Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Constanze- mit jelent, hogy 2110-es a méhszáj, rövidül? Csak mert nekem 2000-es? Szóval én nem értek hozzá. A köszönés elmaradt az előkészítőn.Kép majd jövő héten. Pihenj sokat!
Én is nyilas vagyok... Ttika hányadikán születtél?
Sziasztok
flina
 
 


Sziasztok!

Lina!
A következőt jelentik a számok
Az 1. a nyakcsatorna állapota, hogy mennyire rövidült meg. (Eredeti állapotában 3000 nek kell lennie, mivel kb. 3 cm hosszú)
A 2. hogy hány ujjnyira van nyitva a nyakcsatorna
A 3. hogy a külső méhszáj hány ujjnyira van nyitva
A 4. pedig hogy a belső méhszáj mennyire van nyitva.

Boginak tehát a nyakcsatornája 1 ujjnyit rövidült, ezért 2-essel kezdődik, egy ujjnyira nyitva is van, ezért 1-essel folytatódik, de neki a külső méhszáj is nyitva van egy ujjnyira, és ezért 2110-es. Ő, ha szülni megy, már hatalmas előnnyel megy szülni, de ilyen korán ez még nem igazán jó állapot.

Na megvolt a vizsgálat, Lilinek valószínűleg az anyai hormon okozta ezt a csomót, figyelni kell, hogy nőni fog-e, vagy elmúlik.

Megvolt a Holdfogyi is. A férjem csinált fotókat, teszek fel egyet. Ezen látszik, hogy milyen eredetileg a Hold, és milyen, amikor fogyatkozik.
A BMC készített velem interjút, azt is leadták. Kép

Puszi: Bogi
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Köszi Bogi! Eszembe se jutott ezzel kapcsolatban a dokimat megkérdezni. Azt tudtam, hogy 3000 lett 2000 nálam, már 2 hónappal ezelőtt. Nem gondoltam, hogy mindegyik szám külön jelentéssel bír. Örülök, hogy Lilinek nincs baja...puszi neki
BMC? Miért? Férjed? Mi???
Jó éjt mindenkinek!
Lina
flina
 
 

 
 

Flina!
Bogi jól leírta, csak azzal a különbséggel, hogy a második szám a külső méhszáj, a harmadik a nyakcsatorna.
Sajna nekem már az elejétő kezdve 2000-es volt, a 24. héten nyílt ki a külső méhszáj, akkor lett 2100-as, most meg még a nyakcsatorna is. Szóval vigáyzni kell, mert még korai lenne a dolog.

Amúgy tényleg azt mondta a dokim szó szerint, hogy "később ez még jól fog jönni", tehát a szülésnél előnyt jelent.

A köszönés most azért maradt el, mert kivételesen mi jöttünk előbb, és te meg gyorsan elmentél:-))

Bogi!
Örülök, hogy Lili jól van!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de szerintem a masodik szam a kulso mehszaj, a harmadik a nyakcsatorna es a negyedik a belso mehszaj allapotat jelzi.Merthogy en 3100-gyel indultam, mivel mar szultem. Es ez azt jelentette, hogy a kuslo mehszaj kicsit nyitva volt.
afonya
 
 


Bocsi az ismetlesert, csak kozben etettemKép

-Afonya
afonya
 
 


Csajok!
MOst akartuk megnézni a 32 hetes UH-t, és nincsen semmi a kazettán!!
A férjem tök dühös, hogy kifizettünk 1500 Ft-ot a semmiért..
Ilyenkor lehet valamit tenni?

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Haliho!

Bogi, nagyon tutik a képek, komolyan gondoltam Rád tegnap, hogy biztos figyelitek a Holdat a nagy távcsöveitekkel... Kép

Kedves Ismerős!(2004.10.22.)
Ha olvasol, üzenem Neked, hogy nagyon örülök, hogy megismertelek!!! Nagyon kíváncsi vagyok a kisfiadra! EGy húron pendülünk, igen! Ha jó idő van, mehetnénk a Széchenyi térre galambokat kergetni! (üzeni a fiam). Nemsokára hívlak! És látod, üzentem Neked, nemcsak hantáztam! Kép

Pá,

*Dirtha
dirtha
 
 


Bogi,
nagyon klassz ez a kep! Ahanyszor ilyen csillagasz-dologrol olvasok, mindig Te jutsz eszembe, igy ismeretlenul isKép
Jo, hogy Lilinel nincs gond. Nem is tudtam, hogy ilyen sokaig bezavarhatnak az anyai hormonok. A szules utani par napban azt tudom, a babak menstrualhatnak pl, meg ilyenek...

Constanze,
nekem volt hasonlo esetem. A kozepso UH-on keson vette eszre a dokino /?/, hogy nem inditotta el a gepet... igy csak gyorsan rahuzott egy 2 percet, ennyi lett felveve. Es azt mondtak, a kov. UH-nal /a 32. hetinel/ majd nem kell fizetnem. Es amikor mentem, nem is kerdeztek, hogy hol a csekk, ugyhogy biztos beirjak a gepbe. Szerintem menjel be ujra, vegyek fel megint. En utana mar bantam, hogy nem eroskodtem, hogy vegye fel akkor ujra... mert nem a penzt bantam igazan, hanem azt, hogy nincs meg a felvetel.

-Afonya
afonya
 
 


Afonya!
Mi is bánjuk a dolgot, bár a 4D-néltöbbet úyg sem látnánk. A férjem azonabn azt mondta, hogy neki nincs még egyszer kedve kivárni a sort, meg veszekedni, hogy nem lett jó a felvétel. Szóval lehet, hogy kihagyjuk. Csak az nyugtat, hogy a pénz nem folyt el a semmibe, mert végülis jó célokat szolgál.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Flina!
Nov. 27., a párom meg kos, és egyik párkapcsolati horoszkóp szerint a mi kapcsolatunk boldog. Na, ez rendicsek is, de a gyereket el...tuk, mert neki is nyilasnak kellett volna lennie. Mondjuk megpróbáltuk, de "csak" a február jött/jön össze.. Nem, mintha az egésznek nagy jelentőséget tulajdonítanánk, csak adott egy löketet a dátum. Kép

Ttika
ttika
 
 


Sziasztok lányok!

Már régen jártam itt, de azért folyamatosan olvaslak ám benneteketKép Sajnos egyenlőre még mindig csak az a közös bennünk, hogy én is győri vagyokKép Baba még mindig sehol. Sőt, most meg még a peteérésem is leálltKép(

Segítséget kérnék tőletek! Ajánljatok nekem egy normális nőgyógyászt itt Győrben. Olyat, akiben 100%-ig meg lehet bízni és aki maximálisan oda figyel a páciensére.
Jelenleg a Bödecshez járok, de ma nagyon kiakasztott a felületességével, nemtörődömségével.

Kb. 3 hónapja terhes-gyanús voltam. Sajnos valami történt és a baba elment. Azóta kezel a doki. Már 2 alkalommal Norcoluttól jött meg a menzim, a legutóbbi a hormonvizsgálat eredményei alapján clostyt és bromocriptint írt fel. A closty miatt ma (10.ciklusnapon)kellett bemennem UH-ra. Hát, nagyon letörtem. De nem is igazán az eredménytől, mert arra lelkileg felkészültem, hanem a Bödecs viselkedésétől. Reggel 7-re beszéltük meg, hogy oda megyek. Amikor odaértem, felhívtam, hogy megérkeztem. Oké, odajön. Ja, oda is jött úgy 1/2 9 körül. Előttem még behívott egy másik csajt, aki gondolom szintén a páciense. 3/4 9kor én is sorra kerültem. 2(!) percig tartott a vizsgálat. Megint tőlem kérdezte a doki, hogy miket szedek. Aztán mondja: Hát, sajnos nincs most sem petesejt, úgylátszik nem hatott a closty. Majd jelentkezzen, ha megjött a menzesze és akkor leülünk megbeszélni a továbbiakat. Ennyi. Bementem felöltözni és azt hittem, hogy kint fog várni és elmondja, hogy akkor most mi is van?! Ehhez képest, beront(!) az öltözőfülkébe az a gnóm nő, aki ott UH-z meg asszisztál és odaadja a TAJ kártyámat meg az UH papírt. A doki elment, majd azt tegye amit mondott. Paff voltam. Nem volt a Bödecsben annyi, hogy megvárja amíg felöltözöm és mondjon pár szót.
Nem tudom, hogyan jöttem ki a kórházból és hogyan jutottam el a kocsiig. Annyira magam alatt voltam, meg még vagyok is! Felhívtam a férjemet, mert megígértem, hogy vizsgálat után hívom, de alig tudtam neki elmondani mi van, úgy sírtam. A járókelők biztos hülyének néztek.
Szóval, ezért akarok elmenni egy másik dokihoz. Ja, meg azt nem értem, hogy a múlt hónapban azért kellett megint Norcolutot szednem, hogy megjöjjön a menzim, mivel akkor sem volt peteérés és azt mondta, hogy anélkül menzi sem lesz. Most meg akkor mitől lesz???? Tök ideg vagyok!

