Új privát üzeneted érkezett!

én is a hata miatt hasznalom a mozest. és kezdodik a kritikus ido, nem lat ki belole, de ulni még nem tud. marad a kendo.
s.orsi
 
 


Hát én nem sok babával találkoztam életemben, körülöttem sem voltak kicsik soha. Én csak tanítottam gyerekeket privátban, zsebpénz szerzés céljából, de azok nagyobbak voltak már, hatodikosak, szóval nem az a klasszikus babakor. :D De én valahogy mindig vágytam az anyaságra. Eleinte a terhességre is. Borinál már azt szívesen kihagytam volna.
monde
 
 


Hát Orsi, nekem nem lesz túl jó megoldás a kendő, mert itt keményen jön a tél ugye, és kendőben annyira nem tudom őt beöltöztetni. Szóval bundazsák marad. Igaz, hogy lehetne varratni egy huzat féleséget, amit a kendőben lévő gyerkőcre lehet húzni, de az már csak háti hordozáshoz jó, azt viszont csak olyan 8 hós kortól csináltam én. És azért az sem olyan meleg.
monde
 
 

 
 

én ugy orulok neki, h el lehet itt beszélgetni veletek. pont azért, mert kulfoldon sok mindent masképp latnak az emeberek és nem értik, mit miért csinalok. még a védono is csodalkozott, hogy kiviszem a gyereket minden nap... mondtam neki, naponta egy alvas "kotelezo" jelleggel kint van. mondta, igazam van, de itt mégsem csinaljak igy a franciak. betegesek is gyerekek nagyon...
s.orsi
 
 


én a kendore raveszek egy télikabatot. és akkor mar nem fazhat! csak kell egy jo bo kabat + egy tuti sapka a gyerekre.
s.orsi
 
 


miért sétáltok minden nap? ez furi? de érdekes... :shock:

hibernia
 
 
 


Jaaaaaj, és a Babies című film magyarországi bemutatója október 14-én lesz, azóta is azt próbálom letölteni, de egyelőre nem sikerült. Hátha valakit még érdekel.
monde
 
 


én a kendozést mindig a suly miatt hagytam abba, elég hamar. de Elisa pillesulyu a fiukhoz képest és nagyon utalja a babakocsit. szoval nalunk marad a kendo.
s.orsi
 
 


Monde, feltétlen nézd meg! én lattam. Fantasztikus!!!!
s.orsi
 
 


tulajdonképpen nem jarok "sétalni", idohiany miatt, hanem egyszeruen kiteszem a babakocsiba (a mzesba) a teraszra és én kozben végzem a dolgom.
s.orsi
 
 


marmint kiteszem aludni
s.orsi
 
 


ó de jó és nem sír ott?? nálunk kulcsmomentum a mozgás. megállok, 2 perc és sír. ha aludt, felébred ÉS sír.

hibernia
 
 
 


na jó éjt, én lépek. :)
kinél hány óra van? :D
Nálunk 10! :) :)

hibernia
 
 
 


nem sir. ha elaludt, leallitom a babakocsit; néha alszik 30 percet , egy orat, néha (régebben) 3 orat...
sokszor ugy ébred, hogy nem is hallom, a multkor azon kaptam, hogy a szunyoghalot tette a szajaba!
ha sirva ébred, felveszem és sokszor még visszaalszik az olemben rogton, igy visszateszem a babakocsiba, tolok két kort a teraszon és szevasz
s.orsi
 
 


megyek én is aludni. 11 ora.
s.orsi
 
 


És télen milyen jókat bírnak aludni a babakocsiban! A mínuszokban! Egészen kifehéredik a kis arcuk. Az olyan jó.

Tök más: ma vásárlás közben láttam egy kismamát, a bevásárlóközpont ajtajában dohányzott. Én ledöbbentem. Jó, jó, tudom, hogy nem kéne elítélnem, de engem akkoris ledöbbentett, hogy a gyereke érdekében nem képes megállni. :(
monde
 
 


akkor én is megyek... jó éjt
monde
 
 


ja még azt akartam, hogy eloszedtem a gyerek CD-ket, van egy régi Halasz Judit. 1 a micimacko, 2. a Bobita. Na ez annyira tetszik Elisanak, ha sir erre mindig megnyugszik, ha "tancolok" vele. Nagyon szereti. esetleg ez egy tipp (ha még nem probaltatok volna), amikor semmi nem nyugtatja meg a siro gyereket. csak meg kell talalni, mit szeret hallgatni. Az unokaocsém anno Bon Jovit szeretett... :)
s.orsi
 
 


hát én csak reménykedni tudok, hogy bori kedvence nem Jimmy lesz. :D :D :D
monde
 
 


miért, mi a baj Jimmyvel? :lol:

na nem tudom lelőni magam. :lol: ma Petinek az azok a boldog szép napok-at énekeltem, tetszett neki, jókat röhögött rajta... :oops: igaz, utána jött a rózsafa virít is. :)

hibernia
 
 
 


Jimmy!!! :lol: Hát Samu talán ismerni sem fogja. :oops: Vettem tegnap egy könyvet, amihez cd is volt (bújj bújj zöld ág). Gyerekdalok vannak rajta, de némelyik ismert dal teljesen más szöveggel és dallammal van. Ez engem annyira idegesít! Amúgy azért nem rossz. :)

Szoptatás... Múltkor a kocsiban szoptattam a parkolóban. Figyeltük az arra járókat, ahogy közeledtek, majd elhaladtak mellettünk. (Előtte keresztelő volt a templomban, és ők voltak. Barnus mutatta, hogy köztük van a cukrászdás csávó is.) Barnus a volánnál, én hátul. Épp mellettem voltak, amihez ugye neki (B-nak) hátra kellett fordulnia, és ahogy kitámasztotta magát az ajtónak, a könyökével lenyomta az ablaknyitót pont mellettem! És még rám is szólt, hogy hülye vagyok, hogy kitett mellekkel lehúzom az ablakot, amikor épp jön egy tök nagy tömeg?! :lol: :lol: :lol: Áááá! Pasik! El sem akarta hinni hirtelen, hogy ezt ő csinálta. Amúgy is rühellem, hogy a volántól irányítani tudja az össze ablakot, én meg hátulról nem. :)

Monde, de jó, hogy írod!!! Nagyon kíváncsi vagyok a filmre, mindenképp látni szeretném!

