Új privát üzeneted érkezett!

Rana: köszi az ötletet. Majd megszerzem valahogy azt az újságot...

Zsófi: cuki képeket hoztál :D Ehhez nincs alagút??? Na már látom válaszoltál :)

Tanuló kutyus ügyben most elbizonytalanodtam. Lehet ezt kéne kapnia Gergőnek névnapjára??? Egyébként Tescoban is lesz ennyiért akcióban!

Timi: csuda ügyesek a csajok. Ez elég korai fejlődés!!! :D

Na én nem tudom mekkorák a srácok. Eléggé link a védőnőnk, a mérései is azok! Ami tuti, vannak 74-es ruhák amik már nem jók, és vannak 80-as ruhák, amik még lazábbak, de azért jók. Szóval valahogy 74-80 között vannak, és szerintem Bálint magasabb!

Kata
labkat
 
 


Zsófi: lányaim is 80-as kabátban nyomják. Visszahajtom az ujját és már jó is! :wink: De a lényeg, hogy télen jó lesz a 80-as.


Kép Hanga
Kép Alexa

Babus: ismerős? :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: cukik a csajok!

Én amúgy télen is overállban gondolkozok. MAx akkor lesznek kabátban, ha valahová megyünk. De ha nem lesz kabát, bizony marad az overáll.

Ma vagy tán tegnap voltak a tv-ben egypetéjű ikrek. Valami átalakítós műsor, ahol frizurát, ruhatárat cserélnek, smink tanácsokat kapnak. Érdekes volt, hogy mondták, "ő a másik felem". Voltak akik együtt laktak, mármint együtt a két két fél családja. Nekem ez baromi furcsa volt. Nem jó értelemben furcsa. Mondjuk érdekes volt, hogy mind egyformában jártak. De volt hogy külön vásároltak, és mégis uolyan ruhákat.
Szerintetek nekik tényleg akkora harc lesz majd elengedni egymást? Mármint ha férjhez mennek, megnősülnek, új családjuk lesz...

Kata
labkat
 
 

 
 

De jó képek. Még kérek!!! :lol:

Kata!
Szerintem iszonyúan sok múlik ikreknél az önálló személyiség-fejlődés folyamatában a szülőkön. Hatalmas felelősség, én pl. emiatt vagyok harcos ellenzője az egyformába öltöztetésnek. Sőt, én már most azt modnom, hogy ha minden úgy sikerül, ahogy szeretbém (sikerül két normális tanárt találni ugyanabban a suliban), akkor iskolába már nem egy osztályba íratom őket. Persze lehet, hogy külön osztály nélkül is szépen "lecuppannak" egymásról, ez oviban úgyis látszani fog. De tényleg mindent szeretnék megtenni azért, hogy ne sérüljön az identitásuk.

Segítség: fene tudja, be lehet állni arra is, ha nincs. Barátnőmmel mindig röhögünk a saját nyomorunkon (totál egy cipő, még a szitter is közös), néha nyüsszögünk kicsit, aztán teszi mindenki tovább a dolgát. Ő még többet van egyedül a srácaival, mint én, a férje munkahelye nem éppen családbarát (egyetem).
vovanda
 
 


Sziasztok
Nyuszi, Kata jobbulást a gyerkőcöknek, gyógyuljatok meg gyorsan,

Sátor nagyon jó, és hogy élvezik mindenhol, ezt nem is fogják megunni, nálunk már nem férne még egy ilyen

Lányok még semmit nem utánoznak csak az apjukat, aki berreg nekik és fújja a nyálát kifelé ezerrel
ennek csuda örülökmert napi 3 garnitúra felső

Ők is 74-est hordanak, de most mindenből 80-ast veszek már

Mi télre vettünk overallt decathlonost, nagyon jó, le lehet venni a lábrészt ha netán járnának még a mostani télen, de annak fura a számozása valami 70-77 cm

Móni
KépKép
reunion
 
 


Tegnap a Kossuth rádióban is volt egy műsor ikrekről, én nem hallgattam csak a férjem, nem beszéltünk róla, csak annyit mondott, hogy az ikreknél nagyon fontos a névnap, mivel a születésnap egyben van, így ez az az ünnep amivel csak őket ünneplik, tesó nélkül

Móni
KépKép
reunion
 
 


Reunion: ikreseken PP!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: jaj nagyon jol áll kabi Csajoknak :wink: csinik :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Köszi Timi, vele már leveleztem erről korábban, de még van 1 amit szombaton megnézünk, apának az tetszik a legjobban, mert van párna a háttámlánál, majd csak kiderül végre,
én meg már újat akarnék :?

