Új privát üzeneted érkezett!

Vissza a mosáshoz: én sem teszek öblítőt a babák ruháihoz, többek közt ezért is mosom külön őket. De ez az ecet dolog jó, kipróbálom, köszi. :)

Védőnő: itt most viszonylag kedves a védőnő. 50-60 év között lehet, az a bajom vele, hogy nagyon ragaszkodik a régi dolgokhoz, nem igazán vevő az újításra. Amúgy alapos, és inkább a gyerek érdekeit nézi, mint anyu érdekeit, de nálam ez pl segített, mert volt egy időszak, amikor nehezebben ment a szopi, de ő a végletekig tiltotta a cumis üveget, és végülis máig szopnak. Lehet, ha akkor leállok, akkor csak üvegből ennének. Kedveltem, sajnálom, hogy itt kell hagyni. Kicsit tartok ettől a másik nőtől.

Bébik ma reggel 7ig aludtak :D Olyan kipihent vagyok.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
nagyon édesek a csajaid!!

Én is együtt mosom a ruhákat, még az első gyereknél külön, de most nincs rá energiám :? Én olyan folyékony mosószert használok, aminek jó az illata, spee a neve, müllerben lehet kapni.
Vasalni nem vasalok, eccerűen annyira utálom, hogy inkább kihagyom... :oops:

pelus: most az ikreknél a libero nem jött be, a combjuknál mindig kifolyt a fos :( a pampersnek jobb a gumírozása.
Valamelyőtök belépett a dm-es baby programba? már több mint 6 hete kitöltöttem a lapot, de még semmi....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey!
A törzsgárdát itt találod, a Dívány szerintem is gáz:
http://atmenetiallapot.freeblog.hu/arch ... valtoznak/
vovanda
 
 

 
 

Na ezt a mosás témát jól kiboncolgattuk, de így legalább tudok egy-két dolgot a mosásról is.

Abbey! Mikor költöztök? Majd meséld el, a babák hogy reagáltak a környezetváltozásra.

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Szivvi, nekem már ki van töltve a papír, de mindig elelejtem elvinni a születési anyakönyviküket, uh még nem léptem be, de be akarok. Ezet szerint Te már leadtad?

Köszi Vanda! Látom, lesz mit pótolnom, de örülök, hogy csinálják. Azt sajnálom, hogy Tünde nem posztol. :( A Mannanaplót szerettem, olyan édes kis kölök :)

Mezi, szombaton költözünk. Még el sem kezdtünk pakolni. El nem tudom képzelni, hogy hogyan lesz itt szombatra összepakolva. Anyu csüt, péntek lesz szabin, de így is csak 2en vagyunk. :? Megpróbálok holnap egyedül elkezdeni, de nem tudom mennyire engedik majd a picik.
Majd beszámolok mi volt, amint lesz kint net. Elvileg 15 napot ígértek a múlt héten, de még nem jelentkeztek. Csüt felhívom őket, hogy akkor mi van. Igazából csak ki kell jönniük visszakötni a telefonkábelt, nem egy nagy dolog. Remélem betartják, különben morci leszek. :evil:

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi!
Én már a naggyal is benne voltam, szerintem próbálj meg rákérdezni. Amúgy nem rossz dolog.

Abbey!
Tündének még él az Indexes szerződése, GYED-en van, nem tudom, mikortól írhat megint...
Egyébként januártól én írom a bölcsinaplót. :D
vovanda
 
 


Abbey! Akkor kitartást a pakoláshoz és a költözködéshez! :D

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Wow, Vanda, tök szupi. Nem is tudtam, hogy ilyen irányú affinitásod is van. Kíváncsian várom. Elárulod milyen nicken szoktál kommentelni?

Köszi Mezi. Hívott ma Lillus keresztapu jelöltje, mondta, ha kell átjönnek az én keresztanyummal (ő anyukája) segíteni. :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Dr. Lucifer vagyok. :D
Szoktam írogatni, jogászoknak általában van valamilyen művészi vénájuk (szerintem itt kompenzálunk). Alapban énekelek, Pasim még nálam is jobb írásban, az egyik volt évfolyamtársam fest, a volt főnököm szintén zenél. :lol:
vovanda
 
 