Én bevallom, hogy 16 évesen meg még fiatalabb koromban könnyebben közlekedtem babakocsival, mint most. Felnőtt koromra tökre rágörcsöltem a mozgólépcsőzésre meg a bkv-zásra. Pedig amikor még öcsém kicsi volt, mindig összevesztünk, ki tolja a mozgólépcsőn. Egy pillanatig sem gondoltam veszélyesnek. Anyu is tudta, hogy nyugodtan ránk bízhatja a feladatot. (Persze ott állt mögöttünk.) Apám, 10 éves sem voltam! Ha most megnézem az annyi idős gyerekeket... A kutyámat nem bíznám rájuk... :)

Csöpplány, köszi! :)

Hibernia, délután 80-90, az tök jó!!! Szerintem nekem sem több, és én nem egészítem ki tápszerrel.

Lassan csak beáll már nálunk újra ez a kereslet-kínálat dolog... Reggel megint kőlufi volt a mellem helyén, napközben meg kétóránként kért enni Samu... :shock: Én teljesen rábíztam a dolgot. :) Mondjuk arra is gondoltam (bár lehet, hogy ez hülyeség), hogy talán azért kért sűrűbben, mert tegnap annyi emberrel találkozott, és így védi magát a bacik ellen. Vagy ennyire nem okos egy csecsemő? :roll:

Na, mindjárt éjfél. Megyek aludni.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hali,

olyan sötét van, mintha este lenne. :shock: Babátok hogy vannak? Mit terveztek erre a napra? Én most próbálom elhitetni Krisszel, hogy nappal van. :roll: :lol:

KépKép
charlott
 
 


Sziasztok!

Balu ma 3kor kelt,evett és aludt vissza,majd 9kor ébredt :D Egész korrekt :) Ma apa kelt hozzá,bár én is fent voltam,sőt még az álom is kiment a szememből szóval hajnalban jót beszélgettünk apával,kb 4ig :D Most evett Balu,és szépen játszik a kiságyában.Természetesen mi mást,mint a forgást,úgyhogy apa ott áll mellette hogy mindig visszategye hátra,mert hason sírás van :D Én meg addig eszem.Aztán váltunk :D Ma érkezik a tűzhely,meg megyünk a konyhai csempéért.Ma jön a konvektoros(viszi a lóvét hogy megvegye nekünk a konvektort) is.Tegnap meg ugye megvettük a folyosó csempét is. Jajj már alig várom hogy kész legyünk :)

Charlott: :lol: "elhitetni vele hogy nappal van" :lol: Balu ma úgy néz ki jókedvű.Apa míg csinálta a reggeli kaját neki addig a hasamra tette,Balu meg ott kacarászott :D Tervünk túl sok nincs.Fent írtam hogy jönnek sokan,meg főznöm is kell.Maximum egy délutáni séta lesz,de nem biztos.Főleg ha esni fog az eső.

Babakocsi:nekünk a Bergon 2xDimension van.Hát nagy nehéz batár kocsi,de remélem hogy télen kihasználjuk emme előnyét.Most nyáron nagyon gázos,bár jó nagy tágas.Teljesen vízszintesig fektethető,így nem kellett mózes.A hordozót csak a kocsiban használjuk.
Én még sosem hagytam kint aludni,annyi volt hogy az erkélyajtóhoz toltam és ott aludt.De akkor még kisebb volt és így jól ráláthattam.De most hogy nagyobb már a babakocsit fel se hozom,mert a 15 kilót felcipelni a 2.-ra :?

Na megyek reggelizni... :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


húú náluk olyan történt tegnap, mint utoljára 2 hónapja... etettünk ugye fél 9kor, evett 180-at fél 10-ig, letettük aludni 10kor, erre 11kor köhögött párat és elkezdett nagyon durván sírni... azt hittük, hasfájás, adtunk gripe-ot (nem vizet ezúttal :)) de csak sírt... mellre tettem és rácuppant. :roll: kb fél óráig evett a 2ből.... utána elaludt és szokás szerint kelt 8 körül... nem tudom, mi volt a baj, has vagy kaja vagy más... nem hiszem, hogy olyan sokat ehetett, hát este 60 mg volt 2ben, nem termelődött 11-ig szerintem semmi... meg az is furi, hogy fél órát szopizott tök kussban, ficerge nélkül, máskor meg 5 perc után már nyüszizik... :?
remélem nem szokik erre rá, úgy örültem, hogy 10-8-ig stabilan szunyált... :(

nálunk ma süt a nap. :)

csöpplány, hát lesz ma dolgotok!! jaj akartam írni, ha nagyon féloldalas Balu, figyelgesd, nekem írták, hogy ilyenkor még feszességet vagy mit jelezhet. nem akarlak beparáztatni, minden oké vele tuti, hát írod, milyen kis ügyes, csak gyógytornászok azt mondják érdemes figyelni kicsit, ha a baba feltűnően csak az egyik lábát / kezét / oldalát használja. :)

