Új privát üzeneted érkezett!

Ejjel jol szopott Elisa, volt is tejem egy alkoholmentes sor és egy liter asvanyviz utan, amit este megittam. Igy mar a pelusban is sokkal tobb pisi volt. Utana olvastam és ugy latom szopasi sztrajkkal allunk szemben. akit érdekel, itt utanaolvashat:
http://www.lll.hu/node/278
Valszinu attol van kevesebb tejem, hogy elkezdtem dolgozni (és nagyon nem akarodzik!!!!) és nehezen viselem, hogy mas vigyaz a kicsire, akkor is, ha csak napi 2-3 orarol van szo. + a nagyok iskolakzdése....na ezt o is érzi, tuti.

Csopplany: igazad van, pihenj, amennyit tudsz, elso gyereknél mindenkinek megadatik még ez a luxus és jo ha kihasznalod!!

Jatékok mosasa: én nem fertotlenitek semmit, lehetetlenség volna. Van a hazban tobb helyen kézfetotlenito és kérem a gyerekeket, hogy mossak meg a kezuket, mielott a kicsihez nyulnak, dehat nem mindig jut az eszukbe... habtapit letorlom egy vizes szivaccsal, aztan egy szaraz ruhaval és ennyi...
én mindenkire raszolok, aki idegen és a kezéhez akar nyulni, mert ugy szopja. szerintem ez nem ciki, az anyosra is ra lehet szolni, ha magatol nem jutna eszébe...
s.orsi
 
 


Hali,

tegnap voltunk egyik ismerősömnél (aki a cicusomat befogadta), jól éreztük magunkat. Eleinte Krisz nyűgös volt és sokat sírt, mert idegen helyen voltunk. :( A ti babátok is ilyen hisztis, ha nem otthon van? :roll: Szerencsére a végére egész nyugis lett és sokat nézelődött, na de addigra teljesen elfáradtam.

A lakomhelyemen indulnak holnaptól különböző babás programok:
Bölcsődal
Csiri-biri
Kerekítő
Ilyenekre érdemes lenne elmenünk vagy még korai? :?:

Koszmo- használjuk a babe sampont, fürdetés előtt felkenem a fejére és legutoljára lemossuk. Egy a probléma, hogy azóta üvőlt Krisz a fürdetés alatt. Talán nem jól használjuk??? :roll:

KépKép
charlott
 
 


tárgytalan
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára caty70 2011.09.20 10:48-kor.
caty70
 
 

 
 

Sziasztok!


Csöpplány, teljesen igazuk van a nagyokosoknak az alvással kapcsolatban. És még jó, hogy pont tegnap írtam erről, mert ma 10-ig aludtunk. :D :D :D :D Igaz kétszer keltünk éjjel, mint mindig, de kajcsi után aludt is vissza. Nálunk az a baj, hogy tényleg nagyon hisztis a csaj. Én nagyon-nagyon imádom őt, de gondolom ezt nem kell mondani, viszont néha elszakad a cérna. Megütni nem tudnám, max. a popóját, néha a kezét, viszont ha kiabálok vele, utána mindig lelkiismeret furdalásom van. De az baj, hogy mikor sokadjára kérem őt szépen, és látom, hogy semmi, akkor szakad a cérna. Aztán utána túllépek rajta, mert jókat játszunk és olyan aranyos. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy még ettől is türelmem lenne, ha ki tudnám aludni magam. Pedig én nagyon türelmes vagyok, de 1 év múlva csak fogok már 8 órát aludni egy huzamban. Addig meg ki kell bírni valahogy.
Charlott, én már nem is viszem Ádit sehova. Semmi értelme, hogy elvonuljak vele egy külön szobába. Nem szereti a "nagy" zajt, így vele csak otthon lehet lenni. Tegnap pl. azt játszottuk, hogy a lányom megijesztett. Én meg is ijedtem, ahogy kell, erre Ádi úgy elkezdett üvölteni, hogy alig lehetett megvigasztalni. Múltkor voltunk vendégségben, külön kellett vele vonulnom és csak úgy maradt meg.
Kati, nagyon tetszik a szőnyeg a kis tulajdonosával együtt. :D
kriszta15
 
 


Charlott,
lehet, hogy a babaolaj ingerli a borét és faj vagy viszket. a koszmora kend fel egy fél oraval furdés elott az olajat (legjobb vmi természetes olaj, pl szuz olivaolaj) ha nincs tul meleg tegyél ra egy vékony pamutsapkat, h ne olajozzon mindent ossze és jol felpuhuljon a koszmo és furdetéskor oblitsd le, utana puha szoru kefével ovatosan fésuld at. meg lehet ismételni tobb este. nekunk mindig jobb lett tole, de a koszmo nehezen mulik, foleg, ha nagyon nagy teruleten van mar.

Caty,
egyes babakocsik mozes részét be lehet csatolni fekve az autoba hatra, és a babat is be lehet csatolni a mozesba. két helyet foglal el minimum. kell hozza isofix is. ha sokat lesz szallitva a baba kiskoraban, érdemes ilyet venni.

Kriszta,
szerintem ilyen korban (és késobb sem) abbol semmit nem tanul a gyerek, ha megutjuk, csak azt, hogy a felnott nagyobb és emiatt hatalma van felette. én a helyedben soha nem utném meg, még akkor sem, ha elszakad a cérna, ami teljesen megértheto. El vagy faradva, segitségre van szukséged, hogy kipihend magad és akkor a turelemed is visszatér majd!
s.orsi
 
 


sziasztok

híreink:
- ma adtunk Petinek 3 kiskanál őszibarack pürét, fintorgott, de ette szépen, csak azért nem adtam többet, nehogy legyen vmi (tudjátok, 2-3 kanál ma, holnap több stb.)
- volt kaksi (nálunk ez hír :oops:), szerintem az őszitől, de ki tudja
- vettünk habtapit... :lol:

utóbbival kapcsolatban: tegnap vettünk számosat... ma visszavittük, mert idegesített, hogy kijárnak a számok... fektetve még csak-csak, de ezekből később ugye dobozt stb lehetne építeni és akkor gáz, hogy kihullik a fél fal... :? úgyhogy kicseréltük a simára, ez csak színes, de legalább nem jön miszlikbe, hasalni szépen tud ezen is és később építkezni is jó.