Mindig csodáltam a jogászokat, soha rá nem lehetett volna venni ennyi magolásra :) Sogornőm is jogász, bár ő még csak bojtár. Most kezdett vm kommunikáció-informatika szakosodást. Pont a nagy vizsgái előtt fejezi majd be.
Az egyetlen tárgy amiből megbuktam a fősulin az a jog volt. Sose fogom elfelejteni az épületről lehulló tárgyra vonatkozó jogszabályok volt az esszém... A hülye nő szó szerint kérdezett vissza mindent. Ha egy és-t vagy egy vagy-ot eltévesztettél már - pont.
Művészkedés terén én a kerámiázást választottam. Nagyon szerettem csinálni, de sajnos már nincs rá lehetőségem.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey, Vovanda! Én is szeretem a jogot, vagyis a munkajog részét, a fősulin ötösre szigorlatoztam belőle, amúgy hr-es végzettségem van. Hosszú távú tervem, hogy munkajogból kikupálódjak. :D
Én is elég kreatív vagyok. Az üvegfestéssel kezdtem, aztán a szalvétatechnika következett. Ezt nagyon szeretem. Adventi koszorút és ajtódíszeket szoktam még kreálni.
Bár babák mellett nem tudom mennyi időm lesz ilyenekre.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
Van egy prof a szegedi egyetemen, akinek az autója rendszáma Ptk-339 (Polgári Törvényköv 339, kártérítés általános alakzata). :DDDD Miskolcon az egyik fickónak meg IUS (jog latinul)-001. Szerinted ezeknél vizsgázni??? :lol:

Mezi!
Akkor munkajogból majd zargatlak. :D
vovanda
 
 


Lanyok, bocs, ha a temat mar vegigragtatok (nem olvastam vegig az egesz topikot, csak az utolso par hetet):

ti egyforma ruhacskaban "jaratjatok" (vagy fogjatok) az (egynemu) ikreket? nagy a kisertes, de egyreszt mar van viszonylag sok ruhacska az idosebbekrol; masreszt amugyis hasznaltat szoktam venni, ugy meg nehez ketto klasszat kifogni...

Apropo, Ti nagyon-nagyon web-profiknak tuntok (amit mas nem babanetes webugyekrol irtok, egy kukkot sem tudok belole kovetni ;-(() - tudtok javasolni jo helyeket, ahol hasznalt ikres cuccokat lehet nezegetni/rendelni? Ruhat, babakocsit, stb. Amit en imadtam az az angol Ebay, unneplos ruhacskakra meg meg az osszes terhescuccom is onnan volt, de mostmar alig akad eloado, aki hajlando kulfoldre kuldeni.

es van jo hely neveket nezegetni? (meg nincs vegleges nevunk...)

Kosz a tippeket!

zsebibabak
zsebibabak
 
 


Zsebibabak: Biztos jó buli az ikreket egyformába öltöztetni, de én nem szeretném. Bár tuti nagy lesz a kísértés. :) Úgy gondolom, hogy mindketten külön egyéniségek és ha egyforma ruhába vannak az olyan, mintha egyformák lennének természetre is. Nem biztos, hogy a legjobban sikerült kifejeznem magam, de remélem a lényege érhető.
A húgom és köztem 3 év a korkülönbség, de volt, hogy anya totál egyforma ruhákat vette nekünk, szín, minta, minden egyezett, csak ugye méretbeli különbség volt. Hát mi nagyon nem szerettük, pedig nem is voltunk ikrek....
De úgy gondolom, hogy minden anyukának szíve joga eldönteni hogy öltözteti a picurkáit. Ha neked tetszik, hogy egyforma ruhájuk legyen, akkor öltöztesd egyformába őket.
Illetve eszembe jutott egy példa. Reggel munkába menet a buszon mindig találkozok egy ikerpárral. Már felnőttek (kb.20-22 évesek), de ők a mai napig egyforma ruhát hordanak.

Megyek, idő van, lassan vár a védőnő a mérlegelésen!

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok
Zsebi
Ikresek.hu-n tudsz nézelődni!

Abbey
írtak a dm-től, hogy bocs, elrontottak valamit, de korrigálták és 4-5 hét múlva jön a cucc :shock:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Zsebi!
Ikresek.hu-n tudsz nézegetni, de Teszveszen is ki lehet fogni jó cuccokat.

Ruha: Soha, semmi szín alatt nem ötlöztetnék ikreket egyformába. Főleg akkor nem, ha egyneműek, pláne, ha még hasonlítanak is (netán egypetéjűek). Kb. óvodás korban bizonyos fokig általában igénylik (ezt nagyobb gyerekek szüleitől hallottam), ennek egészséges mértékig eleget lehet tenni, de szerintem az önálló személyiség kifejlődése szempontjából fontos, hogy ne legyenek egyformában.

