Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2012.07.30 20:49-kor.
vovanda
 
 


Vanda: nem csodálom, hogy lefagyott a nő! :lol: :lol: Tényleg, mintha két ikerpárotok lenne! Szépek vagytok!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tegnap Hanga ízelítőt adott hisztiből. Nem akartam hinni a szememnek, elvégre még csak 10 hónapos! Sikított és földhöz verte magát. Először csak leesett állal bámultam, hogy most mit művel, Alexa szintén, aztán otthagytam és A-val elvonultunk a másik sarokba játszani. Egyszercsak csönd lett és odajött játszani, de még csendben szipogott néhányat, hátha vevő leszek rá. El fogok süllyedni, ha ezt mások előtt is előadja. :oops:
A két felső metsző után melyiknek kellene jönni elvileg? Mert Hangának a felső 2-esek jönnek és ezek is egyszerre. Még nem tört át, de tisztán látszik, hogy ott fog lesz hamar. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

 
 

Timi!
Pedig elő fogja adni mások előtt is, ne legyenek illúzióid. Nincs mint elsüllyedni, mindent le kell szarni, és legjobb tudásod szerint arra koncentrálni, hogy kezeld a helyzetet. Kapsz majd megjegyzéseket, meg lesajnáló pillantásokat, nem kell vele foglalkozni. Minden családban földhöz veri magát időnként a gyerek.
Fogak: elvileg a két alsó egyesnek kéne jönni, de ezzel ne foglalkozz, Rékám is teljesen hülye sorrendben növeszti őket. :D
vovanda
 
 


Vanda: az alsó 1-esek kint vannak, meg a felső 1-esek is. Nagyon belehúzott a kisasszony a fognövesztésbe. Én voltam ilyen földhözveremmagam-hisztis. Most jól visszakapom. Annyira nem izgat, de azért meglepett, mert későbbre számítottam.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata: én úgy gondolom, hogy a gyerek szemszögéből, elvégre az ő fogai. Aztán lehet rosszul gondolom. :? Milyen cipőtök van?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok,

Nyuszi, gratulálok Noncsinak, nagyon ügyes! Már el tud futni a kérők elől :lol: Balázs meg legalább még nem fut a csajok után :wink: Csúszdához ne reménykedj, pikk-pakk megtanulják, hogy kell egyedül felmenni. Én már több méterről szemlélem csak a majomkodásukat, mikor másznak fel a létrán. Zokni nálunk sem tabu soha. Akármennyire fáradt, az első dolga, hogy leszedje, aztán próbálja felvenni. Ha nem megy, kezd anya után vonyítani, és mehetek csitítgatni a porontyot. Ja, persze csak Míráról beszélünk, Emma jókislány :lol:

Zsófi, én még a barátnőm kislányának a 10 hónapos elindulásán is döbbentem, rajtatok meg nem térek magamhoz. Jó dolog a játszóterezés, szerintem idővel egyedül is neki fogsz már indulni. Csupán pár év :wink: :lol:

Vanda, annyira szép család vagytok!!!! Idegbajt nem csodálom, csatlakozom :? A legújabb az egszerre ülünk a párkányra műsor, én meg remegek, mikor löki le egyiket a másik. Látom felnőtt villák vannak elő. Ennyire ügyesen esznek már az apróságok is? Én minden egyes egyedül kajáltatáskor sikítófrászt kapok; Emma villával bökköd minden kaját, majd ha nem megy, repteti a tálat (nem direkt, csak kicsúszik a villa alól), mindeközben Míra mindent kanállal enne, de még segítség kell neki. Ennyi kezem azonban nincsen. Hogy oldottad Te ezt meg a kezdetekkor?
Előjött az, amit írtál múltkor, miszerint a "nem" annyit jelent, nézzük csak meg? Hogy is tudnám anyát-apát még jobban idegesíteni? Esküszöm a gyerek direkt csinálja. Van, hogy figyelek magamra és nem robbanok a 80. rászólás után üvöltésben ki, de azzal sem mentem sokra. Miért van, ha Emmának mondom, hogy nem, akkor az megnézi okosan és otthagyja. Ha Mírának, az csak olaj a tűzre. Földhözvágós hiszti? A fejét veri a járólapba :shock: Ezt hogy lehet kezelni? Otthagyom? Lassan abbahagyja, talán a feje is épen marad, de a vinnyogást nem fejezi be, míg meg nem kapja, amit akart, vagy fel nem veszem. A nevelés csődje! És ez még csak a kezdet, tudom :? :(

Timi, jó fej infantilis apuka :lol: Látszik, hogy ő jobban élvezi, mint a gyerek :lol: :lol:

Tigris, tényleg nagyon nagyok vagytok már. És annyira 3 különböző csaj! Ez tök jó! Természetben hogy tudod összehangolni őket? Vagy annyira még nem bukott ki az egyéniségbeli összetűzés?

