Új privát üzeneted érkezett!

magnézium citrát (magnesii citrici néven vagy vmi haonló) kapható simán vény nélkül is... de úgy drágább. bár úgy sem nagyon vészes.
viszont, hogy hatása legyen, ebből is meg kell enni annyi mg-ot, hogy ne ürüljenek ki a Mg-raktárak.

B6 a felszívódás miatt kell. ezért jók a kombinált készítmények.
(igaz, étvágyat csinál... én anno azért cseréltem le... de a dokimnak nem tetszett, így visszatértem a magne B6-ra)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!
A magnéziumból tavaly a doki 4x2-t írt fel, igaz, nem lábra, hanem megtapadást elősegítendő. Nem szedtem sajnos sokáig, de hasmenést nem csinált, kop-kopp.

Az ügyetlenkedés olyan aranyos! Abszolút a várandósság velejárója, a feledékenység is, az idegpályák is sokkal inkább befelé koncentrálnak, mint a hétköznapok "világi hívságaira"...
Szép estét! Verus, gyere te is hamar!!!

Kép
manguszta
 
 


mangu!
milyen fajta magnéziumból szedtél 4x2-t?

már én is többet szedek, mint a javasolt dózis (annyival több, mint amennyi az elevitben van)... és lehet, elkelne még több is... csak nem tudom, hogy hol az a határ, ami már sok (gondolom számít az is, hogy mennyire tartósan szedi az ember)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 

 
 

AZ 50 mg-osból, viszont mensis görcsökre kitapasztaltam, hogy a Béres 250-es kábé egy fél napra könnyít a görcsön, meg lehet érezni, mikor esedékes a második adag, bár ha kibírom, inkább nem veszem be. Hát igen, ilyen az endometriózis...

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok!

Megjöttünk az ultrahangról! :D Íme néhány kép Daniról! (tiszta apja a gyerek... :roll: )
Egyébként nagyobbnak tűnik jelenleg... 28-29 hetes méretei vannak! :lol:

Kép Kezecske, lábacska

Kép Vigyori

Kép

Kép Profil

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mangu!
köszi :)
egyenlőre maradtunk a 3x2-nél. a pipolphent viszont felemeltük.

mumi!
édes-mosolygós fiacskád van :)

enyimé gyerkőc már most tipikus pasi...
tegnap ránézett a doki. nézi... nézi... aztán mutogatja, hogy az egyik kezével integet a picur... a másikkal meg a zacsit markolászta :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi, viccesen hangzik a zacsi markolászás! :D:D:D:D:D Tényleg tipikus pasi már most!

Dani csak a lifegő kukiját mutogatta nekünk! :lol: (tényleg, arról is van egy kép, csak nem tettem fel...) De nem lehet egy szavam sem, mert nagyon rendes kisfiú volt, nem a hátát és a tarkóját mutatta nekünk 40 percen keresztül, hanem engedte magát filmezni! Fel is ébredt, bár kicsit kómásan (ebben is akár az apja... :roll: ), de azért mocorgott.

Meglepődtem, h nagyobbnak mérték őt! Kíváncsi leszek, h a kötelező kórházi uh-n szeptember elején mit fognak mondani. Jelenleg az uh szerint 36 cm, 1160g és 28-29 hetes méretekkel rendelkezik. :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Ja, és csodálkozott a nő, h nincs befordulva a gyerek! :shock: állítólag a 24. héten befordulnak fejjel lefelé. Hát, az én kicsi fiam egyelőre nem!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi gratula!!!! Nagyon édi Danó!!!!
Nekünk lusti volt, aludt volna inkább UH-n :D
Apja....

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Julcsi, ez jóóóóóó! :lol: :lol: :lol:
Voltam tegnap nődokinál, hogy nézzünk rá az első clostys kezelés után a bensőmre, meg hát olyan furcsa volt ez a mostani mensi. Minden rendben van odabent, bár béb már tuti, hogy nem tapadt meg, viszont nyálkahártya meg egyebek rendben vannak.

Olyan vicces, le akarunk menni a Balcsira, de most gondolkodóba estem, hogy hát itt a 3 nap, lent meg lent vannak Anyuék, most így hogyan próbálkozgassunk, hogy ők meg ott szundiznak a szomszéd szobában...? :oops: :? :lol: Lehet, elküldjük őket a kertmoziba...

