Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nadi, pont azt akartam írni mint Hibernia, szóval 6 hós korral közel sincs vége a szopinak, mire 1 (!) étkezést ki tudsz váltani az minimum 1 hónap. Persze lehet úgy is csinálni, hogy végigrobogtatod, ha az a cél, hogy leszokjon a szopiról, csak nem gondolom, hogy megéri, egyrészt mert annyit szenvedtél már érte, másrészt mert... de ezt már úgyis tudod, szóval az anyatej jótékony hatásai. Szerintem ha tényleg ennyire rossz élmény neked a szoptatás és van ambíciód, hogy fenntartsd, akkor próbálj meg a végére járni, hogy miért. Hívj fel egy szoptatási tanácsadót, a La Leche Liga honlapján (www.lll.hu) lehet kontaktokat keresni, illetve ha még mindig fáj a szoptatás (ami nem normális), akkor abban is tudnak segíteni, van, hogy el kell menni egy talira, és megnézik, hogy szabályosan eszik-e a gyerkőc, valamint a mellgyulladás és egyéb betegségekkel kapcsolatban is adnak szakértő segítséget. Most biztos megint azt hiszitek, hogy előjött belőlem a szoptatásfétis, de nem erről van szó, hanem akik itt a fórumon szoptatnak már mondhatni minden kezdeti nehézséget sikerrel vettek, és tök rossz, hogy Nadinának ez még nem teljesen jött össze, mert ha akar szoptatni, akkor utána kell járni, hiszen ez így nem állapot.

Ja, még annyit, nálunk olyan 2-4 óránként van szopi, ha 2 óra telik el, az inkább nyugiszopi, 4 óra után szó szerint etetés. Kb 10 percig tart, este elalvás előtt tovább, akkor 2 mellből eszik, hosszan. Éjjel ő nem eszik, alszik.

Csöpplány, após sztorid félelmetes, annyira szomorú, én mindig kiborulok az ilyenektől. Remélem megoldjátok!

Majd még jövök, de most mennem kell, akkor reagálok!
monde
 
 


Hibernia,
én mindig azt melegitettem, amit mi is melegen eszunk. Fozeléket igen, fozeléket hussal igen, gyumolcsot nem. de az elején érdemes meglangyositani szerintem mindent, h a tejhez hasonlo homersekletu legyen.
majd meg én is jovok. de annyit még, Elisa ma angyalkat jatszik, eszik, jatszik, alszik, ... na ez vajon Apa hatasa-e minden hétvégén??
s.orsi
 
 


Na itt vagyok, sétáltunk egy nagyot. Szóval a gyümölcsöket én nem melegítettem, csak annyi, hogy nem hűtőhidegen adtam. A főziket persze melegen.

Ez a nagy plénum előtti szoptatás azért nekem is leküzdendő parám még, én is mindig inkább kocsiba vonulok. Nem is az zavarna, hogy valaki azt látja, hogy szopik Bori, hanem az, hogy kilátszanak a hurkáim :D (tudjátok ruha felhúzva), merthogy a szoptatós ruházatot annyira nem kedvelem.

Batyukötésről kendőben annyit, hogy ez valóban egy nagyon nehéz kötés, a horozókendőzést oktató ismerősöm azt mondta, hogy ezt mindenképp tanulni érdemes, de állítólag másfél óra alatt el lehet sajátítani a dolgot. Egyedül nem érdemes próbálkozni, amíg nem olyan rutinos az ember, addig jó, ha áll valaki mögötte, vigyázni a babára. Mindenesetre annyit elmondott, hogy a lényeg az, hogy irtó szorosan kell csinálni a kötést, brutál erősen, mert attól lesz jó a batyu. Na majd én is elkezdek szórakozni vele valamikor a hétvégén, apa meg biztosít. :)
monde
 
 

 
 

Sziasztok!

CSak röviden.Voltunk apósnál reggel.Engem fel se engedtek Baluval,mert a zárt osztályra tették.Semmi komoly nincsen,csak akik így elkóborolnak,meg a rendőrök visznek be azt automatikusan a zárt osztályra teszik.Nem tudják még hogy mi baja pontosan,.annyi kiderült hogy nem a cukrával van/volt a baj,mert a kórházba felvételkor 4,5 -ös cukra volt.De szerintem tuti bejátszik a cukra,egész nap nem evett semmit akkor,még jó hogy nem volt magas a cukra.Elvileg hétfőig marad,addig kivizsgálják,aztán talán okosabbak lesznek/leszünk.Azt mondták hogy valószínűleg az agya bomlott meg.
Balu ma arany gyerek, a rossz éjszaka után,de nagyon nincs erőm vele foglalkozni,folyton lepasszoltam apának,aki szintén ma reggel jött haza a 24-ből és nem is aludt :oops: Most aludt el a kis drágám :)
Készen lettek a festők,ki is takarítottuk a wc-t meg a konyhát utánuk.Meg is hozták a bútort is.Kedden reggel jönnek felszerelni,aztán lehet visszapakolni.Ohhh jeeeeahhhhh :D :lol:
Holnap megyünk még a Praktikerbe,venni kell még pár dolgot.Már kész anyagi csőd ez a felújítás :?
Na sajna ennyi telik tőlem,most vacsizok,aztán remélem még végig bírom nézni az x-factort.Mert már most majd megfejelem a bill-t a fáradtságtól.Minden tiszteletem a folyamatosan éjszakázóknak(Főleg neked Zsu).
Puszka :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Juci,
akkor mi ugyanugy gondolkodunk az etetés témarol. Oszintén szolva én egészen addig nem fogok hozzataplalni, amig nem muszaj.
Aztan vannak olyan babak is, akik nem szeretnek kostolgatni és nem fogadnak el szinte semmit a acicin kivul... tapasztalatbol mondom, sajnos...

Nadina,
szerintem magadban kell eldontened, h akarsz-e tovabb szoptatni és meddig. Ha tehernek érzed mar most, mindazok utan, amin keresztulmentél, akkor keresni kell alternativ megoldast. Mondének nagyon igaza van, de én csak annyit akartam hozzatenni, h elvégre mar 4 honapos Gréti, és semmi baja nem lesz, ha mast is kap, vmi semleges kajat, répa krumpli abszolut elég, akar minden nap is..., ha Te is ugy szeretnéd. A babanak az az egy fontos, h az anyukaja meg legyen gyozodve arrol, hogy amit csinal, az ugy jo. és kész.
s.orsi
 
 


Voltam gmailen.
Balu nemsokara négykézlabra all!! nagyon kitarto! és micsoda gyorsan eszik!
Hibernia, tovabbra is irigykedem Peti hajara!
Kati, Kenranak gratula a sok dijhoz!
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Nyugis napunk volt tegnap: nagy evések, játszások, szunyálások. :) De jött az este a lefekvés ideje és Krisz nem akart a saját ágyában aludni. Miután lefektettem, óránként ébresztett, hívott. :roll: Így megint a hitvesi ágyba került és velünk aludt. :oops:
Reggel meg arra ébredtem, hogy röfög, mint egy malac, bedugult az orra. :(
Ilyenkor mit kell tenni?

KépKép
charlott
 
 


Sziasztok!

Nekünk ilyen rossz éjszakánk még nem volt, kivagyok :(

Éjfélig óránként ébredt, aztán 2 órától 3-ig nyüszörgött, meg ő is röfögött úgyhogy leszívtuk az orrát, azután "már csak" 2 óránként ébredt. Evett vagy 4x.

Bocsi most nem megy több, meg megyünk is el...

Szép napot mindenkinek!

Juci

Kép
juci71
 
 


Charlott,porszívózd ki az orrát.

Éjszaka megint egy fos volt,fél4től 6ig fenn volt Bubu,evett,sírt,ivott,nyüszizett,játszani akart.Azt hittem elalszik így olyan 9ig.Aha,persze,hihető.Fél 8kor kelt.Ráadásul én megvártam apát,éjfélkor jött meg,olyan 1 fele feküdtünk le.Szóval végem van,minnyá elájulok...

