Új privát üzeneted érkezett!

Deepgirl,

akkor már nagy lehet az izgalom!

Eclipse,

nálad mi újság?

Kép
gota79

Deepgirl!

Mennek a drukkok nektek!!!!! :D :D :D
Hogy hívják majd a kicsit? Már ha nem vagyok túl kíváncsi....? :)

Gota!
Hihetetlen hogy mekkora már Rebeka! Nagyon megy az idő... :D

Kép
mók

Xtina bocs, hogy későn reagálok. Háát, nem tudom, hogy kibírják-e a kiskatonák máig (kedd). Max ha vasárnap hajnalban voltatok együtt. Sajnálom, hogy ilyen rosszul jött most ki nektek ez a hónap. :( Én iszom a cickafark teát, de azt csak peteérésig szabad. De mivel nem tudom, az mikor van, így csak a biztos 14napig iszom. Utána kell(ene) elvileg a palástfüvet., de azt még soha nem próbáltam. Próbálj meg ráállni, ebben a hidegben úgyis jól jön. Én semmi mást nem csinálok, nem szedek semmit. Ha hinnél benne, biztos jobb lenne. :P :wink: A praktikák alatt ennél sokkal durvább dolgokra gondoltam. :shock: Tényleg, mi volt a dokinál? Neked néztek az MM-ben terheléses cukrot? Már nem emlékszem, ne haragudj! Abban már alapban benne van az inzulin is vagy kellett volna szólnom? Már elmagyaráztátok, csak most néztem a pco.hu-n, hogy ott külön van feltüntetve az ára, és az én összegem ahhoz kevés. Most teljesen elbizonytalanodtam. :(
szti1

Szti,
Voltam hétfőn dokinál, van két tüsző is (23 és 20 mm-esek), de nem volt megrepedve. Ha most teherbe esek, akkor apa katonái kb 72 órára vannak kalibrálva :D Mert szombat éjjel voltunk együtt utoljára. Így inkább nem is latolgatok, leírom ezt a hónapot, és várom, hogy megjöjjön. Jobb így hozzáállni, mint feleslegesen számolgatni, várni, reménykedni.
Teák: utálom, hogy mind széna ízű, inkább kihagyom.
MM terheléses cukor: igen, glükóz + inzulin. Én már 2x is voltam, 15-én megyek a 3.-ra, eddigi eredmények:
1. (február)
Glucose terhelés 0 perc 6.09 mmol/l * 4.10 - 6.00
Glucose terhelés 120perc 6.17 mmol/l 3.30 - 7.80
Insulin terh 0 perc 20.19 mIU/l 2.60 - 24.90
Insulin terh 120 perc 53.64 mIU/l
2. (május)
Glucose terhelés 0 perc 5.40 mmol/l 4.10 - 6.00
Glucose terhelés 120perc 6.31 mmol/l 3.30 - 7.80
Insulin terh 0 perc 10.79 mIU/l 2.60 - 24.90
Insulin terh 120 perc 66.53 mIU/l

Az elsőnél nagyon magas az éhgyomri inzulin, de még a glükóz is, a másodiknál már jobb az éhgyomri inzulin, sokat javult, de még mindig kevesebbnek kellene lennie, viszont jellemző, hogy az első 3 hónap után a terhelt még rosszabb is lesz. Bár erre meg azt mondták, hogy olyan is van, akinek 400 körüli a terheltje... hát persze, nem másokhoz kell hasonlítani...

Neked is ilyen lesz majd a papírod, ha kétpontost kértél, és ez kerül 5800 ft-ba.

Kép
xtina75

mók: Szabinanak fogjak hivni a holgyemenyt :)
az izgalmat mar a turelmetlenseg kezdi felvaltani pedig becsszora probalok turelmes lenni.

Kép
deepgirl

Xtina igazad van, inkább így állj hozzá. Legalább nem érhet csalódás. Én úgy iszom a teát, hogy amilyen forón csak tudom. Mert ahogy hűl, már visszafelé akar jönni. :( Jó, hogy látom így leírva, addigra talán már értelemzi is tudom majd. :D Hát nekem a nő azt mondta, hogy 6800Ft lesz. Mindegy. Igen 2pontost kértem, mert azt javasoltátok. Vhol 3pontos láttam. De sztem ez most lényegtelen, ott majd úgyis megmondják, ha kell még vmi.
szti1

Akkor lehet, hogy már magasabb az ár... végül is, régen volt május.

