Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Gyors kérdés hozzátápival kapcsolatban: új ízt mindig akkor vezetem be, ha az előzőből már jó adagot meg tud enni (pár nap). És akkor vmiből megetetek vele 150-200grammot, majd másnap csak 3 kanál újat, és kezdődik elölről? De ha mondjuk almát már evett, akkor a pl. áfonyás almát vagy sütőtökös almát is ugyanúgy fokozatosan kell bevezetni?
Kösziiii!! :-)

KépKép
seidelm
 
 


hello,

Juci: örülök, hogy sikerült időpontot kapnod a babakutatóktól. :wink: Én emailon jelentkeztem és csak egy ígéretet kaptam, hogy ha majd kellünk hívnak. :roll:

Mayday,Monde,Csöpplány - bölcsiről....
én sem szeretném Kriszt beadni 2 évesen, csak sajnos a szabályok nem teszik lehetővé, hogy itthon maradjon az anyuka. Május 1 után szülötteknek csak 2 év anyukázás jár. :( Nos, és így került a képbe a bölcsi, azt az infót kaptam, hogy minél hamarabb irassam be, mert nem lesz hely 2012-re.
Különben legszívesebben főállású anyuka lennék, úgy élvezem ezt az állapotot: a babázást. :D

Olyan hideg van!!! Előkerestem a kapott babaruhák közül a legmelegebb szerkót. Egy puffajkás, egész testet betakaró, kabát (vagy mi?).
Ti mit adtok kintre babára?

KépKép
charlott
 
 


charlott nálunk 10-12 fok van kinn, én body, rugi, kis póló + kapucnis macifelső + zokni + kisgatyó + 2 takaró. :D

moncsi, igen, fokozatosan. :)
szóval peti már evett őszit, az oké, de most ha őszi-almát adok neki, most csak 1-2 kanál, holnap 3-4, utána sok. :D

na lépek, éhen halok

ja én nem láttam Juli képét. :(

hibernia
 
 
 

 
 

Tegnap nem sikerült feltenni, le kellett kicsinyítenem. Már elküldtem, jól látszanak a hurkái :D

Juci

Kép
juci71
 
 


Őőőőő Hibernia, szerintem nem úgy van az! Szóval a fokozatosságnak az a lényege, hogy ki tudd szűrni, ha valami bántja a hasát, allergizálja a gyerkőcöt. Tehát ha már az alma átment a "szűrőn" (haha), de most ki akarod próbálni a céklát is, akkor almás céklából nyugodtan adhatsz neki keverve (mondjuk 5% cékla, 95% alma) nagyobb mennyiséget is, mert akkoris biztos lehetsz benne, hogy csakis a cékla okozhatta a bajt, ha egyáltalán...

Charlott, elvileg ugye 2012-től visszamenőlegesen vissza fogják állítani a 3 éves GYESt, amivel persze nem vagy ki a vízből, mert az 27000 Ft havonta, szóval a max GYED-et meg sem közelíti, de éhenhalni pont elég.

Csöpplány, ez a kitámasztás tök jól hangzik, bár nálunk még nincs rá szükség :) Párnával csinálod?
monde
 
 


no jó én azért gondoltam keveset először, hogy szegény ne nagy dózisban kapja, ha vmi puffasztja / allergizálja stb.
szóval a kiszűrés oké, csak érted. :lol:

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Éjszakát még mindig végigalussza Balut,csak cumi miatt kel.De azért ma kelt vagy 5ször :? Kicsit nyűgi ma,szerintem a hidegfront :?

Kitámasztás:van két szivecske alakú kispárna,és azzal :D Csak a két oldalához teszem,hogy ha fordulni akarna akkor ne sikerüljön neki :D

Juci:nagyon jók a képek,irigy hogy a férjed fotós :D Ilyen képeket szeretnék én is csináltatni :(

Hozzátápinál én úgy csinálom,hogy az új ízt magában adom,aztán mikor már többet eszik,akkor az keverem.Így meg tudom állapítani,hogy mitől mi baja van.Mert lehet sima sütőtöktől székrekedése lett Balunak,de amikor almával adtam akkor szépen kakilt.De így hogy külön kóstolt mindent,tudtam melyik gyümi mit vált ki.Aztán keverésnél meg megnéztem hogy úgy mit vált ki.Most már mindent kutyulok neki :D

Kintre:Balun van bent egy body,rugi,nadrág,zokni/cipő,És ha kimegyünk erre kap még egy kiskabátkát,és kapucni/sapka,valamint 1 takaró félbehajtva.

Na itt van a festő,már gletteli a falat :) Halad ez :D Én meg megyek megreggelizem :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok! Gyors leszek, mert megyünk hippes, felicitas-os cuccokat kiváltani. :)

Orsi, sajnálom az új állást. Mármint a hosszú távolléteket... :( Az éjszakai fázásra már én is sokszor gondoltam, de ugyanaz, mint Jucinál, esti szopinál még izzad a feje, aztán hajnalban szerintem fázik. :? Igen, a kartonvágót a dobozoláshoz írtam, ha már Hibernia szóba hozta Örkény: Tótékat. :)

Márti, sajnálom, hogy az oltás így megviselte Nórit is. Kezdek félni, nem ti vagytok az elsők, akik erre panaszkodnak most. Nóri a kis lábujj-rágó, aranyos! :D :D

Zsu, elfelejtettem kérdezni, hogy a képeken miről ismerjük fel anyósodat? :D Annyira kíváncsi vagyok! :)

Juci, vicces ez az éjjeli forgás, vagyis tudom, hogy nem az, de mégis. :D Éjszakai kelések ritkítására nincs ötletem. Engem annyira nem is zavar, hogy többször ébred Samu, de amit ma művelt...! Hajnal fél 4-től fél 6-ig ébren volt! Valószínűleg pukitól fájt a hasa, de tornáztatásra nem jött ki az összes, mert 10 percenként újabb jött. :) Ez a cipőfűzős történet nagyon aranyos! Én tuti elvörösödtem volna! :D De tök jó fej a pasas!

