Új privát üzeneted érkezett!

Csöpplány!
Igen! Bocsánat! Csak annyira Gabira orientálódtam, mert jelenleg ők vezetnek! Bocsi érte! :oops:

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


mi csúcsot döntöttünk, 15.20 óta nem aludt Pepke, most úgy tűnik, beájult, fél 10 van!!! :shock: nem tudom, miért nem tud aludni soha. :(

csöpplány, az a baj, hogy hiába nehéz gyerek Peti, nem lehet megszokni, hogy folyton nyűgös. én is bezombulok rá néha, mert már a tököm kivan, hogy semmi sem jó neki, napokon, heteken keresztül. a pénteki nap tök kivétel volt, nem is tudom, mikor volt előtte utoljára jó napja. most kikerestem a naplójából, kb szeptember eleje óta ilyen bolond minden egyes napon. :( :( na mindegy, nem panaszkodom tovább, de ez a hétvége borzasztó volt, a férjem alig várja, hogy holnap mehessen dolgozni.
miket kevertél Balunak?
Peti szereti ezeket a kevert cuccokat nagyon. ma is alma-őszi-répa kombót nyakalt. :D (mondjuk nem tudok olyat, amit ne falna mint az állat. :oops:)
Balu mozgása sirály, ne izgulj szerintem. :)

csigaby, apjával sincs el Anna? elöl nálunk sincs még semmi, de alul a két őrlőt tök érzem. :shock: furi.
tök jó, hogy annának így ízlett a tejpép. :)

charlott, de jó, hogy eljutottál ilyen jó kis programra! :)

zsu, én csak attól akadok ki, mikor akiknek nyugis gyerekük van azok azzal "kérkednek" hogy ők képesek olyan nyugis környezetet biztosítani a babájuknak, hogy azok kiegyensúlyozottak és boldogok. :evil: mintha bakker nálunk a 3. vh zajlana. :evil: fel sem merül, hogy természete is van a gyereknek, amivel születik és azt ha megfeszülsz se változtatod meg... :evil: szóval azt utálom, ha azt sugallják hogy miattunk ilyen a gyerek amilyen, mert nem jó környezetet biztosítunk, pedig aki ismer, nem hiszem, hogy idegroncsnak tart, a férjemről nem is beszélve, ha valaki hát ő igazán nyugodt típus... na. :D

barba húúú, de irigykedem a jó hétvége miatt. :oops: 2x alvás? áááááááá
(ja hogy fokozzam a rinyámat, nálunk mostanság éjjeli ébredés is van, 11 és 5 körül)
az otthoni ikeában milyen a szoptatós rész? külön helyiség?

mayday Bubu nagyon zsír. :D ez a mozgás, haláli. borzasztó erős gyerek. Pepkét lehúzza a hasa. :oops: mokány kis kölök ez a Bubu.
párod dolgozik?

ercsikati boldog szülinapot! :)

nálunk a hátról hasra a divat most, azzal próbálkozik nagyon meg néha ő is a fenekét próbálja feltolni, dehát elég súlyos szegénykém. :roll:

na lépek, jó éjt!

hibernia
 
 
 


ja és Törpinek is boldog szülinapot. :)
milyen szemfüles vagyok már, mi? :D

hibernia
 
 
 

 
 

Ez a napi két alvás úgy jött össze, hogy ugye apa besegített... :) Jó volt, hogy a munkatársaival mentünk, mert így ő is jól szórakozott közben. Samut eltologatta a babakocsiban, miközben focimeccsen szurkolt, pingpongozott, míg Samu aludt,... Este meg ő dőlt ki, szóval váltottuk egymást.
Samu még mindig kétszer kel éjjel. De legalább rögtön visszaalszik, és napközben is elég jól elvan. Ha úgy vesszük, ő tényleg egy álomgyerek. Sokszor mondom Barnusnak, hogy nem biztos, hogy a következő is ilyen lesz... :)
Az Ikeában itthon külön szoptatós szoba van. Pelenkázó, mosdó, kanapé van benne, plusz játékok, ha nagyobb gyerek is van veled, ne zavarogjon. :)
Ja, nem is írtam, hogy sajnálom, hogy anyósod lebetegedett! :(

Ennyi szülinapos van?! Még egyszer boldogot mindenkinek!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


barba Samu mennyit alszik / nap? ez csak beugrott. nálunk már kb fix a 12 óra.
az ikeás szoptatós szoba akkor tök jó. itt egy kis sarok van lekerekítve, mint a strandokon, így be lehet menni van ott egy karosszék + nagy levél és hello. :D de így is jó volt. :) mondjuk egy ember fér be max, de sztem én használtam először a sarkot ugye itt senki sem szoptat.
aztán mi is vettünk olyan nagy levelet... :D ilyet ni:
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/60054636
Pepke szobájában lesz. viccesen néz ki. ja meg a bogaras lógó is bejött.
jaj meg láttunk textilszendvicseket, tortákat, borzasztó volt. :D ilyen sonkás szendvics meg tojásos... brrrr...

hibernia
 
 
 


Én el is felejtettem megnézni élőben, pedig a textil bacon nagyon bejött a képeken. :lol: Akkor ezek szerint gáz? :D A bogaras lógó nálunk még mindig kitüntetett figyelemben részesül. :) Az a levél tök jó, de én félek, hogy nagyon megmaradna a tetején a por. Jaj, most az ekcéma miatt kicsit rám ijesztettek, hogy ez mindenféle allergiával járhat majd, és folyton mossam a plüssjeit, nehogy porosak legyenek. :?
Én még nem számoltam össze, de szerintem 12-15 órát alhat Samu naponta. Időjárástól is függ. :) Szóval átlag 13,5 óra... :D Amúgy pár napja jöttem rá, hogy ő éjszaka igazából nem ébred föl, csak eszik. :D Addig nyöszörög, amíg nem kap enni (egy idő után ordít, de ezt ritkán várom ki), de a szeme végig csukva van, és látszik rajta, hogy az agya alszik. Szopi alatt is alszik, csak a szája jár. :shock: Szóval ha úgy vesszük, ő átalussza az éjszakát, csak én nem. :roll: :lol: Ezt amúgy múlt héten fedeztem fel, és tökre megijedtem, hogy ordít a gyerek, és nem reagál semmire, hiába szólítgatom, puszilgatom. Fú, ez ciki, ugye?! :oops: :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


miért lenne ciki? :roll: óóó hát samu jó alvó. ;) ennyi. nálunk a fordítottja van, tök éber éjjel, de enni nem eszik. :D
most aludt el, de 5 percenként felsír. annyira utálom ezt a rohadt hasfájást. :evil: :evil: nem igaz már, hogy 5 hónaposan ezzel küzdjünk. 5 percig sikítgatott az előbb onnan tudom, hogy has. :(
a levél porosodásra nem is gondoltam. :( :(
a textil cuccok lehet csak nem furák. :lol: adj nekik egy esélyt. :D
meg a farm! :) az mondjuk jó, csak bazi drága szerintem.

hibernia
 
 
 


Küldtem képeket g-mailre..jövök majd bővebben is!