Kép
xtina75

Nekem a MM-ben egy terheléses cukor-inzulin vizsgálat 9600 Ft volt 2 éve! Hogy lehet ez? És ebben nem volt konzultáció meg semmi. Nekem is romlott a terheléses inzulinom, nekem 115-ről ment 179-re két év alatt.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, az nem 3 vagy 5 pontos volt?

Kép
xtina75

sziasztok.

Szti,gratu a28napos ciklushoz,az mar szep.
meregess szorgalmasan,abbol is sok minden kiderul.

Xtina drukk azoknak a tulelo katonaknak,egyebkent nem lehetetlen hogy tulelik.halottam mar ilyet:)
nem olyan rosszak az inzulinertekeid.mikor is megy kontrolra?

deepgril.szep neve lessz a lanykadnak.nehez ilyenkor turelmesnek lenni:)sima gyors szulest kivanok.

Kép
monyo83

xintia: Nem egyszerű két pontos volt. Ezért nem értem az árat. De ennyiért lehet hogy megcsináltatom valamikor.
vicky79
Budapest III. kerület

monyo, 15-én lesz a terhelésem... 8)

deepgirl, Szabina tényleg szép név, nekem is tetszik (nekünk nem megy a vezetéknévhez :? )

Kép
xtina75

Sziasztok!

Tegnap megkaptam a laboreredményeimet.
Éhgyomri cukorm: 4.3. Tudom, ez magában nem jelent semmit.
A pajzsmirigy viszont sok volt.
TSH: 5,25 (0.27-4.2)
T3 és T4 elvileg jó. Már csak azért is érdekes, mert apukám pajzsmirigyes, és magamon is észrevettem már 1-2 tünetet. De ezek csak elszórva jelentkeznek, nem állandóak.

HDL-Koleszterinem meg alacsony. Ez nem tudom mit jelent.

Xtina mennyi löttyöt kel meginni a terhelésnél? Mert már csak arra emlékszem, hogy 75g cukor van benne és 5percem van rá. Nemsokára te is mész megint.
szti1

szti,

75 g, igen...

Kép
xtina75

szti,

75 gramm, 2 deciliter vízben. És nekem azt mondták húzóra.
Borzasztó szerintem!!!
Jönni akart vissza....
etike

szti!
vigyél citromot (otthon vágd félbe, mert a laborba nem valószínű, hogy lesz rá lehetőséged) és csavard bele. úgy egészen olyan, mint egy elb@szott limonádé :)
sőt! múltkor (12hetesen) nekem engedték, hogy a maradék citromot meg is egyem :) múlt héten is csak azért nem akartam megenni, mert anyu örvendezett, hogy majd a maradék jó lesz a teájába.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

a Mensmentisben citromot is raknak bele! Legalább is én mindkétszer olyat kaptam.

Kép
xtina75

Én amúgy nem a cukros lötyi miatt utálom ezt a hercehurcát, még azt meg is iszom simán. Abszolút semmi bajom, tényleg, mint egy elcseszett limonádé. De ami utána jön!! Bleeee... nem lehet megmozdulni, mászkálni, mert forog velem a világ... lehet utána inni pár korty vizet, de én még attól is szarul vagyok, úgyhogy ki szoktam hagyni, de akkor meg száraz a szám... igyekszem mindig hamar érkezni, hogy elfoglaljak egy kényelmesebb fotelt, és abban kihúzni a két órát. Még olvasni sincs kedvem, megpróbálok félig-meddig bealudni. Vagy viszek mp3 lejátszót.