húúú, olyan walker-t láttunk!!! kb mi is elvoltunk vele... :oops: 30 euró volt, nagyon izgi, olyat tuti veszünk majd ha kell már. :)

küldtem képeket gmailre!

folyt köv a reakciókkal. :)

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Csöpplány, itt olcsóbb, mit itt vettük a habtapit. (Amit egyszer zárva találtál.) :D
http://babyfun.axiomarket.hu/item/habta ... 320x320mm-
Olyan fitostore játékfertőtlenítőnk nekünk is van, de csak szülés előtt fújtam le vele az örökölt plüssöket. Mostanra kicsit ellazultam fertőtlenítés terén. Mondjuk így, hogy se cumisüveg, se cumi, nem nehéz elhagyni a sterilizálást... :) Most Samu vagy nagyon gázos lesz, vagy extrém jó lesz az immunrendszere. :? :D Sokat gondolkoztam ezen, hogy valószínűleg ha kisebb súllyal születik, nem lettem volna ennyire laza, de én már a kezdetektől olyan erős, nagy babának tartottam. Egyedül a BH-tól féltem az elején, főleg, hogy a légzésfigyelő is besípolt, de végül azt is inkább leszereltem, és hála Istennek nincs semmi baj.

Pénteken voltunk ikeában, Samu kapott csibés csörgőt, bogaras mobilt (lógót) és egy gyerek tükröt. Mindet imádja, jó vétel volt. :) Majd küldök képet.
Visegrád szuper volt! Rebi és Robi (Jani gyerekei) nagyon édesek voltak. Most megint úgy fognak hiányozni! :( Samu is kómálta az egész családot. Vigyorgott mindhármukra, mint a tejbe tök. :D Képzeljétek, kiderült, hogy pont akkor voltak a gyerekek az anyukájukkal Füreden, amikor mi is! Olyan kár, hogy nem tudtuk! Jó lett volna ott is együtt bandázni... Jani a feleségével is nagyon jó viszonyban maradt, és gyorsan elérte, hogy barátnők legyünk. Jaj, olyan jó volt megint ott lenni! Szeretem azt a várost, napokat elbolyonganék ott akár egyedül is. :)

Samu hirtelen nagyon sok újat csinál, fel kell majd írnom, mert el fogom felejteni. A legviccesebb, hogy ha olyan zenét hall, amit ismer és szeret, akkor énekli! A szöveg mondjuk nem stimmel, mert folyton csak hö-hö meg a hasonlók, de a dallam hasonlít... Na jó, az sem, de nagyon igyekszik. :D Eddig azt hittem, csak a pihenőszék zenéjét nyomja, erre ma a kocsiban elkezdi megint... Mondom Barnusnak, hogy hallod, énekel?! Erre kiderült, hogy esténként erre a számra (is) ringatja Samut! :D
Aztán a másik a duccolás, amit mostanra tökre élvez, és tolja előre a fejét, meg várja, hogy mikor koccanunk.
Pelenkázásnál előre emeli a lábait, amikor tudja, hogy a popótörlés rész jön.
Megtanítottuk neki, hogy csapj az asztalra, és akkor odapaskol az asztalra. :D
Ha mondom neki az ismert mondókákat, akkor formálja a száját, figyeli, én hogyan csinálom... :D Az arckifejezéseimet is próbálja utánozni.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe, de nagyon durván beindult most! Ez a 3 hónap...! :) Talán eddig volt kisbaba?! :?

Orsi, örülök, hogy rendbe jöttek a dolgok szopizás terén! Sajnálom, hogy dolgoznod kell. :(

Éljen a Peti-kaki! :D

Caty, én nem tudom, hogy a 0-13-as babakocsihoz tartozó, illetve sima autósülések között különbség lenne. Szerintem az az egy hosszabb út belefér, aztán gondolom, az első időszakban nem lesz már sok ilyen alkalom. Még a becsatolható mózes tényleg megoldás lehet, bár én azt hallottam, hogy Magyarországon az nem szabályos. Szóval ha megállít a rendőr... Meg nem is olyan biztonságos, mint a kagylóülés.
A be safe márkájú ülés vízszintesre dönthető, ami a baba gerincének a legkíméletesebb. Én azt venném a barátnőd helyében. Itt van róla leírás: http://www.besafe.hu/products.php?pid=7

Charlott, a Csiri-biri szerintem 1 év fölöttieknek van, a többit nem tudom.
Samu jól elvan mindenhol, nagyon alkalmazkodó, ami talán az én "önzésem" eredménye. Hogy úgy mondjam, nem tartottam magamat a 6 hét elzáráshoz, de még a 6 naphoz sem. :oops:
A babe sampont vizes hajra kened?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Ez a szopási sztrájkos cikk nagyon érdekes! Köszi! Emlékezni fogok rá, ha ilyen helyzetbe kerülök.
Nálunk hála Istennek most az ellenkezője van, de Samu azért rám is rám ijesztett kicsit. Minden szopinál már az 5. perctől kb elkezdi, hogy kiköpi, bekapja, tépi, kiköpi,... Mintha elfelejtette volna, hogyan kell szopizni. :? Pár napba telt, mire rájöttem, hogy büfiznie kell, azért csinálja. Valószínűleg jobban dől neki a tejcsi, mint eddig, és több levegőt nyel mellé. Mostanra már 10 perc is elég neki a telítettséghez. Viszont szerintem még marad a cicimben tej, de nem akarok fejni, mert egyrészt lusta vagyok, másrészt szeretném, ha beállna a kereslet-kínálat újra. Szerintetek rosszul csinálom, fejjek? A mellgyulladástól picit félek, de talán időben észrevenném, ha alakul a baj, és még meg tudnám előzni. Vagy nem? Tanácstalan vagyok. És utálok fejni. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Megpróbálok visszatérni közétek ismét. Elég húzós 2 héten vagyunk túl. Vagyis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta, mert az energiám kezd fogyni. A 2 óránkénti szoptatás és fejés úgy tűnik meghozta a hatását, ja és azt hiszem a More milk is segített. Úgy néz ki több lett a tejci, tápszer van, de csak megnyugtatásképpen, még nem használtunk. Köszi nektek a drukkot.