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Mostanában semmi időm sincs, de nem csak netezni nincs...ma gondolkoztam el azon, hogy mikor mostam utoljára hajat....hááát nem emlékszem :shock: De ma délután jön anyósom és első dolgom a hajmosás lesz! :lol:
Szóval a folyamatos szopizás és a more milk hatására a hét elején bedurrant a mellem...iszonyat fájdalom, keményedés, stb. Mára rendeződött, de mivel úgy megijedtem, hogy begyullad, hogy egyből abba is hagytam a mórét, így mára meg már megint 2 ciciből etetek, mert kevés megint :? Ááááá, nálam ez a szoptatás egy szó szerinti nagy szopás!!! Ma voltunk a gyerekrendelőben, ez a felirat a falon: "A szoptatás a legnagyobb áldás" :evil: Ja persze! Áldás lesz nekem, ha vége lesz!
A mellemen a 2 baktériumból az egyik az a stafiloccocus, a másik passz. Ez valami gennybaktérium és antibiotikusmos kenőcsöt kaptam rá. Amit persze kaja előtt le kell mosni, szóval tele van a lakás fertőtlenítőszerekkel, meg megint mindent sterilizálok, melltartókat 60 fokon mosom, vasalom....(nem volt eddig elég bajom, meg dolgom, most még ez is....) Nem tudom miért nem kaptam inkább gyógyszert. Doki szerint ez is elég lesz talán...Ja, ha nem akkor megint szopok ezzel is még vagy 1-2 hónapot. Nem probléma, már kezdem megszokni, hogy összeszorított fogakkal szoptassak....
Ez volt a gázos rész nálunk és ígérem nem panaszkodom tovább.
Viszont voltunk ma a kötelező 3 hós oltáson, Gréti hős volt, csak kicsit üvöltött és beitta a rotát is. Drukkoltam neki ezerrel, ki ne köpje, mert akkor 18 ezer mehet a levesbe :lol: 60 cm és kicsivel több, mint 5 kg! Hízik ez a gyerek, csak legyen türelme az embernek kivárni :lol: Minden esetre gyerekdoki visszarendelt minket 2 hét múlva is mert szerintem a kevés tej miatt lehet majd pótlás kell. (van itthon már tápi, de ezt nem mondtam nekik)
A legjobb megint: panaszkodtam, hogy a hasfájás nemhogy elmúlt volna, még gázabb lett. És hogy anyósom is laktóz érzékeny és Gréti is ilyen ételallergia szerű tüneteket produkál. Igazából egy részletesebb kivizsgálást akartam, ami csak egy vérvételből állna. De a dokinő egy szerencsétlen! Szerinte a lakosság 25%-a laktózérzékeny, csak sokan nem is tudnak róla és ez van. Majd kinövi, ha az.....próbáljam meg az étrendemből kiiktatni a tejet/tejtermékeket és kálcium tablettával pótoljam a kalciumot. Na köszi, így is alig eszem valamit, most már annak a kevésnek is búcsút mondhatok :evil: Úgyhogy most megpróbálom ezt az étkezést, de csak és kizárólag 1 hétig vagyok hajlandó. (amúgy tejet nem is ittam eddig se, de a joghurtok, sajt, zsömle, stb....)

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Hibernia,
rossz alom... fejlodési ugras... anyat akarom érzés...
hogyne termelodott volna 11ig tej! folyamatosan termelodik.

nalunk 6.40 kor volt egy ilyen felsiras (4kor evett), felvettem és egy perc alatt visszaaludt, visszaraktam az agyba, 8ig aludt.

Elisa most is kint alszik, 13 fok volt, mikor kitette a dadus. Mi kertes hazban élunk. Lakasban mar felakasztottam volna magam a két fiammal.
s.orsi
 
 


Nadina,
sajnalom ezt a macerat! mindenesetre egy hos vagy, hogy mindemelett kitartasz! Joghurtot azért én a helyedben ennék, mert segit a bélflora visszaallitasahoz... foleg, ha esetleg antibogyot is kellene szedned.
s.orsi
 
 


Hibernia, de jó, hogy süt a nap nálatok! Itt meg esik :? Megnéztem a dublinos videót, amit gmailre küldtél, tuti jó! A zene is, meg hát a város!!! Nagyon jó helyen laktok!
Csöpplány, jó nagy átalakításba kezdtetek. Balunak gratula a forgáshoz. Láttam a kengurús képeket, szemlátomást tetszik Balunak benne :D mennyi ideig hagyod benne? Mi most vettünk, de Gréti 15 percnél többet egyenlőre nem bír ki.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Orsi, köszi, próbálok kitartani. Vettem normaflort az antibiotikum ellen, és még Grétinek is adok belőle. Elvileg az ő szervezetébe is átmegy a gyógyszer és védőnő javasolta, hogy nemárthat neki se a bélflóra helyreállítás.
Tényleg milyen az új dadus? Vagy ő nem új?

