Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nálunk is ez van mostanában, hogy ahogy evett, büfizett, elalszik a vállamon, ahogy beteszem a kiságyba, rögtön sír. Így sétálgatok vele, vagy megpróbálom cicire rakni.

Judyt igazad van, nagyon rafináltak és hamar megtanulják, hogy ha sírnak felvesszük. Én is ezt csinálom. Úgy gondolom, hogy ennyi megnyugtatásra szüksége van.
Tegnap 23 órakor még sétáltam vele, annyira sírt szegényke. Annyira figyelek az étkezésre is, nem tudom, hogy mi lehetett, de a pocija fájt nagyon.
Ma itt volt a védőnő és azt mondta, hogy nem szabad elkapatni, de a szívem szakad meg amikor sír. Rám szólt, hogy ne hagyjam, hogy a cicin aludjon. Aztán meg azt mondta, hogy picike és el is hiszi, hogy fél óra szopi után elfárad. Na igen, de utána büfiztünk és fel is ébredt és tömte a kezét a szájába. Na, és akkor jött a tápszer. Mondtam a védőnőnek, hogy eddig én is eljutottam!!!!!

Ripley, olvastam, hogy nálatok is a cicin alvás jött be. Én megmondom őszintén, hogy lehet, hogy már el is kapattam, de ott olyan jó mélyen el tud aludni.

Szecs, Babaim.
Mi szeptember 17.-ére kaptunk időpontot csípőszűrésre. Lilla szept.24.-én lesz 1 hónapos.
Vajon nem lesz ez korai időpont? Pedig úgy kértem, hogy újszülöttnek 4 hetes korban lévő csípőszűrésre kérek időpontot.

Kép
judit70
 
 


Jó reggelt!

Arra tudja-e valaki a választ, hogy szopizás közben miért cuppog? A könyvek azt írják, nem jól van a cicin és a vákum megszűnik és levegő megy be. De hát már az összes létező pózt kipróbáltam szerintem és ugyanez van. Akkor is, ha a szája jól áll. Mostanában azt a szokást vette fel, hogy alig nyitja ki a száját és sztem nem megy be neki rendesen és nincs normális tapadás. DE örülök, ha akárhogy is bele kerül a tejci, mert ordít, ha éhes. Egy 2 hétig éheztetett oroszlán kutya füle hozzá képest. Mint akit nyúznak!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Babaimado, próbáld ki, hogy a mellbimbódat körkörösen hozzádörzsölöd az ajkaihoz, így egyre nagyobbra nyitja a száját és akkor add oda neki, amikor már az egészet be tudja kapni. Remélem, érthetően írtam le, én is régebben olvastam valahol és bevált (éjszaka pl. amikor félálomban próbálkozik :D ).

KépKép
Kép
szecs
 
 

 
 

Ráadásul a jobboldali valahogy nem olyan, mint a bal bimbó. Harcol is vele folyton vagy 5 percet, mire rendesen be tudja kapni. Sokszor olyan elkeseredett vagyok minden miatt. Ezzel is annyit szenvedünk.Tegnap este szopizott 60-at 30 perc alatt. Tudtam, hogy kevés lezs, de nem jött sztem több. Sírás volt. Melegítettünk neki 40-et a hűtőből még, amit reggel fejtem és az is kevés volt, de aztán nagy nehezen elaludt. 8-9-ig etettük, aztán olyna 1/2 10-10 felé aludt el. Reggel 3/4 5-ig aludt, ha jól emlékszem. Sajnos3 mp-es lett a memóriám.Pl.megnézem, mikor kezdünk szopizni. Aztán 3 perc múlva fogalmam sincs, mikor kezdtük. :oops:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Babaimado, sokszor én is el vagyok keseredve, ha úgy érzem, hogy nem mennek úgy a dolgok, ahogy azt szeretném és a könyvek szerint normális lenne.
De Timi mondta egyszer és 100%-ban igaza van, hogy minden egyes nappal könnyebb! Én így tapasztalom, meglátod, te is így fogsz érezni! Este lehet, hogy már olyan fáradt volt, hogy nem is volt ereje szopizni és nehezen tudott elaludni a kimerültségtől. Nálunk már volt hasonló, szóval nem a tejben van a hiba!
Én ki szoktam sírni magam a fürdőszobában, amíg nevetésbe nem torkollik, mert felülkerekedik az önkritikám és rájövök, hogy szánalmasan viselkedem :D Nem megy minden tökéletesen, de én sem tökéletes családban nőttem fel tökéletes körülmények között és mégsem cserélném el a gyerekkoromat semmi pénzért! Hamarosan Fanni is elkezd tudatosan mosolyogni és az első rád villantott vigyorból tudni fogod, hogy jól csinálod amit csinálsz, hidd el!!!

