Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Etna: Már írtam neked mailben, de azért itt is mégegyszer, nagyon jók lettek a Boti fotók, tüneményes egy kispasi! Szeretnék én is csináltatni Alexáról néhány képet egy profi fotóssal, mert ilyenek még nem készültek róla. Kaptam is egy nevet már, valamikor majd felhívom a csajt. Karácsonyra szeretnénk majd naptárat készíteni a családnak a fotókból.
Igen, szedek már vitamint, szeptember óta. Egyenlőre csak folsavat (Femibiont), meg a Lenkei C-vitaminját, de azt amúgy is szedném az őszi-téli időszakban. Ha majd élesben leszünk, akkor szedem még mellé az Elevitet is. De ez már idén nem aktuális, csak jövőre. :D Ti mikor vághattok bele a projectbe pontosan? Vasival tartod a kapcsolatot?

Niki: Améliának utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!! Nagyon jók a képek, sokat nőtt a csajszi!

Kiru: Húúúú...ez nem lehetett akkor egy egyszerű nászút... :roll: Mitől lett agyrázkódásod? Mi történt? Remélem, már jól vagy! Mesélj!

Luca: Örülök, hogy Tamás kezdi megszokni a bölcsit! Remélem, most már könnyebb napjaitok jönnek. Jó volt olvasni a naplót, ha írsz még, küldheted nyugodtan!

Nofikám: Neked is nagyon boldog szülinapot kívánok így megkésve! :oops: A sok munka mellett azért jöhetnél néha!

Laar: Nem lehet könnyű ez a hisztis időszak. Ebből bőven kijut nekünk is, már több módszert kipróbáltunk, rászólás, ráhagyás stb. majd alakulnak, egyszer csak elnövik! :D Ti kistesót mikor vállalnátok be? Házatokon most milyen munkálatokat csináltok éppen? Nektek van kandallótok, ugye? Nekünk sajna nincs, de szeretnénk.....

Suzikám: Hogy vagy, minden oké? Hány hetes vagy most? Hozhatnál nekünk pocifotót is!!!! Anyud jól van? Mikor jöttök Mo-ra?

Mi jól vagyunk, ma vendégeink jönnek, csináltam répa tortát és sajtos pogit. Nagyon finom és egyszerű mindegyik, ha kell valakinek a recept, szívesen elküldöm!
Alexa sajnos náthás és köhög, jó lenne, ha nem betegedne meg, hiszen nemrég gyógyult meg. :( De tudom, hogy ez az ősz-tél sajna ilyen...

Millió pussz nektek lányok, most megyek! Szép 7végét nektek!

Kép

Kép
daniellla

hú de jó, újra éledt a fórum!

daniella!
köszönöm szépen, megkaptam a mailt is,csak egyszerűen tök fejem van és elfelejtettem megköszönni. én vevő vagyok a receptekre!

laar!
a sógornődnek ajánlom: lenkei alapvitamin+a teák, cickafark tea+nofiék tudják a másikat, én csak cickafarkat ittam. általában mindenkinek egyszerre egy helyen van peteérése, ikrek esetében van kettő, szerintem az,hogy csak az egyik petefészke termel sejtet, az nem gond, én is mindig bal oldalróll estem teherbe. tesódat is nézték? ennyi bőven elég és sok tejtermék, meg sárgarépa (ha lehet bio) azok segítik a megtapadást. de ha már rég próbálkoznak, kérjenek orvosi segítséget, mondjuk egy uh mellett végigcsinált peteérést és akkor az orvos azt mondja,hogy holnap akciózzanak vagy segít egy kis tüszőrepesztő injekcióval. de menjenek fürdőbe, ahol van spéci ilyen kezelés pl medvetónál egy hét kell hozzá. tesód kerülje az ülőfürdőt, szoros alsógatyát, egyen akicó előtt egy nyers toját (hőkezeltet) derék alá mehet párna és utána gyertya tartás, stb. ja és méhpempő kapszula nagyon jó nem kell a méreg drága, én 1300-ért vettem. hát kb ennyi jutott az eszembe, ha van valami majd még írom.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Daniella!
Én is már kipróbáltam egy csomó mindent és egyenlőre sikertelenül,akiknek nagyobb gyerekeik vannak, ők azt mondják elnövik, de még lesz rosszabb is...háát nem tom, ennél rosszabb?!:)
A gyerkőcnek jövő év elején kellene nekilátnunk..

A lakás készen van, az autó beálló teteje marad jövőre idén már nem lesz olyan jó idő sem, most a padlást szeretnénk leszigetelni még, h ne szökjön el a meleg,de minden fel van pakolva iszonyat kosz van, rengeteg meló lesz sajna, elapakolni felporszívózni, alapozni, szigetelés, és rá még osb lap, h járkálni lehessen rajta, és után a vissza pakolni, meg a tetőt is szigetelni.. meg az előszobát befejezni, a bútort meg még festeni kellene újra.
Igen, van kandallónk, nem nagyon használunk gázt, csak nagyon keveset..nagyon szeretjük, csináltunk rácsot elé, mert féltjük a kicsit állandóan rohangál nehogy neki essen, vagy megfogja.
A kandallovilag.hu-n láthatod a kandallónkat.

Köszi Etna, megírom neki.

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziasztok Lányok...

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket, édesek vagytok.
Niki, Améliának Boldog Születésnapot kívánok, tündéri kiscsaj. Nagyon jók lettek a képei... Sulival hogy állsz?

Etnám, Botiról isteniek lettek a képek és a kisfilm is tuti. Az orvosi részhez gratulálok, ezek igazán reménykeltő hírek....

Kirukám, mi történt veled? Agyrázkódás? Mesélj....

Suzykám, hogy vagy? Picuriról nincsenek újabb képek, hírek?

Petrám, írj egy kicsit, milyen volt pl. a bornapok?

Nálunk semmi különleges nincs, :-D, munka, munka, munka. Gyerekprojekt teljesen háttérbe szorult, majd alakul az életünk valahogy. :-) De happy vagyok, és azt hiszem, ez a lényeg.

Lucám, én is kérem szépen a naplót.

Most búcsúzom, kicsit fáradt vagyok...

Mindenkit csókolok, jövök majd... :-)

nofertiri

Sziasztok!

Van egy kis időm most irok nektek.
Mindenkinek nem tudok külön külön, bocsika.
Szóval köszönjük a köszöntéseket. Mi is kivánunk minden jót azoknak akiknek az elmult időben volt a szülinapja vagy névnapja!!!
Amélia nagyon rossz kislány, előjött a hiszti nálunk is. Minden érdekli ami nem neki való. Egyre több tünet van arra hogy hiperaktív lesz. Éjjelente már nem alszik olyan jókat mint eddig, gyakran fel kel, nem akar vissza aludni. Nagyon nehéz vele, folyamatos figyelmet igényel. Ha megyek én is dolgozni akkor majd anyu fog rá figyelni, jövö szeptemberben pedig megy az oviba. Tesó nálunk tuti hogy nem lesz mostanában az biztos.
A lakáson most csak festést csináltatunk, de elég sok helyen le kellett verni a vakolatot. Aki a kömüves az ismerős és ingyen csinálja, csak van neki rendes állása és nehezen ért ide befejezni, ezért jól elcsúztunk.
Amélia már minden megeszik, nagyon sok mindent beszél már, leirni nagyon sok volna. Mindent megért amit mondunk neki, és már tud a sarokban is állni!!! Ha nagyon rosszat csinál mindig beállítjuk, de csak vigyorog ránk.:) Már nem alszik kiságyban hanem átalakítottuk neki rendes ággyá. De közöttünk szeret a legjobban aludni.
Most hirtelen ennyi!

Puszilok mindenkit!
Niki

Kép

Családient.hu vonalzók
nikoletta80

Szép estét csajok! :)

Végre-végre-végre... írtatok sokat, erre várok már mióta!

Laar!
A hiszti kb. ilyen korban jön elő, ne aggódj, lehet még sokkal durvább is, de amit Etna írt, az lényeg. Amit egyszer nem engedtek neki, azt legközelebb sem, és amit egyszer engedtek, azt már többet nem tudjátok tiltani neki. Roppant jó eszük van és emlékeznek mindenre, túl járnak bárki eszén :) Nagyon rafináltak ezek a gyerkőcök, de majd előbb-utóbb alábbhagynak a hiszti témával. Én is voltam már úgy Tamással, hogy bőven elég lesz egy gyerek, nem bírok még eggyel, aztán máskor meg minden vágyunk egy tesó. Persze lesz is, de az biztos, hogy ugyanennyi idegeskedéssel, meg kiborulással fog járni, ha nem többel... Kitartás, mindegyikük átmegy ezen!