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Barba, most olvasok vissza és látom, hogy neked is ugyanez a baktériumod volt. De úgy emlékszem, hogy nálad a tejből derült ki, ugye? Nem is értem miért nem kaptam én is augumentint rá :x Neked már teljesen rendbe jött, ugye?
Allés biztonsági őrre ,ár komolyan kíváncsi vagyok :twisted: Tegnap mi is voltunk, de inkább siettünk haza szopira, bár majdnem ott etettem...tényleg hihetetlen, hogy egyes emberek milyen tapintatlanok tudnak lenni....egyszer ha velünk is megtörténik és épp ott lesz a férjem ő tuti helyre teszi :twisted:
De jó neked, hogy sok kisgyerek volt mindig is a közeledben. Én 6 éves voltam, mikor húgom született. Vigyáztam rá sokat, de valahogy már elfelejtettem milyen egy csecsemő, rajta kívül csak Grétivel babáztam.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Nadina,
nekem a védőnő azt mondta, hogy joghurtot lehet enni, mert az teli van bifiduszbacikkal, és azok bontják a laktózt.

Hibernia,
ne aggódj, nem Te vagy az egyetlen, akinek nem volt a kezében még kisbaba. Nálunk sem volt pici gyerkőc már nagyon régóta, úgyhogy én is Ádival "debütálok" ;-) De szerintem jók vagyunk. :D

Ádinak tegnapra végre jobb lett a közérzete, aludni is tudott, úgyhogy kezd normalizálódni a helyzet. Mondjuk én mostanra totál ki vagyok merülve, és ezért ingerlékenyebb is vagyok. Azon veszem észre magam, hogy néha ideges leszek, hogy miért nem hagyja abba szegénykém a sírást. Tiszta sz@ranya... :-( Persze nem rajta vezetem le az ingerültséget, és igyekszem mosolyogva hozzászólni, de néha nehéz, amikor már nem tudom, mit tehetnék még, hogy megnyugodjon. Ti hogy vezetitek le ilyenkor a feszkót?

És pont most, hogy ilyen hulla vagyok, mindjárt indulunk párom egy ismerősékéhez Zalába, ott leszünk vasárnap délig. Mondjuk az jó lesz, hogy van ott egy Ádinál fél órával fiatalabb kisfiú is, már kíváncsi vagyok rá. És a lánynak ő a 4. babája, úgyhogy elég tapasztalt. :-)

Jimmy, ez jó! :D Én néha gitározom és énekelek Ádinak, nagyon élvezi. De olyan édes, mert már azt is szereti, mikor hangolom a gitárt (pedig az aztán cseppet sem szórakoztató), és sokszor még akkor is megnyugtatja, mikor nyűgös/sírós.

Mi is a mózest használjuk még, nem merem ültetni, amíg magától nem tud. Elvileg addig nem tesz jót a gerincének, nem?

KépKép
seidelm
 
 


Nadi, a staphylococcus-t csak antibiotikum öli ki, abból is minimum 10 napos kúra. Ezt olvastam is, és hát tapasztaltam is, de ezt a sztorit már gondolom, unjátok. :D Szerintem ne hagyd magad! Egyrészt az antibiotikumtól nem lesz a babának baja, másrészt tök régóta szenvedsz vele, meg kéne már szabadulni tőle, hogy élvezhesd a szoptatást, amiért 3 hónapja küzdesz. És ha csak egy dobozzal írna fel a doki, mondd meg, hogy nem elég!!! Ezt tudod, utánaolvastál, és kész passz. :) Hidd el, a szoptatás szuper dolog, de ezt én is csak kb egy hónapja tudom és érzem... Nekem már lassan egy hete minden reggel durván bedurran a cicim, és újra eláztatom a ruhám. Ettől ne ijedj meg! Gréti majd beállítja a mennyiséget magának. Ha nem is 4x1-et, de azért reggel és este egy-egy more milket bevehetsz szerintem. Na, nem okoskodom tovább... :oops:
Gréti egy hős, és lány létére majdnem akkora, mint a pasasok itt a fórumon. Mikor küldesz képeket? Ez nálatok az első vagy a második rota volt?

Képzeljétek, ma reggel Samu álmában hangosan gurgulázva kacagott! Erre ébredtem. Felpattantam, hogy most ébren van-e, vagy mi, de aludt!!! :shock: Ha ébren lett volna, tuti megmucilgatom! :D

Hibernia, lehet, hogy csak tényleg rád vágyott Peti, vagy rosszat álmodott, aztán a cici megnyugtatta. Múlt héten, amikor volt Samunak az a fejlődési ugrás, kicsit megijedtem, hogy nehogy ezentúl majd mindig cicit kérjen, ha valami baj van, mert akkor oda a nagy rugalmasságomnak. (Szuri körül kezdte pont az állandó cicizést.) De valahogy itthon sűrűbben kér, ha meg mászkálunk, akkor még 3 óránál is többet kibír.

Jaj, ma délelőtt elaludt, kitoltam a ház elé a kertbe, erre pár perc múlva nagy ricsaj... Banyek, ide hozták megfuttatni az ovisokat, mert ez egész Bicske legcsendesebb utcája!!! Zafír ugatott, mint aki megkergült, de őket nem zavarta. Itt futóversenyeztek legalább fél órán keresztül a házunktól kezdve két-három ház előtt. De miért nem tudtak arrébb menni, amikor hallották, hogy a kutya már totál kész van...?! Persze Samu is felébredt, én meg odamentem vele a kerítéshez, az óvónő meg szépen köszönt mosolyogva, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy az ovikert vagy a játszótér helyett itt szórakoznak a gyerekekkel. Aztán amin már nagyon kiakadtam, hogy 10 percig próbálta a két óvónő sorba állítani a kb 15 gyereket. :twisted: Általában türelmes vagyok, de a bénázás és a tötyörgés nagyon ki tud hozni a sodromból. :D

