Új privát üzeneted érkezett!

Claire
nagyon sokat gondolok Rátok! +++++ gyógypuszik mennek Joninak!!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


claire,
ez szörnyű, rémes olvasni is :-(. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de írtad már, hogy honnan szerezte be ezt a vírust???
Nagyon sok erőt és kitartást kívánok...próbálom olvasni majd, hogy mi történik.

Alapvetően csütörtökön kellett bemennem a kórházba befeküdni a semmiért...és hát elég szarul viseltem, mert irtó honvágyam volt, a kisfiamat sem igazán tudtam nélkülözni és a vicc, hogy semmit nem csináltak velem, vérvétel meg hajnali protokoll és ennyi. Szóval tegnap úgy döntöttem, hogy nem maradok, mert ez többet árt mint használ nekem is babáknak is. Irtó paraszt volt az ügyeletes doki, ráadásul ő az osztályvezető főorvos, de ahogy beszélt, meg hozzáállt, azt mondja, mindent lehet a saját felelősségemre, akár szülni is otthon...na akkor bedurrant az agyam és mondtam, hogy akkor én mennék is saját felelősségre.
A dokimmal telefonon egyeztettem előtte persze, szóval ennyi.
Kiálltam a jogaimért..
Na erre épp hogy hazajövünk este elkezdett távozni a nyákdugó...a szülésznőm még bent megvizsgált és mondta, hogy két ujjnyi a méhszáj, erre éjjel távozott ez az undormány dugó, azóta meg fájogatok, de még ez nem mérvadó fájás, szóval várás van.
Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen. Babák már szép súlyban vannak a becslés szerint, nem lehet gond. Bár bírhaták volna még picit, de már nincs elvileg vész, remélem így is marad, mind a kettő fejvégben várja a dolgot.

Röviden ennyi. Szóval majd nem tudom mikor jövök, még itthon vagyok.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Hát Claire, kitartás. Nagyon sokat gondoltam Rátok tegnap, sok-sok erőt kívánok, imádkozom értetek!!!!!

Szilvi, hát kicsit még korai, de ahogy én olvastam meg mondta a doki, akár 2 hét is eltelhet a nyákdugó távozása és a szülés közt. Amúgy milyen dolog az a nyákdugó? Sztem nekem olyan nem távozott, legalábbis nem vettem semmit észre. Pihenj sokat, ha tudod feküdj, feküdj, feküdj. Akkor simán fogsz szülni? Vagyis úgy indul? Szorítok értetek is!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

 
 

abbey,
hát nem tudom mikor lesz majd valami.
A nyákdugót inkább nem részletezném. A kisfiamnál én sem láttam, mert lehet csak a szülésnél távozott már a kórházban.
Ha akarnak úgyis jönnek.
Időben lehet, hogy korai még, de nekem már azt mondták, hogy a súlyuk szép és nem lesz gond már ha megszületnek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szilvi! A nyákdugótól és a méhszájtól még nyugodtan maradhatnak egy ideig, nyugi. Ez mindkettő akár hetekkel előbb is lehet, és fájások is.

Rólunk: nem vírus, baci. Senki nem tudja, hogy honnan. Sajna elég gyakori, ezért oltanak rá 2, 3 és 15hósan. Tehát pont most kapták volna :cry:
most 1 órán át levették az oxigént, és mivel jól bírta, az imént kivették a lélegeztető tubusait. 1 óra múlva nézik a vérgázokat, ha jók az értékek, akkor így marad. El akarják kezdeni az anyatej adását is, először szondán keresztül. Sajnos a gyulladásra utaló értékek marha magasak a vérében, most antibiot váltanak, aztán lassan kitenyészik az is, ami alapján célzottat tudnak adni.

köszönjük a drukkolásokat, imákat, pozitív energiákat. Ha vmikor, most nagyon nagy szükségünk van rá.

Claire
claire
 
 


Silver!
Ami esetleg gond lehet, ha most jönnek, az a kaja. Enyémek 33+4re jöttek, az volt a legnagyobb bajunk (de tényleg, a fertőzés miatti antibigyót egy hét után leszedték), hogy Daninak nagyon nem volt jó a szopóreflexe (a cumit is csak nyalta), Réka meg irtó hamar fáradt. Más gondra nem nagyon kell készülnöd. A tüdejük már elég jó, az enyémek 1 napos korukig kaptak egy kis oxiigént orrmaszkon át, aztán le lehetett venni.

