Új privát üzeneted érkezett!

Charlott
A postás - ezen jót rötyögtem :lol: :lol:. És különben 2-szer csenget?? :lol: 8)
Dokit sajnálom, hülye magyar eü. A mi dokinkról még nem tudtam dönteni, nem nagyon volt még gondunk (kopp-kopp), bár hétfőn a szurinál mondtam neki, hogy Nóri elég sokat dörzsöli az egyik szemét, de meg sem nézte, csak megkérdezte, váladékozik-e, mondtam nem, erre mondta, hogy akkor biztos a levegőben van valami, ami irritálja, kenegessem kamillával.
Nadi
Sajnálom a tejci gondot, remélem visszaáll a mennyiség, de ha nem, ahogy a többiek is mondták már, max. pótolsz, az sem gond. Annyit kérdezhetek, hogy miért kell tartani a 2 órás szopi időt? Mármint miért nem lehet pár napig sűrűbben cicin Gréti, van ennek valami oka? Csak mert Monde is írta, hogy náluk az vált be, meg az összes szopis portálon ezt olvasni, hogy ilyenkor pár nap igazán igény szerinti szopi is helyreáll a dolog. Nem akarok okoskodni, csak nem értem a 2 órás etapokat. Mindenesetre szorítok, hogy újra beinduljon.
Barba
69 cm??????? Kosaras lesz? :lol: 8)
Mayday
Nálatok meg 6 fog??? Nagyon harapna már valami rendes kaját Bubu :lol: - najó, ezen nem viccelek, gondolom szenved vele rendesen szegény :?. Sajnálom, hogy már ilyen sokat kell pótolnotok, de így legalább biztos lehetsz benne, hogy jól eszik, a hozzátápi meg akkor mindjárt itt van. Fogdokihoz sok erőt!
Orsi
Grat. a kacagáshoz, annyira cukik ilyenkor :).
Hibernia
Grat az extra tejcihez, csak így tovább :). Hmm, Peti kicsit korán kezdi a stírölést 8) (na, ezt a szót sem írtam még le soha, nagyon hülyén néz ki leírva! :roll: ). Az a műsor amit írtam kinti csatornán ment?
Csöpplány
Sajnálom apóst, durva lehet. Anyukám is cukros, több, mint 10 éve szúrja magát, de ez a betegség mindenhogy durva, nagyon kell vele vigyázni, de gondolom nem tudtok rá hatni. Sajnálom Balu hőemelkedését, nálunk nem volt most sem, csak szimplán extra nyügi ilyenkor Nóri 4-5 napig :shock:. Bizony, Balu szépen utánaeredt a társaságnak súlyban-hosszban egyaránt :).
kovmarti
 
 


Délután olvastam, de nem tudtam írni. Most meg már nem tudom, mit akartam. :)
Megnéztem a képeket és a videókat. Szintiről a második a kedvenc. Úgy feszít, mint egy kis hercegnő abban a habos-babos ruhában. :) Nagyon édi!
Baluról meg az álmában mosolygós videó... Hogy én miért nem tudok ilyet sosem elkapni?! :roll:
Samu amúgy nagyon fukar a nevetéssel. Minden napra csak egy pár perces kacagás jár. Ráadásul minden alkalommal máson nevet, szóval még találékonynak is kell lennem. :) Mosolyogni persze sokat mosolyog még ilyen rosszkedvű napokon is, de nem az az állandóan vigyorgó, nevető baba.

Nóri már a 4 hóst kapta? Mi még csak a 3 hósnál tartunk. Bele sem merek gondolni, milyen rossz lesz, hogy megint két combba kap. :( Amúgy még a szurit egész jól viseli, de a kúpnál teljesen kiakad. Sírva ébredt, mert pukitól fájt a hasa. Tornától 1 perc alatt elmúlt, mosolyogni kezdett, én meg adtam neki egy homeos kúpot (nagyon meleg volt), hát majd' megszakadt a szívem, ahogy sírt tőle. :( Pedig még meg is próbáltam felmelegíteni, puhítgatni a tenyeremben előtte. Na, mindegy. Végre túl vagyunk rajta. Szerintem a következő oltásig utánanézek, milyen szájon át adható lázcsillapító van ekkora babáknak.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Tényleg, ezt akartam! Nem tudom, hogy mérték azt a 69 centit. Ma megpróbáltam én is, és hát messze nem annyi. Nyilván én nem tudok olyan pontosan mérni, de szerintem max 63. Vagy lehet, hogy ők nem sarokig mérnek, hanem lábujjig? :roll: És hajszál végétől... :lol:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 

 
 

És hogy az általános témákhoz is szóljak:

Ujjszopás-cumi
Nálunk cumi csak akkor van, ha kocsival megyünk valahova és rázendít, és sehogy máshogy nem tudjuk a kocsiban megnyugtatni, ilyenkor megkapja és perceken belül elalszik. Máskor nem kap cumit és nem is nagyon akar sztem - az elején kapott, amíg rá nem jöttünk, hogy a hasa miatt sír naphosszat és ki nem tapasztaltuk, hogy lehet enyhíteni a tüneteken. De szerencsére nem kapott rá. Ujjszopi is ímmel-ámmal megy csak, nem annyira szopizni akarja, csak a szájába tömni, mint mindent, ami a keze ügyébe kerül. Meglátjuk, rákap-e az ujjszopásra, igazából én nem tudom eldönteni, melyik a kevésbé káros, de mivel a cumi annyira nem érdekli, nem erőltetném csak azért, hogy nem az ujját szopja.
Hűvös idő
Nálunk a házban nappal 23 fok körül van most, éjszakára lesz kb. 22 fok, jól tartja a hőt, így napközben egy hosszú ujjú body van rajta meg egy rugi, mást még nem kellett ráadnom. Éjszakára hosszú ujjú alvós rugi + hálózsák. Viszont vasárnap voltunk vele utoljára sétálni, itt annyira ratyi idő volt, hogy nem mertünk menni, hétfőn eső, tegnap eső+szél, ma brutál szél :? :?