Kedden kell továbbküldenem a MT-t,úh légyszí szóljon aki szeretné.Köszi.

Ennyi jött most össze,sorry.

Kép

KépKép
mayday
 
 


sajnálom a szar éjszakákat, mi olt tegnap, front? :roll:

nálunk okés volt, csak éppen mostanság nem képes elaludni SOHA kb másfél órája hordozzuk most is... :? csak dörzsöli a szemét, nyűglődik, bújik, kukackodik és nem sikerül elaludni. :(

hibernia
 
 
 


Vámpír kajálás után. :lol: Szerencsére olyannal még nem találkoztam. :D De tényleg hasonlít rá Balu. :D

Igen, a babakutatásról nekem is ezt mondták, hogy figyelik, mennyi ideig meg hogyan kötik le a különböző képek/arcok attól függően, hogy felé néznek-e vagy sem... Hát igen, itthon nem a pénzért csináljuk.... Szerintem nagyon érdekes, hogy ilyennek a részesei lehetünk. :)

Az üveges kaja... A keresztelő után bátyámék etették az ikreket, és amikor végeztek, Ábi egy hirtelen mozdulattal beletörölte a száját az anyukája ünneplőjébe. :) Hozzábújt... :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


na végre elaludt, vagy másfél óráig hordozta az apjuk, én meg főztem. :oops:
nem értem, miért nem tud elaludni mostanság csak ezer év után. :? :? nyűglődik, ásít, szenved de inkább nem alszik. hihetetlen.

az édeskrumplit tegnap kiköpte, fintorgott nem tudom, ezt írtam-e. ma új próba.

hibernia
 
 
 


ja és vki kérdezte, bútorozott lesz a lakás, mint itt a lakások 90%-a, csak az a baj, hogy nekünk van ezer extra cuccunk (bútor is) meg ugye gyerekessé kell tenni a belsőt, szóval csomó dologra nincs szükségünk (itt imádják a jóó nagy vaskos bőrbútorokat ami jól néz ki, de iszonyat helyet elvesz), úgyhogy az nagy menet lesz elvitetni ami nem kell, mert hova.
most tervezzük amúgy mi hol lesz, mit kell venni még, mit vitetünk el stb. izgi.

hibernia
 
 
 


HAli!

Mayday lehet kipróbálom mégis azt a MT-t... küldök privit névvel/címmel

Hibernia,Gabinak is volt egy időszaka, hogy 1,5 óra volt az esti altatás..az most lecsökkent 30-40 percre.... cserébe viszont kelhetek..az elmúlt 3 éjszaka is más-más volt tegnap előtt 2x keltem, tegnap 5x ma este 3 vagy 4x nem emlékszem már :oops:
Amúgy meg napközben én ha látom, hogy fáradt de az istenért nem akar elaludni nem szarozok, cicire dobom és az esetek 80%-ban beválik..a maradékban mi is szenvedünk :?

Babakutatást nem merem bevállalni se autó se apa aki bevigyen

Csöpplány após sztori nagyon brutál, már csak ez kellett a nyakadba :?

Éjszakázóknak kitartást lesz ez még így se nyugi..én már azért is hálás agyok ha acsak 3x kel fel..ki hitte volna pár hete :roll:

Hozzátápi... persze én is tudom, hogy az nem azt jelenti, hogy annyi is a szopinak, csak reménykedem hogy az új ízek illetve az extra kajálások segítenek beállítani egy 3 órás evési szakaszokat..amúgy egész jól kezelem ezt a gyakori szopiztatást, szerintem nálunk is sokszot csak nyugiszopi van...de had tegye jó neki is és már végre nekem is. Nadi nálad le a kalappal..sokan feladták már volna!
Na de én ha mentünk eddig étterembe elintéztem szopi helyett a colombus hajón a raktárban szoptattam a fontanaban a keresztelőkor pedig kaptunk egy szobát :D Ha meg a közelbe megyünk mindig szoptatok indulás előtt viszek magammal gyűjtött tejet meg vizet, ha gáz van legyen de persze azt nem fogadja el de a cuclival eljátszik :D
Na mindegy szóval nekem ez se egyszerű de tény ha extra gáz van elő a cicit és annyi... ennél csak bonyolultabb lesz...
Aztán meg egy idő után könnyebb aztán megint nehezebb és ezt így képzelem úgy laza 20 évig :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Lukasfejű :oops:

ezer éve kérdezted Hibernia, hogy mit kaptunk náthához hát sterimar-t de babáknak valót... szegény Gabi ki is volt tőle mert őrült mód lövi föl a sós cuccot és gyerekdoki ismerősöm ajánlotta, hogy elég ha vezsek gyogyitársban fiziológiás (gondolom így írják :oops: )sóoldatott és azt csepegtettek a nóziába..
Charlott meg akinek röfög a babája ajánlom amúgy nagyon az orrspary-t, mert csak szimpla tengeri só van benne de feloldja a sok taknyot és egyszerre többet tudsz kiszívni... mi enélkül szinte semmit nem tudtunk Gabi orrából kivarázsolni pedig szegény annyit szörcsögött...... és nem árt ha télire van a háznál..

Jajj amúgy kedden megyünk szurira előre nagyon-nagyon be vagyok sz@rva mert ugye a múltkori is extra gázos volt... most kaptunk homeós bogyót meg egy-két instrukciót remélem így jobb lesz .....
holnap meg anyós nap ej nekem kellett ezt kitalálni.... :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Ó és Kata nagyon jó, hogy jöttél!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


lányok,
ahogy tanácsoltátok elővettük az orrszívó-porszívót! :shock: és próbáltuk használni is, de ahogy lenni szokott zokogott Krisz! :( valamicske valami kijött, de azért nem sokáig zaklattuk szegényként. :)
Az orrspray szimpatikusabb megoldásnak tűnik. Mi annak a teljes neve?

KépKép
charlott
 
 


sterimar, babáknak

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Halihó!

Nekünk most jó éjszakánk volt,Balu elaludt negyed 9kor,és aludt reggel negyed 8ig.Kétszer kelt cumi miatt,de ennek ellenére nagyon jót tudtam aludni,kellett is az előző éjszaka után.Negyed8kor arra keltem hogy édesen gagyarászik az állatoknak,aztán így elvolt 10 percet,addigra én is magamhoz tértem.Aztán jött a kajakövetelés :D Aztán evett és tök jól elvolt.Voltunk Praktiba,már megint sikerült egy laza 25-öst ott hagyni :? Mikor lesz ennek vége? Még a bugyim is rámegy erre az egészre :lol:
Balu most jól alszik,kcisit nyöszörög,de leteszem és alszik.Hibernia nem próbálod ki hogy amikor látod hogy álmos akkor beteszed a kiságyba,megfogod a kezét,dünnyögsz neki meg letakarod a kis szemét?Balu fényben iszonyú nehezen tud aludni.A hordozót is mindig letakarom egy pelussal és úgy fél perc alatt bealszik :? Remélem kinövi.
Na megyek segétkezek apának,majd később megpróbálok reagálni :(

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Mi sem aludtunk vmi jol. 2x kelt. Délelott sétalni voltunk egy parkban, ott aludt egy kicsit és most meg mar 2,5 oraja...

Hibernia,
szerintem is tegyétek le, nekem sem alszik mar el a kezemben olyan konnyen Elisa. Ha almos, sétalok vele 2-3 énekre valot, akkor ugy elpilled, aztan leteszem, bekapja az ujjat és elalszik. Ha nem, felveszem, ujabb 2 ének és leteszem.

