Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Orsi, igen, Bori simán bealszik bárhol, ha a játszószőnyegén van, akkor ott.

Örülök, hogy jól viselte Elisa a jövés-menést, elhiszem, hogy utálja a ventolint, fura egy szerkezet, az biztos.

Gratulálok a fogakhoz a fiúknak! Én nekem fogalmam sincs Borinak mikor lesz foga, annyira nem nyűglődik semmi miatt, annyi van, hogy az ínyén ott van az a két fehér vonal már vagy 3 hónapja, és kész. Nálunk a nyálzás sem olyan vészes.

Viszont egy nap elteltével máris látom a forgás negatívumát, gyakorlatilag ahogy lerakom a szőnyegére egyből átfordul hasra, és innentől kezdve jön ki a kaja belőle kisebb-nagyobb foltokban. Á mindegy, azért le csak nem fogy.

Ja, és ma orrszívás után a legkisebb részét az orrszívónak beleejtettem a lefolyóba basszus, kiszedhetetlen. Nem tömíti el a járatot, de olyan mélyen van, hogy esélytelen kibányászni. Még jó, hogy volt itthon mégegy belőle.

Hibernia, remélem jobb a fejed, nekem terhesség/szoptatás alatt mindig annyit fáj(t) a fejem, hogy iszonyat, heti egyszer tutira szenvedek.

Csöpplány, erről a ki később ki korábban kezdi a forgást-ról jutott eszembe, hogy Bori még így is két hetet rávert a fiamra, aki híresen lusta volt, szóval reménykedem, hogy Bori nem 14 hónaposan fog járni kezdeni. Persze nincs azzal sem semmi baj, de akkor amikor alig vártuk már, hogy elinduljon, és ne kelljen mindenhol kézben fogni, mert különben végigmássza az egész boltot, na akkor jó lett volna, ha már jár.

De durva, egy hét múlva Bori is 5 hónapos, az a fura, hogy a második gyerekkel sokkal gyorsabban telik az idő, Ábelnél annyira lassúnak tűnt az a 6 hónap amíg elkezdtük a hozzátápit, most meg mindjárt ott vagyunk Borival a kanalazgatásnál. Elképesztő.

Ja kendőtémáról akartam még írni kenguruzóknak. Szóval van egy megkötési mód kendővel, ami hihetetlenül egyszerű, és gyakorlatilag egy tökéletes kengurut kötsz kendőből, az előnyei természetesen azok, amik minden más kendős kötésnél, és hát nincs az ortopédiailag rossz hatás. Mindjárt keresek egy videót róla. Na itt van: http://www.youtube.com/watch?v=reoT5RVOBdY

Én tegnap ilyenben vittem Borit bevásárláskor, és marhára tetszett neki. Végig nézelődött, mindent látott, édes volt. :)

Na megyek valamit főzni. :(
monde

Hali!

Holnap küldöm tovább a mai tai-t jelentkező????

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Kicsit ki van már a f@szom mindennel,majd jövök bővebben,nem tom mikor,mert duán viszem Bubut státusz vizsgáltra.

Kép

KépKép
mayday

sziasztok!

Jaj, köszi a fog gratukat :oops: , igazán nem nagy ügy! Azt hittem már pár baba túl van rajta! :) A nyüglődésen, síráson, a piros orcán és a hígabb székleten kívül nem volt más jel erre vonatkozóan.

Krisz tényleg Peti klónja ! ? :lol:

Meg Elisáé, Krisz is éppen ezeket a mozgásokat sajátítja el. Szájához emeli tappancsait háton fekve. Imád oldalán lenni. ÉS már egyszer hasról oldalra is fordult. :wink:

Státusz vizsgálat, az meg micsoda?

Feltennék egy égő kérdést (legalábbis a férjem azt mondta, hogy ezzel csak égetem magam :oops: ), hogy mikor, hogyan tudtok rendet tartani a lakásban? :?: Látom, hogy áll a bál mindenhol a lakásunkban, de ha Krisz ébren van, akkor vele foglalkozom. Ha meg alszik, akkor csendben kell lenni. :roll: (most is alszik Krisz)
Ma jött a védőnő és tényleg rosszul éreztem magam azért, mert szanaszét volt a lakás. :? Így is 6-kor keltünk és azóta toppon vagyok, de egy hülye mosdó kitisztításra sem maradt időm! :evil:
Egyébként a védőnő megnézte Krisz bőrét és még mindig talált ekcémás piros foltokat a karján, így azt javasolta, hogy a tejtermékeket egyideig ne fogyasszak! Hátha, így általam érzékeny a tejre.

KépKép
charlott

Hát Charlott, ha én mindig Borival foglalkoznék mikor ébren van, és mindig lábujjhegyen járnék, ha alszik, akkor én sem jutnék semmire. Hidd el, a babáknak nagyon nagy szükségük van arra, hogy egyedül is legyen idejük a játszószőnyegükön. Nekik bőven elég az, hogy te ott jársz-kelsz körülötte a kéróban. Igy önállósodnak, fedezik fel a kis világukat. Ha mindig szórakoztatod, akkor ezt fogja megszokni, és gyakorlatilag semmit nem lesz el egyedül, ami viszont a későbbiekre nézve neki is rossz lesz, de neked meg aztán végképp, pisilni nem fogsz tudni elmenni. Lehet, hogy először csak 5 percig lesz el egyedül, de szépen lassan, ahogy a játékai elkezdik érdekelni, egyre többet fog tudni játszani egyedül.

Természetesen az is nagyon fontos, hogy leülj játszani Krisszel, a foglalkozás nem hanyagolható el, de szerintem mindeképp biztosíts neki időt egyedül.