Ja, és nem tudom, írta-e már valaki, de a Tesco-ban 30%-os leárazás van babaholmikra, és az Auchanban is vannak akciók, mi mindkét helyen voltunk vasárnap és vettünk ezt-azt (pl. farmer 300 Ft...), érdemes benézni.
kovmarti
 
 


Barba
Bizony, holnap lesz 4 hós Nóri :). Samu belázasodott? Sajnálom, nem csodálom, hogy megszenvedte a kúpot, én rettegek, hogy ne legyen lázas Nóri, nagyon fosnék beadni neki.
Mérésnél nem voltál ott? Én mindig megnézem, de sosem annyinak látom, mint amennyi végül a könyvbe kerül :?, de csak 1-2 centi eltéréssel.

Megyek, elteszem magam holnapra, Nóri ma 1 órával korábban feküdt le, kicsit félek, mikor fog így ébredni. Eddig 5-fél6 körül kelt egy gyors szopira, majd 8-ig visszaaludt - hát, most meglátjuk, mit kezd az extra 1 órás szunyával...
kovmarti
 
 


Ott álltam, de a védőnő tök gyorsan mért, én meg közben a dokinak mondtam, mit írjon fel. Esélyem sem volt lecsekkolni, mit mutat a mérőrúd. Katával beszéltük, hogy náluk tök máshogy mérnek. Nálunk valami fém mérőrúd van, aminek a végén van egy merőleges rész. Azt teszik a fejéhez, és a rúdon nézik a centit. Csak nálunk ilyen elmaradott az eszköz? :D Kata valami virágos, puha mérőszalagról mesélt, én meg irigykedtem. :) :)

Hát csak éppen volt láza Samunak. 37,5 (levonva), de engem nagyon zavart, hogy vörös és forró a feje. Féltem, hogy feljebb megy, inkább bevállaltam a kúpot. Bár a sírás után kicsit megbántam. :( Nem baj, nem lettem mumus, még így is szeret. :)

Állítólag holnaptól jobb idő lesz kicsit. Éljen! :)

Én hosszú body-t adtam rá ma és melegítőnacit, ami elég meleg, de nálunk apa reggel tüzet rakott a kályhában az éjjeli láz után. Tegnap rengeteg ruhát adtam Samura, mert én is nagyon fáztam. Ha jól emlékszem, rövid és hosszú bodyt is, harisnyát, nacit és zoknit. És a keze még így is hideg volt. Sajnos ez a hideg idő nem a legjobb a nyálzó, öklöt szájba tömő gyerekeknek. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


gmail...
Hibernia, ha Samu így csinál, mindig drakulának hívom. :D
Csöpplány, Balu nagyon ügyes! Az első képeken pedig állati nagyfiús az arca. Főleg ezzel a modern frizkóval... :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hali!

Na Balu bedobta a szunyát 22:50kor.Előtte még csináltam róla képet meg videót.Szépen játszott a kiságyban aztán egyszer csak kidőlt :D

Peti nagyon édesen cumizik,és az a huncut nézés mellé!Zabálnivaló :D

Barba:ezt én is akartam kérdezni hogy ilyen nagy már Samu?De ezek szerint akkor valszeg elmérték.Az a mosolygós videó hajnalban készült.Kivittem a cumisüvegét,és mire visszajöttem így mosolygott :) Én meg kaptam elő a gépet,hála mindig az ágy közelében van,hogy bármikor elkaphassuk Őuraságát :D Balu nagyon mosolygós,szinte folyton vigyorog,viszont abszolút nem grimaszol,pedig az is olyan cuki :D
Mis még csak a 3 hóst kaptuk,eddig szabin volt a doki.4 hét múlva megyünk a 4 hósra.Tök jó hogy mindig csúszunk az oltásokkal.
Balu is elég rosszul viseli az oltásokat,de hála csak aznap nyűgös.Kúpot jól viseli,bár elég sokáig kell szorítani a popsiját,mert ilyenkor mindig kinyomja :D Emlékszem hogy amikor először adtam neki kúpot,akkor 3-szor tettük be szegénynek mert még 1 perc után is kitolta.A végén már szinte csak krém volt...

Lázcsillapítás:én hallottam hogy ha csak hőemelkedése van akkor lehet kicsit borogatni,láznál meg van egy régi praktika,ne nevessetek,nyers félbevágott krumplit kell a bokára vagy a talpra tenni,kötözni,és az lehúzza a lázat.Nálam bevált már jópárszor.De szerintem homeopátiás szerben is lehet ilyet kapni,de ahhoz nem értek abszolút.

Monde:én is botmixerrel csinálom,csak nekünk van hozzá daráló,és azzal csinálom.Darabosat én se merek.Pedig már mondták hogy tegyek neki bele kekszet,vagy babapiskótát...

Nekem rendszerint a súlyát írja el a védőnő.Ugye a mérleg kiírja az előző mérési eredményt is.És több védőnő van egyszerre és egymás után mérnek.Szerintem sokszor azt se tudják hogy jót néznek-e....Hossznál nincs gond,én is nézem,simán talpig néznek.

Leárazás: itt a tescoba (market central ferihegy) mindig van babaruha leárazás.De sose szabad neki hinni.Sokszor a leárazott ár nem stimmel.Még olcsóbban adják mint ami rajta van.A sor elején van egy leolvasó és minden rucit ott nézek.Múltkor pl 550 ft-ért vettem két pólot,és 890re volt kiírva.Lehet hogy máshol is van ilyen,nézzétek meg!

Na megyek,én is lefekszem most már :) Jó éjt mindenkinek!

