Új privát üzeneted érkezett!

Hú, 2 napja nem olvastalak titeket, viszont most bepótoltam, de ti már a legtöbb dolgot meg is válaszoltátok.

Gratula mindenkinek, aki volt dokinál és minden rendben volt vagy nem kell már menni tornára...ez tök jó.

Mi is voltunk dokinál, éves kontrollon: 77 és 73 cm, 7,9 és 8,9 kg...

Rana: én kintről rendeltem a pórázt, de szerintem mindegy milyet veszel, nem hiszem, hogy sok különbség van köztük.
Nekem azért szimpibb a kukac, mint a plüss cuccok, mert könnyebb tisztítani..., de nézd meg a neten az árakat, biztos találsz olcsóbban, mint a brendon...

Én a játszóterezést azt hiszem le tudom, itt az udvarban: szülinapra kapnak: hintát, csúszdát, libikókát..., igaz csak a jövő hétre lesznek meg :roll: :?
+ bébitaxikat.

Ezt most találtam és tökre tetszik:
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=17528

t-pk
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2012.07.30 20:47-kor.
vovanda
 
 


Timi! Hanga torna :lol: :lol: :lol:

Rana! Szuper hogy nem kell tornára járnotok!

Overall: Én még egyáltalán nem néztem. Honnan tudom, hogy télre mekkorák lesznek és talpas kell vagy talpatlan?

Vanda! Nem tudod véletlenül, hogy hátizsáknak álcázottat hol lehet venni? A tesóm olyat szeretne az egy gyerekéhez. :-)
Irtó helyesek az informatikusok!

Nyulasz! Noémi egy tündér. Olyan kis huncut! És milyen ügyi!

Babusok! Nagyon jó, hogy ilyen könnyen megszokták és szeretik az új kéglit. Nekem sikerült már berendezkedni?

T-pk! Én is saját játszóteret rendezek majd be nekik. Nálunk nincs is a közelben, illetve háromfelé nem fogok szaladgálni. Jók a méreteitek. Ez a kocsi nagyon szuper!

Zsófi! Éljen a kimenő! Nálunk ez szóba sem jöhet. A férjem nem kanalazik a lányokkal. Ad nekik tápszert, fürdeti őket, felkel éjjel, de nem akar kanalazni. Én meg nem erőltetem.

Képzeljétek elindult Magyarország felé a babakocsink. Úgy néz ki, hogy a héten meglesz. (De lekopogom: kopp-kopp-kopp)
Zita ma kicsavart egy csavart a karámból, én meg csak néztem.

Kép
tigriske1978
 
 

 
 

Vanda: szuper informatikusaid vannak! Azt a hajat!!! :lol: :lol: :lol:

Szizzsófi: mekkora kimenőd lesz! Szuper! :D

T-pk: szép méretek! Mi a helyzet Jázminnal?

Tigriske: hát aug végére így tényleg ideér a babkocsi. :D Én 1 számmal nagyobb overálokat vettem, mint amekkorák most és láb nélkülit, mert szerintem tél közepén már menni fognak. Csak azt nem tudom, hogy majd hol kapok mini méretű hótaposót, mert Alexának jelenleg 16-os a lába, de inkább 15,5, Hangának fél számmal nagyobb. :shock:

Kíváncsiságból bementem cipőboltokiba, 18-as szandit próbáltam H. lábára, mert az övé nagyobb, nos még vagy 1,5 cm kellett volna, hogy jó legyen. Remélem télire megnő a lábuk egy kicsit, mert különben nem kapok rájuk cipőt!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Jázmin: jól van, még 2 hétig kap Antibiotikumot, utána kontroll a kórházban és el kell majd végeztetni azt a 2 vizsgálatot, majd szólnak a kórházból, hogy mikor... :?

t-pk
 
 


Zsófi!
Dani pont azt értékeli korlátozásnak, ha a kezét fogjuk, hamar megszokták, sőt, ha indulunk, tartják a kezüket, hogy vegyük fel, és mutogatnak, hogy hol van a póráz. :D

Tigris!
Ne mtudom, én nem is akartam olyat.
vovanda
 
 


sziasztok
imádom a képeket.... :D :D :D
Nyulász az a földön habtapi, hol lehet ilyet kapni amiben nincs semmi ehető??

Pórázról mindig az jut eszembe, hogy az utca népe néz nagyot hogy mi ez

Én megint nagyinál vagyok, 1 hete szénné égettem a bal kézfejem, (persze bal kezes vagyok) nem akar gyógyul, és apa meg éjszakás, igy kénytelen vagyok fürdetés miatt anyukám segítségét kérni

Mi még csak most kezdtük el a biztonsági intézkedéseket a lakásban, nekünk is van üveg a tv állványban, lehet nekünk is jó lenne az a fólia

RAna Timi jó hírek :D :D
és Timi honnan tudod a lányok lábméretét cm alapján??


Tornára mi is megyünk hétfőn 3 hete nem voltunk kíváncsi leszek mit mond a csaj,

nálunk Laura feláll időnként, és az egyik lábával talpán áll, a másikkal meg a lábfején ez még most nem gond ugye? nem rendszeresen áll csak amikor a kiságyból ki akarja vetetni magát

és mikor fognak végre ülni? még mindig nem tudjuk használni az egymás mögötti kocsinkat :twisted: azt hittem 8 hósan már nem dőlnek el

Móni
KépKép
reunion
 
 


T-pk, bár van különbség a két lány között, de szép méretek. Saját játszótérért irigy, anyukáméknál mi se nagyon mozdultunk ki a kertből (max vagy 2-szer a babákat mutogatni). :lol: Kocsi tök jó, de 25-ért húzós (és még az utánfutót is külön kell megvenni :evil: ). :roll: Én majd egy ilyet veszek, ha lesz végre biciklim, meg tárolóhelyem is: http://dunafoldvar.olx.hu/kerekpar-bici ... 94596#pics :lol: :lol: :lol:

Móni, Jaj, mivel égetted meg magad? :cry: És remélem, nem szó szerint szénné. :shock: :( Ügyi Laura, de hogyhogy a lábfején áll? :shock: Azt hogy csinálja? Nálunk is előbb felálltak, aztán kapaszkodva ültek, aztán meg kapaszkodás nélkül ültek. Nemsokára, türelem! ;)

Tigris, Timi már elmondta a lényeget: ha már járnak, lábfej nélküli kell. Ha csak babakocsiban lesznek, akkor lábfejes (a Brendonban van lecsatolható lábfejű, ha gondolod, a három csajnak csak 30 rugó lenne... :shock: :wink: :lol: ). Én mondjuk KÉT számmal nagyobbat fogok venni, mint a mostani méretük (anyukám rábeszélt), mert a 68-as hajszálra passzol most rájuk, mire beköszönt a tél tuti kell majd az eggyel nagyobb, de még márciusban is lehet farkasordító hideg, addigra meg már valszeg a két számmal nagyobb lesz a kényelmes. Ráadásul ha kicsit nagy, akkor max. buggyos egy kicsit (vagy fel lehet hajtani a szárát), de ha szűk, akkor az nagyon kényelmetlen a babáknak (az egybeszabás miatt). És nem akarok egy tél során kettőt venni fejenként... :roll:

Timi, hű, hát én cipőre (csizmára?) még nem is gondoltam.... :roll: :shock: :?

Vanda, jók a képek! :) Pórázt majd nézegetek, bár nem tudom, overall (meg egy kiló gönc) fölé fel lehet-e adni... :roll: :roll: :roll:

zsófi, hogy oldod meg a kimenőd? Szoptatsz még, nem? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
Lehet rajta állítani, szerintem felmegy a téli cuccra is.

Móni!
Mit csináltál? Mármint a kezeddel.
vovanda
 
 


Szép estét!

Kész vagyok - mármint a fiús párnákkal. Képet csak később hozok, mert most még száradnak a teraszon, és holnap vasalom őket.
Gergő ma többször is felállt. Tegnapelőtt megmutatta, hogy tud, tegnap semmi, de ma bőszen gyakorolt. Még bizonytalan, de ügyesendik :)
Tegnap lemérettem őket védőnővel:
Gergő 10300g
Bálint 9950g
Kiváncsi voltam, mert mindenki Bálintot véli ránézésre dagibbnak, pedig hát mégis nekem van igazam, hogy Gergő husibb :)

Telihold nekünk betett. A mai délután is nyügi volt, és tegnap is. Valahogy délután megkattannak. :(

Nyuszi: fura hogy ezt olvastad. Bár felnőtteknél tényleg rossz lefeküdni teli gyomorral, és én is furcsálltam, amit én hallottam, hogy a babák jobban alszanak teli gyomorral. Mindenesetre nálunk kaja után fekszenek ha épp akkor álmosak, de ha van kedvük játszhatnak is. Szóval nincsenek szigorú szabályok ezen a téren!
Noémi milyen édesen áll, mintha kapaszkodna valamibe :)

Babusok: láttam a képet az iwiwen, ahogy a csajok az ablakba másznak. Hát nem irigyellek azért. Johi már esett le a párkányból, mondjuk nekünk nincs alatta kanapé...

T- Kata: hát jó hogy jöttél. Örülök, hogy Jázmin jobban van! Mi is az udvaron játszóterezünk :D :D :D

Mütyüröket tegnap elpakoltam egy nagy dobozba. Most már elvileg nincs semmi srácokra veszélyes a lányok szobájában. Max a papír és a ceruza, de azt észre lehet venni!

Reunion: Édesek a csajok. Az csak egy hálós alagút, vagy van hozzá valami más is???

Vanda: akartam kérdezni, hogy a póráz jó akkor is, ha majd kézen fogva kellene őket vezetgetni mert tanulnak járni??? Voltaktok Virág karneválon? Hát az jó lehetett :) Jók a fotók!

Timi: örülök, hogy minden ok a csajokkal :) Nálunk is ilyen üvöltős napok vannak mostanság. A teliholndak tudom be...

Tigriske: hurrá babakocsi lassan de érkezik hozzátok :D

Kata
labkat
 
 


Kata!
Kézen fogva vezetés nem volt. Egyrészt neurológián szigorúan tiltották, másrészt ezt nem. A naggyal sem csináltam, kettővel pláne. De jó egyébkénta póráz, ha úgy adódik, fogják amellett is a kezem, lépcsőn pedig muszáj nekik.
Virágkarneválon nem voltunk, csak másnap megnéztük a kocsikat, ki szokták állítani őket a főtéren. TV-ben néztük, a helyi adó élőben nyomta.
vovanda
 
 


Szép reggelt!

Vandát úgy tűnik lehetetlenség megelőzni :wink:

Vanda: mi a baj a két kezet fogva vezetéssel??? Nekem lányok úgy tanultak meg járni és általában a legtöbb ember így tanítja a járást. Ez helytelen???

Hoztam a párnákról a fotót:

Kép

Kata
labkat
 
 


Kata!
Maximum úgy szabad vezetni őket, hogy szemben vagy a gyerekkel, és előre nyújtja a karját, úgy fogod a kezét (mindkettőt)te hátrálsz, ő megy utánad. Nem szabad, hogy felfelé nyújtsa a kezét, mert "csimpaszkodik", tehát nem maga egyensúlyoz, ráadásul a gerincét is megterhelheti. Valamennyit sétáltatást szerintem nem lehet megúszni, de mi amennyire lehetett, kerültük, már csak azért is, mert nincs 4 kezem. :D Egyébként amit szigorúan mondtak: semmi olyat nem kell a gyereknek megcsinálni, amit nem tud magától. Szóval nem kell semmilyen mozgásformát tanítani, ha megérik rá, csinálja magától.