Alvás terén én a következőket vallom: Nap közbeni alvásnál normál üzemmódban működök. Ha épp mosogatok miközben alszik, akkor mosogatok, ha épp be kell mennem hozzá a szobájába, akkor bemegyek. Normál hangerővel beszélgetünk a férjemmel, stb. Az éjszaka más. Ott már csendesen vagyunk, hiszen azt az üzenetet akarjuk eljuttatni a gyerekek felé, hogy most aztán nincs apelláta, alvás van. Szerintem így lehet elérni, hogy jó alvó gyerekekké érjenek, ne riadjanak fel minden egyes madárcsicsergésre.
monde

Monde: teljesen egyetértek Veled, de hol kezdjem el?!
ha leteszem a habszivacsra vagy a játszóssznyegére, akkor max 2-3 percig elvan raja és utána már nyüszít. Jelez, hogy unatkozik, és ha nem megyek, akkor sírás a vége.
Hogyan lehet az önálló játékra megtanítani?

KépKép
charlott

charlott, nálunk dettó. :( én úgy szoktam mosogatni / pakolni pl, hogy mindig beszélek hozzá és igyekszem közel hozni, pl beültetem a pihenőjébe és beteszem a konyhaajtóba... :? :? ez vagy bejön - vagy nem.
3 hónaposan szépen eljátszott magában, szept. elején elkezdte ezt, hogy pisilni sem enged ki, különben nyüszög. elég idegesítő, nem tudom, mit kéne tenni, én nem szeretném, ha ENNYIRE szórakoztatni kéne mindig. no de nincs mit tenni. :( vannak jobb napok, akkor 5 percet is ad, de általában minden ott csinálok mellette, hogy ülök a játszó szélén. ott hajtogatom a ruhákat, ott teszek-veszek. persze csomó mindent nem lehet ott csinálni, akkor sírás van. vagy hagyom az egészet és megvárom, míg jön a férjem és akkor mosogatok el.
fürdőszobát is akkor takarítok vagy ha jó napja van és elenged maga mellől 5 percre.

zsu, nálunk a fog semmivel sem járt, láz, piros arc stb - csak iszonyat nyűglődéssel, hát írtam itt nektek, mit vágott le hétvégén... folyton sírt, nyögött...

no felébredt, voltunk sétálni és csodamód nem ébredt fel, mikor feljöttünk... :roll: mondjuk van egy tippem, miért nem, baromi fáradt... :? tegnap összesen 11 órát aludt egész nap + éjjel. az azért nála is kevés, 12 szokott lenni nagy átlagban, úgy látszik hiányzik neki ez az egy óra...

mayday mi baj? mi az az állapot vizsgálat?

ja, ma 2x egymás után hasról hátra fordult, vicces volt, hasra tettem, mire visszaértem, már a hátán hápogott. :shock: kétszer. :D aztán elmentünk sétálni, mert hisztizni kezdett...

monde, orsi, csöpplány, jövök még, ígérem. :D

hibernia

Van a feje felett olyan lógó izé? Azon cserélgetném a játékokat, ha megunja őket. Aztán megforgatnám a hasára, ott is adnék játékokat. Amíg ezekkel eljátszadozik akár csak néhány percig is, addig te össze tudsz rámolni a lakásban, mikor alszik kitakaríthatod pl a fürdőt, vagy főzhetsz. Hidd el, előbb-utóbb, ha nem kapkodod fel egyből ha kicsit nyöszörög a szőnyegen, le fogják kötni a játékai. Az is segíthet pl, ha nincs csönd a szobában mikor játszik, hanem bekapcsolsz valami gyerekeknek szóló zenét (én a Kalákát kedvelem a legjobban), mert sok gyerek nem szereti ha nagy a csend körülötte. Illetve arra is meg kell őt tanítani, hogy az egyes dolgok követik egymást a nap folyamán. Pl evés után játék, játék után alvás, alvás után evés és így tovább. Igy neki is összeáll a kép előbb-utóbb, hogy most játszania kell egy kicsit. Hát én valahogy így csinálnám. Ha meg semmiképp nincs el, de haladnod kell, akkor dobd be a kendőbe/mei tai-ba, nem tudom mit használsz, és csináld úgy. Azt is élvezni fogja.
monde

Tegnap este elolvastam mindent, de nem jegyzeteltem, most meg már nincs erőm újraolvasni az egészet.

Először is, gratulálok az első fogacskákhoz és az új mozgásokhoz! :) Sajnos Bori videóját nem tudtam megnyitni. Bubu hihetetlenül aranyos, ahogy lasztizik! Balu meg hogy kúszik már hátrafelé! Vigyázni kell vele! :)

Charlott, megnyugtató, hogy nem csak Samu ilyen kis Kakamatyi. :)

Zsu, annyira átérzem, amiket írsz, pedig hozzánk nagyon-nagyon ritkán jönnek anyósomék. Bár szerintem pont azért is csinálja ezt, mert annyira unokázni akar, és tudja, hogy megint hónapokig nem fogja látni élőben, csak webkamerán. Engem emiatt inkább az zavar, hogy egész nap ölben van Samu (amikor itt vannak), és akkor folyton megkérdezik, hogy nem fog-e nagyon ölbe szokni, ha én magamra kötöm néha (amikor egyedül vagyok vele). Meg ami még jobban kiakaszt, hogy még képesek megjegyezni, hogy Philipp-nek (Samu unokatesója azon az oldalon) is csak ölben volt jó, különben sírt. Én mondom, hogy Samu nem ilyen, nyugodtan tegyék le, erre közlik, hogy nem, nem akarják, olyan jó babázni. Áááá! Rohadtul nem bírom, ha hasonlítgatják a gyerekeket!

Folyt....

KépKép

KépKép
barbazso

Lányok,
gmailon Krisz a kutató intézetben készült sapkás fotó! :)
Írtó vicces, de ennél sokkal értelmesebb a fiam.