Öltözködés: nem tudom másnál hogy van, én sem öltöztetem tök egyformába őket, az az egyforma amit ajándékba kapnak, de a nem egyforma ruháknál nincs meg, hogy melyik kié, hol ez hol az hordja, ami majdnem olyan mintha egyformában lennének nem?

kabátot, meg overallt, meg majd csizmát, ilyesmiket pedig egyformát vettem ( színük is egyforma)
mert azt jó tudni, hogy egyforma vastagon vannak télen öltözve

Móni
KépKép
reunion
 
 


Babus: :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, jaj de édesek!!!! Kicsi hógolyók, nagyon csinosak! Most látom Hanga lábikóját, amiről korábban írtál :( Ortopéd doki nem látta még? (Bocs, ha írtad már, csak az én agyam híg :oops: )

Nyuszi, örülök, hogy nincs nagy vész Noncsival. Sajna itt az ősz, tél, ergo hideg, egyre gyakoribb lesz, hogy valamelyikőnk panaszkodni fog betegségre. Kívánom, hogy nagyon könnyen ússzuk meg mind, illetve a gyerekeink. Jobbulást Nonónak!!! Majd azért írj, ha tudsz, írd meg, javul-e a kiscsaj. (aloaveras firstről adagolást nem ismerek, de megkérdezhetem)

Kata, Nektek is jobbulást! Szép méretekkel rendelkeznek a srácok. Mi lenne, ha nem lennének hasfájósak :wink: Sok tejcsit kívánok Neked akkor, ha ezen dolgozol!

Egyforma ruha; hát fene se tudja. Egyszerűbb lenne, de nálunk mondjuk sok esély nincs rá, mert boltban nem vásárlok, meg amúgy is különböző méretűek. Aztán persze van egy-egy darab, de talán ez nem okoz tartós károsodást :wink: Amúgy én egyáltalán nem érzek a lányok között akkora kötődést, mint amilyenekről Ti meséltek. Kicsit fáj is a szívem, de talán ettől még lehetnek jó testvérek. Mindenesetre Emma "Anyaanya" felkiáltással ébred, míg Míra "Emmaemmaemmaemma"-val :? Míra amúgy is keresi Emmát egész nap, de aztán van, hogy egész nap megy a bunyó. Én külön osztályon nem gondolkodnék, azonban ha más lesz az érdeklődésük, és spec suliba kell emiatt menni, akkor nem valószínű, hogy a másikat is belekényszeríteném a magam kényelme miatt.
(Mellesleg szerintem kétpetéjű ikrekre nem annyira igazak ezek az okosságok, amikről olvasunk. Még mindig a külső azonossága jut eszükbe az embereknek, ha ikreket említenek, és a megfigyelések is az egypetéjűekre vonatkoznak többnyire. Még nem jutottak el odáig, hogy manapság egyre több a képetéjű iker, akik bizony nem azonos kromoszómával rendelkeznek.)

Reunion, erre a névnap dologra én is hallottam egy elméletet, meg is vagyok lőve. Eszerint mindkettő gyerek kell, hogy kapjon valamit, mert míg kicsik, csak sírás és veszekedés, na meg sértődés van belőle, hogy miért csak a másik kapott. Persze ez később már megmagyarázható lesz, de az első években nem tudom, hogyan kéne :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Köszi lányok mindenkinek a jókívánságokat,én is bízom benne,hogy hamar túljutunk rajta...ez ugye már a második kör,szept. eleje óta taknyosak :( Asszem egy immunvizsgálat is lesz hamarosan.

Timi,milyen cukik a csajok :D Kabát is szép,és a sapkát hol lőtted?Nagyon vagány!

