Új privát üzeneted érkezett!

Viki!

Lemaradt az előző levél végéről. Nov. 02. az kedd az első szülésfelkészítő, úgyhogy ha nem aznap mész dokihoz akkor nem tudsz felszaladni, vagyis tök fölösleges ha a portán úgyis tudják.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Szerintem meg tudom beszélni az orvosommal, hogy aznap mehessek hozzá, hogy egy füst alatt mindent lerendezzek. Védőnőhöz is aznap megyek :o)
Mit szólsz a paprika botrányhoz? Jó, hogy mi kalocsait vettünk pont. Magzatelhajtó hatású is. Remek. Remélem nem lesz baja a bébinek tőle, bár mi nagyon kevés paprikát eszünk. Azért aggódom rendesen...
Nekünk a második babánk lány lesz az biztos. Mindig is éreztem - köztudottan boszi vagyok - és ráadásul ezt is jósolták, úgyhogy vita nincs Kép) Különben most is tudtam, hogy fiú, még mielőtt mondták, már kezdettől fogva éreztem, bár kicsit reménykedtem, hogy mégis lány.
Engem nem zavarna azért ilyen szinten, hogy ha a második is fiú lenne. Akkor lesz három. Ha meg az is fiú, akkor is még bőven el tudom nyomni őket egyedül is a súlyos egyéniségemmel Kép)
vantal
 
 


Mindenképpen kell mennem a jövő héten dokihoz 28. heti vizsgálatra. Kevés a vasam is, meg még egy két izé, úgyhogy megbeszéltük, hogy bemegyek valamelyik nap, csak még nem egyeztettünk. Majd hétfőn rácsörgök.
vantal
 
 

 
 

Sziasztok!
Olyan információt kaptam, ami eltér mindattól, ami az utóbbi időben a Dél-pesti Kórházról megjelent. Egy 6 hete szült lány mesélte, hogy a kisbabáját éjszakánként elvitték tőle (minden babát elvittek éjszakára, mint a régi időkben, nem volt az anyukáknak választási lehetősége), megitatták, bár ő kifejezetten kérte, hogy ne tegyék. Szülés után sem hagyták, hogy együtt töltse a babával a 2 órás megfigyelési időszakot, alig pár percre kapta meg a kicsit.
Számomra nagyon fontos lenne, hogy együtt tölthessem a kisbabámmal az első napok minden percét, és azért választottam ezt a kórházat, mert amit olvastam róla, megnyugtató volt. Ha azonban nincs 24 órás rooming-in, és nem veszik figyelembe a kéréseimet, kénytelen leszek más kórházat választani (pedig már úgy beleéltem magam!).
Segítsetek!!! Kinek higgyek, az újságokban megjelenő cikkeknek, vagy az első kézből származó híreknek? Lányok, akik mostanában a Dél-pestiben szültetek, mi az igazság?

Csákány doktor úr mit szól ehhez, az Ön véleményére külön kíváncsi vagyok! Elképzelhető mindez?
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


...én is kíváncsi vagyok...
vantal
 
 


Nem tudom mi az általános gyakorlat. Júliusban szültem, akkor úgy láttam elvitték a babákat. Nem tudom volt -e kivétel, vagy ha kértem volna maradhatott volna -e, mivel én nem kértem. Egyébként a 24 órás rooming-int szerintem amúgy csak akkor lehet, ha egyágyasban vagy, mert a többieket lehet, hogy zavarná a gyereksírás. És igen, a szülés után nekem is a hasamra tették pár percre, aztán elvitték, mert azt mondták fázik (valóban ment a légkondi a szülöszobában), nekem hátra volt még amúgy is egy altatásos vizsgálat. Aztán késöbb kérdeztem a férjemet, miért nem hozzák vissza a babát, ö azt mondta azért, mert telt ház van, ezért el kell hogy toljanak a szüköszobából, de mivel kispapa is velem van és mások szülnek, ezért nem hagyhatnak ott a közös folyosón, ezért kitoltak a kinti folyosóra, ahol meg nincs senki, aki vigyázzon ránk. Láttam mekkora aznap éjjel a forgalom, kérdeztem apát kérjem-e a gyereket, én látom pár óra múlva, ha neki fontos, kikövetelem a "jogaimat" , ö azt mondta hagyjuk (persze akkor még azt hitte, bejöhet látogtni a szobába), így nem erösködtem, Fogalmam sincs visszahozták volna-e.
Szerintem folyadékon kívül nem kapnak semmit, csak ha indokolt. Más kérdés, hogy ha adnak, akkor tájékoztatnak-e róla.
moncaberta
 
 


Sziasztok!

Nekem a barátnőm mind a két gyerekét itt szülte, az egyiket négy éve és négyágyas szobába volt utána, a másikat most márciusban és egyágyas szobába került, de egyik esetben sem lehetett igénybe venni a 24 órás rooming-et. Nem tudom ti honnan vettétek azt, hogy ebben a kórházban van ilyen.