Tényleg! Mucus, Anita és a két Kriszta?!?

Figyeljetek lányok, nem akarok veszekedést, légyszi ne bántódjon meg senki! Segíteni szeretnék a következő cikkel. Most találtam véletlenül, nem is erről akartam olvasni. A babáitok érdekében szerintem olvassátok el, mert ha igaz, akkor inkább most kell változtatni, mint kamaszkorukban verni a fejünket a falba, hogy mit tettem?! Tudom, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, azért merem csak elküldeni. Légyszi-légyszi ne vegyétek tolakodásnak és bántásnak!
http://www.mamami.hu/kifelene/

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


barba de aranyos vagy ezzel a szabadkozással. :lol:
engem meggyőztél, bár ez könnyű volt, mert a mi kenginkben nem lehet kifelé hordozni, csak felénk nézhet őfelsége. :roll:

jajj orsi igen, ez "borzasztó"... :( én tök kilennék, de most legyél te a hárpia hogy megtiltod?? áááá, ez olyan gáz...

juci a képek baromi jók!!! mondjuk jó az alapanyag, de a megvalósítás profi munka, látszik. :)

na sír, jövök még

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Tegnap előtt túléltük a szemészetet, a könnycsatorna átmosást. Na megint az történt, hogy én túlparáztam a dolgot :-) 2 perc volt az egész, sírt, de ahogy vége lett már vigyorgott a dokinénire. El volt záródva a jobb szemében a könnycsatorna, vagyis valószínűleg születésekor meg se nyílt. Átmosták, most jó, reméljük nem záródik el megint. Kiküldtek a vizsgálóból a beavatkozás idejére, mondván, hogy nem fáj a gyereknek, csak szörnyű látvány anyukáknak, így menjek csak ki szépen :-(. Szar volt otthagyni és kintről hallgatni, hogy üvölt. De tényleg csak 2 perc volt. Viszont a Heim Pál Gyerekkórház egy horror.....1000 ember, gyerekek üvöltenek, sok beteg, sérült gyerek, 40 fok, szűk folyosók, ráadásul kocsival csak kb. 1 km-el messzebb lehet megállni..... még jó, hogy anyósom eljött velünk, így tudott segíteni cipelni, meg a váróban szórakoztatni a Babucit, aki a körülményekhez képest jól viselt mindent.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Barba, dehogy vesszük bántásnak a cikket! Legalább is én. (bocsi, más nevében nem nyilatkozhatok, de szerintem ők se) Szóval, igen, tudtam, hogy nem lehet kifelé, csak az a szomorú, hogy mikor mi megvettük a kengurut, akkor még nem tudtam....(persze utána nézhettem volna a neten előbb is...) Na és 22ezret kifizettünk érte, alig vártam a betöltött 3 hónapot, mert a tájékoztatójában az van, hogy attól kezdve lehet kifelé..és erre tessék! Felém lenni meg utál, mert nem lát ki rendesen....hátamra ezt a fajtát nem lehet kötni, se oldalra...szóval ennyi.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Barba, nagyon egyetértek a kifele hordozásról!

Én még nem jártam gmailen, mostanában milyen nagy ott az élet :) Ha lefekszenek a gyerekek, megnézem. Sajnos Ábel még mindig nagyon köhög, de szerencsére nem krupposan vagy ilyesmi, szóval csak meg kell várni míg felszakad neki, 5 e forintot hagytam ma reggel a gyógyszertárban a sok cuccért, és ezek között egy antibiotikum sem volt.
monde
 
 


Köszi Lányok a hozzátápis tanácsokat! Annyit olvasgattam már a témában, összevissza ír mindenki, és tök jó, hogy Veletek meg lehet beszélni, ki hogyan csinálja!! Sokat segít ez a fórum. :-)

Most voltunk dokinéninél. Minden rendben, persze totál elképedt (mint minden hónapban), hogy Ádi mekkora. Mondta, hogy 1éves méret... :D Mondjuk ez már nekem is feltűnt. :wink: De legalább az izomzata is. :)

Barba,
tök jó ez a cikk. Én egyébként is magamfele-hordozás-párti vagyok, de így meg aztán főleg.

Orsi,
együttérzek, nehéz ez így, hogy Apa ennyit megy mindenfele, és sokat van távol. :-( De persze közben fontos, hogy az ember éreztesse a gyerekével, hogy Apa mindezt értünk teszi... de közben persze marhára hiányzik...

Kovmarti,
A Ringatót én is néztem (mi Érden lakunk), és a http://ringato.hu/-n meg tudod nézni lakhely szerint, hogy mikor vannak foglalkozások, mikor indul, stb. Én az ittenivel már fel is vettem a kapcsolatot pár hete, mondta, hogy tök jó és menjünk, csak sajna Ádival akkor betegedtünk le. Itt szerdánként van, remélem jövő héten már el tudunk menni - kivi vagyok...

Nadina,
elég durván hangzik ez a Heim-es sztori... :-( Remélem nem kell megtapasztalnia senkinek egyhamar!

KépKép
seidelm
 
 


Nadina, örülök, hogy túlvagytok az átmosáson, részvétem, de lényeg, hogy most már minden OK. A jövőre nézve mondom, hogy a Heim Pálnak van egy belső saját parkolója, a kórház háta mögöttről lehet beállni a kórház területére, ha jól emlékszem még májusban voltam ott a fiammal az ortopédián, akkor 200 Ft volt a parkolási díj óránként. Pocakfájással mi újság? Javul?
monde
 
 


Köszönjük a dicséreteket, tényleg párom érdeme, én is szeretnék még hasonló jó képeket de persze magunkra sosincs idő, közös képem nem is nagyon van a gyerekkel, mert ahhoz meg össze kéne magamat is kaparni egy kicsit jobban, hogy kinézzek valahogy :) Nem tudom Ti hogy csináljátok, de nekem a saját öltözködésemre most alig jut pár perc, csak felkapom ami a kezembe akad, rám jön és még szoptatni is lehet benne :oops:

Hirdetni nem szeretnék, de párom természetesen vállal baba-mama fotózást is, meg bármi más fotózást is.