Légyszi ajánljatok valakit! Köszönöm, hogy meghallgattatok!Kép

Puszi: Vali

Kép
Kép
tacsifül
 
 


Tacsifül!
NEhéz ügy ez.
Saját tapasztalatom az, hogy ilyen esetben meddőségi szakemberhez kell fordulni. A rendes nőgyogyik ebben kicsit járatlanok.
Győrben van Kaáli intézet, szerintem jelentkezz be oda. Tudom, hoyg nem olcsó, de akkor tuti, hoyg jó kezekben vagy, és biztos kiderítik mi a gond, és segítenek.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Ezer bocs, tényelg felcseréltem a számokat Kép Úgy van, ahogy a csajok kijavítottak Kép

Hát a csillagászkodás egy gyönyörű, nagyon drága, és életre szóló hobbi. Férjem éppen most adja el a nagyobbik távcsövünket, és nagyon nagyon fáj a szívünk érte. Én már most bánom. De nagyon kell a pénz, és még így is marad egy elég komoly műszerünk.

Szia Vali!
Örülök, hogy ide is írtál, annak viszont nem, hogy a Bödeccsel így jártál. Viszont egyet mindenképp mondhatok. Minden orvos így viselkedik, mivel annyi páciensük van, hogy nem tudhatják fejből, ki kicsoda, milyen baja van. A fél 9-re való leérés pedig annak az eredménye, hogy 7 körül vizit van, utána pedig megbeszélés, valamint lehet, hogy beütemezett műtét volt, vagy ilyesmi. Szóval igen, előfordul, hogy várni kell.
És mivel neked úgy tűnik tényleg problémád van, én is azt javasolnám, hogy keress fel egy meddőségi szakembert a Kaáliban. Valószínű, hogy nem vagy meddő, de pillanatnyilag segítség kell.
Ne félj tőle, segítenek. A barátnőm is egy kis lombikkal babás most. Január végére várja Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

Mellékelem a távcsövet Kép amivel készültek a képek

Sajnos csak hátulról látszik Kép

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Ha ez így megy tovább, nem merek többet megszólalni. Ezúton kérek elnézést minden nem TK-ástól és nem szemüvegestől és attól, aki nem Győrben lakik. Azt én csak viccnek szántam, hogy mindenki egyívásúnak tűnt ebből a szempontból, erre most jól megkaptam.

Ismeri valaki a Roan márkájú babakocsit? Mit tudtok róla? A Tomában láttam, be is mutatták egy kiselőadás keretében és nekem tetszett, de nem biztos, hogy így, tapasztalat híján, meg tudom ítélni, mire kell figyelni. Kérlek titeket, segítsetek.

Valahol azt olvastam, hogy nem tesz jót a magzatnak, ha hanyatt fekszik az ember, mert akkor nem megfelelő az oxigénellátása. Ez igaz lehet? Az enyém nagyon jól érzi magát olyankor, elég virgonc. Vagy éppen azt hozza tudomásomra, hogy nem tetszik neki?

Ti szedtek vitamint vagy vasat ill. magnéziumot külön?

Előre is köszi a segítséget, üdv: Krisztina
chalice
 
 


Sziasztok!

Chalice!
Én is így hallottam, hogy nem jó, ha hanyatt fekszel! Bálint is mozgolódott olyankor, viszont a 36. héten nem sikerült az NST. Az egyik védőnő kétségbe is esett, aztán kiderült, hogy a hanyattfekvés nem tetszett neki.
Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy az a gép sem mostani volt, meg a védőnő sem! Kép
A végefelé meg nekem is nagyon kényelmetlen volt.

A Roan kocsikat nem ismerem, csak képről, meg talán bababoltokban láttam. Ha jól emlékszem hasonló, mint a Bergon, nem?
Én mikor babakocsit vettünk azt néztem, hogy beférjek vele üzletbe, mindkét oldalról lehessen tolni, és bolygósítható kereke legyen.

Nekem is lenne kérdésem! Hogy lehet kezelni a hisztit? Bálint egyre hisztisebb, sőt ha valami nem sikerül neki, idegeskedik, meg "rikácsol", ha ellenkezni akar.
Szerintetek mit lehet csinálni ilyenkor?
Üdv!
Andisz
andisz
 
 


Sziasztok!
Tacsifül! Nekem a dokim nagyon jó fej és rendes. Sok magán betege még nincs, azért oda tud még figyelni minden betegére. Gondolod, szívesen megadom az adatait. Véleményem szerint, tényleg a Kaáliban kellene próbálkoznotok. Hátha....
Babakocsik- Roan, nekem is nagyon tetszettek, az áraik is. Tetszett mert minden tudott, amire nekünk szükségünk lett volna. Közben mi kiszúrtok a Simbaba-t ugyanott a Toma-ban. Szerintem design-ban szebb, szebb a kivitelezése, mint a Roannak.
Mi végül is egy használt ABC Design-t vettünk. Nagyon hasonlít ezekre a lengyel babakocsikra. Ami érdekes, mikor az interneten keresgéltem használt kocsikat, valahogy a Roan és Simbaba-kat nem nagyon adják el, lehet hogy jók?! Hátrányuk, hogy nehéz kocsik és nem bolygósítható a kerék, más véleményem szerint nincs. Ami előnyös, hogy nagy és széles kocsik, nem fogja a pici kinőni fél éves korára. Tolókar mindkét irányba állítható ( szerintem ez fontos), nagy kerekű, ideális téli babáknak, a háttámla 4 fokozatban dönthető.
Nekünk is bemutatózott az ürge a Tomában, nagyon eladta a kocsikatNekem tetszettek ezek a kocsik. Ha nem lett volna lehetőség erre a használt ABC design-ra, akkor a Simbaba-t vettünk volna Kép
Egyébként a nagy bevásárlást- ruha pelenkától a kisfésüig, babahordozót- mindent a Tomában vettünk meg.
Bogi! Már a férjemnek is mondtam, hogy milyen gyönyörű hobbitok van! Fantasztikus lehet!
Meg fogom neki is mutatni a képeket, amiket felraktál.
Constanze!Sajnálom, ami az UH-kazival történt. Tuti, hogy mi sem mentünk volna vissza, legalább is a férjem nem. Egyébként, mit mondtak? Minden rendben van?Már a méhszájat leszámítva. Mekkora a babóca? Aranyos volt? Láttatok belőle valamit? Mi alíg, mert már ugye, olyan nagy, csak pici részeit lehetett csak látni.
Andisz! A hisztihez nem tudok még hozzá szólni. Talán egy pohár víz csodákra képes!?...Képnem tudok neked ebben még segíteni.
Chalice!A legjobb ha a jobb oldaladon alszol, pihensz. Háton semmiképpen sem jó, főleg hosszabb ideig. A főbb szerveidet, ereidet elnyomja a baba, méh súlya, tehát nem jó.
Pénteken hozzuk a KIKA-ból a kiságyat, szombaton a babakocsit és komódot. Állhatunk neki a babaszobának!!!!!!!!!!!!!!Hurrá!!!!!
Egész jövő héten a párommal fogok csavarogni. Szolnokon kell dolgoznia, kedden megyünk és csüt-este jövünk haza, olyan jó!Kép
Na sziasztok Lina
flina
 
 


Sziasztok!

