Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Üdv új kismamik! Jó babavárást! :)

Szivvi, nálunk dettó ez megy. A kedvenceim: jééééé, ezek ketten vannak, nézd már mekkora babakocsi, jéééé ikrek... ki vagyok tőlük. Eleinte még oké volt a dolog, de így 3 hónap után kezd rohadtul elegem lenni, a hülye kérdésekből. Pont ahogy Vanda írta, császár volt-e, szoptatok-e, stb, majd jönnek a kéretlen tanácsok, élettörténetek, családi históriák, hogy az unokanővérének a nemtom kijének is ikrei vannak... hát hol érdekel, már bocs.

Lányok Bcg helye szép lett. Mindkettőnek kifakadt, Lillusé 6-7 hetes korában, Esztinek mostanság a napokban. Kicsit később reagált rá.
Ti most mekkorák vagytok Szivvi, és hogy esztek? Nálunk ebből most családi vihar van. A férjemmel folyton veszekszünk, én meg kezdek ki lenni. Nálunk most úgy néz ki a nap: reggel 5kor van az első evés, utána 4 óránként, tehát 9-13-17-21-5. A férjem szerint Lillának nem kéne már 4 óránként enni, ami sztem baromság (ő most 5300-5400g körül lehet). Este nagyon nagy hiszti megy, mert Lilla egész egyszerűen nem hajlandó enni. Megpróbálom mellre rakni, elkezd üvölteni, jön a cumisüveg, arconköp a tejjel... Egyszerűen nem értem. Ja és mindeközben úgy vergődik, mint a partra vetett hal. Dobálja össze-vissza magát, rángatja a fejét, folyton elfordul. Találkozott vk ilyennel? Totál kiborít. Az esti etetés majd másfél órára nyúlik :? Segítsetek, mit csináljak vele.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Helló Csajok!

Macs:
varratszedésen túl van, ma mehet haza. A délutáni PIC látogatás után mennek!
JÓ HÍR:
BALÁSZ KIKERÜLT A PICről a preintenzívre :D :D :D
Őhuncutsága nagyon belehúzott!

Bevallom, hogy kaptam róluk képeket Macstól :D :D :D (majd kiugrok a bőrömből...azóta nézegetem újra és újra ), de sajna nincs nálam kábel, meg nem is venném el tőle a lehetőséget!!!
DE CSAJOK! ANNYIRA KIS TÖKÉLETESEK MINDKETTEN.... Szavakat nem találok rájuk
És nagyon megnyugtató látni őket! Olyan kis szépek és nagyon jól néznek ki! Hála Istennek egyáltalán nem megviselt baba kinézetük van-pedig micsoda napok vannak a hátuk mögött! Harcosok és napról napra jobban vannak!!!!
Lassan már Kitti is kaphatja a tejecskét, nem csak a teát
Gondolom, Macs ha otthon lesz, aklimatizálódik és tesz fel képeket ide is
Szuper lesz 2 hónap után otthon neki, bár a babákat nem viheti, de hamarosan mind a négyen együtt lehetnek otthon! Pláne, ha Balázs ilyen iramot diktál :shock:

eszter82
Budapest
 
 
 
 


[quote]M írta:ezi
neked spontán babák?


Igen, azért is tátotta a száját az egész család, amikor kiderült.

Olyan jó olvasni a hozzászólásokat, ad egy kiindulási alapot, hogy amikor az ember teljesen tehetetlen vagy nem tudja merre induljon, kicsit segít.
Főleg nekem, hisz elős terhesség. :D

Kép

Kép
mezi_84
 
 

 
 

Abbey!
Ilyen idősen Dani megritkította az evéseket, bár nekem ők 3 óránként ettek napközben. Úgy csináltam, hogy onnantól nem egyszerre ettek, hanem egymás után. Rékával kezdtem, ő amúgy is lassúbb volt, aztán amikor végzett, kb. fél óra alatt, akkor jött Dani.

Eszter!
De jó hírek!!! Mennek a drukkok Kittinek! Idő lesz, míg utoléri a tesót, nem tudom, ott mi a protokoll, hogy kiadják -e hamarabb az egyik babát...
vovanda
 
 


Abbey
nálunk totál összevisszaság van...egy fix pont van 6 +- fél óra a fürdetés és etetés. Onnantól az első kelés ált 1-2 óra között van. És utána ahogy jólesik nekik..Jellemzően 5-6 között, 9-10 között, 1-2 között és az ez utáni necces, mert 4-5 között éhesek már, ilyenkor vagy kevesebbet adok nekik, vagy húzzuk az időt fürdésig. de vannak nagyobb eltérések, mert pl Emi többet kibír, kint Oli. Így ált 4x esznek 130 tápokat, délelőtt egyszer 100-120 anyatejet. Holnap megyünk méricskére, nagyon kivi vagyok, mert így, hogy kevesebbszer esznek, 100-120-szal kevesebbet esznek, mint egy hónapja..Tegnap viszont vacsira 150-et kaptak, volt is hasfájás :?
Nálunk Oli bcg-je csúnyább nagy sárga varas seb, Emié már egész szép.
Holnap mentek fülészetre? Este ha hagynád Lillust mígnem igazán éhes lesz? Lehet még nem annyira éhes, azért köpköd, nem? Mikor fürdettek? És ez a 4 óránként mennyire feszes, keltegeted is őket, ha nem ébrednek?

Eszter
Macsról köszi a szuper híreket!

