Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Druszám Boldog Névnapot! :wink:

FEluca örülök,hogy jól vagytok..
Vendég
 


Nikiknek sok boldogat!!!!

tegnap este valamiért nem engedett belépni! :S szóval csak most tudtam jönni!

Luca, jó, hogy jöttél! gyere sűrűbben, ha tudsz és a képeket ne feledd!!!

tegnap végül bementünk anyósomhoz, vettem Beninek a Tescoban cuccokat, de nem volt egyszerű! 92-es body a legnagyobb, de én azért szívesebben használom azt, mint a sima pólót! ha valakinek nagyobb a mérete, hol szerzi be???

Beninek mintha folyna picit az orra! meg kicsit dáthás a hangja is, remélem, hogy nem lesz beteg! :( pont most örültünk a fejünknek, hogy régóta nem volt semmi baja, igaz, foga sem jött már egy ideje, erre tessék. éjjel már tökre rosszul aludt, ami nála egy jel! :(

Sziszka, nagyon ügyi vagy, hogy ilyen kitartóan veszed a cicizős akadályt, na meg Málnus is, hogy ő is!

nem is tudom, hogy mit akartam még írni! csúnya az idő, de azt mondják, hogy vasárnapra jobb lesz...

azt hiszem, hogy a kényszerű szobafogság jó alkalmat teremt arra, hogy takarítsak egy kicsit... vagy legalábbis elrámoljam a kupit végre! :oops:

sophie27
 
 


Luca jó, hogy jöttél! Köszi a kérdésed, nem volt keresztelö, jövöre lesz dupla májusban. Szerintem akkor kéne egy topik talit csinálni jó kis népzenével nálunk, a gyerekek is élveznék. Ezt mondjuk már párszor megemlítettem, aztán majd úgy csináljuk, hogy aki bújt, bújt, aki nem, nem, tehát mindenkit szívesen várunk majd, részletek a biztos idöpont bírtokában.

Zsófi holnap lesz nagy bolhapiac nálunk és a bazár szezon is egy hét múlva kezdödik, megnézem neked a bodykat. Nekem van nagyobb is egészen 104-es méretig, tehát nem lehetetlenség kapni.

Mi nem voltunk két éves státuszon, elfelejtettem, de jövö héten 3 fiammal egyszerre megyek a különbözö aktuális vizsgálatokra, oltásokra. Jó müsor lesz. Dönci olyan 86 cm körül van és 12 kg. A 86-os méret még éppen jó rá, a 23-as cipöböl kifelé nö, most öszre már kell a 24-es, de van belöle elég raktáron. :)

Tegnap megint lomtalanítási sikeret ért a párom el. Szert tett egy összecsukható biciklire újszerü állapotban, egy inliner-re pont Eni méretében, karácsonyi kültéri világításra, egy gyümölcsléprésre bedobozolva újszerü állapotban, matchboxokra (apró jó minöségü játékautókra), pár duplo kocka, egy playmobil emberke, s még ki tudja mimindenre. Csupa hasznos dolog... :)

Arra is rávettem, hogy ne zúzassa be hirtelen felindulásból a 7 személyes autót, mert akkor végképp elbuktuk a belefektetett pénzt. Történt ugyanis, hogy elvitte müszakiztatni és a müszakin kiderült, hogy a rugók töröttek, stb. de ez még csak a kisebbik gond volt, mert a gyújtászár megrekedt és az autót nem hogy nem lehet beindítani, de kormányozni sem. Az autómentövel elvitette a barátnömék garázsához, ott majd megbütyköli. A másik autónkhoz Angliából vesz alkatrészt, aztán azt is megcsinálja. Valami majd csak lesz, csak türelem kell hozzá.

Jó dolgok is történtek: a postás hozott egy kuncsaftunktól a gyerekeknek ajándékot. Lego duplo teherrepülöt. Nagy volt a boldogság és tényleg nagyon jópofa.
Egy napra rá bejelentkezik az apósom testvére, aki volt már párszor villámviziten nálunk, hogy neki is csomagja van számunkra. Hát tényleg. Hozott vagy 10 kg gyerekkönyvet és gyakorlókönyveket, kazettákat a gyerekeknek, de azt nem akarta elárulni, hogy ki a jótét lélek, aki ezt küldte. A párom kizárásos alapon kitotózta. Az anyósom anyukájának a testvére a lehetséges feladó, mert ö dolgozott olyan helyen, ahol ilyesmihez olcsón hozzájut. Nem is ismerem az illetöt, de hálás vagyok a küldeményért, mert tényleg szuper dolgok, csinálok a zsákmányról majd képeket. :)
Kaptunk gyerekruhákat is a magyar barátainktól, akik mindig nekünk segítenek cuccost szállítani, Bp.-Stuttgart között.

Edönek és nekem begyulladt újra a szemünk, Edönek is majd át kell mosatnom a könnycsatornáját.

Ritus csúcs formában lehetsz, viszont nagyon sajnálom a babád kálváriáját. Nagyon durva a történet, lehet, hogy a levegöbe szétcincáltam volna a dokit. Én most azon gondolkodom, hogy Dönci és Regö pisilöjét megszereltessem-e vagy még várjak vele. Döncié félig van letapadva, Regöjé viszont olyan szük elöl, hogy egy picit se tudtam neki még soha se visszahúzni a bört. Tanácstalan vagyok.

Dia ami a tornát illeti: ha elötte is tornáztál, eztán is teheted lightosan szíved szerint, de ha régen nem csináltad, akkor ne most kezdd el!

