Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Micsoda Musical- kölköket neveltek! :D Én meg csak irigykedek itt. :( Kb 3 éve voltam színházban... ilyen szempontból pont rosszkor léptünk le. :roll: Ari a fénykép, bár tényleg torz.... 8)

Meme

Hát, a 29 jobban hangzik, mint okt 6 (Cat-ék). :wink: Az még benne van a tűréshatárban.... mostanában úgy érzem, h ha nem indul meg, akkor jövő péntekre kilakoltatást szervezek. :twisted: Bár, tegnap a doki nagyon bizakodó volt....

Brigiről tudsz vmit?

Nálunk is külön jártak eddig edzésre, de most nagy a kísértés, h egybe letudjam egy tornával.... az edzéseik fele így is az volt eddig is. Elég jó, gerendáznak, felemás korlát is van, dobbantóval bukfenceznek, stb.... élvezték mindig. Na, majd kialakul. Szerencxsére félév közben is be lehet kapcsolódni.

Kata

Tényleg, mi lett végül a szájelhúzással???

Dá még most se nagyon rajzol, minden olyasmit kerül, amiben nem érzi magát olyan ügyesnek, mint Niki. Pedig ha épp rászánja magát, tud ő is. Arra már rájött, h ő is tud szépen színezni, olyan büszke magára, annyira örül- meg kell zabálni!!! Azóta csomót színez ő is.

Amúgy ha keresnek, biztos a legtökéletesebb gyereknél is találnak vmi fejleszteni valót.,....:roll: Néha kicsit már túlzásnak érzem ezt az agyba-főbe fejlesztést is. Az ember nyilván szeretne minden jót megadni a gyerekének... de minden apró kis hiányosságot "megjavítani".....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti

Ha ma kijönne, amire elég kevés esélyt látok :? akkor még pont nem mérleg lenne. :wink:

Igen, nekem is ez a véleményem: én se tudok a mai napig se rajzolni, az írásom ronda, mindig is az volt, de basszus, kitűnő voltam végig általánosban, elvégeztem az egyetemet..... azért talán csak nem akkora gáz ez.... :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Én már azt hittem, hogy ma 25-e van...

Igen, ezek a fejlesztések engem is tök elbizonytalanítanak. Szerintem se kell állandóan fejleszteni a gyerekeket, a külön órákat is azért próbálom minimálisra szorítani.
Én úgy gondolom, hogy ha bármi baja lenne a gyerekeimnek, akkor az ovónők csak szóltak volna (ők nagyon lelkiismeretesek, szóval ebből gondolom, hogy figyelmeztetnének). De ha ők nem is, anyósom csak mondta volna... Nekem egy gondom van velük, hogy irdatlanul szófogadatlanok, mintha nem is nevelnénk őket :roll: Én nagyon remélem, hogy ez csak életkori sajátosság. A folyamatos civakodást, meg vitatkozást is nehezen viselem, de ezzel azért nincs bajom, mert én a mai napig vitatkozom meg veszekedek a húgommal :roll:

Most pl. kinn az udvaron ütik egymást lézerkarddal :roll: Milyen anya vagyok, hogy hagyom???!!??!!

Képzeljétek: kormányzati tisztviselő leszek :shock: Még nem tudom, hogy ez mennyire jó, majd kiderül. Ezzel volt tele az elmúlt két hétben a sajtó, hogy a megtakarítás miatt kell azzá válnunk...

Detti

KépKép
kiliman

Detti

Gyerekek nálunk is állandóan egymást izélgetik. :roll: kb tavaly óta.... Sőt, most akármi olyat csinálnak amit szóvá teszünk, rögtön a másikra fogják. :twisted: Egyszerűen nem lehet "igazságot tenni" közöttük, mert képtelenség tudni, h melyik mond igazat. :twisted: Ha egyik elkezd bőgni, mert a másik csinált vele vmit, a másik is rázendít és túlnyávogja, még ha neki nincs is baja.... kész vagyok tőlük. :roll:

A neveletlenség is nagyon megvan. Niki mindig is önfejű volt, de most!!!! :shock: Nála legtöbbször ötletem sincs, h mivel vegyem rá bármire is. Totál rejtély nekem. Dáviddal több szerencsével járok, vele jobban meg tudom értetni mit akarok és miért. De pl Robi vele se boldogul. de vigasztal, h ő Nikivel se, pedig náluk mindig nagy volt az összhang. :wink: Különben kész csődnek érezném magamat....

Fejlesztések terén én abban is bízom, h az én meglátásaim, megérzéseim helyesek. Az óvónők szerint simán mehettek volna idén a suliba, sztem nem. És azóta ez be is igazolódott. De azt nem érzem, h olyan gondunk lenne, amit az érés ne korrigálna. Nikiről is kiderült, h az összes hangot ki tudja mondani helyesen ha próbálgatja. Csak odáig kell eljutni, h használja is minden szóban.

