomtónus eloszlása, helyenként kicsit feszesebb, másutt lazább a kelleténél. Erre kaptunk tornár, egy hónap múlva kell visszamenni. Ami nehéz, h ez naponta 5xfél óra gyakorlást jelent. Persze evés előtt, h még ne legyen éhes, de utána nem lehet, mert kibukná a kaját vagy álmos lenne. Próbáljuk tartani, apjha is megtanulta mit kell, sőt anyám is, de azért akkor is ott van Noémi is , meg a másik 4 is. Ráadásul szerintem a gyerek nem óramű, és persze kell neki rendszer az életébe, de ők ezt épp oly mereven képzelik el, mint mindent, márpedig sem az élet, sem a gyerek, sem az idegrendszer nem ilyen merev, szerencsére. Mindegy, meglátjuk egy hónap múlva.
Szerencsére ők is elég sanszosnak tartják a tökéletes gyógyulást, pedig az nagy szó, mert roppant szigorúak, és elég rosszul kommunikálnak, így nagyon tudják a frászt hozni az emberre.
claire
 
 


Folytatom, csak féltem, h elszáll. lehet, h nem reagálok mindenre, annyi dolgoról volt itt szó!

Zsebi! Én most a Jánosban szültem, eddig nem, de nem is bánom, mert nem egy nagy hely, és azóta is hallottam róla elég sok rosszat, igaz, nem a szülészetről. A dokimat a régi dokim ajánlotta, és ő elég jó volt, mindenesetre nem akart megszüleszteni, megcsászározni, sőt befektetni sem csak azért mert ikrek. Végül mégis császár lett, bár nem úgy indult. viszont úgy műtött, h nem vágta át a hasizmokat, csak a bőr, meg a méh falát, így azért jobb volt a gyógyulás. Persze sokkal vacakabb, mint normál szülés után. Meg nekem 2x szúrták az érzéstelenítőt, és 2 napra rá iszonyú migrénem lett, de ez egyéni érzékenység kérdése is állítólag. A csecsemős részleg, meg a nővérek elég gáz, tisztelet a kivételnek, nekem is szerencse, h nem az első babák.
A kórházi védőnő még úgy ahogy , azt ellég sokat láttam a mamáknak segíteni.
Különben a dokim: Dr. Szathmáry Gábor, és elég tapasztalt, 40 éve csinálja, és már az apja is itt volt nőgyógyi. már van olyan kismamája, aki nála született, sőt a férj is, haha.
claire
 
 

 
 

Heg: nekem ez előtt nem volt császárom, de azt tudom, h jó, ha követik UH-n, elég egyéni, és babaméret, fekvés, stb függvénye is, h mit csinál a heg. az 5 év tényleg jó, az után akár rendesen is lehet szülni. (Mellesleg van ismerősöm, aki 5-t szült császárral, és sűrűn :shock: ).

Altatás: nekem a legnagyobb eleinte oldalt feküdt. Az előző ikrek közül a kisfiú bukós volt, ő sokat feküdt szopis párnára feltámasztva. Légzésfigyink nem volt. Eleinte a közelemben aludtak. (Megj: amikor most Joni rosszul lett, lélegzett, nem jelzett volna a gép, aztán ha nem vagyok résen mégis bealudhatott volna úgy, hogy nem kel fewl többet) Ha vkit megnyugtat, meg korák a babák, akkor vegyen, de sztem nem ad 100% biztonságot, nyugalmat az sem. Meg én pl ki szoktam rakni őket mózesbebn v bkocsiban a kertbe, olyankor áttenném oda???
claire
 
 


Ja, itt a fejlneurolőgián szinte kötelező módon hason megy az alvás, és itthonra is ezt javasolták, még a záróban is benne van.

Szopi: már az is jó, h az egyik rákapott, ha szopik jobban szaporodik a tej, bár te profi fejő vagy.
Én, mint írtam együtt is külön is szoktam őket, nekem a szopispárna-hónalj tartás jól bejön, majd teszek föl ilyen képet.

Büfi: jól jön, ha van kéznél vki, ha kettő evett. Amikor már kicsit tartják magukat, megoldható ülve egyedül is. Meg nálunk az autósülés vagy szopispárna működött.

Terhesség: előzőekkel 10, mostamiakkal talán 12 kg-t híztam, mínuszokkal jöttem ki, aztán sajna visszajött :( . Egyes szülöttekkel néhány kiló plusszomtól szoptatás alatt szabadultam meg.
Has: most nehezebben mennt vissza, és én még nem vagyok elégedett, de még nem tudtam rendersen tornázni. Annyira nem gáz, de célzom a tőlem telhető legjobbat. (Azért a 6 gyereket, 2 ikerterhességet még nem nézétk ki belőlem sehol :lol: )

viszketés: nekem nem volt elviselhetetlen, elég volt némi testápoló. De lehet, h csak annyira szarul voltam a hányingertől, h fel sem tűnt :lol: !

cukor: nekem rendben volt, de amit írtál, ahhoz elég egy kis diéta, és tartani tudod. Nekem most a sok sali zabálás jött be, lehet, h az a te esetedben is jó, mert hosszan emészted, hátha kevésbé leszel éhes, bár ez lehet, h hülyeség. amíg a gyüómit nem tiltják, az lassan emeli a vércuki szintet, és tovább tartja normál értéken, tehát az a nyerőbb, mint szénhidrát. sztem leginkább a finomított cuccokat kéna kerülni!
claire
 
 


Vanda! szépek vagytok! hatalmas gratula, és minden jót, legalább mint eddig papír nélkül!