Juci71, neked is nagyon köszi, hogy a Te tapasztalatodat is leírtad! Tényleg gyere közénk gyakrabban, hátha tudunk segíteni egymásnak. Nekem már sokat segítettél! Köszi. Ha neked tényleg nem kell a More milk, akkor lehet, hogy átvenném. Először beszedem ami van, aztán meglátjuk, szükséges-e még.

Sajna hiába töltötte be Gréti tegnap a 3 hónapot úgy tűnik visszatért a hasfájása. Most ezzel küzdünk már napok óta. De most, hogy újra olvastam a hozzászólásokat, lehet, hogy a more milkes kapszulától lenne neki? :shock:

Jövök még csak üvöltés van. Na meg vissza is kell olvasnom, hogy kivel mi a helyzet.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Hali,

Orsi: köszi a tanácsot. :wink: Mi babe sampont használunk, mert ezt ajánlotta a doki. Amikor rákenem azt jól tűri, de egy perc múlva, mikor mossuk le a fejéről a kulimájszot el kezd üvőlteni. :shock: Ezt nem értem, hogy ilyenkor mi van?

Barbazso: a sampont a száraz hajra teszem fel, ez lehet a probléma? :o
Akkor lehet, hogy a Bölcsődalos foglalozásra elnézünk. Hátha tetszik Krisznek ez a fajta program. :roll: (csak annyit írtak mellé, hogy 3 év alattiaknak)
Samu felismeri a dalokat és dudolja már!!! Ez fantasztikus! :lol:
Ha énekelek, akkor max rám vigyorog Krisz, de a cd-s zenékre nem igazán reagál. :roll:

KépKép
charlott
 
 


Nadina: sajnálom, hogy küzdötök a szopiztatással, tejtermeléssel.
Melegen ajánlom a more milket és a milupa teáját. Nekem bejött. Mennyi bogyót szedsz egy nap? 3-4 a minimum mennyiség.

KépKép
charlott
 
 


Charlott, a more milkből 4X1 adagot szedek. Azt olvastam, hogy max. 4X2-őt lehet belőle, de nekem talán kevesebb is elég. De most, hogy belegondolok a hasfájás visszatérésének időpontjába....hááát lehet, hogy tényleg ettől jött vissza :? Még szerencse, hogy csütörtökön megyünk a dokihoz a 3 hós kötelezőkre, így majd csak mondanak valami okosat.

Barba, én azt mondanám, hogy ne fejj. Csak, ha kicsit is érzed, hogy keményedne, vagy csomósodna, akkor viszont egyből. Vagy esetleg kezd úgy, hogy csak néha fejsz és szép lassan elhagyod. Legalább akkor tudsz tartalékolni is a fagyasztóban. (nekem nagyon jól jött most, hogy kevesebb volt a tejci egy ideig az a kevés tartalék, amit a 3 hónap alatt sikerült gyűjtenem).

Néztem gmailt, nagyon cuki minden baba!!! A talis képek szuperek! Nagyon bánom, hogy nem tudtunk elmenni, hiszen talán mi lakunk a legközelebb az Alléhoz, de nekem fontosabb volt, hogy meginduljon a tej, Grétát aznap szinte állandóan szopiztattam, vagy épp fejtem azt a pár csepp tejet :x

Most nagy nehezen sikerült Grétit elaltatnom, hihetetlen, megint hogy ordított szegény és most tuti, hogy a hasa fájt :evil:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Nadina tuti hogy nem eszel vmit? én múltkor azt hittem, óóóó, tök jó, semmi olyasmit nem eszem, erre kiderült, hogy az epres piámban volt babán. :shock: és azt is megérezte... :? :?

akkor kicsit is csípős szalámi lehet ludas, szénsavas ital...

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Nadina, tök jó, hogy nálatok is bejött a sok szopizás, sajna én hasfájásban semmi tanácsot nem tudok adni, de nagyon sajánálom, hogy ilyen sokan még mindig ezzel szenvedtek. Hibernia, az meg, hogy a banántól fáj szegénynek a hasa, tök hihetetlen, sajnálom.

Barba, szerintem se fejj, ennek így kell lennie, most több a tej, mert több is kell neki, és majd pár nap alatt beáll az újabb adagja Samunak, a fejéssel még többet csinálnál, és ha úgyse akarsz eltenni, akkor minek. Én pl semmit nem raktam el az elején, ciki vagy nem, én öntöttem a lefolyóba ami többlet volt, egyrészt a fiam sem ette meg a lefagyasztottat, másrészt már hely sincs a fagyasztómban.

Charlott, nekünk a Babé sampon semmit nem csinált a koszmóval, pedig ráadásul nagyon kis folt volt csak a fején, én olajjal szedtem le, meg azzal a kis puha babakefével.

Orsi, nagyon sajnálom a sztrájkot, nekem a fiamnál volt, olyan 8 hónapos lehetett, nálunk a különféle figyelemelterelés (pl cicim fölé valami játék amit bámult) és az "álometetés" segített. De örülök, hogy túlvagytok rajta!

Hát én semmit nem fertőtlenítek, és ez nem a második gyereknek szól, mert a fiamnál sem csináltam. Még fertőtlenítő folyadékot sem láttam soha. A higiénia nálunk annyit tesz, gyakori kézmosás, WC-fertőtlenítés, heti egyszeri lakástakarítás, minden nap tiszta ruha, hetente ágyhúzás. Ezen túl viszont én nem tiltom Borit sem semmilyen társaságból, Ábel ugye eleve simán benyal bármilyen vírust, szoktunk bandázni más kisgyerekesekkel, ott sem lehet tudni milyük van, milyük nincs az oviból-isiből, szóval ha valamit el kell kapnunk, hát elkapjuk, és majd meggyógyulunk. De a fiam alig volt beteg életében, talán kétszer, ha volt láza eddig, az orrfolyás meg ugye kisgyerekeknél nem is számít betegségnek, az szinte a tél velejárója. Habtapit én csak sima langyos vízzel törlöm át. Ja, és én meglehetősen vegyszerellenes is vagyok, én pl a L'Arbre Vert (Öko termékcsalád) cuccait használom, azzal mosok, takarítok, mosogatok, és bízom benne, hogy ez jó a gyerekeknek, de legalábbis jobb, mint ha minden úszna a Domestosban. :D