Vali,
konkret szemelyt en sem tudok ajanlaniKép. Szerintem minden dokinak vannak hivei es mindegyiknel van, hogy csalodtak benne. Kinek ez, kinek az jon be.
En is mindenkeppen szakemberhez fordulnek, nem erdemes varni vele. Megneztem, de ugy tunik, a Kaalis dokik csak ott praktizalnak, nem ismeros a nevuk.
http://quad.bdtf.hu/Kaali/intezetek.html#munkatarsak
Es gyere kozenk gyakrabbanKép

Chalice,
ne csinald, en csak vicceltem, még smiley-t is tettem moge /remelemKép/

Babakocsi: teljesen elbizonytalanitottatok, en azt hittem, nekunk Roan Symbaba kocsink van, igy egyutt. Megatoysban vettuk. Nekem nagyon bejott, tenyleg hatalmas a belseje, még a dagadt overall+teli takarok szerkoban is tagas. A fix, nagy kerek hoban jol jott. Meg lehet szokni, hogy emelni kell kanyarodashoz. Hatalmas alul a bevasarlo-kosara, lehet pakolni. KEves benne a muanyag, ezert nem csattog-zorog olyan hamar, mint sok mas tipusu babakocsi. Hatranya, hogy tenyleg nehez. Es nekem talan még az negativ, hogy nem allithato a tolokarja-magassaga, de en alacsony vagyok. De megtartottuk a masodik gyerkochoz is, osszessegeben nagyon klassz.

Hanyattfekves: elobb lesz rossz, kenyelmetlen neked, mint a babanak, akkor meg ugyis elmozdulsz. Oxigenhianyos allapotkor a babak inkabb lelassulnak, mert sporolnak az oxigennel, nem pedig virgonckodnak.

En vasat, magneziumot csak orvosi rendelvenyre szedtem. Elsonel csak magneziumot, mert begorcsoltem, masodiknal meg csak vasat, mert nem gorcsoltem, viszont vashianyos lettem. Vitamint meg mindig elfelejtettem bevenniKép

Andisz,
ha rajossz a hiszti kezelesi modszereire, azonnal osszd meg velem!!!Kép
Bar most nezem Balint még "csak" egy eves mult, akkor az nem az igazi hiszti. Ilyen idoszak Rekanal is volt, hogy ha nem sikerult valami, akkor ideges lett. Bar, a mult ido nem helyes, mert mostanaban is be tud poccenni ettolKép Es ha segiteni akarok neki, akkor még idegesebb lesz. Szellemileg sokkal fejlettebbek, mint mozgasilag. Meg kell varni, amig nem lesznek ilyen kis sutak. Par ev es elmulik. Es akkor majd jon dackorszak, aztan a pubertas, es még ki tudja miKép

Lina,
jo vasarlast, csavargast! De jo lesz Neked, ez olyan jo resze a varandossagnakKép

Hollyval mi lehet?

-Afonya
afonya
 
 


Kép
afonya
 
 


Sziasztok!

Chalice! Én örültem a felvetésnek, így legalább megtudtunk egy-két dolgot egymásról. Szerintem senki nem vette rossz néven.Bennem pl. inkább csak megfelelési vágy munkált. Lehet, hogy mégis a TK-t kellett volna elvégezni? :-)

Vali!
Szerintem is a szakosodott dokiknál kellene kezdeni az érdeklődést. Csak javasolni tudom, hogy bátran menj el hozzájuk egy-egy beszélgetésre és ha nem tetszik a stílusuk élőben vagy nincs emberként bizalmad bennük, akkor válts bátran. Egyébként pl. az unokahúgom a pesti Kaáliban kezdte, de terhesgondozáshoz és a szüléshez már más dokit választott, mert úgy érezte jobbnak. Győrben jómagam pl. a Csollányt találtam meg magamnak, akinél ugyan sokat kell várni a magánrendelésén, de ha bekerülsz hozzá, akkor sosem sajnálja rád az időt és szinte mindenre emlékszik is. Ugyanakkor egy idősebb doki, akinek azért elég erőteljes kezei vannak, első babához nem biztos, hogy ideális. UH vizsgálat alapján nekem a Papp Zsolt (nem a Papp Gábor!) is szimpatikus volt. Ráérősen végigmutogatta a babát és elmagyarázta, hogy mit is kell látni. Nekem vele volt a legkellemesebb élményem, még a sokat dícsért Krekónál is kedvesebb volt.

Babakocsiból sajnos nem ismerem az említett márkákat, nekem a használt kocsik jöttek be, zömében "no name" típusok.

Hanyatfekvésben valóban inkább az anyai oxigénellátás veszélyeztetett. Nálam a második császárnál kishíján eszméletvesztést okozott, hogy az érzéstelenítés miatt hanyattfektettek és a 4300 grammos baba elnyomta a vénámat. Az oldalfekvés bizonyult a legkényelmesebbnek, párnával/összegyűrt paplannal a lábam között.

Vasat kellett szednem mindhárom terhességem harmadik harmadában a vérkép javítása érdekében (már akkor is szívták a véremet a kölykök :-)). Vitamint egy-egy dobozzal sikerült csak leerőltetnem, mert olyan nagyok azok a bogyók és én nem vagyok valami jó a gyógyszerezésben. Magnéziumot írt fel a dokim, de inkább csak alkalmilag szedem, ha görcsöl a lábikrám.

Hiszti-ügyben én is kérném a receptet, ha valaki megtalálja. Nálunk a 22 hónapos Sára mostanában kezdi. A nagyobbnál még erősen aggasztott, hogy mit szólnak akik látják, ha otthagyom a magát földrevető, üvöltő kölyköt, de a másodiknál már erősebbek az idegeim. Sajnos mindig akad jóakaró idegen, aki megsajnálja a gyerkőcöt szívtelen annyáért és "megjutalmazza" a hisztizőt a figyelmével, kínálgatja finomsággal vagy félhangos megjegyzést tesz és kéretlen tanácsokat osztogat. Őket nekem nehezebb volt tolerálni, mint a gyerekemet. Sáránál néha még bejön a figyelem-elterelés. Ha mutatok valami mást, hamar elfelejti, hogy mit is akart az előbb. A nagynál meg azt vezettük be anno, hogy a szabályokért cserébe egyes dolgokban dönthetett ő. Pl. szabály, hogy egy nap csak egy finomságot lehet enni, de ő választhatta meg, hogy mit vegyünk. Igaz, kicsit sokáig tartott a vásárlás,mert a tejes pultnál megkívánta a Túró Rudit, azután a pénztárnál a Kinder csokit és ilyenkor bizony visszavittük a Túró Rudit és néha nem csak egy kört kellett tenni. De bejött. Ma már odahozza nekem, ha egyszerre több csokit kap, hogy tegyem el és egy nap csak egyet eszik/választ a "csodadobozunkból".

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Chalice, babakocsi-témában: nekem megmondom őszintén nem volt szimpatikus a Roan babakocsi. Mielőtt bárki megszólna: ez csak egy vélemény. Szerintem nagyon nagy, nehéz, nehezen összecsukható, és nem bolygós a kereke. Sokszor látok anyukákat, akik útpadkánál szinte minden erejükkel a babakocsira nehezedve jutnak túl az akadályon. Ismerősöméknek pumpálható kerekű van (!), a kerekek közül az egyik már tönkrement.
Egy másik dolog: nem mindig a méret a fontos, vagyis nem kell óriási kocsinak lenni ahhoz, hogy a gyerek ki ne nője. Nekem pl. kisebb a Roanoknál a kocsi, de adott esetben még bőven bele fog férni a fiam kétéves korában is, ha pl. sietek majd valahová és messzebb megyünk.
A kar nálam nem állítható, de a napfénytető igen, így mindig láthattam a kisbabámat is.
Nekünk Graco kocsink van, nagyon sokat jártunk utána annak idején, milyen legyen a babakocsink, így szimpatikusabbak a német babakocsik (röhej, de a német autók precízsége jut eszembe, ez jön le a babakocsiknál is), a Graco mellett az ABC Design, vagy a Hauck.(több is van, csak nem jut eszembe a neve)

Én is magnéziumot szedtem, mert sokszor keményedtem.

