Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,

Minden anyucinak gratula a gyönyörű babucikhoz.
Akire pedig ez a csoda vár a következő hetekben, kitartást, szerintem őszintén mondhatom, hogy irigyelt helyzetben vagytok.

velem semmi extra, próbálkozom a diétával, mozgással, nem sok sikerrel mivel napi 14 órákat dolgozom.
Gondolkodom azon, hogy keresek itt Pesten egy másik dokit, akinek megmutatnám a papírjaimat, hogy ő lát-e PCO-t vagy sem.
Néztem már az MM-et, szerintem az mellett fogok dönteni!
etike

Ja, azt nem is írtam, hogy megkérdeztem a dokit, hogy ha 4 hónapja van peteérésem (1 nem clostis, 3 clostis - a nem clostisban viszont alacsony volt a progeszteron), és nem szedhetek több clostit, akkor mi lesz a következő lépés, ha most sem sikerül? A válasz: lombik... :roll:

Kép
xtina75

xtina: Ha nincs más "csak" a pcos, akkor inszemmel is sikerülhet, nem kell rögtön lombik. De ha nem segít a closty, akkor kérj beutalót egy meddőségibe, ők jobban értenek ezekhez a dolgokhoz.
vicky79
Budapest III. kerület

Korábbi szülés: Barbus 37. hétre született, de szerintem elég erős. Az tény hogy besárgult és a szopizás sem ment, de ezek ellenére stram kölyök. A doki szerint is csupa izom, bár ezt én is tapasztalom. Azért akinél nincs rá ok az tényleg várja ki a végéig. Bár az az utolsó 3 hét már nagyon nehéz lehet.
vicky79
Budapest III. kerület

Xtina,
szerintem elég elhamarkodott a dokid, hogy azonnal a lombikot mondta!
És meg sem csinálják egyébként tb alapon, ha nincs olyan ok, ami miatt nem lehet inszem. A tb 6inszemet áll, és csak ezek sikertelensége után engedik a lombikot, kivéve, ha olyan probléma áll fenn, miatt nem lehet inszem( súlyos apabaj, súlyos endó, mindkét oldali elzáródott petevezetékek).
És a lombik óriási hormon-pofonja sem hiányzik ám a szervezetnek, hidd el! Saját tapasztalat.
Amíg van más lehetőség, addig próbálkozni kell!!!!!!!!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Azt hiszem,mostmár ide is merek vonalzót tenni :wink:

Kép
Kép
zazzy

Tina!
Majdnem leestem a székről mikor olvastam, :shock: hogy a lombikot javasolják. Azt nem csinálják csak úgy kérésre. Vicky is írta, hogy van még az inszem is. Különben is, egyszer már sikerült teherbe esned. Lehet csak egy pici segítség kéne.

Zazzy!
Titkoltad vagy ennyire lemaradtam? Gratula! :D
franci

Zazzy,
itt is hatalmas gratula!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!

Húha,mennyi minden történt hirtelen. :o Nem sok mindenhez tudok hozzászólni. :oops: A clostit meeddig szabad szedni, hány cikluson keresztül?

Zazzy hip-hip-hurrááá! Éljen! :lol: :lol: :lol: :lol: Gratulálok!
szti1

szti: Én úgy tudom max. 6 hónapig, de az én dokim 3 closty-3 üres-3 clostyt javasolt. Csak én a második hármas ciklusra már nem neveztem be, mert nem volt pé-m tőle.
vicky79
Budapest III. kerület

zazzy

Gratulálok a kistesóhoz :)

KépKép
bettike83

zazzy: gratulálok
horibol

Zazzy!