Claire!
Ez jó, hogy lassan lekerül lélegeztetőről, és hogy táplálják lassan szájon át. Szondát hova fogja kapni? Ha orrszondát kap, az állandó is lehet, enyémek garaton át kapták, így minden evésnél szondázták őket. Nem kell tőle megijedni, a látvány szar, de nem vészes.
vovanda
 
 


Köszi. Levették a gépről, kap még oxigént maszkonát, mert nagyon felszínesen lélegzik, ami nem csoda, mert tiszta hurut. Délelőtt eldöntik, h jöhet-e a tejcsi. C
claire
 
 


De jó!!! Szorítunk nagyon!!!
vovanda
 
 


Nagyszerű Claire, nagyon-nagyon szorítunk továbbra is!!!!! Erős kisfiad van nagyon!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire
végre jobb hírek! Mennek tovább a drukkok!++++++++

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!
Ritkán jövök erre, néha bekukkantok, mi van veletek (a 2009-ben "lakom").

Rémülten olvastam, Claire, hogy mi van a kisfiaddal. :cry: Nagy kitartást kívánok neked, nektek, és jobbulást Joninak! De azért ez tényleg jó hír, hogy levették a lélegeztetőről!!!! És sztem ha kapja majd a tejcit is, onnan még gyorsabb lesz a gyógyulás!!! Nagyon szorítok, és írj, hogy mi a helyzet, ha erőd engedi!

Abbey, még neked akartam, hogy Clairrel értek egyet, NE HAGYD ABBA A SZOPTATÁST (és a fejést)! Nálunk ugyanez volt a helyzet, amikor a babák 3 hósak voltak (valszeg ekkor van egy nagyobb ugrás az igényükben, ahogy te is írtad). Ha nincs akkor itt velem a férjem, akkor talán csak 3 hónapos korukig szoptattam volna őket (ki volt készítve a tápszer, ha már elfogyott a tejci a fagyasztóból, és sokat bőgtem). De még ma is 5-ször szopcsiznak! :D Sok helyen olvastam, hogy mindig annyi tej termelődik, amennyire a babáknak szükségük van, ezért elvileg fejésre sincs szükség. Nyilván ez nem igaz akkor, amikor ilyen növekedési ugrások vannak, és a cici nem tudja olyan hirtelen követni a mennyiségi ugrást. A legjobb ilyenkor sokszor mellre tenni a babákat, de én is úgy voltam vele, hogy amikor aludtak, akkor inkább fejtem. Ettől nem kevesebb lett a tejci, hanem több. Sokan tévesen úgy gondolják, hogy szoptatás előtt van x mennyiségű tejci a ciciben. Ha ezt kiszopizzák, akkor kész, kiürült a cici, nincs több tejci. Ez nem így van! A tejci szoptatás közben termelődik. Mi azt csináltuk (azért a többes szám, mert a férjem segített át ezen a nehéz időszakon), hogy amikor elkezdtek csapkodni, (mert hirtelen kiszippantották az adagjukat), akkor letettük őket az ágyra, játszottunk velük 10-15 percet, majd visszatettük őket a cicire. Ekkor újra megindult a tej, és újra tudtak szopizni! És bizony volt, hogy ezt egy szopi alkalmával nem csak egyszer kellett eljátszani! Így sajnos volt, hogy egy szoptatás a szokásos 40 perc helyett 1-1.5-(2) órára is elnyúlt, és szinte beleért volna a következőbe (közben volt hogy elaludtak a cicin, vagy letettük őket aludni), és borult a napirend. De megérte! :D Ja és sokan azt mondták, pár nap alatt rendeződik a dolog, de nálunk két hétbe tellett!!! De utána visszaállt a napirend, több lett a tejci, és mintha elfújták volna a problémát! :D Rengeteg folyadékot ittam (ásványvizet, tejszaporító teát és Karamalzot), meg szedtem a More Milk Plust. Úgy éreztem, ezek is segítettek, de lehet hogy csak lelkileg. Ja és próbáltam nem stresszelni (ez volt a legnehezebb), és próbáltam mindig úgy csinálni, hogy legyen lefejt tejci a fagyasztóban (én sose tudtam szopi után 5 perccel 100 ml-t lefejni! :shock: ), és ez megnyugtatott, hogy ha nem szopiznak, akkor azt oda tudom nekik adni (volt is néha, hogy oda kellett adni). Meg azt is tudatosítottam magamban, hogy ha tápszer lesz, az se tragédia.
Remélem, nem haragszol, hogy így szinte ismeretlenül rád zúdítottam a kéretlen tanácsaimat (lehet hogy priviben kellett volna? :roll: ). Ha mégis, akkor elnézést kérek.