Babusok, nekünk sem forrósodik fel a sütő ajtó, ennek tök örülök, de a kandalló még mindig megoldatlan kérdés. Talán ez arra is jó? Na megnézem majd, ha lesz időm.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi: bocsi! :oops: :oops: Téged akartalak! Nekem még mindíg fogalmam sincs hol van gyerekcipő a közelünkben. (50 km-en belül), csak nagy üzleteket tudtam nézni (Humanic, Deichmann)

Törpi: hisztinél nálunk működni látszik, miszerint, ha nincs közönség, akkor a műsor sincs. Sokaknál láttam ezt a módszert és működött, úgyhogy kitartás, előbb utóbb csak elmúlik. Ezzel magamat is bátorítani szoktam. Nálunk Alexa az aki megérti, hogy nem szabad és eljön onnan, Hanga meg csakazért is. Pedig néhány hónapja meg voltam győződve arról, hogy ez fordítva lesz. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Oltári fáradt vagyok. Már nem is mondom miért!

Hoztam egy két képet. Egyet a legújabb alkotásomról, és egy hurcis B fotót!

Most pedig megpróbálok visszaolvasni!

Kép Kép Kép

Kata
labkat
 
 


Takonykór még mindig tart. Vera van egyedül jobban, többiek orra még folyik. Köhögnek is néha néha, ez kissé aggaszt. Doki szerdáig szabin, helyettese bunkó fia. De úgy néz ki nem lesz komoly, csak elhúzódik.

Gergő iszonyat hisztis akaratos gyerek. Fárasztóan az!

Timi: nahát hogy Alexa már kimondja hogy apa :D Nagyon ügyes!
Csuda helyesek vagytok. Tetszik az apa szárította frizura
:lol: :lol: :lol:

Törpi: fogad remélem jobban azóta!

Nyuszi: párnák még vannak itt nálam. Azóta volt aki le akart jönni, de hát betegek lettünk :( Sztem majd postázom, de míg betegek vagyunk, én se nagoyn tudok kimozdulni!

Zsófi: utólag is boldog szülinapot!

Vanda, Tigriske: nagyon szépek vagytok!

Bocs csajok, több reakcióra nem volt energiám se, időm se. Megyek srácokat orrszívom, és kiviszem a levegőre....

Szép estét

Kata
labkat
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a dicséreteket, tényleg jól megnőttek. Már 68-74-es ruhát hordanak. A csajok elvannak egymással, van aki mindig elveszi a másik játékát, van akinek mindig elveszik a játékát, van aki rugdalja a többit és van aki rámászik a másikokra. Általában hagyom őket lerendezni, de sokszor még észre sem veszik, hogy mi a baj pl rágurult egy másik gyerek. Hát az összehangolás nekünk megvolt. Éjjel aludtak, nappal Kata 3 nagyobbat alszik, Zita 3 kisebbet, Lili meg 2 hosszút. Kaja mindig ugyanakkor van mindenkinek, sorban egymás után, néha egyszerre. Egyébként különböző hintákban, a földön lehet játszani. Szuper volt minden...aztán most:
- 3 gyerek+két felnőtt megfázott (nem volt fűtés a szállodában), a csajokat elvittem az orvoshoz és mától antibiotikumot (apával mi neocitránon élünk) kapnak
- 2 éjszakája nem alszanak, így én se
- szerintem jön a foguk (piros popsi, éles felsírások)
és ha ez nem zökkentené ki teljesen őket, akkor elkezdtek mászni próbálni és nem sikerül, ezért valaki állandóan dühös.
A legjobb még ezeken felül, hogy Lili rájött, hogy gyorsabban figyelünk rá illetve, hogy milyen frankó sikítani, így a nap nagy részében ezt teszi.
Szóval nem alszanak se éjjel, se nappal. Szinte lehetetlen lerakni őket az ölemből. Ott tartunk, hogy legszívesebben állandóan üvöltenék velük, de ugye ez nem megoldás, így inkább csak belül őrjöngök és teszek kárt magamba (valamelyik nap olyan ideges voltam, hogy beleharaptam a saját kezembe, hogy észhez térjek), tudom durván hangzik, de tényleg szétesett minden. Eddig is sírtak és voltak rosszabb napjaink, de nem állandóan.
Egy apró részlet a jelenből: Katának nem engedtem, hogy lelógassa a fejét a kanapéról miközben pelenkázni próbáltam, erre úgy elkezdett sírni, de úgy hogy két óáá után nem vett levegőt, majd elkékült és elernyedt a kezembe, mintha elájult vagy meghalt volna. Üvöltöttem rázogattam, majd végül magához tért. Én azt hittem, hogy na kész itt a vég.
Szóval úgy tűnik ez nem a mi hetünk, hónapunk. Bocsi a hosszú panaszáradatért.