Nyilván mindkettőnek vannak apróbb elmaradásai, hiányosságai, de látom, h okosak, jól alkalmazkodtak egy idegen országba való költözéshez is.... sztem lehet engedni a gyereknek, h ne legyen tökéletes. Amennyiben ez nem hátráltatja a boldogulásban. Mert oké, h azt szeretnénk, h az iskolában ne legyen velük gond...de lehet, h azért mert ezt v azt találnak nála a különböző fejlesztők, nem is lenne belőle gond, mert mással kompenzálná. Előre nem lehet minden problémát kiküszöbölni és fölösleges (sztem) minden apróságot fejleszteni, amiből nem is biztos, h gond lenne. De persze elég nehéz megtalálni az arany középutat ebben is. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat, Meme
már láttam a fórumon, hogy nagy siker volt a Szörnyi :lol: :lol: Örülök, hogy bejött a gyerekeknek is :lol: Mi majd októberben :wink: P Kareszra kíváncsi vagyok!! Bájgúnár típus, szóval illeni fog szerintem a szerep!
Meme,
akkor találkozunk az esti Szentin! De jó!! 8)

Lilla,
hát, drukkolok. Eddig ugyan azért, hogy nem jöjjön ki, most már azért, hogy kijöjjön Zoé 8) :D
A fejlesztésekről: Te is és Detti is tudnátok, ha kéne. Tényleg meglátja az ember!!

Nekem is fennakadtak mind a felméréseken az oviban, de nem különösebben zavar. Egyrészt, mert év eleje van, és van idő fejlődni év végéig. Másrészt mert valszeg úgysem küldöm őket jövőre suliba. Harmadrészt meg mert már annyit fejlesztettünk az elmúlt években, hogy 'feladtam', csináljanak a nevtanos szakemberek amit akarnak, óvoda időben, állami költségen. Más gyerekek se jobbak, azokat nem hordták sehová, aztán kb ugyanott vagyunk.
:roll: Ez azért elgondolkodtató. (Megjegyzem, TSMT-s fejlesztés van.. :roll: )

Kata,
jó újra hallani felőletek!! Majd számolj be, hogy mit talál még ki a pszicho-ped! Kíváncsi vagyok.

Detti,
én ha minden jól megy, ott leszek okt 1-jén. Szerintem legyen L F tér, de beltéren. :lol:

Kép
nettke

Lilla!
Okt 5. is foglalt már... :lol: Éljenek az októberiek!

Detti!
Ahogy "mondtam", én ha tudok megyek...Nekem OK a LF tér.

Tudjátok, hogy én vagyok az, aki mindig érdeklődve hallgatja a fejlesztési sztorijaitokat, és az általatok tapasztaltakat. Én ebben zokni vagyok...én is azt gondolom, mint Detti: vagy ráérzek, vagy majd jelzik...én egyelőre nem látok semmi jelet. És, ahogy Lilla mondta: senki sem tökéletes...

Színházrajongók! Ma hosszú időt töltöttem a net-en azzal, hogy szervezzek színházélményt a következő hónapokra. Feladtam: vagy láttuk, vagy nincs jegy, vagy nem érdekel...Ja, kérés: lécci szóljatok ha megjelennek a jövő év eleji Rebecca jegyek! Karácsonyi ajándéknak szánnám! :roll:

Viki

KépKép
vikóka

Nekem is jó az október 1. LF tér. :D

Fejlesztések: Én is bízom a megérzéseimben, amik eddig be is jöttek. Samunál semmi gondot nem látok, tényleg koránál sokkal érettebb minden tekintetben. Olinál van, és sajnos a suliban ezek gondot okozhatnak. DE nincs annyi mint amennyit diagnosztizálnak, és nem számolnak a még előttünk lévő 1 évves, hogy spontán is mennyit fejlődik. Nála sincs komoly gond, csak egy kis megkésett fejlődés, mindent behoz, később csinál mint a többi gyerek. Magatartási gondja nincs (én emiatt aggódnék, ha lenne mert ezzel mindenhol kikezdik az embert). Van egy rossz csecsemőkori indíttatása, ez a hipotónia, ami valszeg egy kis oxigénhiányból származott, és minden baja ebből származik. És én is úgy érzem ahogy Nettke, hogy hiába a sok fizetős fejlesztés, nem gyorsul fel tőle a fejlődése. Egy dologban látom a megoldást: nyugodt, szerető családi háttér, és sok sok mozgás. Ezt próbáljuk megadni neki. Oldják meg az oviban a fejlesztéseket, ez lenne a dolguk. Már korábban kellett volna, nem a tüzet oltani itt. Ehhez képest nincs más az ovinkban csak tehetséggondozás. Arra van apparátus. Kb 10 gyereket érint a 200-ból. A fejlesztés érintene 100-t. :shock:

Ezen kívül elhordom focira őket, mert imádják, és slussz. Meglátjuk mire megyünk ezekkel.