Andisz, a hiszti-kérdés nálunk is pont aktuális! A fiam az öltöztetésnél pörög fel nagyon, olyannyira, hogy a kabát láttán lehasal a földre, leszorítja a karjait, lábait, és hisztizik. Harapni is elkezdett, ha nem tetszik valami. Pszichológiai tanulmányaimból rémlik, hogy ugyan ez még nem a dackorszak, de valami hasonló, most alakul ki a saját személyiségük, akaratuk stb. Ötlet? El kell viselni :o Türelemmel.

Hétvégén lagziban voltunk. Felöltöztettem a pici fiamat, már épp indultunk (volna), amikor lebukta a fehér ingét, a kis kardigánját és a gatyóját...paradicsomos tésztával... utóbbi kettőből sikerült gyorsan kiszednem vizes szivaccsal, de inget kellett cserélni (még szerencse, hogy volt másik, igaz, fehér helyett kék-fehér kockás). Kisgyerekes szülőkként utolsónak estünk be a házasságkötőbe.

Nagy huncut Benjamin, kezd kicselezni,és ravaszkodni.

Teszek fel egy képet, ez most a kedvencem.
Sziasztok,

*Dirtha

Kép
dirtha
 
 


Dirtha!

Édes a fiad!! Igazi kópé lehet. Minden történetet, amit leírtok, gyorsan megosztok a párommal, hogy legyen egy kis képe arról, nem csak tündérke lesz az ő kicsi leánykája (fiacskája-mert nem hiszünk teljesen az UH-nak..)

ÉN most kezdtem pár hete szedni magnéziumot, a doki ezt írt fel. Elsősorban a szívemre, de "jó lesz néhány terhességi tünetre is" tette hozzá. Mindenesetre a párom lelkesen veszi tudomásul, hogy kb. azóta nem esem be az ágyba du. 4-kor, hanem sokkal több energiám van.

Babakocsi. Már egyszer írtam, hogy mi használtan vettünk Pegperego Venezia típusú kocsit. A Roanokból rengeteg fut mostanában az utakon, szerintem túl nagyok. De nekem szempont volt, hogy buszozni tudjak, és beférjek a boltok ajtajain. Amikor nézegettünk, rengeteget utánaolvastam, és sokan azt írták, hogy a baba akkora kocsiba fér bele, amekkora van neki, tehát elfér a kisebben is. Nekem fontos volt a bolygós kerék is, de én inkább betonon használom majd. Szerintem a nagy kerék földúton, vagy rossz úton válik be, oda kell jobban a rugózás is. Szóval, mindenkinek a maga igényeihez...

Constanze!
Ha nem akartok visszamenni az új UH-felvételért, szerintem legközelebb ha megemlíted nekik a gigszert, ingyen csinálják meg. Nálunk is így volt, a fényképért először 1000 Ft-ot kértek, aztán két hét múlva meg 500 Ft-ot!! KÉrdeztem, hogy is van ez. Aztán nem kellett kifizetni a másodikat, mert hogy előző alkalommal sajna duplán fizettünk. De mindez teljesen simán ment, semmi veszekedés meg ilyesmi, csak szóltam. Szóval, szerintem nektek is menne így.

Hanyattfekvésről. A gyógytornász, aki a kismama tornát tartja, mindig elmondja, hogy tényleg nem célszerű hanyatt feküdni, illetve így elaludni.DE! Azért, mert ilyenkor gyakran nyom a baba ezt-azt, és emiatt fájdalmakra ébredhetsz fel, és azt kellene megelőzni. Ha viszont nem alszol, akkor addig feküdhetsz így, amíg csak jólesik. ÉN pl. csak így tudok elaludni, mert hason az első naptól kezdve nem tudok feküdni, az oldalamon meg gyorsan elkezd irdatlanul verni a szívem.

Más kérdés, hogy egy-két hete nagyon tud fájni a hátam a fekvéstől, szinte félek is lefeküdni. Most ugyan megemeltem a párnámat, így jobb egy kicsit, de gyakran fáj most is. Hétvégén a férjem megmasszírozza reggel Richtofittal, olyankor a gyönyörűségtől hangosan nyögdécselek, és jobb is. El kellene menni gyógymasszőrhöz, biztos használna...

Mindenkitől szeretném kérdezni, aki volt szülésfelkészítő tanfolyamon, hogy mi a véleménye ezekről az előadásokról?? Nekem egyelőre annyi, hogy minden héten el kellene kéretőznöm a munkahelyemről, hogy odaérjek, mert mindenkinek természetes, hogy ha valaki gyereket vár, akkor az első pillanattól kezdve otthon vakarózik!! Leginkább a szülőszoba-látogatás tetszzik.

Na, most már eldugulok, újabb kisregényt írtam... de ugye be kell pótolnom a hétvégi szüneteket is..

sziasztok, Ttika
ttika
 
 


Tehát tulajdonképpen, ha jól figyeltem, a háton fekvés a babának nem okoz gondot. Akkor jó, mert egyrészt nekem sokkal kényelmesebb, mint az oldalamon, olyankor úgy érzem, lehúz a hasam. Érdekes, mert ez csak fekvéskor jön be, aludni nem tudnék hanyattfekve, de olvasni, tévézni így sokkal jobb. Szóval, ameddig nekem jó, maradhatok.
Köszi mindenkinek, ezt bírom ebben a társaságban, ha az ember kérdez valamit, mindenki válaszol és segít.
Tényleg, most jut eszembe, nem tudom, miért ilyen korán, mibe kerül egy szülés a Petzben?
Jó, hogy mondod, Ttika, én még mindig nem jutottam el a felkészítőre, már azon gondolkozom, hogy egy később induló csoporthoz kellene bekéretőznöm, mert az enyémen mér a 4. forduló lesz szerdán és én még nem értem oda. De én is dolgoztam és csak nov. 8-tól vagyok táppénzen, még így is előbb, mint eredetileg terveztem, mert dec közepéig akartam maradni, tehát tulképp csak a szülési szabit akartam kivenni. De még vannak vizsgáim, nyárig le kell tennem nyolcat, abból hármat-négyet mindenképp idén. De semmi kedvem tanulni, valahogy a babadolgok sokkal jobban érdekelnek, beszűkültem egy kis időre.
Babakocsi: a bolygósítható az azt jelenti, hogy emelett fixálható pozíciója is van? Miért olyan fontos ez? Sokan mondják. Hol nézzek használt kocsit? Bazár, Kun B.II?
Köszi, üdv: Krisztina
chalice
 
 


CSajok!
Több Uh nem lesz, szóval újra visszamenni, és mondani, hogy most csinálják ingyen, már nem tudunk:-))

Amúgy tényleg nem látszott már túl sok a babából, én különösen nem sokat láttam, mert nem fordították rendesen felém a monitort. A kis kezeit álltandóan az arca elé tette, és a lábait is teljesen a fenekéhez húzta, ezétr a nemét sem lehetett megerősíteni.
Méretei 32+2-nél BPD 82 mm, FL: 55 mm. Azt mondták, hogy ez rendben. Améhlepény, megzatvíz is rendben van.

Babakocsi. Mi is voltunk a Tomában, nekem nem tetszett a Roan/symbebe. Baromi nehéz! Én most vagyok 48 kiló, nem tudom felcibálni majd az első emeletre, ráadásul összecsukva is nagy, nem fér bele a kocsiba, és mivel a társasházban nincsen tároló, így a lakásban kell tartanunk, nem tudom hova tennénk. Amúgy az ára vonzó lenne...

Hátonfekvés. Én szeretem. Bár nem mindig. INkább olyan félig oldalt, félig háton vagyok, mögöttem párnával. Szvsz, te előbb megérzed, ha gond van, mint az a babát érintené.

A hétvége szomorú volt. Meghalt a férjem nagypapája. Annyi a vígaszom, hogy 2-3 hete voltak nálunk, és megnézték a 4D-s UH-t. Legalább ennyit látott a dédunokájából.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Dirtha,
tunderi a fiad, tenyleg nagy kopenak nez kiKép Es milyen kis helyes pocakja vanKép.