Vanda ez jó, nekem még ennyire nem másznak bele a lelkembe, hogy spontán, csaszi, ilyesmi...akkor még edzem magam :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kép

hoztam egy képet

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Edding nálunk is így ment, mint nálatok. A 6 +- fél óra volt a fix pont, a fürcsi. De mivel nem ébredtek már 1-2 körül, hanem 4kor keltek, azt mondtam, toljuk el a fürcsit, így végig alusszák az éjjelt. Ma már tényleg végig aludtak, én keltem csak pisilni.
Most átkerült a fürdés 8 órára, mert Eszti már elégedetlen olyankor, enne. Vele kezdem az evést, így Lilla olyan fél9 magasságában kap enni, de megpróbálom kivárni, hogy éhes legyen. Bár mivel addig is sírt, azt hittem éhes, de lehet mégse volt. Nem tudom. Jó lenne ha tudna beszélni :) Most, hogy nincs már mérleg fogalmam sincs mennyit esznek. Szopi után szoktam még a lefejt tejből melegíteni egy kicsit, ha kérnek esznek még ha nem kiköpik a cumit.
Amúgy én inkább arra gyanakszom, hogy eddig 8kor már aludtak, és most, hogy csak akkor kezdenek fürdeni, nagyon álmosak lesznek evésre, és azért lesz ilyen hisztis. Megpróbálom 6 körül még letenni fél órára aludni, hátha segít. Tegnap pl Lilla gyak. evés nélkül aludt el. De így is én keltettem 6kor enni.
Igen, kelteni szoktam, ha nem kel magától enni. Lehet nem kéne. De sajnos rossz szokásom, a napirend szigorú betartása :?
igen, holnap reggel megyünk a fülészetre. Majd szurkoljatok!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sztem most várj még egy kicsit, mert az óraátállítást úgyis megérzik...lehet, hogy úgy jó lesz az esti időpont!
Nekünk az is a baj, hogy ha 8-ra teszem a fürdést, nem tudom mikor kerül sorra a nagylányom. mert ő fürdik 8-kor, utána alvás, de neki is fél-háromnegyed óra, mire elalszik..a kicsik altatása is jó esetben 1 óra....úgyhogy mi sztem maradunk ennél a 6 körülnél, megpróbálom majd 7-ig elhúzni...
Holnapra++++++++++++++++

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok, Lanyok!

De jo, hogy megtalaltalak Benneteket. Eddig az Ikrek +vesz. th rovatban voltam, de alig-alig kukkantott oda be valaki, es most ugy elkeseredtem, mikor egy honap utan vegre beneztem, es tok regota nem irtak a regi "lanyok". Most olyan jo volt vegigolvasni (legalabbis az utolso par hetet, mar az is eleg sok) a beszamoloitokat, hogy itt van egy kis kozosseg...

Jan. 2-re vagyok kiirva ket kicsi ikerlannyal; nem a legfiatalabb kismamakent, nekunk is 5. es 6. lesz (Claire, ezert Neked kulonosen orultem!!!). Szeptemberben kikoltoztunk Becs melle (en nem 50-70 km-rel jottem arrebb szulni, hanem 250nel ;-), kicsit igy huzos az elet, gyerekeknek nemet suli (eddig nem tudtak nemetul), Bence ma ment eloszor oviba, meg dolgozom is, ferjem otthonrol ugrik ki hetvegenkent...

A lenyeg, h. kicsit maganyos erre az elet (ha mar 4 gyerek es melo mellett lehet maganyossagrol beszelni), es nincs kivel megbeszelni a dolgokat... Persze azt hittem, itt kolbaszbol van a kerites; sikerult is jo dokit talalni; de azert fura volt, hogy egy 26. heti vizsgalaton (egy honapja semmi sem volt) sem vernyomast sem mert, sem a vizeletbe sem kukkantott be, es nem is utalt be semmire, majd 2 het mulva megnez megint... Vedono vagy ilyesmi nincs, tehat az ember elegge maga van a kerdeseivel.

Akkor itt vannak a kerdeseim Hozzatok; bar minden infot "szomjazva iszom".

* ez az ejjeli alvas mar nekem sem megy egy ideje (most is jo keso van). Ez viszont tonkrevagja a napjaimat, amikor millio dolgom lenne. Nem lehet ez ellen semmit sem csinalni? Gondolom raadasul ez csak rosszabb lesz.

* neha nehezebben megy a legzes, mintha kicsit legszomjam lenne vagy nemtom; egy-egy jo pozicio neha segit, aztan maskor az sem. Csak a kimerultsegtol van?

Claire, Macs - nagyon drukkolunk! Macs, miert kellett 31. heten megcsaszarozni? A sziven levo lukrol; bar amator vagyok, de a szomszedom kislanyanal volt ez, par eves koraban 2.szor is megmutottek, semmi gond nem volt, vagany kis csaj lett (bar irto sovany, de szerintem ennek semmi koze nem volt akar a szivehez akar a vegetarianizmusahoz).

Azzal kapcsolatos minden trukkoket, bolcsessegeket pedig nagyon szivesen olvasok, hogy lehet tulelni ikrekkel az elso heteket/honapokat; hogy lehet a szoptatast megoldani, a kozlekedest, foleg egyedul ket aprosaggal...

Amugy a vilag ikrekre valo reagalasarol: en mar filmet szeretnek csinalni azokbol az arcokbol, amiket az emberek vagnak, mikor megtudjak, hogy ikrek, es hogy 5.-6.... Olyan jo, hogy azert vannak, akik latjak, hogy ez a vilagon a legszebb dolog (csak szulessenek meg ok is en is epsegben...).

Na sziasztok, es orommel olvaslak Titeket mind,
zsebibabak
zsebibabak
 
 


Szia Zsebi
üdv itt, jó, hogy idetaláltál! 5-6. gyerek, lesnék én is :lol: Ráadásul ha jól értem majdnemhogy egyedül?? Aztaa, neked Claire jótanácsai kellenek :lol: Én virnyogok, pedig csak 1db 3 évesem van, meg itt a férjem, aki segít.
Az első 2 hónapban a túlélés a tét..Nekem legalábbis csak ez segített, más semmi. Bár én nem tudtam szoptatni, a fejés miatt kidőltem a sorból..
Enyim bébek ma 3 hósak, éjjel 3/4 2-kor keltek és utána 1/2 7-kor, így már elmondhatom, hogy tudtam aludni...
Amikor megszületnek, utána is egyedül leszel??

Abbey
várlak a hírekkel, sokat gondolok Rátok!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey!
Mi volt??? Gyere a hírekkel, nagyon várom én is.

Zsebi!
Üdv itt. Közlekedés: babakocsit irtó sokáig fogsz használni, szóval jól nézsd meg, mit veszel. óvoda-iskola-bolt ajtaját is ajánlott megmérni, engem röhögtek az óvónők a centimmel. :DDDD
Első hetekben-hónapokban túlélésre kell játszani.
Szoptatásban nem tudok segíteni, kezdettől fejtem és cumisüvegből kapták a bébik a tejet.
Légszomj: sajnos vele jár. A megnagyobbodott méh nyomja a tüdődet, ha meg emellé az egyik baba is feljebb mászik, akkor végképp gáz.
Alvás: én fekhelyet váltottam, kiköltöztem a kanapéra, ott valahogy jobb volt. Esetleg végigpróbálhatod az ágyakat, hátha valamelyik bejön. Meg sok párna, térdet-derekat támasztani.