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Hát hogy 4 hónaposan sikerült észrevennem, hogy igazából csak álmában nyöszög, vagy sír éjjel a fiam... Gáz, hogy eddig nem tűnt fel. Valahogy tök természetesnek vettem, hogy ha sír, akkor ébren van. :? Na, mindegy, túllépek rajta. :D

Gabinak milyen hegyes nyelve van!!! :D Nagyon cuki! Jó lett a játszószőnyeg, meg az a kis sarok is. Nekem az állatok miatt marad a járóka (vagy velem a nagy ágy), de én szeretem. :)

Küldtem én is linket a hétvégéről. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


NA itten!


Elsőnek nagyon boldog szülinapot Kati és Törpi!!!!!!

Hibernia, így már értem.. eddig én ilyen hozzáállással szerencsére nem találkoztam de most hogy mondod....
Remélem az én életemből az ilyen emberek kimaradnak, hogy azt gondolják azért nyüszis a gyerekem mert rossz anya lennék vagy valami.

Amúgy meg csak innen ismerlek, de a hozzászólásaidból is kiderül, hogy laza jó fej ember vagy aki mindemellett odateszi magát..aki meg mást gondol azt sz@rd le (de könnyű mondani)

Ma anyós nap van...jajj nagyon sok ez a heti 1 nap... basszus közlöm vele, hogy most én szeretnék a gyerekemmel lenni erre jön utánunk... nem lehetek vele kettesben idegörlő..most kiimátkozta a kezemből, hogy had altassa el... no comment ki vagyok hétfőnként.

JAjj nem is tudom mit akartam mlg...

Gabi is 2 órát alszik/nap vannak jobb napok mikor 3-at vagy akár 4-et is, este meg olyan 9-10 órát alszik... és nekem sem kel fel ha éhes csak cicizik.... persze vannak kivételek, pl vasárnap reggel fél6kor ő úgy gondolta, hogy akkor most felkelt..nekünk ez nem tetszett így 45 perc alatt visszaaltattuk és 8ig nyomhattuk a szunyát szerencsére

Mayday basszus Bubu nagyon durva! Ez a gyerek..hihetetlen! Ne izgulj, hogy korai, ha te nem erőlteted és maga csinálja akkor nem lesz gond!

Nálunk hétvégén volt hártól hasra fordulás de azóta sem..oldalra már nagyon megy de ennyi... nem tudom mikor lesz ebből átfordulás...majd meglássuk :D

Most ennyi jutott eszembe de majd még jövök meg majd megnézem g-mailt is

Ja verseny: Kati köszi, jó lenne együtt nyerni az tuti, KEndra tuti befutó..nekünk meg szurkoljunk. Amúgy Csöpplány.. csak Ti vagytok ott ellenfelek a többi gyerek nem valami nagy szám, főként nem akikkel elől vagyunk....

Ui: bocsi az elírásokért sietek és nem olvastam át :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Hali!!!

Gyorsba,illetve ahogy sikerül,Bubu reggel 7 óta egy órát aludt és elég nyügi.

Megnézte a statikus a házat és sajna kiderült,hogy nem lehet rá építkezni,szóval elindultunk egy másik vonalon,de amíg nem fix,nem élem bele magam,mert sz@r lenne megint koppanni. :cry:

Köszike a Bubus-dicsiket,(dagad is a májam rendesen :oops: ) cserébe küldök még egy videót. :wink: Bocsi,ha unjátok. :oops:

Zsó,örülj neki,hogy Samunak ilyen jó kis alvókája van.Bubu nagyon éberen alszik. :roll: Mikor pihen ez a gyerek? :roll:

Hibernia,ne is kérdezd.Apa csak ma van itthon(illetve ma se,mert futkozik,intézkedik),holnaptól megint mindennapozik,de aszonta örüljek,mert már este 8kor itthon lesz. :? Marha jó,tiszta happy vagyok.

jövök máég,de gyerekem ma nagyon rosszul műkszik... :(

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

jöttem egy kicsit.
Olyan jó,hogy ti eltudtok menni ilyen minimanó napra.Itt is lehetne ilyen nem bánnám!

Kati nem is tudtam,hogy egy napon van a szülinapunk!Boldog szülinapot!!!!!!!!!!

Csigabi köszi az e-mailt.Szép súlya van Annának!

Hibernia köszi a köszöntést!!!
Na majd még jövök ma,csak egy csomó dolgom van még!!!!!

Ja Csöpp nagyon jó lett a konyha!!!
Pusz mindenkinek!!

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Törpi,utólag is nagyon boldog szülinapot!!!!! :D

Szóval,gmail.

Zsu,haláli,ahogy Gabi nyújtogatja a nyelvét apára!!! :lol: Nagyon édes!!!A játszósarok is király meg a szőnyeg is!!!És tényleg,azok a szemek....

Zsó,hát Samu tiszta Te!!!Nagyon hasonlít rád!!!Kis cukipofa ő is!!!
Nagyon szép helyen voltatok.Merre kirándultatok még?Keszthelyen nem jártatok?

