Új privát üzeneted érkezett!

Reggelt!

Barba ez az utcsi beírás kicsit klónozottan tért ide :D

Hibernia kitartást továbbra is!
Mayday neked is, de az jó hír, hogy Bubu jobb fiú
Orsi..basszus 3 gyerekkel hogy bírod egyedül? Behalok....

Barba édes vagy ezzel a szavazással szerintem is elég gáz a gyerek aki beelőzött és mindenkinek köszönöm aki ránk szavaz :D Bevallom itt nem akartam senkit se kérni, mert egy ideig nem tudtam, hogy lehet fiúra lányra szavazni és Kendra elől nem akartam elvennio a szavazatokat..most meg ugye +2 topik baba is van a fiúknál..de azért várjuk a szavazatokat mert a csúnya gyerek beelőzött :cry:

Ja hétfő...áááááááááááá
Előre fosok... bár 5kor tuti hazaküldöm legkésőbb a nyanyát. + szerintem bevezetem a 2 hetente 1 napot mert nem bírom..a fiammal akarok lenni és kész. Ha ezen megsértődik az az ő baja

Amúgy beszéltem Gabival róla, azt mondta beszél az anyjával de nem hiszem, hoyg volt azóta rá lehetősége...én inkább beszüntetem ezt a hétfői napokat..egyelőre 2 hetente decembertől meg majd ha mi lemegyünk aztán kész.... vagy megérti vagy nem :?

Amúgy ez a visszaolvasás lényegében ez a topik olyan mint egy nagy közös napló :)
Milyen jó vissza-vissza olvasgatni pár hónappal ezelőtt milyen is volt és milyen prblémáink voltak..

Barba ez a sírás..nem lehet kimerültél? Vagy azért bizti ami bizti nem csinálsz egy tesztet?... Tudod, nemrég azt álmodtam, hogy sokan teherbe estek itt...ki tudja :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Zsu,
a "hogy birod?" kérdésre a valasz: muszaj valahogy. Akkor lenne igazan nehéz, ha nem akartunk volna 3 gyereket, de akartunk. és most itt vannak. és egyszer majd nagyobbak lesznek és akkor ujra lesz idom magamra meg apara. addig pedig kitartok. és minden nap van egy-két olyan dolog, ami karpotol azért.

Viszont Elisa mar megint 3x kelt éjjel és 6kor alig tudtam visszaaltatni. Ha ez igy lesz huzamosabb idejig, akkor az nagy baj lesz. eddig ha felébredt is, szopott és mar aludt is.... nem értem, miért valtozott meg ez is...

majd délutan vagy este jovok még, most reag nem megy.
s.orsi
 
 


Esős reggelt! :? de azért vidámat is. :)

Barbazso: ennyire elfáradtál lelkiekben? lehet, hogy most jött ki rajtad az a teher, amit a baba érkezése miatt kellett a felvállalnod. Úgy mint minden anyukának. Szoktak nálam is lenni heves kitörések, érzelmi hullámzások. Férjem is azt szokta kérdezni kajánul csak nem jön a tesó? :shock: :) Felőlem jöhetne! :lol: de inkább a felgyülemlett feszültségek, amik az élet sodrásával keletkeznek, azok törnek ilyenkor felszínre. Úgyhogy nyugi! :wink:

Zsu: anyós-após probléma, egy csónakban evezünk! Teljesen megértelek a nyomulós anyósod miatt. Erről egy külön topicot lehetne nyitni. Komolyan már ott tartok, hogy szakember segítségét kérjem. :roll:

Mi tegnap voltunk nagyszülőknél és tudjátok apósom Krisz 2. anyukájának érzi magát és teljesen odavanérte, csak az a baj, hogy ezt majomszeretet módján fejezi ki. És nem tudom, hogy normális ez? :?: Annyira nem tudja kontrollálni viselkedését, hogy tök azt érzem, hogy riválisom lett apósom! :shock: Kiveszi a kezemből és nem akarja fél óra után sem visszaadni, holott látszik szegény Kriszemen, hogy már elfáradt. Mikor mondom, hogy kérem vissza, csak laza nem a válasza! :? Akkor mikor nagy nehezen visszaszerzem Kriszt és leteszem az ágyra kicsi lazítás véget, akkor is odaugrott és az intimszféra áthágásával dumált a gyerek képébe. Szegény nyöszőrgött és én ott ültem és tehetetlennek érzeztem magamat. Végül is ő a nagyapja, havonta csak egyszer találkozunk...miért ne!? De még is az anyai ösztönöm azt súgják, hogy ez nem jó így! :evil:

KépKép
charlott
 
 

 
 

Este úgy tűnt, nem küldi el azt az üzenetet... Öööö... Hogy is lehet kitörölni? :oops:

Ez a hormonális :) sírás nálam úgy van/volt, hogy beszélgetünk, és szólok, hogy ajaj, most sírni fogok, és elkezdenek potyogni a könnyeim, de közben nem zokogok, hanem csak ennyi. Van, hogy még nevetek is közben magamon. :? Érdekes. :)

Azután, hogy hajnal 2-ig itt szórakoztam, azon imádkoztam, hogy csak Samu ne keljen megint másfél óránként, és megtette a kedvemért! Csak egyszer kelt 4 körül! :D

Fú, Charlott, te apósod sem egyszerű! :(

Zsu, remélem, férjed tud majd hatni az anyukájára! :wink:

Eljött az igazi őszi idő... Nekem pénteken úgy fájt egész nap a fejem miatta! Igazából annyira nem zavar, csak a páratartalom miatt. :D Hülye teregetés! :D
Ja, igen! Zsu, kérdezted múltkor. Mi még mindig nem használjuk rendszeresen a pelusokat. Képtelen lennék napi 5-10 kakis pelenkát mosószappanozgatni. Így is olyan a kezem a sok kézmosástól, mint egy rinocérosznak. :) Azt reméltem, hogy már 1-2 hónapos korától nem fog ilyen sokat termelni. És hát a teregetéssel is állandó bajban vagyok, mert elég kicsi a lakás. Próbálom Barnust rábeszélni egy mosó-szárító gépre, de nem nagyon akarja a fogyasztás miatt. Én nem tudom, más hogy csinálja, de én napi minimum egy adag ruhát mosok, és így sem érek sosem a végére. Most is megy a gép, de még van egy teljes adag szennyes babaruha (igaz, tegnap szedtem elő újakat is az örököltekből), és még a kabátokat el sem kezdtem kimosni a hideg időre. Tökre tisztellek, hogy te így tudod használni őket már szinte az elejétől!

Megyek is vasalni, amíg alszik Samu. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki átadta magát a hétvégének, nem volt nagy a pörgés. Tőlünk most ment el a védőnő, beoltotta Borit a 4 hóssal (holnap 5 hós lesz...), szegénykém egy igazi hős volt, alig sírt, aztán ment aludni, nagyon kiütötte őt ez az oltás.

Barba, én úgy tudom, hogy a 0-25-ig való ülések nem a legbiztonságosabbak, mert nem tudják maradéktalanul ellátni a különféle életkor különféle biztonsági igényeit. Persze lehet, hogy csak én misztifikálom túl a gyerekülések biztonságossági szempontjait, tény, hogy nagyon sok tesztet és értékelést elolvasok ezzel kapcsolatban, de szerintem a jó gyerekülés szó szerint életbevágóan fontos. Ne érts félre, nem azt akarom ezzel mondani, hogy nektek ez nem fontos, csak gondoltam megosztom Veled azokat a véleményeket, amiket ezeken az oldalakon olvastam.

Hű Charlott, apósod nagyon durva, teljesen megértelek, hogy összeszorul a szíved amikor látod, hogy Krisznek már sok az inger, szerintem beszélj erről vele, mert aztán te fogsz szenvedni az altatással, túlpörgéssel, stb. Sajnálom!

Orsi, sajnálom az éjjeli ébredéseket, lehet, hogy fog van a dologban ám! De ne őröld magad szerintem azon, hogy most ilyen pörgős meg hektikus az életetek, egy év múlva már százszor jobb lesz! Mi újság a dadával amúgy?

Na megyek dögleni én is egy kicsit, alszanak a kölkök...
monde
 
 


Ezt néztem ki, de én nem olvastam még rosszat róla. Még azért jobban elmélyedek a témában, nagyon alap vagyok. Köszi, hogy szóltál! Van hozzá ülésszűkítő újszülötteknek, nem tudom, hogy Samunak kellene-e még olyan.
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32
Kár, hogy a többi szín drágább! Mondjuk Barnus lehet, hogy alapból is ezt választaná. :D Ne szóljatok, már észrevettem, hogy nem 25kg-ig jó, csak 18-ig, de lényegében ugyanaz. :roll: :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_ar ... m_id=25267

Ez a 2009-es teszteredmény. Mindeképp érdemes megnézni milyen a tesztje a gyerekülésnek és az alapján dönteni!!! De a concord szerintem egész jó....nálunk is ez kényes kérdés... :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Barba, a Concord nem rossz márka, én mondjuk Römer hívő vagyok, én egyedül csak annyi rosszat hallottam, hogy az ilyen 0-tól sok kilóig jó székek nem a legjobbak, érdemesebb köztes üléseket venni helyette.
Amúgy én is az ADAC tesztjeit bújom, mi most a fiamnak veszünk majd egy nagyobb ülést, ha Bori kinövi a hordozót, így ő megörökölheti Ábi mostaniját. Amúgy a 2010-es teszteredmények is megvannak már a www.adac.de oldalon. Ja, és az ülésszűkítő már tutira nem kell, az kb olyan 2 hónapos korig hasznos, amíg még annyira nem tudják tartani a gerincüket, hogy görnyednek látványosan.

Fú annyira ősz van már... Voltunk sétálni, és az illatok, a fények (nem fények), a sok levél. Én szeretem, de az nagyon szar, hogy ilyen korán sötétedik.

Ráadásul férjem holnap elutazik két napra, itt fogunk recegni egyedül a házban. Na mindegy, majd megemberelem magam.
monde
 
 


Monde: mi az a recegni?

Elisat kenytelen voltam lefektetni az elobb, olyan rossz hangulatu és almos volt. Mi lesz igy az éjjelllel.... Mar 15 perce alszik. Itt zajongunk korulotte a nappaliban és nem reagal... jaj nekem.
s.orsi
 
 


félni... :)
monde
 
 


MI EZ A PANGAS??????

Az elobb felébresztettem Elisat 30 perc alvas utan. Azt sem tudta hol van. de azért moslygott. Gondoltam szuper esténk lesz! aztan 10 perc mulva leraktam és kezdodott az orditas. Megfurdettem gyorsan, végigorditotta, gondoltam éhes. igen, éhes volt. de annyira sirt, h enni sem tudott csak nagy nehezen. aztan hirtelen 8.15kor beajult a kezemben. szar éjszkara szamitok, megyek is aludni...

