Monyo: Ugye minden gyerek más. Van olyan gyerek, aki már egészen picinek is képes volt egyhuzamban 6-8 órát is aludni éjjel, van aki viszont éjjel is felkel 3 óránként. Bence még 1 évesen is volt, hogy 2x evett éjjel. Annyiban jó volt, hogy ő csak nyöszögött egy kicsit, amint megette az adagját, már fordult is hasra és aludt tovább.
Olvastam olyat, hogy a gyerek éjjel azért eszik többet, többször, mert nap közben annyi inger éri, hogy nem "ér rá" enni. Eszik annyit, amennyi ahhoz kell, hogy már ne legyen éhes. Éjjel viszont nincs mi lefoglalja, nyugodtan meg tudja enni az adagját... A jó hir, hogy ez el fog múlni.
Az kezdésnek jó lehet, hogy először teával, vizzel kinálod, amikor éjjel felkel. Ha nem éhes, csak szomjas akkor az is elég neki. Viszont, ha tényleg éhes éjjel, akkor többször vissza fog ébredni. Érdemes először egy határidőt szabni: pl. hajnali 2 kor kap tápszert, azon kivül viszont csak inni... Pár nap alatt be fog állni, elfogadja hogy ez igy van és nem is fog többször kelni. Annak viszont semmi értelme, hogy most leszoktasd az éjszakai evésről, mert van, hogy még ennyi idősen szüksége van rá (nem ezt vettem ki a szavaidból, ha jól értem, csak kevesebbszer szeretnél kelni). Sajnos mi nem tartozunk azon szerencsések közé, akiknek a gyermeke éjjel nem kel enni
. Ezt el kell fogadni. Bence akkor szokott le az éjszakai evésről, amikor visszamentem dolgozni, pontosan attól a naptól nem kelt éjjel enni (ez kb. 16 hónaposan volt). Kétségbe is voltam rendesen esve, hogy miként fogom magam kipihenni, ha éjjel fel kell kelnem etetni őt...