Dönci is pelenkavítéz még, de haladunk, mert mindig reklamál, ha termék van a pelenkában és meg is nevezi, ha kaka, akkor takarítsuk el azonnal, ha pisi, nem olyan sürgös. Idönként ráül a bilire, de nem sikerül bele semmi. Nem eröltetem, eddig se tettem és 3 gyerekem már magától lett szobatiszta a 3. szülinapjuk elött nem sokkal. Gondolom Döncinél se lesz másképpen.

Regö pedig megtanult biciklizni Eni segítségével. :) Nagyon büszke mindkettö magára! Joggal. :)

Ami viszont az idegeimre megy: 5 hete vérzek és még mindig nincs vége. Annyira elegem van már. Remélem a következö terhességemig nyugi lesz és csak egy ciklusom lesz addig... :)

Igazatok van és szándékomban is áll a többieknek is ugyanott egy albumot csinálni. Rámozdulok a témára. :)

A Müller tejberizs akciózott. Sose veszek ilyesmit készen, de most egyszer vettem, mert a Lidl-ben 50%-kal le volt engedve. A fedelén nyereményjáték van és azonnali nyeremények is vannak: nyertünk 10 Euro értékben egyszer egy download-ot (a gyerekeknek le tudok mesét tölteni pl.) ill. ugyanennyiért egy fotókönyvet (jó lesz majd karácsonyra). :)

Az élet apró örömei... :)

Most mennem kell, megyünk testületileg autót szerelni ill. a gyerekekkel görkorizni. 3 napig szakadt az esö, ki kell a napos idöt használni.

Puszi: én
Vendég
 

 
 

Ez lemaradt: Nikiknek boldog névnapot kívánok!
Vendég
 


Nikiknek nagyon-nagyon Boldog Névnapot kívánunk!!!


<
sziszka78
Tolna
 
 


Nikik!

Boldogat Nektek! :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Barbikám, köszi, de inkább a zenélő körforgó és a bundazsák lenne most fontos, mert végül vettem Benire body-t, azzal elleszünk egy darabig! köszike!!! :)

Beni betaknyosodott mára, apja meg hazajött előbb, mert szintén ramatyul érzi magát! hurrá, itt a hétvége... :(

sophie27
 
 


CSajok köfi :lol:



Zsigikémmel hétfőn megyünk a családi napközibe délelőtt fog menni, ebéd után hozom el és 2 utcával feljebb van

annyira tele van energiával, a gyerekek a játszóról mind elmentek bölcsibe, oviba, úgy gondolom ez csak hasznára válhat, mert nem is tudjuk senkivel otthagyni fél órára sem még nagyikkal sem , mert egyből sír.. majd meglátjuk mi lesz, szeretnék elmenni valamilyen átképző tanfolyamra és a nyelvvizsgát is meg kellene csinálnom.


Szisz sajnálom alacsony pajzsit, anyumnak is most ezt állapították meg, de ő meg gyulladásban volt a veséje miatt, szóval lehet az is fals
Vendég
 


Barbikám, ha véletlenül látnál 86-os overált (lábfej nélkülit), én vevő lennék rá!

Petra, jó hallani rólatok egy kicsit, örülök, hogy jól vagytok! Laura is jó nagyra nőtt :) Olyan mázlista, hogy két nyelven fog beszélni :!:

Luca, hogy derült ez az allergia? Vizsgálattal?

Nah, hazaért apa, egyenlőre ennyi voltam :)


<
sziszka78
Tolna
 
 


ja, igen! Sziszka a pajzsmirigyre akartam még írni neked, csak hát szita az agyam... :S

nekem is az van, az a hypothyreosis, vagy mi!? szedek rá gyógyszert, fontos, hogy jó legyen az érté, mert simán vetélést is okozhat... érdemes lenne egy jó endokrinológushoz elmenned, és ő majd csinátat kontroll vérvételt! engem 6 hetente csapolnak emiatt, és, ha kell, akkor emelik a gyógyszer adagom! babásan is lehet szedni!!! na, szóval csak azt akartam mondani, hogy inkább jó odafigyelni rá, mint nem, mert fontos dolog!!!

ja, és még egy, nekem Beni után jött, kaptam a gyerek mellé! ;) szóval szülés után is ki tud alakulni, addig nem volt vele semmi gondom!

Barbi, overállra én is beneveznék, de 98-as a méret, és vízlepergetős anyagban érdekelne... ócccsóért! :) persze lehet, hogy ez még csak őszi bolha lesz?

sophie27
 
 


Boni, majd mesélj, hogy tetszett Zsiginek a napközi! És milyen gyakran fog menni?

Feluca, jó hogy jöttél :-) Alma akkora, mint Enikő 1 évesen volt :shock: :lol: Hihetetlen mekkora különbségek vannak... Remélem az allergiát kinövi :roll:

Nikiknek sok boldogat!!


Zsófi, 104-es bodyt mi is csak örököltünk, nem tudom, hol vették, de mi már csak éjszakára használjuk, mert bilizéshez már praktikusabb a póló, könnyebb vetkőzni...

Most várjuk Sziszkáékat, végre összejön a minitalink... szegényeknek ilyen időben autózni... mi ki se léptünk ma a lakásból :? Na megyek is, felébredt Eni...

yuyu79
 
 


Sziasztok!
Most értünk haza, Julcsiék után beugrottunk egy kedves ismerőshöz a paksi játszóházba. Julcsi, köszönünk mindent, jól éreztük magunkat!