Végre elaludt az én kis svájcinégerem,kivi leszek meddig húzza. :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sajnálom Mayday a történtetek...az új lehetőséghez meg megy a drukk :D

Ja azt akartam írni még, hogy Gabi is nagyon nyűgös mostanában...úgy augusztus végén kezdődött de igazából olyan szeptemberertől kezdve... kicsit néha mintha javulna...de aztán mégsem :?
Biztos köze van ennek az időszaknak is a fejlődéshez/estelge az évszakváltáshoz/vagy a valamihez :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


hali,

boldog szülinapot Törpilla és Ercsikati! :lol:

Mayday: sajnálom, hogy egy ilyen nehéz feladattal kell megküzdened - egy újabb otthont találni, felépíteni -a gyereknevelés mellett. :( De hajrá! :wink:

Ma nálunk is elég nyügi napunk van. :( Reggel arra ébredtem, hogy sír, kétségbeesetten sír Krisz, csak hullottak a krokodil könnyek! :shock: Nem tudom, hogy mi lelte? Aztán délelőtt nyügős volt, azaz bármivel próbáltam szórakoztatni nem érdekelte, de ha tettem a dolgom mellette, az is baj volt! Ekkor levittem a sétálni, kicsit alukált, de aztán újra bömbőlt. :shock: Mi lehet kicsi manómmal? :roll:

KépKép
charlott
 
 


Reméljük, Krisz nem lesz beteg! Nem meleg a homloka?

Mayday, sajnálom a házat! :(
Hát ez az egy "túránk" (sétánk) volt egész hétvégén a horgásztó körül. :) Inkább az ágyat választottam. Alapból napi 14 órát tudnék aludni, de amióta baba van... Sosem tudom behozni a lemaradást. :) Az a rossz, hogy itthon hét közben inkább kihasználom azt az időt, amíg Samu alszik, meg hát mindig felébred picit, meg kell tologatni, hogy ne nyissa ki a szemét. :D Egy huzamban hosszat csak hordozóban alszik, de úgy meg nekem nem megy. Szóval még ha összességében ilyen sokat alszik is, nem igazán lehet mellette ledőlni.

Most viszont még engem is meglep a fiam, mert aludt a kertben, felkelt, megszoptattam, tisztába tettem, és a hátamra kötöttem, hogy folytassam az udvaron a teregetést, erre megint bealudt, és már másfél órája horpaszt! :shock:
Még ilyet! Ma már kiporszívóztam a lakást, mostam, teregettem, mindjárt fel is mosok gyorsan. :) El ne kiabáljam, mocorog! :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Ja, jól esik, hogy szerinted (is) rám hasonlít Samu. :) Legtöbben ezt mondják. Van rólam egy pár napos kép, hát nagyon hasonló volt Samu is születésekor. Majd össze akarom hozni kettőnk pici képét valahogy. :)

Zsu, részvét anyós miatt! Szerezz be néhány Garfield DVD-t, és tedd be ilyenkor! Abban jó sokszor elhangzik, hogy UTÁLOM A HÉTFŐKET! :lol: Szerinted venné a lapot? :D Mindig beleborzongok abba, amit írsz, mert ezek engem is annyira felidegesítenek. Utálom, ha menekülni kell Samuval valaki elől, hogy kettesben lehessünk pár percet.

Na, megyek takarítani!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Megjártuk a kórházat,voltunk a koraszülötten kontrollra.Minden rendben van Baluval,egy kivetni valót találtak,még pedig hogy spiccel.Szóval lefeszíti a lábfejét,mintha lábujjhegyen lenne.Mondták hogy ne ingereljem semmivel,még az esti masszázsnál is hagyjam ki a lábát. :( Mi meg pelusozásnál is mindig játszunk,hogy puszilgatom a talpát meg a combiját.Hát a talppuszilgatást is ki kell hagynunk :( Elmúlt a szívzörej is :)
Voltunk a szociális gondozónál,erre közölte hogy kérjünk időpontot mert hogy ő most jött vissza szabiról és sok a dolga....Nem voltam kiakadva.....Holnapra adott időpontot.Tök jó hogy holnap megint csalinkázhatunk be pici babával csak azért mert ő szabin volt.Röhejes....Na mindegy,nem idegesítem magam.
Na meg meg is büntettek,nem volt parkoló a kórháznál,és a járdaszigeten láttam állnask és votl egy hely,és én is felálltam,aztán kaptuk a büntit.A rohadékok 10000-re büntettek....Ahelyett hogy csinálnának parkolót,hogy egyáltalán esélye legyen az embernek szabályosan parkolni!!!!!!Rohadt szemétládák-.-"

Na majd megpróbálok reagálni,csak hammolok valamit mert ma még nem nagyon ettem :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpplány, ez dühítő nagyon! Mindkettő. A parkolás és a nőci is... :evil:
De a jó híreknek örülünk! Sajnálom, hogy nem játszhatsz Balu talpával, nagyon nehéz lehet. :( Meddig tart a "megvonás"?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


barbazso: nem beteg Krisz, ezt rögtön reggel megnéztem és orrot is tisztítottam. Szerintem csak ilyen nyügős napja lehet. Kisördög szindróma. :twisted: Délután már az volt a műsor, hogy amilyen hangosan csak tud sikongatott. (:? szegény fülem! :roll:) És amikor apjuk is hazaérkezett, na akkor fülég ért a szája és örült, hogy együtt a család! :)
Samu is fura volt ma?! De ez a jobbik eset, hogy ha aluszékony a baba. :) Ilyenkor lehet a hetek alatt összegyűlt feladatokat megcsinálni. pl: takarítás! :lol:

Csöpplány: az tök jó, hogy rendben találták Balut! :lol: De ez a spicc :shock: mitől alakulhatott ki?
A szoci munkás dilijét ne vedd fel, ezek már csak ilyenek. :roll: Miért kellett odamennetek különben?