Ha valakinek ez fontos tudom ajánlani neki a MÁV kórházat, de ott csak akkor van 24 órás rooming, ha a szobában a többi anyuka ezt nem ellenzi, vagy ha náluk is ottmarad a gyerköc.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


24 órást én nem hiszem, hogy be tudnék vállalni félnapos (vagy még hosszabb) vajúdás után. Szerintem úgy ki leszek lőve, hogy azt sem tudom majd hol vagyok. Szerény véleményem szerint nem baj, ha nincs végig ott a baba, mert úgy se tud rá az ember ilyenkor 100%-osan figyelni, az meg neki se jó. Azért bízom abba, hogy ellátják rendesen addig is, amíg esetleg én nem fogom tudni. Akiket ismerek, azok mind azt mesélték, hogy szülés után az is kemény dolog volt, hogy pl. egyedül lezuhizzanak, nem hogy a bébit nem tudták ellátni, de magukat is alig...
vantal
 
 


Hali Csajok!

Tünde, ezt hol olvastad? Nekem csak olyan infóm van/volt, hogy a kérésedre kihozzák éjjel szopizni, ha sír...
Nekünk mindkét manónál születés után pocakrarakás volt, aztán köldökzsinor nyissz, majd mentek a szülésznő+bébi+apa fürdés, mérickélés, névbediktálás (persze ebbe én is belekajabáltamKép) aztán a kicsit becsomizva visszakaphattam egy kicsit, aztán vitték az osztályra megfigyelésre. Azt nemtudom, hogy mennyi volt ez a kicsi, mert közben elláttak... De amikor a barátosnémmal voltam bennt szülni, akkor se az órát néztem... (az egyik kezemet a csaj szorította lilára, a másikban fogtam a kismanótKép)
Szerintem, ha Neked fontos a 24órás együttlét a babával, inkább más kórházat válassz...

Fogadott orvos/szülésznő témához:
Zsófinál a fogadott orvosom épp műtött... az épp ügyeletes doki próbált rám vigyázni, de nem ismert... nekem ez sokat számított, hiába másodszor szültem (nem beszélve egy csomó folyamodványáról a dolognak, na mindegy). Viszont ekkor már a szülésznőt megfogadtuk - Idát, akihez Daninál teljesen véletlenűl estünk be - és nem csalódtunkKép. A vajúdás alatt csak ő vizsgált, mindent meg tudtam vele beszélni (ez most fáj, így jó lesz, jaj ezt inkább ne stb...). Sokat számított, hisz mindkét csimotával 9 órát vajúdtam...

Na eldugulok,
Pusssz
Zsófi
csucsuka
 
 


Kritika a magyar szülészeknek
Az orvosok tehetnek róla?
RTL Klub Híradó - Molnár Anikó
2004-10-28 18:32:20

A Világegészségügyi Szervezet egyik volt igazgatója szerint a magyar szülő nők helyzete semmit sem változott a rendszerváltás óta. Marsden Wagner azt mondja, a változás legfőbb ellenzői maguk a szülészek. A Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet elnöke visszautasítja a vádakat.
A Világegészségügyi Szervezet nőkkel és gyerekekkel foglalkozó osztályának volt igazgatója azt mondja, a szülészet Magyarországon ugyanolyan állapotban van, mint a Szovjetunióban volt a kommunizmus idején. Marsden Wagner szerint a nőknek nincs, vagy nagyon kevés a választási lehetőségük van azzal kapcsolatban, hogy hogyan akarnak szülni.

"A régi rendszerben az orvosok fontos emberek voltak, és most nem akarják feladni a hatalmat, és nem akarnak lemondani a pénzről sem" - állítja a WHO volt igazgatója.

A Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet igazgatója szerint nem igaz, hogy az orvosok állnak ellen a változásnak, hiszen a professzor szerint a szülészek nagy része alulfizetett.

"Meg kell mondjam, hogy aki ezt mondja, hogy vállalja adott esetben az éjszakai munkát azokkal a kockázatokkal" – mondta Egyed Jenő, a Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet igazgatója.

A WHO volt igazgatója furcsállja, hogy amíg Hollandiában a nők 1/3-a otthon szül, Magyarországon hallani sem akarnak erről a hatóságok. A szülészeti intézet igazgatója kijelentette, hogy soha nem szavazná meg az otthonszülést. Hazánkban ugyanis a professzor szerint még mindig kétszerannyi csecsemő hal meg, mint az Európai Unióban, és nagyon magas a császármetszések száma is.
vantal
 
 