KépKép
Kép
szecs
 
 


A memóriámnál már nekem is csak az időérzékem rosszabb :lol:
NEM VAGY EGYEDÜL EZEKKEL A PROBLÉMÁKKAL, ez lebegjen a szemed előtt!!!

KépKép
Kép
szecs
 
 


Sziasztok!

Eloszor is mindenkinek szeretnek gratulalni a szep babakhoz.
Egy ideje mar olvasgatom a topikot, mert en is Gulyas doktornal fogok szulni es mivel elso gyerkocomet nem nala szultem kivancsi voltam a velemenyekre. Csak jovo februarban esedekes a dolog, de erdekelne, hogy kb mennyit adtatok neki a szulesert?

A friss szoptatos/altatos anyukaknak pedig csak annyit tudnek "tanacsolni", ha szabad, hogy amig jol fejlodik a baba es nem sirosabb mint azt egy ujszulottol "elvarna" az ember mindegy mennyit es hanyszor szopizik. Es ugy gondolom az elso ket-harom honapban ha felveszed nyugtatni amikor sir azzal semmit sem rontasz el. Raersz nevelgetni amikor mar kicsit fogekonyabb a kulvilagra. Picike o meg ahoz, hogy ne erezze a biztonsagot a mami karjaiban :)

Remelem nem utottem olyasmibe az orrom amibe nem kellene. Csak segiteni szeretnek.

A "halapenz" tippeket pedig elore is koszonom.
sunflow
 
 


Üdv Sunflow közöttünk!!
Gratula a második picihez :D

Friss infóval én nem szolgálhatok, majd a friss anyucik biztos segítenek :D

Nem ütötted semmibe az orrod, szívesen látunk bármikor!!

Képzeljétek, ma voltam tüdőszűrésen, le vagyok döbbenve, fizetni kellett érte :shock:

KépKép
b_judyt
 
 


Koszonom az udvozlest :)

Es ebben az esetben meg egy kerdesem lenne... hogy a szoszben lehet vonalzot a lilypie-rol beaplikalni az alairasba??? Tudom sokan kerdeztek mar, de nem talalom a hozzaszolasokat.

Holnap megyek genetikai UH-ra a MAV-ba. Viszem apucit meg Annat (az elso szulott) es rengeteg mesekonyvet, elelmet, innivalot stb stb. Talan kiderul mar hogy Tobias vagy Tobia-e :) a lelekem.

Mindenkinek tovabbi szep estet es keves sirast ejszakara.
sunflow
 
 


Szia sunflow! Én is üdvözöllek közöttünk!

Gratulálok a második babához! Gyere majd az új infóval, hogy fiú, vagy lány a drágaság!
Nekem sajnos nem tudták megmondani a genetikai uh-n, csak a magzatvízvétel eredményénél tudtam meg, hogy a pici Lillát hordom a szívem alatt.
Kitartást kívánok a várakozáshoz, nagyon sokan szoktak lenni. És mint Judyt írta szívesen látjuk az új tagokat :-)

Babaim, sajna nekem is a jobb cicimet nagyon nehezen kapja be, valahogy nekem sem esik kézre arról a szoptatás és valószínű, hogy Ő is érzi, bénázunk mind a ketten. Ebből kevesebbet is szív.
Jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, de örülnék, ha nekem egy evésre 2 ciciből 60-at tudna enni, de eddig sajna 40 volt a rekord. Fejni pedig csak akkor tudok, ha kb. 2 evésnél nem szopizik, csak tápszert eszik.
Ráadásul miután picike, hamar elfárad a szopiban is, állandóan elalszik, ahogy megmozdulok, már tátog is, de szopizni már nem nagyon tud.
Tegnap ugyanúgy jártunk mint te, 8-9 etettük és nekünk 10-kor aludt el és 3-kor kelt, utána pedig 1/2 6-kor.
Egyébként a memóriám már nekem sem a régi, sokszor én sem tudom, hogy hánykor ettünk? Mert olyan hosszúra nyúlik, hogy mire elalszik, majdnem kezdhetjük újra el9lről.
Na, de majd lesz könnyebb.