Zsebi! ELTE Óvó-és tanítóképző karán tanítok. Biológia-földrajz szakos vagyok, mindent ami ehhez jöhet! (Termismeret, föci, egészségtan, anatómia, stb)
Te hol csinálod, amit írtál??? Nagyon izgi!

Na, megjöttem, rátok ömlöttem, visszavonulok: Claire :D
claire
 
 


Claire!
A Mragitban ijesztgetnek (más korababásoktól hallottam). Izomtónus lazaság miatt mi is tornáztunk Rékával, ha nem megy 5ször, akkor sincs katasztrófa. Nyugi, ez nem nagy vész, szerencsére semmi marandót nem okozott a betegség. Örülök nagyon!

És köszi! :lol:
vovanda
 
 


Köszi a biztatást! Valóban elég sajátos a stílusuk, meg annyira nem kommunikálnak a mamákkal, h nerm is mérik fel, kinek mit, milyen szinten kéne mondani. Én pl még konyítok is egy kicsit a témához, tehát fölfogom a jelentőségét, és szíveswen venném, ha elmagyaráznának dolgokat. na, mindegy, mivel még ezen az ijesztgetős helyen is azt mondták, h nem súlyos eset, és még a tökéletes gyógyulásig is vihetjük, ezt biztatónak tekintem.
Még a hallására leszek kiváncsi, jó lenne, ha nem lenne gáz vele.

Képzeld, találkoztam egy olyan koraszülött kislánnyal, aki 26.hétre született, és 43deka volt!! 43! nem elírás!!! Most 6 hós, korrigáltan 3 , és 4,5 kg, és egész jól áll, kicsit túlfeszes a tónusa, de ennyi :shock: :shock: Döbbenet, nem?

Claire
claire
 
 


Claire, jó, hogy köztünk vagy. Bocs, hogy nem írtam mostanában, picit magam alatt vagyok a napokban. :( Nem tom mi lehet, sztem kifáradtam, és elég nehezen viselem, hogy naphosszat egyedül ücsörgök. Ma vasárnap van, férjem persze nincs itthon, szomi is vagyok miatta. Kicsit türelmetlen vagyok a picikkel is, szánom-bánom. Amúgy biztos emiatt nyügibbek ők is. Próbálok uralkodni magamon. Ráadásul v rohadt bacit is kitenyésztettek, uh most antibiot kell szednem meg kúpot :? fasza...

Tegnap a férjem kitalálta, hogy babaolajjal megmaszírozza a piciket fürcsi után, na erre ők annyira kiakadtak, hogy úgy üvöltöttek, mintha ütnék őket. Találkoztatok már ilyennel? Ki voltam nagyon, 2 és fél óra volt mire lefektettük őket. Ráadásul lencse levest csináltam, amit én imádok, de sztem nekik a pocijuk fájt tőle, Lilla non stop pukizott. Nem tom merjek-e ma is enni ebédre. Sztetek? Ha nem, csinálok zacsis levest, fenének van kedve főzni.

Na, vissza is vonulok, nem rontom tovább a közhangulatot.
abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia!
bab, borsó, lencse és társai felfújhatják őket!!! Én nem kísérletezem vele egyelőre.
Babaolaj: én is azzal masszírozom őket, szterm a gond nem ott volt. Máskor hogy szokott lenni? Én reggeli pelusozásnál masszírozom őket, de minket úgy tanítottak, h fokozatosan kelll a masszírhoz is hozzászoktatni a babát, kezdve a lábbal, és 1-2-3naonta véve új testrészt hozzá.
Enyémek nagyon szeretik, de most nehéz beiktatni Joni tornája miatt.
Mamád nem ér rá ilyenkor, ha nincs a férjed, főként, ha az hétvége?
Nyilván neked is meg kell szoknod a helyet, még ha annno itt laktál is, attól is feszültebb vagy, nem?
Claire
claire
 
 


Végülis maradtam a lencselevesnél, de csak egy kis tányérral ettem, remélem nem akasztja ki őket. Nem volt erőm mást főzni.

Mindig olyankorra időzíti a férjem ezeket a hétvégi elmenteljeit, amikor se anyu, se a tesóm nincsenek itthon. Fasza. Mellesleg épp most jött haza. Még jó, h ebédre ígérte magát :) Ha vacsira ígéri talán reggelire hazaér... most mondja, h holnap is elmegy... no comment.

Igen, főként a csendes helyet kell megszoknom. Itt ha kimegyek az utcára se tolongnak az emberek. Ott azért ha nagyon magányos voltam elsétáltam a munkahelyemre beszélgetni kicsit vagy ilyesmi. Itt ilyen nincs. Majd megszokom.

Még nem maszíroztuk őket, ad hoc ötlet volt. De megmondom neki, h akkor ne a pocijukkal kezdje :) Lehet az volt a baj, fura volt nekik a nyálkás olaj gondolom. De ma nem kísérletezünk...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nekünk anno a védőnők tanítottak babamasszázst, azóta több féle is fut. Kaptunk is róla egy füzetkét, le lehetne fénymásolni neked, majd megpróbálom, bár elég fényes a papírja, nemtom jó lesz e.