Sziasztok,

Én két hete szültem a JFK-ban. Nálunk sajnos császár lett a vége, a baba pedgi felkerült a koraszülött osztályra, így csak azt tudom leírni, amit a többieknél láttam.
A babák, a látogatási időt kivéve a mamákkal voltak. Éjszakára alapesetben elvitték a kisbabákat, de az a szobákban elhelyezett házirend szerint a gyermekorvos beleegyezése esetén éjszakára is az anyukájával lehet. Amenniyre én láttam, a mamák éjszakára "visszaadták " a babákat. Valószínű, hogy az éjszakázás csak egyágyas szobában megoldható, hiszen tekintettel kell lenni a többiekre is.
Én nagyon örültem volna, ha a baba velem lehetett volna, akár csak nappal is, de nekem csak naponta két rövidke alkalom jutott az első három nap, amíg inkubátorban volt a manó. Utána, három óránként mehettem szoptatni. Biztos vagyok benne, hogy valaki nem attól lesz rosszabb anya, hogy az első néhány éjszaka rápihen a következő hetekre, amikor igazán szükség lesz minden tartalék energiájára.
A csecsemős nővérek aranyosak voltak, bár én elsősorban a koraszülött osztályon dolgozókról tudok nyilatkozni. SOkak közülük úgy beszéltek a babákhoz, mintha a sajátjuk lettek volna.
Azok a csecsemősök is segítőkészek voltak, akik az újszülött osztályon dolgoznak, igaz őket kérdezgetni kellett, de akkor segítettek, készségesek voltak. Szóval nekem alapvetően jó emlékként maradtak meg a kórházban töltött napok. Persze jobb lett volna ezt az időt is a babával tölteni, de az ő egészsége volt az első. Szerencsére végülis minden jól alakult.
A választott orvos kérdésről: Nekem volt választott orvosom is és szülésznőm is. Amikor beindultak a dolgok, a szülésznőt hívtam fel az éjszaka közepén, vele találkoztunk bent a kórházban. Szépen elkezdtem tágulni. Abban maradtunk, hogy a dokimat még ráérünk felkelteni, egyelőre csak drukkolni tudott volna. Az ügyeletes doki az érkezésünkor vizsgált meg. Egyre jobban fájt mindenem, amikor elkezdett romlani a baba szívhangja. Akkor már össze-vissza jöttek a fájások, és persze nagyon meg is ijedtünk. Egyre jobban kezdtem elveszteni a türelmemet, ezért egyre kevésbé tudtam magamon uralkodni. A szülésznőm hívta az ügyeletes dokit, hogy baj van (a dokim akkor már úton van). Az ügyeletes nagy nehezn megérkezett, megvizsgált és finoman szólva nem tudta eldönteni, hogy mi legyen. Arra még volt érkezése, hogy rám szóljon, hogy ne hisztériázzak, mert az a gyerekem életébe kerülhet. Nem mondom, pont erre volt akkor szükségem:-( Közben múlt az idő, a baba szívhangja finoman szólva nem javult. Szerencsére ekkor futott be a választott orvosom. Megvizsgált, és egy másodperc alatt el tudta dönteni, hogy császármetszésre van szükség. Az ő gyors döntéséből is látszik, hogy az ügyeletes kolléga mennyire bizonytalan volt.
A lényeg, hogy végülis mindenki jól van, bár azt a bizonytalan fél órát az ellenségemnek sem kívánom.
Ezt csak azért írtam le, mert a fentiek megerősítettek abban a véleményemben, hogy jól tettem, amikor orvost választottam a szüléshez. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ellenkező esetben is minden rendben lett volna.

Boldog babázást és babavárást minden kedve érintettnek.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Judit!
Először is gartulálok a bébidhez!
Hát volt jó és kevésbé jó is abban, amit írtál. Viszont sajnálom, hogy neveket nem említettél. Mármint, hogy ki a kedves szülésznő, és a szintén normális fogadott dokid, illetve nem utolsó sorban az ügyeletes orvos.
Ha nem akarod a fórumon, akkor megírnád nekem e-mailben? Jó lenne tudni...
vantal@inext.hu
Előre is köszönöm!
Üdv:
Viki
vantal
 
 


Az éjszakai babázásról:
általában az a helyzet, amit az előbb írtak, az anyák döntő része éjszaka nem akarja a babát. És a csecsemősösk sem egyformák... A megállapodás alapesetben úgy szól, hogy 24 óra rooming in az egyágyasokban van, mert a tapasztalatok szerint, ha a több (2-3) ágyasban valaki éjszaka akarja a babát akkor a sírás miatt a többiek nem tudnak phenni és tudjuk mindíg a "másik gyereke sír".
gyuri
Szeged
 
 


Sziasztok!

Hasonlók a tapasztalataim mint Csucsukának, pocakrakás aztán apa kiséretében fürdetés, méricskélés, aztán a bebugyolált szeretetcsomagot visszakaptam, még egy ideig (de hogy az pontosan mennyi volt nem tudom, de amennyire lehetett kigyönyörködtük magunkat babánkba). Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy én egyedül voltam a szülöszobán. Egyágyasba kerültem, és én éjszakára visszaadtam a gyerköcöt, mert jól jött az a pihenés. Nálunk Sára kapott pótlást, mondták, hogy táoszert kapott és, hogy mennyit. Illetve ha itatásra került a sor, azt is megmondták, hogy kb. hány milit kapott. Mondjuk én nem ágáltam ez ellen tekintve, hogy a tejcsim 3. napra lövelt be.
Viki!
CTG-re én is a terhespatológiára jártam (röpke 2 hétig, ez van az UH mellett, ugyhogy nem a szülőszobai szülésznőkkel találkoztam. Bár ahogy irtam már szülésznő terén is nagy szerencsém volt, mert ugyan nem választottunk előre, ennek ellenére egy nagyon kedves és odaadó szülésznő segített, akinek azota is nagyon hálás vagyokKép
Apás szülésről csak annyit, hogy nálunk bent volt a férjem, mondjuk ő amugy is strammul birja a látványt, bár a korházakat ki nem állhatja, de mindenesetre hatalmas segitség volt a jelenléte a támogatása, az hogy törölgette a homlokomatKép
Ja és sikeresen még csak el sem törtem a kezét, minden ujjperce megvanKép

Ágnes
hÁgnes
 
 


Gyuri!

Azt szeretném megtudni , hogy Dr. Pechtel főorvosúr milyen szaktekintélynek számít a kórházban. Nem tudom lehet -e ilyet kérdezni.
toncsi
 
 


Lehet, de nem biztos, hogy a válasz őszinte (merthogy a mundér becsülete) úgyhogy bíznia kell bennem.
P a helyettesem, távollétemben ő a főnök ...
gyuri
Szeged
 
 


Vantal!