Abbey!
Claire-ről tudsz valamit?
vovanda
 
 


Claire: Ha minden igaz ma jönnek ki a kórházból. Lassan kezdik az utókezelést, gyógytorna stb. Üdvözöl mindenkit!

Vanda: Ez totál beteg dolog :D Ezeket már tényleg kezeltetni kéne.

Zsebi: Nekünk nincs teljesen egyforma ruhánk, szín különbség vagy minta különbség mindig van. Én tesz-vesz.hu-n szoktam ruhát venni. De itt babaneten is szoktak ikres anyukák mindenfélét árulni. Szilvi tesz-veszen vett bergon ikres babakocsit, én is néztem, elég sokból lehet választani, nézd meg. Én google-ba beírtam, hogy utónevek, és amit kidobott, ott nézelődtem. De amúgy nekem szart se ért, egyszer csak jött az Isteni szikra, és így lettek a nevek. Nálatok mik a befutók egyelőre?

Szivvi: wuuuuu, ez gáz. Asszem ma elslattyogok a DM-be, leadom a papírt, mert költözéskor úgyis eltűnik...

Egész jól haladok így egyedül, a papírokat mind leselejteztem, 2 rohadt nagy zacsi szemét lett. De milyen kincsekre bukkantam :D A kedvencem: Batiz András sk. levele nekem :) Ma nekiugrok a ruháknak.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ti délutáni alvásból ébreszteni szoktátok a gyerkőcöket? 5kor kéne enniük, eddig mindig ébresztettem őket, alig ettek, és fürdetésre annyira nyűgösek, hogy alig lehet bírni velük, nem beszélve arról, hogy többször evés nélkül alszanak el. Nem tudom, h keltsem őket, vagy hagyjam aludni, és esznek ha ébredtek? De akkor 8kor valszeg sehogy nem vacsiznak. Szerintetek mit csináljak?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Szerintem próbáld ki, mi történik, ha rájuk hagyod. Én csak olyankor ébresztettem, ha az egyik már ébren volt, evett, és a másik még mindig aludt. Hogy ne csússzanak nagyon szét.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Szokás szerint havazom :-)
Tegnap kifestettük a szobánkat, jó kis csajos lett:-)

Zsebi Én is egyetértek az előttem szólókkal. Mi még nem nagyon vettünk ruhákat. Van már azért, de nagyon kevés egyforma, inkább hasonlót keresek. Biztos fogok rájuk adni egyformát is (ha lesz:-), de abszolút nem célom, sőt.......
Ahogy írták 2 külön személyiségek.

Mezi én is végeztem HR-t, de még nem dolgoztam benne, pedig nagyon ebben szeretnék elhelyezkedni. Bízom, hogy amikor vissza szeretnék menni dolgozni, akkor fogok találni ezen a területen munkalehetőséget.

Abbey annyira irigyellek, hogy ,már költözködtök! Már én is úgy szeretnék külön, de még biztos fél év mire erre sor kerül :-(

Cleire de jó, akkor jó úton haladnak:-)

Volt valakinek, vagy a környezetében Jane iker babakocsija?
Most találtam a neten egy nagyon szép, jó állapotút, jó áron.
Vagy még az ABC design zoom-ot néztem.
Szerintetek?

Vanda jók a képek!
jukka10
 
 


Jukka!
A Janéról nagyon jókat hallottam, sokan dícsérték. Barátnőmnek ABC Design Twin Club volt, azt nagyon szerették, sokáig használták.
vovanda
 
 


Jukka: valószínű, hogy hr-esként a jelenlegi munkahelyemre én se tudok visszamenni majd GYED után, de talán lesz majd másik lehetőség, mert imádom a szakmámat.

A babakocsik özönében eltévedtem. Tudom, hogy egymás mellettit szeretnék és sokan írtátok már, hogy a Bergon babakocsi elég nehéz. Tudtok olyan oldalakat ajánlani, ahol tudok venni akár használt babakocsit is?

Megyek, vár a doktor bácsi. :lol:

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!
Teszveszen, Vaterán, ikresek.hu-n tudsz használtat venni.
A Brendon honlapján a náluk kapható járgányok részletes paraméterei fent vannak, érdemes megnézni.
Hol laktok (mármint társasház vagy kert)? Milyen terepen fogod haszbálni? Autóba/liftbe befér? Bolt ajtaján (ahova alapból jársz) átfér? Ilyeneket kell végig gondolni.
vovanda
 
 


Hello Lányok!