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Barba:nálunk sima fehér lap van ami ugye be van mércézve,és mindkét végén van egy függőleges fém rész.A fejét a felső fémhez kell tenni,az alsó fémet meg a lábához teszik és így meg is van a hossza.Nálatok hogy mérnek?
Mindenki azt mondja hogy nagyon nagyfiús arca van,mintha nem is 4 hós lenne.Hát nem tudom :D
Hajcsijáról meg annyit,hogy most nem csináltam vele semmit,nem bohóckodtam,pancsi után így száradt meg :D Kis szőkeségem! :D Bár most elkezdett barnulni :)

Balu most hosszú ujjú bodyban egy rugiban meg egy nadrágban alszik,de még be is takartam.Remélem nem fog fázni,de melege se lesz.Előre félek a téltől.Agyon fogom szegényemet öltöztetni :D Ma adtam rá egy kis kabátot,amit kaptunk egy ismerősömtől.Hát szegény gyereket alig bírtam belefeszíteni,utána meg kifeszíteni belőle.Ő meg úgy feküdt mint egy kötözött sonka....Szegényem... :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


atyaég, beindultatok!!!

orsi, azt hallottam, minden jobb párolva, ha hasfájós a baba... :) azért mindenképp párolok, max. így is sír. :?
sajna nálunk a nap 80%-ban a szájában a keze... :( cumit abszolút negligálja.

csöpplány, nálunk benn 20-22 fok van mindig, itt body + rugi van rajta, éjjel ugyanez, de beleteszem a hálózsákba és rádobok egy plédet a biztonság kedvéért. reggelre 19-20 fok lesz a szobájában, de eddig még nem fázott meg soha... ha kimegyünk, body + rugi ugye és ráadok egy hosszú ujjas pólót + sapi + polártakaró. esténként mostanság zoknit is adok rá, a térdéig felér. :lol:
ja, köszi az őszis tippet. monde, neked is. :) nem tudom, lével kezdjem-e vagy a pürével... :roll: csak turmixgépünk van, de sok mindent tud. bár lehet, beszerzünk egy blender-t is. :)
anyukád meg... basszus, tényleg no comment. ez nagyon durva.

kovmarti, jobb kedvet nektek!!! :) szép méretei vannak Nórinak. :) a műsor rte1-en ment, nem tudom, ez otthon van-e, angol nyelvű csatorna, ír. menjetek ilyenkor is sétálni, ha van kedved, nálunk az év 60%-ban orkán erejű szél fúj. :D voltunk a tengerparton vasárnap, bakker, befagyott a s*ggünk, nagyon kemény volt. ezerrel fújt a szél, sütött a nap, de hát ez nem olyan, mint otthon...

barba, sajnálom a kúpos sztorit... :( szegény Samu... :( a hossz szerintem akkor lesz mérhető, ha felállnak... :lol: ilyenkor hol nem nyújtják ki a lábukat, hol spiccelnek, eh... mi már vettünk ari zsiráfos magasságmérőt majd lefotózom. :D

ja küldtem fütyülős képet. :)

jó éjt!!

hibernia
 
 
 


óóó közben írtatok is... :roll:
na majd holnap elolvasom + reakció. maradjon holnapra is írnivaló. :lol:

hibernia
 
 
 


Gmailen mar rég voltam, de majd potolom. Matol mar nem fogok lefekedni, ha 6 korul szopik a kocsi, mert 7kor kelni kell az iskola miatt. B@qqzuq, ha 1.50kor felébredt Elisa éjjel! akkor lehet, hogy mégsem vagyunk még tul a 3hos ugrason.

Barbazso,
nalunk is olyan méroléc van mint nalatok, de fabol. Ilyen piciknak azt hiszem mindenki a kupot ajanlja lazcsillapitasra, mert a szajon at adhatot pl kibufizheti és akkor nem tudod mikor adhatsz neki ujra + a kup hat a leggyorsabban. Viszont nekem mindig azt mondta a doki, 38 alatt nem lkell adni semmit, csak ki kell takarni a gyereket, attol is lemegy egy picit.

Nalunk is 20 fok korul lehul éjjel a szoba. én ma pl egy hosszuujju bodyban és egy halozsakban altattam + egy pléd, de azt lerigja magarol mikor éberen alszik. Hideg a keze mindig, mikor felébred, lehet tobb ruhat fogok ra adni. arrol is felébredhet, hogy fazik...
Ja Hibernia, mondtad, hogy nem tudod mit kell csinalni egy éjjel felébredo gyerekkel. Hat én automatikusan megszopyayom és visszaalszik. azt az éjjeli szopit majd vizre valtjuk késobb, de most még én orulok is neki, mert amig éjjel vagy hajnalban is szopik 1x addig az jot tesz a tejtermelésnek.

Csopplany
Irigyellek az agyban jatszik és elasziktol. Ez szerintem a nagy elonye a tapszeres babaknak, sokkal kotottebb az étkezésej rendje és emiatt sokkal hamarabb alakul ki naluk egy igazi ritmus, ahol az étkezés mar nem feltétlen fugg ossze az alvassal.

a tobbit mar elfelejtettem miy akartam irni.
s.orsi
 
 


bocs a sok félregépelésért, de félhomalyban ulok
s.orsi
 
 


Hali!!!

Nem tom mennyi időm lesz,Bubu ma is igen nyűgös.Akármit csinálok vele,5 perc és már visít is.Most alszik.Csöpplány,Balunak milyen játékai vannak,hogy ilyen jól elvan egyedül is?

Ujjszopi:Bálint nem igazán szopja az ujját,inkább "rágja".Gondolom a fogak miatt.Cumit viszont elalvásnál musz neki adni.Aztán ha elaludt,magától kiköpi.Máskor nem igényli.

Csöpplány,anyukád. :( Sajnálom.
Akkor Te sem születtél nagy súllyal.Időre érkeztél?
Én 3200zal és 54 centivel születtem.És pont 4 nappal jöttem előbb,mint a fiam.Érdekes.

Kovmárti,grat a szép méretekhez!!! :D Oltás :( .Mi 2 hét múlva megyünk a 4hósra.

Még akartam,de nem jut eszembe... :? Jó lenne kicsit pihenni,kikapcsolódni...

