Új privát üzeneted érkezett!

Monyó, nálunk úgy volt, hogy fürcsi előtt ugye vacsi pép, aztán fürcsi és lefekvéskor nem táp, hanem pép higítottabb formában, hogy ne kanalazzunk este, hanem szívja nagylyukúval és az eléggé eltelíti a gyomrát.nálunk alvás van éjjel úgy 2 éve és kb 9 hónapja :wink:
A tej az anyatej vagy tej, amit írtál, hogy kap?Mert lehet hogy ha sima tej, akkor tehetnél bele grízt pl, az is telít, és estére az totál "kikészíti" és aludni fog.Én legalábbis grízt adtam meg/vagy pépet.
Vendég
 


Megőrülök már megint egy laptető :? két napon belül, igaz egy másik topikban :lol: az is igaz, kacérkodom a témával, még 2 év és jöhet, ha addig fenntarthatom a jogot a laptető előnyeire 8)
Vendég
 


Én sem akartam elhinni,hogy szokás kérdése...Egészen addig,amíg terhes nem lettem,és úgy döntöttem,vége a szopinak,mert különben sosem lesz vége :lol: És érdekes módon,hétfőtől nem kapott,szerdán már nem kelt éjszaka cici miatt! :shock: És azóta is átalussza az éjszakákat.De csak azóta!

Kandi!
Én örömmel olvastalak!Örülök,hogy nemcsak én vagyok "defektes",aki imádott szoptatni,és bizony 17 hónaposan sem volt könnyű abbahagyni,de muszáj volt!Annyira azért nem vagyok fanatikus,hogy kettőt szoptassak egyszerre,pedig tuti ez lett volna.Lara onnantól lett igazán cicifüggő,hogy terhes lettem :shock: 10 percenként jött,hogy "Cici kell" meg "Cici hamm" :lol: na ez már egy kicsit sok volt.
Csak azért nincs lelkifurim,mert hihetetlen könnyen vette,hogy mostmár nincs.Tényleg 3.nap már nem is emlegette.
Azért kíváncsi leszek,meddig lesz elég Bebének csak a tej,én olyan 13-14 hó felé konkrétan éreztem,hogy ez már kb.semmire nem elég(volt bőven,de simán akkorákat kajált szopi után :lol: ).
De csak hajrá!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 

 
 

kandi: Eszembe sem jutott hogy teszen is keressek tejcsit. Már mindegy, gyerekem tápot kapott és még csak egyszer volt náthás, más baja nem volt. Kis vitamin bomba. Egyébként volt hogy ő is ráérzett a szopira, de a következőnél már megint nem volt hajlandó szopizni. És ráadásul a bal mellemből sosem volt hajlandó enni. Később rájöttem azért hogy mi lehetett a gond. Amikor itthon már ülve etettem, akkor jobb volt a szög a szája és a mellem között. Fekve ez sosem ment, de gátsebbel nem bírtam nagyon ülni. Legközelebb azért majd szeretnék már a mai tapasztalataimmal szoptatni, talán sikerül.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


már megint nem hízott semmit egy hét alatt. éjszaka nem adtam neki enni, csak teát, elég volt neki az is, de most hogy nem hízott, gondolkozom rajta, hogy mégis adok neki. mondjuk szerintem bejátszott most neki a hasmars is, annyi hogy csak 2napig tartott. ma pl a következőt ette:
7.40: 100 ml táp (úgy, hogy előtte 23kor evett)
9.00: 140 ml táp
12.00: főzelék (1krumpli, 2répa, 1alma)
15.30: 1/2banán + 1/2 adag tejpép
17.20: 110 ml táp
20.00: 130 ml táp

ez szerintem nem rossz, de úgy gondoltam, hogy amíg nem hízik rendesen, fogok neki adni éjszaka is. volt amikor 2x170ml is megevett egy éjszaka. kedden megyek tanácsadásra, megkérdezem majd a védőnőt is.
tápszerből a Nestlét kapja. először a startot, majd 5hónapos korától a 2est. 3hete nem eszik kb rendesen, akkor azt tanácsolta a védőnő (tapasztalatokból), hogy térjünk vissza a startra. még van 3csomag, az kb. 2hétre elég, utánna szerintem visszatérek a 2re. mondjuk én még HA tápot adok neki, állítólag a másiknak jobb íze van. ti meddig adtatok/adtok neki HA tápot?