A párnák nagyon szépek, irtó ügyes vagy.
vovanda
 
 


Zsófi, értem. Ne haragudj, nem akartam bunkó lenni a kérdésemmel. :oops: Így is nagyon jó, hogy 8 hónapos korukig szopiztak (meg akkor ezek szerint még most is egy kicsit). :wink: Mi a baj a gerinceddel? :( :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Nyulasz: aztaaaaa de ügyes Csajszikád :wink:
Kata: le a kalappal, h Te milyen ügyi vagy :wink: ablakkérdés koppkopp megoldva felkerültek a függönyök :lol: :lol: vééégre
de hihetetlen mekkora akrobaták és 5 perc alatt megtanulták hol kell kapaszkodni ha az ablakba kivánkoznak :lol: :lol:
Tigriske: hát a tárolo még tele van dobozokkal :oops: :oops: alakulunk...lassan
na remélem tényleg itt lesz hamar babakocsi akkor :wink:
Zsófi: a kocsis alkotás nagyon jol sikerült :lol: :lol:
overál: ha még nem járnak akkor talpas sztem jobb, tescosokat én szeretem, 'nagyjából' a hós méretezés stimmel is, de az 1el kisebb még simán jó vmiböl :wink:
Reunion: jobbulást kezednek :wink: az egymás mögötti kocsit nem lehet dönteni? csak ülös vagy miért nem tudod használni?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Vanda: nem akkor sétáltattam a lányokat, amikor még nem akartak sétálni. Ez inkább olyan volt, hogy amikor már tudtak járni, de egyedül még nem mertek,csak a kezemet fogva. Akkor már tartják magukat rendesen. Maguktól lépnek! Bálintot ha léptetem, csak úgy, hogy hóna alatt fogom és a lábát a lábamra rakom, vagy ő lépdel, de karomon a súlya. Szóval persze, nem hagyom, hogy meglógjanak. Bár lányaim sokszor mikor már tudtak járni, és szabadulni akartak a kézenfogásból, meglógtak a karjuknál fogva. No lett is belőle popsi verés!!!

Zsófi: babáknak csináltam a decemberi babás fórum tagjai jönnek holnap hozzánk vendégségbe. de már hárman is lemondták :( Szóval van három névre szóló párnám, amivel most nem tudom hogy mi legyen. Azért is nem tudom mert csak azoknak készítettem, akik eljönnek hozzánk. Ha meg most elküldeném azoknak, akik majdnem jöttek, az olyan hülyén venné ki magát. DE hát lehet az lesz a vége...

Kata
labkat
 
 


Kata: nagyon szépek!

Én nem sétáltatok és rászólok mindenkire, aki sétáltatni akarja őket. Nem is vagyok népszerű a családban, de sz...rom le.

Zsófi: gerinceddel meg tudlak érteni, nekem műtött és műtetlen gerincsérvem is van. Sógornőd masszőr? Mázlista! Én hetente 2x kisírnám tőle a masszázst, az tuti! Gyerekeknek tényleg szívás lesz a tél-akkor tanulni járni, de szerintem nekünk is, bár ha lesz hó, az valamennyire majd korlátozza őket a ketten 100 felé futásban. :D Vagy lehet, hogy csak álmodozom?

Lányaim visszatértek a napi 3x-i alváshoz, főleg Hanga a mormota, Alexának meg így muszáj, de legalább nem dilizik a fáradtságtól. :D Ma jobban meglestem H. ínyét és nem két foga jött, csak egy. Lehet ennyire elnézni? Mert én tutira láttam a másik csücskét is, de mostanra eltűnt. :shock:

Törpi, Nyulasz, Lpemoni: merre vagytok mostanában?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Néha visszahúzódik a fog, úgyhogy nem hiszem, hogy elnézted. Én most nem tudom, mi a helyzet, harapnak, ha a szájukban kutakodok.

Kata!
Nekem ezeket mondta a neurológus dokinő, akihez kora kontrollra jártunk. Ja, és akarnak ezek a kis majmok sétálni már akkor is, amikor még nem igazán tudnak. :D Réka spec. lépcsőzni akart minden áron, pedig még a járás se ment. Dani meg könyvespolcra mászott. :lol: :lol:
vovanda
 
 


Sziasztok!

Vége a nyűgösködésnek végreeee :D

Kezem: nem szén persze
a mikroban felejtett bébiétel a bűnös, túl forró és túl híg volt, és lendület meg nagy amivel kivettem

Kata: párnák nagyn szépek olyan ügyes vagy
a háló csak egy sima ikeás játéktartó

Babusok:a kocsi első ülésében nagyon elferdülnek a lányok nem tartják magukat, én gondolom, hogy az nem túl kényelmes ugy nekik

Sikerült megvennem az etetőszéket szerencsére másnak nem kellett
igy most lett 2 egyforma és a 2 egy új áráért
tök jó hogy van ez a tesz- vesz

szegény lányokat ma egésznap utaztattam reggel Kecskemétről indultam és fél Pestet bejártam velük és nem sírtak talán mégsem kell ülést cserélni még egy kis ideig
ma mérték őket 7300 és 7700 grammok

Móni
KépKép
reunion
 
 


Zsófi: meg próbálom persze később átadni majd a párnákat!

Vanda: Csak az a szomorú, hogy nem sokan járnak neurológushoz, és ezt védőnők meg gyerekorvosok nem igen hangoztatják. Aki meg nem jut ilyen infóhoz, teszi, mert ez olyan ösztönös, hogy vezetem a gyerekem. Aztán majd később baja lesz belőle. De szerinted azért ha már tudnak járni, csak bizonytalanok, lehet őket vezetni, nem?