Kép

KépKép
mayday
 
 


barba begyújtottatok? az komoly lehetett. :) amúgy olyan furi, én terhesség előtt + míg nem itt éltünk, baromi fázós voltam. de iszonyúan. aztán ugye terhes lettem, megszoktam az itteni klímát és mikor anyuék kardigánt húznak, én még vígan pólóban nyomom. nagyon durva. csak Petit sajnálom, mert így hogy nem érzem, hogy fázom, lehet alulöltöztetem. :oops:

csöpplány kötözött sonka, ezen jót röhögtem, előttem a kép! :lol:

ma este megyek a központba, körbenézek meleg kabát-ügyileg... :roll: már neki valamit... bár még szerintem soká adom rá, de mégis...

orsi, az a baj, hogy míg ébredt Peti éjjel is, hiába evett, kipattant a szeme, mintha reggel lenne... akár 3-kor... :shock: és akkor kezdődött a nap... :? :? ezért fosok... :D

gmail:
Csöpplány, Balu tök ügyes... :) kis hajnali játszás... :lol: a 3. képe olyan széééép... :oops: a 6. meg iszonyú macho... :lol: ilyen mi van bébi arc... :D
az üveges képek meg... óóóóóó... hát be kell szereznünk egy ilyen fogós izét nekünk is... :D nálunk csak a tenyerével támasztja két oldalt az üveget, mert hát nincs rajta mit fogni... :lol:

Szinti baba nagyon kis hercegnős a ruhájában! :) szépek voltatok!

Matyi meg nagyon komoly baba, nem? irtó aranyos gyerek ő is! hiába, topicbaba... :roll:

a többiekről asszem már írtam... szééééééépségesek vagyunk. :)

amúgy tök örülök, hogy Peti ilyen vicces gyerek lett... :roll: úgy értem, csomót vigyorog, nevetgél... szeretem a pozitív visszajelzéseket, ez van. :lol: kb mindenre nevet, ha neki mondom, illetve most a kedvenc, ha úgy csinálok, mintha meghallgatnám a hasát... no az kész. azon úgy el tud szórakozni, hogy hihetetlen. kacarászik rajta. lehet, hogy a hajam csikizi az arcát vagy nem tudom... :D

hibernia
 
 
 


mayday, szerintem ez nem játék, típus kérdése, hogy van el egy baba... :roll: pl nálunk vannak olyan napok, mikor szóval kell tartani az urat, különben szirénázik, de volt már, hogy fél órát fekszik én netezem mellette és elvan. kicsit kalimpál, kicsit ütögeti a játékokat de főleg bámul. már hogy engem. :oops: így fixál. :D tök aranyos. ilyenkor ha megszólalok, megijed, úgy el van merülve a kutató nézegetésben. :oops:
jó ez a pont 4 nappal korábban, mint a fiad... :) én azon filóztam, hogy én 11-én születtem, peti 12-én és csöpplányéknál is, ő 28-án, balu 29-én. :D ez így feltűnt múltkor...
amúgy én 58 cm-el születtem, tök hihetetlen... :shock: hogy fértem el, te jó ég! és 3800 gramm... :D de a kiírás napján!

ja, peti pont 1 éve van velünk így-úgy-amúgy... :roll:

hibernia
 
 
 


jaj még gyorsan.
este mondtam a férjemnek, hogy kéne vennünk olyan polifoam puzzle-szerű alátétet vagy mit, tudjátok, erre azt mondja, miért szerinted össze tudja már rakni? :D :D
nem kicsit röhögtem. :lol:

hibernia
 
 
 


Tudom én,hogy babafüggő,hogy ki mennyire van el.Csak arra gondoltam,hogy lehet én csinálok valamit rosszul,hogy nem tudom sokáig lekötni.Mondjuk így ez sem igaz,mert kézbe marha jól érzi magát,de ha pl hátra teszem,már ingerlődik is. :? Én meg nem győzöm egész nap cipelni a kis valagát...szaranya...

58cm?Aaaaazzz igeeennn!!!!
Nálunk még annyi az érdekes,hogy én 30-án születtem,Bubu meg 15én.Tehát pont a "felem". :lol:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Összetudja rakni,hát ez nagyon jóóóó!!! :lol: :lol: :lol: :lol: A kis zseni Peti!!!

Amúgy ilyenen már én is gondolkodtam,állítólag könnyebben forognak rajta.

Kép

KépKép
mayday
 
 


szerintem nem csinálod rosszul ilyen fajta a fiad. én is ilyen voltam, anyukám 48 kg lett, mire 3 éves lettem, pedig 170 cm-nél magasabb... :oops:

58, ja, hát azóta egy méter 5 centi jött rám, szomorú, pedig szépen indultam. :D

hibernia
 
 
 


aha, most mondták a másik fórumon, hogy az ágyon szar tartani, mert nehezítjük a fejlődést, tegyem inkább erre... :) :)

a vicc, hogy a férjem ezt tök komolyan kérdezte. :lol:

hibernia
 
 
 


Hibernia,de jó Neked,mész vásáni. :D Mi hétfőre tervezünk egy komolyabb őszi beszerzést.Mind a hármunknak.Hosszú nap lesz....

Kép

KépKép
mayday
 
 


ja és csöpplány, azt olvastam, hogy kekszet, miegymást tilos ilyenkor még beletenni a pépekbe, asszem talán mert gluténallergiát okozhat vagy vmi ilyesmi...

hibernia
 
 
 


Csak 2 centivel vagyok több nálad.Tesóm meg 195.... :roll: 10 centis sarokban érek a válláig... :lol:

Kép

KépKép
mayday
 
 


húúú tényleg jut eszembe, én úgy szeretném, ha Peti magas lenne... :roll:
tesóm nálunk is magas, mint anyukám, én meg ilyen törpicsek maradtam... :oops: bár nem zavar nagyon, csak mikor a tömött buszon valahogy magasa közé keveredem... :D de amúgy jó 163 centinek lenni... :roll:

hibernia
 
 
 


Hallottam olyat is,hogy a nehezebben született babák alapból sírósabbak.Lehet enyimé is így műkszik... :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Tényleg! Mi is ma egy éve szerettük nagyon egymást! :oops: :lol: Aztán lett Samu... :)

Matyit el is felejtettem írni, pedig megcsodáltam én is. Nagyon aranyos! Jaj, azokon az első képeken milyen pici még! A családi kép nagyon jó! Direkt állt be amúgy apa a szarvak alá úgy, mintha az ő fejéből nőne ki? :D Vicces! :) Az a tök jó sárkány az utolsó képen honnan van?