Babakocsi: aki sokat akar buszozni vele, az tenyleg ne vegyen lengyel kocsit! Mondjuk szerintem az elso fel evben olyan sokat nem fogsz buszozni. Bar en is igy terveztem, de belattam, nalunk nem mukodik. Reka nagyjabol 3 orankent szopott, mire vegzett a kajaval, bufi, peluscsere, en rendbeszedtem magam, nagyjabol egy szabad oram maradt. Nekem akkor volt sajat kisautom, megis nehez volt kimozdulni. Mi liftes hazban lakunk, van tarolo is a szinten, igy nem volt gond sem a merete, sem a sulya, a csomagtartoba is konnyen befert. De ha ezek kozul az egyik nincs meg, tenyleg macera a nagy kocsi.
Bolygos kerek olyan, mint a bevasarlokocsi kereke. Ha kanyarodni akarsz, nem kell felemelned, siman fordul veled. A fix kerekunel viszont emelni kell az egyik veget /egyebkent szerintem sokkal konnyebb a magad feloli reszt emelni, mint lenyomni/ es ugy fordulni, mint , mint, mint... nem tudok peldat. Talicska?Kép
Viszont ha buszozni akarsz, akkor nezd meg, hogy olyat vegyel, aminek mindket oldalon van olyan massziv resze, ahol fel lehet emelni. Es mindig kosd be majd a gyerkocot, en mar lattam buszon megbilleno kocsit, majdnem kieso gyerekkel, csak mert valaki segito szandekkal ugy felkapta a kocsit a muanyag talcanal, hogy az eltorott. A baratnom Graco-ja volt.
Ja, es erdemes szamitasba venni, hogy nagyjabol 7-8 honapos kora korul mar nem nagyon akarnak a babakocsiban aludni, hanem ulve nezelodnek, majd tipegnek, igy ugyis veszel majd egy konnyu kis sportkocsit/esernyokocsit. Ezert mai esszel mar en is hasznalt kocsit vennek /PirosKép/

Ttika,
nekem nem jottek be az eloadasok, bevallom. Foleg ugy, hogy az utolso trimeszterben mentem /mert akkorra adtak idopontot/ es hat akkor mar a hanyas elleni trukkok, meg a cukorteszt, meg ilyen infok mar nem voltak aktualisak. A gyerek oltozteteserol, szoptatasarol szolo eloadas is nulla volt, akar itt a babaneten jobb topicok vannak a temakban. Egyedul a szuloszobai latogatas ert valamit, de az is csak inkabb lelkileg. De ha dokit/szulesznot fogadsz, ugyis korbevisz a szuleszeten, ha kered.
Nem lebeszelni akarlak, mert ha valaki raer, menjen /jo dolog hasonlo "koru" kismamakkal beszelni, tudni, nem vagy egyedul a gondjaiddalKép/, de ezert melobol keretozni szerintem nem erdemes. De ez csak az en velemenyem, nem biztos, hogy mas is igy van veleKép

Piros,
nekem is elegem van a "joakarokbol". Fel tudnak huzni rendesen... gondolja, hogy en nem tudnam felvenni/cukrot adni/mas modon engedni a gyerek kedvenek? Azert hallgatom en /es a fel varosKép/ mar 10 perce a gyerek hiszitjett, hogy o ezt egy mondattal hiabavalova tegye?! GrrrrrrKép

Constanze,
dedipapaKép
UH: lenyeg, hogy minden rendben a babavalKép Lassan Te is a finishbe erkezel...Kép

-Afonya
afonya
 
 


Afonya!
Hát igen, hihetetlen, hoyg ennyire közel vagyunk már!

Nekem sem mond sok újat a felkészítő eddig, de megerősít néhány dologban, és a férjemnek meg jó, mert ő nem olvas fórumokat, bár tőlem kérdez néhányszor.:-)

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Őszinte részvétem, így ismeretlenül is a férjednek, és a családnak.
Ez így van. Egy elmegy, de jön egy új lélek a családba, aki feledteti egy kicsit a fájdalmat majd.

Babakocsi!
Nekünk a Kunk II-s Jack-Pol van. Lengyel babakocsi, majdnem olyan, mint a Roan.
A fő szempontok, amiket figyelembe kell venni egy babakocsinál:
-Hol fogod gyakran használni
Ha falun, mondjuk nem éppen ideális járda ellátottság, és minőség mellett, akkor nyugodtan lehet venni egy nehezebb, tágasabb babakocsit, nem bolygó, nagy kerekekkel. Ugyanez a helyzet, ha nem kell sokat autóba rakni a kocsit, vagy buszozni vele.

Ellenkező esetben a kisebbre csukható, könnyű, bolygó kerekes babkocsit kell venni.

Ennyire egyszerű a döntést befolyásoló tényezők sora.

Pl. nálunk nincs járda, hepehupa viszont annál több, ahol a bolygó kerékkel közlekedni lehetetlen, főleg télen. (Tudom, mert a barátnőmnek meg olyan van, és szenved vele egy-egy sétánál). Elég sokat utazunk, úgyhogy ezért elég kicsire csukható, de mégis tágas babakocsi kellett, na meg az ára is szempont volt. Hát így jutottunk el a Jack-Pol babakocsihoz Kép

A Roanok pl. jók nagyon, talán annyi a különbség, hogy a miénk kicsit rövidebb, ezért kisebbre lehet csunkni, mint a Roant, de lényegében ugyanolyan. Én meg vagyok elégedve vele.
Használt babakocsit is érdemes ott venni.

Mikor én válogattam a kocsikat, képzeljétek, hogy 32 ezerért árult egy vadonat új (nem használt) 3 funkciós babakocsit, aminek volt mózeskosara, meg volt egy kétfunkciós sport része, és csodaszép volt. Azért nem azt vettük, mert nekem a mózes kosár nem kellett. Szóval az az üzlet nagyon szupi.

HISZTI!
Lili mégcsak 9 hónapos lesz, de nálunk már kezd látszani, hogy mennyire akaratos. Persze benne van, hogy most áll fel, mindenhol gyakorolni akarja, menni akar, várja, hogy vezetgessük, és hogy sokat foglalkozzunk vele, és ezért persze ki is nyilvánítja mit akar.
Nálunk hiszti egyetlen esetben van. Az alvás körül. Most hétvégén lesz egy maratoni kiságyba egyedül elalvás szoktató hétvége. Előre félek tőle. Nektek volt ilyen?
Lili is hónapokig elaludt egyedül, aztán egy betegség után altatni kellett, és azóta is, ha beteszem a kiságyba, azonnal üvölt. És bírja kifulladásig. Mármint a mi kifulladásunkig, ugyanis nem adja meg magát, akármilyen álmos. Amíg ki nem veszem, nem alszik. Abban a pillanatban, hogy a karomban van, a mellemre hajtja a fejét és alszik mint a bunda.

Kriszti, igen a bolygósítható kerekű azt jelenti.
A másik már kínosabb kérdés.
Szerintem annyit kóstál egy szülés, amennyit Te tudsz rá, vagy akarsz rá szánni. Én nagyon nagyon hálapénz ellenes vagyok. Megfizetik őket a beavatkozásért, ráadásul Te már a magánrendelésen kifizettél egy rahedli pénzt az orvosodnak. Én egyedül a fogadott szülésznőnek fizetett pénzre mondom azt, hogy nem hálapénz, mert neki semmiért nem fizetsz előre, még a készenlétért sem, de az orvos más tészta.

Ttika!
A felkészítő szerintem jó, és hasznos. Nekem, aki teljesen felkészült voltam mindenből, tudtak újat mondani Kép

Dirtha!
Na mi van az úszással?
Mi sem voltunk már hónapok óta, de mindenképpen akarok menni valamikor.

Piros!
Nemsokára szülsz Kép Hajrá csajok!

Holly szerintem már lebabázott Kép
Majd remélem jelentkeznek!

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Na megnyugtat, hogy nemcsak én szenvedek ezzel a "hiszti-dologgal"!
Bálintnál különben ez a rikácsolás a legidegesítőbb. Ha valamiben ellenkezni akar, akkor rikácsol, ami "súlyosabb" esetben fordul sírásba!
Már nem igazán foglalkozom vele, remélem életkori sajátosság, és majd leszokik! A dackorszak úgyis rosszabb lesz! Én is úgy emlékszem, hogy ez még nem az.
andisz
 
 


Chalice/Krisztina!