Barba sajnálom az éjszakát, nekünk most jó volt, a 2 kaján kívül csak 1x kelt, de azt sem sírva, hanem játszott a rácsvédővel :shock: Visszaaltattam és nem kelt többször.
Hordozás nálam is mint Hiberniánál, nem lehet vele kifelé, tudtam, hogy nem jó úgy, de nem tudtam pontosan, hogy miért, most már tudom, köszi :)

Monde Ádinak jobbulást!

Nadina örülök, hogy túl vagytok rajta, mi is ugyanígy voltunk, jobban izgultam mint kellett volna, bár valóban rossz volt hallani, hogy sír de gyorsan megnyugodott Juli is az átmosás után és azóta teljesen tiszta a szeme :) Heim Pált sajnálom, nálunk a rendelőben nagyon rendesek voltak, azonnal behívtak mikor látták, hogy pici babával vagyunk.

Megyek mert megint peluscsere. Tényleg nem tudom, hogy hogy van ez, de nálunk még mindig napi 3 nagydolog van... és legtöbbször kaja közben vagy közvetlen utána :oops: Mondjuk azért örülök neki, mert így tudom, hogy eleget eszik.

Juci

Kép
juci71
 
 


HAli!

Azta..megint mennyit írtatok :D
Hibernia nagyon tuti a kecó... de ez akkor az amibe nem mentek ugye? vagy már elvesztettem a fonalat :oops:

Barba anyósom akinek sokat van a kezében a gyerek vigyorog mint a tejbetök és kék-fehér csíkos ruhában van.

Kifelé hotdozás..nyugi, nem bántasz senkit..őszintén én sem vagyok ennek híve és lám mégis így hordozzuk....most jó szar anyának érzem magam de védelmemre Gabi máshogy nem bírja és a babakocsit sem szívleli..szóval valami kell..és azért nem abban van állandóan bár az elmúlt pár hétben sokat volt benne amúgy nem visszük túlzásba..háton meg még nem hordozhatjuk sajna pedig azt már nagyon várom... Ez van minket is így hotdoztak mégsem lett bajom. Persze tudom ez még nem jelent semmit.....

Juci ezek a képek..nagyon tetszenek...tök tuti hogy van kéznél egy profi fotós :D

Nóri nagyon cuki :D

Csöpp ez a felfordulás..tényleg le a kalappal... én terhesen is ki volt tőlem nem hogy gyerekkel... á... szóval kitartást :D

Mayday még nem is írtam, örülök, hogy megoldódott a fülproblémád. Azt lehet tudni mi váltotta ki?

NAdi, jó hogy jelentkeztél, és jó hogy túl vagytok az átmosáson ügyes csajszi Gréti.

Ja nevek nekünk a köv ha lány lesz Gréti lesz :D Ha fiú én Marcit szeretnék.

Énekeltem a gyereknek a cápalit és cápetit és eszembe jutott Hibernia Petivel és egy esetleges palkóval :D

Oltás..nekünk a múltkori is űber brutál volt..előre fosok..5-én megyünk. Csak legyünk túl rajta aztán majd' 1 évig hanyagoljanak.....

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Anyós: ma jött volna, de hívott, hogy fáj a torka, így nem jön, de azért apóssal elküldte a kaját amit főzött nekünk, meg Julinak egy aranyos pólót. Bár szigorú egy asszony, de velünk nagyon rendes.

Juci

Kép
juci71
 
 


Ó de jó képek Juliról, tényleg nagyon édes, hogy koncentrál a másodikon, gondolom a vízcseppekre :D Ez a napi 3 kaki tényleg érdekes, de teljesen természetes állítólag. Nekem főleg azért fura, mert ugye a heti egy is teljesen normális. Nem is tudom írtam-e, nálunk most végre javult a helyzet, kétnaponta kakil Bori, de van, hogy napi egy is van.

Ja és Nórit is láttam, valamiért azt tegnap kihagytam, nagyon édes!És tök szépen tartja a gerincét már a repülős képen.

Barba, a fiad bemutat az egyháznak... :D Na mindjárt keresek én is keresztelős fotót, nekünk még ugye júliusban volt, B az egészet végigaludta, vízlocsolásostul, fejkencézőstül.

Szárítógép téma update, képzeljétek, már majdnem 3 hete megrendeltem, de mindig azt írják vissza, hogy gyártósori hiba van, és nem gyárt a gyár. Erre ma felhívattam a boltot a férjemmel, ott is hímeztek-hámoztak, mire a férjem betolta a "gazdasági válságos" ütőkártyát (mármint hogy ilyen időkben örülni kéne, ha valaki venni akar valamit, és nem heteket váratni), erre a faszi felhívta a gyárat, és kiderült, hogy az a modell amit én kinéztem, már nincs gyártás alatt, mert lecserélték egy másikra. Bakker, ezt a blamát, ha nem nyomjuk a dolgot, akkor mikor derül ki? Na mindegy gép még mindig nincs, majd talán a jövő héten. Még a héten pedig megint mázlim volt, mert megszáradtak, mondjuk színeset nem mertem mosni, az a gázosabb ugye...
monde
 
 


Monde Bori nagyon édes a nyári szettjében! :) Gratula a keresztelőhöz!