Csöpplány, a felújítás mindig izgalmas. Biztos nagyon szép lesz! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Nadi, neked nem a tejből derült ki?
A biztonsági őr szerintem kifigyeli, hogy mikor megy be valaki, és direkt akkor megy. Érdekes módon, amikor a fórumtali volt, és mindhárman apával mentünk szoptatni, egyszer sem nyitottak ránk. Viszont amikor Kata egyedül volt Kendrával, odament hozzá ismerkedni egy őr... Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ugyanaz volt-e!!!???!!! Én csak most láttam, mert múltkor húgom állt az ajtóban, és kitakarta. Most viszont ő nem látta a wc-ből, szóval nem tudjuk, hogy ugyanaz volt-e. :)

Moncsi, biztos jó lesz az utazás, de a fáradtság miatt nem irigyellek. Majd este megmondod, hogy hosszú volt az út, le kell feküdnöd, majd holnap folytatjátok... :D
Tudsz gitározni? De jó! Én furulyázni tudok. Hmmm. :oops: Bár a félhangokat már elfelejtettem, hogy kell lefogni. :) És zongorán is bármit lejátszom egy kézzel. :) Jártam kántorképzőre. :) Ott harmóniumon tanultunk.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!
Jelentem mi is élünk, és velünk minden rendben! Szokás szerint! Kendra éppen alszik! Vagyis a szomszéd kutyája kint ugat az erkélyen, persze Kendra szobája ablaka mellett! Állati! Mindjárt kimegyek és rászólok! :) :evil: Persze még jobban ugat! Hülye állat! Még jó, hogy az én kutyáim nem ilyenek, hogy ők is elkezdenek ugatni! Mondjuk Kendra rendületlenül alszik! Anyukáméktól kapott a névnapjára egy Malackás - mi más is lehetne? - szundikendőt! Már rájött, hogy mire is jó! Annyira édesen alszik vele! :)

Zsu!
Remélem a csajszival tudsz egyezkedni szőnyeg ügyben! Aztán szólni, hogy mi a helyzet! A szoba dicséretet is köszönjük! Mondjuk Mi elfogultak vagyunk, de szerintünk a Mi szobánk szebb, mint az első lett! De hát ez van! Nem egyforma az ízlésünk! :) Egyébként mindenre válaszoltam priviben! :)

Barba!
A talis képek nagyon állatok! Ha nem gond írtam egy-egy kommentet hozzájuk! :)

Mayday!
Milyen együtt apával? Örülsz, hogy már otthon van veletek?! Milyen az idő a Balcsin? Gondolom a sok hülye túrista már elhúzott haza?!

Nálunk ma elviselhető az idő! Ha hazajött Apa elmegyünk a tesómékhoz, mert Mikey-nak küldött haza egy ovis benti cipőt, és képzeljétek gondolt Kendrára is, mert küldött neki cumit! Kettőt is! Aztán gondoltam, ha már nincs olyan nagy szél, és eső, akkor egy kicsit kimegyünk a levegőre, mert már 2 napja nem voltunk kint!

Aztán még valami:
Ha esetleg kedvet éreztek akkor gyertek, és nevezzétek be a gyerkőcöket ide:

http://szepsegesgyermekek.gportal.hu/gi ... g=32986837

És nem meglepődni! Az egyik zsűritag Én vagyok! :oops:

Most megyek majd jövök még!
A talival akkor most mi a helyzet? Mikor lesz, és hol? Van már valami konkrétum?

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Zsó!
Én a helyedben tuti szólnék valakinek, hogy a biztonsági őr folyton rátok nyit! Vagy lehet jó hangosan megmondanám a magamét! Lehet az is segítene! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Samu előbb két hangos puki után olyan ordítással ébredt! :( Egy kis hatástalannak bizonyuló torna után gyorsan bedobtam a cseresznyemag párnát a mikróba, közénk szorítottam, és így visszaaludt. Sűrű 10 perc volt...

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Na, majd megnézem, mit írtál a képekhez. :) Rózsaszín a hajad? Nagyon tuti!
Hát én utánaszóltam hangosan, de nyilván nem várta meg, hogy lecseszerintem. :)
Ki küldte a cipőt és a cumikat?

Visszatérve a kántorképzőre... Azért jártunk, mert választhattunk, hogy minden szombaton reggeltől sötétedésig kerti munka a telken, vagy délelőtt kántorképző, délután otthon szülői felügyelet nélkül... :D Vicces volt, mert rajtunk kívül csak idős nénik jártak. :D Egyszer az egyik néni késett egy csomót, sűrű bocsánatkérések közepette helyet foglalt, erre szétesett alatta a szék! Nagy csattanás, és semmit nem láttunk, csak két égnek álló lábat! Mindenki tök megijedt, mi meg a hülye kamasz fejünkkel majd megpukkadtunk a röhögéstől. Bújtunk a könyveink mögé, hogy ne vegyék észre... Még most is sírok a nevetéstől, ha eszembe jut. Persze nem lett semmi baja a néninek, csak az ijedség volt nagy.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Az a kép még egy esküvőkor készült kb. 1,5 - 2 éve! És igen rózsaszín volt a hajam! :) Imádtam! Aztán rájöttem, hogy már nem vagyok 20 éves, és így maradt az eredeti szín! A cumit és a cipőt Mikeynak a bátyám küldte, ő kint él Skóciában! Hozza nekünk a tuti dolgokat! Olyan Pampers pelenkát küldött, hogy Magyarországon nem is lehet kapni! A mesebeli EMO figura van rajta, és nagyon tuti lila! Egy csomival el is teszek nyárra, hogy had lássák milyen vagány a pelus! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Elmo, unokahúgom (Hanna) kedvence. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok, egy kicsit kiakadtam anyósomra, de most nem kezdek bele, már kezdek lehiggadni. Asszem ma egy kicsit antiszoc. vagyok.