Ki vagyok. Netem sincs már, meg tvm se meg semmi. Napközben egyszer csak megszűnt. Elfelejtettek szólni, hogy lekötötték, és elvileg holnap már kint hüviben lesz. Na meglátjuk.
Sztem elég szarul haladunk, fél lakás dobozokból áll, ki vagyok. Holnap 5re végezni kéne, mert még szülinapozni is akarnánk...
És ha csak arra gondolok, hogy ezt még ki is kell pakolni, majdnem sírva fakadok.

Babakocsival kapcs. : a bergon nehéz, de ha nem kell emelgetni, akkor nem érzed. Nekünk nagyon bevált, a picik is szeretik. De hatalmas a piac, nézelődj körbe. :)

Asszem bedőlök az ágyba, és elsírom magam...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Ne ess ketsegbe, fel a fejjel!! Mi 5 eve koltoztunk, es meg mindig sokminden dobozokban van... ;-(( Szerintem a legfontosabb, hogy ne varj el magadtol olyant, ami meg baba nelkul is huzos, plane ikrekkel! Meg egy 3 honapos babaval is emberfeletti ero a koltozes (anelkul is), nemhogy ikrekkel!. Nagyon fontos holnap (ma...) szulinapozni? Nincs valami alternativ otlet az unneplesre, ami most nem vesz ki beloled energiat? (ez Neked most nem aktualis, de nekem a legszebb nevnapi ajandekom az volt, hogy a gyerkoceim valami kis szindarabot adtak elo valami kozos emlekbol; en szepen fekudtem vegig a nagy pocakommal, es semmi faxni nem volt). Nekunk Karacsonyra kell majd valami alternativakat kitalalni, mert vszleg aznap fogok hazajonni a korhazbol a babakkal friss csaszival...

Szerintem eleg most annyit kicsomagolnod, ami a mostani eletetekhez feltetlenul kell; a tobbit majd fokozatosan, ahogy szuksegetek lesz ra...

Hidd el, hamarosan nagyon fogod elvezni az uj eleted, hamar tul leszel a rosszon. Amugy hova koltoztok Huviben? Mi is arrafele lakunk (mikor epp nem Becsben), es nagyon imadjuk...
zsebibabak
 
 


Vanda: kertes házba lakunk, így liftezni és lépcsőzni szerencsére nem kell. Most anyáéknál lakunk, de szerintem kb. abba a cípőbe kerülünk, mint Abbeyék, hogy a bébik 3 hónaposak lesznek és költözünk. Így az "új" ház ajtaját is lemérem majd. Az orvosi rendelőé nagyon széles szerencsére, de ha legközelebb megyek tanácsadásra viszem a centit. Köszönöm a tippeket. Vaterán, teszveszen és ikresek.hu-n se találtam még, de nagyon türelmetlen vagyok ilyen téren. :)

Abbey: osztom Vanda véleményét, ne egyedül akarj megcsinálni mindent és ne is egyszerre. Ami kell a mindennapokba, azt pakold ki, de a többi ráér.

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok! Köszönünk minden drukkolást! Hazajöttünk szerda este. Persze még kap gyógyszereket, meg majd 5 napra be kell feküdnünk a Margit Kórházba Fejlődésneurológiára, kivizsgálás, gyógytorna, stb. Kicsit lazább a nyaka, válla, meg egy kicsit féloldalas, fejét jobbra dönti. Már eddig is sokat erősödött, remélem sikerül nyom nélkül eltüntetni a dolgokat.
a fejlődésneus nő persze hozta rám a frászt, de a gyógytornászis, meg tegnap látta a saját orvosa, az is elég jókat mondott.
És persze a kórházi hatásokat is ki kell heverni, ha vizsgálják, vagy csak hasonló pózba kerül, akkor már sír szegény :cry: nekünk se volt könnyű, a családom remekül helytállt, Noémi tök helyesen eltűrte az egész dolgot, de amit ennek a szegény kis embernek ki kellett állnia.... Egy felnőttnek is sok.
Az orvosi egyetem I. klinikáján voltunk, és igazán jók a tapasztalataim. Helyük az ugyan nincs nagyon, kevés a babás-mamás szoba, ráadásul eleinte Joni amikor lekerült az intenzívről, akkor tök külön szöbában volt, mivel fertőzőnek számított, mi meg Nomival egy babás-mamásban, uazon a folyosón. Így csaka két szobaközött szambáztam. a vége felé össze tettek minket, igaz, akkor egy ágyban volt a két gyerek, de ez nekem nem baj, itthon is úgy vannak. A szobával volt gond, költöztünk is közben, de nagyon megértőek voltak, anyatejes gyerek, ikrek, stb, és végül is megoldották, h ott legyünk. egyébként is mindent megtettek, ami emberileg lehetséges. És még kedvesek is voltak, pl a nővérek csomót babusgatták Nonót, ha sírt, amíg én Joninál voltam.
meg szó nélkül megcsinálták nonó UH-s szűréseit, mert mondta, h épp ezidőre szólt az időpontunk a budaiba, és milyen hosszú a várólista, megnézték azt is, nem vérszegény-e, mert sápadtka volt, pedig őt valóban csak azért "csatolt alkatrészként vették föl!