Kép
gota79
 
 


amúgy én is imádtam szoptatni. nincs annál szebb látvány, ahogy a babád a szemedbe néz szopi közben. sajna nekem az elejétől pótolni kellett. aztán egy anyós miatti idegeskedés miatt teljesen elapadt. illetve még 2-3hétig próbálkoztam, de amikor már csak napi 100gramm sikerült, az is keservesen abbahagytam.
fejni én sajna egyáltalán nem tudtam, sem géppel sem kézzel. vettünk egy drága elektromos gépet, már a szemem ugrált úgy beszívta, de egy csepp sem jött ki. csak akkor, ha közben nyomtuk is a cicit. de hát csak 2kezem van.

Kép
gota79
 
 


gota: Én úgy terveztem, hogy egy éves koráig HA-s tápot adok Barbusnak, utána meg apránként tejet. Barbus is nestlét eszik, a milupa nem jött be. Nekem is mindig nyomnom kellett a mellemet, a másikkal meg fejtem. Már egész megerősödött a markom.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Gota, ennyi idősen adj neki pépet!A táp már nem elég!Este pép lefekvés előtt!Amúgy mehet a ha-s táp még, de én már startot ezer éve nem adnék ennyi idősen, benne van a nevében start!tehát kicsiknek kell nem egy félévesnek, más 3-as vagy hanyas kell neki+ez a védőnői ötlet hülyeség hidd el.
Vendég
 


Sziasztok.

hunci,a tej az sima tej nem anyatej.Probaltuk hogy vacsira kapott tejbegrizt,akkor sem aludt jobban.mondjuk a vacsi van este 7kor a furdes 9:30korul,es akkora megint iszik tapot.Szerinted olyan keson is lehetne neki tejbegrizt adni?

gota siman eleg amit eszik Rebeka,Noi sem eszik tobbet.
Mi nem ittunk Ha-s tapszert.6honapos kora ota 2est adok neki.
O 6,5honapos koraig szopott,de kb 3-3,5honapos koratol kiegeszitettuk tapszerrel.
menyivel szuletett es hany kg most?

Kép
monyo83
 
 


Gota: Sztem is start tápi kevés neki. Mikor volt ez a hasmenés? Nem lehet, hogy még nem jött meg az étvégya? Kell pár nap, mig helyreáll. Esetleg Sinlac-al dúsÍtani nem tudod a főzit? Esetleg némi tápszert tegyél bele.
Nekem anno azt mondta a doki, hogy 6 hós koráig kell a HA-s tápszer, aztán mehet a sima is, persze eleinte csak keverve, hogy kiderüljön ha bajt okoz...
Sztem éjjel egy etetést még tarts meg neki. Kell még az, azért is hogy hizhasson és azért is ha esetleg nap közben nem eszik eleget.

Monyó: A tejbegrizt főzd kicsit higabbra és akkor bele tudod tölteni üvegbe. De ugyanezt lehet a tejpéppel is. Én anno azt csináltam, hogy fele tápszer - fele tejpép, akkor nem lesz annyira higitva a tápanyag benne és elég hig ahhoz, hogy kiszivja...
Az éjjeli etetést nem tudod úgy megoldani, hogy átmész hozzá? Csak együtt alva megy? Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy kell még az az egy etetés nekik éjjel. Mikor tervezed a visszaköltözést Apa mellé?