Szecs, kitartás. Aranyos lehetsz ahogy a végén nevetésben törsz ki a sírás után, de gondolom meg is könnyebbülsz. Valószínűleg a fáradtságtól van.
Igen én is úgy próbálom, hogy a mellbimbómmal dörzsölöm a kis ajkát, így jobban szokott sikerülni, de van úgy hogy így sem.
Csípőszűrést elmeséled majd?

Judyt, hogy hogy fizetned kellett? Én tavaly ősszel voltam és nem kellett fizetni. Mi a túró történt? Menjenek a fra........ba, a tb-t miért fizetjük?

Kép
judit70
 
 


Judyt, mi az, hogy fizetni kellett???

Sunflow, üdv köztünk. Én nem nála szültem, így nem tudok mit mondani pénz ügyében.

Többeik: elfelejtettem, még mit akartam! :oops: :lol:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok!

Masfel oras varakozas utan vegul feladtuk es eljottunk a genetikai UH-rol. Kiderult, hogy julius 1-e ota csak elore egyeztetett idopontra lehet menni. Most probalok majd idopontot kerni, ha nem megy akkor megyek a Magzati Diagnosztikai Kp. fizetos UH-jara.... Kicsit paprikas lettem :)

No mindegy, ez van.

A memoria visszater. Nekem kb 3 ev kellett hozza, hogy ne kelljen meg a levegovetelre is emlekeztetot irnom :) A szopizas is be fog allni es sok kitartast kivanok nektek hozza. Szepen lassan tegyetek lepeseket elore. Nem kell semmit siettetni. Olyan gyorsan elroppen ez a picibabas ido :)

Szep napot mindenkinek!!
sunflow
 
 


Sunflow, mi az Istenhegyi Géndiagn. Kp. ban Hajdú dr.nőnél voltunk. Szívből ajánlom!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok!

Üdv itt köztünk sunflow és gratula a picihez - és persze a nagyobbacskához is!
A dokinak nincs tarifája, a Gabi szerint is annyit szoktak adni a kismamik, amennyit gondolnak. Vagyis a megelégedettségetektől és a pénztárcátoktól függ. Az előbbiért tűzbe tenném a kezem saját tapasztalataim alapján, de a második már nehéz kérdés, főleg első gyerekes szülőként frissen rádöbbenve a pelenka- és babaruhaárak mértékére :shock: Szóval ne aggódj ezen szerintem.
Örülünk minden tanácsnak és biztatásnak! A vonalzó bbcode-ját kell bemásolni a profiloldalad vonatkozó részébe és elmenteni a változtatást. De megírom később a részleteket is, ha ez nem elég infó.
Judyt, szerintem zsenge korod miatt kellett fizetned a szűrésért, mert csak később kötelező. Te "csak" elővigyázatos vagy, azt nem téríti a tb. De legalább szembesültél vele, hogy milyen fiatal vagy :D Tudod, always look on the bright side of life

KépKép
Kép
szecs
 
 


Babám nózija állandóan szörcsög, lehet ezért cuppog mostanában. Aggódok, így du.elvisszük orvoshoz. Sajnos a saját doki rendelésére nem érünk oda, egyedül meg még nem tudok elmenni vele. Ki akartam hívni, de állítólag későn szóltam 1/2 10-kor, mert 9-ig lehet. Agyrém! Megbeszéltem, hogy 1/2 5-kor levisszük és ránéz vki.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Szecs, én 8 éve voltam kb. azelőtt sosem kellett fizetni. AZóta meg kül.ő okok miatt nem tudtam elmenni, de Judyt hány éves, h. nincs annyi, h. kötelező legyen? (Bocsi, priviben is jó a kor.) :lol:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok!

Babaim, koszonom a tippet. Idokozben kaptam idopontot 21-re. Az meg pont benne van a 18-20 hetes korban. A szorcsogos nozikrol meg azt irja a szakirodalom (pont a napokban olvastam valahol.... jaj a memoriam :) ) hogy az ilyen picik meg sokat tusszognek es sokszor van tele az orruk mert igy tisztul. Szoval lehet, hogy semmi baja nincs a bebinek csak annyi hogy bebi.