Kép
tigriske1978
 
 


Törpi!
Villát szimplán lenyúlják, és nem hagyják, hogy segítsünk. :DAz elején ott ültem mellettük egy plusz tányér kajával meg kanállal a kezemben, és lapátoltam, ahogy tudtam, hogy rendesen jóllakjanak. Aztán takarítottam a romokat. Mostanra az ott ülök köztük rész maradt el, a többi még meg van. :lol:
vovanda
 
 


Tigriske: hát ezt olvasni is borzongató volt! Vannak és lesznek ilyen periódusok, túl kell élni. Ezt is visszasírjuk majd, amikor kamaszok lesznek! :wink: Ha nem vesz levegőt fújj az arcába határozottan, erre ösztönösen vesznek levegőt.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Ha sikerül,akkor írok...

Labkat,takonykórt sajnálom,gyógyuljatok meg!Juli nagyon szép lett,no és a fiad is :lol:

Tigriske,bakker,nem semmi :shock: Remélem nem lesz ilyen többet.Mondjuk hiszti nálunk is megy keményen,Noémi is a fejét üti a járólapba,amitől persze mégjobban sír.

Vanda,én csak így nézem a képeket,és már ettől is őszülök :shock: :lol: Szé kis család vagytok,dupla ikrekkel :lol: Én is biztos azt hinném,és nagyon-nagyon sajnálnálak :lol: :wink:

Fogak nálunk úgy jöttek,alsó két 1-es,aztán a felső 4 egyszerre elöl,majd az alsó két 2-es.

És dokibá most volt kinn,Noéminek tüszős torokgyuszija van,kap augmentint,protexin restore-t,meg 1/4 nizoral tablettát...láz 38 ás 39 között ingázik,kedve hol nagyon jó,hol sír egyfolytában :?

Törpi,pár év múlva egyedül játszózás? :lol: Szerintem most könnyebb egyedül,olyan helyre nem megyünk,ahova fel bírnak mászni,és így tök jól elvannak :lol: Na majd ha tényleg akrobatikáznak,akkor lesz hajtépés,meg őszülés,de most direkt egy olyan játszóra járunk,ahol főként nagyobbaknak van vár,így maradnak a földön :D No meg körbe van kerítve,ami azért jó,mert Bazsi iszonyat antiszoci a játszón,mindig elmászkál,hiába hívom,megy ki az úton,no ez az új játszó már kerítéses,így a kerítés mellett sétálgat. :lol:

Timi,kipróbálom közönség nélkül a műsort :lol:

Szizzsófi,nem csodálom,hogy elámult a védőnő is :wink: Ők mennyi időre születtek?

T-pk,hogy van Jázmin?Megy még a kúra?


Ja,és egy kérdés,a vadiúj cipő két játszózás után tropa,az orra teljesen lekopott,mert Bazsi csak mászik.Ötlet?Néztem a motorozáshoz való cipőorrvédőt,de 21-es mérettől van,meg túl nagynak látom,hogy abban tanuljon menni.Mit lehet tenni?Zokniban már hüsi lesz kinn :evil:
Vendég
 


Vanda! Nagyon jó a csapat, tényleg olyan mintha dupla ikrek lennének.

Kata! Nagyon ügyi vagy és cuki a zsebibabád!

Nyuszi! Szegény Noémi, gyógypuszik.

Arcra fújást csináltam és nálunk sajna nem használ.
Rázás: ha jól tudom a feje nem rázkódhat, de ez nálunk egyébként sem jöhet szóba, mert mindig úgy nyúlok a hónuk alá, hogy tartom a fejüket. De én inkább nem is ráztam csak valahogy oldalra billegtettem. Valamiért fejre akartam állítani, de olyan gyorsan történt.

Kép
tigriske1978
 
 


Nyulasz: szegény Noncsi, jobbulást neki!

Kata: nagyon ügyes és kreatív vagy!

Zsófi: tiplik nálunk is vannak, mert enyémek is koppannak a szekrényen, ajtón, rácson, meg ami szembe jön. És valami mindíg szembe jön! :lol:

Hanga ma is készült előadni a nagyjelenetet, de apuka nem bírta, hogy kicsi lánya nyüglődik. Hálából kapott egy olyan harapást, hogy látszik a vállán a 4 db fog lenyomata. :D

Tigriske: akkor még az az ötletem van, hogy fröcskölj vizet az arcára. Persze nem 1 liternyit, csak úgy a kezeddel, de inkább ne is kelljen ezt kipróbálnod, ne legyen több ilyen!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Köszönjük a gyógypuszikat!

Tigriske,hát én nem is tudom mit tettem volna...tényleg soha többet ilyet!

Szizzsófi,örülök,hogy bejön a játszózás :D Én nagyon szeretem,és rossz is,hogy most nem tudunk menni.

