Sziasztok!
Mecsi az a sisakos kazuár nagyon csinos állat, nem is tudom, hogy nálunk van-e az állatkertben!?
Nagyon formás a te szépen keresztcsíkozott pocakod is. Postát ne feledd!!!
Mi is tegnap az állatkertben voltunk. Itt nagyon vacak idö van, kb. 14 fok, erös szél és folyton esik. Tegnap nem esett, pedig hivatalosan kellett volna, így szerencsénk volt.
Viszont: vettünk éves belépöt egy százasért Euroban, így 4-en egymástól függetlenül is tudunk menni, pl. a gyerekek az iskolával. Az aprónépnek még nem kell fizetni. A pénzt a gyerekek kártyájáról húzták le, így ha úgy vesszük, ingyen volt. Évente és fejente kapnak 60 Eurot ill. most a létszámgyarapodásunk miatt egy újabb kártyával bövültünk, ami azt jelenti, hogy nem kell többet az oviért, az iskolai dolgokért, mint kaja, kirándulás, osztálykassza, stb. fizetnün, a zeneiskola jelképes összegbe kerül, tömegközlekedés is kevesebbe kerül, s még sorolhatnám. Minden iskolai évhez 50 Eurot kapnak fejenként készpénzben tanszerre.
Ma körül is nézek zeneiskola kérdéskörben.
Szerdán meg kezdik a lányok az úszás tanulást. Nekem kicsit macerás, mert egy másik városrészben van, a mi helyi uszodánkat bezárták, meg én Edö miatt nem is mennék be a többiekkel úszni, de így is menni fog. A parkolóból pont rálátni arra a medencére, ahol lubickolnak és az úszásoktatónak is az a híre, hogy víztöl iszonyodó gyerekekböl is halként úszókat csinál.
Az állatkertben az egyik nagy teljes szortimentü szupermarkt rendezett kóstolós napot. Tavaly is voltunk már ezen a napon és akkor is nagyon belaktunk, de ez most az elözö évinél is bökezübb volt. Lássuk csak: többféle kenyérfajta, meggyes süti (ha a szerencsekereken 3x ugyanazt a szimbólumot tekerted, nagy darabot kaptál), kolbász (ha 3 dobással az összes dobozt leverted, kaptál egy egész csomaggal, mi konkrétan 3-at gyüjtöttünk be), friss tojás (ha 3x betaláltál a nagy tojáson a kis lukba, kaptál egy 6-os tojást, mi összesen 24 tojással gazdagodtunk annak az idösebb embernek a jóvoltából, aki a gyerekeket olyan közel emelte a lukhoz, hogy a szerencse be volt programozva, de ha nem is találtak bele, akkor is azt mondta, hogy na ez bent volt, csak kiugrott megint...
), 4 féle dinnye, ananász, gyümölcstúró (Ök is olyan jó fejek voltak, addig nem engedtek továbbmenni, míg az orrunkból is gyümölcstúró folyt. ), egy helyen ki kellett tapogatni a zöldségeket, felismerni illat alapján a füszernövényeket és ha minden helyes volt, lehetett valamit választani (mi almákat kaptunk) ill. sorsoláson veszel részt, volt még Nestlé gyorsasági játék, ott utcai krétát kaptak a csajok, aztán különféle gyümölcslék, a svájci Rivella és társai, kaptak egy tejtermékfeldolgozótól kis matchbox méretü játékteherautót, összesen 5 db., nyertek a szerencsekeréknél felfújható labdát, reflektort, apróságokat, s a legjobb pedig az volt, hogy a teherautókat ajéndékozó tejfeldolgozó joghurtos standján annyit ettünk, hogy majd kidurrantunk. Volt sima és különféle gyümölcsös tejberizs, natúr ill. különféle gyümölcsös valamint mézes joghurt, nugátos ill. citromos pudding. De ezt nem úgy adták, hogy egy pici kleks és ennyi, hanem mindig rendes gyári csomagolású poharaosakt, a rízs natúrban 200 gr, gyümölccsel 150 gr, a joghurtok szintén így. Nem nézték, hogy ki volt már és ki nem, annyiszor ehetett és ihatott mindenhol az ember, amennyit csak bírt. Nagyon, de nagyon belaktunk! Ja volt még virslikóstoló, ahonnan Döncit nem tudtam elvonszolni. Ha nem ment vissza bárhonnan oda vagy 10x, akkor egyszer sem. Mindig kapott soron kívül a két kezébe egy kis virslit vagy kolbászt.
Volt még kerékpáros gabonadaráló, a gyerekek csináltak egy kenyérre való lisztet. Volt Dinkelacker sátor is, ott a párom ivott egy kis sört szintén ingyen.
S melegételben sem volt hiány, paradicsomszószos meleg ravioli, abból is befaltunk amennyit csak bírtunk. Döncinek nagyon bejött a tegnapi nap, hogy ez a sokminen hová fért ebbe a kisemberbe, azt nem tudom. Persze mozogtak is valamennyit, volt századfordulós körhinta ingyen és annyit mehettek vele, amennyihez kedvük volt, csúszda légvár és ugrálóvár. Dönci a csúszda légvárban is sokszor felmászott és Enivel lecsúszott.
Edö jól viselte a dolgot. Dönci bealudt a játszótéren, Edöt meg addig beraktam a kengurúba. Mivel napközben nem evett olyan sokat, éjjel rádolgozott rendesen, üresek a tejesköcsögök rendesen.
Tegnap 4,7 kg mértem Edönél... Gömbölyödik a kisember.
Aztán annyi újság van még, hogy Dönci eldöntötte a napokban a vitrint és az nekivágódott az üvegajtónak és az ajtó üvegezése dirib-darabra ment, a szekrény megfogta a vitrint, abba nem esett kár, csak a szekrénybe ill. a játékokba, ahogy beléjük álltak a nagyobb üvegdarabok.
A barátnömmel is beszéltem tegnapelött. Nem akar kéztörlötartókat felszereltetni, mert nem akarja, hogy lukas legyen a fürdöszoba fala. Nem értem igazán a logikáját, hiszen ha a tartó fel van szerelve, semmi lukat nem látni, de sebaj. Akkor legyen magában álló, de az se jó neki, mert az könnyen eldöl. Ja. Akkor legyen a mosdó alá kisszekrény tartóval. Talán.
Aztán mondtam neki, hogy kéne pár új edény is, mert ezekböl még a kutyának se adnék enni, nemhogy fözni embernek benne. Talán.
Még elmeséltem neki az újításaimat és hogy ezt így kéne tartani, mert ami náluk van nem állapot, de öt ez szerintem nem nagyon érdekli. Pl. nincsen szennyestartójuk, szereztem nekik egyet.
Elballagok, hív a kisfönököm, ennyi volt az alvás.
Mézespuszedli (itt már kaphatóak a karácsonyi édességek. Augusztus végén vagyunk, hol van még karácsony!?):
Barbi
Képeket is próbálok felrakni tegnapról.