Reunion: sajnálom a kezedet! Grat az etetőszékhez.

Apropó etetőszék, nekem most derült ki, hogy Top Rider féle fajta van. A mienkről már leapplikálták a lányok a matricát, de sógornőmékén még rajta van. Mindkettőt anyuék vették még a lányoknak (Tesómék kislánya és Vera között 2 hét van).

Na megyek, mert Gergő nyűglődik, cici meg tele tejjel. A gép meg ruhával, szóval dolgom van sok!

Kata
labkat
 
 


Sziasztok,

Timikém, jönnék én, de egyszerűen nincs időm reagálni. Olvasni 2 naponta sikerül, de mire a végére érek, elfogy a lányok türelme, írni már nem tudok. Csak magunkról beszámolni röviden meg nem akarok, elég egoista lenne :wink: A kórházi jó hírnek azonban nagyon örülök, ez olyan megnyugtató az ember számára. Fogakkal jártam én is így, ki fog az bújni véglegesen is, tuti :lol: Emmának már csak a 4 szemfoga hiányzik, Mírának még a két felső kettes is, pedig a rágók már kinn vannak. Számlálni én teli szájjal vihogás vagy ordítás közben szoktam :oops:
Cipő, Mírának 15-ös volt az első cipője 10hónaposan. A Siesta gyárt akkorát. Tudom, cipőből használtat nem, de ha semmiképp sem jutsz hozzá, szólj, elpostázom őket, nem lettek agyonstrapálva. Mellesleg ennek a kiscsajnak most már 19-es praclija van, azaz fél év alatt 4 számot nőtt. Ne aggódj, beindul az is, aztán nem győzöl méregdrága cipőket venni nekik.

Vanda, nagyon jók a képek! Nem irigyellek a kiscsaj miatt, még a szeme sem áll jól :wink: :lol: És nagyon szép azzal a kócos buksijával. És azért látszik az a napi 20 perc hasizmozás :shock:

Nyuszi, látom Téged is teljesen rabul ejtett a kanapé. Gondolom egész nap azon heverészel a gyerekek mellett :wink: Volt már lökkölődés? No és Noémi hajlandó már önként leszállni? Én az etetőszékekkel jártam hasonlóan. Levettem egyszer a tálcáikat, és onnantól elszabadult a pokol. Mászókaként használják, akrobatikus tornamutatványokat hajtanak végre rajta, és ha rövidre zárom a játékot egy asztalhoz tolással, eszeveszett ordítás, hiszti a vége, és hogy addig erősködnek, míg ellökködik az asztaltól, hogy újra felmászhassanak rá. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a lábtartó rész meddig bírja, vagy milyen egyéb módon fognak lezúdulni róla :oops: :? Nagyon ügyes amúgy a lányka, gondolom nincs messze a menetelés sem.

Kata, ezek a párnák! Egy kicsit sokat vállalsz, nem? Nem elég a saját négyed, még egy hadsereget is fogadsz magatoknál, akiket ilyen különleges ajándékkal vársz. Nem vagy semmi, az már biztos!

Zsófi, éljen a kiruccanás! Aztán a telefont is érdemes otthon felejteni, mert nem lesz abból pihenés :wink: Érezd nagyon jól magad!

Rana, örülök, hogy Ti is ilyen gyorsan "helyrejöttetek". Te megtetted, amit én nem, de szerencsém volt, magától is helyrerázódott Emma lemaradása. Aztán lehet, hogy majd iskolában jön elő, hogy bizony rosszul tettem. A Te lelkiismereted legalább tiszta. Póráz után érdeklődtem, a helyi baba-boltokban egy ezresért vesztegetik. Szerintem Nálatok is kapható.

Babusok, én Mírám is a párkányon kötött ki pár hónapja. Míg tiltottam, addig le se bírtam kaparni. Aztán meguntam, ráhagytam, mert láttam, hogy stabil. Ekkor ő is ráunt. És pont a napokban kezdte újra. A gond az, hogy ezúttal már a kilincset is feszegeti, nyitni próbálja az ablakot. Na csak egyszer sikerüljön, lesz ott akkor borulás! És hiába van függöny, nem akadály az nálunk. Amúgy gratula az új házhoz, nagyon szép és tágas, már amennyit iwiw-en én is el tudtam kapni.

T-pk, remélem minden rendben lesz Jázminnal! már jó hír, hogy otthon lehet. Nem is tudom, hogy oldottad meg a kétfelé-szakadást. Saját játszótérnél az udvaron nincs is jobb. Mi is hasonlókat kértünk szülinapra, és most hozzánk jönnek játszani a barátok is.

Tigris, szurkolunk, hogy megérkezzen már az a kocsi! Zitából mérnök ember lesz, meglásd! :lol:

Reunion, jobbulást a kezednek! Stabil ülést én is korábbra vártam, és onnan emlékszem csak, hogy későn történt, mert addig nem tudtam a nagykádba vinni őket fürödni. Kb 10 hósak voltak, mikor Emma is stabil volt már. De ők ültek ettől függetlenül a kocsiban/etetőszékben szépen, dülöngélés nélkül.

Bocs, most ennyire futotta, remélem nem hagytam ki senkit. Semmit azt nem mondanám, mert tuti nem mindenre reagáltam, amire szerettem volna. Majd legközelebb már magunkról is pár szóban, de most leragadnak a szemeim.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata!
Szerintem fejlődésneurológián kicsit túlspirázzák ezeket a dolgokat. Meg a PICen is hajlamosak mindig kicsit rosszabbat mondani, kicsit pesszimistábbak. Szóval járni tudó babát már szerintem lehet. Na meg mi is azért jártunk, mert muszáj volt, de szerintem az októberi vizitet már kihagyjuk. (tudom, hanyaganya, de Réka is jár már stabilan, beszélnek, okosak, semmi bajuk). A korai fejlesztőben 1 évesen azt mondta a doktornő, hogy nagyon örül, hogy ilyen szép, egészséges ikreket is lát néha.