KépKép
charlott
 
 


na nálunk kicsit jobb a nap, igaz, a séta elejét végigsírta. :( de amúgy tök aranyos a hétvégéhez képest. ;)

csöpplány ááááh, ez de gáz. holnap indulhattok neki újra. tök bosszantó. a büntetés meg ultraszívás. :?
de örülünk, hogy minden oké - mondjuk ezt eddig is tudtuk. :) a spiccelés mikor van? általában vagy ha vmit csinált vele a nő?

barba, samu jó alvó, mondom én. :) megy a takarítás? ;) jajj nekem is kéne, pontosabban pakolni, de ha egyszer elszunyál, inkább netezek. :oops:

charlott lehet megkaptad peti klónját? :D de viccet félre, remélem jobb azóta a helyzet.

zsu, de hétfőnként mindig az anyósnál van gabi? a kezében? ilyenkor miért nem csak "segít"??? ezt hogy nem érti meg? anyósom is kéri néha petit (már ha itt van :lol:) de ő pl mosogat, főz stb hogy segítsen, nem folyton átveszi petit.

madyay nálatok hogy alakult a nap? ma nálunk is "hosszúzás" van, apa 9 körül jön. :? utálom a hétfőket én is. :(

gmailen még nem voltam. :oops:

húúú lányok, ma belehúztam, 4 született feleségek részt néztem meg... :roll: a stripper-es évad ez, nem tudom, hányadik. :oops: de haláli. :) játszottunk közben, énekelgettünk, ettünk stb - Peti elvolt meg én is, bár é elég multifunkciósan. :D

ma evett répa-krumplit. ezt is zabbantotta, mint eddig kb mindent. hihetetlen. :shock: 60 mg-t behammogott majd 190 mg tejet... csoda, hogy nem olyan fürge? :lol:

mit is akartam még.

ja, elvonásról jut eszembe: képzeljétek, kijött egy herpeszem. :( puszi nuku. :(

hibernia
 
 
 


Ez a herpesz dolog nagyon szar. Nekem a terhesség alatt csomószor kijött, de csak pici, és pár nap múlva nyoma sem volt, pont múlt héten gondoltam, hogy fú, de jó, hogy amióta Samu megszületett, nem volt, erre kijött egy. Szerencsére alig lehetett látni, és ez is pár napos volt. Persze puszit én se adtam, mert olvastam egyszer egy német oldalon, hogy az anyuka megpuszilta a babáját, és meghalt a baba a herpesz miatt. :( Azóta nagyon parázok tőle. Már attól is rosszul vagyok, ha egy herpeszes valaki megsimogatja. :) Észrevétlenül hátrálok... :D

Született feleségek. :) A hetem fénypontja a szerda, nálunk akkor van. :)
A sorozatokról jutott eszembe, hogy iskolás korom kedvence a Hélene (Orsi, hogy kell írni?) és a fiúk volt. Valami francia sorozat, koleszosok voltak, nagyon bírtam. :)

Na, akkor Krisznek már kerek a világ. :) Samu bakker 4-ig aludt 1-től, aztán 6-kor kikísértem húgomékat az állomásra, és megint bealudt a babakocsiban! :shock: Ezúttal már csak egy kis félórácskát... :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


ááá, barba jól beparáztattál. :shock: ezt találtam: http://inforadio.hu/hirek/eletmod/hir-260479 ez kemény. :shock:
mondjuk azért Peti már 5 hónapos lesz, remélem ez számít. :)

melyik évad megy otthon amúgy?

hibernia
 
 
 


Banyek, most még jobban beparáztattál! Szerintem erről olvastam annak idején. Én amúgy úgy tudtam, hogy csak akkor van nagy gáz, ha nem a szádon van, és sima úton szülsz. Nekem olyan soha nem volt, és nem is lesz, remélem! :D De a cikk szerint baromira nem jól tudtam! :?
Én is ebben bíztam, hogy Samunak már azért megerősödött a szervezete valamennyire. Mindenesetre érdemes a kezedet is sűrűbben megmosni, fertőtleníteni.

Én nem tudom, hogy ez hányadik évad. Épp arról van szó, hogy Susan befogadott a házukba egy sztiptíztáncosnőt, mert megsajnálta. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Bubu nagyon kemény! Annyira bírom, ahogy hason fekvésből felpattan négykézláb! Ez már igazi kutyázás, amit csinál. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


OFF azazaz épp azt a részt láttam ma. :D hogy kinek milyen kapcsolata van a nőcivel. :) :)
még két részt felvettem ezután, a többit nem, mert hazamentem szülni. :D ez itt áprilisban ment csak most "lenézem" a cuccokat a tv-ről, hogy költözünk... :)

ez a herpesz tök durva. persze ez újszülött volt, azért az tök más szerintem. pici amúgy, nem vészes, de az előbb lefejelte, eléggé fájt. :cry:

hibernia
 
 
 


Remélem, neked is hamar elmúlik! Itthon lehet kapni rá Epavir kapszulát, ami tök jó, és megnéztem, halolajból van, szóval, ha gyorsítani szeretnéd a gyógyulást, esetleg szedj valami omega 3-as kapszulát. Én mondjuk nem szedtem, mert nem annyira bírom a szagát. :D
Mázlim volt, mert a szám sarkában volt, és nem igazán fért hozzá Samu, de persze néha sikerült odakapnia. Én ha ilyen van, vagy összefogdossák, megmosom a kezét a csapnál. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


no úgy tűnik, ma csak mi vagyunk.... :) köszi a tippet. ;) nem vettem végül semmit rá. :oops:

ma 9kor jött apjuk, Pepke szépen fogadta, ma még nem volt kaksi, hát vacsora után, amit még én adtam oda neki, átadtam a férjemnek és egy szééééépet termelt. :lol: még le is pisilte magát. :lol: én közben a vacsimat csináltam és gonosz mód jót röhögtem a markomba. :D

jó éjt!

hibernia
 
 
 


Ez nekem olyan hihetetlen, amit a kakiról írtok. Banyek, én örülök, ha napi egy "csak pisis" pelust találok. És nem azért, mert nem teszem tisztába. :D Komolyan, minimum 4-5, de inkább több a napi kakitermelése Samunak! :) Az a múltkori, amikor épp erről beszéltünk mondjuk rekord volt a 8 adaggal egy nap alatt. :) Kis rotyogós... Ma ült az etetőszékben, amíg reggeliztem, és szokás szerint rottyantott, és még képes volt nevetni is rajta! (Mindig kérdezem, hogy rotyog a gatya?!) Akkora pasi!!! :D

Holnap pótolják az elmaradt 4 hós oltásokat. :( Vettem nurofent, mert én még egyszer nem tudom végignézni, ahogy mosolyog rám, aztán csalódik bennem. Csúnya kúp! :) Na, de remélem, nem is kell majd kibontanom! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Ez a herpesz téma nem túl bíztató de nálatok nem hiszem, hogy már gondot okozna..meg szerintem ezek a kiragadott cikkek szélsőséges esetek, ha enyire veszélyes lenne erre nagyon vigyáznának az orvosok/védőnök szerintem.