Csopplany,
ezt az éjszakai cumi kérdést szerintem rovid uton meg kell oldanod, marmint, h ne kelljen felkelned visszatenni a cumit. Van egy ismerosom, aki tett a gyerek mellé vagy 5 cumit, igy az egyiket mindig megtalalta (de mar picit idosebb baba). Lehet, h jobb lenne kisérletezni egy-két éjjel most, vagy leszoktatni a cumival valo alvasrol. szenvedni fogsz tole nagyon késobb.

Zsu,
"cicire dobom" :D :D :D
én is fiziologias oldatot hasznalok, ha be van dugulva az orra. Keressetek ra az interneten videokat, hogyan kell a baba orrat kimosni vele. szerintem a sterimar nagyon eros és csip. egyébként anyatejjel is lehet a baba orrat atmosni, kis uvegorrcsepegtetovel. elonye, h a anyalkahartyat nyugtatja és nem csip. régen sokat csinaltam.

Na megyek, ébredés van, nagy cuppogas kozben. délben evett utoljara...
s.orsi
 
 


az a baj, hogy ha próbálom letenni csak úgy, üvölt és nem hagyja abba. próbáltam már, nem nyugszik meg egy idő után, egyszerűen visít míg fel nem veszem. ha utána leteszem megint sír. megint fel, megint le, megint fel, megint le, ez így megy a végtelenségig és nem fárad bele a sírásba.
már volt, hogy tök csatakos volt a haja meg minden, hulla fáradtra sírta magát, de akkor sem aludt be magától.
ha a fejére pelust teszek (próbáltam :lol:) lerántja azonnal.
meg az nem elég, ha paskolom a hátsóját + simogatom + duruzsolok ilyesmik, csak forgatja a fejét jobbra-balra, felkönyököl, majd sír. :?
nem tudom mi lesz később... :(

hibernia
 
 
 


Samu pont mostanában kezd egyedül elaludni. Tegnap egész nap mászkáltunk. Délelőtt bőrgyógyász, cipőbolt, meki, allé, délután családi szülinapozás volt, sok felnőtt, sok gyerek, sok látnivaló... (Legalábbis neki sok.) Samu persze kézről kézre járt, amit elég jól viselt. Egész nap alig aludt, nehogy lemaradjon valamiről. :) Este szopi után meg azért nem aludt, mert végre velem lehetett. Úgy bájolgott nekem, hogy láttam, ebből nem lesz alvás egyhamar. Megszeretgettem, betettem az ágyába, és bekapcsoltam a zenélőjét. Az kb negyed órát megy. Utána még szopta az ujját, nyöszörgött kettőt, aztán elaludt. Ez már nem az első ilyen alkalom, bár még rendszeresnek nem mondanám. :D Azért fejlődünk...! :)

A manduca hordozó nagyon tuti!!! Ma felcsatoltam a hátamra, és elkezdtem főzni. Amikor éreztem, hogy már nem tartja úgy a fejét, mint eddig, felakasztottam az alvócsuklyát, és onnantól kb 2 percen belül elaludt. 1 órát aludt, pedig pont akkor telt le a 3 órája. Így végül 4 lett belőle. :) Alig éreztem a súlyát, nagyon kényelmes volt! Persze lefényképeztettem magunkat... Csak le kéne tölteni.
Aztán... További újításaink a hétvégén...
Örököltünk egy járókát, Samu imádja, egész sokáig elvan benne a játékaival. Ez nekem nagyon kényelmes, mert eddig akárhova tettem, a kutya oda tudott jönni, mindig hessegetni kellett, hogy húzzon el onnét. :)
Délelőtt előkerestettem férjemmel az etetőszéket is, mert megkaptuk a biztonsági övet hozzá. :) (Az is örökölt.) Olyan dönthető chicco szék, nagyon tuti! (én valamiért azt hittem, peg perego, erre chicco van ráírva) :D Szerintem tök ugyanolyan! Na, mindegy. A lényeg, hogy hátradöntöttem, így olyan, mint egy kagylóülés, és olyan magason van, mint mi az asztalnál. Hát ha láttátok volna Samu büszke fejét, hogy ott ül velünk ebédnél!!! Végig vigyorgott, meg járt a szája. :D

Ekcémások figyelem!
A bőrgyógyász azt mondta, hogy diétát nem javasol majd, mert ezt a csecsemőkori ekcémát ki fogja/-ák nőni. Szóval ugyanúgy mehet majd a hozzátáplálás, mint más babáknál. Figyelni kell(ene) a lakás páratartalmára, mert a túl magas és a túl alacsony páratartalom is előhozhatja a piros foltokat. És a plüssöket mosni kell gyakran, mert a porra is érzékenyek lehetnek. Gabi Baba és Johnson's termékeket lehet használni, de úgy, hogy egyszerre csak egyet, hogy ki tudjuk szűrni, ha valamelyikre érzékeny a bőre. Masszírozni napraforgó vagy Johnson's olajat ajánl. Babaúszást nem javasolja, mert valami vírusos szemölcsöt könnyebben kaphat/-nak el, mint más babák, és azt le kell szedetni. Írt fel nekünk két krémet. Egyet mostanra, ami lehúzza a gyulladást, egyet állandó használatra. Az ilyen zsírozó krém, és ha nincs tünet, azzal kell naponta kenni az arcát. (nekünk ott lesz mindig foltos) Mindkét krémet a gyógyszertárban készítették, vissza kellett mennünk érte 2 óra múlva.
Bocs, hogy ilyen részletesen leírtam, de itt többeket érint a téma, gondoltam, hasznos lehet. Mondjuk azon meglepődtem, hogy nem ragaszkodik a fürdető krémhez. :? Én meg nem mertem semmit használni, pedig úgy szeretném, ha olyan fincsi babaillat terjengene fürdetéskor... :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Charlott, az orrszívóhoz azt tudom javasolni, hogy add oda neki játszani, aztán cirógasd vele, játékból piszkáld az orránál, és ujjongj hozzá :D , közben a háttérben kapcsoljátok be a porszívót, aztán össze lehet kötni a kettőt. Mi így próbáltuk egyszer, és nem sírt Samu. Sajnálom, hogy Krisz náthás. :(

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hibernia,
visszalapoztam megnézni, hétfon irtam , h Elisa csak cicin vagy kézben alszik el... most talan 2 napja ujra elég konnyen elalszik, de kézben nem, sot akendoben sem... ki érti ezt? és ez igy lesz még par hétig-honapig..
Peti is meg fog tanulni egyedul elaludni, mint minden gyerek. Legfejebb megoszulsz addig. (ez csak egy rossz vicc volt)
Elisat, ha 2-3 probalkozas utan nem sikerul lerakni a kisagyba, akkor megyek a babakocsihoz, belerakom mikor mar majdnem alszik, kicsit megmozgatom és akkor ok. esti lefekvéssel nincs gond, mert sotét van...de nappal direkt nem akarom sotéthez szoktatni. és megfigyeltem, ha tul sokaig elhuzodik a lefektetés, akkor mar atesik a lo tulso oldalara. Ilyenkor néha megprobalom szoptatni, de altalaban nem fogadja el, ha nem éhes és nagyon faradt... szoval nehéz, nehéz... nem lehet, h szomjas olyankor Peti vagy melege van v mit tudom én. és mibol gondolod, hogy almos? Elisa olyankor dorzsoli a szemét, nem akar jatszni, morog, néha karikas a szeme.. Peti milyen, ha almos?

Barbazso,
de jo, h a hatadon volt Samu. Etetoszék :D
s.orsi
 
 


Krisznek jobbulast!!!!! Van elektromos orrszivo is, porszivo nélkuli, annak nincs olyan hangja... de az orrszivas igy is ugy is kellemetlen...
s.orsi
 
 


Ja még az altatashoz, nalunk olyan is van, h egyszeruen nem akar a hasara fekudni. De erre altalaban csak 20 perc utan jovok ra. Probalom olyankor az oldalan vagy a hatan. és van amikor megnyugszik tole...
s.orsi
 
 


Hibernia..elaltatás: amit írtál mintha Gabiról írtad volna. Ha leteszem mikor látom, hogy fáradt kezdődik a fejforgatása sírás akárhányszor veszem fel és nyugtatom meg.... én is bele szoktam gondolni, hogy ez meddig fog tartani és hogy lesz ebből egyedül alvás..este nem annyira gáz, nálam még mindig cicin alszik be Gabi, remélem ha már egyszer ez nem lesz menni fog magától is.