Szivvi!
Ez az alvás nem hangzik rosszul.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Üdv Zsebi!

Hírek: Lilla tökéletes, Esztivel 2 hónap múlva vissza kell menni újabb szubjektív vizsgálatra. Ez annyit jelent, hogy különböző hangerejű hangokat játszanak neki le, és 2 nő figyeli a reakciót, tehát valóban nagyon szubjektív. Nem voltak elégedettek teljesen. Ha a következőn sem lesz jó, akkor csinálnak egy objektív vizsgálatot, leszedálják és rákötik gépekre ami pontosan mér. hallani biztos hall, csak a kérdés, hogy mennyire jól.

Zsebi: légszomjról már mindent leírt Vanda, nekem volt olyan, hogy szabályosan fulladtam, pedig csak feküdtem a kanapén. Beszéd közben meg úgy kapokodtam a levegőt, mint aki a maratont futotta épp le.
Alvás, csak rosszabb lesz...
Szoptatás: én még mindig csak szoptatom őket. Este már kell egy kicsit a lefejtből adnom cumisüvegből, mert lusták kiszopni. Egymás után szoptatom őket, egyszerre nem jött be se nekem se nekik.
Első heteket meg túl kell élni, sztem erre nincs recept, mindenki ahogy tudja. Próbálj minől több segítséget szerezni, aki főz, takarít, stb.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi. nagyon helyes a kép. Mennyi súlykülömbség van a picik közt? Olyan szépen kikerekedtek, szépek vagytok! :) Kaptatok ma oltást, nem? Meg volt a 3 hós vizsgálat. Mit mondtak?

Mi ma jól aludtunk. Engem 6:20kor a vekker keltett, utána én keltettem a piciket. 2kor és 4kor volt egy kis mocorgás, de aludtak tovább. Szépen átalusszák az éjjelt.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Nem irigyellek ezzel a vacakolással a hallásvizsgálatnál... Nekünk objektív volt, mielőtt hazajöttünk a kórházból, álmukban megcsinálták. :D

De jó, hogy lassan alakulnak az éjszakai alvások. Emlékszem, én is hogy örültem, amikor elkezdtek aludni, pedig nekem a párom is nagyon lelkiismeretes volt, minden éjjel kelt velem etetni.
vovanda
 
 


Sziasztok.
Először is köszi mindenkinek a gratulációt, szerencsémre, könnyen és gyorsan ment. az egész bő egy óra alatt zajlott le, de azért az utolsó fél óra az nagyon brutális volt, szóval én az összetömörített fájdalmat kaptam ilyen rövid idő alatt. :-)

Tegnap este jöttünk haza, végre hazaengedtek. Na jó nem panaszkodhatok, mert egy hetet voltunk bent és ráadásul
nagyon hasznos is volt ez a bent tartózkodás, mert már rutinból megy itthon minden szinte. Könnyen gyorsan etetünk a férjemmel,
ő is nagyon ügyes.
Van tejem bőven egyelőre, de fejve isszák üvegből, csak így nem erről szól a 24 órám. Picik még és nincs annyi erejük a szopihoz, mint kéne és bealszanak és akkor szinte semmit nem esznek.
Ma már volt is kint nálunk a doktor néni, megvizsgálta őket és minden oké volt. Már csak a védőnőt kell kibírnom, csak azért mondom így mert ugye most költöztünk és más lett, kvázi vad idegen és ezért nem szívesen.

Claire,
továbbra is nagyon drukkolok nektek, hogy simán felépüljetek és semmi visszamaradt "szar". Az meg nagyon jó, hogy bent lehetsz már vele, ha jól olvastam vissza.

Új pocakosoknak kitartást és elviselhető terhességet kívánok.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Macs hírek:

Jól vannak
Balázs: nagy huncut a kis Maszat egyre több tejcsit kap, sokat kakil , már elhagyták az antibiotikumot is nála! hamarosan a hízlaldába engedik!!! tegnap volt 1560 gramm
Kitti: megkezdték a gyógyszeres kezelést a Botallo vezeték bezárására, antibiotikumot nála is pihentetik. Alakul a kisasszony! Már a nagy fogyása után ő is elkezdett gyarapodni, tegnap volt 860 gramm! Folyamatosan nézegetik és próbálgatják neki a tejcsit is majd. Most első az egészsége, és utána jön csak a hízlalda neki is!
Ha lesz hely a postintenzíven és nem kell a hely másik babóknak, akkor megengedik Macséknak, hogy Balázs bevárja Kittit és majd egyszerre kerüljenek át a hízlalda kórházba!
Macs is jól van, szoknia kell az éjszakai keléseket.
Sajnos ő is szembesült azzal, hogy pocsék pocak nélkül és baba nélkül haza menni a szülés után, de hála Istennek, náluk hamarosan haza kerülnek majd a Picúrkák
Járnak be délutánonként a Picikhez és hozza nekik a lefejt tejcsit!

eszter82
Budapest
 
 
 
 


sziasztok
Szilvi
de jó, hogy végre otthon lehettek! Gratula mégegyszer!!

Enyim bébek, Oli 61 cm, 5420 gr, Emili 59,5 cm és 5220 gr. 1 kilót híztak 1 hónap alatt. minden okés, Olinak van egy kis köldöksérve, sztem ma este leragasztjuk, hátha segít.
Azért lehet elvisszük őket egy neurológushoz, Oli néha úgy alszik, hogy totál hátraszegi a nyakát, Emi meg nem emeli úgy a fejét, ahogy kéne sztem...Sajna csak Bp-n rendel a nőci :( A gyerekdoki azt mondta, ha megnyugtat bennünket vigyük, ő nem lát nagy bajt. Lilivel is voltunk nála, nagyon rendes dokinéni.

Abbey
és azt nem nézték, hogy van-e szervi baj??