Törpi,megtennéd?Köszi!!!Bár felírt fülcseppet a doki,de nem adtam be,mert 2 éves kortól lehet :roll: Holnap inkább felhívom,hogy mi legyen.De ma nem is piszkálta a fülét,csak talán 1-2 alkalommal,de nem folyamatosan,így semmt nem kapott rá.Viszont popsiban 38.5 volt este a hője :?

Na lépek aludni,hátha sikerül is.Jó éjt!
Vendég
 


Törpi: még nem látta ortopéd doki Hangát. Fejl. neuron a főo még nem látta szükségét, mert amíg nem jár stabilan, addíg alakul. Csak engem marhára zavar.

Nyulasz: remélem jó éjszakátok volt és Noémi javul! Sapit fehérvári piacon lőttem.

Én is igyekszem különbözőbe öltöztetni őket, de a a kabátok, overálok nálunk is egyformák. Na, meg amit a nagyszülők vesznek, mert hiába kérem, hogy színben legyen már más. Kétpetéjűeknél szerintem sincs meg az a hihetetlen kötődés, ami egypetéjűeknél, de biztos, hogy szorosabb a testvéri kötődésnél, ami szerintem nem baj. Nem hiszem, hogy emiatt külön suliba akarnám járatni őket, vagy külön osztályba, azért már igen, amit Törpi is írt, ha más az érdeklődési kör.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hm, érdekes dolgokat írtok. Én azért nem szeretném külön csoportba, osztályba adni őket, mert így jobban meg tudják majd védeni egymást. Eléggé gáz sztorikat hallok ismerősöktől, hogy mik folynak a sulikba. DE nem öltöztetem őket egyformába. Most mondjuk egyforma pulcsi van rajtuk, de a nadrág más. Egyformát én nem igen veszek nekik. Inkább valami hasonlót. Pl legutóbb sapit kaptak Tescobol, ami csíkos zöld-barna-fehér csíkos, de épp úgy jönnek ki a minták, hogy az egyik elöl barnásabb, a másik zöldesebb. Szóval tök más, ami most tűnt csak fel. Bár kötődést még én sem látok közöttük, max felverik egymást ha bőgnek, de ez majd később kialakul. A névnapokat mindenképp tartjuk, de nem csapunk annak akkora banzájt, mint szülinapnak. Mondjuk én gondolkoztam szülinapkor két tortán is. Elvégre minden gyereknek én sütök, ők pedig ketten vannak, szóval szerintem lesz külön tortájuk is :)

Kata
labkat
 
 


Kata: nálunk is külön torta lesz,de lemondtam arról, hogy én süssem, úgyhogy rendelni fogjuk. Viszont lehet ezek szerint nem jól gondolkoztunk, amikor 1 napra tettük a névnapjukat, bár ez csak addg él, amíg kicsik, ha már nagyobbak és megértik, akkor külön szeretném. (van olyan nap, amikor mindkettejük szerepel a naptárban :shock: ) Bár a névnap nálunk sem játszik nagy szerepet, családban nem is igazán szoktuk "ünnepleni".

Nehéz 1 órán vagyok túl, de az idegeim még mindíg táncolnak, a szemhéjam is rángatózik. Hanga kezdte a hisztit, aztán Alexa is bekapcsolódott. Utóbbit még nem is láttam ennyire dilizni. Teljesen tehetetlen voltam, úgyhogy amikor azt érzetem, hogy nem bírom tovább bevágtam őket a kiságyba és rájuk csuktam az ajtót. 5 perc után próbálkoztam nyugtatással A.-nál (H már aludt :shock: ), de olaj volt a tűzre és H is felsírt, úgyhogy rájuk csuktam az ajtót és csutkára hangosítottam a zenét, hogy ne halljam. 2 perc múlva csönd volt és végre alszanak. Ilyenkor olyan nagy rakás tehetetlen szemétnek érzem magam! :( :cry:

Alexának egyébként lett 4 foga mára. :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi!
Kötődés majd később alakul, nálunk már nagyon látszik, hogy a minik között több van "sima" testvér kötődésnél. Hozzáteszem: imádják a két nagyot is.
És persze, az ikerbuktatók nagyobb arányban jelentkeznek egypetéjű ikreknél, meg egynemű babáknál, de nem kivédhetetlen.