A kisebbik fiammal viszont végigolvastuk a babanaplojat. holnap gyorsan fel fogom irni, amire emlékszem Elisarol az elso honapokbol. Annyira jo igy visszaolvasni!!!
s.orsi
 
 


Monde, megjött a szárítógép? Milyet rendeltél végül?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Orsi, pont ma írogattam én is ezeket egy naptárba, hogy átlátható legyen! Kisfiad biztos nagyon élvezte. Én rengeteget lapozgattam a babanaplómat, pedig csak a méreteim és a szurik voltak benne. Meg a karszalagom a kórházból. :) De ez nem olyan otthoni babanapló volt, hanem olyan, mint ami most az eü kiskönyv.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Találtam egy tök jó oldalt:
http://okosanya.blog.hu/
Majd jövök bővebben is :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Na,jól lemaradtam megint.Na majd megpróbálok újra visszaolvasni.
Ma sütit sütök,meg megyünk Auchanba,meg a dél pestibe apóst látogatni,meg rs bútorba,meg baba boltba járókát venni.Szóval emgint lesz programm :)

Tegnap Balu mellettem kötött ki mert kiszedi a támasztékot és átfordul a hasára és nem tud úgy aludni.A harmadik átfordulásánál inkább áttettem magam mellé :D Ma viszont szépen aludt,megoldottuk a problémát,most már nem kispárnával támasztom ki,hanem a nagypárnával :D Azt nem tudja elszedni :D
Tegnap voltunk tanácsadáson.Balu ruhástól volt 6500 gramm.Sózsák :D Megbeszéltük a hozzátápis kérdéseimet is,megvilágosodtam :D
Az időnkénti ok nélküli sírások pedig a fogak miatt vannak.Mondta a doki hogy most már nem sok kell neki.Hát kivi vagyok :D
Na megyek kezdek sütkérezni :)

Jajj autósülés engem is érdekelne.De nem ilyen drága :? Mit tudnátok javasolni úgy kb 30 ezer forintig (nagyon max.) ami megbizható és jó is?Ja és minél tovább kihasználható?Nem szeretnék pár hónap múlva megint cserélni.Karácsonyra szeretnék majd veni neki,kb addigra fogja magát kényelmetlenül érezni már a hordozóba.
Na nyekeg,lépek.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!

Barba, whirlpool-t. És annyira jó!!!!

Csöpplány, én azt mondom, hogy a minőségből ne adj le autósülés terén, inkább vegyél használtat! Ebay-en nézz körül, vagy akár a vaterán itthon. Tudom, hogy azt mondják, hogy ilyenkor nem tudhatod, hogy balesetes volt-e az ülés, de hidd el, ha rendes fotók vannak róla, akkor kiderül az. 2-3 éves ülések is nagyon jók tudnak lenni, nem kell a legújabb.

Orsi, kemény lehetett ez a tegnap este, én utáltam a fürdés közbeni üvöltést, valahogy akkor semmit nem lehet csinálni velük, mert haladni muszáj, ők meg üvöltenek, áááááá.

Ja és tök jó, anyukám kijön hozzánk ma este, nem leszünk egyedül. Na megyek főzni.
monde
 
 


Csöpplány egyet tudok 9-36 kg-osat, de nézz utána a teszteredményeknek
Touragoo Comet
29.990,- ft

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


hali

mi is megvagyunk, kicsit elegem volt már tegnap, hogy mi mindig mindenki szarát feltakarítjuk, de most ennek vége, nem fogunk kitakarítani a "régi" lakásban, nem érdekel.
2 éve úgy kaptuk meg, hogy egy hétig rámoltuk ki a muksó cuccait + egy hétig takarítottunk utána, a mostani lakás dettó, tegnap egy óráig takarítottam a főzőlapot vagy mit, hát most ennyi, ennek vége. :)

ráadásul otthon van ugye a lakásunk, épp eladás alatt, ott szintén ez volt, mikor megvettük, ki kellett rámolni előtte, aztán mikor kijöttünk ide, csilli-villin adtuk ki albérletbe, elképzelhetitek, mikor nyár elején beköltöztem a 3x. hétben, mit találtam ott... :evil: :evil:
hihetetlen, milyen mocsokban tudnak élni emberek... tök idegesítő.

no nem morgok tovább, még mindig hátra van a konyha + a fürdő, most azokat pakolom bőröndbe + dobozba... nem hiszem el, hogy ennyi cuccunk van. :evil:

hibernia
 
 
 


ja bocs az offért, de per pillanat ez leköti minden gondolatom, szegény Pepke magában nő. :lol: :lol:

hibernia
 
 
 


halihó,

autósülés engem is érdekelne! :) Párom azt mondja, hogy szerinte egyet vegyünk, azaz 9-36 kg, de akkor ez még sem olyan jó ötlet?! :shock:
Manóban nézegettem az üléseket és a legkülönbözőbb árakban lehet kapni (25 000- 60 000 ft) és nem értem mi a különbség a legolcsóbb és a legdrágább között. :roll:

ma is voltunk bölcsi fogin és képzeljétek egy négy gyermekes anyuka is eljött! :shock: Nagyon egymás utánba szülhetett, mert a legkisebb 4 hós és a legnagyobb kisiskolás, azaz a köztes tesók is jöttek a foglalkozásra. Nem semmi ezt bevállalni. :lol:

én a D-vitaminos rossz sorszámú gyógyszert visszavittem a patikába és ingyen kicserélték, akit még érdekel ez az infó! :wink:

KépKép
charlott
 
 


nehéz napjaink vannak. most mar tuti a foga jon. ma este eloszor bekentem az inyét, haaat, mintha vmi csodaszert kapott volna. Mar ilyen nyugisan régen nem fekudt le, mint ma, egy kiados szopi utan. szoritsatok, h aludjon éjjel.
Egyébként most meg megint annyi tejem van, h mar attol félek begyullad a mellem, nem birja megenni az egészet... szoval a husleves és a sor nekem nagyon bejott.