Az ügyeletes doki nevét elküldöm a privát címedre.
A többieknek örökre hálás leszek:
Békési Erzsike és Dr. Hartman. Hozzá járok már 10 éve, és soha, semmiben nem csalódtam benne. Már több barátnőm is jár hozzá/szült nála az én ajánlásomra, és mindenki 100%-ig meg volt vele elégedve.

Sziasztok!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Gyuri!
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy mi a véleménye a 3D ultrahangról. Ezeket szakemberek kezelik? Ön szerint érdemes elmenni egy ilyen vizsgálatra, vagy csak a jó reklámmal ültetnek bogarat az ember fülébe?
Válaszát előre is köszönöm
Vadri
vadri
 
 


Adri: lehet, hogy komoly értéket nem képvisel (bár nekem már a 15. héten megmondták a bébi nemét pl.) de szerintem egy akkora élmény, amit kár kihagyni. Még olyan kismamával nem találkoztam, aki csalódott volna, és azt mondta utána, hogy nem érte meg az árárt. Össze sem lehet hasonlítani egy sima UH képpel! Mi még megyünk a 8. hónapban is, az biztos, mert még picuri volt a 15. héten, és pl. az arcát nem nagyon lehetett látni még. De olyat sima UH nem látsz, amit itt, nagyon közel viszi hozzád a bébit. Csak ajánlani tudom!

Bébi 15 hetesen
Kép
vantal
 
 


Vadri!

Én tegnap voltam 4d-s uh-n és fantasztikus élmény volt. Igaz, hogy picurka végig aludta vizsgálatot, de akkor sem bántam meg az összeget amit kifizettem érte. Nagyon jó volt látni, hogy már most milyen szép kisfiú. Rakok ide egy képet és döntsd el, hogy szerinted megéri-e.

Sys 29+1
Kép
sys
 
 


Gyuri
köszönöm válaszát.
toncsi
 
 


A sok orvosokat ért kritika mellé, illetve talán Vantalnak segitségként szeretném elmondani, hogy én a 37. hétben járó kismama vagyok. A 3.kisbabát várom, több mint 10 éve orvosom Dr. Somogyi Lajos főorvos és nagyon meg vagyok vele elégedve.Lelkiismeretes, emberi és szakmailag is a Topon lévő orvosnak ismertem meg. Az első csemetém '94-ben született, azóta több szülésznőt is megismertem és nyugodt lelkiismerettel állítom: hogy mindegyikük kedves, segítőkész, jó szakember!

Kedves Gyuri! Öntől szeretném megkérdezni, hogy mit gondol arról, hogy bár a naptár szerint 35 hetes terhes vagyok, az eddigi UH a méretei alapján két héttel nagyobbnak találta a kismanót, a múlt héten azonban csak kb. 2,5 kg volt, a BPD:87.9mm, a Th 79.5 mm. Én eddig úgy tudtam, hogy most, az utolsó hetekben nőnek legtöbbet a babák, az én kisfiam pedig az eddigi nagy ütemű fejlődés után eléggé lemaradt? Vagy mégis a naptár szerinti időpontot kell figyelembe venni (a Th akkor is kicsinek tűnik)? Talán túl aggódalmaskodónak tűnök, de a második kisbabám koraszülött lett (36.hétre született) a mostani terhességem előtt pedig 13 hetesen meghalt a kisbabám a pocakban, ezért izgulok most jobban!
Előre is köszönöm válaszát és minden jót kívánok! Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Vadri!
a 3(4)D Uh hasznos kiegészítő vizsgálat lehet szakavatott kezekben. A 20.hét körül valamivel több látható így mint a 18 hetes 2D ("hagyományos") készülékkel. De ez csak valóban szakember kezében van így!

Evikismama!
Gondoljon arra, hoyg a 40. héten születhet 2800 és 4300g súlyu gyerek is, ugyanolyan egészségesen! tehát a méretek, bár fontosak nem egyedül döntenek arról, hogy van-e gond az ujszülöttel. ebben a kérdésben olyan adatok fontosabbak, mint a CTG és flow. Ha ezek normálisak akkor a gyerek kicsi lesz, de egészséges. EGÉSZSÉGES. Ez a cél.
gyuri
Szeged
 
 


Keves Gyuri!
Köszönöm megnyugtató szavait!!!
A flow-ra azt mondta a főorvos úr, hogy ez nem, hogy jó, de kiváló. Ctg-re pedig jövő héttől megyek, bízom benne, hogy az is rendben lesz!
Még egyszer köszönöm!
Annyit még: Tanár úr fantasztikus, hogy "lejön közénk", hogy sokszor aprónak tűnő problémákkal is ilyen lelkiismeretesen foglalkozik! Minden tiszteletem az öné! Kívánom, hogy maradjon meg ilyennek! Nagyon jó egészséget és minden jót kivánok Önnek!
Nádai Éva