Jaj, és Allee, én tegnap beszaladtam míg délutáni csendespihi volt a gyerekeknek, itt hagytam őket apára, és egy csomó pénzt elvertem, nem vagyok büszke rá, de muszáj volt. Főleg téli cuccok, kabát, sapi a gyerekeknek (H&M-ben már teli vannak téli cuccokkal), de én is kaptam egy farmert meg egy őszi kabit, szóval most egy ideig nem megyek bevásárlóközpont közelébe, erővel tartom távol magam :)
monde
 
 


monde hát igen, én is meglepődtem a banánon, úgy volt, hogy pár napja már zéró hasfájása volt és akkor anyukám hozott egy csomó banánt, mikor itt volt és azonnal ettem kettőt - két óra múlva úgy sírt, mint az őrült. utánaolvastam és más is írta, hogy a banán puffaszthatja a babákat... :? tegnap véletlenül ittam banánt, ert elvileg epres volt az italom, de miután sírt, elolvastam az összetevőket és banán is volt benne... :? :? tök gáz, hogy még mindig így oda kell figyelni... :(

fertőtlenítés: mi még mindig mindent fertőtlenítünk minden használat után. :oops: cumisüveg, kiskanálka, miegymás... akartam is kérdezni, meddig kell ezt... a habtapit chicco fertőtlenítővel mostuk le. legközelebb elég a szappanos víz szerintem.

nem is tudtam, hogy a H&M-ben vannak baba ruhák... :) na legközelebb én is benézek. :lol: ajjaj...

mayday, nem is mondtad még, hogy ki akartok költözni... :) szerintem inkább gyertek ide, az írek jobb arcok, mint az angolok - szerintünk. hol akartok elhelyezkedni? párod beszél angolul?

mit is akartam még... áááá, tök szita vagyok. :(

barba, nálunk is ilyen szopi, tök ideg vagyok tőle. :? szív 2-t, félrenéz, szív kettőt, félrenéz. ha túl ideges, a félrenézés után nem találja és sír. főleg este van így, reggel még kb oké a helyzet, de az utcsó két szopi egy-egy harc. :( le is csappant újra a tejcim, 650 körül van / nap, ő meg ugye 900 körül eszik... eh...

hibernia
 
 
 


Hibernia, szerintem 2 óra alatt nem megy át a kaja a tajbe, ha jól tudom, az 6 óra.
monde
 
 


monde, a két órát hasraütve írtam. :D nem tudom, mennyi idő volt... :oops: aznap, az tuti... talán délben ettem a banánt és délután már sírt, de hogy mikor? olyan 3 és 6 között az biztos... :? meg azóta nem sírt úgy... :roll: csak tegnap ugye. :lol:

hibernia
 
 
 


ja, akkor jó! Vagyis nem jó, de érted... :)
monde
 
 


Sziasztok!

Habtapi:én vateráztam egyet,1290 volt plusz 530 a postaköltség.36 db-od,számos-betűs.Tegnap utaltam neki a pénzt,szerintem ma fel is adja,úgyhogy a napokban nekünk is meglesz.

Higiénia:valahogy én is úgy vagyok vele,hogy elég volt nekik 9 hónap a burokban,mostantól idekent kell élnie,jobb ha minél előbb megszokja a szervezete a bacikat,vírusokat.Természetesen azért odafigyelek én is valamennyire,de pl a játékait egyszer kimostam mikor megvettük és azóta hiába leesik a földre simán odaadom neki.Azóta se volt mosva,csak az egyik,mert kajcsi után a szájába tömte,és őszis lett.Egyedül a cumisüvegeket sterilizálom minden használat után.Ez nálunk úgy zajlik hogy van 5 cumisüveg.Mindegyikből etetünk,aztán kimosom használat után,vagy csak felengedem vízzel ha lusta vagyok :oops: .Aztán elmosom a mi mosogatószerünkkel (JAR) és nagyon alaposan kiöblítem.Aztán mikrós sterilizálóba teszem.Kézmosással meg úgy vagyok,hogy természetesen wc után mosok mindig kezet de egyébként nem.Viszont volt már hogy wc után se sikerült kezet mosnom,mert annyira üvöltött hogy már nem vett levegőt,nekem meg nagyon kellett wc-znem.És nálunk a kézmosó máshol van mint a wc,szóval kihagytam és rohantam Baluhoz.De ez ritka.

Barba:gratula Samu fejlődéséhez!Azt modnják hogy ezek előtt a nagy fejlődési észrevételek előtt nyűgösek a babák.Nálunk így volt.Mielőtt Balu elkezdett nyúlkálni meg fogdosni akkor volt pár nap amikor más a falat vakartam tőle :lol:

Nadi:gratu hogy helyrejött a tejcsiválság.

Hibernia:gratu a kaksihoz! :D

Pocakfájásosoknak kitartást!Kiváncsi vagyok meddig fog nálatok tartani :? Nálunk a 3 hónap csodákat művelt.Semmi de semmi pocakfájás azóta.Néha küzd a pukival és ennyi.

Fogacska:hát nekünk is jön elől alul kettő.Szépen látszik.Hasonlóan néz ki mint amit Hibernia küldött.Nyálzunk ezerrel,tömünk mindent.Sírunk látszólag ok nélkül.És nehezebben alszik.Általában most már csak 5-6 órát alszik egyben,aztán kel enni és még húzza tovább.

Koszmóra sampon:én beletettem Balut a vízbe,bevizeztem a haját,jól bedörzsöltem a samponnal,aztán megfürdettem és a végén lemostam neki.Aztán törölközésnél jó alaposan átdörzsöltem neki,majd a fésüjével is.Aztán míg apa játszott vele,vagy etette jól átnéztem a buksiját és még óvatosan lekapartam ami látszott.(Doki mondta hogy lehet óvatosan kaparászni,mert ez a sampon nem eltűnteti hanem felpuhítja!Tehát a leszedés a mi feladatunk.

Most ennyi mert mennem kell,párom már így is itt károg moögöttem..Puszi,majd még jövök.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Én is így használtam a babe sampont, csak én fürdés után rögtön szoptattam, és akkor dörzsiztem neki óvatosan textilpelenkával. Így legalább a haja is megszáradt. :D Két-három nap alatt elmúlt az egész.