Hibernia ja anyós kezében van szinte egész nap...az nem is zavarna ha ezen a napon 2-3 órát ő lenne vele játszanának stb én addig meg tehetném a saját dolgom, de itt van 8-10 órát ezen a napon és nem lehetek kettesben a gyerekemmel. PEdig nem egyhe célzásokat teszek ..pl pelusozásnál is mondtam, hogy menjen ki majd én csinálom..de ő csak nézi.. ja ha a gyerekemmel vagyok állandóan eltereli a figyelmét...tegnap miután elment bőgtem is jó 1 órát nagyon megvisel ez engem lelkileg..kénytelen leszek taktikát váltani és elővenni a barátságtalan énemet mert ez így szerintem nem korrekt....és attól félek, hoyg elszereti a gyerekem, ami tudom butaság, de olyan kevés ez a 2 év amit itthon lehetek vele és minden héten 1 teljes napot elrabolnak tőlem... én meg nézem ahogy ők jól szórakoznak és anyósom kizár szinte...áh hihetetlen milyen töketlen vagyok már el kellett volna küldenem a fenébe..csak ez az együttélés kényes egyensúlya na mindegy hosszú ez a dolog

NA bocsi..állandóan ezzel a témával untatlak titeket..csak tudjátok ez nekem nagyon-nagyon nehéz és gyakori probléma :(

Mást annyira nem is tudom akartam-a írni..szita agy :oops:

Jajj orsi kedd van :D Elvileg túl vagy a nehéz napokon, hogy érzed magad??

Barba a mosható pelusokhoz visszatérve nem is használod őket rendszeresen? Én egész nap azt használom. Éjszakára kap a gyermek eldobhatót mert az a biztos vagy ha elutazunk vagy sok órás progira megyünk...
Amúgy nem mosószódára gondoltam, hanem kifejezetten ezekhez a mosható pelusokhoz kifejlesztett fertőtlenítő szer amivel 40 fokon lehetne őket mosni. Amúgy én is folyékony mosószert használok.

Amúgy tudom ez már volt téma, de most bennem megint felmerült, van valakinek itt napirendje? Olyan komolyabbra értem? Csak mert mi pl minden nap máskor kelünk mostanában, az evéseink is.. 2 óránként vannak de van hogy 2,5 vagy épp csak 1,5 óra telik el kettő között mindíg máskor alszunk el és még a du séták is csúszkálnak. Egyedül a fürdi időpontja fix na meg az esti rituálé... kivétel egy-egy alkalom amit az élet produkál.

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


bekukk. éünk. tulélunk. Elisa a korulményekhez képest fantasztikusan viselkedett. Jol van, de éjjel nem aludt, csak velem egyutt... ugy gondolom neki is beindult a foga... rengeteg a munkam, a kiallitas jol sikerult végulis... majd jovok

bocs, most a reag ne megy
s.orsi
 
 


Hali!!!

Zsó,erre gondolsz,iga?
http://www.youtube.com/watch?v=W-CqSkIe ... re=related

Én is néztem,de régen volt....

Zsu,hát nem egyszerű anyósod... :? Ha tényleg ennyire zavar,talán mégis le kéne koptatni.Férjed nem tudna rá hatni?Hogy mégse sértődjön meg,de vegye is a lapot.Az nem jó,hogy ezért sírsz.Szegény.Inkább "sírjon" ő,hogy kevesebbet lehet Gabival,mint Te.Szerintem.Tegyétek helyre az öreglányt!!!! :wink:

Hibernia, köszi a facebook képes tanácsot (jó nagy paraszt vagyok,hogy csak most köszönöm meg :oops: ),de nem az volt a baj,hanem végigment a "töltőcsík",azt szevasz,ott megállt az egész és nem tette fel a képet. :roll: Éted?Apa szerint valamit nem frissítettem.Lehet.Most feltölti,fél nap alatt.Kicsit ingerlő.

Megint egyedül vagyok,hüpp-hüpp.Holnap viszem Bubut 5 hós kontrollra.

Pepkének Boldog 5öt!!!! :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Zsu,napirend. :lol: Talán csak annyi,hogy este 7 fürcsi,kaja,8kor fekvés.Meg talán még annyi,hogy reggel,ha pl 7kor kel,általában 9kor visszaalszik még 1-2 órát.De ez sem szentírás.

Kép

KépKép
mayday
 
 


na vagyunk. végre bealudt. :D

mayday, köszi a köszöntést. 5 hónap, úristen, öregszünk. :)
a képet leméretezed? nem az a baj, hogy túl nagy? én mindig 900-ra átméretezem, így kb 5 mp. vagy lehet, hogy a neted lassú? :? tök jó a kis családi képetek. :)
nem vagy paraszt. :lol:

orsi, örülünk, hogy túléltétek. majd mesélj bővebben. :)

zsu, mi lenne, ha váltanátok napi 2x2 órára pl? jó, így két nap, de nem töményen.
amúgy attól ne félj, hogy jobban szereti majd Gabi az anyóst. :) :) mindenkinek az anyukája az első, ez biztos. :)

barba, napi ennyi kakker?? te jó ég. akkor te ki lehettél akadva, mikor írtam, hogy 10 nap alatt egyet produkált... :D hát eddig nem belőlünk élt a peluskonszern, az tuti... :oops:

no megyek, reggelizem. próbálom csökkenteni az édességet, nincs itthon fánk. :( marad pár csokis keksz. :lol:

hibernia
 
 
 


ja napirend.
hát nálunk kb van. :oops:
úgy értem, fél 8-fél 9 között ébred, akkor kajcsi, este 8.30 fürdés, 10kor alvás; közte meg 5x kajcsi, 2x séta, általában 3 óránként eszik, sétálni a 2. és a 4. etetés után megyünk.
vannak csúszások persze, de +/- 1 óra max és az ébredés meg a fekvés az azért fix az esetek 90%ban.

hibernia
 
 
 


Hibernia,900x900?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Eltűntem én is egy pár napra, alig jutottam gép elé, így vissza kéne olvasnom rendesen valamikor. A mi nagy hírünk az, hogy Bori is beállt a forgók táborába, ő is a nehezebbel kezdte, hátról hasra forog, nagyon ügyesen. Sajna ő is elkapta a takonykórt, két napig nagyon szörcsögött, de kilábalt belőle hamar szerencsére.