A többi újdonsült kismamának is gratula és puszi! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana! Egyáltalán nem haragszom, örülök minden tanácsnak, és hasonló történetnek, különösen, ha ilyen jól végződik, mint a Tiéd! Nekem a férjem ebben a témában ennyire nem türelmes. Sokmindenben segít, de a szoptatás az valahogy kimarad. Néha még ő is stresszel, hogy biztos szart ettem vagy szarul szoptatok vagy ilyesmi. Na ez annyira nem szokott segíteni. Meg mindig lehülyéz, ha kipróbálok vm új tejszaporító módszert. De én azért nem adom fel, és most úgy érzem, hogy több is van. Éjjel és reggel annyira sok van, hogy 150-200 ml-t szopi után le tudok még fejni, délben és este van már kevesebb. Eszem ezeket a tejcsináló gezemice golyókat, szopogatom a homeos bogyókat, és iszoma karamalzot, és rengeteg ásványvizet. És minden szopi után elkezdtem fejni, ha nem jön, akkor is fejek legalább 5 percet, ahogy Vanda is tanácsolta.
Ráadásul most a napirendet is áttettük. Reggel 8-12-16-20-5 a kitűzött cél. Egyelőre nagyon megviselte őket a 8kori fürdetés, 6tól üvöltöttek (pedig 4kor rendesen ettek), gondolom a megszokás. De hosszú távon az éjszakai alvás a célom :) Meg hát Lillus már több, mint 5 kg, és állítólag már nem kéne neki egyáltalán adnom éjjel.

Holnap lesz a 3hós oltás. A múltkori után kicsit félek :?

Claire, továbbra is a legjobbakat!

Silver, mi a helyzet? Egyben vagytok még?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey, kár, hogy Apa ilyen. :( De úgy látom, egyedül is megoldod. :) Ügyes vagy te. ;) Napirenden miért kellett változtatni? :roll: Hogyhogy nem kéne már adnod neki éjjel? Én még ilyenkor javában szoptattam éjszaka is (pedig 4-5 hónapos koruktól már átalusszák az éjszakát). Igaz, az enyémek jóval kisebbek voltak, ezért is ment az éjszakai szopi is.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Abbey! na erőltesd, hogy leszoktasd az éjszakai szopiról, mert 1. az jól fenntartja a tejtermelést, 2. csak feszült vagy tőle, ami árt. Biztos mondtam már, nekem a közel 4 kg-os nagyobb fiaim is szoptak éjjel, kb 1 éves korukig.
És ha úgy érzed fogy kicsit a tej, tedd őket sűrűn mellre, kicsit térj vissza a kezdeti igény szerintiséghez, akkor pár nap alattt utánaállsz, és nem is fogják olyan gyakran kérni.
Mennyiket esznek? Szoktad még mérni? Én most kénytelen vagyok fejni, így kicsi fogalmam van, h mennyi van a mellemben nagyjából.

Joni kapott 15ml anyatejet, ha ez okés, akkor növelik az adagját. Oxigént még mindig kap, mutatói jók. Nagyon izgulok a mai vérvétel eredményéért, annyira szeretném látni, h eltalálták az antibiót, és lefele mennek a gyulladásra utaló értékek, talán az egy kicsit engem is megnyugtatna. szorítsatok!
claire
claire
 
 


Abbey!
Kitartás!!!

Claire!
Nagyon szorítunk!!!!
vovanda
 
 


Sziasztok !
Bocs a zavarásért, de hátha valakinek szüksége van rá....

Eladó sorba került Pierre Cardin márkájú hordozóink (0-13kg),
ECE R44.03 szabványú, újszülött szűkítőkkel.
Irányár: 7000ft/db

Kép

Andi

vocsi73
 
 


Napirendet igazából maguk alakítják át, egyszerűen nem kelnek már éjjel enni. 8kor volt a vacsi, és 3/4 5kor kelt Eszti enni, Lillát keltettem negyed6kor. Kétszer megébredtek éjjel, de csak a cumi kellet, aludtak is rögtön tovább. Így most azt csinálom, hogy lefekvés előtt még lefejem a tejet meg ha éjjel ébredek, ha nem akkor meg hajnalban.
Amúgy ma a védőnő is mondta, hogy nyugodtan aludják már át az éjszakát.
Az oltással minden rendben ment, Eszti kicsit sírt, Lilla csak nyüszögött egy picit.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Ha maguktól, az tök jó Különben Te mivel fejsz? Most én is fejek, egy pumpás(-pompás) mellszívóval, de lassan ínhüvelygyulladást kapok a sok nyomkodástól. de ez legyen a legnagyobb gondom!