Etnám!
Léna Daniella tesójának a kislánya, nekünk Noémink van :) de nem baj. Jól vannak tesómék, járnak babaúszásra, már lassan fél éves lesz a kis csaj. Közel sem olyan aktív, mint Tamás volt ennyi idősen, Őt tökre nem érdekli a csörgő, vagy bármi játék, ha kezébe adjuk öt mp után eldobja. Viszont nyugodt baba, elnézelődik magában, alig hallani a hangját. Tamásnak múltkor az ölébe ültettük, azóta mindig fogni akarja, olyan helyesek, csak Noémi elkezd sírni mindig.
A bölcsiről még annyit, hogy a Ranchburgnak ebben is igaza volt: szerinte három féle gyerek van, idézem: "ha anyjához fűződő kapcsolata gyakorlatilag "elkerülő" kategóriába tartozik, beszoktatási idő gyakorlatilag nem létezik: a gyermeknek nincs veszteni valója, számára csaknem teljesen mindegy, anyja vigyáz-e rá, vagy valaki más, ezért első perctől jól érzi magát. Az ambivalens módon kötődő gyermek egészen másképp viselkedik. A beszoktatás rendkívül nehéz és hosszadalmas folyamat, melynek során kezdetben sír - az anyjától való elszakadás későbben is nehezen megy - és nagyon hosszú ideig (hetekig, néha hónapokig is) passzív; a többiek tevékenységében nem vesz részt, legfeljebb kívülről figyel jellegzetes tüneteket produkálva: piszkálja az orrát, a fülét, csavargatja a haját...Az oldódás első jeleként játszani kezd egy-egy játékkal, de leginkább magányosan. Gyakran tapasztalható, hogy az óvónőhöz erősen tapad, keresi közelségét, ha teheti hozzábújik és együtt nézik a többiek tevékenységét, a kortársközösségbe viszont csak későn és nehezen illeszkedik. Az ambivalens kötődés oka egyébként az anya kiszámíthatatlansága: a gyermek csecsemőkorától kezdve soha nem tudhatja biztosan, a következő pillanatban a "jó anyával", vagy a "rossza anyával" találkozik-e. Azzal aki pontosan és időben reagál a szükségleteire, mosolyog rá és dédelgeti, vagy azzal, aki nincs jelen, amikor szükség lenne rá, aki cumisüveget dug a szájába, amikor ő az ölébe vágyik, aki türelmetlen, érzéketlen és okkal vagy ok nélkül bünteti őt.
A gyerekek legnagyobb része a "biztosan kötődő" csoportba tartozik. A beszoktatás az ő esetükben sem könnyű annak ellenére, hogy már jóval kevesebb fizikai kontaktust igényelnek anyjukkal, mint korábban és rövid idejű szeparáció esetén alig-alig jönnek zavarba. Mindenesetre az új környezet, az anya egész napos hiánya egy három esztendős gyereknek még sok, ezért "kötelező", hogy tiltakozzék. Ha nem teszi, óhatatlenül felmerül a gyanú: nem volt mit elveszítenie. Az első nap gond nélkül eltelik, a gyerek jól érzi magát, nem sír anyja 8tán, aki estére szintén megnyugszik, úgy véli megoldotta a problémát. Másnap azonban rendszerint baj lesz. Az anya reggel ébreszti gyermekét és emlékezteti: indulni kell az óvodába. Az óvodába? - kérdezi a gyermek. Hát ott már voltam! A beszoktatás tortúrája tehát csak eltolódik, de óhatatlanul bekövetkezik. A biztosan kötődő gyermeknél ez azonban csak néhány napig, legfeljebb egy-két hétig tart. tudják, hogy anyjuk szeretetét, gondoskodását nem nem veszíthetik el és a kortárskapcsolatok varázsa magával ragadja őket. "

Na ennyi elég lesz, lényeg, hogy tényleg így van, Tamás erősen kötődő gyerek és semmi gond nincs vele leszámítva az első két és fél hetet....

Azt hiszem belőlem ennyi elég is lesz, regényt írtam, bocsi érte! Puszi mindenkinek, megyek, mert apa és Tamás harcol, rendet teszek :) _további kellemes vasárnap estét Nektek!

Kép

Kép
luca81

Annyira hiányzik, hogy olvassalak titeket, de tényleg nincs időm. Egyfolytában rohanok, vagy Ákossal játszok valamit. Már 2. hete náthás, és annyira nyűgös szegényem, úgy sajnálom :(
Csak a kiru kezdetőeket olvastam bocsi :? Mindjárt itt a bogaras pasi, úgyhogy mennem is kell.
Zalakaroson voltunk, és csúszdába ütöttem meg a fejemet. Elég hosszú ideig nem láttam, és bezsibbadt a fél oldalam, ezért úgy döntött a doktornő, hogy mentőt hív, biztos ami biztos. Röviden ennyi. Mondták, hogy agyrázkódás, 72 órás megfigyelés, de Ákos miatt nem akartam bent maradni, úgyhogy saját felelősségre kiengedtek.
Már én is csak nevetek rajta :D Lesz mit mesélni az unokáknak :)

Niki! a képeitek nagyon jók, gyönyörű kis hölgy lett Amélia :)

Puszika mindenkinek!

kiru84

Sziasztok Lányok!

Luca! Majd küld át nekem is légyszíve s bölcsis naplót, érdekel, hogy birkóztatok meg vele!

Ákos is jár, heti 1-2 alkalommal, délelőtt. Így kezdjük el a szoktatást.
Első alkalommal, végig ott voltam vele, de nem sokat foglalkozott velem, csak mikor elesett és megütötte magát szegénykém, de az is csak 10perc volt kb., aztán ment is tovább. Második alkalommal, már az ajtóból szaladt befelé játszani :) Annyira édes volt, úgyhogy ott sem maradtam vele, mondtam, hogy hívjanak, ha kellenék. Ebéd után mentem érte, nem győzték dicsérni, hogy milyen okos, milyen ügyes... Teljesen oda voltak, hogy ennyi idősen, ennyit beszél :) Ebéd után mentem érte, minta gyerek volt :)
Szerencsére nálunk ez könnyen ment.
Most olvasom, amiket írtál, Ákos nemigazán illik bele egyikbe sem. Rettentően anyás, mikor körülöttem van, csak én kellek és rajtam csimpaszkodik... De ha nem vagyok ott, nem hiányol, jól elvan. Ez pici kora óta így van. A nászút alatt is így volt, a papánál is, de amint megjelenek, csak anya :)

Van ott nem tudom mi a pontos neve, frédi-béni kocsi, az a kedvence :) és persze a csúszda. Anyától karácsonyra csúszdát kap, mi meg ilyen autót vettünk neki. Van itt egy bolt, ahol 12500ft, egyébként jóval drágábbak. Ha esetleg érdekel valakit, ilyesmi :
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=2

Most megyek, mert még egy rakás dolgom van, mielőtt felébrednek a fiúk.
Puszika mindenkinek

kiru84

Sziasztok Csajok!
Küldtem nektek mondókát, majd hallgassátok meg! Itt egy kép is a bölcsis Drágámról:
Kép
Jó éjt, puszi

