Új privát üzeneted érkezett!

Vikó,
Isten éltesse Lucát és Bencét!!!

Kép
nettke

Cat, Nekem tetszik a hely!!!
Már a héten utaztok, ugye? Juj, de jó lesz Nektek!!

Kép
nettke

Cat!

Most mentek arra az 1 hetes nyereményutadra? Biztos nagyon szuper lesz.

Csajok!
Ti hol szoktatok csizmát venni? A gyerekeknek. Én eddig a neten vettem, de már sajnos nem tudok onnan venni. A decathlonban érdemes?

Kata

Kép
kateduo

Bizony, bizony szombaton indulunk. Addig gályázok, pakolok, szülinapozok, vásárolok. 8)

Kata :)
Én Decathlonban vettem nekik Elefanten csizmát. Igaz 13.900 Ft volt per pár. Horror, de nem akarok külön hótaposót venni, meg nem vízálló bakit, így egybe meg ennyi. :shock: A Geoxokat is néztem, az is ennyibe kerül. A Renoban láttam még nagyon jókat, de 10 ezer felett vannak. :shock:

Cat
Kép
cateye

Nettke,

Sári hogy van?

Kata,

Deichmanban is vannak jók, éppen most láttam akciós újságot. . Bár, most örököltünk, így meggondolom, hogy vegyek-e, mert szuper állapotúak, csak mivel tesómnak 2 fia van, így Zsófinak nem igazán jó, mert ő csak, rózsaszín, bordó, lila szinekben utazik...... :roll: Pegig van egy barna-narancs, ami nekem még beleférne, de hátha , még reménykedem.... Ha nem, akkor Zsombi is kap újat, aztán lesz nekik 3-3 pár téli, ami egy nagy baromság, de ez lenne.

Meme
szinta

Vikóka!
Boldog szülinapot Lucának és Bencének!

Kép

Kata!
Én is a deichmanban vettem nekik tavaly, szerintem idén is ott fogok.

Lilla!
Nagyon gyanússss!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Judyt
KépKép
judyt

Kata,

Én tavaly Nextet vettem nekik hótaposó gyanánt. Na, azt két hónap alatt tönkretették, és kellett vennem egy másikat is (Carrefour - Pozsony).
Van nekik magasszárú geox bundás, de az olyan 25e ft volt/pár. Ez elvileg az "ünneplős" téli cipőjük.

Idén nem tudom, hogy hol vegyek jó hótaposót...

Nekem is tetszik az étterem, mehetünk oda.

Detti

KépKép
kiliman

Na ezt még átgondolom..., köszi az infókat. Eddig nekik is 1-1 téli csizmájuk volt, ami nem ázott át, de bakancsszerűen nézett ki. Szóval 2 az egyben. Én sem vennék szívesen bélelt bakancsot + csizmát is.

Meme!
Szerintem Zsófi megérdemli a rózsaszínt, lilát vagy bordót. Ha lányom lenne tuti megvenném! :D

Kata

Kép
kateduo

Kata!
A deichmann-ban potosan ilyet dei-texest vettünk a fiúknak, amit
szeretnél: nem ázik át, bakancs szerű:

Nézz szét:

http://www.deichmann.hu/site/hu/catalog ... 7100000556

Judyt
KépKép
judyt

Judyt! :D

Köszi..., jó ez az oldal és tényleg jól néznek ki ezek a bakancsok.

Kata

Kép
kateduo

Látom jó nagy hülyeséget írtam, nem Decathlonban vettem az Elefantent, hanem a Deichmannban. :lol: De nincsenek a Judyt által belinkelt oldalon, így tényleg érdemes bemenni az üzletbe.

A Dei-Tex-ek is jók, hivatalosan nem vízállóak, de ha impregnálod őket, nem ázik be normál terhelésnél.

Nekem sosem volt egy télen 3-3 cipőjük. Max.2, de idén egy-egy lesz, nem veszek külön nekik ünneplőt, meg pótcipőt. Ki bírja ezt anyagilag.
:shock:

Na Lillánál már szerintem is megvan a bébi. Remélem Robi jelentkezik. :D

Cat
Kép
cateye

Meme,
köszi jól :lol: Most már én is megnyugodtam, volt kontroll, szép a sebe, jövő héten irány az ovi!!

Kata,
nekünk volt eddig mindig egy bakacsunk, nem vízálló, hanem meleg, prémes, kb 5-6 e Ft-os Salus (mindig befújtam impregnálóval, hogy ne eressze át a vizet), és bélelt Decathlonos télicsizma, szintén nem a drága fajta. Így volt 2 cipő télire, mégis lehetett váltogatni.
De ezek a cipők nagyon tetszenek, amiket Judyt belinkelt!!!! meg fogom nézni.
Judyt,
Ezek nem áztak be Nektek tavaly? legnagyobb hótaposásban sem?

Kép
nettke

Én ma bementem a Deichmanba. Biztos velem van a baj, meg lehet, hogy a választék se volt nagy, de nekem nem tetszettek ezek a csizmák. Egyrészt szerintem nem hóállóak, másrészt meg az összeillesztés is olyan fura volt. Ja, és mondjuk ami jó lenne esetleg, az 33-asnál kezdődött :roll:

Nekünk muszáj, hogy legyen legalább két pár cipőnk télen, mert nem akarom ugyanazt a csizmát a fiúkra adni, amiben a térdig érő hóban járnak, meg amiben mondjuk elmennénk moziba.