Juci

Kép
juci71
 
 


ha már kaksi...

reggel 1,5 órán át üvöltött (részvétem csigaby), már azt hittem, megőrülök, semmire sem reagált. sejtettem, hogy hasprobléma, dehát kora reggel azért ez gáz. oké.
következő kajánál (ő mindig kajcsi alatt termel, még hozzá a 2. kajcsi alatt :D pontosság a királyok erénye :lol:) érzem, hogy valami volt... még ez is rendben.
tisztába teszem, mondom, húúú, de jó, nem lett olyan a bodyja... erre észreveszem, hogy a háta közepétől a nyakáig tiszta barna, de úgy, hogy a pelus felett a derekánál nem, csak hátközéptől vállig. :shock: ott sárgult a vállán basszus. nagy nehezen levetkőztettem, vigyázva, hogy ahogy áthúzom a body-t a fején, ne legyen a füle, orra stb is kaksis, erre nekiáll pisilni.
szerencsétlen feküdt ott a kakiban, pisiben, a haja tök loncsos volt hátul, én meg majd meghaltam a röhögéstől.

végül megfürdettem, mert nem láttam jobb megoldást, de a durva, hogy nem is volt sok kaksi, normális adag volt, nem tudom, mihez kezdtem volna, ha mindezt megfejeli azzal, hogy szokás szerint egy hetes adagot ad ki... :D

hát ennyit akartam, köszönöm. :D

ja meg hogy majd küldök fotókat a lakásról, nagyon csecse, de zsu, a linken még egy régebbi választottunk van, de az sötétnek találtatott, úgyhogy kerestünk egy ugyanilyet csak világosat. :)

illetve nekünk is Grétink lesz asszem, ha lány lesz. :D

na rohanok, tesómnak esküvője lesz és szeretnénk csinálni nekik egy ilyen távolból írok kedvesem videót és most írom a forgatókönyvet. :lol:

hibernia
 
 
 


Hibernia nekünk is egy hasonló eset után került Juli a csapba :)

Juci

Kép
juci71
 
 


jah, hogy ahol egy csap van... :D úgy könnyű... :D

(nálunk ugye egy csapból jön a hideg víz, egy másikból a meleg, szóval ha kezet mosok vagy leforrázom a kezem vagy megfagyok)

hibernia
 
 
 


lehetetlen kovetni a topikot, annyit irtok! de hibernia majd bepisiltem a sztorin :D :D majd este jovok, maganyomban, apa ismét elrepult, de holnap mar jon. az elso az lesz, h az ebresztojét kikapcsoltatom vele :D

Elisa lassan zsebibabava valik, csak az olemben és szorosan belém csimpaszkodva jo ma. na megyek e kolykokért
s.orsi
 
 


Ügyes, kakis Pepke! :lol: :lol: Amúgy nálunk is napi minimum 3 kaki, mint Julinál. :? Mindig, amikor pelenkázom, mondom neki, hogy na nézzük, mit rejt a Samunadrág! (Van egy ilyen című cd-nk, de elég gagyesz.) És úgy bontom ki, hogy nagyon kíváncsian nézek, ő meg utánozza a mimikámat. :D Aztán attól függően, mit találtam felkiáltok, hogy pisi, csokicsík vagy kaki. Samu már előre mosolyog, amikor pelusozom. :D

Jaj, de szépek ezek a lányok! Juci, elküldenéd gmailre, hogy mennyiért vállal fotózást a párod? És azok ilyen műtermi képek? Mert nekem pont az a bajom, hogy mindig belóg egy szekrény vagy valami a képbe. :D
Bori de édes ruciban volt a keresztelőn! Jaj, egyszer csak lesz egy lányom (Napsugaram :) ) is!
Ja, szerintem nem gáz, hogy Napsi néni. :) Az én óvónőm Cunci néni volt! :roll: :lol: :lol:

Nadi, jó, hogy túl vagytok rajta!
A Heim Pál nagyon gáz! Mi sem megyünk vissza. Szerencsére kiderült, hogy a nő, akihez először kerültünk a Heim Pálban az ekcémával, nővéremék házában lakik. Megszereztük a számát, és szombaton megyünk magánba. A Bocskai úton rendel, közel az alléhoz. :wink: Inkább fizetek, mint rámenjen egy munkanapja a férjemnek, és idegeskedjünk órákat a sok sírós gyerek között. Ráadásul ott semmit nem lehetett beszélgetni, mert siettek, sokan vártak még.

Én nem tudom megnyitni a ringatós oldalt. :( Már tegnap sem sikerült, amikor Charlott küldte a linket.

Zsu, basszus, tudtam, hogy ő az!!! Bocs, hogy ezt írom, de ahogy fogja, rá van írva, hogy enyém ez a gyerek! Áááá! Szegény Zsu! :D
Menj már! Nem vagy szar anya! Amúgy nővérem is mondta, hogy Gabin látszik, hogy nagyon jár mindene (keze, lába..). Szerinte pár hét, és kúszni fog. :) Türelmetlen egy baba, lehet, hogy nagyon be fog előzni mindenkit itt a fórumon. :)

Szombaton megyünk a mamami boltba. :D
Ilyet kapunk Samuval:
http://tisztababa.hu/?oldal=2&kat=139&termek=1345
Tudom, bazi drága... De ez az utolsó hordozó, amit veszek. :D (Eddig csak a kendőt vettem, minden más örökölt.) Szeretem a kendőt, de most, hogy jön a sáros idő, elég bonyolult használni. És elég nagy helyet foglal.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


GYorsban..nyugi Barba.. nem gáz..én meg azt nem akartam írni, hogy az a nő akin látszik.."nyém ez a baba"
Szóval ja..szegény én...hétfőnként kilöknek az anyai tisztemből..na meg minden alkalommal ha meglát minket..

Ezért szoktam mondani aki el van ájulva hol lakunk...megvan az ára..nem is kevés!!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


JA és igen..Gabi kicsit szokatlan gyermek mert születése óta "vezényel" ahogy mi mondjuk és nem bírja ha nem éri elég inger.... kicsit fárasztó kölök kíváncsi vagyok milyen lesz nagynak....
De addig még sok vár rám :D

Ja nem is írtam nálunk fejlődés:

hason elvan 5-10 percig még hason nem nyúl a tárgyakért de mintha akarna :lol:
HAson próbál kúszni de még kicsúszik a lába, de ha megtámasztom halad

Háton nyúl a dolgokért meg is fogja két kézzel persze nálunk is minden szájban landol
Hason kinyomja magát

Fordulások még nem mennek csak 1x volt de szerintem az is véletlen.