Timi,nálunk Bazsi a kiskutya :lol: De ő már nyolcast hagy maga után :lol:

Tiplik nálunk is vannak,tegnap Noémi olyan sután esett,hogy megharapta a száját,nagyon vérzett neki,erre ma megint,csak kicsit odébb.Szegény gyereket az ág is húzza.

Képzeljétek,1 hete megint fél9 körül kelnek,sőt egyik nap fél10-kor mentünk be hozzájuk,Bazsi nagyon aludt még,de már nem hagyjuk fél9-nél tovább,szépen benyitunk,és fel is ébrednek rá.
Mielött irigykednétek,1.5 hónapja nem volt egyetlenegy átaludt éjszakánk se,Bazsi rendszeresen felsír,3-4 alkalommal egymás után bemegyek,elfektetem,kijövök,majd újra,aztán az elmúlt 3 napban Noémi ügyelt,Bazsi aludt,szóval jól hangzik a fél9-es kelés,de jó lenne éjszakát is megszakítás nélkül végigaludni.

Mondjuk Bazsi 3-4 bemenetel után visszaájul alvásba,Noémit viszont olyankor meg kell etetni,de rögtön le is teszem,és pár perc duma után alszik.Szóval azért annyira nem vészes.

Az 1 alvásra átállás így nagyon könnyen ment,általában 1 körül mennek aludni,viszont max 1.5 órát alszanak,ezt kicsit keveslem.

Na,jó kis regény lett :lol: Jó éjt!
Vendég
 


Tényleg,kik lesznek a következő 1 éveseink? :roll:
Vendég
 


Jó reggelt!

Nyulasz: drága Noémi, tényleg még az ág is húzza. Szerintem az eltűnős Ranáéknál lesz szülinap. :? Másfél óra tényleg nem sok, de ha nekik elég....?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Jó reggelt!

Hoztam pár fotót:

Indulunk végre???

Kép

Jó,de vizet vigyünk:

Kép

Anya,aludhatok ma az ágyatokban?

Kép

Akkor én is,én is:

Kép

Gyere Nonó,munka van:

Kép

Oké,én vasalok,te porszívózz!

Kép

Rend lett,erre igyunk:

Kép

Kép
Vendég
 


Timi,most néztem,Ranáék 11 hósak.Tényleg ők lesznek :roll:

Nektek meg boldog 10.hót :D
Vendég
 


Nyulasz: köszi! :) :) Egy szavad sem lehet, ennyi segítő kéz van körülötted! :wink: Noémi egyre bájosabb, Balázs meg... hát nem találok szavakat! :wink:
Milyen csőrösötök van? Azt hiszem váltanunk kéne kemény csőrűre nekünk is, mert már nagy lányok. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: tényleg karácsonyfa jelleg! :D Azért brutál lehet 3 gyereket egyszerre cipelni, ha egyenként 8 kg-osak! Még a kettő is sok, amikor egyszerre cipelem őket a kiságytól a nappaliig vagy fordítva.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi!
Édesek. Porszívó nálunk is sláger, volt már, hogy egysült erővel vették ki a szekrényből, Dani meg ordibál: pé!

Zsófi!
Ez a kép nem pite! :D
vovanda
 
 


Timi! Ezt vizes dolgot megjegyzem és remélem nem kell kipróbálni! Boldog 10 hót!

Nyuszi! Én még mindig imádnivalóak.

Zsófi! Ez néztem annak idején, de ma már örülök, hogy itt nem lehet kapni, mert bizti leszakadt volna már a hátam vagy a vállam. Jelenleg így nyomom a hármas nyugtatást:

Kép

Kép

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Tigriske: Nekünk Gergőnél bevállt a hisztinél az arcra fújás! Rázni nem szoktam őket. Max végső elkeseredésemben pici hideg vízzel, hogy épp csak nedves lesz az arcuk, megmosom pofikájukat!!!
Nagyon szépek vagytok továbbra is!

Nyuszi: hát szerintem kell egy cipő motorozáshoz, és egy amiben eljártok ide-oda. De mivel a motorozáshoz többet használja, jobb abból egy betétes féle... Evvan!
Nagyon szépek a lurkók. Noémi olyan bájos!!!

Zsófi: 14 kilóig lehet hordozni, és nekem nagy segítség, ha nyügi a gyerek, akkor bele pakolom, és tudok csinálni ezt azt. Elvileg kb 3 éves korig jó! Szóval be lehet ruházni.
Iwiw elérhetőséget kérhetek?

Tetszik a hármas hordozó, csak legyen aki bírja!

:shock: :roll:

Kata
labkat
 
 


Bocs, Csajok, olvasó üzemmód.
Még mindig debla, most már náthával spékelve.