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Csucsuka, a 24 órás rooming-inről származó információim Vantal cikkéből származnak, ami egy csepeli újságban jelent meg, de úgy emlékszem, a Kismamában is hasonlókat írtak.
Köszönöm a válaszokat, bár nekem nagy csalódást okoztak. A kisfiam 9 éve csak nappal lehetett velem (Baross u.), a kislányommal 2,5 éve egyetlen percre sem választottak el bennünket. Ő az azóta sajnos bezárt csepeli kórházban született, ahová gondolkodás nélkül mennék szülni most is. Még pocakosként az első benyomásom az volt az ottani szülészeti osztályról (20 hetesen egy hetet bent feküdtem, a folyosó egyik végén a baba-mama szobák, a másikon a veszélyeztetett terhesek szobái voltak, közvetlenül egymás mellett), hogy "jé, itt nincs gyereksírás!". Miért is lett volna: minden baba megkapta, amire szüksége volt. Az ottani gyerekorvos(nő) szavait különösen igaznak érzem: az ember gyereke semmit nem változott a törzsfejlődés során, ugyanazok az igényei, mint minden kis emlős állatnak-kapjon anyatejet, amikor éhes vagy szomjas(!!!), és folyamatosan érezze az anyja testmelegét. Maximálisan egyetértek vele, és úgy érzem, jogom van (vagy legalábbis kellene, hogy legyen), hogy megadjam a gyermekemnek azt, amire szüksége van. Tudom, sokan másként vélekednek, nem is akarom meggyőzni őket, sőt, azt is megértem, ha valaki pihenni akar, de ennek ne az én gyerekem lássa a kárát! Neki elég trauma az, hogy elveszíti az anyaméhben élvezett zavartalan állapotot, és meg kell tanulnia alkalmazkodnia ehhez a kinti világhoz-hát legalább segíthessek neki!
Elnézést kérek, hogy így elragadtattam magam, nem akarok senkit bántani, csak nagyon-nagyon csalódott vagyok. Az orvosommal maximálisan meg vagyok elégedve, nagyon sajnálom, ha mégis váltanom kell, de lehet, hogy valóban nincs más megoldás. Azt ugyanis senki nem tudja nekem garantálni, hogy nem épp egy front kellős közepén indul meg a szülés, amikor esélyem sincs, hogy egyágyas szobába kerüljek (amit normál esetben eszembe nem jutna választani).
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Tünde: a 230-as hozzászólásban a Doktor már írta, hogy igénybe vehető a 24 órás rooming in. A cikkben is pont így lett fogalmazva: igénybe vehető - de nem ez az alap.
Most végül is az a gond, hogy többágyasba szeretnél menni, de ezzel a "szolgáltatással"? Vagy az egyágyas is jó lenne, csak tartasz attól, hogy nem lesz ilyen szoba?
Nemtom, de van ilyen szobából a kórházban van 3 darab, és én még sok embert nem hallottam, akik annyira külön szobát akartak volna. Biztosan van persze, de a kb. 20 terhes közül - akivel most rendszeresen tartom a kapcsolatot - egy sincs, aki egyedül szeretne lenni. Szóval szerintem azért erre van esély. Az első babások számítanak a többiek segítségére, tanácsaira - én is - ez a fő oka, a nem először szülők közül is sokan szeretnének inkább társaságba lenni.
Nem tudhatom, de azért én látok rá jó esélyt, hogy kifogj egy egyágyast. Persze ezt a Doktor tudná jobban megmondani. Mármint, hogy melyik szobára van nagyobb kereslet. De garancia nincs, az biztos. De van ahol van? Nem sok ilyen kórház lehet, de ez megint csak én feltételezem.
Gondold át, remélem még van rá időd, és végül jól döntesz.
Üdv:
Viki
vantal
 
 


Évi: jó ezt "hallani" :o)
vantal
 
 


Judit!

Ha megkérnélek a címemre írnál egy pár szól szülésedről, és az alább említett két emberről. Az az igazság, hogy én is hozzá járok a barátnőm ajánlására és idáig nagyon meg vagyok vele elégedve csak a problémám, hogy a barátnőmtől nem tudok a szüléssel kapcsolatban semmit kérdezni, mert komplikáció miatt mind a két gyerekét császárral kellett megszülnie. Nyilván nem konkrétan a szülés lefolyása érdekel,hanem e két ember hozzáálása és a te személyes tapasztalataid velük kapcsolatban. Ki az a Békési Erzsike? Őt külön válaszatottad, vagy valamilyen formában az orvos ajánlotta?

Ha van egy kis időd és tudsz nekem írni azt megköszönöm. nyimo@freemail.hu

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Vantal!

Nagyon édesek a képek a babáról. Képzeld én nov. 06-án megyek, akkor betöltött 20 hetes leszek, de nem gondoltam volna, hogy ilyen jól látszik majd a képen. Gondolom, hogy a nemét csak akkor fogják látni ha úgy fekszik?! Csak nehogy a hátát mutassa nekünk. Remélem mindent megtesz majd ami tőle tellik, végül is valami genetikai nem tudom mit kell rajta megnézni a rossz AFP miatt.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Judit!

Bocsi, de most jutott eszembe,hogy te is császárral szültél. Ettől függetlenül az orvosról és a szülésznőről még írhatnál egy pár sort.