És hát iszonyú sokat melóznak, orvosok, nővérek egyaránt, le a kalappal előttük!

A hely kicsi, meg egy régi-régi épület, nem igazán felel meg a mai igényeknek, pláne így (osztály, ambuláns rendelő, közben jönnek-mennek a medikusok...), viszont a csapat nagyon jó. És élnek is a lehetőséggel, bevetik az összes szakembert, ami csak kell.

Visszaolvastam, amennyire tudtam, új kismamiknak gratula és üdv!

Abbey! hogy áll a költözés? Köszi az smseket, és a többiek informálását.

egyelőre ennyi, próbálom utolérni magam, szerencsére elég rendesen mentek itthon a dolgok! Majd még jövök: claire
claire
 
 


Bocsi a bepofátlankodásért,Claire,örülök nektek,sokat emlegettünk a napokban!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany
 
 
 


Köszi! Nem bepofátlankodás, és jól esik, h még ide is átnéztél miattam :) már írtam oda is. Nehogy azt higgyjétek, h ott elhanyagoljom a társaságot, csak ott hosszabb visszaolvasni! Claire
claire
 
 


Claire!
De örülök nektek!!!! Gondoltam rátok irtó sokat!
A fejlődésneurósok elég aggodalmaskodók, nyugi, nem lesz semmi baj!!!
vovanda
 
 


Sziasztok!

A pakolással egész jól állunk. Igazából majdnem minden dobozokban meg zacsikban. A dobozunk elfogyott a maradékot majd reggel anyu gyorsan becsomizza. Én megyek ki anyuékhoz a picikkel, a férjem meg anya bonyolítja itt meg kint a dolgokat. Anyu továbbra is optimista, szerinte vasárnap estére minden ki lesz pakolva. Jó lenne. Egyelőre amit nem csomagolunk ki, berakjuk a leendő dolgozó szobába, és racsukom az ajtót, úgy legalább nem látom a kupit :) Kicsit rendmániás vagyok. :oops:
Máriaremetén lakunk, az iskolától nem messze. Ti merre?

Claire, örülök, hogy bejelentkeztél. Joni nagyon erős, és ügyes fiú, minden rendben lesz vele!
Tesómat és engem is eléggé megvisel a költözés. Nagyon rossz lesz, hogy messze leszünk egymástól. MEgomondom őszintén elmorzsoltam néhány könnycseppet már eddig is, és holnap is biztos el fogok. Rossz, hogy utoljára alszom itt.

Ma 1 éve fogatnak a picúrkák :D 1 évesek ma :)

A t-home szerint szerdán lesz leghamarabb netünk, remélem meg tudjuk bütykölni, ha nem legközelebb csak szerdán leszek!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Sok eröt és litartást, és próbálj meg nem stresszelni a rumlin. Az tök jó lesz, h rá tudod csukni, és fokozatosan tudsz haladni a kipakolással. A könnycseppeket teljesen megértem :( de hosszútávon valszeg jó döntés volt.