Kép
manguszta
 
 


:lol: Köszi Lányok! Most már csak pár hónapot kell várni rá, h élőben lássuk! (uh szerint a méretei alapján az új szülési dátum: nov. eleje...)

Mangu, örülök, h a vizsgálatok szerint minden ok odabent! Szerintem nyugodtan menjetek le a Balcsira és finoman súgjátok oda a szülőknek, ha unokát szeretnének mielőbb, akkor menjenek csak el mozizni! :lol: Most még az idő is tökéletes lesz hozzá... :wink: :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi, ez izgi! Mindjárt itt a november...!

Kép
manguszta
 
 


Mumi,
Nagyon édes ez a Dani és ezek szerint mostanában a fiúk nagyobbak a "megszokott" méreteiknél...Moci is nagyobb és mi már okt.30-ról 24-re, majd 18-ra ugrottunk...Aztán a végén persze ki tudja mi lesz, majd jön ha akar, mi meg legyünk készenlétben :)

Ja, és szerintem az egyáltalán nem rendszerszerű, hogy a 24. héten "befordulnak" a babák - bármikor befordulnak, csak lehet hogy onnantól "szoktak"...Birom az ilyen idegesító kijelentéseket :x tök feleslegesen felidegesítik a kismamát.
Az egyik munkatársamnak közvetlenül a szülés előtt fordult be a gyermeke, úgyhogy...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


hali!
csajok!
én is azt olvastam, hogy még a szülés előtt közvetlenül is képes megfordulni a baba... én ezen nem aggódnék.

mangu!
jó balcsizást ;)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Lányok, egyáltalán nem aggódok azon, h Dani még nem fordult be! :roll: Van még rá ideje bőven!!!! :lol:

Ha mégsem teszi meg, akkor marad a császár... :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk a Balcsiról, negyed egykor indultunk, pont hogy elkerüljük a tömeget, de máris lépésben ment a sor Siófoktól Fehérvárig, ahonnan 3-sávos az autópálya... Ilyenkor mindig gondolkodóba esünk, hogy hát, akarjuk mi ezt az Balaton-dolgot hosszú távra...?
Ráadásul több barom is összegyűlt, egyik a másik után, jön az állat a s...emben, ideoda rángatja a kocsiját, pedig nem lehet elengedni mert nincs hova, aztán jobbról előzget, ááááááááá... Olyan sok hülye van... :roll:
Klassz volt lent amúgy, jól éreztük magunkat.

Hogy telt a hosszú hétvége Nálatok?

Kép
manguszta
 
 


Julcsi, Neked voltak gondjaid a Closty alatt vagy utána, ami az erős napfényt illeti? Olvastam a mellékhatásokat, a doki meg csak az aluszékonyságot említette (hát alapesetben is 90/60 a vérnyomásom...), azzal nem volt gond, de annyira férzékeny vagyok, mint a csuda... Vagy ez egy újabb dolog, amiben nem passzolok a tankönyvhöz...

Kép
manguszta
 
 


mangu!
tél végén, tavasszal nem igazán volt jellemző az erős napfény :) na meg dolgoztam, irodában ültem... még ha sütött is volna, sem engem :roll:

de nálam amúgy sem volt semmilyen mellékhatása.

balcsi jó volt?

mi csak pihiztünk itthon. most, hogy emeltem a déli pipolphenen, megint átalszom a napot :shock:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok Lányok!

Mangu, örülök, h jó volt a Balcsin Nektek! :D
Sajna kifogtátok, és pont akkor jöttetek vissza, amikor baleset volt az M7-esen és állt az egész... :( Persze, ezt nem lehet kiszámítani... :?

Youlcsi, a pihizés a legjobb! :lol: Egyre inkább ezt érzem... :roll:

Nálunk házavatós kerti party volt szombaton. Voltunk vagy 10-12-en :D Nagyon elfáradtam! :? Bár mindenki nagyon helyes volt és nem nagyon hagyták, h bármit is csináljak, azért az előkészületeket ketten csináltuk Urammal. :roll: Mire megjöttek a barátok, már alig álltam a lábamon, hasam kőszikla keménységű délután 3-kor... :roll: Azért kitartottam este 9-ig, akkor mentek el a vendégek.