Pusza

Cat
Kép
cateye

Cat,
mélységesen egyetértek fejlesztés-ügyben!!!
Más: láttuk a Jézus K Szupersztárt a Madáchban. Háááát... :roll:

Drukkoljatok, holnap Sárcsinak orrmandula-műtét... 1 éjszakát ott leszünk. Majd utána beszámolok. :roll:

Kép
nettke

Nettke

Drukkolok!!!! már akartam is kérdezni, h megvolt-e- olyan régen írtad, h lesz.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Nettke!
Mennek a drukkok!!!

Lilla!

Elsőkörben Phosphorus és Drosera jutott eszembe.Mindkettőre jellemző az éjszakai köhögés. Phosphorusra még az is,hogy többet iszik a gyerek a megszokottnál. Próbáld meg ezeket! Aztán ha egyik sem jó,akkor még gondolkodok,mi jöhetne szóba.
Mennek nektek is a drukkok,hogy Zoé baba mielőbb kibújjon most már!
Fogam szarul! Vágyik egy műtétre 8a fene vigye már el!)!!! :(

Kép

Kép
edit73

Nettke,

drukk holnapra, egy jó nagy adag!!!!!
Bőveben JKSZ, légyszi, mert dec.-re terveztük. ( ha jól emlékszem ...)

Cat,

holnaptól jegy mizéria, majd csörgök, ha már látok v.mit.

Vikó,

a nov. , dec. jegyek holnaptól lesznek elérhetőek sz Opiban, szerintem ezért nem találtál eddig. Persze, ha olyan előadásra kerestél.

Lilla,

rájöttem Zoé babának igaza van. Tudod, az életben többet ennyira jó helye nem lesz. :lol: Érik az a 29.... :lol: Apró fájások, vagy v.mi van?

Meme
szinta

Lilla,

Hogy vagy?

Nettek,

Drukkolok, hogy minden rendben menjen, és hogy kibírjátok azt az egy éjszakát a kórházban :roll:

Csajok,

Akkor ki jönne pénteken? Kata, Cat, Vikó, Nettke, Én
Annamari?
Edit? (mintha írtad volna, hogy a pénteki nap jó lenne neked)

Mit szólnátok a Café Pausa-hoz? Nem ismerem, de ki lehet próbálni.
Ha megvan pontosan, hogy hányan, akkor foglalok asztalt.

Ja, és hányra?

Detti

KépKép
kiliman

Nettke :)
Drukkolok Sárinak! Este dobok egy sms-t.

Lilla :)
Na mi újság? Csak nem várod meg az NST-t? A 29-e még bejöhet. :lol:

Detti :)
Én csak 1/2 7-7 fele érek oda pénteken, mert nincs szitterem, Zoli meg később jön haza. És legyen Cafe Pausa. Én sem ismerem.

Edit :)
Fránya fog! :evil: :twisted: Gyökérkezelt hogy fájhat? :shock:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Detti,

sajnos a képekkel nem prezentálhatok, mert össz- vissz készült 4 db, azok sem túl jók.... :evil: Az ok, Lacikámat bíztam meg , mivel én voltam aki sürgött - forgott a vendég sereg körül. De, igazából megértem, hogy ő sem figyelt erre, hiszen végre 7 hónap után az egész család együtt volt, mindenki felszabadultan tudott ünnepelni.
Sokkal, de sokkal másképpen látjuk ezt is.... Bár, ne így kellett volna rájönnünk.

Edit,

az csoda, hogy eddig bírod ezt a fájos fogadat. Komolyan, nálam már kiverte volna a biztosítéket, hajlottam volna arra a " Vágyott műtétre".

Cat,

Kristófnak keresünk valami hajat a neten, holnap megy fodrászkodni, s nincs elképzelése. Erre kerestem egy oldalt, ahol adott szempontok alapján kidob képeket....
Ime:
http://www.hajam.hu/hajkereso/search.ph ... &x=85&y=10
A 4. képet nézd meg..... na, akkorát röhögtem!

Meme
szinta

Meme :P

:D :D :D :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Még egyben..... A vonalzóm csal 1 napot, de holnap így is visszavonhatatlanul 40. hét!!! Kicsit hihetetlen még most is!!!! :shock: Éjjelente fájogatok, még pénteken bedőltem neki, de nem lett belőle semmi. Azóta se..... aludni viszont csak 4-5 órákat. :roll: De ma reggeli után visszafeküdtem és nyomtam 11-ig. Ennyi kényeztetés igazán jár most, úgy döntöttem. :wink:

Meme

Én a 28-ra szeretnék benevezni, sokszor előfordul ez a szám, mint jelentős nap az életünkben. Amúgy is az a napja. De ha nem, hát 10.01. lesz, pénteknél tovább már igazán nem akarok várni. :twisted:

Edit

Köszi s tippeket. És az minek számít, ha napközben alig iszik, de este (alvás helyett) sokat és vannak éjjelek is amikor kijár inni?
Amúgy kopp-kopp, de pár napja no köhi. :D csak szimplán kijárkálás.... :roll:

Fogad rémes lehet!!! Nekem még sose fájt, de el tudom képzelni milyen lehet.... bármi ami hetek óta fáj, brutális!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Drukkolok, hogy probléma mentesen és időben kibújjon Zoé baba.