Törpi!
Ááá, ruha nélkül azért nem szép, ráncos picit a hasam, meg csíkjaim is vannak. És muszáj hasaznom, ha kihagyok pár napot, rögtön meglátszik, kinyújtották nagyon a minik az izmot.
vovanda
 
 


Törpi: köszi a cipőfelajánlást! Remélem azért kicsit nő a lába, mire menni fog és komolyabb cipő kell. Lökött Krisztián azt mondta, nem baj, majd veszünk 42-est és kitömjük vattával. :lol: Bezzeg még a pocakba minden orvos azon viccelődött, hogy milyen hatalmas lába van ennek a lánynak! :shock:

Reunion: szép méretek!

Vanda: nekem is nagyon megnyúltak az izmok és úgy tűnik, hogy ezen a hasazás sem segít, illetve kicsit javít, de az nekem nem elég. Olyan, mintha terhes lennék és a bordáim alól indul a "pocakom" + lóg a bőr a hasamon, viszont nem csíkos. Na, de ennek valahogy nem tudok örülni, amikor egy hordót látok a tükörben. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda, nekem csak azért feszes a bőr rajta, mert kinyomja ami alatta van :lol: :lol: :lol: eg nem mellesleg iszonyú rossz a tartásom a várandósság óta :? Ez sincs előnyére a külcsínynek.

Két napja átalusszuk újra az éjszakákat, gyerek nem kell enni, de fél6-kor tutulás van már rendesen a kajáért. Tegnap Míra szó nélkül visszaaludt 3/4 8-ig, Emma végül mellettem hunyt be 1/4 7-kor, de 8-kor szegényt úgy kellett ébreszteni, mert mentünk oltásra. Persze, hogy ilyenkor alszanak jól. Ma ismét megvolt a 1/2 6-os kelés, csak a visszaalvás maradt el mindkét részről. Szemét anyu visszfeküdt végül a sikertelen altatási próbálkozások után az ágyába, és hagyta a törpöket negyed 8-ig játszani, dumálni, nyüglődni az ágyukba. Majd kegyetlen mód közöltem velük, hogy kedvenc játék mára elfelejteve (etetőszékmászás - még csak az kell, hogy a hullafáradt kölök lezúgjon onnan), nem utolsó sorban büntető, nevelő célzat is volt benne. És láss csodát, egészen 10-ig okosan, normálisan, nyafi nélkül játszottak el. Mikoris Míra a fáradságtól elvágódott, hozzám rohant vigaszért, én ölbe vettem, és mire észbe kaptam, aludt a gyerek az ölemben :shock: Akkor már Emmát is vittem. Neki sem kellett 1 percnél több. Borul az egész napunk. Délután vásárolni mentünk volna, meg vendégségbe. Na nem tudom, mi lesz így belőlünk, mennyit alszanak most és mikor tudom őket lerakni délután. :? :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: Csajaink összebeszéltek a hajnali keléssel :evil: :lol: detto fél6 tegnap negyed6 én ezt már nem értem :shock: :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babusok, és ilyenkor mi van? Kétszer alszanak? De mikor a délutánit? Ha később kelnek, mint 3, már este 9-kor is nehezen rakom le őket. :shock: Vagy Nektek hogy alakult a tegnapi napotok?

Timi, megnyúlt izmok nálam is vannak, ráadásul röhejesen is néz ki, mert csak a jobb oldal, ahol Emma terpeszkedett. Ahol Míra összegömbölyödve húzta meg magát, ott egész normálisan néz ki a dolog.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hölgyeim, tessenek hasazni naponta legalább 5-10 percet, nagyon sokat lehet javítani a ramaty állapotokon. :D
vovanda
 
 


Szizzsófi: szólj, ha elkap a vágy, majd emlékeztetlek! Agyoncsapni már mégse, mert a meglévőknek kellesz! :wink:

Vanda: igenis! Egyébként én minden nap hasazok, onnan tudom, hogy az enyémen már nem javít, mondjuk lehet, ha sikerülne ledolgozni az izmok felett terülő több centis hájat, akkor másképp festene a helyzet némileg.

Törpi: esküszöm, ha találkozok megnézem én azt a hasat. Szerintem rossz a tükör, amiben nézed! :wink:

Koránkelést sajnálom. Enyémek aludtak, csak én nem. Jó ha 4 órát sikerült hajnalban szunyálnom. Ez van, ha apa éjszakás, ráadásul most duplázik, úgyhogy az eddigi zombi fejemből nem is tudom mi lesz. Én meg képtelen vagyok nappal aludni, pedig azt hittem, majd a lányok mellett ezt is megtanulom, de nem.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Nekem meg hízni kéne 2-3 kiót, de nem megy.
És én sem nagyon tudok nappal aludni, pedig de jó is lenne néha...
vovanda
 
 


Törpi: ennyire korán nálunk extrém eset, de mostanság befigyelt pedig mikor idejöttünk már 7ig is aludtak azt hittem én kis naiv milyen jo lesz :oops: :lol:
tegnap 11-14ig durmoltak így elég volt 1 alvás :lol:
multkorinál fáradtabbak voltak 9.45-10.45 és 15-16.30 ééés simán elaludtak 9kor :shock:
ma birták 12-ig, nem is értem de izgi volt darazsakat kergetni a teraszon meg nézni szomszéd bácsit fünyirás közben :lol: :lol:
Zsofi: üdv a klubban :? :lol: :wink:
minap én is mondtam, h én ezt még1x tuti nem csinálnám :oops: :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babusok, Zsófi, hogy én ezt már hányszor elmondtam :oops: :oops: De hangosan nem merem vállalni, mert még megköveznek. Hiába imádnivalóak, iszonyat nehéz "melónak" tartom ezt. És kárpótol az a sok tüneményes dolog, amit csinálnak, az a sok szeretet, amit kapok tőlük, de annyira nagyon lefárasztanak, hogy elmondani nem tudom. Biztos más lenne a helyzet, ha átaludnák az éjszakákat és minden nap fél8-kor kelnének, de ezek nem az én babáim.