KépKép
charlott

A tegnapi napról... Szóltam a védőnőnek, hogy az a másfél hónappal ezelőtti 69cm kissé soknak tűnt, megmérte, 66cm. :) Kaptak új mérleget viszont, és most az szórakozott velünk. :D Négyszer kellett Samut újramérni, mert 15 meg 17 kilónak mérte! :) Végül negyedszerre sikerült: 6900g. A mi mérlegünkön vasárnap 6720g volt, én inkább annak hiszek. :)
Megkaptuk a szurikat is, volt sírás, de hamar megnyugodott, a rotát is ügyesen megitta, bár látszott rajta, hogy veszített a gyakorlatból a két és fél hónap alatt... (Eleinte még rendszeresen használtam kiskanalat a D vitaminhoz, aztán Zsu megosztotta velünk a praktikáját, azóta úgy csinálom én is. Az Espumisan is kanálból ment. Azonkívül eleinte folyton kapott üveget is hol lefejt tejjel, hol teával, hol tápszerrel, de most nagyon rég nem találkozott ilyen dolgokkal.) Oltás után meg akartam szoptatni, hogy nyugodtan sétálgathassak hazafelé, és be is tudjak vásárolni, de persze egy apuka ott volt a váróban, és nem vette észre magát azután sem, hogy már több embert megkérdeztem, nem tudják-e, hogy hol lehet itt szoptatni. :roll: Bekéretőztem az irodába. :) A következő pár óra nagyon nyugodtan telt, de du 3 körül Samunak elkezdett fájni valami, és rájött, hogy minden rossz. Majdnem másfél órát ordított egyhuzamban olyan hangon, amit még nem hallottunk tőle. A végén nem bírtam tovább, és adtam neki egy homeos kúpot. Aztán sikerült elringatnom, de nem mertem letenni, mert azelőtt már aludt negyed órát, és szerintem akkor nyomódhatott meg a combja, és azért sírt ennyire. Végül 2 órán keresztül tartottam, hogy végre kipihenje magát. Oltásonként egyszer azért ez kibírható. :) Viszont volt egy találmányom is! Amikor már nem tudtam, mit kezdjek vele (túl a masszírozáson és a borogatáson...), bekentem dentinoxszal a combjait, mert az zsibbaszt és nyugtat. :D Úgy tűnik, hatott. Este már jobb kedvű volt, de belázasodott. Kapott Nurofent, szopizott, aztán kipattantak a szemei, és nem akart elaludni. Azt hitte, kimarad valamiből, nagyon erőlködött, hogy nyitva tartsa a szemét. :) Végül 11-kor betettem az ágyába, hogy pisilnem kell, maradjon ott egy kicsit, és bekapcsoltam a zenélős kivetítős játékát, és azt nézte, aztán magától elaludt. Ez nagyon ritka dolog nálunk, és mindig akkor csinálja, amikor egyáltalán nem számítok rá. :D
Ilyenje van:
http://translate.google.hu/translate?hl ... Z233422174
Be lehet állítani, hogy csak a zene szóljon, vagy forogjanak a madárkák is, vagy a plafonra vetítsen ki képeket. Zene is többféle van, plusz tengerzúgás meg ilyenek.. Ez is örökölt, azért nem találtam már normális oldalon a neten. Olyasmi, mint az a tengeri csillag, amit Katiék vettek, csak madarasban.

KépKép

KépKép
barbazso

Jó a kép nagyon! :wink: :lol:

Ja, Mayday! Hihetetlen, hogy találtad ezt a videót a youtube-on?! Eszembe nem jutott volna rákeresni! :D :D :D Tiszta nosztalgia!

KépKép

KépKép
barbazso

Hibernia, ugye csak vicceltél?! Peti nagyon hasonlít rád! Főleg a szája... Tiszta mama! :D :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Azt hiszem, lemaradtam megint valamiről. Melinda Kass mond nektek valamit? :) :oops:

KépKép

KépKép
barbazso

Az előző linkemet nem tudom, miért rövidíti meg a babanet. :) Az egészet be kell másolni, mert így csak valami nyitóoldal nyílik meg.

Hú, ez a 600. hsz-em!!! :D

KépKép

KépKép
barbazso

Holnaptól megy itthon a Bébés!!!
http://www.port.hu/babak_-_az_elso_ev_b ... 1#showtime
Végre eljött, de most kivel nézzem meg? :D Szombatra már ezer programot kitaláltam, vasárnap meg tuti nem lehet rávenni a férjemet egy újabb Pest látogatásra. :?

KépKép

KépKép
barbazso

Charlott,
szerintem sem kell labujjhegyen jarni, ha alszik és mindig szorakoztatni. bar elso gyerekkel sokan beleesnek ebbe a csapdaba (anno én is :) ) Gondolj bele, akinek testvérei vannak, ott sosincs egy masodperc csend sem és azok a gyerekek is felnonek. Elisa pl kifejezetten imadja, ha zajlik korulotte az élet. Most pl odatettem a foldre ahol a fiuk autoznak és ott sikoltozik nekik és azt mondja Nan nan. Néha valaszolnak neki és ilyenkor fulig ér a szaja.

Monde, hogy te micsoda jol leirtad és osszefoglaltad, hogyan lehet a babakat az onnallosagra szoktatni!!!

Barbazso, sajnalom az oltas utani nyugosséget. én akkor mar elore félek? csak pénteken megyunk, elnéztem a datumot.

Gmailen még nem volt idom, majd jovok még.. megyek vmi vacsit csinalni, apa persze nincs itthon... csak 9 korul jon
s.orsi

Barbazso, feltétlenul nézd meg. Ha masképp nem megy, egyedul! hidd el megéri!
s.orsi

Sziasztok!