Zsófi, igazából annál többet nem tudok foglalkozni ezzel a dologgal, hogy bejelentkeztem a következő kivizsgálásra, amire csak 2 hónap múlva van időpont. Nekem soha életemben nem néztek pajzsmirigyet, így fogalmam sincs, hogy mióta lehet....egyébként nem láttam magát a leletet, mert még a barátnőmnél van....de valahogy nem igazán érintett meg a dolog, ráérek ezen aggódni, ha aktuális lesz, de azért köszönöm! Mondjuk abban én már most biztos vagyok, hogy nem fogok egész életemben erre gyógyszert szedni, nem belőlem él a gyógyszer ipar..max. ha tényleg a baba miatt kell majd....

Egyébként is felháborító, hogy pl. túlsúlyos magas vérnyomásos betegnek nem azt mondják, hogy fogyjon le, ne adj Isten ebben segítenek neki, hanem írnak neki vérnyomás csökkentőt, mert azért kapják majd a nyaralást :?

Boni, sok sikert holnapra! Megcsináltuk ám, nagyon fini a leve, örök hála!

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2010.09.11 08:49-kor.


<
sziszka78
Tolna
 
 


Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni... tud valaki olyan programot, ami fedett helyen van, felnőtteknek és Rékának is élvezetes? Holnap egy gyermektelen párral találkoznánk és csinálnánk valami közös programot... Állatkertet terveztünk, de sajnos ilyen időben... :cry: Van valakinek valami ötlete?

Köszi a segítséget!

Dorka
dorkak
 
 


Dorka, Csodák palotája?


<
sziszka78
Tolna
 
 


Szisz, én is arra gondoltam... de ott Rékának is találok valamit, ami érdekli? Nem csak nagyobb gyerekeknek van?

Dorka
dorkak
 
 


Dorkák a Millenárison lesz a Ringató évadnyitója.mi is lehet megyünk. sőőt szüreti vigadalom is lesz

http://www.csaladinet.hu/hirek/szabadid ... eronikaval

http://www.millenaris.hu/gyerekprogramo ... tsag_2010/

Szisz örülök :lol:
Vendég
 


Dorka, Málna már egy éve is talált olyat ami lekötötte, van az emeleten egy kis babasarok. De amit Boni belinkelt, az jónak ígérkezik!


<
sziszka78
Tolna
 
 


Jó reggelt!

Tegnap este kidőltem... :lol: de így reggel 3/4 7-kor frissebben keltem Rékához... Köszönöm a programokat. Lehet, hogy tényleg a Millenáris lesz...Majd még megbeszéljük... Csak ez az idő!?
Majd jelentkezek, hogy mi lett...

Szép napot!

Dorka
dorkak
 
 


jó reggelt!

ma is csodaszép időnk van... konkrétan október véginek érzem! :S

Sziszka, okés, akkor remélem, hogy a kontrollon mindent rendben találnak! ;) ezt kívánom Neked!!!

Dorkak, mondtam volna a Művészetek Palotáját, de ott vasárnap lesz csak progi, az évadnyitó Cifra Palota

mi ma nem hiszem, hogy megyünk is bárhova! Beni is, apa is jobban, remélem, hogy ennyi volt a nagy betegeskedésük!!!

jók legyetek!

sophie27
 
 


itt esik eső így nem megyünk Millenárisba :cry:

sebaj van dógom elég :lol:
Vendég
 


sziasztok,

köszönöm szépen a köszöntéseket, aranyosak vagytok:)

sniky
 
 


Boni, itt már szinte süt a nap... ki érti ezt!?

na, lassan ebéd, aztán szunya! kicsit elcsúsztunk a nagy készülődéssel, meg vásárlással!

Niki, de jó, hogy jöttél! mizújs veletek? és ez Aprookára is vonatkozik! pocakfájások alakulnak? gyertek picit meséljetek a hétköznapokról!

sophie27
 
 


Zsófi, kitartás, holnapra jobb időt mond! A hatásodra elkezdtem gyógyteát keresni a bajunkra ;) Kell neked is?


<
sziszka78
Tolna
 
 


Boldog névnapot kívánok a Nikiknek!

Kép
Kép
Kép
emesedora
 
 


Itt esik az eső tegnap reggel óta.... Holnapra tényleg jobb időt mond.Nagyon király! :?

Kép
Kép
Kép
emesedora
 
 


Én is várom már a jobb időt :roll: Mi ma Anyuéknál voltunk, holnap meg férjem nagyijához megyünk, mindkét helyen névnap-szülinap ünneplés...Eni ma korán kelt, délután csak egy órát aludt... este 6-kor már hisztis volt, 9-kor aludt el, azóta 2x ébredt :roll: És folyik az orra. Most nem tudom hogy megfázott, vagy csak a foga miatt van... Ja és Petinek is kijött az első foga, ma vettem észre... érdekes hogy ennek ellenére nem volt nyűgös, és éjjel is csak 1x kelt mint máskor is :)

Sziszka, mi is jól éreztük magunkat Veletek :D Most nem tudom letölteni a képeket, de majd felteszem illetve küldöm azt a párat :wink:

yuyu79
 
 


Na és hogy tetszett a játszóház? 8-ig van nyitva, vagy meddig?

yuyu79
 
 


Na 3madszor is felkelt Eni sírva, megpróbáltam bekenni dentinoxszal a fogát, erre kihányta a vacsit... Nem tudom hogy ez most a dentinoxtól volt, vagy eleve a hasa fájt... Ha ma elkapott valamit az unokatesóktól, az kijöhet ilyen hamar?? Biztos jó éjjelünk lesz :roll:

yuyu79
 
 


Julcsi, kitartás, nekünk semmi bajunk, bár múlt éjjel rosszabbul aludt, de azon kívül semmi, szóval nem tőlünk van....remélem tényleg csak a foga! Irigykedek ám a fiad miatt! Mázlisták :D Jó kedvű, mosolygós és nyoma sincs annak, hogy ki jött a fogacskája :)

Klári hivatalosan nem volt már nyitva, csak miközben ránk várt, befutott egy régi ismerőse, és így ott ragadtak, de nagyon örültek nekünk! Málnus alig lehetett elhozni, annyira jól érezte magát! KÉpeket nagyon várjuk!