A tavalyi Geox is éppen jó rájuk (ajándékba kapták, én biztos, hogy nem vennék ennyi pénzért cipőt gyerekenek - még magamnak se), idén nem veszek csak hótaposót. De valami nagyon jót szeretnék.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok . Megjött Zoe, 3635g (több mint az ikrek együtt anno) és normál szülés volt burokrepesztés után, bár azért megdolgozott vele rendesen, de nem tartott nagyon sokáig. 4kor kezdtük és 9.30ra megvolt. Mindketten jól vannak, elvileg csütörtökön jönnek haza, majd ő elmondja részletesebben is. üdv, Robi :D :D :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nagyon örülök a hírnek! Gratulálunk Zoé baba érkezéséhez! Húú micsoda méretek!

Detti :)
Van amikor nagyon gyatra a választék a Deichmann-ban, ritka, hogy ki lehet fogni jót és mindjárt két párt. Nekünk már Samunak 33-as kellett az Elefanten-ből.... :shock:

Nettke :)
A Salus bundás cipő azért nem 6 ezer Ft. A szandáljuk 8 ezer per pár. :shock: Nekünk az oviban van Salus. Egészségpénztárra veszem, de így is húzós.

2 télen vettem nekik 2-2 pár cipőt, és mindig csak 1-t hordtak, a másik ünneplős alig volt a lábukon. Ha nem lennének ilyen cipő árak, még vennék is ünneplő cipőt.

Azt azért érdemes tudni. hogy a Dei-Tex cipők nagyon jók, és mérsékelten vízállóak, impregnálva jobban is, de ha napi 8 órát kint vagy az Alpesi havasokban, akkor beáznak. Kisebb szánkózást, havas játékot bírnak impregnálva, nem áznak be, de nagyobb havas túrákhoz csak a hótaposók jók. De nem hiszem, hogy ti nagyon túráznátok tökig hóban.

Cat
Kép
cateye

Lilla, Robi,

Gratulálok a lánykához!

Cat,

BOLDOG SZÜLINAPOT SAMUNAK ÉS OLIVÉRNEK!

detti

KépKép
kiliman

Lilla&Robi!

Kép

Cat!
Samunak és Olinak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!!
Kép

Detti!
Ahogy írtad, szerintem is veled van a baj. Nekünk tökéletesen megfelelnek ezek a dei-texes bakancsok, mind hordhatóságában, mind árában. Nem mindenki teheti meg, hogy 2-2 db 12-14 ezer forintos bakancsban járjon pár hónapig.
Bocs, de ez most kijött..... :oops:

Kata!
Nekünk impregnálva teljesen megfeleltek ezek a dei-texes bakik. Tavaly ebben voltak kint az oviban is, meg ebben mentünk a városba is bárhova. Tegnap megnéztem élőben, teljesen rendben volt, méret is volt bőven. Nekünk már 30-31-es kell. :shock:

Judyt
KépKép
judyt

Judyt,

Én sem tehetem meg, hogy több ezer ft-os bakancsban járjanak a gyerekeim, soha nem is vettem még ilyen drága cipőket, mindig ajándékba kaptuk. De a tapasztalataim azok, hogy a minőség sajnos sok pénzbe kerül.
Tavaly egyszer sem jöttek úgy haza a gyerekek az oviból, hogy ne lett volna csupa víz a zoknijuk. És ez azért, mert nem volt normálisan összeragasztva-összeillesztve a felsőrész az alsóval. És én tegnap is úgy láttam, hogy abban a boltban kapható csizmák nem vizállóak ebből a szempontból.
De persze nekem mindegy, mindenki olyan cipőt vesz, amilyet akar és tud...

Detti

KépKép
kiliman

Cat,

Olinak és Samunak nagyon sok boldog szülinapot kívávuvk!
( Zsófi külön küld puszit Samunak, aztán meggondolta Olinak is küld... :lol:)

Kép

Robi, Lilla, Niki és Dá,

gratula a család új hercegnőjéhez!!!! Robi külön köszi a " tudósítást".

Meme
szinta

Sziasztok!

Cat!

Samunak és Olinak nagyon boldog szülinapot kívánunk!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1286367172.4967.gif[/img]

Lilla, Robi!

Gratulálunk Zoéhoz!!!!!! Jó nagy baba lett!!! Majd képeket is kérünk, ha lesz egy kis időtök, na meg egy élménybeszámolót!
Most én is úgy szeretnék egy kisbabát! Egy kislányt! 8)

Judyt!

Köszi az infót a bakancsról! Ilyenünk még nem volt, de szerintem kipróbáljuk. max. ha brutál hó lesz, akkor a Decathlonban lehet 3500,-ért csizmát kapni, ami csizmának néz ki, tehát tényleg csak kintre és hóba hordható.
Eddig Superfit bakink volt, 6500,- /db-ja, neten, babaszobán lehetett kapni. Eddig minden évben sikerült venni. Na, ez sosem ázott be, soha nem vizes a fiúk lába, kivéve ha felülről ment bele a hó. Na, de 16 e-ért már nem fogok ilyet venni erre a 3-4 hónapra.

Detti!

Amúgy jó ötlet ez az ajándék, fiúk szülinapjára kapunk egy valag pénzt ( 2 nagymamától + anyóstól is kapunk), ebből kijön a cipő bőven.