Koszonom Szecs a tippet. Kozben Judit is irt nekem priviben nehany hasznos penzugyi tanacsot :) Azt hiszem a zsebem nagyjabol annyival lesz konnyebb amennyivel szamitottam is.

En tavaly voltam szuresen, de nem kellett fizetni. No de a korom ugye :) Nekem mar kotelezo :)

Udv mindenkinek!
sunflow
 
 


SIKERULT!!! Azert annyire megsem vagyok aranyhal.

KépKép
sunflow
 
 


[quote="szecs"]z írta:szecssenge korod miatt kellett fizetned

Ez nagyon aranyos volt :lol:
Igen, 29 éves vagyok, és 30-tól ingyenes és kötelező. Ami jó dolog, mert eddig nem volt kötelező, most végre az. Csak azért 900Ft-ot elkérni, és már 10éve fizetem a tb-t, undorító, na mindegy.
Sikerélmény, voltam fogdokinál is, és minden ok :D

Babaim., ne aggódj, semmi baj Babucival. Azért szörcsög, mert a pici babák orrnyerge még nagyon kicsi és szűk, és ezért fordulhat elő. Nem minden baba csinálja, Vivi is szörcsögött, néha nagyon és úgy féltem, hogy megfullad, mert ugye ők még nem tudnak a szájukon lélegezni. Ezért is fontos, hogy ha náthásak, akkor mindenképp biztosítani kell az átjárhatóságot. De erről nincs szó.
Vegyél orrsprayt, aqua maris, sterimal, ezek tengeri só-t tartalmaznak, nem árt a babának, és arra jó, hogy nedvesítse az orrjáratokat. Én is szoktam néha Vivinek csak úgy befújni, főleg ha fűtenek, száraz a levegő. Sőt magamnak is szoktam, nagyon jó.
Majd írj, hogy mi volt a dokinál!

KépKép
b_judyt
 
 


Szecs, mi volt a csípőszűrésen? Mesélj, ha van időd. Ugye jól emlékszem, hogy ma mentetek?
Legalább is mintha csütörtökre emlékeznék.
G.I.-hez mikor mész a 6 hetes kontrollra?

Babaim, a védőnő nekem is azt mondta az orrszörcsögésre és a tüsszögésre, mint amit sunflow írt, hogy ilyen apróka korban ez természetes, mert tisztul, de ha téged jobban megnyugtat természetesen menj a dokihoz és majd írd meg, hogy mit mondott.

Nekem még az furi, hogy a védőnő azt mondta (amikor még 2 hetes sem volt), hogy már nyugodtan ki lehet vinni a levegőre, akár 1/2 órára is. Nem korai ez még? Én kivittem már beöltöztetve, kézben, de csak 5 percre.

Sunflow, csak annyit tudtam írni pénzügyben, amit a kórházban hallottam én is. Egyébként Szecsnek igaza van, a dokival én is meg voltam elégedve. Igaz, nekem programozott császár volt, de nem csalódtam benne. Minden úgy volt ahogy elmondta és utána is benézett hozzám többször is amíg bent voltam.

Kép
judit70
 
 


Tanácsot szeretnék kérni, mi lehet az oka, hogy tegnap este is 7-kor megfürdettük Lillácskát, utána kajcsi, és jött a sírás, látszott, hogy fáj szegénynek a pocija. Ahányszor megnyugodott elaludt a vállalom, leraktam a kiságyba, sírt megint. Így sétálgattam vele. Aztán ment az idő és újra éhes lett, ugyanis ez ment éjszaka fél 1-1-ig. Közben volt egy kaki is, evett még egy picit és végre elaludt.
Miért lehet, hogy ez inkább este jelentkezik. Napközben nem minden etetés után van ilyen erős görcs.
Adjak neki valamit? Görcsoldó teát?
Az étkezésre nagyon figyelek. Tejserkentő teát iszom. Tegnap ráadásul abból is csak 1-et, mert pont elfogyott, tehát nem hiszem, hogy attól görcsölt.
És amikor el is aludt, nagyon nyugtalanul aludt szegényke.

Van valami ötletetek?

Kép
judit70
 
 


Judit, tápszert eszik Lilla, vagy szopik? Este szoktak jönni a nagy sírások, mert a tejcsi összetétele minden napszakban más.
Szerintem a babáknak vízen kívül nem kell más, sőt amelyik csak szopik, még víz sem kell.
Ezeket a sírásokat is túl kell élni, egyszer elmúlnak.
Kitartás!