Vanda! Köszi. Én is reméelm, h az is bennevolt, h anyukát kicsit megijesztjükl nehogy elbagatelizálja a dolgot. C
claire
 
 


Láttam téma volt a mosás. részemről: a picik cuccát külön mosom , nem gond , kettő gyerekre ugyis összejön, és az ő cuccukat vasalom is kb 6 hós korukig.
Mosószer: minél illatmentesebbet, és keveset. Használok amwayes folyékonyt, de nem a speci bébit, vagy aloés (forever) szintén folyékonyat. Öblítőt nem mindig, ha igen, akkor amwayeset, az elég illatmentes. Én ezekkel mosok 15 éve, és még az érzékeny bőrű gyerekeim is bírják. A ruha nem nagyon illatos, de jó tisztaság szaga van. Ha vmi nagyon foltos, akkor rászórok fehérítőt, de oxigéneset, abból is amwayes van, de más cégnek is van ilyen. Ja, és 40 fokon mosok, csak ritkán, nagyon szennyezett cuccot, vagy amit nagyon fertőtleníteni kell, ennél magasabb hőfokon. Ha van rá mód, akkor napon szárítok az erkélyen, attól egfész más a ruha. Sajna ennek lejár most a szezonja :(
Vasalni viszont csak a bébi cuccokat szoktam, meg amit nagyon muszáj, ing, blúz, ruha, de pólókat, nadrágokat, stb, azt nem :oops: igyekszem gyönyörűen teregetni.

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Elég szarul állunk :( Még mindig nem indultak el óbudáról, pedig már mindjárt 4 óra... Ráadásul nem fért fel minden. Kipakolás esélytelen, jó ha ágyunk lesz éjjelre... nagyon bosszant. Elvileg holnap este hozzák a maradékot, az étkezőt és a kanapét!!!! Addig majd ülünk a földön :?
Na, nem idegelem magam tovább... bár ha nem szarakodtak volna 3 órát, h minden beférjen, akkor már rég megjárták volna a 2 fuvart. :evil:

Claire: az eszem tudja, hogy jó döntés volt, de még fel kell dolgoznom...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Teljesen megértem, amit a változtatásról és a feldolgozásáról írtál, én is ilyen vagyok. Mindig igyekszem úgy csinálni, mintha könnyen venném a változást, de egyébként nagyon nem!!!
amia dobozokat illeti: mi tavaly nyáron építettük át a lakást, és persze nem lettünk kész, ugye pl a beépített szekrényt még most nyáron a szülés előtt kenegettem, még utána fejezték be apósomék, és persze nyögve-nyelve megy a bepakolás. a nappaliban nincs kész a bútor. Még van ami nem is jött vissza a lakásunkba, mert nincs helye :cry: az életnek meg menni kell, suliévben alig tudunk haladni vmivel. És soha nincs vége a ruha átselejtezésnek, mert a kölykök nőnek, mint a dudva. :lol:

Régebbi témák:
mozgás: ha a doki nem tiltja, nyugodtan. Én most kevesebbet mozogtam, mint előző terhességeimkor, de amíg bírtam erővel meg idővel, addig futottam. Kimaradt a terhestorna, munka mellett nem tudtam beiktatni, meg nem jártam rendszeresen úszni. A velencei tóban viszont éreztem, milyen jól esik vízben mozogni. Persze most meg még az elején sítáborban voltam, olyan kb 7 hetesen :wink: . Előtte voltam dokinál, de nem kátszott petezsák, viszont jött a rosszullét, és nem jött a .... :D

öltöztetés: enyémek vegyesek, néha szoktam összeillőbe, meg a nagyobb ikreknek is van hasonló pulcsijuk, stb, de vegyesnél természetesen nnincsenek egyformában. Ikerlány ismerőseim azt mondták, néha szerettek egyformában, néha, főként kamaszként direkt mást hordtak, meg más frizót csináltak maguknak.

Zsebi! Lemaradtam: hány gyerkőcöd van?
Claire
claire
 
 


Claire: köszönöm Neked is a mosásos hozzászólást, az én témám volt kezdő anyukaként (és elsőre ikrek!). Picurkáid hogy vannak?

Abbey: meg tudlak érteni, hogy zavar, nem megy minden úgy a költözködéssel, ahogy kellene. Én is hasonló természetű vagyok.
Nem tudom mi lesz velünk nyáron... Akkorra biztos elkészül a házunk felújítása, csak reménykedni tudok, hogy a babák születéséig (március- április) be tudjuk fejezni, de még annyi minden van vissza....

Lányok! Ti mikor kezdtetek el bevásárolni a piciknek? (Babakocsi, kiságy, fürdőkád, stb)

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
Nyugi, előbb-utóbb minden a helyére kerül....