Mi jól,Balu tegnap elaludt negyed 10kor és ma 9:20 kor ébresztett :D Hajnalban kétszer kelt cumi miatt,de ezt leszámítva szépen aludt :) Viszont egész nap aludt 3szor 20 percet :shock: Ez nem vall Balura.11kor már nem bírtam vele,levittem babakocsizni,akkor aludt 20 percet.Aztán 13kor megint 20 percet,aztán elmentünk a vecsési barinőmhöz tanyáról.Jól elvoltak a gyerekek,Balu aludt szintén 20 percet ott.Aztán volt nagy küzdés,és négykézlábra állt pár másodpercre Balu :D Tök örülök neki :) Ja és most már be tudja kapni a lábujját :D Küldök róla majd képet :)

Hibernia:huuuuhhhh,nem tudom,én úgy emlékszem hogy neki még nem szakította át az ínyét,de ha tévedek akkor légyszi Mayday javíts ki :oops: Gratu a forgáshoz :) Szerintem oltárira hasonlít rád Petya :shock: A szeme,szája,orra,de még a szemöldök vonala is :D

Orsi:na,hamar meglesz a forgás is,ha már így ügyeskedik :)

Monde:nálunk is ez van,folyton dől vissza belőle a kaja.De mit lehet csinálni? :?

Mayday:gyere mesélj mi a baj? :?

Charlott:Elvileg a védőnő csinál státusz vizsgálatot.Azt hiszem 1,3,6,1,másfél éves korban meg talán utána 3 éves korban.Ez ilyen miket csinál a gyerek,miket tud,meg ilyenek.Nálunk a rendrakás úgy megy,hogy ha jó napja van Balunak akkor mellette simán tudom csinálni(ritka eset),általában vagy apa vigyáz rá és én takarítok vagy fordítva.De egyébként nálunk is elvan Balu a játszószőnyegen,eljátszik magában,csak néha hív és akkor nehezen tudom abbahagyni a melót.Kb 5 percet van el teljesen,aztán nyöszög.Akkor félbehagyom amit csinálok,visszafordítom,teszek új játékot neki,meg ilyenek és akkor folytatom.Nagyon komoly a kép Kriszről :d Zabálnivaló :D Olyan kis tudorkás :D

Barba:na igen,az a baj hogy Balu már régebben is tudott a hasán forogni, (kis breakes :D )most meg ehhez társult a hátrafelé kúszás is.Szóval magasan már nem hagyhatom felügyelet nélkül,mert az ördög nem alszik.Vagy csak ha minden irányból kipóckolom (így kell írni :oops: ? ).Szép méretei vannak Samunak :D Huuu,úgy jártam,mint zsu :? Benne voltam a mi gmailünkbe mikor felvettem picasa-n Melindát(lehet bogme néven mond valakinek valamit,régen ide is írt,most anyatanyán van ő is) :? Hol fogják adni? Én szívesen megnézném veled :oops: Balut addig lepasszolom apának :D

Na,hatalmas küzdés árán,végül korábbi etetés közben bealudt Balu,szegénykém már írtó fáradt volt.Ma nem bírta tartani még a 3 órát se,már 2 és fél óra után kérte a hamit.Caysee-nél is eljátszotta ezt.Azt hittem álmos,de aztán kiderült hogy éhes.Még ott megetettem,aztán jöttünk haza.Azt hittem legalább a kocsiban aludni fog,de nem.Aztán pancsoltunk,játszottunk,és most fél óra sírás majd kaja alatt bealudt.Kivi vagyok meddig.Megyek,gyorsban lezuhanyozom addig,meg kisterilizálom a dolgait.Pusszanat!

KépKép
Kép
csöpplány

Amúgy nem zavarnak ezek az üzenetek, csak azon gondolkodtam, hogy kinek van Andris nevű gyereke, senkinek. Valami Andris rémlik Zsu sztorijából, de ott nem Melinda volt a másik név, hanem Péter, ha jól emlékszem. Szóval belezavarodtam a nevekbe... :) Meg ott mintha kisebb lenne még a baba.

Mindenképp meg szeretném nézni. Az Arénában, a MOM-ban és művész moziban adják, ha jól emlékszem.

KépKép

KépKép
barbazso

Voltam gmailen.
Aztaaa Bubu milyen ugyes!
Gabinak olyan gyonyoru formas fejecskéje van!
Bori meg milyen lazan hasra fordul!
Balu szerintem egy sulycsoportban van Elisaval. Hany kg és cm??
Peti szemoldoke és a szaja egyértelemuen hasonlit rad, Hibernia.
Na és a kép Kriszrol nagyon tuti!

Haat gyonyoruek a gyerekeink, nem???

Nekem is ra kellene mar hangolodnom a you tube-ra.... ami késik, nem mulik...
s.orsi

Barba:hát ha van kedved akkor felőlem mehetünk :) Megbeszélem apával,de tuti bevállalja Balut(csak merjen nemet mondani... :lol: ).

Orsi:Balu elvileg 64 cm és 6120 gramm volt hétfőn puccosan :) CsöppBalu :)

KépKép
Kép
csöpplány

Nekem talán az Aréna lenne a legjobb,meg hugom mondta hogy tök jó leárazások vannak az üzletekbe :D :oops:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Megnéztem g-mailt

Azta de ügyik ezek a babák!
Gabi az átfordulásnál nagyon le van maradva :cry:
Addig megy neki, hogy az egekbe teszi a lábát és oldalra fordul..de annyi ott nézelődik aztán vissza hátra..nem megy neki a súlypont áthelyezés...remélem 6 hónapos koráig azért rájön hogy kell :)

Húú most ennyi pedig sokmindenre akartam/akarok reagálni..ma jön anyu talán így lesz időm.
Meg ma lesz angolom is :(

Csók

Kép
Kép
zsu84
Üröm

jaj elfelejtettem írni, hogy tegnap meg hasról hátra kezdett forogni a kisöreg. nem hiába ilyen nyűgi. :? most Baluként brékel. :D

na, nem, már sír. :(

zsu, nálunk a hasra fordulás úgy indul, hogy oldalra fejszik és kifeszíti magát hátra, majd egyszer csak hason van. :shock: nem tudom, ez szabályos-e....

hibernia

Na hi!!!