Kép

Kép
luca81

Sziasztok Lanyok!
Ne hari,de meg mindig sok a dolgom,de talan rendezödnek lassan a dolgok es talan abbahagyhatom a dolgozast!
szoval ma voltam orvosnal,minden rendben a kicsikem aludt a kis fejet kitamaszva es nem mocorgott.....ülve aludt ugyhogy esely sem volt arra hogy az orvos lasson valamit.....:) 15 cm,szepen ki van fejlödve mindene a karja a labacskai a labfeje az alkapocs,nozikaja szoval minden a legnagyobb renben! a gyomra is televolt ugyhogy taplalkozik rendesen!
a ph-m jo a mehem szepen be van zarva ,8-an novemberben ,megyek haza es mar a hugom bejelentett 4d-re ,ugyhogy akkor remelem kiderül hogy kispöcsös vagy kispunis:)
parom nagyon fiut szeretne es a szivem szerint en is de ha kislany en akkor sem leszek szomoru,a fö hogy egeszseges legyen!
a neve ha fiu lesz: Carlos Louis Adamiak
ha lany akkor: Sarah Jessika Adamiak es ez mostmar marad:)
pocifotot igyekszem csinalnaltatni es felrakni,mar szepen lehet latni,most vagyok a 14+4 heten es ugye honaponta kell eddig mennem es minden honapba eddig feljött egy kilo :oops: hat remelem nem leszek Tank Aranka :lol:
de nem hanyok ,nincsenek rosszulleteim,ugyan ugy futok szaladok ugyhogy köszönhetek a jo Istennek hogy tenyleg Aldott allapotban vagyok! röviden ennyi lanyok,Anyukam nagyon boldog ..meg mindenki a csaladban! Egy napra hazaugrottunk magyarba/par hete/ a parommal mert a hugomnak kifizettem a hazat,mert valnak sajnos es nem akartam hogy elusszon,es a kis draga Bazsi olyan edes volt,mert anya tanitja hogy lesz kis unokatesoja es kepzeljetek simizte a hasam a kis kezevel adott a hasamra puszit es mondta hogy ott van bent a kis Öcsi:) en meg megtanitottam vele hogy mi Ö a Keresztanyunak?:) /Nekem/ es akkor mondja ,hogy en vagyok a keresztanyu gyemantos kisfiuja ugy sirtam azt hittem megzabalom! iszonyt okos ö is! Anyanak jo lett a mamografaias eredmenye okt 6.-an volt hala Istennek nincs jele raknak,meg gyengelkedik a kemotol de erös nagyon ha jön a kis eletem aprilisba Anya jön ki hozzam masfel honapra!
es annyira lelkes es boldog hogy leirni nem lehet!
hat ennyi a csaladraol es rolunk!
Etnam ,nagyon szep ez a Boti fiu igazi kis szivtipro:)
nagyon örülök hogy jok az eredmenyeid es remelem es szivböl kivanom hogy sikerüljön a baba mikor szertnetek:)
Niki utolag is Boldog Szülinapot a kis Amelianak,nagyon szep kislany!
Es mindenkinek akinak a közeljövöben valamilye volt!
tudjatok ez vagyok en.... :oops:
Kirukam neked külön szeretnek gratulalni kicsit megkesve ...nagyon gyönyörö menyasszony voltal!
a naszutat sajnalom...de ugy ahogy irtad -ezt tutti nem fogjatok elfelejteni:)
Lucam örülök hogy jol erzed magad a munkahelyen es Tamas is a bölcsiben ,el vagok töle is ajulva hogy milyen szep kis/nagyfiu :)
Petram,Daniellam,Laar ,Angyalom szertettel öellek benneteket es a gyerköcöket ! mennem kell hiv a kötelesseg ne haragudjatok! igyekszem mihamarabb jönni! millio puszi es öleles Nektek!
suzi2

Sziasztok!

Jöttem egy kis bekukkantásra. Du. indulunk Bp-re és vasárnap du.-ig fent leszünk. A húgomnál alszunk majd, ő fent tanul, egyetemista. Beterveztünk egy csomó programot :D barátnőzés, állatkert, Ikea...ilyesmik. Elvileg az idő is szép lesz, remélem, így marad, ahogy ígérték. Nálunk most gyönyörűen süt a nap!

Kiru: Pont ezt akartam írni én is, hogy Alexa sem illik bele abból a 3 gyerektípusból egyikbe sem. :D Ő is olyan, mint Ákos, hogy ha ott vagyok, csak én vagyok a jó, anyás, bújik stb. de ha közösségbe megyünk, Baba-Mama klubba vagy Ringatóra, szuperül elvan más gyerekekkel, egyből megy velük játszani, közvetlen, van, hogy 15 percig nem is keres. :D Ákos mondatokat is mondd már? 2 szavasokra gondoltam persze. Alexa még csak szavakat mondd, de egyre többet és rengeteg mindent megért.

Luca: Nagyon édi a bölcsis Tamás ezen a képen, igazi nagyfiú!

Suzikám: Örülök, hogy minden rendben veled és hogy szépen gömbölyödsz!!!! Várjuk a pocifotót! Szép neveket választottatok a picúrnak! Kiváncsi vagyok, hogy pöcsös-e vagy puncis.

Laar: Nálunk is kellett igazítani a tetőszigetelésen. Ugye gipszkarton a mennyezetünk. Felette van az a gyapot, de megnézte nekünk egy ács ismerős és kiderült, hogy nem volt rendesen lehajtogatva, elrendezve és így kiszökött a meleg itt-ott. Meg valami pvc csöveket kellett még tenni 1-2 helyre a páraelvezetés miatt. Illetve a kémény körüli szigeteléssel is csináltak valamit, mert már 2x leáztunk a kéménynél, remélem, most jó lesz. Ha minden igaz, a jövő héten parkosítunk is, utána már nem lehet, ha jön a fagy, 3 fát és néhány bokrot szeretnénk elültetni, most még csak fű van, semmi más.
Mírácska hisztije? :D Ne aggódj, Alexa is magas szinten műveli a dolgot, remélem, egyszercsak kinövik. :D Aztán majd jön a dackorszak. :D Hurrá!

Na puszika csajok, próbálok még tenni 1-2 képet, ha összejön, régen hoztam már.

Kép

Kép
daniellla

Angyalom: Még neked akartam írni, hogy ne aggódj, ez a "piros lámpás sírás" tipikus a kicsiknél. Alexa is ilyen volt, ha megállt az autó a lámpánál, elkezdett sírni a hordozóban, de ahogy zöld lett és indulhattunk, már semmi baja nem volt! :lol:
Hozhatnál friss képeket Mátéról és Eszterről! Puszi nektek!

Kép

Kép
daniellla

Kép

Kép

Kép

Kép

Az utolsó képen tesóm Lénája látható.

Kép

Kép
daniellla

Suzi! Örülök, hogy minden rendben van veletek, és szépen fejlődik a kisbabátok. Sajnálom, hogy a húgodék válnak.

Daniella! Csodaszép nagylány lett Lexike :) Ákos mond már mondatokat és mondókákat is.
Pl: hinta palinta, (r)égi duna ugo(r)j duna, lupp :) ; zsipp-zsupp kender zsupp, ázik kidobjuk, zsupsz; cifra palota ablaka rózsa vár :) ; tente baba tente; sétálunk, sétálunk dombra csüccs :)
Ilyesmiket :)

De nagyon édes:) Altatásnál, ő énekelget magának :) Ha elhallgat, akkor alszik :) 10-ig számol,

Nagyon szépen beszél, mindent mond, amit akar, és megért mindent. Rengeteget segít, olyan édes :)

Lányok most mennem kell, nagy baj történt a családban, amit ide nem írok, ha valakit érdekel, majd emailben leírom.

Puszika mindenkinek

kiru84

Kiru!
Iszonyat ügyes Ákosod beszéd terén, még mindig csak azt tudom írni, tök ugyanolyan, mint Tamás. Ákos most annyi idős, mint Tamás tavaly karácsonykor, ő is elmondta: nincsen karácsonyfa, elvitte Jézuska. Édes volt nagyon. Érdekes, hogy némelyik gyerek ilyen korán kezd el ennyire szépen beszélni.
Én mindenképpen kíváncsi vagyok a "nagy bajra", írd meg mailben! PUszi Nektek!

DAniella nagyon helyes Alexa, igazi hölgy, sokat változott szerintem. Szerencsétek van, hogy közösségben is ilyen jól elvan, sajnos én ezt soha nem mondhattam el TAmásról, Ő visszahúzódó, nehezen barátkozó típus. De ennek ellenére mégis jól érzi magát a bölcsiben hála égnek. Léna nagyon helyes, hatalmas baba. Majd én teszek fel képet Noémiről, csak most itt nincs friss. Puszi Nektek is!

Most megyek, csak ennyi voltam, indulunk lassan haza, anyunál vagyunk most. Puszi mindenkinek! Etnám még Neked akartam írni: csúcs szuper képeket tettél fel iwiw-re, Botival ketten.... hát nem is tudom mit írjak :) Nagyon szépek vagytok! PUsszantás!

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!

Ki mit kért, vesz a gyerkőcének, és magának karácsonyra?
Sajna nem sok ötletem van, és mindenki ezzel csesztet már.

köszike

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziasztok!

Laar! Mi már a gatyánkat is ráköltöttük Ákos ajándékaira, úgyhogy ebből majd lesz amit névnapjára kap majd és sztem még a szülinapjára is marad. Tanuló kutyust vettük meg, most a tescoban le van árazva, tanuló cd lejátszót, teknőst aminek formák vannak a hátán és kalapács van hozzá, azt a frédi-béni autót, amit már írtam, egy nagy játék konyhát, felfújható urgáló tigrist és verdás hálózsákot. Majd meglátjuk, ha a nagyszülők és a dédik pénzt adnak, akkor ezeket, ha nem, akkor nem kapja meg mindet.

Luca! Tamás tündéri, nagyon jóképű kis hapsitok van :) Most majd jobban odafigyelek mit mondasz Tamásról, hogy Ákosnál mire számíthatok, olyan egyformán fejlődnek :) Örülök, hogy már szereti a bölcsit!