KépKép
b_judyt
 
 


Judit,
a kora esti siras nagyon sok babat erint. Azt mondjak, hogy a napkozbeni "feszultseget" sirjak ki ilyenkor. Mar amennyi egy ilyen kis torpet erhet... Annanak ritkan volt ilyen, de ha igen, a fejunk tetejere is allhattunk akkor sem tudtuk semmivel megnyugtatni. Es mire kifogytunk az otletekbol megnyugodott es elaludt.

GI-vel egyebkent en is meg vagyok a legteljesebb mertekben elegedve. Ket honapja annyira rosszul voltam, hogy korhazba kerultem mert kiszaradtam. Akkor tobbszor is bejott, hogy megnezze meg megvagyok-e es nem parologtam el abban a melegben.

Mindenkinek koszonom a segitseget a penzzel kapcsolatban is es a vonalzoval kapcsolatban is.

Szep, nyugodt estet nektek is.
sunflow
 
 


Judyt, Lilla szopizik is, csak keveseket tud /tejem is kevés van és még gyenge is a védőnő szerint/ 30-40-eket tud szopizni egy evésnél, és ezt tápszerrel kiegészítjük. Ezért nem tudom, hogy mitől sírdogál.
Vizet nem adok, csak ezt a kettőt. Azt mondod, hogy túl kell élni, akkor jó, ha egyszer elmúlnak ezek a sírások. Csak olyan rossz, hogy nem tudom, hogy hogy tudnék segíteni, mivel tudnám a hasfájását csillapítani.
Amikor van rotyi akkor sokkal jobb, nem sír annyira.

Sunflow, köszi a megnyugtatást, bár meg nem vígasztaltál, de legalább annyi, hogy más baba is sirdogál esténként, éjszakába nyúlóan.
Hogy történt ez a kiszáradás? Hogy vetted észre? Még jó hogy nem lett nagyobb baj.

Timi már holnap itt lesz közöttünk?

Kép
judit70
 
 


Itt vagyok már...csak apa is szabin van még, így legkorábban hétfőn lesz csak az enyém a gép.
Szuper volt Szegeden...ígérem mesélek majd :)

Timi
Kép
vt72
 
 


Hello!

orrspayt vettünk, dokinő is azt ajánlotta, meg írt fel valami Fenistil cseppet, abból kell kapnia. Kicsit be van duzzadva az orrnyhártyája. Sprytkell fújni és porszívni az orrát etetések előtt. Megnyugodtam.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok!

Doki babója megszületett, minden rendben van, de részleteket nem tudok, mert szülni ment, így nem beszéltem vele :) Két hét múlva újabb kör. Viszont Blanka remekül elvolt apájával, olyan történt, ami velem napközben sosem: el tudott aludni cici nélkül :shock: Miután hazaértem úgy kellett ébresztgetnem, hogy hajlandó legyen enni még az ortopédia előtt :D Ooolyan jó volt látni, hogy ilyen ügyes volt a kis családom :D :D :D
A csípőszűrésen minden rendben volt szerencsére és kisebb hisztivel megúsztuk.
Judit, nekünk is volt ilyen éjszakánk és ahogy visszagondoltam, a banán volt az egyetlen újdonság amit ettem, így az egy darabig kikerül az étrendemből. Én a végére jobban sírtam mint szegény Blanka, annyira rossz volt, hogy nem tudok segíteni. Apa addig felvásárolt egy fél ügyeletes patikát tök feleslegesen :lol:

KépKép
Kép
szecs
 
 


Timi, úúúgy irigyellek Szeged miatt, nekünk idén kimaradt, pedig minden évben lemegyünk pár napra Magyarország legnapsütésesebb városába :D

KépKép
Kép
szecs
 
 


Szecs, miért voltál a dokinál? 6 hetes kontrollon? Te meddig véreztél?

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Igen, a hat hetesen, meg meg szerettem volna beszélni vele a fogamzásgátlást így szoptatás mellett. Pl. azt sem tudom, hogy hogy működik nála a receptírás...
Én kb. 4 hétig véreztem kisebb-nagyobb intenzitással. Volt, hogy kimaradt 1-2-3 nap, aztán megint. Már azt hittem sosem lesz vége :shock:

KépKép
Kép
szecs
 
 


Sziasztok!