Nyuszi, az Asso-nak van olyan cipője, aminek az orrán 1, 1,5 cm hosszan visszafordul a talp gumija. Emma sem volt képes elnyúzni, mikor még mászott sokszor menés mellett. Fényképet most nem tudok, bocs.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Betegeknek jobbulást! :wink:
Képek szupik mind! bocsánat nem egyesével irtam ezeket :oops: de Csajok itt lognak rajtam :lol: de musz volt bekukkantani :lol:
mi is picit taknyosodunk, remélem nem lesz rosszabb :?
Tigriske: kitartás :wink: hát ha még a foguk is beindul meg a takonykor, kalappal :wink:
Kata: ez a coffis párna csucs, ügyi vagy :wink:
Nyulasz: nekünk gumis az orra :wink: mutatom
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Tigris, remélem visszaáll majd a rend, nálunk is mindig borul minden, ha valamelyik lurkó beteg lesz. Beteg gyerek = nyűgös gyerek. Kitartást kívánok hozzá! Nagyon sajnálom! Azt meg el sem akarom képzelni, milyen lehet mindezt dögrovással csinálni :( Csak ismételni tudom önmagam, de megzabálom ezt a három gyönyörűséget! És a nyugtatási módszer... ez igen! Én még kettővel talán megküzdök, na de hárommal :shock:

Nyulasz, Bazsi antiszoci :lol: , csak azért merek nevetni, mert tudom, hogy ez nem komoly. De el tudom képzelni édes bogaramat, ahogy rója a kerítéses mentén a köreit. Arany bogaram. Torokgyuszit, lázat nagyon sajnálom, mostanában volt kétszer is benne részem, nem túl szívderítő látvány a levert örökmozgó. Jobbulást Nektek!
A 1,5 óra alvás nem kevés olyan esetben szerintem, ha éjjel 12 órát nyomnak egyben. Enyimek 10-et alszanak éjszaka, így hunynak 2, vagy 2,5 órát ebéd után. Összességében még mindig jobbak vagytok. :wink:
Hihetetlenek ezek a képek! És a megjegyzéseid hozzá! Mintha tényleg kimondták volna. Könnyű Neked, ha szavak nélkül is az arcukra van írva, mit akarnak :wink:

Timi, harapás nálunk is ismerős, de sajna Emma sonkái bánják, nem apáé. Talán a napokban enyhült a dolog, de nem gondolnám, hogy ezzel leáldozott a Mírában lakozó Drakula én. Most a mánia, hogy vagy az én copfom, vagy Emma göndör fürtjeit csavatgatja az ujja köré. Sajátja híján :lol: :lol: :lol:
Szégyen, nem szégyen, minden estere kirakatban nem mutogatnám magunkat, de mi még mindig kettes lyukú cumiból isszuk a vizet. A levest azonban már isszák a tálkából. Viszont pohárból nem fogyna annyi, mint így, hogy mindig a kezük ügyében van a vizes cumisüveg. A keményet meg nem csípték, nem erőltettem. Kellett volna? :shock: :oops: Illik már ilyenkor?

Ezt most elküldöm, mielőtt még elszáll, aztán próbálok feltenni pár képet én is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kép Eszünk-iszunk, mint a nagyok

Kép Fanyűvők, avagy hogyan lesz játékká minden

Kép A fiók nem rendeltetésszerű használata

Kép A rosszat könnyű eltanulni

Kép A gyerekmunkát tiltják, ugye?

Kép Önkéntes volt...

Kép ... és nagyon lelkes

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Cumisüveg nem gáz. Otthon, meg ha úton vagyunk, Balunak is van még mindig csőrös, abból legalább senki nem borít ki semmit. A kicsiket meg nem nagyon hagyom még poharazni. Nyakukba öntenék az egészet.
Képek irtó jók, bár a gyerekmunkát valóban üldözik világszerte. :lol:
Harapás: ég a fejem, de Danit tegnap szájon csaptam. Valamin bedühödik, és Rékát harapja mérgében. Na ezt nem. Ráadásul engem nem harap, mióta egyszer olyan orvul harapott meg, hogy amikor odakaptam, őt is eltaláltam. Szóval szolidan, de kapott, már nem tudok mit kitalálni, Réka meg állandóan tiszta folt.
vovanda
 
 


Vanda: szerintem harapást nem lehet szép szóval! Véleményem szerint jobb ha eleinte kap egy kettőt, mint komolyabb baj legyen belőle. Sógornőm és tesója liberális nevelési elveket vall, és ebből az elbeszélgetősdiből az lett, hogy tesómék kislányát jól cicin harapta valamelyik gyerek :roll: Napokig lila volt!