Autosulés
hat szégyen gyalazat, de nem vettunk ujat Elisanak. Mondjuk a fiuknak anno elég jot vettunk.
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Zsúfi napon vagyunk ma is túl.Voltunk ma apósnál,jól van,bár kicsit le van "gatyásodva".Most minth jobban tudta volna hogy mi történik.
Aztán voltunk rs bútorba szétnézni,szeretnénk venni még egy cipősszekrényt,meg egy komódot a folyosóra.Onnan mentünk auchanba,onnan meg a bippa bababoltba és vettem Balunak egy járókát.100*100-as,állítható magasságú,gurulós,összecsukható fa járóka.Ki is próbáltuk itthon,Balu nagyon élvezte,jól eljátszott benne.

Autósülés:én ezt néztem ki,nagyon tetszik,megnéztük élőben is,majd még utánanézek neten is.Monde én nem bízok a használt dolgokba.Ha később derül ki róla valami akkor nem tudok már mit csinálni,míg üzletbe bármikor garanciálisan visszavihetem.Nem hiszem hogy túl sokszor fogjuk használni,na meg az anyagi keretünk se enged többet.Nem hinném hogy bármi baja lenne ha nem egy "olyat" veszünk.Természetesen nem a "legalját" akarom megvenni,hanem ami árban és minőségben is megfelelő.Nem szeretek csak azért többet fizetni valamiért,mert "neve" van.Nekem jó a "noname-s" cucc is,ha jó!Meg próbálom olyan helyen megvenni ahol olcsóbban hozzá lehet jutni.Pl ezért nem vásárolok a Brendonba mert k.rv. drágán adnak mindent.Na ezt jól teletűzdeltem idézőjelekkel :lol:

Hibernia:kitartást nektek!!!Hamarosan túl leszel rajta és majd élvezheted az új otthonotok melegét! :D

Nem pörög ma se a topik.Merre vagytok lányok???Követelem hogy mindenki jelentkezzen!!!!!!!

Na megyek zuhizni.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpplány, mondjuk egy használt autós ülésről nem sok gond derülhet ki lehet utólag.

Fú Bori is annyira rágja az ujjait, szegénykém csöndesen szenved a fogaival.

Na megyek aludni, nem nagy itt az élet...
monde
 
 


Monde:nem tudom,de én félek ilyenbe a használtból.Technikában ugyanez.Ruha,játék meg ilyesmikből nem zavar a használt.Apa is ezen az állásponton van :)
Balu egész nap a szájában turkál,ha mégsem akkor épp próbál valamit begyömöszölni :D :lol: Csak bújjna már ki hogy tudjam tényleg emiatt volt nyűgi,meg ezért csinálja :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Banyek most néztem hogy nem linkeltem be hogy mit néztünk ki :lol: Huuu de este van már :D :lol:
Szóval:ő lenne az:http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=463

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


autósülés: nem tudom, írtam-e már, de még jó ideig nem szabadna szembe ültetni a babókat a menetiránnyal úgy hallottam.
szóval aki keresgél, olyan kéne, amit háttal is be lehet kötni. aztán ezt vagy megfogadjátok, vagy nem, csekkolni nem fogom. :lol:
mi még nem kerestünk semmilyet, egyelőre hordozó, aztán meglátjuk.

holnap talán már ott alszunk az új helyen, hurrá. óóóóóóóóriási a lakás, majd küldök fotókat, kicsit "hotel feeling", de majd megszokjuk... :roll: és van szárító, tudom, ez sokatoknál központi kérdés. :lol: (mondjuk én szerintem itt sem fogom használni :oops:)

mit is akartam... ja képzeljétek, most írt egy barátnőm (régebben ide is írogatott), hogy egy ismerősük babája most halt meg bölcsőhalálban, elaludt a babakocsiban... :cry: teljesen kivagyok. :cry: annyi idős volt, mint a mi gyerkőceink. azt hittem, túl vagyunk a veszélyes időszakon. :(

a fogasoknak egyébként drukkhegyek. :) nálunk már tök szépen látszik mindkettő, majd lehet küldök új fotókat. :)

jó éjt!!

hibernia
 
 
 


ja meg barbának akartam írni, hogy képzeld, szégyen-gyalázat, Peti kinőtte a rózsaszín hálózsákját. :shock: :D most majd kéket veszünk neki, ígérem. :lol:
vírus, tejci hogy állnak?
penészölő a kocsira? :) nem jó?
ja az off engem kicsit sem zavar. :roll: a beszélgetéseink 80-90%-a úgyis a babák körül forog, jöhet más is. nem árt a változatosság. :roll:

anyóssal-apóssal küzdőknek kitartást!

no most már tényleg lépek, lefejelem a laptopot.

hibernia
 
 
 


Hibernia, ez nagyon durva. Feldolgozhatatlan. Sajna még nem vagyunk túl a kritikus időszakon, állítólag 2-8 hónapos korig hal meg a legtöbb baba ebben, és csak egy éves kor után van vége a veszélynek. Szóval addig érdemes a légzésfigyelő. De babakocsiban cseszheted. Jaj ez annyira szörnyű.

Örülök, hogy most már élvezni is van erőd a költözést, ez azt jelenti, hogy haladtok. :)

Csöpplány, hát így kép alapján annyit látok erről az ülésről, hogy úgy tűnik, nem lehet állítani a biztonsági öv magasságát, ami azt jelenti, hogy amíg kicsi a gyerek, addig vágni fogja a nyakát az öv, illetve egy balesetnél szétnyomja a nyakát. Persze ezt csak a fotó alapján mondom és csak az alapján silabizálom. Amit nem értek, hogy micsoda, az az ülés két oldalán a tetején lévő műanyag bizbaz. Az mire való?
monde
 
 


Hibernia,
és csak "ugy elaludt az a baba???????????????????????" milyen messze voltak tole??????
A fraszt hozod ram!!!!