Amúgy Gabi sokkal többet álmos mint amennyit alszik de van hogy sehogyan sem bírom elaltatni.... védőnő azt tanácsolta ilyenkor ne kezdjem el latatni toljam az időt és ha fáradtabb hátha könyebb...na ez nem jött be mert addigra olyan fáradt, hogy csak bőg és akkor amiatt nem tudom elaltatni mert már hulla...eh nem egyszerű dolog ez :?

Charlott nekünk is már mindig sír Gabi orrszívásnál..de gondolj bele neked sem tetszene...van néha mikor nincs bömbi, mikor már nincs annyi vagy nem olyan mélyről jön meg nem olyan hosszú idő... de ez ilyen hozzá kell nekik is meg nekünk is szokni mert sokáig ezt fogjuk használni.

Orsi, neked van elektromos orrszívód? ÉS az van olyan jó mint a porszívós? Csak mert Gabi múltkor pont akkor volt náthás mikor elutaztunk és a hotelban a takarítónőktől kellett elkérni állandóan a porszívót....nem volt egyszerű... szóval elgondolkodtam egy elektromos beszerzésén.....

Barba: tök jó a manduca.... nagy szívszerelmem volt nekem is..azonban én úgy tudom, hoyg csak 6 hónapos kortól lehet háton hordozni/vagy amikor nagyon stabilan tartja a fejét..vagy ez nem így van? PErsze igaz az én kengumon nincs kapucni de van egy elég jó fejtámasz....ami igazából megtámasztja a fejét, csak akkor nem annyira lát ki....

NA megyek most más nem jut eszembe

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Zsu,
nem tudom, h van-e olyan jo, mint a porszivos? Porszivos nekem sosem volt, nekem nem szimpi. de az elektromos is magyar és kiszivta szerintem jol.
elotte viszont, foleg, ha reggeli orrszivasrol van szo és esetleg suru a cucc, érdemes fiziologias oldattal (vagy anyatejjel) fellazitani, h tuti ne sértse fel az orrnyalkahartyat...
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Na megpróbálok reagálni az elmaradásomra.Figyelem,hosszú leszek :lol:

Juci:a felmész gmailre,ott az első mail-ek között van olyan hogy kismamák táblázata.Ott többségünk adatai fent vannak.De nem tudom mire gondolsz pontosan :) Bevált a kitámasztás?Aztaa,legalább hírből tudjuk hogy nem halt ki a lovagiasság :lol: (cipőkötés) Általában én is felkapok valamit.De nem tart sokáig,mert Balu folyton öszenyálaz,meg lebukik és akkor úgyis öltözhetek :D Kaka nálunk naponta van most már.Míg nem kapott tápi mellé semmit(ráadásul ez spéci tápi székrekedéses babáknak),addig kétnaponta kakilt.Mióta mást is kap azóta sűrűsödött a kaki,napi legalább egy van.De inkább kettő :D Szép színes a kakija :D Juci aranyos anyósod :) Nehogy elmenj,addig jó míg megy a csacsogás :D Lehet tényleg csak rosszat álmodott és kellett neki anya közelsége hogy nyugodtan aludhasson :) Köszike a dicsit :) Remélem hogy ezek után esetleg kapunk róla papírt,hogy helyette hozhasson párom döntést és akkor nincs ellenkezés.Sajnálom a rossz éjszakát,remélem a mai jobb lesz.

Zsu:gondolhattuk volna hogy ő anyós :D Azétr nekem úgy tűnik hogy nagyon büszke a kisunokájára :wink: De tényleg kicsit túl lelkesnek tűnik még képről is :D Én is megígértem hogy soha nem kötöm előre magam mellé Balut és mégis muszáj volt.Ettől még senki sem szaranya :) Cápali és cápeti,két kopoltyús zseni :d Juujjjjjj de imádtam régen :D Én előre is drukkolok nektek az oltás miatt!!!+++++++Köszi neked is a dicsit :D Nagyon siet mindig a kajával,alig győzöm kanalazni neki :D

Charlott:cuki az új avatarod :) Én nagycsaládos szeretnék lenni és csak a családomnak élni.De apa ugye még ketteskéről se akar hallani,nem hogy hármaskáról :D Ilyen semmilyen kedv nálam is van,hálisten apa sokat van itthon és akkor mindig lepasszolom neki Balut.Ügyi Krisz a popsitolással :D Huu,nem félsz hogy odaszokik hozzátok az ágyba?Most már egyre jobban tudatára ébred.Nekem nagy parám ez.Én ameddig lehet húzom,és csak legvégső esetben teszem közénk de akkor is visszakerül egy idő múlva az ágyába.De parázok nehogy rákapjon.Bár nagyon ritkán van.Apóssal kapcsolatban nem tudom mi lesz,megpróbáljuk "másra" bízni.Én pici baba mellett nem tudom még őt is kordában tartani.De sokban függ attól hogy mit mondanak majd,hogy mennyire van leépülve.Ha nem vészes akkor természetesen vállaljuk.De ha komolyabb odafigyelést igényel akkor nem tudom :? Én kiszívtam ilyenkor az orrát.Meg kaptunk orrcseppet,na az nagyon hamar helyrehozta az orrát.Ez ilyen gyógyszertárban kutyult valami volt.

Oltások:végülis ha jól belegondolunk egyre jobban felfogják mi történik,jobban átérzik hogy ez fáj.Legalábbis szerintem ez lehet.Nálunk is úgy volt hogy az elsőt fel se fogta,másodinál délután nyűgös volt,most meg egy napig.

Esti öltöztetés:annál én is meg vagyok lőve.Mert ugye lefekvés előtt befűtjük a szobát,de hajnalra elég hideg van.Elalvásnál kicsit melegebb a tarkójánál,viszont hajnalban még dobok rá egy takarót (hosszú ujjú body,rugi,ujjatlan hálózsák) Hát csak nem fázik így.

Barba:nem bántassz meg szerintem senkit,nyugodtan el lehet itt bármit mondani,ki tudja még lehet hogy jól is jöhet :D Nem tudom,de szerintem kevés ideig lehet kifelé tenni,nem?Mondjuk én ha hosszabb sétára csakis befelé van.Ha csak a lépcsőházat seprem össze akkor kifelé van.(egyébként zavar) Nekem olyan kengurum van amiben elvileg lehet kifelé is tenni.Nálunk is hasonlóképpen megy a pelusozás.Mindig kérdően nézek,és mondom neki hogy na mi vár itt anyára?Meglepi? :D És akkor kajánul nevet :D Aztán mikor csak pisi van,akkor végighúzom a kezemet a homlokomon és mondom hogy a frászt hoztad anyára,na akkor dől a röhögéstől a gyerek :D Kakinál meg fujjolok,és ezen is jókat vigyorog :) Na meg minden pelusozásnál van játék is :) Combipuszilgatás meg talppuszilás :D Élvezi nagyon :) Cunci néni? :D Nem úgy értettem hogy gáz,hanem hogy fura :D Jó lehet a manduca hordozó!Elküldöd a vagesz rucis képet ? :) Barba én a jegyzettömbbe írom amit akarok aztán bemásolom ide :lol: Köszi az infót a smilebox-ról,letöltöttem és meg is találtam amit írtál.Ha találsz még valami izgit akkor írd meg :D Nem eladó véletlen az egyik concord kanalad ? :oops: Brendonban néztem de egy ezresért adják darabját :? Viszont nagyon praktikus.Grat az egyedül alvásokhoz!Nekünk is ilyen dönthetős etetőszék van,de abban Balu mindig fel akar ülni,viszont a hordozóba nem tud,így abban etetek :D Tök jók az örökölt dolgok :) Mi is hasonlóan próbáltuk Balu orrát szívni,tetszett neki,bár kapkodta néh a a fejét.Aztán mikor naponta többször kellett na akkor már mikor leültem vele a porszívó mellé üvöltött :?