Kata
labkat
 
 


Törpi: olyan édesek a lányok! És olyan nagyok! A ház meg ámulatszép-már ami látszik belőle!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok! Elveszett barika (beee)jelentkezik. :oops:

Néha bekuksiztam, de írni már nem volt erőm. Csak rohannak a napok egymás után, nekem meg nincs időm semmire... Most ráadásul megint egyedül vagyok a csajokkal (tudom, hogy nektek ez természetes, de én nem ezt szoktam meg, fuj, kényelmes dög vagyok :oops: ), mert Apa megint külföldön, anyukám meg lebetegedett . Rokonlátogatásokat is le kellett tudni már (hol mi megyünk, hol ők jönnek), ahhoz meg muszáj kicsit kivakarni a mocsokból a lakást (meg amúgy is..). Huh.

Most is kb az utcsó 2 oldalt olvastam vissza, előre is bocsika. :oops:

Nyulasz, Törpi, jó volt a képekkel kísért történet! :lol: Nehéz elhinnem, hogy 1-2 hónap múlva az enyémek is ilyen nagy lovak lesznek... (pedig igen! :) ) Nyulaszkám, az üvegvédő fóliás linket küldd már el légyszi megint, ha kéznél van. Ha nincs, nem gond, visszalapozok. Már rémálmaim vannak, mert egyre nagyobb sebességgel tepernek az üvegajtó felé (egyszer L már neki is koppant, de szerencsére pont a fa részt "találta el")... :(

Harapás: engem Ajsika sokszor cicin harap, és nem tudom, mikor fog már róla leszokni, mert nagyon fáj... :cry: Azt se tudom, mit kell ilyenkor csinálni (gondolom leszidni nem szabad), igazából nem is tudom, direkt csinálja-e (próbálgatja a következményeket), vagy csak véletlenül (szerintem direkt :? ).

Zsófi, éjszakát sajnálom, és jobbulást. Vizet én se tudom sose, mennyit kell (kérni nem kérik, de ha adok nekik, nincs olyan, hogy ne fogadnák el...) :roll: :shock:

Tigriske, Kata,
nagyon szépek vagytok! Tigris, nemsokára már nem fogod tudni egyszerre tartani őket! :lol:

És akkor két gyakorlati kérdés:

- Hogy vesztek csizmát (bakancsot) a gyerekeknek? Honnan tudjátok, mekkora lesz a lábuk tél végére??? Egyáltalán, honnan lehet tudni, hogy MOST jó-e rájuk (mert ugye nem szólnak, ha szorítja őket vagy bő rájuk).. És milyet érdemes venni?? Hótaposókat néztem, de tépőzárasak (a doki azt mondta, mindenképp fűzőset vegyünk, mert az tartja jól a lábukat, node FŰZŐS CSIZMÁT csak felnőttben láttam még... Vagy vegyek magasszárú cipőt? De milyet?)

- Két gyereket (ilyen piciket) hogy lehet egyszerre (két egymás melletti hintán) hintáztatni? Nagyon szupi hinták, úgy tűnik, nem tudnak kiesni belőlük, de gondolom erre nem lehet hagyatkozni...

Lányok jól vannak, nem is fér ki ide, mennyi mindent tudnak már. Eszméletlen ügyesek, mindig meglepődöm. A egyre többet áll (néha elengedett kézzel), bútorok mellett jár, L négykézláb húz, mint a rakéta, és pakolja ki az Angelcare használtpelus-vödröt (kinyitja a tetejét, és kikukázza, amit talál). :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: hintás kérdésben tudok neked segíteni, közöttük-előttük állsz és egyik kezeddel az egyiket másikkal a másikat löködöd. Nem tudnak kiesni belőle, pedig enyémek már nagyon röpülnek, mert élvezik és tudják, ha nem kapaszkodnak, akkor megáll a hinta. Amiből ki akarnak esni, abból meg ki is fognak, lásd Hanga pár napja az 5 pontos bizt.öves etetőszékből jött ki úgy, hogy a nyakát fogta az egyik öv és lógott lefelé.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata!
Alapvetően én is elég liberális vagyok, és borzasztóan ellenzem a fizikei erőszak bármilyen formáját, de most egyszerűen elszakadt a cérna.

Zsófi!
Hagyd előttük az innivalót, úgy, hogy ha akarnak, hozzá férjenek. Kiszolgálják magukat. :D Amúgy elég változó, enyémek nyáron piszok sokat vedeltek, most valamivel kevesebbet, de kb. fél litert szerintem megisznak fejenként vízből+a reggeli-esti tej.