Szecs, most akkor be sem jutottál a dokihoz? Gondoltam, hogy most aktuális már neked a 6 hetes kontroll.
2 hét múlva újra mész?
Csípőszűrésen ér valamit az időpont, vagy azért várni kellett így is? Mennyire kellett levetkőztetni Blankát?

Nekem is érdekes a vérzésem, 1 hétig volt, kicsit erősebb, de az sem annyira húú de erős, azóta, hol van hol nincs. Ugyanúgy mint Szecsnek van úgy, hogy 1-2 napig semmi, utána pedig jön valami kicsi, de már 4 napja csak tisztasági betét kell. Igaz, nekem csak kedden lesz 3 hetes Lilla, majd kiderül meddig vérezgetek.

Kép
judit70
 
 


Szecs, hát nekem is majdnem megszakadt a szivem, meg szakad is ahányszor olyan nagyobb sírás van. Én nem ettem banánt. Viszont aznap tojást reggeliztem, azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy nem volt jó ötlet az a 2 főtt tojás?

Kép
judit70
 
 


Olyan sokat irtok. Nem gyozok utanatok olvasni :)

Judit, a kiszaradast ugy vettem eszre, hogy reggeltol estig hanytam kb 20-30 percenkent mindent. Vizet is. Estere annyira legyengultem, hogy ki kellett hivni az ugyeletet. Ok kuldtek be a korhazba. Ott aztan nem tudtak venat szurni akarmilyen vekony tuvel probalkoztak. Meg a csecsemosoktol is hoztak tut hatha az mukodik. Annyira kiszaradtam, hogy a venafala nem birta el a szurkalast. A fel literes infuzio 6 oran keresztul ment le a vekony tu miatt. Szerencsere azota elmult mar a hanykolodas.

A tojas puffaszt. Van egyaltalan amit lehet enni szarazkenyeren es vizen kivul?? Ugy ennek egy tatarbifszteket..... :)

Szecs, a fogamzasgatlasra en is kivancsi lennek. Bar meg nem aktualis, megprobalom majd megjegyezni.

KépKép
sunflow
 
 


Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, nagy volt a fennforgás.... elkezdtük Bálinttal az iskolát, nagyon élvezi és már kapott három piros csillagot és piros pontot. Lukács oviban, így reggel mindig rohanás.... ráadásul összeszedtem valami nyavalyás vírust, így napok óta az ágyat nyomom :-( Voltam 4D-n, majd rakok föl képet... sajnos a lepény elkezdett meszesedni, GI szerint semmi gond egyelőre, de gyakrabban kell nézni, mert ha idő előtt eléri a III. fokozatot, akkor kórház...
Ne haragudjatok, nem olvastam vissza... annyit azért láttam, hogy pocakfájós babáink vannak :-( Nálunk sajnos a tejtermék volt a gond, mindkét fiú érzékeny volt anyatejen keresztül a tejcukorra és fehérjére...persze ennek egyéb tünetei is voltak: hányás, fogyás, véres széklet stb...
Szerintem olyan vacak idő van, hogy ettől nem csoda ha nyűgösek a babók, hiszen mi is azok vagyunk!!!

Puszi Nektek
Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


Sziasztok!

Sunflow, na én ahogy terhes lettem folyamatosan a tatárbifszteket kívántam. Erre a munkahelyemen a bulin, mi volt? Hát az, és én nem ehettem.


Hát, szia Kriszta, én már hiányoltalak, hogy hol vagy? Így érthető, hogy beindult a suli és az ovi is. Sok sikert a kisiskolás Bálintodnak :-)
Milyen ügyes, hogy már hozza a piros pontokat.

Nagyon sajnálom a lepénymeszesedést, azt nekem is mindig nézte, tartott tőle, de szerencsére az nem volt. Szorítok, hogy ne legyen gond és ne kelljen kórházba menned. Mi az a III. fokozat?
G.I-hez én is 2 hetente jártam a 6. hónaptól, mondjuk én a vizesedés miatt.
Nem is írtam, hogy 12 kg leugrott a szülésnél, ennyire vizes voltam.
Húúúú, várjuk a 4D-s képet. Amikor csináltattam én is felraktam. Olyan cukik :-)

Ma megint hasfájós napunk van, délután 2-től most tudtam elaltani (jajj, csak el ne kiabáljam).
Ma én is úgy jártam, mint Szecs, az előbb már én is sírtam Lillácskával. Annyira, de annyira sírt szegényke, ráadásul 2-től nem aludt, már nagyon fáradt is volt. Attól félek, hogy ebből sem lesz sokáig alvás.
Mit lehet ilyenkor csinálni, vagy adni, hogy könnyebb legyen nekik?