Csöpplány, neked is akartam írni, hogy sajnálom anyukádat! Tök szita az agyam! Ezt a krumplis dolgot még nem hallottam. :) Majd legközelebb...

Orsi, köszi az infot! Hú, a kitakarás lehet, hogy jó, de én nagyon szoktam fázni, ha lázas vagyok. Nem rossz az nekik? Vagy ilyenkor az mellékes? Bár ne kéne őket sosem betegen látni!

Amúgy képzeljétek, napok óta ordítva ébred többször is éjjel és nappal, mert újra fáj a hasa, nem jön ki neki a puki, nagyon szenved. A szuri napja óta durvult el nagyon a helyzet, bár egy-két alkalommal már előtte is előfordult. Most megint kendőzünk... Tökre el van szontyolodva szegényke. Miután kitornáztattam belőle a levegőt már nem sír, de össze-összehúzza magát, erőlködik, bágyadt. Ja, és ehhez hasmenése van. :? Már semmit sem merek enni, amit eddig már többször próbáltam, és nem volt belőle gond. Fogkezdeményt sem én, sem a dokinéni nem láttunk. Már csak imádkozni tudok, hogy legyünk túl ezen. :( GW-t folyamatosan szedjük, de ma váltok espumisanra, hátha elég egy kis változatosság.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hibernia, üdvözöljük a férjedet! Asszem, mindannyiunknak szerzett pár vidám percet... :lol: :lol: :lol:

Én 164 vagyok. Inkább gyerekkoromban zavart, hogy mindig a tornasor elején kell állnom. :( Szerencsére 1 alacsonyabb talán minden suliban volt nálam. :)

10 centis sarok? Egyszer régen még nekem is volt, amikor még nem voltam ilyen antinő, ahogy az öcsém mondja. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Mayday, hétfőn elveritek a nyári pénzt? :) Párod hogy bírja a hosszas nézelődést, válogatást? Nem semmi túra lesz. Én irigykedem. :)
Kézben én sem bírom sokáig Samut. Szerencsére őt egy darabig jól leköti a pihiszék. Addig tudok enni, mosogatni, vagy valami... Ha eszik, közben tudok netezni, vagy este tévézni; ha alszik, sokszor vele tartok; és csak akkor kőrözök vele a lakásban, amikor épp semmi sem jó. De még így is este nagyon várom a váltást. Húzós lehetett neked ez a nyár, nem is tudom, hogy bírtad ki. De végre itt az ősz!!! Most már sokkal könnyebb lesz.
Nekem különben 1-2 hónapja fáj a bokám, a térdem, a vállam, a csuklóm és az ujjaim. Gondolom, még hozzá kel szokniuk ehhez az újfajta terheléshez. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hibernia! "Habtapi?" :) csodás elnevezés, nekünk is van, szerintem is jó dolog, csak ha javasolhatom olyat vegyetek, ami nem ezer kis darabból áll, hanem nagyokból, mert olyan fél éves kor körül rájönnek hogy kell szétszedni, és én agybajt kaptam, hogy napjában húszszor rakosgattam össze a miniatűr darabokat. Egyelőre én letakartam egy lepedővel, azon van Bori, így viszonylag higiénikus is.

Gluténallergiát már én is írtam korábban, erre tényleg érdemes odafigyelni. A kismama magazinnak van egy hozzátáplálási táblázata, én amúgy 100%-ban azt követtem az egyes ételek bevezetési idejét tekintve, ha valakit érdekel elküldöm, Word formátumban van meg nekem.

Nálunk is nagyon hideg van, a gyerekek szobájában 19 fok, de az a helyzet, hogy én a fiamat hamar hozzászoktattam a hideghez, ő ugye téli gyerek, és mi éjjel nem fűtünk, mert nem bírunk aludni a melegben, ezért a nagyon hideg napokon volt, hogy 16 fokra lement a hőmérséklet ( :oops: ). Viszont emiatt sosem volt beteg, viszont hihetetlen jókat alszik. Szóval asszem hamarosan Borira is ez vár. Mondjuk nem bántam volna, ha nem tör be az ősz ennyire drasztikusan, főleg, hogy még májusban is fűteni kellett, mert olyan trágya idő volt.
monde
 
 


habtapi ez a név. :lol:
itt 9 db-os van, az oké szerintem. :)
meg most akarok sötétítő függönyt is neki... :roll:

amúgy itt durva, 16-19 fokig javasolják a szoba hőmérsékletét. :)

hibernia
 
 
 


Ó csodás, akkor legalább az ír elvárásokba beleférünk. Azért a nappaliban, ahol nap közben játszanak a kölkök, olyan 21.5 fok van, csak alváshoz hibernálom őket. :D
monde
 
 


Ja, és a kis darabokat arra értettem, hogy egy darabon belül a kis képecske áll vagy 6-8 darabból, kis szir-szarok, na ez most nem tudom érthető-e. Fotózzak? De pl van olyan habtapi, amin számok vannak, tehát egy lap két darabból áll, maga a szám, és a körülötte lévő. Na nem cifrázom, ez egyre gázabb lesz...
monde
 
 


Sziasztok4

Hát nekünk szar esténk volt.Balut megetettem negyed 10kor álmában és 3/4 10kor felkelt.Ugye 11ig fent volt,játszott a kiságyban majd bealudt.És kelt 3kor (!).Na gondoltam akkor megitatom ahogy a doki javasolta.Ivott mint a kacsa,aztán vergődött 4ig,aztán úgy döntöttem megetetem inkább.Beverte a 130at,aztán kipattantak a szemei és fent volt vagy 3/4 5ig.Mellettem se volt hajlandó aludni,úgyhogy betettem a kiságyba,felkapcsolta a sólámpát és megint eljátszadozott magának,aztán bealudt.Majd 9kor kelt.Azóta viszont vigyorog,halál jókedvű.Remélem hamar elhagyjuk megint a hajnali kelést.

