Új privát üzeneted érkezett!

Kata....jó hogy jöttél. :) Nagyon ügyes Zsombi hogy legalább szól ha van kaki.Norbit úgy kell kergetni nem szereti a pelenkacserét, nem is értem miért...csak neki lesz jobb. :roll:

Nevek?? Hát egyenlőre a BALÁZS név jött szóba! :D
Ha lány lenne továbbra is a Zsófi a mindenem! :lol: De már norbinál se jött össze, és most se fog...nagyon fiút mondanak! :wink:

Hozhatnál Zsófi szülinapjáról képeket, biztos nagyon szép és jó kis buli volt! :D

Hiszti...nálunk is ez a helyzet, egy hónapja főleg Norbi próbára teszi a türelmem. :roll: Akaratos és nagyon eleven, folyton veszélybe sodorja magát, túl bátor, semmi félelemérzete nincs. :(
Nagyon hamar csapkod és földre veti magát, néha meg se hallja ha fegyelmezem...szégyenlem de van hogy én is már hangosan kell hogy kiabáljak rá..nem megy másképp. :(
Van olyan is hogy egyből sír ha rászólok...bár tudom ilyenkor fáradt.
Egyedül az alvás ami jól megy.Bár korán kelő, de legalább egyedül elalszik és éjjel se jön át! :D

Mennem kell, Norbi alszik, én meg csemege uborkát teszek el! :) Remélem sikerül.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!Nálunk meg ha lesz háromaska akkor a Balázs az eddig kedvenc Zsófinak. :lol: :lol: Sőt a babája is Balázs :D Szerintem nagyon szép név meg jól hangzik a család nevetekkel :wink: Hát ha eddig nem láttak puncit már nem fognak de bizni lehet benne Zsófimat együtt szültem egy csajjal végig azt mondták lány(amúgy Zsófi lett volna neki)mikor kibújt felkiáltottak de szép kisfiú :lol: :lol: Megnyugodtam,hogy nem az én fiam akaratos csak bizunk benne,hogy csak egy életkori dolog és kinővik 8) (ámen)És,hogy viseled a terheséget?Úgye,hogy a másodiknál úgy repül az idő?Majd hozok képet csak le kell kicsinyíteni a profilomat is kikartam cserélni de nem tudom :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Veronika
Utólag nagyon boldog szülinapot kívánok! Ne is törődj a számokkal, a lényeg, hogy belül fiatalabbnak érzed magad. Ezzel én is így vagyok, sokszor még gyereknek érzem magam :lol:

Szöszke
Hát ez tényleg nem semmi út volt, én a 200km-től elfáradtam, de nagyon.

Lkata
Szép név a Balázs, Áron is majdnem az lett :lol:

Kata84
Áron is nagyon felesel. Neki az új szövege: "Anya add már oda!" , de nagyon nagy dumákat nyom már. pl: ha le akar szállni az ölemből azt mondja nekem:"Anya leteszni kicsimet" vagyis ő a kicsim és tegyem le. Nagyon ügyes, már mindent mond és összefüggő mondatokat használ, számol, (igaz néha kettesével), ezt a nagyoktól tanulta, amikor bújócskáznak, akkor hangosan számolnak és ő is mondja utánuk.
A szobatisztaság azóta is működik, sőt már sokszor alvás után is száraz a pelus! Tegnap éjjel felkelt és szólt: Anya pisilik bilibe, én lusta mondtam neki pisilj a pelusba, erre ő, Anya bilibe kell, aztán elszégyeltem magam, hogy milyen lusta vagyok, gyorsan behoztam neki a bilit, pisilt is bele és reggel teljesen száraz volt a pelusa, olyan okos, olyan büszkék vagyunk rá. :lol:

Szopizás: ikreket 10 hónapos korukig szoptattam, de ők akarták abbahagyni, tejem még lett volna bőven. Én egy ilyen fejős tehén típus vagyok, pedig nem olyan nagyok a melleim.

Képzeljétek, most már tuti, hogy novembertől el kell mennem dolgozni. Osztottunk - szoroztunk a férjemmel és sehogyan sem jövünk ki a gyesből. Már gyártottam is önéletrajzot és el is küldtem egy helyre., izgulok. Jó lenne egy jó állás, de nagyon sajnálom, hogy Áront itthon kell hagynom. Nem bölcsibe fog járni, mert itt a környékünkön nincs is, hanem Anyukám elvállalta, hogy vigyáz rá, ami nagyon nagy dolog.

Most eldugulok, mert Áron éppen ki akar menni a teraszra.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 

 
 

Sziasztok!

Kata,
érdekes, Pálmi se szereti a pelusozást, mindig elszalad, ha mondom vagy meglátja, hogy veszem elő... :roll: én sem értem, hiszem csak jobb lesz neki utána, nem? És hát az egész pikk-pakk megvan, még csak az sem, hogy valami kellemetlen lenne, vagy sokáig tartana... passz...

Éva,
számol? Ez jó, mert én direkt hangosan számolom a tápszerbe az adagolókanalakat és mindig végigmondom 10-ig. Akkor biztos Pálmi is meg fogja tanulni, ha ennyiszer hallja :)

Kata84,
de jó, hogy szól a kakiért! Pálmit nem érdekli... lehet, hogy észre sem veszi...
Viszont hiszti téren még jól állunk, bár ugye mindent később csinál, mint az átlag :) Anyu azt mondta se nálam, se a húgomnál nem volt, reménykedem...
Bár a "nem" szót mostanában azért halljuk, de nem párosul hozzá hiszti vagy erőszakoskodás.