Rólunk röviden, aztán gyorsan alszom egyet.
Joni ma már 50 ml anyatejcsiket kezdett kapni, 3 óránként.., cumisüvegből. Késő du levették az oxigén maszkot, egy kis O2 frissíti előtte a levegőt, de már nincs benne semmi cső, ami a légzést támogatja. Láza nincs, mivel eszeget, ezért levették az infúzió mennyiségét. A tüdő röntgenből csináltak egy kontrollt, mely szerint mégsincs tüdőgyulája. Nagyon hurutos, nehéz neki felköhögni. Kicsit ödémás mindenfelé, hajtják ki a folydékot. Szegénymikor ébren van sokat sír, nyilván komolyai vannak, kap algopyrint. Egyszóvalha nem fordul vissza a dolog, akkor kifelé vagyunk belőle, de még nem merem elkiabálni. Ma mégsem kellett vérvétel, holnap lesz, és látni fogja fejlődés neurológus, nagyon aggódom, drukkolok, h ne találjon semmi maradandó elváltozást.
Jajj!
claire
 
 


Claire!
Szépen haladtok, ne félj, nem lesz semmi baj!!! Szorítunk. Tudom, hogy nagyon idegörlő, de türelem. Erre az egészre ő nem fog emlékezni, és szépen meg fog gyógyulni.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, de mostanság nagyon nem voltam gép előtt, ill. egy másodperc nyugtom nem volt a meló mellett!!!

Macs többet ólálkodott a számítógép körül, mint én, reméltem, hogy hozzátok is eljutnak a hírek, de ha jól látom, nem így volt.

Szóval a lényeg:

Tegnap reggel császárral megszületett Kitti és Balázs 31+5. napon!
Kitti 940gramm
Balázs 1490 gramm


Tegnap még gépen voltak mindketten, de jó kilátásaik vannak, azt mondják!
Macs már az osztályon van, még kínlódik a császár utóhatásai miatt, de alakul :D

Nagyon drukkolunk továbbra is, hogy a Picik erősödjenek és mihamarabb haza kerülhessenek!

eszter82
Budapest
 
 
 
 


Eszter!
Macsnak gratula, és szorítunk nagyon!!
ÜZENEM NEKI: fejjen, hogy legyen tejcsi, korababáknak minden cseppje kincset ér. És nagyon sok türelmet, kitartást, erőt. Hullámvasút lesz, lesznek jobb napok, és lesznek rosszabbak. Az első nagy mérföldkő az lesz, amikor leveszik a babákat a gépről, a második, amikor már szájon át enni kapnak. Legyen velük, amennyit csak lehet, beszéljen hozzájuk. Ha van anyaszállás, maradjon ott, nagyon meglátszik, hogy ha az ilyen picurkákkal ott a mamájuk.
Hazamenetellel nagyjából akkor számoljon, amikorra ki volt írva a babákkal!! Ha bármi kérdése van, szóljon, üzenjen, segítek, amit tudok.
vovanda
 
 


Sziasztok.
Csak gyorsan tudok infozni innen a kórházból.
Hétfőn behívott a szülésznőm vizsgálatra a biztonság kedvéért, de aztán be is indult a szülés.
Roham gyors hüvelyi szülés volt...még most sem hiszem el.
Tehát, 2010.09.27-én 17.36-kor megszületett Szonja 2390 grammal és utána 17.42-kor Levente is 2760 grammal.
Inkubátorba kerület persze, Leventének kellett tiszta oxigén kicsit, de már jól vannak, már szoptatni kell próbálni őket. Nekem is indul a tejem, jól vagyunk.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


azta mindenit micsoda hírözön van itt kéremszépen!
Claire
nagyon-nagyon sokat gondolok rátok!+++++++
Macs
Gratula a bébikhez! Remélem veletek is minden rendben lesz, sok erőt, egészséget! várunk majd a képekkel, hírekkel!
Szilvi
Nektek is gratula!! Ügyes voltál, villámgyors szülés :) Szép a súlyuk! Hajráá szopi!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey
mérték tegnap a csajokat? jól vannak, most sincs láz, semmi?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Silver!
Azta, micsoda súlyok! Gratulálok!!!!
vovanda
 
 


Hűűű, wow milyen jó hírek!
Silver, napok óta gondolok Rátok (is), gratulálok, nagyobbak a babáid, mint az én időre született picikéim :)Nagyon ügyes vagy, hogy sikerült megszülnöd őket!