Nettke!

A salus tényleg nem olcsó, nekünk is az ovis szandi az 8000 e/ db. vagy van valami jó forrásod?

Detti!

2 napja elkezdtem nézni a Született feleségeket. Az elejétől mert abszolút nem ismerem. Már rajongó vagyok. 4 résznél tartok. :D [/img]

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket. Dél körül megálltam egy picit, és elmélkedtem, hogy milyen volt 6 éve. :D Ilyenkor magamat is ünneplem kicsit, mert akkor lettem anyává.

Este köszöntjük a fiúkat, kapnak ajándékot, és csinálok ünnepi menüt. 8)

Judyt, Detti :)
Sajnos igazat kell adnom Dettinek, hogy a minőség az árral nő, és nálunk rettentően fel vannak árazva a gyerekcuccok. Gondolom itt mindenki meghúz a fájdalomküszöbétől és anyagi helyzetétől függően egy határt, amit még hajlandó és képes egy gyerekcipőért kiadni. :roll: Én sem szándékoztam 14 ezret kiadni egy cipőért, de tényleg nem találtam normális gyerekcipőt 10 ezer alatt. És mivel most mi Ausztriába megyünk tökig hóba, nem akartam kompromisszumot kötni. De 25 ezerért Geoxot már nem vennék, pedig imádom ezt a márkát.

Sajnos a mi méretünkben már használt nincs, így a fogamat szívva, de kiadtam ennyi pénzt az Elefantenért, miután lejártam a lábam cipőért. Ja és eladom használtan majd, tehát van valamennyi megtérülés. 8) De brutál árak vannak. Ruháknál dettó, de ott még van azért megfizethetőbb mint a Next, az utóbbiról már én is letettem újonnan, meghaladta a fájdalomküszöbömet. :twisted: Viszont ebayen vannak tök jó árban.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Mi az ünnepi menü?

Kata

Kép
kateduo

[quote]C írta:at!

Mi az ünnepi menü?

Grillezett juhsajt, rántott tengeri hal, steak krumpli és mandulás szójaszószos kelbimbó. Ja és a kedvenc sütijük, kókuszgolyó, de ez cukrászdás. Most végeztem vele, fiúk még nincsenek itthon. Már izgulok, hogy a büdösek mit szólnak hozzá. :D Illetve az ajándékokhoz, mert a menü tök mindegy nekik. :wink: Este nem leszek, mert legóval fogok bíbelődni kb 2 óra alatt össze is szereljük majd. :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,
[color=red]Isten éltesse sokáig Olit és Samut!![/color]

Igen, én is el szoktam gondolkodni ilyenkor, hogy mi is volt aznap, milyen érzés volt... és ez olyan jó :D
(Bocs, nekünk tényleg van Salus-forrásunk, nem tudtam, hogy másutt ilyen drága, 4e körül szokott lenni a szandi és 6e volt tavaly a baki. Jó a boltozatsüllyedésre a cipő, de azért a minőséggel volt bajom, többet nem szívesen adnék érte..)

Hű ez a menü!!!! Ínycsiklandozó! Milyen az a mandulás szójaszósz?

Cipő-ügyben: a decathlon-os hótaposó csizma soha nem ázik be, fiúban sötétkék, lányban rózsaszín, prémes bélelt, nekünk eddig pont jó volt. Persze nem márkás, és nem szupercsini, de praktikus, meleg, és rém olcsó. Szóval szerintem pici sznobizmus kérdése is, hogy ennél valami jobbat akar vki a gyerekeknek, ami mutatós, márkás, design-os stb.
Engem pl ez marhára nem érdekel. Csak koszos, saras és kopott lesz, nem tudnak rá vigyázni. Attól meg ideges lennék. Az anyagi részről nem is beszélve... De mind mások vagyunk, és ez így jó 8) :lol:

És a lényeg: Robi, Lilla,
csodás hír, nagyon nagy gratulációk az ügyes maminak!!! Micsoda nagylány lett!! Ügyesen növesztgette Lilla. :shock: Nagyon várjuk a további híreket!

Edit,
nagyon eltűntél, miújs Veletek?

Kép
nettke

Sziasztok!

Az összes szülinaposnak SOK-SOK BOLDOGSÁGOT!!!

Lilla és Robi!Nagy gratula nektek Zoé babához!!!Egészséget,boldogságot kívánunk!!!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Cat!

Jól hangzik ez a menü... :D Mit szóltak a fiúk az ajándékokhoz? Melyik legot kapták végül? Torta végül is volt?

Na megvettük a deichmanos dei-texes bakit. Addig nyaggattam a pénztárost, hogy akkor most vízálló vagy sem, hogy azt mondta ha netán átázik, vigyem vissza. Azt mondta, hogy mindig újítanak rajta valamit , szóval hátha...

Kata

Kép
kateduo

Én is eltűntem, de az utóbbi napok nem úgy alakultak, ahogy terveztük. Nincs gáz, de nem ezt terveztem...

A legfontosabb: Zoé baby, welcome on the Board! Számomra nem derült ki a születési nap, de Robi leveléből október 5-re következtetek (6-a szerda reggel 7:39-kor azt írta, hogy 9:30-ra lett meg...tehát nem lehet 6-a, csak 5…). Nyert a mi dátumunk! :roll: Szerintem, ha a terhesség elején ezt mondom Lillának, körberöhögött volna...én is magamat, hogy miért mondom... :oops:

Mi...
Terv: szombat délután ugrálóváras gyerekbuli, vasárnap keresztszülős bográcsozás és rosszalkodás, kedd ovis tortázás, kedd este pizzériás vacsi.