Bocsi a tegnapi "kiborulásomért",de tegnap kicsit besokalltam,sz@r,hogy apa megint mindennapozik,plussz még itt ez a lakás mizéria...szóval mindig sz@rik valamit a légy. :D

Státusz vizsgálat,hogy minden hónapban megnézi a dokinéni Bubut,súly,hossz,fütyi,meghallgatja,megskubizza a torkát.Nagyjából ennyiből áll.Amúgy 6690g és 66 cm. 1 hónap alatt nőtt 5 centit. :shock: Az én fiam hosszra gyúr. :D
Most háton alszik,ami rá nem jellemző,csak letettem hasra és átfordult,azt bealudt.

Hibernia,köszi,ari vagy,de nem a képlekicsinyítéssel van gáz(fb),vmi más lesz.De megoldottam,átküldtem tesómnak emailbe a képet,ő meg feltette. :oops: :D

Zsu,kinek megy a MT?
Angolod?

Zsó,én is meg akarom nézni,de nekem esélyem sincs rá...
:(

Csöpplány,grat a négykézlábazáshoz!!! :D Mindjárt rohangálhatsz utána.9.20.?Az igen!!!!

Úúúú,Hibernia,még egy fb kérdés. :oops: A "ki elérhető" oszlopon ha valakinél csak félkör van,az épp chatel?Vagy mi?Alap vagyok,nagyon...

Orsi,Te hogy viseled az apa megvonást?

Kép

KépKép
mayday

mayday a félkör a nincs gépnél épp, vagyis az előbb itt volt, de már mást csinál. :) a zöld telikör hogy abszolút online. :D

lakásmizéria ne is mondd, már itt vannak a dobozok. :evil: meddig megy a minden napozás?

csöpplány az a sok alvás nagyon baró. :D nálunk mostanság minden nap ébred 11kor és 3kor. :( :( ma is. fél 5ig nem bírtam visszaaludni, most elaludt asszem kicsit ledőlök, nagyon álmos vagyok, ráadásul tegnap ki se sütött a nap meg most is hótt borult az ég. :(

hibernia

orsi, oltás hogy ment? hízott Elisa?

monde ez a fejfájás szar lehet. :( nekem nem olyan sűrűn jön, de utálom persze. :( köszi a tippeket!

a filmezőket irigylem előre is. :) itt a mozi kínálat olyan, mint Szibériában. :?

hibernia

ja és köszi, mi úgy láttuk, abszolút nem hasonlít rám Peti, de komolyan. :)
max a száj + szemöldök és kész.
persze így az is lehet, hogy mi is hasonlítunk a férjemmel. :lol:

hibernia

Hibernia, ha sikerült leszednem netről a filmet, akkor küldök belőle egy példányt. :) Ó már Peti is kel éjjel, sajnálom, kiváncsi vagyok Bori mikor hagyja abba az alvást, merthogy ez nem fog örökké tartani az tuti, én meg bele fogok dögleni megint az ébredésekbe, mert úgy elszoktam tőle.

Hú még Bori sem kapta meg a 4 hós oltását, dehát még kicsit mindig jön az orrából. Lassan 5 hónapos... :shock:

Zsu, szerintem nincs lemaradva Gabi, tudod, ez nem verseny. Az én gyerekeim is lusták, de pl a fiam másfél éves korára úgy behozta mozgásban a kortársait, hogy el sem hittem, mára meg igazi kis majom lett, olyan ügyesen mászókázik meg mozog, hogy észre sem venni, hogy babaként tojt az egészre. Mellesleg ez a megfordulás dolog szerintem ráérzés kérdése, mert Gabin is látszik, hogy az ereje megvan hozzá, hiszen olyan szépen tartja magát hason a képeken, csak egyszerűen még nem jött rá, hogy oldalról tovább is lehet menni.

Hát nálunk státuszvizsgálat nuku, amitől ki is vagyok akadva, itt akkor látja orvos a gyereket, ha az beteg. Extra szolgáltatás nincs. Szar ügy. Én néha be szoktam vinni csakazértis őket, hogy nézze meg őket, és iratok valami kamu gyógyszert. :)

off... Képzeljétek, ma jön a szárítógép. Na nem az, amivel a mizéria volt, azt tegnap lemondtam, mivel újabb két héttel akartak hitegetni, na itt feladtam. Rendeltem egy másik típust. Most már csak ki kéne okosodnom, hogy hogyan kell beletenni a ruhákat, mit meddig kell szárítani, eeehh, nem egyszerű. Fosok, hogy kicsinálom a ruhatárunkat :D
monde

Hello,

nyöszös napnak nézek megint elébe, illetve benne vagyok a közepében :?
Most az a dilije a kishercegemnek, hogy nem akar babakocsiban lenni séta alatt. Már kivettem az autósülést és e nélkül próbáltam levegőztetni, de így sem tetszett a dolog. :roll: Csak a karomon szeret "utazni". No, de egy 6,5 kg-os tömeget nem tudok sokáig tartani, meg nem is normális ez! :roll: Nálatok ilyen hiszti jelentkezett már? Mi a teendőm?
És elértünk a fogzás mellett, arra a fejlődési fokra, hogy már nem nevet mindenkire, hanem szelektál. Nagyon tudatánál van. :roll: :)

Orsi: persze, ha többen leszünk, tesó is lesz, akkor már nem tudok Krisszel foglalkozni, de be tudom vonni a család életébe. Azaz segít majd a kicsi körüli teendőkbe, persze a magaszintjén. Szóval, ami nálatok is működik, hogy a nagyok játszanak és a kicsit is tudjál szórakoztatni, lekötni figyelmét.