Jó éjt!


<
sziszka78
Tolna
 
 


Sziasztok !

Kicsit eltűntem, na igen mindennek oka van, de nem szültem, még egyben vagyok de az idő egyre jobban fogy :D CSak gondoltam már helyzet jelentek aztán most már jövök.

Sajnos Áron beteg lett , azaz egy nagyon csúnya bőrfertőzése lett amivel már 3hete küzdünk, mindent fertőtleníteni ruhák, törölköző, mosás vasalás hegyek, naponta 3x kenegetni neki azzal a piros lötyivel amit popsikiütésre is szoktak adni (az a higanyos szer :? ) + antibiotikum + antibiotikumos kenőcs. Mama most volt itt egy hetet mert képtelen voltam Áront lefogni, hogy betudjam kenni neki a sebeit.
Valószínűleg a jobb oldalán a hónalja alatt volt egy szúnyogcsípés vagy egy karcolás ami vagy a strandon vagy a homokozóba elfertőződött ahogy vakargatta. Aztán reggelről estére egyre nagyobb seb lett belőle, bőr nélküli levedző felület na és akkor irány orvos. A borsó méretből lett 4cms seb aztán az még néhány helyen tovább fertőzött melette, plusz a lábán is. Most már úgy látom gyógyult , csak a lába nem, erre tegnap találtam a fején egy sebet remélem ez már nem az!!!!
15dikén kezdhettünk volna a bölcsibe 29helyett de emiatt nem mertem bevállalni, pedig jó lett volna.

A hasam már óriási ,egyre fájdalmasabbnak érzek minden mozdulatot, az alvás iszonyat ,a bal felem mindig elzsibbad, na és tegnap megpróbáltam megborotválkozni hát kritikán aluli volt. :lol: :lol: :lol: :lol: 27dikén megyünk dokinénihez kíváncsi vagyok mit mond mekkora lesz a manó.
Mamával túlvagyunk a lányruhák elkészítésével, beleírni kitől kaptuk, kimosni, vasalni húúúúúú már vasalóval álmodtunk.
Drága uramat szegénykémet 3hete alig látjuk délelőtt suliba kell járnia átképzésre, este későn jár haza, Áronnak meg már nagyon hiányzik :( Na és persze most hétvégén sincs itthon.

Na hát rólunk ennyit!

Amit csak nagyon gyorsba beleolvastam, Ritus nagyon sajnálom Zalánkát, gondolom Zorkát is megviseli azért ez a helyzet a fogyást meg hát a sok idegességtől megértem.

Dia nagyon nagy gratula a kistesóhoz!!!

Kitti te hogy vagy látom te is elvagy tűnve?
Pocaklakók hogy vannak lányok???? HA jól emlékszem a nagy fiúzápor után most erős lány hullám jött :D:D

Sziszka ti nagyon ügyesek vagytok szobatisztaságban. Pajzsmirigyre odafigyelni, remélem hamar kilábalsz belőle. ELég népbetegség lett ez most anyukák körében.

Bilizés - Mi sehogy nem állunk még ezzel , már nem is érdekel, majd talán a bölcsibe vagy jövőre. A csúszásgátló csillagjait nagyon szeretjük locsolni, de hogy bili vagy wc hallani se akar róla. Neki az állva pisilés jön be kukifogással de azt hogy oldjam meg???

Pocakfájósok kitartás, sokat tornáztassátok a kis lábakat nekünk az nagyon bevállt, és a többszöri büfiztetés.

Zsófi-Nagyobb méretű body a scampos Prince oliver-nek van csak drága de nagyon jó minőségű érdemes megvenni! Ha meg már szobatisztaságnál tartasz akkor lassan úgyis elmarad.

még sokmindent akartam de rágja a fülem a reggeliért a kisördög!
Süt a nap szép napot mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


Még egy kérdés NSt-re betöltött 36hét után kell menni vagy 37után mert akkor kérhetek időpontot lassan. ?????

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


sziasztok!

ma már én vagyok dögrováson, Beni jól van, apa is csak délután szokott szenvedni... nem tudom, hogy mi ez, de kiakaszt, hogy már 1 hónapja nyüglődök az allergiával, most meg ez!? :( nagyon elegem van! most érzem, hogy a fülem is kezd fájdogálni! :( még jó, hogy tegnap főztem egy levest, azzal elleszünk ma!

hétfőn megyek intézni a betegállományom, akkor majd megnézetem magam a dokinővel, mert kapar a torkom, és egyfolytában fújom az orrom!

Mecsi, jó, hogy jöttél! szerintem a doki után lesz esedékes az első NSTd, akkor majd biztosan megmondja, nem!? meg van szülésznőd is, ők szokták külön csinálni, szóval nem kell a Bártfaiba külön bemenned, ha jók az infóim!

Áronnak jobbulást, remélem, hogy elmúlik ez a bőrbaj! eléggé rosszul hangzik! :(

Julcsi, Eninek jobbulást! simán lehet a foga miatt is, főleg, ha a rágó jön neki, mikor bekened, akkor okozhat hányingert. én pl. fogmosásnál, ha nagyon hátra dugom a fogkefét, már attól öklendezik Beni. remélem, hogy nem lesztek betegek!!!