Mayday:küldök képet a játékairól.Leginkább a játszóhídjával van el,arra szoktam minden szir-szart akasztgatni :D Jelenlegi kedvence a rágóka(arról küldtem képet tagnap),meg van egy piramis alakú játéka,majd azt is lefotózom.De tényleg függ ez a baba habitusától is.Balu nagyon nyugodt baba,nem viselte meg ugye a szülés.Meg tápis is és sokkal kiegyensúlyozottabb azóta.
Elvileg a 38. hétre születtem.Húgom is aug 28.án született apukám meg aug 29 :D Jól összehoztak minket. :D
Egyébként nyugodtan megpróbálhatsz neki a feje fölé,vagy elé lógatni játékokat.Balu se csinált semmit amíg nem kezdtem el neki játékokat lógatni.Nem volt inspiráció!

Hibernia:mi is most vettünk ilyen fogót,mert annyira akarja tartani a cumisüveget.Mókás mert itt külön nem lehet kapni csak cumisüvegestől,úgyhogy vettem még egy cumisüveget,úgyhogy most már van 6......
Párod jól megnevettetett,köszike :D Aranyos lehetett :D
Én is úgy tudom hogy kekszet,babapiskótát csak 8 hósan lehet adni,ezért csodálkoztam hogy ezt mondják...

Nálunk a 29.-e azért is különleges,mert akkor jöttünk apával össze :D 2003.12.29 :) És a kis tündérkénk is akkor született :) Mondjuk nekem fogalmam sincs mikor fogant Balu :? Az utolsó mensim júl.4.-én volt....De ugye hogy abbahagytam a gyógyszert,össze-vissza jött meg.Szóval már csak innen se tudták megmondani,hogy mikor foganhatott Balu,és mekkora lehet.CSak a méreteiből vonatkoztattak.

Barba:én azt hallottam hogy ha hirtelen felriad sírva,az lehet hogy rosszat álmodik,vagy mozgolódnak a fogacskák és fáj neki.Bár így hogy irod hogy nem láttok még kezdeményt,nem tudom.Párom nővérének kel 4 hónapos kora óta így a kisfia.Zokogva,félálomba,és csak úgy nyugszik meg,ha kiveszik kézbe.remélem nálatok nem ez lesz,mert most másfél éves a kisfiú és még mindig csinálja :? Esténként van hogy 10szer is felkel így.

Arról én is hallottam hogy jobb ha földre tesszük őket,plédre,teljesen fix kemény vízszintesre.Nem esik nagyot ha fordul,meg könnyebb is nekik.Erről a habtapiról én is gondolkodtam hogy kellene venni.De tényleg ne a sok darabosat vegyétek,mert párom nővérének a kisfia egyszer majdnem lenyelt egy ilyen kis darabot. :?

Én meg apa is átlagos magasak vagyunk.Én 165,apa 180.Én nem akarom hogy magas legyen,de ne legyen alacsony.Inkább legyen átlagos :D

Na megyünk,vásárolgatni...Majd még jövünk :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Monde, mis sem futjuk a szobankat és a gyerekek is kb 18-19 fokban alszanak. azt hiszem ez nemzetkozi szinten ajanlott. és nem betegek soha. Elisa is jobban alszik, miota elmult a hoség.

Barbazso,
ha mindenhol faj, csntok, stb, esetleg szedjé kalciumot, a szoptatas mindent elsziv a szervezetunkbol. én most szedek amikor eszembe jut, elvileg napi 3x kellne...

én 30an szulettem, Elisa 31. :)

Nem tudom mennyi cm voltam, de 8 honapra szulettem, 2 kg vmennyivel és 164 vagyok. A franciak kozt ez nem tunik kicsinek, de amikor Németorszagban éltunk, hat ott szar volt kicsinek lenni.

A puzzle-n én is jot mosolyogtam. Nagyon jo befektetés. Késobb majd épit belole alagutat, stb. Nalunk mindig elo eloveszik még most is. Jo otlet, én is ra fogom tenni a kicsit.

Mi 1 hét mulva megyunk a 3 hos oltasra és vizsgalatra, mar nagyon kivancsi vagyok a méretekre!
s.orsi
 
 


Hali!

Eh de pörögtök, előre szólok biztos kihagyok egy csomó mindent :oops:

Gabi továbbra is nyügi az este pocsék volt, ma talán 1-2 fokkal jobb..lehet ez a trágya szél (kinti) is kikészítette..

Nekünk is van habtapink vagy mi :lol: Anyósomtól kaptuk, és nagyon bejön. Ebben állatok vannak de olyan3-4 db-ból áll 1 kocka. Azon van Gabi játszószőnyege, de most akarok a szobájában csinálni egy játszósarkot falvédővel, ezzel a szőnyeggel... remélem jó lesz :D

Hibernia férjed aranyos.. én is jót kacagtam :lol:

g-mailen még nem voltam majd egyszer, örülök, hogy írni tudok..itt van anyum, most ő játszik Gabival

Ja amúgy Gabi is kezesbárány... bár azért el-el van a játszószőnyegen, vagy pihiszékben de nem az igazi..kézben lenni és hurcolászni a popeszt..na az a menő :D De örülök, hogy nem csak az én fiam ilyen..én is gondolkodtam, hogy tán rosszak a játékok? De szerintem szimplán állati érdeklődő és kell neki, hogy mindíg mást lásson..én spéci ezért várom, hogy tudjon mászni..akkor nem nekem kell vinnem hanem megy magától..felfedezheti a polcokat/szekrényeket ezerszer több játéklehetőség fog előjönni mint most amikor csak fekszik szegény....