Ajándékcsomik:én nem is tudok ilyenekről :? mik ezek,és hol lehet kiváltani????Adna valaki felvilágosítást ? :lol:

Csigaby:szegény barinőd :( Én nem vágom ezt a "betegséget",mitől lehet? Én úgy örülök Balunak,és olyan fura hogy ezt mások nem így élik meg.Nincs mit :D Örülök hogy bejött az ínykencézés :) Nekem se sok van,de muszáj :D Nekem nem sikerült senkivel se úgy igazán összebarátkozni a koraszülötten,bár azt is hozzá kell tennem hogy őket nem a gyerekágyra tették hanem a terhespatológiára.Mázlisták....Hát igen,egy kocsi,meg jogsi nagyban megkönnyíti az ember életét.Tök jó hogy Anna is így behozta a többieket :) Ügyes stramm kis hölgy :) Hogy áll Anna izomzata?Lazulgat?Annáról is küldhetnél pár fotót :) Nem is tudtam hogy van nullás méret is :shock: Tök jó,hogy a-ból küldenek b-be onnan c-be de mindenki csak ujjal mutogat,hogy majd itt,meg ott.Én is falnak mennék.Gondolják hogy móka és kacagás pici babával ennyi felé mászkálni?Azt mondják amelyik baba szeret pelus nélkül kakilni,az hamar lesz szobatiszta is :D

Nadina:örülök hogy túl vagytok a könnycsatorna átmosáson,Reméljük most már nem lesz vele probléma.Hát maga a szemvizsgálat is szörnyű látvány volt,bár nem bántam meg hogy bent voltam mert szinte rögtön meg tudtam vigasztalni(ugye itt volt amikor alig bírtam visszakunyizni a gyerekemet az ápolótól.) .Így jobb volt a szívemnek,de látványnak tényleg szörnyű volt.El se tudom képzelni hogy milyen lehet az az átmosás :? Hát sajnos ez van a Heim Pálba szinte mindig.Egyetlen normális gyerekkórház a környéken.Grétit is rég láttuk már ...kis célzás :P

Monde:Ábi jobban van?Köhög még?Szép volt a keresztelő :) Hát rendesek voltak a megrendelősök :?

Seidelm:örülünk ha tudunk segíteni :D Nem küldessz Ádiról képet?Rág láttuk :)

Hibernia:hát ez a kakis dolog nem lehetett egyszerű :D Bocs de nagyon jót nevettem rajta :D Elképzeltem :D Furi ez a két csapos megoldás :? Még egy adag? :D Nem semmi :D Akkor termel Petya rendesen :D Híg is neki,vagy csak sokszor kakil?Ufo-Balu :lol: Tényleg mulis volt a nyálkör :D Balu tök gyorsan eszik,nem győzöm lapátolni neki :D Na meg azért etetésben mi már rutinosak vagyunk :P elküldöd a vidit?Kivi vok hogy próbál mászni? :) Jajj hát éhes volt Petya :D Kis torkos :D Mit szólt Pepke a burgihoz?Látom nem ízlettt.Esetleg ha kevered valami olyannal amit szeret?
Sok alvás:lányok,elvileg ha a baba a megszokottnál többt alszik rendszeresen az utalhat vashiányra.Azt hallottam.Gondoltam megosztom veletek :D

Orsi:Elisa még mindig bújós?Balunak is vannak napjai hogy csak anya nyakán :D Ilyen nálunk is van,talizgatunk is,de folyton én megyek hozzájuk,én szeretném ha néha ők is jönnének .Jó lehetett ez a szarok anyámra dolog :D Aranyos volt a kisfiad :D Miből gondolod hogy Balu négykézlábra fog állni hamarosan?Kitartónak kitartó,de néha olyan erőlködést vág le hogy egyik szemem nevet a másik meg sír,hogy mit össze nem küszködik szegény.De azt mondták ha nem úgy sír,hogy fáj,vagy nem tetszik neki,hanem csak erőlködik akkor hagyjam mert így fog rájönni a technikára,hogy mit hogyan tud elérni.Habzsol egyébként nagyon.Ha abahgyom az elején már sír is,hogy méééggggg....Éjszakai cumizást nem akarom tőle megvonni,más cicin alszik el,ő így :) CSak maradna a szájába :D De lehet hogy ha nagyobb lesz akkor majd megtalálja magának.Most is van neki 5 cumija :D :lol:

Kriszta:nagyon ügyes Kristóf!Kukutyin :D :lol: Én ezen meg se lepődöm hogy nem csinálnak semmit,de a politikába nem akarok belefolyni :D Mit tanulsz?

Mayday:merre jársz?Huhh,rossz lehet nagyon :? Szegény,nagyon megviseli ez a fog. :? Látszik már valami?

Nyilvános szoptatás:engem se zavart volna,megoldottam volna hogy letakarom a kilógó "felemet" textilpelussal.Ha egyszer éhes a gyereke,akkor ez van.Nem értem miért botránkoznak meg ezen.Jó mondjuk én se tolerálom ha valaki nyilvánosan előkapja a csárdát és úgy etet.De a diszkrét etetéssel semmi baj nincs szerintem.

Szoptatás vs egyéb etetés:tényleg legegyszerűbb és legtisztább a szoptatás.Ezt aláhúzom!!!Mondjuk még cumisüvegből se annyira necces,de ugye azt el kell készíteni.Sokszor volt hogy nem tudtam megmelegíteni,de Balu így is elfogadta.Na meg ugye mindig végiggondolni hogy minden van-e?Babavíz,cumisüveg,tápi,adagolókanál.Ezek az alapok,ami mindig van nálunk etetéshez.

Én a gyümiket nem melegítem,maximum akkor ha hűtőből veszem elő.Főzelékeket mindig langyosra.A meleget nem csípi Balu,kiköpi.Üveges gyümiket úgy adom ahogy a spájzból kiveszem.De az üveges főziket ugyanúgy melegítem.

ERcsi:jó hogy jöttél,már aggódtunk! :)
Érdekes ez a dolog,mi gyümivel is ki tudunk váltani egy kajálást.Mikor 3-4 nap annyit adtam neki amennyit meg tudott enni,simán bírta 3-4 óráig utána.Szóval nálunk gyorsan megy a kiváltás.

Mi jól vagyunk,ma is tettünk vettünk :) Balu is jól,bár délután kcisit nyűgi volt.Most aludt el kb 10 perce :) Megyek én is zuhanyozni.3 oldalt olvastam vissza és reagáltam. :D További szép estét :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


kuldok par friss lépet a kisasszonyrol!
s.orsi
 
 


Csopplany,
abbol gondolom h négykézlabra fog allni, mert mar a fenekét is tologatja, a fekvotamasz meg marha jol megy neki, tehat mar csak ossze kell a kettot hangolni és utana kezdodik a kutyazas. tudod, amikor nagykézlab allnak és elore hatra himbaljak magukat, mert még egy tapottat sem tudnak ugy mozdulni. na az halali lesz!!!
s.orsi
 
 


csöpplány küldtem minivideót. :D ezt hosszabban csinálta, de megsajnáltam. :)

jövök hamarost, kivagyunk.

hibernia
 
 
 


na mi van, mindenki alszik? :lol:

a kivagyás oka a sok tervezgetés, bevallom, nem élvezem nagyon, most megint be kell rendezni egy lakást, hát én ezt utálom. :?

ja, tegnap felavattuk az orrszívót: Pepke nagyban játszott hason s egyszerre tüsszentett + köhögött + csuklott vagy én nem tudom, a lényeg, hogy az orrán jött ki a tápszer. :cry: iszonyatosan sírt, valahogy fennakadt a garat környékén a kaja, ha próbált levegőt venni, hallottam, hogy szörcsög, ettől persze befosott és nem bírta abbahagyni a sírást. :( ahogy belenéztünk az orrába, állt benne a kaja. :( jött apja a porszívóval és jól kiszívtuk neki, utána kb megnyugodott. elég para volt. :?

charlott sajnálom a szar kedvet... :( jobb már? jó az avatarod! szegény náthás Krisz. :( hogy bírja az orrszívást?

orsi, hát ha ő álmos, akkor álmos. dörzsöli a szemét meg így nyűglődik... :D összetéveszthetetlen. megnyúlik a képe is. :)

nem tudom, mi lesz az alvással, de jó, hogy Gabi is ilyen... :lol: úgy értem sajnálom, de ezek szerint ez is "normális". :) laszti? bevált?