Lányok, nálatok hogy viselkednek mostanában a bébik? Két napja (lehet a telihold miatt), de Dani meg van őrülve! :shock: Tombol a hasamban, olyanokat rúgdal, h szó szerint fájdalmas már. :evil: Éjszaka minden egyes megfordulásnál fent van ő is és rúgdos ezerrel...én meg még rosszabbul alszom, mint eddig... :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
én továbbra is csak a hasfalon érzem a babóca mozgását. belülről nem lehet érezni... de egyre aktívabb a drága. na, azért annyira nem, hogy ne tudjak aludni, vagy bármit csinálni.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Na, az jó hír Youlcsi, h egyre aktívabb a bébid!!!! :lol: Ne izgulj, nemsokára te is fogod érezni máshol is a mozgását, nem csak hasfalon! :roll: :lol:

Fúúúú, most szembesültem vele, h a héten belépek a bűvös 7. hónapba...!!! :oops: :lol: Kezdem látni az alagút végét, bár a neheze még csak most jön, mindenféle szempontból... :shock:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Még a hasfali rúgásokról jut eszembe :lol: : vicces volt szombaton a szitu! Este felé ráborultam hátulról az Uramra, ahogy ült a hokedlin, h egy kicsit megtartson. Dani meg rúgott egyet és hátbarúgta az apját! Ő meg persze megérzte egyből!!! :lol: :twisted: Mondtam is, h bezzeg ha a kezét rakom a hasamra, akkor nem csinál semmit, de most... :twisted:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


hali!
csajok!
megnéztem egy csomó felvételt a szülésről itt a neten. azt hittem, majd jól megijedek, meg lesz egy csomó félelmem, kérdésem... de az egyetlen, amit elértem a videózással az, hogy most már még jobban várom a decembert :)

felhívtam a gasztróst... ha nincs komoly gondom, várjuk meg a szülést. ha autoimmun, akkor a szülés után várhatóan úgyis romlani fog az állapotom (:shock: biztató), és akkor hátha okosabbak leszünk végre, hogy mifene lakótárs van a bélésemben :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi, minden elismerésem, ha a videózás után még jobban várod a szülést! Nekem nincsenek ilyen "kötélből" az idegeim! :lol:

Az autoimmun miatti romlás viszont nem hangzik túl jól... :shock:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
a szülés utáni romlás gondolom éppen ugyanúgy jár, mint nagy százalékban a terhesség alatti állapotjavulás. nincs a pociban a baba, az immunrendszer újra teljes erővel a maga feladatára koncentrálhat... hát ez van.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Mumi, ez nem semmi, hogy már a hetediket tapodod... :-)
Nem irigyellek a rúgások miatt... vagy talán mégis, egy nagyon picit... :lol: De legalább talán már a nagy melegek elmúlnak - azt mondják, szerdán jön a hideg. 20-adika után mindig el szokott amúgy is romlani az idő, aztán mikor kezdődik a suli, visszatér...

Julcsi, a pipolphen-kúra végig tart majd? A végén még bealszol majd a szülésbe is... :-) Ismerős a téma, mensi alatt szokott nálam lenni, alapból, mindig elpilledő-rohamom, volt, hogy majdnem lekoccoltam az asztal lapját az irodában... jófej dolog az alvás, csak sokszor nem jókor... :-D

Kép
manguszta
 
 


mangu!
nem tudom, meddig kell a pipolphen. én szedem, amíg a doki mondja. ne ezen múljon ;) a szülésbe csak nem alszom bele... hiszen a végefelé (37. hét után) nem hogy nyugtató nem kell, de kötelező a lépcsőzés, és a szex-megvonás is átcsap kötelező szexbe :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Mangu, mit szólsz?! Repül az idő...már a 7. hónapra! Nemrég, még lázasan nézegettem a tesztet, h pozitív-e?! :lol: Remélem, nemsokára te is első kézből fogod érezni a rúgásokat!!!!! Szurkolok Neked 1000-rel!!!!!! :lol:

Már nagyon várom, h kicsit hűvösebb legyen! Én, aki alapvetően a 40 fokban, napozással, fürdéssel él a Balcsin egész nyáron (soha nem jönnék fel, ha nem lenne muszáj...:D), most nem bírom elviselni egyiket sem! Olyan fehér vagyok, mint még életemben soha szerintem... Ha rosszabb napom van, akkor a szellemet látott kategória... :roll: :lol: Sebaj, majd jövőre!!!!