Még mindig nem beszél amúgy, a "nem"-et is elég rosszul érteni. Még mindig csak 3-4 állathangot tud kimondani valamennyire, pápá-t és nem-et, kb. ennyi :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Végre sikerült feltöltenem egy videot Áron dumálásáról:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/m ... YSBbYB8pdc

Olyan édes, arra, hogy enyém azt mondja, hogy "tiem", és ezt a többi gyerekem is így mondta.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Valamiért egy régi videó jött be az előbbi linkre, itt az igazi:

javascript:videa.ql.play('http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/aron-beszelget-gyerek-EzHbW9BsY0wLMV6t',%20'EzHbW9BsY0wLMV6t');

Kép

Kép
éva75
 
 



Kép

Kép
éva75
 
 


Éva,
jaj de drága! :)
Most már tényleg nagyon várom, hogy Pálmi is beszéljen!!!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok
már nagyon régen voltam,gyakran jovok,olvasgatok de irni már nincs idom.most nem is reagálok kulon mindenkire,mert már azt se tudnám hirtelen,hogy kinek mit irjak.

mi megvagyunk.
délelott sétálunk,utánna fiam kint játszik az udvarban,amig én megfozok, 11kor szoktam behozni,akkor alszik 1-2 órát,ebéd, osszetakaritunk bent,majd 4 utánn megint kint vagyunk az udvarban vagy felmegyunk anyumékhoz.fél 8 furdés, 8kor alszik.

beszélni még mindig nem beszélget,de megértjuk egymást :-))
mindent megeszik,nem válogat de mellette még mindig aktivan szopizik, napjában tobbszor is.
imádja az állatokat,eteti is oket.

ja és KATA Nagyon boldog szulinapot kivánok neked

a fényképek pedig nagyon jók, foleg Áron tetszik parókával :-)) és milyen aranyossan beszél :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Veronika!
Köszi, aranyos vagy!
Eljön majd az az idő is, amikor azt kívánod, csak egy kis időre álljon be a kis szája :lol:
Áron van, hogy egy dolgot kb. ötször megkérdez, én meg ötször válaszolok neki :lol: :lol: De imádom, ahogy csacsog!

Kép

Kép
éva75
 
 


Timi
Jó, hogy jöttél :lol:
Akkor kezet foghat Sanyika és Áron a szopizás miatt, ő is egész nap a cicin lóg :roll: nem tudom mi lesz vele, ha el kell mennem dolgozni novembertől :cry:

Ügyes vagy, hogy már 8kor le tudod fektetni, nálunk 10 előtt mostanában nem akar elaludni sajnos.

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!!

L.Kata!
BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED MÁRA!!!!!!

(azért kíváncsi lennék, h egy profi cukrász milyen tortára vágyik a saját szülinapján!! :lol: )

mi volt a szív UH-n???

folyt. köv.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Timi,
én meg azért irigyellek, hogy kint eljátszik amíg főzöl... Pálmi még a WC-re is elkísér, egy másodpercig nincs meg nélkülem...

Gyakorolgatjuk a korábban kelést (most 8:30-kor kelünk ébresztőórára kedd óta), de nehezen megy, neki is, nekem is... hhh Úgyhogy nem kelünk jövő héttől 8:15-kor mint terveztem, még egy hét megy 8:30-cal, hogy jobban belerázódjunk...

Voltunk egy kislánynál, sajnos Pálmi nem nagyon viselte jól, így még inkább félek a bölcsitől... :roll: Mindig ment át a másik szobába, ha ment felé a kislány- hátrált, ha bemászott utána a sátorba- Pálmi kiszaladt ijedten, mikor át akarta ölelni - tolta el magától... Pedig játszótérre járunk, meg játszóházban is voltunk azért jópárszor, de úgy látszik ott nagy a tér és nincsenek ilyen közel hozzá a gyerekek... A tesónak majd könyebb dolga lesz, neki már ott lesz Pálmi az elejétől fogva :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Köszönöm lányok, aranyosak vagytok! :D Öregszem. :roll:

A szív uh, jó lett, ugyhogy kijelenthetjük hogy az öcsi makk egészséges, mert még mindíg öcsi! :lol:
Anyuékkal voltam Pesten, későn is értünk haza, ezért nem nagyon ünnepeltük a szülinapomat.
De a párom amúgy is elfelejtette :cry: este eszébe jutott, adott puszi!.....de olyan csalódott voltam, örültem volna egy szál virágnak is. :roll: De ő ilyen, nem igazán tart semmit számon.
Ma jönnek vendégek, főzök sütök..
Zsuzsu..hát ez az én örülnék bármilyen tortának, de úgy vannak vele hogy nekem nem kell, majd én sütök. :roll: :( Pedig örülnék neki tényleg! :( Anyu tudom csinál valami sütit és főzni si segít...de másnak eszébe se jutna nekem tortát vagy sütit hozni. :roll:
Ez a cukrász sorsa.
Kata..köszi, igen jobban viselem mint Norbival a terhességet, pedig nagyon lefáraszt estére a bátyóka :wink: De úgy nincs görcs, vagy ilyesmi..szedem a magnéziumot, és pihenek ha tudok. :)
Timi..jöhetnél többször is, örülök hogy jól vagytok!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Íme egy friss kép rólunk:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
na akkor meglett a kiságy, látom. Ugye hogy nem esik le Norbi?