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi, Lillus nálunk sem emeli úgy a fejét, ahogy Eszti, de szerencsétlennek akkora feje van, h nem csodálom :) Azt mondták minden baba más, és ettől még nem kell aggódni.
Igazából nem néztek bele a fülébe, csak miután kértem, h nézze már meg, h nincs-e begyulladva. Hogy csak azt nézte-e vagy akkor már rendesen belenézett nem tudom. Amúgy meg nekem figyelt a csörgőre is, apját idegesíti sztem csak :)
Szép méretek, jó, hogy ennyire követik egymást. Engem kicsit zavar ez a 70dkg különbség, és folyton nő. Esztim nem hajlandó elérni az 5kg-t. MAjd meg lesz neki is. Sztem most amúgy is többet eszik.

Maradtok is az üvegnél Szilvi, vagy ha cseperednek azért megpróbálod a cicit is? Sajna ez az elalvás nálunk is ment, de inkább gyakrabban adtam nekik, mint üveg. Meg a védőnő is nagyon ellenezte, és végülis szépen belejöttek. De az a fő, hogy minden rendben, és ilyen ügyik vagytok! :)

Jajjj. Vanda mindig elfelejtettem kérdezni, megkaptad a Mirenát?

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Eszter!
Nagyon biztatóak a hírek!!!

Silver!
De jó, hogy otthon vagytok már!

Szivvi!
Köldöksérvet felesleges ragasztani, semmit nem tesz, 1 éves korára kell kinőnie, addig nem nyúlnak hozzá (mind a 3 gyerekemnek volt).
vovanda
 
 


Silver!
Végül hogy döntöttél? Egy kiságyban alszanak a babák vagy külön?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


[törölt kép]


[törölt kép]


[törölt kép]


[törölt kép]
vovanda
 
 


mezi_84,
végül is együtt vannak egy kiságyban, a kórházban is egy kiskocsiban voltak, ragaszkodnak egymáshoz, szóval ők eldöntötték. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Silver,
ez nagyon aranyos :D
Nálunk most az a gond, hogy anyáéknál lakunk, amíg fel nem újítjuk a házunkat, de nem biztos, hogy végzünk vele a babák születésééig. Anyáéknál velünk egy szobában lennének és csak egy kiságy fér el.
Ha sikerül költöznünk addig, akkor nincs gond, mert külön szobájuk lesz.

Beatrix

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!

Vanda, édesek vagytok! :)

Szilvi, nálunk még mindig egy ágyban alszanak, már kéne a kettő nekik, lassan kinövik. Kicsit el kell már forgatnom őket csak úgy férnk el. Kicsit izgulok, hogy mi lesz, ha külön mennek. Jövő hét szombaton költözünk. Durva lesz a jövő hét. Anyu 3 nap vesz ki szabit, férjem meg kedden kezd új munkahelyen (vagyis végre lesz munkája :D ). Egyelőre még elképzelni sem tudom hogy csomagolunk össze. Meg hát kérdés, hogy a picik hogy fogják viselni a környezet változást. Amin még vacillálok, hogy maradjunk egy szobába velük, mi ágyunk menne az ő szobájukba, hogy a sajátjukat szokják meg, vagy egyből menjünk külön szobába. nem tudom, mit javasoltok?

Képzeljétek, ma megállít egy pasi az utcán, hogy megnézze a piciket. Szokásos kérdések, majd szoptatás kerül szóba. Végül alig lehetett lelőni, minden apai tapasztalatát megosztotta velem, hogy hogy próbálta fejni a felesége mellét meg stb. Hát halálra röhögtem magam :D

Szilvi, ha lesz időd, dobhatnál egy-két képet! :)

Claire üdvözöl mindenkit, javul Joni, már szopizik. Bent vannak Noémival a kórházban.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kedves Abbey!
Kosz a hireket Claire-rol, azert folyamatosan nagyon izgulunk. Jol ertem, hogy bennt lehet a kicsivel ugy, hogy a masik kicsit is maganal tarthatja? Ez fantasztikus. Melyik korhaz ez?

A koltozes miatt ne aggodj - 3 honapos babaknak TE szamitasz kornyezetkent (esetleg papa es a teso(k)), a szoba, stb nagyjabol mindegy, tehat valoszinuleg Nektek nehezebb lesz a kornyezetvaltozast megszokni, mint nekik ;-)))

Az egyutt vagy kulon kerdesrol mindenki mashogy gondolkodik; szerintem piciknek sokkal jobb, ha eleinte a szuleikkel vannak. Igy jobban "erezheted" oket; ok is Teged, a kotodes is erosebb (az amerikai konyvem persze az ellentetenel foglal allast; de elismeri, hogy a gyereknek ez kemeny, de "meg kell szokni a tarsadalom normait", tehat hogy Amcsiban ugyis nagyjabol maganyosan eled az eleted... szerintem jobb, ha a baba jobban kotodik a szuleihez, es nem az oncentrikus, onkozpontu eletre keszul fel baba koratol).

De azon nem aggondek, hogy emiatt Ti koltozzetek az o szobajukba, szerintem nyugodtan valtoztathatsz nekik szobat kesobb is. Nalunk a 4 gyerek egyaltalan nem "szobafuggo", amig kicsik (kb. 10 ev alatt; mondjuk a 11 evesem mar szeretne sajat szobat), nem szobakhoz ragaszkodnak, hanem hozzad, ahol Te vagy; tehat eleg konnyu oket szobak kozt is mozgatni kesobbiekben. Talan az agyhoz/agynemuhoz (es persze a benne lakokhoz, pl. plussallatok, takaro, rongyi) sokkal jobban kotodnek, mint a szobahoz.

Kosz a beszamolokat az egy agyban vagy kulon altatasrol, ez nekem is fontos dilemmam; ahol most vagyunk, nem is ferne el ket agy, de akkor megnyugtattatok, hogy az elso 3-4 honapban ez meg nem is baj (vagy?)

zsebibabak
zsebibabak
 
 


Kedves Abbey!
Kosz a hireket Claire-rol, azert folyamatosan nagyon izgulunk. Jol ertem, hogy bennt lehet a kicsivel ugy, hogy a masik kicsit is maganal tarthatja? Ez fantasztikus. Melyik korhaz ez?