HA fogjuk a kezünkben már ülne.... szerintem előbb fog járni mint bármi mást csinálni :lol:

Hibernia, köszi már értem :D

Húú még akartam de elfelejtettem :oops:
Majd ha eszembe jut jövök :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Ja, amit tegnap a gmailre küldtem, az eredetileg a családnak ment félig viccből, félig komolyan. :) Majd küldök keresztelősöket. A buliról nincs sok kép, és ami van, azon se nagyon vagyok rajta, mert ha én nem fényképezek, akkor senki. :evil: Megkértem öcsémet, erre nekiállt művészi képeket csinálni a kamrámról!!! Áááá! Köszi! :D
Ma készült pár jó kép. Samut nagyon vageszra öltöztettem. :) Vasárnap jött a 62-68-as családi csomag. :D Most meg itt írok, megy a zene, ő meg bealudt félig ülve az ölemben. :)
Ma tök jó napunk van. Fél 1-től 2-ig mászkáltunk, Samu aludt a babakocsiban. Vettem magamnak egy adag krumplifőzeléket (megkívántam). Itthon mire kipakoltam, és megmelegedett a kaja, Samu is fölébredt, szóval egyszerre ebédeltünk. :) Aztán beültettem a pihiszékbe, és elővettem a zsákmányaimat, a két kiváltott csomagot. Kb egy órát elvolt a székben, aztán félórát a játszószőnyegen, azóta meg ölben van, de tök kis nyugis, mosolygós egész nap. Most ébredt föl. Csomó ideig csak nézett maga elé, aztán kérdeztem, hogy alukáltál?, erre tök meglepődött, hogy itt vagyok. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


JA Barba, én is ilyen hordozót akartam, csak gyermekem extra magas elvárásai miatt lett a cybex mert azt 5 féle módon lehet alkalmazni.

Lehet csípőn is..csak rá kellene jönnöm hogyan hátha beválik..... nagyon magamba száltam ettől a cikktől :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Lányok titeket lehetetlen követni! :shock: :D
Tegnap délelőtt tornán voltunk, délután meg találkoztunk egy régi osztálytársammal. 3 éves a kisfia, jövő héten kezd dolgozni. Kár. Szülés utáni depressziója lett és nem tud belőle kikecmeregni :(
De jó volt dumálni vele, utoljára 3 éve beszéltünk.
Este jövök, gondoltam egy nap alatt nem maradhatok le nagyon, másfél oldal egy nap alatt :D Este nem is bírtam, ma meg egész nap visszaolvasok ahogy van pár percem.

Csöpplány - Anna itt nyüszögött már egy órája. Semmi nem volt jó neki, már teljesen kikészültem. Pont olvasom a fogas kérdésedet, gondoltam gyorsan bekenem (eddig nem nagyon kellett), egyből átváltott mosolyra, lenyomott egy fél órás nagymonológot, azóta itt fekszik mellettem és csöndben nézelődik. Szóval köszi :D

Ja igen és le a kalappal a felújítás miatt, nekem erre tuti nem lenne energiám.

Barba – sajnálom a dokit, tényleg minek kérik el a telefonszámot ha úgysem hívnak. :twisted:

Én próbálnék ismerkedni, de a legtöbben visszaköszönni sem hajlandóak nemhogy beszélgetni. Az orvosi rendelőben pl., ami elég gáz. Játszótér nincs csak több buszmegállónyira vagy gyalog, de az több, mint 1 óra távolság.
A kórházból többekkel tartom a kapcsolatot, rendszeresen beszélünk telefonon, de a személyes találkozó nem lehetséges különböző okokból. Ugye a mi babáink elég speciális helyzetben vannak és hála az égnek elmondhatom, hogy Anna az egyik legegészségesebb, leginkább problémamentes, legjobban fejlődő mind közül. Nekünk ugye nagyon nagy szerencsénk volt eddig.

Nálunk semmi klub nincsen, ez hihetetlen. Sokkal egyszerűbb lenne az életem ha tudnék vezetni. Akkor kimozdulnék bárhova kényelmesen, nem lenne gond, h nem bírom el a kocsit, h túl messze van stb.
Lehet el kéne kezdenem, mert ha picit nagyobb lesz, akkor játszóházba szívesen hordanám, de ugye nálunk az sincs a környéken. :(

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Charlotte – mi a XVI-ban lakunk és Ti?
Nálunk is úgy van, hogy ahol van kisebb gyerek, ott ebéd után el kell hozni a gyereket, a bölcsibe meg fel sem veszik, de sokszor az oviba sem. Ha terhes a mama, akkor apának kell beíratni, h ne lássák, mert erre hivatkozva simán elutasítják a felvételt :(

Hibernia – elméletileg utolértük magunkat mindenben, kivéve súly és hossz :). Túl vagyunk az összes oltáson, ha jól tudom 15 hós a következő. Szemészetre 1 éves korban kell mennünk rutin ellenőrzésre, a Péterfybe decemberben szintén rutin ellenőrzésre. Egyedül a csípő UH, amit nem csináltak meg, de ez már vicc számba megy :twisted:
Ami állandó programunk, az a gyógytorna hetente, de ez még jó sokáig el fog minket kísérni.

Nagyon jók a régi képek :D és az új kecó is nagyon szuper lehet, bár a költözés miatt nem irigyellek...

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Elisa délutan 15 percet aludt! igy mar fél8tol alszik. Fogalmam sincs milyen lesz igy az éjjelunk... alig evett vmit, mert olyan faradt volt...

Egyébként pedig ramjott az ehetnék. Ma délelott megettem egy tabla csokit, délben meg este meg olyan adagokat, h na...

Reagalni most nem tudok... majd késobb!
s.orsi
 
 


Csigaby, Orsi: bocsánat, azt hiszem miattam lódult meg a forgalom, de azt hiszem visszakapcsolok olvasó üzemmódba, mert ezt a tempót úgysem tudnám tartani, talán jobb is nektek :D
Ismerkedni sajnos én sem nagyon tudok, a rendelőben nem nagyon szólnak egymáshoz a mamák, a játszótér közel van, de ott meg már nagyobb gyerekekkel vannak. Pedig én is szeretnék ismerkedni, talán elmegyünk úszásra, vagy baba-mama tornára, ringatóra... majd nézek valamit.