Nadi, talán nálatok is az van, mint nálunk, hogy Gréti gyomra még nem tudja feldolgozni a megnövekedett tejmennyiséget. Samu is majdnem egy hétig újra sírt a hasa miatt, de mostanra megint rendbe jött, sőt, most már semmit nem is adok neki hasfájás ellen. More milket én is eszem, de már csak reggel egyet, mert nehéz betartanom az előtte, utána 20 percig nem ivást. :)

Allézni én Samuval szoktam, lehet, holnap is megyek, bár nagyon nem kéne. Apa azt mondta, vehetek mosó-szárítógépet, ha kigazdálkodom. :D Nagyon jól jönne, mert nálunk még nyáron a melegben is 70% fölött volt a páratartalom. Ha teregetek, tiszta esőerdő hangulat van, a ruhák pedig napokig száradnak. Eddig tudtam a kertben teregetni, de most folyton elered az eső. És hát lehet, én rontok el valamit, de szinte naponta összejön két adag mosás.
Takarítás. WC vidéki domestos :) , kád, mosdó, mosogató, stb. borax (tisztít, fertőtlenít) vagy mosószóda. Felmosóvíz citrom, levendula illóolaj plusz néha vidéki domestos, ha olyan a hangulatom. :) Nálunk még állatok is vannak, de én azt gondolom, kevesebbet ártanak Samunak, mint ha vegyszereket lélegzik be. A borax por amúgy nagyon durván, meglepően jól leszedi a szennyeződéseket. Amikor Samuval pár hetesen csináltuk a nagy kádas, gyógynövényes fürdést, az elég erősen nyomot hagyott a kádon (sötét zöld lett), és csak borax porral jött le.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Óóóó Barba, szárítógép nekem is nagy vágyam, és talán most télre meg is tudom győzni a férjemet, gyakorlatilag napi egy adagot mosok, ami nyáron még nem gond, mert van egy télikertünk, ahol megszárad, de télen olyan nagy a pára ott, hogy bebüdösödnek a ruhák a lassú száradástól, és én azt utálom. Ha pedig a házban teregetek, akkor simán bepenészedik a ház északi fele. Arról nem beszélve, hogy egész télen a teli ruhaszárító állványt kellene kerülgetni. Szóval be is dobom én is itthon, hogy gondoljuk ezt át...
monde
 
 


Hali!

Nálunk ma nagymama nap van (anyós) de kb másfél óra és itt a férjem..remélem :D

Higiénia: én sem fertőtlenítek mindent agyon, csak miután megvesszük vagy kimosom vagy lefertőtlenítem....
Amúgy heti takarítás van nálunk is, és ha itthon leesik valami a földre nem gáz, de ha az utcán vagy a folyósón az megy a szennyesbe.
Amúgy azt már írtam nekünk orvosi tisztítószereink vannak munkhelyi ártalomként de jól jön...amúgy is egy vagyon néha a takarítószer :D
Szárítógép tényleg jó lenne de nálunk nincsen helye :cry:

Holnap szuri...be vagyok tojva remélem nem lesz semmi gázos...

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Nagyon tutik a képek.
NAgyon állat Kendra játszója, nagyon tetszik!! Szerintem fullosan megérte :D
Peti állati cukker :D
Balázs szintén..kis nevetőmasina :D
kristóf is szép legény, látom nálatok is megy kenguruzás :D
Amúgy mi is kifelé fordítjuk Gabit a kenguruban hiába nem lehet a szakkönyvek szerint, az én fiam ezeket továbbra sem olvassa :D és üvölt, ha befele van neki biza nézelődni kell különben lüvölti az eget is :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


jaj az jutott eszembe, hogy a "műsoromban" :oops: mondta az egyik anyuka, hogy szeretné rendre nevelni a fiát, hogy egyedül is tudjon háztartást vezetni stb. és mondta neki a pszichológus, hogy ez úgy érhető el, ha nem viszi ki helyette a tányért pl, hanem kiviteti (persze ha már tud járni :lol:) és ha az apukától azt látja a gyerek, hogy igenis ő is megcsinál minden ilyesmit. :lol:

szóval lányok, előttünk a feladat, vegyük rá a párokat, hogy minden házimunkából vegyék ki a részüket a szent cél érdekében... :D

hibernia
 
 
 


jajj ezt most találtam, szerintem vicces... :lol:
http://velvet.hu/poronty/2010/09/06/a_c ... t_az_apja/

hibernia
 
 
 


:D Ez jó! :D

Nem tudom, ti hogy vagytok, Samu ma megint tiszta nyügi. Vannak 10 percei, amikor elvan, játszik, mosolyog, de aztán újra jön a rossz kedv. :?

Törpi, te aztán tényleg Törpilla voltál! :)

A képek nagyon jók. Peti és Kristóf nagyon nagyfiúsak. Kendra meg nagyon kis szépség a menő játszószőnyegén. Balu videók aranyosak. :) Gabi meg egyre helyesebb. Szerintem most szinte minden fórumbabának változtak kicsit a vonásai.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Barbazso,
aranyos ez az éneklés. Elisa is "énekel".
és nalunk is van ilyen szopi, hogy kikopi, mosolyog, beveszi, stb...
a szaritogépet én is az elso fiam szuletésekor vettem és azota is aldom a dontést. igy sokkal kevesebb ruha is kell, mert masnap mar fel lehet venni ujra...
nem fejnék a helyedben, csak ha vészhelyzet van.

folyt kov.
s.orsi
 
 


Hibernia,
milyen "walkert" lattal?
Nalunk is szokas, hogy a tanyért stb mindenki tegye be a mosogatogépbe maga utan, foleg miota itt a kicsi. elég jol mukodik. sot olyan is volt mar, h a 6 éves fiam labujjhegyen felkelt és reggel csodaszépen megteritette az asztalt mindenkinek és minden reggelire eheto cuccot odapakolt. ritkan fordul elo, de olyankor nagyon jol esik.
szerintem a magyar hapsik ilyen szempontbol el vannak kényeztetve. a franciaknal teljesen természetes, hogy besegitenek itthon. sot, még, ha vendég jon, az is szokas, hogy segitenek elpakolni vacsora utan, stb. ezek a szokasok tetszenek nekem is, mert igy nem rabszolga a haziasszony.