Hatalmas gratuláció!!!!!! :D :D :D

Kép
mók

Köszönöm lányok,igazán aranyosak vagytok!
igen,így nyílt fórumon nem akartam túl korán nyilvánosságra hozni.
Ma már 38 mm volt a legkisebb babszemünk :wink: :D

Mók!
Téged is sok szeretettel várunk a bébimoziba!!!! :wink: Biztosan beleférsz majd a határidőbe! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,
óóóóóóóó yeeessss!!!!!! Kistesó útban! Ha jól emlékszem, te aggótál amiatt, mekkora lesz a korkülönbség, meg a szoptatás és met meg fogamzás kérdései stb... de látom megoldódott (de lehet tévedek és nem te voltál)
De a lényeg hogy nagyon gratulálok!!!!! :D :D :D :D

Eclipse
eclipse
Budapest

Sziasztok,

Jajj, ne essetek nem, légyszi :D :lol: Én sem akarok lombikot. Inszemet meg pláne. Ha van és volt peteérésem, egyszer már teherbe estem, terminált együttléteink vannak már 4 hónapja, akkor szerintem nincs értelme az inszemnek. Mivel ad többet? És 6x?? :shock: :shock: Nemááá!

Elmegyünk egy meddőségi klinikára, ahol csinálnak lombikot is, végigcsináljuk az előzetes vizsgálatokat is - de én még várni akarok. Ezt a ciklust tuti, és talán még 3 spontánt. Esetleg közben már elmenni az első konzultációra, ultrahang, baktérium-vizsgálat, összes papír bemutatása, stb. Van friss hormonprofilom, túlestem a Torch-on, a héten megcsinálták a rákszűrést... stb.

Most így elsőre megbeszéltem az "alkatrészeimmel" 8) , hogy tessék viselkedni, és spontán megfogantatni azt a babát végre, mert különben jön a csúúnya biológus bácsi!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mert azért éveket sem akarok várni csak úgy, spontán...

Kép
xtina75

zazzy,

G R A T U L Á L O K ! ! ! De jó, de jó, egy újabb pozitív példa!!!! Hurrá!!!!
xtina75

zazzy!
:D :D :D :D :) :D :) :lol: :lol: :lol: :lol: :) :D :lol: :) :D :D :lol: :lol: :lol: :) :) :D :) :) :) :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Zazzy,

hatalmas nagy gratuláció!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
gota79

én ma voltam endos dokinál, szerencsére felírta a metet. 3x500, és azt mondta, ha nem fog megjönni, akkor emeljük az adagot. azért írt beutalót a terhelésre is, bár nem néztem inzulin van e benne, vagy csak cukor.

Kép
gota79

Lányok, mi az a met?
Én ugyan már nem szeretnék babát, de PCO-m azért még van... és utálom....
ilduci76

hali.

Zazzy itt is gratula.)

xtina,lombik szerintem se kell,az inszem azert joval enyhebb beavatkozas,joval kevesebb hormonnal.
drukkolok a spontannak,ha egyszer mar osszejott...

gota meg mindig nem jott meg?nekem tegnap volt a masodik pem,eleg inteziven fajtam,kb mint amikor clostys kezelesem volt,azelott soha nem ereztem ilyet,ugy tunik a menzis gorcseim elmultak,helyette jott a pe-s fajdalom.

Kép
monyo83

xtina: Nálam csak az inszemes kezelésekkel volt pé-m, a spermákból is csak a tutikat kapod vissza és azokat beljebb juttatják. Csak akkor kell belőle hat, hogyha nem sikerül, vagy nincs más indok. Egyébként ha nincs olyan ok, ami miatt ne sikerülhetne inszemmel, akkor nem csinálnak lombikot. Csak ha már túl vagy az összes inszemen.
vicky79
Budapest III. kerület

Xtina nagyon jót írtál! Remélem sikerülni fog a baba spontán módon is. Így kell hozzáállni, ahogy csinálod, csak pozitívan.

Monyo de ez legalább édes fájdalom. Hogy örülnék én ennek. Mondjuk 3napja olyan szúrások vannak a bal petefészkemben, hogyha bal lábbal lépek, mintha kést forgatnának bennem. Kár, hogy semmi köze a pé-hez.
szti1

szti 4even keresztul en is orultem volna pes fajdalomnak,most nem tudok neki orulni,hisz mostmar nincs tetje a dolognak.
akkor mitol fajsz?