Etna! Nagyon jók az iwiw-es képeitek, szépek vagytok :) Már nem mondhatod Botira, hogy Norbi klón, tök úgy néz ki egy pár képen, mint te!

kiru84

szaisztok csajok!

kirukám!
engem érdekel a tragédia remélem nem annyira vészes. köszi a bókot, jó volt a fotós, mert mindenki azt mondja, hogy nagyon hasonlít rám. én röhögök, mert még az orrát is úgy húzza fel, ha viszket neki, mint az apja. egyedül a szeme hasonlít rám, ezért látják úgy sokan, hogy tiszta én. tök mindegy, imádom így is. :D bár néha kibukom tőle, mint ma, ha kint esik, nekem végem. botinak kell a levegő és a futkározás. itthon csak unatkozik!

laar!
amiket kiru vett, mi is megvettük, de sajnos botit nem kötötték le, a tanuló kutyával max 8x játszott dec óta. én most adok el minden fisher price játékot és megfogadtam, hogy nem is fogok többet venni, mert méreg drágák és nem mindegyik érdekli botit. a csigánál tök hamar rájött, hogy nyitható a teteje és nem a formákban dobálta be a játékot, hanem kinyitotta.
nálunk szigor van karira és szülinapra mindenki 1 dolgot vehet, mert boti a játék hegyek tetején unatkozik! 2 évesen elkezdik a szerepjátékokat, lányoknak jó a kiskonyha, kislábas, kisfelmosó, porszívó, kismosógép, mikro, stb. szuper kis vackot lehet berendezni neki konyha gyanánt, fodrászat is nagy sikert szokott aratni, mert imádnak majd fésülni, jobban jársz, ha csak a babát és nem téged :D
van egy játék, ami a finommotoros tevékenységet fejleszti, magyar találmány, isteni, még mi is játszottunk vele anno, én pötyinek hívom, sárga tábla, sok kis színes beszúrható gyöngy. ha ott ülsz mellette játszat már most vele, a tábla lyukas, így, ha beletalál a kis gyönggyel a lyukba az már kezdetben nagyon jó, aztán lehet vele virágokat kirakni, stb, később azzal meg lehet tanítani a színeket.
és az alapjáték a duplo. 18 hós kórtól szinte minden gyereknél kéne, hogy legyen. az álaltos nagyon jó, mert minden gyerek imádja az állatokat és épít nekik házikót,stb az árárn elájultam!
a színes fakokckák is szoktak tetszetni, amiben van téglalap, kocka, kúp, gúla,stb. azzal jó kis tornyokat lehet építeni.
vagy, ha sokat jártok boltba, akkor kis pénztárgép. ami hasonló,mint ami neked van nagyban, az mind fog neki tetszeni. hajszárító, baba +kád, valamelyik babához van kisbabakocsi, hordozó és utazóágy, na az nagyon szuper, még nekem is jó lenne :D frankón, mint a nagyoknak.
olcsóbb kategória, a csattogó szárnyú lepke, olyan kislány nincs a játszón, aki ne akarná boti lepkéjét elkérni. szép színes.
hát tudnél még sorolni, lányoknak nagyon könnyű, fiúknál, autó, motor, építési gépek, szirénázó autók, építő játékok akicó figurák, hát férfiak :roll:
nem tudom mira rajzolhat-e, de szerintem lassan vehetsz neki hozzá eszközöket. boti is most kezdi el ezeket használni. van tolla, papírja, aztán ír. hát egyenlőre ennyi jut ezembe, de még biztos tudnék írni. az ő korosztályuknál a szerepjátékokhoz szükséges tárgyak mind nyerők, abból meg van kínálat. kedvencem a kis robotgép, miket ki nem találnak.

daniella!
jó volt majdnem találkozni :D azóta ezen mosolygok, hogy nekem tök egyértelmű volt, hogy örsön van csak ikea, neked meg,hogy budaörsön :D még az örs is stimmel :D remélem jöttök még felénk és akkor át tudja adni boti alexának az ajit. nagyon készült rá, még meg is harapdálta egy kicsit. :lol: tündériek a csajok, alexa már kész nagylány, léna fülbevalója nagyon csajos.

én is kemény lelki dolgokat élek meg, a legjobb barátnőmnél (márk anyukája) jön a második baba, csak épp nem akarják, mivel külön mennek és megy abortuszra. nekem ez borzalmas, hogy én meg ennyit küzdök érte. ne értsétek félre, nem ítélem el, csak még mindig előjönnek irigy érzések e téren, hogy más elveteti én meg mit küzdök. az élet ezen területén vagyok csak irigy, ezt vállalom. de sokat vigyázok márkra, mert a kriszti egyedül intézi, a pasi el van tűnve, se gyerektartás, se semmi. 30ezer egy abi. nyugdíjasoknak van kedvezmény, ezen beszartam. túl kéne lennem már ezen és elfogadni, hogy nekem és sok más hozzám hasonló sorsú párnak lombik is egy isteni ajándék, de olyan nehéz elfogadni. lehet, hogy mos kicsit érzékenyebb vagyok, mert nekem megjött, holott én hogy örültem volna, ha nem jön meg. :twisted:

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket..
Fa építőkockát kapott a kis csaj szülinapjára, tanuló kutyusa születése óta van és a mai napig imádja, azzal tanult meg táncolni, formás teknősünk is van,sosem játszott vele, hiába mutattam neki, h rakosgatni kell bele a formákat nem érdekelte, most van rákötve madzag és húzogatja maga után.Rajzolni imád van óriási és pici mágneses rajztáblái, színes ceruzák, zsírkréták amikkel már régóta rajzolgat, és aszfaltkréta, még rossz időben is ki kell vele menni rajzolni az udvarra...Én babát szeretnék neki venni babakocsival, tegnap voltunk Vilcsiéknél és le sem tette a babakocsit.Anyum ki is akadt mikor mondtam neki, h babát akarok a lánynak, rám förmedt, h én ne vegyek neki semmit...Mi az , h ne vegyek neki semmit, kérdeztem...Ő laptopot akart, de remélem lebeszéltem róla..dédiékkel meg még nem beszéltünk, h mit vesznek neki.Csináltam már egy kisebb listát amiben van takarító szett, memória kártyák, figurás dominó, bábok, műanyag építő kocka, és a szánkó természetesen ami nem maradhat már el:)A konyhához sztem még kicsi, nem nagyon fözöget meg ilyesmi, talán majd jövőre.Etna, én meg úgy látom, h fiúknak egyszerűbb a vásárlás:)
Én mindig átgondolom, h mire mennyi pénzt adok ki, az olyan játékot amit később nem tudunk már elő venni, mert kinőtte a gyerek, olyanra nem is adok ki pénzt,vagy ha van belőle olcsóbb akkor azt veszem meg, borzasztó drága minden , nagyon meg kell gondolni mire mennyit érdemes kiadni.

Etnám!
Engem is nagyon bántanak ezek a dolgok, pedig nekem nem kellett megszenvednem a kis csajért.Nem tudom, h miért ilyen felelőtlenek az emberek, úgy is együtt lehet lenni, h nem került pénzbe a védekezés, nem lesz belőle gyerek,és csak egy kis odafigyelést igényel a dolog.Nem értem, h aki nem akar gyereket és nem tudnak védekezésre költeni azok miért nem tudnak odafigyelni kicsit.Egyszerűbb 20-30e ft-ot vagy többet kifizetni abortuszra, mint egy kicsit megerőltetni magukat és oda figyelni?!Mondjuk még mindig jobb, mintha megszülnék és elásnák, kukába dobnák stb.De akkor is érthetetlen ez számomra 2010-et írunk már milliónyi védekezési lehetőséggel, és még mindig vannak olyan emberek aki úgy esnek teherbe, h nem akarnak gyerkőcöt.
Ne szomorkodj, sajna mindig voltak és lesznek is olyan emberek akik eldobják, elvetetik a kicsijüket...mi ez ellen nem tudunk mit tenni..nem szabad ennyire a szívedre venni bele kell törődni.

Összefog jönni az a második baba, mindent megteszel érte és mi is szorítunk nagyon.

millió pusza mindenkinek.

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziasztok dragaim!

Latom minden a regi es irogattok, sajnos en mindig csak atfutom a soraitokat, hogy lassam mindenki jol van. Es ennekk orulok.
Olyan rohanos napjaink vannak. MIndig orultek haza van. Ferjem jon delutan Eszterrel bolcsibol, en szinte mar indulok is suliba.
Matekam holnap lesz 4honapos, nagy fiu:) 7kilo es 63cm. Sajnos mar felesben kapja az anyatejet a tapival ugyhogy ugy dontottem holnaptol mennek a gyumi es zoldseg levek is, persze csak lassankent, szinte elis felejtettem hogy kell kezdeni a hozzatapit, ha van otletetek szivesen veszem:)
Eszterkem nagy bolcsis lanyka, csakhat annyi hulyeseget "hoz haza", hogy csak nezzunk a ferjemmel, persze ugyanennyi okos dolgot is tanul. Millio mondokaval bovult a kincstar, van olyan amit o tanit nekem es meg csak 27hos, levagyunk dobbenve sokszor.