Kata!
Pont ezért nem akarok egy osztályt. Ne egymást védjék meg, hanem magukat. Réka alapból olyan, hogy ha Dani elveszi a játékát, rögtön értünk sitík, suliban Dani megvédi, aztán jön a nagy kopp, amikor már nem lesz senki, akihez védelemért szaladjon. Ne kamaszként-felnőttként tanulja meg. Legalábbis én így gondolom, úgyhogy igyekszem nem beavatkozni a balhékba. :oops:
vovanda
 
 


Vanda: én meglehetősen durva sztorit hallottam a felénk levő kisebbség miket művel, ezrét nem is bánom, ha megvédik majd egymást. Bár meglátjuk hogy alakul az ovi. Bár én külön örülök, hogy két lányunk két fiunk van. Mert én a bátyámmal nem vagyok túl beszélgetős viszonyban, és szerintem közös neműek között így jobban szövődhet kapcsolat. Én szeretném ha nagyon jó testvérek lennének!!! Persze gondolom ezt te is szeretnéd. Mindenképp ha úgy látom jónak, hogy identitásuknak az kedvezőbb, ha külön suliba járnak, hát járjanak!

Timi: ne érezd magad szemétnek. Van hogy jobb ha rájuk csukjuk az ajtót! Néha én is szoktam!

Kata
labkat
 
 


Zsófi: névnapnál mi is figyeltünk, hogy ne legyen közel. Egyik május 18, másik aug.31. szülinap meg nov. 14. Amíg kicsik, addíg május 18-án lesz névnapozás, hogy ne vesszenek össze, hogy egyik kap-másik nem, mert akkor Hanga is van. Alexa sincs külön, csak Alexandrával együtt.
Na, eddíg tartott a csönd, de legalább most nem üvöltés van, hanem panaszkodó stílulú dumálás. Azért nem bántam volna, ha legalább 1 órát szunyálnak és nem 3/4-et. Lehet lassan tényleg 1 alvás lesz, csak még nem tudom hogyan, mert fél 11-11-nél tovább nem bírják egyenlőre.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Van egy oldal ha regisztrálsz 3000 liter benzint lehet nyerni.


http://ingyenuzemanyag.aegondirekt.hu/?ref=4zinnh

t-pk
 
 


Szerintetek már itt az ideje az egy alvásnak? Nem tudom! Lehet tényleg. Bár elég korán kelnek a srácok, és ahogy Timi írta, ők se bírják 11-nél tovább, még ha fél órát is alszanak, de alszanak.

Kata
labkat
 
 


Vanda, nálunk Emma a menedék-kereső anyja szoknyájánál :? Néha le is szúrom érte, de sajna van, hogy le kell csesznem Mírát, mert nagyon csúnyán viselkedik vele szemben. Félek is, nehogy ez alakítson ki köztük ellentétet. Hú, iszonyú nehéz a gyereknevelés. Én mindig szabályok szerint/között dolgoztam, nem a kreatív oldalamat kellett használnom (reál ember vagyok inkább), és hát gyereknevelésre nincs recept. Para megy ezerrel, mikor, mivel szúrom el.
Azonban én úgy vélem, ha valakiben megvan az akarat, az megvédi magát. Ha van mellette tesó, ha nincs. És sajna az ellenkezője is ugyanígy bele van kódolva az emberbe.

Kata, Timi, Zsófi, mi is kb egy éves korban kezdtünk el egyszer aludni. Ez persze gyerekfüggő, de lehet, hogy már itt van néhányatoknál az ideje. Ettől függetlenül nem alszanak reggel tovább, még mindig 7-kor kelők vagyunk. Arra azonban már kezdenek rájönni, hogy ebéd után érdemes nagyot szunyálni (akár két és fél órát), különben nyügi van egész délután, anya pedig olyankor nem megértő. (Persze vannak kivételek, mikor másfél óra után fenn kukorékol valamelyik kisasszony, és képtelenség visszaaltatni :? )

Timi, nem vagy szadi-anyu! Tudod hányan javasolták nekem már ezt? Az más, hogy nem volt rá szűkség. Egyenlőre. Meg hát mert nálunk többnyire éjszaka a gyenge pont, akkor meg mégse ordíttathatom a zenét :wink: De ha mindkettő műsort adott éjjel, akkor aztán rájuk lett csukva az ajtó. És nem volt szunya egyhamar, volt hogy egy óra is eltelt, mire elcsendesedtek. Na ez a szadi :oops:

Nyuszi, utána kérdeztem fülcseppnek; ha nincs nagy baj, mint írtad, akkor max egy csepp/nap. De még várok egy bölcsebb ember véleményére is, majd jelzem azt is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: én is reál, szabályok közt, gyenge kreatív próbálkozásaimat iziben lenyomták mindíg, úgyhogy most nagyon megértelek! DE! Én hiszem, hogy nagyon nem tudjuk elszúrni!
Kint voltunk másfél órát, én is lenyugodtam, ők is elfáradtak, most alszanak, én meg nem tudok mit kezdeni a fejfájásommal, pedig futni akartam, de abból sem lesz ma már semmi. Tuti volt délelőtt vagy 200-as vérnyomásom, most aztán szívok egész nap. A szemem is majd kiesik, úgy fáj.

Egy alvást enyémek még nem bírnák, Próbáltuk 1-2x, de inkább nem erőltetem, pedig jobb lenne, dehát ezt ők alakítják, amikor negyed órás alvások lesznek csak délelőtt, akkor majd nem teszem le őket.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata!
Lehet, hogy most jön nálatok az az időszak, amikor hol kétszer alszanak, hol egyszer.
Enyémek ugye korán kelnek, így 11 környékén ebéd, utána szunya. Mostanában már 2 órát is alszanak, bár a mai nap kivétel volt, 1 óra után felkeltek. Este meg fél 8 felé mennek aludni.
vovanda
 
 


Látom téma a külön / együtt járatás. Sok okos embertől (köztük pszichológusok is) hallottam, hogy milyen jó ötlet volt, amikor az ikreiket elkezdték külön osztályba járatni: kinyílik a személyiségük, megváltoznak, valósággal kivirulnak. Tény, hogy jobban örültem volna az ellenkező véleménynek, mert egyelőre úgy gondolom, nyugodtabb leszek / lennék, ha egy osztályba / csoportba / helyre járnának... :roll: Na majd meglátjuk.

Timi, egy ideje már én is csak egyszer altatom őket egy nap. Nem volt állapot, hogy 12:30-kor aludtak el, amikor már rég tízóraizniuk kellett volna, és 14:00-kor volt a tízórai, csúszott az egész nap, az este meg ugyanígy. Most nyüszögnek már nagyon egy óra körül (ha sétálunk, akkor elszundítanak), de így délután legalább alszanak 2 órát.

Nálunk is két torta volt, igaz két babaadag. :P

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Ma már jobban,tegnap éjszaka szuper volt,reggel 9-ig egyfolytában aludtak.Takony van bőven,meg szép hurutos köhögés,de a kedvünk az jó :D És apa illóolajat párologtatott a szobájukban,valami légúttisztító,meg fertőtlenítő hatású,lehet az is segít éjszaka az alvásban.No meg tegnap óta van megint orrcsepp,mert már elfogyott az előző,és 1 hétig nem volt,és annyira szuper,valami szem és orrcsepp keveréke,de kipróbáltam,és nagyon jó.

Szerintetek gáz,hogy este fél10-kor rakjuk le őket? :roll: Most olvasom,hogy Vanda nálatok már fél8-kor alvás van :roll: Lehet azért alszanak reggel ilyen sokáig? :roll: Mondjuk nem bánom,és jön az óraátállítás,akkor lehet 1 órával korábban leszünk,csak nem tudom,nem baj-e :?

Nálunk is két torta volt,de valahogy nem is volt kérdés,hiszen két gyerek :lol:

Timi,sajnálom,hogy kiakadtál.Én is próbáltam már,hogy ha sírás van akkor nem megyek be,de mivel nagyon rendesen maguktól elalszanak az ágyban,rá kellett jönnöm,ha sírás van,akkor valami oka van.A jó múltkor csak egy alapos orrpucolás hiányzott,utána szépen elaludt Noémi.Bazsinál meg egyszer kaki volt a pelusban,és azért sírt.Hiába vártam,hogy elcsendesednek,de végül mindig megtalálom a megoldást,de van,hogy csak hosszú idő után.
Jó lenne,ha már tudnának beszélni.