Munka, barátok, vagy mi miatt lép le a párod.? Elég kitolás pont ilyenkor, hosszú hétvége, még baba-mama progik sincsenek nagyon.
Egyébként ilyen napokon, legalább is hétköznap csörögj rám nyugodtan, nem lakom a világvégén! Összehozunk vmit, jó?

claire
claire
 
 


Vanda
gratula, minden szépet és jót kívánok Nektek! szép család vagytok!!
Claire
végre szuper hírek!
Abbey
Nincs valami jó könyv, vagy film, amivel kicsit lefoglalod magad?
a maszát a lábakkal kell kezdeni, aztán a pocó, mellkas, karok, arc és a hát a végén! leírjam?

Olit megfertőzte Lili és Eminek meg könnyezik az egyik szeme..váááá Sztetek elvigyem Olit az ügyeletre? ilyen pici kaphat gyógyit?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!
Ha nem lázas, és szemre nincs nagy baj, akkor szerintem ne vidd ügyeletre. Ügyeleten biztos ami biztos alapon gyakran feleslegesen is adnak gyógyszert. Egyébként lázcsillapítónak már kaphat Nurofent/Panadolt is. Antibigyót meg csak ha nagyon muszáj, akkor adnak. Ha az orra folyik, a tengervizes cucc mehet.
Eminek csipás is a szeme? Valszeg kötőhártyagyulladás lesz, arra mindenképpen antibigyós szemcsepp jár. Tiszta (felforralt és lehűtött) vízzel lehet törölgetni, illetve ha nincs allergia, kamillateával, az picit lehúzza a gyulladást is. Korábban is előfordult már ilyen?
vovanda
 
 


Vanda! Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok!

Claire: örülök, hogy már itthon vagytok. Azért az jó hir, hogy biztatnak benneteket. :) A napi 5-szöri torna nekem elég ijesztő, főleg, hogy több gyerkőc is van, akivel foglalkozni kell.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Szem-: ahogy Vanda írta, illetve ha van, akkor még szóba jön az oculoheel szemcsepp. A kamilla szárít is, nem mindig jó. Szemvidítófű lenne jó, de azt ki tart otthon, illetve aloe activator, de az meg csíp.

Ügyelet: nincs inkább vmi doki ismerős, aki megfnézi őket, vagy legalább távdiagnosztizálja?

Torna: ja, elég sok, és van akinek 6x kell. Egyelőre megpróbáljuk nyomni, mert ha jól halad, akkor csökkentik, amúgy meg elvégezhető., csak a darabszám súlyos!
Ma 4 megvolt, még járna egy, ha normális időben felébred még.
Claire
claire
 
 


Claire: férjem haza megy ilyenkor. Az apja ugráltatja. Lehet gonosznak néztek, de én annyira nem bírom az apósom :oops: PErsze nehéz neki mióta nincs felesége, de a fiának már családja van, jó lenne ha ezt figyelembe venné.

Lefoglalnám én magam, ha engednék a kicsik. Könyvet próbáltam elkezdeni, de nem bírtam haladni, uh abbahagytam, filmet meg nem bírok egybe végignézni. Uh mostanában farmville-zni szoktam facebookon, még új, uh leköt. De igazából egyik sem pótolja az emberi társaságot. De majd jobb lesz :)

Jó lenne, ha le tudnád írni a masszázst, Szivvi. Bár gondolom neten is fent van, majd rákeresek. De egyelőre nem merünk többet próbálkozni. Ki kell pihenni ezt a tegnap estét :D

Szivvi, jobbulást Nektek. Nem lehet könnycsatorna elzáródás? Nem tudom, hogy ilyen korban előfordul-e még.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Keményíts be nyugodtan. Ha az apósod nem iszonyat beteg vagy magatehetetlen, akkor felnőtt ember, és képes gondoskodni magáról. Nagyanyám 6 éve halt meg (a nagyapám 74 volt akkor), 500 km-re lakik, nem tudunk ugrálni hozzá. Ő is felnőtt a feladathoz.
A felnőtt-társaság hiánya nem lesz jobb, nem akarlak elkeseríteni. Ilyen szempontból alig várom, hogy menjek dolgozni.
vovanda
 
 


Abbey: hát nem semmi apósod van! Az enyém se a legjobb, kitesz 10 anyóst, de nincs elkényeztetve. Így havonta egyszer megyünk + amikor mi akarunk. A farmos játékok tényleg lekötnek egy darabig, én is csinálom.
:D

Kitartás!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!
És após nem tud titeket meglátogatni, vagy efféle? Vagy azt ti nem akarjátok? És a párod tesójáék?
Én nem panaszkodom, nekem tényelg szuper apósom van, mondjuk még ott áll mellette anyós, remélem még maradnak egy darabig. Meg felnőtt társaság szempontjából jó nekünk ez az egy házban lakás, após, anyós, sógornő általában itthon van. Én már néha egyedül szeretnék lenni :lol: :lol:
claire
 
 


Elméletileg tudna jönni, de sose jön (akkor vezetni kell, és nem ihat... ). Halkan jelzem, ezt nem bánom, de még mindig jobb lenne, mert akkor legalább a férjem itthon lenne. Sógornőm otthon lakik, de finoman szólva sem felhőtlen köztük a kapcsolat. Menekül otthonról ahogy tud.
Én is erre gondoltam, hogy bekeményítek, csak ez vhogy lepattan róluk. Tudod, meghallgat, de egyik fülén be, másikon ki.
Ma kicsit lenyugodtam, uh jobb nap volt. Bár ma meg olyan fáradt vagyok, hogy állva el bírnék aludni.
A du pihi kimaradt, itt volt a nagyim, ő meg a maga 80 évével kicsit fárasztó már. Imádja a piciket, de már fizikailag nincs olyan jól, uh nem merem egyedül hagyni a picikkel. Ha fogja egyiküket akkor is inkább itt ülök mellette.