Kandi: Szerintem tök jó, hogy még mindig szopizik Bebe, minden elismerésem a tied! :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica,meg nem probaltam a tejbegriz cumisuvegbol,szerinted a 2es cumin atjon?Meg a suru babaszokok is alig jonnek at.lehet veszek 3as cumit,hatha nagyobb rajta a lyuk.

Az a baj,hogyha rendesen felkel,kizart visszaaltatni,igy hogy ott vagyok rogton lereagalom a dolgot es visszalaszik.
Apahoz akkor koltozok vissza ha atalussza az ejszakat vagy legalabb 1-2szer kel ejjel.

Igy is minden nyekkenesre felkela parom,hiaba vagyunk kulon szobababan(a gyerekajto es a haloajto egybe van nyitva)de ha ott vagyok melette visszadugoma cumit megfogom a kezet es visszalaszik.

Kép
monyo83
 
 


Az ejjel 50ml tapszert ivott meg ketszerre.

az en teoriam az hogy felkel arra hogy kiesik a cumija de nem is biztos hogy ehes,megkinalom kajaval sziv parat es visszalaszik.
Van amikor tobbet van amikor kevesebbet.
Cumirol nem tudom leszoktatni,csak arra nem tudok rajonni hogy azert ebred meg mert ehes es eszebe jut a cumi vagy azert mert kisik a cumi es akkor jon ra hogy ehes :roll:

Kép
monyo83
 
 


Monyó: Nálunk is ez volt, rengetegszer kelt Bence a cumi miatt. Madzagra kötöttem neki, amikor már tudja magának betenni, akkor rájött, hogy igy legalább nem veszik el és kiszolgálta magát ;) Sőt 2 cumi volt (van) befogva, ha esetleg az egyiket kilöki az ágyból, ne kelljen keresgélnem a sötétben, kéznél volt a másik, így gyorsan megkapta azt ;)

Én azt csináltam, hogy a cumi végére nagyobb lyukat vágtam egy kisollóval és ez volt a tejpépes cumija... Ha van egy használtabb darab, akkor esetleg próbaképp nyissz. Ha beteg volt Bence, akkor a főzit is ebből adtam neki, mert olyankor a kanalazás nagyon nem jött be neki, de cumisüvegből szépen beszürcsölte (de ez csak és kizárólag betegségkor 1-2 napig, először akkor is a kanalazással próbálkoztunk és ha nem evett úgy csak akkor jött az üveges megoldás, nehogy rászokjon).

Ha hízlalni kell kicsit a bébit, akkor a banán nagyon jó választás (vigyázat fog! meggyel, kevés aszalt szilvával lehet enyhíteni ezen), sok kalória van benne és mégsem gríz, aminek tápértéke sajnos nem túl nagy :( A tejpépet jól fel lehet dobni gyümölccsel (almával banánnal barackkal), vagy akár kakaóval, Bence imádta így :D

Kép

Kép
bettica
 
 


Nálunk is felébredt Barbus arra hogy kiesett a cumija, de ez akkor volt, mikor elkezdett forogni. Mostanávan elalszuk az esti tápon és még a cumija aem kell, csak a nyuszija. Annak a fülét szokta rágni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


én azt csináltam,amit Betti.ollóval kilyukasztottam egy cumit.a tejpép vagy gríz folyósabb volt.alváskor be a szájba,kiszív és alvás.sztem nem anyatejesnél nem kell éjjel enni,pláne egy cumikiesés miatt.kösd a rucira a cumit,tanítsd meg neki visszatenni a szájába.és költözz vissza apához!
Vendég
 


Monyó,

3650 grammal született, most 7kg. pont ma voltunk mérlegelésen, 71cm. annyi hogy két hét alatt nem hízott semmit, a doki azt mondta, örüljek hogy nem fogyott. annyi, hogy csak 2 nap volt hasmenés. ami még engem aggaszt (a doki szerint nem kellene), hogy nagyon gyors az emésztése. amit délben megevett, kb 5óra múlva már kakilja. nem gyors az? mondjuk ha a másik oldalát nézem, fejlődik, jó kedélyű, stb...