Kép
monyo83

Eclipse!
Igen,én voltam :oops: :lol: És ott tartottam,hogy siránkoztam,hogy elfelejthetjük a kis korkülönbséget,mert hol 40 hol 80 napos ciklusaim vannak,így mennyi próbálkozás fér bele míg vissza nem megyek dolgozni.Pláne ilyen ciklusokkal ez vaktában lövöldözés.Aztán (nem is olyan rég)itt siránkoztam a másikon,hogy mi a fene van már,már vagy 4 napja leszakad a hasam,de nem akar megjönni,ekkor elkezdtem mérni,és kiderült,hogy még csak akkor volt pé-m(negyvenakárhanyadik napon :lol: )így teljesen tudatosan sikerült :wink: Azért marha nagy mákom volt megint :oops: :D
De ez is elég általános tendencia,hogy a második már sokkal könnyebben összejön,mint az első :roll: Áprilisban kezdtem újra a metet(de még szoptattam)és aug.3-án sikerült. :wink:

Köszönöm mindenkinek a gratulációt!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,
szuper!!! most örülök a memóriámnak is, mert ezen kívül teljesen zizzent vagyok :lol:

Xtina,
nekem nem volt sem inszem, sem lombik, de bizony az inszem mellett voksolok az 100%
Lucuzsnak 3., Princzikének az 1. sikerült, pedig nekik is volt terminált együttlét bőven-bőven.

Meg kell adni ennek is az esélyt.
A lombiknak is rengeteg hátránya van, nem kicsi megterhelés a szervezetnek ahogy Meli is írta,jobb azt utoljára tartogatni.

Eclipse
eclipse
Budapest

Sziasztok,

Az inszemmel önmagában nekem nincs bajom, csak nem 6x. Mert ha nem sikerül 1x, 2x, 3x, akkor mivel ad többet a 4., 5., 6.? Ha sikerült már spontán, akkor minek az inszem, a lombik? Oké, nem lehet a végtelenségig se húzni, én nem akarok várni a sült galambra, de egy kis időt még tuti, hogy adunk magunknak. Már csak azért is, mert ez nem kis pénz, félre kell tennünk.

Szóval a magam részéről 1. idő, spontán, spórolás 2. konzultáció 3. amit a konzultáción mondanak, az lesz.

Kép
xtina75

Xtina,
na, így már egyértelmű!
Csak az előző hozzászólásodból úgy vettük ki, hogy azonnal lombikozni akartok!
De akkor csak félreértés volt! :wink:
Spontánkodjatok csak, meglesz majd az eredménye! :wink:

Eclipse,
nemsokára szülsz! :shock:
Te jó ég!
Hogy rohan az időőőő!!!!!!!!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Neeem, a doki javasolta a lombikot egyből, de direkt nem írtam először, hogy én mit akarok, legfőképp mert csak ennyit tudtam:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
xtina75

xtina: Nem tudom mi az inszemek között a különbség, én már nem is reménykedtem hogy sikerülhet. És Barbus bizony a 4. inszemmel sikerült. De hajrá spontán baba, még mindig ez a legkellemesebb módja a gyerekgyártásnak.
vicky79
Budapest III. kerület

Különben jó is, hogy elmondtam a véleményem az inszemről, mert nekem eddig még 0 ismerősömnek sikerült, szóval jó hallani a pozitív példákat!

Kép
xtina75

Sziasztok!

Minden összeesküdött ellenem. De per pillanat már a teljes közönynél tartok, jobbat nem tudok. Elmentem a nődokihoz a terheléses eredményekért. Meglepetés fogadott, mert elkészült az összes, így nem kell mennem pénteken a fizetősre. Aztán elmeséltem, hogy 4napja minden bal lépés rohadtul fáj, meg pihenés közben is nagy szúrások vannak a semmiből. Csinált hüvelyi uh-t. Eredmény: ne csodálkozzak, hogy fájdalmaim vannak, mivel a bal petefészkemben "lett" 2db 2,5cm-s ciszta. Persze a többin felül. Az egyik "normális", mert folyadék van benne. Éljen. A másik gáz, mert olyan anyagokból tevődik össze, ami az embrió fejlődéséhez kell (zsírszövet, majdani bőr, stb). 1 hónap múlva kontroll, ha nem múlik, műtét. De ezt nem akarom.