Temetőben meg már 2. éve nem jutok el, pedig még csak messze sincs annyira, de idén is letettem róla... majd jövőre. (mmint így halottak napján, ilyenkor szép a sok gyertya)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Márpedig szerintem ne hagyd magad. Én tuti addig rágnám a párom fülét, amíg meg nem érti. Hosszú távon nagyon visszaüt, ha még hétvégén sem számíthatsz fixen senkire.
vovanda
 
 


sziasztok
Na a legkisebbeket Lili sikeresen megfertőzte :( antibigyotikumot kapnak...Oli annyira köhög, hogy kihányta a kaját :( amúgy is alig eszik szegénykém :cry:
Pénteken mennénk wellnessbe, hónapok óta készülünk, anyámmal, húgomékkal, nagyon szeretnén menni :x

Abbey
nem felejtettem ám el a maszát, de nem tom mikor érek ide, több oldal...
Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi, nagyon édesek vagytok. Ti is nagyon szépen hajasodtok :) Enyimek is kezdik növeszteni a kis sörényt.
Jobbulást Nektek, remélem el tudtok menni wellnessezni. Mi majd februárba megyünk Hajduszoboszlóra. Már lefoglaltam.
A maszi ráér, meg rákeresek gugliban, hátha megtalálom, és akkor nem kell gépelned!

Ma kaptuk az uccsó kötelezőt, meg a második agyhártyát. Nagyon ügyesen adta a drnő, sokkal jobban, mint az előző. Sec-perc alatt kész volt, picit bömbiztek csak a második szurinál. De mondta is a doki, hogy az normális, mert az eléggé csíp.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi!
Ha nem lesz lázuk, menjetek nyugodtan. A nagy minden szart haza fog hurcolni, enyémeknek is folyik az orruk folyamatosan (tisztára mintha közösségbe járnának), nem tudod kivédeni. A dolog jó oldala, hogy lesz némi immunrendszerük, mire bölcsibe/oviba mentek, így talán kevesebb lesz a betegség.

Abbey!
Ha Szoboszlóra jöttök, és nem talizunk, fel fogom húzni fitosnak nem mondható orrocskámat. 8)
vovanda
 
 


Sziasztok! Vmi wellness, masszázs, v fene tudja mi rám is rámférne, leszakad a hátam néha így este, jó lesz, ha Joni hamar öszedi magát, mert a súlya nő, nem fogom bírni.
Oltás: nálunk J holnap kap.... ez még csak a 2 hós, aztán meglátjuk a többit.
Rotát kaptak a Tieitek? Mármint oltást :lol:
Claire
claire
 
 


Claire, nem kaptak. A védőnő említette, hogy kaphatnak, a drnő nem mondta, hogy kéne. Szerintetek?

Hátfájás: én a Jánosba járok minden héten gyógymasszázsra. Bevallom őszintén én nem bírnám különben. Ha akarod megkérdem a masszőrt, hogy el tud-e vállalni néha.

Vanda: Egyelőre a febr 4-5-6 van tervben, de mindenképp akkor beiktatunk egy Debreceni kirándulást. Bár bevallom őszintén én még sosem jártam arrafele :oops: uh egyáltalán nem ismerem a környéket. Igazából azt sem tudom mit érdemes ott megnézni, meg mit tudunk majd a picikkel csinálni. Majd alkalom adtán adhatnál pár tippet 8)

Abbey (ma leszek utoljára a Vészhelyzetbe :cry: )

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Fúú csajok olyan félelmetes..Emi alig kap levegőt az orrán :cry: bevetettük a légzésfigyut, féltem őket :( monnyuk Oli mellettem van, ő jobban köhög, kevésbé taknyos, Emi meg szurtyog, de sajna alig-alig jön valami az orrsziporszival.
Vanda
akkor most ez lesz ?? :cry: Lilit karanténba rakom legközelebb, én ezt nem bírom nézni, hogy mennyire szenvednek :(

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Claire!
Én nem adattam be. Egyrészt horror az ára, másrészt nem véd valamennyi vírustörzs ellen, tehát oltás ide, vagy oda, elkaphatják.
A bárányhimlő elleni oltásnak visont lelkes híve vagyok.

Abbey!
Konzultálunk majd!

Szivvi!
Nem tudod kivédeni, hogy rájuk ne ragassza. Orrukba fújsz valamit? Ijesztő, tudom, de helyre fognak jönni.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Vanda hatalmas gratula! További sok boldogságot kívánok!

Szivvi édesek a babák!