Suzy, nagyon orulok, hogy minden rendben baboval, es edesanyaddal is. Mindig furkeszem a soraidat:) Sajnalom tesod valasat. Menthetetlen a dolog? Draga kicsi Balazska, o szenvedi meg igazan. Nagyon vigyazzatok ra! Persze tudom hogy igy lesz:) Simi a pocilakonak!

ETnam, koszi a kepeket. Boti az en kis szivtiprom, hat egy macso man:) Nagyon jo lett az osszes foto:) Gondolom kilehetne tapetazni a hazat vele:P Anya buszkesege:) Drukkolok enis baba ugyben:) Tokos csaj vagy es hidd el minden rendben lesz!

Daniellam, Alexa egy tunder amelett, hogy ilyen okos es ugyes mar, gyonyoru is. Kesz holgy. Nem ker kistesot? Vagy meg nemigazan tudja mi az?

Laar, igen koran keszultok a Jezuskara. Igaz Eszter is sirt valamelyik nap egy poni utan, es mondtam hogy majd irunk a MIkulasnak. Elobb megakartam venni, de aztan arra gondoltam, hogy nem lehet mindig igy, hogy elnyekkenti magat, es rogtonmegkapja, akkor nemis orulne neki, es tenyleg minden csoda 3napig tart a jatekoknal altalaban:) Biztos kitalallsz karacsonyig valamit, es valami jo otletnek enis orulnek:)

Petram, ti hogy vagytok?

Luca, Nagyon edes Tamas a kepen, es a mondokat is megkaptam. Nallunk is ez a helyzet a videozassal, ha meglatja, hogy veszem, akkor elszegyenli magat es elhallgat. Ugy szoktam cselezni, hogy azt mondom Matet videozom, es kozben kerem h mondjon neki mondokat:)

Kiru, nagyon jo ez a beosztos modszer. Igy sokszor fog orulni. Lehet, hogyha egyszerre kapja nem lesz olyan nagy hatas:) Meg jo hogy egyenlore el tudjatok dugdosni ezt a sokmindent!

Most mennem kell lassan, Mate nem egy nagy alvo szinte egesz nap ebren van, meg csoda hogy most elszorakoztatta magat!
Mindenkit puszilok, es igyekszem enis jonni. MOst hogy latom, hogy ti is aktivak vagytok, nekem is megjott a kedvem, csak idom is legyen:)

Kép
Kép
a.angyal88

A lenyeget majd elfelejtettem, teszek fel nehany kepet:)

Kép Kép Ez az egyik gyakorlasom a baratnomon, fontos lenne a velemenyetek!
Kép Kishercegem
Kép Itt csak ugy nez ki mintha leakarna rugni az occset de nem...:)

Kép
Kép
a.angyal88

Szia Angyal!

Csodaszépek a gyerkőceid..milyen nagy már a Máté.Nagyon ügyes Esztered.Leírhatnád az új mondókákat amit tanulsz.

Nem látszik a képen azért kérdezem, h a bnőd szemének belső szemzuga világosabb e, vagy fényesebb? Én tennék egy kicsit rózsaszínt oda a lilára ...A külső szemzugot kicsit még sötétítettem volna,ha nincs sötétebb lila szemhéjfestéked akkor amikor kihúztad a szemét a szemceruzával , a szélét kicsit satírozd be, majd az ujjbegyeddel maszatold el kicsit és után menjél rá szemhájpúderrel, de akár sötét színű, szürke árnyalattal is festheted a szélét, de nekem így is tetszik:)Csak nem sminkesnek készülsz?

puszika

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Angyal!

Küldök egy képet, sajna az én szemhéjfestékem egy lószar, de remélem azért látszik, hogy a külső szemzug sötét része hogyan van festve, kicsit V alakban szoktam én, de lehet h ezt egy sminkes megcáfolná..:)
Kép
lehet h a tied is így van csak nem látszik ennyire, mert nem elég sötét.

puszka:)

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Laar! A szánkót kifelejtettem, azt anya vesz majd neki, és csúszdát vettem még neki. Mást nem.

Angyalka! Nagyon szépek vagytok, csodásak a gyerekeid :) A sminkhez nem értek, de tetszik.

Most mennem kell, puszika mindenkinek

kiru84

Sziasztok Csajok!
Csak gyorsan egy közös kép a Drágaságainkról :) Aztán majd jövök bővebben a hétvégén, de most semmi időm. Tamásom köhög ezerrel, náthás, nem tudom itthon fogni, fele csoport ilyen a bölcsiben. Láza nincs, holnap reggel azért apa elviszi dokihoz, hogy hallgassa meg. Na puszi mindenkinek és itt a kép:

Kép

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!

Luca! Nagyon édes ez a kép, milyen nagyot nőtt Noémi :)

Tudnátok nekem segíteni? Képeslapot szeretnék csinálni, 1 éves kisfiúnak, amibe az ő képét tudom valahova beilleszteni. Csak nagyon kis méretűeket találtam, amiket úgy kell megrendelni. Itthon szeretném kinyomtatni.

kiru84

Kiru!
itt egy cÍm: http://www.kepkeretek.ladyj.hu/
válassz keretet, mentsd le és küld el nekem mailben a két képet (keretet, meg amit akarsz bele) megcsinálom neked. Így leírni kicsit bonyolult, kell hozzá egy progi, amivel összerakom a kettőt. Várom a képeket! Puszi

Tamásom ma itthon maradt apával, elmentek reggel dokihoz, szerencsére nem komoly, bár nagyon durván köhög, a tüdeje tiszta. Kapott köptetőt, lázcsillapító kúpot írattunk neki, mert ezek három hónapos lejáratúak, tök rövid a szavatossági idejük. Most teljesen náthás is, az orrán abszolút nem kap levegőt, megtörölni sem nagyon engedi, szívatás sem tetszik neki annyira mint eddig, mindig köhögni kell közben neki. Éjjel mellettem aludt, mert éjfélkor olyan keservesen sírt, át akart jönni, persze áthoztam, de hárman csak szoronkodtunk, így apa átment az ő szobájába. Kb. óránként ébredtünk, mert állandóan köhögött, bedugult az orra, sírt... gázos éjjel volt, max. 3 órát aludtam és ma egész nap melóztam :( remélem hamar meggyógyulunk! Puszi Mindenkinek!

Kép

Kép
luca81

jah és a legjobb hírt elfelejtettem mondani: ma reggel, mikor megjöttek dokitól apával, levették a pelust és egész nap nincs alatta, (alvásnál volt) és mindig jelzi, ha pisilni kell neki, nagyon ügyes. Holnap dédi vigyáz rá, viszek neki csere ruhákat, aztán lehet pelus nélkül, utána még három nap itthon és lehet kedden úgy megyünk bölcsibe, hogy nem lesz pelusunk? Hát boldog lennék, remélem sikerül!

Kép

Kép
luca81

még gyorsan egy minta Kirunak, most szórakozok pont ilyen képekkel, mert a rossmannban akciós előhívás van és már csak holnap lehet beadni. Ilyen képre gondolsz?

Kép

Kép
luca81

Kép

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!

KOszonom a dicsero szavakat a gyerkocokrol:)

Laar, nagyon jol allnak neked ezek a szinek. En kozmetikusnak keszulok, aminek egy resze a sminkeles. Sajnos az en kepem eleg sotet ezert nm latszik olyan jol, hogy a szele sotetebb, ez egy fustos smink kulonben nem lila, hanem egy nagyon sotet kekbol csinalltam :) Belso szemzugban nincs vilagos szin. Karacsony megoldva akkor?? Es hozzatok jon a miki is?

Kiru, Matekam no mint a gomba, es nem tudom neked hoy tunik, de olyan kis dundus, mint a te nagyfiad:)

Lucam, gratulallok nektek a pelusmentesseghez. Mi most ott tartunk, hogy csak ejjel van, de ettol is szeretnenk megszabadulni. Nemtudom hogy lehetne. Mert nm mindig veszem eszre mikor ebred, es nem merem anelkul hagyni. DE gondolom madcsak elmarad ezis. Nagyon edes ez a kep. Hogy kell ilyet szerkeszteni?

Puszi mindenkinek! Jjo ejszakat!