Végre aludtam egyhuzamban 6 orat éjjel. Ugy érzem magam, mintha egy hét nyaralasbol térnék vissza. :)
s.orsi
 
 


Hi!!!

Hibernia,b@sszus,ez nagyon para... :shock:
Szegények,atya ég,ez kőkemény.
Amúgy én is úgy tudtam,hogy a 2-3.hónap a veszély zóna.

Nekem sikerült összevesznem párom mamájával...Illetve nkább ő veszett velem össze.Felhívott,hogy mi van Bubuval meg ilyenek,aztán belekezdett,hogy én minek hajtom apát mindennap dolgozni,meg minek NEKEM(nem ám nekünk) több szobás lakás,miért nem elég az 1 szoba. :? Akkor még nyugodt voltam,mondtam neki,hogy Bubu éber alvó,apa korán megy későn jön,szal NEKÜNK nem elég egy szoba.Erre aszongya,hogy ne magyarázzam meg neki,hogy éber alvó.Itt már durrant az agyam,de még csitítottam magam.Aztán benyögte,hogy miért nem megyek el én is dolgozni,hogy ne csak apának kelljen,mert más már dolgozik 5 hós gyerek mellet.Na itt már kész voltam.Mondom neki,hogy ok,holnaptól megyek vissza a vendéglátásba éjszakázni,neki meg viszem minden reggel Bubut. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Erre már bekussolt,de akkor is,hogy jön ahhoz,hogy ilyeneket pofázzon?!?!Ma meg hív nyálasan,hogy szeretne feljönni..hát mondom ide biztos nem!!!!!!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


Bocsi a kifakadásért,de ez már nagyon kikívánkozott belőlem.Qrva idegesítő,úgy hozza le a szitut,mintha én egész nap itthon verném a f@szom,apát meg zavarnám minden rggel 4 órakor,hogy "húzzá gályázni köcsög,mert NEKEM nagy lakás kell!!!"

Na,megyek keverek magamnak egy Mojito-t,felteszem a lábam,rendelek ebédre szecsuánit és keresgetem sz újságba a kacsalábon forgó palotákat.Bubu meg majd tisztába rakja magát,megcsnálja a tápit,leviszi magát sétálni,megfőz,mos,takarít...stb.

Kép

KépKép
mayday
 
 


mayday semmi baj, akadj csak ki. te is egyedül vagy mint az ujjad a babával, nincs szükség, hogy más beleokoskodjon az életetekbe. :? :? :? elhiszem, hogy kiakadtál, halálom, mikor olyanok pofáznak bele az életünkbe, akik nem napi / heti szinten érintkeznek a gyerkőccel... :(
eh, le se szard. más 5 hónaposan már dolgozik?? ezt honnan vette? igen, itt más dolgozik, de basszus, fizetik a nanny-t. vagy hogy értette, vidd magaddal Bubut?? bolond.

anyósom meg azzal akaszt ki, hogy ugye nyáron látta utoljára a babót (oké, nem ő tehet róla), de hogy 1: kövér 2: mikor mondom, hogy ezt-azt ki kéne vizsgáltatni nála (pl hogy egyik pupillája nagyobb konstansan!!!) akkor eh, mit parázzuk túl, tök egészséges az a gyerek... bazzzzzzzzeg!!! honnan tudja??? ráadásul 2500 km-ről??? meg mondom, lehet, koszmós => áááá, nem az. :evil: :evil:

orsi végre jó éjjel!! :) :)

mi 3x keltünk, 1x Peti, 1x busz, 1x hülye telefon. :evil:

állítólag vendégségben voltak a babával és ott aludt el a kocsiban. :cry: :cry: ezt nem lehet kivédeni. :(

húúú képzeljétek, az új szomszédünkban lesz egy 5 hetes baba. :D tök örülök. :)

hibernia
 
 
 


Hibernia,
kisbabas szomszéd :)

Mayday,
engedd el a fuled mellett... mast ugysem tehetsz.

Apropro nanny,
vki kérdezte a multkor: mostanaban ok, kezd mindenki belerazodni. én pedig belenyugodni a szituba. de novembertol kiprobaljuk, h hetente csak 3x jon, de hosszabb idore.
s.orsi
 
 


Mayday: együtt érzek veled, megértem kiborulásodat! :( ezek a nagyszülők, mintha csak azért lennének, hogy minket bosszantsanak. :evil:

Hibernia: beleremegtem, mikor a bölcsösh. témáról írtál - gondolni sem jó ilyenre! :cry:
Fogak növögetnek? Krisznél az az egy ékeskedik, bár tegnap nagyon hisztis volt, gondoltam jönni a többi ki, de nem.

Annyira aktív volt tegnap este, hogy a hitvesi ágyunkban - miközben altatni próbáltam - teljes erőbedobással a kuszást gyakorolta, azaz fel a popsi és fej a földbe préselve. :lol: 23 órakor már a saját ágyában még mindig püfölte a játékait. Ha esetleg elmentem volna, rögtön sírt. Anyák sorsa. :oops: :)

KépKép
charlott
 
 


Köszi lányok a nyugtató szavakat!!! :D

Ja,még valami,de ez most anyós.Tegnap este hívta apát és előjött egy olyannal,hogy miért nem adja el apum az ő lakását(ami mondjuk enyém meg tesómé,apumé "csak" a haszonélvezői jog) és veszünk annak az árából 2 kisebbet.Na ez milyen már?!?!Ad egy,hogy abból a lakásból nem lehetne 2t venni,csak ha apum is venne fel hitelt,de ő hogyan,mikor már nyugdíjas.De nem is ez az ingerlő,hanem,hogy hogy jön anyós ahhoz,hogy az én apám adja e la lakását????Szóval hogy mondhat ilyet?Adja el ő az övét,ne a más tulajdonával okoskodjon!!!Apumnak meg se merem említeni,úgy kiosztaná,hogy olyat még nem élt...
Na,ennyit erről,mondtam Bubunak szép egy családba született. :?