Claire :D

Nekem is leszakad a hátam, én járok masszíroztatni, a letapadásokat lazítja fel. 2x voltam eddig, igaz még fáj, de már nem annyira.
Nekem volt balesetem nagyon régen és volt kompressziós törésem az 5-6-os csigolyánál és talán 4-sen. Szóval ez mindig végig kísér majd............
jukka10
 
 


Megvettük a kiságyat és a pelenkázót, egyenlőre csak egyet, majd ha elköltözünk akkor vesszük meg a másikat. Végül hosszabb távra gondolkodtam és olyan ágyat választottunk, ami jó lesz, míg iskolába nem mennek.

A babakocsit is megvettük Jane típusút, remélem beválik.

Mennyi rugdalódzó kell egy babára?

Ha minden rendben lesz decemberben érkeznek a babók, mit kell akkor rájuk adni, mármint rétegrend szerint.
jukka10
 
 


Sziasztok.

Leheletnyi időm sincs. :-) Kicsit strapás ez a dolog...ezt nem mondtátok... :lol: !!!
Még szerencse, hogy Anyum jön hétköznaponként segíteni a naggyal, mert már végem lenne.
Ma éjjel megkönyörültek rajtam a kölkök és öt 4-5 óránként ettek, nem mondom rám is fért.
Na eddig tartott a csak szopizás...teljesen elcsúsztak, szóval nekem nem volt már elviselhető.
Claire,
kiváncsi vagyok a tandem szopi képre és irigyellek érte, sajnos Szonja monoban sem jól nyomja, kiköpködi a cicit...elképesztően picike a szája, pedig már szépen megnőtt. Na szóval mindig vissza kell neki nyomkodni a szájába, szóval ez kéz nélkül nem igen megy.

Képzeljétek olyan sokat híztak az első hónapban, már ijesztő volt nekem, de a védőnő azt mondta, hogy ha anyatejből hízzák nem baj. Mondom oké. Szonja 2380-nal született és most már 3290 Levente pedig 2570-nel született és most 3800...
Jó étvágyuk is van, 120 ml-t esznek és kb. 6x 24 óra alatt.
Nektek ez hogy volt/van?

Annyira örülök, hogy pont szóba jött a rota oltás. Most akartam faggatni mindenkit erről...vovanda, mit mond a sógorod???
Én is azon vagyok most, hogy nem adatom be, mert a Botinál még a régi védőnőm is azt mondta, hogy elkapja simán, legfeljebb a lefolyása enyhébb.
Ugyanakkor ezt mondták a bárányhimlőről is, Botinak ezért nem adattam be, mert ha viszont 1x elkapja, akkor utána már védett lesz. Rosszul tudom?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Silver!
Rota: elég necces a hatása, és ahhoz drága, hogy két gyerekre megérje a bizonytalan....

Bárány: mondom, hogy nálunk mi volt.
A teljes védettséghez két oltás kell. Balu megkapta az elsőt, amikor bölcsibe ment, volt bárány, nem volt semmi gon. Azt vártuk, hogy az ikrek betöltsék az egy évet, akkor ők megkapták volna az elsőt, Balu a másodikat. Erre ahogy az ikrek betöltötték az 1 évet, Balu bárányhimlős lett. Nem volt gáz, mivel oltás mellett kapta el, kb. 2 nap volt az egész, talán összesen 8-10 pötty volt rakta. Viszont: elkapták a minik is, oltás nélkül. Na azt a szenvedést senkinek nem kívánom. Szóval szerintem legalább egyet érdemes beadatni, mert sokkal enyhébb tünetekkel megússza, amit az ikrek szenvedtek, azt senkinek nem kívánom. Láz, pöttyök, viszketés, alvás nulla, én 6 hétig a lábam se tettem ki, mert persze egymás után lettek betegek.
Dani így nézett ki (és itt még nem tetőzött, volt ennél sokkal rondább):

[törölt kép]
vovanda
 
 


sziasztok
jaajjj én is kivagyok...szegényeket annyira sajnálom :( nekem ez új, Lilus talán 1-1/2 2 évesen volt először beteg és 2 napig tartott..olyan pici az orruk alig tudom szippantani nekik :( kaja max 50 ml esznek :(

Rota nem adattam be, azt mondták van még 500 féle másik fosós..barit beadattam Lilinek most nyáron és ősszel, hogy ne hozza haza a picikre.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!
Anno gyógyszertárban vettem olyan porszívós orrszívót, aminek egészen picike volt a csöve, így befért az orrukba. Sokáig nem használtuk, mert üveg, de próbálj meg érdeklődni, hátha kapsz. A márkára nem emlékszem (talán Csöpi vagy Pisze, de nem tuti).
vovanda
 
 


Szivvi, nekem olyen üveges porszívós orrszívóm van, egy elefánt van a dobozán. Nekem mindent kiszívott a picik orrából, amikor betaknyosodtak. És meg se viselte őket, a legrosszabb a porszívó hangja volt.

Ma kaptak először almát, annak is csak a levét, 2-2 kanállal. Na, ami ezek után ment az valami eszement volt. Ezek a gyerekek üvöltöttek annyira fájt a hasuk. Én ilyet még nem is láttam náluk. Vettem a patikába grippe watert, Esztinek kellett este is adnom, Lilla már megnyugodott. Ez normális, hogy így reagáltak? Ilyen iszonyat lesz minden új kaja? Mindesetre nem próbálkozom most egy darabig.