Gratulálok a makk-egészséges öcsikéhez! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika már egy hónapja megvan az ágy, Norbi ügyesen is alszik benne, hisz írtam is, hol voltál??? :lol: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
ja, biztos akkor voltunk nyaralni :)

Amúgy a szülinapra nekem se emlékezne a párom, ha nem lenne beleírva a telefonja naptárjába és nem jelezne neki :) De én azért a biztonság kedvéért már egy héttel előtte megemlítettem :lol:
Mondjuk végül ajándékom így se nagyon lett, mert rámbízta hogy vegyek magamnak valamit, én meg végül nem vettem, nincs ötletem mit... :roll:

Remélem ti azért bepótoljátok! :)
Mi végül moziban voltunk - anyukámtól azt kértem, hogy vigyázzon egy extra nap Pálmira, húgomtól meg kaptam mozibónt :)
Mikor kijöttünk mindketten rohantunk volna haza Pálmihoz, pedig még egy vacsi is be volt tervezve egy jó kis étteremben. Így végül aztán csak játszottunk egy órát a mozi melletti biliárd teremben, aztán szaladtunk haza hozzá :)
Anyukám nem is értette, azt hitte, hogy azon aggódtunk Pálmi hogy van, pedig igazából nekünk hiányzott :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Nagyon nagy csend van itt!

Macianyu..te hogy vagy???Ha olvasol akkor jelentkezhetnél! Már biztos nagyok a lányok! :D Hogy bírod a strapát???
Mesélhetnél! :D

Vicky, Clau..ti is rég voltatok már! :(

Szöszke....mi a helyzet a kukival??Próbálgatod neki húzogatni??Lehet hogy egy kis kamillázás se ártana, nem?
Veronika..nagyon nem lett bepótolva a szülinapom, ezért kicsit meg is haragudtam Fecóra...olyan figyelmetlen tud lenni :cry:
Mozi?az jó lehetett :D .Mi utoljára moziban az első randinkon voltunk. :oops: :( Vacsizni is rég voltunk..na majd egyszer... :wink:

Mi jól vagyunk..illetve Norbinak kicsit megy a hasa, szerintem nem lehet komoly mert láza nincs és van egy sejtésem hogy a foga jöhet.Mert nagyon kotor a szájában és nyűgös éjszakánk volt! :(

Marekról hallottam! Jól vannak, Bori már igazi nagylány, Marek megy vissza dolgozni, félállában tanítani fog.Így sajnos kevesebbet lesz Borival.
Bettyna is lassan szülni fog...hűű de izigi! Kár hogy ide nem írnak már! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
hát igen, nagyon könnyű elmerülni a hétköznapokban, ezért én extrán odafigyelek, hogy legalább ünnepekkor legyen valami (házassági évforduló, szülinap, stb.)

Tényleg nagy a csend, engem is érdekelne mi van a többiekkel! Mareknál akkor most nem lett másik baba?

Tesóval kapcsolatban itt egy vicces kép, remélem a tesóval nem így fog bánni! :lol: :lol: :lol:

Kép

Aztán itt az ugráló, amit nemrég vettem:

Kép

És végül, ma Pálmi mosott, megmutattam neki, hogy milyen koszos a babájának a ruhája, levettük és kimosta (tusfürdős vízben), jó móka volt :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Mi is eltűntünk kicsit, Áron sajnos beteg lett, torokgyulladása van 39fokos lázzal, szerencsére már jobban van.

Veronika
Nagyon jók a képek, tündéri a kislányod!!!!

Kata
Sajnálom, hogy nem pótoltátok be a szülinapod :( Sajnos az én férjem is ilyen figyelmetlen tud lenni. Ezek a férfiak szívtelenek :(

Nagyon jó az ágyas kép! Szépek vagytok együtt!

Tüzijáték:
Megy valaki? Nálunk itt nem messze tőlünk Tordason lesz tüzijáték, nagyon nyúznak a nagyok, hogy vigyem el őket, még meglátom.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Veronika....igen én is folyton az unalmas hétköznapok ellen közdök, de fecó sokat dolgozik és ezért nem akarom nyaggatni hogy vigyen ide-oda...ha ő magától nem visz akkor úgy se olyan. :(
De ez átmeneti időszak...van hogy tök figyelmes. :)
Tündéri a lánykád!Sokat nőtt és csodaszép haja van!!! :D Látszik hogy élvezi a pancsolást!

Éva....köszi! :)
Áron sokat beteg, sajnálom! Tán mert sokat vagytok közösségbe???Vagy a többi gyerkőcöd is beteges volt. :(
Tüzijáték..már évek óta nem voltam, nem is nagyon bírom, kifolyik tőle a szemem :oops: :? Itt 30km-es körzetben van pár program, de apa ma is dolgozott sajnos így nem megyünk sehová.Holnap is be kell mennie a céghez...úgyhogy időben fekszünk! :)
Majd ha nagyobb lesz Norbi és az öcsi biztos többet el tudunk majd járni. :wink:
Már az is jó ha vasárnap itthon lesz kicsit velünk. :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata
Most már elég rég nem volt Áron beteg, még csodálkoztam is, aztán most megkaptam.
Sajnos nekem az ikrek is sokat voltak betegek, pedig ők is sokáig ciciztek.
Nem hiszem, hogy azért beteg Áron, mert sokat járunk közösségbe, mert szinte egész nyáron nem volt beteg, pedig sok helyen megfordultunk, de szerencsére már jobban van, remélem gyorsan végig megy rajta ez a vírus.
Most éppen az előbb akkorát esett az autójával, de aztán futott tovább, úgyhogy nem úgy néz ki, mint aki beteg lenne szerencsére!