Youlcsi, a szülésbe tuti nem fogsz belealudni!!! :lol: A tegnapi nap után még jobban is várod, mint eddig! :D

...én leszek az, aki majd beájul állandóan...aztán majd keltegethetnek...mert nem bírom a fájdalmat... :roll: :oops:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Jobb reggelt lányok!

Bejelentkezem én is!
Hétfőn este megérkeztünk Balatonról. Szerencsére nem volt dugó, baleset stb. így 2 óra alatt hazaértünk. Pedig nem rohantunk.
Pihentetőnek nem mondanám a hétvégét, pedig nem volt programunk semmi olyan. Egyszerűen soxor felébredtem és nem aludtam olyan jól. Még most sem pihentem ki… Az asztalra borulva aludnék legszívesebben. :D
És igazad van Mumi nekem is rugdosott aktívabban Beni hétvégén. Lehet tényleg a teli hold…

Tegnap mentem nőgyógyászhoz havi kontrollra. A terheléses vércukrom remek lett, azonban a HGB hemoglobin szintem alacsony (11,1). Erre azt mondta doki h figyelni kell, h 10 alá ne csökkenjen, mert akkor, ha esetleg a szülésnél több vért vesztek nehezebben fogok gyógyulni… Bíztató!
A súlyomat is beszéltük: jelenleg 59 kg. Azt mondta, hogy 62 kg-ig hízhatok normál kereten belül. De szerintem ez lehetetlen: 3 kg hízás csak az utolsó 3,5 hónapban!?!? Akkor nő a legtöbbet a babó… Szóval ezek a hírek. Majd 09.21.-én megyünk nagy UH-ra hozzá. :D

Ma jönnek este 8-ra megnézni sarokülő garnitúránkat (hely szűke miatt le kell cserélnünk kanapéra), szorítsatok h megvegyék végre. Már 2 hónapja hirdetjük…

Lica, Mumi én akkor nevetnék jót, ha az előrehozott szülési idő ellenére az eredeti időpont körül jönnének világra a picik. :D Kiv leszek nekünk mit fog mondani majd 1 hónap múlva a doki…

El kellene menni kismama nadrágokat venni őszre meg pulcsikat… De annyira nincs kedvem semmihez sem… Vasárnap utazunk el Sopronba pihenni, hát lehet h én végig alszom azt a 4 napot. :D

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


tigris!
nekem már 12hetesen 10,8 (azaz 108... de más mértékegység biztosan... 120tól jó)) volt a hgb-m. a terhesgondozóban azt mondták, a hct az, amire figyelni kell, hogy 30 (0,30) alá nem menjen. nekem 0,31 volt (0,36tól jó).
jövő héten megyek vérvételre... kíváncsi leszek rá.

én most alakítottam át egy régi farmerom (amiből kifogytam) pocakbetétessé. amúgy is kopott volt, úgyhogy kidobásra volt szánva. egy pár hétig tuti jó lesz, majd utána veszek valamit (kínaiban néztem anno nagyon faca kismamanacikat... csak hát most hogy ágynyugalomra vagyok ítélve, nem járok arrafelé)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


A hct 34 most... szóval az is alacsonyabb mint kéne...
szép...

nekem nincs olyan nacim amit átalakíttatnék, kell az majd utána ha lemegy poci. Feszülős darabjaim meg nem is voltak soha...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Tigris, üdv újra itthon! :D Szóval, Benit is megviselte a fránya hold és rakoncátlankodott a hétvégén! :lol: Hihi, nem vagyok egyedül!
A hemoglobinhoz nem értek...ok, ne csökkenjen le a száma X alá, de akkor mit kell tenni ennek érdekében???!!! :roll: :oops:
A súlyra meg nem is értem, h mondhatott ilyet???!!! :shock: Tényleg, most fog csak Beni is nőni igazán, ezáltal te is! (Dani 1 hét alatt 20 dkg-t hízott!!! :roll: honnan tudom? mindjárt leírom... :? )