Erre az oldalra megpróbálok reagálni...

Zsu, napirend nálunk egész jól beállt, 8-kor kel Bori, akkor eszik, irány a játszószőnyeg, ott kábé másfél óra múlva elszunnyad kicsit, 11-kor megint eszik, dél körül megy aludni, lenyom kb 3 órát, aztán egy kajálás után ha az idő engedi sétálunk egy nagyot, lehet, hogy ott is szunyál egy húsz percet, aztán még egy-két kajálással kibírjuk fürdetésig, ami 1/2 9 körül van, 9-től alvás. Ez nálunk kb 1 hónapja alakult ki, eddig egész jól működik. Ja és sajnállak anyós miatt, én most egész leépítettem, heti egyszer találkozunk vele, kb max 1 órára.

Lányok, én úgy tudom, hogy a herpesz ugye vírusos eredetű, viszont az anyatej minden vírussal szemben védettséget ad valamilyen szinten, szóval ne féljetek!

Mayday, sajnálom a lakásmizériát, remélem hamar vége lesz a bizonytalanságnak, szerintem az egészben az a legrosszabb.

Csöpplány, remélem hamar visszakapod a lábikókat, mellesleg az én fiam is nagyon sokáig spiccelt, bár nekem nem mondták, hogy az baj lenne, amikor felállt, még akkor is sokáig spiccelve állt, aztán rájött, hogy telitalppal sokkal kényelmesebb. Ja és a büntetés nagyon durva, ennyire büntethetnek???

Barbazso, de jó Neked, hogy volt egy kis kiruccanásotok, én is úgy mennék, csak nem csípem a wellness-eket túlzottan, inkább kirándulós helyre mennék, de nem tudom Bori meddig bírná. Meg szerintem férjem szabira sem tudna jönni, szóval ez most ugrik.

Na most megyek, majd küldök képet és videót a gmailre, meg megnézem "Bubukutyát" nagyon kiváncsi vagyok. Olyan édesek ilyenkor :)
monde
 
 


OFF Hibernia facebookon hogy kell ezt a like it-ot csinálni? Megjegyzésként vagy van ilyen menüpont? És hogy van angolul, hogy cipősszekrény? :D

Jajj most, hogy olvasom monde-t rájöttem mennyi mindent kihagytam

Csöpplány basszus a sztorid nem gyenge tuti felment volna bennem is a pumpa.. ez a spiccelés hogy látszik ilyen kicsinek? Én is sajnálom az elvonást bele is pusztulnék ilyenekbe.. kitartást!

Monde jó hogy jöttél! És gratula Borinak. Fiam rohadtul le van maradva ő 2x fordult át eddig de szerintem csak véletlenek voltak. Mászni már nagyon szeretne de persze az sem megy csak idegeli magát a drága :D

Barba megnéztem a képeket jó lehetett a pihi. Amúgy Samu bírja az utazást? Minket most letiltott a védőnő, mert lehet az zaklatta fel Gabit... persze szilvesztert pl a mátrában töltjük de nem tudok mit tenni nekünk ilyen mehetnékünk van állandóan :D

JA és Csöpplány nagyon tuti lett a végeredmény.. és ügyes vagy hopgy ezt íyg végigcsináltad!

PEpke..nagyon boldog 5 hót te kis öregember :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


És köszi a napirendes válaszokat... azért örülök, hoyg nem vagyunk egyedül a napirend nélküliséggel. Nálunk pont az a baj, hogy a kaja nagyon össze vissza van....,majd töröm a fejem valamit kéne tenni az ügy érdekében.

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Monde,grat a forgáshoz!!! :D

Hibernia,a fészbúk-tudakozó!!! :lol: :lol: :lol:
Kösz a kép dicsit,szép egy fejet vágunk mind a 3an.

Kb 1 perce elkezdtem feltölteni egy képet fb-ra,és most kivárom a végét.Fáncsi leszek,hogy meddig tart.

Jajjjj!!!Felébredtem hajnali fél 5kor pisilni,hallom,hogy Bubu dumál ezerrel.Benéztem hozzá,azt hittem apa van benn nála,de nem volt ott SENKI!!!!!!! :shock: Lányok,szégyen és gyalázat,de én úgy befostam,hogy futottam az ágyig,még a takarót is a fejemre húztam. :oops: Szép egy anya vagyok,majd együtt parázok Bubuval a szörnyektől... :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


sziasztok!

megvan a magyarázat a tegnapi hisztérikus viselkedésre! Krisz első foga kibújt az ínye alól! :D Ahogy az ölemben ült az ujjamat a kezével a szájába tette egy kis nyalogatásra és éreztem, hogy valami éles dolog van bent! :lol: Ez az fogacska elől a bal alsó....vagy hogy szokták ezt mondani?! :roll:

Zsu: a napirend!!! hát én hajnali szopiknál már kezdem a fejemben tervezni és aztán felébred Krisz és átírja az egészet! :)
De általában 7-kor kelés, tisztálkodás, kis játszás és utána kisebb szunya. 9-kor ha idő engedi séta 11-ig, ha rossz az idő, akkor itthon tornázás, mondókázás, éneklés aztán ebéd. Délután kb ezek ismétlődnek. Fürdetés este 7-kor, vacsi és alvás követi egymást. :wink:

Hibernia: boldog 5 hót! :lol:
és sajnálom a herpeszt! :(

Barbazso: nálunk is ilyen sokszor van nagy dolog! :wink:

Mayday: Bubu álmában beszélt vagy ébren volt és szórakoztatta magát?
Krisz is ha egyedül van be nem áll a szája! :)

KépKép
charlott
 
 


Charlott,hatalmas gratula a fogacskához!!! :D

Őszintén megmondom,hogy nem tom aludt-e Bubu... :oops: Sötét volt a szobába és nem láttam,mert féltem ha villanyt kapcsolok,akkor megriad. (vagy lesz ott valaki... :oops: )

Még egy fb kérdés.Ha profilképet akarok cserélni,akkor ki kell törölnöm ami most van?Úgy értem feltöltés előtt.