Kép
Kép
a.angyal88

Luca! Köszönöm szépen :) Sikerült megcsinálnom, majd átküldöm, megmutatom milyen lett :)

Angyalka! Nekem is feltűnt, hogy jó húsban van Mátékád :) Előkerestem Ákos babakönyvét, 4 hónaposan 7200g volt és 66,5cm. Egyébként én sosem láttam kövérnek, ahogy sztem Máté sem az :) Azt tudom, hogy nem volt sovány, és voltak kis hurkák a lábán, de nem mondhatnám hogy olyan michelin baba lett volna.

kiru84

Sziasztok!
Sajnos Tamásom nincs jobban, sőőőt...éjjel még örültem is, mert alig köhögött, na persze ennek reggel meg lett "böjtje". Szegényem fél hétkor ébredt, majdnem belefulladt a köhögésbe, hányni készült, közben sírt, erőltette a köhögés, a szája tele volt zöld trutyival, nem köpte ki, csak ott tartogatta...szörnyű volt. Mellette tiszta forró, jó lázas lehetett, meg se mértem, adtam neki egy kúpot. Sírt, a nyakamban lógott, már nekem is majdnem a könnyem folyt, persze 3/4 7-kor rohannom kellett melóba, mert ráadásul egyik kolléganőm szabin van, így egyedül vagyok 7-8ig. Szóval így indultam el, hát senkinek nem kívánom :( Apa maradt vele, úgy volt átvisszük mamához, de sírt, hogy nem akar dédihez menni. Oké, apa marad vele itthon, de szabija ugye nincs. Hívtam mamit melóból, kitaláltuk, hogy átjön, hátha jobban beleegyezik Tamás a dédibe. Így is lett, fél 9-kor apa átvitte őket, elment dolgozni, arra már hatott a kúp, jobb kedve lett. Egész délelőtt elvolt, délben hazamentem, 38 volt a láza, megint kúp... fél 5-re értem mamihoz ismét, tök meleg volt, megint 38... kúpot ugye nem kaphat, mert egy nap hármat lehet, akkor este kilőve. Így 7-kor itthon beleültettük a hűtőfürdőbe, miután 39 lett a láza. Majd kúp, végre megitta a kakaót is, (amibe amúgy bele tudna fulladni, de két napja,mióta az orra be van dugulva, nem issza...) most alszik apa helyén, levegőt alig kap, szuszog ezerrel. Nem tudom mikor lesz jobb, félek, nehogy komolyabb baja legyen. Oké, hogy nem kell tömni egyből antibiotikummal a gyereket, de ha holnap este is még ilyen lázas lesz, akkor irány az ügyelet. Drukkoljatok csajok, hogy jobban legyünk! És hogy ne legyen mindez elég: apának és nekem is tökre fáj a torkunk, Cataflam, meg egyebek... szóval kész vagyunk, itt a három napos hétvége és tessék... :( Na puszi és bocsi, hogy ilyen hosszú lettem

Kép

Kép
luca81

Luca! Jobbulást kívánok Tamásnak. Szegény kis drága, nem lehet könnyű neki, meg persze nektek sem :( Remélem holnapra jobban lesz! Puszi

kiru84

Sziasztok!

Köszi, angyal.Milyen sulit végzel?

Luca!Hogy van Tamásod, remélem már sokkal jobban.Mihamarabbi gyógyulást.

Daniella!Mostanában nem látlak, csak nem betegek vagytok ti is?

Puszika mindenkinek

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziasztok Csajszik!

Lucám: Először is jobbulást nektek, még olvasni is szörnyű volt, amit írtál, szegény Tamásom, remélem, már jobban van! Borzasztó lehetett így elmenni dolgozni és otthon hagyni őt sírva! :cry:
Nagyon édes Tamás és Noémi a fotón, Noémi is jó nagy csajszi már! Látszik, hogy Tamás nagyon szereti őt.

Kiru: Ákosod 7200 g volt 4 hónaposan? :o Nem semmi... Alexa alig 1 kg-mal volt több 1 évesen (!!!!), 8400 g volt akkor. :D Hát igen, a kiscsajom nem egy husigombóc, még mindig csak 9,5 kg. Viszont magas, már hónapok óta mindenki 2 évesnek nézi, pedig még csak szeptemberben volt másfél.
Nagyon ügyes Ákos, hogy már ennyi mindent mondd és hogy mondókázik is, nem semmi...Tesóm kisfia 2,5 évesen kezdett el beszélni, hihetetlen különbségek vannak. Alexa egyre több szót mondd már, de mondatokat még nem, max. olyanokat, hogy: "Szia apa!" vagy a "Vaú-vaú alszik, iszik...stb." Viszont szinte mindent megért, sokszor magam is meglepődöm rajta.

Etna: A talink egy kicsit félresikerült, ez biztos :D :D legalábbis jól félreértettük egymást. :D Én egyértelműen a budaörsiben gondolkodtam, te meg az Őrs vezér tériben. :) Na majd legközelebb! Pedig nagyon jó lett volna találkozni! Még volt is egy olyan kósza gondolatom, hogy megkérdezlek, biztos ugyanarra az Ikeára gondolunk-e, de aztán mégsem hívtalak. Pedig előző nap tényleg ott jártunk nagyon közel hozzátok, a rendelőintézet gyógyszertárjában.

Laar: Úgy tűnik (kopp-kopp), hogy mostanra gyógyult meg Lexi. Kisebb-nagyobb szünetekkel már szeptember közepe óta beteg volt. :( Mindig egy kis láz, egy kis köhögés, egy kis nátha, piros torok ilyenek....Már nagyon elegem volt! 2 antibiotikum kúrán is túl vagyunk már. Majdnem 3 hétig kellett szívnom az orrát, képzelheted....Remélem, most már teljesen meggyógyult!
Végülis milyen ajándékokat kap Míra karácsonyra, eldöntötted már? Én Alexának mindenképp szeretnék diavetítőt filmekkel, mi azt gyerekkorunkban imádtuk! Lehet, hogy még kicsi hozzá, de talán valameddig leköti már, na és jó lesz az később is. Timiék jól vannak? Elég keveset jár fórumra. Kistesót szeretnének?

Angyalom: Alexa még nem kér kistesót, szerintem még kicsi hozzá, hogy ezt kifejezze, viszont az tény, hogy imádja a kisbabákat, Lénáért is nagyon odavan, sokat simogatja. Nagyon szépek vagytok a képeken, köszi, hogy tettél fel, Máté milyen nagy már, Eszterke gyönyörű, tisztára rád hasonlít, olyan, mintha te lennél kicsiben!!!! A sminked nagyon ügyes szerintem, nekem tetszik!

Mi jól vagyunk, ma délelőtt voltunk itthon a temetőkben, holnap pedig megyünk vidékre a párom rokonaihoz.
Szép 7végét mindenkinek, pussz csajok!!!!

Kép

Kép
daniellla

Kép

Kép

Kép

Kép

Hoztam nektek néhány pesti képet, az első 2 az Ikeában készült, Laar, azzal az 1. képen lévő játékkal (most nem jut eszembe a neve), nagyon szeretett játszani Alexa, van ilyen Mírának? A 3. kép a hazafele úton készült, a 4. pedig már itthon. :)

Kép

Kép
daniellla

Daniella!

Örülök, h meggyógyultatok...a mi nózink is folyt, de már sokkal jobb, nagyon ritkán szívom neki, van h sikerül már a zsepibe is kifújnia.

Nagyon nagyot nőtt Lexi, nagyon megnyúlott.Nincs ilyen játékunk, de teszik lehet h veszünk neki.
Pontosan még nem döntöttük el az ajándékot, de sztem babát kap babakocsival tőlünk, h a többiektől mit azt nem tom.Anyumnak ma mutattam a tesco újságban volt egy húzhatós hernyó az nagyon tetszett, Míra szereti az ilyet.

A Timi nem nagyon netezik mostanában, msn-en is ritkán van, most elutaztak a kicsivel az anyukájához, a hét közepe felé beszélünk majd telefonon.Jól vannak, nem szeretnének kis tesót, megy vissza dolgozni, majd később szeretnének.
Voltunk náluk hétfőn nagyot nőtt a Vilcsi és ducibb mint a Míra, úgy kikerekedett, alig ismertem meg 12-13kg között van azt mondja a Timi:)még mindig nagyon kis eleven...Édesek voltak rakok fel képeket ide mindjárt...jól eljátszottak a csajszik.

Nemrég jöttünk haza anyuméktól, megyek játszunk egy kcisit a csajjal.

puszika Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

lucám!