MAcsnak is gratula, minden szépet és jót, remélem mihamarabb megerősödnek.

Claire, nagyon örülük, hogy jobban van Joni, nagyon erős kis fickó. Gyógyulást neki továbbra is!!! Neked meg kitartást és sok erőt.

Mi: Lillusnak tegnap óta hőemelkedése van, remélem holnapra elmúlik már. Kicsit aluszékony miatta, de amúgy jól van. 5250g és 59cm. Esztinek semmi baja nincs az oltástól, viszont ami nagyon aggaszt, hogy nem hall :( Beutalták most a Heim Pálba. Szerencsére a szemészeten orvos egy nagyon jó családi barát, uh szerzett jövő keddre időpontot a legjobb fülésznél, aki egyből hallásvizsgálatot is tud csinálni nála. Amúgy ő 4550g és 58cm. Kicsit nehéz vele mostanában, semmi nem köti le, folyton sír. Most is csak úgy aludt el, hogy idevettem magam mellé és szó szerint hozzá bújtam.
Én medela kézi mellszívót használok, és nekem is ínhüvely gyulladásom lett az elején tőle :) Szerencsére a tejem is visszajött, már este se kell cumisüvegből adni nekik, és megint még a mélyhűtőbe is jut. Az éjjeleket szépen átalusszák, 9kor fekszenek és 5kor ébrednek. 2 körül van egy kis nyöszörgés, de a cumi megoldja.

Szivvi, ti is mentek mostanában oltásra, nem?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
hogy vették észre hogy nem hall? nektek nem volt a kórházban hallás vizsgálat?
Emi ma nagyon furi, a délutáni meg az esti kajánál annyira ordított amikor a cumisüveggel közelítettem felé...aztán 10 perc után megitta a tápot és kész. nem tom fájhat a torka, vagy mi?
jövő 7 kedden megyünk mi oltásra. most csak egyet kapnak?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi, a doki sehogy nem vette észre. Igazából én sem. Férjemnek tűnt fel, hogy hiába rázza a csörgőt mellette, beszél hozzá, nem figyel a hangokra. Aztán tapsolt neki, csettingetett de össze se rezzent. Utolsó próbaként betettük a kiságyba, mögé mentünk, hogy ne lásson, és pár perc múlva tapsoltunk egy nagyot, de semmi. Uh ma elvittük a védőnőhöz, aki szintén csinált pár tesztet, és azt mondta: "nem egyértelműen reagál a hangokra", és beutaltatott a fülészetre. Messze van a kedd, aggódom picit. Csináltak újszülött korban hallásvizsgálatot, de sztem még 1 hónapja is hallott, nem tudom mi történhetett. :( Remélem csak a fürcsi víztől dugult be neki, és ezért hall rosszabbul.
Nekünk Eszti csinálja ezt sokszor. Fogalmam sincs mitől. Én benézettem a torkába, semmi baja.
igen, egyet kaptak most, jövő hónapba kapnak megint 2-t. Lillus még mindig kicsit meleg volt, reggelre kialussza sztem.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok!
Silver! Gratula itt is! Te hogy vagy? Örülök, h sima és jó élmény volt a szülés, sztem ez is sokat számít!

Macs! Jaj de jó!Drukkolok, h minden rendben legyen, és itt kint szépen megnőnek majd! Még annyit biztatásul, h az intenzíven, ahol most szegény kis Jonóm van, több a fiú, és az ottani orvosok, nővérek is mondták, h a lányok szívósabbak, Kitti is le fogja küzdeni ezt a hátrányt, ami most a súlya miatt látszik. Amilyen pálya van mögötte, biztos vagyok benn, h életre való kiscsaj. És persze a kissrác is. Nagyon megérte ennyit küzdeni értük!

Abbey! ne izgulj. az nagyon jó, h elviszed, de inkább némi fülgyulladásra gyanakszom, attól remekül lehet átmenetileg csökkent hallású, sőt süket a gyerek. A második fiam, akinek 2x is ki kellett venni az orrmanduláját, mert visszanőtt neki, ezt a süketséget többször is produkálta, most meg zongorázni tanul, és remek hallása van. Ha egy hónapja még jól hallott, akkor inkább effféle lehet! Azt viszont fontos elmúlasztani!
Tejcsi: látod, csak kellett egy kis idő, h utánuk állj! Mibe teszed el a mélyhűtőbe? Ahol én kérdeztem, anyatejgyűjtő zacsi hiány cikk!