Zsu,
drukkolok a szurihoz! mi pénteken megyunk

Nadina,
gratula a tejhez és :( a hasfajas miatt. majdcsak kinovi mar.
s.orsi
 
 


egyébként Barbazso te irtad, hogy fehér darabos volt a kaki a nagy tejhozam utan. nalunk is olyan, miota megint sok a tej. de nem mindig. ez nem megemésztett alvadt tej. Nem?

Azt hiszem ujabb fejlodési ugrason vagyunk tul. Elisa hirtelen nagyon szépen kinyomja magat hason és 1-2 percig még élvezi is. Nalunk ez nagy haladas. ezt ma ki is pihente. 10tol fél 3ig aludt (délben szopott kozben), ilyenre mar hetek ota nem volt példa.
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyorsra jöttem,velünk minden rendben,egész nap mászkáltunk,Balu meg kiakadt és estére olyan hisztit levágott hogy alig bírtam megnyugtatni.De már alszik,és ennek örülök :D
Na megyek,is ,majd megpróbálok reagálni holnap.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást és invitálást! Bevallom nagyon kíváncsi voltam a gmail-es képeitekre, de mivel nem írtam ide, ezért azokat sem tudtam megnézni. Most köszönöm a lehetőséget, nem mindent, de néhány dolgot, képeket, videókat megnéztem és én is csak gratulálni tudok a csapatnak: gyönyörűek a gyerkőceitek :)
Továbbra sem tudom ígérni, hogy gyakran jövök és írok, de talán néha belefér majd egy-egy hozzászólás.

Most írtam néhány dolgot magunkról, de elég hosszú lett, ezért inkább a gmail-re küldöm, hátha valakit nem érdekel, nem foglalnám vele a helyet.

Még egyszer köszönöm a kedves szavakat és gratulálok mindenkinek az édes babákhoz :)

Jó éjt!

Juci

Kép
juci71
 
 


nekünk szárítós a mosógépünk, de még sosem használtam. :oops: már szárításra. :) az a baj, hogy a hülye víz miatt (ami mondjuk ingyen van, szóval kussolok) iszonyú lassan mos a gép (a legrövidebb program 1,5 óra) és ha még a 90 perces szárítást is rákapcsolnánk, hát 3 órán át csak menne-menne a mosógép. :( ehelyett én teregetek és várok. mondjuk a mosógép jól centrifugáz, fél nap alatt megszáradnak a cuccok.

orsi a "walker" (sétáló? vagy mi ez magyarul??) olyan volt, hogy lehetett vele menni ugye, volt kisszéke, szóval ha elfárad, le tud zuttyanni és előtte volt egy ilyen tábla mindenféle nyomkodható, pörgethető ábrával, amik nagyon izgi hangokat adtak ki... hát ezt jól leírtam. :D azt hiszem, v-tech volt, kerestem már neten is, de nincs meg.

csöpplány, hogy ti mindig mászkáltok! :D

nálunk oltári fos idő van, 3 napja ömlik az eső + fúj a szél, 3 napja nem sétáltunk, csak autóztunk. :shock: ma pl délelőtt is égett a villany. :? szívás.

barba az arcváltozást úgy érted, hogy Peti pl iszonyú dagi lett? :lol: nem tudom, mi van vele tök zabás újra. :( iszonyat sokat eszik, a tejem meg tök kevés, délután pl 60 mg volt a kettőben. :? :? remek, mi? :cry:
ja és el is felejtettem, Samu egy kis zseni! :)

orsi, gratula a kinyomáshoz. :)

jucus, mindjárt olvaslak a gmailen, írhattad volna ide is! :)

ami nálunk újdonság: össze-vissza próbálgatja a hangját ez a bolondgomba, ilyen nagyon fura sikolyokat tud produkálni, nem sírás, ilyen hívogatás inkább, aztán ha odamegyek, röhög a markába. ja és ma úgy találtam az ágyában, hogy teljesen kinyomta magát, fekvőtámaszozott, ezt nem szokta, általában csak könyököl, erre tessék.


na fekszem, hulla vagyok, leszívott ez a szar idő. :(

hibernia
 
 
 


ja akartam már régen kérdezni, ti vagytok facebook-on??

hibernia
 
 
 


Hibernia, köszi! :)
Én vagyok, bár csak akkor megyek fel, ha jön az e-mail, hogy történés van. :)
Szerintem olyan nagyfiús arca lett Petinek, vagy hülye vagyok? Amúgy Samun is ezt látom. Nézem-nézem, és rá sem ismerek. :D
Ha Peti kajás, szoptasd, amikor csak kéri, és bazi sok tejcsi lesz. :wink: Én már csak tudom. :D
Szeretsz teregetni? Én letojnám, hogy 3 órát megy a gép, ha nem kell teregetni, és a szárítót kerülgetni. :oops: Bár biztos ki kéne dobnom pár ruhát, mire megtanulnám, mit lehet betenni, és mit nem a szárítóba. Milyen márkájú gépetek van? Én indesit mosó-szárítót néztem ki, de nem sok infom van róla.

Orsi, pontosan nem tudom, hogy aludt tej vagy a gyomorsavtól kicsapott zsír-e az a fehér bogyó (már sok mindent hallottam), de az tuti, hogy azért van, mert nem tudta az egész adagot megemészteni. Még első nap itthon égettem magam a védőnő előtt a kérdéssel, hogy ha csak folyadékot iszik, akkor hogy lesz darabos a kakija...?! :D
Elisának gratula a fekve nyomásért! :)

Juci, jó hogy írtál magatokról! A képeket ki készítette? Nagyon szépek! Kicsit bánom, hogy én nem csináltattam magamról ilyen művészi képeket. Ahhoz képest, hogy semmit nem csináltam, csak aludtam, semmihez nem volt energiám. :) :oops:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Ja, azt el is felejtettem, hogy ma fürdés után felavattuk az orrszívót. :D Már öltöztetésnél odaadtam neki játszani, persze magasról lesz.rta az átlátszó cuccot, de nem is félt utána tőle. Barnus a háttérben bekapcsolta a porszívót, akkor én már simogattam az arcát meg az orrát a cuccossal, aztán összekötöttük a kettőt, és ahhoz képest, hogy csak egy engem idegesítő magasban rekedt fika/cicakaki (ezt a szót én Barnustól hallottam először, a fikát viszont ő nem ismerte) :D miatt csináltuk az egészet, tök sok hmm kijött. :D Ha jól sejtem, ezt nem kéne tovább ecsetelnem. :D Samu meglepően jól viselte, bár nem lesz kedvenc programpontja szerintem. És hát remélem, hogy kell gyakran szívni... :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Szóval remélem, hogy NEM kell gyakran szívni... :D