Nadina, nagyon sajnálom a történteket, remélem hamar helyrejössz. Ez a tejcukor érzékenység nagyon szar ügy, a barátnőm a kislányával ugyanígy szenvedett, állítólag az anyatejben is van, és az is ugyanígy zavarja őket. Persze nem tudom, hogy Nektek van-e érzékenység, és mire.

Barba, nálunk is volt pont ma ilyen üvöltés alvás közben, pedig sosem szokott. Fel is ébresztette a fiamat, aki szintén délutáni alvását végezte. Bori annyira nem szokott soha sírni, hogy ez tényleg ijesztő volt. De aztán visszaaludt ő is.

seidelm, feszkólevezetés: én elég lobbanékony vagyok, viszont nagyon hamar le is higgadok, nekem elég sokszor annyi, hogy bekapcsolok valami zenét, de ha nagyon nem megy, akkor leülök kicsit az internet elé, ha viszont totál kivagyok, akkor üvöltözök egyet a férjemmel. :D (na ez csak vicc volt persze)

Ercsikati, a lila pelus nagyon édes, Bécsben vagy akár Parndorfban is lehet kapni. Nem kell olyan messzire menni érte. :)
monde
 
 


nadina sajnálom a szopit, a helyedben csomóan már tuti feladták volna... és nem lehetne őket kárhoztatni... a "szoptatás áldás" plakátok engem is kikészítenek, komolyan, az egész babázásban a szoptatást rühellem legjobban, a peluscsere nem olyan taszító számomra, mint a szopi... :? nem undorodom vagy ilyesmi, csak csupa-csupa frusztrációt hozott számomra is az egész, nem mondanám, hogy életem élménye az biztos... :(
és neked még fáj is szegény! :? :?
itt van olyan csepp, ami a laktózt semlegesíti, állítólag hatásos, csak rohadt drága... de próbaképp... neten tuti lehet rendelni, amazonon, ilyesmin. mi azért nem vettünk, mert nálunk biztos nem a laktóz volt a ludas, mert mikor adtam Laevolac-ot a szorulás miatt (az csupa laktóz tulképp), akkor amiatt nem sírt...
az oltáshoz gratula + a rotához is, hogy nem köpte ki. :)
amúgy a mi dokink azt mondta, hogy a laktóz-érzékenységnek bőrtünetei is vannak, úgyhogy ne izguljunk, amíg az nincsen, addig kimondhatjuk, hogy nem a laktóz a baj, "csak" hasfájás. (ja és ha jól tudom, véres színű a kaki is ha gond van)

köszi a videó dicséretet, hát igen, jó itt élni, bár néha teljesen béna dolgok vannak... pl a lámpák esküszöm vagy 10 percig pirosak és cseppet sincsenek összehangolva.... megőrjít... :evil:

moncsi jó utat. majd mesélj, mi volt. igen, jók vagyunk, szépen esszük az akadályokat, én is úgy gondolom. :lol: amúgy én néha rákiabálok Petire... :oops: tudom, szemétség, de mikor semmi sem hatja meg, azt remélem, ez kizökkenti... :oops: néha működik... :roll: szerintem természetes a feszkó, néha én is tök ideg leszek rá, de aztán eszembe jut hogy csórikám nem akarattal ilyen, akkor megsajnálom... :) ez a levezetés. :lol: eddig bejött...
most mondtam a férjemnek, hogy jövő héten egyen ki egy nap szabit, mert most úgy jól esne... elmennék egyedül teázni, kávézni mit tudom én. oké, általában csütörtökönként ők sétálnak csak este, kettesben, de ma is pl takarítok, míg nincsenek itthon + hajat mosok, mint Nadina :lol: hát ez borzasztóra nem móka... :? ja jut eszembe, megint van vmi szombat délelőtti program, szegény tök félve kérdezte, mehet-e, hát persze mondtam, hogy igen, de basszus belül kiidegel, hogy mi a francért nem tudnak ezek ülni a s*ggükön miért kell mindig-mindig-mindig kitalálni valami szart??? 1400-an dolgoznak, millió kollégája van, valakinél mindig van valami, persze, néha el kell menni, de basszus ők ilyen kis fiatalok, nincs gyerek kb sehol... :evil: szóval nem haragszom én senkire csak ez a szitu bosszant. nem akarok hárpia lenni, persze menjen csak, csak rohadtul elfáradok, hogy hétről-hétre minden egyes nap én küszködöm itt tök egyedül napközben, hétvégén küzdhetnénk együtt, erre jön ez. ááááá

barba ezek az ovisok áááá, elég idegesítő. én egy közeli parkba járok és oké, tudom, az mindenkié, de megőrülök már attól is, mikor látják, hogy csórikám aludna és üvöltöznek mellette... amúgy Murphy, hogy akkor szólal meg vkinek a telefonja, mikor mellénk ér, tuti, hogy akkor vesznek össze a kutyák... áááá tudom, te imádod a kutyákat, bocsi is, de én rühellem azokat a kis idegesítőket, akik csak így ugatnak égbe-világba minden gond nélkül hosszú-hosszú percekig... :evil: ez Peti előtt is zavart, de most meg végképp... :(
a kántorképző vicces lehetett... :D nem semmi sztori. :)
szegény Samu, remélem elmúlt a pocakfájás...

ercsikati, én itt láttam Malackás mosdókendőt, ha gondolod, küldök egyet. ;) hátha nincs még olyanotok.

monde, anyós miatt részvét. :? Bori miért sírt fel? tudod? elég rémisztő az ilyen... :oops:

hibernia
 
 
 


Halihó!