ügyi alvó Samu. hihetetlen, hogy 3 órákat alszik nappal. :shock: Peti 1 hónapos kora óta nem csinált ilyet kb.

no most is ébred, fél óra hello... :?

hibernia
 
 
 


háh még van 5 percem.

halljátok, tök felháborodtam, mikre rá nem érek. :D fb-n egy ismerősöm feltett egy képet, hogy a kislánya szívja a fél literes mekis pohárból a kólát. úgy értem, tuti nem azt szív, mert 6 hónapos kb de most minek ilyenekkel hülyéskedni?? :shock:

nem vagyok ma reggel a humoromnál, tök kiakadtam. szegény gyerek.

hibernia
 
 
 


Hali..ma milyen pangás van....

Hibernia nem csodálom, hogy most annyira nincs kedved költözködni....
Kiváncsi vagyok Peti majd mit szól az egészhez.

Amúgy nyugi nekem is olyan jó, hogy PEpke ilyen..egyrészt nem csak én szenvedek, másrészt látom, hogy nem egyedi az eset :lol:
Ez van...ezek a fiúk jellemek -ahogy apósom mondja- szerintem kissé aktívabbak annál mint amennyit el lehet bírni de megoldható :D

Nem tudom megnyitni a videódat amúgy

Orsi köszi a tapasztalatot az elektromos szívóval..

Csöpplány jesszus de lelkiismeretesen válaszoltál....nem tudom én valaha képes leszek-e ilyenre :oops:

Hibernia amúgy a sztorid tényleg brutál volt, már nálunk is folyt tejcsi a nóziból...

Charlott remélem javul a kedved...

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Hello! :lol:

Köszi a tanácsokat és az érdeklődést: jól vagyok és Krisz javulgat! :) :wink:
Aranyosak vagytok, hogy ennyi hasznos infókkal ellátatok, elkellett a segítség. Első betegeskedés, aggódó anyuka... :oops: :roll: ...és ma oltásra is kellett mennünk.
Reménykedtem, hogy simán fog menni minden. És tényleg oltásokat jól viselte Krisz. 6,5 kg és 63 cm - nagyfiú lett belőle! :wink:
A náthá kezelésére továbbra is orrszívóporszívót ajánl, de előtt a tengerisó sprayt használatát kérte.
Zsu: azt a márkájut vettem, amit Te ajánlottál..... :lol:

na, megyek babócához...még jövök....

KépKép
charlott
 
 


Ja, Hibernia laszti bevállt tetszett neki, de most eltettem mert mint írtam kapott pont akkor mást is és egyszerre nem akarom őket használni hanem betettem a forgásba, 1-2 hét és sorra kerül újra :D

Barba.. mi is szoktunk cicin aludni bár nem hason én ülök, Gabi a karomban...volt hogy 1-1,5 órát is elvoltunk így ő aludt én néztem a tv-t ergo mindketten pihiztünk...próbáltam ilyenkor letenni...5 perc után kelés ezért egy du alvás nekünk karban van (ált 30-40 perc)... jó dolga van a gyereknek :D

Charlott, örülök, hogy jobban vagytok.
Gabi eddig 2x volt náthás mind a kétszer szuri után... szegénykém tényleg extra szarul tűri, köszi csöpplány a drukkot
Örülök, hogy tudtam segíteni charlott és már megvettétek mit szólt hozzá Krisz?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Babóca elaludt....

Zsu: ahogy hazaérkeztünk a dokitól rögtön be is fújtam a nóziába. Mint minden új dolgot, ezt is mókásnak találta Krisz, és hallatszott a szipogásból, hogy a folyadék jó mélyre tudott jutni. :) Aztán persze porszívóval kititsztítottam ormányát.

Hibernia: és a Te kedved alakul már? milyen időt van nálatok? itten olyan szürke, hogy csak na..... :?
Orrszívást továbbra sem kedveli, főleg, ha ez fránya gépezet beindul, olyan hangos, ettől van kész, szegény. Amikor csináljuk ezt a tisztítást, mindig arra gondolok, hogy ezután jobb lesz a közérzete babócának, mégha most sír is. :cry: :)

Csöpplány: de, félünk, hogy megszokja, hogy velünk alhat. És ha egyedül nevelném biztosan itt el is csúszna. De szerencsére van egy határozott apa,férj, aki mindig segít: pl tegnap este ,mikor megint kettőnket talált a hitvesi ágyban, kérte ellenkezést nem tűrő hangon, hogy akkor a babát vigyem át a saját ágyába. :) Tudom, így leírva vicces ez, de lelkiekben nehéz volt a kismanókámat visszavinni, el magammal mellől. :oops:


A doki ajánlotta, ha már adok anyatejen kívűl más ennivalót, akkor utána mossak "fogat" Krisznek. Valamilyen szilikonos anyagú, ujjra húzható dologgal kell az ínyt átmostni. Ti használtok ilyesmit?

A mási, hogy járóka használatát kérte a doki, mert hogy ez a dolog tudja serkenti, előhozni az ülést és az állást. Nálunk eddig nem jött be a dolog, de akkor visszaállítjuk. Nálatok van járóka?

KépKép
charlott
 
 


Charlott,
az ulést semmiképpen nem tamogatja a jaroka, a felallast esetleg. de a jarokaba kivulrol is bele lehet kapaszkodni, meg ott vannak még a székek, fotelok, agyak és minden, amire ra lehet kapaszkodni, h felalljon és korbejarja. szoval a jaroka szerintem olyan, mint egy borton és a babak tobbsége nehezen turi. ilyen korban még nem gond, mert nem tudnak mozogni. én csak akkor hasznalnam a jarokat késobbiekben (marmint, ha maszik ababa), ha muszaj vmi biztos helyre tenni a gyereket atmenetileg.

Fogat még nem mosunk, mert nincs. az inyét meg lemossa az a temérdek nyal, ami folyik a szajabol.

Itt is elromlott az ido, szakad az eso.
s.orsi
 
 


Charlott ezt a "fogmosást" én nem hallottam még... szerintem a nyál megoldja.
Amúgy ha csak anyatejes miért akarsz neki mást adni? PErsze azt csinálsz amit jónak látsz, nem akarok senkit se megbántai se vitát indítani csak érdekel :D

A járóka szerintem is azért jó, hoyg van egy hely ahova leteszed ha nem tudsz rá figyelni...amúgy orsi véleményét osztom... én még most is csak akkor teszem szinte a kiságyba mikor alszik....

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Mi jól aludtunk.Balu 9kor aludt el és aludt a szokásos 7ig :) Egyszer kelt cumi miatt csak :) Reggel mentem volna fodrászhoz,erre zárva volt :? Kezd szénaboglya lenni a hajam helyén :?

