Sziasztok!
Köszönöm a szorítást Mindenkinek, szerencsésen túl vagyok a műtéten!
Hétfőn műtöttek és tegnap engedtek haza.
Gyenge vagyok, fel van puffadva és fáj is a hasam, ami még egy ideig így lesz, aztán szépen lassan elmúlik majd. Sok epekövem volt, úgy hogy nagyon jó, hogy megszabadultam tőlük.
Az orvos és a nővérek, mindenki nagyon aranyos, kedves volt, nagyon jó benyomásom van erről a kórházról, osztályról!
És ha esetleg egyszer majd a gyerekünknek ilyen orvosi segítségre lesz majd szüksége, akkor az biztos, hogy oda fogom vinni, mert tényleg nagyon megvoltam mindennel elégedve!
A héten itthon vagyok, aztán ha minden rendben van, akkor hétfőtől ismét melózok, amit várok is meg nem is.
Picit tétova vagyok mondjuk most, mert a haspuffadás, hasfájás elmegy még, viszont a műtét utáni nap, kedden reggel nagyon begörcsölt a hasam jobb oldala, ahonnan az epehólyagot, benne epekövekkel kivették. Egy perc alatt úgy ki vert a víz, olyan rosszul lettem, hogy az nem igaz. Megvizsgáltak és kaptam is egyből fájdalomcsillapítót, ami egy idő után hatott is.
Azt mondták ez a görcs még a műtét utáni nap normálisnak mondható, habár ilyenkor inkább erős fájdalomra, nem pedig görcsre szoktak panaszkodni a betegek.
A kedd hátralevő része aztán már jobban telt, de szerda reggel ismét görcsöltem, ami szerencsére nem volt olyan erős és rossz, mint az előzőnapi. Csak kicsit görcsölt a jobb oldalam, mégis a sebész dokim azt mondta ez már problémát jelenthet, ugyanis ha ezek a görcsök továbbra is jelentkeznek, akkor előfordulhat, hogy kövek maradtak még bennem, amiket ki kell még, hogy szedjenek. Ez már persze nem műtéti úton menne, hanem gyomortükrözés féleséggel, ha jól értettem.
Megbeszéltük, hogy holnap majd felhívom, hogy hogy vagyok.
Tegnap hazahozott a férjem, majd elment dolgozni. Itthon járkáltam, feküdtem, aludtam, nem is volt semmi bajom, egészen estéig. Este mikor lefeküdtünk aludni ismét éreztem, hogy egy picit görcsöl a hasam, de aztán elmúlt. Éjszaka nem aludtam valami jól, de ez lehet az időjárás változás miatt is. Ma egész jól vagyok, viszont a hőm 37 fok. A kórházban 36,5; 36,2 értékeket mértek, 37 fok egyszer sem volt, de még 36,8 sem. Nem tudom, hogy ez összegfüggésben van-e az állapotommal vagy a mensim megjövetelét jelzi e?!?!?!? Tegnap hagytam abba a fogit és mától számolva 8 napon belül várható a mensim megjövetele.
Úgy tudom, hogy a mensi megjövetele előtt felmegy az embernek a hője és amint megjön akkor leesik a hője, ha meg nem jön meg, akkor meg fent marad...........ugye?
Én arra tudok gondolni, hogy a 37 fok a mensim megjövetelét jelzi.