Nettke!
Nektek is szorítok a műtét miatt.

Jó régen írtam :oops:

Velünk minden rendben. A fiúk szerencsére nagyon szeretnek oviba járni. Angolra és hittanra járnak az oviban.
Sokat nőttek megint a srácok: Attika 120cm 22kg, Ákos 118cm 20kg.Teljes ruhatár csere ismét :shock:
Külön foglalkozás nekünk a kung-fu ami kedden és csütörtökön van.Szeptembertől Apuka is jár velük, így jobban élvezik, és tud velük gyakorolni is.

Detti!
Én már júliustól kormánytisztviselő vagyok.

Cat, Meme!
Irigy-irgy a közös programért. :)
Igazán csinik voltak a gyerkőcök.
Samu édes lehetett a dumájával. :)

Edit!
Sajnálom a fogadat, gondolom már szívesen megszabadulnál tőle.

Judyt
KépKép
judyt

Nettke,

hogy van Sári,hogy viselte?

Lilla,

hm????

Judyt,

húúú, jó nagyon a srácok. Mióta kung -fuznak? Én 3 évig karatéztam , imádtam!!!! Zsombit próbáltam erre fele terelni ( jót tenne az önuralmának, edzené), de a focit akarja... :?

Meme
szinta

Még semmi!!! Csak a vonalzóm mondta be az unalmast.... :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Már nagyon izgi!!!!!! :D :D :D :D

Nettke!

Hogy vagytok?

Judyt!

Jó magasak a srácok!!!!! :D

Írok még....

Mi itthon, mindkettő beteg. Nem vészes....., egyik fosott, másik hányt 1-1 napot, de különböző napon + Vendel köhécsel.

Meme!

Fodrász oldal..... :D :D Jót mosolyogtam. megnéztem magam.... :D
Kérdezted a pszichopedagógust, ő javasolta a TSMT tormát erre.

Elmentünk Gergővel, ahol lenne a TSMT torna, na ott is megnézték és közölték, hogy szerintük nem kell ilyen torna, ill. majd kap egy otthon végzendő gyakorlatot, mert van még egy csecsemőkori reflexe, amit nem hagyott el. A nő szerint részképesség zavara van, amit remélhetőleg a logopédus fog megoldani, hogy mi is az gond. Tököm tele már!!!! Pénteken megyünk alvásidőben, mert normál időpont persze nincs. Én azt hittem, hogy a logopédus csak a beszéddel foglalkozik.

Meme!

Na a fiúk karatéra járnak, szeretik, de még nem igazán jó házzá a mozgáskoordinációjuk. Rengeteget játszanak most, gondolom ezért is szeretik. Na, Gergő folyton harcolni akar.
Nálatok nem csodálkozom a focin, az már családi hagyomány.
Szülinap, nektek holnap van? Ez a vonalzóóóóó :(
Unokahugom is akkor született, sok 9-sel, 1990.09.29. , most húsz éves.

Péntek oké azt hiszem...., bár én elnéztem a naptárt, nem lapoztam..., akkor hányra menjünk?

Kata

Kép
kateduo

Na hazajöttünk a kórházból. Tegnap délután-este még szivárgott némi véres váladék az orrából, de azt mondták, ez benne van, normális. A többi 4 gyereknek persze semmi ilyesmi tünete nem volt..
Jól van, bágyadt, kicsit nyügi. Még napokig szobafogság, nyugalom, diéta, fájdalomcsillapítás. Azt hittem, ez a mandula egy egyszerűbb ügylet, most sokkal jobban aggódom érte, mint hittem volna..
:roll: Tiszta pánikban vagyok, hogy nehogy valami vérzése legyen!
Olyan kis hős volt, egy szava nem volt, nem sírt egy grammot sem, nem érdemli meg, hogy még szenvedjen.. :(
Akiknek volt ilyen orrmandula műtéte, hogy élték a gyerekek, meddig voltak bágyadtak-nyűgösek?

Kata,
na ez megint nem hangzik jól. Szóval akkor kell a fejlesztés, de mégse, meg majd másféle.. Nekem is tele lenne a hócipőm. Az otthoni TSMT-gyakorlatokhoz meg kitartást és sok erőt kívánok! :wink:

Judyt,
jó hallani Rólatok :D Szép nagyok a fiaid!!!
Apuka is beiratkozik a gyerekek mellé karatézni, vagy csak ő viszi őket? :?:

Lilla,
drukkolok!