Ajajj, de késő van! Jó éjt!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Juci, még ébren vagy? :D :D Most látom, hogy közben Juliról is küldtél képeket. Nagyon szép kislány! Micsoda sötét gombszemek! :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Barba köszi a dicséretet, nekem sem lennének ilyen képeim, ha párom nem lenne fotós :) így könnyű :)

Nekem Indesit mosó-szárítóm van (nem is nagyon találtam annak idején más márkát amiben együtt van a kettő) és elégedett vagyok vele, bár a szárítót én is ritkán használtam eddig, de most majd többet fogom, mert már nálunk is nehezebben száradnak a ruhák és most ugye több is a mosnivaló. A hátránya valóban az, hogy sokáig tart, de legalább nem több napig száradnak a ruhák.

Juci

Kép
juci71
 
 


Jaj már mennem kéne aludni... na ezért nem írok, mert akkor nem alszom, pedig arra nagyon szükségem van és eddig még mindig sikerült legalább 6-7 órát aludnom, még ha részletekben is..

köszi, az apja szeme :)

jó éjszakát!

Juci

Kép
juci71
 
 


Látom ment az éjszakai műszak, aztán a reggel meg alig akar beindulni :)

Én is ilyesmiket akartam kérdezni a szárítógépről (pl ORSITÓL), hogy miket lehet beletenni, meg mi van, ha valami hamarabb szárad meg benne mint a többi ruha, azt ki kell venni előbb? Na mindegy, lassan nyitni kéne erre egy másik topicot, mert itt offoljuk a májusi babákat :)

Barba, ilyenkor még édesen tűrik az orrszívást, mert nem esik le nekik, hogy ez egy szivatás, aztán olyan 6-7 hónapos korukban, mikor "tudatukra ébrednek", akkor jön az üvöltés. Olyan 2 éves korukig.

Ha lehet kérni, akkor valaki elküldené nekem is a gmail elérhetőségeket? Én még nem jártam ott, küldenék magunkról is néhány fotót, bár rólam mostanában alig készül kép, menekülök a kamera elől...

Nálunk most az a műsor szopi közben, hogy "belebeszél", meg belefúj, és közben vigyorog. Egyrészről tök aranyos, másrészről viszont ilyenkor ázunk a tejben, mert megy mindenhova. És ez az éneklés nálunk is megvan, olyan vékony és magas hangokat tud kiadni, hogy szakadunk a nevetéstől, aztán egy idő után ő is meglepődik ezeken, és elkezd rötyögni.
monde
 
 


sziasztok

na végre letettem, megint rászokott, hogy úgy alszik el csak, ha rángatom a hordozóban. :( :(

nekünk is indesit gépünk van, elöltöltős. elég hangos. :shock: konkrétan, mintha egy rakéta szállna fel, mikor centrifugáz. nálunk amúgy nyerő a szárító, sosincs összecsukva, de nincs útban...

barba a sok szoptatást csinálnám én, de nem megy nálunk, öt percig szív, aztán rájön, hogy macera és meggárgyul, elkezdi kifeszíteni magát és visít. onnan tudom, hogy nem pocak mert ha ilyenkor tápit adok neki, akkor nem sír, eszi, mint egy félőrült. szóval ez kilőve, iszonyú türelmetlen a drága. :cry:

orrszíváshoz gratula, én eléggé fosok hogy eljön nálunk is a nagy nap... :( meg vagyok fázva per pill mint állat, tüsszögök, fáj a fejem, folyik az orrom, utálom nagyon, remélem nem kapja el...

amúgy igen, nagyfiúsak a fiúk. a napokban visszalapoztam a kicsi képeihez úristen, hogy nézett ki!!! kis ropi volt. :D :D ahhoz képest most, ajjaj... :)

monde elküldtem az elérhetőséget! :)

juci köszi az alapinfokat. tényleg jók a fotóid!! juli pedig nagyon szép kislány!!! helyes kis arca van nagyon. :) (hasonlít Petire haha. nálam mindenki hasonlít rá. :lol:) a napi 2-3 kaki ledöbbentett. ezt csak a te lányodra értette a védőnő? mert nekünk az első 2 hétben volt napi 2, azóta heti 1, ha. az itteni dokik + az otthoniak szerint is ez oké, ne piszkáljuk. ha rásegítünk, csak azért, mert minket zavar, őt nem. napi 2 kakker? úristen!! :shock: el sem tudom képzelni.

ja és lányok egy büszkeségem: ma reggeli zuhi után néztem a hasam és úgy nézek ki, mint a 6 hetes fotómon. :D nagyon örülök neki!!! oké, a combomon + fenekemen van ez-az, de vééééégre teljesen visszakaptam a lapos hasam. délután le is fotózom, hogy ha a 2. gyerek után nem menne vissza, legyen bizonyíték, hogy Peti után még igen. :lol: amúgy ez nem eszkétizmus, tiszta genetika, nem fogyózom, sportolok sajnos, szóval nem az én érdemem. :(

ja és rájöttem, nem szeretnék csak 2-3 évet a 2 gyerek között. inkább várunk még, mondjuk 4-5-öt. egy 4-5 éves kölök (=Peti :lol:) csak jobban leköthető / csak értelmesebben felfogja, hogy fáradt vagyok terhesség alatt, nem mászom mindenhová utána, meg jön egy kistesó. Nem? eddig 2-3 évet akartunk várni, mert öreg vagyok :) de most rájöttem, hogy francokat. inkább 34-35 évesen szülném a következőt, az még nem gázos. a férjem húzta a száját, szerinte 2-3 év az ideális, de szerintem én azt nem bírnám... :?

hibernia
 
 
 


Hali,

Hibernia: 2-3 év tényleg ideális korkülönbség, mert még ki tudja élvezni a kölökünk, hogy van testvére, még tudnak együtt játszani.
Ennél több évnél már nem tud kialakulni közeli testvéri viszony.
De a mi (anyukák) szemszögéből nézve a 5-6 éve korkülönség jelentené a legjobbat. Hiszen a nagyóvodással illetve a kisiskolással már nem kell annyit törődni, újból egy babára kell csak figyelni. :lol:
Gratula a régi alakod visszanyeréséhez. :wink:

Csöpplány: akkor mi holnap reggel megyünk a kórház szemészetére. Próbálunk 8-ra odaérni, de a csúcsforgalomba ki tudja, hogy mi lesz ebből? :roll: Telefonszámodat elmentem és hívlak, ha végeztünk. Ok?