Szorítok, h elvigyék az ülőgarnitúrátokat ma! :wink: :lol:

Én holnap tervezek csavarogni menni nővéremmel és beszerezni 1-2 kismama cuccot, többek között szoptatós pizsit/hálóinget. Még nem tudom melyik lenne célszerűbb... :roll:

Na, akkor a mai kálváriám. Most jöttünk meg a kórházból, be kellett mennem az ügyeletre, mert úgy néz ki, sikerült összeszednem a hétvégén egy jó kis hugyúti fertőzést... :oops: :( Aztán ma meg is rémültem rendesen, amikor rózsaszínes folyást véltem felfedezni + egész nap fájt az alhasam + meg már az egész alfelem! :( Basszus! Hívtam a kórházat, kiderült a dokim szabin, csak jövő héten szerdán lesz, de menjek be mindenképpen az ügyeleteshez! Na, anyuval felkerekedtünk és irány a kórház. Először csináltak egy uh-t! Dani épp fent volt és akkorákat rúgdalt, h patogott a nőci kezében a vizsgáló kütyü! :D Megint nagyobbra mérték egy héttel, szóval továbbra is tartjuk a november elejét, mint születés. És farfekvéses a drágám egyelőre... :lol: Viszont, most már 1360g volt a súlya az 1 héttel ezelőtti 1160g-hoz képest! :roll: Vele, minden ok hála az égnek! Ezek után irány az ügyeletes orvos. aki egy igazi paraszt volt! (soha többet nem megyek hozzá, még ha nagyon muszáj se)! Megnézett és flegmán közölte, h a mészáj tökéletesen zárt és a folyásom se rózsaszín! ...már... de mikor feltette a kacsát azt hittem összesfo..om magam a fájdalomtól, hiszen a hüvely bemenetnél is totál irritált a rendszer...
Közölte, h holnap adjak le vizeletet tenyésztésre, aztán majd ha annak megvan az eredménye, akkor a dokim kikezel belőle! :roll: MI VAN????? :evil: Az nem számít, h jövő szerdáig szabin van? :shock: ÉS az, h nekem ég, csíp, fáj??? Valami gyógyszer vagy krém??? SEMMI!!!! :evil:
A jó nénikédet, gondoltam magamban!!!!! :evil: Lementem a patikába és utolsó mentsvárként vettem tőzegáfonya teát, amit kifejezetten erre ajánlanak és terhesen is lehet inni. Valahogy ki kell húznom szerdáig, vagy ki kell gyógyítanom magam!!!

Lányok, ha van valami ötletetek még, akkor szívesen venném!!!! :oops:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Hát Mumi ez szép kálvária...
Tippet sajna nem tudok adni kezelésre. Az áfonyát nekem is mondták anno...
Kitartást, reméljük sikerül jó megoldást találnod...

A dokim nem volt amúgy bunkó súly miatt. Csak érdekességként mondta... Amúgy én kérdeztem rá a témára... :oops:

a szint növelésre vasat kell szedni... csak szerintem én vérezgetek colitis miatt, csak nem látom mert tök fekete a székletem vastól...
szóval oda is elcsordogál...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Tigris, üdv itthon! Ne is bánd, hogy hazajöttetek, úgyis jön most már a hideg... dideregni nem jó a Balcsin :-)

Mumi, én azt ajánlom, hogy keress fel egy jó urológust, ő célzottan tud adni valamit. Csak arra kell vigyázni, hogy tényleg jóhoz menjél, mert az urológusok többsége alapból elég bunkó bír lenni (én spec. az Urológiai klinikát javaslom, ott van a SOTE II. Női Klinika szomszédságában). Érdemes vinni a tenyésztés eredményét.

A tőzegáfonya tea (vagy bármilyen más áfonya gyümölcsben, akár aszalva...) tényleg jó, a veseműtétem után marokszám ettem.