Végül mi sem mentünk sehova, győzött a lustaság :roll: :oops:

Majd jövőre

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Hogy telik a hosszú hétvége?
Mi sem voltunk tüzijátékon, pedig terveztem, de aztán délután kimentünk a Városligetbe és úgy elfáradtunk, hogy örültünk mire hazaértünk :)

Tegnap meg Pálmi unokatestvérénél voltunk, aki fél évvel idősebb nála. Pálmi elég rosszul viselte, hogy a kislány folyton irányítani akarta, húzta kezénél fogva, meg ahol érte, Pálmi meg menekült :)

A játszótéren is folyton kitalálta, hogy hova menjenek, az még nem is volt rossz, de mikor a hintában ő akarta lökni Pálmit, akkor Pálmi rögtön ki akart szállni :)

Viszont az unokatesó szobájában volt egy hatalmas babaház, hát azzal nagyon elvolt Pálmi, úgyhogy olyan sokáig maradtunk, hogy már fürcsi és fekvés idő volt, gondoltunk egyet, hogy akkor a két lányzó fürödjön együtt - egy hatalmas sarokkádjuk van - cuki volt az unokatesó, be akarta szappanozni Pálmit, aki persze ekkor újfent elkezdett menekülni, úgyhogy ki kellett vennem a kádból :roll: :?

Furi, hogy ennyire nem bírja, ha hozzá akarnak érni... igazából szinte csak tőlem viseli... apa azt szokta mondani, hogy Pálmi nem szereti a bizalmaskodást
:lol: :lol:

Jaj lányok, már csak egy hét a bölcsiig!!! Remélem ott majd belerázódik!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szöszke?
Hogy vagytok?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Lkata, Szveronika, sajnos sok férfi hajlamos a feledékenységre, a férjem a családtagjai szülinapját szokta elfelejteni. Én biztosan vérig sértődnék, ha elfelejtené a szülinapomat a férjem, vagy azt mondaná, hogy vegyek magamnak valamit...ugyanis a párkapcsolati szabályokat a férfi és a nő együtt alakítja. :( Nálunk elég erős következménye lenne egy ilyen figyelmetlenségnek. Ezért nincs is ilyesmi. :) Mi más területen figyelmetlenkedünk.

Lkata
, kuki téren nincs változás, fürdés közben szoktam neki, de nem merem erőltetni. Majd elviszem itteni dokihoz, és talán megmondja, mit kell tennünk. Szerencsére nincs begyulladva.

Szveronika
, milyen édes Pálmi! Kis háziasszony!

Ne is kérdezd, ma jöttünk vissza Németországba, tegnap este 11 órakor indultunk, és reggel 8-ra értünk ide. 2-szer álltunk meg tankolni, és párszor cseréltünk vezetés közben. Nagyon pipa is voltam egyszer, mert Gergőn már az utolsó pelus volt, nem volt átázva még, de akartam egy csomaggal venni, és az egyik benzinkútnál nem lehetett kapni. A másiknál meg horribilis ára volt 34 db 20 Euróért (164 Ft/ darab) ! Kivártuk, amíg megérkezünk, és vettünk 7 Euróért 42 db-osat (46 Ft/darab). Kicsit ezt is sokallom, de itt ez a legolcsóbb ebből a méretből.
Múlt hét szerdán utaztunk haza, az is érdekes volt, hajnal 4-kor indultunk, előtte tudtam aludni 5 órát, hogy jobban bírjam a vezetést, de nem bírtam jól egyáltalán. :( Leraktuk a kutyákat Mogyoródon, aztán hétvégén férjhez ment a sógornőm Győrben, aztán vissza a kutyákért. :) Ráadásul a kisebbik kutya a múltkori úton megfázott a légkonditól, és köhögött, úgyhogy még állatorvoshoz is elvittem, ahol kapott antibiotikum injekciót is 5 ezer Ft-ért... :evil:

Éva 75, és vírusos valami volt, vagy csak megfázott?
A légkondi is okozhat torokgyulladást. Kiszárad a torok és már kész is a baj...

Most próbálok aludni kicsit, mert kiégtek a szemeim...

Kép
szöszke
 
 


sziasztok
most csak egy gyors kérdésre jottem

van valakinek samsung mosógépe?????

muszáj lecserélnem a gépem és ez a márka nagyon megtetszett /sok pozitivuma van/
tapasztalatok?

este megpróbálok jonni és vissza olvasni

sziasztok

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Szöszke!

Nincs nálunk légkondi, szerintem vírusos volt, de végül nem derült ki, a lényeg, hogy hamar meggyógyult :-)

Nem semmi hétvégétek volt már megint!!!!

Jó horror ára van kint a pelusnak!

A pelusról jut eszembe, hogy mivel Áron már majdnem szobatiszta (már csak éjjel van rajta, de legtöbbször száraz már reggel is) így már nem fog kelleni sokáig pelenka, én meg a múltkor jól bevásároltam pelusból. Van 10 csomap háppy márkájú pelusom 54 db-os 8-18kg-ig 1500Ft/dobozért, így 27,7Ft-ra jön ki db-ja. Nem érdekel valakit? Nekünk nagyon bejött, de szerencsére már nem sokáig lesz szükségünk.