Törpi,hű,pont ezen gondolkodtam ma,hogy vajon mennyi hibát követek el a nevelésben.Sokszor nem tudom mi tévő legyek,amikor a kanapén mászókáznak,vagy a tv-t csapkodják,és hiába terelném el a figyelmüket,látják,tudják,hogy nem szabad,és csakazértis...maradjak nyugodt?Próbáltam,hogy a kezükre csapok,vagy röhögnek,vagy olyan sírásba kezdenek,hogy a szivem szakad meg,de utána ugyanazt folytatják.

És Bazsi írtóra élvezi,hogy húzza Noémi haját,de azzal alakulunk,mert szépen elmagyarázom neki,hogy nem szabad,és simi,és akkor tényleg simogatja,hiszen nem üthetem a kezét egész nap,hol ezért-hol azért...Így megfogadtam,ezentúl nincs kézrecsapás,mert azt olvastam,ha agresszióra-agresszióval válaszolsz,akkor azt tanítod meg a gyereknek,hogy az a helyes.Remélem az idegszálaim is bírni fogják,és nyugodt tudok maradni :oops: :lol:

Zsófi,látom te is kiakadtál.

a fene,ma korán akartam lefeküdni,de látom megint 11óra :evil:
Na megyek is,jó éjt!

Ja,Labkat,jobban vagytok?
Vendég
 


Nyulasz: pont leírtad, ami nálunk is van. Tv-csapkodás, hajtépés, kézrecsapás, na ez egy ideje nincs, mert bizony Hangánál nagyon működött, ha rácsaptam, akkor 1, kiröhögött, 2, nem tenyérrel ütötte a tv-t, hanem valami játékkal és közben nézte, hogy mit szólok, mindezt füli érő szájjal. Meg Alexával is durvult. És hiába tudják, hogy nem szabad, annál jobban, ill. Alexa azért szót fogad némi rábeszélésre, de Hanga olyan igazi csakazértis és nagyon durva tud lenni. Apjával ilyenkor csak dúvadnak hívjuk, újabban velociraptor (már ha volt ilyen dínó-apának ez jutott eszébe).

Rana: nem hiszem én azt a két tortát már, csak ha LÁTOM! :wink: KÉPEKET!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi!
Nekem elég hamar közösségbe mennek, amikor már dolgozom, időre kell ott lenni, nem akartam velük kiszúrni, hogy akkor kelljen még a reggeli kelést-esti lefekvést is kompletten átszabni. A napirendjük is nagyjából igazodik a bölcsihez, ez is szándékos.

Timi!
Volt velociraptor. :lol: Dínó ügyben kérdezzetek bátran, Balu már kiokosított. :DDDDD
vovanda
 
 


Kata: vasalt idegek az jóóóóóóóóóóóó!

Iskolás kort tényleg meg kell érni! Addíg még millió más problémánk lesz, azt hiszem!

Nem bánnám, ha délutánra jobb idő lenne, vagy legalább egy kis napsütés, megyünk Keresztanyuékhoz (érdekes, hogy meg sem vagyok keresztelve mégis van :oops: ) és ott lesznek unokaöcsémék a 3 éves és a 8 hetes babával. Lesz zsibvásár azt hiszem, de nagyon jó lesz. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kézrecsapás szerintem sem eredményt mutató, felesleges. Én hol így, hol úgy próbálom Mírát rávenni a brutalitások minimálisra csökkentésére. Elég kettős személyiséggel bír a kiscsaj; hol gyepálja Emmát, húzza a haját, elveszi tőle a játékokat, hol eteti, itatja, keresi... Ma pl. nem volt jó úgy kivit enni, hogy anya adta, hanem ő kanalazta ki a belsejét, és minden második kanalat Emmának adott. Ha az elment két kanalazás között, akkor ment utána, nehogy kimaradjon egy körből is :lol:

Vanda, jó ez a napirend bölcsire, de mi még olyan messze vagyunk tőle. Igazán kelhetnének csak egy órával később, és én már boldog ember lennék. Fél9-9kor alszanak be, de 7 körül (sajna néha előbb) már fenn vannak. Hogy lehet ennyi elég két ekkora manónak? Bár Emma még tudna aludni, de Míra olyan éktelen hangon keltegeti, hogy arra még a halottak is felébrednek.