Barbazso örülök, hogy ilyen klassz napotok van, nálunk sajnos ma extra nyűgi volt a kiscsaj, mindent be kellett vetni a szórakoztatására.
Fotózásról infót írom gmailre. Gratula a hordozóhoz, tényleg nem olcsó, de nagyon jónak látszik.

Monde: szárítógép :( én nemrég egy adagot szárítottam a géppel, de sajnos olyan gyűröttek lettek a textilpelusok meg a rugik, hogy alig tudtam kivasalni :( mondjuk teljesen szárazra állítottam, lehet csak félszárazra teszem legközelebb és akkor könnyebb a vasalás is.

Na jó, tényleg eldugulok...

Szép estét, jó éjszakát!

Juci

Kép
juci71
 
 


Nem gondoltam, hogy nálatok jön majd leghamarabb a kistesó... :lol: :lol: :lol: Én folyton sokat eszem, főleg így ősszel, jön a hideg, kell a fókazsír. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Nem jon a kisteso. Vagy ha jon, azt tényleg a golya hozza!!! alig talalkozunk, nemhogy....

Juci,
tundéri a kislanyod!!!! a szaritoval én sem szaritok csontszarazra semmit és egy adag mosott ruhat, két adagban szaritom. ha félnedvesen kiteregeted, nem kell vasalni szinte semmit...

Barbazso,
a nyugodt napért irigykedem, az éjszakaért mar nem annyira. Ma hajnalban Elisa is felébredt fél5kor. Hn5ig szopott és 5kor ujra felébredt. eloszor vartam par percet, mert hallottam, h szopja az ujjat, de aztan hallottam, h emelgeti a fejét. szerencsém volt, felvettem és par perc mulva visszaaludt. de utana mar annyit fészkelodott, h én megint nem aludtam. és 7.15kor végulis felébredt arra, h nekem fel kellett kelnem, pedig nem szokott...

Ismerkedés
lakik tolem 5 percre két velunk egyidos baba is. az egyiknek a nagytesoja Matéval jar egy osztalyba, szoval ismerem, a masiknak az apja meg a teniszoktato, szoval ismerem. Mondtam nekik, szervezzunk ilyen hazi baba-mama klubbot, hasznaljuk ki, h itt lakunk egymas mellett és babak kozott csak 3 hét kulonbség van. Nagy volt a lelkesedés! és azota is varom, mikor futunk ossze... Januartol majd kicsit nyugisabb lesz az életem munkaugyileg, akkor majd meghivom oket egy kavéra, aztan meglatjuk...
s.orsi
 
 


Nehogymá' visszaválts olvasóba! Banyek, férjem nem akarja a fotózást. Pedig én is a karácsonyi naptár miatt akartam. :( Azon a smilebox-on lehet azt hiszem naptársablonokat is letölteni.

Ja, az a szárítógép ügy tényleg nagyon dühítő lehet. El is felejtettem reagálni rá. Csomó mindenre elfelejtek. Hová lett az agyam?! Pedig még jegyzetelek is, miközben olvasok. :D

Csigaby, arra gondoltam, hogy nem akarsz írni a felicitasnak, hogy te nem kaptál a kórházban csomagot? Itt lehet:
http://www.felicitas.hu/hu/index.php?pa ... apcsolat2/
Szerintem érdemes lenne, tök szenyaság, hogy kimaradtál belőle. Ellenőrizni tudják, hogy nem kaptál, mert ki kellett töltenünk egy adatlapot, amin igazoljuk, hogy átvettük.

Na, kíváncsi vagyok Elisa éjszakájára... :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Szisztok!

Huhh,csajok nagyon pörögtök,esélyem sincs reagálni.Hosszú nap volt ez is,Balu jól van,már fél 9 óta szunyál.Képzeljétek ma elkezdett hátrafelé kúszni a kiságyban :D Aztán mire oda értem a fényképezővel,már csak szenvedett.Mindegy azért felvettem épp most töltöm fel,elküldöm a linket gmailre.Na meg megirigyeltem Petya evős vidijét és csináltam én is egyet,megmutatom hogy eszik Balu :)
Jajj meg elkezdettt Balu "pörögni" a kiságyban.Szép kis nyálcsíkot húzott maga után :D Na majd azt is elküldöm gmailre :)

Barba:azt a lapozható albumot hol csináltad?És hogy?Segítenél? :(

Na ennyire futotta most.Bocsánat :( Majd holnap mgpróbálom behozni a lemaradást,bár egyedül leszek,munkások meg ugyanugy jönnek.Holnap már glettelnek,meg ajtót pácolnak.Majd küldök megint fotót hol tartanak.Ja,és be lett ma üvegezve az ajtó :D :lol:
Na lépek :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


már én sem kísérlek meg reagálni mindenre, lehetetlen. Juci, írjál már, nehogy lelépj! :)

orsi a gólyán jót röhögtem. :D :D rossz napot sajnálom és szurk a normális éjszakáért.

én ma alig ettem :shock:, tesómék ajándékán törtem az agyam, szerintem tök jó lesz, csak a megvalósítás kissé nehézkes, holnap kivesz fél nap szabit a férjem haha. ha gondolkozom, elfelejtek enni, vizsgaidőszakban is fogytam mindig, nem híztam. :D

barba csatlakoznék a jó naphoz, a délelőtt brutál volt, ezer éve volt ilyen gáz, de aztán volt ugye a kaki és azóta angyalkát játszik Pepe. Játszik, nevet, alszik. Ma egész nap vagy 4!!! órát aludt, de szerintem nem beteg csak ilyenje volt.

csöpplány szép az új vonalzód!

csigaby a csípő uh-ról hogy maradtatok le? igen, én is ismerek pár korababát és hozzájuk képest Anna nem is korababa. :) szóval nem látszik rajta abszolút fotók alapján.

heim pált én szerettem... :oops: mi 2x voltunk ott ügyeleten (mikor ugye szorulása volt) és mind2x tök kulturált volt az egész. a csípővizsgálat is ott volt, ott a váró tényleg brutkó volt, de Peti jól bealudt és ugye miután tök kicsi volt, 10 perc után behívtak. :) szóval nekem jó emlékeim vannak - meg 5 perc volt kocsival, ez is olyan megnyugtató volt.

nadina, örülök, hogy túl vagytk a mosáson... :)

bocsi csak ennyi, próbálunk közben altatni

hibernia
 
 
 


Sziasztok!
Tök jó hogy ilyen sokat írtatok!