Veronika
Édesek lehettek a lányok együtt a kádban :-)
Ne aggódj, majd a bölcsiben biztosan megszokja a gyerekek társaságát.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva 75, az a benzinkutas pelenka tényleg horror áron volt, itt is érdemes a saját gyártmány pelenkákat venni. Ha otthon lennék, tuti, lecsaptam volna a Háppyra, nekünk is volt, be is vált. :)

Timi, nem ismerek Samsung mosógépet. Én úgy szoktam közelíteni a márkákhoz, hogy aki elektronikában jót gyárt, az maradjon is annál. Lehet, hogy ez ronda előítélet, de mosógépet inkább a hagyományos mosógép márkák közül vennék. Ezt a listát csak hirtelen találtam: http://www.globalplaza.hu/hir/mosogep-arak-es-tudasuk
Az energiafelhasználást nézd meg inkább, hogy ne zabálja az áramot.
Ja, és hogy könnyen tisztítható legyen. Szörnyen büdi tud lenni a gép, ha a megmaradt vizet nem tudja kinyomni. :)

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!
Ritkán jutok géphez, és sajnos ide még ritkában jutok el, de örülök, hogy még él az a fórum. Látom mindenkinél zajlik az élet-nincs ez másként velünk sem.
LKata: örülök, hogy minden rendben van a kisöcsivel, és Te is nagyon csini vagy.
Szöszke: remélem bejön a számításotok odakinn, és remélem hozzátok is hamarosan kopogtat majd a gólya.
Veronika: szép az új házatok, biztos könnyű volt megszeretni. :-) Pálmi nagyon aranyos, olyan kis vízimádó vízipók lehet, mint az én lánykám :-D
Éva: nagyon jó helyeken jártok, gondolom ennyi gyereket azért így sem lehet könnyű lekötni. Gratula a sikeres családmenedzseléshez ;-)
Mi: semmi extra dologról nem tudok beszámolni: nem beszélünk mondatokban (anya, apa, tej, dinnye, busz, stb.- de mind-mind csak szavak szintjén, sosem mondatban), nem vagyunk szobatiszták (utólag jelzi, hogy pisi/ kaki, de a peluscserét ha lehet, kerüli), sem nem rakjuk ki a formabedobót hibátlanul. Viszont állandóan dumál habla-dabla nyelven, énekelget magában, és mindig meg tud lepni minket valamivel. Fentiek természetesen a nagyra igazak, mert a kicsi nagy ugrásokban halad- gondolom a nagy nyomán: még nincs 8 hónapos, de már vagy 1 hete feláll bármi mentén (én meg félek, hogy görbe lábú lesz...), és érti a "nem" fogalmát. Egyébként a két csajci imádni való: a nagy néha elveszi ugyan a kicsi játékát, de többször inkább segít neki (felveszi a leesett játékot, sírás esetén jelez-cumit hoz önként); a kicsi meg néha a nagy játékaira hajt, néha meg külön utakon felfedezi a világot. Szol nekünk annyira bejött eza gyerek dolog, hogy most már a harmadikra gyúrunk- remélem, ez is hamar megfogan majd. :-)
Próbálok holnap is jönni, és írni bővebben, most igazából csak azért jöttem, hogy megírjam, örülök mindenki örömének/sikerének :-)
Mindenkinek szép estét,
Macianyu
Ui.: férjecskével mi nem veszünk ajándékot a szüli/névnapokra... max elmegyünk fagyizni/sütizni (mint bármikor, ha kedvünk tartja). Mi ezt így beszéltük meg, és eddig bevált. A gyerekeknek lehet, hogy tartjuk majd ezeket a "jeles" napokat, bár nem csak ünnepnapokon kapnak új dolgokat... most affelé hajlok, hogy tárgyi ajándék helyett ilyenkor majd élményeket kapnak majd (egy állatkert, egy vízipark, egy színház, stb.) De lehet, hogy mégsem...olyan kicsik még, nehéz elképzelni, hogy felnőnek egyszer :-)

macianyu
 
 


Kép Csajok

macianyu
 
 


Macianyu..jaaaj, ezek a lányok olyan gyönyörűűűek, az ilyenből kéne még pár tucat! :lol: :lol: :lol: :lol: Jól teszitek ha bevállaltok még babát! :wink:
Hogy kezdenek hasonlítani egymásra, látszik hogy szeretik egymást, és jó tesók!
komolyan mondom ennivalóak! :lol:
Igen, szimpi amiket írsz, én is többre tartom ezeket a programokat, élményeket mint a sok lim-lom játékot.Csak mi nagyon enhezen jutunk el bárhová is! :(
Állatkertben nem is voltunk még, Fecó szerint kicsi még hozzá Norbi :( szerintem nem kicsi...de vitázni nem fogok ezen...talán majd jövőre! :wink:
Én próbálok vele menni ide-oda, játszótér, zenebölcsi, rokon kis gyerekek...hogy ne csak itthon üljünk.
Remélem ő is jó tesó lesz mert most elég irigy más gyerekkel!

Timi..Samsungom nincs , csak videoban :wink: a mosógépem Fagor, azzal meg vagyok elégedve!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Csak bekukk: tudom, nem minden gyerek egyforma, de lehet, hogy már el lehet vinni Norbikát az állatkertbe- mi az elmúlt 3hónapban 3-szor voltunk a gyerek kérésére, legutóbb 2 hétre az utsó előtti után :-)
Imádta, hogy etethette az állatokat (minden állat érdekes volt neki, még az egyszerű sima tehén is)- boci, kecskék,emu, teve, zsiráf mind-mind kaptak a gyerektől enni. A játszótér is nagyon szuper. Ha ide a pesti állatkertbe jöttök, egész napos időtöltésre számítsatok- esetleg egy olyan babakocsit hozzatok, amiben tud egy kicsit aludni is, mert tényleg sok minden van. És itthon is folyton kéri, hogy menjünk (mindig mutatja, melyiket etette meg), a közvetlen élmény segít neki a könyvekben beazonosítani az állatokat, és nekünk is jó program volt.
Szol én csak ajánlani tudom, ha egy totál fárasztó napra fel vagytok készülve, akkor uccu neki :-)
pusz,
M.

macianyu
 
 


Halihó!