Rólunk: agyvízből már nem tenyészett ki a baci, vérképe jobb, gyulladás lejjebb ment, tehát az antibió valszeg eltalálta a dög bacit!egyedül lélegzik, ált. cumisüvegből eszik, most 60 ml-ket kap, 3 óránként. ami aggasztó, h alacsony a vércukra, nem értik miért, meg észleltek némi görcsös tevékenységet a szája körül. Csináltak tegnap EEG-t, úgy tűnt nem rossz, de orvos még nem látta. az egyik fülét tegnap is föl kellett szúrni. Én is aggódom a hallása miatt, ráadásul van egy ex sporttársnőm, aki gyerekkori agyhártyagyula miatt hallássérült. egyébként valószinüsíthető, h a füle felől jött a fertőzés, és nagyon gyors volt!
Szóval úgy tűnik kifelé megy a betegségből, (nem akarom elkiabálni), de a következményektől nagyon aggódom: fog-e rendesen hallani, vissza tud-e állni szoopizni, stb egyéb agyi tünetek. Most még kicsit olyan a gyerek, mint egy narkós, akit most szednek le a szerről. Ezt is iszonyú érzékelni, néha mintha rám nézne, tartja a kontaktust, aztán "eltűnik hirtelen ebből a világból". Nézte fejlődés neurológus, egyelőre nem talált semmit, de még sok vizsgálathoz nem elég erős, nem mozog eleget.

Köszönjük a drukkolásokat, imákat, pozitív gondolatokat és energiákat. Éreznie kell, h mennyien vele vagyunk!

Claire
claire
 
 


Claire!
Jól alakoltok, ez biztató, hogy megy lefele a gyulladás. Az, hogy bamba, nem csoda, tele van gyógyszerekkel. Mennek a drukkok.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Macs, Silver gratulálok nektek!

Claire mennek továbbra is a drukkok!

Abbey remélem nálatok is csak átmeneti dologról van szó!

Mi múlt héten pénteken voltunk 4d-n, most már tuti, hogy kislányaink lesznek :D Mindent rendben találtak, koruknak megfelelő a méreteik, 700 és 680g a becsült súlyuk (pont 25 hetesek voltunk akkor).

Általában meddig szokták méregetni a babákat? Érdemes beruházni mérlegre, vagy elég bérelni? Mondjuk, ha fél évig bérlem, abból már tudok venni használtat is ami jó állapotú. Szerintetek?

Kiságyból ti milyen típusút vettetek? Érdemes hosszabb távra gondolkodni és átalakíthatót venni?
jukka10
 
 


Jukka, sztem nem kell mérleget venni, mi most vittük vissza. Az első 1 hónapban minden evést mértünk, utána már csak hetente és random szerűen 1-1-t. Fél évig sztem teljesen felesleges.

Ágyból mi faktum átalakítható ágyat vettünk, az 5-6 éves korukig jó lesz, utána meg már úgyis nagy ágy kell nekik.

Claire, én is a fülgyulladásra gyanakszom, bár nem látom, hogy fájna neki (ami jó). De kedden úgyis minden kiderül, addig meg nem stresszelem magam. Jókedvű, játékos, jól eszik, uh csak nincs nagy gond.
Nagyon jó híreket hoztál, örülök, hogy épül felfele. Nagyon-nagyon szorítunk, hogy semmi ne maradjon vissza!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jukka!
Mérleg: a kórházban méricskéld a kajákat, ha jól esznek, nincs gond a szopival, akkor elég hetente egyszer mérni. Én pl. tiszta mérlegfóbiás vagyok, fél éves korukban kiebrudaltam a kölcsönmérleget. Ha cumisüvegesek lesznek a bébik, akkor felesleges, mert látod, hogy mennyit eszik.
Esetleg kérdezd meg a védőnőt, hogy ikresként nem kaphatsz -e kölcsön ingyen mérleget az első hónapokra.

Ágy: mekkora lesz a szobájuk? Mi fér el? Ez itt a kulcskérdés. Ha nagy, akkor érdemes valami kombi ágyat venni, ami átalakítható, ha kicsi a szoba, akkor úgyis csak a kisebb méretű ágy fér el.
Mi a terv? Egy ágyban fogod altatni őket az elején, vagy kezdettől külön?
vovanda
 
 


Sziasztok!