Bár, ha jól tudom, minél xarabb az értéked, annál rosszabbul vagy, a másodiknál már csak a vége felé volt tragédia (ki is derült, hogy a terheltem, a 120 perces volt nagyon rossz), tehát már abban a két órában lehet érezni kábé, milyen lesz az eredmény. Én most nagyon drukkolok magamnak, mert érzem, kezd eljönni a pont, hogy már túl hosszú ideje megy ez a diéta, és már nem is fogyok (az mindig felspanol), igaz, lejött már rólam 24 kiló, mit várok...

Szóval szti: ha rám hallgatsz, korán odamész (akár 6-ra), jó helyet keresel, leveszik az elsőt, megiszod a löttyöt, túl vagy rajta és ülsz a senekeden két órát :lol: Aztán megint egy vv, fizetsz és mehetsz haza.

Ja, és az egyik barátnőm (már 4-et odaküldtem, és 3-nál diagnosztizálták az IR-t) szingli, neki a súlyával van gondja, azért ment el, képzeljétek, traccsparti volt, és mindenkit kérdezgettek a csajok, hogy ki mióta próbálkozik, erre ő ugye mondta, hogy neki még apuka-jelöltje sincs, és erre nekiestek, hogy MIRE VÁR, majd kifut az időből, csináltassa fel magát (!!) valakivel, meg fogja bánni, ha nem... hát bakker, ha ott lettem volna, kiosztok pár pofont... Mit képzelnek magukról egyes nők?! Végül a recisek szóltak rá a vérmes anyukajelöltekre, hogy fogják vissza magukat, csak az segített, mikor azt mondták: minél jobban hergelitek magatokat, annál rosszabb lesz az eredmény.

Amikor én voltam, mindenki ült kussban, és várta, hogy leteljen a két óra...

Kép
xtina75

sZTI,SZEDSZ VALAMIT A PAJZSMIRIGYEDRE?ez nagyon durva eredmeny,kb 2korul kellene lennie.

Nalunk nincs semmifele citrom es tarsai,en ugy csinalom hogy megkapoma lotyott,elkezdem inni es addig le se teszem a poharat mig el nem fogy,egyhajtokara lehuzom mint mas a palinkat.

xtina,erdekes,de en soha nem voltam rosszul a lotytol,tulajdonkepp semmit nem ereztem.
nalunk nem kell ottmaradni,oda megy ahova akarsz.legutobb elmentem "haza" aludni.
nekem az egeszben maga a vervetel rossz,legutobb oszeestem,jo nagyot koppantam.

Kép
monyo83

jó reggelt!

monyo!
azért kell ottmaradni, mert a fizikai aktivitás ch-felhasználással jár. tehát minél többet mozog az ember a 2 óra alatt, annál jobb... azaz hamis lesz az eredmény.

nekem legutóbb ugye anyu vette le. kényelmes volt, mert nem dolgozott, így utána be tudtam ülni a net elé, és elfoglaltam magam 2 órát simán...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

[quote="monyo83"]x írta:monyo83tina,erdekes,de en soha nem voltam rosszul a lotytol,tulajdonkepp semmit nem ereztem..

És milyen volt az eredményed? Most már érdekel az eredmény - rosszullét összefüggés...

Kép
xtina75

J,tudom hogy ott kellet volna ulnom,de azt nem birtam volna ki.
megugye eloszor nem mondtak igy nem is tudtam,masodszor mar tudtam de csak szoltak hogy 2ora mulva jelenjek meg.

Xtina,pontosan nem emlekszem az elso terhelesem eredmenyere.

eloszor terheltem lett,21 ha jol emlekszem az ehomi 11.

masodik terheleskor nemtudom az ehomit, a terhelesem 76lett.

Kép
monyo83

Monyo, azt még megkérdezthetem, hogy ezek terhesség előtt, közben vagy után voltak? Ha előtte, mennyivel? Bocs, hogy faggatlak, de engem a Rencz azzal riogatott, hogy jó-jó, fejlődik, de le kellene még a terheltet csökkenteni... 45 alatt már nem vetél el... (jól be is f.satott ezzel)

Kép
xtina75

emlekezetbol mert nincsenek nalam a papirjaim.

2006ban 1,5ev utan sikerult,spontan azelott nem voltam dokinal.
Elmentem,terheseg volt,elment,dokim egybol elkuldott inzulin terhelesre.Akkor lett az elso terhelesem.

elkezdtem szedni a metet.