Tény: szombat-vasárnap Bence 39-40 fokos lázának folyamatos csillapítása, Luca állandó orrporszívozása, gőzölés, ugrálóvár szomszédba átszervezése, torták lemondása, illetve elhozatala; vasárnap light ebéd a keresztszülőkkel; hétfő 4 óra a magyar egészségügyben; kedd anya-pizza otthon; azóta mama ügyelet - anya rohangálással, szervezkedéssel….

Az ajándékok bejöttek!
Köszönjük a jókívánságokat és mi is hasonlóakat kívánunk Samunak és Olivérnek!

Röviden ennyi…a betegség mellett azért igyekeztünk szülinapozni is, képek:
Kép Gyertek Lufikáim!

Kép Lázas Bence és a torta...

Kép Beteg Luca és a torta...

Kép Bence kukucs

Kép Luli kukucs

Kép Bence örül...Buzz lightyear...

Kép Luca mosoly

Kép Kicsomagolás...vajon mi ez?

Kép Boldog szülinapot Tesókám!

Kép Az Ősök isznak is...

Kép Koccintás...

Kép Mi és a ládáink...indulunk aludni...

Téli cipő ügy: én elméleti szinten már több verzión gondolkodtam (teszem ezt minden évben), és persze ugyanúgy, mint Ti végigmásztam az összes cipőboltot, aztán végül minden évben marad a Siesta gore-tex tépőzáras bakancsa. Horror ára van (idén 16-19.000 HUF), de nagyon bejött. Egy cipőjük van télen, ez. Könnyű tisztán tartani, nem ázik be egyáltalán, iszonyú gyorsan megszárad, ha vizes lesz kívülről, könnyen le és felvehető…aztán használtan eladom…én tavasszal és ősszel spórolok a cipőkön (Decathlon-os kék termék), de nyáron és télen nem. Nyáron 1-1 pár jó minőségű szandál (Superfit, Asso, Elephanten), utána ovis szandi lesz belőle, amíg ki nem növik és télen a baki. Nekem az az elvem, hogy cipőn és ágybetéten nem spórolunk (egy barátnőm szerint elvégre vagy az egyikben, vagy a másikban vagyunk). A ruha az turi nagy százalékban…ja, és megfogadtam, hogy amíg megengedhetem magunknak, addig örökölt cipőnk se lesz…szerintem a téli cipő is pont olyan, mint bármely más gyereknevelési kérdés: attól szép, hogy mindenki máshogy gondolja…képzeljétek mi lenne a cipő-gyártókkal az eltérő vélemények (és SAJNOS pénztárcák) nélkül?!

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)

Vikó :)
Jajj szegények, jól kikaptátok ezt a betegséget! Bence olyan aranyos bágyadtan a torta árnyékában. Mi 3 éves korukig voltunk betegek minden évben kétszer összesen, a szülinapjukon és karácsonykor. :arrow: Kinőttük.

Nálunk jól sikerült az ünneplés, képet később dobok, de nem ilyen jó élményképek mint Vikóék, hanem csak néhány beállított kép erejéig tudtuk rávenni a fiúkat a fotózásra.

Borozás nálunk is volt, ilyenkor magunkat is ünnepeljük. Egy piszok került a gépezetbe, apósom este 1/2 7-kor kezdett el a rábízott kókuszgolyók után szaladgálni, persze nem kapott. Így süti nem volt, nézzük a jó oldalát, nem híztunk.

Este 3/4 10-ig legot raktunk Zolival káromkodva. Samu egy Creator családi házat kapott, Oli egy Creator kamiont, így egyikünk az egyiket, másik a másikat rakta össze. Oli még kapott egy Mighty Beanz készletet kis apróságnak, Samu egy profi jo-jot, így ők azzal játszottak, mert elunták a lego rakást. :roll:

A mandulás kelbimbót úgy csinálom, hogy megpirítom a mandula forgácsokat, megpárolom külön a kelbimbót, a mandula forgácsokat meglocsolom szójaszósszal és tettem egy kis hideg tökmagolajat is rá, és ebbe forgattam a kelbimbót. Nálunk mindenki imádja, nem is maradt belőle.

Tegnap elfüstölt a hűtőnk, már más nem hiányzott, így hajnalban mirelit mentési akció volt, vittük át apósomhoz a fagyasztóba. Hűtőnk most az utazás miatt nem lesz, majd ha hazajöttünk akkor kell megcsináltatni, ha lehet, ha nem, akkor egy kellemes beruházás jön.

Ma céges bowlingon vagyok este, így ha nem tudok beköszönni, akkor vigyázzatok magatokra, és 1 hét múlva jelentkezem. Pusza

Cat
Kép
cateye

Na, ha már így belejöttem a fotók felpakolásába, akkor íme a nyári fotók (nincs is jobb, mint brutál torokgyulladással küszködve a nyárra emlékezni! :lol:):

Kép Vajon átlátni rajta a tengerig???

Kép Anyánk kérése: "Mosolyogjatok, lécci!!!"

Kép Egyedül a medencében...