Kép
judit70
 
 


Csak átfutni tudom a hozzászólásokat, sorry. Sok dolgom van mostanság...

Judit, nálunk a tejszaporító tea - amit én ittam - hasfájást okozott. És a banán is ludas lehet, ahogy Szecs írta.

Hétvégére elutazunk, de aztán majd jövök.

Jaaaa, és Zalán ma megtette első kis lépéseit egy kis széket tolva maga előtt :D !

Üdv.

Kép

Kép
ripley
 
 


Sziasztok!

Ripley...már hiányoltalak. De akkor a jövő héten sétálhatunk remélem :) Addigra már jobb időt mondanak.
Zalánnak nagy-nagy gratula az elinduláshoz! Zsolti még csak oldalazva halad valamibe kapaszkodva. Ágy mellett főleg.
Viszont ül már szépen szabályosan és egyre többet közlekedik mászva.
Tegnap kapott egy etetőszéket, mert próbáltuk beüzemelni, amit kaptunk még pocakosan, de annyira régi, hogy valami nem teljesen okés vele, így inkább vettünk neki egyet a teszveszen :)

Babaim, Judit, Szecs...kitartás! El fog múlni ez az időszak, hiszen egyre idősebbek és erősebbek lesznek a lánykáitok :) Amit tehettek szerintem, hogy sokat összebújtok, szeretgetitek őket és érzik, hogy segíteni próbáltok.

Sunflow üdv köztünk, ha még nem köszöntem volna :D Bocsánat, tyúkeszem van mostanság, vagy még annál is kevesebb :D

Kriszta...jó kis logisztikát igényelhet nálatok az ovi, suli összeszervezése. Lesz majd segítséged, ha a pici megszületik?

Mi alapban bekapcsoltuk a fűtést :( Igaz, csak 20 fokra, de télen is ennyi szokott nálunk lenni A fürdéshez szoktuk felvenni 23 fokra. Most még a lakásban is van 20 fok, de ha lejjebb megy, akkor beindul a konvektor...így biztos nem fázik meg Zsolti. Remélem :)

Timi
Kép
vt72
 
 


sziasztok!

Én is itt vagyok ám,csak eddig oviszünet volt és lefoglalta a 2 gyerkőc minden időmet.
A nagy féltékeny és hát muszáj vele is lenni,a pici meg szinte folyton a cicimen lóg ,vagy az ölemben.
A sebeim meggyógyultak,de mivel nem tudtam fejni a fájdalom miatt az elején,így egyre kevesebb van ,ill pont elég...nekem az hogy sűrűn szoptass mindkét mellből nem jött be,inkább próbálom kihúzni az időt,hogy termelődjön a tejci,és viszem sétálni Bálintot,/mert addig is alszik/...de ebben a rossz időben lehetetlen :(
Ha madártejet eszem,akkor több tejem van.A pocifájás nálunk is jelen volt este 18-23 ig,csak a cici nyugtatta meg,minden görcsnél tépett egyet rajta... :cry:
A baba hinta,ill pihenőszék mennyire jött be nálatok?

ildibildi
 
 


Sziasztok,

Judit70: lepény meszesedés I-IV fokig van. Ha idő előtt eléri a III. szintet és mellette valami egyéb jel is megjelenik, nem tudja megfelelően táplálni a babát és ezért pl nem fejlődik megfelelően, akkor meg kell indítani a szülést.... reméljük nem kerül rá sor.

Timi: segítségem valamilyen szinten van, a szüleim Debrecenben vannak, úgyhogy ők nem, de Leányfalun lakom és a falu sok-sok hátránya mellett az egyik előny, hogy mindig akad aki segítsen. Volt, hogy az egyik barátnőm Szentendréről elhozta a leleteimet, a másik hazahozta a fiukat az oviból, míg én pl dolgoztam. Akkor is fölhívnak , ha mennek a Corába és megkérdezik, hogy kell e valami stb. .... és nem utolsó sorban itt van anyósom is, akit imádnak a fiuk. Nem is tudom, hogy mit csinálnék nélkülük!!!