Kép

KépKép
mayday
 
 


fb tudakozó hehe, ez jó. :D
OFF
mayday, ha gondolod, küldd el a feltöltendő képeket és lekicsinyítem neked. ;)
nem kell törölni az előző profilképet, csak feltöltöd az újat és kész is. :) lesz egy profilképek albumod, két képpel.

zsu, a cipősszekrény a shoerack... :D csak beírod az állapotodhoz, hogy I like it on... és ennyi. :)

charlott gratu a fogacskához. :) :)

jövök még csak nyüssz van...

hibernia
 
 
 


ja igen, monde Bori ügyes kislány. ;) gratulálunk mi is. a vénemberrel. :D :D

hibernia
 
 
 


Köszi miss tudakozó :D Azthiszem sikerült..tiszta gyökér vagyok acebookból :oops:

Mi ez a pangás?? Minden manó nyügi?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Ja és Charlott nagy gratula a foghoz!!
És ennyi volt az egész egy nap nyüszi? Vagy azért voltak már előjelei??
És ez így megy? Egyik napról a másikra egyszer csak megjelenik?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


breaking news, asszem mindig emlékezni fogok Krisz első fogacskájára, mert ma Pepke szájában is ma éreztem először az első kis hegyeset. :roll: jobb közép alul. :D

fürci van. még igyekszem. :)

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk :) Huu tegnap olyan fáradt voltam,hamar lefeküdtem és be is vágtam a szunyát.Ma meg megint menős napunk volt.Ma megint voltunk a dél pestiben a szociális gondozónál,elindítjuk a kérvényezést aztán meglátjuk.Ideiglenesen a Csepeli ápolóintézetben lesz,aztán ha vidékre felveszik (szombathely,Gyula) akkor ott lesz addig míg itt Pesten nem tudunk intézni valamit.Azért olyan messzire mert csak ennyire futja a nyugdíjából.Látogatni alapból nem nagyon tudnánk,mert ugye csak kölcsönautónk van,apu el szokta vinni.De ez még mindig csak terv.

Hibernia:aztaa,Petya nem aludt 6 órája???Az nem semmi :? Gondolom akkor volt nyűglődés.Az kemény lehet ha már a párod "örömmel" megy dolgozni. :? Biztos megcincálhatja az idegeiteket.Ebbe bele se gondoltam hogy nekem ettől a néhai macerától is felmegy a pumpa,nem hogy ha mindig ilyen lenne :? Balunak próbáltam krumpli-répát(akkor ette meg ha tettem bele almát is),bolti üveges zöldségpürét,céklás krumplit,sütőtök krumpli(ezt is csak almával ette) .Ezeket nagyon nem akarta enni.Szerintem is sok minden függ a gyerek habitusától.De ahogy olvasom miket írtok,ti tuti nagyon odateszitek magatokat(gondolok zsura is) szóval szerintem nem veletek van a baj.Egyszerűen ennyi foglalkozást igényelnek a ti gyerekeitek.Asszem anno még te linkeltél be egy cikket a hiperaktivításról.Hogy ez ilyen pici korban is előfordulhat.Balut talpra állította és akkor lábujjhegyen állt és csak jó pár másodperc múlva tette le a talpát.Utána nézte és fekve is nagyon lefeszítve tartja a lábfejét.Aztán kicsit megmozgatta és amikor eléggé feltolta a lábfejét akkor Balu elkezdett sírni hogy fáj neki,innen vette azt hogy túl feszes a bokája.Petyának boldog 5 hót :) Naaa,nálatok is kibújt????Akkor két aranyérmesünk van? :D

Videó:én is csináltam egyet,hogy "mászik" Balu hátrafelé.Ezen nem olyan ügyes,ettől jobban szokott menni neki,de azért remélem "átjön" nektek :) Felteszem a fényképezőről és küldöm :)

Törpi:téged is az Isten éltessen sokáig!! :) Köszi a konyhadicsit :)

Barba:szerintem ciki :) Én pl ma jöttem rá hogy Balu azért nyöszörög mikor leteszem aludni,mert így altatja magát.Ma néztem hogy úgy próbál aludni hogy csukva van a szeme és nyöszög :D Eddig mindig letakartam,vagy felvettem :D Aztán csodálkoztam hogy miért nem alszik :D Hát mert én nem hagytam :D :lol: Ez van na :D Első gyerek,tapasztalgatni kell :D Nálunk még egy túra se sikerült.Folyton csak rohanunk mindenhova,kéne már egy kis kikapcsolódás.Elvileg okt végén megyünk le szabolcsba mamámhoz,meg Hajdúböszörménybe párom mamájához.Talán az lesz egy kis kiruccanás,de pihenésnek az se lesz mondható :D Tényleg rád hasonlít Samu :) Nálunk Balu tiszta apja :( Én szinte le is tagadhatnám :? Én simán megvagyok ha nincs velem Balu,de nem úgy hogy otthagyom valakire.Szeretek tisztes közelben lenni,de néha jó ha kicsit más is pesztrálgatja :D Addig tudok nektek reagálni pl :P Hát fogalmam sincs hogy a talp-puszilós megvonás meddig tart.január elején kell visszavinni,gondolom addig biztos :( De azért néha beficcentem majd a puszit,de sokkal ritkábban.Ez jár nekünk :wink: Drukk az oltáshoz!!!