Meg tudnátok mondani, hogy ezek mennyire jó eredmények? Köszönöm.

Glükóz 0: 3,5 (4,1-5,9 mmol/l)
60: 5,3
120: 3,6 (4,1-7,8mmol/l)

Inzulin 0: <2 mIU/l
60: 39,7
120: 18,1

21. napon a tesztoszteron: 2,21 (0.29-1,42)
TSH-t nem csináltak, mert 31 napon belül nem csinálnak újat. :?

Mit írjak még?
szti1

Monyó,

igen még mindig nem jött meg. Rebeka előtt volt, hogy 1évig nem jött meg, úgyhogy nem csodálkozom. kíváncsi leszek, hogy a mettől meg fog e jönni. korábban nem tudom megjött volna e, de sosem vártunk vele sokáig, norccal meghozattuk.

Ilduci,

a met a merckformin és társai gyógyszer a Pco kezelésére szolgál, a 3as kezelés részeként.

Kép
gota79

Nekem több olyan ismerősöm is van, akinek inszemmel sikerült. És többnek már az elsővel. Talán elég a tudat.

szti: Sajnálom a cisztákat, de az eredményeid jók. A tesztoszteron talán magas, bár nem tudom hogy ezen a napon mennyinek is kéne lennie.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky köszi szépen. Bár nem értem, mert nem azt mondtátok, hogy a 120perces inzulin nem lehet magasabb a 0-s érték 5x-sénél? VAgy keverek vmit? :oops:
szti1

szti: De, de szerintem azért 18-nál nehezen lehetne kevesebb a terheléses. Talán az éhgyomori túl alacsony?
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok!

normális még az ha valakinek annyira hullik már a haja hogy látszik hogy kopaszodik pedig hosszú haja van? Mit tudnák még vele tenni a 3 kezelésen kívül? mert ez már durva
horibol

Szti,
sajnálom a cisztát!! :cry: Remélem megoldódik magától, és nem kell műtét!
Szerintem nem valami jók a terheléses eredményeid, mert a cukrod nagyon alacsony, és a erhelés után is 2órával már majdnem, hogy hipózól!
És a 2alatti éhgyomri inzulint is kevesellem, de ezt egy szakembertől kellene majd megkérdezni!
Ja, és a tesztoszteronod magas!E nem ciklusfüggő, állandóan a határértéken belül kellene lennie, mint a tsh-nak!
Mikor mész majd endokrinológushoz?

Horibol,
nekem is rettenetesen hullott a hajam egy időben, aztán bk.1évi 3as kezelésre kicsit csökkent a hullás, de még mindig ritka a hajam! :cry:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

CSak azért kérdeztem ezt a 5x értéket, mert lehet, hogy alapból normális lenne a 18. De mivel az éhgyomrit meg sem tudták mondani, csak ennyi volt a 0. perces inzulinnál, hogy <2. Lehet, hogy 1,8 volt vagy 0,9. Foggalmam sincs, számokban nem tájékoztattak. :( Mert szerintük a 0. percesnél a normális érték 2-29ig terjed. Én meg sehol nem vagyok. :?
Ja, a nődoki mondta, hogy a tesztoszteron nem vmi jó. Olyan, mintha kezdnék egyre rosszabb értékeket produkálni az idő előre haladtával. :x

Még egy érdekes dolgot láttam a leleten.
Ösztradiol: 1185! Ha netán ovulációnál lettem volna, abba belefér. De a 21.napon volt. Sőt a hőmérőzés szerint nem is volt pé-m! Azt már kitapasztaltam, hogy mielőtt megjön, kb 7nappal pár nappal feljebb megy a hőm 1 napra. Ez ma volt elvileg, ha a 36,4et annak lehet tekinteni a 35,9-36,1 hez képest. Ez most mit jelent? Mármint az ösztradiol érték?

Horibol sajnálom a hajhullást, de amiket olvastam, van ilyen. PErsze nem normális, de a 3as kezelés segít abban is. Fel a fejjel.