Mi is voltunk nemrég állatkertben, Pálmi újfent etette a kiskecskéket - hál istennek elfelejtette, hogy legutóbb picit az egyik megharapta az ujját, mert azt is kajának nézte :lol:
Most 3 zacskónyi zoo csemegét kajáltatott fel velük, majd még követelte volna, hogy vegyünk még! :) Alig akart onnan eljönni, úgy élvezte!

A másik a fóka-show volt, az minden nap 11 órakor van, azt is imádta! Amúgy volt sokminden, ami meg nem érdekelte.

Szerintem egy nap nem is lehet végignézni, mi 1-1.5 óránál tovább nem is maradunk, mert elfárad.

Macianyu,
tündériek a lányok:) Jól bírod, ha már tervezitek a tesót! :)

Szöszke,
jó, hogy jelentkeztél

Abbahagyom, mert össze-vissza megy a billentyűzetem, nem tudom mi van vele, de így képtelenség gépelni...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Csak gyors beugrodtam a képekkel:
Norbi csemegézik
Kép
Mirával a játszótéren
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt!

Nagy a pangás, látom. :(
Veronika készültök a bölcsire???Korábban ébred már Pálmi?
Szerdán kezditek a beszoktatást vagy csak 6-án???
Hihetetlen hogy eltelt a nyár, és ilyen nagyok már a gyerekek! :( Nehéz feldolgozni, főleg nektek akiknek megy bölcsibe a kicsi. :roll:

Bölcsisek amúgy oda is kell párna, paplan, pizsama, váltócipő meg minden??? :roll: Jó sok kiadás mi?

Zsuzsu..hogy vagytok??Rég írtál??
Mi ma kipakoljuk a gyerekszobát meg ez a nagy szobát ahol most írok, ez lesz Norbi szobája.Szépen kifestjük, tök jó színeket vettünk..nagyon izgatott vagyok! :lol:
Remélem sikerül mesefigurákat is festeni a falra, előkotortam a diavetítőt is. :wink:
Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Hali,
végre jó a billentyűzetem...

Holnap kezdünk a családi napköziben (csak azért írok bölcsit, mert egyszerűbb :) ).

Pálmit próbálom minden nap 8-kor kelteni, illetve ha akkor nagyon nem megy, akkor hagyom fél 9-ig.
Ma kivétel van, még mindig alszik :oops: :roll:

Holnap 11-re megyünk, 1 óra hosszára. Semmi mást nem tudok még, hogy mit kell vinni, stb. Most pár napig így, 1 órákra megyünk.

Azt mondta a gondozónéni, hogy szereti elhúzni a beszoktatást, hogy jól érezze magát a gyerek, és ez esetünkben jó is lesz, mivel Pálmi elég félős.

Kata,
és ha Norbi szobája lesz a nagyszoba, akkor a nappalitok lesz Norbi eddigi szobája? Vagy a nappali az még egy másik szoba?

Jók a képek, nagyon jók a játékok is a játszótéren, én ilyen hintát még nem is láttam, pedig már megfordultunk jó pár játszótéren :)

Megyek, ébred...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika....az jó hogy ilyen jó fejek a gondozók, szerintem se szabad elkapkodni ezt a bölcsi dolgot...főleg ha félős Pálmi.De biztos ügyes lesz.
húú, de irigykedem az alvást, Norbi ma is fél 7kor kelt fel, nem tudom visszaaltatni, átjön a szobánkba és ránkmászik. :roll: :lol:

2gyerekszoba van+a mi hálónk +nappali. Ne nagy szobákra gondolj.Ahol most van norbi az csak 2mx szűk 3m-es kis szoba,ezért a sok játék miatt már norbi kinőtte nagyon. Oda jön majd a tesó. Ami meg most az ővé lesz az a legnagyobb, eddig itt vasaltam, számítógépeztünk..ilyesmi,az 3,2m x 4m-es :D
A mi hálószobánk meg 2,5mx 3m-es. Aludni elég. Még egy nem túl mély gardrobszekrény fér be az ágyunk mellé és kész.
most majd azzal leszünk bajba hogy hol legyen a számítógép, az íróasztallal, meg hol vasaljak...mert a nappali se túl nagy. Meg ez ugye padlástér itt-ott lejt a plafon nem minden bútor fél el.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!!

Vagyok én is csak nem igazán van erőm írni. Természetesen lenne mondanivalóm :lol:

Döbbenetesen gyorsan eltelt a nyár. Féltem, h nehéz lesz itthon a srácokkal, de most azon szomorkodok, h holnaptól ovi....Igaza van azoknak, akik azt mondják, h a kis korkülönbséggel született gyerekek összenőnek. Nálunk is egyre többet játszanak együtt. Harc is van, de ez is természetes.

Konsti
"kakadu" mindent ismétel amit hall. Próbálgatja a két-három szavas mondatokat. A kedvencem most a "bájány=bárány) szó, annyira édesen mondja. Egyik nap déli alváskor szólt: "anya taka be..." :lol: Mondja, h pityi (pisi, wc) és ügyesen haladunk a szobatisztasággal. én sem gondoltam, h még idén, de ha követeli én nem állok ellen... :lol:

Ábel is sokat beszél, csak kicsit félek, h az oviban visszafogja majd magát. Voltam szülőin, már csak 11-en lesznek a csoportban és pont Ábel kedvenc haverja ment el. Remélem azért talál más barátot magának.