Amúgy én 24 Gabesz 25..csak ő május én meg szeptember... na meg majd'26 év :D

Mi is jövőhéten megyünk 3 hós oltásra..előre foosok, de máreteire kíváncsi vagyok nagyon.

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Ja, kúp..állati gáz de esküszöm Gabi még élvezi is :oops: :lol: :lol:
Remélem ez semmit sem jelent :oops:

Lakásban nálunk nappal 22-23 fok van,este olyan 20-21
Gabi vagy egy ujjatlan body+kezeslábasban van, vagy hosszú ujjú body+naci
Tegnap kivittük sétálni, akkor erre a szerkóra rádobtunk egy farmernacit, egy kiscipőt, egy kapucnis pulcsit + sapek és kenguruban volt. Nem akarom már most beöltöztetni mert akkor mit csinálok télen? Valamennyire szoknia is kell szegénynek..bár állandóan azon filózom nem fázik-e vagy nincs-e melege. Már terhesen is ezen agyaltam..honan fogom tudni mit adjak rá....

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Zsu!!!! :lol: :lol: :lol: (kúp)

Habtapi nálunk betűs és számos. Egy időben ki volt rakva Samu ágya elé a neve, de Zafír megtisztelte... :( Szegény majd' bepisilt, berohant hozzánk, hogy "szóljon", és nem bírta tovább. Lemostuk, de végül nem tettük vissza. Ez a lepedővel letakarás jó ötlet.

Kalcium, köszi! Majd mától veszek be. Eddig próbáltam hanyagolni, csak az első hetekben szedtem, mert féltem, hogy vesekövem lesz.

jaj, nagyon szenved Samu
majd visszajövök

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Megnéztem a képeket/videókat nagyon cukkeráj mindenki :lol:

Balu 18 hetes szívhangja...haj de nosztalgiáztam egyet..mikor először láttam a kis pici csöpp szívét 8 hetesen :)

Amúgy Gabesz ilyenkor már megvolt... :D
Azon filóztam pont-lehet már írtam is?- hogy mi 1 év alatt összeházasodtunk, nászutaztunk, megfogant közben Gabi, párom állást váltott, felújítottunk egy lakást, beköltöztünk, kihordtam Gabit, megszültem és már 3 hónapja neveljük... :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


hú ez alapján jósolni is tudnánk, hogy anya születési napja + 1 nap a baba érkezése... :D

Gabi ilyenkor már "megvolt"? de hogy? Peti ennyivel hamarabb jött? :shock: nekem az első éles hónap volt, ezért minden hülyeséget mértem, hőt, miegymás, onnan tudom, hogy ma volt a nap. :)

na, ma teljesen zizi megint visít, megyek. :? ááááááááááááááá

hibernia
 
 
 


Hibernia, te 37. hétre én meg 41. hétre szültem :D Mi babánk dubrovnikból jött velünk...sajna ez tuti, mert mikor hazajöttünk tudtuk mrg, hogy gabi nagymamája meghalt és akkor nem volt alkalma gabinak megfoganni....

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Barátnőm megfejtette a rejtélyt... Fejlődési ugrás, többet eszik, de a gyomra még nem nőtt fel a feladathoz, nem tud ennyit megemészteni, ezért fáj a hasa megint. Meg a hasmenés is ettől van. Amúgy tényleg úgy kezdődött ez az egész mizéria, hogy pár nappal ezelőtt volt egy hatalmas kakiadagja tele emésztetlen fehér folttal/bogyóval.
15:40-kor evett utoljára (alig több, mint másfél órája), és az előbb már megint úgy sírt kajáért, mintha hetek óta nem kapott volna. Markolja a pólóm, nehogy leválasszam. :D Kis rafkós! :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Há-háá! Így már tudni fogom, hány hetes, hány napos,... a fiam, és mennyi van még a szülinapjáig. :) Bocs a helyfoglalásért! :oops:
Hibernia, köszi! :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Petit elvitték az ufok. teljesen megkettyent. :shock: egész délután sír. de ha felveszem, akkor is. nagyon kemény. most elfáradt, elaludt, ki tudja meddig. ha felkel, úgyis visítani fog, próbálok készülni. :?

monde, köszi, el tudom képzelni a "habtapit"... jól leírtad. :lol: asszem itt is számos van. vagy betűs. :roll:

barba, az emésztetlen cucc azt is jelezheti, hogy túl sokat eszik? logikus, nem? jó az új vonalzód!!! :)

zsu, tényleg, de vicces, Gabi mennyivel idősebb akkor nálunk. :lol: :lol: vagy hogy van ez már... :D

meg Barba te írtad, hogy Samu is egy éve fogant? :D hát és ő is fiatalabb Petinél... érdekesek ezek a dolgok... :)

zsu, a kúpos sztori elég izé... :D csak nem élvezi már. :lol: mi is rühelljük piszkálni szegényt, de hát nálunk ugye volt már ez-az a ritka kakker miatt... :oops: szerencsétlen.
amúgy szerintem ne várd a mászást... mi attól rettegünk... basszus belegondoltatok abba mi mindent el kell pakolni? :? szekrényeket a falhoz erősíteni... áááááááááááá... nagyon kemény... meg nem hagyhatod ott úgy mint most, mert ki tudja, mit csinál, hová mászik el, míg mosogatsz pl... egy percre nem lehet majd levenni a szemed róla... én egyetértek a kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gonddal... :lol: meg engem a terrible two-val ijesztgetnek... ajjjajjjj...

csöpplány mit vettetek?

hibernia
 
 
 


az a baj, hogy azt sem tudom, menjek-e így vásárolni, ha ilyen szar napja van a legénynek... :roll: eh...

hibernia
 
 
 


Halihó!

Voltunk párom nővérénél,aztán Auchan,kika,rs bútor és onnan haza.Vásárolni csak kaját vásároltunk,meg kinéztünk egy konyhabútort magunknak.Balu ma egész nap jókedélyű,mosolygós,most viszont kezd nyűgi lenni.Sehogy nem jó neki.Most a kiságyában kiabál az állataival.Kis dila.