Gyorsban aztán megpróbálok visszaolvasni.Mindjárt hozzák a tűzhelyet.
Mi jól vagyunk,Balu ma jó kisfiú.CSupa mosoly,szépen alszik,segített főzni,aztán voltunk egy vecsési anyukánál(anyatanyás),másfél hét van a két baba között.Szóval odajárunk csajozni :D Nagyon édesek voltak megint együtt.Megpróbáltak egymás ruháján kapaszkodva átfordulni.Aztán Balu belenyúlt Vivi szájába,cserébe Vivi meghúzgálta Balu fülét. :D Azt hittem megzabálom őket :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hibernia:lehet hogy csak nyugtalan volt és ezért kellett neki a cici.Még ha nincs is benne semmi,bizti jólesik neki egy kis nyugiszopi :D
Hát elég féloldalas,meg sajnos gyakran tartja magát "kifliben"Kérdeztem dokit,azt mondta ha majd tud ülni,mászni,állni stb akkor el fog ez múlni.Azt mondta hogy valószínű hogy a rossz tartás a méhben még mindig megvan neki.Na majd 5 hósan vissza kell mennünk a dél pesti koraszülöttjére kontrollra,majd ott is megkérdezem.

Nadina:szegénykém :( Pedig tényleg mindenkben az idlli kép él a szoptatásról.Aztán itt hallom hogy ki mit szenved vele :?
Gréti tényleg egy hős volt.Gratula neki,remélem nem lesz láza :) Ügyesen benyakallta a rotát :) Ez a hasfájás szörnyű lehet,én anyira örülök hogy nálunk vége.Remélem nektek is,mert tényleg szörnyű lehet ennyi "nyűg".
Kenguruban Balu ritkán van,akkor szoktam beletenni amikor dolgom van és ő meg mindenáron ölben akar lenni,és nincs el a pihiszékben vagy a játszószőnyegen.Általában 30 perc,1 óra.Annál többet nem nagyon mert ha álmos lesz,akkor nem szeretem ha abbank alszik el.Nem egészséges.Kendőbe más lenne,de az meg ugye nagyon meleg.

Seidelm:ha ciki ha nem én néha rákiabálok Balura,amikor ész nélkül sír,úgy hogy már levegőt se vsz,gondolván "észhez tér" és legalább levegőt vesz.Persze utána meg jön a lelkifuri hogy milyen szemét szaranyu vagyok,és jól megszeretgetem.Nekem valahogy egy kiálltással vezetődik le a dühöm,de volt már hogy az asztalra csaptam,vagy pl a telefonomat belevágtam a párnába :lol: Kis idegzsába vagyok,vagy ahogy párom szokta mondani méregzsák :D Az a baj hogy egy ideig nagyon türelmes vagyok,aztán hirtelen szakad a cérna de aztán megint hamar lenyugszom :roll: Balázsnál az idegesít fel a legjobban amikor olyan decibellel sír,hogy berezonáll a dobhártyám,vagy amikor levegővétel nélkül sír és nem tudom megnyugtatni h a a fejem tetejére állok se.Mostanában elég sok ilyen van nálunk a réebbi állapothoz képest,remélem hogy csak egy fejlődési ugrás áll a dolog hátterében.Gondolván hogy az elmúlt 2-3 hétben,mióta ilyen "kiakadásai" vanak Balunak nagyon sok minden új dolgot csinál.

Barba:hajj de szeretnék én is így ébredni :) Aranyos lehetett Samu,biztos vicceset álmodott :) Ezek a hangos méltatlankodók mindig a legjobbkor tudnak jönni :?

Zene:hát nekem botlábam van, meg botfülem és mindezek mellé BÁR hangom (bár ne hallanám :lol: )Abszolút semmin nem tudok játszani,de azért ének-zenéből mindig ötös voltam :lol:

Monde:majd ha gondolod nyugodtan meséld el hogy mit művelt anyósod!asszem itt a 90 %-unknak meggyűlik a bajunk az anyósunkkal :) Nekem mondjuk anyummal.

Hibernia:Együttérzek,még jó hogy párom nem ilyen de ma mi is jól összevesztünk,de már ki is békültünk :D

Megjött a gáztűzhely is,nagyon tutkerájos :D Kár hogy azt se tudjuk mikor lesz bekötve,mert a gázos azt mondta hogy akkor kötné be amikor már a helyén van a konyhabútor mert hogy látnia kell hogy hol kell pontosan elvágni a csövet meg stb.

Na megjött a vacsim(apa engesztelése ( :wink: ).Pusszanat :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csajok! ezt le kell irnom.

Ma este eldontottem, h meg kell tanulnia Elisanak egyedul elaludnia, mert nem lesz ez igy jo hosszutavon. Szépen szopott, persze bealudt, aztan felébredt, szopott a masikbol és akkor 2 altatodal, be az agyba. Olyan meredt szemekkel nézett ram! Nem orditott, csak ugy panaszkodott. Kimentem, bementem, felvettem, énekeltem, betettem a kisagyba, simogattam... aztan eszembe jutott, h kiprobaljuk hason. Most életében eloszor. Amig nem tudta magat kitolni, utalt hason lenni. szépen letette oldalra a fejét, az egyik kezében szoritja a textil pelust és ELALUDT EGYEDUL 5 perc alatt. Nyugisan! Kivancsi vagyok meddig alszik és hogy fog ébredni. Ejjel, ha éhes nem ébred sirva, hanem csak mocorog sokat, meg hivogat. én valszinu nem fogok aludni, mert a hasan van és ilyen még nem volt. Bar, ha belegondolok, a testvérei mar 2 honapos koruktol hasonalvok voltak.
szoval, a mai éjjel nagyon izgi, csak nehogy megszivjuk!
s.orsi
 