Sziszka, örülök, hogy utánajártál a dolognak, a gyógyteával biztosan nem fogsz ártani magadnak! én sajnos gyógyszert szedek, nálam azért most a baba miatt nem hiszem, hogy elegendő csak a gyógytea, de, ha van linked, akkor azt szívesen venném, mert elolvasnám, hogy mit tud! :) köszi!!!

tényleg mára szebb idő lett, mindenkinek jó kimoccanást, ha megy valahova! mi szerintem ma is itthon punnyadunk...

sophie27
 
 


Köszi a drukkokat... azóta nem volt hányás, csak az orra folyik, talán semmi komoly :roll:

Ma voltunk mi is kint kicsit, Petivel babakocsiztam 2x fél órát kb... összesen másfél órát aludt ma, este 7-kor meg elaludt a Déditől hazafelé a kocsiban (2 perces út)... 9-kor még evett, tisztába tettem azóta megint alszik. Kiváncsi vagyok Enivel milyen éjszakánk lesz a nátha miatt, ő fél 10-kor dőlt ki. Holnap is megyünk a Dédihez, mert a szülinapoztunk nála és meg kell enni a maradékot :wink:

Szilvi, most már nincs erőm, de ígérem, nem felejtem el a képeket
:oops:

Zsófi, jobbulást!! Jut eszembe, nagy bodyt én egyszer lidl-be vagy aldiba vettem, mikor akció volt.

yuyu79
 
 


Mecsi, Áronnak jobbulást, sajnálom hogy így rátok jár a rúd :(

yuyu79
 
 


Zsófi egy 104-es bodyt szereztem a bolhán hosszú ujjakkal. Bundazsák csak egy volt 10 Euroért, de nekem nem tetszett. Zenélö forgó nem volt, de maj hétvégebként rástartolok a bazárokra. Egyébként öszi-téli egyben. Téli overall se volt egyik kívánt méretben sem, vagy túl nagyok voltak, vagy túl kicsik.
Vettem egy pár jó gyerekkönyvet, pár ruhát a fiúknak, némi csörgöt a nemhagyhatomott kategóriából, pár apróságot, szóval most nem volt olyan jó a kapás. Edö viszont nagyon rendes volt, elnézelödött, aludt, szopizott, nem volt vele gondom. Kell is hogy bírja az ilyen alkalmakat a jövöben, hiszen megyek majd segíteni is a törzsbazárban.
A legjobb, hogy a párom a végén, amikor az emberek összepakolnak és eldobálják a cuccokat, amit nem akarnak megint magukkal vinni, egy szuper scout iskolatáskát talált újszerü állapotban. Jó lesz Regönek, ö legalábbis azonnal beleszeretett. :)
Voltunk a bolha után a barátrnömnél, náluk áll a gyújtáskulcs problémás autónk. Kis sikerélmény, hogy sikerült alig pár óra alatt megcsinálni nagyobb károk okozása nélkül a zárat. :) A barátnöm férje meg szerzett 4 felnit téligumival az autóhoz ingyen (a szomszédjuk nekiajándékozta, hogy adja el, de neki nincs ilyen autója és minek adja el, ha nekünk pont jó). A barátnöm még mindig terhes, betöltötte a 12. hetet. Talán most sikerrel jár, noha rajtam kívül senki se tudja, még a férje és a gyerekei se. Mondjuk a zsírpakolásában nem is venni észre a változást... Olyan, mint egy hústorony, iszonyat nagydarab. S még az én terhesség utáni pocakomat mondja nagynak. Hát nem tudom ki nyerné meg a malacsült pályázatot pecsenyeérett kategóriában!? :) Én legalább dolgozom rajta, hogy lefogyjak, de ö az ellenkezöjén. Vittem neki két tábla csokit és egy zacskó csokis kekszet, mire felocsúdtam, megette az egészet. :)
Aztán még otthon mielött mentünk volna hozzájuk, felhív engem a barátnöm férje, hogy váratlanul egy nappal korábban ért haza a családja és nincs kitakarítva, katasztrofális a helyzet, segítsek már. Hát ezen egy kicsit elcsodálkoztam, hiszen ö is és a barátnöm is otthon vannak, a porszívót maguk is meg tudják sétáltatni, nem kell ahhoz személyzet. Mondanom se kell, hogy a kosz megvárt engem, én porszívóztam ki, mert az én bögyömet zavarja, ha állati szerves anyag közepére kell leülnöm.
Érik bennem a szívem kiöntésének vágya, mégha rá is megy a barátságunk. Megkaptam, hogy az általam kimosott törülközök lehúzzák az ember börét olyan kemények, de nem is teszem öket szárítóba vagy nem öntök rájuk literszámra lágyöblítöt. Továbbá 95 fokon mostam öket, nem 60 fokon, ami szintén számít. A törülközök nem büdösek viszont, hanem jó szívóképességüek neutrális illattal.
Sokmindenröl beszélgettünk, de azt hiszem egy tényfeltárás részünkröl most már halaszthatatlan. Azt se bánom, ha rámegy a barátságunk.

Na elballagtam bevásárolni, mert üres a hütö.