Köszi

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Mtücsök: szerintem nagyon nagy élmény! A mi fiunk se nagyon akarta magát mutogatni. Amikor már kezdtük feladni a dolgot, akkot sikerült végül a dolog - de nem hasin, hanem végül hüvelyin. Más lehetőség nem volt, felajánlották, hogy esetleg megnézhetik így, mert hasi UH-n már megtettek mindent, de ő csak unottan könyökölt a méhemben, szorosan összezárt lábakkal. Mintha csak kocsmában lenne Kép) Én meg rábólintottam, hogy oké, nézzük meg. Ott meg simán látszott minden. Ezek a képek végül is nem a hasi közül valók.
Azért természetesen az a fontos, hogy egészségileg mindent rendben találjanak. De ez nem is lehet máshogy, majd meglátod! Kép
vantal
 
 


Jut eszembe! Ma 19(?) órától lesz a tv2 Magellán című műsorában a 3-4D UH-ról, és a magzatokról egy jónak tűnő kisfilm!!!
vantal
 
 


Sziasztok!
Vantal, a cikkedben te úgy fogalmaztál: "...24 órás rooming-in választható." Ez az én olvasatomban azt jelentené, hogy én döntöm el, igénybe szeretném-e venni vagy nem. Valójában sajnos esély van arra, hogy ez ne rajtam múljon, hiszen "az anyák döntő része éjszakára nem akarja a babát", ahogy a doktor úr írta.
Sződy Judit a Kismama magazinban megjelent cikkében(2003.05.01.) azt írja "24 órás rooming-in MINDEN SZOBÁBAN választható". Egy csecsemősnővér idézett szavai ugyanebben a cikkben: "Mivel a kicsik éjjel-nappal édesanyjukkal lehetnek, a vizitek nagy része a kórtermekben folyik. Csak akkor viszik be őket az újszülöttosztályra, ha "telt ház" van, és nincs idő végigjárni a kórtermeket."

Egyébként nekem sem jutott volna soha eszembe, hogy egyágyas szobát kérjek, szeretek társaságban lenni, és mindkét szülésemnél nagyon jó volt, hogy volt kivel beszélgetni egész nap.
Még nem döntöttem, hogy mi legyen, előbb mindenképpen beszélek majd az orvosommal, egyelőre nem sürgős.
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Az enyém szerintem stimmel, mert választható. Azt nem írtam, hogy minden szobában, és minden körülmények között. Részletesebben nem is írhattam erről, mert így is majdnem kihúzta a (férfi) szerkesztőm az egész rooming in részt, mondván ez nem lényeges. Volt még benne egy csomó más infó is, ami szerintem fontos lett volna, pl. hogy hány százalék a császármetszések száma stb., de az pl. egy az egyben nem került be a fent említett okokból...
A másik két cikkben már hibáztak, ez tény. Annyiból furcsálom a dolgot, hogy amikor én írtam a cikket, azt a Doktor átnézte, hogy megfelel-e a valóságnak. Ezek szerint a többieknél ez vagy nem történt meg, vagy nem tudom. Az ő nevükben én nem beszélhetek, és nem is véleményezném a dolgot...
De így megértem, hogy csalódtál :o(
vantal
 
 


Bocs, nem másik két cikkben, hanem a Kismama Magazinban - az egy, nem kettő :o)
Viszont ha a csecsemősnővért idézték, akkor lehet, hogy nem az újságírónál csúszott el a dolog, hanem nála. Vagy csak összezavart valamit a kollegína.
De a fő kérdés szerintem változatlanul az, hogy átnézte-e valaki ezt a cikket és rábólintott megjelenés előtt, vagy sem.
vantal
 
 


Mondjuk én eleve nem gondolnám, hogy van olyan kórház, ahol meg lehet vagy meg kéne valósítani azt, hogy minden szobában 24 órát legyen a babák. Maximum tényleg, ha egyágyasok. Gondolj bele, hogy van aki nagyon kemény szülésen, vajúdáson van túl, szeretne pihenni, aludni, de nem tud, mert a szobában egyszerre 3 gyerek sír mondjuk még a sajátja mellett. Egyik elkezdi, az felébreszti a többit, aztán annyi. Ha egy gyerek van egy szobában, még azt mondom, hogy oké, mert nincs aki felébressze. De szerintem annak igen kis esélye van, hogy mind a négy babóca egyszerre alszik és van ébren.
Na meg az is lehet, hogy egy anyuka azt mondja, hogy szeretné a babát, de az első éjjel rájön, hogy ha nem alszik, akkor kimerül, rosszul lesz, mittomén. Szóval mégis aludna legalább egy éjszakát nyugodtan, ami szerintem egy igen megerőltető szülés után nem extra kívánság. Szóval akkor mi van? Átrendezik az egész mindent? Költözés egy újabb szobába, ahol mondjuk már nincsenek bent a babák? Utána már a babával lenne, akkor vissza. És mondjuk 12 szülés után lévő mamából öt ezt csinálná, ha lenne rá lehetőség.
Ha meg egyágyasba lehet csak 24 órát babázni, máris egyszerű a dolog. Vihetik-hozhatják a bébit, sírhat bármikor, senkit nem zavar, és a mama dönti el, hogy éppen mi a legjobb, nem kell senki és semmi máshoz alkalmazkodni.
Szóval nekem teljesen logikusnak tűnik ez az egyágyas 24 órás rooming in.
De ettől még félre lettél tájékoztatva :o(
vantal
 
 


Amúgy a barátnőm is a Csepeli Kórházban szülte mindkét lányát, és ő pont arra panaszkodott az elsőnél, hogy nem tudtott sem ő, sem a lánya aludni a többi babától - a többiek meg az övétől, mert egyik ébresztette a másikat. Olyan kimerülten mentek haza, hogy csak na.
A másodiknál már egyágyast kért...
vantal
 
 


Hát ez remek. Most ugrott be, hogy a terhességem elején mindenki azt mondta, hogy ó, hát a hányás csak az első három hónapban van! Ahhoz képest én most is olyan "jókat" hányok, hogy - hát azt azért nem mondom, hogy öröm nézni. De ismét kezd mindennapos lenni. Szerintem én már így maradok Kép
vantal
 
 


Sziasztok!