2008 szeptembereben abbahagytam es elkezdtem szedni a dianet, a magas tesztoszteronomra(mas segitseg nem volt)
2009 dec 31en abbahagytam a fogit.
2009 januarban elmentem terhelesre,akkor volt 76os a terheltem.
2009 februar-marcius metet ujrakezdtem 1*850
2009 marcius,pozi teszt majd megjott
2009 aprilis,poziteszt, vervetel pozi,Uh an semmi,mehenkuvuli.
2009 majus megfogant Noi.

nalam sosem derult ki mi volt a pontos oka annak hogy a pozik voltak a tesztek,de nem erosodtek es par napra ra megjott.

terhelt 21es inzulinnal is elveteltem es 76os inzulinnal meg megmaradt a baba szoval valoszinuleg a magas tesztoszteronom volt a bibi.

bocs ha hoszu voltam.

Kép
monyo83

Xtina!
60 valamennyi volt a terheltem,mikor terhes lettem Larával,és lám már 17 hónapos! :wink: Semmi gondom az égvilágon nem volt a terhesség alatt!
zazzy

monyo,

A pozitív a teszt, majd megjön - én úgy tudom - hogy tipikusan a magas teszto miatt van. Egy barátnőmnek is ez a problémája, és neki ezt Tűű mondta. De aztán csak megoldódott ez nálad... :wink:

zazzy, köszi az infót, és gratulálok Larához! :wink:

Ezt meg most találtam:
http://www.medicalonline.hu/cikk/metfor ... /index.php

Kép
xtina75

xtina igen tudom,csak sajnos erre a legjobb megoldas egyenlore a diane,ami ugye fogigatlo is egyben,es hat egy gyermekre vagyo no nem igazan szertne fogit szedni.egy evig morfondiroztam rajta hogy elkezdjem-e szedni,vegul belementem,nem volt vesztenivalom.

baratnodet mivel kezelik?

Kép
monyo83

xtina igen tudom,csak sajnos erre a legjobb megoldas egyenlore a diane,ami ugye fogigatlo is egyben,es hat egy gyermekre vagyo no nem igazan szertne fogit szedni.egy evig morfondiroztam rajta hogy elkezdjem-e szedni,vegul belementem,nem volt vesztenivalom.

baratnodet mivel kezelik?

Kép
monyo83

Neki azt javasolta a doki, hogy fogyjon le... olyan 15-20 kilót, és akkor helyreáll. (Neki már van 2 gyereke egyébként, hármaskára gyúrnak)

Kép
xtina75

a fogyas mindenkepp jo,biztos segit.en diane alatt siman ledobtam egy 10est,a tesztoszteronom is lement a normalis tartomanyba.

azota nem tudom mi van,nem voltam vervetelen,anyit vettem csak eszre hogy a menzim normalisan megjon,es a mult ciklusomban pem is volt.

Kép
monyo83

Köszi mindenkinek a lötyis infót, a biztonság kedvéért viszek citromot. A barátommal is megbeszéltem, hogy vigyen el, mert én a város másik végén lakok. És mivel ajánlották, hogy mozogni se nagyon mozogjak, nem hiszem, hogy jót tenne gy 1,5órás BKV-s utazgatás. A kocsi sokkal jobb. :D

Xtina oké, lefoglalom a legkényelmesebb fotelt. :D Igen, 6ra akartam menni, már csak azért is, mert utána melóznom kell. Remélem nem leszek rosszul. Szegény barátnőd, hogy veszik emberek a bátorságot, hogy mások életébe ismeretlenül beleszóljanak?!?! Még jó, hogy a recisek leállították őket. Minden diétánál eljön az a pont, amikor megáll a fogyás. Lehet, hogy 1 hónapig is eltart a stagnálás. De utána megint beidnul. Úh ne add fel!

Monyo nem szedek semmit a pajzsmirigyre, mivel eddig ez az érték jó volt. Jó. Hogy beállt a ciklusod, és még pé is van!