a védőnő annyit mondott, hogy volt már olyan babája, aki a 2es tápot kapta, és nem nagyon hízott. visszatértek a startra, és megindult a hízás. én is érdekesnek tartottam. még 1doboz start van megbontva, azt még odaadom neki, de most már a 2est irattam fel. írtak fel sinlacot is, sztem azt is kipróbálom.

amúgy a banánt korábban szerette, most nem nagyon eszi. a főzeléket viszont imádja. most hogy ment a hasa a doki szerint répa+krumpli variációt lehetett adni, ehhez adtam még neki almát, mert csak úgy eszi meg. ma 27dkg-ot evett meg belőle 7perc alatt :shock: :shock: :shock: :shock: . teljesen kikanalaztam a tányérját, lehet még evett volna, modjuk szerintem ennyi is bőven elég.
a tejpépet megeszi, de mostanában az sem kell. remélem még annyi, hogy csak nem jött vissza teljesen az étvágya.

Kép
gota79
 
 


amiért még nem hízhat olyan nagyon, hogy eszméletlenül sokat mozog. nincs egy perc sem hogy megállna, pedig még nem is megy. mondjuk már a kúszás nagyon megy hason, és már többször is sikerült négykézlábra állnia, csak mintha megijedt volna, mert elkezdett sírni.

most az a sláger nála, hogy a kiságyba keresztbe fekszik, felrakja a lábát a rácsvédőre, és emelgeti a csípőjét. mondtam is neki, hogy jó korán elkezdi a csinosodást, az anyja is mintát vehetne róla :oops: :oops: :oops:

Kép
gota79
 
 


gota: Barbus is a mozgás miatt nem hízik a dokink szerint. Kíváncsi leszek holnap mennyit mér.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Gota, teljesen jó méret ez.állj át a 2es majd 3as tápra!Enyém gyerek 9 kg volt 1 évesen :wink: ne aggódj, ha majd megy, még kevésbé fog hízni.
Vendég
 


Sziaztok.

Noi tegnapelott felallt a szoba kozepen,sajnos en nem lattam mert a kajajat keszitettem(kicsit bankodom e miatt)igy lemaradtam rola,de apa elmeselte hogy tortent.

Kiprobaltam a cumisuveg pepet,hat nem jott be neki,ketot szivot kivette a cumit es csak nezte.tapit rogton kiszivta.

Gota,szerintem jo sulyban van Rebeka,azt mondjak fel eves korara kell megduplaznia a sulyet,ez nala szinte majdnem megvan.Etvagytalansag,hasmars lehet a fogatol is,baris nalunk mindket fognal ez volt.

Tegnap voltunk ortopednal,minden rendben.Mondtuk neki miket csinal,azt mondta okes,hadjuk hagy csinalja,mindegyik gyerek maskent fejlodik,o kicsit siet ez van.
Vervetel eredmenyunk is rendben van(itt kotelezo 6hos korban elmenni)igy tok nyugisan megyunk 9honapos ellenorzesre,aztan majd egy evesen kell menni szurira legkozelebb.

Kép
monyo83
 
 


Monyó, nagyobb lyukat csináltál?nagyon nagyot?
Vendég
 


olloval vagtam ki.en siman tudtam szivni a cuccot.relative hogy nagy,ahhoz kepest ami volt joval nagyobb.

Kép
monyo83
 
 


Ma voltunk Barbussal 9 hónapos státuszon. 7100 gr. és 70 cm. Még kicsit nagyok rá a 74-es ruhák. Éjszaka megint 2 órát fent volt. Pedig doki szerint nem jön a foga. Ha magam mellé veszem, akkor azt hiszi hogy játszunk. De a végén csak elaludt 8-ig.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Monyó!