Kép Kendőmosás

Kép Bence, a kommandós

Kép Luca, a fagyiárus

Kép Az olasz maffia két legfiatalabb tagja!

Kép Az olasz barátnőmmel

Kép Még jó, hogy Apánk normális...

Kép Tesók békében

...to be continued

Viki

KépKép
vikóka

Kép Tengeri kalózok

Na, a többi képet nem akarja feltölteni..akkor ennyi..Bibione-ből...

Amúgy a Lurkók gyógyulnak, most én vagyok sza.ul...ez van...

Mindenkinek jó hétvégét!

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

DEtti!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Ambrusnak és Bernátnak!

Örültek az ajándékoknak?

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1286800956.6091.jpg[/img]

Vikó!

Nagyon jók a képek! A szülinapon látszik, hogy Bence beteg, ahogy nézi a tortáját, de olyan édes. Luca meg igazi nő, ahogy oldalt tartja a fejét.
A nyaralás.....hmmm , hát szuper lehetett!!!!!
A maffiós képeken irtó nagynak tűnnek a gyerkőcök!

Még én is adós vagyok a nyaralós képekkel.... majd télen, amikor mindenki fázik... :D [/img]

Kata

Kép
kateduo

Detti,

Nagyon sok Boldog Születésnapot Kívánunk Ambrusnak és Bernátnak!!!
Kép

Vikó,

szuperek a képek! Szerintem Bence jól " tartotta magát " ! Nekem Luca lett kész NŐ!!!

Nálunk semmi extra, én voltam náthás a hétvégén, s végig azon paráztam, csak nehogy elkapják.... :roll: Oloyan sz@r volt, mert nem úgy volot, hogy 2 napig t... nykor, aztán jobb, hanem tarott 4 napig, s hullámokban tört rám, de akkor alig tudtam talpon maradni.

Nettke,

BeZo és SL kicsit túl játszotta a 2. felvonást, neked is? Viszont Oberon tartásilag is javult, s FANTASZTIKUS volt. Újra övé volt a No 1. ( mindig csinálunk helyezést, s elég gyakran ő győz... :wink: )
http://www.youtube.com/watch?v=JfJFk2JsJHo
Ezt hallottad már?

Meme
szinta

Detti,
Isten éltesse Ambrust és Bernátot!!!
Majd mesélj, hogy telt az ünneplés!

Vikó,
de jók a képeitek!!
Meggyógyultatok már? irtó pechesek vagytok, hallod :roll:

Meme,
én most hallottam először, de még nem hallom benne SzPSz-t...
De jó amúgy :D
Nekem tetszett caklipakli az előadás, délután egész más volt, de ugyanilyen vicces!! Akkor SzDávid volt a Zuboly, szintén zseniálisan! Még elviselném egyszer-kétszer, olyan jó a zene!!! Nekem leginkább Földes és Otti hiányoztak este.

Kép
nettke

Sziasztok!

Bemutatom Miss Zoé-t. :D

Kép születés után......

Kép az otthoni kényelemben még nem egész 2 naposan

Kép

Kép A hármasfogat :D

Köszi szépen mindenkinek, h annyit gondolt ránk- meg is lett az eredménye: burokrepesztés után 5 és fél órával már csodálhattuk Zoét. :D Végül Vikóék szülinapját választotta a drága. Na, én sem tiltakoztam, h nem kellett 6-áig :D szenvedni. :wink:

Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT Vikóéknak és Catéknek!!!! Detti, nektek is Happy Bday!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti!
Ambrusnak és Bernátnak boldog szülinapot!!!!

Kép

Lilla!
Nagyon édes kis husi baba Zoé!!!!!
Szép kis szülinapi ajándékot kaptál!!!!!
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Lilla!

Nagyon édes ez a leány!!!!!!!! És mekkora haja van??? csak lestem.... Egy tünemény!!!!
Jó az a kép,. amikor hármasban vannak a gyerkőcök.
Hogy bírod?

Kata

Kép
kateduo

Lilla,

gyönyörű Miss Zoé :lol: :lol: :lol: Jaj, de édes, egy cukorfalat!
Milyen nagy mellette Niki és Dá.
Ha lesz egy kis időd mesélj, milyen volt a szülés, milyenek a hétköznapok, éjszakák.... Tesókák mit szóltak/ szólnak az új helyzethez....
Mikor van/volt a szülinapod????

Meme
szinta

Sziasztok,

Lilla,

Nagyon édes az új lánykátok! És látszik rajta, hogy jó nagy súllyal született. Hogy fogadták a nagyok? Te hogy vagy?

Köszi mindenkinek a köszöntéseket. Nálunk egy hétig tart a szülinapi fieszta. Múlt szombaton és vasárnap is volt, tegnap is, és a legnagyobb bulik most szombaton és vasárnap lesznek. A torták számát 4-re redukáltam.
Az eddigi ajándékok nagyon bejöttek a fiúknak, folyamatosan legóznak.

Kata,

Már értem, hogy mi a különbség a 4, az 5 és a 7 éves kortól javasolt legóknak. Egy 5 éves kortól lévő legót meg tudnak építeni füzetből a gyerekek, de egy 7 éveset már nem. Megtalálják, hogy milyen elemekre van szükség, de nem mindig látják át, hogy hová kell tenni azokat.

