Sziasztok!
Bogi!
Őszinte részvétem, így ismeretlenül is a férjednek, és a családnak.
Ez így van. Egy elmegy, de jön egy új lélek a családba, aki feledteti egy kicsit a fájdalmat majd.
Babakocsi!
Nekünk a Kunk II-s Jack-Pol van. Lengyel babakocsi, majdnem olyan, mint a Roan.
A fő szempontok, amiket figyelembe kell venni egy babakocsinál:
-Hol fogod gyakran használni
Ha falun, mondjuk nem éppen ideális járda ellátottság, és minőség mellett, akkor nyugodtan lehet venni egy nehezebb, tágasabb babakocsit, nem bolygó, nagy kerekekkel. Ugyanez a helyzet, ha nem kell sokat autóba rakni a kocsit, vagy buszozni vele.
Ellenkező esetben a kisebbre csukható, könnyű, bolygó kerekes babkocsit kell venni.
Ennyire egyszerű a döntést befolyásoló tényezők sora.
Pl. nálunk nincs járda, hepehupa viszont annál több, ahol a bolygó kerékkel közlekedni lehetetlen, főleg télen. (Tudom, mert a barátnőmnek meg olyan van, és szenved vele egy-egy sétánál). Elég sokat utazunk, úgyhogy ezért elég kicsire csukható, de mégis tágas babakocsi kellett, na meg az ára is szempont volt. Hát így jutottunk el a Jack-Pol babakocsihoz
A Roanok pl. jók nagyon, talán annyi a különbség, hogy a miénk kicsit rövidebb, ezért kisebbre lehet csunkni, mint a Roant, de lényegében ugyanolyan. Én meg vagyok elégedve vele.
Használt babakocsit is érdemes ott venni.
Mikor én válogattam a kocsikat, képzeljétek, hogy 32 ezerért árult egy vadonat új (nem használt) 3 funkciós babakocsit, aminek volt mózeskosara, meg volt egy kétfunkciós sport része, és csodaszép volt. Azért nem azt vettük, mert nekem a mózes kosár nem kellett. Szóval az az üzlet nagyon szupi.
HISZTI!
Lili mégcsak 9 hónapos lesz, de nálunk már kezd látszani, hogy mennyire akaratos. Persze benne van, hogy most áll fel, mindenhol gyakorolni akarja, menni akar, várja, hogy vezetgessük, és hogy sokat foglalkozzunk vele, és ezért persze ki is nyilvánítja mit akar.
Nálunk hiszti egyetlen esetben van. Az alvás körül. Most hétvégén lesz egy maratoni kiságyba egyedül elalvás szoktató hétvége. Előre félek tőle. Nektek volt ilyen?
Lili is hónapokig elaludt egyedül, aztán egy betegség után altatni kellett, és azóta is, ha beteszem a kiságyba, azonnal üvölt. És bírja kifulladásig. Mármint a mi kifulladásunkig, ugyanis nem adja meg magát, akármilyen álmos. Amíg ki nem veszem, nem alszik. Abban a pillanatban, hogy a karomban van, a mellemre hajtja a fejét és alszik mint a bunda.
Kriszti, igen a bolygósítható kerekű azt jelenti.
A másik már kínosabb kérdés.
Szerintem annyit kóstál egy szülés, amennyit Te tudsz rá, vagy akarsz rá szánni. Én nagyon nagyon hálapénz ellenes vagyok. Megfizetik őket a beavatkozásért, ráadásul Te már a magánrendelésen kifizettél egy rahedli pénzt az orvosodnak. Én egyedül a fogadott szülésznőnek fizetett pénzre mondom azt, hogy nem hálapénz, mert neki semmiért nem fizetsz előre, még a készenlétért sem, de az orvos más tészta.
Ttika!
A felkészítő szerintem jó, és hasznos. Nekem, aki teljesen felkészült voltam mindenből, tudtak újat mondani
Dirtha!
Na mi van az úszással?
Mi sem voltunk már hónapok óta, de mindenképpen akarok menni valamikor.
Piros!
Nemsokára szülsz
Hajrá csajok!
Holly szerintem már lebabázott
Majd remélem jelentkeznek!
Puszi mindenkinek: Bogi