Kép
manguszta
 
 


jó reggelt!

mumi!
sajnálom... remélem, jobban vagy. nekem anno a sör szépen kitisztította odabent a dolgokat, amikor felfáztam. mire orvoshoz mentem, már alig csípett/fájt. persze jó az alkoholmentes is ;) a lényeg, hogy jó vízhajtó legyen, hogy tisztuljon.

tigris!
anno 3 éve hirtelen (kb 2-3 hónap alatt) dobtam le jó 10 kilót... de az akkori nadrágaimat nem dobtam ki, főként, hogy kolleganőm férje is beteg, és mondta, hogy egy esetleges szteroid-kúránál úgyis jönnek vissza a kilók...
szóval volt egy csomó régi és nagy nadrágom... amik jobb állapotban vannak, azok remélem, jók lesznek rám szülés után... de az egyiknek már nagyon ki volt az anyag kopva a combjánál... hát ebből lett a kismamanacim.

egyébként ez a "vérszegénységre vasat" jó dolog... és általános. nekem is ezt mondta a dokim anno a 12. héten. egyenlőre még csak céklakapszulát szedek... a legnagyobb gond, hogy a terhesgondozó csak vérképet kér... aminek nem része a vas-meghatározás... ami nálam tökéletes volt (19... én kértem, hogy nézzük meg). szóval a vérszegénység sem feltétlen vashiányos... mégis a gyakorlat az, hogy elkezdik vassal tömni a kismamát...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Köszi Mangu! Mi minden hónapban megyünk le, mivel anyumék ott laknak... Szóval hidegbe-melegbe is :)

Juli akkor mit kellene tenni a vérkép javítására??? Vasat már 1 hónapja szedek: Maltefort vagy mi, most ferro-folgammát kértem (minidig is azt szedtem gasztrós dokinál is)....

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


tigris!
ha én azt tudnám :!: szerintem a mi esetünkben a vérszegénység a bél vérzéséből adódik (nem tudom, hogy ez nálam most van-e... régen csináltunk weber-tesztet... de ha csináltunk, mindig gyengén pozitív volt), azaz nem vashiányosak vagyunk, hanem egyszerűen kevesebb a vérünk, mert itt-ott elfolyik :D
vérképző szerek kellenének... de hogy ezek mik, azt nem tudom. sztem leginkább a sok vitamin és az egészséges táplálkozás az ami segíthet.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


hm akkor más tényleg nem marad...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


A háziorvosunk mondta, hogy a bárányhúsban nagyon sok a vas. Több, mint a spenótban vagy céklában. Pár éve kóstoltam életemben először, addig tök' előítéletem volt. Ha jól csinálják és nem túl öreg, ropogósra sütve nagyon finom tud lenni.

Kép
manguszta
 
 


és mint a bazi nagy görög lagziban:
vegetáriánus vagy? nem baj! majd eszel bárányt!!! :lol:

nem ceretem azt, aminek 4 lába van. enyimé étel élő formában vagy ússzon, vagy repüljön... ja, és 4nél csak akkor legyen több lába, ha ollója is van ;)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Ja, ja, cinálok bárán! :lol:
Bár az ollós állatok várandósság alatt a neegyedmeg-kategória, ahogy a kagyló is. :-( Pedig szeretem, de ezerrel riogatnak a coccusokkal meg rokonaival... nyáron ettem, amíg még lehet :-) Amúgy halat már egyáltalán nem eszem, a bennük felhalmozódott nehézfémek miatt, mármint a tengerben élőknél, meg a tonhalaknál ott van a delfin-kérdés is. A hazai tenyésztésűekkel meg az a bajom, hogy sokszor pocsolyaízük van, hány rossz karácsonyi pontyot ettünk, Istenkém... :-) De a hegyvidéki legelőn mezei virágokon nevelt, ridegtartott birkahús, ropogósra sütve, az télleg fincsi.

Nyamm... Emberem most lepett meg egy tányérka sonkás-mozzarellás-paradicsomkockás salival, annyira finom! Megyek is és betolom :-)

Kép
manguszta
 
 


mi a hétvégén megint halászlevet eszünk. 2 hete is az volt... de már fáj, hogy a múlt héten kimaradt a hal :lol: komolyan! de hát ilyen az, ha az ember bajai... :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem jutottunk el a Picnic-re. :( Ugyanis a hét elején belobbant a bélésem. Megjártam a dokit. Uh, labor, s a CRP 63,5. Az a fura, hogy mikor sipolyom volt 200 fölé is ment, s nem fájt semmim, most meg időnként azt hiszem ott maradok egy-egy görcsnél.
Kaptam Budenofalkot 3X1-et, s 4 hét múlva kontroll. Kerülgette a tükrözés témát, de remélem nem tér vissza rá.