A koltozes miatt ne aggodj - 3 honapos babaknak TE szamitasz kornyezetkent (esetleg papa es a teso(k)), a szoba, stb nagyjabol mindegy, tehat valoszinuleg Nektek nehezebb lesz a kornyezetvaltozast megszokni, mint nekik ;-)))

Az egyutt vagy kulon kerdesrol mindenki mashogy gondolkodik; szerintem piciknek sokkal jobb, ha eleinte a szuleikkel vannak. Igy jobban "erezheted" oket; ok is Teged, a kotodes is erosebb (az amerikai konyvem persze az ellentetenel foglal allast; de elismeri, hogy a gyereknek ez kemeny, de "meg kell szokni a tarsadalom normait", tehat hogy Amcsiban ugyis nagyjabol maganyosan eled az eleted... szerintem jobb, ha a baba jobban kotodik a szuleihez, es nem az oncentrikus, onkozpontu eletre keszul fel baba koratol).

De azon nem aggondek, hogy emiatt Ti koltozzetek az o szobajukba, szerintem nyugodtan valtoztathatsz nekik szobat kesobb is. Nalunk a 4 gyerek egyaltalan nem "szobafuggo", amig kicsik (kb. 10 ev alatt; mondjuk a 11 evesem mar szeretne sajat szobat), nem szobakhoz ragaszkodnak, hanem hozzad, ahol Te vagy; tehat eleg konnyu oket szobak kozt is mozgatni kesobbiekben. Talan az agyhoz/agynemuhoz (es persze a benne lakokhoz, pl. plussallatok, takaro, rongyi) sokkal jobban kotodnek, mint a szobahoz.

Kosz a beszamolokat az egy agyban vagy kulon altatasrol, ez nekem is fontos dilemmam; ahol most vagyunk, nem is ferne el ket agy, de akkor megnyugtattatok, hogy az elso 3-4 honapban ez meg nem is baj (vagy?)

zsebibabak
zsebibabak
 
 


Abbey!
Kalandos lesz a költözés, hajrá!
Köszi a híreket Claire-ékről, jobbulást nekik!!!!

Zsebi!
Nekünk a minik kezdettől külön szobában, két kiságyban aludtak (korák voltak, kellett a légzésfigyelő), de a szobájuk egybe nyílik a miénkkel. nyitva hagytam az ajtót, minden szusszanást hallottunk.
vovanda
 
 


Továbbítom Clairenek a jókívánságokat. Asszem az 1sz. gyerekklinikán vannak.

Zsebi: igazából azért is mi mennénk az ő szobájukba, mert a mi hálónknak a felét leválasztottuk, és megnagyobbítottuk a fürdőszobát, így kb az ágyon és egy komódon kívül nem fér be semmi. A gyerekszoba meg nagy, több, mint 20nm.
Én inkább az egy szoba párti vagyok, férjem meg a külön szobát preferálná. De mivel elég messze van a 2 háló egymástól, sztem marad egyelőre (talán 6 hós korukig) az egy.
Úgy kalkulálj, h max 4 hós korukig férnek el egy ágyban, de már az is elég necces. Nekünk 140*70es ágyuk van, és kinőtték.

Du dobok néhány képet a csöpikről.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
nálunk is 70x140-es ágy van, most intézzük bele az ikres légzésfigyelőt, találtam helyet ahol bérelni fogjuk. Kíváncsi vagyok, mert sajnos ami nekünk van Angel Care nem jó ikrekre, csak a speciális Baby Controll.
Muszáj alájuk tennem, mert csak akkor nyugszom meg, addig megy a para, de hát joggal...
Az egy ágyban altatásról annyira meggyőz, hogy egyfolytában összebújnak, mindig úgy ébrednek, hogy a fejük összeér szinte teljesen, pedig nem így fektetem le őket.
Neked hason alszanak a babák?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi! Nálunk is ez volt az elején, bárhogy raktam le őket, mindig összebújtak. KEzük, lábuk, fejük mindig összeért. Nagyon tüncik voltak. Nálunk ahogy nőttek erről fokozatosan leszoktak, uh sztem nem lesz gáz a külön ággyal.
Nekünk nem volt légzésfigyelőnk. Nem láttam értelmét ennyi pénzért beszerezni, ráadásul a védőnő is lebeszélt. De ha így nyugszol meg, akkor mindenképp béreljetek, az a fő, hogy Te nyugodt légy.
2 hós korukig nem aludtak hason, ami nagy hiba volt,mert még mindig hiszti van a hason fekvésből, uh én bátran ajánlom, hogy altasd őket úgy. Eszti mostmár szinte csak úgy alszik, Lillust meg szoktatom. Bár most mindketten elkezdtek tornázni, és kész tortúra őket úgy altatni. Folyton nyomják fel magukat, forgolódnak, erre a cumi kiesik, én meg kelhetek fel visszarakni. Uh ha nagyon nyűgös vagyok, elaltatom őket háton, és utána fordítom meg mikor éjjel megébred kicsit, és utána alszik is tovább.
Ti hogy bírjátok az éjjeleket? Hogy esznek? Férjed otthon van még, van ki segítsen? És Boti hogy viseli az új jövevényeket?

Séta közben:
Kép
Eszti:
Kép
Lilla:
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
sajnos rákérdeztünk erre az ikres légzésfigyelőre, de nem egy ágyba valók, hanem kettőbe, csak egy a vezérlőegység, nem kell kettő.
Szóval ez nekünk szart sem ér.
Azért kérdeztem az altatást, mert nekem már bent a kórházban is hason altatták őket, azóta is úgy alszanak, Boti is úgy aludt mindig, tök jó is volt a hátizomzata. Már most emelgetik és forgatják a buksijukat, olyan ügyesek.
Az éjszakák egyelőre nem olyan rosszak, bár most egyik éjjel a Szonja nyűgösködött hajnalban picit, másnap ugyanakkor hajnalban a Levente. Nekik ez lesz a kritikus időpont, bezzeg napközben semmi gond velük...
Itthon van a férjem még októberben, szóval együtt nyomjuk a dolgot, így nagyon jó.
Boti aranyos és örült a babáknak, de azért néha már észlelem, hogy nagy a változás neki...oki nélkül kezd nyafogni, sírni...a szívem szakad meg, pedig ez még csak a kezdet, mert még sok időnk is van rá, mert még csak evős alvós fázis van ugye.
Éjjel is rosszabbul alszik, sokat beszél álmában és fel-fel sír, de közben alszik. Remélem idővel kialakul ez és érezni fogja, hogy őt ettől még ugyanúgy szeretjük mint eddig.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey! Nagyon szépek a lányok! :)