Én úgy tudom, hogy amikor abbahagyja az ember a fogigátlót, akkor utána sokkal könnyebb teherbe esni, mert a szervezet akkor kezdi termelni magától a hormonokat és sokkal nagyobb löketet ad. Kár, hogy ezt nem tudtam 9hónappal ezelőtt.
Azt szeretném kérdezni, hogy a pajzsmirigy értéknél is csak a 3. napi számít? Vagy annak mindig normálisnak kell/ene lenni végig a ciklusban?
Az 1. ciklusom 3. napján: 2,31
A 2. ciklusom 25. napján: 5,25 De a T3 és T4 jó.
A mostanit nem tudom, mert ebben a ciklusban még csak a 10. napon tartok és fogalmam sincs milyen hosszú lesz.
szti1

xtina: Nekem 1 évvel a teherbe esésem előtt 179 volt a terhelt inzulin. Nem tudom hogy akkor mennyi lehetett, de én nagyon kétlem hogy 45 alatt lett volna. Azért gondolom az lenne az igazi, ha kevesebb lenne, de ha megy a gyógyszer a 12. hétig, akkor szerintem nem fenyeget annyira a vetélés. A cukrodat a helyén tartja. Én inzulinos cukros lettem a gyógyszer abbahagyása után (180gr-os diétával). Nem híztam semmit és Barbus is jól van.

szti: Ne izgulj, hamar túl leszel a terhelésesen. Én utána simán bkv-ztam, de ha van aki fuvarozzon az az igazi. Képzeld, nekem az első terhelésesemnél nem mondta senki a sotén, hogy nem lehet mozogni. Én szépen visszamentem a munkahelyemre dolgozni és 2 óra múlva ott voltam vérvételre. Ekkor 115 volt az inzulinom! Mi lett volna ha ülök a fenekemen?

Most találtam meg azt a merckforminos dobozt, amire felírtam mikor mennyit szedtem és 2006 decemberében kezdtem szedni 1x 1/2 500 mg-ossal. 2007 júliusában próbáltam felmenni 3x850-re, de 1,5 hónap után vissza kellett térnem a 2x850-re. 2009-ben kezdtem megint emelni 3x850-re és akkor már jobban bírtam. Barbus meg 2009 júniusában fogant. Nem a legjobb példa az enyém.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok.

lanyok azon filoztam tegnap hogy van e valaki akinek csak inzulinproblemaja volt,megoldodott es jott a baba?
senki nem jutott eszembe.
mindenkinel volt meg mas baj is,pajzsmirigy,apabaj,teszto,elzarodas,stb.

Kép
monyo83

monyo: Nálam a pcos-en (IR-en) kívűl nincs más gond.
vicky79
Budapest III. kerület

nem osszeferhetetlenseg miatt volt inszem?nem tudom miert gondoltam ezt.

Kép
monyo83

Nem, nálunk olyan vizsgálat nem is volt.
vicky79
Budapest III. kerület

akkor bocsi.miert kellt az inszem?

Kép
monyo83

Sziasztok!

Képzeljétek, ezt olvastam az egyik pco topikban, ahol a terhelésről és az inzulinról volt szó:
"Én mindig a háziorvossal íratom ki a terhelést, az inzulint meg kifizetem. Így mégis feleannyit kell fizetni, mintha a cukorra sem lenne beutalóm.
Amire nincs beutalóm, azt felszámítják, kifizetem a vért levevő nő kezébe, adnak róla számlát, stb"

Youlcsi ha jól emlékszem a te anyukád dolgozik ilyen, ugye? lyen valóban létezik????? Soha nem hallottam róla.
szti1

szti: Ezt már én is hallottam, de még nem próbáltam ki hogy tényleg működik-e.
vicky79
Budapest III. kerület

