Húúú,hát megpróbálom röviden leírni!
Szóval.......péntek reggel 5 órakkor szokásosan 2 órányi forgolódás után pukkanást éreztem és már folyt is a víz,amire először azt hittem bepisiltem
.Na mondom tök jó,most ébresszem fel a férjemet,hogy összepisiltem magam?
De mivel előtte voltam wc-n gyanús volt a mennyiség
kb 40×40 cm-es folt volt alattam
.
Ébresztettem a párom,lezuhanyoztam,közben egyfolytában folyt a magzatvíz.Áldottam azt az okos kis fejem,hogy olyan korán összekészítettem a kórházi csomagot,mert így 6-ra bent is voltunk a kórházban.
Ctg-re tettek,fájások nem voltak,a gép se mutatott semmit.
Uh-on megnézték hogy befordult-e,de nem,így már 100% volt a császár.Közben befutott a dokim is.
Betoltak egy szülőszobára,ahol lefolyt egy jó nagy adag infúzió és már vittek is a műtőbe
még magamhoz se tudtam térni már a műtőasztalon ültem.
Beadtak az epidurális előtt egy lidokain injekciót,így nem éreztem,hogy beszúrják a gerincembe.(Ez tök jó volt)
Kb 3 perc múlva már nem is éreztem semmit.
Jól elfüggönyözték a dolgokat,nem láttam semmit.,hogy mi történik odalent.Azt még láttam,hogy brutálisan lefertőtlenítettek.
A dokimon kívül még 2 doki volt bent,egyébként kb 20-an összesen,(altatóorvosok,nővérek) nagyon durva volt látni ahogy sürögtek-forogtak körülöttem.Kicsit meg is ilyedtem,hogy biztos nagy baj lehet,ha ilyen hamar,ilyen gyorsan bent is voltam a műtőbe.
De megnyugtattak,hogy semmi baj nem lesz és a babával is minden oké,de mindenképpen felkerül a koraszülött osztályra,a kora miatt.
Aztán elkezdték.............kb 5 perc múlva hallottam egy kis "nyekergést"
............Roli baba első hangja
Elvitték,de párom mehetett vele.
És ezután jött a végeláthatatlan reszketés.........nagyon fáztam,olyan 50 percig rakosgattak össze,varrogattak,de megérte,mert nagyon szép a vágás (ezt párom mondta,mert én még nem látom és ő bekukucskált a kötözés alá) és nincs semmi gyulladás-fájdalom sem.Én olyan arasznyira saccolom a méretét.
Közben egyszer behozták Rolit is,nagyon édes volt és olyan kis meleg.
És még a magzatmáz is rajta volt.
Megmondom őszintén én sokkal rosszabbra számítottam a császárral kapcsolatban,nincs rossz élményem.
Miután felkerültem az osztályra 12 órát kellett feküdnöm vízszintes állapotban,este fél 9-kor keltem fel először.Nem volt az sem gáz.
Sétáltam egy picit,aztán fekvés reggelig.
Nagyon jó kis társaság volt a kórterembe,az volt a rossz,hogy mindenkinek ott volt a babája,csak nekem nem
5-en voltunk,abból 3-an horkoltak
gondolhatjátok mennyit aludtam.
Hétfőn varratszedés és remélem Roli is jöhet velünk haza.De ha hétfőn nem is,legalább a hét elején jó lenne.Addig minden nap bemegyünk és visszük neki a tejcsit.
Fejem ezerrel. Szépen eszik már és lehet,hogy ma vagy holnap leveszik az infúzióról.
Most várunk.................és már kevesebbet sírok,nagyon rossz,hogy ő ott van "egyedül"!!!!!!!!!!!!
Senkinek nem kívánom ezt az érzést.
Kicsit igazságtalan az élettől,hogy aki ennyire szeretne babát és ennyi mindent meg is tesz ezért,annak ennyit kell szenvednie.
(Sajnos láttam és hallottam most ezt-azt a kórházban. )
Hát ennyi,azt hiszem mégis hosszúra sikerült
És bocsi a kiborulásért a végén.
De amúgy jól vagyunk és nagyon-nagyon boldogok is,mert hamarosan itt lesz velünk életünk értelme,első közös kincsünk ROLI!!!!!!!