Sziasztok!
Köszi szépen mindenkinek a dicsiket.
Judyt, Neked külön köszi a szülinapi köszöntést is!!!! Honnan tudtad???
Meme
12-én volt a szülinapom-pont egy hét van Zoé és az enyém között.
Szülés: megegyeztünk a dokival a burokrepesztésben- ez az egyetlen, amivel csaszi után indítják a szülést, gyógyszeresen nem, mert növeli a csaszis heg szétválásának esélyét. A betöltött 41.!!! hétre esett pont a választás. délután 2-re kellett mennünk a kh-ba, a burkot végül fél 5 körül repesztették meg. Nagyjából rögtön be is indult tőle a dolog és nem telt el egy óra se mikor már nagyon sűrűn és nagyon fájt. Tágultam is tovább tőle, de még csak 5 cm körül voltam mikor megvizsgáltak- de kérhettem az epidurált. Olyan fél 7 körül kötötték be- mikor már jól éreztem magam tőle, Robi lement a büfébe vmi kajáért. Engem addig megvizsgáltak és már 9 cm volt!!! Nagyot nézett mikor visszaért, h már készülődnek a felszereléssel.
Végül másfél óra alatt sikerült kiküzdeni az óriásbébit. A repsztéstől össz-vissz 5 és fél óra alatt "végeztünk". Próbálkoztunk a gátvédelemmel, de a szülésznő sztem béna volt hozzá, nem akarta használni az olajat amit vittünk, anélkül tágítgatott- baromira kidörzsölt, nem is tudtam emiatt rendesen koncentrálni, csak mikor békén hagyott.
Ráadásul olyannyira nem sikerült, h a fenekemig szétrepedtem, jó fél órát stoppolt a doki utána. Mikor végzett, rögtön szopizhattunk, előtte a kisasszony Robinál türelmetlenkedett cuppogva.
Még ezzel a gátsebbel is sokkal, de sokkal jobban voltam, mint a császár után. És így max egy órát töltöttünk külön Zoéval, amíg rendbetették. Még nem volt teljesen 2 napos, mikor már itthon voltunk, 3 naposan már sétáltattuk, igaz, csak 2 sarokig jutottunk miattam.
Egyelőre elég nagy a káosz nálunk, még így is, h anyu még itt van és segít a nagyok körül. A fő gond, h még nincs Zoénak napirendje, így nem tudom a többi teendőt mihez igazítani. Most 2 hétig Robi nem lesz itthon péntek estétől szombat éjjelig. Na, az érdekes lesz.... főleg, h másodjára már anyu se lesz itt.
Éjjel eddig kopp-kopp, lényegesen többet hagy aludni, mint anno Niki, de azért van némi sírdogálás. Túleszi magát, de még szopna, de már a fülén is jön vissza a tej, nem is kell neki, csak cumizni szeretne. Na, ilyenkor van hangja rendesen!!! Az alvós cumira eddig még nem sikerült rászoktatni...
Detti
sziklamászás jó lehet!!! Dá is tuti imádná- imád köveken, sziklákon mászkálni.
Cat
De jó lehetett!!! Imádom Karintiát, olyan gyönyörű!!!! Kirándultatok is v csak a szállodát élveztétek?
Zo sztem Nikire hasonlít- pont olyan az arcformája, a szemformája, orra.
Van elég tej, sőt, most néha elég neki egy cici is, fejhetnék is, ha nem lennék lusta hozzá. De azért megdolgozott érte a kisasszony rendesen. Szegénykém, első éjjelt végigszopizta, megállás nélkül, olyan éhes volt- tej meg sehol. Nem tudott aludni, csak sírt- végül kértem neki tápit, még kapott vagy kétszer ezen kívül. Neki aztán nem volt elég a kolosztrum... pedig kitartóan dolgozott érte. Még múlt héten is végig szaporított magának, 2-3 órákat lógott egyhuzamban rajtam. Szóval most sem volt egyszerű beindítani, csak most nem én dolgoztam érte a fejővel, ahogy a nagyoknál. De most már rendben lesz.