A bárányhimlőt én is be fogom adatni, én még emlékszem amikor én voltam beteg. Szörnyű volt,folyton vakarózni akartunk, de anyu a kezünkre csapott, mindenhol pöttyök voltak, de szó szerint mindenhol. Vm mentolos hintőpor féleséggel lehetett kicsit puderezni. Aztán szegény anyut is megfertőztük, ő nehezen gyógyult nagyon :( felnőttekre veszélyesebb is már állítólag.

Jukka: Egyelőre ne vegyél sok ruhát nekik. Hosszú ujjú bodyból 4-5db, rövidből 2-3, plüss rugi vagy vm melegebb rugiból 6-8 db. Sztem 56ost vegyél először, aztán meglátod mekkorák. Nagyszülőket vagy férjet lehet majd ugrasztani, ha kisebb kell, de azokból tényleg nagyon kevés kell, mert nagyon gyorsan kinövik. Meg úgyis 1-2 hét alatt látni fogod, hogy mennyire buknak, kakilnak, stb, hányszor kell cserélni egy nap. Eleinte 1-2 body kellett naponta, és 2 naponta mostam.
Eleinte én hosszú ujjú bodyt és plüss rugit adnék rájuk, a rugi alá zoknit mindenképp. Ha meg kiviszed őket egy vastagabb overált. A C&A-ban lehet kapni elég jókat. Rucira is ajánlom, most 590ft a body. És sapka mindenképp!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire, ugy orulok, hogy jo hirek vannak Feloletek; most biztos huzos a sok torna, de par ev mulva mar el is felejted, es Joni igy nagyon kozel kerul hozzad a sok foglalkozastol!

Abbey - majd ha hazakoltozunk (jan-feb), akkor jarhatunk egyutt jatszoterre vagy csak egymashoz, nagyon kozel lakunk, es sajna nekem is sokszor elutazik a ferjem ;-(.

ROTA - en csak azt tudom, hogy a kisebb lanyom kis hijan elpatkolt bele (marmint a virusba). Egy kozonseges hanyos dolognak indult, igaz, rendszeresen hanyt, de csak hajnalban az elsot; mazlimra a fiammal pont be kellett korhazba mennunk egy kotest cserelni (epp itt voltunk Ausztriaban sielni), ezert ot is vittem magammal. Delelott ertunk oda, meg egy ideig hulyeskedtek, amig ellenoriztek a biztositasunkat (eleg rossz volt nezni, hogy akkor mar a kicsi lanyom nagyon elhagyott volt, csak ossze volt roskadva a foldon mellettem, mig en az ablaknal targyaltam, hanyt is, de senki oda sem jott, le sem tojt minket, amig a bizti rendben nem volt...). Mire felkerultunk az osztalyra, azonnal kotottek az infuziot, es befektettek, nehezen jott rendbe - mondtak, ekkoranal (2 eves epp, hogy elmult) igen gyorsan lesz eletveszelyes a dolog, mar o is gazos allapotban volt. Tenyesztettek, es kiderult, hogy Rotavirus volt. Es ezt a tiszta Ausztriaban kapta valahol el...

Szoval nem tudom; talan ha nagyon biztos vagy magadban, hogy tutti idoben mindig el tudod vinni hanyas/hasmenes eseten orvoshoz (par ora is szamit), akkor talan ki lehet kerulni. Pl. nekem (3. gyerek) nem biztos, hogy eszembe jutott volna 4-5 ora hanyas utan egybol berohanni vele; pedig gaz lett volna.

Abbey es a lencse, stb: en sosem hittem ezekben a puffaszto kajak tiltasaban. Egyreszt, kulfoldi szakirodalomban sosem latom megcsak megemlitve sem (pedig mar jopar terhessegi es babakonyvet befaltam angolul pl.), hogy nem szabadna puffasztot enni; masreszt biologialag sem igazan ertem (de ez csak a laikus hozzaallas): hiszen ami puffaszt, az a magas rosttartalmaval (tehat emeszthetetlen szenhidratlancaival) teszi. De a rostok nem tudnak atmenni az anyatejbe...

En igy mindig mindent ettem (bar eleve is vicces volt a Janosban, az 1. szulesemnel, hogy ki volt irva, milyen K betuseket ne egyunk, erre milyen kajakat hoztak? kelkaposztafozelek, bableves es zoldbabfozelek - szinte csupa olyan, ami a listan volt), es soha nem talaltam semmi korrelaciot a hasfajas es az etrendem kozt (pedig volt eleg hasfajas).

Abbey - szerintem azert fajt ennyire a hasuk, mert meg nem igazan erett az emesztorendszeruk a nem anyatejcsihez... Nem veletlen ez a 6 honapos hatar, amit javasolgatnak. Nekem a 4-bol 2 meg 6 honaposan sem akart rendes etelt elkezdeni; igazabol inkabb 7 - 9 honaposan voltak csak hajlandoak belevagni...

Jukka: egyetertek Abbeyvel. 56-osbol tapasztalatom szerint tenyleg nem erdemes sokat venni; ha nem nottek meg ki szuletesnel (ikrekkel talan erre kisebb az esely, de az en babaimra mar ugy kellett raeroltetni, mert szerettem volna azert a szep kis kelengyeket legalabb lefotozni rajtuk ;-), akkor is csak 1-2szer tudjak oket felvenni, iszonyu hamar kinovik. A 62-eseket az elejetol rajuk lehet adni, persze picit talan nagy lesz rajtuk, de jo sok penzt lehet rajta megsprorolni (nekem 74-esben jott haza a fiam a korhazbol... Na az azert igazan tul nagy volt; de mikor a sogornom megtudta, milyen nagy a baba (4.3 kg), akkor nem a kikeszitett ruhacskakat, hanem egy nagyobbat kuldott be, ami becslese szerint rajon... ;-). Azota is jo kis legenda.