Nem is emlékszem miket írtatok,gyorsan visszaolvasok még egyszer :oops:

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Jelentem,ma Bubu is full zakkant.Aludt 5től-6ig,felébredt,üvöltött 7ig,fürcsi idejére meg aranyos,vidám gyermekké változott,amint kivettem a kádból, visszabolondult.Nem tom mi lelte. :roll:

Zsó,kicsit megnyugtattál ezzel a "kicsi gyomor" helyzettel.Bubunak ugyan hasa nem fáj,de elég sokat visszabukik.Mármint nem olyan sokat,csak magához képest.Így már érthetőbb.
Jó az új heti vonalzód!!!Én már azt sem tudom,hány hetes a fiam. :oops:

Csöpplány,köszi.
Milyen konyhabútort vesztek?Nekünk is kéne...Mi obiban néztünk egy igen jót.Márványszerű,fekete-piros.Nagyon dögös. :D

Bálint 2009.08.24én fogant.Ez tuti,bár a doki 26ot írt a papíromra.De mi tudjuk,hogy az 24 volt... :oops:

Kicsit más téma,csak most le kell írnom,mert musz elmondanom valakinek.Nekem 2 telóm van,de a régit nem használom már 1 éve kb.Szóval senki nem keres már azon.De esti etetésnél megcsörrent,de mire felvettem volna,letette.Ez eddig nem is érdekes,csak azért lepődtem meg,mert azt a számomat már csak az tudja,akinek az újat nem adtam meg.Vagyis az exem.Igaz,rejtett szám volt,de azért érdekes.Bocs a hülye offért.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Zsó,he-he,pénzelverés,de jó lenne!!!Csak nálunk sajna nem ilyen egyszerű,mert apa téli melója még kérdéses.Ugye ez az étterem okt 31ig van nyitva 7végente.Utána csak borvacsorák,disznóvágások vannak(havi 2) márciusig.Az 4 hónap.Ahol tavaly télen dolgozott,oda nem megy vissza,mert b@szták rendesen kifizetni.Tehát sajna spórolni kő,mert ki tudja mi lesz a télen.De azért egy részét elverjük az fix!!! :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Nalunk mar elmult egy éves Elisa. Aug 30 vagy 31 volt. el sem hiszem, mennyi minden tortént mar azota!

ne féljetek a maszastol. akkor mar olyan jol elfoglaljak magukat! nem fog mindent kipakolni, elég jol meg lehet beszélni mindent. viragfoldkikaparastol kezdve a konyhaszekrénybol az osszes muzlit kionteni és csipegetni belole. :) inkabb olyanokat szerezzetek be, hogy konektorvédo + sarokvédo asztalra, stb + az ajtora rakhato szivacspatko, ami megakadalyozza az ajto bezarodasat. és ajanlatos négykézlab végigmenni a lakason, mikor elindul a baba és megnézni, mi van neki szem magassagban, aminek nem kéne ott lenni..

sajnalom a rossz naposakat... Hibernia, mikor ilyen sikideg a gyerek, sokszor egy kiruccanas csodakat tesz.

én ma megint csak amultam. az éjjeli beijesztés utan fél8kor mosolyogva ébredt, minden ok volt, mig 8kor bejelentette a kisebbik fiam, hogy anyaval akarok iskolaba menni, ergo Elisaval is. Na gyorsan feloltozni, stb, szoptatni mar nem volt ido. elmentunk, gondoltam lesz ami lesz, fél9. és ezren bujtak az arcaba, o mindenkire visszamosolgott, aztan hazajottunk, szopizott és bevagta a szunyat. a napunk tok jo volt. este 7 utan volt egy fél ora orditas, faradsag miatt, aztan elaludt, felébredt 8kor, szopott és kb 5 probalkozas utan sikerult visszavarazsolni a kisagyba. csak nehogy megint 2kor keljen éjjel!
s.orsi
 
 


Sziasztok!
Gyorsan bejelentkezem! Túléltük a 3 hós szurit! Mondjuk jobban üvöltött, mint 1 hónapja, és még jobban, mint amikor a szemét átmosták! :? :( :cry: Szóval most nagy sokára tudtam megnyugtatni! Aztán hazajöttünk, kapott egy fél kúpot, azt mintha meg sem érezte volna! :oops: Aztán mielőtt lefeküdtünk aludni is kapott egyet, gondoltam ezt is mosolyogva fogadja majd! Tévedtem! Újra üvöltés, vörös fej, és bújás anyához! :cry: :cry: Hát nagyon sajnáltam!
Ma voltunk a Tétényi úti kórházban, mert az egyik ismerősünknek kedden született meg a kislánya, és elmentünk megnézni! Tökre furi, hogy Kendra is volt ilyen pici! :D

Zsu!
Ment a privi, és örülök, hogy sikerült nyélbe ütni az "üzletet"! Hallottam ám! :D:D :lol: :lol: A talis képeket majd megkapom?

Zsófesz!
Hozzád is ez a kérdésem! :D Talis képek? Vagy már g-mail-en vannak, csak én nem láttam? Egyébként már mi is bekapcsoltuk a konvektort Kendránál, mert nem volt túl meleg! Főleg a fürdéshez!

Mayday!
Más nem lehetett, csak az exed? Miből gondolod, hogy ő az? Tudja, hogy már gyerkőcöd van? Meg ilyesmi? Nálatok milyen az idő? Gondolom már a Balatonon lecsengett a szezon!? Párod dolgozik még ezerrel? Ugye a következő talira már tudsz jönni?

A tavaszi taliban én is benne vagyok, ahogyan ebben is benne voltam! :D De szerintem ne az állatkertbe menjünk, az szerintem olyan családi program! Oda az ember a családjával megy. Inkább keressünk olyan helyet, ahol lehet beszélgetni! Mondjuk ami most az eredeti hely volt! Bár ez az én véleményem! És csak egy gondolat volt részemről!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?