Gyakorlott még én sem vagyok babakocsi tologatás-ügyben, de azt mondják, azért legyen fixálható a bolygós kerék, hogy a járdáról le és arra fel-nél ne forduljon oldalra. MOndjuk ezt én is kipróbáltam otthon, a nem fixált kerék, amikor rátámaszkodva megemeltem az üres kocsit, kinyeklett oldalra, aztán se előre, se hátra nem lehetett tovább menni vele. Fixálva meg normálisan működött.

Használt bolt van a KunB. II-n, és a Nádorvárosi Evang.(ref.?) templom mögött. Én ezekről tudok, voltunk is mindkettőben, szerintem az utóbbiban márkásabb és jobb kocsik voltak, ugyanannyiért kb. mint a másikban. A pasas meg bármit megmutogatott, ötletet adott, és természetesnek vette, hogy rögtön nem fogunk dönteni. Aztán megpróbáltuk a Bazárt is, mert azt gondoltam, hogy saját kézből csak olcsóbban megkapom ugyanazt, mintha a kereskedő is ráteszi a magáét.. Igaz, ennek az a hátránya, hogy több helyre el kell menni megnézni. Nekünk szerencsénk volt, igaz, tudtam, hogy milyet szeretnék, de az első újságban hírdettek is ilyet, megnéztük és meg is vettük. Tehát szerintem érdemes először kitalálni, hogy milyen típus és márka tetszene, akár megnézni őket boltokban, aztán ez alapján csak azt hívod fel, aki ilyet kínál. A Brendonban mi megnéztük a pegperegokat és meggyőztek, hogy tényleg jók, egy ujjal tudtam ott a kocsival fordulni, amitől teljesen elolvadtam..aztán a Bazárban már csak ilyet kerestem.

szia, Ttika
ttika
 
 


Flina!
Ma nem láttalak a felkészítőn. Mi volt?

Kiderült, hoyg egy másik csajnak sem lett jó aznap a videófelvétel. Úgy látszik, hogy azok akik aznap voltak mind így jártak.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Hahó!

Pont tegnap vásárolgattam egy kicsit a templom melletti boltban. Biztonsági ülés után indultam és ott találtam egy nagyon jót, gyönyörű állatpotban van Maxi Cosi. És...- nem kiröhögni- vettem egy etetőszéket! Tudom, hogy messze még a messze, de olyan szép volt, és pont az, ami nekem annyira megtetszett korábban, hát nem lehetett otthagyni. Itthon megnéztem az új árát a katalógusban és oltárira megnyugodtam, mert újonnan 36,000 Ft én meg 6,900-ért hoztam el, tehát a hülyének is megéri, hát még nekem. Halványsárga Brevi, a masszívabb típus.

És mit tesz a véletlen... Anyut szállítottam tegnap bútorboltba, erre mit látnak szemeim!!! Kiságy és pelenkázóasztalos komód együtt 9,500, hát vessetek meg, de nem tudtam otthagyni... Hagyományos rácsos kiságy, kerekes. Ami nem tetszik annyira, hog fehér, de hát ez elhanyagolható tényező. Majdnem visítottam örömömben.
Most már csak arra leszek kíváncsi, mit fogok vásárolni az elkövetkezendő időkben, ha egy napra ennyit bírok összehozni...

Bogi!
Voltam a KBII-őn is, és nagyon tetszett a Jack Pol, én amúgy is imádom a lengyeleket, mármint az országot és az embereket, de a termékeik is jók. Tényleg, a kicsi is volt már Lengyelben, mert nyáron ott voltunk egy hetet és ő már három hónapos volt, vagy, ahogy a barátnőm mondani szokta: -6 hónapos. Felmentünk egész Danzigig, nagyon élveztem.
Szóval nagyon tetszett a Jack Pol, mert megvan benne az, ami tetszik a Roanban, de formásabb és nem olyan hosszú monstrum. Én egyébként Szabadhegyen lakom, családi házban, liftezni nem szoktam, rokonilag se nagyon, újabban buszozni is nagyion ritkán, mert nemrég vettünk kocsit. Akkor, ugye én is érdemesíthető vagyok a Jack Polra? Szóval nekem is megfelel? Van rá garancia?

Még valami!
Véleményt kérek szépen a háromkerekű kocsikról is, mert láttam egy szép Hauckot, használt, 24,000-ért. Mit szóltok hozzá?

Üdv mindekinek, Krisztina
chalice
 
 


Borzasztó!!!!!!!!!!!!!
Csütörtök reggel óta sehol senki????
chalice
 
 


Constanze,
en egyszer cipeltem el a ferjemet, a legzestechnikas orara. Na, akkor majdnem elaludt kozben, meg egy hasonszoru apukaval vegigkomolytalankodta az orat, igy utana nem eroltettem a dolgot. Azota mar megérett az apasagra, ugy nez kiKép

Bogi,
na mi van Lili fejrazasaval, azota mar nem csinalja?

Aruljatok el nekem, a mozeskosar resz mikor jo egy babakocsinal? Ugy ertem, mikor hasznalja ki az ember ezt a funkciot?
Bogi, nem akarlak elkeseriteni, de ez Lilinel még "csak" akaratossag, a hiszti... hat az tobbszorose ennek, valami idegtepo dologKép Az mar igazan tudatos, a leggyengebb pontunkra iranyzott cselekves: uvoltes millio decibelen, visitas cernahangon, hanyattdobas leheto legforgalmasabb helyen... soroljam még?Kép

Altatas: en nem birom hallgatni, ahogy sirnak, igy neki sem alltam ilyen trenirozasoknak, mert tudtam, en adom fel elobb.
Reka masfel eves koraban elegeltem meg, hogy ejjel még ketszer is felkel cumisuvegezni, igy akkor bekemenyitettem, hogy csak viz van, poharbol. Ekkor is volt jopar napon at oras-feloras uvoltes, de en nem hagytam magara, csak mindig szepen elmondtam, hogy tej nincs, viz van. Az nem kellett.
Igy vegulis az ebredesek szama kevesebb lett, de meg kell hogy mondjam, igy is sokat ebredt még es ugyanugy be kellett mennem vigasztalni. Vagy fazott, melege volt, beverte valamijet fordulas kozben, vagy egyszeruen csak rosszat almodott. Még a mai napig is fel-felriad, kiabal almaban. Sot, most hogy mar el is tudja mondani, mi bantja /rossz alom/, most orulok igazan, hogy nem hagytam anno sirni, nem hagytam egyedul a felelmevel. Hisz amikor ejjel felkelnek, nem ehseg miatt ebrednek mar ennyi idosen, hanem valami megriasztja oket.
Persze ez egy velemeny, az en esetem az en gyerekemmel. Van, aki sokkal kevesebbet bir elviselni, tobb alvasra van szuksege, felveri a kicsit, stb... mindenki maga tudja, mi a legjobb mindenkinek.
Mate egesz mas, 2 honapos kora ota reggel 5-ig alszik este 8-tol, mindenfele szoktatas nelkul. Ahany gyerek, annyi féleKép

Kristina,
tok jo olvasni a vasarlasaidat. Olyan, mintha en vennem, de megsem az en penzem fogyKép
Nekmnk is MAxi Cosi Priori gyerekulesunk van /masodik, az elso kagyloules volt/, megbizhato allitolag, toresteszteken jol teljesitett.
Nagykereku kocsi akkorn em jo még esetleg, ha 5 meterenkent jardarol le, jardara fel kell tologatni, ha nincs hosszu vagy kanyargos utca a kozelben.
3 kereku: szerintem divat, esetleg futashoz birom elkepzelni. De nagyon nem is neztem oket, passz.

En ma lepasszoltam nagyocskat, elvezem az egygyerekesek boldog eletetKép

Finishelok, nem akartok esetlem mobilszamot cserelni priviben, hogy lehessen ertesiteni a tobbieket, minket, ha esemeny van?

