Mondjuk én eleve nem gondolnám, hogy van olyan kórház, ahol meg lehet vagy meg kéne valósítani azt, hogy minden szobában 24 órát legyen a babák. Maximum tényleg, ha egyágyasok. Gondolj bele, hogy van aki nagyon kemény szülésen, vajúdáson van túl, szeretne pihenni, aludni, de nem tud, mert a szobában egyszerre 3 gyerek sír mondjuk még a sajátja mellett. Egyik elkezdi, az felébreszti a többit, aztán annyi. Ha egy gyerek van egy szobában, még azt mondom, hogy oké, mert nincs aki felébressze. De szerintem annak igen kis esélye van, hogy mind a négy babóca egyszerre alszik és van ébren.
Na meg az is lehet, hogy egy anyuka azt mondja, hogy szeretné a babát, de az első éjjel rájön, hogy ha nem alszik, akkor kimerül, rosszul lesz, mittomén. Szóval mégis aludna legalább egy éjszakát nyugodtan, ami szerintem egy igen megerőltető szülés után nem extra kívánság. Szóval akkor mi van? Átrendezik az egész mindent? Költözés egy újabb szobába, ahol mondjuk már nincsenek bent a babák? Utána már a babával lenne, akkor vissza. És mondjuk 12 szülés után lévő mamából öt ezt csinálná, ha lenne rá lehetőség.
Ha meg egyágyasba lehet csak 24 órát babázni, máris egyszerű a dolog. Vihetik-hozhatják a bébit, sírhat bármikor, senkit nem zavar, és a mama dönti el, hogy éppen mi a legjobb, nem kell senki és semmi máshoz alkalmazkodni.
Szóval nekem teljesen logikusnak tűnik ez az egyágyas 24 órás rooming in.
De ettől még félre lettél tájékoztatva
(