Rana!
Próbáld megkeresni a cipő orránál a lábujjuk végét (nem egyszerű), ez jó támpont. Nem jó, ha pont végig ér benne. Én általában kb. 1 számmal veszek nagyobb cipőt, mint a lábuk, eddig bejött, de a tesóm lánya a nyáron 1 hónap alatt két cipőméretet nőtt. :D
vovanda
 
 


Rana, örülök, hogy vagy. Ismerős az érzés, olvasáson kívül nekem sem futja mindig többre. Képeket, igen, kérünk!!!!
Cipő, lehet, hogy badarság, de én körberajzoltam a lábukat (érdekes menet volt), és a papíron lévő leghosszabb lábujj és a sarok közötti pont hosszával megegyező hurkapálcával mentem a boltba cipőt venni. Ha még maradt egy kis rés a saroknál, akkor az jó volt. Persze a gyerekre is felpróbáltam, mert a lábfejük is különböző, erre is érdemes figyelni.
Amúgy meg, lelovaztad a lányaimat????? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Vanda, nekem a tegnapi nap volt az "újraértékelem a viselkedésemet" cimű napom, és eleddig egész büszke vagyok magamra, jól teljesítek, és remélem, ha figyelek, ez így is marad. Ugyanis Míra már olyan szinten ki tudott hozni a sodromból, hogy elfelejtettem vele normál hangon beszélni és sajna egy tasli elszállt majd minden nap már az utóbbi pár napban. Persze, nem nagy, de az ő lelkét is megviseli, nem csak az enyémet. Folyamatosan azt kereste, hogy piszkálhatja fel bennem az alvó oroszlánt, és ez sajnos sokszor Emma ellen fordult. Tépte a haját, harapta ahol érte(olyan nyomok vannak szerencsétlen kislányon), jobbra-balra hadonászva csapkodott mindenkit, aki körülötte volt. Tönkretette a függönyt, eltörte a játékbabakocsiját.... Már nem mertem barátot hívni hozzánk. Nem tudom, mitől alakult ez ki, de azt tudom, hogy az én hozzáállásom csak ront a dolgon. Egyszerűen tehetelennek érzem magam, és nem tudom, hogy lehet ezt lekezelni. Remélem Daninál egy figyelmeztetés is elég volt, hogy megértse, rosszat csinált. Míra meg majd csodával határos módon kisangyallá változik :? :oops: :oops: :oops: Nem dobálja a kaját az etetőszékből, nem dobálja a cumisüveget lefelé, az evőeszközt, nem csapkodja az anyja kajával teli kezét....., és Emmáról is leszáll :roll:
Cumisüvegválaszt köszi! Megnyugtattál.

Zsófi, a vizet én is előhagyom nekik cumisüvegben, bármikor elérhető helyen. Ők fogják, elcipelik ivás közben ide-oda, letszik itt-ott a lakásban, majd ha újra arra járnak, hörpintenek egyet belőle. Persze próbálom rávenni őket, hogy tegyék vissza az étkezőasztalra. Néha egész jól sikerül a mutatvány :wink: Az viszont benne van a pakliban, hogy mivel mi nem záródós cumit használunk, néha kisebb tócsát csinálnak viccből a parkettán :roll: Hol a játéküntözőkannába csöpögtetik... végülis igazuk van :lol: Oda is víz való.

Timi, szép, szép a ház, de mikor lesz készen???? :shock: A kerítés látszó része már 2 éve elkészült, a lányok a térkövezést csinálták épp a fotókon. A gáz, hogy kovácsoltvasból akarom a kerítésközöket meg a két kaput, arra meg döbbenetes árajánlatokat kapunk. Az oldalsó drótkerítést azonban ha minden jól megy jövő héten húzzák, aztán füvesítünk, és tavaszig nyugi lesz. Akkor kezdődik az igazi szépítgetés, virágosítás. Aminek a rendbentartásához persze sosem lesz időm.

Dugulok, sok voltam, pedig még dokis híreim is lennének, na majd legközelebb.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Danival már én is sokszor kiabálok. Ha simánm szólok, füle botját sem mozdítja...
vovanda
 
 


Köszönöm a csizmás és hintás válaszokat (Timi, én főleg a ki-bapakolástól parázok, hogy míg az egyikkel bíbelődök, kipottyan a másik...)
Vanda, Törpi, és körberajzolást/próbát ráállt talpon kell kivitelezni, ugye? Szal nem ér, hogy fekszik a gyerek, és úgy, ugye? Sztem akkor kisebb a láb, akkor pedig nagyobb, ha ráállunk. (Apa szerint ugyanakkora... :roll: ) És ugye már nem kocsicipőt akarok venni, hanem "ráállósat". :roll: Amúgy a helyzetet bonyolítja, hogy a netről akarok csizmát venni nekik, nem cipőboltból... :roll:

Ma is voltam velük hintázni (a mi játszink is szupi nagyon, Máltai. Vanda te biztos ismered), képeket majd mindjárt varázsolok. :D