Vantal!
Fel a fejjel Kép! Utána már tényleg abbamarad a hányás, ez tuti (szerintem)Kép!

Judit!
Megírnád nekem az orvosok nevét, akiket a szülésedről szóló írásodban emlitettél? Jöhet privát is: virga@axelero.hu

Én mióta dolgozom sajnos elég kevés időt töltök a neten Kép. Este mire hazaérek nagyon fáradt vagyok és persze Levivel is foglalkozom még ilyenkor, aztán beesek az ágyba aludni.
Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!
En uj vagyok itt, de Tundi28 mar ismerem.
6 hetes terhes vagyok, es szeretnek korhazat, orvost valasztani. Mivel erzsebeti vagyok, igy eloszor itt nezek korul.
Nekem az ifjabb Dr. Feketet ajanlottak. Szult mar nala valaki? Nagyon erdekelne!

Szia Tundi28!
Mi van Veled? Probaltam emailt kuldeni, de nem sikerult. Remelem minden rendben van!

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Doktor úr!

Lenne egy kérdésem. Eddig mindenütt azt olvastam, hogy az utolsó hónapban megy lejjebb a baba, és így könnyebbé válik a légzés. Egy héttel ezelőttig alig kaptam levegőt, és nem tudtam aludni. Azóta viszont tudok. De akkor, az eddigi kalkulációk szerint, még csak a 33-dik hétben voltam. Ez jelentheti azt, hogy előbb fog jönni a baba 3 héttel? Igazából nekem nehéz volt kiszámolni a fogamzás időpontját, mert előtte 2 havi is kimaradt, viszont a babakort az UH alapján ítélik meg. Az összes UH dec 11-re hozta ki, csak az utolsó látta 28 hetes helyett 29 hetesnek.
Mindenesetre holnap megyek UH-ra, és majd meglátom, mit mond a doki. De a hasam már jó nagy, az tuti. Mindenki azt hiszi, két baba van benne, pedig nem. :-) Eddig 42 kilóról 57-re híztam.
A másik furcsa dolog, hogy a vizesedés mellet a jobb kezemen az ujjak hegyei el vannak állandóan zsibbadva, és sokszor az egész kezem elzsibbad. Mi lehet ennek az oka?

Válaszát előre is köszönöm!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Mivel már többen kérdezték a történetemben szereplő orvosokat, inkább leírom: Dr. Csütörtöki volt az ügyeletes, ő volt az akinél nem szeretnék szülni.
A saját orvosom Dr. Hartman Gábor, benne továbbra is 100%-ig megbízom, és örökké hálás leszek neki, ahogyan Békési Erzsike szülésznőnek is.

Eszty!
A szülés előtt egy pár héttel nekem is elkezdett zsibbadni a jobb kezem. Lassan három hetes a baba, és még mindig zsibbad, sőt már a bal is...Állítólag magától el fog múlni. Már alig várom! Olyan érzés, mintha leforráztam volna.

Üdv,

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Judit és Eszty!

Én még csak 20 hetes terhes vagyok, de nekem három napja este és éjjel zsibbad a bal karom és a bal lábam. Ezzel a dologgal nem vagytok egyedül, de ha ezt ilyen sokáig kell elviselni akkor nem is tudom mi lesz?!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Nekem már a 25. hét óta csinálja a fesztivált a kezem. De ki lehet maszírozni belőle, és leginkább csak reggel jelentkezik a dolog.
Én most sómentes étkezésre raktam magamat a vizesedés ellen. Múltkor a bokám is dagadt Kép Azt mondják, hogy ez az étkezési mód nagyon hatékony, úgyhogy ma már így kajáltam. Lehet, hogy jót tesz, de hogy rémesen íztelen minden, az is biztos. Meg igyekszem természetes vízhajtókat kajálni. Banánt, kefírt, zellert ilyesmit.
Holnap megyek szülés felkészítőre!
vantal
 
 


Vantal!

Az jó,hogy neked csak a 25. héttől, hiszen nekem már a 20.-tól.

Tudja valaki, hogy meddig lehet fürdeni, mert gondolom, hogy egy bizonyos idő után nem tesz jót, hogy a meleg vízbe ücsörög az ember még akkor sem ha jól esik neki.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!
Judit, EZ FANTASZTIKUS!!! ÚGY ÖRÜLÖKKép Kép Kép!!! Én az idősebb dr Feketéhez járok (csak ajánlani tudom), akit te kérdeztél, az a fia. Őt személyesen nem ismerem, de véletlenül épp ő vette fel az osztályon telefont, amikor teljesen kiborulva az orvosomat kerestem (akkor tudtam meg, hogy baj van a babával). Nagyon rendes és együttérző volt, azonnal ment és megkereste az apját.
Nagyjából már rendben vagyok, bár vannak még mélypontok, de már előre nézek és nem a történteken kesergek - ez is valami. Várom, hogy leteljen a kiszabott 3 hónap, de valaki lelassította az időtKép.
Kaptam tőled egy e-mailt, még a műtét után, (nagyon jólesett, amiket írtál, bőgtem is rajta egy sort)válaszoltam is rá. Nem ment át?