Most volt a hordozós napon egy konduktor hölgy előadást tartani, utána elbeszélgettünk a fiamról, a gyors mozgásfejlődésről, arról, h. máig lelkiismeretfurdalásom van, hogy hagytam lerázni magam a védőnő/gyerekorvos/orthopédus/neurológus által és csak két évesen derült, ki, hogy gond volt a mozgásfejlődésével. Erre mondta ő, hogy kötelezővé tenné, hogy konduktorok szűrjenek minden 1 éves gyereket. Mert ők látják, ha vmi gond van, a többiek nem, mert nincs bennük gyakorlatuk, vagy csak a nagyon patológiás gyerekeket szűri ki a szemük.
Nem biztos, hogy nálatok is gond lesz a korai mozgásfejlődés, de ne adj az orthopédus/védőnő/gyerekorvos szavára, inkább nézze meg olyan szakember, aki azokat a minimális jeleket is észreveszi, amiket a többiek nem.
Ne sértődj meg, hogy ezzel nyaggatlak, de nem szeretném, ha te is belemennél ugyanabba a csőbe, mint mi.


Éjszakai átalvásról:
Fiam egy éves koráig nem aludta át az éjszakát. Velünk aludt egy szobában, de külön ágyban, nála az volt a legrosszabb, hogy szopi után sem mindig óhajtott visszaaludni. És 2-3 majd 4-5-ször is kelt egy éjjel.
Aztán 1 évesen, a tűrőképességünk legvégső határán régen túl, amikor már másfél óránként kelt éjjel, akkor kiköltöztünk a nappaliba az 130 széles kinyitható kanapéra és onnantól alszunk.
Valószínűleg mi zavarhattuk éjjel, a mi alvási fázisaink és az övéi pont váltották egymást és mi az ő felszínes alvásakor mocorogtunk, horkoltunk, vagy a fene tudja.
Mindenesetre amikor aztán az egyébként jóalvó, magától elalvó, éjszaka max. egyszer ébredő lányom 8 hónaposan elkezdett egyre többször ébredni, akkor villámgyorsan ment egy szobába a fiammal, és onnantól mind a négyen alszunk.
Jó, persze van nálunk is cumi, és van, hogy ébred, mert elhagyta, és akkor át kell menni visszaadni, de mióta külön van, azóta sokkal kevesebbszer ébredt, mint korábban (én nem mertem rákötni, féltem, h. rátekeredik a nyakára, viszont kaptam egy extrahosszú fejvédőt, amit nem a hagyományos módon szereltem fel, hanem ki-be fűzögetve a rácsok közt, így a cumi nem tud kiesni az ágyból és mostanra megtanulta félálomban is megkeresni).
Az is érdekes, hogy amikor a betegségek kitörése előtti éjszakákat átüvölti, akkor a vele egy szobában alvó fiam meg sem rezzen, és amikor a fiam óbégat éjjel, mert rosszat álmodott, akkor a kicsi az, aki a füle botját nem mozgatja. Amikor annó vki mondta, h. ez lesz, én sem hittem el, de tényleg így működik.

Kipróbáltuk mi is éjszakára szopi helyett a teát, aztán meg alig tudtuk lehozni róla, hetekig tartott, amíg sikerült apránként hígítva áttérni a vízre, ráadásul volt egy időszak, amikor a legrekkenőbb nyárban napközben egy kortyot sem volt hajlandó inni, csak éjjel, reggelre meg úszott az ágya a pisiben, mert egyik pelenka sem volt képes elszívni annyi pisit.
Szóval nem jött be. Nagyon nem.