Silver! Botinak is új a helyzet, kell neki is egy kis idő amíg megszokja, hogy anyának másokkal is kell törődnie.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
Micsoda szemek! :D

Silver!
Nagytesóhoz írok pár gondolatot, ha sok, akkor lőjj le bátran.
Elmondom, mi hogyan csináltuk (nekem egyébként Balu szbatisztaságát vetette kicsit vissza a manók érkezése). Az első hónapokban nagyon vigyáztunk arra, hogy mind a ketten töltsünk vele egy kis időt kettesben minden nap. Párom vitte reggel oviba, este az enyém volt az esti mese, altatás. Ha több nem is sikerült, ez mindig így volt. Próbáltuk bevonni az ikrek körüli dolgokba, irtó fontosnak érezte magát attól, hogy hozta a popsitörlőt. Amikor 3 hónapos körül voltak a minik, együtt fürödtek. Balu beült a nagy kádba, ölébe kapta az egyik tesó, segített mosdatni, aztán jött a másik tesó.
Be lehet vonni a nagymamát is: elviheti ide-oda Botit, ha már aludt nála, akkor ezt is lehet, élvezni fogja, hogy valaki kizárólag vele foglalkozik.
Nehéz az eleje, de bele fogtok jönni szépen. Egy fél év múlva meg már jó buli lesz a nagynak, hogy a kicsik kúsznak-másznak, egyre több mindent lehet majd csinálni velük, akkor már "érdekesebbek". Az én 5 évesem prímán eljátszik a két 21 hónapossal, irtóra élvezik. És még valami, amitől Balu irtó fontosnak érzi magát (nekem meg segít vele): ha nem vagyok velük egy szobában, ő az őrszem. Vagyis kiabál: anyaaa, Dani PIROSBAN jár!!! :lol: Magyarán: szól ha a kicsik bajt kevernek.
vovanda
 
 


Szilvi, akkor mi lesz most, nem lesz légzésfigyelőtök? Nagyon jól csinálták a kórházban ezt a hasonalvást. Nálunk egyáltalán nem altattak hason, vagy háton, vagy az oldalukon altatták a piciket. Mondták, hogy csak ha éberek akkor tegyük hasra őket. Marhaság volt. Ezért is van sztem, hogy Lilla csak most kezdi emelgetni a buksiját, de egyre jobban csinálja. Ti nagyon ügyik vagytok, hogy már most emelgetik meg forgatják a fejecskéjüket.
Bár nekem nincs tapasztalatom e téren, csak a tvben láttam a Szuperdadában, amit Vanda is mondott, hogy be kell vonni a nagyot is a kicsik körüli teendőkbe, hogy fontosnak érezze magát. Nagyon jó ötletek, én is megjegyzem, hátha szükség lesz még rá, bár továbbra is tartom magam, hogy elég ez a két babó nekem. :)
Emlékszel még mikor voltak a pocidban a legaktívabbak? Régebben írtam, hogy nálam eleinte akkor voltak fent, amikor a pocimban is viháncoltak. Nálunk ez hajnali 1-3 közé esett, nappal meg durmoltak...

Mezi, köszi :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


lyanyok - ket ugy.

1. hason altatas. en is mindegyiket sokat altattam hason, volt, amelyik csak ugy volt hajlando aludni; de ugyanakkor csomot aggodtam, mert a szakirodalom nagyon nem ajanlja a bolcsohalal (SID) megnovekedett kockazata miatt... Ugyhogy aki aggodas miatt legzesfigyelore raaldoz, annak lehet, hogy nem erdemes eroltetni egy ideig a hason altatast....

2. bocs, meg egy kis karogas...: nalunk es sok ismerosomnel az a tapasztalat, hogy sajnos az elsoszulott igazan sosem heveri ki a kisteso szuleteset. nalunk 11 evesen is nyilvanvaloan ok nelkul "gyuloli" a 2. tesot; a tobbieknel mar messze nincs ekkora gond. Persze azert ha nincs mas, szuperul eljatszanak! De a baratnomeknel pl. igazan csak felnottkorukban hagytak abba a gyulolkodest es szekalast... ;-(

raadasul nekem az a tapasztalatom, hogy pont a babak 6 honapos kora korul kezd elojonni jobban a dolog (ha a nagyobb "kisebb", vagyis nem tul idos): amikor mobilisak lesznek, akkor kezdenek el "veszely" lenni a nagyobb megszokott eletere (addig csak a kisagyba zart ido- es figyelemelvonok voltak, de a nagyobb uralta a szokasos eletteret): leromboljak a tornyot, a sint; elviszik, elrontjak a jatekot, stb.

De ez csak alatamasztja, milyen fontos az a sok bolcsesseg, amiket a lanyok ma leirtak: egyeni idot tolteni CSAK vele rendszeresen; bevonni a dolgokba, ora "bizni" a piciket, hogy nehogy "rosszat" tehessenek, stb. Ezek mindenkepp rengeteget szamitanak (nekunk meg azt is javasoltak, hogy a baba "hozzon" valamit a szuletesekor a nagyobbnak, igy a korhazi "bevasarlokocsi" aljaban ott volt egy nagy traktor; bar ez mar csak parotoknak segithet).

Csak azert mertem ezeket leirni, hogy ne vadoljatok magatokat, ha a legnagyobb figyelem es energiabefektetes mellett sem tunik el a feltekenyseg vagy zaklatottsag teljesen; ez termeszetes.

Osszessegeben szerintem elmondhatatlanul sokat nyer azzal, hogy kistesoja(i) szulettek; meg akkor is, ha ezt sokaig nem erzi (en egyke vagyok, a ferjem 4-bol egy, mindket helyzetbol nekem ugyanez a tanulsag...).

zsebibabak
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Ti tornáztatok a terhesség alatt?
Amikor még csak egy pocaklakóról tudtam, addig csináltam kismamatornát. Eléggé hátfájós vagyok és a torna segített. Ha hetente legalább egyszer tornáztam, nagyon jót tett a közérzetemnek és a hátamnak is. :D
Most már két hete tudom, hogy ketten vannak a pocakomban és nem tudom, hogy folytassam-e a tornát.

