Sziasztok,
gyorsan most reggel írok, mert, mert utána:
ilyen napom lesz.
Szóval a felmérés. A picik folyamatosan mondták, hogy írtak idegen nénikkel ( nev. tanácsadóból ), mérte őket másik néni ( logopédus), óvonéni íratott stb.... Aztán meg is nyugodtam, mert ami itt szóba került, az érzéseim érzik, hogy semmi gond velük ilyen téren.
Az óvonénieink szuperek, tényleg semmi gondunk nem lehet velük, külön kis csoportos fejlesztések, egyénileg odfigyelve . Ők már elmondták, hogy semmi gond, sőt nagyon rendben vannak.
Erre most szerdára kiirták, hogy a felmérési eredményket a nev. tanácsadó munkatársai értékelik a szülőknek.
Na, a tesztetjeink a következők lettek: Zsófi 30/30, Zsombi 30/29. ( nálunk pontban adták meg. ( ez pozitív , a %-os értékeléstől a falnak mászom).
Semmi gond, ők már 6 évesek , könnyebb nekik mint a tavasziaknak, ez látszott is.
Aztán amiről itt szó volt, ezek után jött, hogy mi nem jó!!!!!!!!!!!!!! Ilyen eredménynél! Zsófi nagyon magabiztos, így ha rossz a gondolat akkor a rosszat fogja végig vezetni. Zsombi ceruza fogása nem teljesen jó, így a pont levonás ezért volt! A hang képzésben 3 (!!!! ) van m indkettőnél, így logopédiára kell járni. ( helyben megoldjákl). Itt kérdőre vontak meddig cumiztak, ill. mennyit beszélgetek velük, hogy nem vettem észre?!
Na, itt eldurrant az agyam, vettem egy mély levegőt, s nagyon higgadtan elmagyaráztam nekik, hogy a papírok mögött 6 éves gyerekeket látunk, akik hús -vér kis emberek. Igen, Zsófi magabiztos, de semmi olyan mérvű dolga nincs amit korlátozni kellene, ill. a feladatsor neki ( ránézésre elsőre megmondtam volna) semmi nehézséget nem takart. Ő, olyan mint én nem izgul , nem görcsöl dolgokon, az sem izgatta volna, ha nem ennyire tudja. Zsombi ceruza fogás áltagos, olyan mint a többi fiúé ( apjának, Kristófnak is ilyen), megkértem őket ezt ne kezdjék el boncolni, mert Kristóf ez miatt 1 évet csúszott ( bár ő nem is rajzolt). Zsombi görcsös, izgulós, így biztos a ceruzát is jobban szorította, de nekik ezt látni kellett volna.
A cumizás nem volt sokáig, mivel ők ikrek, örültem ha elcumizgattak, és éppen nem sírtak.
A hangképzést nem vettem észre ( gondoltam nem vagyok logopédus), de segítem a munkájukat, otthon is gyakorolni fogunk.
Aztán leszögeztem, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, bár Zsombinál az az 1 pont.... Aztán elkezdtem mosolyogni, aztán ők is megtörtek.
Szóval itt tényleg nem az a cél, hogy felmérjék a gyerekek képességeit, hanem, hogy mint egy röntgen gépen átvilágítsák, aztán arra ügyelnek, hogy nekik legyen utána dolguk.
Ja, elmeséltem, hogy az ember ábrázolásuk olyan, hogy Zsófi a műkörmökig kiterjed, míg Zsombi a számokban imád lenni, valamelyik nap 68-ig leírta a számokat ( utána jönni kellett fürdenie).
Na, ennyi. Februárban újra írnak velük, akkor egy komplexebb , átfogóbb teszt lesz. Na, arra az értékelésre kíváncsi vagyok.
Lilla,
Zoé baba már most bontogattja szárnyit.
Nem foglalkozik a kiírt időponttal, sem az itt lévő találgatásokkal, majd jön Ő, ha úgy gondolja....
Köszönjük a szülinaposok nevében!
Nettke,
remélem Sári jobban van, köszi nektek is a köszöntést.
Rohanok....