szti!
elvileg valóban létezik az, hogy egyszerűen a kórházban kifizeted a vizsgálatot (kvázi úgy, mintha tb-d nem lenne).
érdemes azonban a kórházat felhívni, hogy működik-e így a dolog, mert nem mindenhol megy (vsz csak azért, mert nem tudnak róla, hogy mehetne így is), illetve a laborban is utánaérdeklődni, hogy egyáltalán csinálnak-e insulin vizsgálatot...
illetve erről pontosan az ep tudna tájékoztatást adni... mert hogy tuti töredékébe kerülne így, mint magánlaborban
(egyébként az nem igaz, hogy a felét kell fizetni, ha valaki a cukorterhelést bautalóval csináltatja, és az insulinért fizet csak, ugyanis előbbi nagyságrendekkel olcsóbb vizsgálat, azaz míg a vc meghatározás 100 ft alatt van, addig az insulin akár több ezer is lehet)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

nekem is csak IR gondom van PCOS belul.de hamarabb kezeltuk mint ahogy babat terveztunk igy egybol lett baba.
bar azt hozzateszem, hogy orvostudomanyilag meg nem volt olyan jo az eredmeny, hogy szerintuk megtapadhasson egy baba, es lass csodat...

Kép
deepgirl

Julcsinak igaza van, a vercukor egy nagyon olcso vizsgalat,alig nyer rajta valamit a paciens.akkor mar inkabb privat,azert az megis jobb.

Deepgirl,hogy erzed magad?nagyon nehez mar ugye?nemsokara vege.

Kép
monyo83

monyo: koszonom megvagyok. ma mondtak vizsgalaton h C1111-es a mehszajam ugyhogy barmikor szulhetek igy kicsit lenyugodtam. es a vizsgalat ota folymatosan fajdogalok ugyhogy lehet meg az ejszaka megyunk :) de a heten tuti meglesz aztmondta a doki.

Kép
deepgirl

deepgirl: Nagyon drukkolok nektek. Kis nosztalgia: nekem 28 hetesen volt C1111-es a méhszáj. Hogy bepánikoltam akkor. Még apasági nyilatkozatunk sem volt, vagy gyerekbútorunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Julcsi köszi szépen a választ. Az MM-nél a vércukor "csak" 500ft/db és ez egész meg 6800. Úh sejtettem, hogy az inzulin dobja meg az árat. Már csak az a kérdés, hogy melyik labort hívjam. Mert van a nagy kerületi és nálunk van egy kicsi is, ahol a háziorvos rendel. Mindegy, egy telefont megér. Ha annyival nem olcsóbb, akkor az az 1000ft már teljesen mindegy.

Deepgirl akkor neked már nagyon közel van, hogy találkozzatok a kis Szabinával. :wink: :wink:

Vicky vhogy én is így tervezem, ha útban lesz a baba, hogy nem fogok elkapkodni semmit az előkészületekkel. A végére úgyis minden meglesz. Te meddig dolgoztál?
szti1

szti: A 20. hétig tudtam csak dolgozni, pedig szerettem volna tovább. Ekkor kezdett el rövidülni a méhszájam és ez megijesztett. Meg ugye a cukrommal is bajlódtam. Mondjuk az hogy a 28. héten be kellett vonulnom tüdőérlelésre ráébresztett hogy ugyan már sok mindent beszereztem, de még közel sem mindent. Úgy volt hogy nem is jöhetek haza csak szülés után. Szerencsére csak egy hétig voltam bent, de utána is pihennem kellett. De addigra minden kész lett mire Barbussal jöttünk haza.
vicky79
Budapest III. kerület

Deepgirl!

Mennek ezerrel a drukkok, Nagyon várom a híreket!!!!! :D :D :D

Kép
mók

Deepgril,tessek minden nap bejelentkezni.ha megvan szabina ki ertesit minket?

Kép
monyo83

ma reggeli vizsgalaton mar 2 ujnyira kivagyok tagulva. ugyhogy holnap ismet kukk es ha meg tagult egy kicsit is akkor holnap reggel repesztik a burkot. de tuti tagul mert mint ahogy tegnap ugy ma is folymatossan fajdogalok, josolgatok, de semmi rendszeres. ugyhogy holnapi nap lesz a nyero :)
senki nemtud irni helyettem de ahogy tudok jovok es elmeselem.
koszi a drukkokat, remelem viszonylag konnyu szules lesz.

Kép
deepgirl

deepgirl!
nagyon drukkolok!!!

gondolom, alig várod már, hogy a kezedben tarthasd :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?