Joni: Tegnap lekerült az intenzívről normál osztályra. Már délben megszoptathattam, evett 70-et, mindenki hurrázott.
Aztán a gyosztály vezetője jól lehűtött, h a gyeerek messze nem olyan, mint egy 2 hósnak illik, és nem tudja megmondani, h ez a gyógyszerek hatása még, vagy károsodott. Tudom, h benne van a pakliban, de eddig a koponya UH-k jók voltak. Az EEG-n semmi görcs, voltak rajta tök jó dolgok, meg néhány rossz, pl némi féloldalasság, meg az agyi háttérfunkciók egy része lassult. Persze még nagyon benne van, a fejlneurológus azt mondfta, akut szakaszban nem lehet a vizsgálatok nagy részét elvégezni, majd utána. Egyébként du élénkebb volt, kevésbé volt bamba "narkós" tekintete, meg a sírása is erősebb már, eddig nyöszizett, ha az orvosok "dolgoztak rajta", sztem az az egészséges, h tiltakozzon.

Estére felment a láza, újabb vérvizsgálat, aminek nagyon jó az eredménye. Lehet, csak elfáradt az egész napos strapától, mert déltől minden étkezése önálló szopi volt.
Iszonyú nehéz volt otthagyni éjjelre. Szegény egyedül egy szobában.
Most ha lesz szobánk, beköltözünk Nonóval, kb 2 hét. Drukkoljatok, majd megpróbálok hírt adni!
Claire
claire
 
 


Claire!
Betegen nem lehet normálisan vizsgálni. Ki kell mennie a szervezetéből a fertőzésnek is, meg a gyógyszereknek is.
Ami meg az ijesztgetést illeti: a PICes dokik kicsit mindig borúlátóbbak, inkább mondanak kicsit rosszabbat, hogy aztán lehessen örülni, mint elhamarkodottan pozitívat, és aztán jó nagy pofára esés van belőle esetleg. Önállóan eszik, ez nagyon jó. Élénkebb, ez is biztató. Kitartást!!!!
vovanda
 
 


Claire, szorítunk továbbra is. Sztem is nehéz még ilyenkor bármit is mondani, majd ha teljesen felgyógyult. És ha kicsit el is maradt most, simán behozza még, az ilyen pici babáknak nagyon jól alkalmazkodik mindenük. Nem lesz semmi gond!!!!!! Ha lesz alkalmad, várjuk a híreket, de a fő, hogy legyetek Joni mellett!!!!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Macs hírek:

Balázs továbbra is jól van, már tejecskét és teát is kap :)
Kitti kicsit sárgult, így tegnap kék fény alá tették. Macs mondta, hogy nagyon iciri piciri így pelusban...tulajdonképp most látták először ennyire nekivetkőzve és nagyon kimondhatatlanul vékonyka picúr. Azt mondta dokinő, hogy ez a legkevesebb, még a kék fénytől picit fogyni fog :shock: , de majd több táplálékot kap, csak a szivecskéjén az a lyuk legyen rendben!
A botallo vezeték (ez a lyuk a szívén ami nem záródott be) kicsit nagyobb is mint szokott és ugye nyitva van. Ha teljesen stabil és a kék fényen is túl lesz, valószínű kap gyógyszert rá, amitől elvileg bezáródik. Remélhetőleg hamar jóra fordul minden és arról számolhatok be, hogy Kitti ugyanolyan eszeveszett fejlődésbe kezd, mint az ő okos és nagy bátyja, Balázs.
Macs jól van, bár pokoli kibírni este 9-től másnap 1-2-ig hogy láthassa a picikéit! Hétfőn varrat szedés és mehet haza :)
Már ez is nagyon jó, mert azért 2 hónapja a kórházban volt...nagyon ki van éhezve a külvilágra és az otthoni légkörre :)

eszter82
Budapest
 
 
 
 


Eszter!
Írtam privit.
vovanda
 
 


Sziasztok kedves anyukák és kismamák!

13 hetes kismama vagyok és csak a 12. heti uh-on derült ki, hogy két baba van a pocakomba. Meg is ijedtem rendesen, főleg, hogy ez az első terhességem. Mindjárt neki álltam a neten keresztül okosodni, de voltak rémisztő dolgok is, amíg rá nem találtam erre a fórumra.
Kb. 1 hét alatt sikerült ezt a sok hozzászólást végigolvasnom, és ez idő alatt teljesen megbarátkoztam a gondolattal, hogy ikreim lesznek. :D És a kezdeti félelmeim is elmúltak.
Köszönöm nektek!
mezi_84
 
 


Bocsi, nem tudja valaki, hogyan tudom beállítani, hogy lássátok az üzenetem végén a naptáramat (lilypie). A naptárat megcsináltam, de ott már elakadtam...