Mezi!
A babakocsink hamar meg volt (kifogtuk olcsón), a többi cucc egy része meg volt, szóval csak pár apróság hiányzott, azt meg a második harmadban nagyjából beszereztük, amíg normálisan bírtam mozogni.
A szobájuk mondjuk 2 nappal szülés előtt lett kész, ez egy külön sztori. 3 szobás a lakásunk, és a mi korábbi hálószobánk lett az ikreké, csak éppen el kellett adni néhány bútort, idő volt, míg elvittek mindent. :D
vovanda
 
 


Sziasztok.
Csak gyorsban jövök pár képpel.
Minden rendben van, jól vagyunk, bár csinálják a bébik a műsort éjjel felváltva, szóval hullák vagyunk.
Az első két kép itthoni már, az második kettő még az inkubátorban készült, azért homályosabb.
Íme:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
silverlion
 
 


Nagyon cukik!
Enyéim? Noni oltást kapott, kicsit nyűgös, de nem biztos, hogy attól. Joniba nyomom a gyógyszereket, de amúgy jól van, utálja, ha a hátára fektetem pelenkázás, öltöztetés címén, szegény azt hiszi jön vmi kezelés :( De ma jókedvűen hagyta, h masszírozzam, meg tornáztassam.
cuccok: nem vagyok mérvadó, mert sokminden megvolt, meg már a legelső gyerekeknél is örököltünk csomó mindent. De pl anno az ikerkocsit kinéztem, és már megvoltak, amikor a férjem megvette. Persze néhány személyes dologgal készültünk rájuk, kistakaró, törcsi, játék, stb. Meg most új pelenkázót csináltunk, a régit már elpasszoltam, de nem is fért volna be.
szép vasárnapot! C
claire
 
 


Nekem első terhességem, így mindent most kell beszerezni, egy - két ruha van, amit örököltünk az unokatesóméktól. Annyi a szerencsém, hogy a férjem asztalos, így olyan bútorok lesznek, ami elfér a szobában és amit megálmodtam (neten láttam :D ).
A babakocsit egyenlőre neten nézegetem, hogy tudjam egyáltalán melyik az, ami nekünk való.
Tegnap volt az egyik közeli városban baba börze. Elmentünk a férjemmel és vettünk szoptatós párnát, törcsiket, és egy-két mini bodyt. De ugye mindent olyan színben, hogy lánynak, fiúnak egyaránt jó legyen. :)
Én is úgy gondoltam, hogy a második harmadban a cuccok nagy részét megveszem. De annyi minden van, amire szükségük van, hogy sokszor csak a boltban veszem észre, és leesik, hogy igen, még ezt is venni kell. :)
Szerintetek textilpelenkából mennyit vegyek?
Tegnap az egyik ismerősöm felajánlott egy pólyát. Ti vettetek a picurkáknak?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Silver!
Nagyon édesek! Éjszakákkal kitartást!!! Nagyfiú mit szól a tesókhoz?

Mezi!
Textilpelus: nekünk vagy 20 db volt.
Pólya: a nagyot 1 nap után kivetettem belőle a kórházban, mert nem éreztem, hol kezdődik a gyerekem. Szóval nekünk nem volt.
Egyéb cuccok: kiskád szvsz felesleges, a naggyal még volt, a minikkel nem használtam (rakni sem tudtuk hova).
vovanda
 
 


Abbey
kitartááás!!!!
Szilvi
jajj de kis tünemények! Nagyon formásak!!
Claire
örülök, hogy minden okés veletek!!
Mezi
vannak különböző kelengye listák, érdemes azokat átnézni, megszűrni, mi az amire tényleg szükségetek lehet!
Pl textilpelusból nekünk van 40 db, eleinte gyorsan fogy, hetente 2x kellett mosnom, monnyuk Oli nagyon bukós volt :(
Pólya nekünk sem volt.
Babakocsinál nagyon át kell gondolni az igényeket, sokat autóztok? milyen terepen mozogtok sokat? használt, vagy új, ha eldől, az ikresek.hu-n lehet nézelődni.
1287321267.834.xls

Nekem ezt a barátnőm küldte át, ő eléggé alapos :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi, köszönöm a táblázatot, majd átböngészem rendesen.

Szilver! Nagyon édesek a csöppségek. :lol:

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok! Sajnos csak par naponta tudok bekukkantani (pedig szinte ez a nap fenypontja), igy le vagyok maradva mindig.