Csak azt tudnám, mit csinál az, aki dolgozik, mikor rosszabbul lesz? Az én "szerencsém", hogy felmondtam az oviban, így nem kell magyarázkodnom, hogy mi van, s pihenhetek kedvemre. Itthon még nem is olyan rossz, de ha elindulok, akkor általában vissza is kell fordulnom.

Nem ilyen beszámolót terveztem. :(

Majd lesz valahogy.

Szebb napot!

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Veronika jobbulást!!!!!
Hát én jártam/járok dolgozni ilyen betegen is... Ilyenkor van a becsúszik állapot, meg lever a víz stb... Szóval fogcsikorgatva de bejutottam a melóhelyre mindig. Volt hogy inkább előbb indultam mint szokás, hogy hamar beérjek és le is tudjak ülni a buszon...

Mi most jöttünk haza varrónőtől. Szereztem 3 nadrágot: barna kord, szürke pamut meg 1 farmer + 3 felsőt: 2 hosszú ujjú 1 lila (pulóver) és 1 piros boleró ill. 1 kék bővebb amit rá lehet venni tapadósabb felsőkre + 1 szoptatós pizsamát aminek a nadrágját mint melegítő alsót is lehet használni. Szóval ezeket találtuk... Nem is voltak drágák: 28 ezret hagytunk ott. Szerdára méretre igazítja némelyiket (farmer hosszú volt, kék felsőből mell részen bevesz mert eláll, pizsama/melegítő alsó hosszú picit)

Holnap indulunk Sopronba. A főnököm nem akart elengedni, mert most bejött 1 sos meló amihez nekem kézikönyvet kell írnom. Most úgy néz ki hogy elutazok pihenni hogy aztán utána sokáig túlórázva de kipihenten megírjam a kézikönyvet. Alig várom... :twisted:

Elkezdtem Salofalk kúpot használni, mert sok volt a váladékom vérrel keverve... Inkább rásegítek gyógyulására. Szerencsére nem rohangászok wc-re...

Hát kb ennyi.

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Hát én sem annyira vígságos történetet hoztam. Lementünk a Balcsira, és 3 nap múlva kórházban kötöttem ki. Mondjuk nem az emésztésem miatt, hanem mert barnáztam egy kicsit. Ez eddig is előfordult havonta egyszer-kétszer, de most kissé soknak tűnt, ezért berohantunk (rémülten). Megvizsgáltak, méhszájak zártak, baba rendben van. De azért benn tartottak 3 napig, és alig akartak elengedni. Kiderült egy vérvételből, hogy már alaposan a vérszegény kategóriába esem, így el kell kezdenem a vasat. (Ez nagy mázli, mert már vagy 2 hónapja nem volt itthon vérvétel, és még egy hónapig nem lett volna...) Amúgy soha nem voltam vérszegény, sem vashiányos. Ez most fokozatosan süllyedt le a terhesség alatt. Én is Maltofert kaptam, de ha nem a vas a bajom, akkor talán nem is fog segíteni...
Szerdán megyek UH-ra, és megkértem az orvosomat, hogy ő is nézzen rá a méhszájra, mert az egyik vidéki doki azt mondta, szerinte inkább már 2000-es az értékem (vagyis kicsit megrövidült a méhszáj). Eddig ilyet nem mondtak. A barnázás elmúlt, illetve átváltott sárgázásba, és szeretném, ha csinálnának tenyésztést. Valószínűleg csak túlzásba vittem a mozgást, stb. és elpattantak kis hajszálerek a méhszájon. Ilyen előfordulhat együttlét, orvosi vizsgálat és hasonlók után is.
Szóval ez a nyaralás nem zajlott túl fényesen, de a maradék időt igyekeztem élvezni.
Ami furcsa: amíg vidéken voltunk, akár a szálláson, akár a kórházban, nem volt bajom az emésztésemmel. A gyomrom egyszer fájt fél napig, de elmúlt, a székletem meg totál rendben volt. Amint viszont hazajöttünk, inkább a hasmenés dominál, elég kellemetlen kis hascsikarásokkal... Ez elég pszichésen hangzik, de odalent féltem, itthon meg nyugodtabb vagyok... Szóval most már végképp nem értem, mi bajom van, és csak reménykedni tudok, hogy minden tápanyag felszívódik, amire a babónak szüksége van. Szülés után mindenképp kivizsgáltatom az egész bélésemet, csak addig legyen minden oké.
Még egy érdekesség: kérdezték a vidéki kórházban, hogy görcsölök-e. Mondom: nem, nem fáj semmim. Ennek ellenére No-Spa és Pipolphen injekció a fenekembe, majd napi 3 No-Spa. Ezt írták fel otthonra is. Felhívtam az orvosomat, azt mondta: nehogy beszedjem, mert meglazulhat a méhszáj! Vajon hány kismama szül korábban azért, mert feleslegesen adták neki a görcsoldót?... Lehet, hogy nekem is ezért inkább 2000, mint 3000? Szóval sajnos nem voltak a helyzet magaslatán. De örülhetek neki, hogy ennyivel megúsztam.
Bocs, ha hosszúra nyúltam...