Vantal, megértem, ha valaki pihenni szeretne, de ez nem változtat azon a tényen, hogy egy újszülöttnek szüksége van az anyja közelségére, testmelegére, stb. De ezt már leírtam, és meggyőzni sem akarok senkit, akinek nem ez a véleménye. Amit a Kismamában megjelent cikkről (csecsemősnővér nyilatkozata) írtál, azzal egyetértek. Valaki csúnyán eltolt valamit.
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Mtücsök: én kezdettől fogva zuhizom. Az elején a vérezgetés, meg a görcsök miatt le lettem tiltva, utána meg csak nem javasolt volt. Szerintem jobb kerülni a fertőzésveszélyt, úgyhogy marad a zuhany. Előtte is inkább zuhiztam, mert korábban meg a méhszájsebem miatt lettem letiltva róla, szóval nekem ez nem annyira nagy veszteség. Néha azért becsücsülnék, de inkább megvárom már ezt a 3 hónapot, ha 6-ot kibírtam Kép Holnapi szülésfelkészítő?

Tünde: remélem kicsit felgyorsul az idő, és minden oké lesz! Különben már annyit mondtad ezt a baba közelséget, hogy lassan komolyan kezdem én is úgy érezni, hogy jobb lenne, ha velem lenne... Szegényke tényleg kimegy a nagy ismeretlen semmibe, ahol maximum engem ismer "valahonnan" én meg leadom... Hát, tényleg nemtom most már mi a jobb megoldás. De én egyágyasba nem akarok menni semmiképpen, mert ott nem tudok senkitől segítséget kérni, ha bajom van (nem ugráltathatom folyton a csecsemősöket!) az megint nem jó a babának. Na meg az se, ha kikészítem magam, és nem pihenek legalább egy-két éjszakát. Igazából nemtom tényleg, hogy mi itt a jó megoldás. Az lenne az optimális, hogy ha minden baba mellé lenne egy-egy csecsemős, akik egész nap ott ülnének mellettünk - legalábbis az elsőbabások mellett mindenképpen - ellátnák a picit, de közben velünk lehetnének. Ilyen persze nincs, maximum egy magánklinikán. Szóval választani kell. Vagy-vagy. Ha már lenne babám, és rutinom, akkor persze egyszerűbb lenne, de így nem merném bevállalni. Félek, hogy a bébi látná ennek kárát.
De kezdem felfogni, amit írtál Kép
vantal
 
 


Tunde!
Megkaptam a leveled, csak a valaszom nem ment at. Sajnalom, hogy ki kell hagynod 3 honapot.
Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak a nogyogyaszokkal. Az elso biopsziat vegzett (HPV virus miatt, P4) erzestelenites nelkul, holott tudta, hogy mutet lesz mindenkepp. A masodik mutet utan "kacsa" (nem tudom pontosan minek hivjak azt az eszkozt, amit vizsgalatkor tesznek be) nelkul 5x nyult be olloval, es probalta kihuzni a mutetkor behelyezett tampont. Mondanom sem kell, hogy a sebben vajkalt. A harmadik felszivodo varratokat szedett ki. A negyedik vizsgalat nelkul akart kaparasra kuldeni, csak azert mert verezgettem (kulonben utolag kiderult, hogy a fogamzasgatlo miatt verezgettem)holott 2 honapja a mutetnel azt kaparast is csinaltak. Az otodik nagyon szuper volt, o Dr. Forgacs Vince volt, imadtam, de o nem vallal mar szuleseket. Aztan jott egy penzehes, akinel 100 eft egy szules, nekem annyim nincs. Az utolso meddosegi specialista volt, aki clostilbegytet szedetett velem medrollal UH nelkul, fel ev alatt sosem vizsgalt meg. Hat honap utan egyik vizsgalatnal belem magyarazta,20percen at, hogy terhes vagyok, masnap felhivtam, hogy negativ a teszt, mire csak annyit mondott, hogy akkor megse. Na mindegy, ezt csak azert irtam, mert nagyon felek mar az orvosoktol. Nekem csak fajdalmat okoztak.
Ezert felek annyira Feketetol!

Bocsassatok meg, amiert ilyen hosszura sikeredett a levelem

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Vantal!

Remelem, neked bejon a somentes dieta. En eleve mindent so nelkul eszem, megis meg mindig zsibbad. Lassan mar kezdem megszokni:-)

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Ezvicc!

Nekem csak annyi az egész esetedhez a hozzászólásom,hogy ha a Feketet olyan ember javasolta neked, akit ismersz és megbízol bennek, akkor ne kételkedj. Én az orvosomat a barátnőm ajánlására választottam, akiről tudom, hogy nagyon kényes és nem mindenkiben bízik meg stb. Tehát úgy voltam vele, ha neki ennyire bevált akkor én is csak elégedett lehetek vele. És ahogy másoktól is hallom jól választottam.

Vantal!
Elméletileg megyek holnap szülésfelkészítésre, majd keresek egy barna gatyós, fekete kapucnis vörös hajú lányt, egy kedvenc szabadidős pasival.

Kép

Kép
mtücsök
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?