Én szégyen vagy nem szégyen, a bebe tv adását adtam "társaságként", miközben Krisz a habszivacson feküdt (játszott), én meg nyugodtan tudtam a reggeli teendőmet ellátni. :wink:

OFF: nem láttam a született feleségeket :( , mi volt benne? :oops: no, jó egyszer biztos megismétlik ezt a részt is. :)

KépKép
charlott

Csöpplány:gratula a négykézlábra álláshoz! :lol:
Mayday,Monde: aha, ez a státusz vizsgálat! :wink: no, ezt a dokim csinálja eddig a havi oltások alkalmával.
Tényleg a fütykösre mit szoktak mondani? Nekem mindig kéri, hogy húzzam hátra, de én már nem tudom :oops:, annyira lenőtt. Szerintem ebből műtét lesz, vagy miacsoda!

Zsu:angolra jársz! irigy-irgy! :roll: én csak max a kis angol gyermek mondókákat szoktam hallgatni, nézni. Amit Hibernia ajánlott! :)

KépKép
charlott

Csopplany,
akkor mégsem. Elisa a mult héten 65 cm és 5630 gr volt. Pedig a videon nem néz ki Balu kovérebbnek! Nem értem...

Zsu,
Elisa pont ott jar az atfordulasnal mint Gabi. Labat fel, aztan oldalra, aztan vissza. Szerintem nem baj.

Hibernia,
igen, szerintem szabalyos, a kifesziti magat hatra és atfordul! :) :)

Mayday,
hogy birom az apa hianyt? SEHOGY, de ez van! Mar megszoktam és, ha meg véletlenul itt van, akkor olyan zizik a gyerekek, h tobbet art, mint hasznal. de nalunk csak az osz ilyen kemény, meg tavasszal egy-két honap, egyébként nem utazik minden héten.
Bubu is 1 kg-val tobb, mint Elisa. Uristen.

Hibernia,
oltas holnap délutan lesz! elnéztem a naptart. :)
Hova koltoztél az Isten hata mogé??? Se mozi, se uszoda, se busz, se semmi???? :)

Itt havonta van "statuszvizsgalat".

Besz@ras éjszakam volt. Talan az egyik legrosszabb. Elisa nem aludt éjféltol 1ig, majd 3tol 5ig! Még az agyban velem egyutt sem, a hasamon sem, a kezemben sem, pedig almos volt. 3x szoptattam. Zokni / zombi voltam reggel. Délutan, ha torik ha szkad, lefekszem egy fél orat! kulonben fel fogok fordulni.
s.orsi

Sziasztok!

Csak egy gyorsra jöttem mert megyünk párom nővéréhez babakocsival :)
Remélem senki nem sértődik meg ha ezt leírom.Balu tegnap nagy nehézség árán bealudt negyed 9kor és ma fél 9kor kelt.Aztán evett,játszott fél órát mellettem és megint bealudt és fél 12kor kelt :oops: Álomszuszi :D
Fütyi:nekünk is le van tapadva,majd megemlítem a dokinak aztán majd mond valamit.
Balu is elkezdte hogy ha idegeneket lát akkor sírva fakad :D Aztán meglát engem és semmi baj :)
Na megyek öltöztetni.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Megvagyunk még mi is, csak nem nagyon van időm írni mostanság. Amíg ilyen jó az idő napközben, addig kint vagyunk, amúgy meg nyűglődés ezerrel: Gréti taknyos, én is kezdek, ráadásul ismét baktériumaim vannak mellügyileg :x De már nem is részletezem, mert már én unom a panaszkodásomat a szoptatásról....gondolom ti hogy unhatjátok :lol:

A szülinaposoknak Boldogot!!! A fogacskásoknak gratula!!! És a forgolódósoknak is!!! :D :D :D

Nálunk még mindig csak a hasról hátra forgás megy, már mindkét oldalra. Alsó fog már tuti jönne ki, de még nem törte át az ínyét.

Végre leszerveztük a keresztelőt, nov. 20-án lesz. Utána anyukáméknál ebéd. Csak a szűk család lesz jelen, kb. 10 fő. Nem tudom, hogy ilyen hidegben milyen rucit fogok Grétire adni. Gondolom nem kötelező a fehér, ugye?

Mayday, milyen volt a mai tai??? Kinek megy? Mert lehet majd utána én is kipróbálnám. A kengurut nem nagyon használjuk.
Tarts ki az átmeneti apa nélküliségben! Meddig tart?

Charlott, ez a "rendrakásra sincs idő" kérdés jó volt! Szerintem nem égő! Nekem is vannak hasonló gondjaim, úgyhogy mostantól szigorú leszek és egyedül fogom hagyni néha Grétit, mert kezdek én is non-stop csak vele foglalkozni, ami tudom, hogy gáz. De másrészt meg első gyerek és hát igen, mindent jól akar csinálni az ember. Na meg úgy gondolom, hogy nem azért vagyok itthon, hogy takarítsak állandóan, hanem hogy a gyerekkel legyek, és felneveljem. A takarítás meg megvár :-)

Egy kérdés: Milyen járókát érdemes venni? Vagy kell az egyáltalán?
Mert nálunk a gáz az, hogy vagy a mózesben van, ami már elég kicsi, szóval ott nem tud forgolódni, vagy az ágyon, ahol meg őrizni kell, nehogy leessen, és hát jobb lenne, ha napközben ott tudna lenni a nappaliban valami biztonságos cuccban. De 1000 féle járóka van... hátha valakinek van már tapasztalata.
Most mennem kell, ébred.