Csajok, emlékeztek még rá, hogy mennyi volt a terheléses cukrotok???? Nekem 6,5 . GI szerint diéta javasolt, Lukácsnál is uez volt.

Ripley : Gratula!!! A csodás pillanatok egyike!!! :-)

Szerettem volna feltölteni a képet Petráról, de túl nagy és nem tudom lekicsinyíteni, ha valaki tud segíteni, szívesen elfogadom!!!

Üdv Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


Judit, Timi!

átküldtem, köszönöm!!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


Timi, igen a jövő héten jobb idő lesz és sétálhatunk.
Jó, hogy ti be tudjátok kapcsolni a fűtést önállóan.
A rossz idő miatt végül nem utaztunk el hétvégére a Balatonra.

Ildi, tudom, miről beszélsz...(tesóféltékenység, oviszünet)
Bálinttal már rutinos vagy :) .

Kriszta, reméljük nem éred el a III.szintet, és kitart a lepény végig!
Szerencse, hogy akad segítséged innen-onnan, meg a jó anyós is :wink: !

Babai, Judit, Szecs a hétvége tán könnyebben telik az apukák segítségével :) .

Kép

Kép
ripley
 
 


Jóreggelt!

Ripley...tényleg nem Balatonozós hétvége van sajnos :(
Remélem ma már ki tudunk menni kicsit Zsoltival sétálni...mióta hazajöttünk Szegedről, még csak autóval voltunk kint a lakásból.

Kriszta...legközelebb mikor mész GI-hez?

Timi
Kép
vt72
 
 


Sziasztok,

köszönöm a képet!!!

Timi: még nem kértem időpontot, 28. hét környékére beszéltük meg, de 30-án megyek az Istenhegyire is UH-ra.

Nem tudom a babáitok hogyan bírják a melegfrontot, én eléggé szédelgősen, mindjárt hányok állapotban vagyok :-(

Ha valaki tudja a terheléses cukra eredményét még mindig várom!!!


Kép

Puszi Nektek

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


Kriszta...megnéztem a papírkupacot abból az időszakból, de ezt nem találtam meg sajnos :(

Timi
Kép
vt72
 
 


Timi: köszi. utólagos engedelmeddel bejelöltelek az iwiw-en :-)

judyt: téged is :-) meglepődtem a munkahelyeden :-)

Puszi

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de tegnap kicsit zűrös napunk volt, így még csak be sem kapcsoltam a gépet. Lehet, hogy a melegfront miatt volt.

Timi, nagyon kifogtátok ezt a rossz időt a pihenésetek alatt. Örülök, hogy újra itt vagy :-)

Ripley, gratulálok az első lépésekhez. Menni fog hamarosan akkor Zalán is.
Nálunk 11 hónapos a keresztlányunk kisfia, és 1 hete megy. Először Ő is így kezdte, utána pár lépés, és csüccccccccsss. Most viszont már nem győznek utána rohangálni :-)
Nagyon tetszik neki a lépcső.

Ildi, már hiányoltalak egyszer, de így érthető, hogy nem volt időd jönni. Ma gyönyörű idő van, tudtok menni sétálni Bálinttal.
Lilla is most kint alszik a babakocsiban.

Kriszta, nekem a cukor vizsgálat éhgyom előtti 4,8 utáni 5,9 volt.
Ha van ilyen kérdésed írj, meg van minden papírom, a laborok is és az uh-k is.
Telcsin is hívhatsz nyugodtan. :-)
Olyan jó volt amikor megszültem, hogy Timi is és Te is hívtatok!!!!
A képeket nekem is mindig Timi kicsinyíti, nekem nem megy, pedig megadta, hol tudom, de sehogy sem sikerül.

Kép
judit70
 
 


Kriszta igazából mi a kérdésed a vc.ral kapcsolatban? Szívesen segítek.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Babaim...boldog egyhónaposságot Fanninak! :)

Timi
Kép
vt72
 
 


Babaim én is sok boldogságot kívánok Fanninak! Már 1 hónap!!!!

Kép
judit70
 
 


Babaimado: kérdésem csak annyi, hogy mennyire vészes terhelésre a 6,5???

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?