Nyuszi, kitartás, én lányaim már elég jól ki tudják fejezni magukat. Az esetek többségében már tudom, mit akarnak. És ez napról napra lett így, szinte a semmiből. Nem vagytok sokkal fiatalabbak nálunk, számíthatsz hasonló fejlődésre Te is. Hihetetlen, mennyivel könnyebb így az élet. Nekik is, nekem is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hoztam fotókat:
Kép Gergő
Kép Bálint
Kép
Kép Bálint
Kép Gergő
Kép Bálinttal

Kata
labkat
 
 


Zsófi: nem tudom még milyen cibálás lesz a srácoknál. Bálint kissé akaratosabb, agresszívebb. Gergő kedvesebb. Egyenlőre Bálint már húzta Gergő haját (de ma rövidre vágtam :)). Volt hogy egymáson támaszkodtak föl, és így aki alul maradt, az sírt általában. Elveszik egymástól a játékokat, és erre Bálint pl dühösen mordul egyet :D Gergő vissza veszi :D Bálint képes besértődni, és elvonulni. Volt hogy oda adtam neki az elvett játékot, de már nem kellett neki.

Álmosak, megyek berakom őket a pihiszékbe ringatózni!

Kata
labkat
 
 


Na , megpróbáltam visszaolvasni...de hogy mennyi maradt meg :roll:

Beteg gyerkőcöknek jobbulást!!

Nálunk is megy a "verekedés": illetve Flóra elvesz mindent Jázmintól, erre ő megharapja, de úgy, hogy feljön a bőre és véraláfutásos a hasa, az egész lassan...

Suli: én nem tudnám külön osztályba íratni, de ez még messze van...

Én is jobb szeretem, ha más ruhába vannak, de sok egyforma ruhájuk van, főleg a "külsők" pl: kabátok, meg nem mindenből lehet két különböző és jó dolgot...

Anya is iker, van egy egypetéjű tesója: ők összenőttek, főiskoláig végig együtt voltak, sőt a munkahelyük is egy volt, majd férjhez mentek az ország 2 részére kerültek és a mai napig sajnáljak, hogy nem maradtak egy városban..

A képek édesek!!

Egyébként mi is még 74-80-86os ruhákat hordunk, van amiből még jó a 74, de van már 86os is, de ez már jó pár hónapja így van.
Viszont eladó egy 19es fila fehár-rózsaszín sportcipő, szinte vadi új, mert 1 hót hordta Jázmin, de csak babakocsiba, mert kint még nem megy, viszont kinőtte. És egy 12-18hós tündéri Dóra-babás farmernaci, de ez pl.kicsi, szerintem kisebb is. Holnap majd fotózom, de ha valakit érdekel, szóljon...

t-pk
 
 


Kata, nagyon szépek vagytok!!!!! Olyan kis bájosak, el sem hiszem, hogy ki tudnak akasztani :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata: szépek vagytok :wink:
Zsófi: Neked már régebben akartam a vonalzos képed nagyon jo :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


sziasztok
Megint telehold van :cry: lányok nagyon furcsák este 10-11-ig fenn vannak és nem tudom mit kezdjek velük

Tápszert nem eszik meg :cry:
mivel lehetne becsapni őket? kakaó mehet bele?
valaki mintha egyszer irta volna ezt

Enyémek is elveszik egymás játékát illetve L Rékáét, sokszor visszaadom neki pedig lehet hogy nem kellene, vegye vissza maga ha akarja

Végre ül mindkét gyerek, mennyivel jobb már ez is, nem mindig a felállás a sláger, talán mostmár kevesebb lesz az esés
habár L képes ülésből is hanyatt vágni magát :shock:

t-pk: hol veszed a lányok ruháit? Külföldről hozod be őket, vagy nálunk is lehet kapni ezeket a márkákat újan?

labkat: micsoda vigyori fiaid vannak

Nálunk most fix 2 alvás van, de csak az erkélyen alszanak vagy séta közben együtt, (máshogy már nem lennék ép, eddig mindig váltották egymást alvásban, aztán elszakadt a cérna)

Móni
KépKép
reunion
 
 


A ruhák 50%a Londonból való, a sógornőm kint él. Igazából sokkal olcsóbban lehet venni jó dolgokat, vagy ugyanennyiért mint nálunk, de akkor az már nagyon jó márka...

t-pk
 
 


A naci és a cipő:

Kép

Kép

további képeket az aláírásomnál lévő linknél...