Orsi:édes Elisa a képeken :) Látom ő is élvezi a repülőzést :D Így már értem :) Jajj alig várom már :D

Hibernia:Petya tök édesen mászna ha tudna :D :lol: Tényleg látszik hogy fáradt :( Édesen követ,Balu is csinál ilyet,olyan édes fejük van közben :D Tegnap főztem és addig apa karjából nézte mit csinálok.Mikor eltűntem akkor keresett kutatott a szemével,forgatta a fejét hogy hol lehetek :D Kis ragaszkodóak :)
Szegény Petya,bizti rossz lehetett :?

Zsu:míg én ilyen lelkiismeretesen olvastam meg írtam addig apa Baluzott :D Így könnyű :P

Charlott :szép nagy fiú már Krisz is :) Nálunk is apa a következetesebb.Ha ő nem tenne helyre akkor agyon lenne kényeztetve Balu :D

Fogmosás:szerintem ráér akkor amikor már lesz foga :D Nekem van ilyen ujjra húzható izé,én az ínyét masszirozom vele,élvezi :D :lol:

Járóka:én szeretnék nagyon,ha lenne hozzá helyem :? Sokat vagyok a konyhába,és jobb szeretném látni Balu hol van.Na most ha apa nincs itthon akkor esélyem sincs bármit is csinálni.Pedig ilyenkor is főznék Balunak valamit.Általában ha alszik akkor szoktam megoldani.De még mosogatni senagyon jut idő.Én nem tartom börtönnek,mivel nem egész nap lenne benne a gyerek,csak amikor szükség van rá.Így azért elég durva kifejezés a börtön.Mondjuk míg főzök és előkészülök,vagy míg mosogatok.Ülést én sem értem miben serkenti,bár el tudom képzelni,hogy felhúzódzkodik benne ülésbe.Onnan meg majd állásba :) Na meg támaszt is :) Én támogatom a járókát!! :)

Apósról:beszéltünk a dokival,mindenképpen állandó felügyeletre szorul.Magas vérnyomása van az öregnek,meg érelmeszesedés,amit nem tudnak visszafordítani.Szóval valószínű hogy otthon lesz a dolog vége.Valami papírt alá kell vele irattatni hogy párom legyen a döntéshozó helyette.Ezt elég nagy hülyeségnek tartom,mert ha nem képes döntést hozni,akkor hogyan vehető ez hivatalos döntésnek,hogy ilyet aláír??Vagy csak én gondolkodom hülyén :D Na mindegy.Jövő héten megyünk majd beszélni a gondozókkal,mit tudnak ajánlani és mennyiért :? Ez van.De neki és nekünk is jobb lesz így.Kicsit azért kiakasztó a dolog :? :(

Na megyek,legény alszik,apa meg szerel,megyek felügyelni,meg dirigálni :P Valakinek azt is kell :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Orsi és Zsu: én csak a dokim véleményét írtam le és erről kérdeztelek volna Titeket és nagyon örülök, hogy leírtátok gondolataitokat ezekről. :wink:

Én sem szeretem a járókát, gondolom a kapaszkodó része segítené az ülésben, felállásban.
A gyümölcsevést azért érdemes elkezdeni, mert a gyomorban az emésztés tovább fejlődését segíti elő. Anyatejet meg ameddig csak lehet adni fogom, annál finomabb úgy sincs. :wink:
Az ínymosásnál temészetesen nem a fogmosásra gondoltam (azért is tettem idézőjelbe), de szerintem hasznos, mert más korán hozzászotathatja a szájápoláshoz és még a leheletét is frissen tartja. :lol:

KépKép
charlott
 
 


Egy kérdés a tapasztaltaktól!Ha csinálok Balunak kaját,és marad meg azt hogyan tudom későbbre eltenni(akár napokra) hogy később fel tudjam használni? És egyáltalán meddig lehet tárolni?Fagyasztani érdemes?Néha kicsit sokat sikerül csinálni és a szívem szakad meg hogy ki kell dobni :? Főleg hogy van amit Balu imád.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Zsu, erről a hordozásról mindenhol mást írnak. Én azt olvastam, hogy 5 kg felett csak csípőn vagy háton lehet már hordozni. Én addig teszem hátra, amíg itthon dolgom van, ő meg nyűglődik. Samu születésétől tartotta a fejét, sosem kellett nagyon óvatoskodnom vele, meg ez a hordozó elég rendesen tartja is a gerincét, valahogy esélye sincs lógatni a fejét. Ha elalszik, akkor is a hátam felé, azaz előre borul, mintha hason aludna (hátra nem is tudja, mert a tarkójáig ér a hordozó teteje). De olyankor ott az alvócsuklya is. Azért ha ha megyünk valahova, nem fogom hátra tenni, de inkább amiatt, hogy az idegenektől védjem ezzel. :)

Csöpplány, örülök, hogy bevált a smilebox! Ha van valami újításuk, arról küldenek e-mailt. Az egyedül alvás tegnap már nem jött össze, nagyon nem... :( Csak bízni tudok benne, hogy emiatt a szeles idő miatt ilyen. Tegnap elkezdte azt a hátraívelős, hisztinek tűnő dolgot, amiről ti már írtatok. Kicsit megijedtem. :) Bazi nagy ereje van! Komolyan, már attól féltem, hogy kirúgja magát a karomból! Ma megint eljátszotta 2 órával a reggelije után. Gyorsan készítettem neki teát, de nem kellett, így maradt a jól bevált cici, amin el is aludt. :) Fú, mi lesz velem, ha ezt utcán adja elő?!? :D Samu a pihiszékben akar állandóan felülni. Az etetőszékben hátradől, mint egy kiskirály. :) De különben is 5 pontos öve van, csak nem tudna kiesni belőle. :) Az ajándékcsomagokhoz a kuponok abban a felicitas-os csomagban voltak, amit a kórházban kaptunk. Az egyik a hipp-es mappánál, a másik a felicitas kiskönyv hátuljában. Az az igazság, hogy a kanalakat nem annyira akartam eladni. :( Elég sokat kajtattam a nekem tetsző színek után, mert mindenhol csak fehéret lehetett kapni. Ha Barnus engedi, minden színből vettem volna egyet. Nem baj?

Hibernia, szerintem vicces a mekis dolog. :D Mi is csináltunk ilyen képet, hogy kardozik egy sült krumplival, és ott van az arca előtt egy akkora hambuci, mint a feje. :) Ez gáz?! :? :D

Na, ezt elküldöm, mert kerek 3 órával ezelőtt kezdtem írni, csak félbehagytam. :oops:
Még annyit, hogy amikor ebédeltem, poénból odaadtam neki a cumisüveget a teával, és rájött, hogyan kell használni!!! (Van rajta fül, aminél meg tudja fogni.) Pedig az utóbbi két hónapban kb kétszer látott cumisüveget. :shock:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


csöpplány üveges kajcsik ugye 48 órán belül újra felhasználhatók, a készítetteket pedig én fagyasztom... persze csak azt amiben nincs krumpli, mert asszem az fagyasztva borzasztó lesz (a keményítő cukorrá válik vagy vmi ilyesmi)

szóval úgy csinálom, hogy készítek őszipürét és beleteszem a jégkockatartóba és később csak pár kockát veszek elő, amennyi kell. így van már alma, répa meg őszi a hűtőben, ha olyanom van, keverem neki, mit tudom én egy őszi kocka + két répa... ;)

hibernia
 
 
 


szerintem is lehet fagyasztani. pl, ha majd késobb foztok husevest, abbol pici adagokat, ami majd jo lesz a fozelékhez. de oszintén szolva, a puréknek azt a részét amit a gyerek meghagyott én mindig megettem, mert én is utalok kidobni kajat. na igy lesz az emberbol konyhamalac.
s.orsi
 