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Az igazság az, hogy nem is tudom miért gondoltam, hogy egyedül kellene elaludni Lilinek. Talán olvastam megint valamit, és akkor fogalmazódott meg bennem a dolog. Nekem nem kényelmetlen, én imádok vele lenni, és éjszaka is mindig kialusszuk magunkat. Szóval pihenünk eleget, és engem ez az egész nem zavar. Szerintem csak megint az munkálkodott bennem, hogy mintagyereknek kellene lennie.
Azt hiszem nem fogom erőltetni nála ezt, majd amikor megérti, akkor szépen elmagyarázom neki.

Ennél most nagyobb baj ütött be a családban, úgyhogy ez a legkisebb gondom.

Amúgy a fejrázást már csak akkor csinálja, ha mondjuk neki, hogy nem, vagy igen Kép
Vagy ha valamit nem akar.

Visszatérve a síráshoz. Szerintem ez az esti sírás is valami félelem lehetett attól, hogy most valami más rendszer van, anya biztos nem úgy érez már irántam, és rettegett. Legalábbis úgy sírt.


Ja, délután már írtam, és Lili kikapcsolta a gépet mielőtt elküldhettem volna. Kép

Szóval Kriszta!
Nyerő vagy a Jack Polra Kép
Természetesen van rá garancia, és ott helyben javítják is. Ezek vadi új kocsik, gondolom a bácsi is mondta.
Én nem ismerem a 3 kerekű kocsikat, de pl. a napokban láttam egyet, ami iszonyúan instabil volt. Úgy tolták, mintha minden pillanatban az oldalára dőlhetett volna.
Szerintem is csak divat, és futáshoz jó, de ahhoz sem az utánzatok.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


afonya
 
 


Kép Ez én vagyooooooooooook Kép
Nekem nem jár a Kisalföld, így ez meglepi volt.
Köszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Farkasbogi!

Gratulálok a médiaszerepléshez! Méginkább ahhoz, hogy sikerült ez a távmunka dolog. Nagyon nagy szó, ha az ember otthonról dolgozhat és még ráadásul olyat is, ami érdekli. Na és ha még meg is fizetik, az már egyenesen csoda!

Mi kaptunk egy háromkerekű kocsit, de csak ülős része van, így egyelőre nem használjuk, dobozban várja a sorát. Majd tavasszal. Na nem mintha olyan futkosós lennék, inkább csak édesapám beleszeretett és gyorsan megvette nekünk. Azóta inkább megmondjuk mire van szükségünk...

Altatás-ügyben mi egyedül elalvás pártiak vagyunk a párommal. Az elsőnél még abban is hittünk, hogy maradjon a saját szobájában egész éjjel. Így inkább én jártam át és altatgattam órákon át. Azután másfél évesen egy betegség alkalmával engedtünk neki és magunk közé vettük. Még le sem ért a feje a párnára már aludt és így mi is végre kialudtuk magunkat 18 álmatlan hónap után. A másodiknál aztán már nem erősködtünk és éjszakai szopihoz befeküdt mellénk. Máig a saját ágyában alszik el egyedül - a "kisrutin" után. Kb. éjfélig ha felriad elég neki a tejes üveg, de éjjel áthozom, ha a felkelésnél már nem engedi visszafektetni magát. A nagyobb mióta saját ágya van és járni tud, egyre ritkábban jött át, de végleg a kisebb túrta ki. Rájött, hogy jobban elfér a saját ágyában. Talán a kisebb is leszokik, ha megjön a legkisebb...

Áfonya!

Nem is tudja az ember, hogy mennyire könnyű egy gyerekkel, amíg ki nem próbálja kettővel, nem igaz?!

Már beizzítottam a párom, hogy mindenképpen írja meg nektek, ha meglesz a baba. Kezdem kicsit nehezen viselni a dolgot, nagyon fáradok és nehezedik a testem. Még egy hetet dolgozom és azután visszavonulok. De erre szoktam mondani, hogy olyan ügyesen találta ki a természet ezt a 9 hónapot, hogy a végére már inkább bevállalod a szülést csak legyen vége.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Minden meg van már amire a babócának szüksége lehet. El is kezdtük a szobát rendezni, de.... festetnünk kell. 2 éve lakunk a lakásban, képek mögött sötétsárga a fal, máshol világossárga. Nagyon rosszul néz ki. Ma jön a festő srác, megnézi... Már pedig azt hittem, hogy kész lesz hétvégén a szoba.Kép
Múltkor egész éjjel a picivel álmodtam és egyfolytában szoptattam. Csajok! Mennyit kell szopnia (ml vagy gramm)a babának?
Farkasbogi! Gratulálok a szerepléseidhez és a munkához is!
Constanze! Szolnokon voltam a párommal, azért nem voltam a felkészítőn.
Piros! Egyet értek veled, én is nagyon nehezedek már el és egy kicsit kezdem unni, az éjszakai 3-5 pisi felkelést. Kép tudom utána a baba miatt nem alszom Kép de már nagyon várom
Van ismerős kismamám, akinak 3kerekű kocsija van, nagyon dicséri, csak ilyet venne mindig. Sokkal könnyebb állítólag tolni is és az nagyon övé stabil.
Sziasztok Lina
flina
 
 


Sziasztok kismamik!!

Most csak gyorsan írok, és infót. Csütörtökönként elindult a kismamajóga. Én is csak pénteken tudtam meg, úgyhogy a főpróba most a héten lesz. 16-17,30-ig lesz, Bajcsy Zs. 1. Pilli-Bolla (azt hiszem) II. em. 1. Marica tartja, 4 alkalom 3000Ft kényelmes nadrág és póló kell, cipő nem.

Akiben van kedv és energia, jógára fel!! Kép

Ttika
ttika
 
 


Sziasztok Lányok.

Lehet még csatlakozni a kismama jógához? Kép Kép
BIZONY!

Holnap megyek UH-ra, hogy kiderüljön tényleg igaz-e, vagy csak vaklárma.

Azért elég hamar jött Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!!!!!!!!!
Ez igen jó hír!
Várom a további infót!!!!!!!
Még nem gratulálok, babonás is vagyok! Hajrááááá
pusz Lina
flina
 
 


Flina!
Én úgy tudom, hogy egy babának naponta 150 ml/ testsúlykilógramm kajára van szüksége. Tehát egy 3 kilós gyerek naponta 450 ml tejet iszik meg.

Nekünk még csomó dolog hiányzik, mert feküdni kell, heti kimozdulásom a felkészítő...Ja meg a héten még vérvétel, 34 hetes.

Bogi!
Csak nem?!!!!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Constanze!
Ezt megjegyzem. Te hogy fogod ezt a mennyiséget ellenőrizni, mérleggel? Szopi, mérleg, szpoi mérés stb? Nem félsz a szüléstől? Én már megint elkezdtem parázni. Mik hiányoznak még Nektek? Hátha tudok ötletben segíteni, hova menjetek. Ne kelljen sokat futni érte. pl,. Toma vagy ha esetleg mentek a Hipertescoba bevásárolni, ott is sok minden van és még olcsóbb a Tománál.
Pihenj sokat, már nincs sok hátra. Vérvételre, ha mész nehogy odamenj 7-re, mert én megtettem. Először a cukorterhelésesek mennek. 7.45 után menj. Mit szoktál csinálni napközben? Sorozatok?
Jó hír nekem. Holnap jönnek a festők és délben már készen is vannak.... lehet csinálni a babaszobát, végre....!!!!!!!!!
Sziasztok
Lina
flina
 
 


Flina!
Hát fogalmam sincsen. Ha úgy érzem rendesen beindult a tejem, akkor tuti nem fogom méregetni. Az annyira idegesítő. Ha nem bömböl állandóan, van elég teli pelus, akkor elég neki a kaja és kész. Majd a tamácsadáson megmérik időnként.

A szüléstől időnként félek, időnként nem:-)) Inkább azért van bennem rossz érzés, mert az egésu olyan bizonytalan.

Elég sok minden hiányzik, de nagyjából tudom, hogy mik kellenek, meg hol fogjuk beszrezni, a lémyeg, hogy végre kimozdulhassak.
Az a baj, hogy a férjemnek kell elvinnie a vérvételre és utána haza hoznia, és már megint késni fog a melóhelyről...Egy csomó minusz órája van. Próbáltam mondani, hogy majd visszajövök busszal, de persze nem engedi, mert nagyon félt.