Első kajának szokták szeretni a babák a Fruttapurát (bár nem tudom, hogy még létezik-e), banánnal, sinlaccal, leturmixolt husival.
Itt a sütőtökszezon is!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csajok, ha valaki Matchban vásárol és nem kellenek neki a pontok...elkérhetném? :oops:

végre megint beindult a fogyásom így 1 év után :lol: csak hát igaza volt T drnak és a körzetimnek, torna kell, hát elkezdtem és lőn...
Vendég
 


hunci: Mi is gyűjtjük, ma vettem Barbusnak olyan vödrös duplot. Még olyan farmos készletet akarok venni, utána amit kapok azt elküldhetem. Te mire gyűjtessz?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


én vettem rendőrnénót, meg majd akarok tűzoltót aztán meg amire fussa :lol: igazán szinte bármelyiket :lol: És köszönöm:)
Vendég
 


Hunci megoldodott a rejtej.
Kicsi volt a lyuk a cumin es tul surure csinaltam a pepet.Az este kiprobaltam maskent es 180at ugy lehuzott mint a huzat.

Mondjuk most nem tudom menyire aludna igy jobban,eppen fogzik.Tegnapelott sikitva ebred 3kor.Most adjuk neki a fajdalomcsillapitot,jobban alszik.

ja es a nagy hir,az ejjel 2*magatol visszatette a cumit
:lol: elsore nemsikerult,megforditotta ugy visszatete es aludt tovabb meg se nyikkant.
alakulunk. :lol:

Kép
monyo83
 
 


Hunci: Grat a fogyihoz! Tessék akkor tornázni ;) Fiad jól van? Nem beteges mostanában? A házidokink még várni szeretne a mandulakivétellel... Megnéztem a táppénzeimet, idén 6 volt (volt +1 betegség nyáron, de akkor bölcsi szünet volt, így nem táppénzeztünk)... Azért ez nem annyira vészes. Most nagyon figyelünk a fülére, ha kicsit is elkezd folyni az orra, már kapja is az orrcseppet (homeós vagy Nasivin és Vibrocil valamelyike). Minden lehető immunerősítőt adok neki, remélem ez a tél már lazább lesz ;) A dokink nagyon reménykedő. Ha nem jön be akkor tavasszal irány a kórház :(

Monyó, ügyik vagytok! Alakulni fog ez kéremszépen :)

Rami: Sztem egy alig ivó gyerek éjjel sem fog sokat inni. Én kínálhattam bármivel nem kellett neki, ha meg már úgyis mindegy, akkor vizet kapott éjjel is. Írtad anno, hogy a fogaknak nem tesz jót, na ezt jól megjegyeztem és Bence inkább vizet kap... mondjuk van, hogy ő is azt kéri a gyümölcslé/tea helyett. Ezért örülök neki, hogy anno nem adtam neki csak natúr teát vagy vizet. Lehet ezért nem igényli annyira az édesebb löttyöket? A teába mostanában szoktam mézet neki tenni, de abból is csak azért, mert a doki szerint torokfájásra az jó...

Hű, micsoda nagy pontgyűjtés... Mindjárt utána is nézek, mi is ez pontosan ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettica 2010.10.22 14:25-kor.

Kép

Kép
bettica
 
 


Monyó, na jól van!mondtam én, nagy lyuk, kissé folyósabb nem túl folyós és jó lesz.laktatób jóval.

Betti, kopkop nem írom le hogy vagyunk mindenesetre előny a műtét.drukk nektek de sztem sokáig ne húzzátok a kérdést.
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi a bepof-ért de szeretném megkérdezni hogy Ti szülés után mennyi idővel kezdtétek újra szedni a met-et? Lánykám már nem szopizik (sajnos), tejcsi végképp elapadni látszik, viszont a kilók rútul másznak vissza rám. Tűű doki szülés utáni féléves kontroll-t kért, nyilván akkorra rendeződik vissza hormonháztartás, de addig nem is javasolt a met szedése?
Holnap mindenképpen meginterjúvolom a mens-t, de érdekelnének gyakorlati tapasztalatok is.
Köszönöm előre is.
Vendég
 


Csibuc, sztem mehet.