Ábel bemutatja a családot:
"Agy Ábej issán agyok " (Nagy Ábel István vagyok)
Agy apa
Agy anya Uzsi
Icsi Onsi esó ( kicsi Konsti tesó)

(neki az öccse a kisebb Ő nem lehet Nagy.... :lol: :lol: )

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kata,
ne sajnáld, mert ez azzal jár, hogy este meg 11-12-ig fent van... és hiába mondták, hogy majd a korai keltés miatt majd hozzászokik hogy este korábban feküdjön, ennek még semmi jelét nem látom, pedig 2 hete keltem... ezért is hagytam ma pl. tovább aludni, mert már tök keveset aludt így szegényke, reggel mindig tök fáradt volt (este meg virgonc :) )

Igen, a szobákkal ez a csiki-csuki nálunk is megy, beköltözés előtt, hogy melyik hogy legyen, és ha majd a tesó megszületik hogy lesz, és ha majd nagyobbacskák lesznek hogy lesz... folyton változtatni kell :)

Nem hülyeség, hogy volt régen mosókonyha, meg háztartási helyiség, ahol vasalni, teregetni lehet...

Tegnap voltak nálunk vendégek, egy család 3 éves kislánnyal és 5.5 éves kisfiúval. Hihetetlen, hogy még így is, hogy 4 felnőtt volt körülöttük is megpróbálták elnyomni a picit (Pálmit). Pl. bemásztak az ágya alá, és mikor Pálmi is utánuk akart mászni, kiabáltak rá, hogy te ide nem jöhetsz be! Meg löktek is rajta egyet... Stb., stb...

Gondoltam is, hogy szólok majd a gondozónőnek a bölcsiben, hogy erre figyeljen oda, mert Pálmi ilyenkor csak megszeppenve néz, megijed, nem tud mit kezdeni a dologgal, és ha ezt a többiek megérzik biztos, hogy annál inkább el akarják majd nyomni, mert el lehet.

Még jó, hogy az első 2 hétben tutira bent leszek vele, és látni fogom hogy viselkednek vele, meg melyik gyerekre kell esetleg odafigyelni...

Tudom, hogy mostanában mindig erről beszélek, de nagyon ez foglalkoztat :roll: Remélem holnap jó hírekkel jövök, hogy tök aranyos a bölcsiben minden gyerek :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Zsuzsu,
hát ez jó, ahogy Ábel bemutatja a családot :lol: :lol: :lol: Ügyesen dumál Konsti is! :)

Tényleg gyorsan elment ez a nyár! De pont tegnap nézegettem, hogy mostmár fogok tudni venni kétszemélyes szánkót és télen együtt mehetünk Pálmival, nem kell már a kicsi háttámlás! :) Szóval lesz móka télen is :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Hoztam pár friss képet is:

Kép A barátainknál voltunk:

Kép Anya segíts....

Kép tesós

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Hoztam pár friss képet is:

Kép A barátainknál voltunk:

Kép Anya segíts....

Kép tesós

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Néhány reagálás:

Csodaszépek a gyerekek, hihetelen, h lassan megint szülinap..........

macianyú!!!!!
Olyan jó, h jöttél!!! Az ajándékozásos dologgal egyetértek. A Timi!legnagyobb ajándék, h együtt lehetünk egészségben!!! Nálunk torta mindig van a srácoknak, nekem mindig hoz virágot a férjem és torta is van. Ő annyit kér, a jeles alkalmakkor, h öleljük meg és szeressük..... :lol: :lol: (nem mintha máskor nem ölelnénk, nem szeretnénk, de olyankor extra szeretetmegnyilvánulás van )

Veronika!
Természetes a szorongásod és hogy ezer kérdésed van!!! Mi ugye csak ovit kezdtünk (pár hónapig volt bölcsi, de én is ott voltam végig) mégis rettegtem. Ábel vagány srác, de én féltettem. Most is izgulok, főleg amiatt, h beszéljen ott is és ne mondják, h nem beszél. (az óvónőnek a szülői után megmutattam a csengőhangomat amelyen Ábel énekel és csak lesett...)

Az biztos, h olyankor könnyebb az ovi-bölcsi, ha van tesó.....

Nálunk most bővítik a bölcsit (mellette van az ovi) és emiatt kisebb a hely, sok a por, zaj.....Ábeléknek 7:30-tól van tornaóra mindennap, amiatt korán kell vinni. mi amúgy is 7.20 körül mentünk, Bence 8 ra szeretett beérni a munkahelyére.

Évi!
Van valami előrelépes munkahely ügyben????????

Én per pill. arra gondolok, h munkanélkülire megyek és próbálok tanulni.....

L.Kata!
örülök, h minden OK Balázzsal!!!! Cukorterhelés????

Timi!
Nekem Boss a mosógép és tavaly nyertünk egy Indesitet, de az még becsomagolva áll....

Hogy vagytok amúgy??????????

Kata84!
Holnaptól ovi????? Hisztikkel mi ujság?????? nekem Konsti nagyon hisztis, de próbálok nem venni róla tudomást. ...