Hibernia,szomszéd baba,de jóóóó!!!Majd Te adod a tanácsokat a másik anyukának. :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Téma váltás,karácsony. :D

Ki milyet tervez?Kiscsaládos,nagycsaládos,együtt fa díszítés...stb.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Karácsony? :shock: :roll: :? :evil: 8) :lol: már most para! :twisted: sok ember, sok kaja, sok kilóméter és most már mindezt egy kisbabával.....rosszul vagyok a gondolattól is. :( Én már felkészítettem mindenkit arra, hogy ha rossz idő van, mi nem megyünk sehová sem. Aki akar látni minket, az jöhet hozzánk! :wink:
Biztos verőfényes napsütés lesz december végén! :roll:

Mayday: ja, de a kérdésedre a válasz. Faállítást mindenképpen szeretnénk kiskörben (csak hármasban) 24-én este. :) Aztán elviekben 25-én anyukámékhoz megyünk és 26-án le vidékre férjem rokonságához. És elviekben 24-én délben szoktunk anyósékhoz menni, de biztos kitalál az após valami egészen mást! :?

KépKép
charlott
 
 


Karacsony,
24én itthon szeretnék még lenni, A fadiszités mindig egy dilemma, a kisebbik fiam még mindig hisz a Télapo, Jézuska és tarsaiban (7 éves lesz januarban!!! :) )

Aztan valszinu hazamegyunk Mo-ra. Anyukamék aprilisban voltak itt és akkor olyan rosszul lett (szivbeteg), h megtiltotta az orvos, h repuljon, igy még nem lattak éloben a kicsit....
s.orsi
 
 


Mayday, sajnálom a nagymamát meg anyóst, ne vedd fel...

Karácsony, hú én annyira szeretem, amióta gyerekeink vannak, azóta mindig nálunk van a karácsonyozás, ide jönnek a nagyszülők, meg tesómék is. Bár azt nem tudom, hogy tesómék jönnek-e idén is, merthog nekik is idén született gyerekük, szóval lehet, hogy ők is otthon ünnepelnek már. (De remélem nem :))

Én nem tudom mi a túró van, de Bori ma egész nap alszik. Ilyet már vagy 3 hónapos kora óta nem csinált. Lehet, hogy az oltás is benne van... Vagy az időváltozás. nem tudom.

Hibernia anyósod neked sem semmi, igazi táltos, távgyógyító :)
Nekem anyám az "orvos" a családban, állandóan diagnózisokat állít fel mind fizikális mind mentális vélt vagy valós dolgokról, hát sokszor az agyamra megy.
monde
 
 


Hú, ez a történet nagyon megrázott! :( Vasárnap dobozoltuk el a légzésfigyelőt. El akartam adni, mert régóta nem használtuk a téves riasztások miatt. 1000%, hogy nem tömte be az orrát valami szundikendővel vagy ruhával? És tök egészséges baba volt? Én rettegek ettől, és mindig a mellkasát figyelem, ha alszik. Éjjel-nappal.

Pepke nő, mint a gomba. Sajnálom a rózsaszín hálózsákot. :D
Bevallom, eddig még nem próbálkoztam a penész eltávolításával. :oops: De előbb valami természetes módszerrel kezdem, aztán ha hatástalan, jöhet a penészölő. :D
Köszi az érdeklődést, én meggyógyultam, és szerencsére a tejcsi is megmaradt. De tegnap séta előtt Samu úgy behergelte magát, hogy teljesen leizzadt, mire kitoltam a házból. Kint meg fújt a szél, ő pedig estére tiszta takony lett. :( Különben más baja nincsen. Tök vidám meg minden, csak folyton szívni kell az orrát, amit nem szeret, így én sem. :( :D
Babás szomszéd, hurrá! :D

Ááá, ezek a rokon sztorik! Mindenkinek ilyen "okos" anyósa van?! :lol:
Mayday, milyen jól látja a mama, hogy egész nyáron lógattad a lábad egy újszülöttel...! :D Nála építettétek volna be a tetőteret? Anyós ötlete pedig... Apukád hova költözzön? Erre is van ötlete? :D
Múltkor elfelejtettem írni, hogy tök rendes vagy, hogy nem ébresztetted fel apát, amikor éjjel Bubu magában beszélt, te meg megijedtél! Én ilyenkor olyan vagyok, mint Scooby-Doo! Rohanok, és beugrom apa ölébe. (Akkor is, ha alszik.) :? Ja, és ha nagyon megijedek, akkor sírok is ijedtemben. :D

Orsi, sajnálom, hogy anyukád szívbeteg. Apunak is műbillentyűje van, és előtte (műtét előtt) évekig nagyon ijesztő rosszullétei voltak. Szerencsére azóta sokkal jobban van, már nem aggódom érte egyfolytában. Elég rossz állapotban volt. Összekeveredett a friss és az elhasznált vére. :(

Monde, mesélj bővebben a gépről! :D Ez sima szárító, vagy mosó-szárító egyben? Csont száraz az eredmény, vagy teregetni is kell még? Gyűröttek lesznek a ruhák? Tényleg puhábbak a ruhák a szárítás után? Sokat fogyaszt? Nagy helyet foglal? ... Tele vagyok kérdésekkel... :D

Karácsony... Én idén el akartam utazni szállodába, hogy ne kelljen sütni, főzni, mosogatni,... és üdülési csekkünk is van még csomó, de az állatokat ilyenkor mindig másra kell bízni, és ez kezd kínos lenni. :) Fát mindenképp állítunk, de most csak pici lesz szerintem, mert a helyén áll a járóka. :D Anyuékhoz 25-én szoktunk menni, anyósékkal pedig Ausztriában ünnepeltünk eddig sógornőméknél a két ünnep között. De idén nem hiszem, hogy odautazunk. Nem is tudom, hogy Samunak kell-e útlevél az Unión belül. Zafírnak tuti kell valami. :) Hát bevallom, semmi kedvem 4-5 órát autókázni.