írj, hogy tamásom jobban van-e, remélem igen. nálunk sajnos, ha láz van rögtön kataflam cseppet adok, mert ilyen himi-humi nurofen és kúpok botinál szart sem értek. ha lázas, rögtön 39 fölött van, nem ritka, a 40 fok sem. azt próbáld ki, ha legközelebb magas láz lesz, mert nálunk a hűtőfürdő egy borzalom. együtt sírok a gyerekkel és csak ideig-óráig viszi lesz egy két tized fokot. én is antibiotikum ellenes vagyok, de ha agyereknek napokig magas láza van, akkor én simán kérem a drnőt, hogy ne húzzuk tovább. igazk, hogy állandoan a supraxot írja fel,amit nem bír boti gyomra, de a méregdrága probiotikummal együtt (nem a normafluor) jó és másnapra láztalan.

daniella!
elájultam, hogy alexa milyen nagylány lett, már nem tiszta apja, szerintem tiszta anyukád!látom rajta, hogy jó belevaló csaj lesz, de tele van szeretettel az egész gyerek, biztos könnyebb dolgotok lesz tesó ügyben, mint nekünk. nálunk boti elég durva. jó edzett gyerek lesz a második, az már biztos. egyre jobban készen érzem magam rá.

laar!
baba az jó ötlet, szerintem azzal nem lehet egy kislánynál melléfogni. annyi a váalszték belőle, egyik aribb, mint a másik. mekkorák lettek a csajok. vilcsi, mintha az apukája klónja lenne. mira vegyes, téged is és a párodat is nagyon látom benne.

lányok segítség kéne! most lesz az 5. házassági évfordulónk és kéne egy kis nyugis hely, ami nincs nagyon messze pesttől és jó áron van, nem kell 5*-os horror árú, csak 2 napra, ahol boti is jól érezné magát, mert nálunk ő is jelen lesz, mivel nem vállalják be anyuék. minden ajánlat érdekel!

suzy!
jaj még neked nem is írtam, hogy nagyon gratulálok, a kiscsajok szoktak elbújni, bár tudom,hogy fiút akartok, de szerintem tök mindegy. alig várom már, hogy újra babázzon a fórum.

angyal!
nekem bejött a füstös smink, kicsit, ha jobban elmosod a szemcerkát profi lesz. a két gyerek csodálatos! annyira kerek az életed, hogy ritkaság. szép szakmád lesz, én nagyon szeretem, imádom a kencéket, kár, hogy messze vagy, én lennék a próba babád, nyugodtan kenhetnél,nyomhatnál, téphetnél. nagyon rám is férne.

ja anyuék nevében én megvettem botinak a duplo kezdő játékot, most nagyon épít, vasitól, amit kapott építőjátékot, imádja.

arte!
rég írtál!!!

kiru!
megdöbbentő a sztorid, majd válaszolok, csak a főnök lefoglal.

megyek mert bekakált :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok dragaim!

Lucam, remelem jobban vagytok. En sem szeretem gyogyszerrel tomni Esztert, de ha ilyen nagyon beteg lenne biztos enis adnek neki antibiotikumot, es mellette probiotikumot. Nincs doki akit felhivhatnal ilyenkor? Vagy kimenne hozzatok? Vagy nallatok nem igy mukodik? Remelem jobban lesztek hamarosan, egyebkent nallunk is volt valami virus az oviban vegig ment az egesz csaladon. Mate meg en alltuk a sarat leginkabb.

Laar, most kozemtikus iskolat vegzek, ami azt jelentik, hogy szortelenitek majd, meg arckezeleseket vegzek, sminkelek meg ilyesmi. Van nallunk itt egy nagyon jo suli. Igaz 7-8honapig tart, de a vegeredmenye meglesz remelem.

Daniella, Eszter is ilyen vekony baba meg most is. O sem kicsi, csak palcika, de a lanyoknak ez all jol. Legyenek csak csajosak:) Eszterkem ma reggel ruhastol kis papucsban volt 11,2 kilo, szoval most sem viszi tulzasba:P

Kiru, igazad van, ok nem dundik csak olyan jol meglehet oket szorongatni. Ugy szeretem a nagy husit:)

ETnam, jo lenne ha itt lennel. Most meg foleg hogy a baratnom elment Londonba nincs kin gyakorolni, dehat mit tehetnenk. Majd szezonalisan gyakorolunk. Boldog evfordulot kivanok elore is. Sajnos nem tudok segiteni, mert en nem vagyok arra jaratos, de szuper feleseg vagy, hogy gondolsz erre:) Sajnallom, hogy nincs ki legyen Botival. EN ellennek vele ha a kozelben lennetek:) Tudom milyen rossz ez, nallunk is ilyen a helyzet idejet sem tudom mikor voltunk 2esben vacsizni, nah de ez van. A harmadik gyerek kerdessel aranyos voltal, hat erre mindig azt szoktam mondani, hogy mostmar legyen annak is akinek egy sincs:)

Olyan szep ido van itt nalunk, remelem ott is legalabb kicsit feldob minket ezen a napon, amikor az elhunyt szeretteinkre gondolunk. Kivanok vigasztalodast mindannyiotoknak, akik elvesztettetek valaki fontosat az eletben. Es orok nyugodalmat azoknak, akik eltavoztak tolunk!
Sok pusszancs mindnekinek!

Kép
Kép
a.angyal88

laar nelekd akartam meg irni hogy nagyon edesek a lanyok. Bizts nagyon jol eljatszogattak. TI meg gyonyorkodhetettek bennuk:)

JAh , elis felejtettem beszamolni az elso repalevunkrol. Nagyon edesen cuppogtatja, olyan kis bamba meg a kanalhoz. Csak nez nagyokat, hogy mit akarok en, es nagyon tetszik neki a kanal, mert elenk narancs szinu, mindig salapal, megakarna fogni. Nagyon jo buli nekunk most ez az etetes:)

Kép
Kép
a.angyal88

Luca! Hogy van Tamás? Gyógyulgat? Írj, mi van veletek :(

Daniellla! Milyen szépen eljátszott az ikeában Lexike :)Gyönyörűség :) Ákos most 11,5-12 kg körül van :) Az öcsém, 3 évesen kezdett beszélni. A keresztfiam, annyi idős mint az Ákos, még semmit sem mond, de már 9 hónaposan elindult. Annyira máshogy fejlődnek ezek a manókák. Lucára nagyon figyelek, Tamás hasonlít Ákosra :) remélem jövő nyárra szobatiszta lesz az én drágám is :)

Laar! Nagyon édesek a csajszikák :) Annyira jó, hogy így eljátszanak egymással! Ákos és a Máté, nem igazán :(Néha nagyon szeretik puszilgatják egymást, aztán meg verekszenek. Szörnyűek tudnak lenni.

Angyalka! Én is imádom a kis husikáit :) Bár, most sokat nyúlt, már nem olyan hurkás. Nálunk szép idő van, úgy örülök neki :)
Csak Ákos megint be náthásodott, de azért majd egy picit kimegyünk a levegőre.

Puszika mindenkinek!

kiru84

Sziasztok lányok!

Köszönjük a drukkokat és a jó kívánságokat, célba értek :) Már lényegesen jobb helyzetben vagyunk, láz szombaton volt utoljára, azóta csak a köhögés és orrfolyás van meg, de már lányegesen kevesebb. A kedve visszatért, vasárnap reggel óta ismét a régi. Viszont: jön alul a két leghátsó rágó foga és nagyon megviseli, nem akar enni. Már rájöttünk, hogy ez a ludas, pedig az hittük a betegség. Dokibácsi múltkor mondta is, hogy lehet étvágytalan és felsírhat evés közben. Hát alig eszik.... ma este hatig egyetlen joghurtot bírt benyomni, semmi mást. Már komolyan kezdtem aggódni, hiszen pár napja nem eszik. Viszont: elővettem neki üveges kaját, ami egy éves kortól jó, fini főzelék volt, befalta az egészet. A pépes bejön neki, úgyhogy a bölcsibe most duplán jó lesz a sok főzi.
A pelus téma ismét a régi: pénteken dédinél bepisilt, majd be is kakilt a bugyiba, szombaton itthon ismét... szóval nem erőltetem, nem érett még mindig rá. Majd eljön az ideje, úgy látszik nálunk később. Bár nem vagyunk elkésve, mert igaz van akinek már két évesen simán szobatiszta a gyereke, de a legtöbb 2,5-3 évesen lesz az. Liberot vettem most, mert (lehet múltkor írtam) kb. három hete mindennap úgy kelt fel, hogy úszott a pisiben. Reggel hatkor már ment a mosógép, hogy mire melóba elmentünk, ki tudjak teregetni. Király volt nagyon... szerencsére most jó a helyzet, igaz akkor is meg volt fázva kicsit, lehet azért pisilt többet.
Nagyjából ez van velünk, sajna tök hamar eltelt a három napos hétvége, holnap megint kezdődik a rohanás :( Nem baj, örülhetek, hogy van munkám. Ilyenkor mindig így fogom fel. Tamás sem ellenkezik a bölcsit illetően, várja, hogy menjünk, kíváncsi vagyok ott is ilyen lelkes lesz-e reggel. Viszont csak négy napos lesz a hét, ez jóóóóó :) Ilyen hülyeségeknek tudok örülni, bezzeg mikor itthon voltunk éjjel-nappal mindennap... nem volt ilyen problémám.. Hiába, most már igazi hajtós-dolgozós-takarítós-főzős-mosós-és minden egyebet ellátó anyuka lettem :) Na nem untatlak tovább benneteket, még össze kell készülnöm reggelre. Puszi Nektek és vigyázzatok magatokra, kerüljétek a betegséget!