ÖLELÉS MINDENKINEK!!!!!!! [/b]

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Macianyu
De jó, hogy jöttél :lol:
Gyönyörűek a lányok!!! Szorítok, hogy mielőbb összejöjjön a harmadik baba!!! Nagyon jó a kis korkülönbség, nálunk is bevált :lol:
Nálunk két év alatt 3 gyerek jött, igaz másodjára ikrek, így könnyű volt :roll:

Zsuzsu
Ma végre felhívtak!!! Szerdán 9-re kell mennem egy személyes találkozóra, szorítsatok!!!! Nagyon jó lenne, ha összejönne, de Áron is nagyon fog hiányozni :cry: De még fel sem vettek .....
Gyedről el lehet menni munkanélkülire? Nem kell Gyesre menni??
Én most a németet veszem elő, le kell tennem a nyelvvizsgát, mert több, mint két éve elvégeztem a főiskolát, de még nincs a kezemben a diplomám :cry:

Veronika
Milyen volt a bölcsi???? Pálmi hogy érezte magát??? Irj!!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Zsuzsu
Nagyon helyesek a srácok!!!

Nálunk is megkezdődik szerdán a suli, tényleg gyorsan elszállt ez a nyár :cry: Hiányozni fognak a gyerekek, olyan üres lesz nélkülük a ház :cry: De nem panaszkodok, mert ők már várják nagyon, már mindenük készen áll az iskolára (táskák, könyvek stb.) A lényeg, hogy szeretik az iskolát!

Kép

Kép
éva75
 
 


Ma reggel fél 7-kor megszületett 3680 grammal és 54 cm-rel Bettyna kisfia, Bálint Tamás, mindketten jól vannak!!!!!!!!!!! :lol:

Gondolom nem haragszik, hogy megosztottam veletek, most kaptam az sms-t!!!

Kép

Mi is megvagyunk, szeptember 6-án kezdjük a bölcsit, puszi nektek!
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi,
mikor megláttam, hogy írtál, tökre örültem, pont a napokban gondoltam rád! De aztán magatokról nem sokat írtál! Ezt kérjük pótolni :)

Gratulálunk Bettynának!!!

Éva,
szorítunk az álláshoz!

Hát a hétfő az nem kezdődött túl jól, de ma már második nap sokkal jobb volt a bölcsiben! Ma már haverkodott is a gondozónőkkel és egy kislány is vele. És pár percig el is volt nélkülem, mert kimentem WC-re és azalatt a gondozónéni játszott vele és mikor visszajöttem még egy kicsit néztem a sarokból, nem mentem oda, de elvolt! Csak aztán megszólítottak és mikor meghallotta a hangom akkor persze szaladt oda. Egyébként nem tudom amúgy mennyi ideig lett volna el, de bíztató, hogy nem kezdett el sírni mikor eltűntem!

Zsuzsu,
ez jó, hogy megmutattad az ovónéninek Ábel énekét! :) Hihi! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Bettyéknek nagyon sok boldogságot a picihez!!!!

Évi!Sok sikert a munkához!!!!Én pénteken voltam de nagy csalódás volt telefonba sok szépet jót igértek aztán meg már heti hat napot dolgozak és 6 órára lennék bejelentve de 8-a dolgozzak :evil: Én úgy csinálnám,hogy a férjed felveszi a gyest(úgyan is gyes mellett teljes állásba lehet dolgozni és az apa is felveheti)te meg elmész munkanélkülire!Nekem ezt javasolták :D Milyen diplomád van?

Kata!Nagyon édesek a képek!Külön alszanak a fiúk majd?

Zsuzsi!Hát már mi is várjuk az óvit jó lesz Zsófinak újra a társaság :wink: Zsebi hiszije most nagyon kezelhető nem tudom mitől függ,hogy éppen milyen kedve van. :roll: Te nem tervezed,hogy vissza mész dolgozni?

Macianyu!Hát le a kalappal előted,hogy ilyen kicsi korkülönbség lesz a gyerekek között!Édesek a lányok

Szülinap:
Mi egymásközt apróságot vagy olyat amire a másik már régen vágyik.Gyerekeknek eddig mindig nagy dolgot vettünk de idén már van elég helyünk mi tartjuk a szülinapi bulit ami azért nem kis költség így már Zsófi is a bulit kapta+egy kis aproságot :) Zsebinél is így lesz már vettem egy verdás faliórát meg valószínű kap egy müanyag motor nagy méretbe(mert most kicsi van és megy a balhé érte) :lol:

Munka:Én is keresek de eddig elkeserítő a helyzet :cry: Muszály lesz protekciókat keresnem mert amúgy esélyem sincs :evil:

Nálunk is szóba került a 3.baba,hogy belevágjunk idén de aztán győzőtt az ész.Vagy is a férjem mondta,hogy nagyon szeretne 3.babár de most sokat jár külföldre így lemaradna egy csomó mindenről így arra kért várjunk vele még fixen belföldes munkája lesz :)

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


sziasztok
most vissza olvastam egy kicsit

veronika: bent néha én se tudok nyugodtan elmenni wc-re,mert uldoz a gyerek.de kint más,ott lefoglalja magát a kutyákkal,macskákal,szárnyasokkal.
jók a képek,foleg ahogy mos a lányod :lol:
drukkolok,hogy rendben legyen a beszoktatás

szoszke: koszi a linket.én is igy vélekedtem,de 3 ismerosomnek van samsungja és ok gyoztek meg róla.de favorit nálam még az electrolux is,majd még eldontom.

l.kata:Fecónak nincs igaza,nyugodtan elmehettek állatkertbe, Norbi élvezni fogja.mi is voltunk,majd mindjárt irok bovebben

zsuzsu:nagyon aranyos lehet a fiad,ahogy bemutatja a családot :lol:
emlékszem,amikor irtad,hogy nyertetek mosógépet,de nem úgy volt,hogy eladjátok?

éva:drukkolok a szerdai találkozóra

bettynának hatalmas gratula.remélem majd benéz valamikor és mesél

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?