Zsu:túlélted az anyós napot? :) Nagyon belehúztatok a reklámarc versenyen,sose érünk utól :( Egyébként ez a folyamatos nyűglődás nálunk 2 hétig tartott augusztusban és utána hihetetlen sok mindent kezdett el Balu csinálni.Lehet hogy ti is csak egy fejlődési ugráson mentek keresztül?Látom nagyon mélyen érint téged ez az anyós dolog :? Ha úgy érzed akkor beszélned kellene erről vele,szerintem :) Napirend nálunk is nuku.Ő alakítja én meg alkalmazkodom :) De szerintem ez így jó :) Én is utálnám ha "megmondanák" mikor legyek éhes,mikor mit csináljak meg ilyesmit.Érted mit akarok kifejezni? :) Fürdetés nálunk legkésőbb 7kor kezdődik.Itt van az esti rituálé is,így az egész kb 8ig tart :) Ez az egy fix pontunk van :) Elalvás este változó,attól függ mennyire fáradt el aznap :) Hiberniánál leírtam hogy hogyan "működik" ez a spiccelés ilyen kicsiknél.Igazából attól félnek nehogy így maradjon,rögzüljön.Mivel koraszülött volt,ezért extra hatékonysággal átvizsgálják és az ilyen "apróságokra" is figyelmet szentelnek.Viszont a mászást frankón csinálja Balu :) Ugye a múltkor emiatt kaptunk gyakorlatot amit itthon kellett csinálnunk :) Köszi a lakásdicsit :) Rend az még mindig nincs :D Mármint a két szoba még hátravan,na meg az apróságok, a dekorálás,de most van elég progi ezek mellett is :? Fogakról nekem azt mondta a doki hogy valamelyik babát megviseli,valamelyik baba észre se veszi.Valakinél pár nap alatt lezajlik a kibújás,valakinél akár hónapok is lehetnek.Szóval ez tök változó,nincs rá "szabály".

Charlott:minden embernek,babának lehet rossz napja.Lehet hogy csak ennyi az egész :) Vagy nálatok is indulgat a fogacska :) Balu alapból furán kifelé tartotta a lábát,azzal voltunk is csípőszűrőn korábban(3 hetesen),az helyrejött.Viszont ott azt mondták hogy ingereljük a talpát hogy a lábát mozgassa sokat,hogy a méhen belüli rossz tartás ne rögzüljön benne.Igazából csikizni kellett a talpát,és attól ugye felhúzta a lábát és nem kifelé tartotta.Na valszeg most ettől van :? Szóval "kigyógyult" az egyikből És kaptunk egy másik dolgot helyette :? Após elhelyezése ügyében kellett menni a szociális gondozóhoz.Nála lehet kérvényezni az elhelyezés elindítását.Gratula az első fogacskához!!!!Megvan az első előbújt fogacskásunk? :DDDD

Mayday:sajnálom hogy nem jött össze az épitkezés?Mi a következő lépés? :( Balu meg nagyon mélyen alszik,sokszor akkor se ébred fel,ha mondjuk a huzat bevágja az ajtót :? Pedig jó a hallása."Szép egy anya vagyok,majd együtt parázok Bubuval a szörnyektől..."Hát ez jó :lol: Egyébként én meg a sötétben félek,Este mikor megyek wc-re spurizok vissza ezerrel :D

Herpesz:huu csajok,ez durva.Nekem az orromon szokott kijönni,doki mondta a herpeszt.Én nem is hallottam még ilyenről hogy valakinek az orrán jön elő,de a herpeszkrém tényleg elmulasztotta.Viszont mindig előjön,bár mióta megszületett Balu azóta nem volt.Viszont a terhesség alatt volt vagy 5ször.Mindig akkor jön elő amikor megfázáshoz közeledek.Lehet ilyenkor gyengébb az immunrendszerem és ezért bújik elő.Parázok most rendesen.

Született feleségeket én is bírom bár most elvesztettem a fonalat.Majd visszanézem a részeket.Apa leszedte nekem az összes évadot :)

Orsi:örülök hogy túléltétek,majd gyere mesélj :)

Monde:gratula a forgáshoz! :) Idővel mindenki elkezdi,ki korábban ki később :) Nem tudom hogy büntethetnek-e ennyire,de ennyit írtak rá :?

Na asszem megint válaszoltam mindenre lelkiismeretesen,most már nyugodtan fekszem le :lol: Na léptem zuhizni :) Balu alszik negyed 10 óta :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


csöpplány, húúú, megint lelkiismeretes voltál, tényleg. :)
holnap jövök inkább csak, bocsi, szétesik a fejem. :cry:
ja és Bubunak már hegyeskedett a foga, nem?
azóta többször megtapogattam, még megvan a dolog. :lol: sokkal előrébb van, mint hittem, hogy lesz... :oops:
jó éjt beveszek vmi bogyót. :(

hibernia
 
 
 


Aztaaaaaaaa mennyi minden tortént! Krisz és Pepke gratula az elso fogacskahoz!

Zsu, anyost épitsd le, nehogy mar te szorongjal miatta!!!!

Bori de ugyes! és a jatszoszonyegen elalszik magatol délelott?????

Napirend nalunk amikor mar ugy gondolom, hogy van, akkor tuti megvaltozik... egy fix, az esti furdés 7kor, a masnap pedig attol fugg, mikor eszik éjjel....

Szuletett feleségeket én is imadom, de ma sem lattam... meccs is volt + probalom behozni a lemaradasom munkaugyileg. de most mar le kell fekudnom, mert holnap hulla leszek..

Elisa is készul a forgasra végre! ma mar felemelgette a labat hatonfekvésbe fuggolegesen ésmeg is fogta parszor a labujjat, igy nemsokara oldalra fog dolni és onnan mar siman megy a hasraforgas. és a hétvégén parszor felemelte hasonfekvésben a fenekét. ma megint a hangajt probalgatta, szo szerint rikkangatott, nagyon cuki volt. Par napja jobban eszik, kivancsi vagyok hizott-e, csutortokon oltas. hasznaljuk aventolint, de eddig semmi valtozast nem észleltem... szégénykém uuugy utalja.

Ja még azt akartam, h akinek nyugos a gyereke és azt mondjak az anyja hibaja. na majd kérdezzétek mar meg, akkor mi a franctol van nekem pl 3 teljesen kulonbozo gyerekem? és mitol olyan nyugodt Elisa, mikor mi itt 1000rel porgunk és tulajdonképpen csak sodor az élet? Mindenkinek van egy veleszuletett természete, csak sajnos az emberek nagy része nem veszi emberszamba a gyerekeket, foleg nem a csecsemoket! és ezen a természetesn a kornyezet valamelyest alakit vagy finomit, de kutyabol nem lesz szalonna!

jo éjt!
s.orsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?