Puszedli: én
Vendég
 


Hát Barbi, tényleg ideje tiszta vizet önteni a pohárba, ezt ne csináld tovább, hogy ganézol utánuk... :evil:

Nálunk az van, hogy Petinek 3 nap alatt kijött a két első foga alul... és alig vettük észre rajta... remélem a többivel is így lesz :) Ő már alszik is, Eni meg még unokatesózik Apjával, úgyhogy most élvezem a csendet :lol:

yuyu79
 
 


Hol van mindenki? Kihasználjátok a jobb időt? :wink:

yuyu79
 
 


Julcsi én maximálisan kihasználom :lol: de jó,hogy nem fájt a fogacska PEtinek

BArbi tessék most mán otthon sepregetni :wink: :lol:

hú MEcsi te is mindjárt babázol :lol:

mindenkinek pussssz
Vendég
 


sziasztok!

tegnap a dokinéni azt mondta, hogy valószínű az allergiám fertőződött felül valami vírussal, szóval a köhögésre igyak hársfa teát mézzel, amúgy meg, ha rosszabbodna, akkor menjek vissza, mert akkor ad gyógyszert, de egyelőre úgy látja, hogy nincs rá szükség, és ezzel én is tökéletesen egyetértettem!

amúgy tegnaptól betegállományban vagyok... csütörtökön viszem a nőgyógyász javaslatát!

Barbikám, köszi, hogy megnézted, most szombaton itt is lesz nagybörze, de még nem tudom, hogy ki tudok-e menni rá, mert anyumék csak aznap jönnek haza, és a héten már 2x anyósom vigyáz Benire... :S ja, gyerekkel meg semmi esetre sem mennék. de szólok, ha esetleg kimegyek, mert akkor én is ezeket fogom keresni, és akkor erre a 7végére téged mentesítenélek a hülyeségeim alól! :)

barátosnődékkel kapcsolatos véleményem továbrra is változatlan... pofátlanság teteje! szerintem ez nem is igazi barátság, és bár megértem, hogy jó neked, hogy van ott valaki, akikhez szólhattok, de azért álljon már meg a menet! mi vagy Te!? a cselédjük? akkor legalább fizetnének érte...

Julcsi, gratula Peti első fogacskáihoz, amik ilyen simán kijöttek! reméljük a legjobbakat a továbbiakban is!

Eninek pedig jobbulást, remélem, hogy már nyoma sincs a betegeskedésnek!

Panna, nagyon el vagy tűnve... Dia, Te is! remélem, hogy minden okés a pocakokkal!!!

nálunk név fronton még mindig semmi konkrét... kezdek kiakadni! apa csak a Lillát nyomatja, de Lillát én egyáltalán nem szeretnék! most kitaláltam a Borit! :D lehet, hogy hülye vagyok, de nekem most újra bejöttek a képbe a Bé betűs keresztnevek, 1x már bejött!

az Eszter a másik, ami nekem anno is nagyon tetszett, de arra apa most köt már egy arcot, amit nem kellene neki, de egyszerűen nem tud elvonatkoztatni tőle! :( így nem tudom, hogy mi lesz velünk, de van még 10 hetünk...

ma vagyok 30 hetes :shock: :oops:

jók legyetek, most szaladok, mert a gyerekem szétrámolta a lakást, most meg mezítláb rohangál, szóval megyek, és rendet csapok! :)

sophie27
 
 


Köszi, Eni is jobban van... Tegnap sokat folyt a nózi, de semmi más... Éjjel is jól aludt, most még egyelőre nem is folyik neki.

Zsófi, Neked is jobbulást, remélem nem kell gyógyszer... Eni is lehúzkodja a zokniját újabban :roll:

yuyu79
 
 


Sziasztok!

Na volt mit utánaolvasnom!Jól lemaradtam. :?
De jó, hogy rég eltűntek is jelentkeztek! Jó olvasni, hogy ki mekkora, és milyen kis ügyik a pici gyerekeink :D

Niki! Utólag is boldog névnapot!

Ritus! Jaj de nagyon vad, amit Zalánnal műveltek! Érzéstelenítés nélkül?! Remélem sikerül valahogy pontot tenni a végére. Unokaöcsinak is többször kellett műteni, azt hiszem 3x, de aztán rendbejött simán! SZóval kitartás! Édes Zorka, hogy így szereti a kisöcsiT!

Szisz! Pajzsmirigy remélem tényleg csak szopi miatt nem jó. Esetleg nem lehet vérvételt ismételteni, miután már elapadt a tejcsi? Málnus meg ügyi manü, hogy ilyen zökkenőmentesen leszokott a ciciről!

Dorkak! Simán lehet, hogy RÉkud még nem érett a szobatisztaságra. Én továbbra is azt mondom, hogy amikor az egész nap ekörül forog, az már nem jó. Ráadásul ha te is mérges leszel (ami egy idő után érthető), lehet, hog ydacból sem fogja meg sem próbálni a lánykád... Nem vagytok még semmivel elkésve, és szerintem halgass a megérzéseidre!

Julcsi! Eni továbbra is szép nagy lány! Gratu Petinek a fogacskákhoz! Remélem a többivel sem fog megszenvedni!

Nálunk zajlik az élet.... Mint ahogy vártam, a ölcsi 3. napja nem indult jól... Lánykám lecövekelt az ajtóban, nem akart elengedni. Nagy nehezen kihámozták, és bevitték. Jó negyed órát ordított torkaszakadtából, reggelizni nem volt hajlandó, és még egy pár órán keresztül csak ült egy kisszéken és csendesen szemlélődött. Ha próbálták bevonni valamibe, becsukott szemmel rázta a fejét, és közölte, hogy nem, nem akajok..... Aztán kicsit oldódott, de a pisilésnél megint sírás volt, nem tudom miért...