Autósülésből én sem mernék használtan venni, csak ismerőstől, vagy ismerősnek az ismerősétől. :D

Mindig elfelejtem írni! Egy-két hete azt vettem észre, hogy Samu éjjel álmában úgy csekkolja le, hogy a helyén van-e, hogy elkezdi számlálgatni a rácsokat az ágyán. Tök cuki! Szopi után visszateszem az ágyba, és rögtön kinyújtja a karját oldalra, és oda-vissza megfogdos 3 egymást követő rácsot párszor, közben pedig végig alszik! :)

Képzeljétek, hétfőn és kedden bandáztunk egy áprilisi kislánnyal! Hétfőn hozzájuk mentünk fel séta után, tegnap meg hozzánk. Olyan édesek együtt! Panka egyfolytában mozgolódik, tekereg, forog,..., Samu pedig csak nézi meredten. :)

Zsu, ma megint újrakezdtem a moshatózást! :D Bevezettem néhány újítást, hátha így egyszerűbb. Pankáék is moshatóznak, és ő mondta, hogy mosószódás vízbe áztatja a pelusokat. (Most kipróbálom, pedig eddig nem mertem a por állaga miatt, de hát így az áztatóvízben látom, hogy jól elkevertem-e, remélem, nem fogja zavarni Samu fenekét!) Én még tettem pár csepp teafa olajat a vízbe a fertőtlenítés miatt. Este, ha lefektettem, gyorsan elindítom a gépet, hogy lássam, beválik-e a rendszer. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


beválik-e a rendszer=könnyebben kijön-e a kaki :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Barba, hát remélem a többieknek nem megy még az agyukra a szárító téma. Ezért csak tőmondatokban. Ha vasalásszárazra szárítom a cuccokat, és rögtön kiteregetem (ilyenkor még épphogy nyirkosak), akkor olyan simán száradnak meg, hogy nem kell vasalni őket. Az ágyneműt sem!!! Ilyenkor kb egy órával a kiteregetés után már szárazak. Ha teljesen megszárítom, akkor gyűröttebbek a ruhák, de egyáltalán nem vészesen, mondjuk én nem tömtem dugig a gépet. Hát mekkora helyet foglal? Mint egy elöltöltős mosógép :)
Fogyasztás, ezek mind B kategoriásak max, szóval nem éppen pénztárcakímélő, de ha megóv a penésztől, akkor egy fokkal boldogabban fizetem ki a villanyszámlát.
Ja és nekem csak szárítóm van. Férjem tollkabátját is megszárítottam benne, annyira szuper lett. És igen, tényleg tök puhák a ruhák. Szóval én szeretem.
monde
 
 


Sziasztok!

Nálunk meredek napok vannak...

Mayday...mama meg anyós..eh b@sszus hát tged sem irigyellek!!
Hibernia, várjuk a fotókat... (bár még nem jártam g-mailen, lehet küldtél is?) Szomszéd baba tök jó! Milyen volt az első este!

Charlott, apósod...én azt hittem a pasik nem ilyenek :oops:
Anyósom detto egyébként...a napokban fogalmaztam meg..úgy viselkedik mikor itt van, mintha soha az életben többet nem láthatná az unokáját....

Barba, én eddig sem nagyon mosószappanoztam apelusokat.... kiöblítettem a kakait (nekünk is van napi 4x) és beletettem, a vödörbe....nem is áztattam.. minden este 60 fokon kimosom.

Nálunk...basszus Gabi bolondgombát evett..semmi de semmi nem jó neki. Tegnap sokat aludt igaz 5 órát :shock: , de abból 4-et az ölemben :? Nem tudom mi lelte..az éjszakánk mocsok sz@rok...már bocsi, hogy így beszélek de kivagyok...
Orsi 6 óra egyben....óóóó én már 3-nak is örülnék :cry: NA szóval ennyi...majd jövök még..ti meg pörögjetek már le vagyunk lassulva teljesen

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Zsu:csatlakozom a nagyon vacak éjszakához.Balu is bolondgombát evett.Fél 6tól randalírozik. Addig is fel-felébred.Most apa vállalta hogy visszaadogatja neki a cumit.Fél 6 óta meg szinte 10 percenként elkezdett sírni.Hol innivalóért,hol kajáért,aztán már csak azért hogy mi még miért alszunk.Fél 9ig bírtuk húzni a dolgot.Akkor úgy döntöttünk hogy na jó,akkor felkelünk végre.Na Balu azóta kisangyal.Ott játszik ahova éppen leteszem....Kis majom :D
Részvét az éjszakához!Most is bolondgomba Gabi?
Látom lemaradtatok kicsit a versenyen.Mi meg behozhatatlanul :D Mondjuk én nem is kampányoltam,de most már szerintem mindegy is :D Akkor is a mi gyerekekink a legszebbek!!!!punktum :D

Úgy látom én ,szerencsés vagyok.Anyósok,apósok téren.Ha kérem mindig odaadják.Bár anyám próbál megmagyarázni dolgokat.Átvittem Balut babakocsiban.Mondtam hogy ne vegyék még ki,majd ha nyüszög,had játszon szépen magának,mert már alapból álmos volt.De hogy ők kiveszik és majd a párnán játszuanak vele és majd ott elalszik.Mondom nem fog,tudom...Aztán végül én győztem és Balu szépen elaludt a babakocsiban.Ismerem már a fiam.Na meg ne legyen agyonkényeztetve,mert akkor hozzám is jöhetnek majd dajkálni,mikor Balu ölben akar lenni.Hálisten ilyen ritkán van,és jó lenne ha ez így is amradna.hhez ez kell hogy elfogadják a "szabályaimat".Eddig jól működik a dolog.