Vikó,

Jó nagyok már a te gyerekeid is! És mennyire hasonlítanak egymásra! Bencének kb. ugyanannyira meg tudom számolni a bordáit, mint Ambrusnak... :lol:

Képzeljétek, a fiaim rákaptak a sziklamászásra. Mivel Árpinak ez a sport a hobbija, ezért nagyon örül ennek. Hihetetlenül ügyesek, olyan sziklafalra felmásztak, hogy én rosszul voltam akár alulról akár felülről néztem őket. Szombaton és vasárnap is sziklamászáson voltunk, annyira szép volt az idő.
Majd este teszek fel képeket.

Most rohanok haza...

detti

KépKép
kiliman

Megjöttünk Karintiából. Hát csak szuperrelatívuszokban tudok róla beszélni, felülmúlta a nyaralásunkat is. Kicsit elszomorít, hogy annyira messze vagyunk mi tőlük magyarok mindenben, hogy ez behozhatatlan. Annyi minden szépségük vannak, és tudnak is vele élni, vigyáznak rá, kiaknázzák és élnek belőle, vele. Képeket majd dobok fel később.

Isten éltesse Bernátot és Ambrust! Képeket majd dobj fel a szülinapról.

Mi most szombaton ünneplünk.

Lilla
Csuda édes Zoé. És milyen husi. Gondolom neked ez idegen az ikrek után. Rád hasonlít! Végül megkapta a Trinity nevet is? Gondolom tejed van dögivel, az ikreknél sem volt gond.

Na megyek, mert itt a hűtőszerelő, aztán rohanok dolgozni.

Pusza
:)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi szépen mindenkinek a dicsiket. :D

Judyt, Neked külön köszi a szülinapi köszöntést is!!!! Honnan tudtad??? :D

Meme

12-én volt a szülinapom-pont egy hét van Zoé és az enyém között. :D
Szülés: megegyeztünk a dokival a burokrepesztésben- ez az egyetlen, amivel csaszi után indítják a szülést, gyógyszeresen nem, mert növeli a csaszis heg szétválásának esélyét. A betöltött 41.!!! hétre esett pont a választás. délután 2-re kellett mennünk a kh-ba, a burkot végül fél 5 körül repesztették meg. Nagyjából rögtön be is indult tőle a dolog és nem telt el egy óra se mikor már nagyon sűrűn és nagyon fájt. Tágultam is tovább tőle, de még csak 5 cm körül voltam mikor megvizsgáltak- de kérhettem az epidurált. Olyan fél 7 körül kötötték be- mikor már jól éreztem magam tőle, Robi lement a büfébe vmi kajáért. Engem addig megvizsgáltak és már 9 cm volt!!! Nagyot nézett mikor visszaért, h már készülődnek a felszereléssel. :lol: Végül másfél óra alatt sikerült kiküzdeni az óriásbébit. A repsztéstől össz-vissz 5 és fél óra alatt "végeztünk". Próbálkoztunk a gátvédelemmel, de a szülésznő sztem béna volt hozzá, nem akarta használni az olajat amit vittünk, anélkül tágítgatott- baromira kidörzsölt, nem is tudtam emiatt rendesen koncentrálni, csak mikor békén hagyott. :roll: Ráadásul olyannyira nem sikerült, h a fenekemig szétrepedtem, jó fél órát stoppolt a doki utána. Mikor végzett, rögtön szopizhattunk, előtte a kisasszony Robinál türelmetlenkedett cuppogva. :lol:
Még ezzel a gátsebbel is sokkal, de sokkal jobban voltam, mint a császár után. És így max egy órát töltöttünk külön Zoéval, amíg rendbetették. Még nem volt teljesen 2 napos, mikor már itthon voltunk, 3 naposan már sétáltattuk, igaz, csak 2 sarokig jutottunk miattam.

Egyelőre elég nagy a káosz nálunk, még így is, h anyu még itt van és segít a nagyok körül. A fő gond, h még nincs Zoénak napirendje, így nem tudom a többi teendőt mihez igazítani. Most 2 hétig Robi nem lesz itthon péntek estétől szombat éjjelig. Na, az érdekes lesz.... főleg, h másodjára már anyu se lesz itt. :roll:
Éjjel eddig kopp-kopp, lényegesen többet hagy aludni, mint anno Niki, de azért van némi sírdogálás. Túleszi magát, de még szopna, de már a fülén is jön vissza a tej, nem is kell neki, csak cumizni szeretne. Na, ilyenkor van hangja rendesen!!! Az alvós cumira eddig még nem sikerült rászoktatni...

Detti

sziklamászás jó lehet!!! Dá is tuti imádná- imád köveken, sziklákon mászkálni.

Cat

De jó lehetett!!! Imádom Karintiát, olyan gyönyörű!!!! Kirándultatok is v csak a szállodát élveztétek?