 


Szép estét!
Nagyon jót sétáltunk! Kendra imádja a kengut! Azt hiszem megérte a pénzt! :) Képzeljétek mire hazaértünk a nap úgy kisütött, hogy szabályosan folyt a víz rólam! :) Kendrát mondjuk nem nagyon zavarta, aludt, mint egy kis medve! :) Olyan édes volt! Legközelebb viszek fényképezőt és lefényképezem nektek! Most néztem a kenguhoz táskát is, lehet a 7végén megvesszük! :)

Hibernia!
A mosdókendőt komolyan gondoltad??? Csak azért mert olyanunk még nincs! De most komolyan küldenél egyet? :?: :roll: Természetesen kifizetném ha igen! És nagyon örülnék neki! :) Nálatok milyen idő van? Tesómmal most beszéltem ő azt mondja, hogy az ottanihoz képest "szuper"! Nem esik, nem fúj és kb. 15-20 fok van! :)

Monde!
Nálunk is szokott Kendra ok nélkül felsírni, ilyenkor a cumit a szájába teszem, és megsimogatom az arcát! Rám néz, gondolom eljut a kis agyába, hogy minden rendben, és alszik tovább! :)

Moncsi!
Én is jó utat kívánok! Vigyázzatok magatokra, és készíts annyi képet amennyit csak tudsz, és mutasd majd meg mindet! :) Vigyázzatok magatokra!

Nadina!
Ez a tejcukor érzékenység már biztos? Sajnálom! Mit lehet ilyenkor tenni? Gondolom nem mindegy, hogy mit eszel, meg ilyesmi! Írsz róla? Engem érdekel!

Zsófesz!
Ha gondolod küldök egy Elmos pelust Hannának! :lol: :lol:

Csöpplány!
hajrá felújítás! Mi már túl vagyunk rajta. Gondoltam mielőtt Kendra megszületik legyünk túl rajta! Így is lett! Most már nem bírnám ha minden szanaszét, meg por meg minden..... Kitartás!

A nevezéseket pedig komolyan gondoltam! :)
Most megyek! Barátok közt! Majd jövök! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Orsi!
Ez szuper! Gratula! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Sziasztok!

Á, anyós sztorit törlöm a fejemből.

A sírás nem tudom miért volt, nem volt anyagcserés baj (pukikakibüfi), szerintem valami rossz álom, vagy még az szokott előfordulni, hogy ahogy szopja az ujját, néha a kis gyagya megkarmolja az arcát, ahogy keresi a száját a kezével. Hát lehet, hogy ez történt, pedig állandóan a körmeit vágom, úgy nő neki mint a gomba.

Orsi, én Borim két hetes kora óta a hasán alszik, SOHA nem aludt el a hátán, 2 hetes koráig oldalt aludt. Ez nagyon jó egy részről, mert nem kelti fel magát a kézhadonászással, megtalálja az ujjait oldalra fordított fejjel, jókat cumizik, viszont nagy szívás is, mert mint már írtam, a babakocsiban is csak hason van el. Hogy mi lesz télen velünk... Lehet, hogy tényleg kendő. Majd a sídzsekimet előszedem :) Síelni egy darabig tutira nem megyek még. Mindenesetre gratulálok az egyegül való elalváshoz, ez tényleg jó érzés, én ebben nagyon mázlista vagyok. Nekem mindkettő hamar megtanult egyedül elaludni. Bori nullkilóméteresen, Ábel 2 hónaposan.

Csöpplány, izgi lehet ez a felújítás, bár egy részről biztos a hátad közepére sem kívánod. Én néha egy sütemény sütés után is ki bírok akadni, hogy mennyi helyreállítani való van a konyhában, nem beszélve arról, ha szétvernék a házat.
monde
 
 


Ja, és Nadina és Hibernia, el kell hinnetek, hogy a szopi tud nagyon jó is lenni, tudom, és tökre sajnálom, hogy nektek nem az, nekem tényleg életem egyik legszebb élménye, és irtó erős kapcsolat volt mindkét babámmal. Remélem, hogy a másodiknál majd megtapasztaljátok ti is, mert akkor már sokkal rutinosabbak lesztek, és eleve kevesebb dolgon fogtok aggódni, ami majd meghozza a sikert ebben is!
monde
 
 


Úgy látom az éjszakás műszak még nem érkezett meg! Én most megyek elteszem magam holnapra! :) Nyugodt éjszakát kívánok Mindenkinek! :) Holnap jövök!
Puszi

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Monde,
szopi témaban ugyanezeket gondolom, mint te! Valszinu mi a szerencsések kozé tartozunk, mert én nem is gondoltam volna,h ennyien ennyiféleképpen szenvednek a dologgal... Nagyon sajnalom!

én még azota is 10 percenként jarok nézni Elisat, egy mm-t sem mozdult, miota alszik. A fiaim imadtak hason lenni, pici koruk ota, Elisa szabalyosan fuldoklott az erolkodéstol és nem forditotta oldalra a fejét, h lefekudjon. De most hirtelen nagyon élvezi, hogy konyokol és lat jol. Nalunk az egész csalad hasonalvo egyébként.

Nekunk is volt lila pelusunk mar. :) én most legjobban a Baby Dry-t szeretem... moshatot még mindig nem vettem.
s.orsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?