Edit,
jaj, ez a fog...! :cry:
Sose jutok oda, hogy emailt írjak, így adós vagyok egy válasszal, szóval mi a rizstejbe belefőzzük a hagyományos Szerencsi kakaópoort (kb 1 púpos kiskanál kakaóport + másfél kiskanál cukor, kicsi tejjel felfőz/mikróz, hozzáönt többi tejet, kb. összesen 3 dl lesz nekem 1 gyerekre) Nagyon finom, igazi csokiital, szereti Sárika.

Kép
nettke

Nettke!

Örülök, hogy minden oké volt, gondolj arra napról napra jobb lesz.
Én is egyszerűbb dologra készültem, totál kiakadtam, amikor Gergőt kihozták a műtőből. 3 éves volt. Folyt a szájából a véres és az altatótól totál sűrű nyál és sírdogált. Nagyon kevesett aludt. Aznap ágyban, du. már a kórteremben a autóztunk, csak persze én rohangáltam az autó után, nehogy neki baja legyen. Másnap már alig tudtam visszafogni, 3 napig anyummal csináltuk a két gyereket, hogy Gergő ne ugráljon. A dokink azt mondta, hogy még a 7. nap körül kell figyelni, mert kb. akkor esik le a seb. Mi minden nap egy picit többet engedtük mozogni, 7. nap környékén figyeltem és éjjel velem aludt, ha bármi lenne észrevegyem. Én nagyon utáltam ezt a műtétet, hiába mondják, hogy rutinműtét.
Szerintem Sári azért nyűgibb még másnap is, mert ő már sokkal nagyobb, 5 éves elmúlt. Szerintem minél kisebbek, annál jobban viselnek mindent.
Na kitartás!!!! Te leszel otthon vele vagy a nagymama?

Kata

Kép
kateduo

Csak a lényeg: ahogy korábban jeleztem nekem képlékeny volt még az okt 1. Most már kiderült, hogy aznap este szülinapi ünneplésre vagyunk hivatalosak családilag, így bocsi, de nem megyek. Majd legközelebb...

Megyek aludni...

Viki

KépKép
vikóka

Meme :)

Boldog szülinapot Zsófinak és Zsombinak!

[quote]h írta:ttp://www.greetingscards.co.uk/images/main/EROS/mainEROS02288.jpg[img]

Nettke :)
Örülök, hogy jól van Sárci! Ki lesz otthon vele, te, Tamás vagy Anyud?

Ilyenkor megengedett a veletek alvás szerintem, én csak akkor lennék nyugodt.

Kata :)
Én gyűlölöm a TSMT-t, de a logopédiai intézetben is azt csinálnak Olival, csak csoportban. 4-n vannak. Én otthon már nem vagyok hajlandó....

Nálunk a logopédus mérte fel őket részképesség zavarra, szóval ő szakember, bízhatsz benne.

Alig várom a pénteket...
[/img]

Cat
Kép
cateye

Nettke,

Szorítottam, hogy minden rendben legyen Sárival, és örülök, hogy jól van. Biztos nehéz lesz az első néhány nap, de kitartás.
Nem gondoltam volna, hogy az orrmandula műtét után pl. pihenni kell, vagy diétázni. De gondolom, még mindig jobb, mint a torok mandula kivétel.

Jösz pénteken?

Meme,

BOLDOG SZÜLINAPOT ZSÓFINAK ÉS ZSOMBINAK!

Ha 7-re foglalok asztalt az jó?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Zsófi és Zsombi!

Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1285743241.7423.jpg[/img]

Detti!

Nekem jó a 7 óra.

Cat!

Megnyugtattál, hogy legalább a megfelelő szakemberhez megyünk. Akkor most Oli a logopédiai intézetben TSMT tornát csinál? Remélem otthon csak pár dolog lesz, én is inkább vinném, mert akkor tuti megcsinálja és nem nekem kell ezzel küszködnöm. Mindenesetre először megvárjuk,hogy a logopédus mit mond.

Én is várom a pénteket.

Brigivel mi lehet? Ő is szokott jönni vacsizni. Nem tud róla valaki valamit?
Brigi! ha olvasol, írj pár sort....

Lilla!

Valami változás???? Esetleg eredmény??? Zoé baba?[/img]

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Igen, csoportos TSMT-zünk a logopédiai intézetben.

Az előbb elbénáztam, ezt küldöm a pörcöknek:

Kép

Cat
Kép
cateye

Meme!

Zs&Zs!
Boldog szülinapot!!!!!

Kép

Nettke!
Apuka is beiratkozott a kungfu-ra :) nagyon szereti, mert kikapcsolja és jóé megmozgatja. A fiúk nagyon sokat fejlődtek, június óta járnak.
Nálunk csak 6 éves kortól lehet katrate-ra járni, de ők azt nem is akarták.

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok,

Nagyon szépen köszönjük a köszöntőket!!!!

Lilla,

??????

Most bocsi, de egész nap egy rohanás volt, hulla vagyok, holnap jövök. Az enyémeket ma " elemezték" ki az oviban, röhej ami már ittt megy. Kristóféknál fele hülyeség sem volt!!