Van még jó pár 9-12-18 hóa "lábatlan", szűk naci. Újak, ha valakit érdekel fényképezem...

t-pk
 
 


Móni: másik tápit probáltál? másik cumisüveg? bár gondolom már több mindent bevetettél :? kakaó ugye cukros...bár lehet van cukor nélküli is :lol:
esetleg picit melegebben? nálunk estére jobban szeretik ha melegebb :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Csini a cipő és a naci is... Kár hogy már ilyen nagyok a lányaink. Bár jó is azért.

Vera este uncsitesójáéknál aludt. Most először tőlünk távol. Jól érezte magát, és volt kis nyugi. Lányok nem veszekedtek, srácokkal meg manapság sokat játszok. Mivel másépp nem igen vannak el. Tornyot építek nekik és szeretik azt eldőtögetni :D

És képzeljétek, néha ha elfeledkeznek magukról, már megállnak pillanatokra! :)

Kata
labkat
 
 


Kedves Kismamak!

Szeretettel ajanlom ujonnan megnyilo webaruhazunkat, amelyben nagyon sok praktikus es szep termeket talaltok, tobbek kozott teli labzsakot, babakocsi-zsakot, baba-agynemut, valamint a Magyarorszagon eloszor debutalo kisagy-racsvedot.

Kerlek, nezz korul, es ha tetszett, ajanlj minket masoknak is! :D

Kellemes babazast es sok oromet kivanunk!

www.babymarket.webs.com

littlebabymarket
Budapest
 
 


Sziasztok!

Nem tudtam visszaolvasni (de majd bepótolom), mert káosz volt/van nálunk (keresztelő, új napirend, stb). Csak egy gyors kérdés, mert szervezem a jövő heti programot: akkor a játszóházas 28án hány órakor lesz?

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske: 17-17.30, ha a többieknek is jó.

Tényleg! Akkor áll a 28-a???

Zsófi: játsszál Katával nagyon sok kukucsosat-elbújósat, nálunk nagyon bejött és a sátor nagyon jó eszköz rá. :wink: Kitartás! Drukkolok, hogy ne tartson sokáig! Nálunk egyébként Alexa saját maga játszott-játszik rengeteg kukucsosat mindenféle ronggyal, amit talál, függönnyel, ami éppen kéznél van. Bármi mögé "elbújik" (eltakarja a szemét) és nagyon örül, ha ott vagyok, amikor "előjön".

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi! Köszi a gyors választ. Részünkről áll. Mi tudunk menni.

Kép
tigriske1978
 
 


Szep szorongás srácoknál is van. Én mint Vanda, hagyom hogy kövessenek mindenhová (kivéve wc). Amikor játszanak, és elvannak a karámban, csinálom a dolgom, de ahogy elkezdenek sírni, akkor kinyitom az ajtót, és szabad a pálya.

Kata
labkat
 
 


Timi, Tigriske, Nyulasz, ki jön még???: nekünk ok sztem 5re ott is leszünk, lehet elöbb is attol függ h ébrednek :wink:
bent találkozunk ugye???

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


TIGRISKE meg aki még jön esetleg: dobjatok egy teloszámot priviben ha nem gond :wink:
Timié, Nyulaszé megvan :wink:
MÓNI: Ti jöttök végül?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz: hogy vagytok???? Remélem már jól és tudtok jönni!

Babus: bent találkozunk, persze. (nekünk még oda is kell találni, mert lövésem sincs hol van, de a térkép szerint nem bonyolult)

Na megyek sátrat szerelni, mert összedőlt, a két gyerek alatta és röhögnek, ill Hanga mondja, hogy jajajaj-ezt is vigyorgós hangzásban. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Megyünk megyünk
elevenház ugye :? remélem jól emlékszem

Móni
KépKép
reunion
 
 


http://www.elevenpark.hu/
Móni: de jo, majdnem :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


:lol: :lol: :lol:

Móni
KépKép
reunion
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?