 


ja még a jarokakrol annyit, h altalaban kicsik, de marha jol bele lehet verni a fejuket, pontosan akkor, amikor ulni tanulnak.
Amugy nekunk is van és a legnagyobb, amit lehetett kapni, fabol van, neha elkerulhetetlen lesz... de én akkor is bortonnek érzem egy mar maszni tudo kisgyerek esetében. Nagyon konnyen meg lehet tanulni ugy fozni, h a agyerek a labad alatt van, szo szerint.
Lehet kapni olyat is, akinek kicsi a hely, hogy csak mintha a jaroka falai lennének, keritésszeruen, amit tetszolegesen lehet ide oda tenni, elkeriteni vele dolgokat vagy a gyereket és amikor nem kell ossze lehet hajtani. azt persze nem tudom mennyire stabil ez a szerkezet... de mar lattam ilyet. katalogusokban.
s.orsi
 
 


Ez a fogmosás vicces volt, hiszen íny fedi a fogakat, semmit nem ér a mosogatás effektíve, de az tény, hogy szeretik ilyenkor a masszírt, illetve, hogy hozzászokik az ápoláshoz. A legjobb lehellet viszont szerintem még ilyen pici babáknak van, egyszerűen annyira finom illatos még a kis szájuk is, na szóval értitek. A fogkrém már csak ront ezen :D

Akartam még mondani, hogy szerintem ne tartsatok a orrporszívózástól, persze a kölkök nem szeretik, de az orr-fül felszúrást mégannyira sem szeretnék, vagy az átmosást bazi nagy fecskendővel a dokinál mégannyira sem. Én tényleg megszenvedtem a fiammal ezt az orrszívást (pár napja jött rá, hogy nem fáj és nem érdemes bőgni azóta happy-k vagyunk), de nagyon fontos, hogy le legyen szívva nekik a váladék, mert a pangó trutyi rengeteg szövődményhez is vezethet. Ja, és úgy érdemes szívni babáknak, hogy az egyiket szívod, másik orrlukat befogod, és viszonylag sokáig és sokszor fordítgatva tartod a szívófejet, mert sok kis járat van, ahol elbújhatnak.

Charlott, még azt akartam írni, hogy fura egy dokid van, mert ugye általában az a nézet, hogy nem az ülést és állást kell elősegíteni, hanem a mászást, az a legfontosabb a kicsik számára, ugyanis a váltott kéz-láb mozdulatsor az agyféltekék összehangoltságát fejleszti, ami nagyon fontos a későbbiekben. Pl ahol a gyereknél kimaradt a mászás, ott sokkal valószínűbb volt a diszlekszia, egyéb tanulási nehézségek. Én ezért is vagyok járóka ellenes, abból a szempontból, hogy a gyerek egész nap abban legyen. Természetesen, ha rövid időre kerül bele, csak akkor, ha anyának pisilni kell menni, vagy kivinni a szemetet stb, de különben a gyerek mehet amerre lát a lakásban, van tere, akkor OK.

Ja és köszi a kérdést Csöpplány, Ábel jobban van már, még küzdünk a felszakadó takonnyal, de szerencsére tök jól megindult, már alig köhög, viszont antibiotikumot kapott, életében most először. Meg kapott Calcimusc ampullát, ami szintén oldja a trutyit, na most ez ugye üvegampulla, amit le kell törni, és megitatni a gyerekkel, na nekem ma szétroppant a kezemben az üveg, szétvágta a hüvelykujjamat, vagy 10 percig vérzett basszus, kész horror volt itthon. De aztán elállt. Mi a szarért nem lehet műanyag ampullába rakni, mint pl a normaflore-t. A K-vitamint is ezért utálom.

Bori amúgy tök jól van, ő is nyúl már hason a játékaiért, ezt egy-két nap alatt fejlesztette ki. És egy kis tündér.

Majd még később jövök.
monde
 
 


Ja, altatás: Hibernia, Zsu, ha berakjátok az ágyikóba akkor, amikor közeleg az alvásidő, de még nem hulla fáradt, és vagy adtok neki valami játékot, vagy beindítjátok a zenélőt a fejük felett, akkor nem alszanak bele? Ez eltarthat sokáig is, a fiam tanult meg így elaludni, nézelődött, aztán elkezdett nyűglődni, akkor kapott egy újabb játékot, aztán megint nyűglődött, akkor átfordítottam a hasára, és utána már hamarosan elaludt. Borinál az alvás ugye nagyon egyszerű szerencsére, de ő is egyszerűen megnyugszik, ha berakom az ágyába. Fürdés előtt pl már kezd nyűglődni, és akkor berakom az ágyba, forgó-zenélő bekapcs, és annyira élvezi, hogy beszélget, meg oldalra forgolódik, sikongat, aztán ha hagynám, képes lenne be is aludni. Mindenesetre ez az elalvás dolog nehéz ügy, szerintem főként babafüggő, viszont a rituálék nagyon fontosak, amik az alváshoz vezetnek.
monde
 
 


sziasztok

monde, gratula borinak, akkor egy időben kezdtek el Petivel hason is nyúlni, tök jó. :D örülök, hogy ábus jobban van. :)

jajj lányok, tök vicceset fedztem ma fel: ültünk egymással szemben, elkezdtem unalmamban dobálni egyik kezemből a másikba a textillasztit és elkezdett röhögni. :lol: onnantól neki is dobáltam, ezzel vagy fél órát elvolt. :shock: persze nem dobta vissza... :D

meki: hát engem ez azért IS zavar, mert ne azt lássa már a gyerek, hogy anyuék gyorsétteremben esznek... .:oops: mostanság jöttünk rá, hogy szegény azt látja, hogy én pl egész nap eszem, kekszet, csokit, minden szirszart... :shock: lehet, ezért is olyan beles... :oops: nem szeretnénk rossz példával elöl járni, ezért úgy döntöttünk, mostantól hanyagoljuk a Burgert meg ilyesmiket, pedig olyan jól esik néha... :roll: de mindent az egészséges ízlésért. :D
(amúgy azért is idegesített a kép, mert csúnya dagi volt a kislány, nem szép kövér (ez szomszédok idézet :lol:) hanem csúnya kövér... elnézést akinek ez bántó)

zsu, télleg írtad a lasztit... :oops: bocsi... azért Peti Gabinál az éjszakákon rendezettebb... :) de nappal elég cinkes, be kell látni.

csöpplány tényleg nagyon lelkisen reagáltál, te jó ég... :)

Samu ügyes ezzel az ivással, mi még nem próbálkoztunk fogós pohárral... :)

ma evett sütőtök-almát (üveges) egész ízlett, nem köpte ki...

mit akartam még...

ha charlott nekünk nincsen ilyen "fogmosó", de a rutin miatt hasznos lehet... meg az is jó, ha masszírozzuk állítólag... járókánk még nincs, de ha mászik, be fogunk szerezni egyet szerintem, mert egyszerűen annyi minden lehet...

zsu, nálatok is volt ilyen orron kaja folyás? :? borzasztó... :( anyósom persze mondta, hogy mit akadunk ki, annyi ilyen lesz még... köszönöm... :( nem értem, miért nem veszi a lényeget, hogy tök ráparáztunk, bocs, első gyerek, az életben nem láttunk más kiskölköt, persze, hogy ránk jön a frász, hogy orrán-száján jön valami... :oops: eh...

nem tudom, mi van ma, hulla álmos vagyok. :( 11-7ig aludtam pedig, de már így ébredtem... :? az idő elég furi, voltunk sétálni, sütött a nap, de fújt a szél, mostanra ez annyiban változott hogy a nap elment és elkezdett csöpögni az eső... :( még mindig elég trutyi a kedvem, szegény Petihez alig van türelmem... :oops: nem tudom, mivel dobhatnám fel magam, pedig jó lenne... neki is...

ja hétvégén voltunk tengernél 2x meg plázázni meg egy bazi nagy parkban, ahol még nem jártunk hármasban, az tök jó volt, de egyébként olyan hulladék voltam már 7végén is...

hibernia
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?