Meme
szinta

Csajok,

Foglaltam asztalt, bár nálam el kezdett rezegni a léc, de igyekszem menni.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!

Köszi...., de ne rezegjen!!!

Meme!

Írd majd meg mi volt az "elemzésen" . Kíváncsi vagyok.

Vacsi: Akkor ki jön? Detti, Cat, Nettke és én? Edit, végül is jössz?

Szerintem Lillánál lehet valami, mert nem írt tegnap sem.

Kata

Kép
kateduo

Ne ijesztgess minket, mi történt? Remélem jössz azért! Ha már itt olyan pangás van akkor személyesen zsezsegjünk már kicsit. :D Hányra van asztal? Hol van ez a hely pontosan?

Engem is érdekel a felmérés. Ma voltunk Olival a nevtanban, majd elmesélem. :roll:

Cat
Kép
cateye

Neeem, még mindig semmi!!!! :roll:

Dokinál tegnap minden rendben volt, ha keddig nem jön a kisasszony, akkor kilakoltatás. Előbb próbálunk burkot repeszteni és hátha beindul, aztán max császár. Szóval eséylesek vagyunk Vikóék v Caték szülinapjára.

Meme

Nektek utólag is Boldog Szülinapot!!! Sajnos mi lecsúsztunk róla. :roll:

Kata

Sikerült átrakatni a repjegyeinket decemberre, most próbáljuk nézni, h össze tudjuk-e hozni a hazamenetelt.... leginkább a felszerelésen múlik. :? 2 hétre mennénk, amiben benne van a Karácsony is..... áll még a megállapodásunk az ex-üléseinkről? :oops: Úgy néz ki, Robi tesójáék befogadnának minket, ott még sok babafelszerelés is megvan... szóval a nagyok ülése a legnagyobb gondunk. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csajok,

Igyekszem menni, csak most nagyon sok minden összejött körülöttem/tünk. Majd elmondom, csak itt nem volt energiám leírni.
Rámfér, hogy kimozduljak, ez tény.

Nem tudom, hogy hol van ez a hely, egy biztos: a Liszt Ferenc téren valahol. 7-re foglaltam asztalt 5 főre. Hátha meggondolja magát mondjuk Annamari, vagy esetleg Brigi...

Detti

KépKép
kiliman

Ja, és jó talizást holnapra! Valahogy "vuduzzátok" ki belőlem ezt a gyereket ott csoportosan!!!! :wink: :twisted:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Meme,
isten éltesse a Pockokat!!! :lol:
Mesélj, mi volt a felmérésen?
Nekünk van egy 67%, egy 50% és egy 45 %-os gyerekünk :wink:

Cat,
röhej, hogy ekkora térhódítás történt TSMT-szinten! Hol a többi terápia? Másfélére nem is képeznek???
Voltunk Rómeózni :) Szokásosan jó volt:)

Detti,
tényleg, hol van ez a hely pontosan?

Kata,
köszi a tanácsokat. Nekem ezt a 7. napot nem mondták.. aznap van kontroll. Vajon miért vérezne akkor, mikor már magától leesik a seb..? Olyankor gyógyult a felület. Na jó, azért készülünk.

Brigi, jelentkezz légyszi!! Megint rossz passzban..?
Lillánál meg esemény lehet :wink: :D

Kép
nettke

Lilla!

Persze, elviszem nektek az ülést, csak majd időben szólj, hogy mikorra kell, meg címet is légyszí, mert elfelejtettem.

Nettke!

Nekünk nem volt vérzés, ezt csak a doki mondta, hogy elvileg nem lehet baj a két hét alatt, max. a 7. nap környékén, de nem szokott. Nagyon faggattam mire számíthatok...., gondolom ezért is mondta.

Akkor holnap.....

Kata

Kép
kateduo

Kata

KÖSZIIIII!!!!! Sztem vhogy majd sógoréknak kellene eljuttatni, h a reptérről azzal jöhessünk. :? Bár, h mibe fogunk ennyien beférni... :roll: Azért majd mindenképp talizunk ugye????

Nettke

Nekünk se hangsúlyozták a 7. napot. Sőt, igazából az első három nap kellett jobban vigyázni, aztán már nem is lehetett.... rendesen megkergült a mozgáshiánytól. Hogy van amúgy Sári, élénkebb már?

Érdekesek ezek a százalékok.... :? És az átlag gyerek hány százalékos, az a 100 v az az ideális eset lenne?