Claire! Dejo, hogy otthon vagytok! Ne aggodj azon, hogy az orvos persze mindig a legrosszabb esetet latja. Tobb baratnom is orvos, en is sok toxikologiat es egyeb hasonlot tanultam; a gond az, hogy az ember csak a komplikaciokat es a szornyu dolgokat tanulja, meg praktizalasa soran ugye azt latja tobbet (azok jonnek vissza); tehat az orvos mindig az az esetet latja, ami normalisan 100-bol 1 (vagy kevesebb). Szegeny orvos baratnomet sajnalom, meg a csaladjat, mert igazabol nem egy aggodos fajta, de persze barmi van a csaladjaban (pl. fulfajas), egybol a legremesebb dolgokra gondol.

Amugy nalunk (is? jol emlekszem?) 4 (+2, remelhetoleg!!! legkesobb dec 17!!) gyerkoc van.

Abbey, melyik Mariaremetei iskolanal? A Nagyret utca es remetei ut sarkan levore gondolsz? A fiam oda jart ket evet, mi is 2 buszmegallora lakunk onnan (most epp Becs mellett par honapig)! Imadjuk, ugyan borzaszto messze van a varos, de semmi penzert nem mozdulnank (mashova Bpesten), ferjem is inkabb 1 orat ingazik (iranyonkent). Biztos, hogy Ti is imadni fogjatok. Ha kellenek helyi tanacsok (gyerekorvos, ovi, stb), szolj!

Mezi: Beszerzes: a babakocsinal meg az fontos, hogyha sokat kell osszecsukogatni (pl. kocsiba betenni), akkor praktikus, ha azt lehet 1 kezzel, egyszeruen. En azokkal megjartam, amik bonyolultan osszecsukhatosak voltak - de nekem sajna sokat kell autoznom.

Matol mar max. 2 honap van hatra, es meg keves dolog van... Igaz, az elozo 4-tol maradtak dolgok, de reszben szetestek, elhasznalodtak; ugyhogy en is most panikolok, hogy ugyan eddig nem mertem inni elore a medve borere (sajnos nekem vagy 5 terhessegem nem sikerult, igaz, hogy korabban lett veguk), de most meg mar kezdem magam nehezen viselni (nehezen kapok levegot, nehezen mozgok), ami nyilvan csak rosszabb lesz, tehat bele kene huzni...

Itt pocsek ido van, remelem, Nektek otthon jobb,

Zsebibabak
zsebibabak
 
 


Zsebibaba ez tök jó, h nem csak mi vagyunk ilyeb zizzentek, ennyi gyerekkel. Milyen a kkor, és nem szerinti megoszlás nálatok? Nálunk Ábel 12 lesz januárban, Dávid 10 lesz decemberben, Eszter és Ádám 6 volt áprilisban, Jonatán és Noémi pedig most augusztusiak.
Furi, de én is pont így voltam a vásárlással, számítottam a régi cuccokra, meg nem mertem túl korán elbízni magam, aztán már nem volt energiám. Az is fontos, h milyen évszakban születik, és mekkore méretekkel. Mi most elég nehezen találtunk a régi cuccok közt, egyrész ők nyáriak, másrészt kisebbb volt, főként Noni. Ki is esett mindenből eleinte :lol:

Mezi textil pelus: min20 a 2 gyerekre. Hagyományos pólyánk nem volt. Babakocsi: valóban attól függ, h hol kell használni, ill tárolni.
claire
 
 


Sziasztok! Köszönöm a sok jótanácsot. Mivel első terhesség nem hagyhatom a teljes bevásárlást a végére, de a babonások meg furán néznek rám.
Úgy vagyunk most vele, hogy minden hónapban veszünk nekik valamit, így a kiadás sem egyszerre van és azért haladunk is. November végéig dolgozok még terv szerint, utána több időm lesz vásárolgatni. :)
Ti hányadik héten tudtátok meg a babák nemét? És még egy fontos dolog: mikor mozdultak meg a babák a pocakban? Én már nagyon várom, de még pár hétig türelemmel kell lennem. :)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Az előbb elfelejtettem. Ma készült a kép. Kép

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi
én mindkét terhességnél a 16. héten tudtam meg a nemeket. Az első gyereket a 20. héttől éreztem, az ikreket a 16-tól!
Nagyon csini vagy!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kép
1 példa az összeöltözésre :lol:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi! Nagyon édesek a picik! :) Csinosak a csíkos szerelésben.

Kép

Kép
mezi_84
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?