Zsófi, köszi. Hát harapás előtt olyan kis sunyin rámsandít a szeme sarkából. Ilyenkor már "készítem" a kisujjamat, és ha sikerül elcsípnem, akkor nem okoz nagy fájdalmat. Persze van, hogy a másikkal vagyok elfoglalva, és alattomban harap meg. (És akkor leszidom, és akkor pimasz fejeket vág, hihetetlen, pedig még nincs egyéves)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Ja és nálunk L kezd ilyen kis vadóc lenni, mint Törpi a te Mirád.. (Mégis roppant érdekes, hogy NEM ő harap meg. :roll: Remélem nem csak egyelőre) Veri ki a kezemből a kaját, pofozkodik, csapkod. Nálam egyelőre az vált be, hogy nem nagyon veszek tudomást a rosszalkodásról (ha nagyon leszidom, tovább csinálja), hanem megmondom, hogy nem szabad, és buta volt, és elterelem a figyelmét. Ajsi fejét is nagyon sokáig verte, és kacagott, amikor leszidtam és elvittem onnan, majd visszament és újra csinálta.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: úgy látszik mindenkinél vannak rosszcsontok. Nálunk Hanga az aki gyepálja a másikat, de ma pl. elérzékenyültem tőlük, apával együtt, mert ültek egymással szemben duci-ducuztak egymással, ahogy mi szoktunk velük és utána puszizkodtak. Még sosem láttam tőlük, hogy puszit adnának egymásnak! Hát elfutotta a könny a szemem és arra gondoltam, hogy EZ minden kínlódást megér(t).
A hintába én babakocsiba viszem ki őket és a hintánál parkolok, amíg bepakolom őket, így mindenki karnyújtásnyira van és igyekszem villám üzemmódban működni. Mondjuk még nem jutott eszükbe kimászni-felállni és ott jókislányok-egyből kapaszkodnak, ahogy beülnek és vigyorral az arcukon várják, hogy induljon a repülés.

Nem tudom mi van Alexával, megint alig alszik nap közben és kétségbeesve-sikítva ébred 3/4 óra alvás után és úgy kapaszkodik belém, mint egy kismajom, ha akarnám sem tudnám letenni. Nem látok fogat jönni. Lehet, hogy rosszat álmodik?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, mi az a duci-ducu? :roll: Ilyen sírás nálunk is volt (Letti), írtam is akkor. Lehet pont ennyi idős volt L, mint most Alexa... Életkori sajátosság? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
Igen, próbálni ráállva kell. Ha netről veszel, centizd le a gyerek talpát, az eladót pedig kérd meg, mérje meg a belső talphosszt.
vovanda
 
 


Rana: a fejünkkel odabújunk a nyakához, mellkasához, hogy a hajunk csikizze az arcát, vagy az orrunk a nyakát-mellkasát, közben meg olyanokat mondunk, hogy duci-ducu-dic-duc. Na, ez most nagyon égő így leírva. Remélem nem voltam túl zagyva. :? :oops: Na ezt láttuk ma viszont tőlük és hatalmasakat kacagtak közben.
Alexával nem tudom mi lehet, havonta van 2-3 ilyen napja.

Mi kartonlapra körülrajzoltuk a lábukat és kivágtuk-ezekkel a tappancsokkal nézelődök-próbálgatok.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


[quote="vovanda"]
írta:
vovandaHa netről veszel, centizd le a gyerek talpát, az eladót pedig kérd meg, mérje meg a belső talphosszt.

És akkor mennyi különbség legyen a két érték között? 0.5 cm, vagy inkább 1? Vagy esetleg még több? Bocsi, én még soha nem vettem (igazi) cipőt gyereknek. :oops:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Törpi: akartam még írni, hogy helyesek a csajok!!!

Rana: cipőt, csizmát talphossz méréssel is lehet venni, ha pl rendeled. Én úgy tanultam, hogy ha lábhoz teszed, legalább 2cm-el hosszabb legyen a cipő talpa. Mert ugye abban még van bélés, meg a külső talprész hosszabb is

Kata
labkat
 
 


VANDA: CANPOL BÉBIHÁM JÓ? Nektek milyen van???

Kata
labkat
 
 


Kata: Vandáék elutaztak sztem, nem tudom lesz-e netközelben

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Mindegy, megvettem végül. Rendes volt a csaj, mert 1600-ért oda adta a kettőt (szintén ikres) és így szállítással 2000 lesz!

Remélem beválik. Szerintem már Johival kipróbálom mikor viszem őket oviba. Ma majdnem elszaladt az úttestnél :shock: :shock: :shock:

Kata
labkat
 
 


Rana: itt kép is van, hogy mekkora za ideális cipő:
http://www.siestacipo.hu/blog/?tag=gyerekcipo-meret

Ma nagy a pangás. Sehol senki? Nekem nagyon f.s napom volt és nem a gyerekek miatt, úgyhogy inkább nem panaszkodom, de ma is levontam a következtetést, hogy szemét országban élünk és kezdem sajnálni, hogy nem sötét bőrszínnel születtem, mert szivatni itt csak a becsületes, fehérembert lehet. :( Pláne, ha nő az illető! :twisted:
Na, mégiscsak panaszkodtam! Bocsi!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?