Jobbulást Mindenkinek!

M.
milina
 
 


milina!
sajnálom a történteket :(
a terhesség elején én is sokat szedtem nospát, de nekem kellett is. attól tuti nem lett bajod, hogy kaptad injekcióba... de ha nincs rá szükség, valóban ne szedd be.
a 2000es méhszáj meg sztem nem gond. nekem alapból ennyi. már a legelső vizsgálat óta. majd csütörtökön derül ki, hogy nyílt-e vagy sem (2 hete már csak jóindulattal volt 2000)

veroniks!
jobbulást!

tigris!
neked meg kitartást!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Milina,

Nekem is 2000 alapból, úgyhogy nem értem miért keltettek pánikot ebből...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Hali!
Nem, ők nem keltettek pánikot, csak nekem volt már sok ez így egyszerre... Hetekig durva emésztési problémák (amik most újrakezdődtek), majd barnázás a nyaraláson, befektetnek egy idegen kórházba, vérszegénység derül ki, és utána még meg is rövidült... És utána mondta az orvosom, hogy ne szedjem be a No-Spát, ha nem görcsölök, mert meglazul a méhszáj - akkor jutott eszembe, hogy ezzel bajba is sodorhatnak kismamákat. (Mondjuk nem ez volt az egyetlen szakmaiatlan és rémisztő dolog, amit ott tapasztaltam, úgyhogy tényleg nagyon imádkoztam, hogy kikerüljek onnan.) Döbbenetes, hogy mennyire ellentmondanak egymásnak a nőgyógyászok. De ez nyilván senkinek sem újdonság. Már terhesség előtt is tapasztaltam.

M.
milina
 
 


Sajnos, ezt én is már nagyon sokszor tapasztaltam, úgyhogy megtanultam, hogy nem kell mindent készpénznek venni, ráadásul nem mindenki reagál ugyanúgy különböző gyógyszerekre, gyógymódokra, stb. annyi tényező van, ami befolyásolja ezt...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Szia Milina!

Hű, hát nem semmi kálváriát jártál meg, nyaraláskor ráadásul...! De az a jó, hogy - bár ezek a megpróbáltatások rémesek lehettek - végül baj nincs, rendben a babó is és végre a saját dokid kezei között vagytok!

Azon szerintem ne csodálkoz, hogy "idegenben" rendben volt a belsőd, otthon meg nem, ez tipikus immunbetegséges dolog. A környezetváltozás csodákat tud vele művelni, aztán amikor visszakerül minden a rendes kerékvágásba, akkor visszaesik. Meg az is közrejátszhatott, hogy a rengeteg izgulnivaló lefoglalta a szervezeted reagálóképességét (na ez borzasztó tudománytalan így, de tuti, hogy valahogy így működhet...) Meg az is van, hogy nem a stresszhelyzetben jön ki, hanem utána, amikor már minden rendben van, amikor már "leereszthet" a figyelem...

Az elpattanásról én is olvastam valami hasonlót...!

Remélem, most már a nagy ijedségek után megnyugodtatok, akkor talán a hasmenésed is visszább áll.
Sok puszi, és a Többieknek is!

Kép
manguszta
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?