Mi ma gyerekoperettet hallgattunk az O.színházban csak ajánlani tudom, H imádta.Ágota az énekesnő meg szuper, meg persze a többi is.
Vendég
 


csibuc: Én szülés óta nem tudom felíratni senkivel a metet. Azt mondta a háziorvos, hogy majd ha tesót akarunk. Hát lassan azt fogom mondani, hogy akarunk. Nekem az a 7 kiló jött vissza, ami szüléskor lement. Most ugyanannyi vagyok, mint a terhességem előtt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Csibuc,

én a szoptatás után kezdtem el szedni szeptember végén. nekem az endos doki felírta, elvileg a háziorvos is felírná, de vissza akarok járni hozzá.

Kép
gota79
 
 


Nekem simán felírja a háziorvos mert vittem szakorvosi javaslatot, ezzel nincs is gond. Csak érdekelt hogy ti mikor kezdtétek el ismét szedni.
Tejcim már apadóban van, így lassan én is elkezdem úgy gondolom.
Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég
 


Csibuc!
Engem nemrég egy orvos(aki igencsak tekintély a szakmájában)majdhogynem lecseszett,hogy minek hagytam abban szülés után,ha terhesség alatt meg végig szedtem,szerintem a köldökzsinóron mit kapott a gyerek?Nem árt nekik,sőt!Volt,aki a tej elapadásával "riogatott",hát nekem speciel majdnem több lett tőle :lol: Lara 1 éves korában kezdtem újra szedni,és 17 hónapig szoptattam(utána megvonás volt,mert terhes lettem :wink: de ez volt a cél :wink: )
Szóval szerintem menjél felíratni!Jó,hogy van,aki ír!

Kép
Kép
zazzy
 
 


Hali.

En meg mindig nem kezdtem el szedni,tanacstalan vagyok.

met elott voltam 80kg ,hebe hoba menzi peteeres nuku,terhelesem 21volt.kb 3 evig szedtem metet 850et,tobbet nem birtam.

most vagyok 67kg,35napos ciklus peteeresel,tartom a sulyom,jol erzem magam.
ti szednetek a helyemben?

Kép
monyo83
 
 


Monyó, a terhesség egy időre helyrerak.Mondjuk te egy különleges pcos vagy.Nem tudom...Egy időre jó lesz, aztán meg nem tudni, visszaesel-e...passz.
Vendég
 


Monyó, én a súlyodban látok különbséget... Lehet neked elég volt fogyni, hogy legyen mensi :roll:
Én a helyedben csináltatnék egy terhelést, meg kéne nézni, hogy az inzulinod hogy áll. Ha tök jó és a ciklusod, súlyod, stb. rendben, akkor én nem szedném (de cserébe rendszeresen járnék azért ellenőrzésekre). Petefészkeid rendben vannak vajon? Mert ott kezdenek el majd szépen lassan felsorakozni a ciszták és akkor fog megint elszállni minden :( Ha ott is minden ok, akkor sztem nem kell neked gyógyszer...

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok.

Hat igen,a sulyom.Ha sovanyabb vagyok altalaban helyreall a rend,en is meg vagyok lepodve,hogy igy helyrejottem,de vegulis ertheto,teherbe is ugy estem hogy 80rol lementem 70re.80kg folott egyaltalan nem jon meg 2-3honapig.

Azon filoztam hogy olyan kicsi adag met-et birt el a szervezetem hogy most azt se tudom menyit kellene szednem.A nogyogyom mondta az elso terhelesemnel hogyha nem akarnek gyereket erre az inzulinra (11,21)nem biztos hogy a met et ajanlana.

Terheles most nem fer bele,ha lessz ravalo elmegyek,most nem.

cisztaim megvannak,egyedul terheseg alatt multak el,de a 6hetesen mar ott voltak.

Kép
monyo83
 
 


Holnap megyünk dokkerhoz. A nagylány 2hétig semmit sem hízott, most viszont fogyott majdnem 10dkgot 1 hét alatt.
kíváncsi leszek.

Kép
gota79
 
 


Gota :(
Gyere mesélj majd, hogy mit mondott a doki!