Ha majd biztos lesz, h haza tudunk menni, lehet én is elvinném őket vmi felmérésre, csak h tudjam hol állunk. Gondolom ha vmi nagy hiány lenne, az bárhol kiderülne. De mégis, mit ajánlotok, hová kéne vinni őket? A beszédfelmérés része mindegyiknek? Én ott látok kis elmaradást.

tök vicces, nagyon belejöttek az angolba. :D Csomószor egymással úgy dumálnak, sőt, vmikor nekünk is angolul mondják. Főleg Dávidon látszik, h milyen büszke magára és azért mondja angolul, h lássuk milyen okos- nem azért mert úgy esik jobban neki. Versenyezni szoktak, h ki milyen szavakat tud angolul: "... és tudod, h xy hogy van angolul????... és képzeld, én már ezt is tudom....." zabálnivalók!!!!
Az a meglepő, h nincs az a nyelvi kettéosztottság v hogy mondjam.... tehát simán fordítják a szavakat egyik nyelvről a másikra. Pedig én azt tapasztaltam eddig, h aki anyanyelvi környezetben tanul nyelvet és nem nyelvórán, annak mintha totál külön rekeszben lenne a két nyelv és ált nem tudnak fordítani.
Niki imád maga költötte dalokat "énekelni" és már angolul is csinálja. :D Persze olyankor sosincs kéznél a kamera. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

gyorsan most reggel írok, mert, mert utána: :twisted: ilyen napom lesz.

Szóval a felmérés. A picik folyamatosan mondták, hogy írtak idegen nénikkel ( nev. tanácsadóból ), mérte őket másik néni ( logopédus), óvonéni íratott stb.... Aztán meg is nyugodtam, mert ami itt szóba került, az érzéseim érzik, hogy semmi gond velük ilyen téren.
Az óvonénieink szuperek, tényleg semmi gondunk nem lehet velük, külön kis csoportos fejlesztések, egyénileg odfigyelve . Ők már elmondták, hogy semmi gond, sőt nagyon rendben vannak.
Erre most szerdára kiirták, hogy a felmérési eredményket a nev. tanácsadó munkatársai értékelik a szülőknek.
Na, a tesztetjeink a következők lettek: Zsófi 30/30, Zsombi 30/29. ( nálunk pontban adták meg. ( ez pozitív , a %-os értékeléstől a falnak mászom).
Semmi gond, ők már 6 évesek , könnyebb nekik mint a tavasziaknak, ez látszott is.
Aztán amiről itt szó volt, ezek után jött, hogy mi nem jó!!!!!!!!!!!!!! Ilyen eredménynél! Zsófi nagyon magabiztos, így ha rossz a gondolat akkor a rosszat fogja végig vezetni. Zsombi ceruza fogása nem teljesen jó, így a pont levonás ezért volt! A hang képzésben 3 (!!!! ) van m indkettőnél, így logopédiára kell járni. ( helyben megoldjákl). Itt kérdőre vontak meddig cumiztak, ill. mennyit beszélgetek velük, hogy nem vettem észre?!
Na, itt eldurrant az agyam, vettem egy mély levegőt, s nagyon higgadtan elmagyaráztam nekik, hogy a papírok mögött 6 éves gyerekeket látunk, akik hús -vér kis emberek. Igen, Zsófi magabiztos, de semmi olyan mérvű dolga nincs amit korlátozni kellene, ill. a feladatsor neki ( ránézésre elsőre megmondtam volna) semmi nehézséget nem takart. Ő, olyan mint én nem izgul , nem görcsöl dolgokon, az sem izgatta volna, ha nem ennyire tudja. Zsombi ceruza fogás áltagos, olyan mint a többi fiúé ( apjának, Kristófnak is ilyen), megkértem őket ezt ne kezdjék el boncolni, mert Kristóf ez miatt 1 évet csúszott ( bár ő nem is rajzolt). Zsombi görcsös, izgulós, így biztos a ceruzát is jobban szorította, de nekik ezt látni kellett volna.
A cumizás nem volt sokáig, mivel ők ikrek, örültem ha elcumizgattak, és éppen nem sírtak.
A hangképzést nem vettem észre ( gondoltam nem vagyok logopédus), de segítem a munkájukat, otthon is gyakorolni fogunk.
Aztán leszögeztem, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, bár Zsombinál az az 1 pont.... Aztán elkezdtem mosolyogni, aztán ők is megtörtek.
Szóval itt tényleg nem az a cél, hogy felmérjék a gyerekek képességeit, hanem, hogy mint egy röntgen gépen átvilágítsák, aztán arra ügyelnek, hogy nekik legyen utána dolguk.
Ja, elmeséltem, hogy az ember ábrázolásuk olyan, hogy Zsófi a műkörmökig kiterjed, míg Zsombi a számokban imád lenni, valamelyik nap 68-ig leírta a számokat ( utána jönni kellett fürdenie).

Na, ennyi. Februárban újra írnak velük, akkor egy komplexebb , átfogóbb teszt lesz. Na, arra az értékelésre kíváncsi vagyok.

Lilla,

Zoé baba már most bontogattja szárnyit. :lol: Nem foglalkozik a kiírt időponttal, sem az itt lévő találgatásokkal, majd jön Ő, ha úgy gondolja.... :wink:
Köszönjük a szülinaposok nevében!