Csütörtökön csak reggeli után vittem, és 10 percet bent voltam vele. Kb fél percig sírt mikor eljöttem, de már szépen eljátszott egsz nap. Délután viszont bekakilt, a dadus (Évi, akit annyira nem csípek) meg utána (hogy utána már minek? :roll: ) ráadta a pelust. Azt meg inkább nem részletezem, hogy hogy nézett ki RÉka bugyija, nadrágja... A bugyit kidobtam. Pedig már jópárszor hámoztuk ki a kakit a bugyiból, de ilyet én még nem láttam. Nem tudom miért nem lett volna egyszerűbb Évinek is kiszedni a bugyiból a kakit, mileőtt végighúzza és összecsomagolja az egészet.... :evil:
Ja és csütrötökön már ott is aludt, elvileg nem volt gond, csak forgolódott egy szűk órát.

Pénteken már 3/4 8-ra vittem, 5 perc bent vele, aztán kis pityergés mikor eljöttem. Délután meg mikor mentem érte, az össze játékot kihordta nekem, a mi a keze ügyében volt....

A lényeg hog ytúl vagyunk rajta, ma reggel megint vittem, közölte miután felkelt, hogy nem kell menni bölcsibe. ... Reggel mint akit rámragasztottak, úgy kellet levakarni, de nemlett végül sírás, csak görbült a kis szája....

Sztem a bölcsinek köszönetően megint iszonyatosan anyás lett, és este alig lehet lefekteni, mindig kijön a szobából. Úgy alszik el, hogy ülök az ágya mellett. ... Akinek már nem rácsoban alszik a gyerkő: hogy tudjátok rávenni, hogy este ne jöjjön ki, hanem feküdjön le aludni?

Én rendben vagyok, voltam védőnőnél, kaptam beutalót a dokitól vérvételre, csütörtökön intézem azt hiszem.... Hányingerem már csak ritkán, viszont estére még mindig hulla vagyok.
Most elmentem úszni, okt. 5-ig kedden is nyitva van az uszi (sulis), úgyhogy kihasználom.

péntektől vasárnapig férjem volt kolléganője meg a barátja volt a vendégünk (Nóri Pécsen is vigyázott párszor Rékára), meg közben apum az egyik emberével burkolt lent a pincében. Hétfőn déltől anyósomék voltak itt, ma reggel mentek el. Szóval ezért is voltam így eltűnve. Eléggé kifáradtam, mert azért készülni kellett folyamatosan kajával, meg délutáni alvás sem volt nekem, az esti meg persze jó későn... Majd a héten próbálok kicsit pihizni.
Csak még gondolkodok, hogy elvállaljak-e egy melót, mert ugye most már kedden és csütörötkön tudnék nyugodtan dolgozni. Csak annyit mindent kéne még intézni a házhoz, hogy az is idő. De a pénz meg persze kellene, mert még be akarjuk csomagolni, vakolni a házat...

Most megyek, mert apa közben hazaért, megyünk anyagot intézni, meg pár dolgot beszerezni. Rékáért asszem f4-4 körül megyek...Kíváncsi vagyok, milyen volt a mai napja...

panna1
 
 


Ja, még egy kérdés: Estére totál bedugul az orrom.... Van valami ötlet? Orcseppezni gondolom nem lehet. Euphorbium néha semmit sem ér. Sterimar szintén.....

panna1
 
 


Sziasztok!

Én is eltűntem, mint szürke szamár a ködben. Most próbálok helyzetjelenteni kicsit.
Gergi 2 éves adatai: 91 centi és 13 kg 70 deka, 16 foggal, most jönnek a nagyőrlők, egyiknek már látom a csücskét.
Szobatisztasággal lassan haladunk, ha ráültetem a wc-re mindig belepisil, reggel is, ha felkel vagy mielőtt aludni megyünk. A kaki általában a pelusba megy, de mondja, hogy anya, büdös kaki pelusban :) hiába mondom, hogy előtte szóljon, inkább elsunnyogja.
Már kb 1 hónapja ő is mindent mond, hihetetlen, hogy egyik napról a másikra így be tud indulni náluk a beszéd. Először csak szavakat, aztán már 2 szó...és így tovább. Édes nagyon, főleg, ahogy azt mondja: anya szejetlek :)
Múlt héten kezdtük mi is a bölcsit, holnap már ott is alszik.
Nagyon jól viseli, eddig még nem sírt, viszont az ebédet nem nagyon eszi, max, ha tészta van vagy rizs. Így nem tudom mi lesz, de azt mondták ne aggódjak, általában minden gyerkőcnél így kezdődik, de úgyis enni fog egy idő után.
Én pedig novemberben kezdem a melót. :shock:

Közben csak ámulok és bámulok, hogy lassan minden topiklakó 2 gyerkőcös anyuka lesz. Gyönyörűek a már megszületett babák és nagyon csinosak az anyukák és kismamák, mindenkinek hatalmas gratula!
Hihetetlen, hogy már Peti is lassan fél éves lesz! :shock:

Még gyors dobok pár képet, aztán mennem kell, mert nyikorog a kissrác

Kép

Kép

Kép

Kép

Barbi
Kép
manci79
 
 


na, jól van, akkor mindenhol zajlik az élet! :)

Julcsi, örülök, h Enivel is minden okés!

Panna, Manci, nagyon ügyik a bölcsis gyerkők!

Panna, Réki biztosan hamar megszokja majd a bölit, és minden szépen halad majd a maga ritmusában, ügyes lányka nagyon!!!

orrdugulás, simán lehet terhességi tünet, szerintem csak sóoldatot lehet használni, max. inhalálni, de amúgy nekem a dokinéni azt mondta tegnap, ha nagyon be lenne dugulva az orrom (nekem allergia+vírusfertőzés van most), hogy a bioparox is használható, mert csak helyileg hat, szóval nem jut el a babához, de azért kérdezz rá háziorvosnál, nőgyógyásznál esetleg...