Vanda, lusta disznó vagyok, abból is a legrosszabb fajta. Küldök 4 kilót, nekem pont annyit kéne ledobni.

Timi, tükrök jók, én hiú de nem eléggé :oops:

Babusok, nekünk a ti tegnapi műsorotok megy egyenlőre fél óra csúszással és másfél órás de-i alvással. A délutánt még meglátom. Darázskergetés :lol: occsó játék :lol:

Kimegyünk most mi is. Esetleg hangyát szedni :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


[quote="törpilla812"]k írta:törpilla812árpótol az a sok tüneményes dolog, amit csinálnak, az a sok szeretet, amit kapok tőlük

hajnalban félkómásan én kanapén probáltam magamhoz térni amíg Apa kávét fözött, Csajok már sepregettek a kis seprüjükkel meg lapátjukkal :lol: :lol: és egyszercsak odajött Tami és akkora puszit adott majd Laura ezt látta és Ö is egy hatalmasat cuppantott jaaaaj már el is felejtettem, h csak 5 órát aludtam :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


[quote="babusok"]
írta:
babusokés egyszercsak odajött Tami és akkora puszit adott majd Laura ezt látta és Ö is egy hatalmasat cuppantott jaaaaj már el is felejtettem, h csak 5 órát aludtam :lol: :lol: :lol:

annyira édesek lehettek, én is várom már ezeket a pillanatokat :D :D

Móni
KépKép
reunion
 
 


Babusok, én attól tudok még elhalni, mikor egymást ölelgetik kis sután, és puszilgatják egymást. Hát haláliak olyankor is :lol: :lol:

Rana, Neked már korábban írni akartam ezzel a biciklire kapcsolható kocsival kapcsolatban. Én is ilyet akartam, aztán kaptam pár kéretlen tanácsot, amit aztán mégis megfontoltam, és meggondoltam magam. Ugyanis arra nem gondoltam, hogy a forgalomban nem igazán nézegethetek hátrafelé, hogy minden rendben-e velük. Na meg a mai autóvezetők, nem épp a lassúságukról híresek. Arról nem is beszélve, hogy pont olyan magasságban van, ahová már ritkán néznek ill. látnak a sofőr ülésből. Nos most én is kéretlenül, de leírtam a kétségeimet.

T-pk, amit Te raktál be, az nagyon tetszik, de az én gyerekem 2 perc után kiszállna belőle. A praktiker nagy, kormányozható kisautós bevásárlókocsijából is percek kérdése volt csupán és már nyüszögte, küzdötte is ki magát. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda álláspontját erősítem. Szerintem nekem is az a pár alkalmas torna (benne ugye hasazás) látványosan javította a pocakomat! Lehet hogy szót is fogadok :wink: és ha nem is tornázok teljes tornát minden nap, de hétköznaponként a hasizom erősítőket végig csinálom. Régen őrült módjára minden fajta hasizom tornádóbl 100-at csináltam (nem teljes felülés, csak hasprés oldalra, lábemeléssel tarkítva, több ütemben... stb.) és így össze jött napi 1000 felülés is :shock: Bizonyára most is meg tudnám csinálni. Bár akkor nem volt gyerek, és épp szerelmi bánatomat a mozgásban vezettem le...

Tegnap megvolt a tali, nagyon örültek a párnáknak. Én meg hulla voltam estére. Ugye az első szinten lakunk, és fel le rohangáltam, mert kint is voltunk, bent is voltunk. A lábaim annyira fájtak estére, hogy járni alig bírtam. Öregszem :roll:
Mindenesetre annyira másabb élőben babát látni, mint fotón!

Kata
labkat
 
 


Törpi, Babusok: de szeretném már én is, ha így jönnének, bár vannak már kísérletek.

Kata szerelmi bánatból nekem is volt már férfiasan kockás hasam, aztán megláttam egy fényképen és egyből abbahagytam az edzést-azért most szívesen látnám újra.

Vanda: én is tudok neked felajánlani néhány + kilót, bár szerintem tök jól nézel ki!

Voltunk ma usziban és a csajok egyszer sem sírtak, pedig sokat voltak víz alatt. Oktató azt mondta, hogy még 1 feladat van, amit el kell kezdenünk és lépük a felsőbb csoportba. :lol: Folyamatos volt a vigyorgás és alig lehetett őket kiszedni a vízből. Csak azt nem tudom hogyan száradnak így meg a fürdős cuccaink, mert holnap elutazunk és be kéne csomagolni.
Jó nyaralás lesz ebben az őszi időben állandó fürdőbelépőnk van, de amíg hideg van nem hiszem, hogy kihasználjuk. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


No akkor szerelmi bánatot kell szimulálni :lol: :lol: :lol:

Kata
labkat
 
 


Kata: azt én inkább kihagynám, mert a bánat mellé nálam éhezés is társult. Szó szerint majdnem éhen haltam, mert nem akartam, aztán meg nem tudtam enni. Ha így jobban belegondolok, sokkal jobb némi felesleg, mint amikor már csak a csont meg a bőr van! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


(bekukk. Én is hulla, nálunk is vendégjárás volt, sütés-főzés takarításból egyelőre elég volt. )

Törpi, ja, én is utánaolvastam ennek az utánfutónak, és olvastam ilyen hsz-okat (lehet, hogy a te hsz-odat is, talán :lol: ). Ezek után én se merném forgalomba vinni vele a gyerekeket... :roll: :( Viszont ha majd minden (nagyon) jól megy, olyan helyen fogunk lakni, ahol hosssssszú bicikliút lesz, nulla autóval, na oda tuti lesz majd a járgány (bár csak ehhez a használathoz meg nem biztos, hogy érdemes megvenni... :roll: ). Na mindegy, egyelőre cangám sincs! :lol:

Kata, Timi, én szerelmi bánatomban zabáltam mindig is, szerencsére nem sok sz. b.-om volt! :lol: Ennek a szemét fogyásnak/szálkásodásnak csak a legelje nehéz, de az nagyon (minden kezdet nehéz, ugye)! :?