Zo sztem Nikire hasonlít- pont olyan az arcformája, a szemformája, orra. :)
Van elég tej, sőt, most néha elég neki egy cici is, fejhetnék is, ha nem lennék lusta hozzá. De azért megdolgozott érte a kisasszony rendesen. Szegénykém, első éjjelt végigszopizta, megállás nélkül, olyan éhes volt- tej meg sehol. Nem tudott aludni, csak sírt- végül kértem neki tápit, még kapott vagy kétszer ezen kívül. Neki aztán nem volt elég a kolosztrum... pedig kitartóan dolgozott érte. Még múlt héten is végig szaporított magának, 2-3 órákat lógott egyhuzamban rajtam. Szóval most sem volt egyszerű beindítani, csak most nem én dolgoztam érte a fejővel, ahogy a nagyoknál. De most már rendben lesz. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata,

Nagyon Sok Boldog Szülinapot kívánunk Gergőnek és Vendelnek:
Kép

Lilla,

kitartás, biztos most nehezebb, de ugye ez átmeneti időszak. De, olyan jó volt olvasni a soraidat, :lol: , ha van időd, mindenképpen írjál. Puszi Zoé baby édes kis pofijára. Húúúú, úgy megtudnám dajkálni.... :wink:

Meme
szinta

Kata,

BOLDOG SZÜLINAPOT GERGŐNEK ÉS VENDELNEK!!!

És még boldog névnapot Vendelnek!

Hogy ünnepeltek? Mit kapnak a fiúk?

Lilla,

Hát, minden elismerésem! Idő kell, amíg kialakul a napirend, de ha szigorúan tartod magad hozzá, akkor nem lesznek nehezek a napjaid. De hát tudod te ezt, ikrekkel az élen :)

Cat,

Ausztriával kapcsolatban egyetértek veled! Már ha átléped a határt, megváltozik minden, rend, tisztaság van. És ez nem pénz kérdése... A jólétről nem is beszélve.

Vikó,

Ti is most hétvégén jöttök a musical mesékre?

A hétvégén nagyon jól sikerült a szombati és a vasárnapi dupla parti. Eddig 0 db legónk volt, most kb. 20000 db van... A fiúk nagyon örültek az ajándékoknak, Ambrusról le se lehet ráncigálni az Anakin Skywalker jelmezt.

Képeket majd teszek fel, de annyira tele vagyok mindennel, meg a tököm is fullon van, hogy mindig elfelejtem.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Meme, Detti!

Köszönjük a szülinapi köszöntést!
Kaptak a fiúk 1-1 legót, lego creator 3 az 1-ben. amiből repülőt, helikoptert és motorcsónakot lehet építeni, 3 könyvet, A világűr, A dinoszauruszok és egy Anna,Petit. Ja és még 1-1 tojást, amiben egy kis dinó van, vizet kell önteni bele és akkor a dinó körül hó lesz. Ill- valami kocsonyás valami. Édes volt Vendel, amikor leszedte a legoról a papírt, felkiáltott örömében, hogy "legóóóóó". Majd megzabáltam, olyan jó, hogy látványosan tudnak örülni. Az egyik családi buli szombaton lesz, a másik jövő hétvégén. Gyerekbulink nem lesz.

Na megkaptuk az első szülinapi meghívónkat egy ovistárstól. Nálunk eddig ilyen nem volt, ez volt az első. Persze Gergő beteg lett, így Vendel ment egyedül. Volt egy animátor hercegnő, aki foglalkozott a gyerekekkel, Vendelnek jött be a legjobban a hercegnő, még akkor is kereste, amikor már elment.

Lilla!

Annyira lennék most a helyedben, úgy babáznék!!!! Bár tudom nagyon kemény lehet így hogy még ott a másik kettő is. Még jó, hogy anyukád segít. Drukkolok a második hetedhez, bár ahogy ismerlek, megbirkózol vele. Anyukád nem maradna még egy hétig esetleg?

A legót nem volt időnk összerakni, mert Attila elég későn jött haza , nekem meg Gergővel még le vissza kellett menni a dr.nőhőz, mert megint beteg, sípolt a tüdeje, köhögött. Szerencsére már javul, de sajnos antibiotikummal.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Gergőnek jobbulást! A legónak mi, szülők is nagyon örültünk, a szülinapi zsúron a felnőtt pasik végig játszottak :lol:

Akkor a megígért képek:

Kép Tortával

Kép Ambrus és az egyik Anakinos űrhajó:-)

Kép Bernát repülővel

Szülinapi mászások:

Kép Ambrus a sziklán

Kép Bernát a sziklán

Kép Majdnem a csúcson

Kép Pihi a csúcs közelében

Kép Sziklafalon

Kép :-)

Többiek merre? Nettke? Cat? Edit? stb...

Detti

KépKép
kiliman

Vagyok, de több sebből véreztünk a héten. Új hűtőt kellett hétfőn vennünk, mert 75 ezerért javították volna. Hazafelé defektet kaptam, így gumicsere, aztán otthon elromlott a routerünk, így lehalt az internet, újabb 20 ezres kiadás. Szerdán ismét beszart az autóm, ami 35 ezer forintos újabb kiadást jelentett. Tovább is van mondjam még? :? :evil: Pechszéria.... A mosógép még működik.

Kata :)
Isten éltesse Gergőt és Vendelt! Dobjál fel képeket róluk!

Minket november 13-ra hívtak az állatkerti játszóházba szülinapra. 70.000 Ft-ba kerül a zsúr. :shock: :shock: Mivel 6 éves a kislány, és még sosem volt ilyen játszóházi zsúrja a szülei rászánták a pénzt. A fiúkat kalóznak a lányokat fűszoknyás-nak öltöztetik majd, és valami mesejátékot játzsanak el velük.

Tök jók a képek! Olyan furák a fiúk hosszú hajjal, a rövid hajhoz vagyok szokva. :D

Mi a családdal most ünneplünk holnap, gyerekzsúr a sok kiadás, meg az az időbeli csúszás miatt nem lesz.
Azonban most realizáltam, hogy holnap semmi nem lesz nyitva az ünnep miatt, így be kell ma vásárolni.