Manci, nagyon jó képeket hoztál Gergőről, milyen nagy már ő is! eszméletlen! kitartást a melóhoz!

sophie27
 
 


Sziasztok

Én jövögetek, de írni nincs energiám. És őszintén most kedvem sem.
A gondjaink nem oldódtak meg, sajna egyre rosszabb, vasárnap, hétfőn is Klinikákon voltunk, pénteken is megyünk egész délelőttre. Laborok, 3,5 órás tejcukor érzékenységi vizsgálat, olyan kilégzéses, ami brutál, mert 7 órán keresztül nem engedik enni semmit!
Zéti már alig eszik, nagyon fáj neki, de nem tudják mi. Elkezd szopizni és 3 perc múlva ordítva abbahagyja, hiába büfiztetem, már nem kell semmi, de látszik, hogy enne még, csak nem tud.
Nekem meg totál kész az idegrendszerem, csak akkor eszik, ha alszik, vagy épp ébred és még kómás, nem tudja mit csinál. Egész nap kb ugrásszerűen kell várni ezeket a pillanatokat, hogy vmicske tej belemenjen. Ezt meg egy kétéves örökmozgó mellett képtelenség és kínzás, így Levi is rettenetesen kezelhetetlen és szeretethiányos.
Ez meg tönkretesz, mert egyiken sem tudok segíteni.

Szóval most nem vagyok túl jó társaság, de igyexem majd benézni meg megírni hogy mizu.

Bocs, bocsi, csak panaszkodni jövök, de annyira a béka s...e alatt vagyok, hogy kettőből kettővel kell végigcsinálni ezt. A tököm kivan már a kórházszagtól.

:cry: :cry: :cry: :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Aproo, ez nagyon gáz... úgy sajnállak Benneteket :( Remélem hamar kiderül, hogy mi a gond Zétivel :roll: Elhiszem hogy semmi kedved, de azért gyere majd pár szóra, ha kiderül valami :wink:

Sziszka, képek mentek, szólj ha nem kaptad meg.

Eni most alszik, Petit meg fél percenként pakolom vissza a játszószőnyegre... asszem lassan el is pakolhatom :lol:

yuyu79
 
 


Ide is egy kis ízelítő: :D

Kép

Kép

yuyu79
 
 


Aproo, nagyon sajnálom, de tényleg, hogy megint át kell esned/esnetek egy ilyen kemény időszakon!!!

amúgy biztosan hülye kérdés, de cumisüvegből sem enné meg a lefejt tejet?

nyelvecskével mi lett? nem lehet, hogy az a gond, hogy nem tud rendesen cicizni és ez készíti ki?

na jó, nem ötletelek, mert nem vagyok orvos, és nyílván már milliónyian vannak, akik okoskodnak, így bocsánat, nem akartalak megbántani, ha esetleg annak vennéd! :oops:

Julcsi, Sziszka, jók a képek!!! nagyon jól áll Sziszka egy fiúcska is a kezedben! ;)

sophie27
 
 


Sziasztok!
Sajnos minket elkapott valami vírus, múlt héten Ádám volt beteg, most meg Emma dőlt ki 39 fokos lázzal. Szerencsére már sokkal jobban van, viszont mindketten tele vannak kiütéssel. Én jól vagyok, és Lilike is (egyelőre).

Apró, nagyon sajnálom, hogy megint gondok vannak. Lili is ezt csinálja, elkezd szopni, majd üvölt, és nem hajlandó többet, csak félálomban. Nálunk rájöttem a problémára: amikor elkezdett Ádám betegeskedni, C-vitamint szedtem (500-as), és azt nem bírta. Ha nem veszek be, nincs baja. Nem szedsz valami vitamint/ immunerősítőt, fogamzásgátlót stb? Ilyenektől is lehet.

Sziszka, nagyon helyesek vagytok. A pajzsmirigy alul-termelést viszont komolyan kell venni, ha gyógyszert írnak fel, szedd be, mert rossz értékeknél nehéz teherbe esni.

Manci, Gergő nagyon szép kissrác!

sushy
 
 


Sziasztok!

Apró, nagyon sajnálom a kálváriátokat! Kitartást! És ha lesz valami fejlemény és van két perced, írj, hogy mi lett, mi van veletek!

Yuyu, Szisz, Nagyon jók a képek! A gyerkőckék nagyon édesek.

Panna, Kitartást a bölcsihez. Biztos lassan belerázódik Réka! A barátnőm mesélte (most ment oviba a nagyobbik fia), hogy soha annyi puszit nem kapott tőle, mint mióta elkezdte az óvodát.. Ugye Ő is otthon volt három évig és most szakadt el anyától...
Amúgy a szobatisztasággal gy vagyok, hogy én is úgy gondolom, hogy még nem érett meg rá... Nem voltam mérges, amikor bugyiztunk és belementek a dolgok... Nem is erőltetem. Mindig megkérdezem, hogy szeretne-e ráülni a bilire vagy a vécére. Ma pl. kész is ráült a wc-re, bár semmi sikerélmény nem volt. Majd csak egyszer az is lesz újra (régen volt, de az is csak szerencse kérdése volt...). Mindig is féltem ettől a helyzettől, hogy majd hogy lesz... De nem közvetítem felé és nem erőltetem... Csak tapasztalatokat, ötleteket gyűjtök...
:wink:

Szép estét!

Dorka
dorkak
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?