Nálunk Kristóf iszonyú sokat fejlődött az utóbbi egy hétben: fordul hátról hasra(van amikor 2 percenként van amikor egy napig sem), hason simán megfog mindent és nyomkodja a zenélős világítós játékát :P , folyton ülni akar, és utálja a babahordozót pedig eddig tökre szerette, úgyhogy mi áttérünk a 0-18 hónapig jó babaülésre mert az már menetirányba van és lát! A két nagy is hamar áttért erre a fajtára mert ők is utálták! :roll:

Mi a XVII. kerületben lakunk és itt nagyon aktív a babás közösség, van baba-mama klub amit én annyira nem szeretek de azért a babák kedvéért néha elmegyünk, és van ingyenes babamasszázs meg babatorna (az fizetős), meg zenebölcsi meg minden franc amit kitalálnak...
Meg későbbre rengeteg játszótér mondjuk mi látogatjuk már most a nagyok kedvéért, és a szülők sem fapofák, szerintem általában normálisak, mondjuk lehet azért mert Rákoshegy is olyan mint egy nagy falu, a városban lakunk és mégsem és pont ezért szeretem!

Ha bemegyünk a "Városba" a gyerekeim hangosan kiabálnak hogy odanézz villamos meg troli... mintha kukutyinba laknánk egyébként :lol:

Csöpplány nagyon szép lesz a lakás, mi tavasszal bővítjük a házat már előre félek :roll: , de muszáj már kellett volna csak vártuk milyen intézkedéseket hoz az új Csodakormány....de semmilyet :?

Ja igen a bölcsikérdéshez van olyan infóm, hogy valószínüleg kihagyható lesz a bölcsi mert kijött az új rendelet hogy 2,5 éves kortól mehetnek a gyerekek oviba, úgyhogy nagy szervezkedés van most a miénkbe is....
Persze kevés a hely!

Mondjuk nekem Boti járt bölcsiba 2,5 éves korától és nekem jó tapasztalataim vannak, ott 2 hét a beszoktatás és nagyon baráti, így sosem sírt és utána az ovit is simán vette! Ábel nem volt bölcsis mert ugye otthon voltam, és oviba az az 1nap "beszoktatás" hát meghozta az eredményét: 2 hónapig szenvedtünk reggelente hogy nem akar menni...mondjuk most már szreti...

na már megint sokat írtam, ritkán de hosszút :lol:

Megyek mert tanulnom kéne de nem tudok :roll:

kriszta0612
 
 


Elolvastam az örülj, hogy fiút..megnevettem, megkönnyeztem, köszi Hibernia!!! :D

Amúgy szita vagyok hiába olvasok mire leülönk fogalmam sincs mit írjak... rátérek én is a jegyzet készítésre :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Jó reggelt!

Juli reggeli után visszaaludt... ma hajnalban arra ébredtem, hogy sír az ágyban, miután 2 órával korábban evett próbáltam csitítani, de nem hagyta abba egyre hangosabban sírt. Felvettem, kicsit megnyugodott, gondoltam visszateszem az ágyba, de épp csak hajoltam vele és azonnal újra rázendített, gondoltam hátha mégis éhes, leültem vele és már kezdtem volna "vetkőzni" amikor látom, hogy békésen alszik a karomban. Majdnem felnevettem a hirtelen váltáson, de aztán eszembe jutott, hogy tulajdonképpen nem is ébredt fel csak álmában sírt. :shock: De ez úgy elszomorít, mert arra gondolok milyen hatások érhetik, ha éjjel ilyen rosszat álmodik, hogy ennyire sír álmában ráadásul azért is mert le akarom tenni az ágyába. Tudom, lehet, hogy ez hülyeség, de úgy sajnáltam :(

Csöpplány: Balu szenzációs, annyira igazi fiús :) és ahogy nyomja befelé a kaját, zabálnivaló :)
Nálatok is felfedeztem ugyanolyan játékot: a boci a lábán a mindenféle lógókkal, Juli imádja :) De volt már a zenélős virág (az is nagy kedvenc), meg volt valakinél (bocsi nem emlékszem kinél láttam) az Ikeás forgó a bogarakkal, na az nagyon vicces, ahogy kilóg a szájából egy szitakötő szárnya :)

Megyek reggelizni, szép napot mindenkinek!

Juci

Kép
juci71
 
 


hú mi ma 6.15kor ébredtünk, Pepke kiabált hogy menjünk oda. semmi baja nem volt asszem, csak unatkozott, pedig 10.30kor aludt el. :shock: máskor 10-8-ig alszik. :shock:
mindegy, 6.15-7.40ig szórakoztattuk és akkor evett, azóta meg itt játszunk. bolondgomba.

szegény Juli, álmában sírt? :shock: ez de furcsa! furi, hogy álmodnak, de ugye már az anyaméhben is állítólag...
virág nálunk is van, folyton dumál hozzá. :)

zsu, nincs mit, én is imádom főleg a rajzokkal együtt. :)

ja akartam írni, Barba, láttam ikeában textil gyümiket + farmot. elég drága volt. :( de a textilló mindent visz. :D

pilll :shock:

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Balu tegnap fél 9től aludt 3/4 7ig :) Jó kisfiú :) Viszont ma is keltem hozzá 3szor cumi miatt.Van valakinek ötlete?Mármint hogy ne essen ki a cumija?
Munkások már itt,épp glettelnek.Egyre szebb :D
Reagálni sajna nem tudok :( Balu most kelt fel,épp hogy reggelizni tudtam.Most még a kiságyban játszik.Tegnap küldtem képet meg videót Baluról.A képhez annyi,hogy az én kis vámpírom :D Egyébként céklát evett,de nem ízlett neki,gondolom látszik az arcán :D
Na megyek is. :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Honnan van nektek a beszélő virág?