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi! Én még 34 hetesen is jártam kismama tornára. Utána is csak azért hagytam abba, mert megszűnt a csoport. Nekem azt mondta a doki, hogy ami jól esik nyugodtan csináljam.
Ja és ami nekem nagyon sokat segített az a masszázs volt. Nagyon kevesen csinálnak kismama masszázst, nagy szaktudást igényel, de hihetetlen sokat segít.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hason alvás, SIDS: sógorom praxisában volt egy olyan bölcsőhalál, ami alapján azt mondom, hogy ha baj akar lenni, akkor lesz (semmi veszélyeztető körülmény, háton alvó baba, fényes nappal, előtte 15 perccel még semmi nem volt, sógorom már nem tudta éleszteni). Szóval aki parás, légzésfigyelő. Enyémek is hason alvósak, az összes.

Mezi!
Engem letiltottak mindenről fenyegető vetélés miatt. Na meg a dokim azt mondta, elég az, amit a nagy után loholok. :lol:
vovanda
 
 


Köszönöm a tornával kapcsolatos véleményeket!


Pár dolog eszembe jutott, de nem a várandóssághoz, hanem már a babázáshoz kapcsolódik, ezért kérdezem Tőletek :
Ti más mosószerrel mossátok a kicsik ruháit, mint a sajátotokat?
Illetve ami még érdekel a pelenka téma. Ki milyet használ?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!
Én nem mosom külön a gyerekek cuccát, általában valami sensitive mosószert-öblítőt veszek, és ennyi. Foltokra Vanish vagy Ariel. Mosóporom most per pilla Amwayes van, kipróbálom, nagyon jó a minősége, ha sokáig elég (tehát anyagilag is megéri), akkor valszeg most ez marad egy ideig. Amúgy folyékony mosószer párti vagyok, a porokat a franc se tudja, mivel kutyulják, ott marad a fele a gépben, legalábbis a boltinak, ez az Amway cucc teljesen feloldódik.
vovanda
 
 


Köszi vovanda! :)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Vanda, én is Amwayes mosószert használok. Abban van baby, a babákét azzal mosom, és mivel elég sok ruhát használnak, külön szoktam mosni az ő ruhájukat. A mi ruháinkra is most próbálom ki az amwayeset, jónak tűnik, és valóban baromi sokáig elég. A babákét elejétől fogva azzal mosom, és kb az 1/4-t használtam el 3 hó alatt, pedig heti 2szer mosok nekik. Folttisztítót én németet használok, Sil a neve, elég jó. Bár én abba áztatok, és utána teszem a mosógépbe, ahol csak a baby mosószerrel mosom ki. Nem szokott foltos maradni.
Pellus: Én mindenfélét kipróbáltam. A huggies jó, csak elég drága. A Libero nekem nem jött be, túl vastag és többször át is ázott. Próbáltam pelenkabolt.hu vagy pellus.hu vagy pelenkafutár.hu, ez kimondottan nem vált be, egy nagyobb puki is kifolyt, a pisiről nem is beszélve. Ami bevált, és most is azt használjuk, az a Pampers, és a DMes Babylove pelenka. Ez utóbbi 10 Ft/db-bal olcsóbb a pampersnél, és nem ázik át. Rendkívül jó a nedvszívó képessége, és a babáknak is kényelmesnek tűnik. 1es mérettől kapható.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Nálunk nagyüzem a mosás: 2 naponta 3szor megy a gép...

Pelenka: Pampers párti vagyok, a Müllerben a sleep&play egész emberi áron van.
vovanda
 
 


Abbey, Vovanda! Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek. :D

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi, szívesen!

Vanda, nálunk csak kicsit kevesebb, de mi 1gyel kevesebben vagyunk :) Örökös bajom, hogy nincs hova teregetnem, de most, hogy költözünk sokkal jobb lesz. Ott 2 szárító is elfér, és a vállfákat rá tudom akasztani a fűtéscsőre, ahol ráadásul gyorsan megszárad. Szupi lesz.
Ma voltam kint a picikkel. Abszolut költözhető állapotban van, anyuék a férjemmel tegnap kitakarítottak, 1-2 apróság maradt holnapra. Fürdőszobai lámpa, bababútorok összerakása.
Elsétáltam megnézni, hogy hova kell mennünk védőnőhöz, meg hogy ki lesz. Elég fura neve van: Florina. De lehet, hogy fiatal? :) Pont ezen filóztam vmik nap, h vajon vannak-e fiatal védőnők :)

Na, nem fárasztalak titeket vasárnap este.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
vannak fiatal védőnők, személyes tapasztalatból mondom.
Az előző védőnőnk fiatal volt, olyannyira friss volt a szakmában, hogy ikres mamija még nem is volt, szóval nagyon szomorú volt, hogy pont most elköltöztünk és nem oda születtek.

Mezi,
mi is sensitive mosóport és öblítőt használunk, de nem mostam külön régen sem és most sem a babaruhákat. Pelenkában én már régóta Pampers-re esküszöm. A Babylove-val sincs különösebb problémám, de nagyobb méretben, mint pl. ami már a fiamnak kell nem olcsóbb semmivel mint a Pampers.

Abbey,Vovanda,
Levi baba elkezdett hajnalban szórakoztatni minket, látszólag ok nélkül ordít. Kiveszem az ágyból, magamra teszem és nyugalom van. Nem tudom eldönteni, hogy a hasa fájhat vagy mi van. Nem tudom, hogy az ilyen e, mert Boti nem volt hasfájós, ez új nekem.
Vettünk mindenesetre Infacol-t hátha az a baj.
Tapasztalat???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey!
A teregetés nálam is örök gond. Meg amikor nincs fűtés, és nem száradnak a ruhák. De úgyis döglődik a mosógépem (9 éves), mosó-szárítót akarok majd venni.
És OFF: mit szólsz a Poronty-balhéhoz? Jöhet priviben is.
vovanda
 
 


Szilvi, Levivel kapcs, azt nem írtad, hogy ez evés után van-e vagy egyszer csak megébred és sír. Tapasztalatom szerint, ha a hasa fájna, akkor max függőlegesben nem ordítana, ha magadra fekteted ugyanúgy vízszintben van, uh sztem nem az a gond. Inkább csak vágyik anyura. Lehet hülyeségnek hangzik, de eleinte Eszti elég sokat "kéredzkedett" ki az ágyból éjjel mellém vagy rám. Aztán idővel teljesen elmaradt, szépen alszik a kiságyban. Végülis 9 hónapig benned volt, hiányozhatsz neki, és a hajnal amúgy is kritikus időszak (passz, h miért, de nálunk is akkor ébrednek meg többször). Persze a szakirodalom szerint ha sír egy gyerek akkor vagy éhes vagy bekakilt vagy fáj a hasa, de sztem aki ezt írta, annak sose volt gyereke.
Látod, nem is néztem, hogy a nagyobb pellusoknál melyik olcsóbb. Mi most fogunk 3ra váltani :)

Megnéztem iwiwen ezt a Florinát, hát nem fiatal, és borzasztó antipatikus. Remélem csak nem fotogén...