Meli az a hipózás, amikor hirtelen egyik pillanatról a másikra olyan éhes leszek, hogy szinte remegek, ideges leszek? Mert olyan van. :( Jövő héten kedden (okt 5.) megyek az MM-be.

Bocs, hogy ilyen hosszan írok. De óránként új kérdések merülnek fel bennem.
szti1

sziasztok.

szti sajnalom a cisztakat,nem lehet ettol magas az osztradiol?
teszto magas,de ez te is tudod.
en hipozasnal,remegek,ossze akarok esni,ideges nem szoktam lenni.iszok cukros vizet es elmulik,szerencsere nalam edig nem sokszor fordult elo.
nekem volt a terheleses cukrom 3,6,ezzel semmit nem csinaltak,masodszor mikor mentem azt mondta a csaj hogy ilyen nincs,marmint ilyen alacsony terheleses cukor,pedig a papiromon ez allt.
masodik terhelesemnel normalis volt a cukrom.igaz akkor az inzulin volt elszallva.

horibol sajnos nem tudok hajhullasban segiteni,nekem csak terheseg utan hullot nagyon,csomokban,de mostmar elmult.
gorbe?hogy allsz?

Kép
monyo83

Kép ilyen most :(
horibol

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára horibol 2010.10.04 17:07-kor.
horibol

remélem látszik a képeken nagyjából amit próbáltam elmagyarázni. Melinda neked is ennyire ritka?
Holnap beszélek egy másik dokival is aki elvileg csinál ultrahang követést aztán majd meglátom. Végre elkészült az augusztusi tesztoszteron eredményem is az 1,24 nmol/l lett. Bocsánat a képekért!
horibol

monyo83: görbe szerintem felejtős ez a hónap de megosztom én nem birok magamon kiigazodni az biztos. A hajam egyébként nekem is csomókba hullik és most már egyre többen jegyzik meg hogy kopaszodok és látszik tényleg. Holnap szerintem elmegyek fogorvoshoz is bár nem fáj egy fogam sem szóval lehet felesleges.

Kép
horibol

Horibol!
Nagyon sajnálom,tudom,mit érzel :cry: Az enyém is iszonyat ritka,de ennyire azért nem.Nagyon kevés van nekem is vékony szálú is,katasztrófa,és nekem eddig semmi nem segített.Még a terhesség sem.Pedig állítólag olyankor mindenkinek csudadús haja lesz.Hát én nem tartozom közéjük.Nekem is kb 10 éve borzasztóan hullik,2 naponta mosom,mert ha tovább hagyom zsírosodni,még rosszabb,rengeteg kijön.
Szóval én megoldást nem tudok,nekem sem sikerült semmit találnom,amitől jobb lett volna. :(

Kép
Kép
zazzy

zazzy: sajnálom hogy neked is hasonló a vicc az egészben a haj mennyiségem véget majdnem lekéstem az esküvőm 3 óra alatt nem száradt meg bura alatt teljes fokozaton most bőven elég az 5 perc.

Kép
horibol

Sziasztok!

Horibol hasonló problémával küzdök.Dús volt a hajam és amikor a gyógyszert elkezdtem szedni, még szebb lett, majd amikor a dokinő azt mondta h az eredményeim tökélesek elkezdett a hajam csomókba hullani.Egy évig ömlött a hajam a doktornőt kérdeztem és azt mondta h a hormonok (teszoszteron ) valószínüleg szabadon van a vérben nincs lekötve és ez okozza, de idővel javulnia kéne.Most eljutottam oda, h a ciklus második felébe jobban hullik, mint máskor, de a gyógyszert is csökkentetük közbe.
Vendég

Horibol,Mennyi gyogyit szedsz, mióta?
Milyenek az eredményeid?
Vendég

horibol: Az én hajam is így néz ki. :( Ha találtok rá megoldást akkor várom. Egy időben használtam a Varga hajszeszt, az valamicskét segített. Nem hullott kevesebb, csak több nőtt ki. Lehet hogy el kéne kezdenem megint.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?