Hibernia megkaptuk a csomagot...hát nem volt egyszerű kibontani :lol: De nagyon ügyes vagy :) Lasztit már jól megnéztük de még ezen kívül semmi, bár ma jött brendonos csomag is..abban meg vettem neki egy mindent tudó ciciát zenél, csörög, zörög, tükrös, színes meg rágókás meg amit el lehet képzelni...

Köszi a 2 meglepit is nagyon cukik vagytok.. bodít fel is avatjuk a napokban a cukrot meg már zabálom is :lol:

Csöpplány, Balu állati cuki. Az ahogy eszik is nagyon édes, na meg a mocorgás...

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Body-t akartam írni :oops: :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


szóval tegnap még 1x eljátszotta a nyakig fosós dolgot, bár ez nem olyan igazi nyakig, mert mondom, hátközéptől-nyakig tart, a derekát akkurátusan kihagyja. :D

azért hagytam abba az előbb is, mert mordult egy óriásit a hasa, majd megint jött anyag. ez hihetetlen... :shock: most vagy a foga miatt van "hasmenése" vagy a tápszer. :shock: durva.

ja barba, a csokicsíkon megbotránkoztam. fúúúúúúújjjjjj. :D

zsu, nem mondod, hogy odaért a csomi. :shock: hát mikor adtam fel, szerdán??? ez kemény. a laszti nálunk még mindig nagy szám, remélem Gabi is szeretni fogja. :) a jelly bean meg furi, furi, de olyan izgalmasan. :lol:

csöpplány cumi passz. nálunk egy az egyben kimarad a cumizás, nem szereti. furi, hogy Balu csak azzal alszik. :D
a nyálcsík nagyon vicces. nyálkör a gabonakörök mintájára, ufo-balu. :lol:

ja akartam már kérdezni milyen borzalmat eszik a képen a fiú. :D nagyon aranyos amúgy és tök ügyesen eteted. :shock: mi ennél 1000x lassabbak vagyunk ugye. milyen kanalat használsz?

monde szépek vagytok a képeken!! nem is tudtam, hogy megvolt már a keresztelő. :)

hibernia
 
 
 


samu bemutatása haha. :lol: :lol: kemény csákó.

hibernia
 
 
 


Hibernia:céklát eszik ott :D :lol: Mókásan nézett kit :D Egyébként asszem hipp-es kanál.Párom nővére adta,ők kapták ajándékba valami ajándékcsomaggal együtt a hipptől.Egyébként egy tommy tippie-s kanalunk van,na meg sima tesco-s is,így van vagy 8 kiskanala :lol: Amivel a vidin eszik,az az egyik hipp-es kanál :)

Képzeljétek,após elkóborolt.Reggel párom találkozott vele kb 200 m--re tőlünk,de nem tudta már hazahozni,mert így is épp hogy beért a munkahelyére.De elmondta neki hogy merre jöjjön.Aztá anyu hívott hogy fél 7kor becsöngetett hozzájuk,bemutatkozott és valami Tábori akárkicsodát keresett :shock: Aztán anyum útba igazította hogy jöjjön haza,de azóta se jött haza.Már kétszer voltam keresgélni,még párom is hazajött egy órára a melóhelyéről,együtt kerestük.Nem tudjuk hova tűnt.Mi van ha felszállt egy buszra???Ki tudja merre járhat már ?????És a gáz,hogy se a tárcáját,iratait,se kulcsot nem vitt.Most mi a fityfenét csináljak? :? Teljesen kikészít az öreg.Mikor párom megkérdezte hova indult azt mondta nem tudja.Teljesen le van épülve az öreg,és senki nem tud semmit csinálni!!!!Az orvos is eltessékel,hogy amig meg tudja mondani a nevét addig nem tehet semmit.Még ilyet?????És most se pénze kajára,és ha éjszakára se jön haza?????Útálom hogy nem tehetünk semmit,mikor az öreg ilyen gyagya.Az ágyhoz mégse láncolhatom :? Teljesen kivagyok.Lányok szurkoljatok hogy hazataláljon :?

Na megyek,Balu nyüszög.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


jesszus csöpplány ez komoly!!! párod mért nem kísérte haza? :? ha elkésik, ez van vagy nem értik meg? mi lesz így szegény bácsival? :( húúú ez nagyon durva. :(

hibernia
 
 
 


Én is ezt mondtam páromnak hogy igazán hazakísérhette volna,max betelefonált volna hogy késik 10 percet.Az a baj hogy párom nagyon fél hogy kirugják,mert most leépítések vannak,és nem akar adni indokot rá,hogy miért őt.Az én fizumból meg hát nem nagyon tudnánk megélni.Az a baj hogy a késést nem nagyon értik meg náluk :( Máskor is volt már hogy elment,de eddig mindig hazatalált,ezért nem is aggódott párom,csak útbaigazította,ott ahol talizott vele,csak egyenesen kellett visszafelé jönnie apósnak.Ezért sem akarta kísérgetni.Na most már mind1,hát majd hazakeveredik.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpplány, sajnálom! Ez tényleg nagyon durva. Szurkolunk! :wink:
Én is rögtön kiszúrtam a vonalzót. Nagyon csecse! :)

Hibernia, megbotránkoztattalak? Bocsi! :D Néha azt is mondom neki, hogy szangottál? :D (Derült égből Polly) :lol: :lol: Tök gáz, de ennél a résznél mindig fetrengtem a röhögéstől. :D Ha már témánál vagyunk, nálunk már ma volt 3 kakis pelus, és most rotyogott bele megint az ölembe. :)
A bemutatás.. Lassan elkezdem megnevelni, nagyon elkanászodott. :)

Folyt...

KépKép

KépKép
barbazso
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?