Kép

Kép
bettica
 
 


Off: beszéltem Tűű dokival, azt mondta nyugodtan elkezdhetem szedni a metet. Hát el is kezdtem (Meforal 3x500 gr). Terhesség után + 12 kg van rajtam, 18-at híztam összesen.

monyo: szerintem én szedném a helyedben, de egy endos dokkerrel kellene konzultálni :?

Gota: :?: Mit mondott a doki?
Vendég
 


kaptunk egy új tápot Milupa valami, és szednie kell valami kutyulósat is, ami rendezi a székletét (naponta 3-4szer van, és sokszor olyan, mintha egy az egyben kijött volna a főzelék töményen). azt mondta, vasárnapra meg kell jönnie az étvágyának. pépnek a Sinlacot kell ennie. mérnem kell most és jövő vasárnap is (amúgy minden vasárnap este mérem fürdés előtt), és utánna kedden kell mennem vissza tanácsadásra. ha nem hízik, és nem lesz étvágya, akkor elküld a gyerekkórházba valamilyen kivizsgálásra. szegénykém olyan vékony. mondjuk a remény felcsillant, hétfőtől mintha jobban enne. mondjuk még kevesebbet, de már mintha haladás lenne.
tegnap pl. este 11 körül mentünk apcival lefeküdni (egy szobában alszunk még babóval, egyrészt nekem kényelmesebb, hiszen 1-2x éjszaka a cumit még vissza kell adni, eszik 5körül, másrészt 2szobánk van összvissz), gondoltam egyet és kivettem, álmában evett 170tápot.
újra kell szedni a folsavat is. azt én magamtól hagytam abba, mert a tájékoztatóba volt írva mellékhatásként az étvágytalanság. mondjuk mikor abbahagytuk, utánna 4-5 nappal jött vissza az étvágya. lehet még néhány napig nem adom neki, míg vissza nem jön az étvágya. ha utánna újra elmegy, akkor az volt a gond. na majd meglátom.

remélem minden megoldódik, és nem lesz semmi baja.

Kép
gota79
 
 


Gota!
Drukkolok,hogy megoldódjon!

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Gota, nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj a háttérben és beválljon az új tápszer! Majd mesélj, hogy Rebeka miként fogadta az új ételt!

Lányok! Ha valakinek van eladó 104-es fiús/uniszex overálja, az szóljon, üzletelhetnénk. Jó lenne ha vízlepergetős lenne és a zipzár elég mélyről indulna. Keresgetek én teszveszen és vaterán, de valahogy nem nagyon stimmelnek... Vagy a méret nem jó, vagy kantáros síoverált hirdetnek, vagy szakadt... :(

Köszi előre is!

Kép

Kép
bettica
 
 


Úgy néz ki, bevállt a tápszer. az íze jó neki, eszi, és mintha többet is enne mint korábban. de majd meglátjuk, vasárnap mérlegelés itthon. mondjuk még a folsavat nem mertem neki adni, hiszen mikor azt abbahagytam, rá néhány napra indult meg az étvágy. bár lehet semmi köze hozzá.

Kép
gota79
 
 


Sziasztok.

ma voltunk tanacsadason.Noci 8kg es 69cm.
550grammot hizott ket honap alatt,a dokineni azt mondta nem sok de eleg.Minden rendben vele,most egy darabig nem kell mennunk.

Gota hogy vagytok?

Kép
monyo83
 
 


Monyó,

köszi jól. vasárnap mértem, 1hét alatt 13-15dkgot hízott, úgyhogy örültünk nagyon. szerencsére étvágya van, éjszaka is kel enni, és már napközben is elég jól eszik. sőt inni is elkezdett, naponta 1üveg teát megiszik. 1hét múlva kell visszamenni a tanácsadásra. apci most ment kérni még táp receptet, mert nem fog kitartani addig :D :D :D :D :D

Kép
gota79
 
 


Szuper :!: :!: :!: latod megvan a megoldas.)

Kép
monyo83
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?