Kép

Kép
luca81

Etnám amint elküldtem eszembe jutott mit akartam írni Neked: a dokibácsink azért olyan antibiotikum ellenes, mert nem egy betege van, akinek kicsi korában minden szarra azt írtak fel és mire iskolába került, már nem hatott neki semmi, annyira megszokta a szervezete. Nem beszélve arról, hogy az antibiot. elpusztítja a jó bacikat, nem csak a rosszakat. Sosem felejtem el, mikor életemben először és szerencsére utoljára is - eddig - egy antibiot. kúra utána a nőgyógyászaton kötöttem ki jó kis gombás fertőzéssel. doki egyből kérdezte nem szedtem-e antibiot-ot, mert az összes tejsavbacim elpusztult, ami miatt lett a fertőzés. Szóval én is nagyon ellene vagyok, persze néha kell, hiszen a bacikat nehéz leküzdeni. ugyanakkor Tamásnak három hós korában, mikor a heréjével kórházban voltunk egy hét antib. kúra volt, majd egy hónap múlva ismét, mikor ismét bedagatdt... aztán a katéteres vizsg. miatt megint, szóval fél éves korára három kúrán voltunk túl, nagyon boldog voltam tőle... Na tényleg ennyi voltam mára, lépek készülődni :) Puszi Nektek!

Kép

Kép
luca81

Sziasztok Lánykák...

Nagyon eltűntem, de azért valamennyire tudlak titeket olvasni.

Angyalka, nagyon édesek a gyerkőceid, Máté tényleg nagyon jó husis, de ez sztem aranyos. :-)

Etnám, nézd meg a www.kiralyret.hu-t, jó áron van, festői a környezet, Boti is jól ellenne, sztem. A 2/A úton kb. 30 perc alatt ott lehet lenni. Van kisvasút, patak, horgásztó... én imádom a helyet.

Laar, nagyon nagyot nőtt Mira, már kész nő. Nagyon hasonlít rád. :-)

Csajok, mennem kell dolgozni, bocsi, hogy most csak ennyit írtam.

Puszi mindenkinek: Nofi

nofertiri

Halihó!

Bocs h így eltűntem! Nem direkt volt csak a sors hozta így...
Szóval azUram E-vitamint és licium bogyókát szed. az utóbbit teának csináljuk neki. Egyenlőre ennyi gyerekügyben, mert termeléskoordinátor lettem. Meghirfettek egy belső állást és engem választottak ki rá. Így fél 8tól fél 4ig dolgozm, nyugodtabb is vagyok. így reméelm összejön a baba ha az idegeskedés miatt nem jött eddig össze. Persze a babásodási szándékról nem tudnak. de nem is érdekel....

Ezek a lányok h nőnek - Laar és Daniella.

Mi avn Vasival?
Tamás már jobban van?

A ház leszigetelve, majd jön a külső glettelés ha olyan idő lesz.

Most lépek mert tanulnom kell!

Pusz

Kép
Kép
arte

Sziasztok!

Kiru, remelem Akosnal nem fordul komolyabbra a dolog. A friss levego meg jot is tesz neki. MUltkor Eszter is szipakolt, es kint volt dedivel a kertben egy keveset masnapra teljesen elmult neki gyogyszer nelkul:) Nagyonn orultem.

Lucam, orulok, hogy jobban vagytok. A fogak is lehetnek ludasak. Enis ugy lattam hogy Eszternek hatul megvan dagadva az innye rendesen. Tovabbi jjobbulast!

Arte, drukkolok baba ugyben, de tenyleg vedd csak lazan, az valik be a legjobban.

Nofikam sokat dolgozol megint, picit figyelj magadra is! Sok puszi!

Jaj lanyok olyan furcsan erzem magam. Mintha nem tudnam mi az a kisgyerek. Elkezdtuk a repalet Matekammal kiskanabol, de tobb megy melle, mindig neveti olyan draga, de kozben van egy olyan erzesem, hogy nagyon nehezen fog ez menni nekunk. A fiukkal tenyleg minden olyan nehezen es lassan megy. Ne ertsetek felre, oda vagyok a dundi husijaert , egyfolytaban puszilnam, de olyan furcsa nekem, hogy mas mint Eszter. Biztos bennem van a hiba.

EN sem akarlak tovabb untatni titeket. Puszika!

Kép
Kép
a.angyal88

sziasztok lányok!

angyalom!
teljesen igazad van, a fiúk azért kicsit nehezebb esetek most, de aztán mennyivel könnyebb lesz elengedni buliba, mint egy lányt. terhes nem lesz, max küzdő sportra kell beiratni, hogy tudjon bunyózni, mivel ennyi eszük van a férfiaknak, hogy mindenhol erőt fitoktatnak :D
ha majd a hidratáláshoz értek a tananyagba írj, hogy mit mondanak melyik jó krém, amitől nem leszek pattanásos. az arcom tök száraz, de azért vannak patik is.

lucám!
Tamás jól van? bölcsibe simán ment?adj neki bérest, hogy ne szedjen össze csúnya dolgokat, mert most meleg van, ilyenkor nagyon brutál vírusok vannak.

fiús mamák, kinek vannak még letapadási gondja fütyi ügyben?sajnos nálunk menthetetlen, jövőre fogják megcsinálni, de én elájulok, ha rágondolok, érzéstelenítés nélkül.......... addig is húzom, de hiába, anatómiailag ilyen. van valami jó tipp?

megvan boti kari ajándéka, meg apámé is, nagyon tuti vagyok! boti anyuéktól duplo kezdő készletet kap, télapóra 1!csoki, én nem veszek neki, anyuék vettek egy milka télapót, na azt max eheti, tőlem kap egy piknik kosarat, amivel majd játszthat a kádban, kis csészék, tányérok vannak benne, meg a kosár, amivel mehetünk vásárolni. karásconyra kap zuzu-t és szülinapra egy csúszdát a zuzuhoz. voltunk vendégsében és nagyon szerette. én eddig reklámban láttam csak zuzut, de élőben nagyon arik. jó drága, de mivel csak 1 ajándék szülinapra, 1 karira, így jó. ja meg megkapta a hófehérkét, amit most lehet kapni 990-ért ,nagyon szép.barátnőmtől kap egy repülőt, mert azt is imádja, anyuéktól szülinapra egy motort, amin egy bácsi ül, még nem tudom,hogy hol vezem meg, de szerintem biztos van guliverben.
apámnak meg egy masszírozós ülést vettünk anyuval közösen. metroban akicós volt, anyu meg kap majd egy kuktát. valami jó fajta kéne, de még nem néztem szét ez ügyben. norbinak gpst

pisilt boti a bilibe, megyek, mert bele is lépett :roll:

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Arte, Nofi, de jó, hogy előkerültetek :)
A többiek hol vannak?

Suzi, hogy vagy? Szépen gömbölyödsz már? Kérünk pocak képet!!!

Luca! Örülök, hogy Tamás jobban van :)

ETna! Szépen haladsz a karácsonyi készülődéssel :) A lista már nekem is megvan, hogy kinek mit veszünk. Egyébként szerintem ez a legnehezebb. Sok már meg is van belőle, nekünk is. Anyának nincs semmi ötletem. Egy A3-as méterű naptárat csináltattam neki, de semmi más ötletem nincs :(

Most mennem kell, puszi mindenkinek!

kiru84

Sziasztok!

Angyal!Ne csüggedj, igaza van Etnának, nem könnyű a kisfiúkkal, sztem a lányokkal sem könnyebb, mindegyik gyerek más és más inkább..Kitartás, már van egy leányzód, nála minden rendben volt akkor Máténál is minden szépen ki fog alakulni.Biztos vok benne, h nem benned van a hiba, ne add fel...:)

Csajok!
Mit csináljak, anyumék és mamámék nem értik meg, h nem tömjük a gyerekbe az édességet, sem csokit, sem a szaloncukrot, nem veszünk neki csokimikulást, nem adjuk neki tisztán az édesnél édesebb rostos üdítőt és még sorolhatnám...egyszerűen nem értik meg h másfél éves sincs még a gyerek...és helyette miért nem joghurtot vagy tejszeletet adnak neki.És kiabál velem anyám, most már ott tartunk, h dugiba tömik...Eszik süteményt már, nem elég édesség basszus..Totál felhúzom magam rajtuk!Segítsetek mit mondjak nekik, h megjegyezzék, és ne kelljen állandóan ez miatt veszekednünk!

pusza mindenkinek

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?