KépKép
charlott
 
 


charlott hát igen ez lehet, nálunk 7 év van és tényleg olyan, mintha nem lett volna tesóm igazán... :? de ismerek olyat, akiknél 5 év van és elvannak tök jól. (ellentétes neműek)
ha a 2. baba lány lenne, klasszul kijönne a dolog nálunk is, a kislány tuti mindig Peti haverjaiba zúgna bele. :lol: ha meg 2 fiú lenne - na bumm. mondjuk az 5-6 év helyett 3-4 év jó lenne. :roll: akkor még mi is fiatalabbak lennénk...

hibernia
 
 
 


Charlott:apa most szólt hogy szerdán érkezik a tűzhely meg a konvektor meg a csempe is.De filózok rajta,hogy felkötöm Balut kenguruba vagy kendőbe és bemegyünk.A reggel nekünk is jó,elvileg attól rendelnek.Na meg húzunk sorszámot :) De jóóóó :) Remélem mi is végzünk addigra.Szerintem mi korábban megyünk és akkor nem lesznek sokan és hamar végzünk.Én is elmentem a számodat és akkor csörgök ha végeztünk és megbeszéljük hogy hol talizzunk :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


HAli!

Csak gyorsban, megjártuk a szurit, Gabi egy hős nem sírt a szuritól!!!!! :D
Aztán persze az öltöztetésnél már igen :lol:
Mindenki oda volt érte dobott egy-két mosolyt mindenkinek igazi cukker volt :)
ÉS 62,5 cm és 6600gramm :!: :shock:
Így haladunk hónap végére megduplázzuk a születési súlyunkat.
Védőnő azt mondta nem gond, hogy a D-vit nem dobozban volt, azért van barna üvege, csak ne tegyem napfényre.
K vitamint pedig addig kell adni a babának amíg szopik..legalább is itt ürömön ezek a hírek :D

Na megyek ebédelni cső!

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


hibernia: a másodiknak lánynak kell lennie nálunk is!! :lol:
Nekem egy 3 évvel idősebb bátyám van, de annyira külöbözőek vagyunk, hogy ez a kortávolság még széthúzott minket. :roll:

No, de kicsit vissza az öltözködéshez. Ahogy sétáltunk Krisszel az utcán, azt láttam végig, hogy a babák téli cuccban feszítenek! Nagykabát, sapka, kesztyű....és még kitudja mennyi réteg ruha ezek alatt! :roll: Mi lesz ha beköszönt a tél a mínusz fokaival?! :o

KépKép
charlott
 
 


Sziasztok!

Hibernia köszi a gmailt, küldtem néhány fotót magunkról. Én tudjátok, már írtam, hogy kis korkülönbség fan vagyok, de köztem és a bátyám közt 5 év van, és nagyon jó tesók vagyunk, de az igaz, hogy kicsinek gyilkoltuk egymást állandóan, és sosem játszottunk együtt, viszont a tesóm mindig vigyázott rám a suliban, együtt jártunk minden különórára, mert a szüleim rá mertek bízni és én mindig felnéztem rá, mára pedig elválaszthatatlanok vagyunk, nekem ő az, akire tudom, hogy bármikor, bármilyen körülmények között számíthatok, szóval azért a nagy korkülönbségről én nem mondanám, hogy nem vagyunk ott egymásnak, csak ez a kapcsolat sokkal később érik be. És hát ha úgy nézzük, akkor az első és az utolsó gyerekem között nekem is kb 4-5 év lesz - ha nem több. Ja, Charlott, kérted a táblázatot, elküldöm a gmailre azt is, máris!
monde
 
 


Csöpplány: ok! :wink: akkor majd keressük egymást. Nagyon vagány a kengurus kép. Mennyi ideig szeret benne lenni?

Zsu: gratula a sikeres oltáshoz! :D
A Te babád is több, mint 6 kg, és ez a normális. Krisz baba csak 5,8 kg nyomott a 62 cm hosszú volt a múlt héten. Nem aggódom, mert sokat eszik és mindig vidám. Ilyen alkat lehet.

KépKép
charlott
 
 


Korkülönbség, bratyóm 6,5 évvel idősebb és kb olyan 18 éves korom óta vagyunk jó tesók..addig nagyon külön életet éltünk. Én is a kis korkülönbség párti vagyok. Bár nehezebb egy ideig de aztán tök jó..anyum azt mondta neki nehéz volt 6 év után megint babázni, bár mérhetetlenül boldog volt azért jobb lett volna addigra túl lenni az egészen....

Öltözködés: charlott én is látok megdöbbentően túlöltöztetett kisbabákat és nem tudom mihez kezdenek télen. Bár tény ez az idő picit nehezít a dolgon este 5 fok du. napon 25 fok....

Na de én sem viszem túlzásba az öltöztetést inkább viszek lepedőt azt bármikor fel vagy le lehet venni macera nélkül... télen aztán ej..nem lesz egyszerűa a sétára indulás annyi cuccal :?
Ja és Krisz méretei is tök normálisak..tudod, nem szabad egymáshoz hasonlítani a babókat..persze én mindíg megteszem :oops: :lol:
Gabi kezdetektől nagyon sokat hízott 1200 gramm/hó amin a védőnő is elcsodálkozott de ez van... igaz ehhez az is hozzá járul, hogy akkor kap enni amikor kér. És kicsit sem látszik ducinak.csak nem látni a nyakát a tokájától :lol: :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


És csak nagyon futólagosan, de megnéztem a gmail-en lévő képeket, nagyon helyesek a babák, hihetetlen, már olyan nagyok! Pedig még csak most születtek, én mindig ezen döbbenek le. Szóval mindenkinek gratulálok, jól összehoztátok őket! :D
monde
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?