Szerdán tavasz lesz. :lol: :lol:

Edit????

Tudom, hogy lógok még képekkel, de ha jól emlékszem vannak még itt régebbi restanciák pl. Nettke nyaralási képek, Kata szülinap :D :D

Cat
Kép
cateye

Cat,

Nem tudom, hogy milyen csillagállás van, de nekünk a mosógépünk és porszívónk romlott el :roll:
Meg egy kicsit én is...

Ezek a nem várt kiadások megkeserítik az ember életét, főleg, ha nincs tartalék. Mi most nem tudunk új mosógépep venni, úgyhogy úgy kell mosnom, hogy ott állok mellette 1,5 órát :roll:

Jövő héten megyünk borbélyhoz!

Remélem, jó idő lesz a hétvégén, és mehetünk kirándulni.

Detti

KépKép
kiliman

Jesszus,
Cat, Detti, ez rettenetes!! Pech-szériátok van!

Cat,
ó igen, Szerdán.. :lol: :lol: Már alig várom 8) Mind a 6-an megyünk, ugye? Mozart-ügyben sikerült valami?
Detti,
Te miért romlottál el kicsit? mesélj!! (Bár sejtem, hogy amit az étteremben meséltél..) Jók a képek!! Nem kaptok frászt, ahogy a pockok a sziklákon másznak?! :shock:

Nekem is nehéz hetem volt, bár hálistennek nem úgy mint Nektek.. nálunk a melóhelyen hányós-hasmenős vírus volt, le is volt zárva egy szint, egész héten maszk-köpeny-kesztyű, fertőtlenítés ezerrel.. kivagyok. :roll:
Sárikám beleesett ebbe köhögős randa vírusba, nagyon rekedt is, meg köhög éjjel is, nomeg taknyos. De hálistennek semmi láz, így is maradjon.
Holnap cirkuszba megyünk, most itt van a Magyar Nemzeti nálunk, évadzáró produkció.

Edit, tényleg nagyon eltűntél. Miújs Nálatok?
Brigiről nem tud senki? továbbra sem..

Kép
nettke

Írtam egy hozzászólást és elszállt. :evil: :twisted: :evil:

Ki hol volt a hétvégén?

Mi szülinapoztunk, na meg ládáztunk is a Gellért hegyen, de elég fos idő volt. Na meg persze színházaztunk. :D

Kaptak a fiúk egy Gazdálkodj okosant a szülinapjukra, és hatalmasakat játszunk vele. Mi is nagyon élvezzük. Ők meg egészen ügyesen kezelik már a pénzeket, tanulják kiszámolni az összegeket stb. Karácsonyi ajándéknak jó ötlet, akinek még nincs.

Én is akartam kérdezni, hogy biztosító kötél nélkül szikláznak a fiúk? :shock: Vagy csak a képen tűnik olyan meredeknek?

Említettél egy kártyajátékot ami nagyon bejött a fiúknak. Mi annak a neve?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat, Detti!

Ez a sok "pech" külön-külön is rossz, de így egyszerre..... :twisted:

Nálam csak a telefon már megint....:-( Most a legolcsóbbat fogom venni, én úgyis csak telefonálásra+ébresztésre használom. Úgyis tönkreteszem., nem tudok rá vigyázni.

Detti!

Nekem tuti tériszonyom lenne ott fent, amúgy nagyon jók a képek.

Tudom én is lógok, szülinap +nyaralás. De majd igyekszem..

Mi itthon, Mindkettővel. Semmi vészes már, Vendel fosott megint + takony, ami nem igazán akar kijönni, hanem valahol bent pang.
Gergő múlt héten brutál köhögött, tüdőgyulladás előtti állapotban volt, így AB-t kapott. Lényegében október eleje betegek vagyunk. Ovi-itthon felváltva. Tegnap bevittem őket a fényképezésre.

Vasárnap tartottuk Attila családjának a szülinapi bulit, most hétvégén az én családommal tartjuk. Anyóstó+apóstól kaptak egy jópofa szerkentyűt a fiúk valami bobocar a neve, rá kell ülni és ahogy a kormányt tekered, úgy halad. ( lassú, nem gyors szerkentyű) + Tik-tak bumm társast + 1-1 autót Attila öccseitől.
Az ajándékdömping most jön.... :shock:

Kata

Kép
kateduo

Nettke,

Jobbulást Sárinak! Rendben van vele minden a műtét után?

Kata,

Nektek is jobbulást! Én nem vagyok AB ellenes, szerintem ha muszáj, akkor inkább ez, mert biztosabb a gyógyulás.
Azt a bobocar-t ismerem, de csak akkor lehet vele normálisan haladni, ha teljesen síma felületen megy, nem?

Bernát vasárnap éjjel 1,5 órán keresztül megállás nélkül köhögött, aztán másnap is az oviban. Száraz köhögés volt, mintha valami ingerelte volna a torkát. Tegnap elvittük dokihoz, aki közölte, hogy nincs semmi baja a gyereknek. Nem piros a torka, nem zörög a tüdeje, nincs takony a fülében. Nem tudom, hogy mi lehetett, de biztos, ami biztos, két napot itthon volt anyukámmal.

Csajok,

Novemberben megyünk vacsizni?

Detti

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?