2010.10.20 21:22
Szerző: rambóka
Sziasztok!
Monyó!
Most volt a hordozós napon egy konduktor hölgy előadást tartani, utána elbeszélgettünk a fiamról, a gyors mozgásfejlődésről, arról, h. máig lelkiismeretfurdalásom van, hogy hagytam lerázni magam a védőnő/gyerekorvos/orthopédus/neurológus által és csak két évesen derült, ki, hogy gond volt a mozgásfejlődésével. Erre mondta ő, hogy kötelezővé tenné, hogy konduktorok szűrjenek minden 1 éves gyereket. Mert ők látják, ha vmi gond van, a többiek nem, mert nincs bennük gyakorlatuk, vagy csak a nagyon patológiás gyerekeket szűri ki a szemük.
Nem biztos, hogy nálatok is gond lesz a korai mozgásfejlődés, de ne adj az orthopédus/védőnő/gyerekorvos szavára, inkább nézze meg olyan szakember, aki azokat a minimális jeleket is észreveszi, amiket a többiek nem.
Ne sértődj meg, hogy ezzel nyaggatlak, de nem szeretném, ha te is belemennél ugyanabba a csőbe, mint mi.
Éjszakai átalvásról:
Fiam egy éves koráig nem aludta át az éjszakát. Velünk aludt egy szobában, de külön ágyban, nála az volt a legrosszabb, hogy szopi után sem mindig óhajtott visszaaludni. És 2-3 majd 4-5-ször is kelt egy éjjel.
Aztán 1 évesen, a tűrőképességünk legvégső határán régen túl, amikor már másfél óránként kelt éjjel, akkor kiköltöztünk a nappaliba az 130 széles kinyitható kanapéra és onnantól alszunk.
Valószínűleg mi zavarhattuk éjjel, a mi alvási fázisaink és az övéi pont váltották egymást és mi az ő felszínes alvásakor mocorogtunk, horkoltunk, vagy a fene tudja.
Mindenesetre amikor aztán az egyébként jóalvó, magától elalvó, éjszaka max. egyszer ébredő lányom 8 hónaposan elkezdett egyre többször ébredni, akkor villámgyorsan ment egy szobába a fiammal, és onnantól mind a négyen alszunk.
Jó, persze van nálunk is cumi, és van, hogy ébred, mert elhagyta, és akkor át kell menni visszaadni, de mióta külön van, azóta sokkal kevesebbszer ébredt, mint korábban (én nem mertem rákötni, féltem, h. rátekeredik a nyakára, viszont kaptam egy extrahosszú fejvédőt, amit nem a hagyományos módon szereltem fel, hanem ki-be fűzögetve a rácsok közt, így a cumi nem tud kiesni az ágyból és mostanra megtanulta félálomban is megkeresni).
Az is érdekes, hogy amikor a betegségek kitörése előtti éjszakákat átüvölti, akkor a vele egy szobában alvó fiam meg sem rezzen, és amikor a fiam óbégat éjjel, mert rosszat álmodott, akkor a kicsi az, aki a füle botját nem mozgatja. Amikor annó vki mondta, h. ez lesz, én sem hittem el, de tényleg így működik.
Kipróbáltuk mi is éjszakára szopi helyett a teát, aztán meg alig tudtuk lehozni róla, hetekig tartott, amíg sikerült apránként hígítva áttérni a vízre, ráadásul volt egy időszak, amikor a legrekkenőbb nyárban napközben egy kortyot sem volt hajlandó inni, csak éjjel, reggelre meg úszott az ágya a pisiben, mert egyik pelenka sem volt képes elszívni annyi pisit.
Szóval nem jött be. Nagyon nem.
Első kajának szokták szeretni a babák a Fruttapurát (bár nem tudom, hogy még létezik-e), banánnal, sinlaccal, leturmixolt husival.
Itt a sütőtökszezon is!