Meg azt is kalkulald be, hogy nem nagyon lesz idod es lehetoseged az elso par honapban vasarolgatni, igy erdemes legalabb 62-esig mindent beszerezni, idealis esetben 68-asig. Nekem is a body, rugi (pluss) es bundazsak/overall/sapka kombinacio jott be, mint Abbeynak; de mindenki mast szeret. Pl. itt kulfoldon egybol "rendes" rucikba dugjak a babakat - vagyis farmergatyak, ingecskek, stb, a rugikat csak pizsinek hasznaljak; bar szerintem nem tul praktikus. Meg annyi, hogy az elejen nagyon szamit, milyen a kapcsolasa/gombolasa egy ruginak, vagy hogy egy kispolo milyen konnyen jon at a fejen, mert nagyon tudjak utalni az oltozest, es kulcs a gyors es kenyelmes levetel/feladas. A rugik kapcsolasanal is minden mamanak mas jon be; de ez is leszukitheti az igazan bevetheto ruhatart; nem ritka, hogy tobb rugi hasznalatlanul marad a szekrenyben, mert a kapcsolasat nem birja a baba a felvetelnel...

zsebibabak

Szoval
zsebibabak
 
 


Sziasztok! Ezek a ruházási, bevásárlási ötletek nekem is nagyon jól jöttek, már fel is akartam hozni a témát. :) Az én babáim március - április körül érkeznek. Akkor is vegyem meg nekik az overallt vagy elég egy vastagharisnya a rugi alá és egy vastagabb kiskabát + takaró?

Beatrix

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
Még ne adj nekik kanalast. Nem fognak így reagálni az újdonságokra, de most még éretlen az emésztőrendszerük. Én minimum1 hónapot várnék az újabb próbálkozással.
vovanda
 
 


Köszi a tanácsokat! nem is próbálkozom most többet. Semmit nem aludtunk éjjel. Eszti kapott este is grippe watert (meglepően hatásos, ajánlom én is, sokkal jobb, mint a méreg drága espumisan, amit a dokik ajánlgatnak folyton), ő aludt szépen. De Lilla. Hát borzalom volt. 20 percenként felsírt, próbáltam nyugtatni, kapott kamillát, aztán tejet, de semmi. Végül 3óra magasságában kapott grippe-t, aztán végülis elaludt. Másfél óra múlva kelt enni, azóta nyugi van. Mérges vagyok a védőnőre :evil: minek erőlteti ennyire? Honnan veszi, hogy nem lesz elég tejem???? Ha eddig volt, mért ne lehetne? Ráadásul mióta abbahagytam a Cerazette-t sokkal több van, még öntöm is ki.

Mezi: én a helyedben vennék overallt nekik is. Nem a vastag télit, hanem egy vékonyabbat. sokkal praktikusabb. Meglátod majd mi macera egy folyton rúgkapáló gyerekre ráadni egy harisnyát... Borzalom. Ráadásul, ha tisztába kell tenni, levenni, újra vissza. Szóval én nem ajánlom, főleg az elején. Ráadásul nekik sem olyan kényelmes, mint egy egybe ruci, ami nem nyomja a pocijukat és kényelmesen tudnak benne mozogni. A kabát meg felcsúszik a derekukra, és nyomja őket fekvéskor sztem. Nekünk is van, de szerencsére elég nagy méret, majd ha már ülnek megkapják.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
A védőnőt tojd le. Sajnos sokan még benne ragadtak a 30 évvel ezelőtti módiban.ha elég a tejed, és jól híznak a bébik, fél éves korukig nem kell más.
vovanda
 
 


Sziasztok
Abbey
sajnálom :(
Mi ma voltunk Olival röntgenen, de szerencsére nincs tüdőgyula, "csak" hörghurut :( megjöttünk a wellnessből :cry: szegénykém éjjel 11-4/3 2-ig szinte percenként köhögött :( kapott sinecodot, aztán végre alhattunk..

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey, köszi a választ. :)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Továbbra is gyógyulgassatok szivvi!!!! Megnéztem az orrporszívót, és Vanda jól emlékezett, csöpi a neve.

Nálunk még mindig nagyon nyűgösek a picik. Nem tudom mi lehet velük. Ma sem aludtam 1 órát egyben egész éjjel. Hajnal 3ig Lilla kelt fél óránként, utána Eszti. Én nem értem mi bajuk. Húzzák a lábukat, pukiznak nagyokat. Mi lehet velük? Nem ettem semmi olyat amit eddig nem.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
kaka van rendesen? oltás? tényleg mérték most őket?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Szerettek túrázni?
Ismeritek a Kirándulababát?

Ha ki szeretnétek használni a szép őszi napokat, de nem tudjátok, hova lehet babával, babakocsival eljutni, itt biztos találtok kedvetekre való ötleteket! Sok sok túra, térképpel, fontos információkkal a honlapon!

http://www.kirandulababa.hu

Ha tetszik, like-oljátok is! Így mindig értesültök majd az új útvonalakról.