KépKép

KépKép
nadina01

Fogak:Bubunak még nem törte át az ínyét,jól mondtad Csöpplány.
Ahogy néztem Balu videóját én azt látom,hogy hamarosan megindul,Bubu is így kezdte,most már simán elvan négykézláb,csak még nem tudja,hogy induljon el. :D

Amúgy a háton alvás tartott fél órát. :? Hasra ha leteszem (aludni) egyből fel kutyába vagy forog.(igen,újra forog)

Olvastam,hogy az ügyesebb babák 5 hó körül már felülnek.Valakinél van már próbálkozás?Nálunk semmi.

Orsi,szerintem ne aggódj Elisa súlya miatt.Tegnap volt a rendelőbe egy 7hós kislány (pont előttünk mérték le) aki 6220g volt.Nem volt se vékony,se kicsi,teljesen egészséges kislány,csak épp nem hízik olyan sokat,de ahogy néztem se az anyukát,se a dokinénit nem zavarta.Ő ilyen és kész.

Másnál nincs ilyen minden hós vizsgálat?

Kép

KépKép
mayday

Csöpplány,én megsértődtem. :lol: :lol: :lol: :lol:
Aranyos vagy,hogy mentegetőzöl. :D

Kép

KépKép
mayday

Orsinál látom,hogy van státuszv.,de úgy értem,hogy itthon.

Nadi,jó,hogy jöttél. :D
Nyugodtan panaszkodj csak,én is ezt csinálom már 2 napja... :oops:
Mt most Zsunál van,azt nem tom,hogy kinek megy.Sajna nekünk nem jött be,de hát Buburól van szó,ő meg aztán a nyügizés királya.

Járóka,passz.Olyan sokféle van?
Én mondjuk szeretnék egyet venni,talán karira.
Habtapitok nincs?Azt csak simán leteszed a földre.Ott forgolódni is könnyen tud.

Apa nélküliség,hát ez a hét+jövő hét az fix.Utána majd meglássuk.

Orsi,sajnálom a sz@r éjszakát. :( Próbálj picit aludni duán.

Hibernia,még egy kérdés,bár félve teszem fel,mert ha eddig nem néztél hülyének,most majd fogsz.Honnan tudja a fb,ha valaki nincs a gépnél? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ha pl nem nézek valami alkalmazást? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (ez annyira cink....)

Kép

KépKép
mayday

Csöpplány: én sem értem ezt a sértődőséggel kapcsolatos mondatodat! :oops: :wink:

Nadina: már nálatok is lesz keresztelő! ügyesek vagytok, hogy belemertek vágni. én csak halogatom, mindig azt mondom hogy jövőre, talán májusban..... :oops: :roll:
Járóka: szerintem az a legjobb, ha farácsai vannak, mint a kiságyának, mert az a lényeg, hogy tudjon benne kapaszkodni, aztán ülni és állni a rácsok segítségével. Nekünk hálós van, és szart sem ér. :oops: :?

Mayday: nálunk a max a fenék feltolása volt az ég felé, és majdnem négykézlábra állt. :D Szerintem ülni ráérnek még. Kariig hagytam haladékot Krisznek! :lol:

KépKép
charlott

Charlott,
ulni van, aki csak 8 honaposan tanul meg... ja és nem akarlak megsérteni a vilagért sem, de a TV aztan tuti nem tanitja meg arra, h egyedul elfoglalja magat. Semmiképp nem tenném a TV elé, a szemének sem jo.. gondolj bele, ha mar most TV-t néz, mi lesz késobb!

Nadina,
és ha a foldre tennéd Grétit. A habtapin nem is fazik fel. Jarokabol mindenképp fat érdemes szerintem is.

Mayday,
egyébként én arra is gondolok, h Elisa az anyja vére. 1 évesen 8,6 kg voltam, 10 évesen meg 20kg, felnott koromban meg mindig 50 alatt, pedig eszem. Na mindegy, holnap meg lesz a verdikt! aannnyira kivancsi vagyok hizott-e vmit egy hét alatt?

Elisa elaludt, kiraktam a hidegbe, kb 7 fok van, megyek csucsukalni!
s.orsi

Orsi: természetesen én is ellenzem a tv-t, itt is csak a háttér zajként használtam. Háttal volt neki Krisz a játszósszőnyegén tornázgatott. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.10.14 13:48-kor.

KépKép
charlott

He,én alapból fa járókára gondoltam,eszembe se jutott,hogy van hálós is... :oops: Bolondos vagyok.

Orsi,akkor valószínű ez a magyarázat Elisa súlyára.Sikeres pihit!!! :D

Tv...hát igen.Bubu nézi.Na nem úgy,hogy leteszem és tessék fiam tvzni.De kaja közben mikor fekszik a habtapin (vagy ül a hordozóban) automatikusan a hang felé fordul és nézi.Ez kb etetésenként 5,max 10 perc.Tovább nem köti le.De addig érdeklődve figyeli.

Kép

KépKép
mayday

Bubu már 2 órája alszik.Nem baj,néha azt is illik. :roll:

Eltűntekkel mizu?Kovmárti,Kriszta(ák),Anita,Kati,Juci?Sorry,ha valakit kihagytam.

Hibernia,Ti mikor költöztök?Dobozolsz már vagy még csak gondolatban?

Kép

KépKép
mayday

mayday: Krisz is álomszuszék ma (ezért eszik itt a fene :twisted: ) , szerintem jön a hideg, ekkor szoktak kifeküdni szegénykék. :wink:

a hálós járókat tesóméktól örököltük :roll: , hát ez van.....
de képzeld az előbb ahogy játszottunk a habszivacson Krisz jelezte, hogy ő aztán bemászna a járókába :shock: (pedig eddig utálta), beletettem és a benne lévő játékokkal kezdett el játszani! :lol:

KépKép
charlott

HAli!

Köszi Monde, Orsi a megnyugtatást :D

MAyday nálunkis van havi vizsgálat, br néha el-eltolódik 1 héttel, így az 5 hós vizsgálat 1 héttel a 6. hónapelőtt lesz..de szerencsére nincs semmi gáz így nem érdekel. A lényeg, hogy végre nem lesz szuri!