Nettke,

remélem Sári jobban van, köszi nektek is a köszöntést.

Rohanok....

Meme
szinta

Kell jönnöd és kész!

Lilla :)
Remélem azért 6-ig nem húzzátok ki. Én kinéztem neked 2-át, az jó dátum.

Mire hazajöttök intézek nektek valami szuper vizsgálatot a pörcöknek, már benne vagyok a témában.:-)))

Azért neked van egy 100 és egy 99%-os gyereked. Az nem semmi! :D Mi nem kaptunk %-t, de a TSMT négy százalékos eredményét összesítve, átlagolva Oli 50% alatt van. Érdekes 3 évesen is ott volt, ezek szerint semmit nem javult.... Itt leírta magát a TSMT módszer.

A logopédiai intézetben nagyon profi felmérés volt, még jövő szerdán is folytatódik, és onnan kapunk majd egy összefogó írásbeli eredményt. Ott nagyon ügyes volt Oli.

A TSMT arra jó, hogy a gyereket és a szülőt is a földbe döngölje....

Cat
Kép
cateye

KépKép
kiliman

Lilla :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :wink: :arrow: Tényleg megvárod a 6-át? :lol:

Én megvettem a fiúknak a szülinapi ajándékot, megrendeltem a tortát, kitaláltam a szerdai menüt. Holnap a mekibe vannak meghívva egy kisbarátjuk szülinapjára. Szóval zajlik az élet....

Többiek?

Jön az ebay Magyarországra. Hallottátok?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Mit jelent, hogy jön az ebay Mo-ra? Honnan az infód?

Megadod az elérhetőségét annak felmérőnek, amiről beszéltünk?

És mi lesz a menü? Én még nem rendeltem tortát, mert vaciálok, hogy hányat rendeljek. Te kettőt vettél?

Lilla,

Gondoltam én is rád ma, hogy mi lehet veletek. Azért a 11-ét ne várd meg :roll:

Csajok,

Jó volt a vacsi, nem? Novemberben is összeülhetnénk...

Képzeljétek, találtam egy nagyon tuti játékboltot. Solymáron van, de annyira jó társasok vannak! Főleg Djeco, Smart games meg hasonlók, amiket nem lehet kapni minden játékboltban. Nagyon igényesek, érdekesek. Vettünk egy egyszerűbb kártyajátékot (kivételesen nem alkalomból...), és azóta minden nap 3x akarnak a fiúk azzal játszani.

Detti

KépKép
kiliman

Csak az ovis tortát rendeltem meg. Ott egy csokis tortájuk lesz. Ha hazajöttünk Ausztriából akkor ünneplünk a családdal, és talán ott lesz 2 torta. Idén gyerekbulit mi nem tartunk, jó indok erre az utazás. :wink:

Ebay: október végén indul magyarországon, de egyenlőre csak fix áras termékekkel, ruházati és elektronikai cuccokkal. Ft-ban kell fizetni majd paypallal. Én bízom benne, hogy 1-2 év alatt ez hasonló színvonalú lesz mint az angol vagy német ebay.

Ismerem a solymári játékboltot. 8) A közelébe sem merem tenni a lábam, mert annyira jó játékok vannak.
Milyen kártyát vettetek?

Én benne vagyok egy novemberi vacsiban, egy melegebb és zárt helyen. :D A kaja sem volt itt fényes, menjünk máshova.
Ötlet?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cateye 2010.10.05 09:44-kor.

Cat
Kép
cateye

Vikó,

Lucának és Bencének nagyon sok boldog szülinapot kívánunk:

Kép

Lilla,

???? nagy a csend.... Remélem, ha túl vagy rajta Robi írni fog nekünk! :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Cat!
Az oldal már létezik.
Nézzétek meg. Vannak postktg. árak....
http://www.eim.ebay.hu/

Vikó!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Lucának és Bencének!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1286262779.0148.gif[/img]

Szerintem tuti Lilláéknál már van van valami, biztos írt volna, ha otthon van.

Vacsit tényleg ismételhetnénk, bár én másnap alvajáró voltam. Egyszerűen nem bírom az éjszakázást![/img]

Kata

Kép
kateduo

Vikóka,

BOLDOG SZÜLINAPOT LUCÁNAK ÉS BENCÉNEK!!!

(Sajnos nem tudok most tortát varázsolni, mert nagyon dolgozom :roll: )

Képeket majd kérünk a buliról!

Később jövök még, de most ezerrel munka :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Vikó :)

Boldog szülinapot Lucának és Bencének!

Kép

Kérünk képes beszámolót az ünneplésről! :D

Cat
Kép
cateye

Ehhez a helyhez mit szóltok?

http://www.symbolbudapest.hu/

Az olasz kajáldájuk állítólag nagyon szuper.

Cat
Kép
cateye

Nekem nagyon tetszik.... :D :D Jó az étlap. :D :D

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?