Lehet hogy lemaradtam vmiről, de Nyulasz hol van? :roll: :shock: :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Timi: fura amit írtál. Én is fogytam rendesen. Leszaladt rólam 6 kiló, és nem is tűnt fel, hogy nem ettem volna. Viszont olyan gyenge lett az immunom, hogy szájsebbel kezeltek napokig, és enni se tudtam. Aztán vissza híztam 57-re, és így volt ez kb esküvőig :wink: Mindenesetre holnaptól szigorúan határt szabok a nassolásnak, és kezdem a tornát és a kajálásra való odafigyelést.

Köcsög szembe kutya. Korábban volt itt egy aki végig ugatta az egész éjszakát - még Vera születése előtt. Aztán eltűntette a szomszéd pasija (a szomszéd ház ketté van osztva, és a másiké volt a kutya). Most viszont emez lakos lett gazdagabb egy pulival. Annyira éber, hogy mindenre jelez. Egy kopogó cipőt megugat, és ugye most nyitott ablaknál alszunk. Remélem nem ébreszti a srácokat. Nem jó volt az éjszakánk, most viszont jót alszanak. 6 körül sétáltam a lurkókkal egy órácskát, és az jót is tett. Ezt is elterveztem, hogy ha nem esik, és nincs hőség, hanem kellemes hűvös van, mint most is, akkor kimegyek velük, mert srácok is annyira vágynak ki már

Kata
labkat
 
 


Kata: nekem akkor 15 kg ment le 1 hét alatt, de az immunrendszeremet az sem tudta megtörni. Bezzeg a terhesség! :wink:
Kutya nálunk is van, házanként 2-3 és itt a kutyanevelés alapelve a következő: "Há azé van, hogy ugasson!" A szomszéd még nekem szólt felháborodva, mert rászóltam a saját kutyámra, hogy csönd legyen. :shock:

Na, jók legyetek, írjatok sokat, mi lelépünk telelni-ha lehet hinni a békának. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Ajajjjj,mennyit írtatok :shock: sok ráérős ikres anyuka :lol:

Na,megpróbálom a visszaolvasást :roll:

Babus,a nagytétényi kastélyparkhoz szoktunk járni,nincs ám messze,kb 10 perc kocsival.Ha 1 alváson vagyunk,akkor 5 felé megyünk ki,ha két alváson,akkor csak fél7 felé,de ez a ritkább mostanában...naná,gyertek csak el,legalább megcsodálom a csajokat :D
Párkány :shock: :lol: őszülünk,őszülünk? :lol:

Vanda,ja egyfelé menni :lol: majd összekötöm a bokájukat :lol:
Nagyon szépek vagytok :D micsoda haj :lol:

Tkata,nálatok is van 1 kiló külömbség? :roll: Nálunk 3 :lol:
Jó dolog a kerti játszótér,de sajna enyémek igénylik a játszótér filingjét,sok gyerek,sok játék...hiába van itthon is hinta,libikóka,bébitaxi meg egyebek,csak a kutyához mennének,meg a lépcsőhöz :evil: Na jó,a hintát szeretik,de ha a fűbe rakom őket,akkor nem sok minden érdekes.
2 hét antibió :shock: dokim ilyenkor a protexin restor-t adja mellé,ti szedtek valami probiotikumot?Édes pici lány,simizd meg helyettem is :wink:

Szizzsófi,éljen a csajos kiruccanás!Aztán tényleg tessék kikapcsolni :D Engem a két héttel ezelötti esti mozi kapcsolt ki nagyon,még pár hónapja mikor voltam,akkor idegeskedtem,hogy mennyit esznek,hogy alszanak,és én is inkább aludtam volna,de most már nagyon jó volt.Apa ügyes,megoldja :D

Tigriske,már nagyon várjuk azt a babakocsit :D Jó kérdés,én sem tudom,hogy mekkorák lesznek télen,a c und a ban is láttam lekapcsolható lábfejes overállt.

Reunion,ez a habtapi a régió játékboltban kapható,és nagyon jó :D

Kezed sajnálom :(
Hátha titeket is csak megdícsérnek,és nem is kell menni tornára :wink: ...ezt a lábfejen állást én sem értem :roll:

Labkat,gratulálok Gergőnek a felálláshoz :D
Aztaaaa,micsoda kilók :shock: nem semmi tejed lehet :D Párnák királyak :D Ügyes vagy :wink:

Törpi,kanapézás még gáz,Noémi akrobatikázik,lejönni nem akar,evésidőben le kell vennem,így nem is tudom megtanítani lejönni...Bazsi le-fel mászkál,elég ügyes.Le még nem lökték egymást.
Nemááár,felmásznak az etetőszékbe? :shock: Szóval készüljek?
De jó,puszilgatják egymást :D enyémek még csak a hajhúzásig jutottak :lol:

Timi,jó nyaralást,és jóóóó időt :roll: Hátha :? Úszás jó lehet :D

Rana,neked akartam még valamit,de már nem emlékszem :twisted: Lehet fáradt vagyok :lol: inkább megyek is aludni :oops:

jó éjt!
Vendég
 


Timi!
A ruházat ápol és eltakar. Jelen pillanatban 52 kiló vagyok, olyan 54-55 kéne. Kilóg a bordám (nekem, aki mindig kikeltem az anorexia-divat ellen), és iszonyat fáradékony vagyok. Este 7kor már alig látok ki a fejemből, pedig alszunk éjszaka.