Előre is köszi.

Kellemes estét!

Beatrix
mezi_84
 
 


Sziasztok!

Én 2011. áprilisára várok ikerbabákat :wink:

Mezi
Hasonló cipőben járunk :lol: :lol: :lol: :lol:

(a 2011 áprilisi topikban ketten vagyunk ikres mamik :wink: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.03 17:55-kor.
Vendég
 


[quote="mezi_84"]B írta:mezi_84ocsi, nem tudja valaki, hogyan tudom beállítani, hogy lássátok az üzenetem végén a naptáramat (lilypie). A naptárat megcsináltam, de ott már elakadtam...

Előre is köszi.

Kellemes estét!

Beatrix


lilypien megcsinálod a vonalzódat.
Forum signatures: PseudoHTML, UBBCode and BB Code -ra kell katt
alatta megjelenik egy kódsor
kijekölöd... másolás...

babaneten bejelentkezel... lap tetején belépsz a profilodba... van egy fehér téglalap, oda kell beilleszteni a kódsort...
profilban is, hozzászólás írásánál is legyen kipipálva az aláírás hozzáadása...

Remélem, érthető... :wink:
Vendég
 


littlemommy, köszi a segítséget, mindjárt leteszteljük, sikerült -e. :D

Természetes vagy mesterséges babák?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi
Ügyes vagy!
Egy hét van köztünk :wink:
Babáim teljesen spontán jöttek. Nálam a 8. héten, egy UH-nál derült ki, hogy ketten vannak :lol: :wink:
Vendég
 


Littlemommy! Gratulálok hozzájuk. Hogy viseled a terhességet?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


[quote="mezi_84"]L írta:mezi_84ittlemommy! Gratulálok hozzájuk. Hogy viseled a terhességet?


Aránylag jól. Itthon pihengetek, szedek magnézium tablettát, vitamint...
Vendég
 


Veled mi újság? Hogy telnek a napjaid?
Vendég
 


Köszönöm jól vagyunk. Én még dolgozom, de péntekre már általában kipurcanok. December végéig szeretnék dolgozni, aztán majd meglátjuk, hogy a babák és a dokim mit szólnak hozzá. :)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


sziasztok, üdv itt nálunk! :)
Mezi
neked spontán babák? nekem is több hét volt, mire "észheztértem" :)
én mostanában mérgelődök, komolyan olyan érzés végigmenni az utcán, mint az állatkertben..mindenki jajjj ikrek, de jó, mutogat, behajol a babakocsiba.. fiúk, lányok, melyek melyik? a másik amitől ledöbbennek..nézdmákorányavanbeszarás :shock:

Macs, Claire mennek a szurkok!++++++++++++++

Abbey
csajaidnak milyen a bcg helye?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Újonc ikres kismamiknak üdv!
A "tejóégezekkettenvannak" típusú sokk az én életemből szerencsére kimaradt, lombikbabák, benne volt a pakliban. :D

Szivvi!
Tudom, hogy átélni nem vicces, rengeteget puffogtam én is az emberek hülyeségén, de most olyan jót röhögtem, ahogy ezt leírtad.
Mondom, hogy mire számíts. Lesznek magánszférát nem ismerő kérdések (lombik vagy spontán, császár volt -e, szoptatsz -e). Lesz, aki tapogatni akarja őket. Az oviban rendesen meg fog állni miattatok az élet, de a gyerekek legalább aranyosak.
Aztán kb. fél év, és azon a környéken, ahol rendszeresen előfordultok, megszoknak benneteket, megritkul a napi leszólítás. Igazi enyhülés pedig akkor várható, ha letettétek a babakocsit.
Nagyon terhes tud lenni, főleg, amikor tényleg tolakodóan rontanak rátok. Tapogatni soha nem engedtem őket, és rosszabb napokon keményen be is szóltam (a sokadik "ikrek?"-re pl. azt találtam mondani, hogy neeem, kölcsönkértük a szomszéd gyerekét is és vettünk hozzá egy ikerkocsit). De vannak nagyon pozitív tapasztalataim is. Egyszer egy idősebb nő jött oda, hogy hadd nézze meg az ikreket, mert neki is ikergyerekei vannak, csak már felnőttek. Meg olyan is volt, hogy egy pasi jött oda, hogy ne haragudjak, de a felesége ikreket vár, kérdezne...
KITARTÁS!!!!
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?