Megint lemaradtam.Ma após szoba takarítás a projekt.De ha csak ennyire fog pörögni a topik,akkor nem fogok még jobban lemaradni :D Na lépek.pussz.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hali!!!

Csak beugrottam,van egy jó hírem,tessék velem örülni!!! :D
Úgy fest,hogy találtunk lakást,2 szoba,konyha,fürdő,wc(jó hogy),tároló.Igaz a város másik végén van,de hát van kocsi,szóval ez nem gáz.Jövő héten nézzük meg,tiszta izgalomba vagyok!!!! :oops:

Bubu is többször kelt éjjel,én is kivagyok...Mikor lesz már vége az éjszakai kelésnek?

Hibernia,Ti hogy álltok az új lakással?

Charlott,boldog névnapot!!! :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk még, csak hát voltak már jobb napjaink is :? De látom sajna ezzel nem vagyok egyedül.
Napok óta tiszta nátha vagyok, fejfájás, torokfájás és mellé k... szar közérzet. Gréti szerencsére nem kapta el eddig. Már szedek rá Sinupretet, ami egész jól kezd beválni :) Mellemen megint egy új fajta baktérium...szoptatásnál a sírás kerülget, 1 hétig megint használtam antibiotikumot, doki szerint tovább felesleges, persze el nem múlt, úgyhogy marad a szenvedés :?
Anyámtól kivagyok, mert már több. mint 1 hete felénk se néz, pedig tökre ráérne, de csak ígérgeti minden nap....másnak meg előadja, hogy mennyit segít :shock: . Férjem szinte minden nap 7-8 körül jön haza este a munkából és hulla fáradt, szóval ő is használhatatlan.... mindennek tetejébe Gréti is bolondgombát evett, mert tegnap óta nem jó neki semmi, csak az üvöltés :shock: :shock: :shock:
Szóval röviden ennyi.

Charlott BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Akinek nem mondtam volna BOLDOG 5. HÓT!!!!
Mayday örülök a lakásnak! Remélem élőben is tuti.
Megyek, ébred...10 percet aludt :x

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


NA látom nem vagyunk egyedül a rossznapokkal...
Nálunk Gabi hétfő du. óta érdekes...majd lesz valahogy

Nadi tök átérzem a helyzetedet....nálunk is apa 8ra jön haza, reggel már fél 7 7körül elmegy..szóval hétköznap nem jön számításba szegény hétvvégén meg szeretne mindent gyerkkel lenni/haladni a ház körül/pihenni stb..persze nem megy :?

Viszont Gabi hétfőn megint hátról hasra fordult (azóta se) tegnap hasról hátra (azóta se) ma meg majdnem kinyomta magát négykézláb... attól tartok tényleg előbb fog mászni mint forgolódni :? Ja és már ügyesen halad előre fele de csak kúszik..szenved szóval ez nem az igazi.... de amúgy ha alszik akkor ok, de ha felkel szinte rögtön álmos :shock: (ergó nem aludt eleget) és így játszani/tornázni sem tudunk annyit..sokat akar kézben lenni viszont akkor nem fejlődik annyit a mozgása..eh eza sok 22-es csapdája ami a gyereknevelésben van nem semmi...

Mayday örülök a jó hírnek..remélem összejön!! MAjd számolj be a részletekről. Amúgy "önálló" Bubu :lol: hogy van? Kutyázik rendületlenül??

Csöpplány..takarításhoz kitartást! Látjátok már a végét a dolgoknak?

Pár hülye kérdés: a répát ti pároltátok mielőtt leturmixoltátok volna? Higítjátok valamivel a püréket?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Köszönöm szépen a jókívánságokat! :lol:
és a másik Orsi fórumos kismamának is boldog névnapot kívánok! :wink:

Ma voltunk bent a cégemnél! December óta nem dolgozom, így ideje volt meglátogatnom őket és persze Kriszt is bemutattam. Úgy izgultam, mintha vizsgázni mentem volna. :roll: Nagy sikere volt Krisznek, szépen nézelődött, ismerkedett a 8 fős lánycsapattal. :D Még a cégfőnöke is bejött a szobába gratulálni nekünk. :)

Csöpplány: mit is mondhatnék - mázlista vagy nagyszülők terén, már mint tiszteletben tartják kérésedet. Becsüld meg!

Mayday: örülünk az új kérónak! Költöztök is a jövő héten már?? :)

Nadina: jobbulást kívánok! :wink:

Zsu: ne aggódj Gabi mozgolódásain, az a lényeg, hogy mindent meg tud csinálni, csak a saját akarata szerint cselekszik. Krisz is mindennap mást gyakorol.Néha hasról hátra fordul, néha hátról hasra és néha kúszni akar már. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.10.21 14:20-kor.

KépKép
charlott
 
 


Charlott..jajj de lüke vagyok kimaradt: BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!! :oops: :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Köszi, Zsu! :wink:

KépKép
charlott
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?