Nyuszi!
Barátnőm nagyon sokáig egyszerre csak egy gyereket vett ki a babakocsiból, azt is megszokták szépen. Persze az elején van rapli, de hamar megértik.

Bringás utifuti: szép és jó, de vigyázat, komoly súlya van. De egyre többet látok, kisebb városban, ahol nincs se autó se tömegközlekedés, szerintem nagyon jó megoldás+szép lábizmokat lehet vele növeszteni. :lol:
vovanda
 
 


Sziasztok

Kéretlen belekotty :oops: :oops:

Csak az utifutihoz szólnék hozzá:nekünk van,közel 1,5 éve használjuk és nagyon megérte,nekünk,mivel nincsen autónk,én ezzel hozom-viszem a lányokat,ha egyedül vagyok velük,télen-nyáron.
És a közhiedelemmel ellentétben,nem közveszélyes az utakon,ugyanis rendkívül feltűnő és szokatlan jelenség,emiatt pont,hogy jobban figyelnek ránk az autósok (is),illetve van hozzá egy baromi magas zászló,amit rá kell rögzíteni,így ha esetleg valaki magát az utifutit nem venné észre,amit kétlek,akkor a zászlót már messziről látja,garantálom,ugyanis rikít a messzeségből :lol: :lol: :lol:
A másik,hogy ezek a járgányok úgy vannak kialakítva,hogy nem tudnak felborulni :!: :!: :!: :wink: :wink:

Valóban van egy alapsúlya+még a 2 gyerek súlya (nálunk jelen esetben ez most 13+13+kb.13kg az utifuti is),tehát röpke 40kg-ot húzok magam mögött :lol: :lol: :lol: :lol: De ez jól felpumpált biciklinél nem vészes egyáltalán,csak úgy siklik az úton :lol: :lol: 8) 8)

Szóval én csak ajánlani tudom. :wink: :wink:
Vendég
 


lányok,csak egy gyors kérdés,mert odaég az ebéd,aki etet babylove tápszert,attól kérdezném,talán Vanda,hogy mitől habzik úgy?A Balázsnak este 240 vízhez szoktam 8 kanállal,de nem fér bele az üvegbe,mert nem megy le a vízbe a por,hanem a tetején van,rázással próbáltam segíteni,de akkor meg minimum 60 hab van rajta.De kevesebb tápnál is ez a gondom,jó 15 perc után ül csak el a hab :shock: Tipp?
Vendég
 


Nyuszi!
Picit jobban habzik, mint a többi. Én először kanállal összekutyultam, és csak utána ráztam, így nem volt gond.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Tkata,nagyon boldog első szülinapot kívánok Flórának és Jázminnak! :D :D :D

Rana,ja,ezt a biciklis utánfutót akartam írni,jó ez a biciklis utánfutó,nekem is tetszik,bár én is félnék használni. :oops: De látod,van itt példa arra is,hogy jó és biztonságos.Apa sima gyerekülést akar a biciklinkre,na attól még jobban tartok :oops: Amúgy sem vagyunk nagy biciklizősek,de a játszóra,meg a sógornőmékhez át tudnánk menni vele úgy,hogy minimális autósforgalom legyen.Szóval még gondolkodom :roll:

Vanda,köszi az infót.Picit tényleg jobb a helyzet,ha először keverem,aztán rázom.

Nem is írtam,képzeljétek,kaptunk egy babakocsit az unokatesóméktól :D kinn vették olaszban,olyat,amit szerettem volna,a zöld aria,de aztán nem tudták elhozni,mert elmaradt az utazásuk,és a szülinapjukra akarták hozni,így múlthéten kaptuk meg.

Noémi meg próbálgatja az egyedül járást,4-5 lépés megy már,annyira tud neki örülni :lol:

A kézen fogva sétához,Timi,mintha én írtam volna,nálunk is ugyanez,mndenki rögtön sétáltatni akarja őket,én mindenkit megkérek,hogy ne,és ettől én sem vagyok túl népszerű,de tojok rá :lol:
És persze ki az aki nem ért meg,és csakazértis,hááát,az anyósom.A múlthéten sikerült jól összevesznünk ezen,pedig századjára is szépen kértem...a legjobb,hogy egy telken lakunk,kétgenerációs ház,amóta terhes lettem(és apósom meghalt)azóta nem vagyunk külön konyhán,hanem főz nekünk is,mert egymagára nem főzne,na innentől rendelünk majd kaját :lol: Szerintem kétnaponta elég,majd amit a gyerekeknek főzök,abból eszünk mi is,hétvégén meg tud apa figyelni rájuk a kanapén :lol:
Vendég
 


T-pk, Jázminnak és Flórának nagyon sok boldogságot kívánunk!!!!

Nyuszi, én ugyanennyit csinálok minden este, így látom, hogy a por és a víz mennyiségével éppen megtelik az üveg a csavaros rész aljáig. Tehát fordítottam a sorrenden. Először bele a 8 kanál por, aztán ráengedem/ráöntöm kevergetés közben a vizet. Ehhez a művelethez beszereztem egy hosszú nyelű teáskanalat. Így tuti nem lesz habos, csak épphogy a teteje.

Szizzsófi, 26. hétig bicózás :shock: :shock: Apa ügyes, gratula neki!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi,ja köszi neked is,most tegnap nem nagyon akarták enni,Bazsi 90-et evett :shock: Vettem Hipp 3-ast,a 300 grammos 790 a dm-ben,kiváncsi vagyok ezt hogyan eszik majd :roll:
Vendég
 


Nyulasz: köszi megvan, ez az ugye?
http://jatszoterkereso.hu/xxii-kerulet/ ... jatszoter/

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?