Napközben olvasok, írom a doktorimat, hímzek, rádiózok. A sorozatokat ki nem állhatom, és amúgy is csak 3 csatornát tudunk nézni:-)) Nincs kábeltévénk.

Na elkészül szépen az a babaszoba! Nálunk csak babasarok lesz, mert egy szobánk van.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Wow! Csak úgy kapkodom a fejem! Izgatottan várom a híreket a legújabb kismama felől!

Ha minden igaz én viszont már a célegyenesbe fordultam. Ma voltam utoljára dokinál! Most már csak NST lesz 22-én és 29-én és december 6-7-én szülés! Hogy melyik napon pontosan az az NST eredményektől függ, illetve attól, hogy mit vállalok be: egy munkanappal a műtét előtt kell professzori "ismertetésre" befeküdni, ezért ha héfőn (6-án) akarok szülni, akkor már pénteken menni kellene, de a hétvégét nem szívesen áldoznám fel. Mondjuk a dokim rendes volt, mert azt mondta ha ő lesz az ügyeletes, akkor simán hazaenged szombat-vasárnapra.Még meg is dícsért, mert mostanra (35. hét) értem el az indulási súlyom. Nálam ez különösen fontos a nagy méretem miatt és a trombózis veszélye okán.

A gyerekszoba még nálunk sincs készen, bár már minden megvan hozzá. Remélem a héten összejön az "emberi erőforrás" a pakoláshoz. Jó lenne már pakolgatni a kisbaba cuccokat. Erősödnek a hormonális hatások: a doki után repkedni volt kedvem annyira örültem agondolatnak, hogy nemsokára találkozom a kicsimmel. Azután hazafelé az autóból láttam egy vészfékezést és majdnem elsírtam magam, hogy milyen baj lehetett volna belőle, ha ez velünk történik és elképzeltem árvának az én szegény gyerekeimet... Az agyam is leszállt a zoknimba. Pénteken kimentünk Bécsbe egy osztrák lámpagyártó általunk itthon katalógusból kiválasztott termékére árat kérni és elfelejtettem elvinni a csillárról készült fénymásolatot. Persze kint meg nem találtam meg a katalógusban. Így adtunk a fekáliának egy jó nap pofont. Egész nap azon aggódtam mi lesz velem, ha ilyen szétszórt és idióta maradok a szülés után is.

Szoptatás-ügyben engedjétek meg, hogy kicsi gondtalanságra, lazaságra biztassalak benneteket. Ha a gyermek jó kedélyű, nyugodt vagy ha sír, megeteted és ettől megnyugszik, akkor nincs szükség méregetésre. Ha a magad megnyugtatására mérni szeretnéd, akkor is inkább csak naponta egyszer, azonos időben, mert a minden szopi alkalmával végzett tortúrát zaklatásként fogja megélni a baba (teljes joggal). Ráadásul nekik is vannak jobb és rosszabb étvágyú napjaik/étkezéseik. Sőt a súlygyarapodás sem olyan egyenletes, mint azt a nagykönyv előírja. De ebből önmagában nem kell gondot csinálni.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Lányok!

Holnap este jelentkezem az eredményekkel.
Nem adok sok esélyt magunknak, mert álmomban nem jutott ez eszembe, és volt barna folyásom pár csepp vérrel, meg ástam, talicskáztam emelgettem, szóval 20%-ot adok, hogy ez a baba tényleg megvan még.
Mindenesetre a teszt amit szombaton csináltam (miután olyan hirtelen abbamaradt pár nap után a menzesznek vélt pecsételésem), azonnal elpirult Kép
Úgy értem egyből két csík jelentkezett rajta. (Vagy rossz volt a teszt? Kép Nem tudom, ez a lehetőség eszembe sem jutott. Ciki lenne Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Régen jártam erre. Bogi, hát nagyon drukkolok Nektek, mert tudom, mennyire szeretnéd! Egyből mondtam a páromnak is, hogy lehet, hogy lesz nálatok! (megjegyzem, egy hete hányingerem van, elméletileg nem lehetek terhes, de Benjaminnal is "elméletileg"nem lehettem volna...Kép Mindenesetre, ha jönne, nem bánnám, de inkább másfél-két év múlva)

Lányok, a "mennyit szopik/eszik a gyerek" témához: a mai napig fogalmam sincs, hogy mennyit kell szopiznia a babának. Abban aszerencsés helyzetben voltam, hogy tudtam szoptatni, és volt is tejem, a baba pedig jól fejlődött. Úgy, ahogy Piros mondja: lazán! És az sem mérvadó, hogy hány percig szopik!! A fiam 5-7 perc alatt "végzett" és aggódtam, hogy nem szopik eleget, de hamar elszállt az aggodalmam.

Pá-pá

*Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

Bogi, én is drukkolok neked! Beleolvastam a cikkbe is, gratulálok, és egy kicsit irigykedek isKép, mert én is akartam itthon dolgozni, de nem jött össze.

Micsoda készülődés folyik! Ahogy itt olvaslak Benneteket, előtörtek az emlékek, mikor mi is ilyen lázas babavárásban voltunk!Kép

A szopi-dologban csatlakoznék az előttem szólókhoz, ha kiegyensúlyozott, nyugodt, mosolygós, nem kell méregetni, meg aggódni. Én sem mértem soha, szopott ameddig akart, és amikor akart. Illetve még most is.

Szóljatok ha elkezdődik a karácsony Győrben, mert akkor MEGYEK!!!
andisz
 
 


Üdv mindenkinek!

Én is úgy szeretnék már rendezgetni itthon a babasarokban, de még eddig sikerült lebeszélnem magam róla, pedig nap mint nap meg kell küzdenem a rámtörő vággyal. Tulképp lenne is mit, mert pár dolog már van: ágy, pelenkázópolc, rengeteg kisruha, ágynemű, takarók. Mit fogok csinálni később, ha már most nekiállok???

Úgy néz ki sikerül szereznem egy másik csoportban helyet, mágiscsak jobb lenne, mert az én tanfolyamom már az 5, alkalomnál tart és a 3.-tól minimum érdekelne. Ez a mai most tart a másodiknál, pont jó lenne, remélem beférek. Nagyon kedves volt a telefonban a Marika nevezetű szervező és szülésznő(?), szimpatikus volt.

Kezd elegem lenni ebből a terhességi Alzheimer-kórból!! Azért örömömre szolgál, hogy más is így van vele. Jó egy hónapja próbálok kérni a dokimtól tornához igazolást, de mindig elfelejtek szólni, pedig tegnap is felírtam magamnak.

Szóval tegnap nagyon jó volt a dokinál, mert végre mutatott valami újat. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ebben a szakaszban már kicsit nyűgös vagyok, ha nem történik valami új. PL. látszik kívülről ahogy mozog, ez nagyon jó volt, de két hét alatt elvesztette a kezdeti varázserejét, még most is élvezem, de nem újdonság. Így hát el kellett mennem a múltkor vásárolgatni valamit a babának, aztán amikor elfogyott a pénzem, akkor jött az orvosi vizsgálat, ahol most már szívhangot is hallgattunk, megkérdeztem, hogy hol a feje (lent), lába, feneke stb. Kaptam vasas kapszulát, leálltunk Elevitről, mert azt mondta, hogy a 28. hét után ne, mert akkor lesz nagy a baba. Lecentizett, és a Sy-Fu távolság, ez van benne a kiskönyvben, 31.
Na, ez mi???
A Fu-ra időközben rájöttem: fundus, tehát a méh teteje, felső pereme stb.

Kicsit elszontyolodtam, mert az ultrahang dec. 6-án lesz csak, de lehet, hogy nov. 15. 4D. Majd meglátom, lesz-e rá pénzem, ha nem akkor lemondom az időpontot, amire bejelentkeztem. De úgy szeretném látni...

Ui: Esetleg, ha kimosnám a babaruhákat és utána bezsákoznám????
chalice
 
 


Chalice!
Az SY-Fu az a szeméremcsonttól a méh tetejéig mért távolság cm-ben. Neked 31 cm lenne?! Hány hetes vagy?
Nekem a 32. héten volt 29 cm.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?