Sziasztok!
Ritkán jövök erre, néha bekukkantok, mi van veletek (a 2009-ben "lakom").
Rémülten olvastam,
Claire, hogy mi van a kisfiaddal.
Nagy kitartást kívánok neked, nektek, és jobbulást Joninak! De azért ez tényleg jó hír, hogy levették a lélegeztetőről!!!! És sztem ha kapja majd a tejcit is, onnan még gyorsabb lesz a gyógyulás!!! Nagyon szorítok, és írj, hogy mi a helyzet, ha erőd engedi!
Abbey, még neked akartam, hogy Clairrel értek egyet, NE HAGYD ABBA A SZOPTATÁST (és a fejést)! Nálunk ugyanez volt a helyzet, amikor a babák 3 hósak voltak (valszeg ekkor van egy nagyobb ugrás az igényükben, ahogy te is írtad). Ha nincs akkor itt velem a férjem, akkor talán csak 3 hónapos korukig szoptattam volna őket (ki volt készítve a tápszer, ha már elfogyott a tejci a fagyasztóból, és sokat bőgtem). De még ma is 5-ször szopcsiznak!
Sok helyen olvastam, hogy mindig annyi tej termelődik, amennyire a babáknak szükségük van, ezért elvileg fejésre sincs szükség. Nyilván ez nem igaz akkor, amikor ilyen növekedési ugrások vannak, és a cici nem tudja olyan hirtelen követni a mennyiségi ugrást. A legjobb ilyenkor sokszor mellre tenni a babákat, de én is úgy voltam vele, hogy amikor aludtak, akkor inkább fejtem. Ettől nem kevesebb lett a tejci, hanem több. Sokan tévesen úgy gondolják, hogy szoptatás előtt van x mennyiségű tejci a ciciben. Ha ezt kiszopizzák, akkor kész, kiürült a cici, nincs több tejci. Ez nem így van! A tejci szoptatás közben termelődik. Mi azt csináltuk (azért a többes szám, mert a férjem segített át ezen a nehéz időszakon), hogy amikor elkezdtek csapkodni, (mert hirtelen kiszippantották az adagjukat), akkor letettük őket az ágyra, játszottunk velük 10-15 percet, majd visszatettük őket a cicire. Ekkor újra megindult a tej, és újra tudtak szopizni! És bizony volt, hogy ezt egy szopi alkalmával nem csak egyszer kellett eljátszani! Így sajnos volt, hogy egy szoptatás a szokásos 40 perc helyett 1-1.5-(2) órára is elnyúlt, és szinte beleért volna a következőbe (közben volt hogy elaludtak a cicin, vagy letettük őket aludni), és borult a napirend. De megérte!
Ja és sokan azt mondták, pár nap alatt rendeződik a dolog, de nálunk két hétbe tellett!!! De utána visszaállt a napirend, több lett a tejci, és mintha elfújták volna a problémát!
Rengeteg folyadékot ittam (ásványvizet, tejszaporító teát és Karamalzot), meg szedtem a More Milk Plust. Úgy éreztem, ezek is segítettek, de lehet hogy csak lelkileg. Ja és próbáltam nem stresszelni (ez volt a legnehezebb), és próbáltam mindig úgy csinálni, hogy legyen lefejt tejci a fagyasztóban (én sose tudtam szopi után 5 perccel 100 ml-t lefejni!
), és ez megnyugtatott, hogy ha nem szopiznak, akkor azt oda tudom nekik adni (volt is néha, hogy oda kellett adni). Meg azt is tudatosítottam magamban, hogy ha tápszer lesz, az se tragédia.
Remélem, nem haragszol, hogy így szinte ismeretlenül rád zúdítottam a kéretlen tanácsaimat (lehet hogy priviben kellett volna?
). Ha mégis, akkor elnézést kérek.
A többi újdonsült kismamának is gratula és puszi!