Vanda, majd számolj be, hogy milyen a szárítós. Én attól félek, hogy nagyon gyűrött lesz a ruha, és örökösen vasalgatni kell. És rólam tudni kell, hogy a házimunkák közül a vasalást utálom a legjobban (gyerekként egyszer megfogtam az alját, h elég meleg-e... az volt). Uh én vasaláskönnyítős programot használok a gépen, és szépen teregetek, így csak néhány inget, nacit kell vasalni.
Poronty: Nekem nagyon nem jön be ez az új cucc. Szarok a cikkek, se szüléstörténet (tök szerettem olvasni, terhesség előtt is olvastam, pedig még csak babát se terveztem), meg Másutt Lujzája, meg Tünde Mankája. Szóval ez így elég k@ki. Régi lerágott csontokat hoznak elő, vagy a terhességhez, gyerekneveléshez abszolut nem passzoló dolgokat, mint ez a léböjt dolog. Amúgy léböjtkúrát tilos orvosi felügyelet nélkül csinálni, legalábbis mi így tanultuk a fősulin (ebből diplomáztam). Szted?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok lanyok, hu, de gyorsan peregnek itt a temak, mar 2 nap utan is nehez behozni! ;-) De ez a jo!

1. Mezi! En az elso 4 terhessegemmel sokat tornaztam, es nagyon jot tett. Most egyszeruen logisztikailag nem jutok oda; pedig amig nyaron tudtam mozogni (kirandulas, evezes), addig fenyevekkel jobban ereztem magam. Szoval szerintem, ha a doki nem tilt explicite, akkor tutti, hogy csakis jot fog tenni!! raadasul egy csomo kockazati tenyezot csokkent a mozgas, amire az ikrekkel nagyobb az esely (cukor, toxemia, stb).

2. mososzer: en is sensitive-et hasznalok, rettenetesen keveset; de ami igazan szamit a babanak, az az OBLITO. az oblitok nagyon durva feluletaktiv anyagokat tartalmaznak, amik nem bomlanak le, a szervezetben sem; es a boron at sajnos sokminden jobban bejut a szervezetben, mint szajon at (ez a szakmam, sajnos... kornyezeti artalmak es megelozesuk); ugyhogy ha jot akarsz a babanak (allergia, ekcema, esetleg kesobbi asztma stb kockazatanak csokkentese), NE hasznalj OBLITOT, 1-2 evig (amig nagyon erzekenyek meg az allergenekre). Tudom, nehez megallni, hogy ne legyen a ruha finom "mu"illatu; de erdemes...

Nekem a kicsi fiam volt ekcemas, mondhatom, remes egy dolog. szegenynek 2 evig szinte folyamatosan nyilt sebei voltak; valadekoztak; folyamatosan szteroidokat kellett volna kennem ra, mig valamelyik borgyogyasz vegre nem mondta, hogy minden vegyszert, ha lehet, szamuzzek a kornyezetebol; dobjam ki az oblitoket, es helyette tegyek egy kis ecetet az oblitovizbe. eleinte nem akartam hinni a fulemnek, de most mar 3 eve igy teszek, es semmi de semmi ecetszaga nincs a ruhaknak, viszont szep frissek, es ezzel ki vannak fertotlenitve (megoli allitolag a gombasprorakat, stb).

Ezutan mintha karikacsapasra, szinte egyik naprol a masikra elmult volna az ekcemaja; es hala a Joistennek, azota sem jott vissza.

3. vedono: nekem az elso lakhelyunkon egy angyal volt, rengeteget segitett. ahol most 5 eve lakunk, nem sokat lattam a vedonobol, kb. csak annyi jott tole, hogy a kot. oltasok elott egy level, hogy ne felejtsuk. sajnalom, mert nekem nagyon jo volt a Szilvi tamotagasa regen. Nektek mindnyajatoknak sokat segitettek?

Sziasztok
zsebibabak
zsebibabak
 
 


ja.... meg a szaritorol annyit, hogy amerikaban eltem 8 evet, ott ezt nem lehet kikerulni. ha azonnal kiveszed a ruhakat, nem gyuri; mas lesz, mint a vasalt ruha, de szep. viszont az en bajom a szaritoval (azon kivul, hogy rettenetesen sok energiat fogyaszt tehat igen draga es kornyezetszennyezo az uzemeltetese), hogy minden szaritas rendesen vekonyitja a szovetet (nezd meg, milyen adag szoszt szedsz ki a szurokrol rendszeresen, a ruha annyival mindig kevesebb lesz), es elobb-utobb elvesztik a tartasukat a ruhak. Amcsiban persze ez kevesbe gond, mert egyreszt sokkal hamarabb valtjak a ruhakat; masreszt az amerikai pamut az durva, igy az anyagaik eleve nagyon vastagok, tehat a problema nem kerul szinre, mert elobb eldobjak a ruhat, mint csunyan elvekonyodna. persze lehet, hogy a gyerekruhat is hamarabb eldobod/kinovi, minthogy elvekonyodhatna, es akkor ez nem problema.

amugy az elso 2 evben en is kulon szoktam mosni a babaruhakat; de vszleg ez mar csak faxni (talan a regi vedonom javasolta, sot, meg fozni is kulon, sajat labosban kellett szerinte a babanak; en pedig szerettem neki szotfogadni, mert kedves es alapos volt); szerintem siman lehet egyutt mosni; bar a felnott zoknikat/bugyikat evekig kulon tennem, az esetleges gombasporak miatt (azok rajtunk/bennunk mindig vannak, akkor is, ha tunetmentesek vagyunk, de a kicsi meg nem biztos, h. tud ellenuk vedekezni).

zsebibabak
zsebibabak
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?