Üdv.
Anna

sushy
 
 


Tegnap kakiltak, Lilla ma is. Esztié nagyon sűrű volt, de ez nála szokásos.
Vigyem őket orvoshoz? én tényleg tanácstalan vagyok. Aludtak másfél órát, mindketten sírva keltek, alig bírtam őket megnyugtatni. Kifőztem az összes cumit, hátha segít. hallani és érezni is hoogy folyton morog a hasuk. Oltás csinál ilyet?
Most épp abbahagyták a sírást, de látszik, hogy elkezd görcsölni a hasuk és akkor rájuk tör a bömbi. Nagyon ki vagyok :cry:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


nem, most nem mérték, mert siettünk, elcsúszott a doki, és már enniük kellett volna. mondta majd 1 hó múlva méri őket. 2 hete voltunk akkor mérték.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok!
Nem volt netem...

Abbey! Ki fog belőlük ürülni, sztem, de ha nagyon aggódsz, hívd fel a dokit!
Nonit a hülye nővérke megetette nekem tápszerrel a kórházban, azzal pótolt a cuki, mikor a lapja tartalmazta, ha nem kap semmilyen pótlást, na, annyit küzdött a hasával, pedig 30ml hipoallergén tápi volt. Persze állították, h nem attól, érdekes, anyatejtől még akkor sem szenved ennyire, ha össez-vissza eszik és kicsit túl eszi magát!
Kicsik még bármi máshoz, a védőnő meg egyen és etessen amit akar! Nekem az össze kölyök 6 hóig csak szopizott, az ikrek is. volt elég. Ha eddig volt, miért ne lenn? Különben is neked is fel fog tűnni ha éhesek vagy nem híznak, stb.

sz! Tandem szopi. ígérem nyomok fel képet, csak át kell méretezni. A kezem viszonylag szabad, főként most, h már jobb a tartásuk mint újszülöttként. Fekszenek a szopis párnán az ölemben, ídőnként akkor szoktam veletek levelezni :D . Két bébi a hónom alatt, előttem a laptop, modern anyuka :lol: :lol: Közben néha telefonálok is, ki van hangosítva :lol: :lol: esküszöm, mint egy hülye filmjelenet.

ROta: köszi, még nem döntöttem el, majd megkonzultálom a gyorvossal. Eddig is bíztam benne, de Joni esete után azt hiszem ezt még nyigodtabban tehetem.
Bárány: anno a gyorvosunk nem forszírozta, nekem az akkor 7-8 hós ikrek szedték össze egy orvosi váróban, szerencsére 1-1 nap eltéréssel jött ki rajtuk, megg az egyik nagyon is. a másik már valszeg volt ekőtte egyszer 2 pöttyel. szóval nálunk a többi 3-on is lightos volt, a pelusosoknak kicsit nehezebben múlt a pelus alatt. Mi aloefirsttel fújogattuk, meg vmi homeopata cuccot kaptak viszketés ellen. viszont a mostaniakat lehet, h beoltatom, mert a drnéni utána mondta, h mostmár preferálja az oltást, mert azutóbbi időben olyan ronda lefolyású, szövődményes eseteket látott.

Vásárlás: tényleg nem érdemes sokat. Nekem az előző ikrek ápr2-n születtek, leég nehéz előre tudni, h éppp tél lesz-a vagy nyár. sztem talán már orkán overállt nem érdemes beszerezni, ha csak nem kapsz kölcsön, mert mire elkezded kivinni őket, már talán jobb idő lesz annál. Én inkább vmi vastag pamut (bélelt) vagy termo overállt javasolnék, azt még egész tavasszal hordja, majd csökkented az alá adott cuccot. Ha kicsit nagy nem bajm akkor talán ősszel még hordhatják, bár ez necces.

Torna: nincs bajom az egésszel, csak a darabszámmal, meg hogy a többiekre is jusson idő. Aztán hogy én mikor kezdhetek egy kicsit rendszeressebben mozogni, az másodlagos kérdés. a kórházban kicsit furán néztek, ha már nem lehetett reggel8-11ig kb ott lenni, akkor én meg fogtam magam, fejtem, aztán elmentem futni :) a kapus bácsi tuti azon filózott, hogy merre lehet náluk a zártosztály :lol:
itthon nehéz megoldani, h elszabaduljak, pláne, h ilyen korán sötétedik. és akkor még tornázás sehol. pedig van pár korrigálni való....

claire
claire
 
 


Sziasztok!

Nálunk továbbra is áll a bál. Én már olyan ingerült vagyok, hogy elképesztő. Lillácska nem hajlandó éjjelente aludni. Én nem tudom mi lelte. Este fél8-8kor vacsizik, 9 magasságában elalszik, éjfélkor meg már ébred. És onnantól kezdve csinálhatok vele bármit, nem alszik vissza. Meg szoktam szoptatni, eszik (amit nem értek, 200-250g után hogy éhezik meg, mikor eddig végigaludta az éjjelt), visszarakom simizem, stb. de semmi. Aztán hajnali 4 magasságában szokott elaludni. Akkor meg Eszti ébred enni, de az eddig is így volt, eszik utána alszik. Én fél5 körül tudok lefeküdni és alszom 8-ig ha szerencsém van. Rohadt fáradt és ingerült vagyok tőle. Mit csináljak???? Totál ki vagyok már.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?