Nadina, Mai Tai nálam van, küldeném vissza gremesének, de ha neked kell küldj egy címet nevet és Neked küldöm!!
Nekünk sem jött be itthon elvoltunk vele, porszívóztunk :D De a sétánál kudarc úgy kellett hazaiszkolnom, kenguban meg a másfél óra a minimum :D Szóval ez van de mindenképp próbáld ki nekem nagyon bejött!!! Csak Gabinak nem de sokmindennel így vagyunk :D

Charlott nyugi nálunk is fut a lakás, én ha este letettem Gabit próbálok hasznos lenni de mostanában a durva éjszakák miatt nem megy..napközben meg a ami sikerül... ha időm van inkább pihizek. Amúgy pl teregetni úgy szoktam, hogy Gabi közben a játszószőnyegen van és néz engem aztán megun és a játékait nézi...vagy megunja és sír :lol: De azért érdemes próbálgatni volt olyan 2 hetem hogy nem tudtam letenni a kezemből..tegnap meg tök jól elvolt...szóval ez is változó

Nálunk is nagyon jönne az a fogacska mert írtó éles Gabi ínye de nem akar még kibújni

Orsi megy a drukk a szuriért

Csöpplány...húú de sértő voltál :lol: :lol:
Ne szégyeld már magad amiatt mert jó gyereked van, örülj neki és élvezd! :D

Na elvesztettem a fonalat és kiesett a többi amit írni akartam...szokásos :oops:

Ja, ma végre 1,5 hét után hajat mostam..tudom extra gáz de egyszerűen vagy időm vagy erőm nem volt hozzá..

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Charlott,lehet tényleg jön valami front.Nekem a fejem fáj,már 2 napja... :?

B@szki,ráérős időmben elkezdtem a fényképező memókártyájáról letörölni a cuccost és én hülye,letöröltem olyat is,amit nem tettem át a gépre...Minnyá felrobbanok!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

KépKép
mayday

Huh de beindultatok :D
Nekünk az utazóágyunk járóka is egyben, az lesz itt a nappaliban de csak végszükség esetére... vagy aludni. Nálam is a habtapi meg a játszószőnyeg a befutó. Szerencsére a nappalit még a nap is süti, így nincs is hideg.

Gabi tegnap volt álommanó meg is szenvedtem este de hát ez van....

Amúgy Gabi is ha hason van a lábait a feneke alá tolja, fenék és has az égben..sőt talán mellkas is de aztán kicsúszik a lába alóla, még nem tudja megtámasztani...de majd rájön mindenre. Jobban örülnék, ha először forogna de ezt a gyerket a haladás érdekli nem a forgolódás :D

Barba, téged ki is hagytalak :oops: Jó, hogy túl vagytok az oltáson, sajnálom, hogy ilyen nehéz volt. A képek nagyon jók a picassán, na meg a feliratok is :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu,
"megunja és sír". :lol: :lol: :lol: :lol: Ez nagyon tetszik.

Kép

KépKép
mayday

ezen a mentegetőzésen én is röhögtem. :lol:
nem haragszom, csak irigykedem. :D piszkos mázlista.

a férjemnek van egy kollégája, ő is azt meséli, hogy sosem látja a gyerkőcöt (májusi ő is), mert este 7-től reggel 7-ig alszik. :shock: a francba. :lol: erre mondta a férjem, hogy becsüljem meg, hogy ő mennyit segít (ez igaz) mert ez a pali pl semmit, de mondom azért nem ugyanaz egy nyűgi baba meg egy olyan, aki 7-7-ig alszik + nappal is. :D
igazságtalan az élet. :roll:

nadi jó hogy jöttél. :) köszi a dicséretet. :) peti amúgy tök szereti mostanság azokat a szivacskönyveket. :shock: nem lapozgat persze, hanem gyűröget, de tök ari.
tök jó, hogy forog Gréti. ügyes. :)

mayday a fb sztem onnan tudja, mint az msn meg ilyesmi. ha nem nyúlsz a géphez x ideig, úgy veszi, hogy nem vagy a gépnél. asszem. :oops: :) de nem nézlek hülyének. :) :) jövő hét után lehet megint otthon lesz a párod?

orsi, hát néha úgy érzem, ez katmandu. hihetetlen, hogy el vagyunk kényeztetve otthon. :roll: vagy itt igénytelenek, nem tudom. ilyen volt dánia is. asszem igen, a magyarok vannak elkényeztetve, biztosra veszünk csomó mindent ami nem az. múltkor azon filóztam, hogy itt krumplin kívül (ami dettó borzadály, 5 perc után péppé fő) semmit se termesztenek kb. ó az otthoni alma, barack, dinnye, szilva, minden!!!!!! ááááááááááááá itt olasz szőlő, spanyol alma vagy új-zélandi... hagyjuk.
azért szeretünk itt élni, bár elég vicces dolgok vannak. :) :)
apanélküliséget sajnálom én is. :?

ezt 1 órája írom, inkább elküldöm.

folyt köv. ezerrel megy a nyűg

ja, ha egy fog kijött a 2. mikor várható? mellette is látszik már a csík, de nem érzem még, csak az elsőt. de extra nyűgi megint, eddig 2x25 percet aludt. :( :cry:

hibernia

Hibernia,nem tudod lefotózni Pepke fogacskáját?
Én úgy tudom rá pár hétre jön a második fog.
Bár nálunk még mikor Bubu 2 és fél hós volt,aszonta a dokinéni,hogy pár hét és kinn van az első.Na,ugye Bubu holnap lesz 5 hós.Szóval ez sem szentírás.Sajna.

7től 7ig?Az igen!!!

Na,enyim most kel.

Kép

KépKép
mayday

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?